Redactie - 11 maart 2011

Centric stelt ERP-systeem beschikbaar via internet


Centric biedt het softwarepakket CS Building Solutions nu ook via het internet aan. Daarmee treedt de ICT-leverancier op als ASP-dienstverlener (Application Service Provider) voor de bouwsector. CS Building Solutions is Centric’s primaire informatiesysteem voor middelgrote en grote bouwbedrijven. Arjen van Veldhuizen, businessunitmanager bij Centric Bouw: “De gevolgen van de economische crisis zijn binnen de sector nog altijd voelbaar. Het is daarom voor bouwbedrijven van groot belang op de uitgaven te letten. Wij denken mee over kostenbesparing door slim gebruik van ICT.”

Duurzaam en kostenbesparend
CS Building Solutions is vanaf elke willekeurige plek met een internetverbinding benaderbaar, bijvoorbeeld vanaf de bouwplaats. Bedrijven hoeven geen software te installeren en minder te investeren in hardware. Bovendien zijn de gebruikskosten relatief laag. Arjen: “Een ander voordeel is dat de klant - in principe - geen systeembeheerders meer nodig heeft. Centric ontzorgt bouwbedrijven wat dat betreft volledig. Het is ook nog eens een duurzame manier van werken, want je bespaart op deze manier aanzienlijk op energie en grondstoffen.”

Op dit moment is de ASP-dienst alleen beschikbaar voor bestaande CS Building Solutions-klanten, die overigens ook het documentmanagementsysteem van partner Arco via het internet kunnen afnemen. Binnenkort komt CS Building Solutions ook beschikaar als internetoplossing voor nieuwe klanten.