Nieuws Nieuws http://dutchitchannel.nl http://dutchitchannel.nl/item/25/nieuws.html Mon, 01 Sep 2014 14:37:46 +0100 FeedCreator 1.7.2-ppt (info@mypapit.net) VeliQ heeft het managementteam gewijzigd http://dutchitchannel.nl/item/515882/veliq-heeft-het-managementteam-gewijzigd.html VeliQ, leverancier van mobile device management (mdm) technologie, heeft het managementteam gewijzigd. Per 1 augustus is Alex Bausch, oprichter van VeliQ, teruggetreden als CEO. Alex Bausch: “Ik ben erg trots op wat VeliQ in korte tijd heeft bereikt. Het moment is nu daar om de verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuwe groep mensen. Ik zal me blijven concentreren op de gebieden waar mijn hart ligt en mij focussen op de productvisie”. Ron van Bijsterveld (foto) en Edgar Jager (tweede foto) gaan in de rol van CEO gezamenlijk leiding geven aan VeliQ. Van Bijsterveld is vorig jaar juni bij het bedrijf gekomen als Chief Technology Officer. De van SAP afkomstige Jager was eerder dit jaar benoemd tot Executive Vice President Worldwide Sales.

Naast van Bijsterveld en Jager bestaat het managementteam uit: Ronald Wanink (Chief Technology Officer), Richard Pikaar (Chief Services Officer) en Joachim de Sterke (Chief Financial Officer). Zij worden ondersteund door de Raad van Commissarissen, bestaande uit Kim Wiencken (General Partner bij het Deense Northcap) en Peter Arensman (Algemeen Directeur bij BAS Consultancy). Alex Bausch blijft als adviseur nauw bij het bedrijf betrokken.

“In mijn visie staat VeliQ aan de vooravond van een grote internationale doorbraak, door recente partnerships die wij aangegaan zijn met zeer grote bedrijven als KPN, Portugal Telecom, Oi, Canopy en Vimpelcom", zegt Jager. Na de afgelopen twee jaar ieder kwartaal gemiddeld meer dan 30% te zijn gegroeid, is de verwachting dat VeliQ onder leiding van van Bijsterveld en Jager deze groei ook de komende kwartalen zal volhouden. “De komende tijd blijft VeliQ zich concentreren op het samen met partners ontwikkelen van oplossingen voor mobility en cloud servicemanagement", zegt van Bijsterveld. "Ons platform wordt door iedere partner anders ingezet. Door onze partnerfocus zijn wij gezamenlijk in staat om een enorme variëteit aan klanten en industrieën te voorzien van de juiste oplossingen,”

WK

]]>
Mon, 01 Sep 2014 14:30:39 +0200 VeliQ heeft het managementteam gewijzigd http://dutchitchannel.nl/item/515882/veliq-heeft-het-managementteam-gewijzigd.html&field=Foto1&width=165.jpg
Amsterdammer krijgt digitaal inzicht in gebruik persoonsgegevens http://dutchitchannel.nl/item/515881/amsterdammer-krijgt-digitaal-inzicht-in-gebruik-persoonsgegevens.html Het wordt voor Amsterdammers makkelijker te zien aan welke organisaties en instanties die daarmee moeten werken de gemeente persoonsgegevens verstrekt, zo meldt de Rijksoverheid. In een proef die is gestart kunnen zij voortaan digitaal een aanvraag doen voor een overzicht van het gebruik van hun persoonsgegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP). Ook het overzicht ontvangen zij digitaal. Nu moet je daarvoor nog naar het loket. De gemeente Amsterdam doet de proef samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Minister Plasterk gaf het startsein.

Plasterk ziet dit initiatief van de gemeente Amsterdam als een belangrijke mijlpaal in de verdere uitbreiding van digitale dienstverlening aan de burger. Ook wordt een stap gezet naar meer transparantie over wat de overheid doet met je persoonsgegevens. Het versterken van de informatiepositie van de burger door digitale inzage in de eigen persoonsgegevens en inzage in het gebruik ervan voorziet in een duidelijke behoefte.

Voor de uitvoering van overheidstaken houdt de gemeente persoonsgegevens van burgers bij. Die worden vastgelegd in de Basisregistratie Personen (BRP). De persoonsgegevens zijn niet openbaar. Alleen organisaties met een maatschappelijke of publieke taak zoals pensioenfondsen of uitkeringsinstanties kunnen gegevens uit de BRP krijgen. Als burgers inzage willen in de Basisregistratie Personen en een overzicht willen ontvangen van welke organisaties op welk moment hun persoonsgegevens hebben gekregen, kunnen zij daarvoor terecht bij het loket van de gemeente. Digitalisering van deze loketfunctie draagt bij aan de uitbreiding van de digitale dienstverlening aan de burger, een transparante overheid en de versterking van de informatiepositie burgers.

Met de proef bij de gemeente Amsterdam wordt inzicht verkregen hoe deze voorziening in de praktijk werkt. Na afloop wordt gekeken op welke manier dit een vervolg kan krijgen. In de loop van september zal naar verwachting ook de gemeente Utrechtse Heuvelrug een proef met deze voorziening starten.

 

]]>
Mon, 01 Sep 2014 14:12:32 +0200 Amsterdammer krijgt digitaal inzicht in gebruik persoonsgegevens http://dutchitchannel.nl/item/515881/amsterdammer-krijgt-digitaal-inzicht-in-gebruik-persoonsgegevens.html&field=Foto1&width=165.jpg
EIA: 'Vraagtekens bij de haalbaarheid van Europese energiedoelstelling' http://dutchitchannel.nl/item/515858/eia-vraagtekens-bij-de-haalbaarheid-van-europese-energiedoelstelling.html Het International Energy Agency (IEA) zet vraagtekens bij de haalbaarheid van de niet-bindende Europese energiedoelstelling voor 2030. De organisatie roept de Europese Unie op een duidelijk en stabiel raamwerk op te zetten om de doelstellingen alsnog te realiseren.

EIA schrijft in het Medium-Term Renewable Energy Market Report dat het ontbreken van een bindende doelstellingen reden is vraagtekens te zetten bij de efficiëntie van de doelstelling. EU-lidstaten kunnen immers zelf bepalen in welke mate zij inzetten op duurzame energie en ondervinden geen consequenties indien de doelstellingen niet worden gehaald.

'Bindende doelstellingen zijn noodzakelijk'
"Het IEA rapport slaat de spijker op zijn kop als het gaat over de nationale doelstellingen voor 2030. Niet alleen is de doelstelling van 27% meer duurzame energie te laag, ook is geen enkele lidstaat verplicht aan deze doelstelling te voldoen. Europese staatshoofden moeten in oktober akkoord gaan met een bindende doelstellingen voor 30% meer duurzame energie om echte stappen te zetten in het verbeteren van de energieveiligheid, het concurrentievermogen en klimaatdoelstellingen", zegt Justin Wilkes, CEO van de European Wind Energy Association.

Het IEA stelt dat verschillende landen wel nationale doelstellingen en nationale plannen hebben opgezet om het gebruik van duurzame energie te vergroten. Deze inzet zou de drijfveer zijn achter kostenreducties en de breedschalige inzet van duurzame energie, waarbij het met name gaat om windmolens die offshore worden geplaatst. Naar verwachting is binnen Europa in 2018 162,9 gigawatt aan windenergie beschikbaar. Op Europees niveau is volgens de IEA echter nog veel werk aan de winkel.

]]>
Mon, 01 Sep 2014 12:38:59 +0200 EIA: 'Vraagtekens bij de haalbaarheid van Europese energiedoelstelling' http://dutchitchannel.nl/item/515858/eia-vraagtekens-bij-de-haalbaarheid-van-europese-energiedoelstelling.html&field=Foto1&width=165.jpg
Actrices met de billen bloot na Apple iCloud hack http://dutchitchannel.nl/item/515879/actrices-met-de-billen-bloot-na-apple-icloud-hack.html De naaktfoto’s van verschillende hollywoodsterren circuleren momenteel online. Een hacker beweert dat hij ze kon bemachtigen door Apple’s iCloud te kraken zo meldt Datanews.

Een vijftiental actrices, waaronder Jennifer Lawrence (The Hunger Games), Kirsten Dunst (Spiderman) en Kaley Cuoco (Big Bang Theory) staan momenteel letterlijk met de billen bloot door foto’s die momenteel op fora’s circuleren. Sommige slachtoffers hebben de echtheid ervan bevestigt terwijl anderen dit net ontkennen of zeggen dat het om beelden gaat die al enkele jaren oud zijn of zelfs al enige tijd zijn gewist. 

Wat de zaak vanuit technologisch standpunt interessant maakt is dat de verspreider van de beelden beweert dat hij ze bemachtigde via een hack van iCloud, Apple’s online opslagdienst waarnaar je onder meer genomen foto’s automatisch kan uploaden. Hoe dat precies is gebeurt is nog niet bekend, maar de bewering is alvast geen goed nieuws voor het technologiebedrijf dat volgende week dinsdagavond naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe iPhone en een smartwatch voorstelt.

Hoe te voorkomen 
Wie door het voorval bezorgd is over de veiligheid van iCloud kan wel een extra veiligheidsmaatregel inbouwen. Via Mijn Apple ID kan je doorklikken naar ‘Account beheren’ en daaronder kiezen voor twee-staps-verificatie. Met deze methode krijg je een bericht op je iPhone met een extra bevestigingscode elke keer er aanpassingen gebeuren aan je account. Ook Google en Dropbox bieden dit soort extra beveiligingslaag aan.

In samenwerking met Datanews

]]>
Mon, 01 Sep 2014 11:42:25 +0200 Actrices met de billen bloot na Apple iCloud hack http://dutchitchannel.nl/item/515879/actrices-met-de-billen-bloot-na-apple-icloud-hack.html&field=Foto1&width=165.jpg
Telecom en service providers kiezen vaak voor Cisco http://dutchitchannel.nl/item/515877/telecom-en-service-providers-kiezen-vaak-voor-cisco.html Cisco Systems staat aan de top als leverancier voor routers en switches bij telecom en service providers. Dit blijkt uit een onderzoek van Infonetics Research die wereldwijd 31 grote carriers, mobiele dienstverleners en service providers vroeg welke top-3 leveranciers ze kiezen voor router en carrier ethernet switches.

90 procent zegt als eerste Cisco. Daarna volgen Juniper, Alcatel-Lucent en Huawei. De keuze op deze top-4 leveranciers hangt af van de kwaliteit van producten, security, beheersoftware, service en support. Ook andere netwerkleveranciers zijn in trek zoals Adtran, Ciena, Ericsson, Overture Networks, Tellabs en ZTE.

Lees meer over het onderzoek hier.

WK

]]>
Mon, 01 Sep 2014 11:20:00 +0200 Telecom en service providers kiezen vaak voor Cisco http://dutchitchannel.nl/item/515877/telecom-en-service-providers-kiezen-vaak-voor-cisco.html&field=Foto1&width=165.jpg
ERP-complexiteit kun je niet verminderen, wel handig verbergen http://dutchitchannel.nl/item/515857/erp-complexiteit-kun-je-niet-verminderen-wel-handig-verbergen.html ERP-systemen deden in de jaren negentig hun intrede om data en bedrijfsprocessen te integreren en te ondersteunen. ERP vervult zijn rol als transactie- en integratiesysteem nog steeds naar behoren. Anno 2014 vragen we echter meer van onze traditionele datasystemen: we willen analyses uitvoeren op basis van de grote hoeveelheden beschikbare data en hieruit betekenisvolle rapportages genereren. Aan deze stap hebben veel organisaties in de afgelopen jaren hun hoofd gestoten: ERP-systemen blijken ontzettend complex en zijn in de basis niet ontwikkeld voor analyse en rapportage. Al dan niet in samenwerking met externe leveranciers proberen bedrijven hun ERP-systemen te versimpelen. Een in mijn ogen onzinnige exercitie: ERP-systemen vormen een afspiegeling van de realiteit en die is per definitie complex. Wat zouden organisaties dan wel moeten doen om analyses op basis van data uit ERP-systemen mogelijk te maken? Een oplossing bieden die de complexiteit van het systeem verbergt!

Het vraagstuk omtrent het vereenvoudigen van ERP-systemen doet me altijd denken aan de Wet van William Ashby. Deze Britse psychiater en pionier op het gebied van systeemtheorie stelde dat de complexiteit van een besturingssysteem (in dit geval het ERP-systeem) nooit minder kan zijn dan de complexiteit van het bestuurde systeem (de processen en medewerkers). Om dit visueel te maken gebruikte hij het voorbeeld van een toneelgezelschap. De regisseur is verantwoordelijk voor het budget. Om een uitmuntende show neer te zetten, wilde hij zijn gezelschap laten optreden in prachtige kostuums. Hier hing echter een stevig prijskaartje aan. Dus wat deed hij om deze kosten te verlagen? Het aantal rollen verminderen. Niet het besturingssysteem vereenvoudigen, maar het bestuurde systeem.

Functionaliteit=complexiteit
De besturingssystemen waarover we spreken zijn de laatste jaren steeds beter geworden, maar daarmee nog complexer. SAP biedt met zijn ERP-oplossingen een zeer rijke functionaliteit met vergaande mogelijkheden tot klant specifieke aanpassingen. De (uiteraard genormaliseerde) databases van ERP-systemen bevatten vele duizenden tabellen, ontworpen met aandacht voor het vermijden van redundantie, het verzekeren van veiligheid, het toelaten van grote aantallen gebruikers, enzovoort. Dat op zich is al complex. Daarnaast kun je kiezen uit een flink aantal besturingsmethoden en –technieken en kan je eenvoudig naar wens datavelden toevoegen of aanpassen. Voeg daar nog meertaligheid aan toe en het mag duidelijk zijn dat data model complexiteit absoluut een issue is.

Zolang het ERP-systeem uitsluitend wordt ingezet als transactiesysteem heeft deze complexiteit minder nadelige invloed. Duizenden gebruikers kunnen prima werken aan honderden processen, terwijl de data keurig beschikbaar blijft. Anders wordt het echter wanneer je als organisatie de beschikbare data wilt gaan inzetten om analyses uit te voeren. Hierbij dienen grote hoeveelheden data te worden gecombineerd en gaat de complexiteit tegen je werken.

Data opnieuw structureren
Deze complexiteit ga je niet oplossen door te beweren dat complexiteit niet bestaat, maar door oplossingen te bieden die de complexiteit verbergen. En met verbergen bedoel ik de gebruiker niet lastigvallen met ingewikkelde datamodellen, maar ervoor zorgen dat hij eenvoudig en in zijn eigen jargon de door hem gewenste analyses kan doen en daarvan overzichten kan maken.

Dit betekent niet dat het ERP-systeem moet worden uitgekleed, wel dat ‘onder de motorkap’ slimme dingen met de datastructuren gedaan moeten worden, zonder dat de gebruiker dit merkt. De bestaande datastructuur die is ingericht op transactie, moet geschikt worden gemaakt voor analyse en rapportage. Het moet voor gebruikers mogelijk zijn om in milliseconden analyses uit te voeren over complexe processen, zonder dat het ERP-systeem in de basis verandert en zonder dat je “business people” IT lingo moet bijbrengen. Datacomplexiteit kun je niet verminderen, maar je kunt het wel slim verbergen waardoor het benutten van data een stuk eenvoudiger wordt.

Jacques Adriaansen, Director Every Angle Academy/Mede-oprichter Every Angle

]]>
Mon, 01 Sep 2014 10:53:51 +0200 ERP-complexiteit kun je niet verminderen, wel handig verbergen http://dutchitchannel.nl/item/515857/erp-complexiteit-kun-je-niet-verminderen-wel-handig-verbergen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Water en Energiebedrijf Bonaire selecteert i³ groep voor nieuwe ICT infrastructuur http://dutchitchannel.nl/item/515855/water-en-energiebedrijf-bonaire-selecteert-ia-sup3-groep-voor-nieuwe-ict-infrastructuur.html Water en Energiebedrijf Bonaire (WEB) heeft ICT-infrastructuur specialist i³ groep uit Vianen geselecteerd voor de levering en implementatie van haar nieuwe storage en server omgeving. WEB is “preferred” supplier” van water en elektriciteit op het eiland Bonaire in Caribisch Nederland. WEB nam begin februari 2014 contact op met i³ groep om een oplossing te verzorgen voor de inmiddels verouderde bedrijfskritische infrastructuur. Als onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden dat niet verbonden is met het vaste land zocht WEB een partner die in staat was behalve de infrastructuur te ontwerpen, deze ook op het eiland te krijgen, op locatie gebruiksklaar op te leveren en op een voor WEB passende manier support te kunnen bieden.

Na meerdere sessies op het i³ groep hoofdkantoor in Vianen met de specialisten van WEB is er een oplossing gekozen op basis van EMC VNX storage en HP Proliant servers en HP Networking apparatuur. De hardware is in Nederland in het rack geplaatst en vervolgens per zeecontainer verscheept naar Bonaire, een kleine 9000 kilometer verderop. Een technisch consultant van i³ groep heeft vervolgens ter plekke de hardware gebruiksklaar opgeleverd en de specialisten van WEB opgeleid om de systemen te kunnen beheren.

Hein Kiemeney (foto), Sales Director i³ groep: “Wij vinden het natuurlijk fantastisch dat men zelfs 8000 kilometer van ons vaste land vandaani³ groep kent en als eerste partij selecteert voor deze uitdaging. De grote afstand brengt unieke uitdagingen met zich mee rond bijvoorbeeld support en beheer, maar de samenwerking met WEB verloopt perfect, ook enorme complimenten voor de klant hierin. Door WEB te mogen voorzien van een nieuwe, moderne infrastructuur zijn de bewoners van het eiland Bonaire er van verzekerd dat hun nutsbedrijf WEB de juiste ICT middelen in huis heeft om iedereen van water en energie te blijven voorzien.”

]]>
Mon, 01 Sep 2014 10:43:05 +0200 Water en Energiebedrijf Bonaire selecteert i³ groep voor nieuwe ICT infrastructuur http://dutchitchannel.nl/item/515855/water-en-energiebedrijf-bonaire-selecteert-ia-sup3-groep-voor-nieuwe-ict-infrastructuur.html&field=Foto1&width=165.jpg
Hackers stelen background checks van Amerikaanse overheid http://dutchitchannel.nl/item/515848/hackers-stelen-background-checks-van-amerikaanse-overheid.html Regelmatig komen cyberaanvallen in het nieuws waarbij hackers allerlei data buitmaken bij bedrijven. Een nieuw incident toont aan dat iedere organisatie het risico loopt doelwit te worden van dergelijke cyberaanvallen, ook als zij zeer gefocust zouden moeten zijn op beveiliging. Hackers hebben namelijk toegeslagen bij een bedrijf dat voor onder andere het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS) background checks uitvoert.

Het gaat om USIS, een bedrijf dat een belangrijk deel van de background checks uitvoert voor de Amerikaanse overheid. Het persbureau Associated Press (AP) meldt op basis van een anonieme DHS-medewerker dat hackers het netwerk van USIS hebben weten binnen te dringen. Hier wisten zij de hand te leggen op de background checks van 25.000 DHS-medewerkers.

Medewerkers op de hoogte stellen
De Amerikaanse overheidsorganisatie heeft getroffen medewerkers nog niet op de hoogte gesteld. De anonieme bron bij het DHS meldt dat de organisatie die op korte termijn gaat doen. De overheidsdienst zou medewerkers adviseren hun financiële accounts de komende tijd nauwlettend in de gaten te houden om fraude of diefstal te voorkomen.

De afgelopen tijd zijn een flink aantal Amerikaanse bedrijven doelwit geweest van hackers die het bedrijfsnetwerk hackte om gevoelige data te stelen. Voorbeelden zijn de Amerikaanse winkelketen Target en Domino's Pizza. Bij een ander incident werden door vermoedelijk Russische hackers 1,2 miljard datasets met klantgegevens gestolen van circa 420.000 verschillende websites. Onderzoekers van Holden Security toonde onlangs aan dat op ondergrondse zwarte markten maar liefst 360 miljoen inloggegevens te koop zijn. Ook deze gegevens zijn bij cyberaanvallen buitgemaakt.

]]>
Mon, 01 Sep 2014 10:32:33 +0200 Hackers stelen background checks van Amerikaanse overheid http://dutchitchannel.nl/item/515848/hackers-stelen-background-checks-van-amerikaanse-overheid.html&field=Foto1&width=165.jpg
Joris de Haas nieuwe HR-directeur van Plantronics http://dutchitchannel.nl/item/515835/joris-de-haas-nieuwe-hr-directeur-van-plantronics.html Plantronics, speler in audiocommunicatie, heeft Joris de Haas aangesteld als HR-directeur voor de regio Europa en Afrika. In zijn nieuwe functie is hij in de eerste plaats verantwoordelijk voor de het vormgeven van de HR-strategie en het koppelen van deze strategie aan de toekomstplannen van Plantronics. Daarnaast is De Haas benoemd tot ambassadeur voor Plantronics’ visie omtrent ‘Smarter Working’. 

De Haas heeft meer dan 20 jaar in leidinggevende functies gewerkt, onder andere bij Lucent Technologies, Canon en TomTom. Sinds 2011 combineerde hij HR-managementopdrachten op interimbasis met coachingprojecten voor bedrijven als ABN AMRO en ArcellorMittal. Voor zijn komst naar Plantronics was hij HR-directeur bij Holland Casino. Daarnaast is hij een van de oprichters van de Stichting Amsterdam City Swim, een jaarlijks zwemevenement in de Amsterdamse grachten om geld in te zamelen voor de stichting ALS. Hij vervult daar tevens een rol als bestuurslid en penningmeester.

]]>
Mon, 01 Sep 2014 10:16:39 +0200 Joris de Haas nieuwe HR-directeur van Plantronics http://dutchitchannel.nl/item/515835/joris-de-haas-nieuwe-hr-directeur-van-plantronics.html&field=Foto1&width=165.jpg
Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event stelt IoT centraal http://dutchitchannel.nl/item/515777/infosecurity-nl-storage-expo-en-the-tooling-event-stelt-iot-centraal.html Het Internet of Things (IoT) is het overkoepelende thema van van Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event. Dat maakt Jaarbeurs, organisator van de IT-beurzen, bekend. Het thema is de paraplu voor zeven thematische ‘theaters’ die op hun beurt ruimte geven aan diverse sessies: Cyber Security, Data Growth & Storage Capacity, IT Service Management & Control, Enterprise Mobility, Data Center & Infrastructure Optimisation, Cloud Computing en Privacy, Governance & Risk Management. Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event vinden plaats op 29 en 30 oktober 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht. De redacties van Dutchitchannel.nl en Executive-People.nl zijn ook aanwezig en doet verslag.

Het thema van de zeventiende editie is Internet of Things. Voor het eerst dient dit thema als paraplu voor zeven thematische invalshoeken die aan de orde komen tijdens de sprekerssessies van de IT-beurzen. In voorgaande jaren kenden Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event hun eigen theaters en sessies. Dit jaar belichten de sprekers de zeven thema’s vanuit diverse invalshoeken – passend bij Infosecurity.nl, Storage Expo of The Tooling Event. In de sessies vinden bezoekers oplossingen voor vraagstukken rondom een van de meest actuele en belangrijke thema’s in de IT-branche. Onder de bezoekers is een brede vertegenwoordiging van de Nederlandse IT-sector: van start-up tot multinational en van datacenter tot IT-dienstverlener.

Het keynoteprogramma is zeer divers. Zo opent Yori Kamphuis, medeoprichter van cybersecurity-bedrijf Coblue en door Second Sight benoemd tot Futurist of the Year 2013, het evenement met een keynotespeech rond het beursthema. Daarnaast geven onder anderen Mireille Hildebrandt (hoogleraar ICT en Rechtsstaat aan de Radboud Universiteit Nijmegen) en Jos de Goeij (projectmanager bij Ordina) een seminar. Het volledige seminarprogramma wordt binnenkort bekendgemaakt.

“Het Internet of Things brengt een enorme hoeveelheid data met zich mee. Dit biedt organisaties volop uitdagingen op het gebied van beheer, beveiliging, storagecapaciteit en datamanagement. Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event bieden de handvatten om IT-organisaties klaar te stomen voor het tijdperk dat reeds is begonnen”, zegt Ivo Meertens (foto), Markt Manager bij Jaarbeurs en verantwoordelijk voor de IT-beurzen. “Bezoekers zijn van harte welkom om zich te laten bijpraten over de laatste trends en ontwikkelingen tijdens de vele keynotesessies. Daarnaast is er op de beursvloer en in de stands volop de mogelijkheid tot het kennismaken met IT-bedrijven, -producten en -diensten.”

Gratis registreren voor dit evenement is mogelijk op de website van Infosecurity.nlStorage Expo en The Tooling Event. De beurs is geopend op 29 en 30 oktober 2014 van 9.30 uur tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de respectievelijke websites. Reageren via Twitter kan – ook nu al – via de hashtags: #ISNL14, #SENL14 en #TTE14.

]]>
Mon, 01 Sep 2014 09:34:03 +0200 Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event stelt IoT centraal http://dutchitchannel.nl/item/515777/infosecurity-nl-storage-expo-en-the-tooling-event-stelt-iot-centraal.html&field=Foto1&width=165.jpg
iPhone 6 gebruikt NFC technologie van NXP http://dutchitchannel.nl/item/515775/iphone-gebruikt-nfc-technologie-van-nxp.html Apple heeft de nieuwe 'iPhone 6' voorzien van Near Field Communication (NFC) technologie die geleverd wordt door de Nederlandse chipbouwer NXP. Dit meldt de Financial Times. De nieuwe iPhone wordt op 9 september aangekondigd.

Andere smartphoneleveranciers zoals Samsung en Sony leveren al NFC support voor hun topmodellen. Apple deed dit niet, ook niet voor de iPhone 5 en 5S. Dankzij NFC kunnen smartphones verbinding maken met andere hardware zoals printers en speakers. Ook is het mogelijk om mobiele betalingen te doen.

WK

]]>
Mon, 01 Sep 2014 08:07:35 +0200 iPhone 6 gebruikt NFC technologie van NXP http://dutchitchannel.nl/item/515775/iphone-gebruikt-nfc-technologie-van-nxp.html&field=Foto1&width=165.jpg
Nederland ICT organiseert ICT Haalbaarheidstoets voor Digitale stelsel Omgevingswet http://dutchitchannel.nl/item/515773/nederland-ict-organiseert-ict-haalbaarheidstoets-voor-digitale-stelsel-omgevingswet.html Nederland ICT organiseert op 25 september 2014 een ICT Haalbaarheidstoets voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M). Het ministerie wil een twintigtal marktpartijen consulteren op de ICT-aspecten van het toekomstige digitale stelsel van de Laan van de Leefomgeving. Het ICT-bedrijfsleven en de leden van GeoBusiness Nederland worden door het ministerie uitgenodigd om deel te nemen aan de interactieve workshop.

Iedereen wil wonen, werken, ondernemen en recreëren in een aantrekkelijke leefomgeving. De wet- en regelgeving op dit gebied is echter ingewikkeld en sluit zeker niet altijd aan op de praktijk. Het interdepartementale programma 'Eenvoudig Beter' werkt daarom samen met allerlei praktijkdeskundigen aan het vereenvoudigen en bundelen van het omgevingsrecht in één Omgevingswet.

Hulp van het bedrijfsleven
Bij de uitvoering van deze Omgevingswet zoekt het ministerie van Infrastructuur en Milieu een de hulp van het bedrijfsleven bij de uitwerking en realisatie van de daarvoor benodigde digitale hulpmiddelen. De programmaorganisatie GOAL heeft een globaal ontwerp gemaakt van het “digitaal stelsel van de Laan van de Leefomgeving” (www.omgevingswet.pleio.nl/). De organisatie wil de opzet van dit digitale stelsel en de mogelijkheden van het bedrijfsleven toetsen op toekomstbestendigheid en innovatieve mogelijkheden. Hiervoor wordt de ICT Haalbaarheidstoets ingezet. Deze ICT Haalbaarheidstoets helpt de organisatie zich voor te bereiden op het nemen van strategische beslissingen dit najaar.

Tijdens de workshop worden een drietal vragen gesteld aan vertegenwoordigers van het bedrijfsleven:

 1. Zijn de uitgangspunten en ontwerpprincipes voor het digitaal stelsel passend?
 2. Past de indeling in drie onderdelen (gebruikerstoepassingen, laaninfrastructuur en gegevens) bij de mogelijkheden van verschillende leveranciers?
 3. Welke aanbevelingen zijn, aanvullend op de beschrijving van de koppelvlakken in de Programmadefinitie, te geven zodanig dat de verschillende digitale onderdelen (van verschillende) leveranciers onafhankelijk van elkaar ontwikkeld en beheerd kunnen worden?

Datum en locatie
De ICT Haalbaarheidstoets vindt plaats op 25 september vanaf 13:00 uur, op locatie nabij Den Haag Centraal Station. Inloop is vanaf 12.30 uur met koffie en een broodje. Om 17.00 uur wordt afgesloten met een borrel

Aanmelden
Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich tot en met 8 september via e-mail aanmelden voor de workshop bij Floor Lekkerkerker van Nederland ICT. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen maakt de organisatie een selectie onder de partijen die zich hebben aangemeld. Op 10 september krijgen de geselecteerde bedrijven hiervan bericht. Nederland ICT stelt een verslag van de workshop op en zal deze openbaar maken.

]]>
Sun, 31 Aug 2014 13:20:46 +0200 Nederland ICT organiseert ICT Haalbaarheidstoets voor Digitale stelsel Omgevingswet http://dutchitchannel.nl/item/515773/nederland-ict-organiseert-ict-haalbaarheidstoets-voor-digitale-stelsel-omgevingswet.html&field=Foto1&width=165.jpg
Telecity Group CEO Michael Tobin vertrekt http://dutchitchannel.nl/item/515771/telecity-group-ceo-michael-tobin-vertrekt.html Telecity Group ceo Michael Tobin gaat de Britse datacenterspecialist in okotober 2014 verlaten zo meldt het bedrijf op zijn website. Tobin stapt op na overleg met de Telecity board. Tobin zal worden vervangen door een nieuwe ceo. Telecity Group voorzitter John Hughes meldt dat het tijd is voor een nieuw managementteam die het bedrijf naar een volgende fase brengt.

Tobin krijgt 750.000 Britse Pond mee mee en 10.000 Britse Pond voor juridische kosten. Ook krijgt hij 45.000 Britse Pond voor 'outplacement counselling and assistance' om hem over de brug te helpen bij zijn plotseling vertrek bij TeleCity.

Telecity heeft een aantal datacenters in Europa, onder andere ook in Nederland.

WK

]]>
Sun, 31 Aug 2014 08:15:37 +0200 Telecity Group CEO Michael Tobin vertrekt http://dutchitchannel.nl/item/515771/telecity-group-ceo-michael-tobin-vertrekt.html&field=Foto1&width=165.jpg
Windows 9 wordt boost voor kwakkelende pc-markt http://dutchitchannel.nl/item/515769/windows-wordt-boost-voor-kwakkelende-pc-markt.html Marktonderzoeksbureau IDC stelt zijn prognose voor de wereldwijde verkoop van pc's naar boven dankzij een piek in de vraag naar zakelijke en particuliere pc's. Naar verwachting zou de pc-markt dit jaar met 6 procent dalen op jaarbasis maar dat is bijgesteld naar een daling van 3,7 procent. Dat komt doordat steeds meer mensen hun Windows XP pc's vervangen voor nieuwe pc's. Ook de tabletmarkt concurreert niet meer altijd direct met de pc-markt omdat ze steeds vaker kleinere afmetingen hebben.

In volwassen markten groeit de pc-markt dit jaar met 5,6 procent - het hoogste groeicijfer sinds 2010 - met dank aan een opleving in de particuliere en zakelijke segmenten. In opkomende markten zijn er uitdagingen, vooral door economische en politieke problemen in sommige regio's.

De pc-markt wordt verder gestimuleerd door meer vraag naar Chromebooks, met name in het onderwijs. De komst van Windows 9, die mogelijk dit najaar wordt onthuld zou zelfs nog meer goed nieuws voor de kwakkelende pc-markt. De komst van Windows 9 kan leiden tot meer vraag naar nieuwe pc's in 2015.

WK

]]>
Sat, 30 Aug 2014 23:15:21 +0200 Windows 9 wordt boost voor kwakkelende pc-markt http://dutchitchannel.nl/item/515769/windows-wordt-boost-voor-kwakkelende-pc-markt.html&field=Foto1&width=165.jpg
Defensie continueert aanbesteding Verbeterd Operationeel Soldaat Systeem (VOSS) http://dutchitchannel.nl/item/515765/defensie-continueert-aanbesteding-verbeterd-operationeel-soldaat-systeem-voss.html Defensie continueert de aanbesteding Verbeterd Operationeel Soldaat Systeem (VOSS). Deze staat los van de centrale IV/ICT-infrastructuur van Defensie. Dit blijkt uit een brief van minister Hennis-Plasschaert (Defensie) aan de Tweede Kamer over de relatie tussen de IV/ICT-problematiek en het project Verbeterd Operationeel Soldaat Systeem (VOSS).

Kenmerkend van VOSS  is de modulaire constructie. Een militair kan het afhankelijk van de dreiging, de operationele taken en de klimatologische omstandigheden optimaal opbouwen. Hij of zij kiest alleen die onderdelen die nodig zijn. Beschermende kleding vormt een vast onderdeel van het systeem. VOSS bestaat uit 3 hoofdcomponenten: het zogeheten smart vest, de integrated head protection (IHP) en de e-lighter, een compacte stroomgenerator op diesel.

Hennis-Plasschaert meldt: "Het project Verbeterd Operationeel Soldaat Systeem (VOSS) is voortgekomen uit het Soldier Modernisation Programma (SMP) en beoogt de effectiviteit en bescherming van de militairen op de grond te verbeteren. Het project bevindt zich in de verwervingsvoorbereidingsfase (D-fase). De Kamer is op 23 september 2011 geïnformeerd over de uitkomsten van de studiefase (C-fase, Kamerstuk 33 000 X, nr. 3). Er zijn drie deelprojecten te onderscheiden: Smart Vest, Geïntegreerde Hoofdbescherming (helm) en E-Lighter (minigenerator). Alleen het Smart Vest bevat ICT-componenten."

Lees meer in de brief (pdf).

WK

]]>
Sat, 30 Aug 2014 12:11:18 +0200 Defensie continueert aanbesteding Verbeterd Operationeel Soldaat Systeem (VOSS) http://dutchitchannel.nl/item/515765/defensie-continueert-aanbesteding-verbeterd-operationeel-soldaat-systeem-voss.html&field=Foto1&width=165.jpg
VU Amsterdam gunt hardware order aan Centralpoint, Scholten Awater en ARP http://dutchitchannel.nl/item/515763/vu-amsterdam-gunt-hardware-order-aan-centralpoint-scholten-awater-en-arp.html Centralpoint, Scholten Awater en ARP winnen de Europese aanbesteding ICT Hardware van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze zorgen voor de levering van werkplekken, laptops, servers, storage en smartphones gebaseerd op het besturingssysteem Windows, Linux of Android. De VU heeft gekozen voor een contractvorm, waarbij drie contractpartners in minicompetitie op nadere overeenkomsten dienen in te schrijven.

Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een optie tot verlenging van twee keer één jaar en heeft een gemiddelde waarde van 3 miljoen euro per jaar. 

Ronald Ederveen (foto), Directeur Centralpoint Business Solutions: “Uit deze gunning blijkt dat Centralpoint ook voor grote Nederlandse organisaties een interessante partner is, die klanten middels een unieke persoonlijke klantformule helpt met tal van kantoorautomatisering en datacenter oplossingen."

WK

]]>
Sat, 30 Aug 2014 11:28:29 +0200 VU Amsterdam gunt hardware order aan Centralpoint, Scholten Awater en ARP http://dutchitchannel.nl/item/515763/vu-amsterdam-gunt-hardware-order-aan-centralpoint-scholten-awater-en-arp.html&field=Foto1&width=165.jpg
Mobiquity krijgt kapitaalinjectie van 5 miljoen dollar http://dutchitchannel.nl/item/515762/mobiquity-krijgt-kapitaalinjectie-van-miljoen-dollar.html Mobiquity, leverancier van oplossingen voor mobile engagement, meldt een extra investering van vijf miljoen dollar door NewSpring Growth, onderdeel van NewSpring Capital, en de bestaande institutionele investeerders. De nieuwe investering is een uitbreiding op de Series B-investering die Mobiquity in juni 2013 afrondde. Deze werd geleid door NewSpring, Longworth Venture Partners, Sigma Partners en Thomas Weisel Partners. De totale financiering van Mobiquity komt nu uit op 24 miljoen dollar.

Met de aanvullende investering ondersteunt Mobiquity de groeiende vraag naar de diensten en producten van het bedrijf onder de Global 2000-klanten in sectoren als gezondheidszorg, retail, financiële dienstverlening en hospitality. De extra investering is met name bedoeld om strategisch belangrijke medewerkers te werven voor de belangrijkste businessunits en voor de ontwikkeling van productinnovaties en technologieraamwerken, zoals het Behavior Change-platform.

Mobiquity lanceerde onlangs een gezondheidszorgbusinessunit die zich richt op onderzoek, ontwikkeling en testen van specifieke brancheoplossingen. Daarnaast startte het bedrijf een lab voor toegepaste technologie, dat opkomende technologieën onderzoekt, zoals beacons. Ook is onlangs het digital marketing services-team uitgebreid.

“In het eerste halfjaar van 2014 zagen we een sterk momentum voor Mobiquity met een explosieve groei in de farmaciesector en de gezondheidszorg”, zegt Bill Seibel (foto), oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Mobiquity. “Onze mogelijkheden gaan echter veel verder dan gezondheidszorg. Verschillende sectoren, waaronder de financiële dienstverlening en de retail, realiseren zich dat inspelen op mobiliteit meer is dan het bouwen van een mobiele app. Het gaat erom de business te transformeren. Met ons ervaren team, onze expertise en best-in-breed technologie staan we als Mobiquity in het centrum van deze mogelijkheden.”

WK

]]>
Sat, 30 Aug 2014 11:22:54 +0200 Mobiquity krijgt kapitaalinjectie van 5 miljoen dollar http://dutchitchannel.nl/item/515762/mobiquity-krijgt-kapitaalinjectie-van-miljoen-dollar.html&field=Foto1&width=165.jpg
Nokia niet meer in smartphone top-10 http://dutchitchannel.nl/item/515761/nokia-niet-meer-in-smartphone-top.html Nokia, ooit marktleider in mobiele telefonie en uitvinder van de eerste Communicator smartphone, ligt uit de top-10 van smartphone leveranciers. Apple en Samsung krijgen binnen de top-10 vaker te maken met Chinese smartphone leveranciers. Dit blijkt uit onderzoekcijfers van IDC en Gartner over het tweede kwartaal van 2014.

De verkoop van Nokia smartphones liep terug. Ook Samsung zag de groeicijfers 30 naar 25 procent terugvallen, ondanks dat het succesvol is met topmodellen zoals de Galaxy S5. Samsung leidt de markt met 74 miljoen verkochte smartphones.

Apple verkocht 35,2 miljoen iPhones, maar het marktaandeel daalde van 15,5 naar 11,8 procent. Dat komt omdat klanten wachten op de nieuwe 'iPhone 6' die in september wordt aangekondigd.

Het Chinese Lenovo bouwde zijn marktaandeel uit van 5 naar 5,2 procent en verkocht 15,8 miljoen smartphones. Lenovo passeert hierdoor landgenoot Huawei die 15,6 miljoen smartphones verkocht en 1,2 procent marktaandeel inleverde.

LG verkocht 14,5 miljoen smartphones, het martkaandeel steeg van 4,4 naar 4,9 procent.

Coolpad/Yulong staat op de zesde plaats met 12,5 miljoen verkochte smartphones. Xiaomi staat op de zevende plaats met 11,7 miljoen verkochte smartphones. Op plaats staat het Chinese ZTE die zich focust op de verkoop van Android smartphones. Sony staat op de negende plaats, waarbij het aantal verkochte smartphones steeg naar 8,8 miljoen stuks. Hekkensluiter is Motorola dat nu onderdeel is van Lenovo.

WK

]]>
Sat, 30 Aug 2014 11:12:56 +0200 Nokia niet meer in smartphone top-10 http://dutchitchannel.nl/item/515761/nokia-niet-meer-in-smartphone-top.html&field=Foto1&width=165.jpg
Emerging markets nemen 73,5 procent van alle nieuwe smartphones af http://dutchitchannel.nl/item/515759/emerging-markets-nemen-procent-van-alle-nieuwe-smartphones-af.html Dit jaar voorspelt marktonderzoeksbureau IDC dat er 1,25 miljard smartphones worden verkocht, een jaarlijkse stijging van 23,8 procent ten opzichte van de 1,01 miljard van vorig jaar. Ook in de komende jaren verwacht de marktonderzoeker tot 2018 een gemiddelde jaarlijkse groei van 12,7 procent om tegen dan uit te komen op 1,8 miljard smartphones.

Vooral in Azië, Latijns-Amerika, Centraal- en oost Europa, het Midden-Oosten en Afrika worden veel meer smartphones verkocht. De zogenaamde emerging markets nemen vandaag 73,5 procent van alle nieuwe smartphones af. Volwassen markten zoals West-Europa, de VS, Canada en Japan vullen maar 26,5 procent van de markt.

Dat vertaalt zich ook in groeicijfers. Waar volwassen regio’s tot toe nog tweecijferige groei voorlegden, zakt dat cijfer dit jaar naar 4,9 procent. In opkomende markten groeit het aantal smartphones met 32,4 procent.

Gemiddelde toestelprijs
Wel wijst IDC er op dat onze markt interessant blijft. “Volwassen markten vertragen aanzienlijk, maar blijven wel een grote omzet leveren met gemiddelde verkoopsprijzen van meer dan 400 dollar. Intussen loopt de smartphone in opkomende markten op, maar met gemiddelde prijzen van minder dan 250 dollar,” zegt Ramon Llamas, onderzoeksmanager van IDC’s mobiele afdeling.

Hoewel IDC geen omzetcijfers of gedetailleerde marktaandelen publiek deelt, zegt het wel dat Android de groei domineert met aanwezigheid op 88,4 procent van alle verscheepte smartphones dit jaar.

In samenwerking met Datanews

]]>
Fri, 29 Aug 2014 22:38:58 +0200 Emerging markets nemen 73,5 procent van alle nieuwe smartphones af http://dutchitchannel.nl/item/515759/emerging-markets-nemen-procent-van-alle-nieuwe-smartphones-af.html&field=Foto1&width=165.jpg
IBM registreert 7.000 aanvallen per dag waarbij Heartbleed-bug wordt misbruikt http://dutchitchannel.nl/item/515733/ibm-registreert-aanvallen-per-dag-waarbij-heartbleed-bug-wordt-misbruikt.html In april van dit jaar werd de IT-wereld opgeschrikt door de Heartbleed-bug, een kwetsbaarheid in OpenSSL. Het overgrote merendeel van de websites heeft inmiddels het probleem verholpen en zijn niet meer kwetsbaar voor de Heartbleed-bug. Desondanks stelt IBM vandaag de dag nog steeds 7.000 cyberaanvallen per dag te zien waarbij de Heartbleed-bug wordt gebruikt.

De cijfers van IBM tonen aan dat zeker nog niet alle IT-beheerders hun websites bestand hebben gemaakt tegen de Heartbleed-bug. Dit terwijl de patch die dit mogelijk maakt al in april van dit jaar beschikbaar werd gesteld. De Heartbleed-bug is een ernstig beveiligingsgat in OpenSSL, een open source implementatie van het beveiligingsprotocol SSL dat door miljoenen websites wordt gebruikt. Door de fout konden hackers de hand leggen op informatie die via een versleutelde verbinding (HTTPS) is verzonden. Denk hierbij aan wachtwoorden en betaalgegevens. Ook allerlei populaire website werden getroffen zoals Facebook en Gmail. Heartbleed wordt dan ook wel gezien als één van de grootste cyberdreigingen ooit.

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. De meeste network security appliances en anti-virus software zijn volgens IBM inmiddels in staat misbruik van de Heartbleed-bug te detecteren en te blokkeren. Het risico dat bezoekers van websites waar de Heartbleed-bug nog aanwezig is lopen is hierdoor beperkt.

]]>
Fri, 29 Aug 2014 15:09:16 +0200 IBM registreert 7.000 aanvallen per dag waarbij Heartbleed-bug wordt misbruikt http://dutchitchannel.nl/item/515733/ibm-registreert-aanvallen-per-dag-waarbij-heartbleed-bug-wordt-misbruikt.html&field=Foto1&width=165.jpg
Splunk Enterprise helpt Universiteit Maastricht security nauwkeurig te monitoren http://dutchitchannel.nl/item/515734/splunk-enterprise-helpt-universiteit-maastricht-security-nauwkeurig-te-monitoren.html De Universiteit Maastricht is volgens Times Higher Education World University één van de top 100 universiteiten wereldwijd. Security speelt voor de universiteit een belangrijke rol om de gegevens van zijn 16.000 studenten en 4.000 medewerkers veilig te houden. De universiteit beheert 400 verschillende IT-systemen. Deze systemen genereren een enorme hoeveelheid data die met het oog op security relevant kan zijn. Het uitzoeken van deze data kost veel tijd. In deze Engelstalige case kijken we hoe de inzet van Splunk Enterprise de Universiteit Maastricht helpt door de bomen het bos te zien in deze enorme hoeveelheid data.

The Business
According to the Times Higher Education World University rankings, Maastricht University (UM) is one of the top 100 universities worldwide. With almost 45 percent of its 16,000 students and more than 30 percent of its 4,000 teaching staff hailing from abroad, UM is considered to be the most international university in the Netherlands.

Challenges
Having to manage nearly 400 different IT systems which generate gigabytes of potentially security-relevant data per day made it very challenging for UM to investigate whenever security incidents, such as phishing or a ransomware attack, would take place. This negatively impacted the availability of services for staff and students. Specifically, phishing campaigns would typically successfully penetrate at least one account out of UM's 50,000 email users, and then proceed to send spam and new phishing mails using UM resources. Slow troubleshooting when this occurred resulted in UM mail servers getting blacklisted as the team was unable to tackle the problem in a proactive fashion. Another common issue was users getting locked out of their accounts; whenever this happened, it was an extremely time consuming process for the sysadmin team to identify the root cause and solve the problem.

In order to speed up the troubleshooting process, UM tried a number of different solutions--centralizing the log data, using a number of open source products and experimenting with building their own solution. The volumes of data coming from disparate sources, however, slowed everything down and made searching difficult. UM needed a product that could handle gigabytes of machine-generated data per day.

Enter Splunk
UM was recommended Splunk Enterprise by Splunk partner SMT, and it is now used by the sysadmins in the UM server management, workplace and networking teams to monitor system health and search and investigate security incidents. In addition, the administrative team uses Splunk software to monitor the university's Wi-Fi and VPN in order to troubleshoot connectivity issues.
UM is sending all the data from its numerous applications--including VPN, web servers, firewall logs and VNS logs--into Splunk Enterprise, which gives the sysadmin teams the ability to investigate and correlate events across a huge amount of data. UM runs two Splunk indexers with a single search head sitting on top. The initial indexer was used by the security team; when other UM teams learned what Splunk software was delivering from a security perspective, they also wanted access. To avoid compromising sensitive security-related data, UM then deployed an additional indexer with log files that can be searched by users across the organization.

Breakthroughs
Improved security by identifying anomalies
Splunk software makes it easy for the UM team to spot when something unusual happens because they now have a better understanding of what 'normal' looks like in their environment. This enables the university to investigate any suspicious activities in student and staff accounts. Examples of how this works in practice include monitoring important groups in Active Directory so that if an account is added to the domain admins group, it triggers an email alert; monitoring access to important or sensitive mailboxes for any unauthorized access; and monitoring for abnormally large volumes of mail to one inbox, which could indicate abuse.

Increased visibility into IT operations
With Splunk Enterprise, UM is able to gain a better insight into the state of its IT environment. For example, with Windows XP coming to the end of its support, using Splunk software has enabled the university to get a view of the number of Windows XP machines in the network and correlate them to their owners. In addition, UM moved from manually updating its Windows environment to using the Windows software update service. They now have visibility into the patching status, with pie charts showing the progress of updates in real time, and can identify if there are patches missing. This wasn't possible before the Splunk deployment.

Delivering better service to UM's users
Successful phishing attacks resulting in regular blacklisting of UM's servers by email providers meant that the university's staff and students would sometimes have trouble sending mails to external mail services like Hotmail or Yahoo! for days at a time. Splunk Enterprise has allowed UM to spot patterns that were invisible before and determine the attributes of a phishing attack, even if it's an unknown threat. These attributes trigger an alert so that the team can deal with the attack quickly and efficiently. Not only does the new approach to phishing attacks mean that blacklisting rarely occurs, but the security team is also able to react more quickly when other things go wrong. For example, when the common issue of users getting locked out of their accounts occurred previously, it was a struggle to identify the cause and fix it. Splunk Enterprise has made that not only possible, but easy. In the majority of cases, this problem is caused by people forgetting to change the configuration of their Wi-Fi settings when they change their password; with Splunk software, the sysadmin team can now immediately identify the device on which the wrong credentials were used.

In summary, the insights that UM gets from Splunk software have enabled the sysadmin team to provide improved service for users, while saving a huge amount of time. UM's sysadmins used to spend countless man-hours dealing with phishing attacks and the subsequent blacklisting by email providers, as well as investigating and resolving user issues. The ability to address issues proactively has saved weeks in manpower, freeing up the sysadmin team's time to be more productive elsewhere.

]]>
Fri, 29 Aug 2014 13:19:42 +0200 Splunk Enterprise helpt Universiteit Maastricht security nauwkeurig te monitoren http://dutchitchannel.nl/item/515734/splunk-enterprise-helpt-universiteit-maastricht-security-nauwkeurig-te-monitoren.html&field=Foto1&width=165.jpg
6 tips om de juiste professionele tablet te kiezen http://dutchitchannel.nl/item/515730/tips-om-de-juiste-professionele-tablet-te-kiezen.html Tablets worden steeds vaker op de werkvloer ingezet. De apparaten zijn compact, licht en veelzijdig, wat de inzet van tablets populair maakt. Niet iedere tablet is echter even geschikt voor bedrijven, wat een negatieve impact kan hebben op de productiviteit van medewerkers. Panasonic Toughbook en technologie-analist VDC Research identificeerden aan de hand van hun contacten met IT-managers zes punten waarmee bedrijven rekening mee zouden moeten houden bij de aanschaf van tablets voor professioneel gebruik.

1. De werkomgeving
Iedere werkomgeving stelt andere eisen aan het materiaal dat gebruikt wordt. Gewone tablets voldoen prima voor het normale kantoorwerk, maar hun meerwaarde daalt aanzienlijk buiten de standaard kantooromgeving. Tablets waar veel mee wordt gereisd moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen schokken, stoten en valpartijen, wat voorkomt dat de apparaten met defecten te maken krijgen. Ook kan direct zonlicht een tablet onleesbaar maken als het schermglas niet is aangepast of als de schermhelderheid te beperkt is. Werknemers die veel in vochtige, natte, extreem warme of koude omgevingen komen hebben dan ook een tablet nodig die hier tegen bestand is. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van waterdichte poorten, ingebouwde verwarmingselementen en sensoren die zo afgesteld kunnen worden dat ze niet reageren als er regendruppels op vallen.

2. Accessoires
Om een tablet voor hun werk te gebruiken hebben mobiele werkers vaak behoefte aan accessoires, zoals barcode scanners, kaartlezers of andere nuttige tools. Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten en de kwaliteit. Accessoires betekenen vaak een extra investering bovenop de aanschafprijs van de tablet. Ook zijn deze gevoelig voor defecten op het moment dat zij extern worden aangesloten. Deze tools hebben een andere product life cycle, iets waarmee rekening gehouden zou moeten worden bij het berekenen van de Total Cost of Ownership.

3. Beheerkosten
Zo’n 80% van de totale kosten van de tablets die op de werkvloer gebruikt worden bestaan uit beheerkosten. Bij problemen nemen medewerkers contact op met de IT-afdeling. Indien defecten zich voordoen moet een reparatieprocedure worden opgestart. In beide gevallen komen bovenop de beheerkosten ook nog eens de kosten van de verloren productiviteit. Het is dan ook van belang voor de aanschaf van tablets over een goed uitgewerkte tabletoplossing te beschikken die aansluit bij de behoefte van professionele gebruikers.

4. Applicaties
Het besturingssysteem van de tablet is eveneens een belangrijke factor bij de keuze. Voor de meeste professionele applicaties is op dit moment geen volwaardig alternatief voor mobiele besturingssystemen zoals iOS of Android beschikbaar. Het is mogelijk voor deze besturingssystemen software op maat te laten ontwikkelen, maar dit vergt zowel geld als tijd. Ook factoren als stabiliteit en betrouwbaarheid spelen hierbij een belangrijke rol. Telkens als een besturingssysteem een update krijgt, moet deze op elk toestel geïnstalleerd worden en moet de compatibiliteit van de gebruikte toepassingen worden gecontroleerd. Dat verhoogt de kosten voor IT-beheer.

5. Opleidingen en workshops
De overstap van computer naar tablet is niet zomaar gemaakt. Enige training is dan ook noodzakelijk. Zelfs als de werknemer al gewend is aan een tablet zal hij zich toch moeten aanpassen. Het is van belang hierbij rekening te houden met de behoeftes van werknemers. Vaak gaat de uiteindelijke voorkeur van medewerkers uit naar een hybride toestel met toetsenbord, omdat een touchscreen alleen niet volstaat. De introductie van een mobiel toestel beïnvloedt volledige werkprocessen, brengt nieuwe handelingen met zich mee en maakt bepaalde taken overbodig. Passende opleidingen en workshops voor werknemers zijn dan ook noodzakelijk.

6. Batterijautonomie
Volgens onderzoek van VDC Research klaagt 60% van bedrijven dat de batterijen van hun tablets het ‘vaak’ of ‘regelmatig’ geen volledige werkdag uithouden. Een lege batterij is een flink probleem voor een professional die in het veld of op locatie aan de slag is. Panasonic Toughbook en VDC Research adviseren dan ook bij de tabletkeuze rekening te houden met de batterijduur. Voor professionals die langere tijd in het veld moeten werken of veel gebruik maken van energieverslindende applicaties is de mogelijkheid zelf de batterij te vervangen erg handig.

]]>
Fri, 29 Aug 2014 12:11:55 +0200 6 tips om de juiste professionele tablet te kiezen http://dutchitchannel.nl/item/515730/tips-om-de-juiste-professionele-tablet-te-kiezen.html&field=Foto1&width=165.jpg
HR-managers gaan in tweede helft van dit jaar meer professionals werven http://dutchitchannel.nl/item/515716/hr-managers-gaan-in-tweede-helft-van-dit-jaar-meer-professionals-werven.html Nederlandse HR-managers gaan meer permanente professionals werven in de tweede helft van 2014. 43% van de managers gaat professionals werven voor vrijgekomen bestaande posities, terwijl 28% voor nieuwe functies mensen aan gaat trekken. Dit blijkt uit de ‘OfficeTeam Personeelsbarometer 2014’, een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van OfficeTeam, een divisie van Robert Half gespecialiseerd in het plaatsen van tijdelijke administratieve en ondersteunende professionals.

HR-managers blijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de groei van Nederland (77%) en de groei van het eigen bedrijf (82%). 71% van de Nederlandse HR-managers blijft het komende halfjaar dan ook nieuwe professionals werven. De managers leggen de nadruk in de tweede helft van 2014 op het behouden van het huidige personeelsbestand. Bijna de helft (43%) van de HR-managers geeft aan dat vrijgekomen bestaande posities zullen worden ingevuld in de komende zes maanden. Daarnaast stelt 28% dat er nieuwe posities binnen het bedrijf gecreëerd worden.

Voorzichtig optimisme
“Er is een voorzichtig optimisme voelbaar op de markt. Bedrijven blijven niet alleen werven voor vrijgekomen bestaande functies, ze zetten ook in op extra banen. Dit optimisme is hoogstwaarschijnlijk een gevolg van de positievere visie die bedrijven hebben op de Nederlandse economie en de economische toekomst van het eigen bedrijf”, aldus Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland.

Ondanks de positieve vooruitzichten geeft 22% van de HR-verantwoordelijken aan dat er geen vrijgekomen posities worden ingevuld en dat er geen nieuwe functies worden gecreëerd. Dit percentage is opmerkelijk genoeg gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen slechts 11% van de HR-managers een dergelijk antwoord gaf. Het voornemen om het aantal functies in te perken en de organisatie te verkleinen, blijft met 8% op hetzelfde niveau als in 2013.

Voorzichtig
“Veel bedrijven blijven na de crisis voorzichtig en niet in alle ondernemingen is de licht positieve kentering even goed voelbaar. Vaak proberen bedrijven de permanente personeelskosten toch nog te beperken. Er wordt in dit kader vaak een beroep gedaan op tijdelijke professionals om de productiviteit van het bedrijf op peil te houden of zelfs te vergroten,” aldus Stephan Renken.

Het vinden van het juiste personeel levert echter uitdagingen op. 83% van de Nederlandse HR-managers stelt het momenteel niet eenvoudig te vinden om de juiste en gekwalificeerde professionals te vinden, Dit is een grote zorg die ook vorig jaar al bij 87% van de HR-managers speelde. Als we kijken naar administratief en ondersteunend personeel is 66% van de HR-managers op zoek naar gekwalificeerde professionals voor bestaande of nieuwe functies. Deze groep blijkt vooral moeite te hebben met het vinden van HR-assistentie (21%), office management (20%) en administratieve ondersteuning van het salesteam (18%).

Verlies van topmedewerkers
HR-managers maken zich over het algemeen minder zorgen over het verliezen van topmedewerkers. 66% an de HR-verantwoordelijken stelt bezorgd te zijn dat hun topmedewerkers in administratieve en ondersteunende functies het komende jaar een andere uitdaging zullen zoeken. Dit is 5% minder dan een jaar geleden.

“Bedrijven die op zoek gaan naar vaste werknemers leggen de lat vaak heel hoog. Ze zijn op zoek naar het spreekwoordelijke ‘schaap met de vijf poten’: de juiste persoon die over alle gevraagde vaardigheden beschikt. Wanneer ze deze topkandidaat eenmaal gevonden hebben, willen bedrijven hen vanzelfsprekend niet op korte termijn verliezen aan de concurrentie. Een goede strategie voor het behoud van personeel staat in bijna elke onderneming hoog op de agenda. Het signaal dat de bezorgdheid hierover terugloopt, wijst wellicht op ruimte die ontstaan is om huidige werknemers meer te erkennen en beter te belonen en daarmee tevreden te houden,” zegt Stephan Renken.

]]>
Fri, 29 Aug 2014 11:57:04 +0200 HR-managers gaan in tweede helft van dit jaar meer professionals werven http://dutchitchannel.nl/item/515716/hr-managers-gaan-in-tweede-helft-van-dit-jaar-meer-professionals-werven.html&field=Foto1&width=165.jpg
T-Mobile shops bestaan 10 jaar http://dutchitchannel.nl/item/515705/t-mobile-shops-bestaan-jaar.html Tien jaar geleden was de eerste T-Mobile Shop een feit. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren er 115 shops geopend waar jaarlijks miljoenen klanten komen voor persoonlijk advies. Dé reden om deze maand groots uit te pakken en zowel nieuwe als bestaande klanten in het zonnetje zetten. T-Mobile trakteert haar klanten daarom op onder andere hoge kortingen op abonnementen en accessoires. Ook worden klanten verrast met cadeaus.

In tien jaar tijd zijn de shops van T-Mobile uitgegroeid tot een winkelformule waar persoonlijk advies hoog in het vaandel staat. Klanten komen naar de winkels voor persoonlijk contact en om zich te laten adviseren over het beste aanbod. Naast de reguliere shops heeft T-Mobile de afgelopen jaren twee nieuwe concepten gelanceerd; Youngstore en Plusstore. De Youngstore richt zich op jongeren. Bij de Plusstore ligt de nadruk nog meer advies en service op maat. De Plusstore is ook beter uitgerust om ondernemers van dienst te zijn.

Aanbiedingen
Bestaande en nieuwe klanten worden in de jubileummaand september getrakteerd op aanbiedingen en kortingen. Elke week is er een spectaculair aanbod van 40% korting op de abonnementen 'Stel Samen' en 'Helder' in combinatie met de populaire smartphones. Hiernaast wordt er ook korting gegeven op accessoires en worden klanten verrast met give-a-ways, zoals selfie-shooters en telefoonhoesjes.

]]>
Fri, 29 Aug 2014 10:31:32 +0200 T-Mobile shops bestaan 10 jaar http://dutchitchannel.nl/item/515705/t-mobile-shops-bestaan-jaar.html&field=Foto1&width=165.jpg
Reitsma Groep benoemt Michiel Verhooren tot Algemeen Directeur http://dutchitchannel.nl/item/515641/reitsma-groep-benoemt-michiel-verhooren-tot-algemeen-directeur.html Reitsma Groep in Amersfoort, ICT- en telecompartner van Vodafone en KPN voor het MKB, stelt Michiel Verhooren aan als Algemeen Directeur. Verhooren treedt per 1 oktober 2014 in functie.

Verhooren volgt Bart Visser op, die deze functie als medeoprichter en eigenaar sinds 1995 heeft ingevuld. Bart Visser blijft verbonden aan de Reitsma Groep als directeur van de Holding en gaat zich concentreren op het landelijk uitrollen van de Reitsma Business Points. Michiel Verhooren (44 jaar) heeft de afgelopen 19 jaar carrière gemaakt in de telecom & IT sector. Verhooren heeft ruime ervaring opgedaan in meerdere management- en directiefuncties binnen KPN en is momenteel Directeur Telfort Zakelijk.

Landelijke speler
‘De komst van Michiel stelt mij in staat om mij volledig te wijden aan het landelijk uitrollen van de Reitsma Business Points’, aldus Bart Visser.

]]>
Fri, 29 Aug 2014 09:56:01 +0200 Reitsma Groep benoemt Michiel Verhooren tot Algemeen Directeur http://dutchitchannel.nl/item/515641/reitsma-groep-benoemt-michiel-verhooren-tot-algemeen-directeur.html&field=Foto1&width=165.jpg
WD viert 10-jarige verjaardag van My Passport http://dutchitchannel.nl/item/515633/wd-viert-jarige-verjaardag-van-my-passport.html My Passport bestaat 10 jaar. In de afgelopen tien jaar gingen meer dan 60 miljoen My Passports over de toonbank met naar schatting een gezamenlijke opslagcapaciteit van 42.000 petabyte. WD viert dit met speciale jubileumuitgaven. WD, onderdeel van Western Digital en leverancier van opslagtechnologie, introduceert ter gelegenheid van het jubileum de My Passport Ultra - Metal Edition en My Passport Ultra - Anniversary Edition.

De My Passport Ultra Metal Edition en Anniversary Edition hebben een unieke aluminium behuizing met een bijzonder ‘radial spin’-design. Dit design is niet alleen mooi, maar biedt ook extra bescherming tegen beschadiging bij mobiel gebruik. De schijven zijn uitgerust met hardware encryptie.

Integratie met Dropbox
Op de My Passport Ultra Metal Edition is daarnaast standaard WD SmartWare Pro software met Dropbox integratie geïntegreerd. Gebruikers kunnen heel eenvoudig hun bestanden back-uppen van computer naar schijf en van schijf naar de cloud en ze kunnen direct bestanden van hun Dropbox-account op hun My Passport zetten.

My Passport Ultra Metal Edition is per direct beschikbaar. My Passport Ultra Anniversary Edition is naar verwachting vanaf begin september 2014 beschikbaar in een beperkte oplage. Beide schijven hebben een opslagcapaciteit van 1TB of 2TB en standaard 3 jaar garantie.

]]>
Thu, 28 Aug 2014 16:45:20 +0200 WD viert 10-jarige verjaardag van My Passport http://dutchitchannel.nl/item/515633/wd-viert-jarige-verjaardag-van-my-passport.html&field=Foto1&width=165.jpg
Vijf tips om voorbereid te zijn op het Internet of Things http://dutchitchannel.nl/item/515631/vijf-tips-om-voorbereid-te-zijn-op-het-internet-of-things.html Het Internet of Things krijgt steeds meer vorm. Auto’s, koelkasten, horloges en tandenborstels: nagenoeg overal is tegenwoordig een variant van te vinden met een internetverbinding. Alles staat hierdoor met elkaar in verbinding. Ook op de werkvloer worden devices steeds smarter en dat heeft grote consequenties voor het beheer van IT. Denk aan printers en camera’s met directe internetverbinding, en bijvoorbeeld Google Glass en andere wearables. Marktanalist Gartner voorspelde onlangs nog dat in 2020 het ‘internet of things’ zal bestaan uit ruim 26 miljard devices – zowel voor thuisgebruik als op de werkvloer – die verbonden zijn met elkaar via het internet.

De grote toestroom van devices op de werkvloer stelt nieuwe eisen aan IT-managers. Zijn IT-managers eigenlijk wel klaar voor deze uitdaging? GFI Max geeft vijf tips om IT-managers hierbij te helpen.

1. Nieuwe devices zijn eenvoudig doelwit voor hackers
Niet alleen computers, maar ook printers, beveiligingscamera’s en koelkasten zijn tegenwoordig doelwit van hackers. Recent onderzoek laat zien dat zelfs 70 procent van de devices die behoren tot het ‘internet of things’ kwetsbaar is. In veel gevallen lijkt het risico misschien klein. Want hoe erg is het wanneer een hacker toegang krijgt tot bijvoorbeeld de koelkast? Als cybercriminelen echter via aanvankelijk onschuldig apparaten toegang verschaffen tot het bedrijfsnetwerk, dan moeten ondernemers zich meer zorgen gaan maken. IT-managers moeten zich beseffen dat huidige beveiligingsmethodes in de nabije toekomst niet meer volstaan en nadenken over aanvullende maatregelen.

2. Downtime voorkomen: voorspel internetproblemen
Het uitvallen van internetverbinding is nu al vervelend. Wanneer er nog meer devices op de werkvloer internet nodig hebben om te functioneren, wordt het belang van 100 procent uptime alleen maar groter. Zonder internet staat de business stil. Monitor het netwerk en internetverbruik om knelpunten te signaleren en op te lossen voordat ze werkelijk een probleem vormen. Zo hoeven eindgebruikers zich geen zorgen te maken om internet en het functioneren van hun devices.

3. Optimaliseer het wifi-netwerk
Meer internetdevices op de werkvloer betekent dat meer bandbreedte nodig is voor goed functioneren van IT. Voordat dure internetabonnementen worden afgesloten is het verstandig om eerst het huidige wifi-netwerk te optimaliseren. Daarmee voorkom je onnodige kosten en zorg je voor een stabieler netwerk. Plaats de wifi-accesspoint gunstig en bijvoorbeeld niet voor een betonnen muur, anders zwakt het signaal af. Optimaliseer ook de routerconfiguratie en geef bepaalde devices voorrang op het netwerk door ieder device een maximale datasnelheid toe te kennen. Maak echter geen gebruik van statische IP adresallocatie om devices voorrang te geven. Hierdoor blijft namelijk altijd bandbreedte gereserveerd voor de ingevoerde IP-adressen, zelfs wanneer de bijbehorende devices niet zijn verbonden. Maak verder gebruik van een access control-lijst. Niet voor alle aanwezige devices is het nodig om gebruik te maken van het wifi-netwerk. De access control-lijst in de router kan devices blokkeren die niet per se wifi-verbinding nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze over een ethernetverbinding beschikken. Ook helpt de lijst om eventuele illegale devices te signaleren en blokkeren.

4. Beheer taken die belastend zijn voor het netwerk
Monitor het internetgebruik en maak duidelijke afspraken met medewerkers. Streaming-platformen zoals Spotify en YouTube verbruiken enorm veel bandbreedte. Onderwijs medewerkers over de gevolgen van hun internetgedrag en maak afspraken over het gebruik van bepaalde websites. Met de juiste beheeroplossingen is het ook mogelijk om URL’s van grootgebruikers volledig te blokkeren om zo bandbreedte te besparen. Breng ook de pieken en dalen van het gebruik in kaart en beheer taken die belastend zijn voor het netwerk. Zorg bijvoorbeeld dat grote updates en back-ups worden gedraaid op momenten dat het rustig is. Beheer daarom taken als patchmanagement voor werkplekken centraal. Daarmee houd je controle over het moment dat updates plaatsvinden. Bovendien weet je dan zeker dat aanwezige systemen up-to-date zijn en daardoor minder kwetsbaar voor online bedreigingen.

5. Centraal beheren van devices
Het laatste en wellicht belangrijkste punt: organisaties die mobiele devices nog niet centraal beheren, doen er goed aan snel hiermee te starten. Waarom? Allereerst natuurlijk om veilig werken met smartphones en tablets mogelijk te maken en controle te behouden over data, ook bijvoorbeeld bij verlies van het device. Maar minstens zo belangrijk: om grip te krijgen op nieuwe devices zoals wearables en veilig werken mogelijk te maken, is centraal beheer nodig. Dit zorgt voor inzicht in aanwezige devices en de activiteiten ervan, en voorkomt dat kwaadwillende via nieuwe devices op het bedrijfsnetwerk komen. Bedrijven die mobiele devices al centraal beheren hebben een voorsprong. Wanneer al een veilig netwerk voor mobiele devices is ingericht, kan het in veel gevallen eenvoudig worden uitgebreid voor andere internetdevices. Via die weg kunnen bedrijven al in vroeg stadium experimenteren met nieuwe devices zonder hun netwerk kwetsbaar te maken en in gevaar te brengen.

]]>
Thu, 28 Aug 2014 15:38:54 +0200 Vijf tips om voorbereid te zijn op het Internet of Things http://dutchitchannel.nl/item/515631/vijf-tips-om-voorbereid-te-zijn-op-het-internet-of-things.html&field=Foto1&width=165.jpg
Support voor mobility en BYOD krijgt prioriteit in datacenter http://dutchitchannel.nl/item/515630/support-voor-mobility-en-byod-krijgt-prioriteit-in-datacenter.html 57% van de IT-beslissers zegt voor de komende 24 maanden een datacenterproject op de planning te hebben staan met het oog op toenemende support voor mobility en BYOD. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en VCE onder 115 Nederlandse IT-beslissers.

Ook projecten binnen datacenters voor andere doeleinden zijn populair. 50% van de respondenten geeft aan een dergelijke project te hebben gepland om backup en disaster recovery te verbeteren, terwijl 50% de servers in het datacenter van plan is te vernieuwen. 49% stelt te werken aan projecten om het toenemend gebruik van de private cloud op te vangen. Ook een upgrade van de storage staat hoog op de agenda.

Zorgen
De IT-beslissers zijn ook ondervraagd over welke aspecten van het datacenter zij zich zorgen maken. De top vier van belangrijkste zorgen ziet er als volgt uit:

 1. Het omgaan met veranderingen in vraag
 2. Tijd die nodig is om nieuwe systemen te implementeren of upgraden naar nieuwe technologie
 3. Verzekeren/bewijzen van compliance
 4. Tijd die nodig is voor het testen en toepassen van patches

"Organisaties willen meegaan met de tijd en niet worden geremd door een IT-infrastructuur. De IT-afdeling moet snel kunnen reageren op vragen en om dat te kunnen doen, is een gestandaardiseerde omgeving key. Een dergelijke omgeving is inzichtelijk en biedt IT-managers de mogelijkheid om veel eenvoudiger en vooral sneller in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien houdt de organisatie de regie en hebben de gebruikers niet de behoefte om IT-middelen in te gaan zetten buiten de IT-afdeling om. Dit staat ook wel bekend als de ‘Shadow IT’, met alle ongecontroleerde gevolgen van dien voor bijvoorbeeld de beschikbaarheid of compliancy”, zegt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus.

'Mobility domineert de agenda'
Tonnie van Grinsven, Account Executive bij VCE: “Uit ons onderzoek en de trends in de markt blijkt duidelijk dat mobility de agenda in de boardroom blijft domineren. De verschillende aspecten van een mobility-strategie, zoals BYOD, mobiele apps, et cetera, zijn heel zichtbaar voor werknemers en klanten. Daarom is het cruciaal om een flexibele, gevalideerde en voorspelbare architectuur aan de basis te hebben. Het is onvermijdelijk dat de complexiteit van het beheer toeneemt door het groeiende aantal end user devices op de werkplek, maar complexiteit van de datacenterinfrastructuur is te voorkomen. Bij VCE willen we IT-organisaties bevrijden van de tactische eisen van mobility, zodat zij zich kunnen focussen op hun strategie. Denk aan het realiseren van een optimale eindgebruikerservaring, terwijl de kosten worden verlaagd.”

]]>
Thu, 28 Aug 2014 15:33:20 +0200 Support voor mobility en BYOD krijgt prioriteit in datacenter http://dutchitchannel.nl/item/515630/support-voor-mobility-en-byod-krijgt-prioriteit-in-datacenter.html&field=Foto1&width=165.jpg
Teradata helpt marketeers bij personaliseren van customer experience http://dutchitchannel.nl/item/515629/teradata-helpt-marketeers-bij-personaliseren-van-customer-experience.html Teradata Corporation, leverancier van analytische data platforms, marketing applicaties en services, kondigt vandaag Teradata Raw Data Exports aan. Deze nieuwe marketing toepassing analyseert enorme hoeveelheden data uit klantinteracties om organisaties een steeds persoonlijkere klantervaring te kunnen bieden.

De nieuwe functionaliteit is nu wereldwijd beschikbaar als add-on wizard voor gebruikers van Teradata Digital Messaging Center (DMC), of als een service optie. Data-gerichte marketeers hebben hiermee toegang tot klantdata uit diverse kanalen, zoals verzonden e-mails, website bezoeken en aanschafgegevens.

Bron van informatie en analyse
Met data uit e-mailinteracties kunnen marketeers een nieuwe bron van informatie en analyse aanboren. Raw Data Exports biedt marketeers de mogelijkheid om onbewerkte klantinteractiedata te exporteren uit e-mail campagnes via DMC. Deze data kan vervolgens gekoppeld worden aan data van andere IT systemen, zoals het data warehouse, de business intelligence tool en het CRM-systeem. De gecombineerde data is dan centraal toegankelijk en geeft marketeers een 360 graden beeld van het gedrag van individuele consumenten. Door dit continu te hebben, kan een persoonlijkere klantervaring geboden worden.

“Met onze nieuwe Raw Data Exports optie kunnen organisaties data van digitale e-mail marketing activiteiten snel beschikbaar stellen en gemakkelijk koppelen aan overige systeemdata, met als gevolg rijkere data en een verbeterde customer experience,” aldus Volker Wiewer, vice president International van Teradata Marketing Applications.

Beschikbaarheid
Teradata Raw Data Exports is wereldwijd beschikbaar voor gebruikers van Teradata Digital Messaging Center en als separate oplossing. Klanten kunnen zelf alle data managen via een gebruiksvriendelijke export wizard, of ervoor kiezen dit via Teradata Professional Services te laten doen.

]]>
Thu, 28 Aug 2014 15:07:58 +0200 Teradata helpt marketeers bij personaliseren van customer experience http://dutchitchannel.nl/item/515629/teradata-helpt-marketeers-bij-personaliseren-van-customer-experience.html&field=Foto1&width=165.jpg
ZZP Netwerk Nederland: 'Laat ZZP'ers na drie jaar met terugwerkende kracht ... http://dutchitchannel.nl/item/515626/zzp-netwerk-nederland-laat-zzpers-na-drie-jaar-met-terugwerkende-kracht-belasting-betalen.html Startende ondernemers zouden de eerste drie jaar vrijgesteld moeten worden van het betalen van belasting waardoor er meer ruimte ontstaat voor innovatie. Na drie jaar zouden ZZP'ers echter moeten afrekenen en met terugwerkende kracht over deze eerste periode alsnog belasting moeten betalen. Dit heeft ZZP Netwerk Nederland voorgesteld op woensdag 27 augustus tijdens een officiële hoorzitting over ZZP’ers op het Ministerie van Financiën.

“Verder zal daarentegen wel in een tijdspanne van 10 jaar de zelfstandigen- en startersaftrek elk jaar een stukje moeten worden afgebouwd, tot een volledige afschaffing,” zegt Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland, die in Den Haag de plannen presenteerde. “Daarnaast dienen regelingen zoals zwangerschapsverlof voor ZZP’ers en de mogelijkheid om je WW-uitkering te behouden als je gaat ondernemen, als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, ook te worden afgebouwd tot nul.”

Nederland waardevaster maken
Deze maatregelen zijn volgens ZZP Netwerk Nederland noodzakelijk om Nederland waardevaster te maken. “Met dergelijke maatregelen motiveer je iedereen om beter te gaan nadenken over keuzes die je kunt maken in het leven. Zoals: word ik wel of word ik geen ondernemer? Nu wordt iedereen ‘maar’ ZZP’er, terwijl de meerderheid helemaal niet geschikt is om op deze wijze invulling te geven aan het werkzame leven”, vervolgt Helmers. “Bovendien verkwisten we daarmee talent".

“Ondernemerschap is niet meer de smeerolie van de samenleving. Dat zou de focus op talent moeten zijn. En op de vraag hoe we talent het beste tot uiting kunnen laten komen. Een maatschappijbrede talentenjacht is de enige oplossing om werkelijk uit de maatschappelijke crisis te komen", aldus Helmers. De voorzitter van ZZP Netwerk Nederland is van mening dat er helemaal geen economische crisis is. “Er is sprake van een maatschappelijke crisis. We zijn in de afgelopen vier, vijf decennia met z’n allen intrinsiek gaan geloven in allerlei vanzelfsprekendheden. Van de beruchte zelfstandigenaftrek tot aan huursubsidie, zorgtoeslag en andere fiscaliteiten. Nederland kan dit financieel niet meer dragen en dus moet je de discussie durven opstarten om de maatschappelijke mindset te beïnvloeden.”

'ZZP-bonden plakken pleisters'
Helmers is niet tevreden over ZZP-vakbonden. “We zien dat de ZZP-vakbonden alleen maar pleisters op de wondjes willen plakken en vooral beredeneren vanuit het belang van de ZZP’er zelf terwijl het belang van de BV Nederland als geheel voorop moet worden gezet,” legt Helmers uit. “De bonden interesseren zich totaal niet voor het gezond maken van de overheidsfinanciën. Dat is verontrustend. Natuurlijk lossen we de maatschappelijke crisis niet op na een stevig debat. Hier heb je opnieuw vier, vijf decennia voor nodig. De nieuwe mindset moet een mindset van verantwoordelijkheid worden, die ieder zelf kan nemen. Mensen moeten toegroeien naar een modus waarin ze weten dat alle verworven en ingebakken vanzelfsprekendheden van nú – alleen al vanuit financieel oogpunt – nooit meer vanzelfsprekend mogen zijn.”

ZZP Netwerk Nederland hoopt dat de ZZP-vakbonden het debat op een hoger sociaal-strategisch niveau durven te voeren en dat ze vooral hun eigen leden eens intens kritisch durven aan te spreken. “Ze moeten me nu echt eens gaan uitleggen hoe we het met z’n allen kunnen blijven goedvinden dat ZZP’ers massaal klagen dat ze de zelfstandigenaftrek nodig hebben om te kunnen overleven, terwijl ze wel op vakantie gaan, thuis een flatscreen aan de muur hebben hangen of hun eigen kroost voor de vierde keer binnen een jaar tijd een nieuw mobieltje geven. Want, laten we één ding niet vergeten: we betalen die zelfstandigenaftrek uiteindelijk met z’n allen!”

Inhoudelijke reactie
De aanwezige vakbonden PZO, de stichting ZZP-Nederland, VZZP en FNV Zelfstandigen zijn tijdens de hoorzitting uitgedaagd om inhoudelijk te reageren op het Position Paper van ZZP Netwerk Nederland.

]]>
Thu, 28 Aug 2014 11:36:05 +0200 ZZP Netwerk Nederland: 'Laat ZZP'ers na drie jaar met terugwerkende kracht belasting betalen' http://dutchitchannel.nl/item/515626/zzp-netwerk-nederland-laat-zzpers-na-drie-jaar-met-terugwerkende-kracht-belasting-betalen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Good Technology geeft Good Dynamics Secure Mobility Platform een update http://dutchitchannel.nl/item/515624/good-technology-geeft-good-dynamics-secure-mobility-platform-een-update.html Good Technology, leverancier van mobiele beveiliging, heeft Good Dynamics Secure Mobility Platform een update gegeven, waarbij een aantal nieuwe features beschikbaar zijn gesteld. De update speelt in op de groeiende behoefte naar Enterprise Mobility Management binnen organisaties door meer controle op IT-richtlijnen te bieden, organisaties in staat te stellen sneller feature-rijke zakelijke apps te ontwikkelen en het leveren van een verbeterde gebruikerservaring.

Enterprise mobility ontwikkelt zich snel. Organisaties in verschillende branches passen bedrijfsprocessen aan op mobiliteit door mobiele app-to-app workflows te implementeren in plaats van PC-varianten. Hun behoeften zijn veranderd van het inperken van zakelijk gebruik van mobiele devices naar het mogelijk maken van mobiliteit en samenwerking met en tussen zowel medewerkers, partners als klanten.

De update van het Good Dynamics Platform maakt het voor zakelijke mobiele app-ontwikkelaars mogelijk om in korte tijd een nieuwe reeks van mobiele apps te ontwikkelen die gebruik maken van server-gebaseerde diensten. Een voorbeeld hiervan is de beschikbaarheid van ‘online presence service’, waarmee een rijkere gebruikerservaring wordt gecreëerd zonder complexe programmering op de server. Deze update biedt de IT-afdeling aanvullende beveiligingscontroles en maakt het mogelijk om mobiele apps te implementeren die gebruikers helpt productiever te zijn.

]]>
Thu, 28 Aug 2014 11:10:13 +0200 Good Technology geeft Good Dynamics Secure Mobility Platform een update http://dutchitchannel.nl/item/515624/good-technology-geeft-good-dynamics-secure-mobility-platform-een-update.html&field=Foto1&width=165.jpg
On-premise cloud is meest gebruikte cloud-vorm onder Nederlandse bedrijven http://dutchitchannel.nl/item/515623/on-premise-cloud-is-meest-gebruikte-cloud-vorm-onder-nederlandse-bedrijven.html De koudwatervrees voor wat betreft cloud is in Nederland voorbij. De meeste organisaties hebben zelfs al flinke stappen genomen in hun overstap naar de cloud. De on-premise cloud is de meest gebruikte vorm van de cloud.

Dat blijkt uit onderzoek van Proact, Europa’s grootste storagecentrische datacenterinfrastructuur-integrator en cloud-enabler, in samenwerking met AutomatiseringGids. 49% van de bedrijven geeft aan te hebben gekozen voor de on-premise cloud. 39% van de organisaties maakt gebruik van een hosted cloud bij een externe provider, terwijl 28% gebruik maakt van een virtual private cloud via een serviceprovider.

Ideale vorm van de cloud
Dat de on-premise cloud de meest gebruikte vorm van de cloud is is opvallend. 34% van alle respondenten en 39% van de IT-managers geeft namelijk aan een combinatie van de private en public cloud als ideale vorm van de cloud te zien.

Bedrijven kiezen vooral voor de cloud om hun flexibiliteit te vergroten. 35% stelt dat het vergroten van de efficiency de belangrijkste reden was voor de overstap, terwijl 29% de kosten flexibeler wilde maken. Het flexibel maken van de kosten is voor het algemeen management zelfs de op één na belangrijkste reden de overstap naar de cloud te maken. Het uitbesteden van processen die niet bij de core-business horen is voor IT-managers de tweede belangrijkste reden.

Lopende cloud-projecten
De meest genoemde lopende cloud-projecten zijn Software-as-a-Service (42 procent), virtualisatie (38 procent), internal private cloud (33 procent) en Infrastructure-as-a-Service (31 procent).

In de overstap naar de cloud worden verschillende stappen genomen. De eerste stap is standaardisatie van de infrastructuur en de meest gevorderde fase is orkestratie. 37% van de organisaties geeft aan zich te bevinden in de fase van virtualisatie van de infrastructuur. 20% stelt bezig te zijn met automatisering. Hierbij worden verschillende systemen of software zodanig aan elkaar gekoppeld dat de systemen automatisch werken of zelfregulerend zijn.

De weg naar orkestratie is intensief
“Het private cloud journey barometer-onderzoek toont aan dat steeds meer organisaties de cloud omarmen”, zegt Lucas den Os, Managing Director Proact Nederland. “Deden organisaties eerder nog voorzichtige pilots met kleine, niet al te belangrijke toepassingen, nu staat bij de meeste bedrijven wel een cloud-project op stapel. De weg naar orkestratie is intensief, maar we zien dat veel organisaties in ieder geval wel op de goede weg zitten.”

]]>
Thu, 28 Aug 2014 10:04:37 +0200 On-premise cloud is meest gebruikte cloud-vorm onder Nederlandse bedrijven http://dutchitchannel.nl/item/515623/on-premise-cloud-is-meest-gebruikte-cloud-vorm-onder-nederlandse-bedrijven.html&field=Foto1&width=165.jpg
Salesforce.com helpt bedrijven eigen communities op te zetten http://dutchitchannel.nl/item/515622/salesforce-com-helpt-bedrijven-eigen-communities-op-te-zetten.html Het CRM-platform Salesforce.com introduceert de Salesforce1 Community Cloud. Bedrijven kunnen hier zelf communities opzetten voor klanten, partners en werknemers. Deze zijn niet alleen net zo persoonlijk en mobiel zijn als LinkedIn of Facebook, maar tegelijkertijd ook goed zijn aangesloten op hun eigen bedrijfsprocessen.

Salesforce.com stelt dat gebruikers enthousiast hebben gereageerd op de Community Cloud. Zo start Deloitte Digital, met 4000 consultants gericht op digitale oplossingen, een nieuwe praktijk om klanten te helpen bloeiende digitale gemeenschappen op te zetten. Belangrijke internationale spelers als British Sky Broadcasting, Cornell University, GE Capital, Honeywell, Key Bank, Pearson, Pono Music, de staat Colorado en Tata Communications gebruiken Community Cloud om met een geheel nieuwe manier de klantrelaties te onderhouden.

2000 actieve communities
"Meer dan 2000 actieve communities zijn live gegaan sinds we - iets meer dan een jaar geleden -voor het eerst communities-functionaliteit aanboden", zegt Nasi Jazayeri, executive vice-president van Salesforce1 Community Cloud. “Op basis van het succes dat we bij klanten hebben gezien, het enorme marktpotentieel en de steun van ons ecosysteem, besloot salesforce.com nu voluit op deze ontwikkelingen in te zetten met de introductie van een eigen Community Cloud."

Elke dag maken miljoenen nieuwe producten, toepassingen en apparaten verbinding met het internet. En achter elk product, elke app en elk apparaat staat een klant. Op dit ‘Internet of Customers’ is de betrokkenheid van klanten belangrijker dan ooit tevoren. Bedrijven voelen nu de dwingende noodzaak om hun bedrijf te transformeren en zijn op zoek naar de volgende generatie oplossingen om het ‘engagement-gap’ te dichten. IDC verwacht dat de markt voor online samenwerkings-tools, zoals communities, groeit naar $ 3,5 miljard in 2018.

Gepersonaliseerd
Bedrijven kunnen communities bouwen die volledig gepersonaliseerd zijn en afgestemd zijn op de unieke behoeften van elk lid. Leden van de gemeenschap kunnen onderwerpen en mensen volgen en up-to-date blijven over de onderwerpen die voor hen het belangrijkst zijn. De Community Cloud is direct verbonden met Salesforce CRM en andere essentiële bedrijfsprocessen. Resellers kunnen hierdoor leads actualiseren, medewerkers cases escaleren en klanten producten beoordelen.

Met Community Cloud, kunnen bedrijven communities creëren met een apparaat-responsive design om ervoor te zorgen dat elk lid dezelfde geweldige ervaring heeft, ongeacht of hij nu op een tablet, smartphone of laptop actief is. Communities kunnen snel worden opgezet door gebruik te maken van sjablonen. Met community designer kunnen niet-technische community managers makkelijk aanpassingen doorvoeren en blijven voldoen aan de corporate branding.

]]>
Thu, 28 Aug 2014 10:04:27 +0200 Salesforce.com helpt bedrijven eigen communities op te zetten http://dutchitchannel.nl/item/515622/salesforce-com-helpt-bedrijven-eigen-communities-op-te-zetten.html&field=Foto1&width=165.jpg
JWS en Xerox sluiten partnership http://dutchitchannel.nl/item/515621/jws-en-xerox-sluiten-partnership.html JWS, specialist op het gebied van kantoorinstallaties, maakt bekend een partnership te hebben gesloten met Xerox. Voor JWS betekent dit partnership een grote verandering, aangezien zij van een single branded-strategie naar een multi branded-strategie gaan.

JWS biedt klanten dankzij de multi branded-strategie een uitgebreider portfolio. Voor Xerox betekent de overeenkomst de volgende stap in de channelstrategie. Beide partijen verstevigen hiermee hun positie in de kantoormarkt.

Veel impact
Jurik Okma, directeur bij JWS: “De keuze om over te stappen naar een multi branded-strategie heeft voor ons veel impact. Transparantie en flexibiliteit staan hoog in het vaandel binnen JWS. Naast dat we onze flexibele contracten inzichtelijk maken, kunnen we als multi brand-reseller onze klanten nu een nog gerichter advies en een merkonafhankelijk product bieden. Het partnership met Xerox biedt ons veel mogelijkheden voor de toekomst.”

]]>
Thu, 28 Aug 2014 09:44:09 +0200 JWS en Xerox sluiten partnership http://dutchitchannel.nl/item/515621/jws-en-xerox-sluiten-partnership.html&field=Foto1&width=165.jpg
Cition kiest voor Xerox webportal voor online afhandeling parkeerboetes http://dutchitchannel.nl/item/515614/cition-kiest-voor-xerox-webportal-voor-online-afhandeling-parkeerboetes.html Cition, verantwoordelijk voor het beheer van betaalde parkeerplaatsen in Amsterdam, heeft gekozen voor Compliance, de webportal-oplossing van Xerox. Hiermee is Cition in staat om online betalingen van naheffingsaanslagen (parkeerboetes) voor buitenlandse kentekens af te handelen. De oplossing is een belangrijk onderdeel van de visie van de Gemeente Amsterdam om het parkeerbeleid volledig te digitaliseren.

Cition controleert door middel van scantechnologie kentekens op betaald parkeren in Amsterdam. Auto’s met een buitenlands kenteken die geen parkeergeld hebben betaald, krijgen een sticker op de voorruit geplakt met een link naar een website. Op deze website krijgt de eigenaar een foto van zijn of haar kenteken en een overzichtskaartje van de parkeerplek te zien. De website biedt vervolgens de mogelijkheid online bezwaar te maken tegen de naheffingsaanslag of deze direct via creditcard of iDeal te betalen.

 

]]>
Wed, 27 Aug 2014 20:13:23 +0200 Cition kiest voor Xerox webportal voor online afhandeling parkeerboetes http://dutchitchannel.nl/item/515614/cition-kiest-voor-xerox-webportal-voor-online-afhandeling-parkeerboetes.html&field=Foto1&width=165.jpg
SAP komt met eenvoudige prijzenstructuur http://dutchitchannel.nl/item/515613/sap-komt-met-eenvoudige-prijzenstructuur.html SAP komt met een eenvoudigere prijzenstructuur, na verzoek van vele klanten. Dat moet de oude aanpak, met veel modules, overzichtelijker maken. 

In plaats van verschillende losse onderdelen kunnen klanten voortaan kiezen uit een 35-tal bundels voor de meeste types van gebruiker. Dit moet het voor klanten makkelijker maken nadat er geklaagd werd over de structuur en duidelijkheid van de prijszettingen. In het nieuwe model wordt bij sommige pakketten ook rekening gehouden met de omzet van het bedrijf als prijsbepaler van de software. 

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 27 Aug 2014 20:06:50 +0200 SAP komt met eenvoudige prijzenstructuur http://dutchitchannel.nl/item/515613/sap-komt-met-eenvoudige-prijzenstructuur.html&field=Foto1&width=165.jpg
Ordina boekt vlakke omzet in eerste halfjaar 2014 http://dutchitchannel.nl/item/515612/ordina-boekt-vlakke-omzet-in-eerste-halfjaar.html Ordina boekte een vlakke omzet in eerste halfjaar 2014. De omzet bedroeg 185,2 miljoen euro. Een jaar eerder was de omzet 185,8 miljoen euro. Het nettoresultaat stijgt naar 0,1 miljoen euro. In 2013 bedroeg het verlies 2,4 miljoen euro.

Stépan Breedveld, die weer voor vier jaar is benoemd tot ceo en voorzitter van de raad van bestuur, zegt over de cijfers: "Bij een stabiele omzet is ons resultaat in het tweede kwartaal duidelijk gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit komt met name door de daling van de indirecte kosten. Daarnaast zijn wij trots op de rendementsverbetering van de divisie België/Luxemburg. We zien dat het operational excellence programma duidelijk zijn vruchten afwerpt. Ten slotte is onze schuldpositie verder verbeterd en dat biedt een sterke basis voor de toekomst. In 2014 laat de medewerkerbetrokkenheid een lichte daling zien van 6,7 naar 6,4. Uit analyse blijkt dat de reorganisatie van 2013 impact heeft gehad op onze medewerkers. Onze ambitie blijft onverminderd hoog, met een score van minimaal 7,0."

WK

]]>
Wed, 27 Aug 2014 19:40:37 +0200 Ordina boekt vlakke omzet in eerste halfjaar 2014 http://dutchitchannel.nl/item/515612/ordina-boekt-vlakke-omzet-in-eerste-halfjaar.html&field=Foto1&width=165.jpg
Sander de Koster wordt Managing Partner bij CUFOMA http://dutchitchannel.nl/item/515611/sander-de-koster-wordt-managing-partner-bij-cufoma.html Per 1 september 2014 verwelkomt crm-specialist CUFOMA de komst van Sander de Koster. Sander sluit zich aan als Managing Partner bij CUFOMA.

Binnen CUFOMA zal hij verantwoordelijk zijn voor het uitbouwen van de SalesForce activiteiten en zal hij op basis van zijn ervaring als ondernemer en op het gebied van verkoop en marketing een significante bijdrage leveren aan de groei van CUFOMA en haar crm-activiteiten.

WK

 

]]>
Wed, 27 Aug 2014 19:25:54 +0200 Sander de Koster wordt Managing Partner bij CUFOMA http://dutchitchannel.nl/item/515611/sander-de-koster-wordt-managing-partner-bij-cufoma.html&field=Foto1&width=165.jpg
Breinwave stelt Paul van Lingen aan als senior consultant http://dutchitchannel.nl/item/515570/breinwave-stelt-paul-van-lingen-aan-als-senior-consultant.html Breinwave maakt bekend Paul van Lingen te hebben aangetrokken als senior consultant. Paul gaat bij Breinwave invulling geven aan het focusgebied Cloud Productivity. Het gaat hierbij om oplossingen en diensten waarmee organisaties, teams en medewerkers slim kunnen samenwerken in de cloud.

Na zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven vervulde Paul van Lingen diverse rollen bij Microsoft IT-opleider New Horizons. Hier was hij onder andere trainer, consultant, product- en operations manager. In 2008 richtte hij Microsoft Cloud Partner Worktivity Solutions op, één van de eerste specialisten in Microsoft cloud solutions zoals Office 365, SharePoint Online, Exchange Online en Lync Online.

Voordat hij in dienst trad bij Breinwave, hielp hij Paradyne als Senior Consultant Cloud Services om een business unit op te zetten in Sydney en strategische partnerships te ontwikkelen.

]]>
Wed, 27 Aug 2014 15:13:23 +0200 Breinwave stelt Paul van Lingen aan als senior consultant http://dutchitchannel.nl/item/515570/breinwave-stelt-paul-van-lingen-aan-als-senior-consultant.html&field=Foto1&width=165.jpg
Pb7 Research: 'Omzet grote ICT-dienstverleners krimpt opnieuw' http://dutchitchannel.nl/item/515564/pb-research-omzet-grote-ict-dienstverleners-krimpt-opnieuw.html Grote ICT-dienstverleners hebben afgelopen kwartaal voor Nederland, de Benelux of andere regio's waar de Nederlandse omzet dominant is hun omzet opnieuw zien krimpen. De omzet uit IT-diensten daalde met 5% ten opzichte van vorig jaar.

Dit meldt het onderzoeksbureau Pb7 Research. De krimp is kleiner dan in het eerste kwartaal van 2014, toen de omzet uit IT-diensten nog met 6,3% kromp. Net als in het eerste kwartaal zit de pijn vooral bij Atos en bij KPN. Partijen als Ordina, Logica en Capgemini doen het met een nagenoeg stabiele omzet niet slecht. Intussen zien we wel dat de Benelux-vestigingen het qua winstgevendheid zeer goed doen. Pb7 Research stelt dan ook dat bedrijven de kunst van het winstgevend krimpen inmiddels aardig onder de knie heeft.

Gezonde marge realiseren
Nog altijd heeft het realiseren van een gezonde marge prioriteit nummer 1 bij de dienstverleners in de ACCKO Index. Hoewel enkelen de wens uit durven te spreken te willen gaan groeien, is men alleen bereid om dat te doen zonder grote risico’s voor de winstgevendheid. De investeringen die worden gedaan in nieuwe dienstverlening (Big Data, Internet of Things, cloud) hebben vaak meer te maken met voorsorteren, wat overigens van belang is, dan met afslaan. Dat daardoor tijdelijk marktaandeel verloren gaat, neemt men voor lief.

IT-dienstverleners zijn over het algemeen licht positief over de verwachtingen voor de tweede helft van 2014. Desondanks blijven er twijfels bestaan over het herstel in de markt. Zo lijkt de XP-inhaalrace inmiddels vrijwel te zijn afgerond, blijft cloud druk zetten op de volumes en gaat het nog lang duren voordat het Internet der Dingen een grote impact heeft op de budgetten.

Vrees voor een nieuwe recessie
Belangrijker is echter dat de groei in de eurozone is vertraagd en de vrees voor een nieuwe recessie steeds sterker wordt. Pb7 Research stelt dat met de zorgen over de relatie met Rusland en onrust in het Midden-Oosten het ontbreekt aan de nodige rust als basis voor zelfs een voorzichtig economisch herstel. Deze onzekerheid heeft een drukkend effect op de bereidheid om te investeren in technologie in de rest van dit jaar. Het kleine plusje voor de Nederlandse IT dienstenmarkt dat Pb7 een kwartaal geleden nog verwachtte, lijkt een klein minnetje te gaan worden.

Meer informatie over de situatie bij specifieke ICT-dienstverleners is te vinden op de website van Pb7 Research

]]>
Wed, 27 Aug 2014 15:03:37 +0200 Pb7 Research: 'Omzet grote ICT-dienstverleners krimpt opnieuw' http://dutchitchannel.nl/item/515564/pb-research-omzet-grote-ict-dienstverleners-krimpt-opnieuw.html&field=Foto1&width=165.jpg
Forever 21 zet payroll-diensten van SD Worx in http://dutchitchannel.nl/item/515569/forever-zet-payroll-diensten-van-sd-worx-in.html SD Worx, leverancier payroll- en HR-diensten, gaat een samenwerking aan met Forever 21. De retailer kiest voor de payroll-diensten van SD Worx om de groei van het personeelsbestand in Nederland te faciliteren.

Forever 21 is de vijfde grootste retailer in de Verenigde Staten en heeft onlangs een derde vestiging in Nederland geopend. Deze vestiging in Amsterdam zorgde voor een groei van het personeelsbestand naar 330 medewerkers. Om de payroll-processen snel te laten verlopen en zelf volledige controle over data te behouden kiest het bedrijf voor de payroll-software en ondersteuning van SD Worx.

Data in eigen beheer
Ingrid Noorland, project manager bij Forever 21: “We vinden het erg prettig om de software en consultancy-diensten van SD Worx te gebruiken, maar zelf de data te beheren. Op deze manier kunnen we wijzigingen doorvoeren en is het niet nodig te schakelen met de payroll-leverancier, waardoor processen veel efficiënter verlopen. Daarnaast hebben we de optie om de salarisadministratie geheel naar eigen wens op te zetten met als gevolg meer duidelijkheid voor het personeel.”

]]>
Wed, 27 Aug 2014 14:35:59 +0200 Forever 21 zet payroll-diensten van SD Worx in http://dutchitchannel.nl/item/515569/forever-zet-payroll-diensten-van-sd-worx-in.html&field=Foto1&width=165.jpg
ZyXEL vereenvoudigt het beheer van access points met ZyXEL AP configurator http://dutchitchannel.nl/item/515568/zyxel-vereenvoudigt-het-beheer-van-access-points-met-zyxel-ap-configurator.html ZyXEL, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen, introduceert de ZyXEL AP configurator (ZAC). Deze configurator maakt het mogelijk in korte tijd draadloze access points te configureren. Met de ZyXEL ZAC kunnen resellers sneller voor hun klanten een sterk beveiligde draadloos netwerk met access points uitrollen en beheren.

De configurator is gericht op resellers. Klanten stellen vandaag de dag hoge eisen aan de beveiliging en toegankelijkheid van een draadloos netwerk. Organisaties kiezen daarnaast steeds vaker voor een WLAN-omgeving en beschikken hierdoor over steeds meer access points die onderhouden moeten worden. Het configureren, installeren en beveiligen van access points kan lang duren, waardoor de kosten voor klanten kunnen oplopen. De ZyXEL AP configurator zorgt dat het beheer van access points snel en eenvoudig wordt uitgevoerd tegen aanzienlijke lagere kosten.

Configurator
De ZyXEL AP configurator bestaat uit een intelligente WLAN-controller en slimme tools voor geavanceerd beheer van access points. De ZyXEL AP configurator helpt daarmee resellers meerdere access points tegelijkertijd te configureren en te onderhouden.

De interface maakt het beheer van access points in bestaande en nieuwe wifinetwerken in drie stappen mogelijk Resellers scannen alle access points op het netwerk, waarbij ze bestaande templates editten en nieuwe templates kunnen toevoegen. Security toepassingen kunnen worden toegevoegd zoals SSID, security, RADIUS, MAC filter en “L2 isolation”. Deze bestanden kunnen ook op een pc worden bewaard. Noodzakelijke firmware upgrades kunnen in een access point worden geüpload. De ZyXEL AP Configurator (ZAC) zorgt verder voor een snelle back-up van alle toepassingen.

Beschikbaarheid
ZyXEL AP configurator werkt met Microsoft 7 (32-bit, 64-bit), Windows 8 (32-bit, 64-bit) en Windows 8.1 (32-bit, 64-bit). ZyXEL ZAC ondersteunt de ZyXEL Unified Pro Access Point modellen NWA3160-N, NWA3560-N en NWA3350-N. Verder wordt de ZyXEL Unified Pro Access modellen NWA5121-NI, NWA5121-N, NWA5123-NI en NWA5301-NJ. De configurator is per direct beschikbaar.

]]>
Wed, 27 Aug 2014 13:02:02 +0200 ZyXEL vereenvoudigt het beheer van access points met ZyXEL AP configurator http://dutchitchannel.nl/item/515568/zyxel-vereenvoudigt-het-beheer-van-access-points-met-zyxel-ap-configurator.html&field=Foto1&width=165.jpg
IBM: 'Big Data, de cloud, mobiliteit en social media spelen steeds belangrijkere rol ... http://dutchitchannel.nl/item/515563/ibm-big-data-de-cloud-mobiliteit-en-social-media-spelen-steeds-belangrijkere-rol-voor-bedrijven.html Big Data, de cloud, mobiliteit en social media zijn technologieën die afgelopen twee jaar in een hoog tempo door bedrijven zijn omarmd. Social media is koploper. De hoeveelheid bedrijven die gebruik maakt van social media lag in 2014 maar liefst 106% hoger dan in 2012.

Dit blijkt uit het onderzoek Raising the game - The IBM Business Tech Trends Study van IBM. 70% van alle bedrijven maakt op dit moment gebruik van Big Data & Analytics, de cloud, mobiele toepassingen en social media. De hoeveelheid bedrijven die gebruik maakt van de cloud is met 92% gestegen ten opzichte van 2012. Ook mobiele toepassingen zijn op grote schaal door bedrijven omarmd. De hoeveelheid bedrijven die dit soort toepassingen inzet is met 59% gestegen ten opzichte van 2012. Ook Big Data & Analytics is populair, met een stijging van 39%.

Strategisch belang
75% van de ondervraagde beslissingmakers geeft aan dat deze technologieën strategisch van groot belang zijn voor hun organisatie. Dit percentage lag in 2012 nog op 66%. Bedrijven willen over het algemeen dan ook meer gaan investeren in deze gebieden. 75% van de bedrijven geeft aan zijn investering in Big Data & Analytics, de cloud en mobiele toepassingen te willen vergroten. 66% geeft aan meer uit te willen geven aan social media.

IBM maakt in het onderzoek onderscheidt tussen trendzetters, volgers en achterlopers. 90% van de trendzetters geeft aan concurrentievoordeel te halen uit het gebruik van de technologieën. Dit percentage ligt onder volgers op 70% en onder achterlopers op 40%. 70% van de trendzetters stelt dat analytics een integraal onderdeel is van beslissingen die binnen het bedrijf worden genomen.

Investeren
60% van de trendzetters verwacht zijn investering in analytics in de komende twee jaar met meer dan 10% te vergroten. Onder de achterlopers ligt dit percentage op 29%. 8 op de 10 trendzetters is daarnaast van plan in de komende twee jaar social en mobile analytics in te zetten. 57% van deze groep maakt gebruik van big data op de cloud, 53% van cloud-gebaseerde sociale tools en 55% van cloud-gebaseerde mobiele toepassingen.

]]>
Wed, 27 Aug 2014 12:02:52 +0200 IBM: 'Big Data, de cloud, mobiliteit en social media spelen steeds belangrijkere rol voor bedrijven' http://dutchitchannel.nl/item/515563/ibm-big-data-de-cloud-mobiliteit-en-social-media-spelen-steeds-belangrijkere-rol-voor-bedrijven.html&field=Foto1&width=165.jpg
IT-oplossing COOLProfs helpt gemeentes met centrale informatievoorziening http://dutchitchannel.nl/item/515565/it-oplossing-coolprofs-helpt-gemeentes-met-centrale-informatievoorziening.html IT-dienstverlener COOLProfs brengt een Sociaal Domein oplossing op de markt die gemeenten ondersteunt bij het op effectieve en efficiënte wijze uitvoering geven aan het sociaal domein. De oplossing van de IT-dienstverlener met een diepgaande kennis van de decentrale overheid voorziet in een centrale informatievoorziening voor de gemeente en haar ketenpartners, waaronder zorgverleners en zorgverzekeraars. De oplossing bestaat grotendeels uit herbruikbare componenten, met daarbij een gedeelte maatwerk dat specifiek is afgestemd op de bedrijfsprocessen van de gemeente in kwestie. Een eerste grote Nederlandse gemeente is de oplossing van COOLProfs reeds aan het implementeren.

Per 1 januari 2015 wordt van gemeenten verwacht dat zij uitvoering geven aan de Jeugdwet, de Participatiewet en de Wet Maatschappelijke ondersteuning. Dit betekent een decentralisatieslag op de drie sociale domeinen jeugdzorg, werk en inkomen, en zorg voor langdurig zieken en ouderen. Het achterliggende idee is dat een gemeente dichter bij de burgers staat en daardoor beter in staat is om de regie over de zorg te voeren. De transitie van het sociaal domein beoogt de inzet van nieuw te vormen buurt- en wijkteams, terwijl er tegelijkertijd een groter beroep wordt gedaan op de zelfredzaamheid van burgers. Het feit dat gemeenten additionele taken erbij krijgen die voorheen bij de Rijksoverheid waren belegd, zal de druk op gemeenten doen toenemen. Een druk die nog eens wordt versterkt doordat de middelen van 16 miljard worden teruggebracht naar 10 miljard in 2015.

Centralisering van informatie
Met de decentralisatie van de drie sociale domeinen wordt van gemeenten een integrale aanpak verwacht. Onder het motto '1 gezin, 1 plan, 1 regisseur’ moeten zij burgers een eenduidige en hoogwaardige klantervaring gaan bieden. Hiervoor is het cruciaal dat de informatievoorziening voor de gemeente en haar ketenpartners zoals zorgverleners en zorgverzekeraars integraal wordt geregeld. Enkel als een gemeente een totaaloverzicht heeft kan het immers op adequate wijze de regie voeren. En alleen als alle stakeholders op elk moment over dezelfde en volledige informatie beschikken, zullen zij effectief en efficiënt kunnen samenwerken. Dit moet voorkomen dat er onnodig geld uit het budget weglekt naar beheer en blijft er meer geld over voor het bieden van de juiste zorg richting de burger.

Specifiek voor het gemeentelijk sociaal domein heeft COOLProfs een informatiesysteem ontwikkeld dat een integrale aanpak van de drie decentralisaties ondersteunt en stimuleert. De oplossing is ontworpen met de burger en de zorg voor de burger als centraal uitgangspunt en bestaat grotendeels uit herbruikbare componenten, met daarbij een maatwerkgedeelte dat is afgestemd op de bedrijfsprocessen van de gemeente in kwestie. De applicatie, die is ontwikkeld conform de richtlijnen van de VNG, voorziet onder meer in een integraal klantbeeld, een eenduidig registratieproces, nauwgezette procesbewaking, uitgebreide sturingsfunctionaliteit en gedetailleerde verantwoordings- en rapportagemogelijkheden.

Dienstverlening aan de burger
Met het informatiesysteem van COOLProfs kunnen gemeenten eenvoudig verbanden leggen tussen de Wmo/Awbz, jeugdzorg en werk en inkomen, waardoor de samenwerking tussen gemeente en haar ketenpartners wordt gefaciliteerd. Door de administratieve processen nagenoeg volledig te automatiseren kan de gemeente zich richten op de dienstverlening aan de burger, wordt de kans op fouten geminimaliseerd en kunnen gemeenten een efficiëntieverbetering realiseren.

]]>
Wed, 27 Aug 2014 10:54:24 +0200 IT-oplossing COOLProfs helpt gemeentes met centrale informatievoorziening http://dutchitchannel.nl/item/515565/it-oplossing-coolprofs-helpt-gemeentes-met-centrale-informatievoorziening.html&field=Foto1&width=165.jpg
Britse geheime dienst adviseert bedrijven over implementatie BYOD http://dutchitchannel.nl/item/515562/britse-geheime-dienst-adviseert-bedrijven-over-implementatie-byod.html De Communications-Electronics Security Group, de IT-beveiligingstak van de Britse geheime dienst GCHQ, publiceert de Bring Your Own Device (BYOD) Collection guidance. Deze gids geeft een overzicht van alle aspecten waar bedrijven aan zouden moeten denken op het moment dat zij een BYOD-beleid implementeren.

De gids beschrijft acht aspecten die in ieder geval behandeld zouden moeten worden bij de implementatie van BYOD:

 1. Begrijp de juridische kant van BYOD
 2. Stel een BYOD-beleid op
 3. Beperk de informatie die wordt gedeeld op apparaten
 4. Moedig een medewerkersovereenkomst aan
 5. Overweeg gebruik te maken van technische middelen
 6. Anticipeer op uitbreiding van device-ondersteuning
 7. Bereid u voor op beveiligingsincidenten
 8. Overweeg alternatieve eigendomsmodellen

Communications-Electronics Security Group stelt dat deze beveiligingsaspecten van cruciaal belang zijn om de voordelen die een bedrijf uit BYOD haalt te maximaliseren, terwijl de risico's die hieraan kleven worden geminimaliseerd. Meer informatie is te vinden in de Bring Your Own Device (BYOD) Collection guidance.

]]>
Wed, 27 Aug 2014 10:11:13 +0200 Britse geheime dienst adviseert bedrijven over implementatie BYOD http://dutchitchannel.nl/item/515562/britse-geheime-dienst-adviseert-bedrijven-over-implementatie-byod.html&field=Foto1&width=165.jpg
Red Hat introduceert nieuwe innovaties in Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 5 http://dutchitchannel.nl/item/515512/red-hat-introduceert-nieuwe-innovaties-in-red-hat-enterprise-linux-openstack-platform.html Leverancier van opensourcesoftware Red Hat introduceert updates voor Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 5, de nieuwste versie van het OpenStack-platform gebouwd met de nieuwste Icehouse community release. De installer en de nieuwe high-availability mogelijkheden zijn ontworpen om de implementatie van het Red Hat Enterprise Linux Openstack Platform voor devops en IT-beheerders te vereenvoudigen.

De nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Installer vereenvoudigt de installatieprocedure aanzienlijk, waardoor uitvoerige implementatie-expertise niet meer nodig is. De Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform Installer is gebouwd op Foreman, een open source configuratiebeheertool. Beheerders kunnen de nieuwe installer gebruiken om de installatieparameters aan te passen voor complexe infrastructuren die passen bij de eisen van hun eigen unieke cloud-datacenter. Vervolgens kunnen de parameters opnieuw worden toegepast voor toekomstige implementaties. Dit vereenvoudigt het handmatige installatieproces en biedt meer flexibiliteit.

Configuratie voor meerdere omgevingen
De installer kan geconfigureerd worden voor meerdere omgevingen en maakt gebruik van een nieuwe host auto-discovery functie, met bare-metal OS provisioning, waarmee de installatie en het opstarten van nieuwe hosts makkelijker wordt. Samen met de nieuwe installer biedt Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform ook een optionele LiveCD-versie. Gebruikers kunnen de installatie vanaf een cd of de usb-drive opstarten en Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform direct installeren in hun werkomgeving.

Naast een meer gestroomlijnde installatie kan Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform nu worden ingezet met high-availability. Wanneer ingeschakeld, biedt high-availability uptime en schaalbaarheid voor de OpenStack-controller en service nodes. Als een node of service uitvalt, zal de high-availability cluster manager de fout(en) opslaan en automatisch de passende maatregelen nemen voor herstel om downtime zoveel mogelijk te minimaliseren. Daarnaast biedt het een “Active-Active” configuratie voor de services die het ondersteunen, zodat alle services tegelijk kunnen draaien op alle controller nodes.

Schaalbaarheid
High-availability helpt om de schaalbaarheid van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform te verbeteren, zodat de resources hun maximale uptime kunnen behouden. Daarnaast is er ook een geïntegreerde software load-balancer ingezet om het systeem evenwicht en schaalbaarheid te bieden, door een betere distributie van gebruik van de resources. Red Hat heeft meer dan vijftien jaar ervaring in high-availability ontwerp en biedt een gebruiksklare en fouttolerante omgeving, gebouwd met de nieuwe high-availability cluster beheersoftware van Red Hat. Deze twee nieuwe mogelijkheden helpen IT-beheerders de overstap te maken naar de private cloud en OpenStack-omgevingen.

Beschikbaarheid
Zowel high-availability als de installer voor het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform zijn momenteel beschikbaar voor Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 5, inclusief een installatiegids.

]]>
Wed, 27 Aug 2014 09:24:17 +0200 Red Hat introduceert nieuwe innovaties in Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 5 http://dutchitchannel.nl/item/515512/red-hat-introduceert-nieuwe-innovaties-in-red-hat-enterprise-linux-openstack-platform.html&field=Foto1&width=165.jpg
Breed dreigingslandschap vraagt om intelligente securitystrategie http://dutchitchannel.nl/item/515242/breed-dreigingslandschap-vraagt-om-intelligente-securitystrategie.html Het zijn al lang niet meer alleen virussen die de IT van organisaties bedreigen. Een breed scala aan bedreigingen zorgt in potentie voor disruptie van de business. Het antwoord is een goed doordachte security-strategie. De eerste stap is zorgen voor awareness bij gebruikers, zonder te vervallen in angst zaaien.

“Er zijn de afgelopen tijd een aantal belangrijkste security breaches geweest waar organisaties mee te maken hebben gehad. Daar kun je de trends uit distilleren die nu spelen op het gebied van beveiliging”, zegt Peter Zwollo, channel manager Benelux bij Norman. “Er is bijvoorbeeld een veelbesproken aanval geweest op de Adobe Cloud, waarbij een miljoen accounts gehackt zijn en waar de source code gestolen is. Ook Dun & Bradstreet heeft te maken gehad met een aanval waarbij veel persoonlijke informatie is gestolen.”

Dergelijke incidenten laten goed zien wat het effect is op een bedrijf, want dit zorgt voor veel imagoschade. “We leven in een social media-wereld, waar op verschillende manieren wordt gejaagd op informatie, bijvoorbeeld door middel van zaken als fishing en spearfishing. Vooral de laatste is een nieuwe vorm van vergaren van informatie die iemand schade kunnen berokkenen. Spearfishing komt steeds meer voor, daarbij wordt gebruik gemaakt van persoonlijke gegevens om een bericht zo realistisch mogelijk te maken.”

De traditionele threats zijn in de loop van de tijd sterk veranderd. Het gaat allang niet meer alleen om virussen, het gaat om bedreigingen als het installeren van malware door het bezoeken van besmette sites. Ook ransomware houdt eindgebruikers bezig. Uit onderzoek blijkt dat 75 procent van alle aanvallen niet specifiek gericht is op personen of ondernemingen. Het kan dus iedereen overkomen, iedereen zou er alert op moeten zijn.

Financiële gegevens

Het doel van die aanvallen is veelal het verkrijgen van financiële gegevens. Voor een meerderheid van die aanvallen zijn bovendien weinig specialistische skills nodig. Een opvallend onderdeel van de statistieken rond security is dat negentien procent van de aanvallen gelieerd is aan de overheid.

“Vroeger had je als organisatie software tegen virussen en dat was het. Nu zijn er veel meer vulnerabilities, die ook nog eens verspreid zijn over zaken als cloud, home en datacenters. Het is een breed landschap. Voorbeelden zijn Advanced Persistent Threats (APT’s). Denial of Services (DDOS) en Man in the Middle. Dat laatste is letterlijk iemand die tussen de communicatie zit van twee mensen. Die manipuleert zo alles wat wordt verzonden.

Dat is een lastige bedreiging, want je gaat ervan uit dat je met iemand communiceert die je kunt vertrouwen, maar de Man in the Middle zet bijvoorbeeld besmette links naar malware in conversaties. Daarnaast blijft social engineering een rol spelen, er worden zoveel mogelijk gegevens verzameld om gericht aan te vallen door middel van spearfishing. Dat gaat verder dan de oude slecht gespelde bankmailtjes. Deze aanvallen maken gebruik van specifieke kennis. Die persoonlijke gegevens zorgen ervoor dat het betrouwbaarder lijkt.”

SQL Injection speelt een rol bij de bedreigingen, waarbij in databases code wordt toegevoegd die SQL Queries uitvoert. “Je wilt natuurlijk niet dat hackers een database kunnen doorzoeken. Waterhole Attacks spelen een rol, een manier van aanvallen waarbij een legitieme website wordt voorzien van malware voor een specifieke bezoekers doelgroep. Het doel hiervan is het aanvallen van een specifieke groep of organisatie, regio of industrie vanuit een website die een bepaalde groep veel gebruikt. Juist die specifieke website, die zij vertrouwen, wordt geïnfecteerd.“

Hij benadrukt dat het in de communicatie belangrijk is om niet te vervallen in angst zaaien. “Het is wel zaak om de perceptie bij de eindgebruiker te veranderen. Want op het moment dat ze ermee te maken krijgen is het te laat. Er ligt een belangrijke uitdaging bij ICT-bedrijven om dat uit te leggen. Het moet bovendien gefinancierd worden, want het gaat om het inzetten van een breed scala aan oplossingen om al die bedreigingen het hoofd te bieden.”

“De eerste stap is dus dat organisaties zich moeten afvragen welke bedreigingen reëel zijn. Veel klanten realiseren zich dat ze zich moeten wapenen voor de toekomst. Belangrijk is daarbij wel dat ook de regelgeving wordt aangepast op de situatie. Want die loopt vaak nog achter op de ontwikkelingen van de ICT.”

Awareness

Een belangrijk aspect is dat awareness bij eindgebruikers, zeker in het MKB, beter kan. “Het blijft de uitdaging om te kijken wat er speelt bij de klant, en goed te adviseren. De awareness moet omhoog, dat is essentieel. Je ziet dat veel bedrijven zich sterk blijven richten op antivirus. Dat is belangrijk, ook bij ons speelt het nog een belangrijke rol. Maar je ziet ondertussen steeds vaker ook aan andere kanten bedreigingen. Email bijvoorbeeld is wel goed geregeld bij de provider, maar spearfishing en APT’s krijgen vaak te weinig aandacht.”

Het open karakter van internet speelt criminelen in de kaart. “Het internet is een algemeen internet, en geen apart business internet. Iedereen kan overal bij, en als dus één specifieke site geïnfecteerd is kan iedereen besmet raken. Daar zou een bedrijf moeten beginnen bij het aanpakken van bedreigingen. Je ziet ondertussen wel dat er op dat gebied al stappen worden genomen. Maar de investeringen die het MKB kan doen zijn beperkt, en hardwarematige oplossingen kosten veel geld, ook in onderhoud.”

“Je moet die investeringen dus goed kunnen uitleggen. De specifieke functionaliteit van een business internet kan veel oplossen in het MKB. Bij een specifiek business internet word je beschermd tegen jezelf, en kun je niet naar schadelijke sites gaan. Net als vroeger bij virussen hebben we bijvoorbeeld een lijst met sites waar APT’s, spearfishing en Man in the Middle op de loer liggen.” We bieden een oplossing waarbij niet hoeft te worden geïnvesteerd in dure hardwarematige oplossingen en daarom zeer geschikt voor het MKB.

Gratis software

 “Het threat landschap bijhouden is voor ons heel belangrijk. We waren al vroeg met de constatering dat alleen antivirus niet genoegd was. Er is een palet aan producten omheen nodig die de andere bedreigingen aanpakt. Het wordt breder, en daar zijn we al veel langer mee bezig, en dat heeft nu geleid tot producten die daar perfect op afgestemd zijn.”

“Voor ons als organisatie betekent dit dat je moet proberen vooruit te kijken naar de bedreigingen die eraan komen. De cloud krijgt een enorme omvang, en daar moet je ook producten voor kunnen bieden. We houden de bedreigingen goed in de gaten, en luisteren vooral goed naar onze klanten. We willen graag weten, door middel van surveys bijvoorbeeld, wat er bij hen speelt. Dat bepaalt weer onze eigen strategie?”

]]>
Wed, 27 Aug 2014 08:00:42 +0200 Breed dreigingslandschap vraagt om intelligente securitystrategie http://dutchitchannel.nl/item/515242/breed-dreigingslandschap-vraagt-om-intelligente-securitystrategie.html&field=Foto1&width=165.jpg
VMware introduceert Workspace Suite http://dutchitchannel.nl/item/515509/vmware-introduceert-workspace-suite.html VMware introduceert VMware Workspace Suite, een nieuw geïntegreerd platform voor het beheer van applicaties, data en devices. De VMware Workspace Suite is per direct beschikbaar. Het biedt één geïntegreerde portal voor de toegang tot ‘AirWatch by VMware’- mobiele en content management-oplossingen, en VMware Horizon.

Voor eindgebruikers betekent volgens VMware dit een unified ervaring op hun mobiele en desktop-apparaten, terwijl IT-beheerders profiteren van een uitgebreide beheeroplossing. Daarnaast introduceert VMware nieuwe producten en features die klanten moeten helpen met de volgende IT-fase waarin desktops en applicaties als een dienst worden geleverd.

VMware Workspace Suite biedt toegang tot web, SaaS- en Windows-applicaties via mobiele apparaten vereisen slechts één enkele klik omdat ze ze zich binnen de VMware Workspace Portal bevinden en verschijnen in de AirWatch-catalogus.

VMware biedt verder een unified platform dat resource-beheer kan monitoren en automatiseren binnen private en publieke clouds via VMware vCloud Automation Center en VMware vCenter Operations Manager voor het hoogste SLA (service level agreement)-niveau. VMware Workspace Suite combineert VMware Horizon 6 met Enterprise Mobile Management (EMM), AirWatch by VMware.

Desktop

Er zijn verder updates voor het VMware desktop-portfolio. De toevoeging van CloudVolumes biedt real-time levering van applicaties, gebruikersinstellingen en data naar iedere virtuele desktop. Hieronder profiteren klanten van gepersonaliseerde desktops maar met de economische voordelen van een gedeelde infrastructuur.De samenwerking tussen VMware, Google en NVIDIA biedt een technologische preview van high-performance, workstation-achtige applicates en desktops die toegankelijk zijn vanaf Chromebooks. Klanten hebben hierdoor meer keuze in de hardware die ze gebruiken wanneer hoge computereisen nodig zijn op visueel gebied.

VMware biedt verder Applications-as-a-Service met VMware Horizon DaaS. Dit is een oplossing die uitgebreide levering van published applicaties, gedeelde desktop-sessies en volledige virtuele desktops en applicaties biedt, via een multi-tenant public cloud DaaS. VMware Horizon DaaS wordt beschikbaar voor global accounts in het Verenigd Koninkrijk. Een derde desktop-service optie, VMware Horizon DaaS Enterprise, gaat high performance DaaS-omgevingen bieden voor een uitgebreidere set gebruikersprofielen.

Introductie Project Meteor, technologische preview
Tijdens VMworld 2014 demonstreerde VMware ook Project Meteor, een technologische preview van de nieuwe desktop en applicaties as-a-service. Meteor creëert gepersonaliseerde desktops met de applicaties en data van een gebruiker. Hierbij wordt dynamisch gebruik gemaakt van een generiek beschikbare virtuele machine. Project Meteor levert de resources ook binnen enkele seconden naar ieder device met een HTML5-gebaseerde browser, zo beweert VMware.

Prijs en beschikbaarheid
VMware Workspace Suite is per direct beschikbaar. Prijzen zijn op te vragen via de lokale resellers. VMware Horizon DaaS Enterprise, support voor published applicaties en de nieuwe dienst in de UK worden verwacht in Q3 van 2014. Voor meer informatie, klik hier. De CloudVolumes-oplossing is per direct beschikbaar. Vroegtijdige toegang tot de technologische preview van de rijke applicaties op Chromebooks is beschikbaar voor VMware- en NVIDIA-klanten. Meer informatie op de registratiepagina.

WK

]]>
Tue, 26 Aug 2014 18:26:34 +0200 VMware introduceert Workspace Suite http://dutchitchannel.nl/item/515509/vmware-introduceert-workspace-suite.html&field=Foto1&width=165.jpg
Avaya en HP ES gaan gezamenlijk cloudoplossingen leveren http://dutchitchannel.nl/item/515508/avaya-en-hp-es-gaan-gezamenlijk-cloudoplossingen-leveren.html Avaya en HP Enterprise Services (ES) gaan gezamenlijk op cloud gebaseerde Unified Communications (UC), contact center en beheer oplossingen aan te bieden aan bedrijven. De meerjarige overeenkomst omvat het gezamenlijk aanbieden van een gecombineerd portfolio van Unified Communications-as-a-service, Contact Center-as-a-service en infrastructuuroplossingen.

Met de overeenstemming willen Avaya en HP een antwoord bieden op de toenemende vraag naar alles omvattende, veilige en betrouwbare communicatie oplossingen die in een service abonnement kunnen worden afgenomen. HP ES zal daarvoor het gecombineerde as-a-service productenaanbod gaan verkopen, terwijl Avaya gebruik maakt van het flexibele implementatiemodel van HP.

Als onderdeel van de overeenkomst zal de HP ES Business Process Services organisatie zorgdragen dat een aanzienlijk deel van Avaya Private Cloud Services (APCS) wordt meegeleverd. Hiervoor worden een aantal APCS medewerkers en contractors overgeheveld naar HP ES. De APCS diensten worden geïntegreerd bij HP ES’s bestaande Mobility en Workplace, Business Process Service en business partners. HP kan hierdoor eigen of hybride cloud gebaseerde UC en contact center oplossingen aan bestaande en nieuwe klanten aan te kunnen bieden. Verkoop en service overeenkomsten en het klantcontact blijven bij Avaya. HP ES zal het aandeel APCS vergroten en versterken door de diensten uit te breiden naar meer klanten en meer markten.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 17:07:11 +0200 Avaya en HP ES gaan gezamenlijk cloudoplossingen leveren http://dutchitchannel.nl/item/515508/avaya-en-hp-es-gaan-gezamenlijk-cloudoplossingen-leveren.html&field=Foto1&width=165.jpg
Trend Micro introduceert VMware NSX-omgeving met Deep Security 9.5 http://dutchitchannel.nl/item/515494/trend-micro-introduceert-vmware-nsx-omgeving-met-deep-security.html Trend Micro, leverancier van beveiligingssoftware, introduceert een nieuwe oplossing speciaal gemaakt voor VMware-omgevingen (inclusief VMware NSX). De oplossing stelt klanten beter in staat security-uitdagingen voor fysieke, virtuele en cloud-omgevingen aan te pakken. Trend Micro Deep Security 9.5 biedt agentless beveiliging op zowel bestands- als netwerkniveau voor klanten met VMware NSX.

Beide platformen zijn volledig geïntegreerd. Dit geeft gebruikers meer mogelijkheden tot micro-segmentatie, real-time quarantaine opties en herstelmogelijkheden en minimale downtime van het datacenter. Trend Micro demonstreert Deep Security 9.5 op VMworld tijdens het VMware NSX Hands-on Lab op de stand van Trend Micro (#1123).

'Beveiliging is van belang'
“Beveiliging is inmiddels een belangrijk issue op directieniveau doordat de kosten van security-incidenten steeds hoger zijn omdat ze simpelweg steeds vaker voorkomen”, vertelt Hatem Naguib, Vice President, Networking and Security bij VMware. “Door de samenwerking met Trend Micro zijn we in staat om nieuwe geavanceerde security-diensten aan te bieden als oplossing voor de huidige security-uitdagingen van het software-defined datacenter.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 16:09:20 +0200 Trend Micro introduceert VMware NSX-omgeving met Deep Security 9.5 http://dutchitchannel.nl/item/515494/trend-micro-introduceert-vmware-nsx-omgeving-met-deep-security.html&field=Foto1&width=165.jpg
Best practices om diefstal van bankgegevens te voorkomen http://dutchitchannel.nl/item/515492/best-practices-om-diefstal-van-bankgegevens-te-voorkomen.html Cybercriminelen proberen met behulp van malware inloggegevens voor internetbankieren te stelen. Een probleem voor consumenten, maar zeker ook voor bedrijven die via internetbankieren rekeningen betalen. Palo Alto Networks heeft een aantal tips op een rijtje gezet waarmee IT-beheerders de kans dat hun organisatie slachtoffer wordt van dit soort cybercrime kunnen minimaliseren.

Op dit moment zijn er twee vormen van malware die op grote schaal inloggegevens voor internetbankieren proberen te stelen: GameOver Zeus en Cryptolocker. GameOver Zeus (GOZ) is malware die bankgegevens steelt. De malware werd voor het eerst opgemerkt in 2011 en is sindsdien een plaag voor het bankwezen. GOZ wordt vaak door cybercriminelen gebruikt om op Windows-pc's en webservers command-control-aanvallen uit te voeren.

Cryptolocker
Cryptolocker is van oorsprong ransomware, malware die een computersysteem in gijzeling neemt. Alle data op het systeem wordt hierbij versleuteld. Alleen de cybercriminelen achter de aanval beschikken over de encryptiesleutel om deze data weer toegankelijk te maken. Het slachtoffer zou deze sleutel kunnen bemachtigen door losgeld te betalen. Cryptolocker heeft inmiddels zijn activiteiten echter uitgebreid en is tegenwoordig ook actief op zoek naar inloggegevens voor internetbankieren.

John Harrison, interne bedreigingspreventie-expert bij Palo Alto Networks, heeft een aantal best practices op een rijtje gezet die bedrijven helpen zich te beschermen tegen dit soort cyberaanvallen.

Best practices

 1. Gebruik IPS signaturen om uzelf te beschermen tegen aanvallen naar je PC park toe die Zeus of Cryptolocker kunnen achterlaten. Overweeg 'inline blocking' met een streng IPS-beleid. Voorkom dat de clientzijde wordt getroffen door een 'drive-by-download' die malware op het systeem kan achterlaten.
 2. Zorg dat DNS-detectie is ingeschakeld! Spyware- en command-control-detectie zal geïnfecteerde systemen opsporen, die ook weer aanvullende varianten met zich mee kunnen trekken.
 3. Maak een DNS Sinkhole aan om geïnfecteerde systemen systematisch op te sporen: gebruik naast het Botnet-rapport ook deze PAN-OS 6.0-functie om ervoor te zorgen dat u eenvoudig de systemen kunt vinden die al eerder geïnfecteerd zijn.
 4. Meld u aan voor onze URL-filtering om te voorkomen dat er bedreigingen worden gedownload vanaf kwaadaardige domeinen.
  • · Blokkeer malwaredomeinen, peer2peer-netwerken en het gebruik van niet eigen proxies.
  • · Gebruik een “vervolgpagina” op onbekende categoriewebsites.
 5. Maak gebruik van bestandsblokkering: overweeg om alle PE-bestanden te blokkeren of gebruik een 'vervolgpagina' als expliciete waarschuwing voor medewerkers wanneer ze een uitvoerbaar bestand proberen te downloaden.
 6. Decryptie van webmail: voorkom dat een medewerker een Fedex.ZIP-bestand downloadt dat een Cryptolocker blijkt te zijn, zorg dan dat dit bestand wordt geïnspecteerd via onze bedreigingspreventie.
 7. Spoor systemen op die al geïnfecteerd zijn: maak gebruik van een Botnet-rapport, zodat u zeker weet dat u de systemen die al eerder zijn geïnfecteerd niet over het hoofd heeft gezien.
 8. Maak gebruik van een firewall-meldingssysteem: onderzoek alle “TCP-onbekend”- en “UDP onbekend”-meldingen. Dit kan de command-control-toegangsmethode zijn voor de malware, of trojans op afstand die hun terrein afbakenen.
 9. Controleer uw software-updateprocessen: malwaremakers gebruiken social-engineeringtactieken om uw medewerkers nepupdates voor Reader, Flash en Java te laten installeren, maar deze kunnen onderdeel uitmaken van de infectiemethode. Het is belangrijk dat u uw werknemers instrueert om geen updates voor Adobe Reader, Flash en Java te installeren als zij dit soort pop-ups van onofficiële bronnen krijgen. U kunt ook overwegen om alle updates te laten installeren door de IT-afdeling of om gebruikers expliciet de instructie te geven dat zij voor updates alleen de officiële website van de softwarefabrikant mogen bezoeken.
]]>
Tue, 26 Aug 2014 15:12:30 +0200 Best practices om diefstal van bankgegevens te voorkomen http://dutchitchannel.nl/item/515492/best-practices-om-diefstal-van-bankgegevens-te-voorkomen.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Optimalisatie van collaboration tools kan veel winst opleveren' http://dutchitchannel.nl/item/515491/optimalisatie-van-collaboration-tools-kan-veel-winst-opleveren.html Bedrijven zetten collaboration tools over het algemeen niet optimaal in. Op dit vlak kunnen bedrijven dan ook nog veel winst behalen. Dit blijkt uit onderzoek van YSE.

Collaboration Tools is een verzamelnaam voor software die bedoeld is om samenwerking te bevorderen. De young professionals uit het YSE Information Management traineeship hebben het onderzoek uitgevoerd omdat zij dagelijks in aanraking komen met verschillende collaboration tools en merkten dat organisaties nog niet de maximale potentie weten te benutten.

Behoefte aan meer tools
Collaboration tools worden ingezet voor meerdere doeleinden. Denk hierbij aan het ontmoeten van collega's, maar ook aan het delen van kennis. Talloze tools zijn beschikbaar die ingezet kunnen worden. Ondanks het ruime aanbod geeft 99% van de respondenten aan dat men meer mogelijke tools willen binnen de organisatie.

Maar gaat het om meer tools of om de bestaande tools succesvoller in te zetten? De resultaten uit het onderzoek tonen aan dat organisaties meer zouden moeten inzetten op vier thema’s om de doelen van deze tools te behalen: visie, awareness, cultuur en eigenaarschap. Hoe wensen wij samen te werken en waarom? Welke cultuur is daar voor nodig? En hoe zorgen we voor duidelijk eigenaarschap en de juiste ambassadeurs? De vier thema’s zijn nauw met elkaar verbonden en hebben het meeste effect wanneer ze gezamenlijk verbeterd worden.

Faciliteren van collaboration is belangrijk
“Gemiddeld spenderen medewerkers maar liefst 28 uur per week aan e-mail, informatie zoeken en samenwerken. Het is dan ook van belang dat werkgevers dit goed faciliteren. Dat gebeurt nu nog te weinig. Wat opvalt is dat de jongere generatie tools zoals Whatsapp, Skype en Facebook makkelijker inzetten, omdat ze dit ook voor privé doeleinden gebruiken", legt Simon Klop, talentmanager bij YSE, uit.

YSE heeft zijn advies voor de inzet van collaboration tools uiteengezet in een infographic, die hier te vinden is.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 14:21:59 +0200 'Optimalisatie van collaboration tools kan veel winst opleveren' http://dutchitchannel.nl/item/515491/optimalisatie-van-collaboration-tools-kan-veel-winst-opleveren.html&field=Foto1&width=165.jpg
Tomorrow’s Workspace & Datacenter: Start IT now! http://dutchitchannel.nl/item/515497/tomorrowa-s-workspace-en-datacenter-start-it-now.html Laat u inspireren, doe kennis op en begin tijdens PQR’s IT-Galaxy aan de nieuwe toekomst voor uw IT. De IT van vandaag is de basis voor die van morgen.

Bekijk de trailer en zie hoe PQR IT benadert. Futuristische technologie maakt vrijwel alles mogelijk en is nu klaar voor gebruik. Dat laat PQR op IT-Galaxy 2014 zien.

Nieuwe, niet eerder getoonde oplossingen

De dag wordt gestart met ‘This is IT: CTO’s perspective on Tomorrow’s Workspace & Datacenter’. Ruben Spruijt en Jerry Rozeman, de CTO’s van PQR verzorgen deze presentatie. Zij geven op ludieke wijze hun visie op de trends en ontwikkelingen rondom Tomorrow’s Workspace & Datacenter. Daarnaast delen zij hun Reality Check op concepten als Bring Your Own, Enterprise Mobility Management, mobiliteit, unified communications, Software Defined Datacenter, orchestratie, Converged Infrastructure en cloud computing. Nieuwe, niet eerder getoonde en voor Nederland bijzondere oplossingen worden gepresenteerd. Een inspirerende sessie die u zal prikkelen en verder kan helpen bij de realisatie van Tomorrow’s Workspace & Datacenter.

Controle over uw IT-omgeving

Daarnaast staat een groot aantal interessante parallelsessies op het programma. Zo laat Simon Crosby, ex-CTO van Citrix en co-founder en CTO van Bromium, zijn licht schijnen op micro-virtualisatie: een manier om, in dit tijdperk van cloud en mobiliteit, security en privacy met behulp van de CPU in te regelen. Deze trend wordt momenteel beschouwd als een nieuwe manier om de controle over de IT-omgeving en over enterprise computing terug te winnen. Hij beschrijft een situatie waarin het endpoint, het device waarmee toegang tot het bedrijfsnetwerk en -applicaties wordt verkregen, de zwakke schakel is. Kwaadwillenden verschaffen zich tegenwoordig toegang tot uw ‘veilige’ cloud via deze endpoints. Simon Crosby laat u een manier zien om dit te voorkomen!

Cloud: van hype naar realiteit

Jerry Rozeman, CTO Tomorrow’s Datacenter bij PQR, bediscussieert met u de stelling: ‘To cloud or not to cloud – that’s the question’. Veel organisaties worstelen met het fenomeen cloud. Maar waarom? Alles gaat toch immers naar de cloud? De praktijk leert ons echter anders. De cloud is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Wat verstaan wij nu precies onder cloud? Wat zijn de voor- en nadelen? Gaat het om private, publieke of hybride cloud? Wat is een juiste cloudstrategie? In deze sessie gaat Jerry Rozeman van hype naar realiteit en staat hij kritisch stil bij het fenomeen cloud.

Workspace 2020

Ruben Spruijt, CTO Tomorrow’s Workspace bij PQR, geeft zijn visie in zijn sessie ‘From the fire hose series: CTO’s perspective on Workspace 2020’. Hoe ziet de Workspace in 2020 eruit en wat betekent dit voor u en uw collega’s? Op welke manier heeft u, de business consumer, interactie met mensen en machines? Hoe wordt uw productiviteit verhoogt? Wat betekenen mobility, consumerization, ‘Windows is a Legacy’ en ‘Everything is a Service’ voor de IT-professional? Ruben Spruijt geeft antwoord op deze vragen, hij zet ontwikkelingen in het juiste perspectief en deelt zijn visie op de Workspace 2020.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 14:18:50 +0200 Tomorrow’s Workspace & Datacenter: Start IT now! http://dutchitchannel.nl/item/515497/tomorrowa-s-workspace-en-datacenter-start-it-now.html&field=Foto1&width=165.jpg
Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2014 van start http://dutchitchannel.nl/item/515493/nederlands-duitse-prijs-voor-de-economie-van-start.html Innovatieve bedrijven kunnen zich tot en met vrijdag 19 september 2014 met hun succesvolle projecten kandidaat stellen voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie. De gerenommeerde onderscheiding wordt dit jaar door de Nederlands-Duitse Handelskamer in Den Haag voor de zevende keer verleend. De prijs is bedoeld als motivatie voor ondernemingen uit beide landen die bijzondere prestaties leveren in het grensoverschrijdende bedrijfsleven.

Volgens de richtlijnen van de DNHK komen prestaties en projecten in aanmerking die bijzonder innovatief zijn, zoals een speciale ontwikkeling of proces, of die een sterke economische impuls leveren in beide landen of in bepaalde regio’s. Ook succesvolle marketingcampagnes en algemene bedrijfssuccessen kunnen voor de prijs worden genomineerd.

Max Bögl Nederland
De Handelskamer reikte de prijs vorig jaar uit aan bouwbedrijf Max Bögl Nederland. Deze dochteronderneming van het Duitse bouwconcern Max Bögl had met de bouw van de spectaculaire nieuwe stadsbrug ‘De Oversteek’ in Nijmegen de basis gelegd voor vervolgopdrachten voor het concern in heel Europa. De winnaar liet meer dan 30 andere kandidaten achter zich.

“Alle bedrijven die voor de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie in aanmerking komen, zijn grensoverschrijdend actief en juist door dit internationale engagement bijzonder succesvol”, zegt DNHK-voorzitter Ab van der Touw, CEO van Siemens Nederland. In het bijzonder mkb-bedrijven maken een goede kans om voor de prijs genomineerd te worden.

Inschrijven
Het inschrijfformulier is te vinden op de website van de DNHK. Een jury die wordt samengesteld door de Handelskamer zal aansluitend uit alle kandidaten de genomineerden bepalen. De verkiezing van de uiteindelijke winnaar gebeurt online door het bedrijfsleven zelf. Garrelt Duin, minister van economische zaken van Noordrijn-Westfalen, maakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Duits-Nederlandse Forum in Mönchengladbach op 19 november 2014 de prijswinnaar bekend.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 13:42:05 +0200 Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2014 van start http://dutchitchannel.nl/item/515493/nederlands-duitse-prijs-voor-de-economie-van-start.html&field=Foto1&width=165.jpg
LANCOM Systems benoemt Peter Hoekstra tot nieuwe Director International Sales http://dutchitchannel.nl/item/515484/lancom-systems-benoemt-peter-hoekstra-tot-nieuwe-director-international-sales.html LANCOM Systems, een Duitse producent van professionele netwerkoplossingen, bouwt zijn internationale verkooporganisatie verder uit. Per 1 augustus 2014 is de 47-jarige Peter Hoekstra benoemd tot Director International Sales.

Hoekstra is de opvolger van Jan Buis, die nu als Director Business Development verantwoordelijk is voor nieuwe strategische zakelijke relaties en het ontginnen van nieuwe markten. Hoekstra en Buis rapporteren direct aan Stefan Herrlich, algemeen directeur van LANCOM.

Leidende functies in IT en telecom
Peter Hoekstra is al vele jaren werkzaam in leidende functies in de IT en telecommunicatie. Hij beschikt over ruime ervaring op de Europese markt. Hij was hiervoor European Director Software & Solutions bij Value Add Distributor Azlan. Daarvoor gaf hij vele jaren leiding aan de Value Add Distributor CDG Europe.

In zijn nieuwe functie als Director International Sales is Hoekstra verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het internationale partnerlandschap van LANCOM en de verdere uitbouw van de bestaande activiteiten. Zijn werkgebied is Europa.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 12:53:20 +0200 LANCOM Systems benoemt Peter Hoekstra tot nieuwe Director International Sales http://dutchitchannel.nl/item/515484/lancom-systems-benoemt-peter-hoekstra-tot-nieuwe-director-international-sales.html&field=Foto1&width=165.jpg
De risico's van digitale certificaten op een rijtje http://dutchitchannel.nl/item/515488/de-risicos-van-digitale-certificaten-op-een-rijtje.html Wanneer transacties veilig moeten zijn of toegang tot een netwerk nodig is is het noodzakelijk de persoon die hierom vraagt zijn identiteit te laten bewijzen. Het gebruik van digitale certificaten (certs) maakt dit mogelijk. Deze methode is vergelijkbaar met digitale ID-kaarten. Het gebruik van digitale certificaten is echter niet zonder risico. SecurEnvoy zet deze risico's uiteen in een whitepaper.

Een digitaal certificaat is gebaseerd op een privé-sleutel die wordt bewaard op een smartcard of mobiel apparaat dat de gebruiker bij zich draagt. Een belangrijk nadeel van de werkwijze is echter de uitgave van gedistribueerde identiteiten. Voor ieder apparaat dat een gebruiker op de werkvloer wil gebruiker is namelijk een apart certificaat vereist. Dit zorgt voor omslachtig installatiewerk en een 'jungle aan certificaten'.

Certificaten blijven op eindapparaat
De certificaten blijven daarnaast op de eindapparaten zitten. Indien dit apparaat wordt verkocht, verloren of gestolen kan het apparaat inclusief certificaat in handen vallen van criminelen. Gevoelige data kan hierdoor in gevaar komen. SecurEnvoy adviseert daarom te kiezen voor een eenvoudiger en veel veiliger alternatief: tokenless two-factor authentificatie.

De whitepaper van SecurEnvoy is te vinden op de website van de fabrikant.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 12:09:42 +0200 De risico's van digitale certificaten op een rijtje http://dutchitchannel.nl/item/515488/de-risicos-van-digitale-certificaten-op-een-rijtje.html&field=Foto1&width=165.jpg
Red Hat lanceert Red Hat CloudForms 3.1 http://dutchitchannel.nl/item/515483/red-hat-lanceert-red-hat-cloudforms.html Red Hat, leverancier van opensource oplossingen, brengt in september dit jaar de volgende versie van de open hybride cloud management oplossing CloudForms 3.1 uit. Het nieuwe platform biedt diverse nieuwe beheerfuncties voor private, publieke en hybride OpenStack, Amazon Web Services, VMware en Red Hat Enterprise Virtualization cloud-omgevingen. Daarnaast ondersteunt Red Hat CloudForms 3.1 nu ook Microsoft System Center Virtual Machine Manager voor private clouds.

CloudForms 3.1 is het eerste productresultaat van de ManageIQ opensource-community die in mei 2014 van start is gegaan. Red Hat heeft ManageIQ in december 2012 aangekocht en de broncode eerder dit jaar openbaar gemaakt. Red Hat wil zo de innovatie op het gebied van hybride cloud-beheeroplossingen binnen de opensource gemeenschap voeden.

 

Beheeroplossing voor meerdere platformen

Cloud-platformen zijn constant in ontwikkeling en de beheeroplossingen moeten hiermee om kunnen gaan. Red Hat levert met CloudForms 3.1 een beheeroplossing die voor meerdere platformen geschikt is. De oplossing biedt beheerfunctionaliteit voor OpenStack-clouds en ondersteunt nu ook Microsoft private-clouds. Bovendien is de integratie met Amazon Web Services, VMware en Red Hat clouds uitgebreid. De innovaties en aanpassingen in Cloudforms worden daarbij ingegeven door concrete implementaties bij klanten.

CloudForms 3.1 bevat de volgende nieuwe functies voor de volgende cloud-platformen:

 • Amazon Web Services - verbeteringen zijn onder andere aangebracht ten behoeve van de ondersteuning van Virtual Private Cloud (VPC), service catalog integratie voor Elastic Load Balancing (ELB), Storage (S3) en Relational Database Service (RDS)
 • Microsoft System Center Virtual Machine Manager – toegevoegd als nieuw CloudForms-beheerd platform, met ondersteuning voor zoek-, analyse-, rapportage- en andere operationele functies.
 • OpenStack – verbeteringen hebben onder andere betrekking op vendor-onafhankelijke discovery en analyses voor OpenStack Image Service (Glance) images, inventarisatie en reporting voor OpenStack Block Storage (Cinder) en OpenStack Object Store (Swift); integratie met OpenStack Identity (Keystone) voor service discovery en multi-tenancy; verbeterde event- en alert-afhandeling met RabbitMQ en QPID-ondersteuning; extra prestatie-indicatoren van OpenStack Telemetry (Ceilometer); configuration drift; tracking analyses; beleidsfuncties en governance.
 • Red Hat Enterprise Virtualization –verbeterde ondersteuning voor provisioning, waaronder ondersteuning voor guest-setup en implementatie van Cloud-init. Systeembeheerders willen vaak configuraties op virtuele machines uitvoeren na het opstartproces. CloudForms biedt nu Cloud-init via RHEV, waardoor systeembeheerders nog voordat gebruikers daar toegang toe hebben automatisch pakketten kunnen installeren, diensten kunnen opstarten, of de configuratie van de geïmplementeerde machines kunnen beheren na een opstart.
 • VMware vSphere – verbeterde prestaties, verbeterde beveiliging en geoptimaliseerde netwerktoegang tot configuratie-informatie.

 

Nieuwe functies en mogelijkheden

Naast de verbeteringen die betrekking hebben op OpenStack en andere cloud-platformen, zijn er in CloudForms ook de nodige vernieuwingen doorgevoerd:

 • Verbeterde gebruikerservaring, dankzij de uitgebreide services, verbeterde dialoogvensters, toegevoegde import/export-functies voor bureaublad widgets en een aantal verbeterde interface-wizards. Hierdoor kunnen geautomatiseerde workflows sneller worden ingericht.
 • Verbeterde automatisering zorgt ervoor dat gebruikers van CloudForms 3.1 hun workflows, priority controls en domain automation sequences beter kunnen inregelen. Nieuwe versie- en namespace-beheer voor change-management is ook beschikbaar ten behoeve van ManageIQ community content en plugins.
 • Uitgebreide integratie van CloudForms 3.1 met andere beheer-tools en processen door een uitgebreide set van REST API’s. Hierdoor is ondersteuning van en integratie met andere systemen, beheer-tools en processen mogelijk, waaronder service provisioning automation, configuratie- en statusinformatie.


Andere nieuwe toevoegingen voor CloudForms 3.1 zorgen ervoor dat de beheermogelijkheden ook toepasbaar zijn op de rest van Red Hat’s open hybrid cloud aanbod.

 • Verbeterde beveiliging wordt toegevoegd als virtuele appliance gebaseerd op SELinux en biedt integratie van federated single sign-on via Red Hat Identity Management.
 • Nieuwe interoperabiliteit met Platform-as-a-Service (PaaS) zorgt ervoor dat gebruikers van OpenShift by Red Hat diensten makkelijk kunnen aanbieden in CloudForms services catalogs.

 

CloudForms 3.1 wordt ook aangeboden als onderdeel van de Red Hat Cloud Infrastructuur. Deze uitgebreide oplossing stelt bedrijven in staat traditionele gevirtualiseerde omgevingen om te zetten naar OpenStack-clouds. Red Hat Cloud Infrastructure omvat Red Hat CloudForms, Red Hat Enterprise Virtualization en Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 11:48:09 +0200 Red Hat lanceert Red Hat CloudForms 3.1 http://dutchitchannel.nl/item/515483/red-hat-lanceert-red-hat-cloudforms.html&field=Foto1&width=165.jpg
McAfee breidt serverbeveiligingsportfolio uit http://dutchitchannel.nl/item/515477/mcafee-breidt-serverbeveiligingsportfolio-uit.html McAfee, onderdeel van Intel Security, kondigt uitbreidingen aan voor zijn serverbeveiligingsportfolio. Met de nieuwe McAfee Server Security Suites kunnen de beveiligingsprestaties geoptimaliseerd worden. Ook zijn er nieuwe beheermogelijkheden. Organisaties kunnen hiermee de beveiliging van servers in fysieke, gevirtualiseerde en cloud omgevingen versterken. Verder is er beter inzicht in de draaiende servertaken, kan de beveiliging fijnmaziger worden ingesteld en kunnen servers veilig naar de publieke cloud worden gebracht. De aankondiging werd gedaan op VMworld in San Francisco.

“De verbeterde McAfee MOVE AV 3.5 is een belangrijke stap voorwaarts voor onze organisatie”, zegt Sander Goudswaard, IT-specialist bij Westerscheldetunnel N.V. “Dankzij de nieuwe rapportagefunctie voor scans zijn we in staat om het scanproces beter te optimaliseren, onder andere doordat we locaties die regelmatig worden gescand en die we als veilig beschouwen, kunnen uitsluiten.”

McAfee Server Security Suite Essentials
Bij de nieuwe McAfee Server Security Suites gaat het om McAfee Server Security Suite Essentials en McAfee Server Security Suite Advanced. McAfee Server Security Suite Essentials biedt bescherming van fysieke, virtuele en cloud serverimplementaties. Organisaties kunnen de actieve werkprocessen identificeren voor volledig inzicht in de beveiligingsstatus. Ondersteuning voor blacklisting en virtualisatie biedt complete bescherming van belangrijke werkprocessen op fysieke en virtuele servers, bij een minimale processor-overhead.

McAfee Server Security Suite Advanced bevat alle mogelijkheden van McAfee Server Suite Essentials, plus whitelisting voor bescherming tegen zero-day dreigingen, bescherming tegen Advanced Persistent Threats (APT’s) en betere mogelijkheden voor het naleven van regelgeving. Dit gebeurt door middel van change management. Dit is de meest complete beveiligingsoplossing voor fysieke, virtuele en cloud serverinstallaties van dit moment.

McAfee MOVE AV-technologie
Beide suites worden geleverd met McAfee MOVE AV-technologie, dat geavanceerde bescherming tegen malware biedt voor gevirtualiseerde serveromgevingen. Deze kan geïmplementeerd worden op platforms van verschillende vendors, of als een ‘agentless’ optie voor VMware vShield. Ook kunnen de nieuwe suites geïntegreerd worden met McAfee ePolicy Orchestrator software, voor gecentraliseerd beheer van risico’s, het gecoördineerd handelen bij incidenten en het beheer van beveiligingspolicies.

De suites maken het eenvoudiger Security Virtual Appliances (SVA’s) in te richten via de NSX-composer voor MOVE AV-implementaties. Daarnaast krijgen gebruikers meer inzicht in en controle over netwerkcommunicatie tussen virtuele machines, met MOVE Agentless Firewall en met gebruik van VMware Cloud Networking and Security (vCNS). Dit is een op hypervisors gebaseerde oplossing voor gevirtualiseerde datacenters.

Nieuwe SVA manager
Beveiligingsbeheer wordt vereenvoudigd met een nieuwe SVA manager voor MOVE AV (multi-platform), waarmee servercapaciteit en -werkprocessen binnen gevirtualiseerde omgevingen effectiever beheerd kunnen worden.·De beschikbare middelen voor gevirtualiseerde omgevingen kunnen worden geoptimaliseerd, met verbeterde diagnosemogelijkheden voor het instellen van de AV-prestaties. Ook is automatische detectie en beheer van nieuwe virtuele machines mogelijk, in zowel private als publieke clouds. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee nieuwe McAfee Data Center Connectors voor Microsoft Azure en OpenStack. Deze vormen een aanvulling op de twee bestaande Data Center Connectors voor Amazon AWS en VMware vSphere.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 09:39:18 +0200 McAfee breidt serverbeveiligingsportfolio uit http://dutchitchannel.nl/item/515477/mcafee-breidt-serverbeveiligingsportfolio-uit.html&field=Foto1&width=165.jpg
ERP-complexiteit kun je niet verminderen, wel handig verbergen http://dutchitchannel.nl/item/515476/erp-complexiteit-kun-je-niet-verminderen-wel-handig-verbergen.html ERP-systemen deden in de jaren negentig hun intrede om data en bedrijfsprocessen te integreren en te ondersteunen. ERP vervult zijn rol als transactie- en integratiesysteem nog steeds naar behoren. Anno 2014 vragen we echter meer van onze traditionele datasystemen: we willen analyses uitvoeren op basis van de grote hoeveelheden beschikbare data en hieruit betekenisvolle rapportages genereren. Aan deze stap hebben veel organisaties in de afgelopen jaren hun hoofd gestoten: ERP-systemen blijken ontzettend complex en zijn in de basis niet ontwikkeld voor analyse en rapportage. Al dan niet in samenwerking met externe leveranciers proberen bedrijven hun ERP-systemen te versimpelen. Een in mijn ogen onzinnige exercitie: ERP-systemen vormen een afspiegeling van de realiteit en die is per definitie complex. Wat zouden organisaties dan wel moeten doen om analyses op basis van data uit ERP-systemen mogelijk te maken? Een oplossing bieden die de complexiteit van het systeem verbergt!

Het vraagstuk omtrent het vereenvoudigen van ERP-systemen doet me altijd denken aan de Wet van William Ashby. Deze Britse psychiater en pionier op het gebied van systeemtheorie stelde dat de complexiteit van een besturingssysteem (in dit geval het ERP-systeem) nooit minder kan zijn dan de complexiteit van het bestuurde systeem (de processen en medewerkers). Om dit visueel te maken gebruikte hij het voorbeeld van een toneelgezelschap. De regisseur is verantwoordelijk voor het budget. Om een uitmuntende show neer te zetten, wilde hij zijn gezelschap laten optreden in prachtige kostuums. Hier hing echter een stevig prijskaartje aan. Dus wat deed hij om deze kosten te verlagen? Het aantal rollen verminderen. Niet het besturingssysteem vereenvoudigen, maar het bestuurde systeem.

Functionaliteit=complexiteit

De besturingssystemen waarover we spreken zijn de laatste jaren steeds beter geworden, maar daarmee nog complexer. SAP biedt met zijn ERP-oplossingen een zeer rijke functionaliteit met vergaande mogelijkheden tot klant specifieke aanpassingen. De (uiteraard genormaliseerde) databases van ERP-systemen bevatten vele duizenden tabellen, ontworpen met aandacht voor het vermijden van redundantie, het verzekeren van veiligheid, het toelaten van grote aantallen gebruikers, enzovoort. Dat op zich is al complex. Daarnaast kun je kiezen uit een flink aantal besturingsmethoden en –technieken en kan je eenvoudig naar wens datavelden toevoegen of aanpassen. Voeg daar nog meertaligheid aan toe en het mag duidelijk zijn dat data model complexiteit absoluut een issue is.

Zolang het ERP-systeem uitsluitend wordt ingezet als transactiesysteem heeft deze complexiteit minder nadelige invloed. Duizenden gebruikers kunnen prima werken aan honderden processen, terwijl de data keurig beschikbaar blijft. Anders wordt het echter wanneer je als organisatie de beschikbare data wilt gaan inzetten om analyses uit te voeren. Hierbij dienen grote hoeveelheden data te worden gecombineerd en gaat de complexiteit tegen je werken.

Data opnieuw structureren

Deze complexiteit ga je niet oplossen door te beweren dat complexiteit niet bestaat, maar door oplossingen te bieden die de complexiteit verbergen. En met verbergen bedoel ik de gebruiker niet lastigvallen met ingewikkelde datamodellen, maar ervoor zorgen dat hij eenvoudig en in zijn eigen jargon de door hem gewenste analyses kan doen en daarvan overzichten kan maken.

Dit betekent niet dat het ERP-systeem moet worden uitgekleed, wel dat ‘onder de motorkap’ slimme dingen met de datastructuren gedaan moeten worden, zonder dat de gebruiker dit merkt. De bestaande datastructuur die is ingericht op transactie, moet geschikt worden gemaakt voor analyse en rapportage. Het moet voor gebruikers mogelijk zijn om in milliseconden analyses uit te voeren over complexe processen, zonder dat het ERP-systeem in de basis verandert en zonder dat je “business people” IT lingo moet bijbrengen. Datacomplexiteit kun je niet verminderen, maar je kunt het wel slim verbergen waardoor het benutten van data een stuk eenvoudiger wordt.

Auteur: Jacques Adriaansen Director Every Angle Academy/Mede-oprichter Every Angle

]]>
Tue, 26 Aug 2014 09:33:27 +0200 ERP-complexiteit kun je niet verminderen, wel handig verbergen http://dutchitchannel.nl/item/515476/erp-complexiteit-kun-je-niet-verminderen-wel-handig-verbergen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Imtech ICT komt in handen van Vinci http://dutchitchannel.nl/item/515474/imtech-ict-komt-in-handen-van-vinci.html Imtech ICT is voor 255 miljoen euro verkocht aan Vinci S.A. dat ook eigenaar is van reseller Axians. Dit meldt Gerard van de Aast, ceo van Royal Imtech. Vinci is een infrastructuurspecialist met 191.000 werknemers en actief in 100 landen. Vinci haalde in 2013 een omzet van 40 miljard euro.

Imtech ICT haalde in 2013 een omzet van 740 miljoen euro en bedient 7000 klanten. Het levert onder andere oplossingen van Cisco, HP, IBM, SAP, Juniper en EMC. De strategie is gebouwd op vijf pijlers: cloud solutions, managed services, business analysis, collaboration solutions en business solutions.

Polen

Met de verkoop wil Royal Imtech zijn schulden afbetalen na grote verliezen die in Duitsland en Polen werden gemaakt. Sindsdien moet de voormalige beurslieveling klap na klap incasseren en verschrompelde de aandelenkoers tot minder dan een halve euro. De aangekondigde maatregelen moeten ervoor zorgen dat de schuldenlast van 1 miljard euro omlaag kan. Imtech heeft het voorbije halfjaar opnieuw een groot verlies geboekt. Het schrapt nog eens honderden banen en verkoopt zijn ICT-divisie, geeft aandelen uit en maakte nieuwe afspraken met de banken. Op die manier denkt het bedrijf te kunnen gaan werken aan zijn herstel. Beleggers reageerden opgelucht op de aankondiging: het aandeel van Imtech koerstte tegen de middag bijna 9 procent hoger.

Ontslagen

Operationeel gaat het nog niet goed met Imtech, stelde topman Gerard van de Aast. Om het herstel te bespoedigen snijdt het bedrijf dieper in de organisatie. In de tweede helft van dit jaar verdwijnen in Nederland en Duitsland nog eens 750 banen, gelijkmatig verdeeld over beide landen. Ook wordt overtollige kantoorruimte van de hand gedaan. De ingrepen brengen circa 60 miljoen euro aan kosten met zich mee.

Imtech maakte verder bekend dat het voor 600 miljoen euro aandelen gaat uitgeven, waarvan 500 miljoen euro wordt gebruikt voor schuldreductie. Na maandenlang onderhandelen kon Imtech bovendien een akkoord met zijn banken aankondigen. Het bedrijf krijgt tot het eind van het eerste kwartaal van 2016 uitstel van zijn financieringsvoorwaarden en de looptijd van alle kredieten is verlengd tot juli 2017. Daardoor dalen de rentekosten met circa 70 miljoen euro. Van de Aast toonde zich tevreden met de bankafspraken en zei dat Imtech nu de tijd en de ruimte heeft gekregen om te werken aan herstel.

Imtech zag zijn nettoverlies in de eerste helft van dit jaar oplopen tot 301,5 miljoen euro, tegenover een min van 230,5 miljoen euro vorig jaar. De omzet zakte met 11,5 procent tot 2,23 miljard euro. Het operationele verlies (ebitda) uit voortgezette activiteiten liep wel terug, van 59 miljoen naar 25 miljoen euro. Het aantal werknemers nam tussen de eerste helft van 2013 en de eerste zes maanden van dit jaar met bijna 2.700 af tot 23.215 voltijds equivalenten.

In samenwerking met Datanews

]]>
Tue, 26 Aug 2014 08:05:15 +0200 Imtech ICT komt in handen van Vinci http://dutchitchannel.nl/item/515474/imtech-ict-komt-in-handen-van-vinci.html&field=Foto1&width=165.jpg
Product: SAP HANA Appliance is een volledig nieuw, state-of-the-art platform voor real-time business http://dutchitchannel.nl/item/515248/product-sap-hana-appliance-is-een-volledig-nieuw-state-of-the-art-platform-voor-real-time-business.html High speed data processing is een sine qua non geworden voor moderne business analytics software. Een andere ontwikkeling is dat veel organisaties op zoek zijn naar data op verschillende plekken. Maar vaak is er geen enkele sprake van een single data-view. Bovendien zijn tradionele oplossingen sterk afhankelijk van de prestaties van databases en fysieke hardware. Pakketten als ERP en CRM krijgen een steeds grotere hoeveelheid data te verwerken. Eindgebruikers willen echter niet wachten op het resultaat. Daarom is er vraag naar een oplossing die bij hoge snelheid tegelijkertijd en grote flexibiliteit vereschaft in zoekmogelijkheden, inclusief de juiste in-memory processing power. SAP en IBM hebben daarom het SAP HANA appliance ontwikkeld, die onder meer wordt geleverd door BP Solutions.

Voor meer informatie klik hier

]]>
Tue, 26 Aug 2014 08:00:37 +0200
Apple iPhone 5 met haperende batterij wordt gratis vervangen http://dutchitchannel.nl/item/515472/apple-iphone-met-haperende-batterij-wordt-gratis-vervangen.html Een aantal Apple iPhone 5 devices, die tussen september 2012 en januari 2013 zijn gemaakt, hebben een batterijprobleem. Op 29 augustus start Apple in Nederland met een actie om de accu van de getroffen smartphones gratis te vervangen.

Lees meer op de speciale website waarbij de iPhone kan worden gecontroleerd.

WK

 

]]>
Mon, 25 Aug 2014 20:31:06 +0200 Apple iPhone 5 met haperende batterij wordt gratis vervangen http://dutchitchannel.nl/item/515472/apple-iphone-met-haperende-batterij-wordt-gratis-vervangen.html&field=Foto1&width=165.jpg
PenThese ICT overgenomen door ITSN http://dutchitchannel.nl/item/515467/penthese-ict-overgenomen-door-itsn.html IT Services Nederland BV (ITSN), met vestigingen in Venlo en Eindhoven, zet de dienstverlening van de gefailleerde vennootschap PenThese ICT uit Venlo voort. Bij de overname zijn ook medewerkers van PenThese ICT naar ITSN overgestapt. Dit meldt ITSN op zijn website.

Curator Mat Muijres van Vlaminckx Advocaten heeft de verkoop van de ondernemingsactiviteiten van PenThese ICT aan ITSN begeleid. De bijna 30 klanten van PenThese ICT hebben daardoor geen hinder ondervonden van het faillissement van PenThese ICT, aldus ITSN.

WK

 

]]>
Mon, 25 Aug 2014 18:58:52 +0200 PenThese ICT overgenomen door ITSN http://dutchitchannel.nl/item/515467/penthese-ict-overgenomen-door-itsn.html&field=Foto1&width=165.jpg
Voormalig IBM CEO John Akers overleden http://dutchitchannel.nl/item/515466/voormalig-ibm-ceo-john-akers-overleden.html Voormalig IBM CEO John Akers is afgelopen 22 augustus op 79-jarige leeftijd in Boston overleden. Hij werkte sinds 1960 bij IBM en werd in 1985 IBM's zesde ceo. Dat hield hij tot begin 1993 vol waarna hij met pensioen ging. Hij werd opgevolgd door Lou Gerstner die afkomstig was van RJR Nabisco Holdings. Dat was voor het eerst een ceo van buiten IBM.

Akers was in de jaren zestig succesvol met het neerzetten in de markt van de System/360 en later System/370 mainframes. De grote uitdaging voor Akers was later de opkomst van het pc-tijdperk. Hij wist de AS/400 en de RS/6000 Unix-systemen in de markt te zetten, maar moest door verliezen flinke herstructureringen en ontslagrondes doorvoeren.

Lees meer over het overlijden van John Akers op de IBM website.

WK

 

]]>
Mon, 25 Aug 2014 18:50:38 +0200 Voormalig IBM CEO John Akers overleden http://dutchitchannel.nl/item/515466/voormalig-ibm-ceo-john-akers-overleden.html&field=Foto1&width=165.jpg
VMware pakt uit met nieuwe producten http://dutchitchannel.nl/item/515465/vmware-pakt-uit-met-nieuwe-producten.html VMware kondigt tijdens VMworld 2014 in San Francisco nieuwe virtualisatie-, cloud management- en geïntegreerde OpenStack-oplossingen aan. Deze toepassingen worden toegevoegd aan VMware’s portfolio voor het Software-Defined Datacenter en ondersteunen de flexibele behoeften van bedrijven, aldus de virutalisatie en cloudleverancier. De nieuwe oplossingen breiden volgens VMware het aanbod voor de klant uit door zowel open frameworks als hybride cloud-omgevingen te ondersteunen (van zowel VMware als andere leveranciers). 

Met de VMware Integrated OpenStack oplossing kunnen IT-organisaties van bedrijven en overheden OpenStack API’s en tools aanbieden bovenop de bestaande VMware-infrastructuur en daarmee kosten besparen rond voor compute, storage en beheer. Met de VMware Integrated OpenStack-distributie kunnen klanten een OpenStack-cloud inrichten om interne ontwikkelaars een API-gedreven infrastructuur te bieden. Lees hier meer over VMware’s Integrated OpenStack-oplossing.   

VMware NSX 6.1 
De vernieuwde versie van VMware’s NSX 6.1 bevat mogelijkheden voor geavanceerde netwerkmicrosegmentatie, verbeterde hybride cloud-connectiviteit, Equal Cost Multi-Path (ECMP) routing en integratie met VMware vCloud Automation Center 6.1. Deze nieuwste versie van VMware’s netwerkvirtualisatieplatform verbetert volgens VMware de beveiliging, schaalbaarheid en prestaties van het software-defined datacenter en de hybride cloud. Lees hier meer over VMware NSX en microsegmentatie.  

De VMware vRealize Suite oplossing combineert de functionaliteit van VMware’s bestaande cloud automation-, cloud operations- en cloud business management-oplossingen. VMware levert hiermee een complete software stack voor het beheer van een software-defined datacenter en public cloud infrastructuur-diensten (IaaS). Het uitgebreide platform, speciaal gebouwd voor het beheer van heterogene omgevingen en hybride clouds, zorgt ervoor dat de IT-afdeling snel de benodigde infrastructuur en applicaties kan leveren als de business daarom vraagt, zonder de controle over het beheer te verliezen. 

VMware vRealize Air Automation is de eerste in de reeks van nieuwe as-a-Service (aaS) cloud management-oplossingen. Met deze nieuwe abonnementsdienst kunnen klanten de levering en het lifecycle management van applicatie- en infrastructuurdiensten automatiseren met behoud van IT-compliance. Lees hier meer over VMware vRealize Air Automation.

VMware vCloud Suite 5.8  is een geïntegreerde oplossing voor het bouwen en beheren van een VMware vSphere private cloud, is gebaseerd op een software-defined datacenter-architectuur. Dit stelt organisaties in staat de IT-omgeving efficiënt en flexibel in te richten. VMware vCloud Suite 5.8 bevat provisioning-capaciteiten, waarmee klanten compute-, netwerk-, en disaster recovery-diensten kunnen toevoegen aan hun applicaties en infrastructuur. Lees hier meer over VMware vCloud Suite 5.8.


Beschikbaarheid
VMware Integrated OpenStack is naar verwachting beschikbaar in de eerste helft van 2015. Geïnteresseerde klanten kunnen zich hier voor deze oplossing aanmelden als VMware’s qualified Beta. VMware NSX 6.1, VMware vRealize Suite en VMware vCloud Suite 5.8 zijn beschikbaar in het derde kwartaal van 2014. 

WK

 

 

]]>
Mon, 25 Aug 2014 18:19:59 +0200 VMware pakt uit met nieuwe producten http://dutchitchannel.nl/item/515465/vmware-pakt-uit-met-nieuwe-producten.html&field=Foto1&width=165.jpg
VMware introduceert VMware EVO: RAIL hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance http://dutchitchannel.nl/item/515463/vmware-introduceert-vmware-evo-rail-hypergeconvergeerde-infrastructuur-appliance.html VMware introduceert tijdens VMworld 2014 zijn nieuwe oplossing VMware EVO: RAIL. Dit is volgens VMware een hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance die klanten helpt bij het stroomlijnen, inzetten en schalen van hun Softwared Defined IT-infrastructuur. VMware EVO: RAIL is de eerste oplossing binnen een reeks hypergeconvergeerde oplossingen van VMware.

VMware zal de aankoop en inzet van deze hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance afstemmen in samenwerking met Dell, EMC Fujitsu, Inspur, NetOne and Supermicro. VMware EVO: RAIL wordt aangeboden door partners als een enkele SKU met hardware, software en service, waarbij partners dienen als een ‘single point-of-contact’. Dankzij de brede ondersteuning van partners, kunnen klanten kiezen uit een breed scala aan systems vendors die VMware EVO: RAIL aanbieden.

Als nieuw bouwblok voor het Software Defined-Datacenter (SDDC) biedt VMware EVO: RAIL geïntegreerde compute-, netwerk-, storage- en beheersoftware die klanten in staat stelt snel en herhaaldelijk software-defined infrastructuurdiensten uit te rollen en te schalen, aldus VMware. De hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance bevat een vooraf geteste, geïntegreerde 100 procent VMware software stack die is geoptimaliseerd voor een 2U/4-node hardware-platform.

Data stores

De VMware EVO: RAIL-software omvat VMware vSphere, VMware Virtual SAN, VMware vCenter Log Insight en de nieuwe EVO: RAIL-motor – allemaal geïntegreerd met hardware van de voorkeursleverancier van de klant. VMware EVO: RAIL vereenvoudigt volgensde leverancier verder de inzet van de appliance, configuratie alsook het beheer, patching en upgrading van de software. De appliance heeft een nieuwe, intuïtieve user interface die het voorheen handmatige proces van het creëren en beheren van virtuele machines stroomlijnt, samen met de geassocieerde netwerken en data stores. 

VMware richt zich met VMware EVO: RAIL op organisaties in de mid-market en het enterprise-segment. Met VMware Virtual SAN als basissoftware is VMware EVO: RAIL geschikt voor situaties zoals een virtual desktop-infrastructuur (VDI) en ook voor bijkantoren van organisaties in sectoren zoals financiële dienstverlening, overheid, gezondheidszorg, hoger onderwijs, verzekeraars, olie en gas en retail. Omdat de appliance is gebaseerd op VMware vSphere, kan hij samenwerken met bestaande VMware vSphere-omgevingen en ook dienen als on-ramp naar VMware vCloud Air.

Prijs en beschikbaarheid
VMware EVO: RAIL is naar verwachting via partners beschikbaar vanaf de tweede helft van 2014. De hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance, inclusief hardware, software en ondersteuning wordt beschikbaar gemaakt voor aankoop via een enkel SKU op de price books van partners. De prijs wordt bekend via VMware EVO: RAIL-partners.

WK

 

]]>
Mon, 25 Aug 2014 17:22:55 +0200 VMware introduceert VMware EVO: RAIL hypergeconvergeerde infrastructuur-appliance http://dutchitchannel.nl/item/515463/vmware-introduceert-vmware-evo-rail-hypergeconvergeerde-infrastructuur-appliance.html&field=Foto1&width=165.jpg
Forbes benoemt Salesforce.com tot meest innovatieve bedrijf ter wereld http://dutchitchannel.nl/item/515435/forbes-benoemt-salesforce-com-tot-meest-innovatieve-bedrijf-ter-wereld.html Het CRM-platform Salesforce.com is door het Amerikaanse zakenblad Forbes uitgeroepen tot meest innovatieve bedrijf ter wereld. Het is het vierde jaar op rij dat Salesforce.com deze titel door Forbes krijgt toegeschreven.

"Forbes’ erkenning als meest innovatieve bedrijf ter wereld en het record dat dit voor de vierde keer achter elkaar gebeurt, is ronduit fantastisch", zegt Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. "Het is een eerbetoon aan het salesforce.com-team wereldwijd, dat zich er continue op richt onze klanten succesvol te maken."

Salesforce.com werd vijftien jaar geleden opgezet met nieuwe technologie, nieuwe business-modellen en een nieuwe manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo komt met het 1:1:1 model van de Salesforce.com Foundation 1 procent van het totaal aantal arbeidsuren, 1 procent van het bedrijfskapitaal en 1 procent van de producten en oplossingen ten goede aan non-profit instellingen.

]]>
Mon, 25 Aug 2014 15:45:09 +0200 Forbes benoemt Salesforce.com tot meest innovatieve bedrijf ter wereld http://dutchitchannel.nl/item/515435/forbes-benoemt-salesforce-com-tot-meest-innovatieve-bedrijf-ter-wereld.html&field=Foto1&width=165.jpg
69% van de consumenten beschikt in 2019 over IoT-apparaat http://dutchitchannel.nl/item/515431/van-de-consumenten-beschikt-in-over-iot-apparaat.html Het Internet of Things (IoT) is voor veel consumenten een totaal onbekend fenomeen. Opvallend, aangezien het aantal consumenten dat over een IoT-apparaat de komende jaren hard zal stijgen. Naar verwachting beschikt 69% van de consumenten in 2019 over een IoT-apparaat.

Dit blijkt uit onderzoek van The Acquity Group. Het bedrijf schrijft in het rapport 'The Internet of Things: The Future of Consumer Adoption' dat 30% van de 2.000 ondervraagde consumenten op dit moment al over een IoT-apparaat beschikt. Denk hierbij aan een slimme wasmachine, maar ook aan een slimme Nest-thermostaat. Dit percentage groeit de komende jaren snel. Naar verwachting zullen vooral wearables populair zijn, apparaten die op het lichaam of op kleding kunnen worden gedragen. Naar verwachting koopt ongeveer 13% van de consumenten komend jaar een wearable.

Slimme kleding is niet populair
Er zijn echter ook vormen van IoT te vinden die beduidend minder populair zijn. Slimme kleding zoals Google Glass is hier een goed voorbeeld van. Slechts 3% van de consumenten geeft aan van plan te zijn komend jaar een dergelijk apparaat aan te schaffen. 15% is van plan dit in de komende vijf jaar te doen.

Consumenten melden echter ook allerlei allerlei obstakels te zien bij de aanschaf van IoT-apparaten. 36% van de consumenten geeft aan moeite te hebben de toegevoegde waarde van dit soort apparaten te herkennen, wat voor de groep de belangrijkste reden is een dergelijk apparaat niet aan te schaffen. De kosten van de apparatuur is voor consumenten de op één na belangrijkste reden de aanschaf van IoT-apparatuur uit te stellen. Privacy staat op de derde positie.

Niet bekend met IoT
Veel problematischer is echter het feit dat maar liefst 87% van alle consumenten aangeeft voor het onderzoek van The Acquity Group nog nooit van het begrip IoT te hebben gehoord. Deze groep heeft dan ook geen idee wat de nieuwe ontwikkeling precies inhoudt en wat dit hen voor voordelen kan bieden. 64% van de consumenten geeft aan niet bekend te zijn met slimme apparaten zoals thermostaten en koelkasten. 40% stelt het fenomeen wearables niet te kennen. Voor bedrijven die zich richten op IoT-apparaten is er dan ook de nodige werk aan de winkel. 

Het onderzoek van The Acquity Gropu is hier te vinden. 

]]>
Mon, 25 Aug 2014 15:12:19 +0200 69% van de consumenten beschikt in 2019 over IoT-apparaat http://dutchitchannel.nl/item/515431/van-de-consumenten-beschikt-in-over-iot-apparaat.html&field=Foto1&width=165.jpg
Grootste Tetra-netwerk van Nederland krijgt upgrade http://dutchitchannel.nl/item/515434/grootste-tetra-netwerk-van-nederland-krijgt-upgrade.html Het grootste commerciële Tetra-netwerk in Nederland, België en Engeland krijgt een upgrade. Het zogenoemde Entropia-netwerk biedt voortaan een betere dekking in combinatie met een sterke netwerkbeveiliging en flexibele netwerkcapaciteit. De upgrade staat gepland voor vannacht 25 augustus en zal de 26e afgerond zijn.

Tetra is een bestaande en bewezen techniek, die wereldwijd wordt ingezet door gebruikers uit de openbare orde en veiligheidsvoorziening. Het grote voordeel van de techniek is dat er vrijwel direct een verbinding kan worden opgezet. Daarnaast is er de mogelijkheid voor groepsgesprekken. Tetra is een wereldwijde standaard en staat bekend om de hoge mate van bedrijfsveiligheid en de solide encryptie.

Missiekritieke communicatie
"Met dit netwerk is professionele mobiele missiekritische communicatie met de modernste middelen mogelijk. Dit nieuwe netwerk verzekert de toekomst van professionele mobiele communicatie voor de komende tien jaar", zegt Philip Vercruysse, CEO van Entropia Digital.

Het Tetra-netwerk is volgens Vercruysse van groot belang voor de Nederlandse economie. Vercruysse: "Veel partijen zijn afhankelijk van goede communicatiemiddelen. Onze economische infrastructuur is afhankelijk van goede communicatie. Bij het lossen van een schip in de haven van Rotterdam, als een verpleger direct informatie moet delen met een arts, wanneer een medewerker van Rijkswaterstaat moet doorgeven waar een stremming plaats heeft: overal is snelheid en zekerheid van communicatie cruciaal."

200 Tetra-masten
In totaal worden 200 Tetra-masten versneld uitgerold in Nederland, die bestaan uit dual core switches met volledig redundante core-switches. Het gaat om een Dimetra 8.1-Tetra-netwerk, dat is voorzien van een hoge encryptie. Daarnaast is het netwerk ingericht met dubbel hoge redundante IP-Tetra-Switchen die geografisch van elkaar gescheiden zijn. Softwarematig is er gezorgd voor grotere capaciteit en een geautomatiseerd systeem voor software-upgrade- en onderhoudsactiviteiten.

]]>
Mon, 25 Aug 2014 15:10:46 +0200 Grootste Tetra-netwerk van Nederland krijgt upgrade http://dutchitchannel.nl/item/515434/grootste-tetra-netwerk-van-nederland-krijgt-upgrade.html&field=Foto1&width=165.jpg
Transparent geeft klanten beter inzicht in uitgaande betalingen met SAS Visual Analytics http://dutchitchannel.nl/item/515433/transparent-geeft-klanten-beter-inzicht-in-uitgaande-betalingen-met-sas-visual-analytics.html Transparent, specialist in accounts payable data mining, maakt bekend te hebben gekozen voor SAS Visual Analytics. Met de oplossing van SAS biedt Transparent haar klanten een communicatietool die niet alleen live inzicht in de werkzaamheden van Transparent geeft, maar ook op een zowel visueel aantrekkelijke als transparante wijze managementrapportages kan inzien en rapporten kan genereren. De rapporten helpen bij het opschonen van de crediteurenadministratie, het inzichtelijk maken van het verleden, benchmarking en het creëren van actieve spend analyses.

Transparent analyseert uitgaande betalingen van klanten met geavanceerde data mining-technologie. Dit houdt concreet in dat het verloren werkkapitaal, ontstaan door dubbele betalingen, openstaande creditnota’s en gemiste betalingskortingen, terughaalt. Transparent corrigeert daarbij ook direct de fouten die zijn gemaakt en adviseert hoe de klant zijn processen beter kan inrichten om deze te voorkomen.

Real time rapportages
“Om klanten inzicht te geven in onze analyses werken we met real time rapportages. Hiervoor maakten we tot voor kort gebruik van een verlengstuk van onze database-omgeving. Dit maakte rapporteren echter tot een tijdrovende klus. Bovendien bood het systeem geen flexibiliteit om de rapportage af te stemmen op de specifieke situatie van klanten. Deze werkwijze was voor ons niet meer acceptabel”, legt Maikel van Rijn, Director IT Services bij Transparent, uit. Van Rijn ging daarom op zoek naar een oplossing die de gewenste rapportages kan genereren zodat zowel Transparent als haar klanten nog beter inzicht krijgen in de analyseresultaten. De keuze is gevallen op SAS Visual Analytics

Van Rijn ziet ook mogelijkheden om in de toekomst met SAS Visual Analytics nieuwe diensten aan te bieden zoals een ‘spend analyse’. Door met SAS Visual Analytics de financiële inkoopgegevens van de klantendata te analyseren en beter inzichtelijk te maken, kan Transparent laten zien waar de meeste mogelijkheden voor inkoopvoordelen zitten zodat men inkoop makkelijker kan bundelen en daarmee kostenvoordeel kan behalen.

]]>
Mon, 25 Aug 2014 14:07:25 +0200 Transparent geeft klanten beter inzicht in uitgaande betalingen met SAS Visual Analytics http://dutchitchannel.nl/item/515433/transparent-geeft-klanten-beter-inzicht-in-uitgaande-betalingen-met-sas-visual-analytics.html&field=Foto1&width=165.jpg
Amerikaanse Secret Service waarschuwt voor malware op kassasystemen http://dutchitchannel.nl/item/515429/amerikaanse-secret-service-waarschuwt-voor-malware-op-kassasystemen.html Bedrijven die werken met Point-of-Sale-systemen moeten extra alert zijn op de aanwezigheid van malware. De malware heeft inmiddels systemen van zeker 1.000 verschillende bedrijven geïnfecteerd. Hiervoor waarschuwen het Amerikaanse Computer Emergency Readiness Team (US-CERT), het Department of Homeland Security en de Amerikaanse Secret Service.

Regelmatig komt nieuws naar buiten van cyberaanvallen op Point-of-Sale-systemen, waarbij cybercriminelen proberen betaalgegevens buit te maken. Het meest bekende incident is de cyberaanval op de winkelketen Target, waarbij ruim 40 miljoen creditcardnummers werden buitgemaakt. Onlangs was het raak bij koeriersbedrijf UPS, waarvan 51 Amerikaanse vestigingen met malware besmet waren geraakt.

Backoff-malware
US-CERT, het Department of Homeland Security en de Secret Service melden nu dat deze aanvallen zijn opgezet met de 'Backoff'-malware. Dit is kwaadaardige software die misbruik maakt van de remote desktop-software. Dit soort software is bedoeld om een computer of server op afstand te kunnen beheren. De software is vaak standaard op machines aanwezig om het beheer van de machine te vereenvoudigen en kan alleen worden gebruikt nadat het juiste wachtwoord is ingevoerd. Door deze wachtwoorden van de remote desktop-software te kraken kunnen cybercriminelen de features van de software misbruiken.

De partijen waarschuwen dat de Backoff-software zeer lastig te detecteren is. Veel virusscanners zouden de kwaadaardige software dan ook niet opmerken. US-CERT, het Department of Homeland Security en de Secret Service adviseren bedrijven die met Point-of-Sale-systemen werken daarom nu netwerk een uitgebreide check te geven en op de aanwezigheid van de Backoff-malware te controleren.

]]>
Mon, 25 Aug 2014 11:39:29 +0200 Amerikaanse Secret Service waarschuwt voor malware op kassasystemen http://dutchitchannel.nl/item/515429/amerikaanse-secret-service-waarschuwt-voor-malware-op-kassasystemen.html&field=Foto1&width=165.jpg
MKB'ers willen krachten bundelen met collega-ondernemers http://dutchitchannel.nl/item/515426/mkbers-willen-krachten-bundelen-met-collega-ondernemers.html 42% van de Nederlandse MKB'ers ziet het bundelen van krachten met collega-ondernemers of leveranciers als één van de belangrijke innovatietrends. Ook het aanbieden van nieuwe (online) producten of diensten (40%) en duurzaam ondernemen (36%) zijn volgens de ondernemers belangrijke trends.

Dit blijkt uit de MKB Marktonitor van Unique en TNO. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 1.585 MKB’ers (tot 500 medewerkers) ondervraagd over de bedrijfseconomische ontwikkelingen en het innovatief vermogen van hun bedrijf.

Financiering van innovaties
Om te kunnen innoveren spreekt verreweg de grootste groep ondernemers (85%) het eigen vermogen aan. Denk hierbij aan privévermogen of informele investeerders. 16% bekostigt innovaties vanuit vreemd vermogen, zoals leningen van de bank of investeringen van externe investeerders. 14% maakt gebruikt van subsidies, zoals van het Innovatiefonds MKB+.

De hoogte van investeringen in innovatie verschillen per bedrijf. 36% van de MKB'ers geeft aan per jaar minder dan 25.000 euro aan innovatie uit te geven. Slechts 8% investeert op jaarbasis meer dan een half miljoen euro.

Redenen om niet te innoveren
Uiteraard zijn er ook ondernemers te vinden die niet innoveren. 46% van deze groep geeft aan dat het ontbreekt aan financiële middelen of slagkracht om innovatief te zijn. Andere genoemde redenen zijn het ontbreken van tijd (43%) of het ontbreken van de juiste kennis en/of capaciteit bij medewerkers (33%).

“Het gezegde twee weten meer dan één bestaat niet voor niets. Waar grote bedrijven een R&D-afdeling hebben om innovatie te waarborgen, moet het MKB het toch doen met personeel dat naast hun dagelijkse werkzaamheden ook tijd moet vinden voor innovatie. Krachtenbundeling is zeker voor kleine en middelgrote bedrijven een goede optie om innovatief te blijven, want voor het opzetten van risicovolle innovatietrajecten ontbreekt het namelijk vaak aan zaken als tijd en geld. Door samen te werken met andere partijen, zijn risico’s gespreid en wordt kennis gedeeld. Daar komt nog eens bij dat door samen te brainstormen er al snel de beste ideeën op tafel komen. Een kwestie van het beste van twee werelden!”, zegt Raymond Puts, algemeen directeur van Unique.

]]>
Mon, 25 Aug 2014 09:56:27 +0200 MKB'ers willen krachten bundelen met collega-ondernemers http://dutchitchannel.nl/item/515426/mkbers-willen-krachten-bundelen-met-collega-ondernemers.html&field=Foto1&width=165.jpg
Zakelijke Dropbox-gebruikers krijgen toegang tot nieuwe features http://dutchitchannel.nl/item/515425/zakelijke-dropbox-gebruikers-krijgen-toegang-tot-nieuwe-features.html Dropbox geeft zakelijke gebruikers vroegtijdig toegang tot een aantal nieuwe features. Het gaat om alleen-lezen-machtigingen voor gedeelde mappen, wachtwoorden voor gedeelde links en vervaldata voor gedeelde links.

De nieuwe features zijn beschikbaar voor alle teams van Dropbox voor bedrijven. De nieuwe instellingen voor gedeelde mappen en gedeelde links zijn ontwikkeld om gebruikers meer controle te krijgen over hun bestanden en zowel de wijze als het moment waarop zij samenwerken. Klanten van Dropbox voor bedrijven kunnen deze functies vandaag al gaan gebruiken.

Klanten van Dropbox voor bedrijven zijn de tweede groep gebruikers die toegang krijgen tot de nieuwe features. Eerder gaf Dropbox een groep gebruikers via een speciaal programma vroege toegang tot de features. Het bedrijf bedankt deze groep voor de feedback die zij hebben verstrekt, wat heeft geholpen bij de verdere ontwikkeling van de functies.

]]>
Mon, 25 Aug 2014 09:43:39 +0200 Zakelijke Dropbox-gebruikers krijgen toegang tot nieuwe features http://dutchitchannel.nl/item/515425/zakelijke-dropbox-gebruikers-krijgen-toegang-tot-nieuwe-features.html&field=Foto1&width=165.jpg
SimpliVity lanceert OmniStack Data Virtualization Platform op Cisco's UCS platform http://dutchitchannel.nl/item/515424/simplivity-lanceert-omnistack-data-virtualization-platform-op-ciscos-ucs-platform.html SimpliVity kondigt de beschikbaarheid van het OmniStack Data Virtualization Platform aan op Cisco's UCS platform. De oplossing is bedoeld om klanten op economische wijze gebruik te laten maken van de cloud, terwijl zij profiteren van enterprise-niveau prestaties, bescherming en functionaliteiten.

De oplossing levert volgens SimpliVity driemaal betere besparingen op de total cost of ownership ten opzichte van een traditionele infrastructuur. Het OmniStack Data Virtualization Platform is gebaseerd op drie technologische innovaties:

 • Een Data Virtualization Platform: dit platform levert inline deduplicatie, compressie en optimalisatie van alle data voordat deze data op de schijf wordt bijgeschreven. Dit proces wordt eenmalig uitgevoerd, waarna de data in geoptimaliseerde vorm wordt bewaard in alle fases van zijn levenscyclus. 
 • Global Unified Management: Het platform maakt het mogelijk alle resources en workload policies wereldwijd te beheren vanuit één scherm. Het is hierdoor niet langer nodig handmatig zaken te regelen met LUN's, shares, volumes, schijfgroepen, masking, mapping, etc. 
 • Hyperconvergence: Abstracte workloads kunnen worden gescheiden van onderliggende hardware, pool resources en geautomatiseerde diensten. Hyperconvergence levert een hypervisor, server, storage, netwerk resources, backup en WAN-geoptimaliseerde replicatie naar een tweede locatie of de cloud.

De nieuwe oplossing wordt gedemonstreerd op VMworld 2014. SimpliVity is te vinden op stand #1029.

]]>
Mon, 25 Aug 2014 09:35:06 +0200 SimpliVity lanceert OmniStack Data Virtualization Platform op Cisco's UCS platform http://dutchitchannel.nl/item/515424/simplivity-lanceert-omnistack-data-virtualization-platform-op-ciscos-ucs-platform.html&field=Foto1&width=165.jpg
Microsoft en HP werken aan alternatief voor Chromebook http://dutchitchannel.nl/item/515379/microsoft-en-hp-werken-aan-alternatief-voor-chromebook.html HP en Microsoft werken samen aan een 14-inch HP Stream notebook met een gratis cloud storage dienst die twee jaar geldig is. Dit als alternatief voor de Google-gebaseerde Chromebooks die steeds meer in trek zijn, onder andere in het onderwijs.

Dit meldt Mobile Geeks die productdetails bekeek van Gigacom. De HP Stream 14-inch Windows 8.1 notebook bestaat uit een 1366 x 768 display, een zuinige AMD (AMD) processor, 2GB aan RAM en tot 64GB aan flash storage, een SDXC card slot, Bluetooth, Wi-Fi, drie USB poorten, HDMI en een webcam. De cloud storage dienst is voor zien van 100GB aan Microsoft OneDrive storage. 

De HP Stream gaat tusen de 199 en 249 dollar kosten. Nu kost een HP Chromebook rond 299 dollar. HP neemt het in de Chromebook markt op tegen onder andere marktleider Samsung en Acer.

WK

 

]]>
Mon, 25 Aug 2014 06:58:02 +0200 Microsoft en HP werken aan alternatief voor Chromebook http://dutchitchannel.nl/item/515379/microsoft-en-hp-werken-aan-alternatief-voor-chromebook.html&field=Foto1&width=165.jpg
SDN-markt is in 2018 goed voor 8 miljard dollar omzet http://dutchitchannel.nl/item/515378/sdn-markt-is-in-goed-voor-miljard-dollar-omzet.html  

Software-defined networking (sdn) is geen hype meer maar een groeimarkt zo meldt onderzoeksbureau IDC. De wereldwijde sdn-markt, die bestaat uit fysieke netwerkinfrastructuur, controller en netwerk virtualisatie software, sdn netwerk security services en sdn-gerelateerde professional services, is dit jaar goed voor een omzet van 960 miljoen dollar. In 2016 is de sdn-markt goed voor 8 miljard dollar.

De sdn-markt heeft een compound annual growth rate (CAGR) van 89,4 procent. Vooral grote bedrijven, overheiden en enterprise en cloud service providers schaffen vaker sdn-oplossingen aan. Ze willen meer flexibele netwerken voor cloud, mobility, big data en Internet of Things oplossingen.

Partijen die sdn-oplossingen bieden zijn onder andere Cisco (ACI), VMware (NSX), Juniper, HP, Dell en netwerkleveranciers.

WK

 

]]>
Mon, 25 Aug 2014 06:24:04 +0200 SDN-markt is in 2018 goed voor 8 miljard dollar omzet http://dutchitchannel.nl/item/515378/sdn-markt-is-in-goed-voor-miljard-dollar-omzet.html&field=Foto1&width=165.jpg
Nederlandse autobedrijven doelwit van cybercriminelen http://dutchitchannel.nl/item/515377/nederlandse-autobedrijven-doelwit-van-cybercriminelen.html Verschillende autobedrijven in zowel Nederland, Duitsland, Italië als het Verenigd Koninkrijk zijn doelwit van een gerichte malware-aanval. Cybercriminelen proberen de bedrijven te besmetten met malware om allerlei gevoelige informatie te stelen. Het incident toont aan dat bedrijven in alle sectoren alert moeten zijn op dergelijke aanvallen en beveiligingsoplossingen vandaag de dag interessant zijn voor iedere sector.

Symantec waarschuwt voor de cyberaanval 'Carbon Grabber'. Cybercriminelen richten zich specifiek op allerlei soorten autobedrijven. Denk hierbij aan verhuurbedrijven, maar ook aan transportbedrijven of organisaties die bedrijfsvoertuigen leveren. In 31% van de gevallen zou het gaan om Nederlandse bedrijven.

Technik Automobile GMBH
De bedrijven ontvangen een e-mail van een Duits bedrijf met de naam 'Technik Automobile GMBH', dat in werkelijkheid niet bestaat. Het bedrijf claimt gebruikte auto's te willen kopen. Geïnteresseerde bedrijven worden doorverwezen naar de bijlage van de e-mail, waarin een lijst met gevraagde modellen zou zijn opgenomen.

Op het eerste oog lijkt het om een PDF-bestand te gaan dat is ingepakt in een ZIP-bestand. In werkelijkheid gaat het echter om malware die van Symantec de naam 'Carbon Grabber Trojan' heeft gekregen. Dit stukje software infecteert Microsoft Outlook, Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox. Eenmaal actief gaat de malware op zoek naar informatie. Ook informatie die versleuteld wordt verzonden wordt onderschept, aangezien de data al wordt gestolen voordat de versleuteling wordt toegepast.

Gestolen gegevens
Allerlei gegevens worden door de malware buitgemaakt. Denk hierbij aan inloggegevens voor online accounts bij websites, maar ook aan inloggegevens voor e-mailaccounts. De servers worden verzonden naar een server die is opgezet door de cybercriminelen.

Het incident laat zien dat bedrijven in iedere sector tegenwoordig doelwit kunnen worden van cybercrime. Nagenoeg ieder bedrijf werkt tegenwoordig immers met IT, wat cybercriminelen de mogelijkheid geeft de IT-systemen van deze bedrijven aan te vallen in een poging gevoelige informatie buit te maken. Ieder bedrijf, ongeacht de sector waarin het actief is, zou dan ook alert moeten zijn op cyberaanvallen. Symantec adviseert bedrijven beveiligingsoplossing volledig up-to-date te houden en kritisch te kijken naar alle bestanden die via e-mail worden toegezonden.

]]>
Sun, 24 Aug 2014 12:36:34 +0200 Nederlandse autobedrijven doelwit van cybercriminelen http://dutchitchannel.nl/item/515377/nederlandse-autobedrijven-doelwit-van-cybercriminelen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Rituals: Snelle groei gefaciliteerd door ICT http://dutchitchannel.nl/item/515241/rituals-snelle-groei-gefaciliteerd-door-ict.html Cosmeticamerk Rituals maakt een spectaculaire groei door Tien jaar geleden had de keten nog één winkel in de Amsterdamse Kalverstraat en inmiddels is Rituals te vinden in veertien landen met 350 winkels en bijna 1000 ‘shop-in-shops’. IT speelt bij deze expansie een cruciale rol. Een van de meest recente projecten is het uniformeren van alle stamdata met behulp van de Master Data Management (MDM)-software van Stibo Systems. Hiermee heeft iedereen in de organisatie altijd de beschikking over de juiste data, wat uiteindelijk leidt tot altijd de meest recente stuurinformatie.

“In de begintijd hebben we ons vooral gericht op de voorkant, met zaken als het opbouwen van het merk, productontwikkeling en distributie”, zegt Jan-Willem Boerhout, als Director Program Management verantwoordelijk voor ICT strategie en alle ICT gerelateerde projecten binnen Rituals. “De afgelopen twee jaar zijn we bezig gegaan om de basissystemen stabiel te maken om verdere groei te faciliteren.”

“We zijn nu ook bezig met diverse uitgebreide ICT projecten, waaronder het vervangen van ons ERP-systeem en implementatie van de Master Data Management (MDM) oplossing STEP van Stibo Systems. Dat alles willen we natuurlijk ook wereldwijd regelen. Het zijn dus best veel IT-projecten die we in goede banen moeten leiden.”

Cruciale rol

Technologie speelt bij Rituals een cruciale rol. “Geen enkel product komt in de winkel zonder dat er technologie aan te pas komt. Om voor elkaar te krijgen dat onze klanten kunnen genieten van onze producten is veel technologie nodig. Daarin proberen we vooruitstrevender te zijn dan de gemiddelde retailer. Traditionele retailers lopen vaak een paar jaar achter met IT, omdat ze denken dat zij dat zij het zich niet kunnen permitteren om in nieuwe technologie te investeren omdat dit teveel risico's zou dragen.”

“Zelf heb ik al vanaf het begin de kans gekregen om nieuwe dingen te proberen, om nieuwe technologie in te zetten om ons flexibeler te maken, beter, en producten sneller naar de markt te brengen. Een goed voorbeeld van deze visie is dat wij acht jaar geleden al het hele idee van cloud computing hebben omarmd. Dit hebben we gedaan vanwege de flexibiliteit en lagere kosten.”

“Op ons hoofdkantoor staat bijvoorbeeld geen enkele server. Al onze servers staan in een private cloud. Dat geeft ons de mogelijkheid om snel winkels en hoofdkantoren in andere landen te openen. Het is eigenlijk alleen een kwestie van inloggen. Ook de mensen die vanuit Nederland naar een bepaald land toegaan hebben zo toegang tot het systeem.”

“We kiezen sterk voor outsourcen, tenzij het zin heeft om iets in-house te doen. Onze IT-afdeling is daarom lean and mean. Wij proberen met technologie te innoveren. Technologie moet daadwerkelijk iets opleveren en zin hebben. Dan rollen we het uit.”

Gelukkig prijzen

“Ik mag me gelukkig prijzen met een managementteam dat daar voor open staat en in wil investeren. Maar het moet wel bewezen worden. Daarom introduceren we bijvoorbeeld niet in één keer tablets in alle winkels. We kijken eerst hoe het ons verkoopproces kan ondersteunen en of het in praktijk gaat werken. Medewerkers in de winkels werken bijvoorbeeld vaak met crèmes, wanneer je daarna met je vingers op een tablet moeten werken is dat misschien niet handig.”

“Zoals bij iedere startende ondernemer zijn zaken aanvankelijk gewoon gegroeid omdat we het zo doen. Wij gebruiken daarom net als elk bedrijf het fantastische allesomvattende pakket Excel. Daar kun je van alles mee doen, maar tegelijkertijd groeit dat bijna altijd uit zijn jasje. Bij ons speelde dat bijvoorbeeld bij productdata en productgegevens, vooral tijdens de snelle expansie naar verschillende landen. Overal hadden we bijvoorbeeld andere formulieren voor de douane nodig om onze producten het land in te krijgen. Het kost ongelofelijk veel handwerk om dat voor elk land apart te doen.”

“Alle productinformatie – van de afmetingen, tot ingrediënten en gewicht - stond altijd in een Excel bestand op onze shared drive. Twee jaar geleden hebben we geprobeerd om al die gegevens in een eigen database te stoppen om het controleerbaarder te maken. Dat is gelukt, alleen was dit uitsluitend op artikelen gericht.”

Processen

“Een van de eerste dingen die je dan goed moet weten is hoe je processen lopen. Wat je verder goed moeten weten is wat je basisgegevens zijn. Dan komen veel dingen naar boven. Een voorbeeld is informatie over de winkels. Als je wilde weten of in een winkel een bepaald meubel stond moest je de areamanager bellen. Dat kan met twintig winkels, maar met 350 winkels in veel verschillende landen kan dat niet meer.”

Daar was dus een systeem voor nodig dat meer bevatte dan alleen productinformatie. “We wilden al onze basisinformatie en statische informatie goed organiseren. Om de artikelassortimenten te linken aan typen meubels, aan type locaties en wellicht aan type medewerker. Al onze stamdata komen in één systeem. Veel leveranciers zijn echter voornamelijk gericht op productinformatie. Eigenlijk was Stibo Systems de enige aanbieder met een holistische visie.”

Rituals staat nu aan de vooravond van de implementatie. Bijzonder aan de nieuwe constructie is onder meer dat de master data niet meer uit het ERP-systeem komt, maar dat de ERP juist gevoed wordt met schone data. “Dat vereist ook voor de ERP-leveranciers een andere benadering. Want als je iets eenmaal inricht in een ERP-systeem volgens een bepaalde structuur is het lastig is om dat later weer te veranderen. Maar niets is zo veranderlijk voor een bedrijf als de markt.”

Anticiperen

“Als je goed wilt anticiperen op de markt heb je een flexibel systeem nodig. Een systeem dat met een paar drukken op de knop een andere benadering mogelijk maakt, en de data anders aanlevert. Dat kan niet in een ERP-systeem. Op dat gebied was nog wel wat overtuigingskracht nodig. Dus naast het implementatieteam en het bouwteam voor het MDM platform hebben we ook een aantal mensen verantwoordelijk gemaakt voor het veranderingsmanagement, om intern duidelijk te maken wat het doet.”

“Het is dus zeker niet alleen een technisch verhaal. Maar die communicatiekant wordt vaak vergeten bij IT-implementaties. Je moet werken aan je imago, en uitleggen wat je nu aan het doen bent. De afkortingen die wij altijd gebruiken binnen de ICT-sector worden door de meeste mensen niet begrepen. Een van de dingen waar wij al een tijdje mee bezig zijn is daarom bedenken hoe we dit systeem gaan noemen binnen het bedrijf. We moeten het een naam geven zodat iedereen begrijpt waar je het over hebt. Dat is best lastig. We zijn er dan ook nog niet over uit. Ik ben er zelf voorstander van om de naam van de software, STEP, te gebruiken. Dat is wat de mensen zien. Het is in ieder geval heel belangrijk om dat veranderingsmanagement goed in te richten.”

Het project moet volgens hem twee dingen opleveren. “Aan de ene kant moet het een systeem opleveren waarmee we onze stamdata eenduidig opslaan en managen, zodat we altijd over dezelfde dingen praten binnen het bedrijf. Aan de andere kant moet het een nieuwe functie in het bedrijf opleveren. Het moet iemand zijn die als een soort bok op de haverkist gaat zitten en zegt: 'als jij nieuwe zaken wilt toevoegen aan je winkel, ga ik eens kijken hoe dat zich verhoudt tot de rest van organisatie en waar dat allemaal impact op heeft.' Dat is essentieel. Je kunt niet zomaar een systeem neerzetten en niemand daar ‘eigenaar’ van maken.”

“Dit is typisch een systeem dat past bij de business. Heel veel dingen worden alleen maar belegd bij ICT omdat het lijkt dat zij de enigen zijn die het begrijpen. Maar je moet zorgen dat je een ICT-organisatie hebt die met techniek de business ondersteunt. Maar het daadwerkelijke eigenaarschap van de inhoud van dat systeem moet wel ergens in het bedrijf belegd zijn. Uiteindelijk willen we dat iedereen in de organisatie het over hetzelfde heeft als bepaalde zaken, zoals winkels of producten, ter sprake komen.”

]]>
Sat, 23 Aug 2014 08:40:06 +0200 Rituals: Snelle groei gefaciliteerd door ICT http://dutchitchannel.nl/item/515241/rituals-snelle-groei-gefaciliteerd-door-ict.html&field=Foto1&width=165.jpg
ZTE verdubbelt zijn halfjaarwinst http://dutchitchannel.nl/item/515376/zte-verdubbelt-zijn-halfjaarwinst.html ZTE, een Chinese netwerk-, telecom- en smartphoneleverancier, zag zijn omzet met 2,7 procent stijgen naar 19,3 miljard yuan (2,35 miljard dollar). De nettowinst in het eerste halfjaar van 2014 steeg met 264 procent naar 1,13 miljard yuan (138 miljoen dollar).

ZTE deed goede zaken met de verkoop van 4G-technologie aan Chinese service providers. China is goed voor 51,09 procent omzet. Nu wil ZTE meer verkopen aan het buitenland, waaronder ook in Nederland.

Er is verder werk aan de winkel met verkoop van ZTE smartphones en tablets omdat de verkoop daalde met 16,5 procent. ZTE zegt dat klanten minder 3G telefoons kopen en nu vooral kiezen voor smartphones. 

WK

]]>
Sat, 23 Aug 2014 02:09:10 +0200 ZTE verdubbelt zijn halfjaarwinst http://dutchitchannel.nl/item/515376/zte-verdubbelt-zijn-halfjaarwinst.html&field=Foto1&width=165.jpg
Aantal werklozen per vacature is het laagst sinds november 2012 http://dutchitchannel.nl/item/515340/aantal-werklozen-per-vacature-is-het-laagst-sinds-november.html Het gaat goed op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het aantal werklozen per online vacature is in juli 2014 uitgekomen op 5,9. Dit is het laagste cijfer sinds november 2012.

Dit blijkt uit analyse van Jobfeed, een arbeidsmarktanalysetool die alle online vacatures verzamelt, ontdubbelt en analyseert. Jobfeed vergelijkt de vacaturecijfers met de werkloosheidscijfers van het CBS en geeft deze in een spanningsgraadmeter weer. De spanningsgraadmeter bestaat uit een maandelijkse ratio van het aantal werklozen per ontdubbelde online vacature.

http://executive-people.nl afbeelding 

Meeste werklozen in augustus 2013
Het aantal werklozen per online vacature was in augustus 2013 het hoogst met 8,1 werklozen per vacature. In de afgelopen 19 maanden is de spanningsgraad daarnaast niet onder de 6 geweest. Het feit dat er op dit moment 5,9 werklozen per online vacature zijn is dan ook goed nieuws.

Eerder meldde Jobfeed ook al een flinke stijging in het aantal unieke vacatures op internet. De hoeveelheid vacatures is in het tweede kwartaal van 2014 met 17% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

]]>
Fri, 22 Aug 2014 14:31:20 +0200 Aantal werklozen per vacature is het laagst sinds november 2012 http://dutchitchannel.nl/item/515340/aantal-werklozen-per-vacature-is-het-laagst-sinds-november.html&field=Foto1&width=165.jpg
KPMG investeert 25 miljoen euro in Big Data-centrum http://dutchitchannel.nl/item/515339/kpmg-investeert-miljoen-euro-in-big-data-centrum.html KPMG en het Britse wetenschappelijke instituut Imperial College London gaan samen het ‘KPMG Centre for Advanced Business Analytics’ opzetten, een centrum dat bedrijven beter gebruik moet gaan laten maken van Big Data. KPMG investeert 25 miljoen euro in het centrum.

KPMG Centre for Advanced Business Analytics heeft als doelstelling bedrijven te helpen met de inzet van Big Data-gerelateerde tools en technieken. De partijen willen bedrijven via het centrum helpen meer te profiteren van de kansen die Big Data biedt. Met de investering hopen het Imperial College London en KPMG van het Verenigd Koninkrijk een koploper op het gebied van datawetenschappen te maken.

Focus
Het centrum gaat zich richten op vijf verschillende gebieden: analyse van bedrijfskapitaal, groeikansen, mensen, bedrijfsvoering en veerkracht. Het centrum moet bedrijven in het Verenigd Koninkrijk gaan helpen producten en diensten eerder te lanceren dan concurrenten in het buitenland.

Het project heeft in ieder geval een loopduur van 8 jaar. Per jaar willen KPMG en het Imperial College London 15 tot 20 projecten afronden. Het centrum komt onder leiding te staan van onderzoekers van het Data Science Institute van de Imperial College Business School. Dit instituut ontwikkelt nieuwe methodes en technieken op het gebied van datawetenschappen.

]]>
Fri, 22 Aug 2014 13:20:52 +0200 KPMG investeert 25 miljoen euro in Big Data-centrum http://dutchitchannel.nl/item/515339/kpmg-investeert-miljoen-euro-in-big-data-centrum.html&field=Foto1&width=165.jpg
Salesforce.com scoort 38 procent meer omzet http://dutchitchannel.nl/item/515338/salesforce-com-scoort-procent-meer-omzet.html Salesforce.com, leverancier van een online crm-platform, zag zijn omzet in het tweede kwartaal van gebroken boekjaar 2015 met 38 procent groeien naar 1,32 miljard dollar. Het nettoverlies bedroeg 61,1 miljoen dollar, de GAAP loss per share over het tweede kwartaal was 0,10 dollarcent. Salesforce maakt meer kosten, onder andere op het gebied van sales en marketing.

De verwachte omzet over boekjaar 2015 is met 30 miljoen verhoogd naar 5,34 tot 5,37 miljard dollar zo meldt Marc Benioff, bestuursvoorzitter en CEO van salesforce.com.

Inkomsten uit abonnementen en ondersteuning bedroegen 1,23 miljard dollar, een stijging van 37 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De omzet uit dienstverlening en andere inkomsten bedroeg 86 miljoen dollar, 58 procent meer dan het jaar daarvoor.

De kasstroom uit operationele activiteiten over het tweede kwartaal bedroeg 246 miljoen dollar, 34 procent meer dan het voorgaande jaar. De total cash, cash equivalents en marketable securities bedroegen aan het eind van het kwartaal 1,67 miljard dollar.

WK

]]>
Fri, 22 Aug 2014 12:04:48 +0200 Salesforce.com scoort 38 procent meer omzet http://dutchitchannel.nl/item/515338/salesforce-com-scoort-procent-meer-omzet.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Budgetten voor IT-beveiliging stijgen dit jaar met 8%' http://dutchitchannel.nl/item/515337/budgetten-voor-it-beveiliging-stijgen-dit-jaar-met.html Bedrijven vergroten dit jaar hun investering in beveiliging. Gartner verwacht dat organisaties in 2014 8% meer geld uitgeven aan beveiliging dan in 2013. Bedrijven zouden zich namelijk steeds bewuster worden van digitale dreigingen waarmee zij te maken kunnen krijgen.

Vorig jaar gaven bedrijven wereldwijd nog zo'n 65,9 miljard dollar uit aan IT-security. Dit jaar groeien de uitgaven aan digitale beveiliging naar verwachting tot 71,1 miljard dollar, een stijging van 8%. Ook voor volgend jaar verwacht Gartner een flinke toename te zien van het budget dat beschikbaar is voor security-oplossingen. Gartner verwacht dat in 2015 de uitgaven met 8,2% zullen stijgen.

Democratisering van beveiligingsdreigingen
Lawrence Pingree, onderzoeksdirecteur bij Gartner, stelt dat 2013 in het teken stond van de democratisering van beveiligingsdreigingen. Deze democratisering is veroorzaakt door de brede beschikbaarheid van malafide software, ook wel malware genoemd, en infrastructuur die nodig is om geavanceerde cyberaanvallen op te zetten. Bedrijven zijn zich door deze ontwikkeling steeds bewuster geworden van het risico dat zij lopen.

Gartner identificeert ook een aantal andere trends. Het bedrijf verwacht dat in 2015 ongeveer 10% van alle IT-beveiligingsoplossingen gericht op het bedrijfsleven wordt geleverd via de cloud. Daarnaast voorspelt Gartner dat de regelgeving rond IT-beveiliging vanaf 2014 flink zal worden aangescherpt. Met name in West-Europa en Azië zou dit het geval zijn.

Beveiligingspakketten
Vanaf het eind van 2015 verwacht Gartner dat maar liefst 30% van de producten die zijn gericht op het beveiligen van infrastructuur wordt aangeschaft als onderdeel van een breder beveiligingspakket. In 2018 zou de helft van alle organisaties daarnaast beveiligingsbedrijven inzetten die gespecialiseerd zijn in het beveiligen van data, risicomanagement voor beveiligingsdreigingen en security infrastructure management.

]]>
Fri, 22 Aug 2014 11:28:53 +0200 'Budgetten voor IT-beveiliging stijgen dit jaar met 8%' http://dutchitchannel.nl/item/515337/budgetten-voor-it-beveiliging-stijgen-dit-jaar-met.html&field=Foto1&width=165.jpg
Windows 9 wordt mogelijk in september voorgesteld http://dutchitchannel.nl/item/515334/windows-wordt-mogelijk-in-september-voorgesteld.html Microsoft heeft plannen om op 30 september de volgende versie van Windows voor te stellen aan het grote publiek. Ook een preview van het OS komt er deze herfst aan.

In de nieuwe versie maken we opnieuw kennis met het startmenu, dat in september ook terugkeert naar Windows 8.1, samen met het wegvallen van de charms bar en mogelijk een vroege versie van spraakassistent Cortana. Het zijn bronnen van The Verge die de aankondiging melden, al meldde ook ZDNet.com recent de voorstelling op 30 september.

De release in kwestie krijgt momenteel de codenaam Threshold mee, al lijkt het voor de hand liggend dat de nieuwe versie uiteindelijk Windows 9 zal heten.

De voorstelling wil echter niet zeggen dat we Windows 9 in de komende weken al mogen verwachten. Microsoft heeft eerst een preview van de software waarmee testers, en softwareontwikkelaars aan de slag kunnen. Al is de demo vrij te proberen. Ook wordt er enkele weken voor een release al een definitief exemplaar, de zogenaamde OEM-versie, bezorgd aan de pc-fabrikanten. Zo kan de sector zich voorbereiden zodat er bij de grote lancering meteen toestellen op Windows 9 beschikbaar zijn.

Het is niet de eerste keer dat september opduikt als mogelijke datum. Tegelijk zou dat betekenen dat de definitieve versie van Windows 9 tegen de lente van 2015 komt.

In samenwerking met Datanews

]]>
Fri, 22 Aug 2014 10:30:11 +0200 Windows 9 wordt mogelijk in september voorgesteld http://dutchitchannel.nl/item/515334/windows-wordt-mogelijk-in-september-voorgesteld.html&field=Foto1&width=165.jpg
Citrix introduceert nieuwe XenDesktop en XenApp versie 7.6 http://dutchitchannel.nl/item/515333/citrix-introduceert-nieuwe-xendesktop-en-xenapp-versie.html Citrix brengt een nieuwe versie op de markt van zijn oplossingen voor desktop- en applicatievirtualisatie. XenDesktop en XenApp 7.6 bieden instant toegang tot applicaties en reduceren de kosten voor het garanderen van opslagcapaciteit.

De nieuwe versie heeft betere beveiliging en bevat nieuwe mogelijkheden die kunnen worden geïntegreerd in bestaande Citrix-omgevingen en Microsoft-oplossingen. XenApp en XenDesktop 7.6 zijn beschikbaar in september 2014. 

XenDesktop en XenApp vormen de hoekstenen van de Citrix Workspace Suite, een mobile workstation-oplossing. XenApp en XenDesktop zijn gebouwd op de derde generatie FlexCast Management Architecture (FMA) en zijn ontworpen om te worden ingezet in zowel de cloud, on-premise als in hybride omgevingen. Er is ook de mogelijkheid XenDesktop 7.6 te integreren met bestaande XenApp 6.5-omgevingen.

Technology preview van XenApp en XenDesktop op Linux

Citrix maakt daarnaast bekend dat het een gelimiteerde technology preview beschikbaar maakt van gevirtualiseerde apps en desktops op Linux. Klanten kunnen via http://now.citrix.com/LinuxPreview een preview aanvragen van de Citrix Linux Virtual Delivery Agent (VDA), die gebruik maakt van XenApp en XenDesktop. 

WK

]]>
Fri, 22 Aug 2014 10:19:17 +0200 Citrix introduceert nieuwe XenDesktop en XenApp versie 7.6 http://dutchitchannel.nl/item/515333/citrix-introduceert-nieuwe-xendesktop-en-xenapp-versie.html&field=Foto1&width=165.jpg
Architecten aan de Maas kiest voor Nexenta storage op HP ProLiant server http://dutchitchannel.nl/item/515330/architecten-aan-de-maas-kiest-voor-nexenta-storage-op-hp-proliant-server.html Nexenta, leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, maakt bekend dat Architecten aan de Maas gekozen heeft voor de technologie van Nexenta voor de implementatie van een nieuwe, gespiegelde storage-omgeving in combinatie met 4 HP Proliant 360 G6-servers. ICT-dienstverlener NLcom voerde de implementatie uit. Dit meldt Jacco van Achterberg, sales director EMEA bij Nexenta.

Dankzij het gebruik van NexentaStor was het architectenbureau in staat om zijn opslagsysteem op te waarderen en de prestaties van zijn ICT-systemen een boost te geven. Hierdoor is het volledige team in staat om snel, effectief en succesvol samen te werken.

Architecten aan de Maas had te maken met twee belangrijke uitdagingen. Elke dag moest het enorme hoeveelheden data zien te verwerken. Een gemiddeld project vereist 25 GB aan opslagcapaciteit, en na voltooiing van een project moeten alle gegevens worden gearchiveerd. Ten tweede stond het architectenbureau voor de opgave om de prestaties van zijn ICT-infrastructuur te verbeteren. Het bestaande opslagsysteem, dat uit HP-servers bestond, was niet in staat om de grote hoeveelheden data te ondervangen.

WK

]]>
Fri, 22 Aug 2014 09:33:36 +0200 Architecten aan de Maas kiest voor Nexenta storage op HP ProLiant server http://dutchitchannel.nl/item/515330/architecten-aan-de-maas-kiest-voor-nexenta-storage-op-hp-proliant-server.html&field=Foto1&width=165.jpg
Voorkom het aanpassen van je wachtwoorden bij een online aanval http://dutchitchannel.nl/item/515329/voorkom-het-aanpassen-van-je-wachtwoorden-bij-een-online-aanval.html In de media kon je er niet omheen: onlangs werden er 1,2 miljard wachtwoorden door Russische hackers gestolen. En daarvoor was het Heartbleed. Als gevolg daarvan was het algemene gedachtegoed dat iedereen zijn wachtwoorden diende te wijzigen. Maar volgens F-Secure Labs is er een betere oplossing. Met een gedegen wachtwoordbeheer zodat je niet telkens je wachtwoord(en) hoeft te veranderen als er ergens een online aanval heeft plaatsgevonden.

Je wachtwoorden veranderen kan geen kwaad, maar het is een omslachtig iets. Het is een tijdelijk doekje op de wond en zodoende geen structurele oplossing. Dataontvreemding is de nieuwe realiteit. Het is niet de vraag of het gebeurt, maar meer wanneer. Mensen kunnen beter praktische tips opvolgen dan dat zij al hun wachtwoorden veranderen wanneer ze dat wordt medegedeeld. Dus wanneer de volgende online aanval plaatsvindt, zijn consumenten voorbereid en hoeven zij alleen de wachtwoorden te veranderen waarvan ze weten dat ze mogelijk veranderd moeten worden.

Het kleine geheim van beveiligingsexperts is dat wanneer er een datadiefstal is geweest en iedereen wordt aangeraden al hun wachtwoorden te veranderen, zij hun eigen advies niet opvolgen. Omdat dit simpelweg niet nodig is. Totdat ik erachter kom dat een van mijn accounts slachtoffer is geworden, zal ik mij geen zorgen maken over mijn wachtwoorden. Ik heb namelijk een app die mijn wachtwoorden voor mij onthoudt, en ik pas een aantal eenvoudige technieken toe om mijn accounts te beheren waarmee ik het risico tot een minimum beperk.

Dus wat is een succesvolle strategie om het continu veranderen van je wachtwoorden te veranderen?

Diversifieer om je risico te reduceren – scheid je accounts door het aanmaken van verschillende mailadressen voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld: privé, zakelijk en financieel. Mocht er namelijk op één account worden ingebroken, zal het niet al je informatie bereiken. Waarom geen apart mailadres voor alle financiën? Geef vervolgens aan niemand dat adres, behalve aan financiële instellingen. Als extra: wanneer je mails ontvangt van banken in je privébox, weet je meteen dat het phishing mail is.

Indien mogelijk, gebruik een andere gebruikersnaam dan je email – sommige diensten laten je een unieke gebruikersnaam kiezen die anders is dan je email. Wanneer het mogelijk is, is het goed deze optie te nemen omdat het meer informatie is dan een hacker nodig heeft. En gebruik altijd twee factor authenticatie wanneer deze beschikbaar is.

Gebruik een uniek wachtwoord voor ieder online account – het gebruik van eenzelfde wachtwoord om toegang te krijgen tot verschillende accounts is koren op de molen voor hackers. Wanneer het wachtwoord van bijvoorbeeld je Facebook-account is ontvreemd, kunnen criminelen zo naar je email en andere accounts om daar met hetzelfde wachtwoord hun slag te slaan.

Geef online accounts niet meer informatie dan nodig is – hoe minder informatie, hoe beter.

Wanneer je op een bepaald account geïnformeerd wordt over een datadiefstal, verander dan meteen je wachtwoord – dit is vrij logisch.

Het veranderen van je wachtwoordgewoonten is misschien niet altijd even fijn, maar op de lange termijn is het makkelijker en levert het minder stress op dan wanneer je alle wachtwoorden na een online diefstal moet veranderen. En het is natuurlijk veel waard om je persoonlijke data en online identiteit veilig te stellen. Ik raad aan klein te beginnen en een account per keer af te handelen totdat alle wachtwoorden zijn behandeld.

Sean Sullivan, Security Advisor bij F-Secure

F-Secure KEY wachtwoordmanager is gratis te downloaden en is te gebruiken op verschillende apparaten – Android, iOS, Windows en Mac. Om KEY te gebruiken met hetzelfde master-wachtwoord op een ongelimiteerd aantal apparaten en het synchroniseren van wachtwoorden over de verschillende apparaten via een Europese cloud, kun je naar een premium versie upgraden. F-Secure KEY is verkrijgbaar via de Apple Store, Google Play en via f-secure.com/key.

]]>
Fri, 22 Aug 2014 09:17:52 +0200 Voorkom het aanpassen van je wachtwoorden bij een online aanval http://dutchitchannel.nl/item/515329/voorkom-het-aanpassen-van-je-wachtwoorden-bij-een-online-aanval.html&field=Foto1&width=165.jpg
VMware start het VMware vCloud Air Network http://dutchitchannel.nl/item/515327/vmware-start-het-vmware-vcloud-air-network.html VMware start het VMware vCloud Air Network, dat volgens de virtualisatie-specialist meer keuze en flexibiliteit biedt aan organisaties die willen profiteren van de voordelen van de hybride cloud. Het VMware vCloud Air Network is een netwerk van gevalideerde cloud-diensten gebaseerd op VMware-technologie. Er nemen meer dan 3800 VMware Service Provider-partners aan deel en het netwerk vormt daarmee een uitbreiding van het VMware Service Provider Program (VSPP).

VMware kondigt daarnaast aan dat VMware vCloud Hybrid Service voortaan VMware vCloud Air heet. Deze naamsverandering benadrukt VMware’s inzet om value added ‘as-a-service’-diensten te leveren aan klanten via zijn hybride cloud-platform, zoals Infrastructure as a Service, Desktop as a Service, Disaster Recover as a Service, etc. Toekomstige as-a-service-oplossingen van VMware krijgen dan ook ‘Air’ in hun naam, zodat ze in lijn zijn met deze strategie.

Uitbreiding wereldwijd
Sinds de launch in 2013 is de VMware vCloud Air (voorheen VMware vCloud Hybrid Service) gegroeid en biedt het organisaties in de Verenigde Staten, Europa en Azië de snelste route naar de hybride cloud. Er zijn op dit moment acht datacenters, in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan. VMware kondigde recent een uitbreiding aan in Azië via een joint venture met SoftBank Telecom Corp. en SoftBank Commerce & Service Corp. (SoftBank C&S), die vCloud Air naar Japan heeft gebracht. Daarnaast is VMware een strategisch partnership aangegaan met China Telecom om een hybrid cloud-dienst te bouwen in Peking.

VMware vCloud Air Network - Gevalideerde, lokale cloud-diensten
Het VMware vCloud Air Network ondersteunt klanten met grotere flexibiliteit, betere opties voor wereldwijde cloud-diensten en keuze in lokale cloud service providers van ofwel VMware vCloud Air of van het ecosysteem aan VMware vCloud Air Network Service Provider-partners.

Binnen het VMware vCloud Air Network kunnen klanten partners nu ook beter identificeren en selecteren dankzij een nieuw ‘badging’-systeem. Service providers die worden aangeduid als ‘IaaS Powered’ bieden clouds gebaseerd op VMware vSphere-technologie. Partners die ‘Hybrid Cloud Powered’ zijn, hebben hun dienst gevalideerd door gebruik te maken van VMware vCloud Director om een bidirectionele workflow mogelijk te maken tussen de klantomgeving en de partner-cloud. ‘Horizon DaaS Powered’-partners hebben gevalideerde clouds die desktop as a service-implementaties ondersteunen.

Additionele voordelen van het VMware vCloud Air Network voor klanten zijn meerdere compliance certificeringen, infrastructuur- en applicatiediensten in managed of self-service omgevingen, alsook verticale marktspecialisatie: datasoevereiniteit via lokale VMware vCloud Air-datacenters en VMware vCloud Air Network-service providers en naadloze transitie van on-premise naar de cloud voor VMware-klanten.

WK

 

]]>
Fri, 22 Aug 2014 08:58:38 +0200 VMware start het VMware vCloud Air Network http://dutchitchannel.nl/item/515327/vmware-start-het-vmware-vcloud-air-network.html&field=Foto1&width=165.jpg
Onderzoekers willen Android beter beveiligen met modulaire beveiligingslaag http://dutchitchannel.nl/item/515233/onderzoekers-willen-android-beter-beveiligen-met-modulaire-beveiligingslaag.html Onderzoekers pleiten voor de introductie van een Android Security Modules (ASM) framework. Het raamwerk bestaat uit een aangepaste versie van het Android-besturingssysteem die met modules werkt. Het werken met modules maakt het mogelijk nieuwe securitytools razendsnel onder eindgebruikers te verspreiden.

Onderzoekers van de Duitse TU Darmstadt en North Carolina State University beschrijven in een paper de methode voor het implementeren van nieuwe beveiligingsupdates, zonder dat hiervoor toegang tot het apparaat op root-niveau noodzakelijk is. De onderzoekers hebben een flink aantal voorstellen voor nieuwe beveiligingsarchitecten binnen het Android-platform onderzocht en hebben hun keuze laten vallen op een framework dat werkt met modulaire plugins.

Rechten van apps inperken

Een belangrijk voordeel van het ASM raamwerk is de mogelijkheid de rechten van third party applicaties in te perken. Als voorbeeld voor WhatsApp genoemd, dat standaard alle contacten van een gebruiker kopieert naar servers van de ontwikkelaars. Dit is volgens de onderzoekers echter helemaal niet nodig om WhatsApp te laten functioneren. Dit soort gedrag van apps zou met het raamwerk een halt toe kunnen worden geroepen.

Daarnaast zou het ASM raamwerk moeten beschikken over een speciale modus om zakelijk en persoonlijk gebruik te scheiden. Binnen deze modus kunnen verschillende instellingen worden gehanteerd voor privé of zakelijk gebruik, wat bedrijven helpt op efficiënte wijze met Bring Your Own Device (BYOD) om te gaan. Eén van de uitdagingen van BYOD is immers het scheiden van persoonlijke en zakelijke data zonder hierbij inbreuk te maken op de privacy van medewerkers.

Voorstel ligt bij Google

William Enck, één van de onderzoekers achter de paper, laat aan Network World weten het voorstel te hebben voorgelegd aan Google. Medewerking van Google is volgens de onderzoekers noodzakelijk om ASM beschikbaar te maken voor grote groepen gebruikers. Naast Google zou ook één van de grotere fabrikanten van Android-apparaten een geschikte partner kunnen zijn om een dergelijk raamwerk te introduceren.

]]>
Thu, 21 Aug 2014 14:32:43 +0200 Onderzoekers willen Android beter beveiligen met modulaire beveiligingslaag http://dutchitchannel.nl/item/515233/onderzoekers-willen-android-beter-beveiligen-met-modulaire-beveiligingslaag.html&field=Foto1&width=165.jpg
HP boekt stabiele omzet en minder winst http://dutchitchannel.nl/item/515247/hp-boekt-stabiele-omzet-en-minder-winst.html HP zag in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2014 de omzet met 1 procent stijgen naar 27,6 miljard dollar. Dat is beter dan analisten hadden verwacht. De winst daalde met 25 procent naar 985 miljoen dollar. Ceo Meg Whitman spreekt van een progressie. De verkoop van devices en zakelijke hardwareystemen nam toe. De omzet uit software, services, printers en Financial Services daalde. De EMEA-regio deed het goed, de omzet steeg met 5 procent en is nu goed voor 36 procent van HP's totale omzet.

De groei zat vooral in de pc-divisie. Die steeg 12% tot 8,65 miljard dollar. Het is het derde opeenvolgende kwartaal dat de pc-divisie terug groeit. De zakelijke markt deed 14% beter, de consumentenmarkt 8%. Zelfs de prijsdalingen stabiliseerden. In eenheden was de groei 13 procent. De bedrijfswinst van de divisie was 4%, bijna een derde beter dan een jaar geleden.

CEO Meg Whitman gaf toe dat de stopzetting van de ondersteuning voor Windows XP nog een rol speelde in het succes, maar eiste ook krediet voor het vernieuwde HP-gamma aan toestellen. Notebooks brachten 4,36 miljard dollar op, een stijging met 17 procent.

3PAR

Tweede lichtpunt was de Enterprise Group, die servers, opslag, netwerking en onderhoud levert. De divisie steeg 2 procent tot 6,9 miljard dollar. Trekkers zijn daar de standaard servers, die 9 procent groeiden. Standaard servers zorgen voor bijna de helft van de omzet van de divisie. Onderhoud, 30 procent van de omzet, daalde 3% door lagere hardwareverkopen in vorige kwartalen. Netwerking steeg 4 procent. "We deden beter dan Cisco", onderstreepte Whitman. Opslag daalde 4 procent, maar opslag voor de cloud steeg 9 procent en de 3PAR-reeks, van de hardbevochten overname uit 2010, groeide met dubbele cijfers.

Verder vertoonde HP het sinds Whitman vertrouwde beeld van stijgende winsten bij een dalende omzet. Printing, 5,6 miljard dollar omzet, daalde 4 procent door een 5% lagere vraag naar inkt en toner, die twee derden van de omzet van de divisie uitmaken. Consumenten kochten 6 procent minder printers, bedrijven 2 procent. Volgens Whitman verbeterde HP zijn marktaandeel in inkjets en multifunctionals. Ook was er groei in grote 'managed printing' contracten, die een soliede inkomstenstroom uit verbruiksgoederen garanderen.

Zoals gezegd wringt HP meer winst uit zijn dalende omzet. De bedrijfswinstmarge in printing steeg van 15,8 naar 18,3%. In absolute cijfers kwam ze op iets meer dan 1 miljard dollar uit. Printing blijft daarmee dé kaskoe van HP, met 38 procent van de groepswinst, net iets meer dan de Enterprise Group (servers e.d.m.), die 35 procent van de bedrijfsgroepswinst binnenhaalt.

Enterprise Services, de outsourcingtak van HP, daalde 6 procent tot 5,6 miljard. "Voortdurende besparingen op arbeid" en het aflopen van weinig rendabele contracten trokken de bedrijfswinstmarge van de afdeling op tot 4,1 procent, ruim een kwart beter dan een jaar geleden. Een groot deel van de mogelijk 50.000 jobs die HP tussen 2012 en 2015 schrapt zit in deze divisie. Whitman waarschuwde dat de afdeling, met haar langlopende contracten, er nog een tijd over zou doen om het tij te keren.

Software

Software zette pijnlijke resultaten neer. De afdeling betekent amper 3 procent van de omzet van HP, maar wel 7 procent van de winst. Ze is één van de speerpunten van de "New Style of IT", die HP aan nieuwe groei moet helpen. In de praktijk daalde de omzet van de divisie 5 procent, ook al bleven de opbrengsten uit support (meer dan de helft van de opbrengsten hier) stabiel. "Inkomsten uit Autonomy en Vertica daalden", zei Whitman tijdens de audioconferentie. Die peperdure overnames uit 2011 vormen één van de steunpilaren van HP's plannen in de analyse van big data, een groeiende markt waarvan Whitman een graantje wil meepikken. Beveiliging, een ander focuspunt, groeide slechts lichtjes.

Inkomsten uit nieuwe licenties daalden 16 procent. Software-as-a-service omzet (SAAS) daarentegen steeg 8 procent. Dat klinkt hoopvol, maar SAAS maakt nog maar 8 procent van de omzet van de divisie uit. "Zij hebben nog een hoop werk voor de boeg om onze portefeuille te vereenvoudigen, onze marktaanpak te stroomlijnen en onze online verkopen te versnellen", zei Meg Whitman over het team van Robert Youngjohns, die in mei aan het hoofd van de softwaredivisie kwam.

Mengeling

HP verloor lichtjes omzet in de Amerika's, maar deed in constante munt 1 procent beter in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en 4 procent beter in Azië, Stille Oceaan en Japan (ASJ). Wisselkoerseffecten maakten dat EMEA in dollar 5 procent steeg, ASJ slechts 1 procent.

Met haar bekende mengeling van optimisme, slaan en zalven besloot Whitman dat HP een eind is opgeschoten in zijn transformatie. "Wij reageren sneller op uitdagingen, de neuzen staan in dezelfde richting", zei ze.

De vooruitzichten voor het vierde kwartaal liggen in lijn met wat analisten verwachten, een gecorrigeerde winst van 1,03 tot 1,07 dollar per aandeel.

In samenwerking met Datanews

]]>
Thu, 21 Aug 2014 14:00:13 +0200 HP boekt stabiele omzet en minder winst http://dutchitchannel.nl/item/515247/hp-boekt-stabiele-omzet-en-minder-winst.html&field=Foto1&width=165.jpg
Visie: Ontkoppeling van techniek en functionaliteit: droom of toekomst http://dutchitchannel.nl/item/515246/visie-ontkoppeling-van-techniek-en-functionaliteit-droom-of-toekomst.html In zijn vorige blog heeft JorgenRosink van Telindus het nieuwste netwerkfenomeen toegelicht: software defined networking.  Een scheiding van hard- en software binnen het netwerk brengt de nodige veranderingen met zich mee. Eén van de belangrijkste voordelen is dat de functionele ICT gescheiden wordt van de technische ICT. Maar waarom is dit van belang? Met andere woorden, wat is de meerwaarde hiervan voor de IT-afdeling?

Traditioneel versus innovatie
Een ontkoppeling van techniek en functionaliteit, betekent een meer functionele benadering van het netwerk. Hierdoor hoeft er in principe maar één keer nagedacht te worden over de techniek en vervolgens hoeft de IT-afdeling alleen nog functioneel beheer uit te voeren. Dit komt doordat er in hoofdlijnen geen directe afhankelijkheid meer is tussen de geboden netwerkfunctionaliteiten en de onderliggende hardware. Vanuit een SDN-beheerconsole heeft de beheerder een functionele kijk op de netwerkinfrastructuur. Hiermee kan eenvoudig een zogenaamde service chain geconfigureerd worden. De functioneel beheerder ziet letterlijk functionaliteiten en kan deze eenvoudig toevoegen of verwijderen. Hiervoor is geen specialistische technische kennis nodig. De configuratie vindt namelijk niet langer plaats op zaken als IP-adres, netwerkrouters of complexe IPS-/IDS-regels, maar meer op een objectgeoriënteerde manier van beschikbare functionaliteiten binnen het SDN-platform. Changes worden dan ook doorgevoerd in de SDN-laag in plaats van in de fysieke switches. Dit zorgt ervoor dat de focus verschuift van technisch naar functioneel. Is dit iets waar de IT-manager van droomt?

SDN en resourcemanagement
Dat is voor veel IT-managers nu nog niet helemaal duidelijk. Door de focus te verleggen van techniek naar functionaliteit worden bedrijven in de gelegenheid gesteld anders om te gaan met hun resources. In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven het moeilijk gehad met het realiseren van continuïteit in hun IT-formatie. Werving en selectie van IT-specialisten blijft moeilijk, want voor veel organisaties geldt dat IT niet hun core business is en daarnaast wordt IT steeds complexer. SDN speelt hierop in, doordat het makkelijker wordt om de techniek uit te besteden, maar wel zelf de regie in handen te houden. De technische communicatie van switches bijvoorbeeld, moet nog altijd eenmalig worden ingericht en dit vraagt om de nodige kennis. Echter, in de toekomst zal voor deze technische kennis steeds vaker gebruik gemaakt worden van externe specialisten. Het installeren van switches, servers en de hypervisor, kortom de inrichting van SDN, kan eenvoudig in handen worden gelegd van een derde partij. Als de techniek geïmplementeerd is, gaat de beschreven controller naar de klant.

Voor bedrijven die flexibiliteit willen op de IT-afdeling, biedt SDN mogelijkheden om de IT-formatie veel meer functioneel in te richten. Een partner voor de techniek en zelf de medewerkers en het budget om te focussen op de business. Zo kunnen bedrijven investeren in mensen die meerwaarde toevoegen aan de business-applicaties en dus aan de business zelf. Voor sommige IT-managers waarschijnlijk een droom die uitkomt, voor anderen toekomstmuziek. Maar de mogelijkheid komt er met SDN, dat is zeker.

In een derde en laatste blog gaat JorgenRosink in op de mogelijkheden van SDN voor uitwijk van het datacenter en schaalbaarheid en bespreekt hij op welke wijze leveranciers inspringen op deze nieuwe technologie.

Jorgen Rosink is consultant bij Telindus


]]>
Thu, 21 Aug 2014 13:55:42 +0200 Visie: Ontkoppeling van techniek en functionaliteit: droom of toekomst http://dutchitchannel.nl/item/515246/visie-ontkoppeling-van-techniek-en-functionaliteit-droom-of-toekomst.html&field=Foto1&width=165.jpg
CGI heeft pittige periode achter de rug http://dutchitchannel.nl/item/515243/cgi-heeft-pittige-periode-achter-de-rug.html CGI Nederland, het voormalige Logica Nederland, zag de omzet in de crisisjaren sterk teruglopen, moest 2400 medewerkers ontslaan en bijna 100 miljoen euro verlies incasseren. Dit staat te lezen in het rapport 'CGI kreeg doffe dreunen' van AME-analist Adriaan Meij.

Meij meldt: "Voormalig ICT dienstverlener Logica Nederland, nu onderdeel van het Canadese CGI concern, is door het nieuwe bestuur hard aangepakt om het bedrijf op de rails te houden. Sinds 2008 daalden omzet en banen met meer dan een derde. Er zijn harde lessen geleerd. Nu stabiliseert de onderneming. CGI is op zoek naar een vrouw in het bestuur, aldus Meij.

Na doffe dreunen is er uitzicht op stabilisering. Het sterke moederconcern verdubbelt omzet, nadat in 2012 een omzet-val ruim 11 procent plaatsvond, aldus Meij. Medewerkers van CGI heten verder nu Members.

Door: Witold Kepinski

]]>
Thu, 21 Aug 2014 13:45:58 +0200 CGI heeft pittige periode achter de rug http://dutchitchannel.nl/item/515243/cgi-heeft-pittige-periode-achter-de-rug.html&field=Foto1&width=165.jpg
VMware koopt CloudVolumes http://dutchitchannel.nl/item/515239/vmware-koopt-cloudvolumes.html VMware koopt voor een onbekend bedrag CloudVolumes, specialist in application delivery en applicatie lifecycle management technologie. Hierdoor kunnen snel apps en data beschikbaar worden gesteld voor een onbeperkt aantal virtuele machines.

CloudVolumes is geschikt voor gevirtualiseerde en cloudgebaseerde pc- en server omgevingen. De software zorgt ook voor een snelle migratie van on-premise naar de cloud. CloudVolumes integreert met VMware vCloud Automation Center en met VMware Horizon.

Door: Witold Kepinski

 

 

]]>
Thu, 21 Aug 2014 13:29:41 +0200 VMware koopt CloudVolumes http://dutchitchannel.nl/item/515239/vmware-koopt-cloudvolumes.html&field=Foto1&width=165.jpg
Accenture: 'Consumenten zullen Internet of Things in een rap tempo omarmen' http://dutchitchannel.nl/item/515232/accenture-consumenten-zullen-internet-of-things-in-een-rap-tempo-omarmen.html Internet of Things (IoT) is een trend waarbij allerlei huishoudelijke apparaten met internet worden verbonden. De hoeveelheid IoT-apparaten waar consumenten over beschikken groeit naar verwachting de komende jaren hard. Een kans voor bedrijven die hierop in weten te spelen.

Accenture voorspelt in het onderzoek '2014 State of the Internet of Things Study' dat in 2019 69% van de consumenten de beschikken heeft over een IoT-apparaat. Dit terwijl dit percentage naar verwachting eind volgend jaar op slechts 13% ligt. Accenture verwacht dat consumenten vooral interesse zullen hebben in IoT-apparaten die zijn gericht op gezondheid of beveiliging.

Forse stijging
De hoeveelheid IoT-apparaten in huishoudens stijgt de komende jaren naar verwachting dan ook hard. Op dit moment beschikt ongeveer 4% van de consumenten over een IoT-apparaat. Door de enorme verwachte stijging ligt het voor de hand dat IoT-apparaten ook steeds vaker de weg zullen vinden naar de werkvloer.

De mogelijkheden die de IoT-trend voor bedrijven worden de komende jaren dan ook steeds interessanter. Bedrijven kunnen hier onder andere op inspelen door bijvoorbeeld nieuwe IoT-producten te lanceren of producten te introduceren die met deze apparatuur overweg kunnen. Ook voor marketingafdelingen liggen er kansen. IoT-apparaten zijn immers met internet verbonden, wat het in theorie mogelijk maakt marketinguitingen op dit soort apparatuur te vertonen.

Populaire apparatuur
Als we kijken naar IoT-apparatuur die populair is springen drie soorten apparaten direct in het oog. Het gaat hierbij om wearable fitnessapparaten (apparaten die op het lichaam of kleding kunnen worden gedragen), slimme thermostaten of met internet verbonden beveiligingssystemen. Naar verwachting beschikt 22% van de consumenten in 2015 over een wearable fitnessapparaat. Dit percentage zou in de komende vijf jaar zelfs stijgen naar 43%.

Slimme thermostaten zijn eveneens populair. Naar verwachting beschikt 13% van de consumenten eind volgend jaar over een slimme thermostaat. Ook dit percentage stijgt naar verwachting in de komende vijf jaar naar 43%. Met internet verbonden beveiligingssystemen worden naar verwachting komend jaar door 11% van de consumenten omarmd, terwijl Accenture voorspelt dat over vijf jaar 35% van de consumenten over een dergelijk systeem beschikt.

]]>
Thu, 21 Aug 2014 11:17:37 +0200 Accenture: 'Consumenten zullen Internet of Things in een rap tempo omarmen' http://dutchitchannel.nl/item/515232/accenture-consumenten-zullen-internet-of-things-in-een-rap-tempo-omarmen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Hackers stelen creditcardgegevens bij koeriersbedrijf UPS http://dutchitchannel.nl/item/515231/hackers-stelen-creditcardgegevens-bij-koeriersbedrijf-ups.html Opnieuw is een Amerikaans bedrijf slachtoffer geworden van een grootschalige cyberaanval waarbij betaalgegevens van klanten zijn buitgemaakt. Ditmaal gaat het om koeriersbedrijf UPS. Hackers zouden hebben toegeslagen bij 51 Amerikaanse vestigingen van het bedrijf en creditcardgegevens hebben gestolen.

UPS bevestigt de hack op zijn website en heeft een lijst gepubliceerd van de getroffen vestigingen. Klanten die bij deze vestigingen tussen 20 januari 2014 en 11 augustus 2014 hebben afgerekend lopen het risico slachtoffer te zijn geworden van de hack. Het gaat overigens om een klein percentage van de vestigingen van UPS. UPS beschikt in de Verenigde Staten namelijk over 4.470 vestigingen, waarvan 51 door de cybercriminelen zijn getroffen.

Waarschuwing van inlichtingendiensten
Amerikaanse veiligheidsdiensten waarschuwde op 31 juli voor hackers die netwerken van Amerikaanse bedrijven zouden scannen op kwetsbaarheden. Dit was voor UPS aanleiding een beveiligingsbedrijf in te huren om het eigen netwerk door te lichten. Bij dit onderzoek kwamen malafide activiteiten op het netwerk tegen. De Point-of-Sale-systemen in 51 van zijn vestigingen bleken te zijn besmet met malware. Het gaat hierbij om geavanceerde malware die moeilijk op te sporen is. Deze malware is inmiddels van de systemen verwijderd.

De New York Times weet op basis van anonieme bronnen te melden dat het lijkt te gaan om een Oost-Europese hackersgroep die ook verantwoordelijk is voor de grootschalige cyberaanval op Target. Bij Target werden Point-of-Sale systemen in een groot aantal vestigingen gekraakt, waarna de creditcardgegevens konden worden gestolen. In totaal vielen 40 miljoen creditcardnummers in handen van de cybercriminelen.

Aandacht voor beveiliging
Het incident benadrukt dat bedrijven die met creditcardgegevens van klanten werken extra aandacht moeten besteden aan de beveiliging van de systemen waarop deze gegevens worden verwerkt. Cybercriminelen blijken actief op zoek te zijn naar gaten in de beveiliging om creditcardnummers en andere betaalgegevens in handen te krijgen.

]]>
Thu, 21 Aug 2014 10:26:42 +0200 Hackers stelen creditcardgegevens bij koeriersbedrijf UPS http://dutchitchannel.nl/item/515231/hackers-stelen-creditcardgegevens-bij-koeriersbedrijf-ups.html&field=Foto1&width=165.jpg
Fujitsu investeert 1,5 miljard euro in cloud technologie http://dutchitchannel.nl/item/515219/fujitsu-investeert-miljard-euro-in-cloud-technologie.html Een jaar na het wereldwijd aanbieden van zijn ‘Cloud Initiative’, gaat het Japans ict-bedrijf Fujitsu in de periode tot 2016 een bijkomende 200 miljard yen – 1,459 miljard euro – investeren in een significante uitbreiding van de capaciteit van deze dienstverlening.

Deze investering zal zowel Fujitsu’s capaciteit inzake publieke (+77% capaciteit in 2014) als private IAAS dienstverlening ten goede komen, met nieuwe datacenters in de VS, Groot Brittannië, naast datacenters in onder meer Spanje en Portugal. Op basis van het in2013 overgenomen RunMyProcess biedt Fujitsu tevens wereldwijd een PAAS dienstverlening aan.

In het kader van zijn clouddiensten voorziet Fujitsu tevens een Cloud IT management as a service (samen met CA Technologies), een cloud backup (in partnership met eVault) en een cloud infrastructuur (op basis van Fujitsu, OpenStack en VMware technologie).

In de loop van 2014 zal Fujitsu ook in meer landen een ‘managed hosting’ dienstverlening aanbieden, terwijl het in november 2013 aangekondigde ‘cloud integration platform’ zich momenteel in een ‘early adopter’ fase bevindt.

Met dit alles poogt Fujitsu zijn deel van de cloud computing markt te veroveren – een markt die in 2016 wereldwijd goed zou moeten zijn voor 86 miljard dollar, aldus Frost & Sullivan, met een samengestelde groei op jaarbasis van 33,4 procent. Wat IAAS betreft zou de jaarlijkse groei in de periode 2013-2016 ongeveer 40 procent moeten bedragen.

In samenwerking met Datanews

]]>
Thu, 21 Aug 2014 00:24:22 +0200 Fujitsu investeert 1,5 miljard euro in cloud technologie http://dutchitchannel.nl/item/515219/fujitsu-investeert-miljard-euro-in-cloud-technologie.html&field=Foto1&width=165.jpg
Oracle Java updates niet meer beschikbaar voor Russen http://dutchitchannel.nl/item/515166/oracle-java-updates-niet-meer-beschikbaar-voor-russen.html Russische gebruikers die Java gebruiken kunnen het platform niet langer downloaden of updaten. Wie toch probeert krijgt te horen dat er een embargo heerst. 

Verschillende gebruikers in Rusland melden aan ZDNet.com dat ze bij een installatie worden omgeleid naar een pagina die stelt dat ze zich in een land met embargo’s bevinden waardoor ze de software niet kunnen downloaden. Oracle heeft nog geen commentaar gegeven op de actie. 

Een reden voor de blokkering is er officieel nog niet. De link naar de economische sacties die de VS en Europa aan Rusland oplegden (en de wederzijdse embargo’s van Rusland) is makkelijk gelegd. Maar die slaat vooral op voedsel, wapens of banken en niet zozeer op (gratis) software. 

Voor Russische gebruikers is de blokkering sowieso slecht nieuws. Wie Java blijft gebruiken heeft met een oude versie meer risico om gehackt te worden. Zij moeten dus kiezen tussen risico lopen met hun reeds geïnstalleerde versie, of Java helemaal verwijderen.

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 20 Aug 2014 15:49:46 +0200 Oracle Java updates niet meer beschikbaar voor Russen http://dutchitchannel.nl/item/515166/oracle-java-updates-niet-meer-beschikbaar-voor-russen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Europese Unie werkt aan wetgeving om testfouten met data te voorkomen http://dutchitchannel.nl/item/515128/europese-unie-werkt-aan-wetgeving-om-testfouten-met-data-te-voorkomen.html De Europese Unie wil banken en andere financiële instellingen ontmoedigen te testen met echte data. De instellingen zouden vanaf 2016 alleen nog moeten testen met synthetische data. Bij deze methode zijn alle persoonlijke gegevens en persoonlijk identificeerbare data geanalyseerd en geheel vervangen.

“Gelukkig wordt het gebruik van synthetische data steeds meer gemeengoed bij financiële instellingen”, zegt specialist softwarekwaliteit Samuel Mischler van SQS. “De afgelopen decennia hebben we productiedata gebruikt voor het testen van applicaties. Daar kleven, behalve de veiligheid, nog andere nadelen aan, zoals een gebrek aan variatie. Ondertussen is de aanpak om synthetische data te gebruiken volwassen geworden. Daarmee is het een betrouwbare aanpak geworden die de zwakheden en risico’s door het gebruik van productiedata voorkomt.”

Grote risico's
Financiële instellingen lopen door het testen met echte data grote risico's. Verschillende grote banken gingen onlangs voor enorme bedragen het schip in door software- en securityblunders. Deze blunders maakte het mogelijk dat belangrijke gegevens uit de testsystemen van de banken werden gestolen. In Nederland bleken vorige maand jarenlang klantgegevens van 27.000 verzekerden op straat te hebben gelegen door een fout van een medewerker bij het testen van een nieuwe software. Voor de Europese Unie is dit reden de financiële wereld aan te sporen om de veiligheid rondom testen te verbeteren. De Europese Unie werkt aan wetgeving om een veiligere manier van werken af te dwingen.

“Als je software ontwikkeling met productie gerelateerde data blijft uitbesteden, dan neem je als bedrijf enorme risico’s, omdat producten en business cases gekopieerd kunnen worden. Door het gebruik van synthetische data, bescherm je de businessvalue van je organisatie”, zegt Mischler. De nieuwe Europese wetten verbieden het testen met productiedata niet, maar zijn vooral bedoeld om deze werkwijze te ontmoedigen. Mischler: “Banken kunnen te maken krijgen met boete’s, hun outsourcing kan mogelijk worden beperkt en offshoring van testdata kan verboden worden.” Mischler benadrukt dat het testen met synthetische data ook nog eens goedkoper is dan testne met echte data. Dit aangezien data hergebruikt kan worden en op ieder moment in het proces kan worden vernieuwd.

]]>
Wed, 20 Aug 2014 13:55:21 +0200 Europese Unie werkt aan wetgeving om testfouten met data te voorkomen http://dutchitchannel.nl/item/515128/europese-unie-werkt-aan-wetgeving-om-testfouten-met-data-te-voorkomen.html&field=Foto1&width=165.jpg
HEMA kiest voor Teradata Demand Chain Management http://dutchitchannel.nl/item/515127/hema-kiest-voor-teradata-demand-chain-management.html Teradata, leverancier van analytische data platformen, applicaties en diensten, de algemene beschikbaarheid van de nieuwste versie van zijn Teradata Demand Chain Management bekend. Deze software voorspelt de consumentenvraag en synchroniseert het vermogen van de retailer om hieraan in elk verkoopkanaal te kunnen voldoen. Hierbij actualiseert de software voortdurend de voorraadvereisten door zelfs de meest complexe supply chains.

In Nederland heeft warenhuisketen HEMA de software reeds met succes geïntegreerd. “Voor mij betekent een data driven business het vermogen om de vraag te voorspellen en de voorraad aan te vullen op basis van het feitelijk winkelgedrag van de klant. Teradata Demand Chain Management helpt ons een hoger niveau in onze klantenservice te bereiken en de voorraden te beperken”, aldus Alex Jonker, bestuurslid en Supply Chain & E-commerce Manager bij Hema.

Teradata Demand Chain Management is direct ook in de cloud beschikbaar, een implementatieoptie die data driven retailers in staat moet stellen nog sneller voordeel te halen uit de voorspellingskracht van de software zonder extra infrastructuuruitbreidingen, aldus Teradata.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Wed, 20 Aug 2014 12:09:49 +0200 HEMA kiest voor Teradata Demand Chain Management http://dutchitchannel.nl/item/515127/hema-kiest-voor-teradata-demand-chain-management.html&field=Foto1&width=165.jpg
Steve Ballmer verlaat Microsoft http://dutchitchannel.nl/item/515126/steve-ballmer-verlaat-microsoft.html Steve Ballmer heeft Microsoft verlaten. Hij was nog de laatste maanden werkzaam als bestuurslid nadat Satya Nadella ceo werd. Ballmer gaat zijn tijd besteden aan de Amerikaanse NBA-basketbalclub Los Angeles Clippers. Die kocht hij voor maar liefst 2 miljard dollar.

De basketbalclub stond te koop naar racistische opmerkingen van eigenaar Donald Sterling dat zijn vriendin niet op de foto met zwarte spelers moest gaan. Hij werd daarna door de NBA geschorst. Oracle baas Larry Ellison wilde naar verluidt ook basketbalteam LA Clippers kopen, samen met andere miljardairs Oprah Winfrey en DreamWorks oprichter David Geffen. Nu gaat Ballmer er mee aan de haal.

Tevens gaat Ballmer doceren aan studenten. Voor het geld hoeft hij dat niet te doen. Ballmer heeft meer dan 333 miljoen aandelen Microsoft. Hij zag zijn vermogen stijgen van 12,1 naar 14,9 miljard dollar.

Door: Witold Kepinski

 

]]>
Wed, 20 Aug 2014 12:02:06 +0200 Steve Ballmer verlaat Microsoft http://dutchitchannel.nl/item/515126/steve-ballmer-verlaat-microsoft.html&field=Foto1&width=165.jpg