Nieuws Nieuws http://executive-people.nl http://executive-people.nl/item/25/nieuws.html Thu, 30 Oct 2014 11:00:00 +0100 FeedCreator 1.7.2-ppt (info@mypapit.net) Interconnect biedt een 'continuïteitsgarantie' http://executive-people.nl/item/518852/interconnect-biedt-een-continua-macr-teitsgarantie.html Eind vorige eeuw was het makkelijk. Iemand belde of je domeinnamen verkocht en vijf minuten later had je er een klant bij. Maar de markt voor ISP's is veranderd, weten ze ook bij datacenterleverancier Interconnect. “Investeren in redundante apparatuur is niet meer genoeg om écht betrouwbaar te zijn”, vertelt directeur en eigenaar Rob Stevens. Op 1 januari komt Interconnect met een 'continuïteitsgarantie', die ook na een eventueel omvallen van de ISP-klanten toegang garandeert tot hun bedrijfsdata.

We zijn allemaal veel afhankelijker van het internet dan toen Interconnect in 1995 begon, weet Stevens. “Alles draait om betrouwbaarheid. Investeren in redundante apparatuur is een must, maar niet meer voldoende. De tijd is voorbij dat een ISP met noodstroomaggregaten, een dubbele uitvoering van netwerkapparatuur, 24-uursdiensten en extra personele en technische middelen iets unieks in handen had. Iedereen is nu 'redundant'; iedereen garandeert 99,9 procent uptime en is aan alle kanten gecertificeerd. Dat is de standaard geworden.”

De continuïteitsgarantie ziet Stevens als een volgende fase. “Klanten willen dat de continuïteit die je ze aanbiedt, zelfs doorloopt tot na je graf. Zelfs als je omvalt en failliet gaat, ondanks je vooruitstrevende techniek en alle ISO-certificeringen, moet je dienstverlening doorlopen. De klant denkt vooruit. Hij denkt: zo'n twin-datacenter is best leuk, en het is best interessant dat je cloud over twee datacenters is verspreid. Maar als Interconnect omvalt, dan liggen allebei mijn eitjes in jullie mandje. Wat betekent dat voor mijn business?”

Op 1 januari 2015 moet de continuïteitsgarantie er zijn. “Het is een wat juridisch verhaal”, erkent Stevens. “Maar het komt erop neer dat als een werkmaatschappij omvalt, de diensten hoe dan ook gecontinueerd worden. Dat kan door een tweede werkmaatschappij in het leven te roepen, die over dezelfde middelen beschikt. Dat betekent dat je die middelen in een andere juridische entiteit moet stoppen, en wel vóórdat van een eventueel faillissement sprake kan zijn. Je moet het doen op een transparante en geoorloofde manier, en juist op dit moment, nu het prima gaat met ons. Voor een datacenter is dit zeker uniek, maar het zal onze dienstverlening niet veel duurder maken.”

Onafhankelijk in connectivity

Om te kunnen overleven in de snel veranderende wereld van ISP's, kan Interconnect volgens Stevens bovendien terugvallen op een andere belangrijke ‘USP’. Hosting betekent dat je een betrouwbaar en goed beveiligd datacenter aanbiedt als een veilige locatie voor de kantoorautomatisering en bijvoorbeeld een ERP-systeem van een partner, maar Stevens voegt daar een belangrijke voorwaarde aan toe, hoe voor de hand liggend ook. “Je moet er wel bij kunnen. Je hebt niks aan een Tier3++ datacenter waar je een flexibele cloud-omgeving host, zonder een fatsoenlijke breedbandverbinding. Uiteindelijk is je connectivity naar je datacenter, naar de cloud, net zo belangrijk als de beschikbaarheid van het datacenter of van die cloud zelf. Als een van de twee niet goed werkt, heb je nog niks. Dat wordt nog wel eens onderschat.”

Connectivity c.q. optimale bereikbaarheid is volgens Stevens bij Interconnect gegarandeerd, onder meer doordat Interconnect verschillende netwerken gebruikt. “We gebruiken niet diensten van alleen KPN, Eurofiber, Tele2 of Ziggo, maar van al die partijen. En we hebben onze eigen spullen; we zijn geen verkoopkantoor van welke partij dan ook. Dat maakt ons onafhankelijk. Heb je het over redundantie, dan gaat dat niet alleen over bandbreedte of aantallen megabits. Wij adviseren klanten: neem naast een glasverbinding van de ene aanbieder ook een DSL-verbinding van een andere leverancier. Wij kunnen dat technisch zodanig aanbieden, dat die verschillende verbindingen ook echt elkaars fallback vormen, bijvoorbeeld met dezelfde IP-adressen. Het gaat om die ene keer per jaar dat – bijvoorbeeld – een glasverbinding van een leverancier een uur lang niet beschikbaar is. Er zijn weinig partijen die deze vorm van connectivity van alle grote partijen aanbieden, zeker niet in combinatie met Datacenter en cloud diensten.”

Groei sinds 1995

De onafhankelijkheid op het gebied van connectivity en ook de nieuwe continuïteitsgarantie, ziet Stevens als broodnodige verkooppunten in een veranderende wereld. “Het is geen 1995 meer, toen ik samen met mijn broer Jeroen in de 'hobbysfeer' kleine netwerkjes begon te bouwen. Het internet was sterk in opkomst en mensen vroegen of wij e-mail voor ze konden faciliteren. Dat konden we, maar we wilden het veel mooier doen. Voor 95 gulden per jaar registreerden we een eigen domeinnaam voor een klant, met zoveel e-mail adressen als hij maar wilde. De klant kon die domeinnaam zelfs mee verhuizen naar een andere provider, dus hij was niet afhankelijk van een en dezelfde provider. Dat soort dingen moest je toen nog echt uitleggen.”

Sindsdien is het hard gegaan met de ISP uit ‘s-Hertogenbosch. “We hebben altijd zoveel mogelijk onafhankelijk willen zijn, om zoveel mogelijk controle te hebben over onze diensten. Dat is uiteindelijk ook het beste voor de klant. Toen het goed liep, betrokken we een kantoorpandje in de Bossche binnenstad. Rond de eeuwwisseling hadden we voor het eerst een pand met één verdieping helemaal ingericht als serverruimte. Daar hebben we de grote boost gemaakt, tussen 2001 en 2006. Wij waren het eerste regionale datacenter dat qua tarieven kon tippen aan de datacenters in Amsterdam. Dat trok vooral MKB-klanten.”

Inmiddels bevolkt Interconnect een zelfgebouwd pand met 4000 vierkante meter vloeroppervlak, en heeft het een tweede datacenter in Eindhoven (foto) met 6000 m2 datacentervloer (fase 1: 3000 m2). Stevens: “Dat grotere en echt hypermoderne Tier 3++ datacenter maakte het mogelijk dat ook een partij als Vodafone klant werd. Ondanks de aanwezigheid van veel hightech bedrijven in en rond Eindhoven, is er buiten Amsterdam nog steeds weinig te vinden wat lijkt op wat wij in dat tweede datacenter hebben staan. De luchtstroming is er beter beheersbaar, waardoor we per vierkante meter meer apparatuur kwijt kunnen. Daarmee waren wij de eerste in Nederland. De diagrammetjes met koude en warme luchtstromen werden bijna letterlijk gekopieerd door concurrenten, merkten we al snel. Of we daar problemen mee hebben? We zien het als een groot compliment.”

WK

]]>
Thu, 30 Oct 2014 10:00:00 +0100 Interconnect biedt een 'continuïteitsgarantie' http://executive-people.nl/item/518852/interconnect-biedt-een-continua-macr-teitsgarantie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Centralpoint.nl levert vanaf heden software direct online http://executive-people.nl/item/518868/centralpoint-nl-levert-vanaf-heden-software-direct-online.html Centralpoint.nl levert vanaf heden software direct online. Klanten hebben de mogelijkheid om ‘encrypted’ software online aan te schaffen, direct te downloaden en vervolgens binnen één minuut al te gebruiken door de technologie van Electronic Software Distribution. 

Electronic Software Distribution

Klanten kunnen sinds vandaag online software van Microsoft, Adobe, G Data en Davilex aanschaffen bij Centralpoint.nl door de technologie van ESD (Electronic Software Distribution). Klanten kunnen na aanschaf de software direct downloaden in hun persoonlijke account op Centralpoint.nl. Deze technologie maakt het voor klanten mogelijk om al binnen enkele minuten gebruik maken van de software. Daarnaast is Electronic Software Distribution voordeliger, omdat klanten geen verzendkosten betalen. Zie voor meer informatie:http://www.centralpoint.nl/esd/

Marcel Joosten (foto), director E-commerce bij centralpoint.nl. “Naast het meest complete aanbod van fysieke hardware & software van meer dan 1 miljoen producten, kunnen we ook digitale downloads leveren binnen één minuut na bestelling. De klant heeft de software direct in bezit en kan er direct mee aan de slag en dat is wat klanten tegenwoordig mogen verwachten van hun online leverancier.”

]]>
Thu, 30 Oct 2014 08:37:33 +0100 Centralpoint.nl levert vanaf heden software direct online http://executive-people.nl/item/518868/centralpoint-nl-levert-vanaf-heden-software-direct-online.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Het post-Snowden tijdperk: consument overweegt terugtrekking uit VS-gebaseerde internetdiensten http://executive-people.nl/item/518876/het-post-snowden-tijdperk-consument-overweegt-terugtrekking-uit-vs-gebaseerde-internetdiensten.html In navolging op Edward Snowden’s advies om Dropbox, Facebook en Google in te ruilen voor diensten die beveiliging en privacy hoog op hun prioriteitenlijstje hebben staan, heeft F-Secure haar meest recente onderzoeksresultaten* gepresenteerd. Hierin wordt aangetoond hoeveel consumenten bereid zijn deze ‘switch’ te maken. Het onderzoek dat in zes landen werd gehouden, geeft ook aan dat de meerderheid zijn internetgewoonten vanwege privacyaangelegenheden heeft aangepast.

In een onlangs verschenen video-interview waarschuwt klokkenluider Snowden de kijkers tegen de gevaren van grote internetdiensten en dat zij eigenlijk moeten worden vermeden**. 53% van de geïnterviewden geeft aan dat zij bereid is diensten als Google in te wisselen voor meer ‘privédiensten’ en zo search-based profiling te voorkomen. 56% van de ondervraagden geeft aan behoedzamer geworden te zijn voor in de VS gebaseerde diensten in het afgelopen jaar. 46% geeft aan dat zij bereid is extra te betalen om er zo zeker van te zijn dat hun persoonlijke data niet via de VS wordt doorgevoerd. Ten slotte: 70% van de ondervraagden is bezorgd over het potentieel dat massasurveillance van intelligence agencies in zich draagt via wie de data doorgang vindt.

68% van de ondervraagden zegt dat zij hun best doet zijn privacy te beschermen – soms door het gebruik van privé-browsing, de ‘incognito mode’ of het versleutelen van de communicatie. 57% van de ondervraagden vindt het niet goed dat bedrijven hun profieldata gebruiken in ruil voor een gratis dienst.

Duitsland, Brazilië en de Filippijnen scoren hoog wanneer het neerkomt op de zorg rondom data-privacy. Als voorbeeld: wanneer er wordt gevraagd of mensen hun internetgewoonten in de afgelopen maanden hebben veranderd naar aanleiding van de zorgen rondom data-privacy, gaf 56% aan inderdaad iets te hebben aangepast (45% in het Verenigd Koninkrijk, 47% in de VS en 49% in Frankrijk). In Duitsland ligt dit percentage zelfs op 60%; de Filippijnen en Duistland scoren het hoogst met 67%.

“De resultaten van het onderzoek geven aan dat er dingen veranderen”, licht Samu Konttinen toe, Executive Vice President, Consumer Security bij F-Secure. “Mensen zijn oprecht bezorgd. De beveiligingsindustrie is een vertrouwenskwestie, en veel van onze concullega’s hebben back doors of geen versleutelingsmogelijkheden. Voor consumenten die er klaar zijn en meer privacy-respecterende beveiligingsdiensten willen gebruiken, heeft F-Secure een aantal goede oplossingen zonder back doors.” F-Secure, een 26-jarige veteraan in het beveiligingsvak, komt uit Finland waar strenge privacywetten van toepassing zijn.

]]>
Thu, 30 Oct 2014 06:57:39 +0100 Het post-Snowden tijdperk: consument overweegt terugtrekking uit VS-gebaseerde internetdiensten http://executive-people.nl/item/518876/het-post-snowden-tijdperk-consument-overweegt-terugtrekking-uit-vs-gebaseerde-internetdiensten.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Elke 8,6 minuten een nieuw schadelijk computerprogramma http://executive-people.nl/item/518875/elke-minuten-een-nieuw-schadelijk-computerprogramma.html G DATA’s SecurityLab heeft 1,8 miljoen nieuwe computervirussen, -trojanen en andere  -malware gevonden in de eerste helft van 2014. Dat betekent dat er elke 8,6 minuten een nieuw schadelijk programma voor Windows pc’s en laptops op het internet opduikt. Het zijn vooral de programma’s waar snel veel geld mee te verdienen valt die in populariteit zijn toegenomen: adware en de malware waarmee online bankieren wordt gesaboteerd. De wereldwijde ontwikkeling van banktrojanen wekt zorgen bij beveiligingsexperts. De groei die in het begin van het jaar is waargenomen zal volgens hen in de tweede helft van het jaar doorzetten. De analyse van de waargenomen aanvallen stelde het SecurityLab in de gelegenheid om een top 25 van meest aangevallen doelwitten op te stellen. Helaas blijkt uit onderzoek dat banken wereldwijd onvoldoende doen om hun gebruikers te beschermen: 80% van de door de banken aanbevolen beveiligingsinstellingen zijn onvoldoende om een aanval van een banktrojaan af te slaan.

In de eerste helft van 2014 werd een record aan banktrojanen waargenomen. Dit spoorde de onderzoekers aan om eens nauwkeurig te kijken naar de doelwitten van de aanvallen. Engelstalige landen zijn duidelijk favoriet bij de malware-schrijvers. Van de 25 meest aangevallen banken en financiële instellingen bevindt 48% zich in de Verenigde Staten,” vertelt Ralf Benzmüller, hoofd van het G DATA SecurityLab. “Banktrojanen zijn een erg lucratieve zaak en een vaste waarde in de ondergrondse economie. We verwachten dat de ontwikkeling in de rest van het jaar door zal gaan.” Een uitgebreide analyse van de gevonden banktrojanen is te vinden in het G DATA Malware Rapport.

G DATA vond in de eerste helft van 2014 precies 1.848.617 nieuwe malwaretypes. De experts verwachten dat het aantal van 3.38 miljoen nieuwe malwaretypes dat in 2013 werd gevonden in 2014 zal worden overschreden.


Adware populairder dan ooit

In de eerste helft van 2014 werd ook een opvallende toename van adware geconstateerd. Vergeleken bij 2012, zijn er nu 16 maal zoveel malwaretypes in deze categorie. Adware vormt nu 14% van alle nieuwe gevonden malware die een virushandtekening vereist. Deze Potentielly Unwanted Programs (PUPs) zijn formeel gesproken geen klassieke malware, maar wordt door de meeste gebruikers wel als zodanig ervaren. Eenmaal op het systeem, is het zeer lastig te verwijderen. Voor de verspreiders van deze adware is het een gemakkelijk karwei om de adware op computers geïnstalleerd te krijgen, en elke installatie levert geld op.


Vooruitzicht voor het einde van 2014

  • Recordaantal nieuwe schadelijke programma’s: voor het einde van het jaar zal de 3,5 miljoenste nieuwe type malware van het jaar worden ontdekt.
  • Adware zal aan populariteit blijven groeien: de adware-sector heeft zijn plaats ingenomen bij aanvallers en zijn malware zal ook de komende maanden vele gebruikers blijven teisteren met ongewenste reclame.
  • Ontwikkeling van banktrojanen: banktrojanen zijn een luctratieve zaak binnen de cybercrime en steeds meer malwareschrijvers zullen zich hiermee bezig gaan houden.
]]>
Thu, 30 Oct 2014 06:56:15 +0100 Elke 8,6 minuten een nieuw schadelijk computerprogramma http://executive-people.nl/item/518875/elke-minuten-een-nieuw-schadelijk-computerprogramma.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Dutch IT-channel en Executive People staan op Infosecurity en Storage Expo http://executive-people.nl/item/518874/dutch-it-channel-en-executive-people-staan-op-infosecurity-en-storage-expo.html Dutch IT-channel en Executive People staan op Infosecurity en Storage Expo. De redactie doet verslag van het evenement, onder andere met video interviews op zijn stand A.145.

Woensdag 29 oktober was er in de middag een Meet the Press bijeenkomst die goed werd bezocht. IT-leveranciers, distributeurs, resellers en iT-beslissers zijn 30 oktober welkom op de stand A.145 om met de redactie en het marketingteam kennis te maken.

WK

]]>
Thu, 30 Oct 2014 03:35:58 +0100 Dutch IT-channel en Executive People staan op Infosecurity en Storage Expo http://executive-people.nl/item/518874/dutch-it-channel-en-executive-people-staan-op-infosecurity-en-storage-expo.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
VMware koopt database specialist Continuent http://executive-people.nl/item/518872/vmware-koopt-database-specialist-continuent.html VMware koopt voor een onbekend bedrag database specialist Continuent, specialist in database clustering (o.a.MySQL) en replicatie voor hybride cloud omgevingen.

Continuent wordt onderdeel van het vCloud Air public cloud aanbod. Continuent werkt prima met Hadoop, Oracle en Amazon Redshift voor transaction processing en analytics.

VMware werkt aan een Database-as-a-Service aanbod dat Microsoft SQL Server, MySQL en disaster recovery service voor on-premise databases ondersteunt.

WK

]]>
Thu, 30 Oct 2014 03:11:08 +0100 VMware koopt database specialist Continuent http://executive-people.nl/item/518872/vmware-koopt-database-specialist-continuent.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Office 365 wordt een app-platform http://executive-people.nl/item/518870/office-wordt-een-app-platform.html Ontwikkelaars kunnen voortaan toepassingen ontwikkelen die integreren met Office 365. Dat opent de deur voor een hoop nieuwe functies, zo meldt Datanews.

Nadat Microsoft enkele weken terug Windows 10 in de schijnwerpers plaatste, valt op TechEd Europe op dat hier Office 365 de show moet stelen. Naast onbeperkte opslag voor Onedrive en eigen MDM-tools, geeft Microsoft een aantal API's vrij voor mail, bestanden, agenda en contacten.

Daarmee kunnen ontwikkelaars verschillende aspecten van Office 365 koppelen aan een nieuwe of bestaande app. Een van de voorbeelden/partners is de startup IFTTT, waarmee je zelf eenvoudige scriptjes kan opstellen. In de demo toonde Chris Johnson, group product manager voor Office 365, hoe je zo een sms kan laten sturen wanneer je een e-mail krijgt van bepaalde personen. In een ander voorbeeld (los van IFTTT) wordt inkomende e-mail gekoppeld aan LinkedIn om zo snel het profiel te zien van de afzender.

De apps werken overigens cross-platfom, dus zowel op de softwareversie, online versie als mobiele versie van Office 365. Ook maakte Microsoft in het kader van de conferentie bekend dat OneDrive onbeperkte opslag krijgt voor betalende klanten en dat bedrijven mobile device managementkunnen toepassen op de data van Office-toepassingen.

In samenwerking met Datanews

]]>
Thu, 30 Oct 2014 02:49:04 +0100 Office 365 wordt een app-platform http://executive-people.nl/item/518870/office-wordt-een-app-platform.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Telecomsector start met CyberDawn samenwerking op gebied van cyber security http://executive-people.nl/item/518867/telecomsector-start-met-cyberdawn-samenwerking-op-gebied-van-cyber-security.html Onlangs vond de eerste grootschalige cyberoefening CyberDawn plaats. Met deze oefening, onder de vlag van Nederland ICT, wil de telecomsector testen hoe de samenwerking binnen de sector en met overheid en private partners in andere vitale sectoren verloopt wanneer er sprake is van een groot cyberincident. Uniek aan de oefening CyberDawn is dat vele partijen in de telecomsector er aan deelnemen met een sectoroverstijgend karakter, zo meldt Nederland ICT.

Economie en maatschappij worden steeds digitaler. De beschikbaarheid en veiligheid van digitale diensten is van groot belang. Telecomaanbieders investeren continu in de verbetering van hun cyber security maatregelen. De ontwikkelingen in het digitale domein gaan snel en hackers zitten niet stil.

Om het digitale domein veilig te houden is samenwerking in cyber security essentieel. Dat geldt binnen de telecomsector, maar zeker ook door samenwerking met overheid en vitale sectoren die zelf hun dienstverlening steeds vaker via het digitale domein organiseren. De telecomsector wordt vaak gevraagd mee te helpen in reactie op cyberincidenten of informatie over cyberdreigingen.

De sterkte van de samenwerkingsketen wordt bepaald door de zwakste schakel. Door te oefenen wordt deze samenwerking getest en worden eventuele omissies ontdekt. Oefenen past daarmee in een cultuur van het continu verbeteren van cyber security.

Verloop CyberDawn
Nederland ICT kijkt terug op een goed verlopen oefening. Vertegenwoordigers van telecombedrijven, van vitale sectoren en overheid leren elkaar door de oefening beter kennen en raken op elkaar ingespeeld. Bij een echt incident weten partijen elkaar eerder te vinden. De oefening CyberDawn zal in de komende maanden worden geëvalueerd.

De oefening CyberDawn bestond uit twee onderdelen; een crisismanagement oefening en een operationele Capture-The-Flag. Bij de crisisoefening wordt een incident gesimuleerd dat bedrijven in verschillende sectoren raakt. Vertegenwoordigers van bedrijven en overheid moeten met elkaar informatie uitwisselen en besluiten nemen om zo tot een oplossing te komen. Bij de operationele Capture-The-Flag oefening strijden cyber security specialisten van deelnemende organisaties tegen elkaar in teams. Teams krijgen verschillende opdrachten om hackers in (gesimuleerde) ICT-systemen op te sporen en buiten de deur te zetten.

De telecomsector, verenigd in Nederland ICT, heeft het initiatief tot de oefening genomen. Omdat de meeste cyberincidenten niet op zichzelf staan en samenwerking nodig is om snel te kunnen reageren, heeft de telecomsector voor deze oefening de samenwerking gezocht met overheid en bedrijven uit de vitale sectoren banken en energie. Niet eerder heeft een private sector in Nederland een cyberoefening georganiseerd die ook buiten zijn eigen sector reikt.

De oefening CyberDawn vond plaats tijdens de cyber security bewustwordingsweken Alert Online van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Deloitte heeft CyberDawn gefaciliteerd en zal met deelnemers het verloop ervan evalueren.

CyberDawn is niet het eerste cyber security initiatief van de telecomsector. Twee jaar geleden is de telecomsector gestart met een responsible disclosure gedragscode, waarmee telecombedrijven ethische hackers een richtlijn geven hoe zij kwetsbaarheden in systemen kunnen melden.

Foto: deelnemers in crisisberaad bijeen tijdens cyberoefening CyberDawn van telecomsector met overheid en vitale sectoren (Foto: Sanne Donders).

]]>
Thu, 30 Oct 2014 02:32:54 +0100 Telecomsector start met CyberDawn samenwerking op gebied van cyber security http://executive-people.nl/item/518867/telecomsector-start-met-cyberdawn-samenwerking-op-gebied-van-cyber-security.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Operation Pawn Storm http://executive-people.nl/item/518866/operation-pawn-storm.html Pawn stormOSCE, de Europese veiligheidsorganisatie die Nederland assisteert bij het onderzoek naar de MH17 vliegramp is slechts 1 van de vele slachtoffers in Operation Pawn Storm, een langdurige economische en politieke cyberspionage operatie.

Operation Pawn Storm richt zich op het leger, defensiebedrijven, ambassades en overheden uit Europa en de Verenigde Staten. Maar ook dissidenten van de Russische overheid, internationale media en zelfs het nationale veiligheidsorgaan van een Europees land waren doelwit. In Operation Pawn Storm werd een nieuwe aanvalstechniek gebruikt die gevaarlijk is voor ieder bedrijf dat zijn werknemers Outlook Web Access (OWA) aanbiedt.

Spear-phishing en SEDNIT

Op 11 augustus 2014 werd een nep persbericht van Maleisië en Nederland over de MH17 vliegramp verstuurd per e-mail naar een zeer beperkt aantal ambtenaren van een Europees ministerie.

Deze e-mail bevatte een CVE-2012-0158 exploit die SEDNIT/Sofacy probeert te installeren. SEDNIT wordt gebruikt in economische en politieke e-spionage. SEDNIT malware is ontworpen om bij het doelwit binnen te dringen en is erop uit om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. De malware wordt al sinds 2007 gebruikt en de aanvallen zijn in de loop der tijd steeds meer verfijnd en gestroomlijnd.

Outlook Web Access

Een andere gebruikte techniek in operatie Pawn Storm is een gevaarlijke phishing-aanval die zich specifiek richt op gebruikers van Outlook Web Access. Deze aanval is betrekkelijk eenvoudig, effectief en gemakkelijk repliceerbaar. Door slechts één regel Javascript, lopen miljoenen gebruikers van Outlook Web Access het risico slachtoffer te worden van phishing. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van exploits of kwetsbaarheden in software, enkel van features in JavaScript, de reading pane in Microsoft OWA en twee typo-squatted domeinnamen.

Behalve OSCE werd ook het Amerikaanse defensiebedrijf Academi (beter bekend als Blackwater) slachtoffer. In de aanval tegen Academi werden eerst twee domein namen aangemaakt die erg veel lijken op een nieuwssite over Afghanistan en de site van Academi zelf:

tolonevvs[dot]com in plaats van het echte domein tolonews.com
academl[dot]com in plaats van het echte domein academi.com

Vervolgens wordt een e-mail gestuurd naar een select aantal werknemers van Academi. Deze e-mail bevat een link naar de nep nieuwssite. De werknemers verwachten wellicht daadwerkelijk e-mailnotificaties van de echte nieuwssite tolonews.com. Zodra de e-mail wordt geopend via het voorbeeldvenster van Microsoft Outlook Web Access en er op de link wordt geklikt, wordt eerst een nieuw tabblad in de browser geopend waarin de originele nieuwswebsite laadt. Op het eerste oog ziet dit er voor de ontvanger volledig onschuldig en normaal uit.

Toch is dit niet het geval. JavaScript-code op de nep nieuwssite heeft namelijk ondertussen de OWA-sessie in de originele tab gewijzigd naar de URL van de nep OWA-server van de aanvaller. Als het slachtoffer klaar is met het lezen van het nieuws en weer terugkeert naar zijn Webmail, dan krijgt hij onderstaande melding te zien: Fake OWA-site. Deze website is vrijwel identiek aan de echte OWA-site van Academi: Echte OWA-site

Het is waarschijnlijk dat de gebruiker concludeert dat de OWA-server hem heeft uitgelogd tijdens het nieuws lezen. Als hij opnieuw inlogt stuurt hij zijn e-mail password naar de aanvaller, die dan direct toegang heeft tot alle e-mail van het slachtoffer.

Gevaar voor ieder bedrijf

Hoewel deze techniek tot dusverre alleen werd toegepast in Operation Pawn Storm, loopt elk bedrijf dat webmail aanbiedt voor werknemers risico slachtoffer te worden. Ook gebruikers van andere web-maildiensten, zoals Gmail en Yahoo kunnen slachtoffer worden van dezelfde aanval.

Wees daarom zeer voorzichtig op het moment dat er gevraagd wordt om gegevens in te voeren op login-pagina’s en zorg ervoor dat je op de juiste pagina (zonder typefouten!) inlogt. Indien mogelijk gebruik 2-factor authenticatie.

Meer weten over Operation Pawn Storm? Lees hier ons rapport of neem contact met ons op.

Door: Feike Hacquebord, Senior Threat Researcher bij Trend Micro

]]>
Thu, 30 Oct 2014 02:23:37 +0100 Operation Pawn Storm http://executive-people.nl/item/518866/operation-pawn-storm.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IBM optimaliseert met Stibo Systems de omnichannel klantervaring voor retailers http://executive-people.nl/item/518860/ibm-optimaliseert-met-stibo-systems-de-omnichannel-klantervaring-voor-retailers.html Stibo Systems, speler in multi-domein Master Data Management (MDM) oplossingen, kondigt aan dat het versterking biedt aan het IBM Ready for Smarter Commerce programma. Dit is erop gericht retailers te helpen de operationele winstgevendheid te verhogen en risico’s te verlagen via flexibiliteit en klantbinding.

De MDM-oplossing STEP Trailblazer is geïntegreerd met de IBM WebSphere Commerce software en zorgt voor een geavanceerd e-commerce platform dat de consument op ieder moment en via ieder kanaal de juiste informatie biedt om een aankoop te doen. Zo had de Amerikaanse distributeur van bouwproducten BlueLinx Corporation behoefte aan een betere manier om product informatie te managen vanwege haar omvangrijke productaanbod. Legacy systemen konden de complexiteit van alle productlijnen niet meer aan en het bedrijf kwam tot de conclusie dat data kwaliteit essentieel is voor succes. Inmiddels gebruikt BlueLinx de MDM oplossing van Stibo Systems met IBM WebSphere, zodat klanten en leveranciers gemakkelijker zaken met het bedrijf kunnen doen. Bovendien wordt zo de consistentie in het toenemend aantal business kanalen verhoogd, wat belangrijk is voor groei.

“BlueLinx gebruikt de MDM oplossing van Stibo Systems met het IBM WebSphere Commerce platform om haar e-commerce sites af te stemmen op alle andere business onderdelen, zodat een gepersonaliseerde consistente shopping experience via alle apparaten en via ieder klantcontact gecreëerd wordt. Dit zorgt ervoor dat product informatie via alle kanalen consistent is, ongeacht hoe klanten met ons in contact komen,” zei Jim Desmond, director e-commerce en marketing bij BlueLinx.

 

]]>
Thu, 30 Oct 2014 01:26:28 +0100 IBM optimaliseert met Stibo Systems de omnichannel klantervaring voor retailers http://executive-people.nl/item/518860/ibm-optimaliseert-met-stibo-systems-de-omnichannel-klantervaring-voor-retailers.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Feenstra besteedt de volledige ICT-werkplekomgeving uit aan Pink Elephant http://executive-people.nl/item/518785/feenstra-besteedt-de-volledige-ict-werkplekomgeving-uit-aan-pink-elephant.html Feenstra, de onafhankelijke landelijke installateur van verwarming, isolatie, beveiliging, ventilatie en zonnepanelen, besteedt de volledige ICT-werkplekomgeving uit aan Pink Elephant. De samenwerking is een strategische keuze van Feenstra, die hiermee een eerste stap zet naar een ICT-omgeving waarmee innovatieve nieuwe diensten voor klanten ontwikkeld kunnen worden.

Feenstra is een dochteronderneming van Nuon en heeft in Nederland circa 1.400 medewerkers en 30 locaties. De uitbesteding van de volledige ICT-werkplekomgeving inclusief het gebruikersbeheer is een belangrijke stap voor het bedrijf. “Feenstra investeert de komende jaren volop in het verbeteren van de structuur en kwaliteit van de IT-omgeving,” zegt Henjo Groenewegen, CEO van Feenstra. “We zullen daarmee onze operationele efficiëntie aanzienlijk verbeteren. Daarnaast is de vernieuwde IT-omgeving een solide basis om in de toekomst nieuwe diensten aan onze klanten te gaan leveren.”

 

De aanbesteding die Feenstra eerder dit jaar uitschreef, had als primaire doelstelling de uitbesteding van de ICT-infrastructuur, inclusief de werkplekken en de helpdesk. Door de uiterst bedrijfskritische aard van deze outsourcing, zocht het bedrijf een betrouwbare partner die bovendien in staat zou zijn om Feenstra op een proactieve manier te ondersteunen bij het doorvoeren van toekomstige innovaties. De keuze viel op Pink Elephant, dat eerder deze maand nog Outsourcing Recommendation Score kreeg in de Giarte Outsourcing Performance 2015.

]]>
Wed, 29 Oct 2014 09:27:55 +0100 Feenstra besteedt de volledige ICT-werkplekomgeving uit aan Pink Elephant http://executive-people.nl/item/518785/feenstra-besteedt-de-volledige-ict-werkplekomgeving-uit-aan-pink-elephant.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nexenta toont tijdens de Storage Expo nieuwe software-defined storage http://executive-people.nl/item/518781/nexenta-toont-tijdens-de-storage-expo-nieuwe-software-defined-storage.html Nexenta, spelerin Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, zal op Storage Expo haar nieuwe oplossingen demonstreren. Dit evenement vindt plaats op 29 en 30 oktober 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Nexenta’s aanbod van Software Defined Storage-oplossingen blijft aan momentum winnen door de groeiende vraag van bedrijven naar flexibele, betrouwbare en kostenefficiënte oplossingen voor ICT-opslag. Nexenta zal tijdens de Storage Expo zijn innovatieve SDS-oplossingen demonstreren op stand B057. Bezoekers kunnen daarnaast luisteren naar lezingen van de storage-experts van Nexenta EMEA en specialisten ontmoeten van Nexenta-partners zoals Storius, Proact en 2Source4.

Nexenta toont tijdens de Storage Expo de volgende oplossingen:

NexentaEdge – een horizontaal schaalbare oplossing voor opslag op object-, blok- en bestandsniveau met ZFS DNA. NexentaEdge helpt bedrijven met de opslag en het beheer van hun groeiende volumes aan ongestructureerde data, zoals videobestanden, medische beelden, grafische ontwerpen en cloud-gebaseerde back-ups en archieven. Gebruikers van NexentaEdge kunnen om het even welke hoeveelheid data opslaan in een centrale high availability repository dankzij inline deduplicatie van data.

NexentaConnect for Citrix XenDesktop – dit nieuwe product binnen het NexentaConnect-aanbod helpt beheerders van virtuele desktops met de integratie van het opslag- en desktopbeheer voor XenDesktop Machine Creation Services (MCS). 

WK

]]>
Wed, 29 Oct 2014 09:17:19 +0100 Nexenta toont tijdens de Storage Expo nieuwe software-defined storage http://executive-people.nl/item/518781/nexenta-toont-tijdens-de-storage-expo-nieuwe-software-defined-storage.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Aanpak informatieveiligheid bij overheden gaat door http://executive-people.nl/item/518780/aanpak-informatieveiligheid-bij-overheden-gaat-door.html Informatieveiligheid is de afgelopen twee jaar hoog op de bestuurlijke agenda gekomen door intensieve samenwerking van bestuurders, koepelorganisaties en de Taskforce Bestuur en Informatieveiligheid Dienstverlening (Taskforce BID). Nu de Taskforce wordt beëindigd heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) met bestuurders van gemeenten, provincies, waterschappen en rijksorganisaties een verklaring getekend over de verdere verankering van een veilige en zorgvuldige omgang met gegevens binnen de organisaties.

Digitale uitwisseling van gegevens

Omdat zowel burgers als overheden veel digitaal werken en daarbij belangrijke gegevens digitaal worden gedeeld, is het belangrijk dat overheden zorgvuldig met deze gegevens omgaan. Overheidssystemen moeten veilig zijn en weerstand kunnen bieden aan pogingen tot misbruik en aanvallen van binnen en buiten. Om informatieveiligheid te versterken heeft minister Plasterk begin 2013 de Taskforce BID voor een periode van twee jaar in het leven geroepen.

Verplichtende zelfregulering
Het doel van de samenwerking tussen Taskforce en overheidsorganisaties is bereikt. Informatieveiligheid staat nu hoog op de agenda bij bestuurders en management van alle overheidslagen, en alle overheden hebben zich verplicht tot zelfregulering. De verklaring betekent  dat de behaalde resultaten verankerd worden en daarop wordt voort gebouwd. Hierbij wordt aansluiting gezocht bij de activiteiten van de Digicommissaris (NCDO) en kan de Taskforce BID overgaan tot afronding van de werkzaamheden.

iBewustzijn Overheid
Blijvende bewustwording van medewerkers bij de overheid over informatieveiligheid is van groot belang. Daarom stellen BZK en Taskforce BID materiaal van de campagne iBewustzijn Overheidbeschikbaar voor overheden, bestaande uit onder andere animatiefilmpjes en workshops. Tijdens Alert Online (vanaf 27 oktober), de landelijke campagne die veilig online gedrag van burgers en organisaties moet stimuleren, wordt met iBewustzijn Overheid gestart.

]]>
Wed, 29 Oct 2014 09:14:41 +0100 Aanpak informatieveiligheid bij overheden gaat door http://executive-people.nl/item/518780/aanpak-informatieveiligheid-bij-overheden-gaat-door.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
ARX, Documentaal, Epona en ETTU lanceren digitale werkomgeving http://executive-people.nl/item/518779/arx-documentaal-epona-en-ettu-lanceren-digitale-werkomgeving.html ARX, Documentaal, Epona en ETTU zijn een strategische samenwerking aangegaan en lanceren een digitale werkomgeving voor professionals voor een vast bedrag per gebruiker per maand. Met deze oplossing beschikken organisaties over een volledig geïntegreerde werkomgeving waarin samengewerkt kan worden aan dossiers of projecten met behulp van Microsoft Office, SharePoint en digitale handtekeningen.

De vier organisaties leveren al standaard oplossingen. ARX levert met CoSign een oplossing voor het digitaal en rechtsgeldig ondertekenen van documenten en emailberichten. Documentaal levert een oplossing voor documentcreatie en het opmaken van documenten in de juiste huisstijl. Epona levert met DMSforLegal de integratie tussen Microsoft Office (Outlook) en SharePoint. ETTU levert met eConnect een standaard oplossing voor documentmanagement en samenwerken in SharePoint.

Dossiers

Door de integratie van deze oplossingen zijn organisaties in staat om beter samen te werken. Het maakt voor een medewerker niet meer uit of een project of dossier vanuit SharePoint, Word of Outlook wordt gestart, alle informatie wordt altijd op een uniforme wijze opgeslagen in SharePoint. Dit is vooral interessant voor organisaties waarin projectmatig of veel met dossiers wordt gewerkt, zoals accountants en notarissen, advocatenkantoren, juridische afdelingen en woningcorporaties.

Vincent Heijckmann (foto), mede-eigenaar van ETTU: “Steeds meer informatie wordt digitaal verstuurd en opgeslagen. Wij merkten echter in de markt dat deze informatie versnippert over verschillende systemen werd opgeslagen: in het documentmanagementsysteem, op de lokale hardeschijf en in de persoonlijke mailbox. Met de samenwerking tussen ARX, Documentaal, Epona en ETTU bieden wij organisaties één geïntegreerde omgeving waar vanuit alle informatie te raadplegen is, ook vanuit verschillende locaties. En dat met standaard oplossingen voor een vast bedrag per gebruiker per maand.”

Reinoud Wouters, partner van Documentaal: “De rol van documentcreatie, CRM, en project- en dossiermanagement binnen organisaties wordt steeds groter. Wij hebben elkaar gevonden omdat we dezelfde filosofie hanteren: het moet gebruikers echt helpen met hun werk en het moet super eenvoudig zijn. Dan gaat software namelijk voor de klant werken. We hadden al een aantal goede gezamenlijke ervaringen bij klanten – nu hebben we het geformaliseerd waardoor we onze klanten een nog betere gebruikerservaring bieden.” Marjan Hermkes, directeur Epona Legal: “Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om van elkaars expertise gebruik te maken zodat we nog beter kunnen inspelen op de vragen vanuit de markt over het (samen)werken binnen SharePoint. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze complementaire producten en best practices een interessante propositie neerzetten voor organisaties die technologisch vooruit willen.” John Lageman, Benelux manager van ARX: ”Volledige digitalisering is een niet te stuiten ontwikkeling. De samenwerking tussen ARX, Documentaal, Epona en ETTU biedt een krachtige geïntegreerde standaardoplossing om volledig digitaal je informatie te beheren en je processen te besturen. De last mile om echt digitaal te werken is de vervanging van de natte handtekening door een digitale handtekening waarbij het zelfs mogelijk is de klant digitaal te laten ondertekenen.”

Seminar

Op woensdag 17 december 2014 organiseren ARX, Documentaal, Epona en ETTU gezamenlijk het seminar ‘De digitale werkomgeving voor professionals’. Het seminar wordt gehouden bij Microsoft Nederland te Schiphol en deelnemers krijgen hiermee een live praktijkdemonstratie van de mogelijkheden van de digitale werkplek voor professionals. Inschrijven kan via de website van ETTU.

]]>
Wed, 29 Oct 2014 09:13:19 +0100 ARX, Documentaal, Epona en ETTU lanceren digitale werkomgeving http://executive-people.nl/item/518779/arx-documentaal-epona-en-ettu-lanceren-digitale-werkomgeving.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Léo Apotheker duikt op bij private equity investeerder Advent International http://executive-people.nl/item/518761/la-copy-o-apotheker-duikt-op-bij-private-equity-investeerder-advent-international.html Léo Apotheker, ex-CEO van SAP en HP, wil Europese technologiebedrijven een tweede financiële adem bezorgen. In een gesprek met de Financial Times licht Léo Apotheker toe hoe hij na zijn vertrek bij SAP en HP, samenwerkt met de private equity investeerder Advent International om Europese technologiebedrijven naar een verdere groeifase te leiden.

Na de begininvestering, kunnen Europese bedrijven die een zekere volwassenheid hebben bereikt immers op minder financiering rekenen om door te groeien dan hun Amerikaanse tegenhangers. Apotheker citeert daarbij bedragen van 8 miljoen dollar, tegen gemiddeld 15 miljoen dollar.

Als investeerder naast Advent International heeft hij al geadviseerd bij de overname van het Deense IT-bedrijf KMD, waar bij nu voorzitter is van de raad van bestuur. Ook werkte hij samen met Advent bij het van de beurs halen van de Unit 4 groep (voor een bedrag van 1,15 miljard euro), een bouwer van ERP software waar hij nu zetelt als een non-executive director.

'Bedrijven die opgegroeid zijn maar waarvan groei is stilgevallen'

In plaats van financiële spitsvondigheden, ziet hij liever 'betere bedrijven' gecreëerd worden. 'Als je een bedrijf creëert dat sneller groeit, fitter is en hogere marges genereert, dan zal het uit zichzelf waarde creëren.'

Apotheker mikt bij dat alles niet op jonge opstartbedrijven, maar op 'bedrijven die opgegroeid zijn, maar waarvan de groei is stilgevallen.'

Goede reputatie

Of zijn onvrijwillig vertrek bij SAP en HP geen afbreuk heeft gedaan aan zijn reputatie en aan zijn nut voor Advent International, vraagt de FT? 'Bij de meeste personen in de branche geniet ik nog steeds een goede reputatie, geloof ik,' stelt Apotheker. 'Ik ben al een heleboel jaren actief en heb enkele grote bedrijven opgebouwd.'

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 29 Oct 2014 00:39:32 +0100 Léo Apotheker duikt op bij private equity investeerder Advent International http://executive-people.nl/item/518761/la-copy-o-apotheker-duikt-op-bij-private-equity-investeerder-advent-international.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Zwaar beveiligde smartphones zijn steeds meer in trek http://executive-people.nl/item/518759/zwaar-beveiligde-smartphones-zijn-steeds-meer-in-trek.html Zwaar beveiligde smartphones zijn steeds meer in trek bij mensen die hun data en gesprekken goed willen afschermen tegen spionage, hackers en malware, zo meldt onderzoeksbureau Frost and Sullivan tidjens een webinar. Zo kunnen mobiele betalingen en ander bankverkeer met dergelijke smartphones beter worden beschermd.

Telefoons zoals de Silent Circle Android-gebaseerde Blackphone, de Tripleton Enigma E2 en de Thales Teorem. De Blackphone biedt onder andere versleutelde VoIP, messaging en contactlijsten.

Andere sterk beveiligde telefoons zijn de Bull Hoox m2, Sectra TigerXS en Boeing Black. Het zijn vooral overheden, banken en gezondheidsinstellingen die dergelijke smartphones kopen.

WK

 

]]>
Wed, 29 Oct 2014 00:13:16 +0100 Zwaar beveiligde smartphones zijn steeds meer in trek http://executive-people.nl/item/518759/zwaar-beveiligde-smartphones-zijn-steeds-meer-in-trek.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
ICT-organisaties krijgen grip op de cloud terug http://executive-people.nl/item/518752/ict-organisaties-krijgen-grip-op-de-cloud-terug.html 65 Procent van alle bedrijven maakt momenteel gebruik van cloud-technologie, -diensten en –oplossingen als onderdeel van hun ICT-infrastructuur. Dit is één van de conclusies van het State of the Market: Enterprise Cloud 2014-rapport van Verizon Enterprise Solutions. De ICT-organisatie, en in het bijzonder de CIO of CTO, is verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van alle bedrijfsinvesteringen in de cloud. De CIO/CTO houdt persoonlijk toezicht op meer dan de helft (62 procent) van alle inkoop van cloud-oplossingen.

“De discussie over zakelijke ICT en cloud computing heeft zich duidelijk verlegd van ‘of’ naar ‘hoe’ en ‘wat”, zegt Siki Giunta, senior vice president Cloud Services bij Verizon Enterprise Solutions. “Klanten benaderen ons met steeds gedetailleerdere en striktere eisen. Ze vragen ons niet langer of ze de cloud al dan niet zouden moeten inzetten, maar willen weten hoe ze het kunnen gebruiken voor het veranderen van hun bedrijfsvoering en het verwerken van hun bedrijfskritische workloads.”

Het State of the Market: Enterprise Cloud 2014-rapport is de tweede editie van het jaarlijkse rapport van Verizon. Het biedt originele data en analyses van de manier waarop ondernemingen de cloud inzetten en hoe dit van invloed is op de ICT-organisatie en de rest van de onderneming. Het is het enige rapport dat interne gegevens van een van de meest ervaren aanbieders van cloud-diensten combineert met data en inzichten van externe analisten- en onderzoeksbureaus. Het rapport biedt een momentopname van actuele trends op het gebied van cloud computing, gecombineerd met analyses en voorspellingen ten aanzien van het zakelijk gebruik van cloud computing.

 Andere belangrijke bevindingen uit het rapport voor 2014 zijn: 

  • 71 procent van alle cloud-klanten van Verizon doet een beroep op de cloud ter ondersteuning van hun bedrijfskritische applicaties, ten opzichte van 60% in 2013
  • Bedrijven besteden 38% meer aan cloud-oplossingen dan in het voorgaande jaar.
  • 84 procent van alle cloud-klanten ziet uptime als het belangrijkste criterium voor de selectie van een cloud-dienst.
  • Slechts 14 procent van alle bedrijven zag het realiseren van kostenbesparingen als belangrijkste criterium om over te stappen naar de cloud.

 De zakelijke cloud heeft zich van een experimenteel platform ontwikkeld tot een oplossing voor de verwerking van bedrijfskritische workloads. De cloud zorgt daarnaast voor een wijziging en versterking van de rol van gecentraliseerde ICT. Daaraan gekoppeld krijgen bedrijven  hierdoor andere verwachtingen ten aanzien van hun leverancier van cloud-diensten. Interne ICT-afdelingen hebben het afgelopen jaar interne competenties en richtlijnen op het gebied van de cloud ontwikkeld. Ze werken op nieuwe manieren samen met andere onderdelen van de organisatie, in het bijzonder met de verschillende business units.

Aanbieders van cloud-diensten hebben in reactie hierop hun aanbod versterkt. Dit stelt hen in staat om integrale cloud-oplossingen aan te bieden die naast de vereiste infrastructuur ook essentiële netwerkmogelijkheden en beveiligingsfunctionaliteit omvatten. Dit zorgt voor een afname van schaduw-ICT, duidelijker verwachtingen bij zakelijke klanten en een verbetering van de transparantie en prestaties van dienstverleners.

“De technologie die aan de cloud ten grondslag ligt, is volwassen geworden. De cloud is daarmee uitgegroeid tot een alom geaccepteerd platform voor het hosten van workloads voor applicaties. De relevantie van de ICT-afdeling voor de onderneming is er op ingrijpende wijze door veranderd”, aldus Giunta. “De volwassenheid van deze technologie vindt zijn neerslag in de geavanceerde nieuwe manieren waarop ICT-managers samenwerken met andere bedrijfsonderdelen, en uiteindelijk in hun aankoopbeslissingen met betrekking tot cloud-oplossingen. Steeds meer organisaties hanteren een levenscyclusplanning voor de cloud in de wetenschap dat elke applicatie unieke eisen met zich meebrengt en zijn eigen migratietraject naar de cloud kent.”

]]>
Tue, 28 Oct 2014 11:53:56 +0100 ICT-organisaties krijgen grip op de cloud terug http://executive-people.nl/item/518752/ict-organisaties-krijgen-grip-op-de-cloud-terug.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
LeaseWeb opent datacenter bij Equinix in Silicon Valley http://executive-people.nl/item/518751/leaseweb-opent-datacenter-bij-equinix-in-silicon-valley.html LeaseWeb breidt zijn wereldwijde datacenter footprint uit met een nieuw datacenter aan de Westkust van de Verenigde Staten. LeaseWeb’s dochteronderneming, LeaseWeb USA Inc., heeft zijn datacenter activiteiten ondergebracht in een business suite in SV3, een datacenter complex van Equinix in Silicon Valley, in San Jose (Californië).

LeaseWeb heeft al een datacenter aan de Oostkust van de Verenigde Staten, in Washington D.C. Deze tweede datacenter locatie in de Verenigde Staten is bedoeld om het bereik van LeaseWeb USA’s hosting services te vergroten en het aanbod van producten en services in de VS te versterken. LeaseWeb heeft inmiddels meerdere datacenter locaties wereldwijd, zowel in de VS als in Europa en Azië. LeaseWeb USA is van plan om de relatie met Equinix verder uit te breiden en in de toekomst meerdere datacenters in de VS te openen.

In Silicon Valley, vanuit het nieuwe International Business Exchange (IBX®) datacenter, zal LeaseWeb USA in eerste instantie bare metal hosting oplossingen aanbieden. Het services aanbod aan de Westkust van de VS zal binnenkort worden uitgebreid met virtual cloud producten, waaronder LeaseWeb Private Cloud – een plug-en-play private cloud oplossing die flat-fee wordt geleverd en al aan de Oostkust van de VS beschikbaar is. Deze cloud oplossing biedt klanten de mogelijkheid om binnen enkele minuten hun eigen Apache CloudStack  gebaseerde private clouds te implementeren en op te schalen.

Het services aanbod van LeaseWeb USA aan de Westkust omvat tevens een directe verbinding met een wereldwijde IP backbone, redundant uitgevoerd en bestaande uit 52 Points-of-Presence (PoPs), 33 Internet Exchanges (IXs), met een capaciteit van 4,5 Tbps, waarmee het een van de grootste netwerken in zijn soort ter wereld is.

]]>
Tue, 28 Oct 2014 11:02:50 +0100 LeaseWeb opent datacenter bij Equinix in Silicon Valley http://executive-people.nl/item/518751/leaseweb-opent-datacenter-bij-equinix-in-silicon-valley.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
LUMC start met Selfservice & Hospitality-oplossing http://executive-people.nl/item/518745/lumc-start-met-selfservice-en-hospitality-oplossing.html De centrale bloedafnamepolikliniek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) maakt sinds kort gebruik van het wachtrijmanagement-systeem, onderdeel van de Selfservice & Hospitality-oplossing van Ricoh en Logis P. Patiënten kunnen zich voortaan bij binnenkomst zelf digitaal aanmelden op de twee geplaatste aanmeldzuilen. Het aanmeldproces, dat voorheen analoog was ingericht, wordt vervolgens automatisch in gang gezet. Het gehele proces wordt daarmee vereenvoudigd aldus Ricoh.

De behoefte aan vereenvoudiging van het aanmeld- en oproepproces werd ingegeven door het vernieuwen van de Centrale Bloedafname. De Centrale Bloedafname is één van de recent gerealiseerde deelprojecten in de context van het project Build to Last, een integrale organisatieverbetering van de LUMC-laboratoriumdiagnostiek keten. Naast een vereenvoudigd proces voor zowel medewerkers als patiënten, biedt het door Ricoh geïmplementeerde wachtrijmanagement-systeem het LUMC bovendien inzicht in de inkomende en uitgaande patiëntenstromen, zodat er waar nodig direct bijgestuurd kan worden.

Monsterafgifte

De patiënt kan zich bij binnenkomst op de poli direct aanmelden bij één van de twee aanmeldzuilen, en hoeft daardoor niet onnodig in de rij te staan. Nadat de patiënt zelf heeft aangegeven wat het doel van zijn of haar bezoek is, bijvoorbeeld bloedafname of monsterafgifte, ontvangt de patiënt een ticket met een oproepnummer, waarna. hij kan plaatsnemen in de wachtruimte en via informatieschermen wordt geïnformeerd over de wachttijd. Het systeem doet met behulp van slimme algoritmes daarbij een optimaal voorstel voor een minimale wachttijd voor de patiënt. Via het informatiescherm wordt de patiënt opgeroepen en doorverwezen naar de juiste prikcabine, die via een LCD-scherm met daarop het oproepnummer te herkennen is, aldus Ricoh.

Pieter Rahusen, Senior Marketing & Development Manager Healthcare bij Ricoh Nederland: "De Selfservice & Hospitality-oplossing zorgt voor een verbeterde patiënttevredenheid, maar ook voor een verbeterde efficiëntie voor het ziekenhuis zelf. Medewerkers kunnen zich focussen op hun primaire taken en er wordt bespaard op kosten. We zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de innovatie binnen het LUMC. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden voor uitbreiding van de huidige functionaliteiten, zoals een patiënten-app. We verwachten dat we aan het einde van het jaar concrete vervolgstappen kunnen zetten."

]]>
Tue, 28 Oct 2014 02:58:18 +0100 LUMC start met Selfservice & Hospitality-oplossing http://executive-people.nl/item/518745/lumc-start-met-selfservice-en-hospitality-oplossing.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Publieke sector kent meer werkonderbrekingen door softwarefalen dan in de private sector http://executive-people.nl/item/518744/publieke-sector-kent-meer-werkonderbrekingen-door-softwarefalen-dan-in-de-private-sector.html Softwarefouten leiden tot 1,6 miljard euro schade aan productiviteit- en omzetverliezen. In de publieke sector is er sprake van twee keer meer werkonderbrekingen door softwarefalen dan in de private sector. Dat blijkt uit een nationaal onderzoek dat onderzoeksbureau Pb7 heeft uitgevoerd in opdracht van IT-dienstverlener Sogeti.

Een op de vijf burgers heeft in de afgelopen 12 maanden afgezien van een hulp- of zorgvraag aan gemeente of zorgverlener, omdat de overheidssoftware op internet niet goed werkte. Met de creditcard in de hand kiest een op de drie consumenten na een foutmelding in de internetwinkel alsnog voor een andere leverancier. Het onderzoek is in de afgelopen twee maanden uitgevoerd onder 150 IT-beslissers van grootzakelijke organisaties en meer dan 300 consumenten. Sogeti pleit voor actieve betrokkenheid van softwaregebruikers bij de ontwikkeling van (mobiele) applicaties.

De IT-dienstverlener heeft onderzoek laten doen naar de kwaliteit van software en in hoeverre gebruikers al dan niet betrokken worden in het proces van softwareontwikkeling. Het schadebedrag van €1,6 miljard is berekend op basis van het aantal uren dat het werk stil lag als gevolg van softwarefouten, vermenigvuldigd met de toegevoegde waarde die normaal gesproken zou zijn gerealiseerd tijdens deze ongeplande werkonderbrekingen. Volgens het Pb7 onderzoek laten de gevolgen van softwarefalen zich niet alleen uitdrukken in de kosten van storingen. Bijna een derde van de respondenten heeft minimaal eens in het afgelopen jaar een product uiteindelijk bij een concurrent gekocht. Dat komt neer op een verschuiving van 514 miljoen euro aan omzet, ofwel 4,85% van de totale online bestedingen in ons land.

Publieke sector kent meeste incidenten

In de publieke sector zijn de maatschappelijke gevolgen van ondeugdelijke software aanzienlijk. Van alle burgers heeft 22% het afgelopen jaar een online overheidsformulier proberen in te vullen, maar gaf uiteindelijk op omdat hij of zij er niet uitkwam. Een op de vijf respondenten heeft daardoor zelfs helemaal afgezien van de hulp- of zorgvraag.

Het onderzoek wijst verder uit dat een derde van de opgeleverde applicaties uiteindelijk niet of in beperkte mate in gebruik is genomen. De onderzoekers hebben op basis daarvan berekend dat een kwart van alle uitgaven aan softwareontwikkeling weggegooid geld is.

“Een belangrijke oorzaak van het softwarefalen is de minimale betrokkenheid van de gebruiker in het proces van softwareontwikkeling. Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 9% van de organisaties nauw samenwerken met toekomstige gebruikers bij de ontwikkeling van software. Waar IT voorheen slechts gebruikt werd om je werk goed te doen, is technologie nu volledig onderdeel van ons dagelijks leven. We bankieren via de app, winkelen op internet, en doen een beroep op de gemeente of zorginstelling via een digitale service. Dat betekent dat we meer dan ooit sneller en beter tegemoet moeten komen aan de wensen van de veeleisende consument die multi-screen via pc, laptop of smartphone werkt. Deze ontwikkeling heeft grote invloed op de manier van software bouwen en testen. Hoe dan ook zullen we softwaregebruikers, zowel consumenten, burgers als werknemers, hierbij direct moeten betrekken,” zegt Marco van den Brink (foto), Directeur Testing & Quality Control van Sogeti.

De onderzoeksuitkomsten zijn hier te downloaden.

]]>
Tue, 28 Oct 2014 02:52:03 +0100 Publieke sector kent meer werkonderbrekingen door softwarefalen dan in de private sector http://executive-people.nl/item/518744/publieke-sector-kent-meer-werkonderbrekingen-door-softwarefalen-dan-in-de-private-sector.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Iron Mountain archiveert en digitaliseert duizenden testamenten van WO-I soldaten http://executive-people.nl/item/518743/iron-mountain-archiveert-en-digitaliseert-duizenden-testamenten-van-wo-i-soldaten.html Iron Mountain heeft duizenden testamenten en begeleidende brieven van Britse Eerste Wereldoorlog-soldaten gedigitaliseerd en ontsloten.

De indrukwekkende personalia zijn opgenomen in het 41 miljoen documenten tellende archief van Her Majesty´s Courts and Tribunals Service (HMCTS) dat Iron Mountain beheert. Ter herdenking van de ´Grote Oorlog´, die 100 jaar geleden met de slag bij het Belgische Ieper begon (19-23 oktober 1914), zijn ze in te zien via HMCTS.

HMCTS-Testamenten

Tijdens de slag om Ieper schreven soldaten in de leeftijd van 18 tot 34 jaar boodschappen aan hun dierbaren. Daaronder ook hun nalatenschap-documenten waarin ze hun dierbaren bij voorbaat al hun aardse bezittingen nalieten.

De testamenten maken deel uit van een uniek Brits archief met 278.000 gedigitaliseerde documenten die door Iron Mountain online beschikbaar zijn gemaakt. Het maakt op zijn beurt deel uit van het grotere HMCTS-archief dat in totaal 41 miljoen testamenten bevat en worden beheerd door Iron Mountain. Inmiddels zijn in totaal 3,5 miljoen testamenten online beschikbaar, die voor een kleine vergoeding hier zijn te vinden.

Eeuwig voortbestaan

"De Eerste Wereldoorlog eiste tientallen miljoenen doden", aldus Jeroen Strik van Iron Mountain. "Velen waren gewone burgers die vrijwillig reageerden op de mobilisatieoproep om hun land te dienen. Het waren deze mannen die hun zaken met een papieren notitie nalieten aan hun dierbaren. Dankzij het destijds juist ingevoerde onderwijssysteem, waren zij de eersten die dergelijke papieren documenten überhaupt konden nalaten. Deze documenten zijn van onschatbare waarde voor historici, genealogen en familieleden. ”

"Dankzij de nieuwste digitale scan- en opslagtechnologie, is het mogelijk deze broze papieren documenten voor de eeuwigheid te bewaren, en zullen hun verhalen voor altijd voortleven. Iron Mountain draagt hierdoor bij aan dit Britse eerbetoon aan zijn soldaten.”

]]>
Tue, 28 Oct 2014 02:48:06 +0100 Iron Mountain archiveert en digitaliseert duizenden testamenten van WO-I soldaten http://executive-people.nl/item/518743/iron-mountain-archiveert-en-digitaliseert-duizenden-testamenten-van-wo-i-soldaten.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Mobiele apps dreigen legacy van de toekomst te worden' http://executive-people.nl/item/518710/mobiele-apps-dreigen-legacy-van-de-toekomst-te-worden.html Door de opkomst van de smartphone en de tablet heeft de CIO er een nieuw werkterrein bijgekregen: mobiele apps. COOLProfs heeft bij verschillende bedrijven geïnventariseerd hoe zij invulling geven aan mobile device management en mobile apps. Naar aanleiding van de uitkomsten stelt de IT-dienstverlener dat bedrijven mobiele technologie integraal onderdeel moeten maken van hun algehele IT-strategie. ‘Bedrijven zullen een duidelijke visie moeten ontwikkelen hoe zij mobiele technologie willen inzetten en wat ze ermee willen bereiken. Speciale aandacht moet daarbij uitgaan naar het beheeraspect, dat is nu nog te vaak onderbelicht. Alleen dan kunnen zij de meerwaarde van apps ten volle benutten.’

Anno 2014 zijn mensen het gebruik van hun mobiele apparatuur zo gewoon en is de kwaliteit ervan dusdanig goed dat zij hun persoonlijke devices ook zakelijk gebruiken of zouden willen gebruiken. Andersom wordt zakelijke apparatuur ook steeds vaker voor privédoeleinden gebruikt. Voor de IT-afdeling brengt dit de uitdaging met zich mee om een toe nemend aantal apparaten te beheren en een goede scheiding te maken tussen privé gebruik en zakelijk gebruik. Het beheer van mobiele devices is complex doordat er een grote diversiteit in apparaten, beheersoftware en besturingssystemen bestaat. Bovendien laat de markt een pluriform beeld zi en als het gaat om de functionaliteit en onderliggende technologie van apps.

Corporate Owned, Personally Enabled
Bedrijven geven op verschillende manieren invulling aan mobile device management; Bring Your Own Device (BYOD) en Corporate Owned, Personally Enabled (COPE). Uit de rondgang van COOLProfs blijkt dat een Bring Your Own Device-beleid waarbij de medewerker privéapparatuur mag gebruiken voor zakelijke doeleinden, in de praktijk niet heel populair te zijn. Corporate Owned, Personally Enabled, het principe waarbij de door de organisatie uitgeleverde toestellen uiteindelijk weggegeven worden aan het personeel, wordt meer toegepast. Ook als het gaat om mobile device management-software biedt de markt een gefragmenteerd beeld. Geen enkele softwarepartij is echt dominant. En dan is er uiteraard nog de strijd in de besturingssystemen. Google en Apple hebben nu zo’n 80 tot 90 procent van die markt in handen, maar de verwachting is dat Windows hier in de toekomst ook een grotere rol gaat spelen.

Web of native
Sleutelapplicaties zijn over het algemeen reeds geïnstalleerd bij de uitgifte van een toestel. Daarnaast maken bedrijven voor het uitleveren van apps veelvuldig gebruik van enterprise app stores. Het vinden van de juiste apps in een app store blijkt voor veel organisaties echter problemen op te leveren, met name Apple schijnt zijn zoekfunctie niet goed op orde te hebben. Bedrijven verschillen in hun zienswijze of zij moeten inzetten op native applicaties of web applicaties. Webapplicaties kunnen eenvoudig worden geupdated en real-time bijgewerkt, terwijl native apps op hun beurt sterk zijn in specifieke toepassingen en goed alle functionaliteit van een toestel aan kunnen spreken. Laatstgenoemde apps zijn echter lastiger te distribueren. Sommige organisaties gaan daarom niet langer voor apps, maar maken hun website en webapplicaties responsive. Het ontwikkelen van hybride apps, een webapp die is uitgerust met native plugins die de sensoren van de smartphone of tablet aanspreken, gebeurt hier nog niet of nauwelijks.

Mobiele strategie
De meeste bedrijven hebben inmiddels tientallen apps in hun portfolio. Als de apps niet zijn aangeschaft, worden ze veelal ontwikkeld in losstaande projecten. 60 procent van de bedrijven zegt nog geen uitgewerkte mobiele strategie te hebben. Terwijl dit volgens Eric ten Harkel, Algemeen Directeur van COOLProfs, juist onontbeerlijk is: ‘Bedrijven denken nog te weinig na over de vraag hoe ze hun dienstverlening structureel kunnen verbeteren met mobiele technologie. Bij het opstellen van zo´n visie is het raadzaam de input van klanten te gebruiken. Waar ligt hun behoefte en hoe gebruiken zij apps? Een ander belangrijke aanbeveling is dat bedrijven meer aandacht zouden moeten besteden aan het beheeraspect. Tot nu toe is het nog zo dat veel apps in een heel kort tijdsbestek worden ontwikkeld, zonder dat er wordt stilgestaan bij feit dat apps ook in lifecycle management ingebracht moeten kunnen worden. Als bedrijven mobiele technologie niet integraal onderdeel maken van hun IT-strategie, zal dit er onherroepelijk toe leiden dat apps de legacy van de toekomst worden.’


]]>
Mon, 27 Oct 2014 15:32:34 +0100 'Mobiele apps dreigen legacy van de toekomst te worden' http://executive-people.nl/item/518710/mobiele-apps-dreigen-legacy-van-de-toekomst-te-worden.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Visie: ´Het loont om groen te zijn´ http://executive-people.nl/item/518709/visie-a-acute-het-loont-om-groen-te-zijna-acute.html Van de middelgrote bedrijven in Nederland is ruim 80 procent bezig met initiatieven en maatregelen die moeten leiden tot een “groenere” onderneming, zo blijkt uit onderzoek van KPMG. De bedrijven doen dat vooral door de eigen, interne duurzaamheid te verbeteren. Denk daarbij aan het verminderen van het energieverbruik, het toenemend gebruik van duurzame materialen en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

In veel gevallen hebben de onderzochte bedrijven de inkoopstrategie aangepast en doen zij alleen zaken met leveranciers die zich duurzaam gedragen. Daarnaast stimuleren de bedrijven duurzaam gedrag bij medewerkers, zoals flexibeler werken en milieuvriendelijker vervoer. Overigens blijken bedrijven zich bij het vormgeven van de “groene” onderneming niet alleen op de interne organisatie te richten. De CIO’s hebben in toenemende mate oog voor de externe aspecten van duurzaam ondernemen, zoals de communicatie over het behaalde resultaat en overleg met stakeholders, onder wie klanten en leveranciers.

Ondanks al deze nobele inspanningen zien CIO’s en IT-managers één belangrijk aspect over het hoofd. Zij vergeten namelijk dat ze met een uitgekiend beleid van IT Asset Management en een strategie voor het bepalen van de juiste End-of Life datum van hun netwerkapparatuur veel sneller nog duurzamere resultaten kunnen boeken, die bovendien een stuk milieuvriendelijker zijn.

Door gebruik te maken van zogenoemde refurbished, gebruikte netwerkapparatuur in plaats van periodiek nieuwe apparatuur aan te schaffen, worden bij de bron al veel energie en kostbare, vaak schaarse, grondstoffen bespaard. Door de strikte fabrikantrichtlijnen voor vervanging van netwerkapparatuur, de zogenoemde End-of-Life aankondigingenen upgrades te negeren en een eigen plan te trekken, kan de levensduur van de switches en routers en servers worden opgerekt.

Reguliere recyclingprojecten of ecologische initiatieven en meerjarenafspraken over energie-efficiency zijn vaak te duur, te ingewikkeld of te omslachtig. CIO’s willen best een bijdrage leveren aan milieuvriendelijke oplossingen, maar niet als dat ten koste gaat van hun budget of slagkracht. Door de overbodige apparatuur direct te verkopen aan een refurbisher zijn ze in een keer verlost van hun zorgen en kunnen ze de residuwaarde van hun apparatuur in één keer verzilveren. Doordat de netwerkapparatuur wordt hergebruikt en niet op de schroothoop belandt, wordt het milieu aanzienlijk minder belast. Door netwerkapparatuur langer te gebruiken wordt bovendien bespaard op fossiele brandstoffen die worden gebruikt bij het continu fabriceren van nieuwe apparatuur.

Onder het motto ‘you can’t manage what you don’t measure’ heeft Curvature onderzocht wat het eigen zogenoemde Asset Recovery-programma concreet oplevert aan milieuvoordelen. Door buiten gebruik gestelde, switches, routers en bedrijfstelefooncentrales te verkopen aan Curvature, die na refurbishing de apparatuur doorverkoopt, leveren bedrijven op een eenvoudige manier een bijdrage aan een schoner milieu.

Zo heeft Curvature becijferd dat de onderneming in 2013 in totaal 501.875 gebruikte apparaten een tweede leven heeft gegeven. Hierdoor is 1.651.361 kilogram minder afval in het milieu terechtgekomen. Dit staat gelijk aan 3.150 vuilniswagens die in een rij van 13 kilometer klaar staan om hun afval te lossen op de stortplaats.

Na de eerste golf van met name grote bedrijven die aan het begin van deze eeuw de stap zetten naar duurzaam ondernemen, is het volgens de onderzoekers van KPMG nu duidelijk tijd voor een tweede groene golf van met name middelgrote bedrijven om het accent te leggen op een “groenere” bedrijfsvoering.

Dat alle inspanningen niet voor niets zijn, blijkt wel uit het feit dat 90 procent van de bedrijven aangeeft dat duurzaam ondernemen een positief effect heeft gehad op de reputatie van het bedrijf. Bovendien vindt 70 procent dat “groen” ondernemen heeft geleid tot een hogere ondernemingswaarde en meer concurrentievoordeel. Ruim de helft van de ondernemingen is sinds vijf jaar bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en 80 procent gaat er vanuit dat het belang ervan de komende jaren alleen maar zal toenemen. Logisch, want ‘It pays to be green.’

Mike Sheldon is CEO Curvature

]]>
Mon, 27 Oct 2014 15:28:38 +0100 Visie: ´Het loont om groen te zijn´ http://executive-people.nl/item/518709/visie-a-acute-het-loont-om-groen-te-zijna-acute.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
‘Om te kunnen sturen moet u weten welke kant de weg op gaat’ http://executive-people.nl/item/518032/a-om-te-kunnen-sturen-moet-u-weten-welke-kant-de-weg-op-gaata.html Als verantwoordelijke voor de IT van een onderneming, maakt u samen met de business de ICT strategie. U werkt vervolgens de doelen uit in een concrete roadmap. Dat alles wordt gebruikt als input voor het jaarplan en de jaarplannen van alle afdelingen. Goed bezig!

Eerder hebben we toegelicht dat een goede ICT strategie is opgesteld in samenspraak met de business. Er zit echter nog een andere kant aan de medaille. Hoe gaat de techniek zich namelijk ontwikkelen? Welke kansen biedt de toekomstige techniek? Welke richting gaat de IT eigenlijk op?

Om te kunnen sturen moet u weten welke kant de weg op gaat. Kennis van IT trends is hierbij noodzakelijk om de juiste keuzes te kunnen maken. Niet alleen bij het bepalen van de strategie maar eigenlijk continue, om beheer te kunnen optimaliseren, de kosten in de hand te houden en om uw personeel op te leiden.

Architecten hebben een belangrijke rol in het neerleggen van een begrijpelijke To-be architectuur. Echter om keuzes hierin te kunnen maken heeft u kennis nodig van hetgeen dat de markt gaat bieden. Intern kunt u dit verder organiseren door voor de verschillende domeinen Product managers te benoemen. Hen laat u een roadmap maken die een goed beeld geeft hoe de markt zich waarschijnlijk ontwikkelt voor dat betreffende product. Hierbij dient wel rekening te worden gehouden met domein overstijgende ontwikkelingen of andere “disruptive” technologieën. Deze verantwoordelijkheid zal met name liggen bij de architect in samenwerking met de business.

Auteur: Antoine de Wispelaere, directeur van Bauhaus ArtITech

]]>
Mon, 27 Oct 2014 12:01:07 +0100 ‘Om te kunnen sturen moet u weten welke kant de weg op gaat’ http://executive-people.nl/item/518032/a-om-te-kunnen-sturen-moet-u-weten-welke-kant-de-weg-op-gaata.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Harvard Business Review: Jeffrey Bezos en John Chambers beste ceo's van 2014 http://executive-people.nl/item/518676/harvard-business-review-jeffrey-bezos-en-john-chambers-beste-ceos-van.html Cisco ceo John Chambers staat op de derde plaats van de Harvard Business Review (HBR) lijst van de 100 best-presterende ceo's in 2014. Het gaat hierbij om ceo's die binnen een lange termijn goede cijfers weten te melden. Op de eerste plaats staat Jeffrey Bezos, oprichter van online retailer Amazon. Marc Benioff, oprichter van Salesforce.com, staat op de 15de plaats. 

Chambers is sinds 1995 ceo van Cisco. Het bedrijf had toen 70 miljoen dollar omzet, anno 2014 is dat gestegen naar 47,1 miljard dollar omzet.

Lees het HBR lijstje hier.]]>
Mon, 27 Oct 2014 00:24:43 +0100 Harvard Business Review: Jeffrey Bezos en John Chambers beste ceo's van 2014 http://executive-people.nl/item/518676/harvard-business-review-jeffrey-bezos-en-john-chambers-beste-ceos-van.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Juniper Networks snijdt in de kosten na omzetdaling http://executive-people.nl/item/518673/juniper-networks-snijdt-in-de-kosten-na-omzetdaling.html Juniper Networks zag zijn omzet in het derde kwartaal van 2014 met 5 procent dalen naar 1,13 miljard dollar. De winst steeg met 5 procent naar 103,6 miljoen dollar. Juniper ceo Shaygan Kheradpir (foto) spreekt van een teleurstellende omzet.

De omzet uit de verkoop van routers daalde met 12 procent naar 533,2 miljoen dollar door minder vraag van service providers en carriers. De verkoop van switches steeg met 5 procent naar 155 miljoen dollar. De verkoop van security appliances daalde met 16 procent naar 121,3 miljoen dollar.

De netwerkleverancier is conservatief over het vierde kwartaal; de omzet is naar beneden gesteld naar 1,03 tot 1,08 miljard dollar. Als reactie daarop gaat Juniper 100 miljoen dollar kosten besparen.

Eerder voerde Juniper ceo Shaygan Kheradpir kostenbesparingen door met zijn Integrated Operating Plan (IOP) waarbij zes procent van het personeel, 550 werknemers, moesten vertrekken. Dit werd gedaan onder druk van investeerders zoals Elliott Management.

Meer groei moet komen uit de verkoop van software defined networking (sdn) oplossingen die de prestaties van netwerken verhogen. Juniper Networks biedt daarvoor zijn Contrail technologie.

WK

]]>
Mon, 27 Oct 2014 00:10:38 +0100 Juniper Networks snijdt in de kosten na omzetdaling http://executive-people.nl/item/518673/juniper-networks-snijdt-in-de-kosten-na-omzetdaling.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Bugaboo realiseert groei met QlikView http://executive-people.nl/item/518644/bugaboo-realiseert-groei-met-qlikview.html Bugaboo, heeft gekozen voor het Business Discovery platform QlikView. Bugaboo International is een Nederlands designbedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van mobiliteitsproducten en gekend om haar innovatieve en baanbrekende design van kinderwagens. Met de inzet van QlikView krijgt de business meer inzicht in informatie, zodat direct geanticipeerd kan worden op veranderingen in de markt. Gegevens van Creditmanagement, Sales en HR kunnen nu op hoog niveau geanalyseerd worden, waardoor Bugaboo ook in staat is benchmarks uit te voeren en interne processen te optimaliseren. Qlik partner 2Foqus ontwikkelde en implementeerde de dashboards.

Voorheen was alleen de IT-afdeling verantwoordelijk voor het opstellen van rapportages, dit zorgde voor veel vertraging. Afdelingen gingen daardoor zelf aan de slag met het verwerken van informatie in Excel, met een wildgroei aan informatie als gevolg. Daarnaast had de data geen onderlinge relatie meer, wat leidde tot een versnipperd datalandschap. De overstap naar QlikView heeft ervoor gezorgd dat Bugaboo data eenvoudig inzichtelijk kan maken, zonder dat de IT- afdeling eraan te pas hoeft te komen. Dankzij QlikView kan de organisatie snel sturen op realtime klant- en marktinformatie en hiervan eenvoudig rapportages maken. Dit inzicht in data helpt het verbeteren van Bugaboo’s processen. 

Rob van Dijk, System Development Supervisor bij Bugaboo: “We komen uit een situatie waar afdelingen steeds IT moesten inschakelen voor het ontwikkelen van rapportages. We zochten dan ook een oplossing die de data eenvoudig in kaart kon brengen en waarbij analyse kon worden overgelaten aan de business users. Er was al snel een sterke voorkeur voor QlikView. Het gemak, de snelheid en overzichtelijkheid van QlikView heeft ons definitief overstag doen gaan. We zetten QlikView nu twee maanden actief in op de afdelingen Sales, HR en Creditmanagement en hebben nu al een beter inzicht in onze informatie. De eerste cijfers en rapportages van de Sales afdeling hebben we zelfs al internationaal gedeeld. Daarnaast hebben we veel tijdswinst behaald door de afdelingen zelf verantwoordelijk te maken voor het maken van rapportages.”

Mikel Snijders, directeur van 2Foqus over de implementatie: “Business Intelligence heeft pas echt toegevoegde waarde als de business zelf aan de slag kan gaan met de data. Door deze te visualiseren, middels de door ons ontwikkelde dashboards, kan Bugaboo het verschil maken. De snelle time-to-market was voor Bugaboo doorslaggevend om te kiezen voor onze oplossing en daar zijn wij supertrots op. Bugaboo kan vertrouwen op realtime inzicht in informatie en daar snel op anticiperen.”

Bugaboo heeft de ambitie om QlikView in de toekomst volledig uit te rollen bij alle andere afdelingen, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast wil de organisatie QlikView inzetten om de overstap naar een nieuwe ERP- en CRM-omgeving eenvoudig te laten verlopen en snelle datavalidatie uit te voeren.

]]>
Sun, 26 Oct 2014 10:00:15 +0100 Bugaboo realiseert groei met QlikView http://executive-people.nl/item/518644/bugaboo-realiseert-groei-met-qlikview.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Pleidooi voor de Wiebes-factor en een goed fundament http://executive-people.nl/item/518664/pleidooi-voor-de-wiebes-factor-en-een-goed-fundament.html Steeds meer overheden en bedrijven kiezen ervoor een CIO als commissaris of lid van de Raad van Toezicht te benoemen. Maarten Hillenaar – voormalig CIO Rijk en thans senior adviseur bij PBLQ –gaat in op de competenties van de CIO/commissaris en analyseert de verschillen en overeenkomsten tussen overheid en bedrijfsleven.

U hebt jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid, het meest recent als CIO Rijk. Waar moeten we uw huidige organisatie PBLQ plaatsen?

Hillenaar: “PBLQ is ooit – 25 jaar geleden – opgericht als stichting (Het Expertise Centrum). ICT-deskundigheid werd buiten de overheid georganiseerd om onafhankelijk mee te kijken bij ICT-projecten. Dat was toen een goed idee en is dat nog steeds. Hier werken nu zo’n 130 medewerkers en we leiden nu al 13 jaar trainees op. Deze laatsten krijgen een opleiding van twee jaar, bestaande uit driemaal acht maanden stage en een dag in de week volgen ze een post-academische opleiding aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Tilburg. Zij worden Master in Public Information Management, worden goed gewaardeerd en vinden mooie banen. Binnen de overheid, maar ook daarbuiten. De trainees kwam ik bij het Rijk ook al tegen. Ook ‘in de buurt’ van de CIO bij een departement.”

Stel dat iemand uit het bedrijfsleven aan de slag gaat bij de overheid, wat komt hij of zij dan tegen?

Hillenaar: “Als (toekomstig) werknemer of commissaris bij de overheid moet je de specifieke eigenschappen van de overheidkennen. Er is bij de overheid geen sprake van één baas. En het portfolio is gigantisch. Denk aan de Belastingdienst of Rijkswaterstaat. Maar ook: gevangenissen, wegen, onderwijs, het sturen van het zorgstelsel, dat zijn allemaal verschillende werelden. De product rangevan de overheid is zo veel groter dan bij welk bedrijf dan ook. Unilever is groot, Shell ook, maar hun werkgebied is overzichtelijker.

Ten aanzien van de departementen is de politiek de hoogste baas. Maar daarmee is nog niet alles gezegd, de media hebben ook een sterk sturende rol. Zo liggen op dit moment de grote ICT-projecten van de overheid onder een vergrootglas, daar moet je je rekenschap van geven. Ook hier zie je de verschillen tussen overheid en bedrijfsleven terug. Ook in het bedrijfsleven wordt nu en dan geworsteld met ICT: de projecten zijn echt vergelijkbaar, dezelfde grote issues spelen er. De problemen met de betalingssystemen bij de banken worden alleen niet zo breed uitgemeten in de kranten als een overheidsproject dat niet functioneert.In de beleving zijn de verschillen in prestatietussen de ICT-projecten van overheid en bedrijfsleven veel groter dan de overeenkomsten. Maar die perceptie is niet juist. De verschillen worden soms echt opgeblazen.

Overigens heeft al die aandacht ook een positief effect: de informatietechnologie staat inmiddelshoog op de agenda bij de topbestuurders. Dat ICT nu ook ‘politiek’ is geworden, vanwege het onderzoek van de Tijdelijke commissie ICT-projecten overheid, helpt daarbij nog een handje.Desondanks is het nog steeds geen automatisme om rekening te houden met de i-component. De Nederlandse overheid doet het niet slecht in internationaal perspectief. In de benchmark van de Verenigde Naties staat Nederland op de 5e plaats qua elektronische dienstverlening. Dat is een toppositie. Daarbij moet wel worden aangetekend dat we twee jaar eerder nog op de tweede plaats, achter Zuid-Korea, stonden.

Ik denk dat staatssecretaris van Financiën Wiebes het laatst goed zei: ‘ICT kan niet alles oplossen.’ Daar ben ik het van harte mee eens, maar we moeten ook dieper durven kijken. We gaan altijd uit van de bestaande situatie en stellen steeds hogere eisen aan onze systemen. Zo groeit de ICT organisch. Maar het fundament is niet adequaat. De Nationaal Commissaris Digitale Overheid (Bas Eenhoorn, red.) gaat nu kijken naar die basis.

Een niet spectaculair maar wel degelijk relevant verschil met het bedrijfsleven is het aanbestedingsrecht. De overheid mag nooit uitgaan van een ‘huisleverancier’, zij is namelijk altijd gehouden een project aan te besteden. Dat gebeurt, zeker als het gaat om infrastructurele voorzieningen als netwerken, telefonie en datacenters, steeds meer in gemeenschappelijkheid.Maar het blijft complex. Ik vergelijk het met een andere historie. De Wegenverkeerswet was er echt niet vanaf de dag we dat de eerste geasfalteerde wegen hadden. Die wetgeving is langzaam ‘gegroeid’. Nu stelt de overheid bijvoorbeeld ook eisen aan je vervoermiddel, qua veiligheid en CO2-uitstoot. Zo moet je nu kijken naar het fundament, de ICT-infrastructuur: wat zijn de basisafspraken, hoe gaat de gegevensopslag in datacenters, hoe identificeer je gegevens en personen, welke standaarden zijn er reeds? We bouwen immers aan het digitale wegennet en ontwikkelen de verkeersregels voor het digitale verkeer. Een zoektocht waarbij overheid en bedrijfsleven gedeelde belangen hebben. Daarbij pleit ik voor een hogere ‘Wiebes-factor’, dat we ons realiseren dat ICT niet alles kan oplossen en dat het belangrijk is dat het fundament stevig genoeg is.”

Denkt u dat de CIO/commissaris meteen ‘geaccepteerd’ wordt door de anderen?

Hillenaar: “Daar kun je zelf veel aan doen natuurlijk, maar er kan nogeen soort natuurlijke weerstand zijn,want veelcommissarissen praten makkelijkerover financiën dan over IT. Daarbij voelen ze zich veiliger, het is immers altijd hun habitat geweest.

Als je als CIO toetreedt tot de raad van commissarissen, is nog meer dan bij je CIO-baan van belang, datje let op de taal die je gebruikt. Voor veel instanties lijktICT namelijk een branchevreemd onderwerp. Zelf ben ik commissaris geweest bij voetbalclub AZ. Het lijktbij voetbal alleen te gaan om de sport en het geld, maar ook AZ stond toen al bol van de ICT: het vastleggen van de ontwikkelingen van de jeugdspelers, de scouting van talenten, de trainingsgegevens van de A-selectie, medische gegevens na een blessure. Maar ook de marketing: fans, toegangskaartjes, merchandise. Ondanks de noodzaak ervan had ICT geen prioriteit bij het bestuur. Dat bedoelde ik met ‘branchevreemd’. De kunst is dan dat je voorbij het punt komt dat een bestuurder denkt: ‘ik snap het niet, dus het is niet mijn probleem.’ Dus helpt het alsde i-zaken goed kunnen toelichten en uitleggen. En je je realiseertdat een zin als ‘internet is een wolk’ niet door iedereen wordt opgevat zoals jij hem bedoelde. Daar ligt dus je valkuil als CIO/commissaris, het is niet handigmet afkortingen en termen te smijten,je kunt je vakmanschap beter tonen door aan te sluiten op de belevingswereld van de directie. Je bent zelf opgegroeid met die toch wel bijzondere ICT-taal, maar de directeur is dat niet.ICT heeft alles te makenmet de continuïteit van het bedrijf, met de veiligheid ervan. ICT is een concurrentiemiddel.En kande spelregels veranderen: kijk maar naar Airbnb, Uber en Knab. Het helpt als je die verbinding weet te leggen.

Ik heb gemerkt dat taal belangrijk is. En goede plaatjes helpen. Kom met goede tekeningen van de huidige en/of gewenste situatie. Het helpt als architectuurplaten de kracht krijgen van bouwtekeningen. Een representatie van de werkelijkheid die iedereen begrijpt. Ik probeer daarnaastgoed te luisteren naar de vragen die worden gesteld – zo kom je te weten wat er speelt en hoe men ernaar kijkt – en ga zelf kritische vragen niet uit de weg. Logisch, want dát is je rol als commissaris.”

Auteur: Nicole Bodéwes

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner CIOnet

]]>
Sat, 25 Oct 2014 08:23:55 +0200 Pleidooi voor de Wiebes-factor en een goed fundament http://executive-people.nl/item/518664/pleidooi-voor-de-wiebes-factor-en-een-goed-fundament.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Big Data helpt bij bepalen actieradius elektrische auto http://executive-people.nl/item/518663/big-data-helpt-bij-bepalen-actieradius-elektrische-auto.html Bij elektrische auto’s kan het nog al eens lastig zijn om nauwkeurig te bepalen hoe ver er nog gereden kan worden totdat de accu leeg is, terwijl deze informatie juist belangrijker is, vanwege de doorgaans kleine actieradius per lading. De Big Data-aanpak van de universiteit van North Carolina kan deze inschatting veel nauwkeuriger maken.

Bij het bepalen van de actieradius spelen een aantal factoren een rol. Zoals de weersomstandigheden, de conditie van de weg en de omgeving. Bij elektrische auto's komt daar nog eens de conditie van de accu bij kijken, evenals een aantal specifieke karakteristieken van het betreffende voertuig.

Een nauwkeurige inschatting is bij elektrische auto's nog belangrijker dan bij auto's die fossiele brandstoffen kunnen verbruiken, omdat hun actieradius doorgaans beperkt is tot 300 of maximaal 400 kilometer voordat de accu opnieuw aan de stroomkabel moet.

Meer factoren
De huidige actieradiusvoorspelling is meestal gebaseerd op de gemiddelde prestatie van de auto over de laatste 10 tot 50 kilometer. De onderzoekers van de Universiteit van North Carolina proberen juist de berekeningen te baseren op de verbruikscijfers van de kilometers die nog voor de boeg liggen. Hiervoor hebben zij een algoritme ontwikkeld dat informatie bevat uit een groot aantal bronnen.

Nauwkeuriger
De bestuurder tikt de bestemming in en het systeem gaat aan het rekenen op basis van onder meer historische gegevens van wegdelen tussen vertrek en aankomst, daarnaast komen de karakteristieken van de auto zelf aan bod. Onderzoeksleider Mo-Yuen Chow verkondigt dat op deze manier in 95 procent van de testritten een inschatting met nauwkeurigheid binnen enkele kilometers worden gemaakt.

Afstand-vrees
Chow ziet zijn technologie, waarvan de basis al in 2012 werd gepatenteerd, als een manier om mensen over de 'afstand-vrees' voor elektrische auto’s heen te helpen. Hij presenteert de vindingen van zijn groep komende week op een IEEE-conferentie in Dallas. 

]]>
Sat, 25 Oct 2014 08:00:51 +0200 Big Data helpt bij bepalen actieradius elektrische auto http://executive-people.nl/item/518663/big-data-helpt-bij-bepalen-actieradius-elektrische-auto.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
SLTN Inter Access neemt beheer over van de OpenVMS systemen van DICTU http://executive-people.nl/item/518643/sltn-inter-access-neemt-beheer-over-van-de-openvms-systemen-van-dictu.html SLTN Inter Access en JKP Consultancy Groep hebben de afgelopen zes maanden het beheer overgenomen van de OpenVMS systemen van DICTU (ministerie van Economische Zaken). SLTN Inter Access is hierbij hoofdaannemer met JKP Consultancy Groep als onderaannemer.

OpenVMS biedt ondersteuning aan belangrijke bedrijfsapplicaties van DICTU. De OpenVMS systemen worden in de komende periode geleidelijk uitgefaseerd. Het is voor DICTU vooral van belang dat deze legacy technologie in de tussenliggende periode op hoog niveau draaiend blijft. Daarbij zijn continuïteit, stabiliteit en betrouwbaarheid belangrijke aspecten voor DICTU. De overdracht van het beheer naar SLTN Inter Access en JKP moest transparant en zonder overlast voor de eindgebruikers gebeuren. “En deze doelstelling is ruimschoots behaald”, zegt Anne-Martijn Reemeijer – teamleider Operating Systems, Divisie Infrastructuur bij DICTU.

“DICTU wenste ontzorgd te worden voor het beheer, onderhoud en afbouw van het OpenVMS systeem. Als resultaat van deze overeenkomst - waarbij we het beheer van de ondersteunende processen uitbesteden aan SLTN Inter Access en de JKP Consultancy Groep - kunnen we ons concentreren op onze kerntaken en onze dienstverlening aan gebruikers optimaliseren. We hebben hierin een goede keuze gemaakt en zijn tevreden over de bijdrage van SLTN Inter Access en JKP”, aldus Anne-Martijn Reemeijer. teamleider Operating Systems, Divisie Infrastructuur bij DICTU

Eugene Tuijnman, CEO SLTN Inter Access: “SLTN Inter Access is trots samen met onze partner JKP Consultancy Groeptoegevoegde waarde te leveren en de continuïteit te kunnen waarborgen van deze belangrijke applicaties en daarnaast DICTU te ontzorgen bij het uiteindelijk uitfaseren van de OpenVMS systemen”.

Karel Pas, directeur van de JKP Consultancy Groep, vult aan: “SLTN Inter Access en JKP hebben het bestaande DICTU openVMS beheerteam overgenomen waarbij geleidelijk het beheer is overgegaan naar het JKP beheerteam. Nu is het voor ons zaak om het beheer en de processen de komende tijd verder te stroomlijnen”.

“JKP biedt roadmaps voor geleidelijke afbouw en transformatie van OpenVMS systemen. Samen met de DICTU is een strategie ontworpen om het aantal systemen geleidelijk terug te brengen door uitfasering of transformatie”, licht Karel Pas de opdracht bij DICTU verder toe.

]]>
Fri, 24 Oct 2014 14:22:33 +0200 SLTN Inter Access neemt beheer over van de OpenVMS systemen van DICTU http://executive-people.nl/item/518643/sltn-inter-access-neemt-beheer-over-van-de-openvms-systemen-van-dictu.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Zoekverkeer downloadsites daalt door nieuw algoritme van Google http://executive-people.nl/item/518624/zoekverkeer-downloadsites-daalt-door-nieuw-algoritme-van-google.html Grote torrent- en downloadsites ondervinden veel last van het nieuwe zoekalgoritme van Google. Hierbij hebben grote sites die illegaal downloads aanbieden het probleem dat ze niet of nauwelijks meer worden getoond binnen een zoekresultaat.

Eerder deze week voerde Google een update uit binnen het zoekalgoritme. De zoekgigant nam al eerder maatregelen tegen piraterij door downloadsites lager in de zoekresultaten te plaatsen en zoekopdrachten rondom deze sites niet meer automatisch aan te vullen.

]]>
Fri, 24 Oct 2014 10:02:51 +0200 Zoekverkeer downloadsites daalt door nieuw algoritme van Google http://executive-people.nl/item/518624/zoekverkeer-downloadsites-daalt-door-nieuw-algoritme-van-google.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Eerste SoftLayer cloudcenter in Frankrijk http://executive-people.nl/item/518607/eerste-softlayer-cloudcenter-in-frankrijk.html IBM-dochter SoftLayer gaat voor het einde van het jaar een cloudcenter in Parijs openen. Door deze aanvulling op de SoftLayer cloudcenters in Londen en Amsterdam krijgen klanten meer mogelijkheden om data en activiteiten naar de cloud te verhuizen binnen Europa. IBM Cloud zal ook cloud-infrastructuurdiensten aan Franse klanten aanbieden die hun data binnen de landsgrenzen willen of moeten bewaren.
 
“We spelen in op de groeiende wens van klanten en landen naar datasoevereiniteit”, zegt Lance Crosby, CEO van SoftLayer. “Met elk nieuwe cloudcenter brengen we ons complete cloud-diensten portfolio dichter bij lokale klanten. Het cloudcenter in Parijs stelt ons in staat om workloads en toepassingen te draaien van Franse klanten die hun data in eigen land en veilig in de cloud willen houden. Daarnaast kunnen we ook onze wereldwijde klanten de mogelijkheid geven dichterbij hun eigen eindgebruikers in de regio te komen.”
 
De faciliteit is onderdeel van een nieuwe uitbreiding van 15 cloudcenters en een investering van $1,2 miljard van IBM Cloud om zijn aanwezigheid in de cloud wereldwijd te vergroten. Er komt ruimte voor duizenden fysieke servers en de faciliteit biedt het volledige scala van SoftLayer cloud-infrastructuurdiensten aan, inclusief bare metal servers, virtuele servers, storage en netwerken. Het integreert het toonaangevende private netwerk van het bedrijf naadloos met alle SoftLayer cloudcenters en netwerk-PoPs (Points of Presence) wereldwijd. Alle diensten zijn on demand beschikbaar en bieden toegang en controle op afstand. Hiermee kunnen klanten hun ideale publieke, private, of hybride cloud-omgevingen creëren.
 
Het nieuwe cloudcenter in Parijs wordt op een gunstig moment geopend. Het Franse analistenbureau ‘Markess’ heeft namelijk recent bekendgemaakt dat de cloud computing-markt in Frankrijk is gegroeid van €2,2 miljard in 2012 naar €4,1 miljard in 2014. Dit komt doordat meer bedrijven de cloud inzetten voor nieuwe web-gebaseerde workloads of om hun bestaande activiteiten te veranderen.
 
“We zijn al vier jaar SoftLayer klant”, zegt Nicolas Zumbiehl, CEO van Hypernia Corporation, aanbieder van volledig gemanagede hosting- en gaming-diensten. “We waarderen SoftLayers betrouwbare cloud-omgeving en wereldwijde netwerk. Aangezien we een internationaal bedrijf zijn met klanten in Frankrijk zijn we erg blij met SoftLayers wereldwijde uitbreiding, en met name met het nieuwe data center in Frankrijk.
 
Frankrijk staat steevast in Softlayers top 10 van best presterende EMEA-landen en blijft groeien met nieuwe klanten.
 
“We hebben voor SoftLayer gekozen omdat dit bedrijf de infrastructuur kon leveren die wij nodig hadden om onze klanten te kunnen voorzien van de nodige training, lokalisatie en realtime ondersteuning”, zegt Michel Balcaen, CEO van Assisma PLC, een internationaal bedrijf met Franse oprichters dat performance software ontwikkelt voor grote bedrijven over de hele wereld. “IBM heeft ons voorzien van de expertise om onze cloud-oplossing te ontwerpen terwijl SoftLayer aan alle eisen voldeed die we stelden aan locatie, dataprivacy, flexibiliteit en prestatie. We managen de virtuele machines voor al onze klanten wereldwijd vanuit ons R&D center in Parijs.”

]]>
Fri, 24 Oct 2014 09:56:05 +0200 Eerste SoftLayer cloudcenter in Frankrijk http://executive-people.nl/item/518607/eerste-softlayer-cloudcenter-in-frankrijk.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Verlies Amazon forser dan verwacht door investeringen http://executive-people.nl/item/518606/verlies-amazon-forser-dan-verwacht-door-investeringen.html Slechte kwartaalcijfers voor internethandelaar Amazon. In het derde kwartaal dook het bedrijf diep in de rode cijfers als gevolg van omvangrijke investeringen in toekomstige groei. Zo blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse bedrijf naar buiten bracht.

Het nettoverlies dat in de boeken genoteerd zal worden bedraagt maar liefst 437 miljoen dollar, meer dan het tienvoudige van het verlies van 41 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg echter met 20 procent tot 20,6 miljard dollar. Eerder voorspelden analisten al een verlies van 331 miljoen dollar op een omzet van 20,9 miljard dollar.

Q4
Voor het laatste kwartaal van het jaar gaat Amazon uit van een omzet tussen de 27,3 en 30,3 miljard dollar. Het bedrijf gaf een aparte verwachting voor het nettoresultaat. Dat kan volgens Amazon, afhankelijk van eenmalige posten uitkomen tussen een verlies van 570 miljoen dollar en een winst van 430 miljoen dollar. Analisten houden dit op een omzet van 30,9 miljard dollar en een winst van 460,5 miljoen dollar.

]]>
Fri, 24 Oct 2014 09:51:42 +0200 Verlies Amazon forser dan verwacht door investeringen http://executive-people.nl/item/518606/verlies-amazon-forser-dan-verwacht-door-investeringen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IBM en Microsoft bundelen krachten in de cloud http://executive-people.nl/item/518604/ibm-en-microsoft-bundelen-krachten-in-de-cloud.html De cloudsoftware van IBM en Microsoft zal op elkaars cloudplatform aangeboden gaan worden. 'Dit om de klant de flexibiliteit te bieden om de software op tal van plaatsen te kunnen draaien'.

Concreet gebeurt dit door IBM's WebSphere applicatieserver, de MQ-messaging bus en de DB2-database beschikbaar te maken op Microsofts clouddienst Azure, en door Microsofts Windows Server en SQL Server aan te bieden op IBM Cloud. Daarnaast ondersteunt IBMj ook virtuele machines die gecreëerd zijn door middel van Microsofts virtualisatiesoftware Hyper-V. IBM en Microsoft gaan verder ook een .Net runtime ontwikkelen voor IBM's cloud-ontwikkelplatform Bluemix. Ook zal IBM zijn Pure Application Service, die het inrichten, uitrollen en beheren van een cloudinfrastructuur makkelijker maakt, tevens aanbieden op Azure.

Overstapproces
Om het overstapproces tussen de cloudplatformen te vergemakkelijken,  zullen de bestaande softwarelicenties kosteloos mee genomen kunnen worden van Azure naar IBM Cloud en vice versa. Azure-klanten zullen bij Micosoft bovendien naar rato van gebruik kunnen afrekenen voor de inzet van de IBM-componenten die daar beschikbaar zijn.

Ondersteuning
Tot op heden ondersteunde IBM al de nodige Microsoft-technologie via Softlayer, dat het in 2013 overnam. Via de Pure Application Service zullen klanten ook een hybride, Softlayer en Azure omspannende infrastructuur kunnen inrichten, zo garanderen IBM en Microsoft. 

]]>
Fri, 24 Oct 2014 09:33:20 +0200 IBM en Microsoft bundelen krachten in de cloud http://executive-people.nl/item/518604/ibm-en-microsoft-bundelen-krachten-in-de-cloud.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Video: intuïtief data analyseren http://executive-people.nl/item/518594/video-intua-macr-tief-data-analyseren.html Natural analytics is de term: op een intuïtieve, natuurlijk manier data verwerken in de connected wereld. Voor veel mensen lijkt dit een complexe opgave, maar verrassend genoeg blijken mensen van nature uitstekend in staat om data te verwerken en verbanden te leggen. In deze video van Qlik wordt uitgelegd hoe dit vermogen ten grondslag ligt aan de omgang met software voor business intelligence:

]]>
Fri, 24 Oct 2014 07:56:49 +0200
Gartner: goedkoopste datacenters zitten in Noorwegen en Zweden http://executive-people.nl/item/518593/gartner-goedkoopste-datacenters-zitten-in-noorwegen-en-zweden.html De goedkoopste datacenters zitten in Noorwegen en Zweden, zo meldt onderzoeksbureau Gartner. Daar kunnen andere techbedrijven zoals isv's hun diensten neerzetten voor co-locatie en tot wel 50 procent in kosten te besparen.

Tot nu toe zijn datacenters in trek die staan in London, Amsterdam, Frankfurt en Parijs. Maar Noorwegen en Zweden zijn in opkomst. De Noorse isv Visma biedt bijvoorbeeld zijn cloud software vanuit milieuvriendelijke Noorse datacenters, onder andere door het koude klimaat en gebruik van natuurlijke energie.

WK

]]>
Fri, 24 Oct 2014 00:30:42 +0200 Gartner: goedkoopste datacenters zitten in Noorwegen en Zweden http://executive-people.nl/item/518593/gartner-goedkoopste-datacenters-zitten-in-noorwegen-en-zweden.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Google investeert 542 miljoen dollar in een augmented reality start-up http://executive-people.nl/item/518591/google-investeert-miljoen-dollar-in-een-augmented-reality-start-up.html De Amerikaanse gigant Google heeft 542 miljoen dollar geïnvesteerd in een jong bedrijf dat gespecialiseerd is in augmented reality, Magic Leap. Volgens New York Times ziet de start-up daardoor zijn waarde stijgen tot 2 miljard dollar.

Magic Leap, dat opereert vanuit de voorstad van Miami, richt zich op augmented reality, een techniek die erin bestaat computerbeelden in het gezichtsveld van gebruikers te brengen. Het gaat om één van de grote diversificatiedomeinen van Google, dat AR al voor zijn Google Glass gebruikt.

Op de website van Magic Leap, die zegt dat 'het tijd is om weer magie in de wereld te brengen', zie je een olifant in een handpalm en een zwevende walvis. Het bedrijf beschikt momenteel nog over geen enkel verkoopbaar product en maakt niet de minste omzet

Augmented reality is een felbegeerd stukje technologie onder tech-bedrijven. Zeven maanden geleden heeft Facebook al de specialist in virtuele realiteit Oculus opgekocht voor 2 miljard dollar.

In samenwerking met Datanews

]]>
Fri, 24 Oct 2014 00:05:43 +0200 Google investeert 542 miljoen dollar in een augmented reality start-up http://executive-people.nl/item/518591/google-investeert-miljoen-dollar-in-een-augmented-reality-start-up.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Sessie met Nederlandse analisten tijdens Gartner Symposium/ITXpo http://executive-people.nl/item/518573/sessie-met-nederlandse-analisten-tijdens-gartner-symposium-itxpo.html Tijdens Gartner Symposium/ITXpo, dat over drie weken weer zal plaatsvinden in Barcelona, zullen Nederlandse analisten de staat van de Nederlandse IT-markt bespreken. Dit gebeurt tijdens de traditionele Nederlandse sessie, die ook dit jaar weer georganiseerd wordt door Gartner in samenwerking met Executive People. De bijeenkomst wordt exclusief voor de Nederlandse bezoekers afgesloten met een netwerkborrel.

Onder de titel ‘Doe maar Normaal dan doe je Digitaal genoeg’ zullen Frank Buytendijk, Gregor Petri en Brian Manusama verbaal de degens kruisen over de fundamentele onderschatting van de ´oerend hard voortschrijdende digitale verandering´. Gespreksleider is André van der Riet, die als nieuweVice President Service Delivery verantwoordelijk is voor Gartner Executive Programs Benelux.

De expertisegebieden van de deelnemende analisten zijn Information Innovation voor Frank Buytendijk, Cloud Computing voor Gregor Petri en Customer Strategies & Technologies voor Brian Manusama.

Bekijk hier een impressie van de Nederlandse sessie in 2013

Schrijf u hier in voor een bezoek met korting aan Gartner Symposium/ITXpo

]]>
Thu, 23 Oct 2014 13:46:34 +0200 Sessie met Nederlandse analisten tijdens Gartner Symposium/ITXpo http://executive-people.nl/item/518573/sessie-met-nederlandse-analisten-tijdens-gartner-symposium-itxpo.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Citrix neemt RightSignature over http://executive-people.nl/item/518572/citrix-neemt-rightsignature-over.html Citrix neemt RightSignature over, een SaaS-provider en specialist op het  gebied van elektronische handtekeningen.

RightSignature wordt gebruikt als aanvulling op Citrix's eigen ShareFile-oplossing en maakt het hiermee mogelijk de daarmee gedeelde documenten elektronisch te ondertekenen. Door de overname zullen met name de sectoren; financiële dienstverlening, gezondheidszorg en verzekeringen een verbeterd aanbod op het workflow-terrein kunnen bieden.

100 miljoen gebruikers
Het bedrag dat gemoeid is met de overname is vooralsnog onbekend. Dit jaar viert Citrix zijn 25 jarig bestaan. Met een installed base bij meer dan 330.000 organisaties, die samen goed zijn voor ruim 100 miljoen gebruikers, behaalde het bedrijf vorig jaar een omzet van 2,9 miljard dollar.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 10:48:23 +0200 Citrix neemt RightSignature over http://executive-people.nl/item/518572/citrix-neemt-rightsignature-over.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
KPMG benoemt vrouwelijke financieel directeur http://executive-people.nl/item/518571/kpmg-benoemt-vrouwelijke-financieel-directeur.html Advies- en accountantsbureau KPMG heeft Barbara Lamberts benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hierin zal zij de functie van financieel directeur krijgen. 

Het is binnen KPMG voor het eerst dat er een vrouw deze positie invult. Lamberts (1967) volgt Han van Delden op, die eindverantwoordelijke zal worden van het onderdeel markten en klanten.

Hiervoor was Lamberts financieel directeur bij Kinderopvang Nederland (het huidige Partou) en is registeraccountant. Lamberts beschikt over jarenlange ervaring in financiële en leidinggevende functies, onder andere bij ABN Amro en Aegon.

KPMG, de afgelopen tijd geplaagd door affaires, vond het vooral belangrijk om een financiële directeur van buiten aan te trekken. De raad van bestuur van de accountantsorganisatie bestaat nu uit zes mannen en een vrouw.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 10:29:25 +0200 KPMG benoemt vrouwelijke financieel directeur http://executive-people.nl/item/518571/kpmg-benoemt-vrouwelijke-financieel-directeur.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
OM start onderzoek naar fraude binnen ICT-branche http://executive-people.nl/item/518570/om-start-onderzoek-naar-fraude-binnen-ict-branche.html Het Openbaar Ministerie is gestart met een orienterend onderzoek naar fraude en het maken van onderlinge prijsafspraken bij bedrijven in de automatiseringsbranche. Het OM wil zodoende trachten vast te stellen of er voldoende aanwijzingen zijn om een strafrechtelijk onderzoek naar de sector in te kunnen stellen.

Het OM zal mogelijk worden bijgestaan in dit onderzoek door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die al een aantal weken signalen verzamelt van mogelijke misstanden bij automatiseringsbedrijven. "Indien mogelijk wordt de informatie die wij verzamelen gedeeld met het Openbaar Ministerie", zo verklaart een woordvoerder van de ACM.

Geen actief onderzoek
Vooralsnog is er van actief onderzoek geen sprake, aldus een woordvoerder van de ACM. Hij vertelt dat de ACM vorige week een brief naar de vijftig grootste automatiseerders in Nederland stuurde. In deze brief roept de waakhond de top-50 op om melding te maken van illegale prijsafspraken en andere vormen van concurrentievervalsing. Wie misstanden meldt voor de start van het officiele actieve onderzoek, komt in aanmerking voor een lagere boete.

Zembla
Aanleiding voor het oriënterende onderzoek is onder andere de uitzending van Zembla van twee weken geleden. Hierin verklaarde het televisieprogramma op basis van interne documenten dat automatiseerder Ordina tussen 2005 en 2010 heeft gefraudeerd bij meerdere aanbestedingsprocedures van de overheid.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 10:01:54 +0200 OM start onderzoek naar fraude binnen ICT-branche http://executive-people.nl/item/518570/om-start-onderzoek-naar-fraude-binnen-ict-branche.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Realtime geo-informatie helpt ambities Havenbedrijf Rotterdam te realiseren http://executive-people.nl/item/518554/realtime-geo-informatie-helpt-ambities-havenbedrijf-rotterdam-te-realiseren.html Het zijn roerige tijden voor Havenbedrijf Rotterdam. Niet alleen vanwege de economische crisis, maar ook vanwege de enorme concurrentie met havens in Europa die hetzelfde achterland hebben.“We hebben niet meer de ambitie om de grootste haven te worden. Dat kan ook niet meer. We willen vooral insteken op duurzaamheid en de beste haven ter wereld zijn”, zegt Cees Pons, die verantwoordelijk is voor port development bij het havenbedrijf. “IT en kaarten spelen daarin een sleutelrol.”

Havenbedrijf Rotterdam heeft te maken met nog meer ontwikkelingen die voor de nodige uitdagingen zorgen. Vanuit de overheid wordt Rotterdam geconfronteerd met steeds strengere wet- en regelgeving, vooral op het gebied van milieu. De energieprijzen liggen in Nederland twee tot drie keer hoger dan in de Verenigde Staten. Ook allerlei onrusten, zoals momenteel in Oekraïne, trekken een zware wissel op de haven. Bovendien worden schepen almaar groter. Pons geeft als illustratie aan dat in 1998 het grootste schip 8.000 containers kon vervoeren. “Iedereen verwachtte dat we daarmee wel de limiet hadden bereikt. De realiteit blijkt anders uit te pakken. Het grootste zeeschip anno 2014 kan 18.270 containers aan. Dat heeft natuurlijk de nodige gevolgen voor een haven. Grote schepen moeten altijd de haven in kunnen varen, maar ook het achterland moet op orde zijn. Denk hierbij aan verder vervoer via wegen of treinen”, stelt Pons.

Slagkracht creëren

De dynamische omgeving waar de haven mee te maken heeft, vereist de nodige slagkracht van het Havenbedrijf dat een groei wil realiseren van veertig tot zeventig procent in overslag in 25 jaar tijd. Daarbij moet de haven het doen met het huidige bestaande gebied. De fysieke ruimte vormt vooralsnog geen uitdaging. De ruimte op het water is echter wel beperkt en vormt een reëel knelpunt. Daarom moet de ruimte maximaal benut worden en moet de directie altijd de juiste operationele beslissingen nemen. Een verkeerde keuze kan immers een deel van de haven een tijdlang onbereikbaar maken voor andere schepen.

Het managen van een haven-met-ambitie is een complex vraagstuk. “Geografische informatie speelt hierbij een hoofdrol. Het vormt het fundament om alles om ons heen te kunnen begrijpen. Denk aan het begeleiden van het verkeer, het op verantwoorde wijze beheren van het milieu en het bestrijden van eventuele incidenten. Als we willen groeien binnen de bestaande ruimte, moeten we hier efficiënter en slimmer mee omgaan.”

Om tot de juiste inrichting van het havengebied te komen en de beste haven ter wereld te worden, zet Havenbedrijf Rotterdam PortMapsin, een oplossing die is gebaseerd op de ArcGIS-technologie van Esri. “Dit informatiesysteem heeft als uitgangspunt dat gegevens eenduidig opgeslagen moeten zijn. Vervolgens moet de informatie door alle betrokkenen binnen drie muisklikken toegankelijk zijn –op een intuïtieve manier. Het gaat hierbij uiteraard om real-time informatie. Want alleen als de data actueel en correct zijn, kan het management op gefundeerde wijze beslissingen nemen.”

Big Data

“De informatie zat bij ons voorheen in tal van verschillende systemen en in allerlei aparte ‘silo’s”, geeft Pons aan. “Het ArcGIS-platform brengt nu alle geografische informatie binnen PortMaps bij elkaar. We beschikken over dynamische koppelingen, kunnen informatie met elkaar combineren, ruimtelijke analyses maken en nog belangrijker: we kunnen alle data visualiseren, zodat we op eenvoudige wijze inzicht in de gegevens hebben. Voor de toekomst is dit zeer essentieel, aangezien we steeds meer informatie tot onze beschikking krijgen.”

“We krijgen bruikbare informatie uit apparaten, ofwel Internet of Things. Zo zetten we tal van sensoren in, bijvoorbeeld voor stankoverlast en dieptemetingen. We willen realtime informatie vergelijken met oudere informatie, zoals historische scheepsbewegingen. Bovendien is het voor ons nuttig om onder andere demografische content, basiskaarten, luchtfoto’s en open data te combineren. Op deze wijze zijn we in staat om vanuit Big Data allerlei patronen te herkennen en ontwikkelingen in de toekomst te kunnen voorspellen.”

Nuttig investeren in software

Elke doelgroep binnen Havenbedrijf Rotterdam heeft weer andere relevante informatie nodig. “Een bestuurder heeft andere informatie nodig dan bijvoorbeeld een kenniswerker. En een havenmeester kijkt ook weer op een andere manier naar data. Geo-informatie dient voor iedereen weer een ander doel. Dat is de reden dat we voor een platform en niet voor een systeem hebben gekozen. Iedereen heeft zijn eigen identiteit. Het platform herkent de gebruiker, weet wat de voorkeuren van die gebruiker zijn, weet hoe deze gebruiker de informatie wil ontsluiten en dus hoe de gegevens moeten worden aangeboden. PortMaps past zich met deze flexibiliteit aan de gebruiker aan.”

Het havenbedrijf wil met dit aanpassingsvermogen voorkomen dat ze investeren in een platform dat uiteindelijk niet wordt gebruikt. “In het verleden hebben we veel geld gestoken in allerlei IT-systemen. Op het laatst werd dit zo complex, dat we nog maar vijftig gebruikers hadden. Dat moest dus anders. Met PortMaps maken tot nu 350 medewerkers regelmatig gebruik van het systeem.  En de kosten voor het jaarlijkse onderhoud zijn gehalveerd.”

Naast eigen medewerkers kan het Havenbedrijf ook externe partijen toevoegen. Het platform is daarbij in staat om mensen bij elkaar te brengen in multidisciplinaire teams. “Want een goede samenwerking tussen verschillende disciplines is voor ons essentieel. We moeten immers samen met instanties als Rijkswaterstaat, gemeenten en milieudiensten problemen oplossen. Denk hierbij aan vraagstellingen hoe de wegen in Rotterdam niet alleen voor onze klanten bereikbaar moeten blijven, maar voor iedereen. Deze uitdagingen kunnen we de baas dankzij de grote rol die IT binnen onze organisatie speelt.”

]]>
Thu, 23 Oct 2014 08:17:57 +0200 Realtime geo-informatie helpt ambities Havenbedrijf Rotterdam te realiseren http://executive-people.nl/item/518554/realtime-geo-informatie-helpt-ambities-havenbedrijf-rotterdam-te-realiseren.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nimble en Ingram Micro flexibiliseren opslag http://executive-people.nl/item/517982/nimble-en-ingram-micro-flexibiliseren-opslag.html Eenvoudig beheer, verminderd energieverbruik en minimale downtime. Dat zijn zo’n beetje de troeven voor elke datacenterbeheerder tegenwoordig. Cisco is daar met zijn UCS-platform (unified computing system) een paar jaar geleden op ingesprongen. Nimble haakt daar met zijn opslagsystemen op in met applicatie performance, data protectie en preventief onderhoud. Ingram Micro combineert beide naar de markt toe.

Thijs Vink, Benelux-directeur van de Advanced Solutions divisie bij distributeur Ingram Micro, en Lars Andersen, channel manager Benelux & Nordics bij Nimble, zijn het roerend met elkaar eens: de storagemarkt groeit als kool en zal dat voorlopig blijven doen. “Dat geldt voor elke categorie: van de micro-SD-kaartjes voor de smartphone, tot aan de grote storage cabinets in het datacenter. En alles wat ertussenin zit. De gegevensproductie is enorm en de data moeten ergens worden opgeslagen”, licht Vink toe. 

Tegelijkertijd constateren beiden dat IT-budgetten onder druk staan, tiered storage lijkt kosteneffectief, maar veroorzaakt vaak performance problemen, gegevensbescherming is onvoldoende geautomatiseerd, incidenten in de storage omgeving worden onvoldoende snel opgelost en de (geplande) downtime in datacenters mag liefst seconden per jaar bedragen. Nimble biedt hier een helpende hand door op een slimme manier flashgeheugen (SSD) en NL-SAS/SATA disken te combineren. Natuurlijk bieden concurrenten ook een combinatie van deze technologieën. Maar waar zit dan het verschil?

Write en read

De meeste klanten vinden het de normaalste zaak om een capaciteitsuitbreiding (disk of SSD) te kopen om meer performance te krijgen. Dit is bij Nimble Storage niet het geval, zegt Andersen. Nimble combineert SSD met traditionele low cost high capacity harde schijven. "Heb je meer write performance nodig? Dan verkopen we meer CPU-vermogen, waardoor de compressie sneller is uit te voeren. En heb je meer read performance nodig? Dan leveren we SSD om als een read cache te gebruiken. En heb je meer capaciteit nodig; pas dan verkopen we disken. De klant koopt dus precies waar hij behoefte aan heeft", aldus Andersen. Klanten krijgen hierdoor veel meer performance in veel minder ruimte dan bij andere storage fabrikanten, is zijn conclusie. “Maar dat is nog niet alles”, licht Andersen toe. “Nimble biedt klanten de mogelijkheid om tot 10.000 snapshots, die nauwelijks capaciteit eisen, per array te maken en dan te repliceren naar een 2de array om zodoende bijvoorbeeld backup/recovery-strategieën op te zetten. Maar ook het Cloud based management platform, waardoor Nimble geen level-1 support meer nodig heeft en klanten direct met level-2 engineers praten”.

Schaalbaar

Andersen vertelt dat Nimble (Engels voor ‘lenig’) in 2008 is opgericht door één van de eerste engineers van NetApp en DataDomain. "De eerste klant kwam in 2010. Inmiddels zit de onderneming wereldwijd met meer dan 3.500 afnemers. De kracht is het speciaal ontwikkelde filesysteem, dat op unieke wijze de kracht van SSD (flash is goed in reads, niet in writes) en disk (goed in sequential IO, niet in random IO; en goedkoop) combineert. Alle uitbreidingen in flash, controller (CPU) en disk gebeuren online en dus zonder downtime."

Cisco ‘Smartstack’

Nimble stelt klanten dus in staat op veel minder vloeroppervlak veel meer performance te halen. Cisco streeft ook naar een enorme ‘infrastructure density’. Daarom hebben beide bedrijven de zogenaamde ‘Smartstack’ gedefinieerd, een referentieachitectuur waarbij Cisco UCS servers, Cisco switches en Nimblestorage systemen worden gecombineerd. Tevens is de support van deze geconvergeerde infrastructuuroplossing geconsolideerd en heeft de klant één aanspreekpunt voor support. Andersen en Vink roemen de schaalbaarheid van de SmartStack-oplossingen. “Geschikt voor zowel MKB als de grote organisaties.” Door de modulaire opbouw van de systemen is het opschalen ervan eenvoudig.

Nimble – Een serieus bedrijf

De oplossing geeft de klant vooral meer performance per geïnvesteerde euro, slimme data management software en support, maar werkt ook ruimte- en energiebesparend. “Het business model van Nimble is eveneens simpel”, zegt Andersen “Wie een Nimble-systeem koopt krijgt een vracht aan software er gratis bij”. “Technisch een waardevolle oplossing, maar bovendien ook een serieus bedrijf. Vorig jaar december naar de beurs gegaan”, voegt Vink eraan toe.

Cisco-platform

Het mooie is, vertelt Vink, dat Nimble naadloos aansluit op het UCS- en Nexus-platform van Cisco. “Wij hebben al een toegewijd Cisco-team. Die betrekken we ook bij onze marktbenadering. Wij trainen onze klanten al op het UCS-platform; nu komt daar het storagegedeelte bij met Nimble. Dat sluit mooi op elkaar aan”, zegt Vink. Andersen zegt dat één van de redenen om een Paneuropese samenwerking aan te gaan met Ingram Micro vooral ook het Cisco-resellernetwerk is dat deze distributeur al heeft en de ambitie van zowel Cisco als Ingram om fors meer resellers te recruiteren voor deze oplossingen. “Wij kunnen daar mooi op meeliften.”
Overigens heeft Nimble oplossingen die tevoren al zijn gevalideerd door bijvoorbeeld VMware, Oracle, Citrix en Microsoft. En natuurlijk door Cisco. Zo zijn er een SmartStack voor bedrijfskritische applicaties met VMware, is er een Smartstack voor Oracle, voor VDI en voor de private cloud met Microsoft Hyper-V.

Bijscholen

Vink ziet niet dat er nieuwe storage-resellers bijkomen in Nederland. De markt is wel zo’n beetje uitgekristalliseerd. “Maar het opvallende aan deze oplossing is dat het zich niet beperkt tot opslag. Het is een oplossing die inhaakt op Cisco’s UCS, dus op de infrastructuur van een datacenter. Dat betekent dat resellers zich op beide terreinen moeten bekwamen. Wij hebben samen een trainingsprogramma in het leven geroepen om ze daarbij ter wille te zijn”, zegt Vink. Een kwestie dus van bijscholen. Maar dat zal niemand vreemd in de oren klinken, want dat is zo’n beetje de enige constante factor in de IT-industrie. Vink: “Wij zijn op zoek naar resellers die deze reis met ons mee willen maken. Resellers die bereid zijn te investeren in de tijd om de reis tot een goed einde te brengen. Wij weten zeker dat aan deze oplossingen behoefte bestaat binnen de markt.”

Ondersteuning

Nimble heeft een ondersteuningssysteem in het leven geroepen voor alle SmartStacks die in gebruik zijn bij klanten. Op het hoofdkantoor in San Jose, Californië, komen de signalen binnen die de systemen afgeven. De support centra werken 24 uur per dag vanuit vier locaties verspreid over de wereld. De storage systemen houden zelf hun eigen gezondheid bij. “Wij weten eerder wanneer uitbreiding van het systeem nodig is, dan de klant zelf, of het nu om performance of capaciteit gaat. Meestal moet een klant de leverancier bellen met het verzoek om uitbreiding. Bij ons hoeft dat niet: wij bellen de klant”, zegt Andersen. Hij voegt eraan toe dit cloud based management systeem ook door de reseller is in te zetten op verzoek van de eindgebruiker. “Wij zien wat er met de systemen gebeurt. En in plaats van de klant, kunnen wij ook de reseller bellen met die informatie. Die kan dan goed voorbereid contact opnemen met zijn klant. Zo houden we het lokaal.”

]]>
Thu, 23 Oct 2014 07:06:40 +0200 Nimble en Ingram Micro flexibiliseren opslag http://executive-people.nl/item/517982/nimble-en-ingram-micro-flexibiliseren-opslag.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Allinco Systems brengt Ruckus Wi-Fi aan boord van de Bucentaur http://executive-people.nl/item/518449/allinco-systems-brengt-ruckus-wi-fi-aan-boord-van-de-bucentaur.html De Bucentaur is een groot schip dat onderzoek doet naar de aanwezigheid van aardgas en olie in de Noordzee. Om de crew te kunnen voorzien van Wi-Fi heeft Allinco Systems B.V. uit Breda een Wi-Fi netwerk gerealiseerd met behulp van de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless.

De Bucentaur voert haar werkzaamheden in de wateren rond de Noordzee en dan voornamelijk in de buurt van Noorwegen. Het schip kan gezien worden als een varend booreiland vanwege de aanwezigheid van een grote boorinstallatie waarmee men midden op zee kan boren tot een diepte van 1500 meter. Dankzij een speciale mechanische constructie kan dit worden uitgevoerd tot windkracht 7-8. De werkzaamheden aan boord van de Bucentaur worden uitgevoerd door een crew van ongeveer 50 personen. Hierbij zijn zij in grote mate afhankelijk van toegang tot internet om data te kunnen versturen en toegang te krijgen tot benodigde informatie. Evenals het communiceren met de organisatie en opdrachtgevers.

Omdat het schip ook vaak voor langere tijd, zo’n 3 à 4 weken, uitvaart was er vanuit de crew ook om privé-redenen een grote behoefte aan internet. Om het schip te kunnen ontsluiten heeft men een satellietverbinding van 2Mbps gerealiseerd. Wanneer het schip dichter bij land komt wordt er overgeschakeld naar 3G/4G om meer en goedkoper bandbreedte te bieden. Toegang tot internet bleef echter beperkt tot een klein gedeelte aan boord. Om de crew overal aan boord efficiënter te laten werken en om persoonlijke devices toegang te geven tot internet, werd de wens naar een goed dekkend Wi-Fi netwerk aan boord steeds sterker. Het schip bestaat voor het merendeel uit staal, vandaar dat men een Wi-Fi specialist heeft ingeschakeld. Al snel kwam men uit bij Allinco Systems uit Breda, omdat zij dankzij hun integratie van services en kennis van netwerken in staat is om samen met de klant turn-key oplossingen te leveren.

Allinco Systems is al jarenlang gecertificeerd Ruckus Wireless Big Dog partner. Voor klanten hebben zij Wi-Fi netwerken gerealiseerd op verschillende locaties, zowel indoor als outdoor. Na het in kaart brengen van de wensen van de Bucentaur kwamen zij al snel uit op de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless. Dankzij hun gepatenteerde adaptieve antennesysteem is Ruckus in staat om automatisch het signaal te optimaliseren om stabiele Wi-Fi connectiviteit te kunnen bieden. Conventionele Wi-Fi systemen zijn gewend om het Wi-Fi signaal rondom te versturen. De stalen constructie aan boord zorgt ervoor dat de Wi-Fi signalen weerkaatst worden, waardoor er interferentie optreedt en het Wi-Fi signaal verzwakt wordt. Ruckus Wireless voorkomt dit door niet zomaar een Wi-Fi signaal uit te zenden, maar op een intelligente manier een Wi-Fi pad te kiezen. Deze technologie heet BeamFlex en zorgt ervoor dat devices optimaal bediend worden voor stabiele Wi-Fi connectiviteit.

Voor het Wi-Fi netwerk op de Bucentaur heeft Allinco Systems gekozen voor de ZoneFlex R300 access points. Deze access points maken gebruik van de BeamFlex technologie, waarmee een oplossing geboden wordt voor de weerkaatsing van het Wi-Fi signaal op de stalen constructie. Daarnaast is de R300 een dual-band access point, waardoor het apparaten zowel over de 2.4GHz als over 5GHz band kan bedienen. Om overal dekking te bieden heeft Allinco Systems eerst een site survey aan boord uitgevoerd. Hierbij wordt er een R300 in een ruimte geplaatst om de signaalsterke overal te bepalen.

Om het beheer van deze access points centraal aan te sturen wordt er gebruik gemaakt van de Ruckus ZoneDirector 1112 WLAN controller. De ZoneDirector stuurt de access points aan en laat deze onderling met elkaar communiceren. Hiermee wordt onder andere seamless roaming tussen de access points mogelijk gemaakt, waardoor de crew ook wanneer zij zich aan boord bewegen altijd verbonden blijven met het netwerk. De ZoneDirector zorgt er ook voor dat het zakelijke verkeer voorrang krijgt op het privé-verkeer. Middels verschillende VLAN’s worden deze twee typen verkeer van elkaar gescheiden. Het zakelijke VLAN kan altijd volledig beschikken over de beschikbare bandbreedte. Hierin zitten alle apparaten die voor zakelijke doeleinden gebruikt worden aangesloten. Wanneer de crew met hun privé-apparaten verbinden met het Wi-Fi netwerk worden zij toegewezen aan het andere VLAN. Alleen wanneer het zakelijke VLAN de bandbreedte niet volledig gebruikt, wordt deze toegewezen aan het privé VLAN.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 07:06:26 +0200 Allinco Systems brengt Ruckus Wi-Fi aan boord van de Bucentaur http://executive-people.nl/item/518449/allinco-systems-brengt-ruckus-wi-fi-aan-boord-van-de-bucentaur.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Ebury benoemt Rob Adrichem tot Country Manager Nederland http://executive-people.nl/item/518498/ebury-benoemt-rob-adrichem-tot-country-manager-nederland.html Ebury, de groeiende Engelse financiële dienstverlener die zich vooral richt op het mkb, heeft Rob Adrichem aangesteld als Country Manager voor Nederland. Bij Ebury, dat recent een vestiging in Amsterdam heeft geopend, zal Adrichem zich richten op de realisatie van groei en het vergroten van marktaandeel binnen het midden- en kleinbedrijf.

Rob Adrichem (52) brengt een ervaring van zo’n 25 jaar in de financiële dienstverlening met zich mee. Voor zijn aanstelling bij Ebury was hij Director Global Banking & Markets bij The Royal Bank of Scotland. Hiervoor vervulde hij gedurende acht jaar verschillende functies bij ABN AMRO zoals Corporate Director en Vice President. Eerder was hij tien jaar Senior Broker bij financieel handelshuis Haighton & Ruth.

Adrichem zal rapporteren aan Salvador García Andres, CEO en oprichter van Ebury: “Met de aanstelling van Rob halen we een zeer ervaren bankier en broker binnen wiens profiel past binnen onze ambitie om snel te groeien in de Nederlandse markt. Wij zijn ervan overtuigd dat Rob de juiste expertise heeft om mkb-ers te helpen bij het realiseren van internationale groei.”

WK

]]>
Thu, 23 Oct 2014 00:16:22 +0200 Ebury benoemt Rob Adrichem tot Country Manager Nederland http://executive-people.nl/item/518498/ebury-benoemt-rob-adrichem-tot-country-manager-nederland.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Radboud Universiteit bespaart 50 procent tijd met toegangsbeheer en provisioning http://executive-people.nl/item/518507/radboud-universiteit-bespaart-procent-tijd-met-toegangsbeheer-en-provisioning.html De Radboud Universiteit van Nijmegen gebruikt Dells One Identity Manager om meer controle te krijgen over het toegangsbeheer en de provisioning. Hierdoor wordt de tijd gehalveerd die studenten nodig hebben om het aanmeldproces te doorlopen. Hoewel klanten van veel identiteit- en toegangsleveranciers moeten kiezen tussen provisioning en controle, adresseert Identity Manager beiden. Hierdoor kan de universiteit een strategie voor identiteit- en toegangsmanagement creëren die jaren meegaat.
 
De Radboud Universiteit is naast een toonaangevende academische gemeenschap ook de thuisbasis voor verschillende onderzoeksinstellingen en is tevens verbonden aan één van de grootste academische ziekenhuizen van Nederland. Hierdoor beheert de organisatie een wisselende gebruikersgroep van 45.000-50.000 personen, waaronder studenten, universiteitsmedewerkers, alumni, onafhankelijke onderzoekers en leveranciers. Doordat de gebruikersgroep continu verandert, werd de universiteit geconfronteerd met verschillende uitdagingen zoals ‘entitlement creep’, wat voorkwam als gebruikers van rol veranderden. De toegangsautorisatie die nodig is voor hun nieuwe rol werd toegevoegd, terwijl de toegang die nodig was voor hun oude rol vaak niet werd beëindigd. Hierdoor ontstonden risico’s omdat een groot aantal gebruikers meer rechten kregen dan ze daadwerkelijk nodig hadden.
 
Met 10.000 studenten die elk jaar de universiteit binnenkomen en verlaten moest de universiteit ook realtime veranderingen kunnen maken voor de toegangsrechten van de studenten. Daarnaast maken regelmatige updates van nationale wetten en veranderende toegangsbehoeften binnen de organisatie het noodzakelijk voor de universiteit om een oplossing te hebben die zulke veranderingen snel en gemakkelijk kan realiseren.
 
De universiteit vond het moeilijk om al deze uitdagingen te managen met hun vorige oplossing zonder meer mensen aan te moeten nemen. Tevens is een stijging in datalekken bij Nederlandse instellingen een reden geweest voor meer ongerustheid bij de universiteitsleiding. Omdat de universiteit een grote hoeveelheid gevoelige data beheert, waaronder persoonlijke informatie, bankrekeninggegevens en onderzoekdata, waren de leidinggevenden bij Radboud Universiteit vooral bezorgd over de mogelijke kosten voor reputatie en financiën als een lek op zou treden als gevolg van ongeoorloofde toegang.
 
Positieve gevolgen voor controle, gebruikerstevredenheid en IT-workload
Door te werken met Dells implementatiepartner Intragen kon de Radboud Universiteit de beschikbare oplossingen voor identiteit- en toegangsbeheer (Identity and Access Management: IAM) in kaart brengen, en koos Dell One Identity Manager om in meerdere IAM-behoeften te voorzien. De compleetheid van de oplossing was van cruciaal belang in de keuze van de universiteit. De Identity Manager is geselecteerd vanwege zijn vermogen om zowel in beheer- als provisioning-behoeften te voorzien, in tegenstelling tot de oudere oplossing van de universiteit. Door Identity Manager te gebruiken heeft de Radboud Universiteit een einde gemaakt aan de ‘entitlement creep’ en werd het mogelijk om realtime veranderingen te maken aan gebruikersinstellingen. Hierdoor krijgen nu de juiste personen toegang tot de juiste data en applicaties. De oplossing maakt ook het management van meerdere functies (zoals een alumnus die ook faculteitlid is) mogelijk door elke functie van een gebruiker aan één identiteit te koppelen.
 
Met de Identity Manager heeft de universiteit de tijd gehalveerd die nodig was om een nieuwe gebruiker toe te voegen aan het systeem. Daarnaast kunnen processen die voorheen ’s nachts werden uitgevoerd nu op een bijna realtime basis worden uitgevoerd, waardoor de tijd die nodig is om een nieuwe gebruiker toe te voegen verminderd is van twee of drie dagen naar één dag. In combinatie met de selfservice opties voor gebruikers hebben deze eigenschappen zowel de tevredenheid van de gebruikers verbeterd als de werklast voor het IT-team verminderd.
 
Doordat de Radboud Universiteit is voorzien in zijn beheer- en provisioning behoeften, heeft de universiteit nu de zekerheid die zij nodig heeft om zich te beschermen tegen datalekken en kan hiermee schade aan haar reputatie en financiën voorkomen. Met Identity Manager kan de universiteit vandaag effectief identiteiten en toegang managen en in de toekomst de oplossing laten groeien om in nieuwe behoeften te voorzien.

Jos Groenewegen, senior Identity and Access Manager, Radboud Universiteit: “In de huidige competitieve onderwijsomgeving moest de Radboud Universiteit de mogelijkheden bekijken om de toegang tot data en apps efficiënter te maken, niet alleen voor ons personeel, maar ook voor studenten en hun ouders. Tegelijkertijd hebben we een erg complexe gebruikersgroep omdat veel gebruikers meerdere functies hebben. Het was van cruciaal belang voor ons dat we een oplossing zouden vinden die een einde zou maken aan ‘entitlement creep’ en die ervoor zou zorgen dat iedereen de toegang kreeg die zij nodig hadden. Identity Manager onderscheidde zich van de andere oplossingen door zijn volledigheid – het is een enkel product die alle problemen oplost, zowel wat betreft provisioning als beheer. Met Identity Manager hebben we nu de oplossing die we nodig hebben, die ons beschermt en concurrentievoordelen levert, zowel vandaag als in de toekomst.”
 
John Milburn, executive director, Identity and Access Management, Dell Security: “Onderwijsinstellingen zoals de Radboud Universiteit hebben een oplossing nodig die het unieke en complexe identiteit- en toegangsmanagementproces vereenvoudigt. Om risico’s te beperken en ervoor te zorgen dat de juiste gebruikers toegang hebben tot de juiste data, moeten ze zowel het beheer als de provisioning kunnen adresseren zonder dat ze een keuze tussen beiden moeten maken. We zijn zeer verheugd dat we met Intragen konden samenwerken om de Radboud Universiteit te helpen met het implementeren van Dell One Identity Manager, waardoor de IT-afdeling zakelijke problemen zo snel mogelijk kan oplossen.”
 
Ian Yoxall, director, Intragen:“Vanwege de complexe gebruikersomgeving van de Radboud Universiteit was het duidelijk dat ze een oplossing nodig hadden die hen niet alleen in hun provisioning behoeftes voorzag, maar die hen ook de mogelijkheid gaf een betrouwbaar beheerproces te ontwikkelen. Samen met Dell konden we de universiteit inzicht geven in hun gehele omgeving, hun identiteit- en toegangsmanagement behoeften achterhalen, en hen voorzien van een oplossing die niet alleen aan hun huidige eisen voldoet maar hen ook in staat stelt om extra functies toe te voegen om toekomstige uitdagingen aan te gaan.” 

]]>
Thu, 23 Oct 2014 00:06:59 +0200 Radboud Universiteit bespaart 50 procent tijd met toegangsbeheer en provisioning http://executive-people.nl/item/518507/radboud-universiteit-bespaart-procent-tijd-met-toegangsbeheer-en-provisioning.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
SCC Nederland heet nu Misco Solutions http://executive-people.nl/item/518501/scc-nederland-heet-nu-misco-solutions.html SCC Services Nederland is omgedoopt tot Misco Solutions zo meldt moedermaatschappij Systemax op de website. Dit betekent dat het merknaam SCC gaat verdwijnen.

Misco Solutions in Nederland wordt geleid door de Brit Norman Kough.  Wim Uiterdijk (SCC) en Dennis Broman (Systemax) rapporteren aan hem.

WK

]]>
Wed, 22 Oct 2014 17:06:03 +0200 SCC Nederland heet nu Misco Solutions http://executive-people.nl/item/518501/scc-nederland-heet-nu-misco-solutions.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
ETTU lanceert sociaal intranet in de cloud http://executive-people.nl/item/518505/ettu-lanceert-sociaal-intranet-in-de-cloud.html ETTU heeft vandaag het Cloud Social Intranet gelanceerd in SharePoint Online. Dit portaal biedt organisaties een standaard intranet oplossing voor een vast bedrag per maand, per gebruiker. Het Cloud Social Intranet maakt volledig gebruik van de standaard functionaliteiten van SharePoint Online en is binnen één klik aan te zitten binnen een (bestaande) Office 365 omgeving.

SharePoint Online levert organisaties nieuwe mogelijkheden om samen te werken vanuit de cloud. Met het standaard intranet in SharePoint Online speelt ETTU in op de vraag naar een gebruiksvriendelijk online platform waarmee medewerkers informatie kunnen delen, vinden en samenwerken. ETTU beschikte al over een standaard intranet oplossing voor lokale (on-premise) installaties. Met deze nieuwste ontwikkeling wordt het Cloud Social Intranet geleverd als Software as a Service (SaaS) en wordt er volledig gebruikt gemaakt van de mogelijkheden die SharePoint Online organisaties biedt.

Daarnaast worden aanvullende diensten geleverd waaronder uitgebreide ondersteuning, advies, consultancy en beheer. Met meer dan acht jaar ervaring op het gebied van Microsoft technologie heeft ETTU hiermee een online platform gerealiseerd dat in combinatie met de bijbehorende diensten zorgt voor een snelle acceptatie en adoptie door gebruikers.

Piet Vink, mede-eigenaar van ETTU: “Al geruime tijd levert ETTU de eConnect productlijn van bewezen SharePoint-oplossingen. De kennis en ervaring die wij hiermee hebben opgedaan hebben wij ingezet om het Cloud Social Intranet te realiseren. Hiermee beschikken organisaties over een volledig social intranet dat desgewenst uitgebreid kan worden met additionele functionaliteiten. Doordat het een standaard oplossing is, kan het portaal met één klik aangezet worden, ook binnen bestaande Office 365 omgevingen. Een organisatie kan dus erg snel aan de slag!”

Het Cloud Social Intranet is al beschikbaar voor €6 per gebruiker per maand voor een organisatie met maximaal 1000 medewerkers. Voor organisaties met meer dan 1000 medewerkers zijn de prijzen op aanvraag. Het Cloud Social Intranet kan zo meegroeien met elke organisatie zonder vooraf grote investeringen te doen in hardware of de ontwikkeling van functionaliteiten. Momenteel wordt het Cloud Social Intranet uitgerold binnen Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe, waar begin 2015 de 27 aangesloten scholen en 580 medewerkers gebruik zullen gaan maken van het online platform.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 15:03:13 +0200 ETTU lanceert sociaal intranet in de cloud http://executive-people.nl/item/518505/ettu-lanceert-sociaal-intranet-in-de-cloud.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Google-diensten offline door storing http://executive-people.nl/item/518489/google-diensten-offline-door-storing.html Diverse Google-diensten functioneeren niet naar behoren vanwege een storing. Wereldwijd stromen er klachten binnen dat contactlijsten niet kunnen worden geladen, dat Google+ offline is en dat Hangsouts-berichten niet worden verzonden.

De storing begon omstreeks 09.00 uur op woensdagochtend. Het is niet duidelijk wat de storing veroorzaakt, of wanneer deze zal zijn opgelost.

Op de storingspagina van Google staat vooralsnog alleen dat Google Drive kampt met een storing, maar er staat niks over Hangouts en Drive. Ook via Twitter stromen de klachten binnen.

Storingen bij Google duren doorgaans niet lang - de laatste grote storing waarbij Google.com er zelf uit lag duurde slechts een half uur.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 10:54:59 +0200 Google-diensten offline door storing http://executive-people.nl/item/518489/google-diensten-offline-door-storing.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Enorme winst Yahoo door beursgang Alibaba http://executive-people.nl/item/518488/enorme-winst-yahoo-door-beursgang-alibaba.html Internetgigant Yahoo heeft zijn winst afgelopen kwartaal exponentieel zien groeien door de verkoop van een deel van zijn belang in Chinese branchegenoot Alibaba. Verder steeg omzet de omzet dankzij een toename van de inkomsten uit mobiele diensten.

Yahoo verkondigde een nettowinst van 6,8 miljard dollar (5,4 miljard euro) over het derde kwartaal, tegenover 297 miljoen dollar een jaar eerder. Die grote winst is dus vooral te wijten aan de beursgang van Alibaba in New York, die Yahoo als medeverkoper 6,3 miljard dollar opleverde. Yahoo zag zijn omzet vorig kwartaal nog met 1 procent stijgen tot 1,15 miljard dollar.

Volgens topvrouw Marissa Mayer kan er gesproken worden van een 'solide kwartaal'. Ze wees daarbij vooral op de inhaalslag die de mobiele diensten, waarin veel wordt geïnvesteerd, maakten. Met een verwachte omzet van 1,2 miljard dollar over heel 2014 leveren die volgens de topvrouw nu een belangrijke bijdrage aan de totale opbrengsten van het bedrijf.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 10:45:25 +0200 Enorme winst Yahoo door beursgang Alibaba http://executive-people.nl/item/518488/enorme-winst-yahoo-door-beursgang-alibaba.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Apple: iCloud-servers niet getroffen door hackers http://executive-people.nl/item/518487/apple-icloud-servers-niet-getroffen-door-hackers.html Naar verluid zijn iCloud-accounts gehackt door de Chinese overheid, nonsens beweert Apple. De servers van iCloud zijn aangevallen maar niet binnengedrongen, zo meldt de Amerikaanse techgigant.

Zo is omschreven in algemene termen op een nieuwe beveiligingspagina. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er geen gegevens onderschept kunnen zijn, voor een zogenoemde man-in-the-middle-aanval is het namelijk niet nodig om de server van de site of de computer van de gebruiker binnen te dringen. Apple verkondigt dat het zich bewust is van “regelmatige georganiseerde aanvallen” op zijn systemen, meestal met het doel om gebruikersinformatie te verkrijgen. 

Prioriteit
Apple claimt de aanvallen hoog op te nemen, maar weet te melden dat de pogingen geen impact hebben op de servers van iCloud, en iCloud-login op Macs en iOS-apparaten.

Belang veiligheidscertificaten
Verder verwijst Apple naar het belang van veiligheidscertificaten in browsers. Op de nieuwe beveiligingspagina legt Apple uit hoe gebruikers de betrouwbaarheid van iCloud-loginpagina’s kunnen controleren. Er is uitleg voor gebruikers van Safari, Chrome en Firefox, de drie populairste browsers voor de Mac. Uitleg voor gebruikers van Windows of iOS ontbreekt nog.

Gisteren nog meldde Great Fire, een organisatie die censuur door de Chinese overheid monitort, dat de Chinese overheid gegevens van iCloud-gebruikers zou onderscheppen.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 10:29:31 +0200 Apple: iCloud-servers niet getroffen door hackers http://executive-people.nl/item/518487/apple-icloud-servers-niet-getroffen-door-hackers.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Visie: 'Dreamforce was feest voor de business' http://executive-people.nl/item/518454/visie-dreamforce-was-feest-voor-de-business.html Vorige week was de week van Dreamforce, het grote jaarlijkse evenement van Salesforce in San Francisco en een spektakelshow waar de Amerikaanse cloudleverancier de belangrijkste nieuwe oplossingen voor de komende jaren aan het publiek toont. Ton van der Meer, CEO van CRMWaypoint, is er ook dit jaar weer bij. Wat vond hij van al het nieuws dat op het innovatiefeest is gepresenteerd?

Amerikaanse IT-giganten als Oracle, EMC, Dell en Microsoft hebben er allemaal wel een handje van om hun jaarlijkse evenement behoorlijk op te kloppen, maar Salesforce heeft in een aantal jaren tijd wel een uitzonderlijke schaalgrootte weten te behalen.  Er lopen dit keermeer dan 135.000 bezoekers rond en naar de keynote van Marc Benioff keken zo’n 5 miljoen mensen. San Francisco is blauw gekleurd en overgenomen door de bezoekers. Spraakmakende namen als Hillary Clinton en Al Gore, sprekers  die niet afkomstig zijn uit de IT-wereld, houden er hun verhaal. Ton van der Meeroprichter en CEO van CRMWaypoint, Salesforce-kenniscentrum in de Benelux, bezoekt Dreamforce dit jaar voor de  zevende keer.

Waarom ben je precies bij Dreamforce? Is het ook na zes keer nog steeds interessant?
Voor ons is het met name een goed evenement om met klanten en prospects te spreken. Het netwerken is belangrijk. Maar misschien net zo belangrijk zijn voor ons de productlanceringen. Het is niet zo dat ze dat van tevoren met ons delen en daarom zitten ook wij  als partner toch altijd wel op het puntje van onze stoel. Ieder jaar worden er introducties gedaan die voor ons belangrijk zijn.  Bovendien kan je hier direct langs alle boots, kennismaken met de productmanagers en hen de nodige vragen stellen. Dat is een groot voordeel, zeker wanneer je als kenniscentrum voorop wil blijven lopen.

Wat was het belangrijkste nieuws voor jou op het evenement?
Er zijn eigenlijk twee grote lanceringen geweest, de Wave analytics cloud en Salesforce1 Lightning. Wave  is de nieuwe business intelligence (BI) cloud van Salesforce. De ontwikkeling van Salesforce ligt wat dat betreft enigszins in lijn met andere oplossingen als Siebel, die ook begon als CRM en later met analytics kwam. Salesforce'sanalytics richt zich in eerste instantie op de mobiele telefoon en moet data uit iedere mogelijke bron kunnen halen. Bijzonder aan de analytics cloud van Salesforce is vooral dat de BI-oplossing heel gemakkelijk werkt en iedereen ermee aan de slag kan. Het richt zich vooral op de installed base van Salesforce-gebruikers, de verkoop- en marketingafdeling, en niet zozeer IT.

En Lightning?
Lightning is een nieuw cloudplatform waarmee je snel en laagdrempelig mobiele Salesforce1-mobiele apps in elkaar kunt zetten. Dat doe je dan op het PaaS van Force.com. Je kan snel drag and drop functionaliteit toevoegen en de vormgeving veranderen. Het gaat echt om complexe applicaties die door de business zelf gemaakt kunnen worden. Dreamforce wordt nogal eens afgeschilderd als het grootste IT-evenement, maar als je het mij vraagt is dat niet terecht. De producten richten zich echt op de eindgebruiker, en het is dus ook vooral een business innovatie event.

Wat maakt die lanceringen nu bijzonder?
Wat Salesforce in mijn ogen heel goed doet, niet alleen nu maar ook andere jaren, is dat ze direct laten zien hoe je er gebruik van kan maken. Ze zeggen: ‘We kondigen product x aan en, by the way, we hebben hier direct drie usecases met spraakmakende namen.’ En dan is het  ook  wereldwijd beschikbaar. In het geval van Lightning kwam bijvoorbeeld onder andere Coca Cola op het toneel vertellen hoe ze het nieuwe platform gebruiken bij het ordermanagement proces.

Belangrijk nieuws hier is onder andere ook de samenwerking tussen Microsoft en Salesforce. Nu is de relatie tussen de twee wel eens voorgesteld als een Anaconda (Salesforce) die een zoogdier (Microsoft) doodknuffelt. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Die samenwerking is op zichzelf al van eerdere datum, maar er worden nu ook echt concrete oplossingen gepresenteerd. De Saleforce1 app voor Windows Phone komt halverwege 2015, Office wordt geïntegreerd  met de Salesforce suite en OneDrive krijgt een connectie met Salesforce. Over de motivaties achter die samenwerking kan ik niet veel zeggen, beide partijen zullen daar zo hun eigen redenen voor hebben. Ik denk dat je het vooral moet zien door de ogen van de klant. Voor klanten is het vooral gunstig nu erintegraties mogelijk zijn. Dat was eerder nog niet het geval en was voor hen een belemmerende factor bij het maken van een goede keuze. Die drempel is nu weggenomen.

Wat was je hoogtepunt tot nu toe en wat ga je vandaag doen?
Pfoe! Het hoogtepunt was tot nu toe zondermeer de key-note van Benioff. Maandag was het voor Salesforce begrippen nog redelijk rustig, maar dinsdag zat het hier echt afgeladen vol. Vandaag maak ik er een rustig dagje van. Een paar praatjes met klanten en prospects en toch vooral ook nog wat usecases bekijken. Dit zijn toch de plekken waar je de inspiratie opdoet om te zien hoe je de nieuwe Salesforce technologie slim toe kunt passen.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 07:28:07 +0200 Visie: 'Dreamforce was feest voor de business' http://executive-people.nl/item/518454/visie-dreamforce-was-feest-voor-de-business.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Young Professionals kennen social enterprises een betere reputatie toe dan organisaties die ... http://executive-people.nl/item/518431/young-professionals-kennen-social-enterprises-een-betere-reputatie-toe-dan-organisaties-die-winstmaximalisatie-centraal-stellen.html Young Professionals kennen social enterprises een betere reputatie toe dan organisaties die winstmaximalisatie centraal stellen. Dit blijkt uit onderzoek van Kirkman Company, YSE en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het onderzoek is uitgevoerd onder 95 (bijna afgestudeerde) Young Professionals.

De instellingen deden samen onderzoek naar de veranderende relevantie van organisaties en hun vermogen om talent aan te trekken. Verkiezen Young Professionals een social enterprise als werkgever boven een organisatie die dit niet is (zoals een traditionele organisatie)? Een social enterprise onderscheidt zich door winstmaximalisatie ondergeschikt te stellen aan haar maatschappelijke missie. Uit het onderzoek kwam naar voren dat social enterprises onder de Young Professionals een betere reputatie wordt toegeschreven dan niet-social enterprises; daarnaast verwachten potentiële werknemers dat dit type organisatie een betere werkgever is en er is gebleken dat social enterprises een lager salaris hoeven uit te keren.

Han Hendriks (foto), Managing Partner bij Kirkman Company vertelt: “De resultaten uit dit onderzoek bevestigen de verschuiving die wij de afgelopen jaren zien in de markt. Wij geloven dat organisaties die louter gericht zijn op winstmaximalisatie geen bestaansrecht meer hebben. Organisaties die talent aan zich verbinden, streven ernaar om 100% relevant te zijn voor medewerkers. Wanneer een organisatie ernaar streeft relevant te zijn voor klanten, medewerkers, partners, milieu, maatschappij en aandeelhouders, mag zij spreken van een social enterprise.”

Social enterprise; een magneet voor het aantrekken van talent
Uit eerder onderzoek is gebleken dat het vermogen om talent aan te trekken, te motiveren en ook daadwerkelijk te behouden bepalend is voor het succes van de organisatie. De schaarste aan talent is enorm en zal de komende jaren ook alleen maar toenemen. Het is een bedreiging voor duurzame groei van onze kenniseconomie.

Social enterprises zijn beter in staat om talent aan te trekken omdat zij meervoudig waarde creëren. Opmerkelijk is dat Young Professionals bij social enterprises een salaris van gemiddeld 5% lager vragen in tegenstelling tot traditionele organisaties die streven naar winstmaximalisatie. Organisaties met een goede reputatie op het gebied van ondernemerschap en die hun verantwoordelijkheid nemen, zijn beter in staat samen te werken met haar stakeholders. Dergelijke organisaties kunnen dan ook competitief voordeel behalen ten opzichte van concurrenten, aldus het onderzoek.

WK

]]>
Wed, 22 Oct 2014 05:07:54 +0200 Young Professionals kennen social enterprises een betere reputatie toe dan organisaties die winstmaximalisatie centraal stellen http://executive-people.nl/item/518431/young-professionals-kennen-social-enterprises-een-betere-reputatie-toe-dan-organisaties-die-winstmaximalisatie-centraal-stellen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Merknaam Nokia verdwijnt voor smartphones http://executive-people.nl/item/518453/merknaam-nokia-verdwijnt-voor-smartphones.html Nokia smartphones heten voortaan Microsoft Lumia. Hierdoor wil het bedrijf zich sterker positioneren tegen rivalen Apple en Samsung.

Het merknaam Nokia is wel nog actief als leverancier van netwerk- telecom- en navigatie apparatuur voor grote telecom operators.

WK

]]>
Wed, 22 Oct 2014 01:20:41 +0200 Merknaam Nokia verdwijnt voor smartphones http://executive-people.nl/item/518453/merknaam-nokia-verdwijnt-voor-smartphones.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Microsoft zet vaart achter zijn 'Mobile-First Cloud Strategy' http://executive-people.nl/item/518452/microsoft-zet-vaart-achter-zijn-mobile-first-cloud-strategy.html Microsoft zet vaart achter zijn 'Mobile-First Cloud Strategy', zo meldt ceo Satya Nadella tijdens een webcast. Microsoft komt met nieuwe producten en sluit ook meerdere partnerships om meer van zijn Microsoft Cloud software te verkopen voor public, private en hybrid cloud omgevingen.

Microsoft Cloud wordt voorzien van nieuwe virtual machines (vm's) en storage instances, een gecombineerde Azure cloud platform met Dell hardware, ondersteuning voor CoreOS Linux oplossingen en een nieuwe Azure Marketplace voor het ontwikkelen van andere merken applicaties. Ook is er een nieuwe partnership met Cloudera waardoor het mogelijk wordt Hadoop big data binnen een cloud te gebruiken.

Lees meer over het Microsoft Cloud nieuws hier.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 00:49:32 +0200 Microsoft zet vaart achter zijn 'Mobile-First Cloud Strategy' http://executive-people.nl/item/518452/microsoft-zet-vaart-achter-zijn-mobile-first-cloud-strategy.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
EU en China leggen handelsdispuut rond telecomhardware bij http://executive-people.nl/item/518451/eu-en-china-leggen-handelsdispuut-rond-telecomhardware-bij.html Goed nieuws voor Huawei, ZTE, Ericsson, Alcatel-Lucent en andere telecomleveranciers. De Europese Unie en China hebben hun handelsdispuut over de export van Chinese hardware voor telecomnetwerken naar de Europese markt bijgelegd. Ze zijn onder meer overeengekomen dat een onafhankelijk orgaan de Chinese en Europese markten van telecomnetwerken tegen het licht gaat houden.

Peking en 'Brussel' botsen regelmatig over handelsdossiers. In mei 2013 opende Europees commissaris Karel De Gucht op eigen initiatief een onderzoek naar de import van telecomhardware vanuit China omdat hij vermoedde dat die sector overgesubsidieerd werd zodat haar producten in Europa tegen dumpingprijzen verkocht konden worden.

Eerder dit jaar, in maart, sloot De Gucht al het antidumpingonderzoek af, nu wordt ook het antisubsidieonderzoek verticaal geklasseerd. Een Commissiewoordvoerder maakte maandag bekend dat China en de EU zaterdag een minnelijke schikking getroffen hebben.

Het akkoord komt erop neer dat een onafhankelijk orgaan hun markten gaan monitoren en dat ze beloven elkaars bedrijven niet te zullen discrimineren. "Met deze regeling", verklaarde een woordvoerder van De Gucht, "krijgen we veel betere en veel eerlijker concurrentie en voorwaarden voor Europese bedrijven dan we tot nu hadden."

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 22 Oct 2014 00:22:48 +0200 EU en China leggen handelsdispuut rond telecomhardware bij http://executive-people.nl/item/518451/eu-en-china-leggen-handelsdispuut-rond-telecomhardware-bij.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nederland ICT: Meer aandacht voor integriteitsregels http://executive-people.nl/item/518448/nederland-ict-meer-aandacht-voor-integriteitsregels.html Nederland ICT vindt integriteit van het grootste belang. Dit is ook opgenomen in de gedragscode, die alle leden onderschrijven. Zowel de overheid, Nederland ICT als ICT-bedrijven hebben daar al strenge regels voor. De sector gaat de aandacht voor het thema integriteit intensiveren. Daarnaast wordt actief de dialoog gezocht met de ACM.

Deze boodschap heeft Bart Hogendoorn (foto), voorzitter van Nederland ICT, uitgesproken in een overleg over het thema integriteit met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Aanleiding voor het overleg waren berichten in de media over mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen van ICT bij de overheid. Namens het kabinet heeft minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer aanvullende maatregelen aangekondigd rond integriteit. Zo heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een oproep geplaatst om mededingingsproblemen bij overheidsaanbestedingen bij haar te melden en heeft minister Blok de ICT-sector opgeroepen het thema integriteit te agenderen. In het overleg met de minister is commitment uitgesproken op deze punten en is toegezegd om werk te maken van een beter begrip van gewenst en ongewenst gedrag.

Voorstellen voor verbetering van de kennis over integriteit en mededinging

Nederland ICT heeft een gedragscode die de leden onderschrijven. Daarnaast is een goede uitvoering een taak van de bedrijven zelf. Als brancheorganisatie zal Nederland ICT ondersteuning bieden om de kennis over deze onderwerpen bij de aangesloten bedrijven te verhogen.

Concreet stelt Nederland ICT voor een aantal stappen te ondernemen, als voortzetting en intensivering van bestaand beleid:

Binnen het huidige samenwerkingsprogramma met de overheid, de iDialoog, komt integriteit als vast onderdeel terug in het programma.

De gedragscode van Nederland ICT wordt verder ge-update en beter uitgedragen.

Nederland ICT gaat in gesprek met experts van integriteitsbevordering binnen de publieke sector zoals Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector (BIOS).

Het stimuleren bij bedrijven van het onder de aandacht brengen van hun interne klokkenluidersregeling.

De integriteitsregels van de overheid onder de aandacht brengen bij onze leden, waarbij zij in hun handelen niets zullen doen om deze regels bij de overheid in gevaar te brengen.

Meer in het algemeen blijven werken aan meer kennis en transparantie bij aanbestedingen, betere informatiedeling en meer innovatie bij de overheid.

WK

]]>
Tue, 21 Oct 2014 23:52:35 +0200 Nederland ICT: Meer aandacht voor integriteitsregels http://executive-people.nl/item/518448/nederland-ict-meer-aandacht-voor-integriteitsregels.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Vodafone geeft IT-consolidatie boost van 200 miljoen http://executive-people.nl/item/518410/vodafone-geeft-it-consolidatie-boost-van-miljoen.html Om het bedrijfsproces beter te laten verlopen voegt Vodafone zo'n 25 backoffice-systemen samen tot één.

Deze lijn is al in 2011 ingezet. Momenteel is Vodafone bezig met het overzetten van klanten op het nieuwe systeem. Deze migratie vindt het komende half jaar plaats. Als eerste zijn particulieren en kleinzakelijke klanten aan bod, hierna volgen de grote klanten. De totale kosten bedragen zo'n 200 miljoen euro.

Bedrijfsverbreding
Doel van deze stap is een bedrijfsverbreding. Dit vanwege het streven dat de telecomaanbieder  zich de komende tijd steeds meer wil gaan profileren als leverancier van vaste verbindingen, televisie en internet, in combinatie met mobiele telefonie.

Marktveranderingen
Deze nieuwe aanpak vereist ook een intergratie van de achterliggende IT-systemen, om  zodoende ook in de toekomst flexibel in te kunnen spelen op marktveranderingen en de ervaringen van de klant te kunnen verbeteren, zo vertelt CEO Rob Shuter in een verklaring van het telecomconcern.

]]>
Tue, 21 Oct 2014 11:17:23 +0200 Vodafone geeft IT-consolidatie boost van 200 miljoen http://executive-people.nl/item/518410/vodafone-geeft-it-consolidatie-boost-van-miljoen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Bose-producten niet langer te koop bij Apple http://executive-people.nl/item/518409/bose-producten-niet-langer-te-koop-bij-apple.html Het is niet langer mogelijk om bose producten te kopen via de online winkels van Apple. Voorheen kon de consument hier terecht voor koptelefoons en speakers van de audiogigant. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook de fysieke winkels van Apple geen Bose-producten zullen volgen.

Apple heeft geen verklaring gegeven omtrent de verkoopstop. Mogelijk heeft een rechtszaak tussen Bose en Beats, eigendom van Apple, over de schending van Bose-patenten door Beats hier iets mee te maken. De bedrijven hebben begin vorige week besloten in deze zaak te schikken. Audio-apparatuur van andere fabrikanten is echter nog wel te koop in de winkels van Apple.

]]>
Tue, 21 Oct 2014 10:24:32 +0200 Bose-producten niet langer te koop bij Apple http://executive-people.nl/item/518409/bose-producten-niet-langer-te-koop-bij-apple.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Lenovo aast wederom op BlackBerry http://executive-people.nl/item/518407/lenovo-aast-wederom-op-blackberry.html Naar verluid zal Lenovo deze week een genereus bod willen uitbrengen op de uitstaande aandelen van BlackBerry.

Het is tevens niet de eerste keer dat het gerucht gaat dat het Chinese concern, de Canadese smartphone producent zou willen inlijven. Ditmaal is er ook een prijskaartje bekend. Lenovo zou deze week een bod van 15 dollar per aandeel willen uitbrengen oplopend tot een maximum van 18 dollar. Gezien de huidige koers van het BlackBerry-aandeel van ongeveer  9 dollar, is dat een erg lucratief voorstel.

Overheid
Ongetwijfeld zal de Canadese overheid het hier niet geheel mee eens zijn. BlackBerry is namelijk, in tegenstelling tot andere onderdelen die Lenovo overnam van Motorola of IBM, niet alleen producent van hardware, maar bezit ook een infrastructuur waar veel overheden en bedrijven hun gevoelige informatie over verzenden.

Blokkade
Lenovo is ook diep geworteld in de Chinese economie en onderhoudt banden met de overheid. De Noord-Amerikaanse overheden en wellicht ook de Europese Commissie zullen deze overeenkomst vermoedelijk blokkeren. 

]]>
Tue, 21 Oct 2014 10:12:54 +0200 Lenovo aast wederom op BlackBerry http://executive-people.nl/item/518407/lenovo-aast-wederom-op-blackberry.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Kleine ondernemers overschatten de kosten van IT-beveiliging' http://executive-people.nl/item/518403/kleine-ondernemers-overschatten-de-kosten-van-it-beveiliging.html Zeer kleine bedrijven blijken niet onwetend over de IT-gevaren die hun onderneming loopt. Toch mankeert het aan goede IT-beveiliging, waardoor zij risico’s nemen. Uit geldgebrek, en uit onderschatting. Maar het hoeft niet duur te zijn.

‘Bij mij valt toch niets te halen’, is het welbekende argument om weinig te doen aan IT-beveiliging. Het is echter een achterhaald argument, want cybercrime is allang een soepel geautomatiseerde business. Relatief kleine doelwitten worden met minimale inspanning zó meegenomen in een campagne. Er valt namelijk bij ondernemingen, inclusief het klein-MKB, wel degelijk wat te halen.

Hoe kleiner, hoe makkelijker (en meer)
Denk aan cashflow, incasso’s, bestellingen en andere financiële zaken. Grotere ondernemingen vormen een rijkere buit maar zijn weer een lastiger doelwit. Hoe kleiner de onderneming, hoe kleiner de buit maar hoe makkelijker die valt te scoren.

En die buit wordt ook gescoord. Uit onderzoek van Kaspersky onder het klein-MKB blijkt dat zij daadwerkelijk bedrijfsgegevens verliezen door cyberaanvallen. Daarbij was bij 32 procent van de getroffen ondernemers malware de oorzaak van hun ernstigste incident. Dat is twee keer zo hoog als het gemiddelde bij grote ondernemingen, blijkt uit de IT Security Risks Survey 2014 van Kaspersky.

Bovendien gaat het om een grote, zeer grote markt. Onderzoeksbureau IDC schat in dat er wereldwijd meer dan 75 miljoen ‘zeer kleine bedrijven’ actief zijn; bedrijven met minder dan tien werknemers. Ook Nederland is rijk voorzien van zeer kleine bedrijven. Veel van deze ondernemingen hanteren voor hun IT-beveiliging een ‘obscuriteitsaanpak’: de gedachte dat ze onder de radar zitten van kwaadwillenden omdat ze (te) klein zijn.

Kentering na cybercrime-verschuiving
Eencyberaanval kan een kleinere onderneming echter veel kosten. Soms zelfs de hele zaak. Bijvoorbeeld in het geval van het Amerikaanse bedrijfje Code Spaces. Die aanbieder van diensten voor projectbeheer en software-ontwikkeling werd gehackt, afgeperst en vervolgens gesaboteerd. De schade was dermate groot dat herstel niet meer mogelijk was; niet voor de klanten en niet voor Code Spaces zelf. De onderneming is kopje onder gegaan.

Langzaamaan komt er wel een kentering, blijkt uit recent onderzoek door Kaspersky Lab. Ondernemers beginnen zich meer te realiseren dat zij wel degelijk interessant zijn voor cybercriminelen. Tegenwoordig ziet 35 procent van het klein-MKB databescherming dan ook als belangrijk onderdeel van de IT-strategie. Opvallend genoeg geeft echter57 procent aan geen investeringsplannen te hebben voor IT-beveiliging.

Beginnen bij de basics
Bij het groeiende besef hoort ook het inzicht dat IT-beveiliging geen complexe en dure zaak hoeft te zijn. Hierbij enkele tips om tegen minimale kosten een gedegen IT-beveiliging op te zetten:
-    Begin goed met de juiste basisbeveiliging: antimalware en een firewall, wat een kleine investering is. Naarmate de business uitbreidt, kan de beveiliging meegroeien maar vermijdt complexiteit.
-    Zorg dat werknemers doordrongen zijn van beveiligingsbesef. Zodat ze niet vallen voor een verdachte mail, of bijvoorbeeld een verloren of gestolen laptop meteen melden.
-    Investeer daarnaast in een goed antidiefstalpakket: een goedkoop stukje software dat een kwijtgeraakt apparaat op afstand kan wissen.


Martijn van Lom is General Manager Benelux and Nordic bij Kaspersky Lab

]]>
Tue, 21 Oct 2014 07:53:55 +0200 'Kleine ondernemers overschatten de kosten van IT-beveiliging' http://executive-people.nl/item/518403/kleine-ondernemers-overschatten-de-kosten-van-it-beveiliging.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Marcel de Jong versterkt marketingteam Red Hat Benelux http://executive-people.nl/item/518392/marcel-de-jong-versterkt-marketingteam-red-hat-benelux.html Red Hat heeft Marcel de Jong aangesteld als marketingmanager Benelux. De Jong (46) volgt Danna Drion die zelf is gepromoveerd tot Manager Regional Marketing & Strategy, EMEA bij Red Hat.

De Jong is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de marketingprogramma's en de uitvoering daarvan in Nederland, België en Luxemburg. Hij richt zich onder andere op het verder vergroten van de naamsbekendheid van Red Hat en het positioneren van het bijbehorende brede portfolio van technologie-oplossingen en diensten.

Voor zijn komst naar Red Hat werkte De Jong als Business Development Manager bij Keala Consultancy, een specialist op het gebied van Marktonderzoek, Market Intelligence en Marketingadvies voor de ICT-sector. Daarvoor werkte hij als marketingmanager bij Exact en vervulde hij bij Oracle Nederland diverse marketingfuncties, van channel marketingmanager tot marketingmanager SMB Benelux.

 

]]>
Tue, 21 Oct 2014 07:49:46 +0200 Marcel de Jong versterkt marketingteam Red Hat Benelux http://executive-people.nl/item/518392/marcel-de-jong-versterkt-marketingteam-red-hat-benelux.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Drie manieren om business intelligence voor alle medewerkers toegankelijk te maken http://executive-people.nl/item/518378/drie-manieren-om-business-intelligence-voor-alle-medewerkers-toegankelijk-te-maken.html Iedereen dacht dat business intelligence (BI) de zakelijke wereld zou bestormen. Iedereen dacht eveneens dat het een strategische transformatie voor zijn bedrijf zou betekenen en zou zorgen voor een betere besluitvorming en verhoogde winstgevendheid. Echter, ik ben bang dat dit gewoon niet meer gaat gebeuren.

BI wordt al meer dan twintig jaar gebruikt en ingezet, maar eerlijk gezegd, zijn er maar weinig mensen in organisaties, die echt het meeste uit deze technologie weten te halen. In de afgelopen twee decennia waren de belangrijkste struikelblokken voor onze sector de lage acceptatiegraad en het onvermogen om BI diep in de organisatie te laten doordringen. Gartner stelde zelfs dat in de twintig jaar dat BI nu mainstream is, minder dan dertig procent van de potentiële gebruikers van standaard-BI-tools binnen een organisatie deze technologie ook daadwerkelijk gebruikt.

Ik denk dat de traditionele BI-tools niet zoveel invloed hebben binnen een organisatie, omdat ze moeilijker te implementeren zijn. Gezien de toename van CRM-systemen en de hoeveelheid systemen die bedrijven inzetten voor verschillende afdelingen, zijn de datasets van bedrijven moeilijker op elkaar af te stemmen. Binnen bedrijven zijn er enorme silo's doordat verschillende afdelingen werken met verschillende datasets. Het gevolg is een Excel-chaos in plaats van een 360 degree view dankzij BI-tools.

Waarom Excel? Traditionele BI is statisch en eindgebruikers moeten de moeilijke keuze maken tussen statische rapportages en de mogelijkheid om hun eigen analyse te maken. Zelfs de inzet van nieuwe datavisualisatietools kan leiden tot dezelfde problemen. Traditionele BI-tools worden gezien als ingewikkeld qua implementatie en integratie – werknemers willen vaak niet hun IT-afdeling betrekken bij het gebruik van BI-functionaliteit. Werknemers zien Excel als een snelle oplossing voor de toegang tot gegevens: iets waar ze controle over hebben. Spreadsheet na spreadsheet zonder een echt overkoepelend proces en beleid voor de afdelingsdata – dit zorgt voor een zwart gat waarin bedrijfsinformatie onnauwkeurig wordt. Echter, we zien dat bedrijven steeds meer een moderne benadering van BI omarmen, waarbij selfservice, massale dataconsumptie en de toegang tot data van cruciaal belang zijn.

Om uw bedrijf strategisch te transformeren in een tijdperk van big data, moet u een analytische onderneming worden. Een onderneming die ‘data-driven’ is en al haar medewerkers informatie en inzicht biedt. De voordelen van werkelijk inzicht in bedrijfsgegevens zijn onder andere:

kostenbesparingen,
het vermogen om nieuwe inkomstenstromen te identificeren,
een hogere return on investment,
hogere productiviteit van medewerkers,
uw klanten beter begrijpen,
... en nog veel meer.

Maar dit businessmodel is alleen maar in te voeren als iedereen toegang heeft tot de relevante data, en daarbij moeten we ons richten op de zeventig à tachtig procent van de mensen die we niet optimaal bedienen. Dan hebben we het wereldwijd over zeventig miljoen werknemers die data nodig hebben om hun werk beter te kunnen doen.

Hoe bied je iedereen de juiste informatie en inzichten?

Drie overwegingen.

#1 Data te gelde maken – data is het belangrijkste bedrijfskapitaal

Baseline voorspelt dat een verhoging van de datatoegankelijkheid van slechts tien procent voor werknemers resulteert in een extra netto-omzet van 65,7 miljoen dollar voor een gemiddeld Fortune 1000-bedrijf.

Door data voor iedereen toegankelijk te maken, maakt u data te gelde en boort u nieuwe inkomstenbronnen aan. Bijvoorbeeld: een bank die zijn data inzet om nauwkeurige klantprofielen aan te maken, ziet opeens meer cross-sell- en up-sell-mogelijkheden. Daarmee is die bank in staat om proactief de behoeften van zijn klanten te identificeren en zijn kring van trouwe klanten te vergroten.

Om uw bedrijf strategisch te transformeren, moet u kijken naar de realtime databeweging en data aanbieden op elk willekeurig apparaat, aan alle relevante en betrouwbare gebruikers. Voeg context toe om data te verrijken en breek operationele silo’s af om er zeker van te zijn dat data nauwkeurig en betrouwbaar is vanuit een enkel platform.

#2 Breek de silo’s af voor een flexibeler bedrijfsvoering

Maak processen efficiënter. Koppel de beschikbare gegevens in uw CRM-, ERP- en marketingsystemen om Excel-perikelen tot het minimum te beperken. Dit stelt u in staat om grip te krijgen op uw big data en het te beheren, te correleren en te standaardiseren voor een naadloze en nauwkeurige datagedreven besluitvorming. Laat al uw werknemers dagelijks werken met data – niet alleen de werknemers op C-niveau of de veelgebruikers. Met moderne BI-platforms kunt u alle gebruikers voorzien van de data die ze nodig hebben, op elke afdeling. Een autodealer transformeerde zijn supply chain – dit resulteerde in een overzicht van alle data binnen verschillende afdelingen en bij leveranciers. De autodealer verlaagde op deze manier zijn kosten met twintig tot dertig procent.

#3 De opkomst van de nieuwe informatieconsument

Pas de consumptie van bedrijfsgegevens aan digital natives aan. Er is een groot verschil in de manier waarop we vandaag de dag gegevens consumeren in vergelijking met hoe we dat twintig jaar geleden deden. We maken ‘soundbites’ van nieuws-feeds en social-mediaposts, die constant worden geüpdatet. Repliceer de ‘soundbites’ met uw analysetools en voorzie uw medewerkers van gebruiksvriendelijke apps waarop ze snapshots van zeer relevante informatie voorgeschoteld krijgen.

Bedrijven worden voortdurend geconfronteerd met de big data-revolutie en medewerkers die mobiel werken – een echt datamijnenveld voor bedrijven. Ik denk dat wanneer je relevante gegevens aanbiedt aan degene die er behoefte aan heeft – en daarmee het inzicht dat men nodig heeft –, bedrijven dan kosteneffectiever, winstgevender en concurrerender kunnen worden. Het draait allemaal om het strategisch transformeren van uw bedrijf om zo iedereen in de organisatie toegang te verschaffen tot informatie en inzicht.

Door: Sylvain Pavlowski, Senior Vice-President European Sales van Information Builders, bespreekt waar het bij bedrijven misgaat in het tijdperk van big data

]]>
Tue, 21 Oct 2014 07:30:26 +0200 Drie manieren om business intelligence voor alle medewerkers toegankelijk te maken http://executive-people.nl/item/518378/drie-manieren-om-business-intelligence-voor-alle-medewerkers-toegankelijk-te-maken.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
2 tot 3 miljoen banen op de tocht door vergaande automatisering http://executive-people.nl/item/518400/tot-miljoen-banen-op-de-tocht-door-vergaande-automatisering.html Op basis van data-analyse heeft Deloitte Analytics de impact van automatisering op de Nederlandse arbeidsmarkt onderzocht. 

Mogelijk zijn er 2 tot 3 miljoen banen op de tocht Voor alle beroepsgroepen is berekend in welke mate deze door automatisering bedreigd worden en wat daarvan de verwachte impact in aantallen zal zijn op de arbeidsmarkt. Lees het onderzoek hier.

 

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:44:00 +0200 2 tot 3 miljoen banen op de tocht door vergaande automatisering http://executive-people.nl/item/518400/tot-miljoen-banen-op-de-tocht-door-vergaande-automatisering.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Konica Minolta, heeft een ‘Global Leasing Framework Agreement’ ondertekend met De Lage ... http://executive-people.nl/item/518391/konica-minolta-heeft-een-a-global-leasing-framework-agreementa-ondertekend-met-de-lage-landen-dll.html Konica Minolta, heeft een ‘Global Leasing Framework Agreement’ ondertekend met De Lage Landen (DLL). DLL is een wereldwijde specialist op het gebied van leasing en financiële oplossingen en volledig dochter van de Rabobank Groep.

Met de nieuwe overeenkomst breiden beide bedrijven de mogelijkheden uit voor het wereldwijd ‘leasen’ van printsystemen. Voor GMA-klanten betekent dit dat ze nu in 26 landen in Amerika, Europa en Azië-Pacific gebruik kunnen maken van de diensten en producten van Konica Minolta en DLL. Dankzij de nieuwe overeenkomst verwacht Konica Minolta het komende half jaar verder te groeien.

Konica Minolta levert Optimized Print Services (OPS) en diensten op het gebied van beeldverwerking in meer dan 150 landen. “Om verdere groei voor onze GMA-klanten mogelijk te maken breiden we de contracten en uitvoering van onze OPS-diensten snel uit”, aldus Ruud van Soest, manager Marketing Business Development bij Konica Minolta. “Voor deze klanten zijn concurrerende, financiële oplossingen voor printsystemen en daaraan gerelateerde diensten met een wereldwijd consistent leaseprogramma erg belangrijk. Samen met DLL kunnen we klanten dit bieden.”

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:43:47 +0200 Konica Minolta, heeft een ‘Global Leasing Framework Agreement’ ondertekend met De Lage Landen (DLL http://executive-people.nl/item/518391/konica-minolta-heeft-een-a-global-leasing-framework-agreementa-ondertekend-met-de-lage-landen-dll.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nieuwe businessmodellen door Internet of Things http://executive-people.nl/item/518398/nieuwe-businessmodellen-door-internet-of-things.html Naarmate de industriële sector meer investeert in Internet of Things (IoT), 500 miljard dollar tegen 2020, ontstaan er nieuwe businessmodellen die de productiviteit verhogen.

Het is Accenture dat concludeert dat de digitale diensten worden geïntegreerd met industriële producten om zo productiever te worden, zo meldt Datanews. Zo verwacht het dat bedrijven die via IoT flexibele productietechnieken en automatisering kunnen inzetten tot dertig procent productiever zijn. Ook voorspellend machines onderhouden (bijvoorbeeld zodra IoT-sensoren vertraging of bepaalde temperaturen meten) kan de onderhoudskosten tot dertig procent terugschroeven. Effectieve pannes kunnen zelfs dalen met zeventig procent.

De sleutel in groei dankzij IOT ligt volgend Accenture bij drie methodes: meer omzet door een hogere productie met hybride businessmodellen, innovaties met behulp van intelligente technologie en het omvormen van het personeel om de skills in huis te hebben die industriële iOT-jobs kunnen invullen.

In samenwerking met Datanews

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:32:46 +0200 Nieuwe businessmodellen door Internet of Things http://executive-people.nl/item/518398/nieuwe-businessmodellen-door-internet-of-things.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Lefier neemt Dynamics Empire van cegeka-ds http://executive-people.nl/item/518383/lefier-neemt-dynamics-empire-van-cegeka-ds.html Woningcorporatie Lefier neemt de IT-totaaloplossing Dynamics Empire van cegeka-dsa in gebruik. Dit nieuwe primaire IT-systeem moet de efficiency vergroten en meer zicht geven op de bedrijfsprocessen, waardoor de corporatie beter kan sturen.

Lefier is een woningcorporatie in Noord-Nederland (Emmen, Groningen, Hoogezand en Stadskanaal). Lefier is ontstaan uit een fusie van drie corporaties, elk met een ander IT-systeem. Ook hierdoor was het nodig om tot één IT-systeem te komen. Na een uitgebreid selectietraject is de keuze gevallen op Dynamics Empire van cegeka-dsa.

Voor de implementatie van Dynamics Empire is anderhalf jaar geleden het project ONE! van start gegaan - ONE! staat voor ‘Op Naar Eén Empire!’. Dit project is gelijk opgegaan met een reorganisatie om de drie fusiecorporaties om te vormen tot één organisatie. Bij Lefier gaan nu ongeveer 330 medewerkers met het nieuwe systeem aan de slag.

Lefier gebruikt alle ERP-functionaliteit van Dynamics Empire voor de primaire corporatieprocessen. Voor enkele onderdelen, zoals het klantcontactcenter en het document management systeem worden afzonderlijk systemen gebruikt die aan het primaire systeem gekoppeld zijn. Het totale systeem levert eenduidige en consistente informatie op. Door inhoudelijk betere rapportages en stuurinformatie kan Lefier zijn bedrijfsvoering verder verbeteren.

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:20:20 +0200 Lefier neemt Dynamics Empire van cegeka-ds http://executive-people.nl/item/518383/lefier-neemt-dynamics-empire-van-cegeka-ds.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Mobility en analytics hebben grootste impact op bedrijfsleven http://executive-people.nl/item/518395/mobility-en-analytics-hebben-grootste-impact-op-bedrijfsleven.html De technologieën mobility en analytics hebben de komende twee jaar de grootste impact op bedrijven. Dat blijkt uit een rondgang van UNIT4 onder 400 IT-beslissers bij Britse bedrijven uit diverse sectoren.

Het merendeel van de respondenten (48 procent) noemt mobility. Bijna een derde van de ondervraagden (30 procent) noemt analytics als technologie met de grootste impact.

Organisaties adopteren mondjesmaat business software uit de cloud. Van de respondenten verwacht 88 procent dat over vijf jaar enkele systemen cloudgebaseerd zullen zijn, zeven procent verwacht volledig in de cloud te werken en vijf procent verwacht in 2019 over helemaal geen cloudgebaseerde systemen te beschikken.

De respondenten zijn eensgezind over de adoptie van cloud binnen hun bedrijf. Het merendeel (88 procent) verwacht een hybride vorm voor de nabije toekomst en eist keuzevrijheid – tussen publieke cloud, private cloud of on-premises – voor iedere afzonderlijke toepassing. Ook moet het mogelijk zijn om applicaties en data te verplaatsen tussen de leveringsmodellen, vindt een groot deel van de respondenten.

Een laatste vraag in het onderzoek: heeft de organisatie een plan om de gebruikerservaring te verbeteren? Van de deelnemers geeft 77 procent aan al een strategie te hebben of te overwegen hiervoor een plan te maken.

WK

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:06:32 +0200 Mobility en analytics hebben grootste impact op bedrijfsleven http://executive-people.nl/item/518395/mobility-en-analytics-hebben-grootste-impact-op-bedrijfsleven.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Apple boekt kwartaalomzet van 42,1 miljard dollar, winst stijgt naar 8,5 miljard dollar http://executive-people.nl/item/518402/apple-boekt-kwartaalomzet-van-miljard-dollar-winst-stijgt-naar-miljard-dollar.html Apple boekte in het vierde kwartaal een nettokwartaalwinst van 8,5 miljard dollar, ofwel $1,42 per aandeel, bij een kwartaalomzet van 42,1 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van 37,5 miljard dollar, en een nettowinst van 7,5 miljard dollar, ofwel $1,18 per aandeel. De brutomarge bedroeg 38 procent, vergeleken met 37 procent in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 60 procent van de totale omzet.

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $0,47 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 13 november 2014 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 10 november 2014 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

"Ons boekjaar 2014 kende het ene hoogtepunt na het andere met als klap op de vuurpijl de introductie van iPhone 6 en iPhone 6 Plus, de grootste iPhone-lancering ooit", aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. "We zien de feestdagen vol vertrouwen tegemoet met het sterkste productaanbod dat Apple ooit heeft gehad, met niet alleen onze innovatieve nieuwe iPhones, iPads en Macs maar ook iOS 8 en OS X Yosemite. Bovendien zijn we razend enthousiast over Apple Watch en alle andere fantastische producten en diensten die voor 2015 op stapel staan."

"Onze uitstekende bedrijfsprestaties hebben geresulteerd in een 20% hogere winst per aandeel en maar liefst 13,3 miljard dollar aan liquide middelen uit bedrijfsactiviteiten tijdens het vierde kwartaal", zegt Luca Maestri, CFO bij Apple. "Daarnaast hebben we een flinke slag geslagen met ons kapitaalterugvloeiingsprogramma en 20 miljard dollr uitgegeven dit kwartaal, waardoor de cumulatieve terugvloeiing 94 miljard dollar bedraagt."

Apple geeft de volgende indicaties voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2015:

• Een omzet tussen de $63,5 miljard en $66,5 miljard
• Een brutomarge tussen de 37,5 en 38,5 procent
• Exploitatiekosten tussen de $5,4 miljard en $5,5 miljard
• Andere inkomsten/uitgaven ter hoogte van $325 miljoen
• Een belastingtarief van 26,5 procent

WK

]]>
Tue, 21 Oct 2014 01:01:38 +0200 Apple boekt kwartaalomzet van 42,1 miljard dollar, winst stijgt naar 8,5 miljard dollar http://executive-people.nl/item/518402/apple-boekt-kwartaalomzet-van-miljard-dollar-winst-stijgt-naar-miljard-dollar.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
De conventionele simkaart nadert haar einde http://executive-people.nl/item/518326/de-conventionele-simkaart-nadert-haar-einde.html De simkaart is inmiddels niet meer weg te denken in de mobile wereld, maar als het aan Apple ligt is het tijdperk van de smartcard tene inde. Met de introductie van de iPad Air 2 en Mini 3 deelt het Amerikaanse techbedrijf de laatste klappen uit aan de simkaart.

In deze nieuwe generatie tablets kan de simkaart opnieuw geprogrammeerd worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om van provider over te stappen zonder nieuwe simkaart aan te vragen.

De nieuwe simkaart van Apple krijgt de naam 'Apple Sim', echter met lichte tegenzin van de techgigant. Zo kan de kaart er nog steeds uitgehaald worden. Dat is voornamelijk te 'wijten' aan enkele grote mobiele operators in de Verenigde Staten, die nog niet aan akkoord zijn met de nieuwe Apple Sim. Echter is te verwachten dat de telecombedrijven geen keuze meer hebben en mee moeten gaan in deze trend. Of ze werken mee met Apple, of ze verliezen hun toegang tot iPhonegebruikers luidt het oordeel.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 09:44:36 +0200 De conventionele simkaart nadert haar einde http://executive-people.nl/item/518326/de-conventionele-simkaart-nadert-haar-einde.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kabinet stemt in met verlaging thuiskopieheffing http://executive-people.nl/item/518323/kabinet-stemt-in-met-verlaging-thuiskopieheffing.html De ministerraad heeft ingestemd met een daling van de belasting op de belasting op digitale opslagmedia, de zogenoemde thuiskopieheffing. Vanaf 1 januari zal deze met dertig procent verlaagd worden. 

De prijsdaling is een direct gevolg van een uitspraak van het Europese Hof, waarin eerder dit jaar werd bepaald dat de Nederlandse thuiskopieheffing niet fair is. Vanaf 1 januari zullen er vier tarieven voor verschillende typen opslagmedia gaan gelden. Voor computers, smartphones en tablets geldt bijvoorbeeld een heffing van 3,50 euro, over cd-roms en dvd’s wordt binnenkort nog maar twee eurocent geheven.

Advies van SONT
De aanleiding voor het hanteren van nieuwe tarieven is een advies van de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT). Deze stichting onderzocht op verzoek van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) of de thuiskopieheffing moest verdwijnen of verlaagd moet worden vanwege de uitspraak van het Europese Hof.

Onder druk
Het oordeel van het hof bepaalde luidde dat het toestaan van downloaden uit illegale bron niet te rechtvaardigen was. Door deze beslissing werd illegaal downloaden verboden en kwam ook de thuiskopieheffing onder druk te staan. Deze heffing was namelijk ingevoerd om rechthebbenden te compenseren omdat consumenten voor eigen gebruik kopieën mochten maken.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 09:26:27 +0200 Kabinet stemt in met verlaging thuiskopieheffing http://executive-people.nl/item/518323/kabinet-stemt-in-met-verlaging-thuiskopieheffing.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Vervoermaatschappij geeft reizigers ‘contextueel relevante online klantenervaring’ http://executive-people.nl/item/518322/vervoermaatschappij-geeft-reizigers-a-contextueel-relevante-online-klantenervaringa.html DeVlaamse vervoermaatschappij De Lijn gaat SDL Web, de content management-technologie van SDL, inzetten voor de lancering van haar nieuwe website. Hiermee wil het bedrijf een betere gebruikerservaring en meer gepersonaliseerde dienstverlening bieden aan reizigers die gebruikmaken van de bussen en trams van De Lijn.

Beide bedrijven zijn overeengekomen dat De Lijn SDL Web in haar CRM-platform integreert en een beroep gaat doen op SDL’s Translation Management-technologie om content niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans en Duits te kunnen aanbieden. De nieuwe website plaatst de klant centraal. Aan de hand van inzichten op basis van data wordt content voortaan afgestemd op de behoeften van de reiziger. Elk jaar vervoert De Lijn ruim 500 miljoen reizigers op een grondgebied met een bevolking van 6,5 miljoen mensen, die wonen in Antwerpen, Gent en andere Vlaamse steden en dorpen.

Tijdens een onderzoek van De Lijn naar de bezoekers van de website werd vastgesteld dat 90% van de lokale klanten online reisinformatie zoekt. Op de vroegere website was het echter niet mogelijk om elke reiziger gepersonaliseerde, realtime updates van de meest relevante reisroutes en diensten voor te schotelen. De bestaande website was verouderd en zette niet in op data-analyse om online content af te stemmen op de behoeften van de reiziger, rekening houdend met locatie, adres en eerdere activiteit.

Daarom besliste De Lijn om de online klantenervaring naar een hoger niveau te tillen en een nieuwe internetdienst te ontwikkelen die een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring biedt. Zo kan de vervoermaatschappij reizigers in Vlaanderen beter van dienst zijn. Om dit te realiseren, werd SDL als partner gekozen.

Dankzij de integratie van SDL’s content management-systeem De Lijn een betere kwaliteitscontrole op content management-processen uitvoeren en op slimmere wijze gebruik kunnen maken van data om bezoekers contextueel relevante ervaringen te bieden.

Tom van de Vreken, socialmediamanager bij De Lijn, zegt: “We zijn echt enthousiast over onze samenwerking met SDL om onze klanten meer gepersonaliseerde en contextueel relevante diensten te kunnen bieden. De bezoekers van onze website hebben steeds meer behoefte aan content op maat die vanop eender welk toestel en vanop eender welke locatie toegankelijk is, zodat ze snel de gezochte informatie kunnen vinden. Volgens ons is een betere online-ervaring van cruciaal belang voor een grotere betrokkenheid van de klant. We zijn er dan ook zeker van dat deze nieuwe website ons hierbij helpt.”

Mark Lancaster, CEO en oprichter van SDL, licht toe: “Door de klant centraal te stellen in het digitale dienstenaanbod, krijg je een grotere betrokkenheid en loyaliteit van de gebruiker. We zijn enorm blij dat we De Lijn in deze uitdaging kunnen ondersteunen.”

De Lijn vernieuwde al haar onlinetoepassingen, waaronder de routeplanner, en zorgde voor een nauwere integratie met backendsystemen. Zo krijgen reizigers de meest relevante en accurate updates voorgeschoteld over verschillende lijnen, tram- en bushaltes en perroninformatie.

De nieuwe website is beschikbaar sinds 16 september. Een tweede update van de onlinetoepassingen is ook al gepland. Deze tweede fase stelt bezoekers in staat om zich online te registreren. Ze kunnen dan favoriete reisroutes aan hun profiel toevoegen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de desbetreffende routes.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 09:25:59 +0200 Vervoermaatschappij geeft reizigers ‘contextueel relevante online klantenervaring’ http://executive-people.nl/item/518322/vervoermaatschappij-geeft-reizigers-a-contextueel-relevante-online-klantenervaringa.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IT-professional ergert zich aan informatiechaos http://executive-people.nl/item/518321/it-professional-ergert-zich-aan-informatiechaos.html IT-professionals zijn het gedrag beu van collega´s die informatie onzorgvuldig opslaan, blijkt uit onderzoek van informatiemanager Iron Mountain. En dat doen medewerkers op steeds grotere schaal, omdat ze er van uitgaan dat hun IT-collega´s toch wel zullen helpen om kwijtgeraakte informatie terug te vinden. Iron Mountain adviseert daarom een integraal informatieveiligheidsbeleid, met speciale aandacht voor het correct opslaan van informatie onder eenduidige, consequente documentnamen. Dit voorkomt dat informatie zoekraakt of niet actueel is, met als gevolg een dreigende reputatieschade.

Voor het onderzoek ondervroeg Iron Mountain in een reeks diepte-interviews senior IT-professionals uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijki. Daaruit blijkt dat ITprofessionals de oorzaak van het lukraak opslaan van informatie grotendeels toeschrijven aan een gebrek aan de juiste IT-vaardigheden bij hun collega´s. Daarnaast zijn nonchalance, gemakzucht, slecht versiebeheer, inconsistentie in bestandsnamen en de uitdaging voor creatieve lieden om te gaan met ongestructureerde data debet aan de informatiechaos.

Meeste informatiechaoten

In Nederland beschouwen IT-professionals hun collega´s van de afdeling business development, verkoop en marketing als grootste informatiechaoten. Een productie- en ingenieursbureau met 350 medewerkers zegt hierover: “De medewerkers van de afdeling business development weten kennelijk niet hoe zij gestructureerd met informatie moeten omgaan. Zij slaan daardoor informatie op een verkeerd manier op.”

Een financiële dienstverlener met minder dan 100 werknemers, zegt: “De verkoopmedewerkers zijn nonchalant en hun losse aanpak leidt tot slordig opslaan van informatie, omdat zij ervan uitgaan dat de IT-afdeling toch alle informatie opslaat, bewaart en kan terughalen.” Echter, administratieve en operationele afdelingen gaan hier niet vrijuit. Zo geeft een horecaonderneming met meer dan 200 medewerkers aan dat er binnen de organisatie geen vaste procedure bestaat voor het opslaan van informatie, noch voor het benoemen en indexeren van gegevens, met informatiechaos als gevolg.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 09:20:36 +0200 IT-professional ergert zich aan informatiechaos http://executive-people.nl/item/518321/it-professional-ergert-zich-aan-informatiechaos.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IBM staat op punt om chipdivisie aan Globalfoundries te verkopen http://executive-people.nl/item/518320/ibm-staat-op-punt-om-chipdivisie-aan-globalfoundries-te-verkopen.html IBM maakt bekend dat het Globalfoundries 1,5 miljard dollar (omgerekend 1,18 miljard euro) betaalt voor het overnemen van zijn verlieslijdende chipdivisie. Globalfoundries zal dan Power-chips voor IBM gaan produceren en kan tevens over het intellectueel eigendom beschikken.

IBM betaalt de 1,5 miljard dollar verspreid over een periode van drie jaar en het concern krijgt ook voor 200 miljoen dollar aan assets in handen, wat inhoudt dat de overeenkomst een bedrag van 1, 3 miljoen dollar, of 1 miljard euro, behelst. Verder is er afgesproken dat er tien jaar intensief samengewerkt wordt, in deze samenwerking verzorgt Globalfoundries de levering van chips voor de IBM-systemen en de chipfabrikant verkrijgt bovendien toegang tot de technologie en kennis van IBM.

Zo beweert althans Forbes, na een mededeling van IBM dat er maandag een grote zakelijke aankondiging op komst is. IBM en Globalfoundries hebben al een eerdere samenwerking lopen en de gesprekken over een overname zouden al langer gaande zijn. Volgens geruchten werd er al eerder een bedrag van 1 miljard dollar van de tafel geveegd door Globalfoundries. 

]]>
Mon, 20 Oct 2014 08:59:09 +0200 IBM staat op punt om chipdivisie aan Globalfoundries te verkopen http://executive-people.nl/item/518320/ibm-staat-op-punt-om-chipdivisie-aan-globalfoundries-te-verkopen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
KPN, China Mobile en iBasis maken internationale VoLTE roaming-gesprekken mogelijk http://executive-people.nl/item/518308/kpn-china-mobile-en-ibasis-maken-internationale-volte-roaming-gesprekken-mogelijk.html China Mobile en KPN maakten de eerste succesvolle implementatie van VoLTE roaming tussen verschillende mobiele netwerkbeheerders voor zowel local breakout als home routing bekend. Met Voice over LTE moet spraakverkeer (en HD Voice) ook over het 4G-netwerk mogelijk worden.

Met steun van KPN-dochter iBasis treffen beide mobiele operators voorbereidingen voor een commerciële uitrol van VoLTE roaming voor hun klanten in respectievelijk China en Nederland.

Als gevolg van globalisering en een toenemende vraag naar de hoogwaardige LTE-dienstverlening is volgens KPN de volgende tap voor mobiele operators - die LTE al voor hun landelijke netwerken en internationale data roaming gebruiken - VoLTE en VoLTE roaming. China Mobile zal VoLTE eind 2014 op de Chinese markt brengen. China Mobile International en iBasis zorgen voor de IPX-interconnectiviteit tussen China Mobile en KPN. Belangrijke netwerkonderdelen zijn geleverd door Huawei.

WK

]]>
Mon, 20 Oct 2014 07:00:28 +0200 KPN, China Mobile en iBasis maken internationale VoLTE roaming-gesprekken mogelijk http://executive-people.nl/item/518308/kpn-china-mobile-en-ibasis-maken-internationale-volte-roaming-gesprekken-mogelijk.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
AMS-IX USA Inc. opent point-of-presence in Chicago http://executive-people.nl/item/518311/ams-ix-usa-inc-opent-point-of-presence-in-chicago.html AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft bekend gemaakt dat AMS-IX USA Inc. de eerste point-of-presence (PoP) heeft geopend in Chicago.

AMS-IX USA Inc. opende deze PoP in de CME Cermak Hosting Facility in Chicago. Net als de recent geopende internet exchanges in San Francisco en New York, is ook dit peering platform volledig gebaseerd op de neutrale en gedistribueerde formule van AMS-IX in Amsterdam. AMS-IX heeft bijna 700 aangesloten partijen en een piek in het internetverkeer die onlangs de grens van 3 Tb/s heeft doorbroken.

De opening van AMS-IX Chicago past perfect binnen de strategie van AMS-IX om internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. Op deze manier kan meer groei worden bewerkstelligd voor AMS-IX in Amsterdam. 

Door een internet exchange verspreid uit te rollen in Chicago en de nabije omgeving, wordt meer diversiteit geboden binnen de interconnectie-markt in deze regio. Daarnaast bevindt Chicago zich op een knooppunt voor internetverkeer en zijn er veel bedrijven gevestigd die zich richten op content, digital media en financiële diensten. Met name dit laatste is erg belangrijk voor AMS-IX. Binnen de faciliteit van CME Cermak bevinden zich veel organisaties die zich richten op de financiële markt. Dit is een interessante doelgroep voor AMS-IX, aangezien financiële organisaties steeds meer afhankelijk zijn van het internet, aldus Job Witteman (foto), CEO van AMS-IX.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 06:38:18 +0200 AMS-IX USA Inc. opent point-of-presence in Chicago http://executive-people.nl/item/518311/ams-ix-usa-inc-opent-point-of-presence-in-chicago.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Cloud maakt data productief http://executive-people.nl/item/518286/cloud-maakt-data-productief.html Data moet rendabel gaan worden. Dit faciliteren is een van de belangrijkste uitdagingen waar CIO’s voor staan. De benodigde snelheid en flexibiliteit zijn over het algemeen niet te vinden in de eigen infrastructuur van organisaties. Maar aan het gebruik van een publieke cloud kleven weer een aantal nadelen. Microsoft en Equinix zijn daarom wereldwijd een samenwerking aangegaan voor het bieden van een veilige hybride cloudoplossing met Azure Express Route.

De strategie van Microsoft is samen te vatten als Cloud and Mobile First. Alle software en hardware wordt vanuit dat oogpunt ontwikkeld. Dit wil niet zeggen dat er geen ruimte meer is voor on premise oplossingen. “Wij verwachten dat er de komende jaren nog sprake zal zijn van een combinatie”, zegt Erik Jan van Vuuren, Azure Lead bij Microsoft. “De klant zal altijd op basis van zijn specifieke businesscase een keuze maken of hij IT draait in zijn eigen datacenter omdat hij het liever onder zijn directe controle heeft, of dat hij juist gebruik maakt van de voordelen van de cloud.”

Een belangrijke overweging bij degelijke keuzes door organisaties is kostenbesparing. “Heel veel IT afdelingen moeten bijvoorbeeld twintig procent per jaar aan budget besparen. Zij gaan daarom kijken of een cloudstrategie daar een bijdrage aan kan leveren. Een andere belangrijke overweging isde go to market.Veel CIO’s en IT managers worden ermee geconfronteerd dat ze niet snel genoeg innovatieve services beschikbaar kunnen stellen. Eindgebruikers gaan dan vanuit hun eigen devices diensten aanschaffen buiten de controle van de CIO om.”

Wildgroei

Dat leidt tot een wildgroei in het gebruik van services, die je als CIO onder controle wilt krijgen. Juist met cloud-diensten kun je die controle weer terugkrijgen, èn heb je de beschikking over genoeg capaciteit om iedere dienst direct te kunnen leveren. IT managers die diensten snel beschikbaar kunnen stellen want anders gaan de productmanagers gewoon zelf aan de slag, dat zien wij steeds vaker. De grote klanten van Azure, zeker in Nederland, zijn niet meer de IT managers, maar productmanagers en marketingmanagers.”

De vraag die de IT manager daarom steeds meer stelt bij Microsoft is hoe de capaciteit die de publieke cloud biedt kan worden geïntegreerd in de eigen omgeving? “Daarmee kom je terecht bij de samenwerking tussen Microsoft en Equinix. Omdat Equinix in al zijn datacenters Azure Gateways heeft staan, zijn onze enterprise klanten in staat om direct verbindingen met die datacenters te maken. De afstanden zijn echt heel kort. Zo integreren organisaties innovatiekracht, flexibiliteit en snelheid, dus alle voordelen die de cloud biedt, in hun eigen infrastructuur.”

Michiel Eielts, managing director Equinix, voegt daaraan toe: “Steeds vaker praten we met CIO’s over de vraag hoe ze bij ons data kunnen opslaan voor verschillende applicaties en voor verschillende platformen. Vroeger hield iedereen de data voor zichzelf, maar ondertussen hebben organisaties ontdekt hoe zij data productief kunnen maken. Data moet voor je bedrijf gaan werken. Het grote nadeel voor de CIO daarbij is echter dat zij te maken hebben met allemaal verschillende applicaties met verschillende eisen. Dat is een grote uitdaging.”

Flexibiliteit

Daarbij spelen veel verschillende zaken een rol. Op het gebied van cloud moeten zaken als compliance en security goed geregeld zijn. Daarnaast moet het financieel goed verankerd zijn, en moet ook de verantwoordelijkheid voor het beheer goed worden geregeld. “En uiteindelijk gaat het erom dat je de juiste data snel bij de recources krijgt. Want je kunt wel heel sterke recources hebben, maar wanneer je de data en de workload niet vanuit je eigen coredata daar krijgt kunt mis je de nodige flexibiliteit.”

De mogelijkheden van cloud zijn geweldig, maar je moet dan wel zorgen dat je de voordelen van cloud maximaal gebruikt voor je organisatie, en de nadelen van cloud zo beperkt mogelijk houdt en beheert. Daarvoor is de hybrid cloud bij uitstek geschikt. Je zet de data neer in een connected datacenter zoals dat van Equinix, en zorgt zo dat je core data snel kunnen worden ingezet. Omdat Microsoft zijn technologie ook in ons datacenter neerzet ben je met een crossconnect met een oneindige capaciteit verbonden met Microsoft.”

Dit betekent dat je altijd kunt werken met hoge snelheid. Je gebruikt daarbij niet het publieke internet zoals bij de meeste cloud toepassingen, maar een beveiligde private verbinding, een directe verbinding met Microsoft, met onbeperkte capaciteit. Het is best of, je hebt altijd de security, het gaat niet over het publieke netwerk, de compliance is geregeld, je hebt on demand direct ingevuld, de back up is geregeld in de eigen omgeving òf bij Microsoft. Kortom, je hebt zo eigenlijk de grootste uitdagingen van de CIO ondervangen.”

Die hybride cloud hoeft niet gelijk een grote implementatie te zijn, het kan volgens Eielts beginnen met een kleine deployment. “Dit model is eigenlijk een win-win situatie voor de klant. Alle grote uitdagingenvan de klant worden ondervangen, en hij is daarmee enorm flexibel. Veel CIO’s willen namelijk wel beginnen aan cloud, maar niet te groot. Op deze manier kan hij heel voorzichtig starten, en er grip op houden. En als het nodig is kan hij gelijk de sluizen openen.”

Klein beginnen

Veel organisaties zien Eielts en Van Vuuren zo beginnen. Maar als ze eenmaal geproefd hebben van cloud is er niemand meer die teruggaat, in praktijk willen ze alleen maar verder uitbreiden. Eielts: “Ze gaan allemaal opschakelen, en dat gaat steeds sneller. Soms beginnen ze met alleen de website of een back up, maar vroeg of laat gaan ze allemaal de architectuurvraag stellen. Ze willen allemaal weten hoe het werkt. Om daarop in te spelen hebben we speciaal een set-up waarin je vrijblijvend kunt testen, en zien hoe alles functioneert.”

Van Vuuren: “Beheersbaarheid is volgens mij de belangrijkste vraag waar de CIO mee zit. Als data buiten zijn omgeving zit is het risico op onbeheersbaarheid groter. Als je een omgeving integreert met de Microsoft cloud dan houd je controle en heb je gelijk aan alle randvoorwaarden voldaan om groei binnen succesvolle applicaties te realiseren. Daarmee is het ook eenvoudiger om kleineapplicaties succesvol te maken. Vroeger was het een grote uitdaging wanneer een applicatie te succesvol werd. Nu is het gewoon een kwestie van opschalen in de cloud of in combinatie met de cloud.”

]]>
Sun, 19 Oct 2014 08:52:57 +0200 Cloud maakt data productief http://executive-people.nl/item/518286/cloud-maakt-data-productief.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Digitale wereld opgezet voor bezorgers PostNL http://executive-people.nl/item/518289/digitale-wereld-opgezet-voor-bezorgers-postnl.html Op Dreamforce, afgelopen week in San Francico, waren vele honderden Nederlanders vertegenwoordigd van een grote diversiteit aan ondernemingen. Philips is een belangrijke showcase, maar ook Post NL is een bedrijf dat Salesforce inzet om processen als de bezorging beter te laten verlopen. Executive People sprak hierover met Arco Strop, Projectmanager Bezorgen Digitaal.

]]>
Sat, 18 Oct 2014 12:32:00 +0200 Digitale wereld opgezet voor bezorgers PostNL http://executive-people.nl/item/518289/digitale-wereld-opgezet-voor-bezorgers-postnl.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Hof stelt werkgever in gelijk: iPad mag belastingvrij voor personeel http://executive-people.nl/item/518285/hof-stelt-werkgever-in-gelijk-ipad-mag-belastingvrij-voor-personeel.html Er is nu de mogelijkheid voor werkgevers om een iPad onder bepaalde voorwaarden belastingvrij te kunnen verstrekken aan hun werknemers. Dit vanwege het feit dat de tablet geen computer is, maar een communicatiemiddel. Zo heeft het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep bepaald in een geschil tussen een werkgever en de Belastingdienst.

Eerder nog was de rechtbank in Haarlem tot het oordeel gekomen dat een iPad een computer is en daarom niet belastingvrij, dat wil zeggen zonder inhouding van loonheffing, aan werknemers kan worden verstrekt. Die uitspraak is bij deze dus komen te vervallen.

Beperkingen touchscreen
Volgens het hof beperkt het touchscreen van de iPad het gebruik van het apparaat als computer. Zo verlopen bepaalde processen minder snel bij een iPad in tegenstelling tot een laptop of PC, dit komt vooral vanwege het ontbreken van een conventioneel toetsenbord.  

De beperkingen van een touchscreen spelen niet of nauwelijks een rol bij mobiele communicatie, sms, e-mail of internetbezoek. Vandaar dat de iPad wordt gecategoriseerd als een communicatiemiddel.

Dat betekent volgens het hof dat ‘’de werkgever voor wie het zakelijk gebruik van de iPad van meer dan bijkomstig belang is’’ het apparaat belastingvrij aan zijn werknemers kan verstrekken. Dat is het geval als het zakelijk gebruik boven de 10 procent ligt.

In gelijk gesteld
De betrokken werkgever heeft al zijn werknemers een iPad met mobiel-internet-datakaart verstrekt. Het hof bepaalde dat de Belastingdienst hem ruim 239.000 euro terug moet betalen.

]]>
Sat, 18 Oct 2014 09:00:10 +0200 Hof stelt werkgever in gelijk: iPad mag belastingvrij voor personeel http://executive-people.nl/item/518285/hof-stelt-werkgever-in-gelijk-ipad-mag-belastingvrij-voor-personeel.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kaspersky Lab koestert MKB http://executive-people.nl/item/517983/kaspersky-lab-koestert-mkb.html Sinds kort kan de onderkant van het MKB terecht in een nieuwe online store van Kaspersky Lab. Het onlangs geïntroduceerde Kaspersky Small Office Security (KSOS), een beveiligingsoplossing voor organisaties met maximaal 25 werkplekken, is daar als eerste beschikbaar. Het verkoopsysteem, waarbij lokale partners met hun back-end systemen de verdere afhandeling voor hun rekening nemen, is volgens General Manager Benelux en Nordic Martijn van Lom een nieuw concept. "De nieuwe winkel is toegankelijk via de website van Kaspersky, maar onze partners kunnen de store ook integreren in hun eigen website."

Volgens Van Lom zet Kaspersky traditioneel zwaar in op de grootzakelijke markt. "Maar er gebeurt evengoed het nodige bij veel kleinere bedrijven. Dat zijn klanten waar je als reseller weinig of geen 'handling' wilt hebben, waar je niet heel zwaar wilt installeren bijvoorbeeld. Mede daarom introduceerde Kaspersky onlangs KSOS. KSOS biedt een totale beveiliging voor de onderkant van het MKB, en houdt ook rekening met bijvoorbeeld thuiswerkers."

Het pakket is gemakkelijk te installeren en bedoeld voor MKB'ers die nog te vaak hun toevlucht zoeken in beveiligingsproducten voor consumenten. "Die zouden gebruiksvriendelijker en ook goedkoper zijn, maar dat is een misverstand", waarschuwt Van Lom. "Een bedrijf heeft met een consumentenpakket geen passende oplossing. Hoe klein een bedrijf ook is, het blijft een zakelijke klant. Bovendien zijn ze al gauw duurder uit, omdat MKB'ers vaak meerdere pakketten nodig hebben. Eén enkele totaaloplossing is dan een beter alternatief."

Om die totaaloplossing voor klein zakelijke klanten nog interessanter te maken, is de nieuwe portal een stuk eenvoudiger opgezet dan de traditionele website waarop veel (technische) informatie staat. Van Lom: "De content is verkleind en visueel is het allemaal aantrekkelijker gemaakt. Omdat de klant rechtstreeks kan bestellen in de nieuwe webwinkel, hebben onze partners weinig werk aan deze verkoopmethode. Maar ze moeten er wel zijn als dat nodig is. Daarom is de verkoop niet helemaal rechtstreeks, maar loopt de levering via hen."

Leadgeneration en re-targeting

In de online store selecteert de klant niet alleen het product, maar ook een reseller. "Wij dragen zo'n eindgebruiker vervolgens over als een gesloten lead, een order. Dat houdt in dat we de aanvraag doorsturen naar onze partner, die vervolgens de klant contacteert voor een installatie. We hebben heel nadrukkelijk gekozen voor het partnerkanaal, en dus niet voor een rechtstreekse installatie vanaf de (algemene) Kaspersky website. Het is een soort leadgeneration met ‘hot’ leads."

Voorlopig is het een test met een beperkt aantal gecertificeerde resellers op verschillende plekken. "Het loopt lekker door. Sommige partners verkopen er ook (andere) installaties of hardware bij, dat maakt het voor hen extra interessant. Maar het gaat in de eerste plaats om de minder complexe omgevingen. Je gaat een bedrijf met vijf of zeven werkplekken geen MDM-oplossingen (Mobile Device Management) verkopen. KSOS en de nieuwe store zijn bedoeld voor overzichtelijke omgevingen, waar je precies weet welke apparaten de weinige medewerkers aan hebben staan."

Kaspersky Security for Virtualization

Naast KSOS werkt Kaspersky Lab momenteel aan een product voor complete bescherming van de drie grootste virtualisatieplatforms: VMware, Citrix en Microsoft Hyper-V. Van Lom legt uit: "We zijn als eerste op VMware gaan bouwen. Met VMware samen hebben we de techniek ontwikkeld om een virtuele omgeving te beschermen zonder ongewenste impact op de processen. Het nieuwste product heet Kaspersky Security for Virtualization Light Agent. Dit levert een geavanceerde beveiligingsoplossing voor platforms van VMware, Citrix en Microsoft. De 'light agent' variant is specifiek ontwikkeld voor gebruikers van Microsoft-Hyper-V en Citrix SENServer. Gebruikers van een VMware platform kunnen ook kiezen voor 'agentless'."

Een groot voordeel van Kaspersky Security for Virtualization is dat verschillende servers niet allemaal tegelijk hoeven te worden aangepast in het geval van een update. "Het is met deze oplossing bovendien gemakkelijk om servers virtueel toe te voegen en ze direct te beschermen. Dat concept hebben we verder uitgebouwd. Het is vooral heel interessant voor heterogene omgevingen. Bijvoorbeeld voor organisaties met verschillende platformen voor hun workload en overige activiteiten."

De nieuwe oplossing is nodig, omdat nog veel eindgebruikers weinig snappen van de beveiliging van virtuele omgevingen. "We zien partijen die hun platforms 'customized' beschermen, met als gevolg een heel lage performance. Het zijn precies de voordelen van virtualisatie die je dan verliest. Kaspersky Security for Virtualization Light Agent creëert vooral een interessante markt voor onze partners die aan hosting doen."

Europees partnerprogramma

Maar Kaspersky timmert niet alleen op productgebied hard aan de weg. Het bedrijf steekt ook veel energie in het Europese partnerprogramma dat het heeft ontwikkeld. Van Lom: "Daar zijn we inderdaad druk mee, iedere keer komen er modules bij. Het programma is Europees omdat er veel partijen in participeren die 'cross-Europe' zitten. Vooral system integrators als Accenture en Atos Origin willen een Europese aanpak, een uniform partnerprogramma voor heel Europa. We willen onze targets op Europees niveau gelijkstellen. Onlangs hebben we twee specialisaties toegevoegd: Mobile Device Management (MDM) en System Management. De vijf specialisaties in onze producten, waaronder Virtualisatie, Application Control en Encryptie, kom je ook tegen in ons partnerprogramma. Het EU-partnerprogramma betekent onder meer dat we leads klaar hebben staan voor partners, die zich specialiseren op een van die vijf terreinen."

Gezocht: MKB+ resellers

Resellers met een van de vijf specialisaties van Kaspersky Lab kwalificeren zich bovendien om 'MKB+ reseller' te worden. Van Lom: "We willen onze beveiligingsproducten verkopen aan het MKB via partners die behalve productinstallaties ook een degelijk advies kunnen uitbrengen. We verwachten niet dat een reseller hooggekwalificeerde virusanalisten in dienst heeft, want daarvoor kunnen ze nog steeds bij ons terecht. Maar een MKB+ reseller kan wel dieper op de zaken ingaan en grondiger adviseren. Neem Application Control (AP) als voorbeeld. Wij kennen 99 procent van alle software in de wereld en kunnen die pakketten categoriseren. Stop je AP in een managementmodule, dan maak je als eindgebruiker de beveiliging van je netwerk een stuk eenvoudiger voor jezelf en voor je systeembeheerder. Maar als reseller heb je toch wel wat kennis nodig om de eindgebruiker hierover te kunnen adviseren."

Het partnerprogramma is specifiek gericht op resellers die oplossingen verkopen voor de grotere omgevingen. "Denk aan 250 tot 1000 werkplekken. Voor dit soort klussen zoeken we de grotere resellers. Bij organisaties tot 1000 werkplekken deed je lange tijd voornamelijk standaard productinstallaties, maar tegenwoordig valt daar meer winst te behalen. Een gespecialiseerde reseller kan daar echt waarde toevoegen aan het verkoopproces. Resellers kunnen dergelijke endpoints overigens ook vanuit de cloud beveiligen met Kaspersky."

Global player met lokale insteek

Naast het partnerprogramma zijn er meer redenen die het voor resellers aantrekkelijk maken om producten van Kaspersky te verkopen. Volgens Van Lom wordt met name de transparantie richting de markt gewaardeerd door de partners van Kaspersky. “Technologie is gebaat bij een toegankelijke organisatie. We horen regelmatig van onze partners dat onze support en backoffice goed geregeld zijn. Dat verlaagt de drempel om contact met ons op te nemen aanzienlijk. Daarnaast zijn we een global player, maar met een lokale insteek. En als private company - we zijn niet beursgenoteerd - kunnen we redelijk snel inspelen op trends in de markt. Zo kunnen we onze positie in de wereldwijde top vier van securityleveranciers voor eindgebruikers gemakkelijk behouden."

WK

]]>
Sat, 18 Oct 2014 08:12:37 +0200 Kaspersky Lab koestert MKB http://executive-people.nl/item/517983/kaspersky-lab-koestert-mkb.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Video: preview Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event http://executive-people.nl/item/518287/video-preview-infosecurity-storage-expo-en-tooling-event.html Op 29 en 30 oktober vindt in de jaarbeurs te Utrecht weer het grootste IT-evenement van Nederland plaats, in de vorm van de drie gecombineerde beurzen Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event. Dit jaar staat The Internet of Things centraal, wat de kapstok zal worden voor een breed scala aan activiteiten, van de traditionele beursvloer tot een steeds groter wordend seminarprogramma. Executive-People maakte hierover een video-preview met Ivo Meertens, Brand Manager bij Jaarbeurs, Jan-Willem de Koster, Business Development Manager bij SAP en Rob Muris, Senior Consultant bij Deloitte.

]]>
Sat, 18 Oct 2014 08:00:38 +0200 Video: preview Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event http://executive-people.nl/item/518287/video-preview-infosecurity-storage-expo-en-tooling-event.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Valse e-mails vestuurd over Rabo Scanner' http://executive-people.nl/item/518293/valse-e-mails-vestuurd-over-rabo-scanner.html Internetcriminelen spelen in op de komst van de Rabo Scanner om klanten van de Rabobank te misleiden. Dit gebeurt door een valse e-mail te sturen over de Rabo Scanner. Dit meldt de Rabobank.

De bank meldt: "Wij bellen en e-mailen u niet over de uitlevering van de Rabo Scanner. Ga hier niet op in en klik niet op de link(s) in de e-mail. Vertrouwt u een e-mail of een telefoontje van de Rabobank niet? Klik dan niet op de link, verwijder de e-mail of vraag gerust de naam van de medewerker en bel de bank terug op het nummer dat u kent of dat u op deze site kunt vinden.

Heeft u toch inlogcodes verstrekt of op een link in een valse e-mail geklikt? Neem dan onmiddellijk telefonisch contact op met uw lokale bank of met de Helpdesk Internetbankieren 0900-09 05 (lokaal tarief).

Indien een klant een valse e-mail heeft ontvangen kan deze worden doorgestuurd naar valse-email@rabobank.nl, verwijder daarna de e-mail. De Rabobank probeert dan de site achter de link zo snel mogelijk offline te laten zetten.

In deze pdf staan een aantal voorbeelden van valse e-mails over de Rabo Scanner opgenomen. Als u zo'n e-mail krijgt, ga hier dan niet op in en klik niet op de link(s) in het bericht.

Rabobank introduceert de Rabo Scanner als opvolger van de Random Reader. In de Rabo scanner zit de laatste technologie van Vasco Data Security om veilig online te bankieren. De Rabo Scanner is door de Rabobank ontwikkeld in nauwe samenwerking met klanten en Vasco.

WK

]]>
Fri, 17 Oct 2014 22:39:16 +0200 'Valse e-mails vestuurd over Rabo Scanner' http://executive-people.nl/item/518293/valse-e-mails-vestuurd-over-rabo-scanner.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Rijk besteedt ruim 1 miljard aan ICT http://executive-people.nl/item/518291/rijk-besteedt-ruim-miljard-aan-ict.html De ICT-commissie Elias heeft geen enkele moeite gedaan om een kosten-baten analyse te maken van de uitgaven van de Rijksoverheid en de Zelfstandige Bestuursorganen aan ICT. Toch was het in kaart brengen van de misgelopen financiële kosten een centrale onderzoeksvraag. Dit meldt Adriaan Meij (foto) van AME Research.

De commissie volstaat in zijn rapport van pagina 148 tot en met pagina 156 met geroddel over de mogelijke externe uitgaven van het Rijk plus eigen beheerkosten, maar komt daar niet uit. En heeft geen gericht onderzoek hiernaar geëntameerd. Elias weet niet hoeveel het Rijk verspilt. Hij weet niet eens wat verspilling is, daar is geen definitie van. Hij weet niet of het enkele tonnen, €1,3 miljard of €5 miljard is. 

Het is onbegrijpelijk dat de CIO Rijk er in het onderzoek dat twee jaar geduurd heeft niet voor gezorgd heeft dat er een degelijk financieel onderzoek naar baten, lasten, rendement en verspillingen in ICT voorhanden is. Daar zijn instrumenten genoeg voor.

Het rapport: “Niemand weet hoeveel de Nederlandse overheden aan ICT uitgeven. Daarom ook weet niemand hoeveel geld gemoeid is met mislukkingen. Een veilige schatting op grond van informatie van diverse deskundigen komt neer op 1 à 5 miljard euro verspilling per jaar – naar het oordeel van de commissie in alle gevallen een onaanvaardbaar hoog bedrag”.

Oud Rijks-inkoopdirecteur Eilander schat dat het Rijk jaarlijks €2 miljard uitgeeft aan ICT. De Algemene Rekenkamer kwam in 2011 ook op €2 miljard.  Er zijn andere ramingen.  Tijdens een inwerk-dag van de Commissie in januari 2013 heb ik de ICT uitgaven van de totale publieke sector in 2011 geraamd op €7,5 miljard, waarvan circa €3,4 miljard personele kosten en de rest externe bestedingen. En hierover een rapport gepubliceerd

Die berekening is gebaseerd op het model van de “total costs of ownership” zoals het bureau M&I Partners die toepast op gemeenten. M&I berekent dat de gemiddelde totale ICT kosten bij gemeenten per werkplek in 2013 €6.100 bedragen. Die berekening zit gedegen in elkaar en bestaat voor ongeveer de helft uit personeelskosten.  Die zullen bij Rijk en ZBO’s niet veel anders zijn. Ultimo 2013 werken er 108.836 FTE bij het Rijk. De rijksuitgaven aan ICT in 2013 bedragen dan €664 miljoen.  Daar komen naar schatting 80.000 FTE in de Zelfstandige bestuursorganen bij. In totaal gaat het dan bij Rijk + ZBO’s om 188.836 FTE en jaarlijkse totale kosten van eigendom van ICT van €1.152 miljoen. 

Het is absurd om te stellen, zoals de Commissie doet, dat de verspilling in een jaar groter is dan de totale uitgaven.  De Amerikaanse Standish Group stelt dat 15% van de ICT projecten mislukt. Ernst & Young berekende eerder dat 4% mislukt. Als wij aannemen dat 20% mislukt dan gaat het jaarlijks om €230 miljoen en dan kom je in tien jaar op €2,3 miljard. Dus nog veel te veel! Naar het rendement van de projecten is helemaal geen onderzoek gedaan. Gedetailleerd onderzoek naar de overheidsuitgaven aan ICT en naar het rendement daarvan voor de burger is dringend gewenst.

WK

]]>
Fri, 17 Oct 2014 21:29:32 +0200 Rijk besteedt ruim 1 miljard aan ICT http://executive-people.nl/item/518291/rijk-besteedt-ruim-miljard-aan-ict.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
McAfee Next Generation Firewall beschermt organisaties effectiever tegen cybercriminaliteit http://executive-people.nl/item/518165/mcafee-next-generation-firewall-beschermt-organisaties-effectiever-tegen-cybercriminaliteit.html McAfee, onderdeel van Intel Security, introduceert een nieuwe versie van de McAfee Next Generation Firewall (NGFW). Deze kan nu geïntegreerd worden met diverse beveiligingsoplossingen en -technologieën van McAfee, waarmee bedrijven en overheidsorganisaties de beschikking krijgen tot een groeiend ecosysteem van verdedigingsoplossingen.

Dankzij integratie met het McAfee Security Connected framework krijgen klanten met McAfee Next Generation Firewall de beschikking over een gelaagde verdediging tegen de nieuwste dreigingen, met een verbeterde workflow en meer operationele efficiency, aldus McAfee.

Door gebruik te maken van informatie afkomstig van McAfee ePolicy Orchestrator, kunnen klanten met McAfee NGFW rekenen op een hogere operationele efficiency. Daarbij hebben ze meer inzicht in de beveiligingsstatus van endpoints en is de administratieve workflow voor het onderzoeken van incidenten vereenvoudigd. Dankzij integratie met McAfee Enterprise Security Manager (SIEM) kan de beveiligingsstatus van de organisatie worden verbeterd, wordt de responstijd bij incidenten teruggebracht en is het mogelijk om de compliancestatus continu te monitoren. Integratie met McAfee Advanced Threat Defense biedt real-time bescherming tegen snel muterende malware en zero-day aanvallen. En reputatie-informatie van McAfee Global Threat Intelligence tot slot, zorgt ervoor dat McAfee Next Generation Firewall optimale bescherming biedt tegen geavanceerde dreigingen en malware die al elders ter wereld zijn gedetecteerd.

Real-time updates

McAfee Next Generation Firewall beschermt bedrijfsnetwerken aan de hand van ‘intelligence aware’ beveiliging, ondersteund door real-time updates afkomstig van McAfee’s Security Connected ecosysteem. Hiermee is McAfee in staat om een zeer sterke bescherming te bieden tegen geavanceerde ontwijkingstechnieken (advanced evasion techniques). Deze oplossing biedt bescherming op iedere locatie in de bedrijfsinfrastructuur, van regionale vestigingskantoren, tot datacenters en de buitenste rand van het netwerk, aldus McAfee

De oplossing wordt geleverd met een solide fundament van beschermingstechnologieën, waaronder fijnmazig applicatiebeheer, intrusion prevention system (IPS), ingebouwde virtual private networking (VPN) en deep-packet inspection (DPI). Dit alles in een efficiënt, uitbreidbaar en schaalbaar ontwerp. McAfee voegt daar nog enkele extra’s aan toe, waaronder krachtige anti-evasion technologieën. Deze decoderen en ‘normaliseren’ het dataverkeer in alle netwerktransportlagen, waarna dit wordt gecontroleerd op mogelijke malware. Zo wordt zelfs zeer geavanceerde malware gedetecteerd en geblokkeerd die zichzelf probeert te verbergen tussen het normale dataverkeer.

Meer informatie over McAfee Next Generation Firewall is te vinden op http://www.mcafee.com/us/products/next-generation-firewall.aspx.

WK

]]>
Fri, 17 Oct 2014 15:13:20 +0200 McAfee Next Generation Firewall beschermt organisaties effectiever tegen cybercriminaliteit http://executive-people.nl/item/518165/mcafee-next-generation-firewall-beschermt-organisaties-effectiever-tegen-cybercriminaliteit.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Digitale identiteit: een update over de laatste ontwikkelingen http://executive-people.nl/item/518284/digitale-identiteit-een-update-over-de-laatste-ontwikkelingen.html In deze door technologie gedreven wereld is het duidelijk dat het beheren van iemands digitale identiteit steeds belangrijker wordt, omdat er steeds meer informatie wordt gedeeld tussen consumenten/burgers en het bedrijfsleven (publieke en private organisaties). De snelle groei van de digitale economie zorgt voor een exponentiële groei van online- en mobiele diensten. Daarom wordt het van vitaal belang voor publieke en private organisaties voorop te blijven op de huidige en nieuwe trends, voor het ontwikkelen en adopteren van nieuwe diensten en producten voor consumenten en burgers. 

IDnext meetup (dat wordt georganiseerd door IDnext in nauwe samenwerking met NVVB) op 26 november  is bedoeld als platform voor bedrijven en overheden om dit onderwerp te bespreken, rekening houdend met het belang van de digitale identiteit (bijvoorbeeld veiligheid en vertrouwen), het verhogen van de (digitale) bewustwording en dus ook de belangen vanuit verschillende perspectieven. Tijdens IDnext meetup zullen er o.a. presentaties zijn van Perjan Moors (Tweede kamerlid),  Jacoba Sieders (ABN AMRO), Rex Roelwinkel (Surfnet), Michiel Leenaars (Internet Society) en Dion Kotteman (CIO Rijksoverheid).

IDnext en NVVB ondersteunen ook innovatieve ontwikkelingen op het gebied van privacy, informatiebeveiliging en de digitale identiteit. Daarom zal er aan verschillende innovatieve partijen de kans worden geboden om hun innovatieve concept tijdens IDnext meetup te pitchen en met de aanwezigen te delen. En natuurlijk is er genoeg gelegenheid om te netwerken.

Wat is IDnext?
IDnext is een open en onafhankelijk platform dat staat voor ondersteuning en facilitering van innovatieve benaderingen in de wereld van de digitale identiteit, het creëren van bewustwording over de digitale identiteit, een kennis- en netwerkplatform voor de deskundigen op het gebied IT, Business en Marketeers.

Wat is NVVB?
De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) behartigt de belangen van en adviseert leden van publieke organisaties op het gebied van identiteitsmanagement, persoonsinformatiemanagement, verkiezingen en dienstverlening & innovatie.

U kunt zich hier aanmelden voor de IDnext meetup.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 12:46:09 +0200 Digitale identiteit: een update over de laatste ontwikkelingen http://executive-people.nl/item/518284/digitale-identiteit-een-update-over-de-laatste-ontwikkelingen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Schulden kosten samenleving miljoenen http://executive-people.nl/item/518260/schulden-kosten-samenleving-miljoenen.html De betalingsachterstanden die de Nederlandse bevolking heeft opgelopen kost de samenleving miljoenen euro's.

Zo stelt het Nibud in een rapport omtrent de omvang en preventie van schulden. Per huishouden dat kampt met ernstige financiële problemen, brengt een gemiddelde kostenpost van 100.000 euro met zich mee. Dit bedrag is vooral te wijten aan verloren afschrijvingen, hulpverlening, verzuim- en ziektekosten, verloren arbeidsuren, uitkeringen en huisuitzettingen.

Betalingsachterstanden
De aantallen zijn fors, zo heeft ruim 1,1 miljoen Nederlanders, 15 procent van de bevolking, te maken met ernstige betalingsachterstanden. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit aantal de komende jaren zal gaan stijgen, alvolgens het Nibud. Volgens de instantie kijkt de huidige aanpak te veel naar het individu en de schulphulpverlener. "We staan te dweilen, terwijl de kraan open staat.", aldus een woordvoerder.

Andere aanpak
Huishoudens met schulden voelen zich dikwijls buitengesloten. Zo leiden de geldproblemen tot spanningen binnen het gezin en de samenleving. Vandaar dat het Nibud pleit voor een andere aanpak van de geldproblemen. Een aanpak waarbij de nadruk meer op preventie ligt. Betalingsachterstanden worden vaak nog gezien als het gevolg van eigen handel. 

Volgens verscheidene gedragswetenschappers blijkt juist dat er steeds meer druk bij de consument ligt en deze keuzes onbewust maakt. Zo is de consument zelf verantwoordelijk voor schulden, maar heeft daar wel ondersteuning bij nodig. Volgens het Nibud zorgt de sociale omgeving nog te vaak voor verergering in plaats van een oplossing van de financiële problemen.

 

]]>
Fri, 17 Oct 2014 10:21:44 +0200 Schulden kosten samenleving miljoenen http://executive-people.nl/item/518260/schulden-kosten-samenleving-miljoenen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
ETTU levert SharePoint platform aan Stichting Open House http://executive-people.nl/item/518259/ettu-levert-sharepoint-platform-aan-stichting-open-house.html Stichting Open House, een initiatief van ID&T, SFX Entertainment en het Ministerie van Economische Zaken, gaat de tok! innovatie formule van ETTU inzetten om ideeën binnen de event, dance en muziekindustrie uit te werken tot innovatieve start-ups. ETTU is één van de launching programma partners en biedt met het digitale ideeën- en discussieplatform tok! een online omgeving om innovatie binnen de muziekindustrie te stimuleren.

Stichting Open House brengt start-ups in contact met investeerders en bedrijven in de dance-industrie. Binnen deze omgeving kunnen start-ups hun ideeën verder uitwerken en hiermee succesvolle innovaties lanceren. Minister Henk Kamp van Economische Zaken verricht op vrijdag 17 oktober 2014 de opening van Open House tijdens het Amsterdam Dance Event. De Dance-industrie is een van Nederlands grote successen en door gebruik te maken van het tok! innovatie platform hoopt de organisatie innovatie binnen de industrie te stimuleren.

Duncan Stutterheim, directeur van ID&T: “We willen jonge ondernemers een plek geven om hun ideeën direct te testen en uit te proberen. De Dance-industrie is een proeftuin, van waaruit ideeën later breder kunnen worden ingezet. Dit platform biedt ondernemende studenten en talenten een unieke kans om in nauwe samenwerking met de branche de festivalmarkt te betreden. Festivals kennen eigenlijk dezelfde problematiek en vraagstukken als de stad zelf, dus zo kun je je idee gemakkelijk opschalen.”

Piet Vink (foto), directeur van ETTU voegt hier aan toe: “Met de tok! innovatie formule zijn organisaties in staat om ideeën uit te werken tot concrete producten, diensten of procesverbeteringen. Ballast Nedam maakt al gebruik van de tok! innovatie formule en wij zijn dan ook blij om met tok! een bijdrage te leveren aan de innovatie binnen de muziekindustrie.”

De Dance-industrie is voor Amsterdam economisch van groot belang. Het Amsterdam Dance Event levert de stad naar schatting ongeveer €55 miljoen op (Bron Financieel Dagblad, 5 september 2014). De markt groeit hard en bezoekers van Dance-events zijn bij uitstek actief op social media. Het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt het initiatief daarom met een subsidie van ruim €500.000 en ID&T investeert verspreid over twee jaar ook nog ongeveer €500.000.

De A’DAM-toren aan het IJ wordt de plek waar deze jonge ondernemers bij elkaar komen. Naast ETTU zijn de volgende organisaties launching programma partners van Open House: ID&T, Ballast Nedam, ABN AMRO, SEEDS, NHTV, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, Business Models Inc, Business Intelligence Rating Instituten, Dijkstra Voermans Advocaten, Fabrique, Wunderbar Ventures en Hamelink van der Toren. Meer informatie over Open House staat op www.open-house.nl.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 10:19:42 +0200 ETTU levert SharePoint platform aan Stichting Open House http://executive-people.nl/item/518259/ettu-levert-sharepoint-platform-aan-stichting-open-house.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Qualcomm neemt CSR over http://executive-people.nl/item/518227/qualcomm-neemt-csr-over.html Qualcomm betaalt ruim 2 miljard euro voor het de Britse leverancier van GPS- en Bluetooth chps. Het bedrijf zal deze technologie gebruiken ten behoeve van internet-of-things- en automotive-toepassingen.

De achterliggende strategie achter de overname omvat het meer te richten op de groeimarkten voor internet-of-things, wearables en automotive. Zo richt CSR zich met zijn connectiviteits- en locatie-chips en -kits op de audio-, home-entertainment-, camera-, automotive- en health & fitness-markt. Het bedrijf combineert daarvoor gnns-, bluetooth-, wifi- en andere chips. CSR is ondermeer bekend van de SiRF-technologie voor navigatiechipsets die het bedrijf gebruikte.

Na de oprichting in 1999 groeide CSR in hoog tempo, dankzij het succes van de BlueCore1: de eerste single-chip-optie voor bluetooth van die tijd. Het bedrijf wees een eerdere overnamepoging van de maker van microcontrollers Microchip Technology af. Qualcomm mikt erop de acquisitie in de zomer van 2015 af te kunnen ronden.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 10:01:57 +0200 Qualcomm neemt CSR over http://executive-people.nl/item/518227/qualcomm-neemt-csr-over.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
727 mensen moeten veld ruimen bij saffierleverancier Apple http://executive-people.nl/item/518224/mensen-moeten-veld-ruimen-bij-saffierleverancier-apple.html GT Advanced Technologies (GTAT), de saffierleverancier van Apple, is gedwongen 727 mensen te ontslaan vanwege het faillissement van het bedrijf.

Zo blijkt uit documenten die GTAT heeft ingediend bij de gemeenteraad van Mesa in Arizona. De fabriek van GTAT staat in de Amerikaanse stad. De fabriek is echter pas minder dan een jaar open, maar door het recent aangevraagde faillissement van het bedrijf moet GTAT nu al 524 productiemedewerkers, 108 technische medewerkers, 70 managers en 25 administratieve medewerkers de laan uit sturen. De ontslagronde zal gelijk van kracht gaan en voor 15 december afgerond zijn.

iPhone 6

Het Amerikaanse technologiebedrijf zou saffierschermen gaan leveren voor de iPhone 6 van Apple. Het concern leende GTAT 440 miljoen dollar voor de aanschaf van de benodigde apparatuur, echter  kreeg GTAT het niet voor elkaar op tijd klaar te zijn voor de productiestart. Vandaar dat de iPhone 6 niet beschikt over een extra sterk saffierscherm.

Vanwege het uitblijven van de saffierproductie heeft Apple de laatste betaling van 319 miljoen dollar niet voldaan en dit heeft GTAT de das omgedaan.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 09:43:12 +0200 727 mensen moeten veld ruimen bij saffierleverancier Apple http://executive-people.nl/item/518224/mensen-moeten-veld-ruimen-bij-saffierleverancier-apple.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
WinSys implementeert NETGEAR draadloze infrastructuur bij Ronduit Scholengemeenschap http://executive-people.nl/item/518223/winsys-implementeert-netgear-draadloze-infrastructuur-bij-ronduit-scholengemeenschap.html Ronduit is een scholengemeenschap in Alkmaar, die bestaat uit 16 scholen verdeeld over 24 leslocaties. Ronduit staat voor ondernemend, verantwoordelijk en resultaatgericht onderwijs. Dit gaat hand in hand met het spelenderwijs bijbrengen van verantwoordelijkheden, met als uiteindelijk doel kinderen te leren hun grenzen te verleggen, doelen te bereiken en het beste uit zichzelf te halen. De scholengemeenschap ziet het als zijn plicht de kinderen voor te bereiden op een samenleving die steeds digitaler wordt. Traditionele lesmethoden voldoen niet meer en daarom besloot het schoolbestuur onlangs over te stappen op een elektronische leeromgeving. Automatiseerder WinSys werd ingeschakeld om een snelle en betrouwbare draadloze infrastructuur te realiseren ter ondersteuning van deze leeromgeving. De grote uitdaging: het moest allemaal binnen het beperkte budget van de scholengemeenschap passen.

Het digitale leren

Een gemeenschappelijk kenmerk van veel organisaties in de onderwijswereld is dat er geen groot IT-budget beschikbaar is. Tegelijkertijd moeten deze organisaties strenge eisen stellen ten aanzien van de betrouwbaarheid en de snelheid van hun infrastructuur, zeker als die infrastructuur een digitale leeromgeving moet dragen. De leeromgeving die men bij de Ronduit Scholengemeenschap gaat gebruiken, behelst meer dan het louter aanbieden van lesstof. VLC Birdy is een social learning platform dat niet een nieuwe manier van leren mogelijk maakt, maar ook kan helpen bij het klassenmanagement. De leerkracht kan vooraf opdrachten klaarzetten die leerlingen zelfstandig of met elkaar kunnen uitvoeren. Leerkrachten hebben overzicht over de gemaakte opdrachten en activiteiten van leerlingen en kunnen zo bijsturen, extra instructie geven en heel gericht verdieping bieden aan leerlingen. Virtuele leerinteractie en samenwerking staan centraal in Birdy. Door de grote rol die het platform vervult binnen de klas, is een betrouwbaar en snel netwerk met voldoende capaciteit essentieel.

Hoge eisen, beperkt budget

Een aantal van de leslocaties van Ronduit was weliswaar voorzien van een draadloze infrastructuur, maar er was geen overkoepelende standaard en de capaciteit was zeer beperkt. Om de overstap naar de nieuwe leeromgeving mogelijk te maken, moest er een volledig nieuwe en gestandaardiseerde infrastructuur worden gebouwd. “Een elektronische leeromgeving vraagt natuurlijk wel wat van je netwerk,” zegt Martin Kooijman, manager bij WinSys. “Er zijn nieuwe Acer laptops voor de leerlingen aangeschaft en iedereen moet tegelijkertijd verbonden kunnen zijn, zonder dat het netwerk traag wordt of overbelast raakt. Gezien het beperkte budget van de scholengemeenschap stonden we voor de vraag: hoe gaan we de noodzakelijke functionaliteit en betrouwbaarheid voor elkaar krijgen op een manier die de kosten beperkt houdt?”

Waarom NETGEAR?

WinSys werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met NETGEAR en ook voor dit project besloot men NETGEAR als partner aan te stellen. “We hebben niet voor niets voor NETGEAR gekozen,” zegt Kooijman. “NETGEAR is een innovatieve partner, die van begin tot eind met je meedenkt. Er is altijd de bereidwilligheid om samen tot een oplossing te komen en de levenslange garantie die NETGEAR biedt is erg belangrijk voor het onderwijs. Een nieuwe infrastructuur mag daar niet binnen vier jaar zijn afgeschreven. Daarbij leveren de producten van NETGEAR precies wat we nodig hebben, tegen een prijs die binnen de financiële mogelijkheden van het onderwijs ligt. We hadden de prestaties van een Rolls Royce nodig, maar er was geen budget voor een Rolls Royce. NETGEAR biedt binnen het beschikbare budget de functionaliteit die je normaal alleen bij veel duurdere merken aantreft.”

Bewezen technologie

Samen met NETGEAR ging WinSys op zoek naar de producten die het best bij de eisen van Ronduit passen. Kooijman: “We keken naar oplossingen die zich al wereldwijd hadden bewezen, bijvoorbeeld in Amerika, bij heel grote scholencomplexen. De oplossing die we bij Ronduit gaan implementeren is dus ‘proven technology’. Dat was voor ons en voor het schoolbestuur best belangrijk. Het moet wel in één keer werken, want er is geen tijd en ruimte om te experimenteren in een leeromgeving. Je wilt weten wat je kunt verwachten en de infrastructuur die we nu gaan implementeren levert precies wat we nodig hebben.”

Toekomstbestendig

Eén van de belangrijkste redenen voor de keuze voor deze infrastructuur, is dat het netwerk volledig op afstand te beheren is door WinSys, zonder dat daar extra kosten voor de scholengemeenschap aan verbonden worden. “Wij hebben het beheer zo ingericht dat het zowel voor ons als voor Ronduit geen extra lasten oplevert. Het beheer is zo eenvoudig en centraal, dat er erg weinig uren in het onderhoud gaan zitten. Er zijn geen trainingen nodig en de implementatie is erg eenvoudig. Zo is het mogelijk om de prestaties te leveren die we nodig hebben zonder hoge kosten. Ook achteraf komt de scholengemeenschap niet voor vervelende verrassingen te staan. Het is een oplossing die jarenlang mee kan gaan.”

Een boost voor het onderwijs

René Steens, ICT-coördinator bij Ronduit, verwacht dat de overstap naar de nieuwe leeromgeving een boost gaat geven aan het onderwijs. “We kunnen binnenkort onderwijs op maat bieden. Leerlingen kunnen de lesstof krijgen die bij hen past. Maar ook de leraren worden meegenomen in deze ontwikkeling, dat is het mooie. Leerlingen weten de weg wel in de digitale wereld, maar nu moeten de leraren zich dat ook eigen maken. Alleen zo zullen ze de kinderen kunnen voorbereiden op de digitale wereld.”

De school is geen eiland

Het scholingstraject start in september op zeven locaties, en de rest van de locaties volgt in januari volgend jaar. De implementatie verwacht WinSys binnen drie tot vier werkdagen voltooid te hebben. “De school is geen eiland meer,” besluit Kooijman. “Als je het gebouw binnenloopt, dan moet je verbonden zijn. Zonder moeilijke codes en hindernissen. Je moet je welkom voelen. En dat gaan we met NETGEAR mogelijk maken.”

De voordelen op een rij
• Bijzonder gunstige prijs / kwaliteitsverhouding
• Centraal beheer van het netwerk, zonder extra kosten voor de school
• Oplossing die jarenlang meegaat
• Levenslange garantie
• Uitstekende ondersteuning door NETGEAR

Gebruikte NETGEAR-apparatuur

TBD

Over WinSys
WinSys streeft ernaar om klanten verder te helpen dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. Zij doen dit met de allerbeste ICT-hulpmiddelen die vandaag de dag beschikbaar zijn en gecertificeerde specialisten. WinSys wil graag vernieuwen waar mogelijk, gedurfd maar doordacht, toepasbaar en breed ondersteund door de gebruikers. Goede, innovatieve ICT-oplossingen kunnen volgens WinSys pas effectief zijn als ze aansluiten op de behoeften van de mensen die ze willen gebruiken.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 09:41:25 +0200 WinSys implementeert NETGEAR draadloze infrastructuur bij Ronduit Scholengemeenschap http://executive-people.nl/item/518223/winsys-implementeert-netgear-draadloze-infrastructuur-bij-ronduit-scholengemeenschap.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Chinese telecomleverancier ZTE aast op enterprise klanten met ‘M-ICT’ strategie http://executive-people.nl/item/518206/chinese-telecomleverancier-zte-aast-op-enterprise-klanten-met-a-m-icta-strategie.html ZTE, een Chinese leverancier van telecom en netwerkoplossingen, is al tien jaar actief in de Benelux. Het bedrijf doet vooral zaken met grote telco’s en service providers, zoals KPN, Orange, BASE en JOIN uit Luxemburg. Internationale klanten zijn BT, E-Plus en Telefónica. ZTE ziet nu veel groeikansen met zijn telecom- en informatieoplossingen voor bedrijven en overheden. Daarvoor heeft het bedrijf zijn ‘Mobile ICT’ strategie gelanceerd met zijn aanbod van netwerktechnologie, software, services en mobiele apparatuur zoals smartphones. Hierbij zoekt het vaker de samenwerking op met channel partners, zoals system integrators, datadienstverleners, service providers en retail partners. “Europa is voor ZTE een belangrijke groeimarkt.”

ZTE heeft zijn hoofdkantoor in Shenzhen, vlakbij Hong Kong, en wordt geleid door CEO Shi Lirong. Het bedrijf, dat Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation heet, werd in 1985 opgericht door Hou Weigui, een van de eerste Chinese ondernemers in Shenzhen. Anno 2014 is ZTE een multinational van vaste en mobiele ICT-oplossingen met beursnotering op de Hong Kong Stock Exchange en Shenzhen Stock Exchange. ZTE is sinds 2004 actief in Benelux met kantoor in Den Haag dat gevestigd is binnen het gebouw van KPN en en kantor in Brussel.

M-ICT

ZTE heeft zijn strategie vastgelegd in drie divisies: mobiele apparatuur, enterprise business en operator business (vaste en mobiele netwerken). “De enterprise business is nu goed voor 10 procent van ZTE’s jaarlijkse omzet en dat moet de komende jaren groeien naar 30 procent. De volgende stap is om te groeien in het enterprise en mobiele segment. ZTE voert daarvoor een ‘Mobile ICT strategie’, ook wel bekend als M-ICT”, aldus Patrick Bin Chuan, country manager ZTE Benelux. “Met de ZTE M-ICT strategie kunnen eindgebruikers via vaste en mobiele netwerken toegang krijgen tot hun informatie en applicaties. Hierbij biedt ZTE aan telecomaanbieders en enterprises een viertal productoplossingen. Dat zijn mobiele devices, cloud-gebaseerde services, big data infrastructuur systemen en ‘smart-pipes’; netwerken met een sterk vereenvoudigde structuur en open standaarden die alles verbinden wat een IP-adres heeft, zoals voor Internet of Things. We bieden concrete oplossingen voor iptv, smart cities, datacenter, storage, software defined networking (sdn), network function virtualization (nfv) en cdn (content delivery network) oplossingen.”

Smart City

ZTE ziet veel groeikansen in de grootzakelijke markt en bij overheden die met channel partners moet worden gerealiseerd, aldus Chuan. “ZTE enterprise business richt zich op het aanbieden van oplossingen voor diverse branches, waaronder transport, energie, nutsbedrijven, financiële instellingen en internetbedrijven, met oplossingen zoals Smart City en U-Safety. ZTE levert een breed scala aan producten zoals Layer 2-3 switches, wlan, anti-ddos oplossingen en beheersoftware. Die markt willen we bedienen met partners, zoals service providers, datacenterdienstverleners en systeem integratoren. Dat is een nieuwe stap, want ZTE staat in Nederland vooral bekend als leverancier van netwerktechnologie voor operators, nu willen we dat ook zijn voor enterprise klanten.”

USP’s

ZTE heeft een aantal unique selling points voor partners, zegt Patrick Bin Chuan. “We hebben al bestaande klanten met een goede business case. ZTE is in de Europese markt een ‘challenger’ in de carrier en enterprise markt. Nu zoeken we meer partijen die ZTE datacenter technologie kunnen verkopen, installeren en onderhouden. We hebben een breed portfolio voor netwerken en infrastructuur, zoals core netwerken, billing oplossingen en managed services. Zo bieden we het ZTE ZSmart 8.0 platform; een real-time charging platform voor integraal beheer van facturatie- en betalingsprocessen. Dat is een alternatief voor Amdocs en Logica. We concurreren scherp op prijs en partners kunnen rekenen op ondersteuning van ZTE’s platform, support en services. Zo kocht ZTE eerder Alcatel-Lucent Network Services. Dit onderdeel heeft een sterke focus op infrastructuur en het uitrollen van netwerken. We bieden netwerkbeheerdiensten met een network operations center (noc) in Roemenië die eerste en tweedelijns support biedt, ook in Benelux.”

Stappenplan

ZTE voert een stappenplan om te groeien in de enterprise, aldus Bin Chuan. “We starten met focus op utiliteitsbedrijven en enterprises met cloud services. We lanceren een ZTE cloud service voor telecomaanbieders en bedrijven. Deze dienst wordt gehost in Luxemburg met een focus op infrastructuur en provisioning zoals machine-to-machine en cloud services. We betrekken partners in onze go-to-market strategie. Zij kunnen onze netwerken, security, datacenter, software defined networks (sdn) en cloud services verkopen. Bijvoorbeeld aan met utiliteitsbedrijven zoals smart meters diensten. We werken al samen met diverse lokale systeem integratoren, zoals Tech Mahindra en IBM, op diverse projecten. Met Dimension Data heeft ZTE al diverse projecten uitgerold.”

WK

ZTE demonstreert tussen 21 en 24 oktober zijn netwerktechnologie tijdens het BroadBand World Forum (BBWF) Europe in de RAI Amsterdam op standnummer E20.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 09:17:38 +0200 Chinese telecomleverancier ZTE aast op enterprise klanten met ‘M-ICT’ strategie http://executive-people.nl/item/518206/chinese-telecomleverancier-zte-aast-op-enterprise-klanten-met-a-m-icta-strategie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Meander Medisch Centrum opent een innovatiecentrum http://executive-people.nl/item/518214/meander-medisch-centrum-opent-een-innovatiecentrum.html Meander Medisch Centrum opent een innovatiecentrum dat wordt gesponsord door technologieleveranciers Cisco, Citrix, Intel en NetApp. Op termijn zullen nog meer partijen worden aangetrokken als sponsor. Het innovatiecentrum moet een plaats worden waar medewerkers van Meander, en andere ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen, demonstraties en informatie kunnen krijgen over hoe nieuwe ICT-technologieën kunnen worden ingezet om de patiëntenzorg nu en in de toekomst te verbeteren.

Vincent van Luling, manager Informatisering & Automatisering in Meander Medisch Centrum: “Sinds december vorig jaar beschikken we over een gloednieuw ziekenhuis, waar we met behulp van Cisco, Citrix, Intel en NetApp een ICT-infrastructuur hebben aangelegd die op de laatste technologie gebaseerd is. Medische teams hebben nu veel sneller toegang tot informatie en zorgdiensten. Ook kunnen we de informatiebeveiliging nu veel beter beheren. Het is voor ons essentieel om op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen en wat deze voor onze patiënten en voor ons ziekenhuis kunnen betekenen. Maar we vinden het net zo belangrijk om andere gezondheidsinstellingen inzicht te geven in onze ervaringen met ICT en samen met hen en onze partners te bedenken hoe we de technologie van morgen kunnen toepassen in de zorg.”

Rob de Wildt, Directeur Publieke Sector Cisco Nederland: “In het Meander Innovation Center kunnen we samen met de andere partners de mogelijkheden van een stevig ICT-fundament zien, een fundament dat sneller en eenvoudiger tot innovatieve projecten binnen het ziekenhuis kan leiden. Zo houden we niet alleen Meander zelf op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen, maar ook andere zorginstellingen zijn welkom om zich te informeren. Een voorbeeld is dat we samen duidelijk gaan maken wat het Internet of Everything kan betekenen voor een zorgomgeving. Wat we willen bereiken is een ‘call to action’.”

In Het Meander Innovation Center krijgen zorginstellingen een beeld van technologische trends zoals Internet of Everything en big data. Er wordt ook ver vooruit gekeken naar de impact van deze ontwikkelingen op de gezondheidszorg. Daarbij dient de infrastructuur van Meander als voorbeeld van een toekomstvast ICT-fundament. Hierbij verschuift de focus van beheer naar innovaties, ook op hardwaregebied, zoals energiezuinige processors en flash-geheugen. Dit fundament is ontworpen aan de hand van de Medical Grade Network blauwdruk, met hieraan toegevoegd FlexPod, de door NetApp, Cisco en Citrix gevalideerde geïntegreerde infrastructuur. Cisco, Citrix, Intel en NetApp gaan verder in op concrete innovaties in de gezondheidszorg die met behulp van IT mogelijk zijn. Op dit moment brengen de partners in kaart welke vernieuwende zaken hiervoor in aanmerking komen.

Bovendien gaan de vier partners bestuurders uit de gezondheidszorg helpen om hun organisatiebehoeften te vertalen naar een concrete, toekomstvaste ICT-omgeving. Zij gaan daarbij uit van de prioriteiten van de desbetreffende organisatie, brengen de pijnpunten in kaart en doen een nulmeting van de huidige ICT-infrastructuur. Hiervan wordt een verslag gemaakt en er komen voorstellen (een ‘roadmap’) voor projecten om de doelstellingen met behulp van IT te ondersteunen.

Meander Medisch Centrum is gevestigd in Amersfoort. Met een kleine 600 bedden verspreid over vijf locaties is dit een van de grotere regionale ziekenhuizen van Nederland. Het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort is sinds eind 2013 in gebruik. Dit moderne gebouw is de nieuwe behuizing van twee oudere ziekenhuizen uit de stad. Bij Meander zijn ruim 3000 mensen werkzaam.

]]>
Thu, 16 Oct 2014 20:59:48 +0200 Meander Medisch Centrum opent een innovatiecentrum http://executive-people.nl/item/518214/meander-medisch-centrum-opent-een-innovatiecentrum.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Will.i.am lanceert techbedrijf tijdens Dreamforce http://executive-people.nl/item/518213/will-i-am-lanceert-techbedrijf-tijdens-dreamforce.html Will.i.am, de voormalige leadzanger van de Black Eyed Peas, was op de derde dag van Dreamforce de grote attractie. In het kader van het thema wearables en the internet of things lanceerde hij zijn bedrijf I.Am +, dat de Puls, een eigen besturingsssyteem en high tech kleding producert.

]]>
Thu, 16 Oct 2014 18:26:48 +0200 Will.i.am lanceert techbedrijf tijdens Dreamforce http://executive-people.nl/item/518213/will-i-am-lanceert-techbedrijf-tijdens-dreamforce.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch http://executive-people.nl/item/518195/nederlandse-ict-bedrijven-zien-de-toekomst-optimistisch.html Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch. Dat blijkt uit het Graydon-brancheonderzoek naar de marktsituatie van de ICT-sector. Zo ervaart 76% van de ICT-bedrijven de sector vandaag positief en verwacht evenveel procent een stijging van de omzet. Dit optimisme vertaalt zich ook in het marketing- en salesbeleid. 86% van de respondenten geeft aan dat hun budget voor marketing en sales gelijk is gebleven of zelfs is verhoogd. Bijna de helft van hen wil ook meer beroep doen op marketing en business intelligence.

Mark Beekman, Group Marketing Director bij Graydon: “We zijn blij dat de ICT-branche gelooft in een mooie toekomst. Dat 76% van de ICT-bedrijven vandaag optimistisch gestemd is, betekent een flinke verbetering tegenover 2013. Toen werd de markt slechts door iets meer dan de helft als positief ervaren. Uit ons onderzoek blijkt verder dat 76% van de ICT-bedrijven dit jaar een omzetstijging verwacht, 21% daarvan zelfs een stijging met meer dan 20%. Dat 57% van de ICT-bedrijven vandaag kansen ziet op de internationale markt, is voor ons het bewijs dat de ICT-sector dit optimisme straks ook zal vertalen in economische groei.”

ICT-sector investeert in marketing

Ook op het vlak van marketing- en salesbeleid wijst het brancheonderzoek van Graydon op een flinke dosis optimisme. 41% van de ICT-ondernemingen geeft aan dat hun marketingbudget is gestegen. Bij 45% is het gelijk gebleven. Slechts 14% van de bedrijven is gaan besparen op sales en marketing.

E-mailmarketing (65%), sociale media (58%), content marketing (59%) en online marketing (66%) scoren binnen de ICT-sector het beste. Direct mailings en telemarketing lijken afgedaan te hebben.

Mark Beekman: “42% van de respondenten geeft ook aan meer gebruik te willen maken van marketing en business intelligence. Dit is een goede evolutie. Hierdoor krijgen ze meer en betere klant- en marktinzichten, waardoor ze acties sneller kunnen opvolgen en meer omzetgroei kunnen realiseren. Bijvoorbeeld doordat ze hun potentiële markt beter in kaart kunnen brengen én doordat ze ‘look-a-likes’ kunnen benaderen op basis van bestaande klantengroepen.”

Download hier het onderzoek

]]>
Thu, 16 Oct 2014 11:46:18 +0200 Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch http://executive-people.nl/item/518195/nederlandse-ict-bedrijven-zien-de-toekomst-optimistisch.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nationale-Nederlanden Bank introduceert creditcard http://executive-people.nl/item/518191/nationale-nederlanden-bank-introduceert-creditcard.html Nationale-Nederlanden Bank introduceert haar eigen creditcard en zet daarmee de stap naar een volledige retailbank. “Alle ingrediënten zijn er. We zitten al in hypotheken, sparen, kredieten en beleggen, daar komt nu ook een betaalpas bij”, zo vertelde topman Erik Muetstege.

De gloednieuwe creditcard is naar zeggen van NN Bank voorzien van de modernste technologie, die ook contactloos betalen mogelijk maakt. Tevens doneert de bank in ieder geval de komende twee jaar tien cent per transactie aan de LINDA.foundation, een stichting die alleenstaande ouders met een minimaal inkomen financieel steunt.

Muetstege vertelt dat de bank geen betaalrekeningen aan zal bieden.”Dan moet je een heel netwerk van bijvoorbeeld kantoren en pinautomaten onderhouden. Dat brengt hoge kosten met zich mee”, aldus Muetstege.

NN Bank is voornemens met nieuwe hypotheek- en spaarproducten een plek te veroveren binnen de bancaire markt. “Wij kijken naar behoeftes in de markt”, nogmaals Muetstege. De hypotheektoezegging vooraf aan potentiële huizenkopers, waar NN sinds kort mee adverteert, is daar volgens de topman een voorbeeld van.

Ondernemersdesk
Ook heeft NN Bank een ondernemersdesk ingericht. “Die behandelt hypotheekaanvragen van mensen met een balans en een winst- en verliesrekening in plaats van een loonstrookje”, vertelt Muetstege. Een groep die door de opmars van flexwerken ook nog eens steeds groter wordt. “Het is een stuk ingewikkelder, maar die mensen moeten ook kunnen wonen.”

Oplossing
NN houdt vast aan een bank- en een verzekeringsdeel, dit in tegenstelling tot veel andere financiele concerns. “Die twee werelden zijn naar elkaar toe aan het groeien. Het gaat erom dat je voorziet in een vraag naar vermogensopbouw. Of je dat nou doet met een verzekeringsvergunning of een bankvergunning, dat maakt de klant niets uit. Die wil gewoon een financiële oplossing,” zo besluit Muetstege.

]]>
Thu, 16 Oct 2014 10:42:53 +0200 Nationale-Nederlanden Bank introduceert creditcard http://executive-people.nl/item/518191/nationale-nederlanden-bank-introduceert-creditcard.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Telecombedrijven stellen guidelines op voor Internet of Things http://executive-people.nl/item/518190/telecombedrijven-stellen-guidelines-op-voor-internet-of-things.html Om het vollopen van netwerken te voorkomen, heeft de mobiele telecomindustrie een set richtlijnen gepresenteerd voor hardware- en appbouwers.

Deze richtlijnen zijn gepresenteerd vanwege de vrees dat met een sterk toenemende populariteit van het Internet of Things, de netwerken plat zullen gaan als direct gevolg van slecht geconfigureerde apps en apparatuur. De nieuwe generatie hardwareproducenten en appbouwers hebben naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder ervaring met het creëren van een efficiënte communicatie-afstemming.

GSMA
Vandaar dat de GSM Association (GSMA) de IoT Device Connection Efficency Guidelines opstelde, die gelijk getoetst zijn door grote netwerkexploitanten zoals AT&T,China Mobile, Deutsche Telekom, NTT Docomo, Orange en Telefonica.

Preventief
Deze opgestelde richtlijnen dienen te voorkomen dat er apparatuur en apps op de markt verschijnen die zich te agressief gedragen in de strijd om een beperkte hoeveelheid bandbreedte. "In feite voorkom je zo dat er effectief een Ddos-situatie ontstaat op een mobiel netwerk", vertelt Stephen Bryant, CTO van het Noorse Telenor Conexion, in een toelichting. Bryant is tevens een van de auteurs van deze richtlijnen.

De richtlijnen spitsen zich toe op het zogeheten signalling traffic, de gegevensstroom met de metadata van de datastroom. Naar mate het aantal verbindingen met het netwerk nodig voor het versturen van heel korte datasetjes toeneemt, stijgt de hoeveelheid signalling traffic onevenredig veel. De ruimte die is gereserveerd voor het versturen van de metadata is veel krapper dan de ruimte die is gereserveerd voor het dataverkeer. Vooral wanneer de communicatie van bijvoorbeeld sensoren slecht is ingeregeld, kan het signaleringskanaal al snel vollopen. Het gevolg is dat bijvoorbeeld smartphones geen verbinding meer kunnen opzetten vanwege een blokkade in het signaleringskanaal, terwijl het netwerk wat datacapaciteit betreft nog voldoende ruimte heeft voor een gespreks- of internetverbinding.

Voor een overzicht van de richtlijnen komt u terecht op de website van de GSMA. 

]]>
Thu, 16 Oct 2014 10:10:30 +0200 Telecombedrijven stellen guidelines op voor Internet of Things http://executive-people.nl/item/518190/telecombedrijven-stellen-guidelines-op-voor-internet-of-things.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Google start test met ‘super snel mobiel internet’ http://executive-people.nl/item/518176/google-start-test-met-a-super-snel-mobiel-interneta.html In de Verenigde Staten zal Google starten met het testen van hoge frequenties ten behoeve van het verspreiden van mobiel internet. Zo verklaren deskundigen tegenover Reuters, naar aanleiding van een aanvraag bij toezichthouder FCC.

De test zal medio november beginnen in de omgeving van San Francisco.Google kijkt naar het versturen van data over diverse extreme hoge frequenties. Het betreft de 5,8 GHz-, 24,2 GHz-, 71 tot 76 GHz- en 81 tot 86 GHz-band. Deze hoge frequenties zijn uitermate geschikt voor het doorgeven van data met een zeer hoge snelheid, echter hebben deze frequenties slechts een beperkt bereik van enkele straten.
In Nederland gebruiken providers voor 3G en 4G de 800, 900, 1800 en 2600 MHz-frequenties.

Vast internet
Deze tests gaan niet over een mobiel netwerk, maar betreffen een potentiele vervanger van vast internet bij consumenten. De zoekmachine-gigant lijkt de aanvraag bewust erg vaag te houden, zo zijn delen opzettelijk onleesbaar gemaakt om zodoende het intellectueel eigendom te beschermen.
Volgens deskundigen wijst alles er echter op dat het bedrijf aan het testen is hoe het snel internet zonder kabels naar huizen kan krijgen. Google Fiber wordt al aangeboden in diverse Amerikaanse, dit is internet over glasvezel. Het aanleggen van dergelijke infrastructuur is kostbaar en tijdrovend. Het is aannemelijk dat Google dit wil aanvullen met of zelfs wil vervangen door mobiel internet.

Vergroten bereik
De deskundigen beweren dat Google diverse zendmasten met elkaar wil combineren om het bereik te kunnen vergroten. De eerder genoemde tests zullen naar alle waarschijnlijkheid dienen om te kijken hoe ver het signaal kan komen en nog niet echt om de snelheid te meten.
Toezichthouder FCC houdt vrijdag 17 oktober een bespreking over het gebruik van draadloze frequenties hoger dan 24 GHz voor mobiele diensten.
Samsung maakte woensdag nog bekend een snelheidsrecord te hebben gebroken bij een test met 5G, de volgende generatie mobiel internet. Tijdens deze test werd een snelheid van 7,5 Gbps (938 MB per seconde) gehaald op een hoge frequentie van 28 GHz.

]]>
Thu, 16 Oct 2014 09:49:21 +0200 Google start test met ‘super snel mobiel internet’ http://executive-people.nl/item/518176/google-start-test-met-a-super-snel-mobiel-interneta.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
‘Hoe meer integratie, hoe beter het ook kostentechnisch op elkaar aansluit' http://executive-people.nl/item/517984/a-hoe-meer-integratie-hoe-beter-het-ook-kostentechnisch-op-elkaar-aansluit.html Cisco wil af van het imago dat het alleen goed is voor de aanleg van een netwerk infrastructuur. “Wij leveren een totale IT-infrastructuur, compleet met software en services”, vertelt Edwin Prinsen, managing director bij Cisco Nederland. “Vanwege de enorme ontwikkelingen die de ICT nog altijd doormaakt, willen klanten snel kunnen innoveren en hun IT-infrastructuur ieder gewenst moment kunnen op- en afschalen. De klant wil flexibiliteit en productiever worden met 'Fast IT'. Dat lukt beter met onze producten, die nu eenmaal naadloos aansluiten op ons netwerk. Hoe meer integratie, hoe beter.”

Edwin Prinsen trad begin 2014 in dienst bij Cisco, na een dienstverband van tien jaar bij technisch dienstverlener Imtech, waarvan de laatste vijf jaar als algemeen directeur. Bij Cisco Nederland houdt Prinsen er een uitgesproken visie op na. “De ICT-markt is al jaren enorm in beweging, maar de laatste tijd gebeurt er nóg meer. Mijn centrale gedachte is dat onze klanten snel willen (kunnen) innoveren. Ze willen hun infrastructuur snel kunnen op- en afschalen. Onze klanten realiseren zich dat een ICT-investering noodzakelijk is om productiever, sneller en concurrender te worden. Maar een ICT-infrastructuur moet vandaag de dag vooral flexibel zijn en heel gemakkelijk en ad-hoc kunnen worden aangepast aan wat een bedrijfsvoering op een bepaald moment nodig heeft, als een soort nutsvoorziening. De ene keer meer, dan weer minder.”

Fast IT

De klant wil 'Fast IT'. 'Delivery tot aan de deur', noemt Prinsen het. “Door een toenemend gebruik van cloud-diensten raakt de markt gewend aan een heel flexibele afname van ICT-producten. Service providers die onze netwerken gebruiken, voldoen aan die klantvraag door spullen per maand beschikbaar te stellen en af te rekenen. Van ons als de leverancier van hun infrastructuur, verwachten ze hetzelfde. Onze klanten verwachten van ons ook deze flexibiliteit en daarom werkt Cisco in toenemende mate met een 'as a service' model. We zetten een product neer en pas na een maand rekenen we af, op consumptiebasis. Een service provider of andere Cisco-afnemer kan daardoor sneller op- en afschalen en wordt productiever met ICT. Veel klanten zijn überhaupt niet geïnteresseerd in hoe Cisco een netwerk infrastructuur opbouwt en functies aan elkaar koppelt. Zij zeggen: ik heb dit en dat nodig en zoveel per maand. Wij moeten dat leveren, op het juiste moment.”

End-to-end oplossingen

Cisco is traditioneel sterk in networking: switching en routing als een architectuur. Volgens Prinsen vraagt de huidige behoefte aan flexibiliteit, Fast IT en 'Fast Innovation' om een netwerk waar collaboration, datacenter, security en cloud oplossingen naadloos aansluiten. “Dan heb je meteen onze vier pijlers te pakken. Cisco wil sterk zijn in het 'end-to-end' model. Het is gewoon heel mooi als je een netwerk hebt met bijvoorbeeld collaboration daar overheen, en ook met server-storage en security erin geïntegreerd. Hoe meer integratie, hoe beter beheerbaar en hoe lager de kosten het ook kostentechnisch op elkaar aansluit. Dat is ons verhaal. Een geïntegreerd netwerk is voor een klant gemakkelijker te beheren. Meer integratie betekent minder mensen nodig hebben, sneller je workload up-to-speed, meer efficiency en makkelijker thuis werken. Met zo'n netwerk kun je gewoon sneller innoveren waardoor je een concurrentievoordeel hebt en tevreden medewerkers.”

Prinsen beschouwt de netwerken van Cisco als een soort snelweg, waar je van alles langs kunt bouwen. “Een tankstation, een restaurantje, een supermarkt. We begonnen ooit met IP-telefonie, dat was de eerste stap naar een portfolio met meer dan alleen networking. Daarna ging het snel, we bouwden datacenters en gingen ook security doen. Daardoor is onze 'TAM' (total adressable market) steeds groter geworden, hierdoor kunnen we onze klanten nog beter bedienen en voorzie ik een goede toekomst voor onze partners en onszelf.”

Cisco heeft volgens Prinsen in Nederland een goed jaar achter de rug, zowel in de enterprise markt als in de publieke sector. “Van de genoemde vier pijlers kan alleen collaboration nog wat beter. Maar daarvan verwachten we voor de komende jaren juist heel veel. We hebben het afgelopen jaar veel geinvesteerd in een nieuw portfolio. Collaboration is trouwens een goed voorbeeld van hoe je voordelen boekt door te kiezen voor geïntegreerde Cisco-producten. Nog veel partijen die onze netwerken gebruiken, kiezen voor een niet-Cisco-oplossing voor video conferencing. Maar dat is een puntoplossing. Wij hebben een complete architectuur, met een geïntegreerde video-oplossing. Bij ons kun je een hele collaboration suite over je netwerk heen leggen. We moeten de markt laten zien hoe mooi het is, dat het er een beetje 'op z'n Apple's' uitziet. En dat video steeds betaalbaarder wordt, ook voor het MKB. Ons verhaal: video in every room. Als de prijs het toelaat en je hebt een prachtig netwerk, doe dan meer met video. Denk aan meetings op je eigen kamer, of het gebruik van een TV-scherm thuis.”

Internet of Everything

De klant wil schaalbaarheid en snel kunnen innoveren, resumeert Edwin Prinsen. “Maar hij wil ook alles geconnecteerd hebben. Het levert een concurrentievoordeel op als je heel vlot en efficiënt je informatie uit verschillende databases haalt. Alles zal uiteindelijk verbonden zijn door Wifi. Op dit moment is ruim 99 procent van alle dingen in de fysieke wereld niet verbonden. 'Internet of Everything' (IoE) betekent niet alleen dat alles met een stekker eraan een URL krijgt – zoals wordt bedoeld met 'Internet of Things' – maar dat mensen, processen, data, dingen worden gekoppeld. Een goed voorbeeld is te vinden in het Rijksmuseum in Amsterdam, waar bezoekers worden rondgeleid met behulp van een door ons geïnstalleerd onzichtbaar netwerk.”

Deze dingen doet Cisco overigens niet alleen, maar met partners. “Het partnerlandschap verandert door Internet of Everything. Onze TAM wordt groter. Nieuwe partners zijn niet perse ICT-partijen, maar wellicht ook installatiepartijen in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Of in de energiesector, een hele nieuwe wereld voor Cisco. Een services model betekent bijvoorbeeld dat een partij als Philips geen lampen meer verkoopt, maar 'licht'. Doe je dat over IP, dan kun je verlichting heel slim beheren. Zo'n services model lijkt sterk op wat we willen met Fast IT.”

Door: Jeroen Bordewijk en Witold Kepinski

]]>
Thu, 16 Oct 2014 08:21:06 +0200 ‘Hoe meer integratie, hoe beter het ook kostentechnisch op elkaar aansluit' http://executive-people.nl/item/517984/a-hoe-meer-integratie-hoe-beter-het-ook-kostentechnisch-op-elkaar-aansluit.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Coop sluit opnieuw overeenkomst met myBrand voor SAP-support http://executive-people.nl/item/518148/coop-sluit-opnieuw-overeenkomst-met-mybrand-voor-sap-support.html Coop Supermarkten is opnieuw een overeenkomst aangegaan met SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand, zio meldt Gijs Bennink Bolt, directeur bij myBrand.

Het betreft een overeenkomst tot 2020 waarin myBrand op basis van 7x24 beschikbaarheid de hosting van het SAP-systeem in de myBrand Private Cloud en de functionele support voor haar rekening neemt.

De samenwerking tussen Coop en myBrand startte vier jaar geleden. Omdat de werkzaamheden van myBrand verder gaan dan wat er in de overeenkomst is vastgelegd, is er sprake van een effectieve en constructieve samenwerking waardoor Coop optimaal profiteert van haar SAP-omgeving, aldus Marco van der Zalm, Manager ICT bij Coop.

WK

]]>
Thu, 16 Oct 2014 07:22:58 +0200 Coop sluit opnieuw overeenkomst met myBrand voor SAP-support http://executive-people.nl/item/518148/coop-sluit-opnieuw-overeenkomst-met-mybrand-voor-sap-support.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kennisniveau over ICT is belabberd in Tweede Kamer http://executive-people.nl/item/518159/kennisniveau-over-ict-is-belabberd-in-tweede-kamer.html VVD-Kamerlid Ton Elias, voorzitter van de ICT-onderzoekscommissie, vindt het kennisniveau over ICT belabberd in het parlement, zo meldt de Telegraaf. Zo zei kamervoorzitter Van Miltenburg, bij de overhandiging van een onderzoeksrapport over mislukte en dure ICT-projecten bij de overheid, dat ze via Google moest uitvinden wat ICT betekent.

Doordat de politiek niet veel interesse heeft in ICT wordt er misschien wel tot vijf miljard euro per jaar onnodig verkwist aan automatisering door mislukte ICT-projecten. ICT-ondernemer René Veldwijk meldt in de Telegraaf geschokt te zijn en spreekt van een dieptepunt.

WK

]]>
Wed, 15 Oct 2014 20:34:36 +0200 Kennisniveau over ICT is belabberd in Tweede Kamer http://executive-people.nl/item/518159/kennisniveau-over-ict-is-belabberd-in-tweede-kamer.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg