Nieuws Nieuws http://executive-people.nl http://executive-people.nl/item/25/nieuws.html Fri, 22 Aug 2014 16:22:58 +0100 FeedCreator 1.7.2-ppt (info@mypapit.net) Aantal werklozen per vacature is het laagst sinds november 2012 http://executive-people.nl/item/515340/aantal-werklozen-per-vacature-is-het-laagst-sinds-november.html Het gaat goed op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het aantal werklozen per online vacature is in juli 2014 uitgekomen op 5,9. Dit is het laagste cijfer sinds november 2012.

Dit blijkt uit analyse van Jobfeed, een arbeidsmarktanalysetool die alle online vacatures verzamelt, ontdubbelt en analyseert. Jobfeed vergelijkt de vacaturecijfers met de werkloosheidscijfers van het CBS en geeft deze in een spanningsgraadmeter weer. De spanningsgraadmeter bestaat uit een maandelijkse ratio van het aantal werklozen per ontdubbelde online vacature.

http://executive-people.nl afbeelding 

Meeste werklozen in augustus 2013
Het aantal werklozen per online vacature was in augustus 2013 het hoogst met 8,1 werklozen per vacature. In de afgelopen 19 maanden is de spanningsgraad daarnaast niet onder de 6 geweest. Het feit dat er op dit moment 5,9 werklozen per online vacature zijn is dan ook goed nieuws.

Eerder meldde Jobfeed ook al een flinke stijging in het aantal unieke vacatures op internet. De hoeveelheid vacatures is in het tweede kwartaal van 2014 met 17% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

]]>
Fri, 22 Aug 2014 14:31:20 +0200 Aantal werklozen per vacature is het laagst sinds november 2012 http://executive-people.nl/item/515340/aantal-werklozen-per-vacature-is-het-laagst-sinds-november.html&field=Foto1&width=165.jpg
KPMG investeert 25 miljoen euro in Big Data-centrum http://executive-people.nl/item/515339/kpmg-investeert-miljoen-euro-in-big-data-centrum.html KPMG en het Britse wetenschappelijke instituut Imperial College London gaan samen het ‘KPMG Centre for Advanced Business Analytics’ opzetten, een centrum dat bedrijven beter gebruik moet gaan laten maken van Big Data. KPMG investeert 25 miljoen euro in het centrum.

KPMG Centre for Advanced Business Analytics heeft als doelstelling bedrijven te helpen met de inzet van Big Data-gerelateerde tools en technieken. De partijen willen bedrijven via het centrum helpen meer te profiteren van de kansen die Big Data biedt. Met de investering hopen het Imperial College London en KPMG van het Verenigd Koninkrijk een koploper op het gebied van datawetenschappen te maken.

Focus
Het centrum gaat zich richten op vijf verschillende gebieden: analyse van bedrijfskapitaal, groeikansen, mensen, bedrijfsvoering en veerkracht. Het centrum moet bedrijven in het Verenigd Koninkrijk gaan helpen producten en diensten eerder te lanceren dan concurrenten in het buitenland.

Het project heeft in ieder geval een loopduur van 8 jaar. Per jaar willen KPMG en het Imperial College London 15 tot 20 projecten afronden. Het centrum komt onder leiding te staan van onderzoekers van het Data Science Institute van de Imperial College Business School. Dit instituut ontwikkelt nieuwe methodes en technieken op het gebied van datawetenschappen.

]]>
Fri, 22 Aug 2014 13:20:52 +0200 KPMG investeert 25 miljoen euro in Big Data-centrum http://executive-people.nl/item/515339/kpmg-investeert-miljoen-euro-in-big-data-centrum.html&field=Foto1&width=165.jpg
Salesforce.com scoort 38 procent meer omzet http://executive-people.nl/item/515338/salesforce-com-scoort-procent-meer-omzet.html Salesforce.com, leverancier van een online crm-platform, zag zijn omzet in het tweede kwartaal van gebroken boekjaar 2015 met 38 procent groeien naar 1,32 miljard dollar. Het nettoverlies bedroeg 61,1 miljoen dollar, de GAAP loss per share over het tweede kwartaal was 0,10 dollarcent. Salesforce maakt meer kosten, onder andere op het gebied van sales en marketing.

De verwachte omzet over boekjaar 2015 is met 30 miljoen verhoogd naar 5,34 tot 5,37 miljard dollar zo meldt Marc Benioff, bestuursvoorzitter en CEO van salesforce.com.

Inkomsten uit abonnementen en ondersteuning bedroegen 1,23 miljard dollar, een stijging van 37 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De omzet uit dienstverlening en andere inkomsten bedroeg 86 miljoen dollar, 58 procent meer dan het jaar daarvoor.

De kasstroom uit operationele activiteiten over het tweede kwartaal bedroeg 246 miljoen dollar, 34 procent meer dan het voorgaande jaar. De total cash, cash equivalents en marketable securities bedroegen aan het eind van het kwartaal 1,67 miljard dollar.

WK

]]>
Fri, 22 Aug 2014 12:04:48 +0200 Salesforce.com scoort 38 procent meer omzet http://executive-people.nl/item/515338/salesforce-com-scoort-procent-meer-omzet.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Budgetten voor IT-beveiliging stijgen dit jaar met 8%' http://executive-people.nl/item/515337/budgetten-voor-it-beveiliging-stijgen-dit-jaar-met.html Bedrijven vergroten dit jaar hun investering in beveiliging. Gartner verwacht dat organisaties in 2014 8% meer geld uitgeven aan beveiliging dan in 2013. Bedrijven zouden zich namelijk steeds bewuster worden van digitale dreigingen waarmee zij te maken kunnen krijgen.

Vorig jaar gaven bedrijven wereldwijd nog zo'n 65,9 miljard dollar uit aan IT-security. Dit jaar groeien de uitgaven aan digitale beveiliging naar verwachting tot 71,1 miljard dollar, een stijging van 8%. Ook voor volgend jaar verwacht Gartner een flinke toename te zien van het budget dat beschikbaar is voor security-oplossingen. Gartner verwacht dat in 2015 de uitgaven met 8,2% zullen stijgen.

Democratisering van beveiligingsdreigingen
Lawrence Pingree, onderzoeksdirecteur bij Gartner, stelt dat 2013 in het teken stond van de democratisering van beveiligingsdreigingen. Deze democratisering is veroorzaakt door de brede beschikbaarheid van malafide software, ook wel malware genoemd, en infrastructuur die nodig is om geavanceerde cyberaanvallen op te zetten. Bedrijven zijn zich door deze ontwikkeling steeds bewuster geworden van het risico dat zij lopen.

Gartner identificeert ook een aantal andere trends. Het bedrijf verwacht dat in 2015 ongeveer 10% van alle IT-beveiligingsoplossingen gericht op het bedrijfsleven wordt geleverd via de cloud. Daarnaast voorspelt Gartner dat de regelgeving rond IT-beveiliging vanaf 2014 flink zal worden aangescherpt. Met name in West-Europa en Azië zou dit het geval zijn.

Beveiligingspakketten
Vanaf het eind van 2015 verwacht Gartner dat maar liefst 30% van de producten die zijn gericht op het beveiligen van infrastructuur wordt aangeschaft als onderdeel van een breder beveiligingspakket. In 2018 zou de helft van alle organisaties daarnaast beveiligingsbedrijven inzetten die gespecialiseerd zijn in het beveiligen van data, risicomanagement voor beveiligingsdreigingen en security infrastructure management.

]]>
Fri, 22 Aug 2014 11:28:53 +0200 'Budgetten voor IT-beveiliging stijgen dit jaar met 8%' http://executive-people.nl/item/515337/budgetten-voor-it-beveiliging-stijgen-dit-jaar-met.html&field=Foto1&width=165.jpg
Windows 9 wordt mogelijk in september voorgesteld http://executive-people.nl/item/515334/windows-wordt-mogelijk-in-september-voorgesteld.html Microsoft heeft plannen om op 30 september de volgende versie van Windows voor te stellen aan het grote publiek. Ook een preview van het OS komt er deze herfst aan.

In de nieuwe versie maken we opnieuw kennis met het startmenu, dat in september ook terugkeert naar Windows 8.1, samen met het wegvallen van de charms bar en mogelijk een vroege versie van spraakassistent Cortana. Het zijn bronnen van The Verge die de aankondiging melden, al meldde ook ZDNet.com recent de voorstelling op 30 september.

De release in kwestie krijgt momenteel de codenaam Threshold mee, al lijkt het voor de hand liggend dat de nieuwe versie uiteindelijk Windows 9 zal heten.

De voorstelling wil echter niet zeggen dat we Windows 9 in de komende weken al mogen verwachten. Microsoft heeft eerst een preview van de software waarmee testers, en softwareontwikkelaars aan de slag kunnen. Al is de demo vrij te proberen. Ook wordt er enkele weken voor een release al een definitief exemplaar, de zogenaamde OEM-versie, bezorgd aan de pc-fabrikanten. Zo kan de sector zich voorbereiden zodat er bij de grote lancering meteen toestellen op Windows 9 beschikbaar zijn.

Het is niet de eerste keer dat september opduikt als mogelijke datum. Tegelijk zou dat betekenen dat de definitieve versie van Windows 9 tegen de lente van 2015 komt.

In samenwerking met Datanews

]]>
Fri, 22 Aug 2014 10:30:11 +0200 Windows 9 wordt mogelijk in september voorgesteld http://executive-people.nl/item/515334/windows-wordt-mogelijk-in-september-voorgesteld.html&field=Foto1&width=165.jpg
Citrix introduceert nieuwe XenDesktop en XenApp versie 7.6 http://executive-people.nl/item/515333/citrix-introduceert-nieuwe-xendesktop-en-xenapp-versie.html Citrix brengt een nieuwe versie op de markt van zijn oplossingen voor desktop- en applicatievirtualisatie. XenDesktop en XenApp 7.6 bieden instant toegang tot applicaties en reduceren de kosten voor het garanderen van opslagcapaciteit.

De nieuwe versie heeft betere beveiliging en bevat nieuwe mogelijkheden die kunnen worden geïntegreerd in bestaande Citrix-omgevingen en Microsoft-oplossingen. XenApp en XenDesktop 7.6 zijn beschikbaar in september 2014. 

XenDesktop en XenApp vormen de hoekstenen van de Citrix Workspace Suite, een mobile workstation-oplossing. XenApp en XenDesktop zijn gebouwd op de derde generatie FlexCast Management Architecture (FMA) en zijn ontworpen om te worden ingezet in zowel de cloud, on-premise als in hybride omgevingen. Er is ook de mogelijkheid XenDesktop 7.6 te integreren met bestaande XenApp 6.5-omgevingen.

Technology preview van XenApp en XenDesktop op Linux

Citrix maakt daarnaast bekend dat het een gelimiteerde technology preview beschikbaar maakt van gevirtualiseerde apps en desktops op Linux. Klanten kunnen via http://now.citrix.com/LinuxPreview een preview aanvragen van de Citrix Linux Virtual Delivery Agent (VDA), die gebruik maakt van XenApp en XenDesktop. 

WK

]]>
Fri, 22 Aug 2014 10:19:17 +0200 Citrix introduceert nieuwe XenDesktop en XenApp versie 7.6 http://executive-people.nl/item/515333/citrix-introduceert-nieuwe-xendesktop-en-xenapp-versie.html&field=Foto1&width=165.jpg
Architecten aan de Maas kiest voor Nexenta storage op HP ProLiant server http://executive-people.nl/item/515330/architecten-aan-de-maas-kiest-voor-nexenta-storage-op-hp-proliant-server.html Nexenta, leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, maakt bekend dat Architecten aan de Maas gekozen heeft voor de technologie van Nexenta voor de implementatie van een nieuwe, gespiegelde storage-omgeving in combinatie met 4 HP Proliant 360 G6-servers. ICT-dienstverlener NLcom voerde de implementatie uit. Dit meldt Jacco van Achterberg, sales director EMEA bij Nexenta.

Dankzij het gebruik van NexentaStor was het architectenbureau in staat om zijn opslagsysteem op te waarderen en de prestaties van zijn ICT-systemen een boost te geven. Hierdoor is het volledige team in staat om snel, effectief en succesvol samen te werken.

Architecten aan de Maas had te maken met twee belangrijke uitdagingen. Elke dag moest het enorme hoeveelheden data zien te verwerken. Een gemiddeld project vereist 25 GB aan opslagcapaciteit, en na voltooiing van een project moeten alle gegevens worden gearchiveerd. Ten tweede stond het architectenbureau voor de opgave om de prestaties van zijn ICT-infrastructuur te verbeteren. Het bestaande opslagsysteem, dat uit HP-servers bestond, was niet in staat om de grote hoeveelheden data te ondervangen.

WK

]]>
Fri, 22 Aug 2014 09:33:36 +0200 Architecten aan de Maas kiest voor Nexenta storage op HP ProLiant server http://executive-people.nl/item/515330/architecten-aan-de-maas-kiest-voor-nexenta-storage-op-hp-proliant-server.html&field=Foto1&width=165.jpg
Voorkom het aanpassen van je wachtwoorden bij een online aanval http://executive-people.nl/item/515329/voorkom-het-aanpassen-van-je-wachtwoorden-bij-een-online-aanval.html In de media kon je er niet omheen: onlangs werden er 1,2 miljard wachtwoorden door Russische hackers gestolen. En daarvoor was het Heartbleed. Als gevolg daarvan was het algemene gedachtegoed dat iedereen zijn wachtwoorden diende te wijzigen. Maar volgens F-Secure Labs is er een betere oplossing. Met een gedegen wachtwoordbeheer zodat je niet telkens je wachtwoord(en) hoeft te veranderen als er ergens een online aanval heeft plaatsgevonden.

Je wachtwoorden veranderen kan geen kwaad, maar het is een omslachtig iets. Het is een tijdelijk doekje op de wond en zodoende geen structurele oplossing. Dataontvreemding is de nieuwe realiteit. Het is niet de vraag of het gebeurt, maar meer wanneer. Mensen kunnen beter praktische tips opvolgen dan dat zij al hun wachtwoorden veranderen wanneer ze dat wordt medegedeeld. Dus wanneer de volgende online aanval plaatsvindt, zijn consumenten voorbereid en hoeven zij alleen de wachtwoorden te veranderen waarvan ze weten dat ze mogelijk veranderd moeten worden.

Het kleine geheim van beveiligingsexperts is dat wanneer er een datadiefstal is geweest en iedereen wordt aangeraden al hun wachtwoorden te veranderen, zij hun eigen advies niet opvolgen. Omdat dit simpelweg niet nodig is. Totdat ik erachter kom dat een van mijn accounts slachtoffer is geworden, zal ik mij geen zorgen maken over mijn wachtwoorden. Ik heb namelijk een app die mijn wachtwoorden voor mij onthoudt, en ik pas een aantal eenvoudige technieken toe om mijn accounts te beheren waarmee ik het risico tot een minimum beperk.

Dus wat is een succesvolle strategie om het continu veranderen van je wachtwoorden te veranderen?

Diversifieer om je risico te reduceren – scheid je accounts door het aanmaken van verschillende mailadressen voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld: privé, zakelijk en financieel. Mocht er namelijk op één account worden ingebroken, zal het niet al je informatie bereiken. Waarom geen apart mailadres voor alle financiën? Geef vervolgens aan niemand dat adres, behalve aan financiële instellingen. Als extra: wanneer je mails ontvangt van banken in je privébox, weet je meteen dat het phishing mail is.

Indien mogelijk, gebruik een andere gebruikersnaam dan je email – sommige diensten laten je een unieke gebruikersnaam kiezen die anders is dan je email. Wanneer het mogelijk is, is het goed deze optie te nemen omdat het meer informatie is dan een hacker nodig heeft. En gebruik altijd twee factor authenticatie wanneer deze beschikbaar is.

Gebruik een uniek wachtwoord voor ieder online account – het gebruik van eenzelfde wachtwoord om toegang te krijgen tot verschillende accounts is koren op de molen voor hackers. Wanneer het wachtwoord van bijvoorbeeld je Facebook-account is ontvreemd, kunnen criminelen zo naar je email en andere accounts om daar met hetzelfde wachtwoord hun slag te slaan.

Geef online accounts niet meer informatie dan nodig is – hoe minder informatie, hoe beter.

Wanneer je op een bepaald account geïnformeerd wordt over een datadiefstal, verander dan meteen je wachtwoord – dit is vrij logisch.

Het veranderen van je wachtwoordgewoonten is misschien niet altijd even fijn, maar op de lange termijn is het makkelijker en levert het minder stress op dan wanneer je alle wachtwoorden na een online diefstal moet veranderen. En het is natuurlijk veel waard om je persoonlijke data en online identiteit veilig te stellen. Ik raad aan klein te beginnen en een account per keer af te handelen totdat alle wachtwoorden zijn behandeld.

Sean Sullivan, Security Advisor bij F-Secure

F-Secure KEY wachtwoordmanager is gratis te downloaden en is te gebruiken op verschillende apparaten – Android, iOS, Windows en Mac. Om KEY te gebruiken met hetzelfde master-wachtwoord op een ongelimiteerd aantal apparaten en het synchroniseren van wachtwoorden over de verschillende apparaten via een Europese cloud, kun je naar een premium versie upgraden. F-Secure KEY is verkrijgbaar via de Apple Store, Google Play en via f-secure.com/key.

]]>
Fri, 22 Aug 2014 09:17:52 +0200 Voorkom het aanpassen van je wachtwoorden bij een online aanval http://executive-people.nl/item/515329/voorkom-het-aanpassen-van-je-wachtwoorden-bij-een-online-aanval.html&field=Foto1&width=165.jpg
VMware start het VMware vCloud Air Network http://executive-people.nl/item/515327/vmware-start-het-vmware-vcloud-air-network.html VMware start het VMware vCloud Air Network, dat volgens de virtualisatie-specialist meer keuze en flexibiliteit biedt aan organisaties die willen profiteren van de voordelen van de hybride cloud. Het VMware vCloud Air Network is een netwerk van gevalideerde cloud-diensten gebaseerd op VMware-technologie. Er nemen meer dan 3800 VMware Service Provider-partners aan deel en het netwerk vormt daarmee een uitbreiding van het VMware Service Provider Program (VSPP).

VMware kondigt daarnaast aan dat VMware vCloud Hybrid Service voortaan VMware vCloud Air heet. Deze naamsverandering benadrukt VMware’s inzet om value added ‘as-a-service’-diensten te leveren aan klanten via zijn hybride cloud-platform, zoals Infrastructure as a Service, Desktop as a Service, Disaster Recover as a Service, etc. Toekomstige as-a-service-oplossingen van VMware krijgen dan ook ‘Air’ in hun naam, zodat ze in lijn zijn met deze strategie.

Uitbreiding wereldwijd
Sinds de launch in 2013 is de VMware vCloud Air (voorheen VMware vCloud Hybrid Service) gegroeid en biedt het organisaties in de Verenigde Staten, Europa en Azië de snelste route naar de hybride cloud. Er zijn op dit moment acht datacenters, in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. VMware kondigde recent een uitbreiding aan in Azië via een joint venture met SoftBank Telecom Corp. en SoftBank Commerce & Service Corp. (SoftBank C&S), die vCloud Air naar Japan heeft gebracht. Daarnaast is VMware een strategisch partnership aangegaan met China Telecom om een hybrid cloud-dienst te bouwen in Peking.

VMware vCloud Air Network - Gevalideerde, lokale cloud-diensten
Het VMware vCloud Air Network ondersteunt klanten met grotere flexibiliteit, betere opties voor wereldwijde cloud-diensten en keuze in lokale cloud service providers van ofwel VMware vCloud Air of van het ecosysteem aan VMware vCloud Air Network Service Provider-partners.

Binnen het VMware vCloud Air Network kunnen klanten partners nu ook beter identificeren en selecteren dankzij een nieuw ‘badging’-systeem. Service providers die worden aangeduid als ‘IaaS Powered’ bieden clouds gebaseerd op VMware vSphere-technologie. Partners die ‘Hybrid Cloud Powered’ zijn, hebben hun dienst gevalideerd door gebruik te maken van VMware vCloud Director om een bidirectionele workflow mogelijk te maken tussen de klantomgeving en de partner-cloud. ‘Horizon DaaS Powered’-partners hebben gevalideerde clouds die desktop as a service-implementaties ondersteunen.

Additionele voordelen van het VMware vCloud Air Network voor klanten zijn meerdere compliance certificeringen, infrastructuur- en applicatiediensten in managed of self-service omgevingen, alsook verticale marktspecialisatie: datasoevereiniteit via lokale VMware vCloud Air-datacenters en VMware vCloud Air Network-service providers en naadloze transitie van on-premise naar de cloud voor VMware-klanten.

WK

 

]]>
Fri, 22 Aug 2014 08:58:38 +0200 VMware start het VMware vCloud Air Network http://executive-people.nl/item/515327/vmware-start-het-vmware-vcloud-air-network.html&field=Foto1&width=165.jpg
Onderzoekers willen Android beter beveiligen met modulaire beveiligingslaag http://executive-people.nl/item/515233/onderzoekers-willen-android-beter-beveiligen-met-modulaire-beveiligingslaag.html Onderzoekers pleiten voor de introductie van een Android Security Modules (ASM) framework. Het raamwerk bestaat uit een aangepaste versie van het Android-besturingssysteem die met modules werkt. Het werken met modules maakt het mogelijk nieuwe securitytools razendsnel onder eindgebruikers te verspreiden.

Onderzoekers van de Duitse TU Darmstadt en North Carolina State University beschrijven in een paper de methode voor het implementeren van nieuwe beveiligingsupdates, zonder dat hiervoor toegang tot het apparaat op root-niveau noodzakelijk is. De onderzoekers hebben een flink aantal voorstellen voor nieuwe beveiligingsarchitecten binnen het Android-platform onderzocht en hebben hun keuze laten vallen op een framework dat werkt met modulaire plugins.

Rechten van apps inperken

Een belangrijk voordeel van het ASM raamwerk is de mogelijkheid de rechten van third party applicaties in te perken. Als voorbeeld voor WhatsApp genoemd, dat standaard alle contacten van een gebruiker kopieert naar servers van de ontwikkelaars. Dit is volgens de onderzoekers echter helemaal niet nodig om WhatsApp te laten functioneren. Dit soort gedrag van apps zou met het raamwerk een halt toe kunnen worden geroepen.

Daarnaast zou het ASM raamwerk moeten beschikken over een speciale modus om zakelijk en persoonlijk gebruik te scheiden. Binnen deze modus kunnen verschillende instellingen worden gehanteerd voor privé of zakelijk gebruik, wat bedrijven helpt op efficiënte wijze met Bring Your Own Device (BYOD) om te gaan. Eén van de uitdagingen van BYOD is immers het scheiden van persoonlijke en zakelijke data zonder hierbij inbreuk te maken op de privacy van medewerkers.

Voorstel ligt bij Google

William Enck, één van de onderzoekers achter de paper, laat aan Network World weten het voorstel te hebben voorgelegd aan Google. Medewerking van Google is volgens de onderzoekers noodzakelijk om ASM beschikbaar te maken voor grote groepen gebruikers. Naast Google zou ook één van de grotere fabrikanten van Android-apparaten een geschikte partner kunnen zijn om een dergelijk raamwerk te introduceren.

]]>
Thu, 21 Aug 2014 14:32:43 +0200 Onderzoekers willen Android beter beveiligen met modulaire beveiligingslaag http://executive-people.nl/item/515233/onderzoekers-willen-android-beter-beveiligen-met-modulaire-beveiligingslaag.html&field=Foto1&width=165.jpg
HP boekt stabiele omzet en minder winst http://executive-people.nl/item/515247/hp-boekt-stabiele-omzet-en-minder-winst.html HP zag in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2014 de omzet met 1 procent stijgen naar 27,6 miljard dollar. Dat is beter dan analisten hadden verwacht. De winst daalde met 25 procent naar 985 miljoen dollar. Ceo Meg Whitman spreekt van een progressie. De verkoop van devices en zakelijke hardwareystemen nam toe. De omzet uit software, services, printers en Financial Services daalde. De EMEA-regio deed het goed, de omzet tseeg met 5 procent en is nu goed voor 36 procent van HP's totale omzet.

De groei zat vooral in de pc-divisie. Die steeg 12% tot 8,65 miljard dollar. Het is het derde opeenvolgende kwartaal dat de pc-divisie terug groeit. De zakelijke markt deed 14% beter, de consumentenmarkt 8%. Zelfs de prijsdalingen stabiliseerden. In eenheden was de groei 13 procent. De bedrijfswinst van de divisie was 4%, bijna een derde beter dan een jaar geleden.

CEO Meg Whitman gaf toe dat de stopzetting van de ondersteuning voor Windows XP nog een rol speelde in het succes, maar eiste ook krediet voor het vernieuwde HP-gamma aan toestellen. Notebooks brachten 4,36 miljard dollar op, een stijging met 17 procent.

3PAR

Tweede lichtpunt was de Enterprise Group, die servers, opslag, netwerking en onderhoud levert. De divisie steeg 2 procent tot 6,9 miljard dollar. Trekkers zijn daar de standaard servers, die 9 procent groeiden. Standaard servers zorgen voor bijna de helft van de omzet van de divisie. Onderhoud, 30 procent van de omzet, daalde 3% door lagere hardwareverkopen in vorige kwartalen. Netwerking steeg 4 procent. "We deden beter dan Cisco", onderstreepte Whitman. Opslag daalde 4 procent, maar opslag voor de cloud steeg 9 procent en de 3PAR-reeks, van de hardbevochten overname uit 2010, groeide met dubbele cijfers.

Verder vertoonde HP het sinds Whitman vertrouwde beeld van stijgende winsten bij een dalende omzet. Printing, 5,6 miljard dollar omzet, daalde 4 procent door een 5% lagere vraag naar inkt en toner, die twee derden van de omzet van de divisie uitmaken. Consumenten kochten 6 procent minder printers, bedrijven 2 procent. Volgens Whitman verbeterde HP zijn marktaandeel in inkjets en multifunctionals. Ook was er groei in grote 'managed printing' contracten, die een soliede inkomstenstroom uit verbruiksgoederen garanderen.

Zoals gezegd wringt HP meer winst uit zijn dalende omzet. De bedrijfswinstmarge in printing steeg van 15,8 naar 18,3%. In absolute cijfers kwam ze op iets meer dan 1 miljard dollar uit. Printing blijft daarmee dé kaskoe van HP, met 38 procent van de groepswinst, net iets meer dan de Enterprise Group (servers e.d.m.), die 35 procent van de bedrijfsgroepswinst binnenhaalt.

Enterprise Services, de outsourcingtak van HP, daalde 6 procent tot 5,6 miljard. "Voortdurende besparingen op arbeid" en het aflopen van weinig rendabele contracten trokken de bedrijfswinstmarge van de afdeling op tot 4,1 procent, ruim een kwart beter dan een jaar geleden. Een groot deel van de mogelijk 50.000 jobs die HP tussen 2012 en 2015 schrapt zit in deze divisie. Whitman waarschuwde dat de afdeling, met haar langlopende contracten, er nog een tijd over zou doen om het tij te keren.

Software

Software zette pijnlijke resultaten neer. De afdeling betekent amper 3 procent van de omzet van HP, maar wel 7 procent van de winst. Ze is één van de speerpunten van de "New Style of IT", die HP aan nieuwe groei moet helpen. In de praktijk daalde de omzet van de divisie 5 procent, ook al bleven de opbrengsten uit support (meer dan de helft van de opbrengsten hier) stabiel. "Inkomsten uit Autonomy en Vertica daalden", zei Whitman tijdens de audioconferentie. Die peperdure overnames uit 2011 vormen één van de steunpilaren van HP's plannen in de analyse van big data, een groeiende markt waarvan Whitman een graantje wil meepikken. Beveiliging, een ander focuspunt, groeide slechts lichtjes.

Inkomsten uit nieuwe licenties daalden 16 procent. Software-as-a-service omzet (SAAS) daarentegen steeg 8 procent. Dat klinkt hoopvol, maar SAAS maakt nog maar 8 procent van de omzet van de divisie uit. "Zij hebben nog een hoop werk voor de boeg om onze portefeuille te vereenvoudigen, onze marktaanpak te stroomlijnen en onze online verkopen te versnellen", zei Meg Whitman over het team van Robert Youngjohns, die in mei aan het hoofd van de softwaredivisie kwam.

Mengeling

HP verloor lichtjes omzet in de Amerika's, maar deed in constante munt 1 procent beter in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en 4 procent beter in Azië, Stille Oceaan en Japan (ASJ). Wisselkoerseffecten maakten dat EMEA in dollar 5 procent steeg, ASJ slechts 1 procent.

Met haar bekende mengeling van optimisme, slaan en zalven besloot Whitman dat HP een eind is opgeschoten in zijn transformatie. "Wij reageren sneller op uitdagingen, de neuzen staan in dezelfde richting", zei ze.

De vooruitzichten voor het vierde kwartaal liggen in lijn met wat analisten verwachten, een gecorrigeerde winst van 1,03 tot 1,07 dollar per aandeel.

In samenwerking met Datanews

]]>
Thu, 21 Aug 2014 14:00:13 +0200 HP boekt stabiele omzet en minder winst http://executive-people.nl/item/515247/hp-boekt-stabiele-omzet-en-minder-winst.html&field=Foto1&width=165.jpg
Visie: Ontkoppeling van techniek en functionaliteit: droom of toekomst http://executive-people.nl/item/515246/visie-ontkoppeling-van-techniek-en-functionaliteit-droom-of-toekomst.html In zijn vorige blog heeft JorgenRosink van Telindus het nieuwste netwerkfenomeen toegelicht: software defined networking.  Een scheiding van hard- en software binnen het netwerk brengt de nodige veranderingen met zich mee. Eén van de belangrijkste voordelen is dat de functionele ICT gescheiden wordt van de technische ICT. Maar waarom is dit van belang? Met andere woorden, wat is de meerwaarde hiervan voor de IT-afdeling?

Traditioneel versus innovatie
Een ontkoppeling van techniek en functionaliteit, betekent een meer functionele benadering van het netwerk. Hierdoor hoeft er in principe maar één keer nagedacht te worden over de techniek en vervolgens hoeft de IT-afdeling alleen nog functioneel beheer uit te voeren. Dit komt doordat er in hoofdlijnen geen directe afhankelijkheid meer is tussen de geboden netwerkfunctionaliteiten en de onderliggende hardware. Vanuit een SDN-beheerconsole heeft de beheerder een functionele kijk op de netwerkinfrastructuur. Hiermee kan eenvoudig een zogenaamde service chain geconfigureerd worden. De functioneel beheerder ziet letterlijk functionaliteiten en kan deze eenvoudig toevoegen of verwijderen. Hiervoor is geen specialistische technische kennis nodig. De configuratie vindt namelijk niet langer plaats op zaken als IP-adres, netwerkrouters of complexe IPS-/IDS-regels, maar meer op een objectgeoriënteerde manier van beschikbare functionaliteiten binnen het SDN-platform. Changes worden dan ook doorgevoerd in de SDN-laag in plaats van in de fysieke switches. Dit zorgt ervoor dat de focus verschuift van technisch naar functioneel. Is dit iets waar de IT-manager van droomt?

SDN en resourcemanagement
Dat is voor veel IT-managers nu nog niet helemaal duidelijk. Door de focus te verleggen van techniek naar functionaliteit worden bedrijven in de gelegenheid gesteld anders om te gaan met hun resources. In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven het moeilijk gehad met het realiseren van continuïteit in hun IT-formatie. Werving en selectie van IT-specialisten blijft moeilijk, want voor veel organisaties geldt dat IT niet hun core business is en daarnaast wordt IT steeds complexer. SDN speelt hierop in, doordat het makkelijker wordt om de techniek uit te besteden, maar wel zelf de regie in handen te houden. De technische communicatie van switches bijvoorbeeld, moet nog altijd eenmalig worden ingericht en dit vraagt om de nodige kennis. Echter, in de toekomst zal voor deze technische kennis steeds vaker gebruik gemaakt worden van externe specialisten. Het installeren van switches, servers en de hypervisor, kortom de inrichting van SDN, kan eenvoudig in handen worden gelegd van een derde partij. Als de techniek geïmplementeerd is, gaat de beschreven controller naar de klant.

Voor bedrijven die flexibiliteit willen op de IT-afdeling, biedt SDN mogelijkheden om de IT-formatie veel meer functioneel in te richten. Een partner voor de techniek en zelf de medewerkers en het budget om te focussen op de business. Zo kunnen bedrijven investeren in mensen die meerwaarde toevoegen aan de business-applicaties en dus aan de business zelf. Voor sommige IT-managers waarschijnlijk een droom die uitkomt, voor anderen toekomstmuziek. Maar de mogelijkheid komt er met SDN, dat is zeker.

In een derde en laatste blog gaat JorgenRosink in op de mogelijkheden van SDN voor uitwijk van het datacenter en schaalbaarheid en bespreekt hij op welke wijze leveranciers inspringen op deze nieuwe technologie.

Jorgen Rosink is consultant bij Telindus


]]>
Thu, 21 Aug 2014 13:55:42 +0200 Visie: Ontkoppeling van techniek en functionaliteit: droom of toekomst http://executive-people.nl/item/515246/visie-ontkoppeling-van-techniek-en-functionaliteit-droom-of-toekomst.html&field=Foto1&width=165.jpg
CGI heeft pittige periode achter de rug http://executive-people.nl/item/515243/cgi-heeft-pittige-periode-achter-de-rug.html CGI Nederland, het voormalige Logica Nederland, zag de omzet in de crisisjaren sterk teruglopen, moest 2400 medewerkers ontslaan en bijna 100 miljoen euro verlies incasseren. Dit staat te lezen in het rapport 'CGI kreeg doffe dreunen' van AME-analist Adriaan Meij.

Meij meldt: "Voormalig ICT dienstverlener Logica Nederland, nu onderdeel van het Canadese CGI concern, is door het nieuwe bestuur hard aangepakt om het bedrijf op de rails te houden. Sinds 2008 daalden omzet en banen met meer dan een derde. Er zijn harde lessen geleerd. Nu stabiliseert de onderneming. CGI is op zoek naar een vrouw in het bestuur, aldus Meij.

Na doffe dreunen is er uitzicht op stabilisering. Het sterke moederconcern verdubbelt omzet, nadat in 2012 een omzet-val ruim 11 procent plaatsvond, aldus Meij. Medewerkers van CGI heten verder nu Members.

Door: Witold Kepinski

]]>
Thu, 21 Aug 2014 13:45:58 +0200 CGI heeft pittige periode achter de rug http://executive-people.nl/item/515243/cgi-heeft-pittige-periode-achter-de-rug.html&field=Foto1&width=165.jpg
VMware koopt CloudVolumes http://executive-people.nl/item/515239/vmware-koopt-cloudvolumes.html VMware koopt voor een onbekend bedrag CloudVolumes, specialist in application delivery en applicatie lifecycle management technologie. Hierdoor kunnen snel apps en data beschikbaar worden gesteld voor een onbeperkt aantal virtuele machines.

CloudVolumes is geschikt voor gevirtualiseerde en cloudgebaseerde pc- en server omgevingen. De software zorgt ook voor een snelle migratie van on-premise naar de cloud. CloudVolumes integreert met VMware vCloud Automation Center en met VMware Horizon.

Door: Witold Kepinski

 

 

]]>
Thu, 21 Aug 2014 13:29:41 +0200 VMware koopt CloudVolumes http://executive-people.nl/item/515239/vmware-koopt-cloudvolumes.html&field=Foto1&width=165.jpg
Accenture: 'Consumenten zullen Internet of Things in een rap tempo omarmen' http://executive-people.nl/item/515232/accenture-consumenten-zullen-internet-of-things-in-een-rap-tempo-omarmen.html Internet of Things (IoT) is een trend waarbij allerlei huishoudelijke apparaten met internet worden verbonden. De hoeveelheid IoT-apparaten waar consumenten over beschikken groeit naar verwachting de komende jaren hard. Een kans voor bedrijven die hierop in weten te spelen.

Accenture voorspelt in het onderzoek '2014 State of the Internet of Things Study' dat in 2019 69% van de consumenten de beschikken heeft over een IoT-apparaat. Dit terwijl dit percentage naar verwachting eind volgend jaar op slechts 13% ligt. Accenture verwacht dat consumenten vooral interesse zullen hebben in IoT-apparaten die zijn gericht op gezondheid of beveiliging.

Forse stijging
De hoeveelheid IoT-apparaten in huishoudens stijgt de komende jaren naar verwachting dan ook hard. Op dit moment beschikt ongeveer 4% van de consumenten over een IoT-apparaat. Door de enorme verwachte stijging ligt het voor de hand dat IoT-apparaten ook steeds vaker de weg zullen vinden naar de werkvloer.

De mogelijkheden die de IoT-trend voor bedrijven worden de komende jaren dan ook steeds interessanter. Bedrijven kunnen hier onder andere op inspelen door bijvoorbeeld nieuwe IoT-producten te lanceren of producten te introduceren die met deze apparatuur overweg kunnen. Ook voor marketingafdelingen liggen er kansen. IoT-apparaten zijn immers met internet verbonden, wat het in theorie mogelijk maakt marketinguitingen op dit soort apparatuur te vertonen.

Populaire apparatuur
Als we kijken naar IoT-apparatuur die populair is springen drie soorten apparaten direct in het oog. Het gaat hierbij om wearable fitnessapparaten (apparaten die op het lichaam of kleding kunnen worden gedragen), slimme thermostaten of met internet verbonden beveiligingssystemen. Naar verwachting beschikt 22% van de consumenten in 2015 over een wearable fitnessapparaat. Dit percentage zou in de komende vijf jaar zelfs stijgen naar 43%.

Slimme thermostaten zijn eveneens populair. Naar verwachting beschikt 13% van de consumenten eind volgend jaar over een slimme thermostaat. Ook dit percentage stijgt naar verwachting in de komende vijf jaar naar 43%. Met internet verbonden beveiligingssystemen worden naar verwachting komend jaar door 11% van de consumenten omarmd, terwijl Accenture voorspelt dat over vijf jaar 35% van de consumenten over een dergelijk systeem beschikt.

]]>
Thu, 21 Aug 2014 11:17:37 +0200 Accenture: 'Consumenten zullen Internet of Things in een rap tempo omarmen' http://executive-people.nl/item/515232/accenture-consumenten-zullen-internet-of-things-in-een-rap-tempo-omarmen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Hackers stelen creditcardgegevens bij koeriersbedrijf UPS http://executive-people.nl/item/515231/hackers-stelen-creditcardgegevens-bij-koeriersbedrijf-ups.html Opnieuw is een Amerikaans bedrijf slachtoffer geworden van een grootschalige cyberaanval waarbij betaalgegevens van klanten zijn buitgemaakt. Ditmaal gaat het om koeriersbedrijf UPS. Hackers zouden hebben toegeslagen bij 51 Amerikaanse vestigingen van het bedrijf en creditcardgegevens hebben gestolen.

UPS bevestigt de hack op zijn website en heeft een lijst gepubliceerd van de getroffen vestigingen. Klanten die bij deze vestigingen tussen 20 januari 2014 en 11 augustus 2014 hebben afgerekend lopen het risico slachtoffer te zijn geworden van de hack. Het gaat overigens om een klein percentage van de vestigingen van UPS. UPS beschikt in de Verenigde Staten namelijk over 4.470 vestigingen, waarvan 51 door de cybercriminelen zijn getroffen.

Waarschuwing van inlichtingendiensten
Amerikaanse veiligheidsdiensten waarschuwde op 31 juli voor hackers die netwerken van Amerikaanse bedrijven zouden scannen op kwetsbaarheden. Dit was voor UPS aanleiding een beveiligingsbedrijf in te huren om het eigen netwerk door te lichten. Bij dit onderzoek kwamen malafide activiteiten op het netwerk tegen. De Point-of-Sale-systemen in 51 van zijn vestigingen bleken te zijn besmet met malware. Het gaat hierbij om geavanceerde malware die moeilijk op te sporen is. Deze malware is inmiddels van de systemen verwijderd.

De New York Times weet op basis van anonieme bronnen te melden dat het lijkt te gaan om een Oost-Europese hackersgroep die ook verantwoordelijk is voor de grootschalige cyberaanval op Target. Bij Target werden Point-of-Sale systemen in een groot aantal vestigingen gekraakt, waarna de creditcardgegevens konden worden gestolen. In totaal vielen 40 miljoen creditcardnummers in handen van de cybercriminelen.

Aandacht voor beveiliging
Het incident benadrukt dat bedrijven die met creditcardgegevens van klanten werken extra aandacht moeten besteden aan de beveiliging van de systemen waarop deze gegevens worden verwerkt. Cybercriminelen blijken actief op zoek te zijn naar gaten in de beveiliging om creditcardnummers en andere betaalgegevens in handen te krijgen.

]]>
Thu, 21 Aug 2014 10:26:42 +0200 Hackers stelen creditcardgegevens bij koeriersbedrijf UPS http://executive-people.nl/item/515231/hackers-stelen-creditcardgegevens-bij-koeriersbedrijf-ups.html&field=Foto1&width=165.jpg
Fujitsu investeert 1,5 miljard euro in cloud technologie http://executive-people.nl/item/515219/fujitsu-investeert-miljard-euro-in-cloud-technologie.html Een jaar na het wereldwijd aanbieden van zijn ‘Cloud Initiative’, gaat het Japans ict-bedrijf Fujitsu in de periode tot 2016 een bijkomende 200 miljard yen – 1,459 miljard euro – investeren in een significante uitbreiding van de capaciteit van deze dienstverlening.

Deze investering zal zowel Fujitsu’s capaciteit inzake publieke (+77% capaciteit in 2014) als private IAAS dienstverlening ten goede komen, met nieuwe datacenters in de VS, Groot Brittannië, naast datacenters in onder meer Spanje en Portugal. Op basis van het in2013 overgenomen RunMyProcess biedt Fujitsu tevens wereldwijd een PAAS dienstverlening aan.

In het kader van zijn clouddiensten voorziet Fujitsu tevens een Cloud IT management as a service (samen met CA Technologies), een cloud backup (in partnership met eVault) en een cloud infrastructuur (op basis van Fujitsu, OpenStack en VMware technologie).

In de loop van 2014 zal Fujitsu ook in meer landen een ‘managed hosting’ dienstverlening aanbieden, terwijl het in november 2013 aangekondigde ‘cloud integration platform’ zich momenteel in een ‘early adopter’ fase bevindt.

Met dit alles poogt Fujitsu zijn deel van de cloud computing markt te veroveren – een markt die in 2016 wereldwijd goed zou moeten zijn voor 86 miljard dollar, aldus Frost & Sullivan, met een samengestelde groei op jaarbasis van 33,4 procent. Wat IAAS betreft zou de jaarlijkse groei in de periode 2013-2016 ongeveer 40 procent moeten bedragen.

In samenwerking met Datanews

]]>
Thu, 21 Aug 2014 00:24:22 +0200 Fujitsu investeert 1,5 miljard euro in cloud technologie http://executive-people.nl/item/515219/fujitsu-investeert-miljard-euro-in-cloud-technologie.html&field=Foto1&width=165.jpg
Oracle Java updates niet meer beschikbaar voor Russen http://executive-people.nl/item/515166/oracle-java-updates-niet-meer-beschikbaar-voor-russen.html Russische gebruikers die Java gebruiken kunnen het platform niet langer downloaden of updaten. Wie toch probeert krijgt te horen dat er een embargo heerst. 

Verschillende gebruikers in Rusland melden aan ZDNet.com dat ze bij een installatie worden omgeleid naar een pagina die stelt dat ze zich in een land met embargo’s bevinden waardoor ze de software niet kunnen downloaden. Oracle heeft nog geen commentaar gegeven op de actie. 

Een reden voor de blokkering is er officieel nog niet. De link naar de economische sacties die de VS en Europa aan Rusland oplegden (en de wederzijdse embargo’s van Rusland) is makkelijk gelegd. Maar die slaat vooral op voedsel, wapens of banken en niet zozeer op (gratis) software. 

Voor Russische gebruikers is de blokkering sowieso slecht nieuws. Wie Java blijft gebruiken heeft met een oude versie meer risico om gehackt te worden. Zij moeten dus kiezen tussen risico lopen met hun reeds geïnstalleerde versie, of Java helemaal verwijderen.

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 20 Aug 2014 15:49:46 +0200 Oracle Java updates niet meer beschikbaar voor Russen http://executive-people.nl/item/515166/oracle-java-updates-niet-meer-beschikbaar-voor-russen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Europese Unie werkt aan wetgeving om testfouten met data te voorkomen http://executive-people.nl/item/515128/europese-unie-werkt-aan-wetgeving-om-testfouten-met-data-te-voorkomen.html De Europese Unie wil banken en andere financiële instellingen ontmoedigen te testen met echte data. De instellingen zouden vanaf 2016 alleen nog moeten testen met synthetische data. Bij deze methode zijn alle persoonlijke gegevens en persoonlijk identificeerbare data geanalyseerd en geheel vervangen.

“Gelukkig wordt het gebruik van synthetische data steeds meer gemeengoed bij financiële instellingen”, zegt specialist softwarekwaliteit Samuel Mischler van SQS. “De afgelopen decennia hebben we productiedata gebruikt voor het testen van applicaties. Daar kleven, behalve de veiligheid, nog andere nadelen aan, zoals een gebrek aan variatie. Ondertussen is de aanpak om synthetische data te gebruiken volwassen geworden. Daarmee is het een betrouwbare aanpak geworden die de zwakheden en risico’s door het gebruik van productiedata voorkomt.”

Grote risico's
Financiële instellingen lopen door het testen met echte data grote risico's. Verschillende grote banken gingen onlangs voor enorme bedragen het schip in door software- en securityblunders. Deze blunders maakte het mogelijk dat belangrijke gegevens uit de testsystemen van de banken werden gestolen. In Nederland bleken vorige maand jarenlang klantgegevens van 27.000 verzekerden op straat te hebben gelegen door een fout van een medewerker bij het testen van een nieuwe software. Voor de Europese Unie is dit reden de financiële wereld aan te sporen om de veiligheid rondom testen te verbeteren. De Europese Unie werkt aan wetgeving om een veiligere manier van werken af te dwingen.

“Als je software ontwikkeling met productie gerelateerde data blijft uitbesteden, dan neem je als bedrijf enorme risico’s, omdat producten en business cases gekopieerd kunnen worden. Door het gebruik van synthetische data, bescherm je de businessvalue van je organisatie”, zegt Mischler. De nieuwe Europese wetten verbieden het testen met productiedata niet, maar zijn vooral bedoeld om deze werkwijze te ontmoedigen. Mischler: “Banken kunnen te maken krijgen met boete’s, hun outsourcing kan mogelijk worden beperkt en offshoring van testdata kan verboden worden.” Mischler benadrukt dat het testen met synthetische data ook nog eens goedkoper is dan testne met echte data. Dit aangezien data hergebruikt kan worden en op ieder moment in het proces kan worden vernieuwd.

]]>
Wed, 20 Aug 2014 13:55:21 +0200 Europese Unie werkt aan wetgeving om testfouten met data te voorkomen http://executive-people.nl/item/515128/europese-unie-werkt-aan-wetgeving-om-testfouten-met-data-te-voorkomen.html&field=Foto1&width=165.jpg
HEMA kiest voor Teradata Demand Chain Management http://executive-people.nl/item/515127/hema-kiest-voor-teradata-demand-chain-management.html Teradata, leverancier van analytische data platformen, applicaties en diensten, de algemene beschikbaarheid van de nieuwste versie van zijn Teradata Demand Chain Management bekend. Deze software voorspelt de consumentenvraag en synchroniseert het vermogen van de retailer om hieraan in elk verkoopkanaal te kunnen voldoen. Hierbij actualiseert de software voortdurend de voorraadvereisten door zelfs de meest complexe supply chains.

In Nederland heeft warenhuisketen HEMA de software reeds met succes geïntegreerd. “Voor mij betekent een data driven business het vermogen om de vraag te voorspellen en de voorraad aan te vullen op basis van het feitelijk winkelgedrag van de klant. Teradata Demand Chain Management helpt ons een hoger niveau in onze klantenservice te bereiken en de voorraden te beperken”, aldus Alex Jonker, bestuurslid en Supply Chain & E-commerce Manager bij Hema.

Teradata Demand Chain Management is direct ook in de cloud beschikbaar, een implementatieoptie die data driven retailers in staat moet stellen nog sneller voordeel te halen uit de voorspellingskracht van de software zonder extra infrastructuuruitbreidingen, aldus Teradata.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Wed, 20 Aug 2014 12:09:49 +0200 HEMA kiest voor Teradata Demand Chain Management http://executive-people.nl/item/515127/hema-kiest-voor-teradata-demand-chain-management.html&field=Foto1&width=165.jpg
Steve Ballmer verlaat Microsoft http://executive-people.nl/item/515126/steve-ballmer-verlaat-microsoft.html Steve Ballmer heeft Microsoft verlaten. Hij was nog de laatste maanden werkzaam als bestuurslid nadat Satya Nadella ceo werd. Ballmer gaat zijn tijd besteden aan de Amerikaanse NBA-basketbalclub Los Angeles Clippers. Die kocht hij voor maar liefst 2 miljard dollar.

De basketbalclub stond te koop naar racistische opmerkingen van eigenaar Donald Sterling dat zijn vriendin niet op de foto met zwarte spelers moest gaan. Hij werd daarna door de NBA geschorst. Oracle baas Larry Ellison wilde naar verluidt ook basketbalteam LA Clippers kopen, samen met andere miljardairs Oprah Winfrey en DreamWorks oprichter David Geffen. Nu gaat Ballmer er mee aan de haal.

Tevens gaat Ballmer doceren aan studenten. Voor het geld hoeft hij dat niet te doen. Ballmer heeft meer dan 333 miljoen aandelen Microsoft. Hij zag zijn vermogen stijgen van 12,1 naar 14,9 miljard dollar.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Wed, 20 Aug 2014 12:02:06 +0200 Steve Ballmer verlaat Microsoft http://executive-people.nl/item/515126/steve-ballmer-verlaat-microsoft.html&field=Foto1&width=165.jpg
GiMiScale is overgenomen door Unitt Nederland http://executive-people.nl/item/515125/gimiscale-is-overgenomen-door-unitt-nederland.html GiMiScale is voor een onbekend bedrag overgenomen door Unitt Nederland. Beide cloudbedrijven willen meer inzetten op de toenemende vraag van Public Cloud naast Private Cloud-diensten in de hogere marktsegmenten.

GiMiScale is een ‘Amazon Web Services Advanced Consulting Partner’. De organisatie beschikt over kennis en ervaring in het configureren, implementeren en beheren van ICT-diensten op basis van Public Cloud-infrastructuren terwijl Unitt de schaalgrootte, het marktbereik en de ervaring in de hogere marktsegmenten bezit om die toegevoegde waarde krachtig in de markt te zetten zo melden de twee partners. De focus van Unitt ligt op het leveren van managed services op basis van de Public Cloud van Amazon (AWS).

Doe Het Zelf 

Jethro Wallenburg, Director van GiMiScale: “De Public Cloud heeft een ‘Doe Het Zelf’-karakter dat de klant vraagt om zelf invulling te geven aan configuratie, testen, integratie met de bestaande ICT en 24/7 beheer. De meeste bedrijven kunnen dit pallet aan aanvullende vereisten niet 100% zelfstandig invullen; vaak ontbreken de hiervoor benodigde mankracht, ervaring en processen. Toch zien we bij grotere organisaties voorzichtige stappen richting de Public Cloud. Precies in dát spanningsveld ligt de toegevoegde waarde van GiMiScale.”

Managing Director van Unitt Nederland, Hans Reinhart (foto), voegt er aan toe: “Concreet biedt deze bundeling van krachten nu alle voordelen van de Public Cloud in de hogere marktsegmenten, onder de vertrouwde paraplu van Unitt’s ISO 27001-gecertificeerde organisatie en aan de hand van haar door de tijd bewezen, ITIL-gebaseerde processen."

Een onafhankelijk advies, keuze en oplossing

"We willen ons richten op de behoefte van de klant. Past bij deze klant het best de private cloud-propositie uit het bestaande Unitt-portfolio of juist de publieke cloud-propositie die voorheen door GiMiScale werd geleverd? Door deze aanpak proberen we een onafhankelijk advies, keuze en oplossing te bieden aan de klant. Dit is vrij uniek op de Nederlandse markt. Andere partijen stellen klanten services en oplossingen voor vanuit een traditionele hostingportfolio of vanuit een cloudportfolio. Wij kunnen beide leveren en klanten dus laten kiezen voor de oplossing die het best bij hen past", legt Hans Reinhart, managing director bij Unitt Nederland, uit.

Unitt blijft de markt vanuit de merknaam Unitt bedienen. De merknaam GiMiScale zal dus verdwijnen op termijn. Het personeel van GiMiScale treedt in dienst van Unitt en blijft zich bezig houden met de publieke cloud-propositie. Unitt verwacht door de overname echter flink te groeien en heeft extra personeel nodig om deze groei op te vangen. "Door de overname komen twee krachten bij elkaar: GiMiScale bedient haar bestaande klanten en heeft allerlei prospects, maar dit geldt natuurlijk ook voor Unitt. De optelsom van beide proposities is voor ons reden per direct medewerkers aan te werven", aldus Reinhart.

Door: Witold Kepinski en Wouter Hoefnagel

 

]]>
Wed, 20 Aug 2014 11:52:12 +0200 GiMiScale is overgenomen door Unitt Nederland http://executive-people.nl/item/515125/gimiscale-is-overgenomen-door-unitt-nederland.html&field=Foto1&width=165.jpg
Nederland in top 3 landen hosting malafide URL's http://executive-people.nl/item/515123/nederland-in-top-landen-hosting-malafide-urls.html  

Nederland is populair als het gaat om het hosten van malafide URL’s en staat daarmee op een gedeelde tweede plek met onder andere China en Rusland. Dat blijkt uit onderzoek van Trend Micro, specialist op het gebied van beveiligingssoftware, naar cybercrime in het tweede kwartaal van 2014. Het onderzoeksrapport “Turning the Tables on Cyber Attacks” laat daarnaast zien dat Nederland ook behoort tot de tien landen wereldwijd met het hoogste aantal Botnet C&C-servers en Botnet-connecties.

Het aantal malafide URL’s dat werd gehost in Nederland groeide van 24 miljoen in het eerste kwartaal van 2014, naar 31 miljoen in het tweede kwartaal. Dat is een groei van bijna 30 procent. In april verdubbelde het aantal gehoste malafide URL’s zelfs. Hiermee staat Nederland op een gedeelde tweede plaats van landen die malafide URL’s hosten.

Nederland in top 5 landen met grootste aantal botnet C&C-servers

Naast dat Nederland in het rapport wordt genoemd als een van de landen met de meeste botnet-connecties, staat Nederland ook in deze top 5 als het gaat om het grootste aantal Botnet Command and Control (C&C)-servers.

De meerderheid van deze C&C-domeinen zijn verbonden met ofwel ZeuS banking malware of Cryptoplocker ransomware. Zeus-Servers staan er om bekend gecompromitteerde servers te gebruiken als C&C-server. Cryptolocker-varianten daarentegen gebruiken juist elke dag nieuwe C&C-domeinen om zo te voorkomen dat ze worden geblokkeerd.

Tonny Roelofs (foto), country manager Trend Micro Nederland: “We zien de afgelopen tijd een groot aantal DDOS-aanvallen bij Nederlandse banken. Deze aanvallen worden uitgevoerd door middel van botnets. We kunnen in onze bevindingen echter geen direct verband zien tussen het grote aantal botnet-connecties en botnet C&C-servers in Nederland en deze DDOS-aanvallen. De botnets die worden gehost in Nederland zijn namelijk vooral gerelateerd aan ZeuS en Cryptolocker en die zijn beide niet verantwoordelijk voor DDOS-aanvallen. Het zou dus zelfs zo kunnen zijn dat je op basis van onze feiten en cijfers kunt concluderen dat de aanvallen van buiten Nederland komen, maar dit zijn echter in deze fase nog speculaties.”

Drie keer zo veel adware als malware in Nederland

Er is meer adware, dan malware aanwezig in Nederland. Het aantal soorten adware in Nederland is drie keer zo groot dan het aantal malware-detecties in het tweede kwartaal van dit jaar. Opvallend is dat er minder DOWNAD-infecties waren in Nederland, dit komt mede door het feit dat Microsoft is gestopt met de support van Windows XP. Het feit dat deze malware echter nog steeds in de top 10 van meest voorkomende malware staat, geeft aan dat er nog steeds veel verouderde systemen, zoals Windows XP, worden gebruikt door veel Nederlandse organisaties.

Top 10 malware in Nederland
1.      CRCK_ACTIVATOR
2.      CRCK_KEYGEN
3.      HKTL_KEYGEN
4.      HKTL_PASSVIEW
5.      HKTL_HACKMS
6.      HKTL_HIDEWIN"
7.      BAT_VOBFUS.SM
8.      JS_CHECK.A
9.      SPYW_PRODUKEY
10.   WORM_DOWNAD.FJ

Overheid wereldwijd belangrijk doelwit
De overheid blijft ook in het tweede kwartaal van 2014 veruit het belangrijkste doelwit van cybercriminelen. Ruim 81 procent van de gerichte aanvallen richtte zich op overheidsinstanties in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit is een stijging ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar waarin 76 procent van de geavanceerde gerichte aanvallen (APT’s) was gericht op de overheid.

Alle wereldwijde feiten en cijfers zijn te vinden in het rapport ‘Turning the Tables on Cyber Attacks’. Lees het volledige Engelstalige rapport hier.

WK

 

]]>
Wed, 20 Aug 2014 11:30:53 +0200 Nederland in top 3 landen hosting malafide URL's http://executive-people.nl/item/515123/nederland-in-top-landen-hosting-malafide-urls.html&field=Foto1&width=165.jpg
Dimension Data: 'Steeds meer werknemers gebruiken consumenten-oplossingen op de ... http://executive-people.nl/item/515122/dimension-data-steeds-meer-werknemers-gebruiken-consumenten-oplossingen-op-de-werkvloer.html Het gebruik van consumentenoplossingen op de werkvloer is niet iets waar iedere IT-afdeling gelukkig van wordt. Onderzoek toont echter aan dat het verbieden van dit soort oplossing geen uitkomst biedt. Steeds meer werknemers blijken in dit geval namelijk buiten de IT-afdeling om toch dit soort oplossingen in te zetten indien de werkgever niet de juiste tools beschikbaar stelt voor het uitvoeren van bepaalde taken.

Onderzoek van Ovum UK in opdracht van Dimension Data toont aan dat 65% van de ondervraagde IT-beslissingmakers zogeheten freemium oplossingen voor consumenten gebruiken voor het synchroniseren en delen van zakelijke bestanden. Freemium oplossingen zijn oplossingen die gratis kunnen worden gebruikt. Ovum UK ondervroeg voor het onderzoek 100 senior IT-beslissingmakers in het Verenigd Koninkrijk.

Geen duidelijke BYOD-beleid
De oorzaak van de groeiende hoeveel consument gerichte oplossingen op de werkvloer ligt volgens het onderzoek bij het ontbreken van een duidelijk beleid over het gebruik van eigen apps en apparaten door werknemers op de werkvloer. 70% van de ondervraagde bedrijven blijkt namelijk geen formeel BYOD-beleid te hebben. Veel bedrijven kiezen ervoor BYOD ad-hoc te behandelen en per geval te beoordelen hoe het best kan worden gehandeld. 37% van de organisaties geeft toe moeite te hebben met het opstellen van een consistente strategie op het gebied van BYOD.

Het ontbreken van een formeel BYOD-beleid bij veel bedrijven is opvallend. 71% van de ondervraagde beslissingmakers geeft aan dat flexibel personeel dat data en apps onderweg vanaf iedere locatie kan bereiken een belangrijk is voor het succes van hun bedrijf. Het ontbreken van een duidelijk BYOD-beleid maakt het voor werknemers echter lastig hiervoor de juiste oplossingen te selecteren, zeker als bedrijven zelf niet de juiste of voldoende middelen beschikbaar stellen voor dit doeleinde. Het ontbreken van een BYOD-beleid maakt het voor personeel dan ook lastig op flexibele wijze te werken zonder de regels van de IT-afdeling te overtreden.

Gebruikersgerichte omgeving
Een werkomgeving waarin tools en oplossingen zijn gericht op gebruikers wordt ook wel een 'gebruikersgerichte omgeving' genoemd. Als we kijken naar uitdagingen bij het omschakelen naar een dergelijke omgeving noemt tweederde van de bedrijven bedrijfsrisico's en problemen met compliancy de grootste obstakels. 45% stelt niet de juiste vaardigheden en resources in huis te hebben om deze omschakeling te maken.

]]>
Wed, 20 Aug 2014 11:24:19 +0200 Dimension Data: 'Steeds meer werknemers gebruiken consumenten-oplossingen op de werkvloer' http://executive-people.nl/item/515122/dimension-data-steeds-meer-werknemers-gebruiken-consumenten-oplossingen-op-de-werkvloer.html&field=Foto1&width=165.jpg
SAP wordt officiële partner van FC Bayern München http://executive-people.nl/item/515120/sap-wordt-officia-laquo-le-partner-van-fc-bayern-ma-frac14-nchen.html SAP is benoemd tot de officiële partner van FC Bayern München op het gebied van sport analytics en enterprise software. De komende drie jaar gaan de twee organisaties samenwerken aan oplossingen om de club te ondersteunen. Hierbij gaat vooral aandacht uit naar het optimaliseren van de teamprestaties en het verbeteren van hun fan engagement-activiteiten.

Sinds begin dit jaar werkt FC Bayern München met SAP CRM. Met deze technologie wil de club de interactie met fans verbeteren, de fan-ervaring personaliseren en hun loyaliteit belonen. SAP en FC Bayern München zijn daarnaast ook gaan samenwerken op het gebied van data-analytics. Hierbij richten ze zich met name op de spelerprestaties en het monitoren van de gezondheid van de voetballers. Het partnership stelt de voetbalclub bovendien in staat de bedrijfsprocessen te optimaliseren en de uitbreiding van de club te ondersteunen. Met het SAP HANA platform en de expertise van SAP op het gebied van analytics verwacht het concern een waardevolle bijdrage te leveren in het behalen van de bedrijfsdoelstellingen van FC Bayern München.

De afgelopen jaren heeft SAP zich in toenemende mate verdiept in data-analytics in de media-, sport- en entertainmentindustrie. Inmiddels werkt het concern samen met verschillende sportorganisaties en instellingen in onder meer de zeilsport, golf, American football, Formule 1, cricket, tennis en voetbal.

Op de foto vlnr: Karl-Heinz Rummenigge (Voorzitter FC Bayern) en SAP-manager Gerhard Oswald tijdens de presentatie tijdens het partnership

Door: Witold Kepinski 

]]>
Wed, 20 Aug 2014 10:53:22 +0200 SAP wordt officiële partner van FC Bayern München http://executive-people.nl/item/515120/sap-wordt-officia-laquo-le-partner-van-fc-bayern-ma-frac14-nchen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Drie best practices voor flexibele Supply Chains http://executive-people.nl/item/515119/drie-best-practices-voor-flexibele-supply-chains.html Laatst beweerde een vriend van mij dat online shopping de handel niet zoveel heeft veranderd. ‘mensen kopen nog steeds dingen, alleen de plaats van aankoop is veranderd. De rest zijn alleen maar details’, gaf hij aan.

Natuurlijk kon ik daar niet in meegaan. Ik gaf aan dat er een enorme machtsverschuiving heeft plaatsgevonden van de retailer naar de consument. Deze consument wil niet alleen de beste kwaliteit tegen de beste prijs, ze willen tevens dat deze producten direct beschikbaar zijn bij het punt van aankoop, zelfs wanneer ze die aankoop online doen.

Ik gaf hem het volgende voorbeeld. Argos, een grote Britse retailer, biedt via eBay en 80.000 onafhankelijke eBay verkopers een click-and-collect dienst aan. Men koopt het product via eBay en kan het zelf direct in een Argos winkel afhalen. Het is een innovatieve alliantie en voor Argos een mooie manier om de consument de eigen fysieke winkel in te krijgen. Maar waar eBay experimenteert met click-and-collect, ligt de uitdaging voor de retailer in het creëren van een flexibele supply chain. Koop hier, haal ergens anders op en retourneer weer op een andere locatie, dat lijkt de wereldwijde standaard te worden.

Maar hoe kunnen retailers zich aanpassen aan deze consumentenbehoefte? Welke aanpassingen moet de supply chain ondergaan? Hoewel er geen pasklare oplossing is zien wij bij Mindtree dat er in ieder geval drie best practices zijn waar retailers, groot en klein profijt van kunnen hebben.

1 – Integreer snelheid, lenigheid en ritme in de supply chain

Sommige bedrijven hebben hun supply chains opgeknipt zodat een deel daarvan gericht kan worden op snelheid en een ander deel op capaciteit en kosten efficiëntie. Zo komt het merk Old Navy van Gap bijvoorbeeld uit China in verband met de kosten efficiëntie en komt het trendbewuste Gap Line uit Centraal Amerika van waaruit razendsnel geleverd kan worden. Het hoge segment van Gap, de Banana Republic komt uit Italië waar ze zich concentreren op de kwaliteit.

2 – Verkrijg zoveel mogelijk inzicht uit beschikbare data

Er is vandaag de dag enorm veel data beschikbaar via traditionele en nieuwe kanalen zoals social media. Een geïntegreerde datastore met zowel de harde data als de meer anekdotische informatie kan van enorme waarde zijn voor retailers. Het maakt het mogelijk om door consumenten gecommuniceerde informatie real-time te delen met ontwerpers, productiestaf etc.

Dit kan natuurlijk leiden tot efficiëntere systemen voor het volgen van orders en het bijhouden van de inventaris. Ook kan het retailers helpen te innoveren door hen hun klanten beter te laten begrijpen.

In Japan houdt de 7-Eleven keten op iedere vestiging continu nauwlettend zowel de verkoopcijfers als andere klantinformatie bij. Dit maakte onder andere al de real-time inventaris update mogelijk maar leidde ook tot minder voor de hand liggende aanpassingen. Zo veranderen ze dagelijks drie keer de indeling van de winkelschappen om aan de wensen van verschillende klantgroepen te kunnen voldoen.

3- Build last mile connectivity

Natuurlijk, verbeteringen aan de supply chain zijn geweldig maar onthoud de volgende gouden regel: Verlies het product niet uit het oog voordat het is verkocht! Retailers doen er goed aan om middels een regionaal netwerk in te spelen op fluctuaties in de vraag en als gevolg daarvan overschotten of tekorten in de inventaris. Dit wordt natuurlijk alleen maar belangrijker met de opkomst van de click-and-collect modellen waarbij een enorme druk komt te liggen op het laatste stukje van de supply chain en online bestellingen de lokale winkels kunnen overweldigen.

We kunnen het volgende concluderen. In deze tijd is de ervaring van de klant het allerbelangrijkst en die wordt voor een groot deel beïnvloed door de kwaliteit van de supply chain. En tegenwoordig is snelheid alleen niet voldoende, de nieuwste uitdaging is flexibiliteit.

Door Anil Gandharve, General Manager, Retail, CPG and Manufacturing bij Mindtree

]]>
Wed, 20 Aug 2014 10:47:19 +0200 Drie best practices voor flexibele Supply Chains http://executive-people.nl/item/515119/drie-best-practices-voor-flexibele-supply-chains.html&field=Foto1&width=165.jpg
HSO implementeert Microsoft Dynamics CRM online bij Piva http://executive-people.nl/item/515117/hso-implementeert-microsoft-dynamics-crm-online-bij-piva.html Priva, een organisatie die technologische oplossingen ontwikkelt en levert voor klimaatbeheersing in de tuinbouw en gebouwen, heeft voor Microsoft Dynamics CRM online gekozen. Microsoft Services is hoofdaannemer en HSO is implementatiepartner.

Felix Kuijpers, Global Manager Sales bij Priva. “We hebben deze CRM-oplossing geïntegreerd met onze andere Microsoft producten Dynamics AX, Dynamics NAV and SharePoint Online voor optimale synergie en informatie-uitwisseling.”

Met de Microsoft Dynamics CRM-oplossing is Priva beter in staat om haar leads en opportunities te beheren en de forecasting te verbeteren. Partner, dealer en klant management worden geoptimaliseerd. Bovendien zijn informatie en workflows met betrekking tot Customer Relationship Management eenduidig en realtime beschikbaar, aldus Kuijpers.

Door: Witold Kepinski

]]>
Wed, 20 Aug 2014 10:27:11 +0200 HSO implementeert Microsoft Dynamics CRM online bij Piva http://executive-people.nl/item/515117/hso-implementeert-microsoft-dynamics-crm-online-bij-piva.html&field=Foto1&width=165.jpg
Microsoft waarschuwt voor problematische Windows security-update http://executive-people.nl/item/515041/microsoft-waarschuwt-voor-problematische-windows-security-update.html Microsoft waarschuwt voor een defecte security-update voor Windows. Het gaat om Security Bulletin MS14-045, die een aantal ernstige kwetsbaarheden verhelpt. Door een fout in de update kunnen echter verschillende problemen optreden.

Op internet klagen verschillende gebruikers over problemen die zijn opgetreden nadat zij de security-update hebben geïnstalleerd. Het gaat hierbij onder andere om een zogeheten 'Blue Screen of Death', waarbij het systeem volledig vastloopt en een blauw scherm met de foutcode '0x50 Stop error' wordt getoond.

Andere problemen
De problemen gaan echter verder. Ook de weergave van fonts kunnen door de update worden verstoord. Andere gebruikers stellen juist dat zij niet meer in staat zijn fonts te veranderen die niet in de standaard directory zijn opgenomen. Microsoft heeft een overzicht opgesteld van alle gerapporteerde problemen.

Het Amerikaanse IT-bedrijf adviseert getroffen gebruikers MS14-045 te installeren om de problemen te verhelpen. Gebruikers kunnen vervolgens een nieuwe versie van de Security Bulletin installeren waarin de problemen zijn verholpen. Deze update dicht dezelfde beveiligingsgaten als MS14-045.

]]>
Tue, 19 Aug 2014 15:30:36 +0200 Microsoft waarschuwt voor problematische Windows security-update http://executive-people.nl/item/515041/microsoft-waarschuwt-voor-problematische-windows-security-update.html&field=Foto1&width=165.jpg
Rechtbank: 'Amerikaanse bedrijven moeten werknemers compenseren voor gebruikt ... http://executive-people.nl/item/515040/rechtbank-amerikaanse-bedrijven-moeten-werknemers-compenseren-voor-gebruikt-byod-apparatuur.html Amerikaanse bedrijven moeten werknemers die hun persoonlijke mobiele apparaten voor werkdoeleinden gebruiken hiervoor compenseren. Dit oordeelt de California Court of Appeal, een rechtbank in de Verenigde Staten. Het gaat hierbij om de telefoonrekening van werknemers.

Lange tijd werd BYOD gezien als een manier om te besparen op de aanschaf van mobiele apparatuur. Door medewerkers eigen mobiele apparaten zoals laptops en smartphones te laten gebruiken op de werkvloer hoeven bedrijven deze apparaten immers niet aan te schaffen. De nieuwe uitspraak stelt Amerikaanse bedrijven echter wel verplicht werknemers voor de gebruikskosten van deze apparaten gedeeltelijk te compenseren, zoals een telefoonrekening of rekening van een data-abonnement. 

Geen hoger beroep
De rechtszaak is al behandeld door de California Supreme Court en nu dus ook de California Court of Appeal. De zaak kan dan ook niet verder worden aangevochten. De regel treedt over 30 dagen in werking, wat bedrijven de tijd geeft aanpassingen te maken in hun BYOD-beleid om aan de uitspraak te voldoen.

"Labor Code sectie 2802 vereist werkgevens werknemers die hun persoonlijke mobiele telefoon moeten gebruiken voor werk-gerelateerde gesprekken een vergoeding krijgen. Ongeacht of een werknemer over een telefoonbundel beschikt met een onbeperkt of beperkt aantal belminuten zou de vergoeding moeten bestaan uit een redelijk percentage van de telefoonrekening", oordeelt de California Court of Appeal.

]]>
Tue, 19 Aug 2014 11:43:32 +0200 Rechtbank: 'Amerikaanse bedrijven moeten werknemers compenseren voor gebruikt BYOD-apparatuur' http://executive-people.nl/item/515040/rechtbank-amerikaanse-bedrijven-moeten-werknemers-compenseren-voor-gebruikt-byod-apparatuur.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Regie in IT bedrijven schiet tekort' http://executive-people.nl/item/515048/regie-in-it-bedrijven-schiet-tekort.html IT- en Telecom bedrijven zijn zwak in het organiseren van de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Zij voeren geen strakke regie, delen teveel verantwoordelijkheden, betrekken er te weinig belanghebbenden bij, zoals marketing en klanten. Zij  laten nogal eens in het midden wat een dienst nu precies wel en niet is. 

Dat blijkt uit een onderzoek dat Conceptsales, itSMF en AME Research in mei hebben verricht naar de dienstontwikkeling bij 103 IT- en Telecombedrijven die bijna de helft van de markt vertegenwoordigen. De resultaten ervan zijn nu bekend en het rapport erover kan hier gratis worden gedownload via de site van Conceptsales. 

Masterclass
In aansluiting daarop organiseert Conceptsales voor medewerkers van alle IT- en Telecombedrijven in Nederland op donderdag 18 september 2014 vanaf 15:00 uur een masterclass: “Hoe creëer je een winstgevend dienstaanbod naar de markt?” Deze masterclass vindt plaats op het kantoor van Conceptsales, Leusderend 20 in Leusden. Belangstellenden kunnen zich daarop hier gratis inschrijven.  Er hebben zich al 41 deelnemers aangemeld.

Rapport
AME Research schreef over het onderzoek en het proces van innovatie van IT diensten een rapport dat hier verkrijgbaar is en tegelijkertijd recht geeft op een jaarabonnement op alle analyses en rapporten in het komende jaar.

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat de leiding en de communicatie bij innovatie van diensten tekort schiet. Soms is er ook geen go-to-market strategie. Het resultaat van de inspanning om te vernieuwen valt daardoor te vaak tegen.  Ook ontbreekt geld. Te vaak wordt erop gewacht dat de klant om vernieuwingen vraagt en dat is geen offensieve innovatie strategie. Bedrijven hebben zelden één manager die de regie voert over het portfoliomanagement en zien de te lange doorlooptijd van nieuwe diensten als het grootste knelpunt. Wellicht komt het mede daardoor dat de groei van IT diensten in Nederland nog steeds achterblijft bij de economische groei. Andriaan Meij (foto) van AME research meldt: "Deze analyse plaatst het onderwerp in de context van de korte termijn trends in de economie en de IT sector. Mijn indruk is dat de ontwikkeling van vernieuwende software en vernieuwende IT diensten vooral succesvol is wanneer die toegespitst wordt op verlaging van arbeidskosten en dus verbetering van de productiviteit. Dat komt omdat arbeidskosten nog steeds veruit de grootste kostenpost in organisaties zijn. Uit de enquete blijkt dat teveel IT bedrijven het proces van de ontwikkeling van nieuwe IT diensten onvoldoende onder de knie hebben en onder meer te weinig proactief actie ondernemen."

De ontwikkeling van nieuwe producten en diensten staat sterk in de aandacht nu in 2014 de omzet van ICT diensten wereldwijd weer met 3,9% toeneemt volgens het Europese Information Technology Observatory (EITO), maar de Nederlandse ICT sector daar met een groei van 2,1% volgens Nederland  ICT bij achterblijft. Nederland ICT verwacht dat de IT dienstensector in Nederland in 2014 slechts met 0,6% groeit.

Redactie

 

]]>
Tue, 19 Aug 2014 10:34:12 +0200 'Regie in IT bedrijven schiet tekort' http://executive-people.nl/item/515048/regie-in-it-bedrijven-schiet-tekort.html&field=Foto1&width=165.jpg
UNIT4 meldt meer investeringen in R&D-activiteiten http://executive-people.nl/item/515047/unit-meldt-meer-investeringen-in-rend-activiteiten.html UNIT4 meldt de investeringen in de R&D-activiteiten van de ERP-software UNIT4 Agresso te verdubbelen. De inkomsten van Software-as-a-Service van de Nederlandse bedrijfssoftwareleverancier blijven groeien; deze inkomsten liggen met 40 procent voor op inkomsten uit licenties. 

UNIT4 zegt al geïnvesteerd te hebben in de nieuwe generatie bedrijfssoftware. Die is samen te vatten in SMAC als UNIT4: software die beschikt over Sociale tools, ook werkt op op Mobiele apparaten, voorzien van een veelheid aan Analysemogelijkheden en ook is af te nemen vanuit de Cloud. De laatste versie van Agresso en de investering in FinancialForce.com (de cloud ERP-oplossing die draait op het Salesforce1-platform) zijn hier voorbeelden van. 

UNIT4 zal de R&D-capaciteit van de Agresso-productlijn de komende twee jaar verdubbelen. Zo kan de softwareleverancier de ontwikkeling van ERP-oplossingen, waarin de mens centraal staat in plaats van de transactie, versnellen. De uitbreiding van de R&D-capaciteit komt in Wroclaw (Polen) en Granada (Spanje). Daar zijn op dit moment 150 ontwikkelaars werkzaam. De R&D-teams in Noorwegen blijven nauw betrokken bij de ontwikkeling van Agresso. Zij richten zich vooral op innovatie en architectuur. 

Parallel daaraan ontwikkelt UNIT4 op het Agresso-platform specifieke oplossingen voor diverse branches zoals onderwijs, zakelijke dienstverlening, groothandels, accountancy, publieke diensten en niet-commerciële instellingen. Gemeenschappelijke kenmerken van alle UNIT4-oplossingen zijn de mogelijkheid om eenvoudig aanpassingen te doen, goede gebruikerservaring en flexibele uitrolmogelijkheden voor publieke, hybride en private cloud. 

José Duarte, CEO van UNIT4: “De markt voor zakelijke software staat op een historisch keerpunt. Nieuwe technologieën en zakelijke modellen hebben zich sterk ontwikkeld en zijn bepalend voor de toekomst van leiders in de softwaremarkt. Onze huidige en toekomstige investeringen in innovatie tonen aan dat we streven naar de beste producten voor onze klanten, partners en medewerkers. We gaan nog meer investeren in innovatie en R&D. In Polen en Spanje beschikken we over schaalbare talent pools van hoge kwaliteit, waardoor we kunnen voortbouwen op bestaande ontwikkelingsactiviteiten.”   

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Tue, 19 Aug 2014 10:26:26 +0200 UNIT4 meldt meer investeringen in R&D-activiteiten http://executive-people.nl/item/515047/unit-meldt-meer-investeringen-in-rend-activiteiten.html&field=Foto1&width=165.jpg
Nederland spendeert minder aan IT dan verwacht http://executive-people.nl/item/515046/nederland-spendeert-minder-aan-it-dan-verwacht.html De IT-markt in non-euro landen groeit dit jaar sneller dan in de eurozone. Dit meldt onderzoeksbureau Forrester. Zo wordt er meer uitgegeven in India, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Australische economie. In de eurozone wordt er vooral in Duitsland meer aan IT gespendeerd.

Landen waar minder dan verwacht aan IT wordt uitgegeven zijn Nederland, Zweden, Frankrijk, China en Canada. 

Er wordt 554 miljard dollar uitgegeven aan software. Daarna volgt IT consulting en systems integration dat goed is voor 477 miljard dollar. IT outsourcing is goed voor 445 miljard dollar. Computers zijn goed voor 384 miljard dollar en communicatie oplossingen voor 362 miljard dollar.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Tue, 19 Aug 2014 10:19:51 +0200 Nederland spendeert minder aan IT dan verwacht http://executive-people.nl/item/515046/nederland-spendeert-minder-aan-it-dan-verwacht.html&field=Foto1&width=165.jpg
ABAB Accountants en Adviseurs kiest opnieuw voor IT-infrastructuur van Proact http://executive-people.nl/item/515043/abab-accountants-en-adviseurs-kiest-opnieuw-voor-it-infrastructuur-van-proact.html ABAB Accountants en Adviseurs, een allround accountancy- en adviesorganisatie met ruim zevenhonderd medewerkers werkzaam vanuit veertien vestigingen, kiest opnieuw voor Proact als leverancier van een nieuwe IT-infrastructuur. Dit meldt Lucas den Os (foto), Managing Director van Proact Netherlands.

Proact levert en implementeert de totaaloplossing bestaande uit storage, back-up en switches inclusief volledig eigen 24x7-support voor de hard- en software. ABAB tekent een vijfjarig contract.

De totaaloplossing die Proact levert, bestaat uit NetApp-systemen, back-upgebaseerde software van CommVault en Cisco-switches. ABAB beschikt hiermee over een schaalbare omgeving die de performance en beschikbaarheid van applicaties en processen voor haar rekening neemt.

Door maximale integratie met NetApp-snapshots vanuit een enkele grafische gebruikersinterface van de CommVault-software voor alle back-up- en restore-taken, is een minimale impact op de performance en het management van de NetApp-storageomgeving gegarandeerd. De nieuwe Cisco-netwerkswitches zullen naast ondersteuning voor 10 Gb ethernet ook zorgen voor meer redundancy van de infrastructuur.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Tue, 19 Aug 2014 09:45:57 +0200 ABAB Accountants en Adviseurs kiest opnieuw voor IT-infrastructuur van Proact http://executive-people.nl/item/515043/abab-accountants-en-adviseurs-kiest-opnieuw-voor-it-infrastructuur-van-proact.html&field=Foto1&width=165.jpg
Bechtle betreedt Scandinavische, Baltische, Australische en Nieuw-Zeelandse markt http://executive-people.nl/item/515042/bechtle-betreedt-scandinavische-baltische-australische-en-nieuw-zeelandse-markt.html Bechtle AG heeft een handelsovereenkomst gesloten met het in Oslo gevestigde Atea ASA en het Nieuw-Zeelandse Lexel, na eerder dit jaar een samenwerking met het Amerikaanse PC Connection te zijn aangegaan. Door deze nieuwe samenwerking denkt Bechtle haar internationale netwerk verder te verstevigen en beter te kunnen inspelen op de toenemende behoefte van bedrijven aan uitgebreide klantondersteuning op het internationale canvas.

"Middels deze regionale steun weten we voor onze internationale klanten bruggen te slaan met betrekking tot taalbarrières, koersverschillen en tijdzones ", zegt Jürgen Schäfer, COO IT E-commerce van Bechtle AG. "De samenwerking met beide partijen is de start van een internationale alliantie die we verder willen uitbreiden. Wij verwachten dat deze vorm van samenwerking toegang zal bieden tot nieuwe markten en toegevoegde waarde biedt aan onze internationale klanten. De belangrijkste voorwaarde voor samenwerking was dat we onze klanten dezelfde kwaliteit van dienstverlening konden bieden als ze gewend zijn van onze Europese vestigingen.”

Uitbreiding partnernetwerk

Bechtle is van plan om de samenwerking met partners in Europa en daarbuiten verder uit te breiden. De allianties spelen in op de huidige internationalisering en is daarom een belangrijke pijler voor de Bechtle Vision 2020. “Momenteel is het bedrijf vertegenwoordigd in 14 Europese landen, echter het toenemende aantal internationale klanten laten ons het bereik doen verbreden. " We zien een snel groeiende trend onder internationale bedrijven om hun leveranciers selecteren op basis van gedefinieerde eisen en de toegang tot internationale locaties," zegt James Napp, Managing Director in het Verenigd Koninkrijk en verantwoordelijk voor "Global Alliances" binnen Bechtle.

Met zijn klantspecifieke portal weet Bechtle, in de 14 Europese landen waar ze gevestigd zijn, het gehele inkoopproces te vereenvoudigen en kosten te besparen. Dit onder andere door XML-koppeling en e-mail workflows, aldus de Duitse IT-dienstverlener.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Tue, 19 Aug 2014 09:35:17 +0200 Bechtle betreedt Scandinavische, Baltische, Australische en Nieuw-Zeelandse markt http://executive-people.nl/item/515042/bechtle-betreedt-scandinavische-baltische-australische-en-nieuw-zeelandse-markt.html&field=Foto1&width=165.jpg
IDC: 'Kleine bedrijven investeren steeds meer in opslagsystemen' http://executive-people.nl/item/515039/idc-kleine-bedrijven-investeren-steeds-meer-in-opslagsystemen.html Kleine bedrijven investeren steeds meer in grotere en slimmere opslagsystemen. Het aantal verscheepte zakelijke opslagoplossingen gericht op kleine bedrijven is in het tweede kwartaal van 2014 dan ook fors gegroeid (20,3%).

Dit blijkt uit cijfers van IDC. Vooral opslagsystemen die ruimte bieden aan vier of meer schijven zijn populair. Hoe meer schijven een systeem aan kan, hoe populairder deze lijkt te zijn. De verkoop van opslagsystemen die ruimte met vijf tot twaalf bays is met 22,6% gegroeid.

Strengere regelgeving en BYOD
IDC analist Liz Conner legt uit dat de groeiende interesse van kleine bedrijven in opslagoplossingen wordt aangedreven door strengere regelgeving voor het bewaren van data in combinatie met de Bring Your Own Device (BYOD)-trend. Steeds meer apparaten zoals tablets, smartphones en laptops hebben door deze laatste trend toegang tot bedrijfsdata. Het is van belang te voorkomen dat deze data zich naar de verschillende apparaten verspreidt, aangezien de data hierdoor nog nauwelijks kan worden beheerd. Kleine bedrijven zoeken steeds vaker de oplossing in centrale opslagsystemen.

In de cijfers van de IDC zijn de aankopen van kleine bedrijven en consumenten in één cijfer ondergebracht. Samen gaven de twee partijen in het tweede kwartaal van 2014 1,5 miljard dollar uit aan externe opslag. 94% van de kleine bedrijven koos hierbij voor apparatuur met een ethernet-verbinding. Consumenten kozen juist vaker voor USB-gebaseerde opslagapparatuur. 

]]>
Tue, 19 Aug 2014 09:09:01 +0200 IDC: 'Kleine bedrijven investeren steeds meer in opslagsystemen' http://executive-people.nl/item/515039/idc-kleine-bedrijven-investeren-steeds-meer-in-opslagsystemen.html&field=Foto1&width=165.jpg
OCI Nitrogen verlengt Managed Services contract met Valid http://executive-people.nl/item/515038/oci-nitrogen-verlengt-managed-services-contract-met-valid.html OCI Nitrogen heeft haar Managed Services contract met Valid verlengd voor een periode van 3 jaar. Tot en met medio 2017 zal Valid wereldwijd beheer- en supportdiensten blijven leveren voor OCI Nitrogen en haar eindgebruikers.

De samenwerking begon in 2010 met een project waarbinnen een volledig nieuw ontwerp en inrichting van de technische infrastructuur voor OCI Nitrogen werd opgeleverd. Per 1 juni 2011 werd dit project succesvol voltooid. In de afgelopen 3 jaar heeft Valid het operationele beheer en de support diensten tot volle tevredenheid van OCI Nitrogen geleverd.

Waar beide partijen gedurende deze afgelopen contractperiode intensief samengewerkt hebben om te komen tot verregaande optimalisatie van de omgeving en de supportprocessen, zal gedurende de looptijd van de nieuwe overeenkomst de huidige infrastructuur opnieuw een vernieuwingsslag ondergaan. Een uitdagend traject, dat beide partijen op basis van hun ervaringen echter zeker met vertrouwen tegemoet zien.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Tue, 19 Aug 2014 02:09:14 +0200 OCI Nitrogen verlengt Managed Services contract met Valid http://executive-people.nl/item/515038/oci-nitrogen-verlengt-managed-services-contract-met-valid.html&field=Foto1&width=165.jpg
Apple belooft weer werkomstandigeden in Chinese fabrieken te verbeteren http://executive-people.nl/item/515037/apple-belooft-weer-werkomstandigeden-in-chinese-fabrieken-te-verbeteren.html Toestellen van Apple worden nog steeds gemaakt in fabrieken waar de werkomstandigheden belabberd zijn. De iPhonemaker zegt dat het nauw samenwerkt om de situatie te verbeteren. 

Dit keer gaat het niet over het vaak besproken Foxconn maar wel over Quanta, dat ook voor andere technologiemerken hardware produceert. Een rapport dat vrijdag verscheent wijst onder meer op een slechte luchtkwaliteit in de fabrieken. Ook moest tachtig procent van de ondervraagde werknemers een soort hiring fee betalen aan een makelaar eens ze de job kregen. 

Andere punten van kritiek zijn het feit dat werknemers niet betaald worden wanneer ze met ziekteverlof zijn en dat ze tijdens drukke periodes (bijvoorbeeld vlak voor de lancering van een nieuw Apple-toestel) regelmatig meer dan het maximum aantal toegelaten overuren doen. 

De audit waar het rapport uit voortvloeit werd al in augustus 2013 uitgevoerd door de onafhankelijke arbeidsorganisatie OpenView en dit in de Quanta-fabrieken van Shanghai en Changshu. 

Beterschap
Apple zegt aan Reuters dat het nauw samenwerkt met Quanta om de werkomstandigheden te verbeteren. Zo zegt het bedrijf dat vlak voor deze zomer 86 procent van de werknemers in orde is met de wettelijke 60-uren werkweek. 

In het rapport staat ook dat er vorig jaar een honderdtal werknemers van 16 en 17 jaar oud regelmatig overuren kloppen. Maar zij zijn volgens het onderzoek intussen wel overgeplaatst, weg van Apple-productielijnen. 

Apple krijgt al enkele jaren kritiek voor de, zelfs naar Chinese normen,slechte werkomstandigheden waarin iPods, iPads, iPhones en andere producten worden geproduceerd. Het gaat hierbij om onderaannemers waarbij vooral Foxconn kop van jut is. Wel moeten we daarbij opmerken dat zowat alle techgiganten (Dell, HP, Sony, Microsoft…) contracten hebben met grote onderaannemers als Quanta en Foxconn.

Zelfmoord en kinderarbeid
Die laatste werd vooral bekend toen het te maken kreeg met werknemers die zelfmoord plegen en in opstand kwamen. Wie er werkt klopt lange werkuren op vaak monotoom werk. In de afgelopen jaren doken ook reportages op waarin werknemers zonder bescherming met chemische producten aan de slag gingen, evenals vaststellingen dat erkinderen jonger dan 16 in de fabrieken werken. Sinds 2012 probeert Apple daar iets aan te doen door aan zijn leveranciers te vragen om de wettelijke werkomstandigheden te respecteren.

In samenwerking met Datanews

 

]]>
Tue, 19 Aug 2014 02:04:29 +0200 Apple belooft weer werkomstandigeden in Chinese fabrieken te verbeteren http://executive-people.nl/item/515037/apple-belooft-weer-werkomstandigeden-in-chinese-fabrieken-te-verbeteren.html&field=Foto1&width=165.jpg
De gevolgen van Big Data voor het datacenter http://executive-people.nl/item/515010/de-gevolgen-van-big-data-voor-het-datacenter.html Big Data en the Internet of Things (IoT) zijn veelbelovende concepten die het bedrijfsleven tal van voordelen op kunnen leveren. Maar zoals altijd is er ook de keerzijde van de medaille: beide trends leiden tot een zeer hoog energieverbruik in datacenters. Als we dus het grote potentieel van onder andere Big Data willen inzetten, dan moeten we voorkomen dat we teveel energie verspillen. Het huidige energieverbruik van de datacenters liegt er niet om. Volgens onderzoeksbureau Gartner neemt de wereldwijde ICT-branche al 2 procent van de CO2-uitstoot voor zijn rekening. Bij de datacenters schatten ze de kosten van energie op 12 procent van alle datacenterkosten. Deze kostenpost stijgt momenteel het snelst. Uiteraard is dit geen verrassing, want overheden en datacenters proberen al jaren duurzamer te worden.

Om een beeld van de efficiency te krijgen, is jarenlang geleden al de PUE geïntroduceerd. Je kunt twisten over de nauwkeurigheid hiervan, maar de gemiddelde waarde van een Nederlands datacenter is 1,8. In de meest ideale situatie is de PUE 1,0. Hieruit kunnen we de conclusie trekken dat er genoeg ruimte is voor datacenters om de energie-efficiency te verbeteren. Met de grote opkomst van Big Data, zullen datacenters hier ook steeds meer behoefte aan krijgen.

De roep om het aanpassen van een datacenter op energieverbruik wordt aangescherpt door maatregelen van de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest. Aangezien Amsterdam tot de belangrijkste internetknooppunten van de wereld behoort, roept hij de branche op om zuiniger met energie om te gaan. Hij wil dat energieverslindende datacenters net zoveel besparen als 37.500 huishoudens per jaar aan energie verbruiken. Hiervoor is een bedrag van 16,3 miljoen euro nodig. Bedrijven kunnen op vrijwillige basis investeren om zuiniger te worden, maar kunnen ook worden gedwongen. Ook via het initiatief Green IT in Amsterdam worden organisaties geattendeerd op de energieverspilling van hun datacenters. De organisatie geeft voorlichting, organiseert activiteiten en brengt hierdoor allerlei partijen bij elkaar met als doel energiebesparing. 

Amsterdam is waarschijnlijk niet de enige stad die dwang probeert uit te oefenen om het energieverbruik van datacenters te beperken. De verwachting is dat meerdere gemeenten dit voorbeeld gaan volgen. Datacenters – en dan vooral de oudere – kunnen immers veel efficiëntie realiseren door beter te koelen. Hier liggen dus tal van mogelijkheden voor het partnerkanaal. Denk aan het verkopen van diverse oplossingen voor de fysieke infrastructuur van een datacenter. Het plannen en ontwerpen van grote en zeer efficiënte datacenters kunnen de PUE richting 1.0 brengen. Daarnaast kunnen assessments bedrijven helpen om de fysieke infrastructuur van een serverruimte of datacenter door te lichten. Aan de hand van de resultaten komen allerlei verbeterpunten aan het licht en kunnen partners de klant helpen bij de noodzakelijke aanpassingen.

Er bestaan veel specifieke tactieken en upgrades die kunnen helpen, zoals het verhogen van de algemene temperatuur van een datacenter, configuraties voor warme- en koudeluchtstromen waarbij geen lucht kan ontsnappen, apparatuur met slaapstanden en het gebruik van data center infrastructure management (DCIM) software. Denk ook samen met toeleveranciers na over methoden voor continue verbeteringen om datacenters duurzamer te maken. Bekijk ook het gebruik van datawetenschap en predictive analyse. Bij Schneider Electric zien we data science-diensten als een goede manier om datacenters flexibel genoeg te maken voor de vraag naar de enorme vraag naar rekenkracht die Big Data met zich meebrengt. Organisaties kunnen namelijk de IT-belasting van het datacenter voorspellen en het datacenter op dynamische wijze aanpassen om klanten goed te kunnen helpen – zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties of de beschikbaarheid van het datacenter.

We weten inmiddels dat we nieuwe benaderingen en diensten nodig hebben om datacenters flexibeler, meer schaalbaar en energiezuiniger te maken vanwege de komst van Big Data of het Internet of Things. De technieken uit het verleden zijn hiervoor geen optie meer. We weten nog niet wat de omvang van de explosie van Big Data gaat worden, maar IDC verwacht dat deze markt tot 2017 een gemiddelde jaarlijkse groei van 27 procent zal kennen. Dat is zes keer sneller dan de groei van de algemene ICT-markt. Organisaties hebben dus behoefte aan goed advies en de juiste oplossingen. Pak dus je kans!

Paul Bron, Vice President IT Business bij Schneider Electric 

]]>
Mon, 18 Aug 2014 15:20:52 +0200 De gevolgen van Big Data voor het datacenter http://executive-people.nl/item/515010/de-gevolgen-van-big-data-voor-het-datacenter.html&field=Foto1&width=165.jpg
Stibo Systems implementeert MDM oplossing STEP bij Lyreco http://executive-people.nl/item/514980/stibo-systems-implementeert-mdm-oplossing-step-bij-lyreco.html Stibo Systems, leverancier van Master Data Management (MDM) oplossingen, gaat haar MDM oplossing STEP implementeren bij de internationale marktleider in office supplies, Lyreco. Met STEP van Stibo Systems wordt binnenkort de product master data via één centrale catalogus gemanaged voor alle 28 landen waarin Lyreco actief is. De productinformatie is vervolgens eenvoudig per land, taal en verkoopkanaal te finetunen.

Lyreco is een internationaal opererend familiebedrijf met circa 10.000 medewerkers in 28 landen. Het bedrijf levert een kantoorbenodigdheden. E-commerce is voor het bedrijf van groot belang. De helft van de omzet, zo'n 2 miljard euro, wordt via e-commerce gerealiseerd.

De implementatie van STEP wordt gefaseerd uitgevoerd. In de eerste fase wordt de centrale catalogus beschikbaar gesteld. Daarop volgend wordt begonnen met de uitrol naar de verschillende e-commerce sites.

]]>
Mon, 18 Aug 2014 12:26:37 +0200 Stibo Systems implementeert MDM oplossing STEP bij Lyreco http://executive-people.nl/item/514980/stibo-systems-implementeert-mdm-oplossing-step-bij-lyreco.html&field=Foto1&width=165.jpg
Grootschalige cyberinbraak bij Amerikaanse supermarktketen http://executive-people.nl/item/514979/grootschalige-cyberinbraak-bij-amerikaanse-supermarktketen.html De Verenigde Staten is opnieuw opgeschrikt door een grootschalige cyberinbraak bij een winkelketen. Hierbij zijn mogelijk creditcardgegevens van klanten in handen gevallen van de aanvallers. De situatie maakt het belang van goede IT-beveiliging pijnlijk duidelijk.

SuperValu maakt bekend dat uit onderzoek is gebleken dat cybercriminelen tussen 22 juni en 17 juli 2014 toegang hebben gehad tot IT-systemen die door 200 winkels van de winkelketen worden gebruikt om betalingen te verwerken. Hierbij hebben de hackers ook toegang gehad tot creditcardgegevens. De winkelketen stelt niet te kunnen vaststellen of deze gegevens ook daadwerkelijk zijn buitgemaakt.

Cyberaanval op Target
Het is niet de eerste keer dat een grootschalige cyberaanval plaats vindt bij een Amerikaanse winkelketen. De meest bekend aanval is de cyberaanval op de winkelketen Target, waarbij de Point-of-Sale-systemen (kassasystemen) van de winkel tijdens de feestdagen van 2013 werden gehackt. Cybercriminelen wisten hierdoor 40 miljoen creditcardgegevens van klanten in handen te krijgen.

De incidenten maakt het belang van goede IT-beveiliging pijnlijk duidelijk. Het is nog onbekend hoe de cyberaanval op SuperValu heeft kunnen plaatsvinden. Onderzoek naar de cyberaanval op Target maakte duidelijk dat ook hypermoderne en peperdure beveiligingsoplossingen geen uitkomst bieden als deze niet goed zijn geconfigureerd. De cyberaanval werd namelijk wel opgemerkt door de 1,6 miljoen dollar kostende oplossing van Target. De oplossing waarschuwde IT-specialisten in het Indiase Bangalore, die op hun beurt aan de bel trokken bij het security-personeel van Target in het Amerikaanse Minneapolis. Op deze alarmmeldingen is echter niet gereageerd, waardoor de aanval langere tijd ongemerkt kon worden voortgezet. De zaak kostte uiteindelijk de CEO van Target, Gregg Steinhafel, zijn baan.

]]>
Mon, 18 Aug 2014 11:31:49 +0200 Grootschalige cyberinbraak bij Amerikaanse supermarktketen http://executive-people.nl/item/514979/grootschalige-cyberinbraak-bij-amerikaanse-supermarktketen.html&field=Foto1&width=165.jpg
HP leidt x86-servers markt in Nederland http://executive-people.nl/item/514974/hp-leidt-x-servers-markt-in-nederland.html Binnen het domein van de x86-servers in Nederland is HP de meest in het oog springende partij. Computer Profile heeft de Nederlandse zakelijke markt op dit gebied geïnventariseerd en trof bij 64 procent van de organisaties een systeem van HP. Binnen het publieke segment, dus overheidsinstellingen, onderwijsinstanties en zorginstellingen, ligt het aandeel HP zelfs net onder driekwart van alle x86-servers. Bij bedrijven met 50 tot 250 medewerkers ligt het aandeel in de installed base (parkaandeel) op circa 62 procent. De concurrentie, met voorop Dell, gevolgd door IBM, Fujitsu en Cisco, weet het grootste aandeel te verwerven bij multinationals en bij national enterprises. Voor het eerst komen ook de serversystemen van Cisco naar voren met een aandeel in de installed base van 1,1 procent. Dit blijkt uit circa 5.800 gesprekken die Computer Profile voerde met IT-verantwoordelijken van bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers over het gebruik van serversystemen.

Dell heeft een aandeel in de installed base van bijna een kwart van de x86-servers, vooral bij de grotere commerciële instellingen kent deze partij haar grootste aandelen. IBM is de nummer drie, circa 8 procent van alle servers betreft een system-x van Big Blue. Het is deze tak van IBM die, in navolging op de IBM PC-tak, overgaat naar Lenovo. Het aandeel van Fujitsu beperkt zich binnen de onderzochte groep tot enkele procenten. De aandelen van de vier grootste vendoren zijn de afgelopen jaren nauwelijks veranderd. In de periode 2010 tot nu schommelt het aandeel van HP telkens tussen de 64 en 65, van Dell tussen de 22 en 24, van IBM tussen de 7 en 9 en van Fujitsu tussen de 1,5 en 2,5 procent.

Afname locaties met lokale x86-servers
De dalende lijn in het aantal locaties dat on premise x86 heeft draaien blijft doorzetten. In 2011 lag dit percentage met on site x86-servers nog boven de 90 procent. In de afgelopen jaren is dat in snel tempo gedaald. Vorig jaar had nog driekwart van de locaties lokaal draaiende servers, in 2014 is dat verder gedaald naar 70 procent. Deze daling is natuurlijk ook terug te zien in de penetratiegraad van de verschillende vendoren. De meest voorkomende fabrikant is HP. Op circa 47 procent van de locaties staat één of meerdere x86-servers van HP. Vorig jaar lag dat circa 10 procentpunt hoger. Deze daling komt mede door de sterke positie van HP in het publiek domein. Juist in het publiek domein is de laatste jaren relatief vaak sprake van consolidaties naar shared service centra.

Segmenten waar HP nu de hoogste penetratiegraad kent zijn de industrie (57%), de transportsector (51%) en het handelssegment (51%). Dell x86-servers komen voor op één op de vijf locaties. Segmenten waar bovengemiddeld vaak Dell-servers aanwezig zijn, zijn IT, telecom en utilities (29%), het onderwijs (27%) en de industrie (26%). IBM x86-servers komen bovengemiddeld vaak voor bij handels- (11%) en industriële bedrijven (9%).

Teruglopende aantallen servers
Niet alleen staan op minder locaties dan voorheen x86-servers, ook het (gemiddeld) aantal servers op de locaties die nog wel gebruikmaken van on premise x86-servers loopt langzaam terug. In de periode juni 2010 tot juni 2014 is een daling zichtbaar bij deze locaties van gemiddeld 13,1 x86-servers naar 10,5, oftewel een afname met 20 procent. Het sterkst is de daling geweest bij multinationals waar het gemiddeld aantal servers daalde met bijna 30 procent. Juist bij bedrijven in dit segment is op internationale schaal sprake van migraties naar shared service centra en datacentra van externe dienstverleners.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Mon, 18 Aug 2014 10:56:01 +0200 HP leidt x86-servers markt in Nederland http://executive-people.nl/item/514974/hp-leidt-x-servers-markt-in-nederland.html&field=Foto1&width=165.jpg
PwC: 'Eén op de drie werknemers is bereid werkgever toegang te geven tot persoonlijke ... http://executive-people.nl/item/514970/pwc-ea-copy-n-op-de-drie-werknemers-is-bereid-werkgever-toegang-te-geven-tot-persoonlijke-data.html De grens tussen persoonlijke en zakelijke data wordt steeds vager. Nieuw onderzoek van PwC toont aan dat bijna één op de drie werknemers (31%) er geen probleem mee heeft als een werkgever toegang heeft tot zijn of haar persoonlijke data. Met name Generatie Y, geboren de jaren '80 en jaren '90, is bereid zijn of haar werkgever persoonlijke data te delen met een werkgever (36%).

PwC verwacht dat de bereidheid persoonlijke data te delen met de werkgever de komende jaren alleen maar zal toenemen. Het onderzoeksbureau stelt namelijk dat in 2020 ongeveer de helft van alle werknemers afkomstig is uit Generatie Y. Voor werkgevers biedt de ontwikkeling allerlei kansen. Bedrijven zouden in toenemende mate informatie die bewaard wordt op netwerken zoals Facebook, LinkedIn en Twitter kunnen gebruiken om de productiviteit van werknemers te maximaliseren.

Informatie verzamelen
Bedrijven kunnen allerlei informatie verkrijgen uit de persoonlijke data van werknemers. Zo zouden werkgevers een nauwkeurig beeld kunnen vormen van werknemers die het bedrijf verlaten, wat de reden van dit vertrek beter inzichtelijk kan maken. Ook kan deze informatie worden gebruikt om het welzijn van werknemers op de werkvloer te vergroten, wat de productiviteit ten goede kan komen.

PwC benadrukt in het 'The future of work: A journey to 2022'-rapport dat bedrijven persoonlijke data van werknemers alleen met expliciete toestemming van de betrokken medewerkers kunnen gebruiken. Het bedrijf vergelijkt de werkwijze met die van adverteerders en retailers, die op dit moment al volop de online activiteiten van klanten monitoren om hun winkelervaringen in kaart te brengen. 

]]>
Mon, 18 Aug 2014 10:55:14 +0200 PwC: 'Eén op de drie werknemers is bereid werkgever toegang te geven tot persoonlijke data' http://executive-people.nl/item/514970/pwc-ea-copy-n-op-de-drie-werknemers-is-bereid-werkgever-toegang-te-geven-tot-persoonlijke-data.html&field=Foto1&width=165.jpg
IT-business- en Resellerplatforms krijgen nieuwe omgeving http://executive-people.nl/item/514968/it-business-en-resellerplatforms-krijgen-nieuwe-omgeving.html  

Vanaf heden kunt u de platforms Executive People en Dutch IT Channel bezoeken in een nieuwe omgeving. De vormgeving van beide platforms heeft een ingrijpende verandering ondergaan om nog beter aan te sluiten bij de wensen van onze bezoekers.

Niet alleen wordt het dagelijkse nieuws over alles wat te maken heeft met ICT en business overzichtelijker gebracht, ook is in deze opzet de integratie van apps, social media en video verder doorgevoerd.

Zo bevestigen wij onze platformvisie, waarbij we relevante content willen delen met stakeholders, ongeacht de manier waarop ze die content willen consumeren: online, mobiel, via bewegend beeld of traditioneel op papier.

]]>
Mon, 18 Aug 2014 10:37:49 +0200 IT-business- en Resellerplatforms krijgen nieuwe omgeving http://executive-people.nl/item/514968/it-business-en-resellerplatforms-krijgen-nieuwe-omgeving.html&field=Foto1&width=165.jpg
Productnieuws: BPSolutions Monitoring en Beheer http://executive-people.nl/item/514965/productnieuws-bpsolutions-monitoring-en-beheer.html Moderne bedrijven verwachten van de IT-organisatie meer dan bluswerk bij brandjes. Van IT-infrastructuren wordt verwacht dat ze geen beperking vormen voor de groei van een bedrijf. De IT-organisatie moet zich richten op het verbeteren van de business. Er is geen tijd voor reactieve bezigheden. Infrastructuur is een commodity die altijd moet werken. IT-brandweermannen hebben hun beste tijd wel gehad.

Proactief
Vaak zijn de eerste stappen het moeilijkst. Maar niet in dit geval. De eerste stap is de beslissing om uw infrastructuur
te laten monitoren: het bewaken van alle elementen die de motor vormen van uw processen. Het ontsluiten van informatie over het wel en wee van uw IT-infrastructuur zorgt ervoor dat uw IT-organisatie binnen een paar maanden uiterst proactief kan opereren. Met de verzamelde informatie is capaciteitplanning en -management binnen bereik en worden investeringen onderbouwd in plaats van afgedwongen. Door het plaatsen van vele thermometers en sensoren in alle delen van de infrastructurele motor van uw automatisering worden verstoringen gesignaleerd voordat er grote problemen ontstaan.

Eenvoudig en flexibel
MaaS, “Monitoring as a Service” van BPSolutions, maakt het mogelijk en vormt de basis van de overige BPSolutions Managed
Services-varianten. Snel, simpel en toegankelijk voor iedereen met minimale inzet van de specialisten. Hierdoor heeft de IT-organisatie
meer tijd om gebruikers te ondersteunen, te trainen en te adviseren. Zo kunt u uw business snel en efficiënt verbeteren.

Managed Service: Monitoring
De managed service “Monitoring” omvat de basisdienst “Monitoring as a Service”: notificatie van actuele incidenten en voorspelling van mogelijke incidenten, dag en nacht. Ook worden performance en capaciteit inzichtelijk gemaakt. Managed Service: Monitoring Plus De managed service “Monitoring Plus” biedt tevens technische ondersteuning op afstand tijdens onverwachte grote verstoringen op die momenten waar u de hulp het hardst nodig heeft (remote monitoring).

Managed Service: Technisch Beheer
Dit is een combinatie van “Monitoring Plus” en het optimaal houden van de firmware levels en patch levels van uw infrastructuur. Hiermee wordt uw infrastructuur bewaakt en in optimale conditie gehouden. Managed Service: Operationeel Beheer De managed service “Operationeel Beheer” gaat nog een stap verder. Deze managed service is een combinatie van bovenstaande dienst met daaraan toegevoegd de dagelijkse ondersteunende activiteiten die nodig zijn om optimaal gebruik te kunnen maken van uw infrastructuur. De managed service “Operationeel Beheer” wordt optimaal aangepast aan de wensen van u en uw team. De managed services van BPSolutions Monitoring en Beheer zorgen voor een probleemloze infrastructuur, door middel van het bieden van ondersteuning aan uw team tot en met het bieden van volledige managed services.

]]>
Mon, 18 Aug 2014 10:16:34 +0200 Productnieuws: BPSolutions Monitoring en Beheer http://executive-people.nl/item/514965/productnieuws-bpsolutions-monitoring-en-beheer.html&field=Foto1&width=165.jpg
Cisco reserveert 700 miljoen dollar voor ontslag 6000 werknemers http://executive-people.nl/item/514956/cisco-reserveert-miljoen-dollar-voor-ontslag-werknemers.html Cisco reserveert in zijn gebroken 2015 zo'n 700 miljoen dollar voor de kosten die gepaard gaan met het ontslag 6000 werknemers. Komend kwartaal wordt voor de ontslagronde 250 tot 350 miljoen dollar uitgegeven.

Cisco ontslaat zo'n 8 procent van zijn personeel om beter te concurreren. Het afgelopen jaar daalde de omzet en winst. Vooral in opkomende markten heeft Cisco het moeilijk zoals in China en Brazilie. Daarnaast heeft de economische crisis zijn impact gehad.

Cisco hoopt komende jaren te groeien met zijn bestaande en nieuwe oplossingen voor cloud computing en Internet of Things. Het bedrijf is de grootste netwerkleverancier van de wereld en verkoopt naast switches en routers andere technologie zoals de UCS servers die het opnemen tegen die van HP en IBM.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Mon, 18 Aug 2014 08:23:21 +0200 Cisco reserveert 700 miljoen dollar voor ontslag 6000 werknemers http://executive-people.nl/item/514956/cisco-reserveert-miljoen-dollar-voor-ontslag-werknemers.html&field=Foto1&width=165.jpg
NetApp breidt Flash-aanbod uit http://executive-people.nl/item/514909/netapp-breidt-flash-aanbod-uit.html NetApp introduceert binnenkort zijn nieuwe FlashRay all-flash storage array die een hoge performance biedt. Dit meldt NetApp ceo Tom Georgens tijdens de presentatie van de recente kwartaalcijfers.

NetApp wil verder groeien met zijn aanbod van zakelijke flash storage. De nieuwe FlashRay is de nieuwste toevoeging aan het flash storage portfolio die bestaat uit de EF-Series en All-Flash FAS. 

Tijdens de NetApp Insight 2014conferentie, dat in oktober in Las Vegas wordt gehouden, zijn er sessies over all-flash arrays, waaronder de FlashRay.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Mon, 18 Aug 2014 00:47:06 +0200 NetApp breidt Flash-aanbod uit http://executive-people.nl/item/514909/netapp-breidt-flash-aanbod-uit.html&field=Foto1&width=165.jpg
IBM mag van Amerikaanse overheid x86-server divisie verkopen aan Lenovo http://executive-people.nl/item/514907/ibm-mag-van-amerikaanse-overheid-x-server-divisie-verkopen-aan-lenovo.html IBM mag van de commissie buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten, Committee on Foreign Investment (CFIUS), de x86 server divisie aan het Chinese Lenovo verkopen. Het groene licht van CFIUS voor deze transactie is goed nieuws voor zowel IBM en Lenovo, en klanten en medewerkers. Het anti-monopolie bureau van het Chinese Ministerie van Economische Zaken was al begin juli akkoord met de overname. 

De partijen kijken nu uit naar het sluiten van de transactie. Lenovo koopt de System x, BladeCentre en Flex System blades & switches, x86-gebaseerde Flex integrated systems, NeXtScale en iFataPlex servers.

Met de goedkeuring van de verkoop van de x86 server business voor 2,3 miljard dollar aan Lenovo kan IBM om zich te concentreren zijn core business. Dat zijn high-end systemen en software-innovaties die nieuwe vormen van waarde aan klanten van IBM op gebieden zoals cognitieve computing, Big Data en cloud bieden, aldus de Amerikaanse IT-gigant.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Sun, 17 Aug 2014 21:57:43 +0200 IBM mag van Amerikaanse overheid x86-server divisie verkopen aan Lenovo http://executive-people.nl/item/514907/ibm-mag-van-amerikaanse-overheid-x-server-divisie-verkopen-aan-lenovo.html&field=Foto1&width=165.jpg
Diginotar in 2006 al gewaarschuwd http://executive-people.nl/item/514903/diginotar-in-al-gewaarschuwd.html Diginotar werd in 2006 al gewezen op gebrekkige beveiliging. Hiermee deed het certificeringsbedrijf echter niets. Dit blijkt uit een uitspraak van de Amsterdamse rechtbank in een zaak die aandeelhouders hadden aangespanen tegen Diginotar.

In 2011 bleek dat hackers hadden ingebroken bij het bedrijf, wat leidde tot een crisis bij overheidswebstes en uiteindelijk het failliet van Diginotar.

Zie ook het interview dat Executive People eerder had met de bewindvoerder van Diginotar

 

]]>
Sun, 17 Aug 2014 07:55:34 +0200 Diginotar in 2006 al gewaarschuwd http://executive-people.nl/item/514903/diginotar-in-al-gewaarschuwd.html&field=Foto1&width=165.jpg
Rechter vindt dat Rimini Street inbreuk maakt op intellectueel eigendom Oracle software http://executive-people.nl/item/514902/rechter-vindt-dat-rimini-street-inbreuk-maakt-op-intellectueel-eigendom-oracle-software.html Oracle maakt vorderingen in de rechtszaak tegen supportfirma Rimini Street, die soms voor de helft goedkopere support en onderhoudsdiensten op software levert dan Oracle en SAP. De rechtbank in Las Vegas heeft uitgesproken dat het 'waar' is dat Rimini inbreuk maakt op het intellectuele eigendom en copyrights van Oracle. Alle aantijgingen van Rimini tegen Oracle zijn afgewezen.

Rimini en Oracle zijn sinds 2010 juridisch in gevecht over mogelijke inbreuk op het intellectueel eigendom van Oracle. Rimini zegt zegt dat Oracle oneerlijke concurrentie voert. Vier jaar later krijgt Oracle gelijk en zijn Rimini en ceo Seth Ravin verantwoordelijk gesteld voor de inbreuk. Ravin richtte eerder ooit TomorrowNow op, dat ook support leverde op Oracle software. TomorrowNow werd overgenomen door SAP. De Duitse softwareleverancier moest op zijn beurt weer miljoenen dollars aan Oracle betalen vanwege inbreuk op intellectueel eigendom op Oracle software door TomorrowNow.

SAP

Rimini doet goede zaken met zijn diensten voor Oracle en SAP applicaties. Afgelopen tweede kwartaal steeg de omzet met 37 procent naar 20,4 miljoen dollar. Ook in Europa haalt Rimini meer klanten binnen zoals United Biscuits, waar Verkade onderdeel van is. United Biscuits krijgt van Rimini volledige SAP-support voor zijn SAP ECC 6.0 systeem, waaronder een dedicated support engineer. Rimini heeft inmiddels meer dan 100 grote SAP-klanten.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Sat, 16 Aug 2014 16:37:57 +0200 Rechter vindt dat Rimini Street inbreuk maakt op intellectueel eigendom Oracle software http://executive-people.nl/item/514902/rechter-vindt-dat-rimini-street-inbreuk-maakt-op-intellectueel-eigendom-oracle-software.html&field=Foto1&width=165.jpg
Infor koopt SalesLogix van Swiftpage http://executive-people.nl/item/514901/infor-koopt-saleslogix-van-swiftpage.html Infor, leverancier van zakelijke software, koopt SalesLogix crm-software van Swiftpage. 18 maanden eerder werd SalesLogix door Swiftpage gekocht van Sage. SalesLogix heeft wereldwijd 1700 klanten.

SalesLogix is crm-software die gebruikt wordt door verkoop-, marketing- en supportteams. Hiermee kunnen ze hun relaties met klanten en prospects beter beheren. SalesLogix werkt prima met Microsoft Office pakket en ERP-software.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Sat, 16 Aug 2014 13:11:08 +0200 Infor koopt SalesLogix van Swiftpage http://executive-people.nl/item/514901/infor-koopt-saleslogix-van-swiftpage.html&field=Foto1&width=165.jpg
300 miljoen smartphones gaan over de toonbank http://executive-people.nl/item/514899/miljoen-smartphones-gaan-over-de-toonbank.html In het tweede kwartaal van 2014 gingen 301,3 miljoen smartphones over de toonbank. Een jaar eerder waren dat nog 240,5 miljoen smartphones. Dit meldt marktonderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker.

De meest verkochte smartphones draaien op Google Android (255,3 miljoen stuks) en daarna op Apple iOS. Samen hadden de twee mobiele besturingssystemen 96,4 procent marktaandeel in het tweede kwartaal van 2014. Daarna volgt Windows Phone die niet echt winst te groeien, het hoopt dat wel in de toekomst te doen met meer hardwarepartijen zoals Lenovo, LG, Longcheer en ZTE. Het nieuwe Samsung Tizen OS moet zich nog bewijzen.

De meeste verkochte Android toestellen zijn van Samsung. Daarna volgen Android smartphones van Chinese partijen zoals Huawei, Lenovo, LG, Xiaomi en ZTE.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Sat, 16 Aug 2014 12:32:03 +0200 300 miljoen smartphones gaan over de toonbank http://executive-people.nl/item/514899/miljoen-smartphones-gaan-over-de-toonbank.html&field=Foto1&width=165.jpg
Windows 8.1 update kan zwart scherm opleveren http://executive-people.nl/item/514898/windows-update-kan-zwart-scherm-opleveren.html De recente Microsoft Windows 8.1 update kan mogelijk voor sommige pc's problemen opleveren. De patches Windows 8.1 for x64-based Systems (KB2982791) en Update for Windows 8.1 for x64-based Systems (KB2975719) zorgen dat sommige schermen op zwart gaan en het besturingssysteem daarna niet meer opstart.

Gebruikers melden hun problemenvooral bij mediacenter pc's en Win 8.1 Pro. De pc werkt weer als de geïnstalleerde updates worden verwijderd. De updates die verwijderd moeten worden hebben de nummers KB2982791, KB2970228, KB2975719 en KB2975331.

Microsoft onderzoekt de problemen en geeft informatie op een speciale website.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Sat, 16 Aug 2014 11:59:54 +0200 Windows 8.1 update kan zwart scherm opleveren http://executive-people.nl/item/514898/windows-update-kan-zwart-scherm-opleveren.html&field=Foto1&width=165.jpg
Stedengids-app Jetpac overgenomen door Google http://executive-people.nl/item/514895/stedengids-app-jetpac-overgenomen-door-google.html Stedengids-app Jetpac is overgenomen door Google. Jetpac is in staat om foto’s te herkennen en bouwt zo automatisch stedengidsen uit Instagram-foto’s.

Vanaf 15 september zullen vanaf 15 september niet meer ondersteund worden. De apps van Jetpac waren er alleen voor iOS. Dat laat  Jetpac weten op zijn site, waar het ook de overname van Google bekend maakt.

Herkennen
Jetpac beheert drie apps, die allemaal gebruik maken van software die mensen en objecten op foto’s kan herkennen. Deze software werkt volgens Jetpac zo nauwkeurig dat het in staat is te herkennen of mensen op foto’s toeristen zijn, en zelfs of een café toegankelijk is voor honden en of het een dure plek is. Op deze wijze werden onder meer automatisch stedengidsen gemaakt van Instagram-foto's.

Zelfstandig
Jetpac gebruikte hiervoor een zogenoemd neuraal netwerk, wat software in zekere zin zelflerend maakt. Op die manier wilde Jetpac een dienst maken die op termijn helemaal zelfstandig alles op een foto zou kunnen ‘taggen’.

Google heeft nog niet bekend gemaakt waar het de expertise van het Jetpac-team voor gaat gebruiken. Wel gaan er geruchten dat Google zijn fotodienst wil losweken van sociaal netwerk Google+, en prominenter wil aanprijzen. Die dienst heeft nu al enkele mogelijkheden om foto’s automatisch te rangschikken en te taggen.

]]>
Sat, 16 Aug 2014 10:27:07 +0200 Stedengids-app Jetpac overgenomen door Google http://executive-people.nl/item/514895/stedengids-app-jetpac-overgenomen-door-google.html&field=Foto1&width=165.jpg
ServiceNow stelt Marc Groetelaars aan als Regional Director Benelux http://executive-people.nl/item/514893/servicenow-stelt-marc-groetelaars-aan-als-regional-director-benelux.html Marc Groetelaars is sinds 1 augustus Regional Director Benelux van ServiceNow, leverancier van enterprise IT-cloudoplossingen.

Groetelaars was ruim anderhalf jaar Regional Director van VMware Benelux. Hij was een van de eerste werknemers van VMware Benelux. Eerder werkte hij bij de Neverfail Group en Openwave Systems.

ServiceNow is bezig met een sterke groei dankzij de vraag naar zijn enterprise IT-cloudoplossingen. Deze oplossingen zorgen volgens ServiceNow voor een transformatie van IT, door het consolideren, automatiseren en standaardiseren van IT- en andere bedrijfsprocessen. Klanten gebruiken ServiceNow als het centrale IT-systeem, waarmee ze besparen op IT-kosten en efficiënter kunnen werken, aldus het Amerikaanse bedirjf. Ook biedt het platform de mogelijkheid om zelf applicaties op maat te bouwen voor het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Sat, 16 Aug 2014 09:29:24 +0200 ServiceNow stelt Marc Groetelaars aan als Regional Director Benelux http://executive-people.nl/item/514893/servicenow-stelt-marc-groetelaars-aan-als-regional-director-benelux.html&field=Foto1&width=165.jpg
Executive People CIO Round Table: 'Het gaat om de business, organisatie en structuren’ http://executive-people.nl/item/514890/executive-people-cio-round-table-het-gaat-om-de-business-organisatie-en-structurena.html De opmars van de gevirtualiseerde wereld is onstuitbaar. Een van de uitingsvormen daarvan is het Software Defined Datacenter. Dit was dan ook het thema van de meest recente Executive People CIO Round Table, die georganiseerd werd in samenwerking met Nutanix op kasteel Hooge Vuursche in Baarn.

“Ik heb last van datacenters. Ik wil snelheid, flexibiliteit en openheid, en dat hebben we nu niet.” Deze opmerking van de CIO van een grote retailer geeft de motivatie aan voor zijn overstap naar een Software Defined Datacenter. Dit is momenteel een hot topic, waar een breed scala aan organisties in verschillende branches mee bezig is, van financiële instellingen en retailorganisaties tot logistiek dienstverleners en overheidsinstellingen.

Een Software Defined Datacenter, of SDD, is een datacenter met verregaande vorm van automatisering. Kenmerkend is dat zoveel mogelijk wordt geprobeerd de menselijke inbreng in dit systeem te minimaliseren. Zo wordt et voor organisaties mogelijk om een enorm domein te beheren met een minimale vorm van kennis. Vanuit de CIO gezien is het belang van SDD daarom duidelijk: met minimale kosten wordt het maximale effect gerealiseerd. En de gebruikers krijgen daarmee een zo hoog mogelijke snelheid en de grootst mogelijke flexibiliteit. Een SDD is als het ware een productiestraat waar direct geleverd wordt wat de gebruikers zo snel mogelijk willen hebben.

Bouwblokken

Volgens de CIO-retailer zijn bij een SDD zijn de fundamentele IT-bouwblokken geregeld. “Wanneer dat in orde is kun je als CIO gaan meedenken met de organisatie. Op die manier wordt IT daadwerkelijk een dienst die de business afneemt, een dienst die meevibreert met het gedrag van de gebruikers. De kosten verschuiven daarmee tegelijkertijd van capex naar opex, wat voor de CFO weer een groot voordeel is.”

Een van de aanwezigen prees de praktische kant van een SDD. “Ik wil geen bullshit bingo. Ik wil IT resources net als energie uit de muur krijgen. Voor veel zaken doen we dat al, die ontwikkeling is begonnen met VMWare, en gaat onverminderd door met de mogelijkheden van cloud. Dankzij software defined is het beheer automatisch geregeld.”

Een andere CIO benadrukt: Software Defined betekent in ieder geval dat je geen mensen meer nodig hebt. We hebben geen last meer van mensen die fouten maken. Je zou een SDD kunnen samenvatten als een datacenter zonder mensen. Het beheer is natuurlijk niet volledig weg, maar het verplaatst zich wel. In plaats van aandacht te besteden aan traditionele beheerszaken zijn er nu software defined oplossingen waarbij API's met elkaar praten, dat is commodity beheer. Ik zeg daarom wel eens tegen onze huidige netwerk- en storagebeheerders: ga maar leren programmeren.”

Negatief

Het SDD zou volgens een andere deelnemer daarom eigenlijk een business defined datacenter moeten heten. “Maar de business interesseert zich totaal niet voor datacenters. IT wordt nog vaak gezien als negatief, het zoekt naar problemen waar de business zoekt naar de mogelijkheden. Dat verschil zie je al in de term, SDD is een IT-term, terwijl de business praat over zaken als flexibiliteit.”

Vanuit de techniek gezien is virtualisatie de eerste stap geweest in de richting van het SDD. Het begon met processor en geheugen. De schijven zijn toen buiten beschouwing gebleven, dat komt nu alsnog, die worden ook gevirtualiseerd. Een van de drijvende krachten achter deze ontwikkeling is de vraag naar performance vanuit storage. Dat groeit enorm Het SAN begint bij veel bedrijven een bottleneck te worden. Daar willen ze vanaf, waardoor storage steeds dichter bij virtualisatie komt. De laatste component is software defined networking. In samenwerking met orchestration levert dat het ultieme software defined datacenter op.

Een van de deelnemers zegt: “Met een SDD gaan organisaties van lange doorlooptijd naar slagvaardigheid. Iedereen zit bij verschillende bedrijven allemaal hetzelfde werk te doen. Nu kun je met één druk op de knop voor iedereen de storage bijvoorbeeld snel regelen, op een uniforme manier, en iedereen is er blij mee.”

Een goede illustratie van de opkomst van het SDD is wat er in nu Silicon Valley gebeurt. Er zijn nauwelijks nog start ups met eigen IT, alles draait in de cloud, ze geven geen geld meer uit aan een eigen infrastructuur. Ook Facebook illustreert deze trend. Het was een grote afnemer van Netapp, totdat er zoveel foto’s werden geupload door gebruikers dat de snelheid drastisch naar beneden ging, wat weer tot grote onvrede leidde bij de gebruikers. Dat was voor hen de reden om over te gaan op een software defined datacenter, waardoor zowel de capaciteit als de snelheid groter werden.

Beperkingen

En er kan nog veel meer dan nu gebeurt. “Er zijn nog beperkingen in wet- en regelgeving. De Belastingdienst bijvoorbeeld zou hele grote voordelen kunnen behalen als ze gebruik zouden maken van het Amazon-datacenter. Maar dat is natuurlijk door wet- en regelgeving onmogelijk. En voor bedrijven geldt bijvoorbeeld dat de marketingsystemen uitstekend in een software defined datacenter zouden kunnen draaien. Dat hoef je niet zelf te doen, het is allemaal gestandaardiseerd, er zijn geen proprietary systemen.”

“Je hebt mensen nodig die de business begrijpen, en ook nog eens kunnen programmeren”, zegt een andere deelnemer. “Het belangrijkste bij onze organisatie is dat de IT diensten levert die passen bij de business. Vanuit mijn rol gezien moeten de basisbouwstenen er gewoon zijn en moeten ze het doen. Je wordt als organisatie steeds volwassener, we komen als IT steeds hoger en maken we ons niet meer druk om de basis, het gaat uiteindelijk de om organisatie en de processen.”

“Wij moeten een model leveren dat bestaat uit herbruikbare blokken die het gewoon doen. Er zit een herbruikbare factor in, want heel veel zaken die al eerder zijn ontwikkeld kun je meerdere malen gebruiken. Onze meerwaarde zit in het bedienen van de business met flexibele diensten op basis van bouwblokken. Je hebt een rol als broker. Alles moet vertaald worden naar de vraag wat een organisatie verwacht van IT, heb je de juiste instrumenten beschikbaar om de IT van dienst te zijn? “

Een andere CIO voegt daaraan toe: “Ik wil niet dat de mensen in mijn organisatie over die puur technologische vraagstukken nadenken, daar moeten ze geen tijd aan besteden, dat moet gewoon geregeld zijn. Zij meten hun tijd besteden aan het strategisch nadenken samen met de business. Zeker nu er een jongere generatie op de arbeidsmarkt komt is dat wat de business wil. Daar moet je niet mee wachten, als je op de oude manier doorgaat mis je de boot. Je moet goed kijken hoe je als IT het verschil maakt. En als je dan een aantal successen kunt delen als IT-afdeling werkt het als een vliegwiel. Dan gaat het snel.”

MvdH

]]>
Fri, 15 Aug 2014 18:26:05 +0200 Executive People CIO Round Table: 'Het gaat om de business, organisatie en structuren’ http://executive-people.nl/item/514890/executive-people-cio-round-table-het-gaat-om-de-business-organisatie-en-structurena.html&field=Foto1&width=165.jpg
MKB kiest liefst voor kantoorautomatisering in eigen beheer http://executive-people.nl/item/514889/mkb-kiest-liefst-voor-kantoorautomatisering-in-eigen-beheer.html 74 procent van de ondernemers in het MKB heeft de kantoorautomatisering in eigen beheer. Zij kiezen bewust niet voor outsourcing vanwege kosten, privacy en veiligheid. Als het specifiek gaat om samenwerkingstools in de cloud, zegt 31 procent dat alleen te overwegen wanneer alles in één pakket is af te nemen en wanneer dit tegen een lager tarief kan dan het afnemen van de afzonderlijke tools (39%). 30 procent heeft als voorwaarde dat de tool eenvoudig te integreren moet zijn met de bestaande IT-infrastructuur. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Infopact, leverancier van IP-communicatieoplossingen voor de zakelijke markt, onder 500 beslissers in de zakelijke dienstverlening van het MKB.

Gerard Bergsma, commercieel directeur bij Infopact, zegt over de bevindingen van het onderzoek: “Eerdere conclusies uit ons onderzoek laten zien dat MKB’ers grote waarde hechten aan effectieve en efficiënte samenwerking binnen hun onderneming. Een geïntegreerde samenwerkingstool is voor veel MKB’ers dan ook een uitkomst, maar ze willen daar niet teveel kosten of energie aan besteden. Wij zijn trots op het feit dat de aansluiting van de eerste klanten op het onlangs gelanceerde Lync in de Cloud in volle gang is. Zij realiseren hiermee zowel een kosten- als tijdsbesparing en verhogen bovendien hun persoonlijke productiviteit. Zo ervaren ze wel de lusten, maar niet de lasten van online samenwerking en zijn zij hun concurrenten een stap voor.”

WK

 

]]>
Fri, 15 Aug 2014 13:37:30 +0200 MKB kiest liefst voor kantoorautomatisering in eigen beheer http://executive-people.nl/item/514889/mkb-kiest-liefst-voor-kantoorautomatisering-in-eigen-beheer.html&field=Foto1&width=165.jpg
Samsung neemt SmartThings over voor 200 miljoen dollar http://executive-people.nl/item/514797/samsung-neemt-smartthings-over-voor-miljoen-dollar.html Samsung heeft voor 200 miljoen dollar het bedrijf SmartThings overgenomen. Het bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van producten voor huisautomatisering en bestaat pas twee jaar.

De overname van SmartThings hing al even in de lucht. Er ging al enige tijd het gerucht dat er acquisitiegesprekken werden gehouden. Inmiddels zijn de gesprekken afgerond en is de overname publiekelijk gemaakt.

Hub
SmartThings werd in 2012 opgericht en heeft inmiddels ongeveer 55 medewerkers, werkzaam in Washington DC, San Francisco en Minnesota.  SmartThings levert een apparaat dat dient als hub, hiermee kunnen allerlei geautomatiseerde huishoudelijke producten met elkaar communiceren.

Internet of Things
Met SmartThings aan boord denkt Samsung grote stappen te kunnen zetten in de huisautomatisering. Alex Hawkinson, CEO van SmartThings, meldt: "Onder de gelederen van Samsung zullen we in staat zijn om meer fabrikanten en ontwikkelaars aan te sluiten op de oneindige mogelijkheden van het Internet of Things."

Het hoofdkantoor van SmartThings zal verhuizen naar Palo Alto in Californië, waar het Samsung Open Innovation Centre zich huisvest.

]]>
Fri, 15 Aug 2014 11:01:42 +0200 Samsung neemt SmartThings over voor 200 miljoen dollar http://executive-people.nl/item/514797/samsung-neemt-smartthings-over-voor-miljoen-dollar.html&field=Foto1&width=165.jpg
10 procent exporteurs last van boycot http://executive-people.nl/item/514796/procent-exporteurs-last-van-boycot.html Van de bedrijven die goederen exporteren naar Rustland ondervindt ongeveer 10 procent hinder door de Russische boycot. Het gaat met name om de groothandel en de voedingsmiddelenindustrie.

Zo meldt het CBS. In 2013 telde Nederland bijna vierduizend bedrijven die goederen naar Rusland exporteerden. De exportwaarde van de geboycotte goederen bedraagt voor een klein deel van de direct geraakte exporteurs meer dan de helft van hun totale export. In 2013 bedroeg dit aandeel 6 procent. Voor meer dan driekwart van de gedupeerde exporteurs maakt het aandeel van de geboycotte goederen minder dan 25 procent uit van hun totale export.

Bedrijven kunnen echter ook indirect geraakt worden door de boycot. Zo wordt ruim 90 procent van de geboycotte goederen wordt in Nederland geproduceerd. De indirect getroffen bedrijven zijn echter vooral te vinden in de agrarische sector en de transportbranche.

Eerder liet het CBS weten dat de boycot van agrarische producten 0,1 procent van de totale waarde van de Nederlandse goederenexport betreft. De provincies Friesland, Zeeland, Flevoland, Gelderland en Utrecht worden daarbij iets harder geraakt dan Nederland als geheel. 

]]>
Fri, 15 Aug 2014 10:46:29 +0200 10 procent exporteurs last van boycot http://executive-people.nl/item/514796/procent-exporteurs-last-van-boycot.html&field=Foto1&width=165.jpg
Mark Zuckerberg’s vertrouweling stopt bij Facebook http://executive-people.nl/item/514795/mark-zuckerberga-s-vertrouweling-stopt-bij-facebook.html Oud-klasgenoot van Mark Zuckerberg en tevens belangrijk medewerker bij Facebook, Sam Lessin, staat op het punt het social mediaconcern te verlaten. Zo verkondigt Lessin zelf in een privébericht op Facebook.

Sinds 2010 was Lessin werkzaam voor Facebook. Het sociale netwerk had zijn startup Drop.io overgenomen, als het ware een soort Dropbox. Lessin werd volgens Business Insider gezien als een belangrijk onderdeel van de overname. Volgens The Wallstreet Journal was hij een van de belangrijkste vertrouwelingen van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. De mannen studeerden samen aan Harvard. Lessin hield zich in zijn tijd bij Facebook bezig met belangrijke producten zoals het Nieuwsoverzicht (de Timeline).

Gemengde gevoelens
Verder laat Lessin laat in zijn post weten vertrekken met "gemengde gevoelens". Hij prijst Facebook zijn post: "Ik geloof oprecht dat Facebook de mogelijkheid heeft om het belangrijkste bedrijf van onze generatie te worden en dat het met die macht heel veel goede dingen kan doen." Het is niet bekend waarom Lessin per 29 augustus Facebook zal verlaten. Hij laat zelf weten nog geen concrete plannen te hebben voor de toekomst. Hij wil gaan kitesurfen, skiën en zijn vrouw, Jessica Lessin, helpen met haar nieuwssite The Information. 

 

]]>
Fri, 15 Aug 2014 10:23:00 +0200 Mark Zuckerberg’s vertrouweling stopt bij Facebook http://executive-people.nl/item/514795/mark-zuckerberga-s-vertrouweling-stopt-bij-facebook.html&field=Foto1&width=165.jpg
i³ groep laat Nederlandse organisaties afrekenen met Dropbox http://executive-people.nl/item/514794/ia-sup3-groep-laat-nederlandse-organisaties-afrekenen-met-dropbox.html  

ICT-dienstverlener i³ groep uit Vianen heeft een file sharing dienst toegevoegd aan haar “As a Service” portfolio Flex ON genaamd Flex ON Share It. Flex ON Share It stelt organisaties in staat zonder concessies op het gebied van informatiebeveiliging en gebruiksgemak samen te werken en gegevens uit te wisselen op een veelvoudaan apparaten.

Rob W.A. Vissers, Managing Director i³ groep: “Een veelgehoord probleem bij onze klanten is dat er op allerlei plekken in de organisatie medewerkers onderling soms vertrouwelijke informatie uitwisselen via diensten als Dropbox of WeTransfer. Hierdoor raken de CIO en de IT-afdeling de regie kwijt over welke data waar mag zijn en tegen welke voorwaarden. Met Flex ON Share It rekenen wij in een keer met dit probleem af. De IT afdeling bepaalt de informatie beveiligingspolicys en de gebruikers krijgen het gebruiksgemak dat ze gewend zijn. Gegevens zijn altijd gesynchroniseerd tussen de tablet, smartphone of werkplek van de medewerker. Mocht data onverhoopt toch in verkeerde handen vallen omdat een tablet bijvoorbeeld wordt gestolen dan kan de data direct op afstand worden gewist of geblokkeerd.”

Flex ON Share It is opgebouwd uit drie componenten: file synchronisatie software en apps, de diensten van i³ groep voor support en infrastructuurbeheer en als derde component een door de klant zelf te kiezen opslagomgeving.

Vissers: “Het unieke aan Flex ON Share It is dat de klant zelf in controle is over de fysieke locatie van de data. Er kan door ons opslaghardware geplaatst en beheerd worden in hetdatacenter van de klant of een datacenter naar keuze, de opslag kan als dienst worden afgenomen middels Flex ON Cloud vanuit een hoogwaardig Nederlandsdatacenter of als het informatiebeleid van de klant dit toelaat vanuit een hoogwaardige cloud omgeving in het buitenland.”

Ook vanuit informatiebeveiliging is het goed georganiseerd. Het gebruikersaccount wordt gekoppeld aan de organisatie en niet aan de persoon. Wanneer een persoon de organisatie verlaat blijft de data gekoppeld aan de organisatie en niet aan het individu. De informatie “verhuist” dus niet mee. Daarnaast is ook encryptie mogelijk. Zelf het aantal malen dat een bestand gelezen mag worden kan worden opgegeven. Nadat de tijd verstreken is, vervalt de toegang. Gevoelige informatie kan hiermee veilig worden gedistribueerd.

Flex ON Share It wordt afgenomen en betaald naar gebruik, de klant kiest zelf hoeveel opslag er nodig is en hoeveel gebruikerslicenties.De klant blijft zelf in controle over de kosten door middel van gebruikersbeheer en slim gebruik van policys.


Redactie

]]>
Fri, 15 Aug 2014 07:39:40 +0200 i³ groep laat Nederlandse organisaties afrekenen met Dropbox http://executive-people.nl/item/514794/ia-sup3-groep-laat-nederlandse-organisaties-afrekenen-met-dropbox.html&field=Foto1&width=165.jpg
I.R.I.S. Nederland gaat naar Sittard http://executive-people.nl/item/514783/i-r-i-s-nederland-gaat-naar-sittard.html Eind augustus 2014 verhuist I.R.I.S. Nederland B.V. van Meerssen naar Sittard. Vanaf de start is I.R.I.S. altijd in Zuid-Limburg gevestigd geweest; eerst (onder de naam Morningstar Systems) in Heerlen en daarna in een historisch pand in het centrum van Meerssen.

I.R.I.S. Nederland richt zich met Enterprise Information Management (EIM) oplossingen op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen organisaties en tussen organisaties en hun klanten. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde data, komende uit bijvoorbeeld een ERP of CRM systeem, en ongestructureerde gegevensbronnen, zoals e-mail en documenten.

Rick Gruijters (foto), Sales Manager I.R.I.S. Nederland. “Naast ruimte voor groei is het ook beter en makkelijker bereikbaar, zowel met de auto als openbaar vervoer. Dat is zowel voor onze klanten als de medewerkers belangrijk.”

In de nieuwe locatie – waar I.R.I.S. een kantoortuin op de eerste verdieping betrekt – wordt ook een grote lunchroom gevestigd die kan worden gebruikt voor het nuttigen van een lekkere lunch of gewoon een goede kop koffie. De enorme etalage van het pand maakt het voor I.R.I.S. mogelijk zich duidelijk te profileren. Naast I.R.I.S. vestigt zich binnen enkele maanden nog een ander softwarebedrijf in het gebouw, hiermee krijgt het moderne gebouw ook ‘high-tech’ bewoners. Naast een nieuw kantoor in Sittard beschikt I.R.I.S. ook over een kantoor in Amsterdam.

Het nieuwe adres van I.R.I.S. Nederland BV:
Bergerweg 170
6135KD Sittard

Telefoon en fax blijven onveranderd:
Tel: +31 (0)43 408 6600
Fax: + 31 (0)43 408 6609

Voor I.R.I.S. Nederland betekent de verhuizing dat de bedrijfsruimte wordt vergroot van 300 naar bijna 500 m2. De locatie ligt pal naast de Sportzone met Fortuna Sittard, Nederlands eerste betaald voetbalclub. Zo beschikt I.R.I.S. ook op de nieuwe locatie over een stukje historie.

WK

 

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 15:48:48 +0200 I.R.I.S. Nederland gaat naar Sittard http://executive-people.nl/item/514783/i-r-i-s-nederland-gaat-naar-sittard.html&field=Foto1&width=165.jpg
Pure Birds optimaliseert supply chains met partner SAP http://executive-people.nl/item/514782/pure-birds-optimaliseert-supply-chains-met-partner-sap.html  

Pure Birds, dat supply chains optimalieert, krijgt daar met ingang van 1 september de hulp bij van SAP. Pure Birds treedt met ingang van die datum op als partner voor de vijf ‘Pure Business Boost’-events die Pure Birds jaarlijks organiseert.

Bram van Schijndel, oprichter en ‘conscious entrepreneur’ van Pure Birds zegt over de samenwerking: “IT speelt een cruciale rol in het optimaliseren van de supply chain en SAP is een belangrijke speler in die markt. De veelal grote klanten die wij bedienen, werken ook allemaal met SAP. Bijkomend voordeel is dat SAP zelf ook een duidelijk visie heeft op hoe je een goede flow in een supply chain krijgt en hoe je ketenintegratie kunt realiseren op het gebied van IT.”

Design Thinking 
De aanpak die Pure Birds hanteert om tot een optimale supply chain te komen, is gebaseerd op het principe van ‘Design Thinking’. Tijdens speciale sessies wordt er naar een beoogd resultaat gewerkt door het hele proces vanuit een ander perspectief te bekijken, aldus Van Schijndel: “Vaak zie je dat alle schakels binnen een supply chain los van elkaar acteren. Wij verbinden partijen op een goed niveau met elkaar om van daaruit tot een doorbraak te komen. Als je processen zowel intern als extern met elkaar deelt, kun je namelijk veel beter beoordelen of iets wel of niet logisch is ingericht en wat er moet gebeuren om een ideale situatie te bereiken. De volgende stap is het toepassen van innovatie om de supply chain te verduurzamen, bijvoorbeeld door na te denken over hoe het afval dat in de keten wordt geproduceerd kan worden omgezet in brandstof.”

Aankomende events 
SAP zal tijdens de eerstvolgende Pure Business Boost-sessie op 30 september een presentatie verzorgen over ‘real-time data’. Op 11 november treedt SAP op als host voor het event ‘Pure Business Boost Co Creation’. Deelnemers aan dit evenement wordt verzocht om minimaal twee ketenpartners mee te nemen naar de locatie van SAP in Den Bosch, zodat ze tijdens de sessie direct kunnen werken aan een (nog) betere samenwerking. Inschrijven voor de Pure Business Boost-sessies kan via www.purebusinessboost.nl.

WK

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 15:43:38 +0200 Pure Birds optimaliseert supply chains met partner SAP http://executive-people.nl/item/514782/pure-birds-optimaliseert-supply-chains-met-partner-sap.html&field=Foto1&width=165.jpg
Core business grootste PC-fabrikant is smartphones http://executive-people.nl/item/514736/core-business-grootste-pc-fabrikant-is-smartphones.html Lenovo, 's werelds grootste computerfabrikant, heeft in het afgelopen kwartaal 15,8 miljoen smartphones verscheept, tegenover 14,5 miljoen computers.

Vooral Chinese markt
Als de cijfers vergeleken worden met een aantal jaar geleden, dan blijkt dat het aantal verscheepte smartphones met maar liefst 39 procent is gestegen. De klandizie is echter vooralsnog vooral afkomstig uit thuisland China, slechts 2,8 miljoen smartphones gingen de grens over. Lenovo beweert dat het de grootste Chinese fabrikant van smartphones is, maar daarover bestaat enige onenigheid, zo zou deze titel ook aan Xiaomi kunnen toebehoren.

Groot marktaandeel
Niet alleen de verkoop van smartphones verloopt goed, ook andere onderdelen van Lenovo floreren. De fabrikant heeft nu een marktaandeel van ongeveer 20 procent in de markt voor computers verworven, het aantal verscheepte exemplaren steeg dan ook met 15 procent. Zo steeg ook het aantal verscheepte tablets met maar liefst 67 procent vergeleken met een jaar eerder, naar 2,3 miljoen stuks. Hiermee is Lenovo op respectievelijk Samsung en Apple na wereldwijd de grootste fabrikant van tablets.

]]>
Thu, 14 Aug 2014 11:57:05 +0200 Core business grootste PC-fabrikant is smartphones http://executive-people.nl/item/514736/core-business-grootste-pc-fabrikant-is-smartphones.html&field=Foto1&width=165.jpg
Aantal Amerikaanse techbedrijven overtreedt EU-privacyafspraken http://executive-people.nl/item/514721/aantal-amerikaanse-techbedrijven-overtreedt-eu-privacyafspraken.html Vermoedelijk houden minstens dertig Amerikaanse bedrijven zich niet aan de privacyafspraken die de data van Europese burgers dienen te beschermen.

Zo vertelt het  Amerikaanse Center for Digital Democracy (CDD). Naar aanleiding van een klacht die is ingediend bij de Amerikaanse consumentenwaakhond, de Federal Trade Commission (FTC). Zo zouden Onder meer Adobe en AOL de persoonlijke informatie van Europeanen "verzamelen, gebruiken en delen zonder dat zij daar van op de hoogte zijn, en zonder hun toestemming".

Certificaat
De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben afspraken gemaakt in de zogenoemde International Safe Harbor Principles. Volgens deze afspraken mag de Europese data worden opgeslagen in de VS, echter alleen als dezelfde regels voor privacy en bescherming van persoonsgegevens gelden als in Europa.Deze afspraken dateren van 1995 en zijn echter niet bindend, daarnaast kunnen bedrijven zichzelf laten certificeren. Zo beschikken ook de bedrijven die door de CDD worden bekritiseerd over zo'n certificaat.
"De V.S. blijft falen in het houden van zijn privacybelofte aan Europa", aldus CDD-directeur Jeff Chester. "In plaats van er voor te zorgen dat de V.S. zich houdt aan zijn toezeggingen, blijkt uit ons onderzoek dat er weinig overzicht en handhaving is door de FTC."

Aanbevelingen
Vanwege de onthullingen van klokkenluider Edward Snowden zijn de afspraken hevig bekritiseerd door onder andere EU-commissaris Viviane Reding (Justitie en mensenrechten), die Safe Harbor na de onthullingen als "gebrekkig" bestempelde. De Europese Commissie deed vervolgens dertien aanbevelingen om de afspraken te verbeteren, en verwachtte van de Amerikaanse overheid dat het voor deze zomer met oplossingen zou komen.

Eind juni verklaarde de VS de online privacy van Europese burgers op dezelfde manier te zullen behandelen als die van haar eigen burgers bij online afluisterpraktijken. Eurocommissaris Reding reageerde destijds terughoudend. "Woorden doen er pas toe als ze in de wet worden gezet", aldus Reding. "Wij wachten op de wetgevende stap."

]]>
Thu, 14 Aug 2014 11:36:41 +0200 Aantal Amerikaanse techbedrijven overtreedt EU-privacyafspraken http://executive-people.nl/item/514721/aantal-amerikaanse-techbedrijven-overtreedt-eu-privacyafspraken.html&field=Foto1&width=165.jpg
NetApp start boekjaar met vlakke omzetcijfers en meer winst http://executive-people.nl/item/514700/netapp-start-boekjaar-met-vlakke-omzetcijfers-en-meer-winst.html  

Storage leverancier NetApp scoorde in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2015 een vlakke omzet en winst. Hierbij werd voor 79 procent verkocht via channel partners. De cijfers waren beter dan analisten hadden verwacht.

De omzet daalde 2 procent naar 1,49 miljard dollar. Dat werd veroorzaakt doordat de oem-verkoop met 23 procent daalde. IBM is recentelijk gestopt met de verkoop van NetApp hardware storage in oem-verband.

De winst steeg van 81,6 naar 88,4 miljoen dollar.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 10:23:38 +0200 NetApp start boekjaar met vlakke omzetcijfers en meer winst http://executive-people.nl/item/514700/netapp-start-boekjaar-met-vlakke-omzetcijfers-en-meer-winst.html&field=Foto1&width=165.jpg
Cisco haalt minder omzet en winst, schrapt 6000 banen http://executive-people.nl/item/514691/cisco-haalt-minder-omzet-en-winst-schrapt-banen.html Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het vierde kwartaal van boekjaar 2014 en geheel boekjaar 2014, dat eindigde op 26 juli 2014.In het vierde kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van 12,4 miljard dollar.

De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg 2,2 miljard dollar, ofwel $0,43 per aandeel. De omzet over het gebroken boekjaar 2014 daalde van 48,6 naar 47,1 miljard dollar. De winst zakte van 10 naar 7,9 miljard dollar.

Software-defined networking

De resultaten van Cisco zijn niet spectaculair, maar toch beter dan wat de markt verwachtte. Cisco meldt echter dat het komende tijd 6000 banen schrapt. Dat is 8 procent van de alle 74.000 werknemers. Het bedrijf wil zo sneller naast zijn netwerk business meer oplossingen rond software-defined networking gaan verkopen.

John Chambers (foto), chairman en chief executive officer van Cisco, verwacht dat zijn bedrijf in goed vaarwater blijft. “Onze focus ligt op groei, innovatie en talent, in het bijzonder op het terrein van security, datacenters, software, cloud en Internet of Everything. Onze strategie is solide, onze financiën zijn sterk en ons marktleiderschap is niet in gevaar. Wij zijn er klaar voor om onze klanten te helpen met het oplossen van hun grootste zakelijke problemen.”

Nederland

Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland zegt dat Cisco in Nederland een goed jaar achter de rug heeft. "We zijn gegroeid en hebben ons marktaandeel vergroot, in alle markten waarin wij actief zijn. Binnen ons gehele portfolio hebben we het goed gedaan en met name grote groei gezien op het gebied van datacenters en security. In Nederland kunnen we ook een aantal bijzondere projecten noemen: het netwerk bij de Nuclear Security Summit, een bijzondere oplossing voor het Rijksmuseum en een overeenkomst met Amsterdam om samen de hoofdstad als ‘smart city’ vorm te geven. ‘Smart cities’ - en in het verlengde daarvan het Internet of Everything - krijgen nu concreet vorm. Voor volgend jaar zien we een verdere groei in datacenters en gaan we security nog meer op de kaart zetten. Daarnaast is ons collaboration-portfolio flink uitgebreid om nog beter in te kunnen spelen op trends rondom mobiliteit en BYOD. Ook onze leidende positie op het gebied van wireless netwerken zullen we verder uitbreiden.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 10:08:53 +0200 Cisco haalt minder omzet en winst, schrapt 6000 banen http://executive-people.nl/item/514691/cisco-haalt-minder-omzet-en-winst-schrapt-banen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Intel helpt Michael J. Fox Foundation bij strijd tegen ziekte van Parkinson http://executive-people.nl/item/514689/intel-helpt-michael-j-fox-foundation-bij-strijd-tegen-ziekte-van-parkinson.html De Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research (MJFF) en Intel gaan samenwerken om het onderzoek naar en de behandeling van de ziekte van Parkinson te verbeteren. De ziekte van Parkinson is een neurodegeneratieve ziekte waarbij hersencellen langzaam afsterven. In deze categorie komt alleen de ziekte van Alzheimer wereldwijd vaker voor. De samenwerking betreft een uitgebreid onderzoek in meerdere fasen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw big data analytics-platform. Dit platform is in staat om patronen te herkennen in data over symptomen. Deze worden verzameld via wearables die worden gedragen door deelnemende patiënten. Deze belangrijke stap moet ervoor zorgen dat onderzoekers en artsen de progressie van de ziekte beter kunnen volgen. Op basis daarvan kunnen vervolgens sneller nieuwe medicijnen en behandelmethodes worden ontwikkeld.

 

“Vandaag, bijna 200 jaar nadat de ziekte van Parkinson voor het eerst werd omschreven door dr. James Parkinson (in 1817), meten we de progressie van de ziekte in feite nog steeds op dezelfde subjectieve wijze als destijds”, zegt Todd Sherer, PhD, CEO van de Michael J. Fox Foundation. “Datawetenschappen, wearable computing en data afkomstig van andere bronnen bieden het potentieel om aanzienlijke vooruitgang te boeken in het objectief en nauwkeurig meten van de voortgang van deze ziekte bij patiënten. Dit heeft ongekende implicaties voor de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, de diagnosestelling en de behandeling van Parkinson.”

“De ziekte van Parkinson kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan symptomen. En dat maakt het moeilijk om de progressie van deze ziekte effectief te monitoren”, zegt Diane Bryant, senior vice president en general manager van Intels Data Center Group. “De inzet van nieuwe technologieën kan een nieuwe aanpak opleveren voor het meten van Parkinsonsymptomen. En naarmate er meer data beschikbaar komen, kan het ook aanwijzingen opleveren voor tot nu toe onbekende kenmerken van deze ziekte. Deze kunnen weer leiden tot nieuwe onderzoeksgebieden.”

Een onzichtbare vijand

Al bijna twee decennia hebben onderzoekers geavanceerde technieken voor gen- en proteïnenonderzoek verfijnd, waardoor steeds gedetailleerdere celprofielen worden gemaakt van de pathologie van Parkinson. Dankzij ontwikkelingen op het gebied van de verzameling en analyse van data, bestaat nu de mogelijkheid om deze schat aan moleculaire data verder te verrijken, door ze te koppelen met objectieve klinische kenmerken van de ziekte.

Het is nu mogelijk om data van duizenden deelnemers te verzamelen en te analyseren. Data over objectief meetbare kenmerken van de ziekte, zoals tragere bewegingen, spierbevingen en slaapkwaliteit. Aan de hand van deze data kunnen onderzoekers zich een beter beeld vormen van de klinische progressie van Parkinson en kan bijvoorbeeld bepaald worden of er relaties bestaan met veranderingen op moleculair niveau. Wearables kunnen in real-time, 24 uur per dag objectieve data meten en doorsturen, zonder dat de patiënt daar last van heeft. Dit betekent dat onderzoekers niet langer hoeven te werken met een klein aantal datapunten en onhandige, handgeschreven dagboeken van patiënten die slechts sporadisch worden verzameld. In plaats daarvan kunnen ze nu werken met honderden metingen per seconde van duizenden patiënten, waarmee een kritiek volume aan data ontstaat. Op basis daarvan kunnen patronen worden vastgesteld en zijn nieuwe ontdekkingen mogelijk.

De MJFF en Intel hebben eerder dit jaar een onderzoek uitgevoerd om de bruikbaarheid en nauwkeurigheid van wearables te evalueren. Daarbij werden fysiologische kenmerken van een aantal patiënten gemeten. Ook werd het gebruik van een big data analytics-platform getest, om de data te verzamelen en te analyseren. De deelnemers aan deze proef (16 Parkinsonpatiënten en 9 vrijwilligers in een controlegroep) droegen de wearables vier dagen achter elkaar, zowel thuis als tijdens twee bezoeken aan een ziekenhuis.

Een van deelnemende Parkinsonpatiënten was de 46-jarige Bret Parker uit New York. “Veel artsen vragen Parkinsonpatiënten een dagboek bij te houden van het verloop van hun ziekte”, zegt Parker. “Ik ben wat dat betreft echter geen geschikte patiënt. Ik let natuurlijk wel op de ontwikkeling van mijn ziekte, maar het is niet iets waar ik voortdurend mee bezig ben. Met de wearable gebeurde die monitoring zonder dat ik daar erg in had. Dankzij deelname aan het onderzoek kon ik een actieve rol spelen in de ontwikkeling van een remedie voor Parkinson.”

Wetenschappers van Intel zijn op dit moment bezig met zoeken van verbanden tussen de verzamelde data met klinische observaties en dagboeken van patiënten, om zo de nauwkeurigheid van de wearables te bepalen. Ook worden algoritmen ontwikkeld om de symptomen en de progressie van de ziekte te meten.

Intel en de MJFF zijn van plan om later dit jaar een nieuwe mobiele app te lanceren, waarmee patiënten de inname van medicijnen kunnen rapporteren en ook hoe zij zich voelen. Dit is onderdeel van de volgende fase van het onderzoek, dat medische wetenschappers in staat moet stellen het effect van medicatie op bewegingssymptomen te meten, aan de hand van veranderingen in de sensordata van de wearables.

Het verzamelen, opslaan en analyseren van de data

Gezien het enorme datavolume – bij iedere patiënt ruim 300 metingen per seconde – heeft Intel een big data analytics-platform gebouwd met verschillende softwarecomponenten. Hierbij gaat het onder andere om Cloudera CDH, een open source softwareplatform dat data verzamelt, opslaat en beheert. Dit dataplatform is uitgerold op een op Intel-gebaseerde cloudinfrastructuur, zodat de wetenschappers zich kunnen concentreren op hun onderzoek in plaats van op de onderliggende computertechnologie. Op dit platform draait een door Intel ontwikkelde analyticsapplicatie die data in real-time kan verwerken en daarin wijzigingen kan detecteren. Door afwijkingen en wijzigingen in sensordata en andere data te detecteren, biedt dit platform onderzoekers een nieuwe en objectieve manier om de progressie van de ziekte te volgen.

In de nabije toekomst kan het platform ook nog andere soorten data opslaan, zoals data over patiënten, genoomgegevens en gegevens van klinische onderzoeken. Daarnaast kan het platform helpen bij de verdere ontwikkeling van andere geavanceerde technieken, zoals zelflerende machines en grafische analyses. Zo kunnen nauwkeurigere modellen worden ontwikkeld waarmee onderzoekers in staat zijn om veranderingen in de symptomen van de ziekte te detecteren.

Dit alles kan ongekende nieuwe inzichten verschaffen in de oorsprong van Parkinson. Ook kunnen wetenschappers de effectiviteit van nieuwe medicijnen meten en is het mogelijk om artsen beter te ondersteunen bij beslissingen over de prognose.

Vrije toegang tot data

De MJFF en Intel willen de data vrij toegankelijk maken. De organisatie is van plan om de data te delen met de brede gemeenschap van artsen en onderzoekers op het gebied van Parkinson en nodigt ze tevens uit om zelf anonieme data aan te dragen voor analyse. Teams kunnen ook anonieme patiëntengegevens indienen, voor gebruik in bredere en grootschaligere onderzoeken.

De Foundation heeft eerder anonieme data en bio-monsters van onderzoeken beschikbaar gesteld aan gekwalificeerde onderzoekers. Daaronder ook data over mensen met een mutatie in hun LRRK2-gen, dat in verbinding wordt gebracht met Parkinson. Ook heeft de MJFF de toegang vrijgegeven tot data uit het belangrijke Parkinson’s Progression Markers Initiative (PPMI) -onderzoek, dat in 2010 werd gestart. Inmiddels is PPMI-data al ruim 235.000 maal gedownload door wetenschappers uit de hele wereld.

WK

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 08:50:58 +0200 Intel helpt Michael J. Fox Foundation bij strijd tegen ziekte van Parkinson http://executive-people.nl/item/514689/intel-helpt-michael-j-fox-foundation-bij-strijd-tegen-ziekte-van-parkinson.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Eindgebruikers moeten zelf in de lead zijn bij informatievergaring uit BI en ERP' http://executive-people.nl/item/514688/eindgebruikers-moeten-zelf-in-de-lead-zijn-bij-informatievergaring-uit-bi-en-erp.html Agility is het toverwoord in de hedendaagse zakelijke omgeving. Onzekere economische omstandigheden, een snel veranderende klantvraag en nieuwe samenwerkingsvormen vragen van organisaties en individuele medewerkers een sterk en snel aanpassingsvermogen. Een goede informatievoorziening is cruciaal voor het snel inspelen op veranderende omstandigheden en dit is nu net waar het volgens Every Angle, leverancier van operational analytics-oplossingen voor SAP, binnen veel organisaties aan schort. IT kan het tempo van de veranderingen niet volgen en zakelijke gebruikers weten hun informatiewensen onvoldoende te specificeren. Every Angle signaleert drie knelpunten voor de samenwerking tussen business en IT en legt uit waarom eindgebruikers zelf in de lead zouden moeten zijn bij informatievergaring.

Organisaties hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in ERP-systemen, Business Intelligence-oplossingen en andere tools om de informatievoorziening binnen hun organisatie op strategisch en operationeel niveau te verbeteren. In de praktijk halen veel organisaties niet het maximale rendement uit deze systemen doordat zij niet in staat blijken snel de juiste informatie uit de grote hoeveelheden beschikbare data te genereren. Met name op operationeel niveau lukt het organisaties niet om de juiste informatie te ontsluiten. De tekortkomingen in informatievoorziening worden veroorzaakt door drie knelpunten:

Complexiteit van datamodellen
Complexiteit in datamodellen die ten grondslag liggen aan ERP-systemen is de belangrijkste oorzaak van de lange doorlooptijden vanuit IT. Op het oog eenvoudige vragen vanuit de business leiden vaak tot lange ontwikkel- en implementatietrajecten vanuit IT, omdat achter de schermen veel stappen moeten worden doorlopen. Zo moet IT (te) veel tijd besteden aan het creëren van de zoveelste lijst voor de gebruiker, terwijl zij hun kennis beter op strategisch niveau in zouden kunnen zetten.

Complexiteit van de applicatie logica
Omdat weinig zakelijke gebruikers volledig inzicht hebben in de applicatie logica - hoe loopt een order door het systeem? – is het voor hen zeer lastig om te specificeren welke functionele oplossing zij exact zoeken om de voor hen operationeel relevante informatie te verkrijgen – zeker als het over afdeling overschrijdende onderwerpen gaat. Zakelijke gebruikers weten pas welke oplossing zij precies zoeken als ze de eerste oplevering vanuit IT voor ogen krijgen. De vraag vanuit IT aan de gebruiker ‘’wat is uw informatiebehoefte precies?’’ leidt dan ook vaak niet tot een antwoord waar IT iets mee kan.

Verschil in denkwijzen
Om de brug te slaan tussen business en IT, zoeken management, inhoudelijke experts en IT-afdelingen de interfunctionele samenwerking. De verschillende disciplines houden er echter uiteenlopende denkwijzen op na, zijn anders opgeleid en hebben verschillende belangen. Hierdoor kijken zij verschillend tegen zaken aan en ‘verstaan’ elkaar onvoldoende. Dit maakt interfunctionele samenwerking lastig, zo niet onmogelijk. Het management kijkt met name naar de winstgevendheid, inhoudelijke experts naar het business probleem en IT is al bezig met het denken vanuit en formuleren van de oplossing als het probleem nog onvoldoende inzichtelijk is gemaakt.

“De grootste misvatting is wat ons betreft dat de business specificeert wat zij nodig heeft en dat IT bepaalt of zij dit kunnen gaan ontwikkelen. Waar zakelijke gebruikers behoefte aan hebben is een snelle informatievoorziening, in termen van ‘antwoord op mijn zojuist gestelde vraag’, volledig ingericht naar hun eigen rol in het proces. En de gebruiker moet zelf in staat worden gesteld om die al dan niet ad-hoc vragen aan het systeem te stellen”, zegt Jacques Adriaansen, Director Every Angle Academy en mede-oprichter van Every Angle. “Stel operationele gebruikers met selfservice-voorzieningen in staat om de juiste informatie uit de datasystemen te onttrekken, zonder hen lastig te vallen met datamodel- of applicatie logica complexiteit. Het inrichten van goede datasystemen is één, maar echt rendement wordt pas behaald met het omzetten van de grote hoeveelheden beschikbare data naar bruikbare informatie aan de hand van tools die informatieontsluiting automatiseren en deze presenteren in gebruiksvriendelijke interfaces.”

WK

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 08:45:45 +0200 'Eindgebruikers moeten zelf in de lead zijn bij informatievergaring uit BI en ERP' http://executive-people.nl/item/514688/eindgebruikers-moeten-zelf-in-de-lead-zijn-bij-informatievergaring-uit-bi-en-erp.html&field=Foto1&width=165.jpg
Meer apps voor beveiligde instant messaging, CRM en business intelligence http://executive-people.nl/item/514687/meer-apps-voor-beveiligde-instant-messaging-crm-en-business-intelligence.html Good Technology, speler in in mobiele beveiliging, presenteert de belangrijkste bevinden uit zijn Good Mobility Index Report over het tweede kwartaal van 2014. Uit het rapport blijkt dat het aantal geactiveerde apps voor beveiligde instant messaging (IM), customer relationship management (CRM) en business intelligence (BI) significant is gegroeid. Ook is er wederom een verdubbeling van het aantal mobiele custom apps.

Andere opvallende resultaten uit het onderzoek zijn:

Het totaal aantal enterprise app-activeringen neemt ieder kwartaal toe met twintig procent

Het gat tussen het aantal tablet en smartphone app-activeringen wordt steeds kleiner, respectievelijk 58 en 42 procent

De overheid en publieke sector rapporteerde een toename van vijf procentpunten in het aantal iPad-activeringen

Lees meer over het onderzoek hier.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 08:42:10 +0200 Meer apps voor beveiligde instant messaging, CRM en business intelligence http://executive-people.nl/item/514687/meer-apps-voor-beveiligde-instant-messaging-crm-en-business-intelligence.html&field=Foto1&width=165.jpg
Projectplace overgenomen door Planview http://executive-people.nl/item/514686/projectplace-overgenomen-door-planview.html  

Planview, een Amerikaanse aanbieder van portfolio- en resourcemanagementsoftware, heeft Projectplace, Zweedse leverancier voor projectsamenwerking, overgenomen. De overname resulteert volgens de twee partijen in een nieuwe in de volgende fase van cloudgebaseerde projectsamenwerking en portfolio- en resourcemanagement voor bedrijven.

Voorafgaand aan de overname was Projectplace eigendom van de risicokapitaalfondsen InnovationsKapital en Via Venture Partners. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekend gemaakt. Met de overeenkomst blijven Projectplace en Planview als twee merken naast elkaar bestaan. De omzet van het nieuwe bedrijf zal meer dan 125 miljoen Amerikaanse dollar bedragen.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 08:38:18 +0200 Projectplace overgenomen door Planview http://executive-people.nl/item/514686/projectplace-overgenomen-door-planview.html&field=Foto1&width=165.jpg
QS solutions kiest Computer Profile voor geïntegreerde marketingaanpak http://executive-people.nl/item/514685/qs-solutions-kiest-computer-profile-voor-gea-macr-ntegreerde-marketingaanpak.html QS solutions, specialist in implementaties van Microsoft Dynamics CRM, Project Server en SharePoint, heeft voor de ondersteuning van haar marketingaanpak gekozen voor Computer Profile, database marketing organisatie voor ICT-bedrijven. Een essentieel onderdeel van de marketingaanpak zijn de direct mailings. Hiervoor maakt QS solutions gebruik van de kwalitatieve database en expertise op het gebied van e-mailmarketing van Computer Profile. Met 22 themacampagnes per jaar bereikt QS solutions zo IT-managers, marketing- en salesbeslissers en de directie van bedrijven met meer dan 200 werknemers.

Jochem Dijs, Marketing Manager bij QS solutions: “Recent hebben wij de transitie gemaakt van ad hoc marketingactiviteiten naar één geïntegreerde aanpak. Hiermee willen wij prospects en klanten continu informeren en interesseren, met onze website als centrale contentbron. Ons belangrijkste doel is dan ook het realiseren van meer traffic naar de website en hierbij spelen direct mailings een belangrijke rol. Hiervoor werken we samen met Computer Profile. Op basis van haar database worden nauwkeurige segmentaties gemaakt en vervolgens verzorgt Computer Profile ook de mailing. Dankzij duidelijke rapportages en proactieve adviezen halen wij hier het maximale resultaat uit. Ten opzichte van voorgaande jaren hebben wij met onze nieuwe aanpak 30 procent meer leads gegenereerd en 40 procent meer bezoekers op onze website.”

Harry van der Lint, Managing Partner van Computer Profile: “Wij zijn trots op de mooie resultaten die QS solutions binnen een half jaar al heeft weten te realiseren. Kwalitatieve data ligt aan de basis van iedere succesvolle marketingcampagne, mits de data structureel en juist wordt ingezet. QS solutions speelt met diverse thema’s in op wat er bij de doelgroep op de agenda staat. Niet alleen organiseren zij seminars, maar voorzien ook via andere kanalen in de informatiebehoefte. Deze integrale en gestructureerde aanpak is noodzakelijk voor het omzetten van data in business.”

WK

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 08:36:00 +0200 QS solutions kiest Computer Profile voor geïntegreerde marketingaanpak http://executive-people.nl/item/514685/qs-solutions-kiest-computer-profile-voor-gea-macr-ntegreerde-marketingaanpak.html&field=Foto1&width=165.jpg
Marosel verzorgt opleidingen voor SSC-ICT Haaglanden http://executive-people.nl/item/514683/marosel-verzorgt-opleidingen-voor-ssc-ict-haaglanden.html

SSC-ICT Haaglanden contracteert Marosel B.V. als opleidingsbroker. De overeenkomst (Europees aanbesteed) gaat in per 1 augustus 2014 en heeft een looptijd van 5 jaar. Transparantie, kostenbesparing en meer acteren vanuit een partnership zijn de belangrijkste redenen om voor Marosel te kiezen. Marosel is al leverancier van SSC ICT en heeft haar positie binnen SSC ICT hiermee verder kunnen verstevigen.

Marosel is onder andere geselecteerd om SSC ICT te ondersteunen met de steeds groter wordende vraag naar met name ICT gerelateerde opleidingen en kan door zijn grote kennis van de opleidingsmarkt een zeer belangrijke steunpilaar zijn bij het verder inrichten van het opleidingsmanagement van de medewerkers van deze dienst.

Robert Tiesing, operationeel directeur van Marosel: ”Sinds de oprichting van Marosel hebben we steeds voor ogen gehad dat we als partner de organisatie willen ontzorgen met als ultieme doel het optimale rendement uit talent te kunnen halen. We zijn erg blij het in ons gestelde vertrouwen door SSC ICT en zullen de komende jaren verder bouwen aan ons partnerschap met deze mooie organisatie”.

Marosel is sinds 2006 uitgegroeid tot een belangrijke partner van diverse organisaties voor de totaal ontzorgen  op het gebied van opleidingsmanagement en opleidingsvraagstukken van een organisatie. Naast SSC ICT verzorgt Marosel o.a. ook het opleidingsmanagement van British Telecom en Aon.

Redactie

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 07:37:24 +0200 Marosel verzorgt opleidingen voor SSC-ICT Haaglanden http://executive-people.nl/item/514683/marosel-verzorgt-opleidingen-voor-ssc-ict-haaglanden.html&field=Foto1&width=165.jpg
Verouderde routers kunnen internet of things niet aan http://executive-people.nl/item/514682/verouderde-routers-kunnen-internet-of-things-niet-aan.html  

De internetstoring waar ING eerder deze week mee te maken kreeg is onderdeel van een wereldwijd probleem op internet, veroorzaakt door verouderde routers bij providers. Volgens deskundigen kunnen de storingen nog wel enige tijd voortduren. Verouderde netwerkaparatuur kan niet omgaan met tabellen met IP-nummers die groter zijn dan 512 duizend vermeldingen. Dinsdag werd die limiet overschreden. Een van de oorzaken voor deze groei van het internetverkeer is the internet of things, de trend dat steeds meer aparaten verbonden zijn met het internet.

Redactie

 

 

]]>
Thu, 14 Aug 2014 07:03:09 +0200 Verouderde routers kunnen internet of things niet aan http://executive-people.nl/item/514682/verouderde-routers-kunnen-internet-of-things-niet-aan.html&field=Foto1&width=165.jpg
Hostingbedrijf Argeweb overgenomen door KPN http://executive-people.nl/item/514655/hostingbedrijf-argeweb-overgenomen-door-kpn.html Het hostingbedrijf Argeweb is overgenomen door KPN. Het doel van het telecomconcern is om zodoende een grotere positie te verkrijgen in de zakelijke markt voor cloud en hosting.

Financiële details werden nog niet bekendgemaakt. Volgens John van Vianen, directeur Zakelijke Markt bij KPN, is Argeweb één van de grotere spelers op hostinggebied in Nederland.

Argeweb is gevestigd in Maassluis en heeft meer dan 190.000 domeinnamen en tienduizenden websites in haar beheer. Tevens start KPN ook een samenwerking met Amsio, zusterbedrijf van Argeweb.

]]>
Wed, 13 Aug 2014 11:40:28 +0200 Hostingbedrijf Argeweb overgenomen door KPN http://executive-people.nl/item/514655/hostingbedrijf-argeweb-overgenomen-door-kpn.html&field=Foto1&width=165.jpg
Meerderheid Android-toestellen heeft 2 jaar of ouder besturingssysteem http://executive-people.nl/item/514652/meerderheid-android-toestellen-heeft-jaar-of-ouder-besturingssysteem.html Meer dan de helft van alle nog actieve Android-toestellen draait op een versie van het besturingssysteem die ouder is dan twee jaar. 

Zo blijkt uit de meest recente cijfers betreft de verdeling van Android, deze cijfers worden maandelijks door Google gepubliceerd.

Zo staat de nieuwste versie van Android, de 4.4 Kitkat, tien maanden na de releasedatum op slechts 21 procent van alle actieve telefoons en tablets die op Android draaien. Ruim 51 procent draait nog op een versie die uitgekomen is voor augustus 2012. Dit betreft de versies Android 4.1 Jelly Bean, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Android 2.3 Gingerbread en Android 2.2 Froyo.

Vooral het inmiddels bijna drie jaar oude Gingerbread is met 13,6 procent nog opvallend populair. Qua hoeveelheid gebruiken de meeste mensen het twee jaar oude Android 4.1 Jelly Bean (26,5 procent).

]]>
Wed, 13 Aug 2014 10:45:48 +0200 Meerderheid Android-toestellen heeft 2 jaar of ouder besturingssysteem http://executive-people.nl/item/514652/meerderheid-android-toestellen-heeft-jaar-of-ouder-besturingssysteem.html&field=Foto1&width=165.jpg
Kaseya neemt Scorpion Software over http://executive-people.nl/item/514645/kaseya-neemt-scorpion-software-over.html Kaseya, leverancier van IT-systeembeheersoftware, neemt Scorpion Software over, een leverancier van geïntegreerde tweefactor-authenticatie-, single sign on- en wachtwoordbeheeroplossingen. De toevoeging van de AuthAnvil-producten van Scorpion Software zorgt dat Kaseya zorgt een cloud-gebaseerd IT-beheer- en security-aanbod heeft.

“Identity- en access-management zijn van enorm groot belang geworden. Als gevolg van identiteitsdiefstal en ongeautoriseerde toegang zoeken bedrijven wereldwijd naar oplossingen die hun systemen en gevoelige data beschermen tegen aanvallen”, zegt Yogesh Gupta (foto0, President en CEO van Kaseya. “Meer dan vijfhonderd klanten over de gehele wereld, waaronder ook in Nederland, gebruiken de beproefde AuthAnvil-producten van Scorpion Software. Door de overname van dit bedrijf bieden we onze klanten de meest uitgebreide en geavanceerde oplossing die er is om deze uitdagingen aan te pakken – en dat geïntegreerd met hun Kaseya-IT-beheerproduct.”

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Wed, 13 Aug 2014 10:32:12 +0200 Kaseya neemt Scorpion Software over http://executive-people.nl/item/514645/kaseya-neemt-scorpion-software-over.html&field=Foto1&width=165.jpg
Acht tips voor succesvol outsourcen http://executive-people.nl/item/514637/acht-tips-voor-succesvol-outsourcen.html Outsourcing is nog steeds een zeer belangrijk thema in het Nederlandse bedrijfsleven. Outsourcing is veel meer dan enkel het uitbesteden van IT-diensten. Het is steeds meer het beginpunt op het pad naar continue bedrijfsinnovatie samen met je IT-partner.

Waar moet een bedrijf op letten bij het kiezen van een geschikte partner voor het outsourcen van IT-diensten? En welke doelstellingen liggen ten grondslag aan een dergelijk project? “Outsourcing begint nog vaak vanuit de gedachte te kunnen besparen op IT,” zegt Krispijn. “Je IT de deur uit doen, als het ware. Maar dit is slechts een deel van het volledige plaatje. Natuurlijk zorgt outsourcing voor meer inzichtelijke kosten, maar nog belangrijker zijn de continuïteit en de vrijheid die je ermee creëert om je als bedrijf meer bezig te kunnen houden met de groei van je eigen business door innovatie.”

1. Denk vanuit de bedrijfsdoelstellingen
Hetzelfde doen met IT tegen een lagere prijs is een defensieve manier van outsourcen. Daar profiteert alleen de controllervan, maar niet de business, die verantwoordelijk is voor de bedrijfsdoelstellingen. De ambities voor outsourcing moeten daarom ook vanuit de business geformuleerd worden. Als die immers de voordelen van outsourcing ervaart, dan profiteert de IT vanzelf mee.

2. Open contact belangrijker dan contract
Organisaties kunnen hun IT uitbesteden, maar niet hun IT-verantwoordelijkheid. Vertrouwen en goede samenwerking blijven bij outsourcing de belangrijkste succesfactoren. Een klik tussen beide partijen en open communicatie zijn van groot belang. Open contact is veel waardevoller dan een dichtgetimmerd contract. En gun de ICT-dienstverlener een redelijke marge. Dat biedt zowel de dienstverlener als zijn klant continuïteit en ruimte voor innovatie. IT-outsourcing doe je samen!

3. Outsourcing zonder overbodige KPI’s
Outsourcing kan natuurlijk vastgelegd worden in dikke contracten met allerlei voorwaarden en bepalingen. Dit draagt echter zelden bij aan een betere performance. Bovendien: wie gaat dat allemaal betalen en controleren? In zo'n strak gedefinieerde samenwerking kan een leverancier vaak niet veel meer doen dan puur op KPI’s sturen. Een contract werkt dan averechts. Veel beter is om samen te werken op basis van gezond verstand en je bij het controleren van de SLA te beperken tot de hoofdlijnen en meer vanuit een balanced score card-principe te denken.

4. Wees belangrijk voor de leverancier
Een kleine klant zal zich bij een grote internationale outsourcingspartij al snel onbelangrijk voelen. Dit blijkt in zeer veel gevallen te kloppen. Voor een kleinere leverancier is hij als klant echter geen nummer en daardoor kan hij bij zo'n organisatie op meer aandacht en een betere dienstverlening rekenen. Zoek daarom een technologiepartner met een vergelijkbare omvang en bedrijfscultuur en dring altijd aan op rechtstreeks contact met de directie. 

5. Eis heldere taal en transparantie
Het spreekt voor zich dat een outsourcingspartner meer ervaring heeft bij het opstellen van SLA’s dan zijn klant. Die achterstand kan echter snel ingelopen worden door te leren van de ervaring van de leverancier en door vanaf het begin heldere taal en maximale transparantie te eisen over de beloofde dienstverlening. Blijf bovendien zo dicht mogelijk bij de standaard van de leverancier, want maatwerk is duurder. 

6. Betrek externe medewerkers bij uw eigen bedrijf

Het is belangrijk om de medewerkers van een outsourcingspartner als eigen medewerkers te behandelen. Geef ze het gevoel dat ze deel uitmaken van het team en dat ze gewaardeerd worden. Hierdoor voelen ze zich meer betrokken, ze begrijpen de business beter en zullen met meer plezier en enthousiasme werken. Dit leidt uiteindelijk tot betere resultaten.  

7. Neem goed afscheid van elkaar 
Zelfs aan de meest ideale samenwerking kan een einde komen. Leg daarom vooraf de voorwaarden voor de ontbinding van de samenwerking vast. Dat voorkomt juridische touwtrekkerij, houdt de deur open voor toekomstige samenwerking en het bevordert een plezierig afscheid. Goed uit elkaar gaan is waardevol voor alle partijen, zeker als er jarenlang prettig is samengewerkt. 

8. Blijf alert op innovatieve business-kansen
Frisse ideeën over de toekomstige richting van een organisatie komen meestal van buiten. Vraag een IT-partner daarom altijd om hier nadrukkelijk op te letten. Door middel van periodieke inspiratiesessies kan bijvoorbeeld op een ongedwongen manier kennis gemaakt worden met nieuwe innovaties die mogelijk meerwaarde hebben voor de organisatie. Dit voorkomt routine en zorgt dat een bedrijf meer inzicht krijgt in zijn business-kansen, scherp blijft en open blijft staan voor continue innovatie.

]]>
Wed, 13 Aug 2014 10:28:18 +0200 Acht tips voor succesvol outsourcen http://executive-people.nl/item/514637/acht-tips-voor-succesvol-outsourcen.html&field=Foto1&width=165.jpg
LiBBiT introduceert LocalBox cloud storage http://executive-people.nl/item/514631/libbit-introduceert-localbox-cloud-storage.html LiBBiT, een bedrijf dat softwarediensten levert aan met name overheden, introduceert LocalBox. Dit is een door de overheid gewenst Dropbox alternatief. Volgens LiBBiT is LocalBox veilig, toepasbaar in private cloud omgevingen en te gebruiken vanaf verschillende devices (iPad, Android en Windows desktops).

Doordat verschillende partners de LiBBiT producten kunnen implementeren wordt een ecosysteem gecreëerd dat klanten een keuze biedt in implementatie-partijen en continuïteitszekerheid geeft. LiBBiT is daarbij de partij die ervoor zorgt dat de software in haar portfolio onderhouden èn verder ontwikkeld wordt, zo meldt het op zijn website.

Tweede Kamer

Met DocGen en FlowGen heeft LiBBiT al eerder software voor de overheid ontwikkeld. De Tweede Kamer en de Rijksoverheid zijn inmiddels op grote schaal aan de slag met deze producten.

LiBBiT richt zich primair op het ontwikkelen en verlenen van services in public en private clouds. De services bestaan uit implementatie, ondersteuning en eventueel opleiding in het gebruik van de diensten.

Dowload LocalBox hier.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Wed, 13 Aug 2014 09:33:25 +0200 LiBBiT introduceert LocalBox cloud storage http://executive-people.nl/item/514631/libbit-introduceert-localbox-cloud-storage.html&field=Foto1&width=165.jpg
Scania Nederland digitaliseert documenten http://executive-people.nl/item/514444/scania-nederland-digitaliseert-documenten.html Scania Nederland, AutoXL en That's Lease hebben na een test fase afscheid genomen van papieren formulieren en gekozen voor MoreApp.

Het Nederlandse bedrijf MoreApp biedt de bedrijven een tool om formulieren te digitaliseren. Iedereen kan zijn/haar eigen formulier ontwerpen en beheren met deze tool. Complete digitalisering van de auto-industrie komt hierdoor een stapje dichterbij. AutoXL, occasion dealer in Leiden: "Voor ons is het belangrijk dat een app snel en overzichtelijk werkt. Bij MoreApp spreekt alles voor zich. Ik vul de overeenkomst in en de klant hoeft er alleen nog een handtekening onder te zetten. Makkelijker kan niet." 

Klanttevredenheid
De auto-, occasion- en vrachtwagendealers die MoreApp al gebruiken zijn allemaal gestart met een test fase. Een paar medewerkers testen het gebruik van de app. Ze zien in dat het invullen van formulieren sneller en makkelijker gaat. Simpelweg een foto vervangt de handeling van het kopiëren van het rijbewijs al bij het voorbereiden van een proefrit. Leasemaatschappij That's Lease in Sassenheim merkt een hoge klanttevredenheid. "De klant ontvangt direct een kopie per mail van het ingevulde formulier bij inname en uitgifte van de auto. Over schade kan later niet meer getwist worden, alles staat vast." Op elk vlak een gemak. 

Door: Witold Kepinski

 

 

]]>
Wed, 13 Aug 2014 07:05:29 +0200 Scania Nederland digitaliseert documenten http://executive-people.nl/item/514444/scania-nederland-digitaliseert-documenten.html&field=Foto1&width=165.jpg
West-Europa koopt veel meer pc's na einde support Windows XP http://executive-people.nl/item/514443/west-europa-koopt-veel-meer-pcs-na-einde-support-windows-xp.html In West-Europa zijn in het tweede kwartaal van 2014 veel meer pc's verkocht nadat Microsoft Windows XP de support voor Windows XP heeft stopgezet. Dit meldt CONTEXT die de verkoop van IT-producten in Europa onderzoekt.

De verkoop in heel Europa steeg met 15,6 procent. Dat is sinds twee jaar nog nooit zo hoog geweest. Vooral de zakelijke markt kocht meer nieuwe pc's waarvan alle grote pc-leverancier van profiteerden. Ook in Nederland werd flink meer verkocht.

Alleen de landen in Oost-Europa deden het minder, zo liep de verkoop in Rusland en Oekraine terug.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Wed, 13 Aug 2014 06:55:02 +0200 West-Europa koopt veel meer pc's na einde support Windows XP http://executive-people.nl/item/514443/west-europa-koopt-veel-meer-pcs-na-einde-support-windows-xp.html&field=Foto1&width=165.jpg
EMC en HP leiden markt deduplicatie backup appliances http://executive-people.nl/item/514541/emc-en-hp-leiden-markt-deduplicatie-backup-appliances.html EMC en daarna HP leiden de markt voor deduplicatie backup appliances. Dit meldt onderzoeksbureau Gartner in zijn eerste Magic Quadrant voor deduplicatie backup appliances.

EMC leidt met zijn Data Domain appliance. Daarna volgt HP met zijn StoreOnce appliance op de tweede plaats. Quantum wordt met zijn DXi appliance gezien als uitdager en Exagrid heeft een goede visie. Daarna volgt een rij van niche-spelers zoals Riverbed, NEC, FalconStor, Dell, IBM en Fujitsu.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Wed, 13 Aug 2014 00:13:22 +0200 EMC en HP leiden markt deduplicatie backup appliances http://executive-people.nl/item/514541/emc-en-hp-leiden-markt-deduplicatie-backup-appliances.html&field=Foto1&width=165.jpg
Tilburg University neemt storage omgeving af bij Scholten Awater http://executive-people.nl/item/514415/tilburg-university-neemt-storage-omgeving-af-bij-scholten-awater.html Scholten Awater heeft de Europese aanbesteding van Tilburg University gegund gekregen. De Europese aanbesteding bestaat uit de aanschaf van een nieuwe storage omgeving, inclusief back-up architectuur. Dit meldt Rens Evers (foto), Commercieel Directeur Scholten Awater.

Tilburg University is een bestaande klant van Scholten Awater en neemt reeds server apparatuur af onder  het LaPAS2 contract. Scholten Awater gaat Tilburg University ondersteunen in het keuzeproces van de nieuwe storage-omgeving en verzorgt daarnaast het onderhoud en support op de betreffende omgeving.

Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een optionele verlenging van twee maal een jaar. De geraamde contractwaarde gedurende de looptijd van de overeenkomst bedraagt 500.000 euro.

Door: Witold Kepinski

 

 

]]>
Tue, 12 Aug 2014 17:50:34 +0200 Tilburg University neemt storage omgeving af bij Scholten Awater http://executive-people.nl/item/514415/tilburg-university-neemt-storage-omgeving-af-bij-scholten-awater.html&field=Foto1&width=165.jpg
ALTEN koopt Duitse ICT-activiteiten van ICT Automatisering http://executive-people.nl/item/514414/alten-koopt-duitse-ict-activiteiten-van-ict-automatisering.html ICT Automatisering (ICT) verkoopt zijn Duitse ICT-activiteiten aan ALTEN GmbH, een Duitse dochteronderneming van de ALTEN Group. ALTEN is een Franse dienstverlener in technologie, consulting en engineering met kantoren in 17 landen (Europa, Azië, Verenigde Staten). ALTEN heeft een hoofdkantoor in Boulogne-Billancourt, Frankrijk. De 90 Duitse werknemers van ICT gaan nu samenwerken met de 2000 werknemers van ALTEN in Duitsland.

ICT Automatisering zegt niet de kritische massa te hebben om te concurreren met de grote spelers in de Duitse IT-industrie en heeft daarom besloten om haar activiteiten in Duitsland te staken.

"Wij betreuren de beslissing om onze activiteiten in Duitsland stop te zetten. Met het belang van onze klanten en medewerkers in het achterhoofd, zijn we erin geslaagd in het vinden van de juiste partner in ALTEN ", aldus Jos Blejie (foto), ceo van ICT Automatisering.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Tue, 12 Aug 2014 17:36:53 +0200 ALTEN koopt Duitse ICT-activiteiten van ICT Automatisering http://executive-people.nl/item/514414/alten-koopt-duitse-ict-activiteiten-van-ict-automatisering.html&field=Foto1&width=165.jpg
Twee awards tijdens Dutch IT Society Event http://executive-people.nl/item/514397/twee-awards-tijdens-dutch-it-society-event.html Tijdens het Dutch IT Society Event op woensdag 3 september 2014 worden voor het eerst de Executive People Award en Dutch IT Channel Award uitgereikt. Deze awards worden toegekend door de redacties van Dutch IT-channel en Executive People aan een persoon of organisatie die zich op innovatieve wijze heeft ingezet voor de Nederlandse ICT-sector.

Op kasteel Cammingha komt de Nederlandse IT-industrie tussen 16.00 en 20.00 uur samen om over ontwikkelingen in de markt te praten, het netwerk te verstevigen en te toosten op voortzetting van het succesvolle eerste halfjaar. CIO’s, IT-managers en directieleden van leveranciers, resellers en distributeurs kunnen tijdens een culinaire beleving met elkaar in ongedwongen sfeer netwerken. Tijdens het Dutch IT Society Event krijgen gasten tevens de gelegenheid om een testrit te maken met de Tesla Model S.

De awards worden uitgereikt aan mensen die een belangrijke rol spelen rond verdere ontwikkelingen van kennis en business binnen de Nederlandse ICT-sector. De awards zijn opgezet om mensen binnen de ICT-branche meer samen te laten werken waardoor de business en prestaties van organisaties verbeteren.

“Het doel van dit event is om de hele keten bij elkaar te brengen. Vooral de vrijblijvende sfeer staat hierbij centraal, want tenslotte moeten we het toch samen doen”, aldus Marco van der Hoeven (hoofdredacteur Executive-People) en Witold Kepinski (hoofdredacteur Dutch IT-channel). 

Lees meer op:www.dutchitevent.nl.

Heeft u geen uitnodiging maar toch interesse om te komen? Stuur een e-mail naar events@executive-people.nl

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Protinus IT en database marketing organisatie Computer Profile.
 
Redactie Dutch IT-channel en Executive People 

 

]]>
Tue, 12 Aug 2014 15:12:56 +0200 Twee awards tijdens Dutch IT Society Event http://executive-people.nl/item/514397/twee-awards-tijdens-dutch-it-society-event.html&field=Foto1&width=165.jpg
iPhone 6 in twee formaten http://executive-people.nl/item/514374/iphone-in-twee-formaten.html Naar verluid zal Apple op 9 september komen met de presentatie van de iPhone 6. Echter is er tot op heden nog geen uitnodiging uitgelekt inclusief een bijbehorende afbeelding.

Toeval of niet, de afgelopen twee jaar presenteerde Apple de iPhone 5 en iPhone 5s ook in september, dus geheel vreemd zou het niet zijn. Normaliter stuurt Apple altijd een mooie triggerende afbeelding naar de media met een uitnodiging, dat is nu nog niet het geval geweest.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple op 9 september twee iPhones presenteren, een met een 4,7 inch scherm en een met een 5,5 inch scherm. Beide iPhones zouden beschikken over een nieuwe snelle Apple A8-chip. De vraag is nog altijd wat er gaat gebeuren met de iPhone 5c, de plastic variant van de iPhone. Of Apple dit product ook gaat vernieuwen of voorlopig in zijn huidige vorm blijft voeren. Volgens Apple is de iPhone 5c erg populair in bepaalde landen en op basis daarvan zou het niet logisch zijn als het product verdwijnt. 

]]>
Tue, 12 Aug 2014 11:04:11 +0200 iPhone 6 in twee formaten http://executive-people.nl/item/514374/iphone-in-twee-formaten.html&field=Foto1&width=165.jpg
Productie iPad Air 2 in volle gang http://executive-people.nl/item/514372/productie-ipad-air-in-volle-gang.html Apple is volop bezig met de productie van de nieuwste iPad Air. Binnenkort zal ook de productie van de nieuwe iPad Mini volgen. Zo vertellen anonieme bronnen aan Bloomberg.

Gezien de productie al is gestart, zou de tablet medio september/oktober op de markt kunnen verschijnen. De nieuwe iPad Mini wordt echter pas later in het jaar verwacht, aangezien deze ook pas later van start zal gaan met de productie.

Een nieuwe eigenschap is de speciale anti-reflecterende coating over het scherm, waardoor het display beter af te lezen zou zijn, aldus een van de bronnen.

Deze nieuwe iPad-modellen zijn belangrijk voor de omzet van Apple, omdat de producent al twee kwartalen op rij minder iPads verkoopt dan het voorgaande jaar.

Apple zal tevens een druk derde en vierde kwartaal krijgen met de komst van de iPhone 6. Later worden ook nog de iWatch, met een focus op gezondheid, en dus de nieuwe iPads verwacht. Daarnaast behoort ook een vernieuwde Mac-serie behoort nog tot de mogelijkheden.

]]>
Tue, 12 Aug 2014 10:39:24 +0200 Productie iPad Air 2 in volle gang http://executive-people.nl/item/514372/productie-ipad-air-in-volle-gang.html&field=Foto1&width=165.jpg
Martini Ziekenhuis zet nieuwe software in voor complexe planning http://executive-people.nl/item/514369/martini-ziekenhuis-zet-nieuwe-software-in-voor-complexe-planning.html

Drieduizend medewerkers van het Martini Ziekenhuis in Groningen worden dagelijks geroosterd door zo’n tweehonderd roosteraars. Hiervoor gebruikt het Martini Ziekenhuis sinds kort met de software van ORTEC voor personeelsplanning, ORTEC Workforce Scheduling (voorheen ORTEC Harmony). Het Martini Ziekenhuis maakt hiervoor ook gebruik van alle mogelijk modules, zoals ORTEC Flexpool, ORTEC Employee Self Service en ORTEC Budget & Control voor Workforce Scheduling. De personeelsplanningsoplossing is gekoppeld met de HRM/ Payroll software AFAS Profit.

Het Martini Ziekenhuis had een uitgebreid pakket aan criteria opgesteld. Van de verschillende partijen, waaruit het Martini Ziekenhuis in een zeer transparant selectieproces de keuze maakte, voldeed ORTEC als beste aan de gestelde eisen. Projectleider Vincent Dennert van het Martini Ziekenhuis geeft aan: “ORTEC heeft niet alleen een uitgebreid pakket, maar voldoet ook aan de belangrijkste eisen die we hebben. Zo biedt ORTEC een geïntegreerde en bewezen flexpool module. Daarbij kunnen de loonkosten van de oproepmedewerkers direct aan kostenplaats worden toegeschreven, waarvoor de arbeid verricht is. Bovendien wordt in- en uitlenen een stuk gemakkelijker. Wanneer iemand die standaard op een afdeling werkt, wordt uitgeleend aan een andere afdeling, worden de kosten automatisch op de andere afdeling weggeschreven. Met het roosterpakket dat we hiervoor in gebruik hadden, moesten we dat achteraf ‘overboeken’. In die zin maken we wel echt een efficiëntieslag. Alles is nu geregistreerd op een plek, waardoor de gegevens meer geborgd worden. Zo zijn bijvoorbeeld de zaken die we op papier afhandelden verleden tijd, zoals voorheen de declaraties die oproepkrachten nog op papier deden.”

Alert op roosteren
Een van de voordelen die het Martini Ziekenhuis ervaart met de invoering van een dergelijk nieuw systeem, is het feit dat iedereen weer alert is op roosteren. “Je wordt met je neus op de feiten gedrukt”, aldus Vincent Dennert. “Daardoor is iedereen bewust aan het roosteren: manieren waarop het rooster voorheen gemaakt werd, worden heroverwogen en al dan niet opnieuw veranderd. Daarbij biedt deze oplossing ons gewoon heel veel gegevens en heel veel checks. Dat maakt dat het een ontzettend goed hulpmiddel is bij de planningspuzzel die gemaakt moet worden. Dit wordt ook zeker zo ervaren door de 200 roosteraars, die bij ons decentraal de planning maken.” Vincent Dennert geeft aan dat ook de medewerkers erg te spreken zijn over de nieuwe oplossing. “Zij voelen zich veel meer betrokken bij het roosteren door de module Employee Self Service. Hiermee zijn ze medeverantwoordelijk voor een juist dienstrooster. Zo kunnen ze de planning altijd online inzien en kunnen ze daarop actie ondernemen, zoals diensten ruilen of wensen neerzetten voor niet-werken.”

Ook zelfroosteren is om die reden in de picture bij het Martini Ziekenhuis. “Aangezien het gekoppeld is aan de volgende release van ORTEC Workforce Scheduling, willen we eerst die update doen. Echter, op het moment worden er al allerlei haalbaarheidsstudies gedaan om te zien wat het oplevert en in welk kader we het kunnen neerzetten, zodat het uitgerold kan worden.”

Al met al is het Martini Ziekenhuis zeer te spreken over de samenwerking met ORTEC. “Duidelijk is dat ORTEC de kennis in huis heeft en aan de weg blijft timmeren. We hebben niet voor niets het volledige pakket aangeschaft bij ORTEC, want we willen snel zo groot mogelijke stappen maken. Zeker is dat we met ORTEC de komende tien jaar weer vooruit kunnen.”

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis dat zich onderscheidt met een breed aanbod medisch-specialistische zorg in een gastvrije omgeving. 31 verschillende specialismen zijn vertegenwoordigd. Het Martini Ziekenhuis werkt nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de keten, onder het motto: “Samen gaan we voor de beste zorg.” De zorgprocessen zijn efficiënt georganiseerd, met de zorgvraag van de patiënt als uitgangspunt. Als duurzame onderneming is het Martini Ziekenhuis zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeert het Martini Ziekenhuis onder meer in duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Een evt. invoering van de zelfroosteroplossing van ORTEC zou hieraan kunnen bijdragen. Het Martini Ziekenhuis heeft zo’n 3000 medewerkers en 650 bedden.

]]>
Tue, 12 Aug 2014 09:48:47 +0200 Martini Ziekenhuis zet nieuwe software in voor complexe planning http://executive-people.nl/item/514369/martini-ziekenhuis-zet-nieuwe-software-in-voor-complexe-planning.html&field=Foto1&width=165.jpg
Twijfels over datalek http://executive-people.nl/item/514366/twijfels-over-datalek.html

Het bericht vorige week dat meer dan één miljard accountgegevens gestolen waren van duizenden websites is misschien een slimme marketingtruc geweest van het bedrijf dat deze informatie doorspeelde aan The NEw York Times. Dat meldt De Volkskrant op basis van een rondgang langs diverse deskundigen. Want nog steeds zijn er geen concrete gevallen bekend van bedrijven of personen die door deze hack getroffen zouden zijn. Ook het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft geen melding gekregen dat er databases zijn gekraakt, evenmin als internationale overheidsinstanties. Het bedrijf dat de hack bekend maakte, Hold Security, wil evenmin details geven. Alleen als bedrijven geld betalen willen ze bekijken of die bedrijven ook getroffen zouden zijn. Deskundigen vinden de gang van zaken op zijn minst dubieus.

Redactie

]]>
Tue, 12 Aug 2014 08:35:29 +0200 Twijfels over datalek http://executive-people.nl/item/514366/twijfels-over-datalek.html&field=Foto1&width=165.jpg
Internetondernemer Arjen Robijn lanceert start.me http://executive-people.nl/item/514357/internetondernemer-arjen-robijn-lanceert-start-me.html Internetondernemer Arjen Robijn (foto) heeft een nieuwe internetdienst gelanceerd: start.me. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 gebruikers. 

Robijn: "Met start.me kunnen gebruikers, zoals bedrijven, een (gratis) persoonlijke startpagina aanmaken met daarin hun favoriete websites, nieuwsfeeds (RSS) en diverse andere widgets (zoals buienradar, beurskoersen, mail, etc). start.me wordt als tool volop gebruikt in het bedrijfsleven. In Nederland hebben we onder andere C1000 als klant. Voor meer info zie http://www.start.me/organizations."

 

]]>
Tue, 12 Aug 2014 00:05:08 +0200 Internetondernemer Arjen Robijn lanceert start.me http://executive-people.nl/item/514357/internetondernemer-arjen-robijn-lanceert-start-me.html&field=Foto1&width=165.jpg
SAP Ondernemingsraad blokkeert inkrimping personeelsbestand http://executive-people.nl/item/514355/sap-ondernemingsraad-blokkeert-inkrimping-personeelsbestand.html De ondernemingsraad van SAP Duitsland blokkeert het voorstel tot verdere inkrimping personeelsbestand. Wereldwijd moeten 2000 banen van de totaal 67.000 weg, maar er komen er ook weer 3000 bij. SAP wil hierdoor sneller een sterke speler worden op het gebied van cloud en Software as a Service (SaaS) weerspiegelen. 

Op het terrein van SaaS is er minder personeel nodig. In ruil daarvoor wel meer personeel die ondersteuning op afstand verstrekt. De ondernemingsraad van SAP Duitsland voelt zich gepasseerd. Een arbritage commissie moet nu een compromis sluiten.

De ondernemingsraad vreest dat de huidige ontslagronde bij SAP slechts een test is voor toekomstige inkrimping van het personeel. Bill McDermott (foto), die sinds eind mei 2014 de enige CEO is van SAP, wil in de toekomst meer kosten besparen ter versterking van de winstgevendheid. Dat kan door functies samen te smelten en door inkrimping van het personeelsbestand.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Mon, 11 Aug 2014 21:03:29 +0200 SAP Ondernemingsraad blokkeert inkrimping personeelsbestand http://executive-people.nl/item/514355/sap-ondernemingsraad-blokkeert-inkrimping-personeelsbestand.html&field=Foto1&width=165.jpg
Dassault Systèmes kijkt terug op goed kwartaal http://executive-people.nl/item/514354/dassault-systa-uml-mes-kijkt-terug-op-goed-kwartaal.html 3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft onlangs de resultaten over het tweede kwartaal van 2014 bekendgemaakt. De totale omzet groeide met 10 procent, in vergelijking met het eerste kwartaal van 2013, naar € 556,8 miljoen. Die groei komt door 7 procent hogere omzet uit de verkoop van softwarelicenties en door 33 procent meer omzet uit services en andere inkomsten (IFRS en percentages gebaseerd op constante valuta). Regionaal gezien groeiden zowel Amerika als Europa sterk, met respectievelijk 14 procent en 13 procent. Tevens maakte het bedrijf de acquisitie van Quintiq bekend, de uit Nederland afkomstige specialist in planningssoftware en supply chain-optimalisatie.

Bernard Charlès (foto), President en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: "Vanuit verschillende invalshoeken is de progressie van onze groei te zien, afkomstig van toenemende investeringsbehoeften bij klanten in vooral de transportation & mobility en high-tech marktsectoren. Maar ook de sterk presterende merken CATIA en SIMULIA groeiden met dubbele cijfers. Tenslotte hebben onze inspanningen voor het versterken van de verkoopkanalen en de strategische gesprekken met zowel bestaande als nieuwe klanten bijgedragen aan de gerealiseerde groei."

Acquisities en merkintroductie
"In het tweede kwartaal hebben wij onze merken versterkt en de bedrijfsstrategie verder ingevuld met twee acquisities", vervolgt Charlès. "Op 24 juli is de overname van Quintiq bekendgemaakt, die logistieke en supply chain management oplossingen toevoegen aan het DELMIA-merk en de businessoptimalisatie capaciteit van het 3DEXPERIENCE-platform versterken. Verder is het SIMULIA-merk uitgebreid met de software van SIMPACK, technologisch marktleider in multi-body simulaties. Tenslotte introduceerden we het nieuwe merk BIOVIA voor de life & material sciences markt. Daarmee bieden wij klanten oplossingen en een samenwerkingsplatform voor wetenschappelijke innovaties, op basis van onze investeringen in Accelrys en biologische intelligentie."

 

]]>
Mon, 11 Aug 2014 20:43:01 +0200 Dassault Systèmes kijkt terug op goed kwartaal http://executive-people.nl/item/514354/dassault-systa-uml-mes-kijkt-terug-op-goed-kwartaal.html&field=Foto1&width=165.jpg
Bull komt definitief in handen van Atos http://executive-people.nl/item/514353/bull-komt-definitief-in-handen-van-atos.html Atos en Bull melden een succesvolle afronding van het overnamebod door Atos. ICT-dienstverlener Atos koopt voor 620 miljoen euro Bull, een Franse leverancier van infrastructuuroplossingen. De overname moet rond augustus zijn afgerond. Daarna wordt Bull van de beurs gehaald. Crescendo Industries en Pothar Investments die samen ruim 24 procent van de aandelen in Bull hebben zijn akkoord met het overnamebedrag.

Cloud, Big Data en Cybersecurity 

Thierry Breton (foto), ceo van Atos zegt met de aankoop van Bull een sterke Europese speler te worden op het gebied van cloud, Big Data en cybersecurity. Breton werkte overigens van 1993 tot 1997 bij Bull. 

Bull werd vlak voor de overname nog gereorganiseerd. Bij Bull werken circa negenduizend mensen, van wie zevenhonderd zich volledig op research en development richten. Het bedrijf is actief in meer dan vijftig landen. Bull boekte in 2012 een omzet van 1,3 miljard euro. Atos telde afgelopen jaar zo’n 77.000 werknemers in 47 landen. Samen zijn de bedrijven goed voor 10 miljard dollar omzet.

 

 

]]>
Mon, 11 Aug 2014 20:40:29 +0200 Bull komt definitief in handen van Atos http://executive-people.nl/item/514353/bull-komt-definitief-in-handen-van-atos.html&field=Foto1&width=165.jpg
Evides Waterbedrijf kiest voor Infor Enterprise Asset Management (EAM) http://executive-people.nl/item/514352/evides-waterbedrijf-kiest-voor-infor-enterprise-asset-management-eam.html Infor, leverancier van zakelijke software maakt bekend dat Evides Waterbedrijf, de grootste leverancier van drink- en industriewater in Nederland, standaardiseert op Infor Enterprise Asset Management (EAM) om op uniforme wijze de EAM-processen te beheren. Naast de afdeling productiewater die al sinds 2002 gebruikmaakt van Datastream 7i dat in 2006 werd overgenomen door Infor, zet nu ook de afdeling infra de Enterprise Asset Management-oplossing van Infor in. Het aantal gebruikers is daarmee verdubbeld en komt op circa 400.

Evides Waterbedrijf zorgt met circa 660 werknemers voor de levering van drinkwater aan 2,5 miljoen klanten in Zeeland en delen van de provincie Zuid-Holland en Noord-Brabant. Tevens biedt het waterleidingbedrijf industriewaterdiensten aan grote industriële klanten in Nederland, België en Duitsland en bezit en beheert verschillende afvalwaterzuiveringsinstallaties op Schiphol, Delfzijl, Delft en Vlissingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en het bedrijf is in handen van publieke aandeelhouders, te weten gemeenten en provincie.  

De levering van betrouwbaar drinkwater wordt gegarandeerd met onderhoud en het vernieuwen van de zuiveringsinstallaties en de leidingen. De afdeling infra, verantwoordelijk voor de levering van het drinkwater, maakte gebruik van een eigen asset managementsysteem, gebaseerd op maatwerk. Evides wilde echter uniforme EAM-processen zodat de afdelingen productie drinkwater (verantwoordelijk voor de zuivering), industriewater (maatwerkinstallaties) en infra (levering) op dezelfde wijze EAM uitvoeren. Hierdoor kunnen de ruim 5 miljoen assets beter beheerd worden en is de analyse eenduidig. 

Integratie
Het waterbedrijf heeft Infor EAM gecombineerd met het ESRI ArcGIS (Geografisch Informatie Systeem) en AutoDesk AutoCad. Dankzij de standaard integratiekoppeling tussen Infor EAM en GIS worden alle gegevens gesynchroniseerd. Op deze wijze worden de applicaties daar ingezet waar ze goed in zijn. Ineke Verwijs, Manager ICT bij Evides Waterbedrijf, licht toe: ‘GIS is sterk in het visualiseren van onze assets op kaarten, terwijl EAM een ‘best of breed’-oplossing is voor het ondersteunen van onze management processen.” 

Door: Witold Kepinski

]]>
Mon, 11 Aug 2014 20:07:02 +0200 Evides Waterbedrijf kiest voor Infor Enterprise Asset Management (EAM) http://executive-people.nl/item/514352/evides-waterbedrijf-kiest-voor-infor-enterprise-asset-management-eam.html&field=Foto1&width=165.jpg
Hoogvliet supermarkt bouwt retail datawarehouse met SAP IQ http://executive-people.nl/item/514351/hoogvliet-supermarkt-bouwt-retail-datawarehouse-met-sap-iq.html  

Hoogvliet Supermarkten, met 64 vestigingen, wil informatie zo goed als real-time beschikbaar hebben en de mogelijkheid hebben om grote hoeveelheden gegevens snel te analyseren. Doelstelling hierbij is dat medewerkers, management en directie snel nieuwe inzichten en meer kennis verkrijgen, en direct betere beslissingen kunnen nemen. De foodretailer koos  daarom voor SAP IQ en VCD Business Intelligence als SAP implementatiepartner.

Met de ontwikkeling van een Retail datawarehouse op SAP IQ brengt de retailer alle data - enkele terabytes aan zowel logistieke, financiële, marketing en commerciële data - onder in één geïntegreerd datawarehouse. Deze centrale informatiebron wordt gedurende de gehele dag continu geüpdate. Door de integratie van alle primaire bedrijfsprocessen in het datawarehouse hebben medewerkers de mogelijkheid informatie uit verschillende bronnen op te vragen, te combineren en te analyseren. Dat stelt hoge eisen aan de prestaties van dat datawarehouse. SAP partner VCD toonde bij Hoogvliet door middel van een proof of concept aan, dat SAP IQ een voor dat doel geoptimaliseerde database is, die een dergelijke uitdaging aankan, zo melden de betrokken partijen.

Door: Witold Kepinski

]]>
Mon, 11 Aug 2014 19:03:32 +0200 Hoogvliet supermarkt bouwt retail datawarehouse met SAP IQ http://executive-people.nl/item/514351/hoogvliet-supermarkt-bouwt-retail-datawarehouse-met-sap-iq.html&field=Foto1&width=165.jpg
Quantum koopt Symform cloud storage services platform http://executive-people.nl/item/503004/quantum-koopt-symform-cloud-storage-services-platform.html
Quantum koopt voor een onbekend bedrag Symform’s cloud storage services platform waarmee gebruikers veel data op kunnen backuppen. Symform heeft 45.000 gebruikers uit 170 landen.

De Symform dienst wordt naar verluidt wordt het uitgebouwd met meer cloud functies, data protection en scale-out storage.

Door: Witold Kepinski
 
 

]]>
Mon, 11 Aug 2014 00:00:00 +0200 Quantum koopt Symform cloud storage services platform http://executive-people.nl/item/503004/quantum-koopt-symform-cloud-storage-services-platform.html&field=Foto1&width=165.jpg
John McAfee lanceert klachtenwebsite http://executive-people.nl/item/503008/john-mcafee-lanceert-klachtenwebsite.html
John McAfee, de oprichter van antivirusbedrijf McAfee, gaat een website opzetten waar mensen kunnen klagen. Dat vertelde hij volgens Reuters tijdens de hackersconferentie Def Con in de Vrenigde Staten. Deze site, Brownlist, is bedoeld voor mensen die willen klagen over allerlei zaken, van de overheid tot producten. Volgens McAfee wil Brownlist klachten positief benaderen.

McAfee, die niet meer werkt voor het door hem opgerichte beveiligingsbedrijf, kwam in 2012 in het nieuws omdat hij in Belize werd gezocht in het kader van een moordzaak.

PW]]>
Mon, 11 Aug 2014 00:00:00 +0200 John McAfee lanceert klachtenwebsite http://executive-people.nl/item/503008/john-mcafee-lanceert-klachtenwebsite.html&field=Foto1&width=165.jpg
Steun voor Facebook in zaak gebruikersdata http://executive-people.nl/item/503009/steun-voor-facebook-in-zaak-gebruikersdata.html

Facebook krijgt in de juridisch strijd over de bescherming van gebruikersgegevens steun van een aantal grote techbedrijven, waaronder Google en Microsoft. De rechtszaak gaat over een zaak in 2013 waarbij Facebook de gegevens van 381 gebruikers moest overhandigen aan New York, zonder de mogelijkheid bezwaar te maken. Ook Dropbox, Foursquare, LinkedIn, Twitter, Kickstarter, Meetup en Tumblr steumnen Google.

PW

]]>
Mon, 11 Aug 2014 00:00:00 +0200 Steun voor Facebook in zaak gebruikersdata http://executive-people.nl/item/503009/steun-voor-facebook-in-zaak-gebruikersdata.html&field=Foto1&width=165.jpg
Accuduur smartphones verlengt door variant op LCD http://executive-people.nl/item/503010/accuduur-smartphones-verlengt-door-variant-op-lcd.html

Er is een variant op de huidige LCD’S ontwikkeld die een langere accuduur en fellere schermen mogelijk moet maken. In dit geval zullen de individuele pixels niet langer over een kleurenfilter beschikken, in plaats hiervan wisselt de backlight juist van kleur met korte tussenpozen.

Bij deze nieuwe variant van de LCD-technologie heeft de backlight dezelfde drie kleuren die subpixels nu in het kleurenfilter hebben zitten. Deze verschillende kleuren backlights branden telkens 60 microseconden, hierdoor is de wisseling van kleuren niet met het blote oog waar te nemen. Door deze drie kleuren zeer snel achter elkaar te laten branden kunnen de schermen de kleuren tonen die nu mogelijk zijn, zo schrijft Technology Review.

Zelfde felheid, minder energie
Een scherm kan zodoende feller branden,  omdat het licht niet door filters wordt tegengehouden. Hierdoor kan een scherm met dezelfde hoeveelheid backlight feller branden en ook kunnen fabrikanten het backlight minder fel maken om dezelfde schermhelderheid mogelijk te maken. Door deze ontwikkeling zullen accu's van elektronica als smartphones en tablets langer meegaan.

Implementatie kan snel volgen
Het Amerikaanse bedrijf Light Polymers probeert momenteel de technologie te verkopen aan schermfabrikanten. Omdat deze overstap gemaakt zou kunnen worden zonder de productieprocessen ingrijpend te wijzigen, zou de overstap al snel plaats kunnen vinden.

NvD

]]>
Mon, 11 Aug 2014 00:00:00 +0200 Accuduur smartphones verlengt door variant op LCD http://executive-people.nl/item/503010/accuduur-smartphones-verlengt-door-variant-op-lcd.html&field=Foto1&width=165.jpg
Beveiligde telefoon Blackphone in vijf minuten te kraken http://executive-people.nl/item/503011/beveiligde-telefoon-blackphone-in-vijf-minuten-te-kraken.html Een hacker is er toch in geslaagd om de beveiligde smartphone Blackphone binnen slechts vijf minuten te kraken, echter wel met medewerking van de telefooneigenaar. 

Tijdens de hackersconferentie Blackhat is het hacker Justin Case gelukt om de Blackphone te kraken door gebruik te maken van kwetsbaarheden in de Android-versie waar de Blackphone op draait.

Koppeling computer
Binnen vijf minuten verkreeg Case root-toegang tot het toestel, waardoor hij de volledige rechten over het toestel had bemachtigd. Voor de succesvolle uitvoering van de hack was het wel noodzakelijk om de Blackphone met een computer te koppelen Om de ernst van de hack te nuanceren vertelt Case dat het hacken van de Blackphone alleen mogelijk is als de eigenaar van de telefoon meewerkt. Echter acht Case het opmerkelijk dat zulke kwetsbaarheden in de gebruikte Android-versie niet aangepakt zijn.

Als beloning heeft Case van het Zwitsere SGP Technologies, het bedrijf achter de Blackphone, een t-shirt gekregen.

Mogelijkheden
De Blackphone geeft de gebruiker meer controle over toestemmingen die apps krijgen. Zo kan er versleuteld via internet worden gebeld en gesms’t met de apps Silent Phone en Silent Text, die ook al beschikbaar zijn voor iOS en Android. KPN is momenteel bezig om de Blackphone te testen. Naar verwachting verschijnt het toestel pas aan het einde van dit jaar bij de provider.

NvD

]]>
Mon, 11 Aug 2014 00:00:00 +0200 Beveiligde telefoon Blackphone in vijf minuten te kraken http://executive-people.nl/item/503011/beveiligde-telefoon-blackphone-in-vijf-minuten-te-kraken.html&field=Foto1&width=165.jpg
Drie aanvalspatronen verantwoordelijk voor driekwart van alle cyberaanvallen bij financiële ... http://executive-people.nl/item/502998/drie-aanvalspatronen-verantwoordelijk-voor-driekwart-van-alle-cyberaanvallen-bij-financia-laquo-le-instellingen.html

Zoals afgelopen week weer bleek wordt de dreiging van cybercrime niet minder; het wordt eigenlijk alleen maar meer en groter. Dat heeft te maken met een aantal ontwikkelingen. Het gemak dient de mens in de huidige wereldeconomie, de commercie is zo gestroomlijnd dat zowel bedrijven als consumenten wereldwijd gemakkelijke toegang hebben tot hun financiële systemen. Maar dit gemak heeft ook een keerzijde: het opent mogelijkheden voor de cybercriminelen die steeds meer bedreven worden in het stelen van data. De uitdaging is dus om alert te blijven en de criminelen altijd een stap voor te zijn.

Na 10 jaar gegevens analyseren voor Verizon’s Data Breach Investigations Report – waarbij in totaal 100.000 beveiligingsincidenten zijn onderzocht – bleek dat in de financiële sector slechts drie types aanvallen verantwoordelijk zijn voor 75% van alle incidenten. Deze zijn:

•    Web applicatie (web app) aanvallen: 27% van de gevallen (diefstal via online applicaties zoals internetbankieren)
•    Denial of Service (DoS): 26% van alle gevallen (gebruiken van “botnets” van pc’s om organisaties te overweldigen met meer aanvragen dan de servers aankunnen)
•    Skimmen – 22% van alle gevallen (betaalkaart gegevens stelen via gehackte pinautomaten)

Om het risico op een dergelijke aanval te minimaliseren heeft Verizon voor elk van bovenstaande types enkele tips waarmee het risico op een aanval aanzienlijk kan worden verlaagd.

Aanvalstype 1: Web app
Steeds meer financiële organisaties maken gebruik van web applicaties. Betalingen, verzekeringen, handel en andere bankzaken kunnen vaak via de browser worden geregeld. Maar dit maakt ze ook kwetsbaar voor dit soort aanvallen.
Het is moeilijk om je te verdedigen tegen dergelijke aanvallen omdat de aanvallers een grote variëteit aan en combinaties van technieken hebben, maar de volgende tips bieden houvast:
•    Gebruik multifactor authenticatie. Dit geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor administratieve toegang.
•    Stap over op een statische CMS. In plaats van keer op keer voor elk request content opnieuw in ‘code’ te genereren kun je via voorgeprogrammeerde pagina’s de kans op hacks verminderen.
•    Stel een ‘lockout’ beleid in. Blokkeren van accounts na herhaaldelijk mislukte inlogpogingen verminderd de kans op brute-force aanvallen.
•    Bewaak uitgaande verbindingen. Tenzij er een goede reden voor is, moet de mogelijkheid voor een server om bestanden naar buitenlandse systemen te verzenden afgesloten zijn.

Aanvalstype 2: DOS
Sinds 2011 zijn DOS-aanvallen met 115% gestegen en de aanvallen worden steeds verfijnder. Waar cybercriminelen in het verleden malware vooral op pc’s van onwetende gebruikers plaatsten om botnets te creëren, richten ze zich nu op het infecteren van servers. Deze zijn immers krachtiger en hebben een hogere bandbreedte waardoor aanvallen veel omvangrijker kunnen worden uitgevoerd. Een paar tips om de kans op een dergelijke aanval te minimaliseren:

•    Scheidt de belangrijkste systemen. Houd de belangrijkste servers op een apart netwerkcircuit om zo te voorkomen dat ze aangetast worden als andere servers worden aangevallen.
•    Test anti-DOS services. Vergeet ze niet na de installatie.
•    Heb een plan. Klinkt simpel maar operationele teams moeten weten hoe te reageren bij een DOS-aanval. Ook moet er een back-up plan zijn mocht de anti-DOS service niet werken.

Aanvalstype 3: Skimming
Criminele organisaties die verantwoordelijk zijn voor skimming gebruiken steeds meer geavanceerde tactieken, er zijn voorbeelden van het gebruik van 3D-print technologie om de pasinvoer van geldautomaten te repliceren zodat ze vrijwel niet te onderscheiden zijn van het origineel. Daarnaast zijn ze vaak binnen enkele seconden te installeren. Maar er zijn maatregelen om de kans zo klein mogelijk te maken:
•    Gebruik fraudebestendige terminals. Er komen steeds meer geldautomaten op de markt die hieraan voldoen.
•    Gebruik verzegelde controles. Geautomatiseerde videobewaking kan visuele afwijkingen opsporen.
•    Stimuleer waakzaamheid bij gebruikers. Geef ze de mogelijkheid om verdachte gevallen direct te melden.
•    Controleer geldautomaten regelmatig. Laat de geldautomaten zo vaak mogelijk controleren om zo de mogelijkheid voor de skimmer om toe te slaan te minimaliseren.

Onthoud: Niemand is immuun voor gegevensinbraken.

De strijd tegen cybercrime is nog altijd in volle gang en de criminelen hebben hun eye on the prize – de overvloed aan gegevens die financiële organisaties bezitten. Het duurt ook vaak lang voordat een inbraak wordt gedetecteerd (weken, soms zelfs maanden), dit in vergelijking met de minuten of uren die het een crimineel kost om te infiltreren. Er is dus nog veel werk aan de winkel.

Stel je dus niet defensief op tegen cybercrime, maar kies de aanval. Geloof maar niet dat het vanzelf zal verdwijnen.


]]>
Sun, 10 Aug 2014 00:00:00 +0200 Drie aanvalspatronen verantwoordelijk voor driekwart van alle cyberaanvallen bij financiële instellingen http://executive-people.nl/item/502998/drie-aanvalspatronen-verantwoordelijk-voor-driekwart-van-alle-cyberaanvallen-bij-financia-laquo-le-instellingen.html&field=Foto1&width=165.jpg