Nieuws Nieuws http://executive-people.nl http://executive-people.nl/item/25/nieuws.html Fri, 24 Oct 2014 13:08:19 +0100 FeedCreator 1.7.2-ppt (info@mypapit.net) Zoekverkeer downloadsites daalt door nieuw algoritme van Google http://executive-people.nl/item/518624/zoekverkeer-downloadsites-daalt-door-nieuw-algoritme-van-google.html Grote torrent- en downloadsites ondervinden veel last van het nieuwe zoekalgoritme van Google. Hierbij hebben grote sites die illegaal downloads aanbieden het probleem dat ze niet of nauwelijks meer worden getoond binnen een zoekresultaat.

Eerder deze week voerde Google een update uit binnen het zoekalgoritme. De zoekgigant nam al eerder maatregelen tegen piraterij door downloadsites lager in de zoekresultaten te plaatsen en zoekopdrachten rondom deze sites niet meer automatisch aan te vullen.

]]>
Fri, 24 Oct 2014 10:02:51 +0200 Zoekverkeer downloadsites daalt door nieuw algoritme van Google http://executive-people.nl/item/518624/zoekverkeer-downloadsites-daalt-door-nieuw-algoritme-van-google.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Eerste SoftLayer cloudcenter in Frankrijk http://executive-people.nl/item/518607/eerste-softlayer-cloudcenter-in-frankrijk.html IBM-dochter SoftLayer gaat voor het einde van het jaar een cloudcenter in Parijs openen. Door deze aanvulling op de SoftLayer cloudcenters in Londen en Amsterdam krijgen klanten meer mogelijkheden om data en activiteiten naar de cloud te verhuizen binnen Europa. IBM Cloud zal ook cloud-infrastructuurdiensten aan Franse klanten aanbieden die hun data binnen de landsgrenzen willen of moeten bewaren.
 
“We spelen in op de groeiende wens van klanten en landen naar datasoevereiniteit”, zegt Lance Crosby, CEO van SoftLayer. “Met elk nieuwe cloudcenter brengen we ons complete cloud-diensten portfolio dichter bij lokale klanten. Het cloudcenter in Parijs stelt ons in staat om workloads en toepassingen te draaien van Franse klanten die hun data in eigen land en veilig in de cloud willen houden. Daarnaast kunnen we ook onze wereldwijde klanten de mogelijkheid geven dichterbij hun eigen eindgebruikers in de regio te komen.”
 
De faciliteit is onderdeel van een nieuwe uitbreiding van 15 cloudcenters en een investering van $1,2 miljard van IBM Cloud om zijn aanwezigheid in de cloud wereldwijd te vergroten. Er komt ruimte voor duizenden fysieke servers en de faciliteit biedt het volledige scala van SoftLayer cloud-infrastructuurdiensten aan, inclusief bare metal servers, virtuele servers, storage en netwerken. Het integreert het toonaangevende private netwerk van het bedrijf naadloos met alle SoftLayer cloudcenters en netwerk-PoPs (Points of Presence) wereldwijd. Alle diensten zijn on demand beschikbaar en bieden toegang en controle op afstand. Hiermee kunnen klanten hun ideale publieke, private, of hybride cloud-omgevingen creëren.
 
Het nieuwe cloudcenter in Parijs wordt op een gunstig moment geopend. Het Franse analistenbureau ‘Markess’ heeft namelijk recent bekendgemaakt dat de cloud computing-markt in Frankrijk is gegroeid van €2,2 miljard in 2012 naar €4,1 miljard in 2014. Dit komt doordat meer bedrijven de cloud inzetten voor nieuwe web-gebaseerde workloads of om hun bestaande activiteiten te veranderen.
 
“We zijn al vier jaar SoftLayer klant”, zegt Nicolas Zumbiehl, CEO van Hypernia Corporation, aanbieder van volledig gemanagede hosting- en gaming-diensten. “We waarderen SoftLayers betrouwbare cloud-omgeving en wereldwijde netwerk. Aangezien we een internationaal bedrijf zijn met klanten in Frankrijk zijn we erg blij met SoftLayers wereldwijde uitbreiding, en met name met het nieuwe data center in Frankrijk.
 
Frankrijk staat steevast in Softlayers top 10 van best presterende EMEA-landen en blijft groeien met nieuwe klanten.
 
“We hebben voor SoftLayer gekozen omdat dit bedrijf de infrastructuur kon leveren die wij nodig hadden om onze klanten te kunnen voorzien van de nodige training, lokalisatie en realtime ondersteuning”, zegt Michel Balcaen, CEO van Assisma PLC, een internationaal bedrijf met Franse oprichters dat performance software ontwikkelt voor grote bedrijven over de hele wereld. “IBM heeft ons voorzien van de expertise om onze cloud-oplossing te ontwerpen terwijl SoftLayer aan alle eisen voldeed die we stelden aan locatie, dataprivacy, flexibiliteit en prestatie. We managen de virtuele machines voor al onze klanten wereldwijd vanuit ons R&D center in Parijs.”

]]>
Fri, 24 Oct 2014 09:56:05 +0200 Eerste SoftLayer cloudcenter in Frankrijk http://executive-people.nl/item/518607/eerste-softlayer-cloudcenter-in-frankrijk.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Verlies Amazon forser dan verwacht door investeringen http://executive-people.nl/item/518606/verlies-amazon-forser-dan-verwacht-door-investeringen.html Slechte kwartaalcijfers voor internethandelaar Amazon. In het derde kwartaal dook het bedrijf diep in de rode cijfers als gevolg van omvangrijke investeringen in toekomstige groei. Zo blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse bedrijf naar buiten bracht.

Het nettoverlies dat in de boeken genoteerd zal worden bedraagt maar liefst 437 miljoen dollar, meer dan het tienvoudige van het verlies van 41 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg echter met 20 procent tot 20,6 miljard dollar. Eerder voorspelden analisten al een verlies van 331 miljoen dollar op een omzet van 20,9 miljard dollar.

Q4
Voor het laatste kwartaal van het jaar gaat Amazon uit van een omzet tussen de 27,3 en 30,3 miljard dollar. Het bedrijf gaf een aparte verwachting voor het nettoresultaat. Dat kan volgens Amazon, afhankelijk van eenmalige posten uitkomen tussen een verlies van 570 miljoen dollar en een winst van 430 miljoen dollar. Analisten houden dit op een omzet van 30,9 miljard dollar en een winst van 460,5 miljoen dollar.

]]>
Fri, 24 Oct 2014 09:51:42 +0200 Verlies Amazon forser dan verwacht door investeringen http://executive-people.nl/item/518606/verlies-amazon-forser-dan-verwacht-door-investeringen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IBM en Microsoft bundelen krachten in de cloud http://executive-people.nl/item/518604/ibm-en-microsoft-bundelen-krachten-in-de-cloud.html De cloudsoftware van IBM en Microsoft zal op elkaars cloudplatform aangeboden gaan worden. 'Dit om de klant de flexibiliteit te bieden om de software op tal van plaatsen te kunnen draaien'.

Concreet gebeurt dit door IBM's WebSphere applicatieserver, de MQ-messaging bus en de DB2-database beschikbaar te maken op Microsofts clouddienst Azure, en door Microsofts Windows Server en SQL Server aan te bieden op IBM Cloud. Daarnaast ondersteunt IBMj ook virtuele machines die gecreëerd zijn door middel van Microsofts virtualisatiesoftware Hyper-V. IBM en Microsoft gaan verder ook een .Net runtime ontwikkelen voor IBM's cloud-ontwikkelplatform Bluemix. Ook zal IBM zijn Pure Application Service, die het inrichten, uitrollen en beheren van een cloudinfrastructuur makkelijker maakt, tevens aanbieden op Azure.

Overstapproces
Om het overstapproces tussen de cloudplatformen te vergemakkelijken,  zullen de bestaande softwarelicenties kosteloos mee genomen kunnen worden van Azure naar IBM Cloud en vice versa. Azure-klanten zullen bij Micosoft bovendien naar rato van gebruik kunnen afrekenen voor de inzet van de IBM-componenten die daar beschikbaar zijn.

Ondersteuning
Tot op heden ondersteunde IBM al de nodige Microsoft-technologie via Softlayer, dat het in 2013 overnam. Via de Pure Application Service zullen klanten ook een hybride, Softlayer en Azure omspannende infrastructuur kunnen inrichten, zo garanderen IBM en Microsoft. 

]]>
Fri, 24 Oct 2014 09:33:20 +0200 IBM en Microsoft bundelen krachten in de cloud http://executive-people.nl/item/518604/ibm-en-microsoft-bundelen-krachten-in-de-cloud.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Video: intuïtief data analyseren http://executive-people.nl/item/518594/video-intua-macr-tief-data-analyseren.html Natural analytics is de term: op een intuïtieve, natuurlijk manier data verwerken in de connected wereld. Voor veel mensen lijkt dit een complexe opgave, maar verrassend genoeg blijken mensen van nature uitstekend in staat om data te verwerken en verbanden te leggen. In deze video van Qlik wordt uitgelegd hoe dit vermogen ten grondslag ligt aan de omgang met software voor business intelligence:

]]>
Fri, 24 Oct 2014 07:56:49 +0200
Gartner: goedkoopste datacenters zitten in Noorwegen en Zweden http://executive-people.nl/item/518593/gartner-goedkoopste-datacenters-zitten-in-noorwegen-en-zweden.html De goedkoopste datacenters zitten in Noorwegen en Zweden, zo meldt onderzoeksbureau Gartner. Daar kunnen andere techbedrijven zoals isv's hun diensten neerzetten voor co-locatie en tot wel 50 procent in kosten te besparen.

Tot nu toe zijn datacenters in trek die staan in London, Amsterdam, Frankfurt en Parijs. Maar Noorwegen en Zweden zijn in opkomst. De Noorse isv Visma biedt bijvoorbeeld zijn cloud software vanuit milieuvriendelijke Noorse datacenters, onder andere door het koude klimaat en gebruik van natuurlijke energie.

WK

]]>
Fri, 24 Oct 2014 00:30:42 +0200 Gartner: goedkoopste datacenters zitten in Noorwegen en Zweden http://executive-people.nl/item/518593/gartner-goedkoopste-datacenters-zitten-in-noorwegen-en-zweden.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Google investeert 542 miljoen dollar in een augmented reality start-up http://executive-people.nl/item/518591/google-investeert-miljoen-dollar-in-een-augmented-reality-start-up.html De Amerikaanse gigant Google heeft 542 miljoen dollar geïnvesteerd in een jong bedrijf dat gespecialiseerd is in augmented reality, Magic Leap. Volgens New York Times ziet de start-up daardoor zijn waarde stijgen tot 2 miljard dollar.

Magic Leap, dat opereert vanuit de voorstad van Miami, richt zich op augmented reality, een techniek die erin bestaat computerbeelden in het gezichtsveld van gebruikers te brengen. Het gaat om één van de grote diversificatiedomeinen van Google, dat AR al voor zijn Google Glass gebruikt.

Op de website van Magic Leap, die zegt dat 'het tijd is om weer magie in de wereld te brengen', zie je een olifant in een handpalm en een zwevende walvis. Het bedrijf beschikt momenteel nog over geen enkel verkoopbaar product en maakt niet de minste omzet

Augmented reality is een felbegeerd stukje technologie onder tech-bedrijven. Zeven maanden geleden heeft Facebook al de specialist in virtuele realiteit Oculus opgekocht voor 2 miljard dollar.

In samenwerking met Datanews

]]>
Fri, 24 Oct 2014 00:05:43 +0200 Google investeert 542 miljoen dollar in een augmented reality start-up http://executive-people.nl/item/518591/google-investeert-miljoen-dollar-in-een-augmented-reality-start-up.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Sessie met Nederlandse analisten tijdens Gartner Symposium/ITXpo http://executive-people.nl/item/518573/sessie-met-nederlandse-analisten-tijdens-gartner-symposium-itxpo.html Tijdens Gartner Symposium/ITXpo, dat over drie weken weer zal plaatsvinden in Barcelona, zullen Nederlandse analisten de staat van de Nederlandse IT-markt bespreken. Dit gebeurt tijdens de traditionele Nederlandse sessie, die ook dit jaar weer georganiseerd wordt door Gartner in samenwerking met Executive People. De bijeenkomst wordt exclusief voor de Nederlandse bezoekers afgesloten met een netwerkborrel.

Onder de titel ‘Doe maar Normaal dan doe je Digitaal genoeg’ zullen Frank Buytendijk, Gregor Petri en Brian Manusama verbaal de degens kruisen over de fundamentele onderschatting van de ´oerend hard voortschrijdende digitale verandering´. Gespreksleider is André van der Riet, die als nieuweVice President Service Delivery verantwoordelijk is voor Gartner Executive Programs Benelux.

De expertisegebieden van de deelnemende analisten zijn Information Innovation voor Frank Buytendijk, Cloud Computing voor Gregor Petri en Customer Strategies & Technologies voor Brian Manusama.

Bekijk hier een impressie van de Nederlandse sessie in 2013

Schrijf u hier in voor een bezoek met korting aan Gartner Symposium/ITXpo

]]>
Thu, 23 Oct 2014 13:46:34 +0200 Sessie met Nederlandse analisten tijdens Gartner Symposium/ITXpo http://executive-people.nl/item/518573/sessie-met-nederlandse-analisten-tijdens-gartner-symposium-itxpo.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Citrix neemt RightSignature over http://executive-people.nl/item/518572/citrix-neemt-rightsignature-over.html Citrix neemt RightSignature over, een SaaS-provider en specialist op het  gebied van elektronische handtekeningen.

RightSignature wordt gebruikt als aanvulling op Citrix's eigen ShareFile-oplossing en maakt het hiermee mogelijk de daarmee gedeelde documenten elektronisch te ondertekenen. Door de overname zullen met name de sectoren; financiële dienstverlening, gezondheidszorg en verzekeringen een verbeterd aanbod op het workflow-terrein kunnen bieden.

100 miljoen gebruikers
Het bedrag dat gemoeid is met de overname is vooralsnog onbekend. Dit jaar viert Citrix zijn 25 jarig bestaan. Met een installed base bij meer dan 330.000 organisaties, die samen goed zijn voor ruim 100 miljoen gebruikers, behaalde het bedrijf vorig jaar een omzet van 2,9 miljard dollar.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 10:48:23 +0200 Citrix neemt RightSignature over http://executive-people.nl/item/518572/citrix-neemt-rightsignature-over.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
KPMG benoemt vrouwelijke financieel directeur http://executive-people.nl/item/518571/kpmg-benoemt-vrouwelijke-financieel-directeur.html Advies- en accountantsbureau KPMG heeft Barbara Lamberts benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hierin zal zij de functie van financieel directeur krijgen. 

Het is binnen KPMG voor het eerst dat er een vrouw deze positie invult. Lamberts (1967) volgt Han van Delden op, die eindverantwoordelijke zal worden van het onderdeel markten en klanten.

Hiervoor was Lamberts financieel directeur bij Kinderopvang Nederland (het huidige Partou) en is registeraccountant. Lamberts beschikt over jarenlange ervaring in financiële en leidinggevende functies, onder andere bij ABN Amro en Aegon.

KPMG, de afgelopen tijd geplaagd door affaires, vond het vooral belangrijk om een financiële directeur van buiten aan te trekken. De raad van bestuur van de accountantsorganisatie bestaat nu uit zes mannen en een vrouw.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 10:29:25 +0200 KPMG benoemt vrouwelijke financieel directeur http://executive-people.nl/item/518571/kpmg-benoemt-vrouwelijke-financieel-directeur.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
OM start onderzoek naar fraude binnen ICT-branche http://executive-people.nl/item/518570/om-start-onderzoek-naar-fraude-binnen-ict-branche.html Het Openbaar Ministerie is gestart met een orienterend onderzoek naar fraude en het maken van onderlinge prijsafspraken bij bedrijven in de automatiseringsbranche. Het OM wil zodoende trachten vast te stellen of er voldoende aanwijzingen zijn om een strafrechtelijk onderzoek naar de sector in te kunnen stellen.

Het OM zal mogelijk worden bijgestaan in dit onderzoek door de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die al een aantal weken signalen verzamelt van mogelijke misstanden bij automatiseringsbedrijven. "Indien mogelijk wordt de informatie die wij verzamelen gedeeld met het Openbaar Ministerie", zo verklaart een woordvoerder van de ACM.

Geen actief onderzoek
Vooralsnog is er van actief onderzoek geen sprake, aldus een woordvoerder van de ACM. Hij vertelt dat de ACM vorige week een brief naar de vijftig grootste automatiseerders in Nederland stuurde. In deze brief roept de waakhond de top-50 op om melding te maken van illegale prijsafspraken en andere vormen van concurrentievervalsing. Wie misstanden meldt voor de start van het officiele actieve onderzoek, komt in aanmerking voor een lagere boete.

Zembla
Aanleiding voor het oriënterende onderzoek is onder andere de uitzending van Zembla van twee weken geleden. Hierin verklaarde het televisieprogramma op basis van interne documenten dat automatiseerder Ordina tussen 2005 en 2010 heeft gefraudeerd bij meerdere aanbestedingsprocedures van de overheid.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 10:01:54 +0200 OM start onderzoek naar fraude binnen ICT-branche http://executive-people.nl/item/518570/om-start-onderzoek-naar-fraude-binnen-ict-branche.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Realtime geo-informatie helpt ambities Havenbedrijf Rotterdam te realiseren http://executive-people.nl/item/518554/realtime-geo-informatie-helpt-ambities-havenbedrijf-rotterdam-te-realiseren.html Het zijn roerige tijden voor Havenbedrijf Rotterdam. Niet alleen vanwege de economische crisis, maar ook vanwege de enorme concurrentie met havens in Europa die hetzelfde achterland hebben.“We hebben niet meer de ambitie om de grootste haven te worden. Dat kan ook niet meer. We willen vooral insteken op duurzaamheid en de beste haven ter wereld zijn”, zegt Cees Pons, die verantwoordelijk is voor port development bij het havenbedrijf. “IT en kaarten spelen daarin een sleutelrol.”

Havenbedrijf Rotterdam heeft te maken met nog meer ontwikkelingen die voor de nodige uitdagingen zorgen. Vanuit de overheid wordt Rotterdam geconfronteerd met steeds strengere wet- en regelgeving, vooral op het gebied van milieu. De energieprijzen liggen in Nederland twee tot drie keer hoger dan in de Verenigde Staten. Ook allerlei onrusten, zoals momenteel in Oekraïne, trekken een zware wissel op de haven. Bovendien worden schepen almaar groter. Pons geeft als illustratie aan dat in 1998 het grootste schip 8.000 containers kon vervoeren. “Iedereen verwachtte dat we daarmee wel de limiet hadden bereikt. De realiteit blijkt anders uit te pakken. Het grootste zeeschip anno 2014 kan 18.270 containers aan. Dat heeft natuurlijk de nodige gevolgen voor een haven. Grote schepen moeten altijd de haven in kunnen varen, maar ook het achterland moet op orde zijn. Denk hierbij aan verder vervoer via wegen of treinen”, stelt Pons.

Slagkracht creëren

De dynamische omgeving waar de haven mee te maken heeft, vereist de nodige slagkracht van het Havenbedrijf dat een groei wil realiseren van veertig tot zeventig procent in overslag in 25 jaar tijd. Daarbij moet de haven het doen met het huidige bestaande gebied. De fysieke ruimte vormt vooralsnog geen uitdaging. De ruimte op het water is echter wel beperkt en vormt een reëel knelpunt. Daarom moet de ruimte maximaal benut worden en moet de directie altijd de juiste operationele beslissingen nemen. Een verkeerde keuze kan immers een deel van de haven een tijdlang onbereikbaar maken voor andere schepen.

Het managen van een haven-met-ambitie is een complex vraagstuk. “Geografische informatie speelt hierbij een hoofdrol. Het vormt het fundament om alles om ons heen te kunnen begrijpen. Denk aan het begeleiden van het verkeer, het op verantwoorde wijze beheren van het milieu en het bestrijden van eventuele incidenten. Als we willen groeien binnen de bestaande ruimte, moeten we hier efficiënter en slimmer mee omgaan.”

Om tot de juiste inrichting van het havengebied te komen en de beste haven ter wereld te worden, zet Havenbedrijf Rotterdam PortMapsin, een oplossing die is gebaseerd op de ArcGIS-technologie van Esri. “Dit informatiesysteem heeft als uitgangspunt dat gegevens eenduidig opgeslagen moeten zijn. Vervolgens moet de informatie door alle betrokkenen binnen drie muisklikken toegankelijk zijn –op een intuïtieve manier. Het gaat hierbij uiteraard om real-time informatie. Want alleen als de data actueel en correct zijn, kan het management op gefundeerde wijze beslissingen nemen.”

Big Data

“De informatie zat bij ons voorheen in tal van verschillende systemen en in allerlei aparte ‘silo’s”, geeft Pons aan. “Het ArcGIS-platform brengt nu alle geografische informatie binnen PortMaps bij elkaar. We beschikken over dynamische koppelingen, kunnen informatie met elkaar combineren, ruimtelijke analyses maken en nog belangrijker: we kunnen alle data visualiseren, zodat we op eenvoudige wijze inzicht in de gegevens hebben. Voor de toekomst is dit zeer essentieel, aangezien we steeds meer informatie tot onze beschikking krijgen.”

“We krijgen bruikbare informatie uit apparaten, ofwel Internet of Things. Zo zetten we tal van sensoren in, bijvoorbeeld voor stankoverlast en dieptemetingen. We willen realtime informatie vergelijken met oudere informatie, zoals historische scheepsbewegingen. Bovendien is het voor ons nuttig om onder andere demografische content, basiskaarten, luchtfoto’s en open data te combineren. Op deze wijze zijn we in staat om vanuit Big Data allerlei patronen te herkennen en ontwikkelingen in de toekomst te kunnen voorspellen.”

Nuttig investeren in software

Elke doelgroep binnen Havenbedrijf Rotterdam heeft weer andere relevante informatie nodig. “Een bestuurder heeft andere informatie nodig dan bijvoorbeeld een kenniswerker. En een havenmeester kijkt ook weer op een andere manier naar data. Geo-informatie dient voor iedereen weer een ander doel. Dat is de reden dat we voor een platform en niet voor een systeem hebben gekozen. Iedereen heeft zijn eigen identiteit. Het platform herkent de gebruiker, weet wat de voorkeuren van die gebruiker zijn, weet hoe deze gebruiker de informatie wil ontsluiten en dus hoe de gegevens moeten worden aangeboden. PortMaps past zich met deze flexibiliteit aan de gebruiker aan.”

Het havenbedrijf wil met dit aanpassingsvermogen voorkomen dat ze investeren in een platform dat uiteindelijk niet wordt gebruikt. “In het verleden hebben we veel geld gestoken in allerlei IT-systemen. Op het laatst werd dit zo complex, dat we nog maar vijftig gebruikers hadden. Dat moest dus anders. Met PortMaps maken tot nu 350 medewerkers regelmatig gebruik van het systeem.  En de kosten voor het jaarlijkse onderhoud zijn gehalveerd.”

Naast eigen medewerkers kan het Havenbedrijf ook externe partijen toevoegen. Het platform is daarbij in staat om mensen bij elkaar te brengen in multidisciplinaire teams. “Want een goede samenwerking tussen verschillende disciplines is voor ons essentieel. We moeten immers samen met instanties als Rijkswaterstaat, gemeenten en milieudiensten problemen oplossen. Denk hierbij aan vraagstellingen hoe de wegen in Rotterdam niet alleen voor onze klanten bereikbaar moeten blijven, maar voor iedereen. Deze uitdagingen kunnen we de baas dankzij de grote rol die IT binnen onze organisatie speelt.”

]]>
Thu, 23 Oct 2014 08:17:57 +0200 Realtime geo-informatie helpt ambities Havenbedrijf Rotterdam te realiseren http://executive-people.nl/item/518554/realtime-geo-informatie-helpt-ambities-havenbedrijf-rotterdam-te-realiseren.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nimble en Ingram Micro flexibiliseren opslag http://executive-people.nl/item/517982/nimble-en-ingram-micro-flexibiliseren-opslag.html Eenvoudig beheer, verminderd energieverbruik en minimale downtime. Dat zijn zo’n beetje de troeven voor elke datacenterbeheerder tegenwoordig. Cisco is daar met zijn UCS-platform (unified computing system) een paar jaar geleden op ingesprongen. Nimble haakt daar met zijn opslagsystemen op in met applicatie performance, data protectie en preventief onderhoud. Ingram Micro combineert beide naar de markt toe.

Thijs Vink, Benelux-directeur van de Advanced Solutions divisie bij distributeur Ingram Micro, en Lars Andersen, channel manager Benelux & Nordics bij Nimble, zijn het roerend met elkaar eens: de storagemarkt groeit als kool en zal dat voorlopig blijven doen. “Dat geldt voor elke categorie: van de micro-SD-kaartjes voor de smartphone, tot aan de grote storage cabinets in het datacenter. En alles wat ertussenin zit. De gegevensproductie is enorm en de data moeten ergens worden opgeslagen”, licht Vink toe. 

Tegelijkertijd constateren beiden dat IT-budgetten onder druk staan, tiered storage lijkt kosteneffectief, maar veroorzaakt vaak performance problemen, gegevensbescherming is onvoldoende geautomatiseerd, incidenten in de storage omgeving worden onvoldoende snel opgelost en de (geplande) downtime in datacenters mag liefst seconden per jaar bedragen. Nimble biedt hier een helpende hand door op een slimme manier flashgeheugen (SSD) en NL-SAS/SATA disken te combineren. Natuurlijk bieden concurrenten ook een combinatie van deze technologieën. Maar waar zit dan het verschil?

Write en read

De meeste klanten vinden het de normaalste zaak om een capaciteitsuitbreiding (disk of SSD) te kopen om meer performance te krijgen. Dit is bij Nimble Storage niet het geval, zegt Andersen. Nimble combineert SSD met traditionele low cost high capacity harde schijven. "Heb je meer write performance nodig? Dan verkopen we meer CPU-vermogen, waardoor de compressie sneller is uit te voeren. En heb je meer read performance nodig? Dan leveren we SSD om als een read cache te gebruiken. En heb je meer capaciteit nodig; pas dan verkopen we disken. De klant koopt dus precies waar hij behoefte aan heeft", aldus Andersen. Klanten krijgen hierdoor veel meer performance in veel minder ruimte dan bij andere storage fabrikanten, is zijn conclusie. “Maar dat is nog niet alles”, licht Andersen toe. “Nimble biedt klanten de mogelijkheid om tot 10.000 snapshots, die nauwelijks capaciteit eisen, per array te maken en dan te repliceren naar een 2de array om zodoende bijvoorbeeld backup/recovery-strategieën op te zetten. Maar ook het Cloud based management platform, waardoor Nimble geen level-1 support meer nodig heeft en klanten direct met level-2 engineers praten”.

Schaalbaar

Andersen vertelt dat Nimble (Engels voor ‘lenig’) in 2008 is opgericht door één van de eerste engineers van NetApp en DataDomain. "De eerste klant kwam in 2010. Inmiddels zit de onderneming wereldwijd met meer dan 3.500 afnemers. De kracht is het speciaal ontwikkelde filesysteem, dat op unieke wijze de kracht van SSD (flash is goed in reads, niet in writes) en disk (goed in sequential IO, niet in random IO; en goedkoop) combineert. Alle uitbreidingen in flash, controller (CPU) en disk gebeuren online en dus zonder downtime."

Cisco ‘Smartstack’

Nimble stelt klanten dus in staat op veel minder vloeroppervlak veel meer performance te halen. Cisco streeft ook naar een enorme ‘infrastructure density’. Daarom hebben beide bedrijven de zogenaamde ‘Smartstack’ gedefinieerd, een referentieachitectuur waarbij Cisco UCS servers, Cisco switches en Nimblestorage systemen worden gecombineerd. Tevens is de support van deze geconvergeerde infrastructuuroplossing geconsolideerd en heeft de klant één aanspreekpunt voor support. Andersen en Vink roemen de schaalbaarheid van de SmartStack-oplossingen. “Geschikt voor zowel MKB als de grote organisaties.” Door de modulaire opbouw van de systemen is het opschalen ervan eenvoudig.

Nimble – Een serieus bedrijf

De oplossing geeft de klant vooral meer performance per geïnvesteerde euro, slimme data management software en support, maar werkt ook ruimte- en energiebesparend. “Het business model van Nimble is eveneens simpel”, zegt Andersen “Wie een Nimble-systeem koopt krijgt een vracht aan software er gratis bij”. “Technisch een waardevolle oplossing, maar bovendien ook een serieus bedrijf. Vorig jaar december naar de beurs gegaan”, voegt Vink eraan toe.

Cisco-platform

Het mooie is, vertelt Vink, dat Nimble naadloos aansluit op het UCS- en Nexus-platform van Cisco. “Wij hebben al een toegewijd Cisco-team. Die betrekken we ook bij onze marktbenadering. Wij trainen onze klanten al op het UCS-platform; nu komt daar het storagegedeelte bij met Nimble. Dat sluit mooi op elkaar aan”, zegt Vink. Andersen zegt dat één van de redenen om een Paneuropese samenwerking aan te gaan met Ingram Micro vooral ook het Cisco-resellernetwerk is dat deze distributeur al heeft en de ambitie van zowel Cisco als Ingram om fors meer resellers te recruiteren voor deze oplossingen. “Wij kunnen daar mooi op meeliften.”
Overigens heeft Nimble oplossingen die tevoren al zijn gevalideerd door bijvoorbeeld VMware, Oracle, Citrix en Microsoft. En natuurlijk door Cisco. Zo zijn er een SmartStack voor bedrijfskritische applicaties met VMware, is er een Smartstack voor Oracle, voor VDI en voor de private cloud met Microsoft Hyper-V.

Bijscholen

Vink ziet niet dat er nieuwe storage-resellers bijkomen in Nederland. De markt is wel zo’n beetje uitgekristalliseerd. “Maar het opvallende aan deze oplossing is dat het zich niet beperkt tot opslag. Het is een oplossing die inhaakt op Cisco’s UCS, dus op de infrastructuur van een datacenter. Dat betekent dat resellers zich op beide terreinen moeten bekwamen. Wij hebben samen een trainingsprogramma in het leven geroepen om ze daarbij ter wille te zijn”, zegt Vink. Een kwestie dus van bijscholen. Maar dat zal niemand vreemd in de oren klinken, want dat is zo’n beetje de enige constante factor in de IT-industrie. Vink: “Wij zijn op zoek naar resellers die deze reis met ons mee willen maken. Resellers die bereid zijn te investeren in de tijd om de reis tot een goed einde te brengen. Wij weten zeker dat aan deze oplossingen behoefte bestaat binnen de markt.”

Ondersteuning

Nimble heeft een ondersteuningssysteem in het leven geroepen voor alle SmartStacks die in gebruik zijn bij klanten. Op het hoofdkantoor in San Jose, Californië, komen de signalen binnen die de systemen afgeven. De support centra werken 24 uur per dag vanuit vier locaties verspreid over de wereld. De storage systemen houden zelf hun eigen gezondheid bij. “Wij weten eerder wanneer uitbreiding van het systeem nodig is, dan de klant zelf, of het nu om performance of capaciteit gaat. Meestal moet een klant de leverancier bellen met het verzoek om uitbreiding. Bij ons hoeft dat niet: wij bellen de klant”, zegt Andersen. Hij voegt eraan toe dit cloud based management systeem ook door de reseller is in te zetten op verzoek van de eindgebruiker. “Wij zien wat er met de systemen gebeurt. En in plaats van de klant, kunnen wij ook de reseller bellen met die informatie. Die kan dan goed voorbereid contact opnemen met zijn klant. Zo houden we het lokaal.”

]]>
Thu, 23 Oct 2014 07:06:40 +0200 Nimble en Ingram Micro flexibiliseren opslag http://executive-people.nl/item/517982/nimble-en-ingram-micro-flexibiliseren-opslag.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Allinco Systems brengt Ruckus Wi-Fi aan boord van de Bucentaur http://executive-people.nl/item/518449/allinco-systems-brengt-ruckus-wi-fi-aan-boord-van-de-bucentaur.html De Bucentaur is een groot schip dat onderzoek doet naar de aanwezigheid van aardgas en olie in de Noordzee. Om de crew te kunnen voorzien van Wi-Fi heeft Allinco Systems B.V. uit Breda een Wi-Fi netwerk gerealiseerd met behulp van de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless.

De Bucentaur voert haar werkzaamheden in de wateren rond de Noordzee en dan voornamelijk in de buurt van Noorwegen. Het schip kan gezien worden als een varend booreiland vanwege de aanwezigheid van een grote boorinstallatie waarmee men midden op zee kan boren tot een diepte van 1500 meter. Dankzij een speciale mechanische constructie kan dit worden uitgevoerd tot windkracht 7-8. De werkzaamheden aan boord van de Bucentaur worden uitgevoerd door een crew van ongeveer 50 personen. Hierbij zijn zij in grote mate afhankelijk van toegang tot internet om data te kunnen versturen en toegang te krijgen tot benodigde informatie. Evenals het communiceren met de organisatie en opdrachtgevers.

Omdat het schip ook vaak voor langere tijd, zo’n 3 à 4 weken, uitvaart was er vanuit de crew ook om privé-redenen een grote behoefte aan internet. Om het schip te kunnen ontsluiten heeft men een satellietverbinding van 2Mbps gerealiseerd. Wanneer het schip dichter bij land komt wordt er overgeschakeld naar 3G/4G om meer en goedkoper bandbreedte te bieden. Toegang tot internet bleef echter beperkt tot een klein gedeelte aan boord. Om de crew overal aan boord efficiënter te laten werken en om persoonlijke devices toegang te geven tot internet, werd de wens naar een goed dekkend Wi-Fi netwerk aan boord steeds sterker. Het schip bestaat voor het merendeel uit staal, vandaar dat men een Wi-Fi specialist heeft ingeschakeld. Al snel kwam men uit bij Allinco Systems uit Breda, omdat zij dankzij hun integratie van services en kennis van netwerken in staat is om samen met de klant turn-key oplossingen te leveren.

Allinco Systems is al jarenlang gecertificeerd Ruckus Wireless Big Dog partner. Voor klanten hebben zij Wi-Fi netwerken gerealiseerd op verschillende locaties, zowel indoor als outdoor. Na het in kaart brengen van de wensen van de Bucentaur kwamen zij al snel uit op de Smart Wi-Fi apparatuur van Ruckus Wireless. Dankzij hun gepatenteerde adaptieve antennesysteem is Ruckus in staat om automatisch het signaal te optimaliseren om stabiele Wi-Fi connectiviteit te kunnen bieden. Conventionele Wi-Fi systemen zijn gewend om het Wi-Fi signaal rondom te versturen. De stalen constructie aan boord zorgt ervoor dat de Wi-Fi signalen weerkaatst worden, waardoor er interferentie optreedt en het Wi-Fi signaal verzwakt wordt. Ruckus Wireless voorkomt dit door niet zomaar een Wi-Fi signaal uit te zenden, maar op een intelligente manier een Wi-Fi pad te kiezen. Deze technologie heet BeamFlex en zorgt ervoor dat devices optimaal bediend worden voor stabiele Wi-Fi connectiviteit.

Voor het Wi-Fi netwerk op de Bucentaur heeft Allinco Systems gekozen voor de ZoneFlex R300 access points. Deze access points maken gebruik van de BeamFlex technologie, waarmee een oplossing geboden wordt voor de weerkaatsing van het Wi-Fi signaal op de stalen constructie. Daarnaast is de R300 een dual-band access point, waardoor het apparaten zowel over de 2.4GHz als over 5GHz band kan bedienen. Om overal dekking te bieden heeft Allinco Systems eerst een site survey aan boord uitgevoerd. Hierbij wordt er een R300 in een ruimte geplaatst om de signaalsterke overal te bepalen.

Om het beheer van deze access points centraal aan te sturen wordt er gebruik gemaakt van de Ruckus ZoneDirector 1112 WLAN controller. De ZoneDirector stuurt de access points aan en laat deze onderling met elkaar communiceren. Hiermee wordt onder andere seamless roaming tussen de access points mogelijk gemaakt, waardoor de crew ook wanneer zij zich aan boord bewegen altijd verbonden blijven met het netwerk. De ZoneDirector zorgt er ook voor dat het zakelijke verkeer voorrang krijgt op het privé-verkeer. Middels verschillende VLAN’s worden deze twee typen verkeer van elkaar gescheiden. Het zakelijke VLAN kan altijd volledig beschikken over de beschikbare bandbreedte. Hierin zitten alle apparaten die voor zakelijke doeleinden gebruikt worden aangesloten. Wanneer de crew met hun privé-apparaten verbinden met het Wi-Fi netwerk worden zij toegewezen aan het andere VLAN. Alleen wanneer het zakelijke VLAN de bandbreedte niet volledig gebruikt, wordt deze toegewezen aan het privé VLAN.

]]>
Thu, 23 Oct 2014 07:06:26 +0200 Allinco Systems brengt Ruckus Wi-Fi aan boord van de Bucentaur http://executive-people.nl/item/518449/allinco-systems-brengt-ruckus-wi-fi-aan-boord-van-de-bucentaur.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Ebury benoemt Rob Adrichem tot Country Manager Nederland http://executive-people.nl/item/518498/ebury-benoemt-rob-adrichem-tot-country-manager-nederland.html Ebury, de groeiende Engelse financiële dienstverlener die zich vooral richt op het mkb, heeft Rob Adrichem aangesteld als Country Manager voor Nederland. Bij Ebury, dat recent een vestiging in Amsterdam heeft geopend, zal Adrichem zich richten op de realisatie van groei en het vergroten van marktaandeel binnen het midden- en kleinbedrijf.

Rob Adrichem (52) brengt een ervaring van zo’n 25 jaar in de financiële dienstverlening met zich mee. Voor zijn aanstelling bij Ebury was hij Director Global Banking & Markets bij The Royal Bank of Scotland. Hiervoor vervulde hij gedurende acht jaar verschillende functies bij ABN AMRO zoals Corporate Director en Vice President. Eerder was hij tien jaar Senior Broker bij financieel handelshuis Haighton & Ruth.

Adrichem zal rapporteren aan Salvador García Andres, CEO en oprichter van Ebury: “Met de aanstelling van Rob halen we een zeer ervaren bankier en broker binnen wiens profiel past binnen onze ambitie om snel te groeien in de Nederlandse markt. Wij zijn ervan overtuigd dat Rob de juiste expertise heeft om mkb-ers te helpen bij het realiseren van internationale groei.”

WK

]]>
Thu, 23 Oct 2014 00:16:22 +0200 Ebury benoemt Rob Adrichem tot Country Manager Nederland http://executive-people.nl/item/518498/ebury-benoemt-rob-adrichem-tot-country-manager-nederland.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Radboud Universiteit bespaart 50 procent tijd met toegangsbeheer en provisioning http://executive-people.nl/item/518507/radboud-universiteit-bespaart-procent-tijd-met-toegangsbeheer-en-provisioning.html De Radboud Universiteit van Nijmegen gebruikt Dells One Identity Manager om meer controle te krijgen over het toegangsbeheer en de provisioning. Hierdoor wordt de tijd gehalveerd die studenten nodig hebben om het aanmeldproces te doorlopen. Hoewel klanten van veel identiteit- en toegangsleveranciers moeten kiezen tussen provisioning en controle, adresseert Identity Manager beiden. Hierdoor kan de universiteit een strategie voor identiteit- en toegangsmanagement creëren die jaren meegaat.
 
De Radboud Universiteit is naast een toonaangevende academische gemeenschap ook de thuisbasis voor verschillende onderzoeksinstellingen en is tevens verbonden aan één van de grootste academische ziekenhuizen van Nederland. Hierdoor beheert de organisatie een wisselende gebruikersgroep van 45.000-50.000 personen, waaronder studenten, universiteitsmedewerkers, alumni, onafhankelijke onderzoekers en leveranciers. Doordat de gebruikersgroep continu verandert, werd de universiteit geconfronteerd met verschillende uitdagingen zoals ‘entitlement creep’, wat voorkwam als gebruikers van rol veranderden. De toegangsautorisatie die nodig is voor hun nieuwe rol werd toegevoegd, terwijl de toegang die nodig was voor hun oude rol vaak niet werd beëindigd. Hierdoor ontstonden risico’s omdat een groot aantal gebruikers meer rechten kregen dan ze daadwerkelijk nodig hadden.
 
Met 10.000 studenten die elk jaar de universiteit binnenkomen en verlaten moest de universiteit ook realtime veranderingen kunnen maken voor de toegangsrechten van de studenten. Daarnaast maken regelmatige updates van nationale wetten en veranderende toegangsbehoeften binnen de organisatie het noodzakelijk voor de universiteit om een oplossing te hebben die zulke veranderingen snel en gemakkelijk kan realiseren.
 
De universiteit vond het moeilijk om al deze uitdagingen te managen met hun vorige oplossing zonder meer mensen aan te moeten nemen. Tevens is een stijging in datalekken bij Nederlandse instellingen een reden geweest voor meer ongerustheid bij de universiteitsleiding. Omdat de universiteit een grote hoeveelheid gevoelige data beheert, waaronder persoonlijke informatie, bankrekeninggegevens en onderzoekdata, waren de leidinggevenden bij Radboud Universiteit vooral bezorgd over de mogelijke kosten voor reputatie en financiën als een lek op zou treden als gevolg van ongeoorloofde toegang.
 
Positieve gevolgen voor controle, gebruikerstevredenheid en IT-workload
Door te werken met Dells implementatiepartner Intragen kon de Radboud Universiteit de beschikbare oplossingen voor identiteit- en toegangsbeheer (Identity and Access Management: IAM) in kaart brengen, en koos Dell One Identity Manager om in meerdere IAM-behoeften te voorzien. De compleetheid van de oplossing was van cruciaal belang in de keuze van de universiteit. De Identity Manager is geselecteerd vanwege zijn vermogen om zowel in beheer- als provisioning-behoeften te voorzien, in tegenstelling tot de oudere oplossing van de universiteit. Door Identity Manager te gebruiken heeft de Radboud Universiteit een einde gemaakt aan de ‘entitlement creep’ en werd het mogelijk om realtime veranderingen te maken aan gebruikersinstellingen. Hierdoor krijgen nu de juiste personen toegang tot de juiste data en applicaties. De oplossing maakt ook het management van meerdere functies (zoals een alumnus die ook faculteitlid is) mogelijk door elke functie van een gebruiker aan één identiteit te koppelen.
 
Met de Identity Manager heeft de universiteit de tijd gehalveerd die nodig was om een nieuwe gebruiker toe te voegen aan het systeem. Daarnaast kunnen processen die voorheen ’s nachts werden uitgevoerd nu op een bijna realtime basis worden uitgevoerd, waardoor de tijd die nodig is om een nieuwe gebruiker toe te voegen verminderd is van twee of drie dagen naar één dag. In combinatie met de selfservice opties voor gebruikers hebben deze eigenschappen zowel de tevredenheid van de gebruikers verbeterd als de werklast voor het IT-team verminderd.
 
Doordat de Radboud Universiteit is voorzien in zijn beheer- en provisioning behoeften, heeft de universiteit nu de zekerheid die zij nodig heeft om zich te beschermen tegen datalekken en kan hiermee schade aan haar reputatie en financiën voorkomen. Met Identity Manager kan de universiteit vandaag effectief identiteiten en toegang managen en in de toekomst de oplossing laten groeien om in nieuwe behoeften te voorzien.

Jos Groenewegen, senior Identity and Access Manager, Radboud Universiteit: “In de huidige competitieve onderwijsomgeving moest de Radboud Universiteit de mogelijkheden bekijken om de toegang tot data en apps efficiënter te maken, niet alleen voor ons personeel, maar ook voor studenten en hun ouders. Tegelijkertijd hebben we een erg complexe gebruikersgroep omdat veel gebruikers meerdere functies hebben. Het was van cruciaal belang voor ons dat we een oplossing zouden vinden die een einde zou maken aan ‘entitlement creep’ en die ervoor zou zorgen dat iedereen de toegang kreeg die zij nodig hadden. Identity Manager onderscheidde zich van de andere oplossingen door zijn volledigheid – het is een enkel product die alle problemen oplost, zowel wat betreft provisioning als beheer. Met Identity Manager hebben we nu de oplossing die we nodig hebben, die ons beschermt en concurrentievoordelen levert, zowel vandaag als in de toekomst.”
 
John Milburn, executive director, Identity and Access Management, Dell Security: “Onderwijsinstellingen zoals de Radboud Universiteit hebben een oplossing nodig die het unieke en complexe identiteit- en toegangsmanagementproces vereenvoudigt. Om risico’s te beperken en ervoor te zorgen dat de juiste gebruikers toegang hebben tot de juiste data, moeten ze zowel het beheer als de provisioning kunnen adresseren zonder dat ze een keuze tussen beiden moeten maken. We zijn zeer verheugd dat we met Intragen konden samenwerken om de Radboud Universiteit te helpen met het implementeren van Dell One Identity Manager, waardoor de IT-afdeling zakelijke problemen zo snel mogelijk kan oplossen.”
 
Ian Yoxall, director, Intragen:“Vanwege de complexe gebruikersomgeving van de Radboud Universiteit was het duidelijk dat ze een oplossing nodig hadden die hen niet alleen in hun provisioning behoeftes voorzag, maar die hen ook de mogelijkheid gaf een betrouwbaar beheerproces te ontwikkelen. Samen met Dell konden we de universiteit inzicht geven in hun gehele omgeving, hun identiteit- en toegangsmanagement behoeften achterhalen, en hen voorzien van een oplossing die niet alleen aan hun huidige eisen voldoet maar hen ook in staat stelt om extra functies toe te voegen om toekomstige uitdagingen aan te gaan.” 

]]>
Thu, 23 Oct 2014 00:06:59 +0200 Radboud Universiteit bespaart 50 procent tijd met toegangsbeheer en provisioning http://executive-people.nl/item/518507/radboud-universiteit-bespaart-procent-tijd-met-toegangsbeheer-en-provisioning.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
SCC Nederland heet nu Misco Solutions http://executive-people.nl/item/518501/scc-nederland-heet-nu-misco-solutions.html SCC Services Nederland is omgedoopt tot Misco Solutions zo meldt moedermaatschappij Systemax op de website. Dit betekent dat het merknaam SCC gaat verdwijnen.

Misco Solutions in Nederland wordt geleid door de Brit Norman Kough.  Wim Uiterdijk (SCC) en Dennis Broman (Systemax) rapporteren aan hem.

WK

]]>
Wed, 22 Oct 2014 17:06:03 +0200 SCC Nederland heet nu Misco Solutions http://executive-people.nl/item/518501/scc-nederland-heet-nu-misco-solutions.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
ETTU lanceert sociaal intranet in de cloud http://executive-people.nl/item/518505/ettu-lanceert-sociaal-intranet-in-de-cloud.html ETTU heeft vandaag het Cloud Social Intranet gelanceerd in SharePoint Online. Dit portaal biedt organisaties een standaard intranet oplossing voor een vast bedrag per maand, per gebruiker. Het Cloud Social Intranet maakt volledig gebruik van de standaard functionaliteiten van SharePoint Online en is binnen één klik aan te zitten binnen een (bestaande) Office 365 omgeving.

SharePoint Online levert organisaties nieuwe mogelijkheden om samen te werken vanuit de cloud. Met het standaard intranet in SharePoint Online speelt ETTU in op de vraag naar een gebruiksvriendelijk online platform waarmee medewerkers informatie kunnen delen, vinden en samenwerken. ETTU beschikte al over een standaard intranet oplossing voor lokale (on-premise) installaties. Met deze nieuwste ontwikkeling wordt het Cloud Social Intranet geleverd als Software as a Service (SaaS) en wordt er volledig gebruikt gemaakt van de mogelijkheden die SharePoint Online organisaties biedt.

Daarnaast worden aanvullende diensten geleverd waaronder uitgebreide ondersteuning, advies, consultancy en beheer. Met meer dan acht jaar ervaring op het gebied van Microsoft technologie heeft ETTU hiermee een online platform gerealiseerd dat in combinatie met de bijbehorende diensten zorgt voor een snelle acceptatie en adoptie door gebruikers.

Piet Vink, mede-eigenaar van ETTU: “Al geruime tijd levert ETTU de eConnect productlijn van bewezen SharePoint-oplossingen. De kennis en ervaring die wij hiermee hebben opgedaan hebben wij ingezet om het Cloud Social Intranet te realiseren. Hiermee beschikken organisaties over een volledig social intranet dat desgewenst uitgebreid kan worden met additionele functionaliteiten. Doordat het een standaard oplossing is, kan het portaal met één klik aangezet worden, ook binnen bestaande Office 365 omgevingen. Een organisatie kan dus erg snel aan de slag!”

Het Cloud Social Intranet is al beschikbaar voor €6 per gebruiker per maand voor een organisatie met maximaal 1000 medewerkers. Voor organisaties met meer dan 1000 medewerkers zijn de prijzen op aanvraag. Het Cloud Social Intranet kan zo meegroeien met elke organisatie zonder vooraf grote investeringen te doen in hardware of de ontwikkeling van functionaliteiten. Momenteel wordt het Cloud Social Intranet uitgerold binnen Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe, waar begin 2015 de 27 aangesloten scholen en 580 medewerkers gebruik zullen gaan maken van het online platform.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 15:03:13 +0200 ETTU lanceert sociaal intranet in de cloud http://executive-people.nl/item/518505/ettu-lanceert-sociaal-intranet-in-de-cloud.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Google-diensten offline door storing http://executive-people.nl/item/518489/google-diensten-offline-door-storing.html Diverse Google-diensten functioneeren niet naar behoren vanwege een storing. Wereldwijd stromen er klachten binnen dat contactlijsten niet kunnen worden geladen, dat Google+ offline is en dat Hangsouts-berichten niet worden verzonden.

De storing begon omstreeks 09.00 uur op woensdagochtend. Het is niet duidelijk wat de storing veroorzaakt, of wanneer deze zal zijn opgelost.

Op de storingspagina van Google staat vooralsnog alleen dat Google Drive kampt met een storing, maar er staat niks over Hangouts en Drive. Ook via Twitter stromen de klachten binnen.

Storingen bij Google duren doorgaans niet lang - de laatste grote storing waarbij Google.com er zelf uit lag duurde slechts een half uur.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 10:54:59 +0200 Google-diensten offline door storing http://executive-people.nl/item/518489/google-diensten-offline-door-storing.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Enorme winst Yahoo door beursgang Alibaba http://executive-people.nl/item/518488/enorme-winst-yahoo-door-beursgang-alibaba.html Internetgigant Yahoo heeft zijn winst afgelopen kwartaal exponentieel zien groeien door de verkoop van een deel van zijn belang in Chinese branchegenoot Alibaba. Verder steeg omzet de omzet dankzij een toename van de inkomsten uit mobiele diensten.

Yahoo verkondigde een nettowinst van 6,8 miljard dollar (5,4 miljard euro) over het derde kwartaal, tegenover 297 miljoen dollar een jaar eerder. Die grote winst is dus vooral te wijten aan de beursgang van Alibaba in New York, die Yahoo als medeverkoper 6,3 miljard dollar opleverde. Yahoo zag zijn omzet vorig kwartaal nog met 1 procent stijgen tot 1,15 miljard dollar.

Volgens topvrouw Marissa Mayer kan er gesproken worden van een 'solide kwartaal'. Ze wees daarbij vooral op de inhaalslag die de mobiele diensten, waarin veel wordt geïnvesteerd, maakten. Met een verwachte omzet van 1,2 miljard dollar over heel 2014 leveren die volgens de topvrouw nu een belangrijke bijdrage aan de totale opbrengsten van het bedrijf.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 10:45:25 +0200 Enorme winst Yahoo door beursgang Alibaba http://executive-people.nl/item/518488/enorme-winst-yahoo-door-beursgang-alibaba.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Apple: iCloud-servers niet getroffen door hackers http://executive-people.nl/item/518487/apple-icloud-servers-niet-getroffen-door-hackers.html Naar verluid zijn iCloud-accounts gehackt door de Chinese overheid, nonsens beweert Apple. De servers van iCloud zijn aangevallen maar niet binnengedrongen, zo meldt de Amerikaanse techgigant.

Zo is omschreven in algemene termen op een nieuwe beveiligingspagina. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er geen gegevens onderschept kunnen zijn, voor een zogenoemde man-in-the-middle-aanval is het namelijk niet nodig om de server van de site of de computer van de gebruiker binnen te dringen. Apple verkondigt dat het zich bewust is van “regelmatige georganiseerde aanvallen” op zijn systemen, meestal met het doel om gebruikersinformatie te verkrijgen. 

Prioriteit
Apple claimt de aanvallen hoog op te nemen, maar weet te melden dat de pogingen geen impact hebben op de servers van iCloud, en iCloud-login op Macs en iOS-apparaten.

Belang veiligheidscertificaten
Verder verwijst Apple naar het belang van veiligheidscertificaten in browsers. Op de nieuwe beveiligingspagina legt Apple uit hoe gebruikers de betrouwbaarheid van iCloud-loginpagina’s kunnen controleren. Er is uitleg voor gebruikers van Safari, Chrome en Firefox, de drie populairste browsers voor de Mac. Uitleg voor gebruikers van Windows of iOS ontbreekt nog.

Gisteren nog meldde Great Fire, een organisatie die censuur door de Chinese overheid monitort, dat de Chinese overheid gegevens van iCloud-gebruikers zou onderscheppen.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 10:29:31 +0200 Apple: iCloud-servers niet getroffen door hackers http://executive-people.nl/item/518487/apple-icloud-servers-niet-getroffen-door-hackers.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Visie: 'Dreamforce was feest voor de business' http://executive-people.nl/item/518454/visie-dreamforce-was-feest-voor-de-business.html Vorige week was de week van Dreamforce, het grote jaarlijkse evenement van Salesforce in San Francisco en een spektakelshow waar de Amerikaanse cloudleverancier de belangrijkste nieuwe oplossingen voor de komende jaren aan het publiek toont. Ton van der Meer, CEO van CRMWaypoint, is er ook dit jaar weer bij. Wat vond hij van al het nieuws dat op het innovatiefeest is gepresenteerd?

Amerikaanse IT-giganten als Oracle, EMC, Dell en Microsoft hebben er allemaal wel een handje van om hun jaarlijkse evenement behoorlijk op te kloppen, maar Salesforce heeft in een aantal jaren tijd wel een uitzonderlijke schaalgrootte weten te behalen.  Er lopen dit keermeer dan 135.000 bezoekers rond en naar de keynote van Marc Benioff keken zo’n 5 miljoen mensen. San Francisco is blauw gekleurd en overgenomen door de bezoekers. Spraakmakende namen als Hillary Clinton en Al Gore, sprekers  die niet afkomstig zijn uit de IT-wereld, houden er hun verhaal. Ton van der Meeroprichter en CEO van CRMWaypoint, Salesforce-kenniscentrum in de Benelux, bezoekt Dreamforce dit jaar voor de  zevende keer.

Waarom ben je precies bij Dreamforce? Is het ook na zes keer nog steeds interessant?
Voor ons is het met name een goed evenement om met klanten en prospects te spreken. Het netwerken is belangrijk. Maar misschien net zo belangrijk zijn voor ons de productlanceringen. Het is niet zo dat ze dat van tevoren met ons delen en daarom zitten ook wij  als partner toch altijd wel op het puntje van onze stoel. Ieder jaar worden er introducties gedaan die voor ons belangrijk zijn.  Bovendien kan je hier direct langs alle boots, kennismaken met de productmanagers en hen de nodige vragen stellen. Dat is een groot voordeel, zeker wanneer je als kenniscentrum voorop wil blijven lopen.

Wat was het belangrijkste nieuws voor jou op het evenement?
Er zijn eigenlijk twee grote lanceringen geweest, de Wave analytics cloud en Salesforce1 Lightning. Wave  is de nieuwe business intelligence (BI) cloud van Salesforce. De ontwikkeling van Salesforce ligt wat dat betreft enigszins in lijn met andere oplossingen als Siebel, die ook begon als CRM en later met analytics kwam. Salesforce'sanalytics richt zich in eerste instantie op de mobiele telefoon en moet data uit iedere mogelijke bron kunnen halen. Bijzonder aan de analytics cloud van Salesforce is vooral dat de BI-oplossing heel gemakkelijk werkt en iedereen ermee aan de slag kan. Het richt zich vooral op de installed base van Salesforce-gebruikers, de verkoop- en marketingafdeling, en niet zozeer IT.

En Lightning?
Lightning is een nieuw cloudplatform waarmee je snel en laagdrempelig mobiele Salesforce1-mobiele apps in elkaar kunt zetten. Dat doe je dan op het PaaS van Force.com. Je kan snel drag and drop functionaliteit toevoegen en de vormgeving veranderen. Het gaat echt om complexe applicaties die door de business zelf gemaakt kunnen worden. Dreamforce wordt nogal eens afgeschilderd als het grootste IT-evenement, maar als je het mij vraagt is dat niet terecht. De producten richten zich echt op de eindgebruiker, en het is dus ook vooral een business innovatie event.

Wat maakt die lanceringen nu bijzonder?
Wat Salesforce in mijn ogen heel goed doet, niet alleen nu maar ook andere jaren, is dat ze direct laten zien hoe je er gebruik van kan maken. Ze zeggen: ‘We kondigen product x aan en, by the way, we hebben hier direct drie usecases met spraakmakende namen.’ En dan is het  ook  wereldwijd beschikbaar. In het geval van Lightning kwam bijvoorbeeld onder andere Coca Cola op het toneel vertellen hoe ze het nieuwe platform gebruiken bij het ordermanagement proces.

Belangrijk nieuws hier is onder andere ook de samenwerking tussen Microsoft en Salesforce. Nu is de relatie tussen de twee wel eens voorgesteld als een Anaconda (Salesforce) die een zoogdier (Microsoft) doodknuffelt. Hoe kijk jij daar tegenaan?

Die samenwerking is op zichzelf al van eerdere datum, maar er worden nu ook echt concrete oplossingen gepresenteerd. De Saleforce1 app voor Windows Phone komt halverwege 2015, Office wordt geïntegreerd  met de Salesforce suite en OneDrive krijgt een connectie met Salesforce. Over de motivaties achter die samenwerking kan ik niet veel zeggen, beide partijen zullen daar zo hun eigen redenen voor hebben. Ik denk dat je het vooral moet zien door de ogen van de klant. Voor klanten is het vooral gunstig nu erintegraties mogelijk zijn. Dat was eerder nog niet het geval en was voor hen een belemmerende factor bij het maken van een goede keuze. Die drempel is nu weggenomen.

Wat was je hoogtepunt tot nu toe en wat ga je vandaag doen?
Pfoe! Het hoogtepunt was tot nu toe zondermeer de key-note van Benioff. Maandag was het voor Salesforce begrippen nog redelijk rustig, maar dinsdag zat het hier echt afgeladen vol. Vandaag maak ik er een rustig dagje van. Een paar praatjes met klanten en prospects en toch vooral ook nog wat usecases bekijken. Dit zijn toch de plekken waar je de inspiratie opdoet om te zien hoe je de nieuwe Salesforce technologie slim toe kunt passen.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 07:28:07 +0200 Visie: 'Dreamforce was feest voor de business' http://executive-people.nl/item/518454/visie-dreamforce-was-feest-voor-de-business.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Young Professionals kennen social enterprises een betere reputatie toe dan organisaties die ... http://executive-people.nl/item/518431/young-professionals-kennen-social-enterprises-een-betere-reputatie-toe-dan-organisaties-die-winstmaximalisatie-centraal-stellen.html Young Professionals kennen social enterprises een betere reputatie toe dan organisaties die winstmaximalisatie centraal stellen. Dit blijkt uit onderzoek van Kirkman Company, YSE en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het onderzoek is uitgevoerd onder 95 (bijna afgestudeerde) Young Professionals.

De instellingen deden samen onderzoek naar de veranderende relevantie van organisaties en hun vermogen om talent aan te trekken. Verkiezen Young Professionals een social enterprise als werkgever boven een organisatie die dit niet is (zoals een traditionele organisatie)? Een social enterprise onderscheidt zich door winstmaximalisatie ondergeschikt te stellen aan haar maatschappelijke missie. Uit het onderzoek kwam naar voren dat social enterprises onder de Young Professionals een betere reputatie wordt toegeschreven dan niet-social enterprises; daarnaast verwachten potentiële werknemers dat dit type organisatie een betere werkgever is en er is gebleken dat social enterprises een lager salaris hoeven uit te keren.

Han Hendriks (foto), Managing Partner bij Kirkman Company vertelt: “De resultaten uit dit onderzoek bevestigen de verschuiving die wij de afgelopen jaren zien in de markt. Wij geloven dat organisaties die louter gericht zijn op winstmaximalisatie geen bestaansrecht meer hebben. Organisaties die talent aan zich verbinden, streven ernaar om 100% relevant te zijn voor medewerkers. Wanneer een organisatie ernaar streeft relevant te zijn voor klanten, medewerkers, partners, milieu, maatschappij en aandeelhouders, mag zij spreken van een social enterprise.”

Social enterprise; een magneet voor het aantrekken van talent
Uit eerder onderzoek is gebleken dat het vermogen om talent aan te trekken, te motiveren en ook daadwerkelijk te behouden bepalend is voor het succes van de organisatie. De schaarste aan talent is enorm en zal de komende jaren ook alleen maar toenemen. Het is een bedreiging voor duurzame groei van onze kenniseconomie.

Social enterprises zijn beter in staat om talent aan te trekken omdat zij meervoudig waarde creëren. Opmerkelijk is dat Young Professionals bij social enterprises een salaris van gemiddeld 5% lager vragen in tegenstelling tot traditionele organisaties die streven naar winstmaximalisatie. Organisaties met een goede reputatie op het gebied van ondernemerschap en die hun verantwoordelijkheid nemen, zijn beter in staat samen te werken met haar stakeholders. Dergelijke organisaties kunnen dan ook competitief voordeel behalen ten opzichte van concurrenten, aldus het onderzoek.

WK

]]>
Wed, 22 Oct 2014 05:07:54 +0200 Young Professionals kennen social enterprises een betere reputatie toe dan organisaties die winstmaximalisatie centraal stellen http://executive-people.nl/item/518431/young-professionals-kennen-social-enterprises-een-betere-reputatie-toe-dan-organisaties-die-winstmaximalisatie-centraal-stellen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Merknaam Nokia verdwijnt voor smartphones http://executive-people.nl/item/518453/merknaam-nokia-verdwijnt-voor-smartphones.html Nokia smartphones heten voortaan Microsoft Lumia. Hierdoor wil het bedrijf zich sterker positioneren tegen rivalen Apple en Samsung.

Het merknaam Nokia is wel nog actief als leverancier van netwerk- telecom- en navigatie apparatuur voor grote telecom operators.

WK

]]>
Wed, 22 Oct 2014 01:20:41 +0200 Merknaam Nokia verdwijnt voor smartphones http://executive-people.nl/item/518453/merknaam-nokia-verdwijnt-voor-smartphones.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Microsoft zet vaart achter zijn 'Mobile-First Cloud Strategy' http://executive-people.nl/item/518452/microsoft-zet-vaart-achter-zijn-mobile-first-cloud-strategy.html Microsoft zet vaart achter zijn 'Mobile-First Cloud Strategy', zo meldt ceo Satya Nadella tijdens een webcast. Microsoft komt met nieuwe producten en sluit ook meerdere partnerships om meer van zijn Microsoft Cloud software te verkopen voor public, private en hybrid cloud omgevingen.

Microsoft Cloud wordt voorzien van nieuwe virtual machines (vm's) en storage instances, een gecombineerde Azure cloud platform met Dell hardware, ondersteuning voor CoreOS Linux oplossingen en een nieuwe Azure Marketplace voor het ontwikkelen van andere merken applicaties. Ook is er een nieuwe partnership met Cloudera waardoor het mogelijk wordt Hadoop big data binnen een cloud te gebruiken.

Lees meer over het Microsoft Cloud nieuws hier.

]]>
Wed, 22 Oct 2014 00:49:32 +0200 Microsoft zet vaart achter zijn 'Mobile-First Cloud Strategy' http://executive-people.nl/item/518452/microsoft-zet-vaart-achter-zijn-mobile-first-cloud-strategy.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
EU en China leggen handelsdispuut rond telecomhardware bij http://executive-people.nl/item/518451/eu-en-china-leggen-handelsdispuut-rond-telecomhardware-bij.html Goed nieuws voor Huawei, ZTE, Ericsson, Alcatel-Lucent en andere telecomleveranciers. De Europese Unie en China hebben hun handelsdispuut over de export van Chinese hardware voor telecomnetwerken naar de Europese markt bijgelegd. Ze zijn onder meer overeengekomen dat een onafhankelijk orgaan de Chinese en Europese markten van telecomnetwerken tegen het licht gaat houden.

Peking en 'Brussel' botsen regelmatig over handelsdossiers. In mei 2013 opende Europees commissaris Karel De Gucht op eigen initiatief een onderzoek naar de import van telecomhardware vanuit China omdat hij vermoedde dat die sector overgesubsidieerd werd zodat haar producten in Europa tegen dumpingprijzen verkocht konden worden.

Eerder dit jaar, in maart, sloot De Gucht al het antidumpingonderzoek af, nu wordt ook het antisubsidieonderzoek verticaal geklasseerd. Een Commissiewoordvoerder maakte maandag bekend dat China en de EU zaterdag een minnelijke schikking getroffen hebben.

Het akkoord komt erop neer dat een onafhankelijk orgaan hun markten gaan monitoren en dat ze beloven elkaars bedrijven niet te zullen discrimineren. "Met deze regeling", verklaarde een woordvoerder van De Gucht, "krijgen we veel betere en veel eerlijker concurrentie en voorwaarden voor Europese bedrijven dan we tot nu hadden."

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 22 Oct 2014 00:22:48 +0200 EU en China leggen handelsdispuut rond telecomhardware bij http://executive-people.nl/item/518451/eu-en-china-leggen-handelsdispuut-rond-telecomhardware-bij.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nederland ICT: Meer aandacht voor integriteitsregels http://executive-people.nl/item/518448/nederland-ict-meer-aandacht-voor-integriteitsregels.html Nederland ICT vindt integriteit van het grootste belang. Dit is ook opgenomen in de gedragscode, die alle leden onderschrijven. Zowel de overheid, Nederland ICT als ICT-bedrijven hebben daar al strenge regels voor. De sector gaat de aandacht voor het thema integriteit intensiveren. Daarnaast wordt actief de dialoog gezocht met de ACM.

Deze boodschap heeft Bart Hogendoorn (foto), voorzitter van Nederland ICT, uitgesproken in een overleg over het thema integriteit met minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Aanleiding voor het overleg waren berichten in de media over mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen van ICT bij de overheid. Namens het kabinet heeft minister Blok in een brief aan de Tweede Kamer aanvullende maatregelen aangekondigd rond integriteit. Zo heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een oproep geplaatst om mededingingsproblemen bij overheidsaanbestedingen bij haar te melden en heeft minister Blok de ICT-sector opgeroepen het thema integriteit te agenderen. In het overleg met de minister is commitment uitgesproken op deze punten en is toegezegd om werk te maken van een beter begrip van gewenst en ongewenst gedrag.

Voorstellen voor verbetering van de kennis over integriteit en mededinging

Nederland ICT heeft een gedragscode die de leden onderschrijven. Daarnaast is een goede uitvoering een taak van de bedrijven zelf. Als brancheorganisatie zal Nederland ICT ondersteuning bieden om de kennis over deze onderwerpen bij de aangesloten bedrijven te verhogen.

Concreet stelt Nederland ICT voor een aantal stappen te ondernemen, als voortzetting en intensivering van bestaand beleid:

Binnen het huidige samenwerkingsprogramma met de overheid, de iDialoog, komt integriteit als vast onderdeel terug in het programma.

De gedragscode van Nederland ICT wordt verder ge-update en beter uitgedragen.

Nederland ICT gaat in gesprek met experts van integriteitsbevordering binnen de publieke sector zoals Bureau Integriteitsbevordering Openbare Sector (BIOS).

Het stimuleren bij bedrijven van het onder de aandacht brengen van hun interne klokkenluidersregeling.

De integriteitsregels van de overheid onder de aandacht brengen bij onze leden, waarbij zij in hun handelen niets zullen doen om deze regels bij de overheid in gevaar te brengen.

Meer in het algemeen blijven werken aan meer kennis en transparantie bij aanbestedingen, betere informatiedeling en meer innovatie bij de overheid.

WK

]]>
Tue, 21 Oct 2014 23:52:35 +0200 Nederland ICT: Meer aandacht voor integriteitsregels http://executive-people.nl/item/518448/nederland-ict-meer-aandacht-voor-integriteitsregels.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Vodafone geeft IT-consolidatie boost van 200 miljoen http://executive-people.nl/item/518410/vodafone-geeft-it-consolidatie-boost-van-miljoen.html Om het bedrijfsproces beter te laten verlopen voegt Vodafone zo'n 25 backoffice-systemen samen tot één.

Deze lijn is al in 2011 ingezet. Momenteel is Vodafone bezig met het overzetten van klanten op het nieuwe systeem. Deze migratie vindt het komende half jaar plaats. Als eerste zijn particulieren en kleinzakelijke klanten aan bod, hierna volgen de grote klanten. De totale kosten bedragen zo'n 200 miljoen euro.

Bedrijfsverbreding
Doel van deze stap is een bedrijfsverbreding. Dit vanwege het streven dat de telecomaanbieder  zich de komende tijd steeds meer wil gaan profileren als leverancier van vaste verbindingen, televisie en internet, in combinatie met mobiele telefonie.

Marktveranderingen
Deze nieuwe aanpak vereist ook een intergratie van de achterliggende IT-systemen, om  zodoende ook in de toekomst flexibel in te kunnen spelen op marktveranderingen en de ervaringen van de klant te kunnen verbeteren, zo vertelt CEO Rob Shuter in een verklaring van het telecomconcern.

]]>
Tue, 21 Oct 2014 11:17:23 +0200 Vodafone geeft IT-consolidatie boost van 200 miljoen http://executive-people.nl/item/518410/vodafone-geeft-it-consolidatie-boost-van-miljoen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Bose-producten niet langer te koop bij Apple http://executive-people.nl/item/518409/bose-producten-niet-langer-te-koop-bij-apple.html Het is niet langer mogelijk om bose producten te kopen via de online winkels van Apple. Voorheen kon de consument hier terecht voor koptelefoons en speakers van de audiogigant. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook de fysieke winkels van Apple geen Bose-producten zullen volgen.

Apple heeft geen verklaring gegeven omtrent de verkoopstop. Mogelijk heeft een rechtszaak tussen Bose en Beats, eigendom van Apple, over de schending van Bose-patenten door Beats hier iets mee te maken. De bedrijven hebben begin vorige week besloten in deze zaak te schikken. Audio-apparatuur van andere fabrikanten is echter nog wel te koop in de winkels van Apple.

]]>
Tue, 21 Oct 2014 10:24:32 +0200 Bose-producten niet langer te koop bij Apple http://executive-people.nl/item/518409/bose-producten-niet-langer-te-koop-bij-apple.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Lenovo aast wederom op BlackBerry http://executive-people.nl/item/518407/lenovo-aast-wederom-op-blackberry.html Naar verluid zal Lenovo deze week een genereus bod willen uitbrengen op de uitstaande aandelen van BlackBerry.

Het is tevens niet de eerste keer dat het gerucht gaat dat het Chinese concern, de Canadese smartphone producent zou willen inlijven. Ditmaal is er ook een prijskaartje bekend. Lenovo zou deze week een bod van 15 dollar per aandeel willen uitbrengen oplopend tot een maximum van 18 dollar. Gezien de huidige koers van het BlackBerry-aandeel van ongeveer  9 dollar, is dat een erg lucratief voorstel.

Overheid
Ongetwijfeld zal de Canadese overheid het hier niet geheel mee eens zijn. BlackBerry is namelijk, in tegenstelling tot andere onderdelen die Lenovo overnam van Motorola of IBM, niet alleen producent van hardware, maar bezit ook een infrastructuur waar veel overheden en bedrijven hun gevoelige informatie over verzenden.

Blokkade
Lenovo is ook diep geworteld in de Chinese economie en onderhoudt banden met de overheid. De Noord-Amerikaanse overheden en wellicht ook de Europese Commissie zullen deze overeenkomst vermoedelijk blokkeren. 

]]>
Tue, 21 Oct 2014 10:12:54 +0200 Lenovo aast wederom op BlackBerry http://executive-people.nl/item/518407/lenovo-aast-wederom-op-blackberry.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Kleine ondernemers overschatten de kosten van IT-beveiliging' http://executive-people.nl/item/518403/kleine-ondernemers-overschatten-de-kosten-van-it-beveiliging.html Zeer kleine bedrijven blijken niet onwetend over de IT-gevaren die hun onderneming loopt. Toch mankeert het aan goede IT-beveiliging, waardoor zij risico’s nemen. Uit geldgebrek, en uit onderschatting. Maar het hoeft niet duur te zijn.

‘Bij mij valt toch niets te halen’, is het welbekende argument om weinig te doen aan IT-beveiliging. Het is echter een achterhaald argument, want cybercrime is allang een soepel geautomatiseerde business. Relatief kleine doelwitten worden met minimale inspanning zó meegenomen in een campagne. Er valt namelijk bij ondernemingen, inclusief het klein-MKB, wel degelijk wat te halen.

Hoe kleiner, hoe makkelijker (en meer)
Denk aan cashflow, incasso’s, bestellingen en andere financiële zaken. Grotere ondernemingen vormen een rijkere buit maar zijn weer een lastiger doelwit. Hoe kleiner de onderneming, hoe kleiner de buit maar hoe makkelijker die valt te scoren.

En die buit wordt ook gescoord. Uit onderzoek van Kaspersky onder het klein-MKB blijkt dat zij daadwerkelijk bedrijfsgegevens verliezen door cyberaanvallen. Daarbij was bij 32 procent van de getroffen ondernemers malware de oorzaak van hun ernstigste incident. Dat is twee keer zo hoog als het gemiddelde bij grote ondernemingen, blijkt uit de IT Security Risks Survey 2014 van Kaspersky.

Bovendien gaat het om een grote, zeer grote markt. Onderzoeksbureau IDC schat in dat er wereldwijd meer dan 75 miljoen ‘zeer kleine bedrijven’ actief zijn; bedrijven met minder dan tien werknemers. Ook Nederland is rijk voorzien van zeer kleine bedrijven. Veel van deze ondernemingen hanteren voor hun IT-beveiliging een ‘obscuriteitsaanpak’: de gedachte dat ze onder de radar zitten van kwaadwillenden omdat ze (te) klein zijn.

Kentering na cybercrime-verschuiving
Eencyberaanval kan een kleinere onderneming echter veel kosten. Soms zelfs de hele zaak. Bijvoorbeeld in het geval van het Amerikaanse bedrijfje Code Spaces. Die aanbieder van diensten voor projectbeheer en software-ontwikkeling werd gehackt, afgeperst en vervolgens gesaboteerd. De schade was dermate groot dat herstel niet meer mogelijk was; niet voor de klanten en niet voor Code Spaces zelf. De onderneming is kopje onder gegaan.

Langzaamaan komt er wel een kentering, blijkt uit recent onderzoek door Kaspersky Lab. Ondernemers beginnen zich meer te realiseren dat zij wel degelijk interessant zijn voor cybercriminelen. Tegenwoordig ziet 35 procent van het klein-MKB databescherming dan ook als belangrijk onderdeel van de IT-strategie. Opvallend genoeg geeft echter57 procent aan geen investeringsplannen te hebben voor IT-beveiliging.

Beginnen bij de basics
Bij het groeiende besef hoort ook het inzicht dat IT-beveiliging geen complexe en dure zaak hoeft te zijn. Hierbij enkele tips om tegen minimale kosten een gedegen IT-beveiliging op te zetten:
-    Begin goed met de juiste basisbeveiliging: antimalware en een firewall, wat een kleine investering is. Naarmate de business uitbreidt, kan de beveiliging meegroeien maar vermijdt complexiteit.
-    Zorg dat werknemers doordrongen zijn van beveiligingsbesef. Zodat ze niet vallen voor een verdachte mail, of bijvoorbeeld een verloren of gestolen laptop meteen melden.
-    Investeer daarnaast in een goed antidiefstalpakket: een goedkoop stukje software dat een kwijtgeraakt apparaat op afstand kan wissen.


Martijn van Lom is General Manager Benelux and Nordic bij Kaspersky Lab

]]>
Tue, 21 Oct 2014 07:53:55 +0200 'Kleine ondernemers overschatten de kosten van IT-beveiliging' http://executive-people.nl/item/518403/kleine-ondernemers-overschatten-de-kosten-van-it-beveiliging.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Marcel de Jong versterkt marketingteam Red Hat Benelux http://executive-people.nl/item/518392/marcel-de-jong-versterkt-marketingteam-red-hat-benelux.html Red Hat heeft Marcel de Jong aangesteld als marketingmanager Benelux. De Jong (46) volgt Danna Drion die zelf is gepromoveerd tot Manager Regional Marketing & Strategy, EMEA bij Red Hat.

De Jong is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de marketingprogramma's en de uitvoering daarvan in Nederland, België en Luxemburg. Hij richt zich onder andere op het verder vergroten van de naamsbekendheid van Red Hat en het positioneren van het bijbehorende brede portfolio van technologie-oplossingen en diensten.

Voor zijn komst naar Red Hat werkte De Jong als Business Development Manager bij Keala Consultancy, een specialist op het gebied van Marktonderzoek, Market Intelligence en Marketingadvies voor de ICT-sector. Daarvoor werkte hij als marketingmanager bij Exact en vervulde hij bij Oracle Nederland diverse marketingfuncties, van channel marketingmanager tot marketingmanager SMB Benelux.

 

]]>
Tue, 21 Oct 2014 07:49:46 +0200 Marcel de Jong versterkt marketingteam Red Hat Benelux http://executive-people.nl/item/518392/marcel-de-jong-versterkt-marketingteam-red-hat-benelux.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Drie manieren om business intelligence voor alle medewerkers toegankelijk te maken http://executive-people.nl/item/518378/drie-manieren-om-business-intelligence-voor-alle-medewerkers-toegankelijk-te-maken.html Iedereen dacht dat business intelligence (BI) de zakelijke wereld zou bestormen. Iedereen dacht eveneens dat het een strategische transformatie voor zijn bedrijf zou betekenen en zou zorgen voor een betere besluitvorming en verhoogde winstgevendheid. Echter, ik ben bang dat dit gewoon niet meer gaat gebeuren.

BI wordt al meer dan twintig jaar gebruikt en ingezet, maar eerlijk gezegd, zijn er maar weinig mensen in organisaties, die echt het meeste uit deze technologie weten te halen. In de afgelopen twee decennia waren de belangrijkste struikelblokken voor onze sector de lage acceptatiegraad en het onvermogen om BI diep in de organisatie te laten doordringen. Gartner stelde zelfs dat in de twintig jaar dat BI nu mainstream is, minder dan dertig procent van de potentiële gebruikers van standaard-BI-tools binnen een organisatie deze technologie ook daadwerkelijk gebruikt.

Ik denk dat de traditionele BI-tools niet zoveel invloed hebben binnen een organisatie, omdat ze moeilijker te implementeren zijn. Gezien de toename van CRM-systemen en de hoeveelheid systemen die bedrijven inzetten voor verschillende afdelingen, zijn de datasets van bedrijven moeilijker op elkaar af te stemmen. Binnen bedrijven zijn er enorme silo's doordat verschillende afdelingen werken met verschillende datasets. Het gevolg is een Excel-chaos in plaats van een 360 degree view dankzij BI-tools.

Waarom Excel? Traditionele BI is statisch en eindgebruikers moeten de moeilijke keuze maken tussen statische rapportages en de mogelijkheid om hun eigen analyse te maken. Zelfs de inzet van nieuwe datavisualisatietools kan leiden tot dezelfde problemen. Traditionele BI-tools worden gezien als ingewikkeld qua implementatie en integratie – werknemers willen vaak niet hun IT-afdeling betrekken bij het gebruik van BI-functionaliteit. Werknemers zien Excel als een snelle oplossing voor de toegang tot gegevens: iets waar ze controle over hebben. Spreadsheet na spreadsheet zonder een echt overkoepelend proces en beleid voor de afdelingsdata – dit zorgt voor een zwart gat waarin bedrijfsinformatie onnauwkeurig wordt. Echter, we zien dat bedrijven steeds meer een moderne benadering van BI omarmen, waarbij selfservice, massale dataconsumptie en de toegang tot data van cruciaal belang zijn.

Om uw bedrijf strategisch te transformeren in een tijdperk van big data, moet u een analytische onderneming worden. Een onderneming die ‘data-driven’ is en al haar medewerkers informatie en inzicht biedt. De voordelen van werkelijk inzicht in bedrijfsgegevens zijn onder andere:

kostenbesparingen,
het vermogen om nieuwe inkomstenstromen te identificeren,
een hogere return on investment,
hogere productiviteit van medewerkers,
uw klanten beter begrijpen,
... en nog veel meer.

Maar dit businessmodel is alleen maar in te voeren als iedereen toegang heeft tot de relevante data, en daarbij moeten we ons richten op de zeventig à tachtig procent van de mensen die we niet optimaal bedienen. Dan hebben we het wereldwijd over zeventig miljoen werknemers die data nodig hebben om hun werk beter te kunnen doen.

Hoe bied je iedereen de juiste informatie en inzichten?

Drie overwegingen.

#1 Data te gelde maken – data is het belangrijkste bedrijfskapitaal

Baseline voorspelt dat een verhoging van de datatoegankelijkheid van slechts tien procent voor werknemers resulteert in een extra netto-omzet van 65,7 miljoen dollar voor een gemiddeld Fortune 1000-bedrijf.

Door data voor iedereen toegankelijk te maken, maakt u data te gelde en boort u nieuwe inkomstenbronnen aan. Bijvoorbeeld: een bank die zijn data inzet om nauwkeurige klantprofielen aan te maken, ziet opeens meer cross-sell- en up-sell-mogelijkheden. Daarmee is die bank in staat om proactief de behoeften van zijn klanten te identificeren en zijn kring van trouwe klanten te vergroten.

Om uw bedrijf strategisch te transformeren, moet u kijken naar de realtime databeweging en data aanbieden op elk willekeurig apparaat, aan alle relevante en betrouwbare gebruikers. Voeg context toe om data te verrijken en breek operationele silo’s af om er zeker van te zijn dat data nauwkeurig en betrouwbaar is vanuit een enkel platform.

#2 Breek de silo’s af voor een flexibeler bedrijfsvoering

Maak processen efficiënter. Koppel de beschikbare gegevens in uw CRM-, ERP- en marketingsystemen om Excel-perikelen tot het minimum te beperken. Dit stelt u in staat om grip te krijgen op uw big data en het te beheren, te correleren en te standaardiseren voor een naadloze en nauwkeurige datagedreven besluitvorming. Laat al uw werknemers dagelijks werken met data – niet alleen de werknemers op C-niveau of de veelgebruikers. Met moderne BI-platforms kunt u alle gebruikers voorzien van de data die ze nodig hebben, op elke afdeling. Een autodealer transformeerde zijn supply chain – dit resulteerde in een overzicht van alle data binnen verschillende afdelingen en bij leveranciers. De autodealer verlaagde op deze manier zijn kosten met twintig tot dertig procent.

#3 De opkomst van de nieuwe informatieconsument

Pas de consumptie van bedrijfsgegevens aan digital natives aan. Er is een groot verschil in de manier waarop we vandaag de dag gegevens consumeren in vergelijking met hoe we dat twintig jaar geleden deden. We maken ‘soundbites’ van nieuws-feeds en social-mediaposts, die constant worden geüpdatet. Repliceer de ‘soundbites’ met uw analysetools en voorzie uw medewerkers van gebruiksvriendelijke apps waarop ze snapshots van zeer relevante informatie voorgeschoteld krijgen.

Bedrijven worden voortdurend geconfronteerd met de big data-revolutie en medewerkers die mobiel werken – een echt datamijnenveld voor bedrijven. Ik denk dat wanneer je relevante gegevens aanbiedt aan degene die er behoefte aan heeft – en daarmee het inzicht dat men nodig heeft –, bedrijven dan kosteneffectiever, winstgevender en concurrerender kunnen worden. Het draait allemaal om het strategisch transformeren van uw bedrijf om zo iedereen in de organisatie toegang te verschaffen tot informatie en inzicht.

Door: Sylvain Pavlowski, Senior Vice-President European Sales van Information Builders, bespreekt waar het bij bedrijven misgaat in het tijdperk van big data

]]>
Tue, 21 Oct 2014 07:30:26 +0200 Drie manieren om business intelligence voor alle medewerkers toegankelijk te maken http://executive-people.nl/item/518378/drie-manieren-om-business-intelligence-voor-alle-medewerkers-toegankelijk-te-maken.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
2 tot 3 miljoen banen op de tocht door vergaande automatisering http://executive-people.nl/item/518400/tot-miljoen-banen-op-de-tocht-door-vergaande-automatisering.html Op basis van data-analyse heeft Deloitte Analytics de impact van automatisering op de Nederlandse arbeidsmarkt onderzocht. 

Mogelijk zijn er 2 tot 3 miljoen banen op de tocht Voor alle beroepsgroepen is berekend in welke mate deze door automatisering bedreigd worden en wat daarvan de verwachte impact in aantallen zal zijn op de arbeidsmarkt. Lees het onderzoek hier.

 

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:44:00 +0200 2 tot 3 miljoen banen op de tocht door vergaande automatisering http://executive-people.nl/item/518400/tot-miljoen-banen-op-de-tocht-door-vergaande-automatisering.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Konica Minolta, heeft een ‘Global Leasing Framework Agreement’ ondertekend met De Lage ... http://executive-people.nl/item/518391/konica-minolta-heeft-een-a-global-leasing-framework-agreementa-ondertekend-met-de-lage-landen-dll.html Konica Minolta, heeft een ‘Global Leasing Framework Agreement’ ondertekend met De Lage Landen (DLL). DLL is een wereldwijde specialist op het gebied van leasing en financiële oplossingen en volledig dochter van de Rabobank Groep.

Met de nieuwe overeenkomst breiden beide bedrijven de mogelijkheden uit voor het wereldwijd ‘leasen’ van printsystemen. Voor GMA-klanten betekent dit dat ze nu in 26 landen in Amerika, Europa en Azië-Pacific gebruik kunnen maken van de diensten en producten van Konica Minolta en DLL. Dankzij de nieuwe overeenkomst verwacht Konica Minolta het komende half jaar verder te groeien.

Konica Minolta levert Optimized Print Services (OPS) en diensten op het gebied van beeldverwerking in meer dan 150 landen. “Om verdere groei voor onze GMA-klanten mogelijk te maken breiden we de contracten en uitvoering van onze OPS-diensten snel uit”, aldus Ruud van Soest, manager Marketing Business Development bij Konica Minolta. “Voor deze klanten zijn concurrerende, financiële oplossingen voor printsystemen en daaraan gerelateerde diensten met een wereldwijd consistent leaseprogramma erg belangrijk. Samen met DLL kunnen we klanten dit bieden.”

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:43:47 +0200 Konica Minolta, heeft een ‘Global Leasing Framework Agreement’ ondertekend met De Lage Landen (DLL http://executive-people.nl/item/518391/konica-minolta-heeft-een-a-global-leasing-framework-agreementa-ondertekend-met-de-lage-landen-dll.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nieuwe businessmodellen door Internet of Things http://executive-people.nl/item/518398/nieuwe-businessmodellen-door-internet-of-things.html Naarmate de industriële sector meer investeert in Internet of Things (IoT), 500 miljard dollar tegen 2020, ontstaan er nieuwe businessmodellen die de productiviteit verhogen.

Het is Accenture dat concludeert dat de digitale diensten worden geïntegreerd met industriële producten om zo productiever te worden, zo meldt Datanews. Zo verwacht het dat bedrijven die via IoT flexibele productietechnieken en automatisering kunnen inzetten tot dertig procent productiever zijn. Ook voorspellend machines onderhouden (bijvoorbeeld zodra IoT-sensoren vertraging of bepaalde temperaturen meten) kan de onderhoudskosten tot dertig procent terugschroeven. Effectieve pannes kunnen zelfs dalen met zeventig procent.

De sleutel in groei dankzij IOT ligt volgend Accenture bij drie methodes: meer omzet door een hogere productie met hybride businessmodellen, innovaties met behulp van intelligente technologie en het omvormen van het personeel om de skills in huis te hebben die industriële iOT-jobs kunnen invullen.

In samenwerking met Datanews

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:32:46 +0200 Nieuwe businessmodellen door Internet of Things http://executive-people.nl/item/518398/nieuwe-businessmodellen-door-internet-of-things.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Lefier neemt Dynamics Empire van cegeka-ds http://executive-people.nl/item/518383/lefier-neemt-dynamics-empire-van-cegeka-ds.html Woningcorporatie Lefier neemt de IT-totaaloplossing Dynamics Empire van cegeka-dsa in gebruik. Dit nieuwe primaire IT-systeem moet de efficiency vergroten en meer zicht geven op de bedrijfsprocessen, waardoor de corporatie beter kan sturen.

Lefier is een woningcorporatie in Noord-Nederland (Emmen, Groningen, Hoogezand en Stadskanaal). Lefier is ontstaan uit een fusie van drie corporaties, elk met een ander IT-systeem. Ook hierdoor was het nodig om tot één IT-systeem te komen. Na een uitgebreid selectietraject is de keuze gevallen op Dynamics Empire van cegeka-dsa.

Voor de implementatie van Dynamics Empire is anderhalf jaar geleden het project ONE! van start gegaan - ONE! staat voor ‘Op Naar Eén Empire!’. Dit project is gelijk opgegaan met een reorganisatie om de drie fusiecorporaties om te vormen tot één organisatie. Bij Lefier gaan nu ongeveer 330 medewerkers met het nieuwe systeem aan de slag.

Lefier gebruikt alle ERP-functionaliteit van Dynamics Empire voor de primaire corporatieprocessen. Voor enkele onderdelen, zoals het klantcontactcenter en het document management systeem worden afzonderlijk systemen gebruikt die aan het primaire systeem gekoppeld zijn. Het totale systeem levert eenduidige en consistente informatie op. Door inhoudelijk betere rapportages en stuurinformatie kan Lefier zijn bedrijfsvoering verder verbeteren.

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:20:20 +0200 Lefier neemt Dynamics Empire van cegeka-ds http://executive-people.nl/item/518383/lefier-neemt-dynamics-empire-van-cegeka-ds.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Mobility en analytics hebben grootste impact op bedrijfsleven http://executive-people.nl/item/518395/mobility-en-analytics-hebben-grootste-impact-op-bedrijfsleven.html De technologieën mobility en analytics hebben de komende twee jaar de grootste impact op bedrijven. Dat blijkt uit een rondgang van UNIT4 onder 400 IT-beslissers bij Britse bedrijven uit diverse sectoren.

Het merendeel van de respondenten (48 procent) noemt mobility. Bijna een derde van de ondervraagden (30 procent) noemt analytics als technologie met de grootste impact.

Organisaties adopteren mondjesmaat business software uit de cloud. Van de respondenten verwacht 88 procent dat over vijf jaar enkele systemen cloudgebaseerd zullen zijn, zeven procent verwacht volledig in de cloud te werken en vijf procent verwacht in 2019 over helemaal geen cloudgebaseerde systemen te beschikken.

De respondenten zijn eensgezind over de adoptie van cloud binnen hun bedrijf. Het merendeel (88 procent) verwacht een hybride vorm voor de nabije toekomst en eist keuzevrijheid – tussen publieke cloud, private cloud of on-premises – voor iedere afzonderlijke toepassing. Ook moet het mogelijk zijn om applicaties en data te verplaatsen tussen de leveringsmodellen, vindt een groot deel van de respondenten.

Een laatste vraag in het onderzoek: heeft de organisatie een plan om de gebruikerservaring te verbeteren? Van de deelnemers geeft 77 procent aan al een strategie te hebben of te overwegen hiervoor een plan te maken.

WK

]]>
Tue, 21 Oct 2014 06:06:32 +0200 Mobility en analytics hebben grootste impact op bedrijfsleven http://executive-people.nl/item/518395/mobility-en-analytics-hebben-grootste-impact-op-bedrijfsleven.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Apple boekt kwartaalomzet van 42,1 miljard dollar, winst stijgt naar 8,5 miljard dollar http://executive-people.nl/item/518402/apple-boekt-kwartaalomzet-van-miljard-dollar-winst-stijgt-naar-miljard-dollar.html Apple boekte in het vierde kwartaal een nettokwartaalwinst van 8,5 miljard dollar, ofwel $1,42 per aandeel, bij een kwartaalomzet van 42,1 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van 37,5 miljard dollar, en een nettowinst van 7,5 miljard dollar, ofwel $1,18 per aandeel. De brutomarge bedroeg 38 procent, vergeleken met 37 procent in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 60 procent van de totale omzet.

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $0,47 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 13 november 2014 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 10 november 2014 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

"Ons boekjaar 2014 kende het ene hoogtepunt na het andere met als klap op de vuurpijl de introductie van iPhone 6 en iPhone 6 Plus, de grootste iPhone-lancering ooit", aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. "We zien de feestdagen vol vertrouwen tegemoet met het sterkste productaanbod dat Apple ooit heeft gehad, met niet alleen onze innovatieve nieuwe iPhones, iPads en Macs maar ook iOS 8 en OS X Yosemite. Bovendien zijn we razend enthousiast over Apple Watch en alle andere fantastische producten en diensten die voor 2015 op stapel staan."

"Onze uitstekende bedrijfsprestaties hebben geresulteerd in een 20% hogere winst per aandeel en maar liefst 13,3 miljard dollar aan liquide middelen uit bedrijfsactiviteiten tijdens het vierde kwartaal", zegt Luca Maestri, CFO bij Apple. "Daarnaast hebben we een flinke slag geslagen met ons kapitaalterugvloeiingsprogramma en 20 miljard dollr uitgegeven dit kwartaal, waardoor de cumulatieve terugvloeiing 94 miljard dollar bedraagt."

Apple geeft de volgende indicaties voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2015:

• Een omzet tussen de $63,5 miljard en $66,5 miljard
• Een brutomarge tussen de 37,5 en 38,5 procent
• Exploitatiekosten tussen de $5,4 miljard en $5,5 miljard
• Andere inkomsten/uitgaven ter hoogte van $325 miljoen
• Een belastingtarief van 26,5 procent

WK

]]>
Tue, 21 Oct 2014 01:01:38 +0200 Apple boekt kwartaalomzet van 42,1 miljard dollar, winst stijgt naar 8,5 miljard dollar http://executive-people.nl/item/518402/apple-boekt-kwartaalomzet-van-miljard-dollar-winst-stijgt-naar-miljard-dollar.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
De conventionele simkaart nadert haar einde http://executive-people.nl/item/518326/de-conventionele-simkaart-nadert-haar-einde.html De simkaart is inmiddels niet meer weg te denken in de mobile wereld, maar als het aan Apple ligt is het tijdperk van de smartcard tene inde. Met de introductie van de iPad Air 2 en Mini 3 deelt het Amerikaanse techbedrijf de laatste klappen uit aan de simkaart.

In deze nieuwe generatie tablets kan de simkaart opnieuw geprogrammeerd worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om van provider over te stappen zonder nieuwe simkaart aan te vragen.

De nieuwe simkaart van Apple krijgt de naam 'Apple Sim', echter met lichte tegenzin van de techgigant. Zo kan de kaart er nog steeds uitgehaald worden. Dat is voornamelijk te 'wijten' aan enkele grote mobiele operators in de Verenigde Staten, die nog niet aan akkoord zijn met de nieuwe Apple Sim. Echter is te verwachten dat de telecombedrijven geen keuze meer hebben en mee moeten gaan in deze trend. Of ze werken mee met Apple, of ze verliezen hun toegang tot iPhonegebruikers luidt het oordeel.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 09:44:36 +0200 De conventionele simkaart nadert haar einde http://executive-people.nl/item/518326/de-conventionele-simkaart-nadert-haar-einde.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kabinet stemt in met verlaging thuiskopieheffing http://executive-people.nl/item/518323/kabinet-stemt-in-met-verlaging-thuiskopieheffing.html De ministerraad heeft ingestemd met een daling van de belasting op de belasting op digitale opslagmedia, de zogenoemde thuiskopieheffing. Vanaf 1 januari zal deze met dertig procent verlaagd worden. 

De prijsdaling is een direct gevolg van een uitspraak van het Europese Hof, waarin eerder dit jaar werd bepaald dat de Nederlandse thuiskopieheffing niet fair is. Vanaf 1 januari zullen er vier tarieven voor verschillende typen opslagmedia gaan gelden. Voor computers, smartphones en tablets geldt bijvoorbeeld een heffing van 3,50 euro, over cd-roms en dvd’s wordt binnenkort nog maar twee eurocent geheven.

Advies van SONT
De aanleiding voor het hanteren van nieuwe tarieven is een advies van de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT). Deze stichting onderzocht op verzoek van staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) of de thuiskopieheffing moest verdwijnen of verlaagd moet worden vanwege de uitspraak van het Europese Hof.

Onder druk
Het oordeel van het hof bepaalde luidde dat het toestaan van downloaden uit illegale bron niet te rechtvaardigen was. Door deze beslissing werd illegaal downloaden verboden en kwam ook de thuiskopieheffing onder druk te staan. Deze heffing was namelijk ingevoerd om rechthebbenden te compenseren omdat consumenten voor eigen gebruik kopieën mochten maken.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 09:26:27 +0200 Kabinet stemt in met verlaging thuiskopieheffing http://executive-people.nl/item/518323/kabinet-stemt-in-met-verlaging-thuiskopieheffing.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Vervoermaatschappij geeft reizigers ‘contextueel relevante online klantenervaring’ http://executive-people.nl/item/518322/vervoermaatschappij-geeft-reizigers-a-contextueel-relevante-online-klantenervaringa.html DeVlaamse vervoermaatschappij De Lijn gaat SDL Web, de content management-technologie van SDL, inzetten voor de lancering van haar nieuwe website. Hiermee wil het bedrijf een betere gebruikerservaring en meer gepersonaliseerde dienstverlening bieden aan reizigers die gebruikmaken van de bussen en trams van De Lijn.

Beide bedrijven zijn overeengekomen dat De Lijn SDL Web in haar CRM-platform integreert en een beroep gaat doen op SDL’s Translation Management-technologie om content niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans en Duits te kunnen aanbieden. De nieuwe website plaatst de klant centraal. Aan de hand van inzichten op basis van data wordt content voortaan afgestemd op de behoeften van de reiziger. Elk jaar vervoert De Lijn ruim 500 miljoen reizigers op een grondgebied met een bevolking van 6,5 miljoen mensen, die wonen in Antwerpen, Gent en andere Vlaamse steden en dorpen.

Tijdens een onderzoek van De Lijn naar de bezoekers van de website werd vastgesteld dat 90% van de lokale klanten online reisinformatie zoekt. Op de vroegere website was het echter niet mogelijk om elke reiziger gepersonaliseerde, realtime updates van de meest relevante reisroutes en diensten voor te schotelen. De bestaande website was verouderd en zette niet in op data-analyse om online content af te stemmen op de behoeften van de reiziger, rekening houdend met locatie, adres en eerdere activiteit.

Daarom besliste De Lijn om de online klantenervaring naar een hoger niveau te tillen en een nieuwe internetdienst te ontwikkelen die een meer gepersonaliseerde gebruikerservaring biedt. Zo kan de vervoermaatschappij reizigers in Vlaanderen beter van dienst zijn. Om dit te realiseren, werd SDL als partner gekozen.

Dankzij de integratie van SDL’s content management-systeem De Lijn een betere kwaliteitscontrole op content management-processen uitvoeren en op slimmere wijze gebruik kunnen maken van data om bezoekers contextueel relevante ervaringen te bieden.

Tom van de Vreken, socialmediamanager bij De Lijn, zegt: “We zijn echt enthousiast over onze samenwerking met SDL om onze klanten meer gepersonaliseerde en contextueel relevante diensten te kunnen bieden. De bezoekers van onze website hebben steeds meer behoefte aan content op maat die vanop eender welk toestel en vanop eender welke locatie toegankelijk is, zodat ze snel de gezochte informatie kunnen vinden. Volgens ons is een betere online-ervaring van cruciaal belang voor een grotere betrokkenheid van de klant. We zijn er dan ook zeker van dat deze nieuwe website ons hierbij helpt.”

Mark Lancaster, CEO en oprichter van SDL, licht toe: “Door de klant centraal te stellen in het digitale dienstenaanbod, krijg je een grotere betrokkenheid en loyaliteit van de gebruiker. We zijn enorm blij dat we De Lijn in deze uitdaging kunnen ondersteunen.”

De Lijn vernieuwde al haar onlinetoepassingen, waaronder de routeplanner, en zorgde voor een nauwere integratie met backendsystemen. Zo krijgen reizigers de meest relevante en accurate updates voorgeschoteld over verschillende lijnen, tram- en bushaltes en perroninformatie.

De nieuwe website is beschikbaar sinds 16 september. Een tweede update van de onlinetoepassingen is ook al gepland. Deze tweede fase stelt bezoekers in staat om zich online te registreren. Ze kunnen dan favoriete reisroutes aan hun profiel toevoegen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de desbetreffende routes.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 09:25:59 +0200 Vervoermaatschappij geeft reizigers ‘contextueel relevante online klantenervaring’ http://executive-people.nl/item/518322/vervoermaatschappij-geeft-reizigers-a-contextueel-relevante-online-klantenervaringa.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IT-professional ergert zich aan informatiechaos http://executive-people.nl/item/518321/it-professional-ergert-zich-aan-informatiechaos.html IT-professionals zijn het gedrag beu van collega´s die informatie onzorgvuldig opslaan, blijkt uit onderzoek van informatiemanager Iron Mountain. En dat doen medewerkers op steeds grotere schaal, omdat ze er van uitgaan dat hun IT-collega´s toch wel zullen helpen om kwijtgeraakte informatie terug te vinden. Iron Mountain adviseert daarom een integraal informatieveiligheidsbeleid, met speciale aandacht voor het correct opslaan van informatie onder eenduidige, consequente documentnamen. Dit voorkomt dat informatie zoekraakt of niet actueel is, met als gevolg een dreigende reputatieschade.

Voor het onderzoek ondervroeg Iron Mountain in een reeks diepte-interviews senior IT-professionals uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijki. Daaruit blijkt dat ITprofessionals de oorzaak van het lukraak opslaan van informatie grotendeels toeschrijven aan een gebrek aan de juiste IT-vaardigheden bij hun collega´s. Daarnaast zijn nonchalance, gemakzucht, slecht versiebeheer, inconsistentie in bestandsnamen en de uitdaging voor creatieve lieden om te gaan met ongestructureerde data debet aan de informatiechaos.

Meeste informatiechaoten

In Nederland beschouwen IT-professionals hun collega´s van de afdeling business development, verkoop en marketing als grootste informatiechaoten. Een productie- en ingenieursbureau met 350 medewerkers zegt hierover: “De medewerkers van de afdeling business development weten kennelijk niet hoe zij gestructureerd met informatie moeten omgaan. Zij slaan daardoor informatie op een verkeerd manier op.”

Een financiële dienstverlener met minder dan 100 werknemers, zegt: “De verkoopmedewerkers zijn nonchalant en hun losse aanpak leidt tot slordig opslaan van informatie, omdat zij ervan uitgaan dat de IT-afdeling toch alle informatie opslaat, bewaart en kan terughalen.” Echter, administratieve en operationele afdelingen gaan hier niet vrijuit. Zo geeft een horecaonderneming met meer dan 200 medewerkers aan dat er binnen de organisatie geen vaste procedure bestaat voor het opslaan van informatie, noch voor het benoemen en indexeren van gegevens, met informatiechaos als gevolg.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 09:20:36 +0200 IT-professional ergert zich aan informatiechaos http://executive-people.nl/item/518321/it-professional-ergert-zich-aan-informatiechaos.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IBM staat op punt om chipdivisie aan Globalfoundries te verkopen http://executive-people.nl/item/518320/ibm-staat-op-punt-om-chipdivisie-aan-globalfoundries-te-verkopen.html IBM maakt bekend dat het Globalfoundries 1,5 miljard dollar (omgerekend 1,18 miljard euro) betaalt voor het overnemen van zijn verlieslijdende chipdivisie. Globalfoundries zal dan Power-chips voor IBM gaan produceren en kan tevens over het intellectueel eigendom beschikken.

IBM betaalt de 1,5 miljard dollar verspreid over een periode van drie jaar en het concern krijgt ook voor 200 miljoen dollar aan assets in handen, wat inhoudt dat de overeenkomst een bedrag van 1, 3 miljoen dollar, of 1 miljard euro, behelst. Verder is er afgesproken dat er tien jaar intensief samengewerkt wordt, in deze samenwerking verzorgt Globalfoundries de levering van chips voor de IBM-systemen en de chipfabrikant verkrijgt bovendien toegang tot de technologie en kennis van IBM.

Zo beweert althans Forbes, na een mededeling van IBM dat er maandag een grote zakelijke aankondiging op komst is. IBM en Globalfoundries hebben al een eerdere samenwerking lopen en de gesprekken over een overname zouden al langer gaande zijn. Volgens geruchten werd er al eerder een bedrag van 1 miljard dollar van de tafel geveegd door Globalfoundries. 

]]>
Mon, 20 Oct 2014 08:59:09 +0200 IBM staat op punt om chipdivisie aan Globalfoundries te verkopen http://executive-people.nl/item/518320/ibm-staat-op-punt-om-chipdivisie-aan-globalfoundries-te-verkopen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
KPN, China Mobile en iBasis maken internationale VoLTE roaming-gesprekken mogelijk http://executive-people.nl/item/518308/kpn-china-mobile-en-ibasis-maken-internationale-volte-roaming-gesprekken-mogelijk.html China Mobile en KPN maakten de eerste succesvolle implementatie van VoLTE roaming tussen verschillende mobiele netwerkbeheerders voor zowel local breakout als home routing bekend. Met Voice over LTE moet spraakverkeer (en HD Voice) ook over het 4G-netwerk mogelijk worden.

Met steun van KPN-dochter iBasis treffen beide mobiele operators voorbereidingen voor een commerciële uitrol van VoLTE roaming voor hun klanten in respectievelijk China en Nederland.

Als gevolg van globalisering en een toenemende vraag naar de hoogwaardige LTE-dienstverlening is volgens KPN de volgende tap voor mobiele operators - die LTE al voor hun landelijke netwerken en internationale data roaming gebruiken - VoLTE en VoLTE roaming. China Mobile zal VoLTE eind 2014 op de Chinese markt brengen. China Mobile International en iBasis zorgen voor de IPX-interconnectiviteit tussen China Mobile en KPN. Belangrijke netwerkonderdelen zijn geleverd door Huawei.

WK

]]>
Mon, 20 Oct 2014 07:00:28 +0200 KPN, China Mobile en iBasis maken internationale VoLTE roaming-gesprekken mogelijk http://executive-people.nl/item/518308/kpn-china-mobile-en-ibasis-maken-internationale-volte-roaming-gesprekken-mogelijk.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
AMS-IX USA Inc. opent point-of-presence in Chicago http://executive-people.nl/item/518311/ams-ix-usa-inc-opent-point-of-presence-in-chicago.html AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft bekend gemaakt dat AMS-IX USA Inc. de eerste point-of-presence (PoP) heeft geopend in Chicago.

AMS-IX USA Inc. opende deze PoP in de CME Cermak Hosting Facility in Chicago. Net als de recent geopende internet exchanges in San Francisco en New York, is ook dit peering platform volledig gebaseerd op de neutrale en gedistribueerde formule van AMS-IX in Amsterdam. AMS-IX heeft bijna 700 aangesloten partijen en een piek in het internetverkeer die onlangs de grens van 3 Tb/s heeft doorbroken.

De opening van AMS-IX Chicago past perfect binnen de strategie van AMS-IX om internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. Op deze manier kan meer groei worden bewerkstelligd voor AMS-IX in Amsterdam. 

Door een internet exchange verspreid uit te rollen in Chicago en de nabije omgeving, wordt meer diversiteit geboden binnen de interconnectie-markt in deze regio. Daarnaast bevindt Chicago zich op een knooppunt voor internetverkeer en zijn er veel bedrijven gevestigd die zich richten op content, digital media en financiële diensten. Met name dit laatste is erg belangrijk voor AMS-IX. Binnen de faciliteit van CME Cermak bevinden zich veel organisaties die zich richten op de financiële markt. Dit is een interessante doelgroep voor AMS-IX, aangezien financiële organisaties steeds meer afhankelijk zijn van het internet, aldus Job Witteman (foto), CEO van AMS-IX.

]]>
Mon, 20 Oct 2014 06:38:18 +0200 AMS-IX USA Inc. opent point-of-presence in Chicago http://executive-people.nl/item/518311/ams-ix-usa-inc-opent-point-of-presence-in-chicago.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Cloud maakt data productief http://executive-people.nl/item/518286/cloud-maakt-data-productief.html Data moet rendabel gaan worden. Dit faciliteren is een van de belangrijkste uitdagingen waar CIO’s voor staan. De benodigde snelheid en flexibiliteit zijn over het algemeen niet te vinden in de eigen infrastructuur van organisaties. Maar aan het gebruik van een publieke cloud kleven weer een aantal nadelen. Microsoft en Equinix zijn daarom wereldwijd een samenwerking aangegaan voor het bieden van een veilige hybride cloudoplossing met Azure Express Route.

De strategie van Microsoft is samen te vatten als Cloud and Mobile First. Alle software en hardware wordt vanuit dat oogpunt ontwikkeld. Dit wil niet zeggen dat er geen ruimte meer is voor on premise oplossingen. “Wij verwachten dat er de komende jaren nog sprake zal zijn van een combinatie”, zegt Erik Jan van Vuuren, Azure Lead bij Microsoft. “De klant zal altijd op basis van zijn specifieke businesscase een keuze maken of hij IT draait in zijn eigen datacenter omdat hij het liever onder zijn directe controle heeft, of dat hij juist gebruik maakt van de voordelen van de cloud.”

Een belangrijke overweging bij degelijke keuzes door organisaties is kostenbesparing. “Heel veel IT afdelingen moeten bijvoorbeeld twintig procent per jaar aan budget besparen. Zij gaan daarom kijken of een cloudstrategie daar een bijdrage aan kan leveren. Een andere belangrijke overweging isde go to market.Veel CIO’s en IT managers worden ermee geconfronteerd dat ze niet snel genoeg innovatieve services beschikbaar kunnen stellen. Eindgebruikers gaan dan vanuit hun eigen devices diensten aanschaffen buiten de controle van de CIO om.”

Wildgroei

Dat leidt tot een wildgroei in het gebruik van services, die je als CIO onder controle wilt krijgen. Juist met cloud-diensten kun je die controle weer terugkrijgen, èn heb je de beschikking over genoeg capaciteit om iedere dienst direct te kunnen leveren. IT managers die diensten snel beschikbaar kunnen stellen want anders gaan de productmanagers gewoon zelf aan de slag, dat zien wij steeds vaker. De grote klanten van Azure, zeker in Nederland, zijn niet meer de IT managers, maar productmanagers en marketingmanagers.”

De vraag die de IT manager daarom steeds meer stelt bij Microsoft is hoe de capaciteit die de publieke cloud biedt kan worden geïntegreerd in de eigen omgeving? “Daarmee kom je terecht bij de samenwerking tussen Microsoft en Equinix. Omdat Equinix in al zijn datacenters Azure Gateways heeft staan, zijn onze enterprise klanten in staat om direct verbindingen met die datacenters te maken. De afstanden zijn echt heel kort. Zo integreren organisaties innovatiekracht, flexibiliteit en snelheid, dus alle voordelen die de cloud biedt, in hun eigen infrastructuur.”

Michiel Eielts, managing director Equinix, voegt daaraan toe: “Steeds vaker praten we met CIO’s over de vraag hoe ze bij ons data kunnen opslaan voor verschillende applicaties en voor verschillende platformen. Vroeger hield iedereen de data voor zichzelf, maar ondertussen hebben organisaties ontdekt hoe zij data productief kunnen maken. Data moet voor je bedrijf gaan werken. Het grote nadeel voor de CIO daarbij is echter dat zij te maken hebben met allemaal verschillende applicaties met verschillende eisen. Dat is een grote uitdaging.”

Flexibiliteit

Daarbij spelen veel verschillende zaken een rol. Op het gebied van cloud moeten zaken als compliance en security goed geregeld zijn. Daarnaast moet het financieel goed verankerd zijn, en moet ook de verantwoordelijkheid voor het beheer goed worden geregeld. “En uiteindelijk gaat het erom dat je de juiste data snel bij de recources krijgt. Want je kunt wel heel sterke recources hebben, maar wanneer je de data en de workload niet vanuit je eigen coredata daar krijgt kunt mis je de nodige flexibiliteit.”

De mogelijkheden van cloud zijn geweldig, maar je moet dan wel zorgen dat je de voordelen van cloud maximaal gebruikt voor je organisatie, en de nadelen van cloud zo beperkt mogelijk houdt en beheert. Daarvoor is de hybrid cloud bij uitstek geschikt. Je zet de data neer in een connected datacenter zoals dat van Equinix, en zorgt zo dat je core data snel kunnen worden ingezet. Omdat Microsoft zijn technologie ook in ons datacenter neerzet ben je met een crossconnect met een oneindige capaciteit verbonden met Microsoft.”

Dit betekent dat je altijd kunt werken met hoge snelheid. Je gebruikt daarbij niet het publieke internet zoals bij de meeste cloud toepassingen, maar een beveiligde private verbinding, een directe verbinding met Microsoft, met onbeperkte capaciteit. Het is best of, je hebt altijd de security, het gaat niet over het publieke netwerk, de compliance is geregeld, je hebt on demand direct ingevuld, de back up is geregeld in de eigen omgeving òf bij Microsoft. Kortom, je hebt zo eigenlijk de grootste uitdagingen van de CIO ondervangen.”

Die hybride cloud hoeft niet gelijk een grote implementatie te zijn, het kan volgens Eielts beginnen met een kleine deployment. “Dit model is eigenlijk een win-win situatie voor de klant. Alle grote uitdagingenvan de klant worden ondervangen, en hij is daarmee enorm flexibel. Veel CIO’s willen namelijk wel beginnen aan cloud, maar niet te groot. Op deze manier kan hij heel voorzichtig starten, en er grip op houden. En als het nodig is kan hij gelijk de sluizen openen.”

Klein beginnen

Veel organisaties zien Eielts en Van Vuuren zo beginnen. Maar als ze eenmaal geproefd hebben van cloud is er niemand meer die teruggaat, in praktijk willen ze alleen maar verder uitbreiden. Eielts: “Ze gaan allemaal opschakelen, en dat gaat steeds sneller. Soms beginnen ze met alleen de website of een back up, maar vroeg of laat gaan ze allemaal de architectuurvraag stellen. Ze willen allemaal weten hoe het werkt. Om daarop in te spelen hebben we speciaal een set-up waarin je vrijblijvend kunt testen, en zien hoe alles functioneert.”

Van Vuuren: “Beheersbaarheid is volgens mij de belangrijkste vraag waar de CIO mee zit. Als data buiten zijn omgeving zit is het risico op onbeheersbaarheid groter. Als je een omgeving integreert met de Microsoft cloud dan houd je controle en heb je gelijk aan alle randvoorwaarden voldaan om groei binnen succesvolle applicaties te realiseren. Daarmee is het ook eenvoudiger om kleineapplicaties succesvol te maken. Vroeger was het een grote uitdaging wanneer een applicatie te succesvol werd. Nu is het gewoon een kwestie van opschalen in de cloud of in combinatie met de cloud.”

]]>
Sun, 19 Oct 2014 08:52:57 +0200 Cloud maakt data productief http://executive-people.nl/item/518286/cloud-maakt-data-productief.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Digitale wereld opgezet voor bezorgers PostNL http://executive-people.nl/item/518289/digitale-wereld-opgezet-voor-bezorgers-postnl.html Op Dreamforce, afgelopen week in San Francico, waren vele honderden Nederlanders vertegenwoordigd van een grote diversiteit aan ondernemingen. Philips is een belangrijke showcase, maar ook Post NL is een bedrijf dat Salesforce inzet om processen als de bezorging beter te laten verlopen. Executive People sprak hierover met Arco Strop, Projectmanager Bezorgen Digitaal.

]]>
Sat, 18 Oct 2014 12:32:00 +0200 Digitale wereld opgezet voor bezorgers PostNL http://executive-people.nl/item/518289/digitale-wereld-opgezet-voor-bezorgers-postnl.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Hof stelt werkgever in gelijk: iPad mag belastingvrij voor personeel http://executive-people.nl/item/518285/hof-stelt-werkgever-in-gelijk-ipad-mag-belastingvrij-voor-personeel.html Er is nu de mogelijkheid voor werkgevers om een iPad onder bepaalde voorwaarden belastingvrij te kunnen verstrekken aan hun werknemers. Dit vanwege het feit dat de tablet geen computer is, maar een communicatiemiddel. Zo heeft het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep bepaald in een geschil tussen een werkgever en de Belastingdienst.

Eerder nog was de rechtbank in Haarlem tot het oordeel gekomen dat een iPad een computer is en daarom niet belastingvrij, dat wil zeggen zonder inhouding van loonheffing, aan werknemers kan worden verstrekt. Die uitspraak is bij deze dus komen te vervallen.

Beperkingen touchscreen
Volgens het hof beperkt het touchscreen van de iPad het gebruik van het apparaat als computer. Zo verlopen bepaalde processen minder snel bij een iPad in tegenstelling tot een laptop of PC, dit komt vooral vanwege het ontbreken van een conventioneel toetsenbord.  

De beperkingen van een touchscreen spelen niet of nauwelijks een rol bij mobiele communicatie, sms, e-mail of internetbezoek. Vandaar dat de iPad wordt gecategoriseerd als een communicatiemiddel.

Dat betekent volgens het hof dat ‘’de werkgever voor wie het zakelijk gebruik van de iPad van meer dan bijkomstig belang is’’ het apparaat belastingvrij aan zijn werknemers kan verstrekken. Dat is het geval als het zakelijk gebruik boven de 10 procent ligt.

In gelijk gesteld
De betrokken werkgever heeft al zijn werknemers een iPad met mobiel-internet-datakaart verstrekt. Het hof bepaalde dat de Belastingdienst hem ruim 239.000 euro terug moet betalen.

]]>
Sat, 18 Oct 2014 09:00:10 +0200 Hof stelt werkgever in gelijk: iPad mag belastingvrij voor personeel http://executive-people.nl/item/518285/hof-stelt-werkgever-in-gelijk-ipad-mag-belastingvrij-voor-personeel.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kaspersky Lab koestert MKB http://executive-people.nl/item/517983/kaspersky-lab-koestert-mkb.html Sinds kort kan de onderkant van het MKB terecht in een nieuwe online store van Kaspersky Lab. Het onlangs geïntroduceerde Kaspersky Small Office Security (KSOS), een beveiligingsoplossing voor organisaties met maximaal 25 werkplekken, is daar als eerste beschikbaar. Het verkoopsysteem, waarbij lokale partners met hun back-end systemen de verdere afhandeling voor hun rekening nemen, is volgens General Manager Benelux en Nordic Martijn van Lom een nieuw concept. "De nieuwe winkel is toegankelijk via de website van Kaspersky, maar onze partners kunnen de store ook integreren in hun eigen website."

Volgens Van Lom zet Kaspersky traditioneel zwaar in op de grootzakelijke markt. "Maar er gebeurt evengoed het nodige bij veel kleinere bedrijven. Dat zijn klanten waar je als reseller weinig of geen 'handling' wilt hebben, waar je niet heel zwaar wilt installeren bijvoorbeeld. Mede daarom introduceerde Kaspersky onlangs KSOS. KSOS biedt een totale beveiliging voor de onderkant van het MKB, en houdt ook rekening met bijvoorbeeld thuiswerkers."

Het pakket is gemakkelijk te installeren en bedoeld voor MKB'ers die nog te vaak hun toevlucht zoeken in beveiligingsproducten voor consumenten. "Die zouden gebruiksvriendelijker en ook goedkoper zijn, maar dat is een misverstand", waarschuwt Van Lom. "Een bedrijf heeft met een consumentenpakket geen passende oplossing. Hoe klein een bedrijf ook is, het blijft een zakelijke klant. Bovendien zijn ze al gauw duurder uit, omdat MKB'ers vaak meerdere pakketten nodig hebben. Eén enkele totaaloplossing is dan een beter alternatief."

Om die totaaloplossing voor klein zakelijke klanten nog interessanter te maken, is de nieuwe portal een stuk eenvoudiger opgezet dan de traditionele website waarop veel (technische) informatie staat. Van Lom: "De content is verkleind en visueel is het allemaal aantrekkelijker gemaakt. Omdat de klant rechtstreeks kan bestellen in de nieuwe webwinkel, hebben onze partners weinig werk aan deze verkoopmethode. Maar ze moeten er wel zijn als dat nodig is. Daarom is de verkoop niet helemaal rechtstreeks, maar loopt de levering via hen."

Leadgeneration en re-targeting

In de online store selecteert de klant niet alleen het product, maar ook een reseller. "Wij dragen zo'n eindgebruiker vervolgens over als een gesloten lead, een order. Dat houdt in dat we de aanvraag doorsturen naar onze partner, die vervolgens de klant contacteert voor een installatie. We hebben heel nadrukkelijk gekozen voor het partnerkanaal, en dus niet voor een rechtstreekse installatie vanaf de (algemene) Kaspersky website. Het is een soort leadgeneration met ‘hot’ leads."

Voorlopig is het een test met een beperkt aantal gecertificeerde resellers op verschillende plekken. "Het loopt lekker door. Sommige partners verkopen er ook (andere) installaties of hardware bij, dat maakt het voor hen extra interessant. Maar het gaat in de eerste plaats om de minder complexe omgevingen. Je gaat een bedrijf met vijf of zeven werkplekken geen MDM-oplossingen (Mobile Device Management) verkopen. KSOS en de nieuwe store zijn bedoeld voor overzichtelijke omgevingen, waar je precies weet welke apparaten de weinige medewerkers aan hebben staan."

Kaspersky Security for Virtualization

Naast KSOS werkt Kaspersky Lab momenteel aan een product voor complete bescherming van de drie grootste virtualisatieplatforms: VMware, Citrix en Microsoft Hyper-V. Van Lom legt uit: "We zijn als eerste op VMware gaan bouwen. Met VMware samen hebben we de techniek ontwikkeld om een virtuele omgeving te beschermen zonder ongewenste impact op de processen. Het nieuwste product heet Kaspersky Security for Virtualization Light Agent. Dit levert een geavanceerde beveiligingsoplossing voor platforms van VMware, Citrix en Microsoft. De 'light agent' variant is specifiek ontwikkeld voor gebruikers van Microsoft-Hyper-V en Citrix SENServer. Gebruikers van een VMware platform kunnen ook kiezen voor 'agentless'."

Een groot voordeel van Kaspersky Security for Virtualization is dat verschillende servers niet allemaal tegelijk hoeven te worden aangepast in het geval van een update. "Het is met deze oplossing bovendien gemakkelijk om servers virtueel toe te voegen en ze direct te beschermen. Dat concept hebben we verder uitgebouwd. Het is vooral heel interessant voor heterogene omgevingen. Bijvoorbeeld voor organisaties met verschillende platformen voor hun workload en overige activiteiten."

De nieuwe oplossing is nodig, omdat nog veel eindgebruikers weinig snappen van de beveiliging van virtuele omgevingen. "We zien partijen die hun platforms 'customized' beschermen, met als gevolg een heel lage performance. Het zijn precies de voordelen van virtualisatie die je dan verliest. Kaspersky Security for Virtualization Light Agent creëert vooral een interessante markt voor onze partners die aan hosting doen."

Europees partnerprogramma

Maar Kaspersky timmert niet alleen op productgebied hard aan de weg. Het bedrijf steekt ook veel energie in het Europese partnerprogramma dat het heeft ontwikkeld. Van Lom: "Daar zijn we inderdaad druk mee, iedere keer komen er modules bij. Het programma is Europees omdat er veel partijen in participeren die 'cross-Europe' zitten. Vooral system integrators als Accenture en Atos Origin willen een Europese aanpak, een uniform partnerprogramma voor heel Europa. We willen onze targets op Europees niveau gelijkstellen. Onlangs hebben we twee specialisaties toegevoegd: Mobile Device Management (MDM) en System Management. De vijf specialisaties in onze producten, waaronder Virtualisatie, Application Control en Encryptie, kom je ook tegen in ons partnerprogramma. Het EU-partnerprogramma betekent onder meer dat we leads klaar hebben staan voor partners, die zich specialiseren op een van die vijf terreinen."

Gezocht: MKB+ resellers

Resellers met een van de vijf specialisaties van Kaspersky Lab kwalificeren zich bovendien om 'MKB+ reseller' te worden. Van Lom: "We willen onze beveiligingsproducten verkopen aan het MKB via partners die behalve productinstallaties ook een degelijk advies kunnen uitbrengen. We verwachten niet dat een reseller hooggekwalificeerde virusanalisten in dienst heeft, want daarvoor kunnen ze nog steeds bij ons terecht. Maar een MKB+ reseller kan wel dieper op de zaken ingaan en grondiger adviseren. Neem Application Control (AP) als voorbeeld. Wij kennen 99 procent van alle software in de wereld en kunnen die pakketten categoriseren. Stop je AP in een managementmodule, dan maak je als eindgebruiker de beveiliging van je netwerk een stuk eenvoudiger voor jezelf en voor je systeembeheerder. Maar als reseller heb je toch wel wat kennis nodig om de eindgebruiker hierover te kunnen adviseren."

Het partnerprogramma is specifiek gericht op resellers die oplossingen verkopen voor de grotere omgevingen. "Denk aan 250 tot 1000 werkplekken. Voor dit soort klussen zoeken we de grotere resellers. Bij organisaties tot 1000 werkplekken deed je lange tijd voornamelijk standaard productinstallaties, maar tegenwoordig valt daar meer winst te behalen. Een gespecialiseerde reseller kan daar echt waarde toevoegen aan het verkoopproces. Resellers kunnen dergelijke endpoints overigens ook vanuit de cloud beveiligen met Kaspersky."

Global player met lokale insteek

Naast het partnerprogramma zijn er meer redenen die het voor resellers aantrekkelijk maken om producten van Kaspersky te verkopen. Volgens Van Lom wordt met name de transparantie richting de markt gewaardeerd door de partners van Kaspersky. “Technologie is gebaat bij een toegankelijke organisatie. We horen regelmatig van onze partners dat onze support en backoffice goed geregeld zijn. Dat verlaagt de drempel om contact met ons op te nemen aanzienlijk. Daarnaast zijn we een global player, maar met een lokale insteek. En als private company - we zijn niet beursgenoteerd - kunnen we redelijk snel inspelen op trends in de markt. Zo kunnen we onze positie in de wereldwijde top vier van securityleveranciers voor eindgebruikers gemakkelijk behouden."

WK

]]>
Sat, 18 Oct 2014 08:12:37 +0200 Kaspersky Lab koestert MKB http://executive-people.nl/item/517983/kaspersky-lab-koestert-mkb.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Video: preview Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event http://executive-people.nl/item/518287/video-preview-infosecurity-storage-expo-en-tooling-event.html Op 29 en 30 oktober vindt in de jaarbeurs te Utrecht weer het grootste IT-evenement van Nederland plaats, in de vorm van de drie gecombineerde beurzen Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event. Dit jaar staat The Internet of Things centraal, wat de kapstok zal worden voor een breed scala aan activiteiten, van de traditionele beursvloer tot een steeds groter wordend seminarprogramma. Executive-People maakte hierover een video-preview met Ivo Meertens, Brand Manager bij Jaarbeurs, Jan-Willem de Koster, Business Development Manager bij SAP en Rob Muris, Senior Consultant bij Deloitte.

]]>
Sat, 18 Oct 2014 08:00:38 +0200 Video: preview Infosecurity, Storage Expo en Tooling Event http://executive-people.nl/item/518287/video-preview-infosecurity-storage-expo-en-tooling-event.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Valse e-mails vestuurd over Rabo Scanner' http://executive-people.nl/item/518293/valse-e-mails-vestuurd-over-rabo-scanner.html Internetcriminelen spelen in op de komst van de Rabo Scanner om klanten van de Rabobank te misleiden. Dit gebeurt door een valse e-mail te sturen over de Rabo Scanner. Dit meldt de Rabobank.

De bank meldt: "Wij bellen en e-mailen u niet over de uitlevering van de Rabo Scanner. Ga hier niet op in en klik niet op de link(s) in de e-mail. Vertrouwt u een e-mail of een telefoontje van de Rabobank niet? Klik dan niet op de link, verwijder de e-mail of vraag gerust de naam van de medewerker en bel de bank terug op het nummer dat u kent of dat u op deze site kunt vinden.

Heeft u toch inlogcodes verstrekt of op een link in een valse e-mail geklikt? Neem dan onmiddellijk telefonisch contact op met uw lokale bank of met de Helpdesk Internetbankieren 0900-09 05 (lokaal tarief).

Indien een klant een valse e-mail heeft ontvangen kan deze worden doorgestuurd naar valse-email@rabobank.nl, verwijder daarna de e-mail. De Rabobank probeert dan de site achter de link zo snel mogelijk offline te laten zetten.

In deze pdf staan een aantal voorbeelden van valse e-mails over de Rabo Scanner opgenomen. Als u zo'n e-mail krijgt, ga hier dan niet op in en klik niet op de link(s) in het bericht.

Rabobank introduceert de Rabo Scanner als opvolger van de Random Reader. In de Rabo scanner zit de laatste technologie van Vasco Data Security om veilig online te bankieren. De Rabo Scanner is door de Rabobank ontwikkeld in nauwe samenwerking met klanten en Vasco.

WK

]]>
Fri, 17 Oct 2014 22:39:16 +0200 'Valse e-mails vestuurd over Rabo Scanner' http://executive-people.nl/item/518293/valse-e-mails-vestuurd-over-rabo-scanner.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Rijk besteedt ruim 1 miljard aan ICT http://executive-people.nl/item/518291/rijk-besteedt-ruim-miljard-aan-ict.html De ICT-commissie Elias heeft geen enkele moeite gedaan om een kosten-baten analyse te maken van de uitgaven van de Rijksoverheid en de Zelfstandige Bestuursorganen aan ICT. Toch was het in kaart brengen van de misgelopen financiële kosten een centrale onderzoeksvraag. Dit meldt Adriaan Meij (foto) van AME Research.

De commissie volstaat in zijn rapport van pagina 148 tot en met pagina 156 met geroddel over de mogelijke externe uitgaven van het Rijk plus eigen beheerkosten, maar komt daar niet uit. En heeft geen gericht onderzoek hiernaar geëntameerd. Elias weet niet hoeveel het Rijk verspilt. Hij weet niet eens wat verspilling is, daar is geen definitie van. Hij weet niet of het enkele tonnen, €1,3 miljard of €5 miljard is. 

Het is onbegrijpelijk dat de CIO Rijk er in het onderzoek dat twee jaar geduurd heeft niet voor gezorgd heeft dat er een degelijk financieel onderzoek naar baten, lasten, rendement en verspillingen in ICT voorhanden is. Daar zijn instrumenten genoeg voor.

Het rapport: “Niemand weet hoeveel de Nederlandse overheden aan ICT uitgeven. Daarom ook weet niemand hoeveel geld gemoeid is met mislukkingen. Een veilige schatting op grond van informatie van diverse deskundigen komt neer op 1 à 5 miljard euro verspilling per jaar – naar het oordeel van de commissie in alle gevallen een onaanvaardbaar hoog bedrag”.

Oud Rijks-inkoopdirecteur Eilander schat dat het Rijk jaarlijks €2 miljard uitgeeft aan ICT. De Algemene Rekenkamer kwam in 2011 ook op €2 miljard.  Er zijn andere ramingen.  Tijdens een inwerk-dag van de Commissie in januari 2013 heb ik de ICT uitgaven van de totale publieke sector in 2011 geraamd op €7,5 miljard, waarvan circa €3,4 miljard personele kosten en de rest externe bestedingen. En hierover een rapport gepubliceerd

Die berekening is gebaseerd op het model van de “total costs of ownership” zoals het bureau M&I Partners die toepast op gemeenten. M&I berekent dat de gemiddelde totale ICT kosten bij gemeenten per werkplek in 2013 €6.100 bedragen. Die berekening zit gedegen in elkaar en bestaat voor ongeveer de helft uit personeelskosten.  Die zullen bij Rijk en ZBO’s niet veel anders zijn. Ultimo 2013 werken er 108.836 FTE bij het Rijk. De rijksuitgaven aan ICT in 2013 bedragen dan €664 miljoen.  Daar komen naar schatting 80.000 FTE in de Zelfstandige bestuursorganen bij. In totaal gaat het dan bij Rijk + ZBO’s om 188.836 FTE en jaarlijkse totale kosten van eigendom van ICT van €1.152 miljoen. 

Het is absurd om te stellen, zoals de Commissie doet, dat de verspilling in een jaar groter is dan de totale uitgaven.  De Amerikaanse Standish Group stelt dat 15% van de ICT projecten mislukt. Ernst & Young berekende eerder dat 4% mislukt. Als wij aannemen dat 20% mislukt dan gaat het jaarlijks om €230 miljoen en dan kom je in tien jaar op €2,3 miljard. Dus nog veel te veel! Naar het rendement van de projecten is helemaal geen onderzoek gedaan. Gedetailleerd onderzoek naar de overheidsuitgaven aan ICT en naar het rendement daarvan voor de burger is dringend gewenst.

WK

]]>
Fri, 17 Oct 2014 21:29:32 +0200 Rijk besteedt ruim 1 miljard aan ICT http://executive-people.nl/item/518291/rijk-besteedt-ruim-miljard-aan-ict.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
McAfee Next Generation Firewall beschermt organisaties effectiever tegen cybercriminaliteit http://executive-people.nl/item/518165/mcafee-next-generation-firewall-beschermt-organisaties-effectiever-tegen-cybercriminaliteit.html McAfee, onderdeel van Intel Security, introduceert een nieuwe versie van de McAfee Next Generation Firewall (NGFW). Deze kan nu geïntegreerd worden met diverse beveiligingsoplossingen en -technologieën van McAfee, waarmee bedrijven en overheidsorganisaties de beschikking krijgen tot een groeiend ecosysteem van verdedigingsoplossingen.

Dankzij integratie met het McAfee Security Connected framework krijgen klanten met McAfee Next Generation Firewall de beschikking over een gelaagde verdediging tegen de nieuwste dreigingen, met een verbeterde workflow en meer operationele efficiency, aldus McAfee.

Door gebruik te maken van informatie afkomstig van McAfee ePolicy Orchestrator, kunnen klanten met McAfee NGFW rekenen op een hogere operationele efficiency. Daarbij hebben ze meer inzicht in de beveiligingsstatus van endpoints en is de administratieve workflow voor het onderzoeken van incidenten vereenvoudigd. Dankzij integratie met McAfee Enterprise Security Manager (SIEM) kan de beveiligingsstatus van de organisatie worden verbeterd, wordt de responstijd bij incidenten teruggebracht en is het mogelijk om de compliancestatus continu te monitoren. Integratie met McAfee Advanced Threat Defense biedt real-time bescherming tegen snel muterende malware en zero-day aanvallen. En reputatie-informatie van McAfee Global Threat Intelligence tot slot, zorgt ervoor dat McAfee Next Generation Firewall optimale bescherming biedt tegen geavanceerde dreigingen en malware die al elders ter wereld zijn gedetecteerd.

Real-time updates

McAfee Next Generation Firewall beschermt bedrijfsnetwerken aan de hand van ‘intelligence aware’ beveiliging, ondersteund door real-time updates afkomstig van McAfee’s Security Connected ecosysteem. Hiermee is McAfee in staat om een zeer sterke bescherming te bieden tegen geavanceerde ontwijkingstechnieken (advanced evasion techniques). Deze oplossing biedt bescherming op iedere locatie in de bedrijfsinfrastructuur, van regionale vestigingskantoren, tot datacenters en de buitenste rand van het netwerk, aldus McAfee

De oplossing wordt geleverd met een solide fundament van beschermingstechnologieën, waaronder fijnmazig applicatiebeheer, intrusion prevention system (IPS), ingebouwde virtual private networking (VPN) en deep-packet inspection (DPI). Dit alles in een efficiënt, uitbreidbaar en schaalbaar ontwerp. McAfee voegt daar nog enkele extra’s aan toe, waaronder krachtige anti-evasion technologieën. Deze decoderen en ‘normaliseren’ het dataverkeer in alle netwerktransportlagen, waarna dit wordt gecontroleerd op mogelijke malware. Zo wordt zelfs zeer geavanceerde malware gedetecteerd en geblokkeerd die zichzelf probeert te verbergen tussen het normale dataverkeer.

Meer informatie over McAfee Next Generation Firewall is te vinden op http://www.mcafee.com/us/products/next-generation-firewall.aspx.

WK

]]>
Fri, 17 Oct 2014 15:13:20 +0200 McAfee Next Generation Firewall beschermt organisaties effectiever tegen cybercriminaliteit http://executive-people.nl/item/518165/mcafee-next-generation-firewall-beschermt-organisaties-effectiever-tegen-cybercriminaliteit.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Digitale identiteit: een update over de laatste ontwikkelingen http://executive-people.nl/item/518284/digitale-identiteit-een-update-over-de-laatste-ontwikkelingen.html In deze door technologie gedreven wereld is het duidelijk dat het beheren van iemands digitale identiteit steeds belangrijker wordt, omdat er steeds meer informatie wordt gedeeld tussen consumenten/burgers en het bedrijfsleven (publieke en private organisaties). De snelle groei van de digitale economie zorgt voor een exponentiële groei van online- en mobiele diensten. Daarom wordt het van vitaal belang voor publieke en private organisaties voorop te blijven op de huidige en nieuwe trends, voor het ontwikkelen en adopteren van nieuwe diensten en producten voor consumenten en burgers. 

IDnext meetup (dat wordt georganiseerd door IDnext in nauwe samenwerking met NVVB) op 26 november  is bedoeld als platform voor bedrijven en overheden om dit onderwerp te bespreken, rekening houdend met het belang van de digitale identiteit (bijvoorbeeld veiligheid en vertrouwen), het verhogen van de (digitale) bewustwording en dus ook de belangen vanuit verschillende perspectieven. Tijdens IDnext meetup zullen er o.a. presentaties zijn van Perjan Moors (Tweede kamerlid),  Jacoba Sieders (ABN AMRO), Rex Roelwinkel (Surfnet), Michiel Leenaars (Internet Society) en Dion Kotteman (CIO Rijksoverheid).

IDnext en NVVB ondersteunen ook innovatieve ontwikkelingen op het gebied van privacy, informatiebeveiliging en de digitale identiteit. Daarom zal er aan verschillende innovatieve partijen de kans worden geboden om hun innovatieve concept tijdens IDnext meetup te pitchen en met de aanwezigen te delen. En natuurlijk is er genoeg gelegenheid om te netwerken.

Wat is IDnext?
IDnext is een open en onafhankelijk platform dat staat voor ondersteuning en facilitering van innovatieve benaderingen in de wereld van de digitale identiteit, het creëren van bewustwording over de digitale identiteit, een kennis- en netwerkplatform voor de deskundigen op het gebied IT, Business en Marketeers.

Wat is NVVB?
De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) behartigt de belangen van en adviseert leden van publieke organisaties op het gebied van identiteitsmanagement, persoonsinformatiemanagement, verkiezingen en dienstverlening & innovatie.

U kunt zich hier aanmelden voor de IDnext meetup.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 12:46:09 +0200 Digitale identiteit: een update over de laatste ontwikkelingen http://executive-people.nl/item/518284/digitale-identiteit-een-update-over-de-laatste-ontwikkelingen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Schulden kosten samenleving miljoenen http://executive-people.nl/item/518260/schulden-kosten-samenleving-miljoenen.html De betalingsachterstanden die de Nederlandse bevolking heeft opgelopen kost de samenleving miljoenen euro's.

Zo stelt het Nibud in een rapport omtrent de omvang en preventie van schulden. Per huishouden dat kampt met ernstige financiële problemen, brengt een gemiddelde kostenpost van 100.000 euro met zich mee. Dit bedrag is vooral te wijten aan verloren afschrijvingen, hulpverlening, verzuim- en ziektekosten, verloren arbeidsuren, uitkeringen en huisuitzettingen.

Betalingsachterstanden
De aantallen zijn fors, zo heeft ruim 1,1 miljoen Nederlanders, 15 procent van de bevolking, te maken met ernstige betalingsachterstanden. Het ligt in de lijn der verwachting dat dit aantal de komende jaren zal gaan stijgen, alvolgens het Nibud. Volgens de instantie kijkt de huidige aanpak te veel naar het individu en de schulphulpverlener. "We staan te dweilen, terwijl de kraan open staat.", aldus een woordvoerder.

Andere aanpak
Huishoudens met schulden voelen zich dikwijls buitengesloten. Zo leiden de geldproblemen tot spanningen binnen het gezin en de samenleving. Vandaar dat het Nibud pleit voor een andere aanpak van de geldproblemen. Een aanpak waarbij de nadruk meer op preventie ligt. Betalingsachterstanden worden vaak nog gezien als het gevolg van eigen handel. 

Volgens verscheidene gedragswetenschappers blijkt juist dat er steeds meer druk bij de consument ligt en deze keuzes onbewust maakt. Zo is de consument zelf verantwoordelijk voor schulden, maar heeft daar wel ondersteuning bij nodig. Volgens het Nibud zorgt de sociale omgeving nog te vaak voor verergering in plaats van een oplossing van de financiële problemen.

 

]]>
Fri, 17 Oct 2014 10:21:44 +0200 Schulden kosten samenleving miljoenen http://executive-people.nl/item/518260/schulden-kosten-samenleving-miljoenen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
ETTU levert SharePoint platform aan Stichting Open House http://executive-people.nl/item/518259/ettu-levert-sharepoint-platform-aan-stichting-open-house.html Stichting Open House, een initiatief van ID&T, SFX Entertainment en het Ministerie van Economische Zaken, gaat de tok! innovatie formule van ETTU inzetten om ideeën binnen de event, dance en muziekindustrie uit te werken tot innovatieve start-ups. ETTU is één van de launching programma partners en biedt met het digitale ideeën- en discussieplatform tok! een online omgeving om innovatie binnen de muziekindustrie te stimuleren.

Stichting Open House brengt start-ups in contact met investeerders en bedrijven in de dance-industrie. Binnen deze omgeving kunnen start-ups hun ideeën verder uitwerken en hiermee succesvolle innovaties lanceren. Minister Henk Kamp van Economische Zaken verricht op vrijdag 17 oktober 2014 de opening van Open House tijdens het Amsterdam Dance Event. De Dance-industrie is een van Nederlands grote successen en door gebruik te maken van het tok! innovatie platform hoopt de organisatie innovatie binnen de industrie te stimuleren.

Duncan Stutterheim, directeur van ID&T: “We willen jonge ondernemers een plek geven om hun ideeën direct te testen en uit te proberen. De Dance-industrie is een proeftuin, van waaruit ideeën later breder kunnen worden ingezet. Dit platform biedt ondernemende studenten en talenten een unieke kans om in nauwe samenwerking met de branche de festivalmarkt te betreden. Festivals kennen eigenlijk dezelfde problematiek en vraagstukken als de stad zelf, dus zo kun je je idee gemakkelijk opschalen.”

Piet Vink (foto), directeur van ETTU voegt hier aan toe: “Met de tok! innovatie formule zijn organisaties in staat om ideeën uit te werken tot concrete producten, diensten of procesverbeteringen. Ballast Nedam maakt al gebruik van de tok! innovatie formule en wij zijn dan ook blij om met tok! een bijdrage te leveren aan de innovatie binnen de muziekindustrie.”

De Dance-industrie is voor Amsterdam economisch van groot belang. Het Amsterdam Dance Event levert de stad naar schatting ongeveer €55 miljoen op (Bron Financieel Dagblad, 5 september 2014). De markt groeit hard en bezoekers van Dance-events zijn bij uitstek actief op social media. Het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt het initiatief daarom met een subsidie van ruim €500.000 en ID&T investeert verspreid over twee jaar ook nog ongeveer €500.000.

De A’DAM-toren aan het IJ wordt de plek waar deze jonge ondernemers bij elkaar komen. Naast ETTU zijn de volgende organisaties launching programma partners van Open House: ID&T, Ballast Nedam, ABN AMRO, SEEDS, NHTV, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, Business Models Inc, Business Intelligence Rating Instituten, Dijkstra Voermans Advocaten, Fabrique, Wunderbar Ventures en Hamelink van der Toren. Meer informatie over Open House staat op www.open-house.nl.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 10:19:42 +0200 ETTU levert SharePoint platform aan Stichting Open House http://executive-people.nl/item/518259/ettu-levert-sharepoint-platform-aan-stichting-open-house.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Qualcomm neemt CSR over http://executive-people.nl/item/518227/qualcomm-neemt-csr-over.html Qualcomm betaalt ruim 2 miljard euro voor het de Britse leverancier van GPS- en Bluetooth chps. Het bedrijf zal deze technologie gebruiken ten behoeve van internet-of-things- en automotive-toepassingen.

De achterliggende strategie achter de overname omvat het meer te richten op de groeimarkten voor internet-of-things, wearables en automotive. Zo richt CSR zich met zijn connectiviteits- en locatie-chips en -kits op de audio-, home-entertainment-, camera-, automotive- en health & fitness-markt. Het bedrijf combineert daarvoor gnns-, bluetooth-, wifi- en andere chips. CSR is ondermeer bekend van de SiRF-technologie voor navigatiechipsets die het bedrijf gebruikte.

Na de oprichting in 1999 groeide CSR in hoog tempo, dankzij het succes van de BlueCore1: de eerste single-chip-optie voor bluetooth van die tijd. Het bedrijf wees een eerdere overnamepoging van de maker van microcontrollers Microchip Technology af. Qualcomm mikt erop de acquisitie in de zomer van 2015 af te kunnen ronden.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 10:01:57 +0200 Qualcomm neemt CSR over http://executive-people.nl/item/518227/qualcomm-neemt-csr-over.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
727 mensen moeten veld ruimen bij saffierleverancier Apple http://executive-people.nl/item/518224/mensen-moeten-veld-ruimen-bij-saffierleverancier-apple.html GT Advanced Technologies (GTAT), de saffierleverancier van Apple, is gedwongen 727 mensen te ontslaan vanwege het faillissement van het bedrijf.

Zo blijkt uit documenten die GTAT heeft ingediend bij de gemeenteraad van Mesa in Arizona. De fabriek van GTAT staat in de Amerikaanse stad. De fabriek is echter pas minder dan een jaar open, maar door het recent aangevraagde faillissement van het bedrijf moet GTAT nu al 524 productiemedewerkers, 108 technische medewerkers, 70 managers en 25 administratieve medewerkers de laan uit sturen. De ontslagronde zal gelijk van kracht gaan en voor 15 december afgerond zijn.

iPhone 6

Het Amerikaanse technologiebedrijf zou saffierschermen gaan leveren voor de iPhone 6 van Apple. Het concern leende GTAT 440 miljoen dollar voor de aanschaf van de benodigde apparatuur, echter  kreeg GTAT het niet voor elkaar op tijd klaar te zijn voor de productiestart. Vandaar dat de iPhone 6 niet beschikt over een extra sterk saffierscherm.

Vanwege het uitblijven van de saffierproductie heeft Apple de laatste betaling van 319 miljoen dollar niet voldaan en dit heeft GTAT de das omgedaan.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 09:43:12 +0200 727 mensen moeten veld ruimen bij saffierleverancier Apple http://executive-people.nl/item/518224/mensen-moeten-veld-ruimen-bij-saffierleverancier-apple.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
WinSys implementeert NETGEAR draadloze infrastructuur bij Ronduit Scholengemeenschap http://executive-people.nl/item/518223/winsys-implementeert-netgear-draadloze-infrastructuur-bij-ronduit-scholengemeenschap.html Ronduit is een scholengemeenschap in Alkmaar, die bestaat uit 16 scholen verdeeld over 24 leslocaties. Ronduit staat voor ondernemend, verantwoordelijk en resultaatgericht onderwijs. Dit gaat hand in hand met het spelenderwijs bijbrengen van verantwoordelijkheden, met als uiteindelijk doel kinderen te leren hun grenzen te verleggen, doelen te bereiken en het beste uit zichzelf te halen. De scholengemeenschap ziet het als zijn plicht de kinderen voor te bereiden op een samenleving die steeds digitaler wordt. Traditionele lesmethoden voldoen niet meer en daarom besloot het schoolbestuur onlangs over te stappen op een elektronische leeromgeving. Automatiseerder WinSys werd ingeschakeld om een snelle en betrouwbare draadloze infrastructuur te realiseren ter ondersteuning van deze leeromgeving. De grote uitdaging: het moest allemaal binnen het beperkte budget van de scholengemeenschap passen.

Het digitale leren

Een gemeenschappelijk kenmerk van veel organisaties in de onderwijswereld is dat er geen groot IT-budget beschikbaar is. Tegelijkertijd moeten deze organisaties strenge eisen stellen ten aanzien van de betrouwbaarheid en de snelheid van hun infrastructuur, zeker als die infrastructuur een digitale leeromgeving moet dragen. De leeromgeving die men bij de Ronduit Scholengemeenschap gaat gebruiken, behelst meer dan het louter aanbieden van lesstof. VLC Birdy is een social learning platform dat niet een nieuwe manier van leren mogelijk maakt, maar ook kan helpen bij het klassenmanagement. De leerkracht kan vooraf opdrachten klaarzetten die leerlingen zelfstandig of met elkaar kunnen uitvoeren. Leerkrachten hebben overzicht over de gemaakte opdrachten en activiteiten van leerlingen en kunnen zo bijsturen, extra instructie geven en heel gericht verdieping bieden aan leerlingen. Virtuele leerinteractie en samenwerking staan centraal in Birdy. Door de grote rol die het platform vervult binnen de klas, is een betrouwbaar en snel netwerk met voldoende capaciteit essentieel.

Hoge eisen, beperkt budget

Een aantal van de leslocaties van Ronduit was weliswaar voorzien van een draadloze infrastructuur, maar er was geen overkoepelende standaard en de capaciteit was zeer beperkt. Om de overstap naar de nieuwe leeromgeving mogelijk te maken, moest er een volledig nieuwe en gestandaardiseerde infrastructuur worden gebouwd. “Een elektronische leeromgeving vraagt natuurlijk wel wat van je netwerk,” zegt Martin Kooijman, manager bij WinSys. “Er zijn nieuwe Acer laptops voor de leerlingen aangeschaft en iedereen moet tegelijkertijd verbonden kunnen zijn, zonder dat het netwerk traag wordt of overbelast raakt. Gezien het beperkte budget van de scholengemeenschap stonden we voor de vraag: hoe gaan we de noodzakelijke functionaliteit en betrouwbaarheid voor elkaar krijgen op een manier die de kosten beperkt houdt?”

Waarom NETGEAR?

WinSys werkt al jaren naar volle tevredenheid samen met NETGEAR en ook voor dit project besloot men NETGEAR als partner aan te stellen. “We hebben niet voor niets voor NETGEAR gekozen,” zegt Kooijman. “NETGEAR is een innovatieve partner, die van begin tot eind met je meedenkt. Er is altijd de bereidwilligheid om samen tot een oplossing te komen en de levenslange garantie die NETGEAR biedt is erg belangrijk voor het onderwijs. Een nieuwe infrastructuur mag daar niet binnen vier jaar zijn afgeschreven. Daarbij leveren de producten van NETGEAR precies wat we nodig hebben, tegen een prijs die binnen de financiële mogelijkheden van het onderwijs ligt. We hadden de prestaties van een Rolls Royce nodig, maar er was geen budget voor een Rolls Royce. NETGEAR biedt binnen het beschikbare budget de functionaliteit die je normaal alleen bij veel duurdere merken aantreft.”

Bewezen technologie

Samen met NETGEAR ging WinSys op zoek naar de producten die het best bij de eisen van Ronduit passen. Kooijman: “We keken naar oplossingen die zich al wereldwijd hadden bewezen, bijvoorbeeld in Amerika, bij heel grote scholencomplexen. De oplossing die we bij Ronduit gaan implementeren is dus ‘proven technology’. Dat was voor ons en voor het schoolbestuur best belangrijk. Het moet wel in één keer werken, want er is geen tijd en ruimte om te experimenteren in een leeromgeving. Je wilt weten wat je kunt verwachten en de infrastructuur die we nu gaan implementeren levert precies wat we nodig hebben.”

Toekomstbestendig

Eén van de belangrijkste redenen voor de keuze voor deze infrastructuur, is dat het netwerk volledig op afstand te beheren is door WinSys, zonder dat daar extra kosten voor de scholengemeenschap aan verbonden worden. “Wij hebben het beheer zo ingericht dat het zowel voor ons als voor Ronduit geen extra lasten oplevert. Het beheer is zo eenvoudig en centraal, dat er erg weinig uren in het onderhoud gaan zitten. Er zijn geen trainingen nodig en de implementatie is erg eenvoudig. Zo is het mogelijk om de prestaties te leveren die we nodig hebben zonder hoge kosten. Ook achteraf komt de scholengemeenschap niet voor vervelende verrassingen te staan. Het is een oplossing die jarenlang mee kan gaan.”

Een boost voor het onderwijs

René Steens, ICT-coördinator bij Ronduit, verwacht dat de overstap naar de nieuwe leeromgeving een boost gaat geven aan het onderwijs. “We kunnen binnenkort onderwijs op maat bieden. Leerlingen kunnen de lesstof krijgen die bij hen past. Maar ook de leraren worden meegenomen in deze ontwikkeling, dat is het mooie. Leerlingen weten de weg wel in de digitale wereld, maar nu moeten de leraren zich dat ook eigen maken. Alleen zo zullen ze de kinderen kunnen voorbereiden op de digitale wereld.”

De school is geen eiland

Het scholingstraject start in september op zeven locaties, en de rest van de locaties volgt in januari volgend jaar. De implementatie verwacht WinSys binnen drie tot vier werkdagen voltooid te hebben. “De school is geen eiland meer,” besluit Kooijman. “Als je het gebouw binnenloopt, dan moet je verbonden zijn. Zonder moeilijke codes en hindernissen. Je moet je welkom voelen. En dat gaan we met NETGEAR mogelijk maken.”

De voordelen op een rij
• Bijzonder gunstige prijs / kwaliteitsverhouding
• Centraal beheer van het netwerk, zonder extra kosten voor de school
• Oplossing die jarenlang meegaat
• Levenslange garantie
• Uitstekende ondersteuning door NETGEAR

Gebruikte NETGEAR-apparatuur

TBD

Over WinSys
WinSys streeft ernaar om klanten verder te helpen dan ze zelf voor mogelijk hadden gehouden. Zij doen dit met de allerbeste ICT-hulpmiddelen die vandaag de dag beschikbaar zijn en gecertificeerde specialisten. WinSys wil graag vernieuwen waar mogelijk, gedurfd maar doordacht, toepasbaar en breed ondersteund door de gebruikers. Goede, innovatieve ICT-oplossingen kunnen volgens WinSys pas effectief zijn als ze aansluiten op de behoeften van de mensen die ze willen gebruiken.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 09:41:25 +0200 WinSys implementeert NETGEAR draadloze infrastructuur bij Ronduit Scholengemeenschap http://executive-people.nl/item/518223/winsys-implementeert-netgear-draadloze-infrastructuur-bij-ronduit-scholengemeenschap.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Chinese telecomleverancier ZTE aast op enterprise klanten met ‘M-ICT’ strategie http://executive-people.nl/item/518206/chinese-telecomleverancier-zte-aast-op-enterprise-klanten-met-a-m-icta-strategie.html ZTE, een Chinese leverancier van telecom en netwerkoplossingen, is al tien jaar actief in de Benelux. Het bedrijf doet vooral zaken met grote telco’s en service providers, zoals KPN, Orange, BASE en JOIN uit Luxemburg. Internationale klanten zijn BT, E-Plus en Telefónica. ZTE ziet nu veel groeikansen met zijn telecom- en informatieoplossingen voor bedrijven en overheden. Daarvoor heeft het bedrijf zijn ‘Mobile ICT’ strategie gelanceerd met zijn aanbod van netwerktechnologie, software, services en mobiele apparatuur zoals smartphones. Hierbij zoekt het vaker de samenwerking op met channel partners, zoals system integrators, datadienstverleners, service providers en retail partners. “Europa is voor ZTE een belangrijke groeimarkt.”

ZTE heeft zijn hoofdkantoor in Shenzhen, vlakbij Hong Kong, en wordt geleid door CEO Shi Lirong. Het bedrijf, dat Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation heet, werd in 1985 opgericht door Hou Weigui, een van de eerste Chinese ondernemers in Shenzhen. Anno 2014 is ZTE een multinational van vaste en mobiele ICT-oplossingen met beursnotering op de Hong Kong Stock Exchange en Shenzhen Stock Exchange. ZTE is sinds 2004 actief in Benelux met kantoor in Den Haag dat gevestigd is binnen het gebouw van KPN en en kantor in Brussel.

M-ICT

ZTE heeft zijn strategie vastgelegd in drie divisies: mobiele apparatuur, enterprise business en operator business (vaste en mobiele netwerken). “De enterprise business is nu goed voor 10 procent van ZTE’s jaarlijkse omzet en dat moet de komende jaren groeien naar 30 procent. De volgende stap is om te groeien in het enterprise en mobiele segment. ZTE voert daarvoor een ‘Mobile ICT strategie’, ook wel bekend als M-ICT”, aldus Patrick Bin Chuan, country manager ZTE Benelux. “Met de ZTE M-ICT strategie kunnen eindgebruikers via vaste en mobiele netwerken toegang krijgen tot hun informatie en applicaties. Hierbij biedt ZTE aan telecomaanbieders en enterprises een viertal productoplossingen. Dat zijn mobiele devices, cloud-gebaseerde services, big data infrastructuur systemen en ‘smart-pipes’; netwerken met een sterk vereenvoudigde structuur en open standaarden die alles verbinden wat een IP-adres heeft, zoals voor Internet of Things. We bieden concrete oplossingen voor iptv, smart cities, datacenter, storage, software defined networking (sdn), network function virtualization (nfv) en cdn (content delivery network) oplossingen.”

Smart City

ZTE ziet veel groeikansen in de grootzakelijke markt en bij overheden die met channel partners moet worden gerealiseerd, aldus Chuan. “ZTE enterprise business richt zich op het aanbieden van oplossingen voor diverse branches, waaronder transport, energie, nutsbedrijven, financiële instellingen en internetbedrijven, met oplossingen zoals Smart City en U-Safety. ZTE levert een breed scala aan producten zoals Layer 2-3 switches, wlan, anti-ddos oplossingen en beheersoftware. Die markt willen we bedienen met partners, zoals service providers, datacenterdienstverleners en systeem integratoren. Dat is een nieuwe stap, want ZTE staat in Nederland vooral bekend als leverancier van netwerktechnologie voor operators, nu willen we dat ook zijn voor enterprise klanten.”

USP’s

ZTE heeft een aantal unique selling points voor partners, zegt Patrick Bin Chuan. “We hebben al bestaande klanten met een goede business case. ZTE is in de Europese markt een ‘challenger’ in de carrier en enterprise markt. Nu zoeken we meer partijen die ZTE datacenter technologie kunnen verkopen, installeren en onderhouden. We hebben een breed portfolio voor netwerken en infrastructuur, zoals core netwerken, billing oplossingen en managed services. Zo bieden we het ZTE ZSmart 8.0 platform; een real-time charging platform voor integraal beheer van facturatie- en betalingsprocessen. Dat is een alternatief voor Amdocs en Logica. We concurreren scherp op prijs en partners kunnen rekenen op ondersteuning van ZTE’s platform, support en services. Zo kocht ZTE eerder Alcatel-Lucent Network Services. Dit onderdeel heeft een sterke focus op infrastructuur en het uitrollen van netwerken. We bieden netwerkbeheerdiensten met een network operations center (noc) in Roemenië die eerste en tweedelijns support biedt, ook in Benelux.”

Stappenplan

ZTE voert een stappenplan om te groeien in de enterprise, aldus Bin Chuan. “We starten met focus op utiliteitsbedrijven en enterprises met cloud services. We lanceren een ZTE cloud service voor telecomaanbieders en bedrijven. Deze dienst wordt gehost in Luxemburg met een focus op infrastructuur en provisioning zoals machine-to-machine en cloud services. We betrekken partners in onze go-to-market strategie. Zij kunnen onze netwerken, security, datacenter, software defined networks (sdn) en cloud services verkopen. Bijvoorbeeld aan met utiliteitsbedrijven zoals smart meters diensten. We werken al samen met diverse lokale systeem integratoren, zoals Tech Mahindra en IBM, op diverse projecten. Met Dimension Data heeft ZTE al diverse projecten uitgerold.”

WK

ZTE demonstreert tussen 21 en 24 oktober zijn netwerktechnologie tijdens het BroadBand World Forum (BBWF) Europe in de RAI Amsterdam op standnummer E20.

]]>
Fri, 17 Oct 2014 09:17:38 +0200 Chinese telecomleverancier ZTE aast op enterprise klanten met ‘M-ICT’ strategie http://executive-people.nl/item/518206/chinese-telecomleverancier-zte-aast-op-enterprise-klanten-met-a-m-icta-strategie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Meander Medisch Centrum opent een innovatiecentrum http://executive-people.nl/item/518214/meander-medisch-centrum-opent-een-innovatiecentrum.html Meander Medisch Centrum opent een innovatiecentrum dat wordt gesponsord door technologieleveranciers Cisco, Citrix, Intel en NetApp. Op termijn zullen nog meer partijen worden aangetrokken als sponsor. Het innovatiecentrum moet een plaats worden waar medewerkers van Meander, en andere ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen, demonstraties en informatie kunnen krijgen over hoe nieuwe ICT-technologieën kunnen worden ingezet om de patiëntenzorg nu en in de toekomst te verbeteren.

Vincent van Luling, manager Informatisering & Automatisering in Meander Medisch Centrum: “Sinds december vorig jaar beschikken we over een gloednieuw ziekenhuis, waar we met behulp van Cisco, Citrix, Intel en NetApp een ICT-infrastructuur hebben aangelegd die op de laatste technologie gebaseerd is. Medische teams hebben nu veel sneller toegang tot informatie en zorgdiensten. Ook kunnen we de informatiebeveiliging nu veel beter beheren. Het is voor ons essentieel om op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen en wat deze voor onze patiënten en voor ons ziekenhuis kunnen betekenen. Maar we vinden het net zo belangrijk om andere gezondheidsinstellingen inzicht te geven in onze ervaringen met ICT en samen met hen en onze partners te bedenken hoe we de technologie van morgen kunnen toepassen in de zorg.”

Rob de Wildt, Directeur Publieke Sector Cisco Nederland: “In het Meander Innovation Center kunnen we samen met de andere partners de mogelijkheden van een stevig ICT-fundament zien, een fundament dat sneller en eenvoudiger tot innovatieve projecten binnen het ziekenhuis kan leiden. Zo houden we niet alleen Meander zelf op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen, maar ook andere zorginstellingen zijn welkom om zich te informeren. Een voorbeeld is dat we samen duidelijk gaan maken wat het Internet of Everything kan betekenen voor een zorgomgeving. Wat we willen bereiken is een ‘call to action’.”

In Het Meander Innovation Center krijgen zorginstellingen een beeld van technologische trends zoals Internet of Everything en big data. Er wordt ook ver vooruit gekeken naar de impact van deze ontwikkelingen op de gezondheidszorg. Daarbij dient de infrastructuur van Meander als voorbeeld van een toekomstvast ICT-fundament. Hierbij verschuift de focus van beheer naar innovaties, ook op hardwaregebied, zoals energiezuinige processors en flash-geheugen. Dit fundament is ontworpen aan de hand van de Medical Grade Network blauwdruk, met hieraan toegevoegd FlexPod, de door NetApp, Cisco en Citrix gevalideerde geïntegreerde infrastructuur. Cisco, Citrix, Intel en NetApp gaan verder in op concrete innovaties in de gezondheidszorg die met behulp van IT mogelijk zijn. Op dit moment brengen de partners in kaart welke vernieuwende zaken hiervoor in aanmerking komen.

Bovendien gaan de vier partners bestuurders uit de gezondheidszorg helpen om hun organisatiebehoeften te vertalen naar een concrete, toekomstvaste ICT-omgeving. Zij gaan daarbij uit van de prioriteiten van de desbetreffende organisatie, brengen de pijnpunten in kaart en doen een nulmeting van de huidige ICT-infrastructuur. Hiervan wordt een verslag gemaakt en er komen voorstellen (een ‘roadmap’) voor projecten om de doelstellingen met behulp van IT te ondersteunen.

Meander Medisch Centrum is gevestigd in Amersfoort. Met een kleine 600 bedden verspreid over vijf locaties is dit een van de grotere regionale ziekenhuizen van Nederland. Het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort is sinds eind 2013 in gebruik. Dit moderne gebouw is de nieuwe behuizing van twee oudere ziekenhuizen uit de stad. Bij Meander zijn ruim 3000 mensen werkzaam.

]]>
Thu, 16 Oct 2014 20:59:48 +0200 Meander Medisch Centrum opent een innovatiecentrum http://executive-people.nl/item/518214/meander-medisch-centrum-opent-een-innovatiecentrum.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Will.i.am lanceert techbedrijf tijdens Dreamforce http://executive-people.nl/item/518213/will-i-am-lanceert-techbedrijf-tijdens-dreamforce.html Will.i.am, de voormalige leadzanger van de Black Eyed Peas, was op de derde dag van Dreamforce de grote attractie. In het kader van het thema wearables en the internet of things lanceerde hij zijn bedrijf I.Am +, dat de Puls, een eigen besturingsssyteem en high tech kleding producert.

]]>
Thu, 16 Oct 2014 18:26:48 +0200 Will.i.am lanceert techbedrijf tijdens Dreamforce http://executive-people.nl/item/518213/will-i-am-lanceert-techbedrijf-tijdens-dreamforce.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch http://executive-people.nl/item/518195/nederlandse-ict-bedrijven-zien-de-toekomst-optimistisch.html Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch. Dat blijkt uit het Graydon-brancheonderzoek naar de marktsituatie van de ICT-sector. Zo ervaart 76% van de ICT-bedrijven de sector vandaag positief en verwacht evenveel procent een stijging van de omzet. Dit optimisme vertaalt zich ook in het marketing- en salesbeleid. 86% van de respondenten geeft aan dat hun budget voor marketing en sales gelijk is gebleven of zelfs is verhoogd. Bijna de helft van hen wil ook meer beroep doen op marketing en business intelligence.

Mark Beekman, Group Marketing Director bij Graydon: “We zijn blij dat de ICT-branche gelooft in een mooie toekomst. Dat 76% van de ICT-bedrijven vandaag optimistisch gestemd is, betekent een flinke verbetering tegenover 2013. Toen werd de markt slechts door iets meer dan de helft als positief ervaren. Uit ons onderzoek blijkt verder dat 76% van de ICT-bedrijven dit jaar een omzetstijging verwacht, 21% daarvan zelfs een stijging met meer dan 20%. Dat 57% van de ICT-bedrijven vandaag kansen ziet op de internationale markt, is voor ons het bewijs dat de ICT-sector dit optimisme straks ook zal vertalen in economische groei.”

ICT-sector investeert in marketing

Ook op het vlak van marketing- en salesbeleid wijst het brancheonderzoek van Graydon op een flinke dosis optimisme. 41% van de ICT-ondernemingen geeft aan dat hun marketingbudget is gestegen. Bij 45% is het gelijk gebleven. Slechts 14% van de bedrijven is gaan besparen op sales en marketing.

E-mailmarketing (65%), sociale media (58%), content marketing (59%) en online marketing (66%) scoren binnen de ICT-sector het beste. Direct mailings en telemarketing lijken afgedaan te hebben.

Mark Beekman: “42% van de respondenten geeft ook aan meer gebruik te willen maken van marketing en business intelligence. Dit is een goede evolutie. Hierdoor krijgen ze meer en betere klant- en marktinzichten, waardoor ze acties sneller kunnen opvolgen en meer omzetgroei kunnen realiseren. Bijvoorbeeld doordat ze hun potentiële markt beter in kaart kunnen brengen én doordat ze ‘look-a-likes’ kunnen benaderen op basis van bestaande klantengroepen.”

Download hier het onderzoek

]]>
Thu, 16 Oct 2014 11:46:18 +0200 Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch http://executive-people.nl/item/518195/nederlandse-ict-bedrijven-zien-de-toekomst-optimistisch.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nationale-Nederlanden Bank introduceert creditcard http://executive-people.nl/item/518191/nationale-nederlanden-bank-introduceert-creditcard.html Nationale-Nederlanden Bank introduceert haar eigen creditcard en zet daarmee de stap naar een volledige retailbank. “Alle ingrediënten zijn er. We zitten al in hypotheken, sparen, kredieten en beleggen, daar komt nu ook een betaalpas bij”, zo vertelde topman Erik Muetstege.

De gloednieuwe creditcard is naar zeggen van NN Bank voorzien van de modernste technologie, die ook contactloos betalen mogelijk maakt. Tevens doneert de bank in ieder geval de komende twee jaar tien cent per transactie aan de LINDA.foundation, een stichting die alleenstaande ouders met een minimaal inkomen financieel steunt.

Muetstege vertelt dat de bank geen betaalrekeningen aan zal bieden.”Dan moet je een heel netwerk van bijvoorbeeld kantoren en pinautomaten onderhouden. Dat brengt hoge kosten met zich mee”, aldus Muetstege.

NN Bank is voornemens met nieuwe hypotheek- en spaarproducten een plek te veroveren binnen de bancaire markt. “Wij kijken naar behoeftes in de markt”, nogmaals Muetstege. De hypotheektoezegging vooraf aan potentiële huizenkopers, waar NN sinds kort mee adverteert, is daar volgens de topman een voorbeeld van.

Ondernemersdesk
Ook heeft NN Bank een ondernemersdesk ingericht. “Die behandelt hypotheekaanvragen van mensen met een balans en een winst- en verliesrekening in plaats van een loonstrookje”, vertelt Muetstege. Een groep die door de opmars van flexwerken ook nog eens steeds groter wordt. “Het is een stuk ingewikkelder, maar die mensen moeten ook kunnen wonen.”

Oplossing
NN houdt vast aan een bank- en een verzekeringsdeel, dit in tegenstelling tot veel andere financiele concerns. “Die twee werelden zijn naar elkaar toe aan het groeien. Het gaat erom dat je voorziet in een vraag naar vermogensopbouw. Of je dat nou doet met een verzekeringsvergunning of een bankvergunning, dat maakt de klant niets uit. Die wil gewoon een financiële oplossing,” zo besluit Muetstege.

]]>
Thu, 16 Oct 2014 10:42:53 +0200 Nationale-Nederlanden Bank introduceert creditcard http://executive-people.nl/item/518191/nationale-nederlanden-bank-introduceert-creditcard.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Telecombedrijven stellen guidelines op voor Internet of Things http://executive-people.nl/item/518190/telecombedrijven-stellen-guidelines-op-voor-internet-of-things.html Om het vollopen van netwerken te voorkomen, heeft de mobiele telecomindustrie een set richtlijnen gepresenteerd voor hardware- en appbouwers.

Deze richtlijnen zijn gepresenteerd vanwege de vrees dat met een sterk toenemende populariteit van het Internet of Things, de netwerken plat zullen gaan als direct gevolg van slecht geconfigureerde apps en apparatuur. De nieuwe generatie hardwareproducenten en appbouwers hebben naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder ervaring met het creëren van een efficiënte communicatie-afstemming.

GSMA
Vandaar dat de GSM Association (GSMA) de IoT Device Connection Efficency Guidelines opstelde, die gelijk getoetst zijn door grote netwerkexploitanten zoals AT&T,China Mobile, Deutsche Telekom, NTT Docomo, Orange en Telefonica.

Preventief
Deze opgestelde richtlijnen dienen te voorkomen dat er apparatuur en apps op de markt verschijnen die zich te agressief gedragen in de strijd om een beperkte hoeveelheid bandbreedte. "In feite voorkom je zo dat er effectief een Ddos-situatie ontstaat op een mobiel netwerk", vertelt Stephen Bryant, CTO van het Noorse Telenor Conexion, in een toelichting. Bryant is tevens een van de auteurs van deze richtlijnen.

De richtlijnen spitsen zich toe op het zogeheten signalling traffic, de gegevensstroom met de metadata van de datastroom. Naar mate het aantal verbindingen met het netwerk nodig voor het versturen van heel korte datasetjes toeneemt, stijgt de hoeveelheid signalling traffic onevenredig veel. De ruimte die is gereserveerd voor het versturen van de metadata is veel krapper dan de ruimte die is gereserveerd voor het dataverkeer. Vooral wanneer de communicatie van bijvoorbeeld sensoren slecht is ingeregeld, kan het signaleringskanaal al snel vollopen. Het gevolg is dat bijvoorbeeld smartphones geen verbinding meer kunnen opzetten vanwege een blokkade in het signaleringskanaal, terwijl het netwerk wat datacapaciteit betreft nog voldoende ruimte heeft voor een gespreks- of internetverbinding.

Voor een overzicht van de richtlijnen komt u terecht op de website van de GSMA. 

]]>
Thu, 16 Oct 2014 10:10:30 +0200 Telecombedrijven stellen guidelines op voor Internet of Things http://executive-people.nl/item/518190/telecombedrijven-stellen-guidelines-op-voor-internet-of-things.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Google start test met ‘super snel mobiel internet’ http://executive-people.nl/item/518176/google-start-test-met-a-super-snel-mobiel-interneta.html In de Verenigde Staten zal Google starten met het testen van hoge frequenties ten behoeve van het verspreiden van mobiel internet. Zo verklaren deskundigen tegenover Reuters, naar aanleiding van een aanvraag bij toezichthouder FCC.

De test zal medio november beginnen in de omgeving van San Francisco.Google kijkt naar het versturen van data over diverse extreme hoge frequenties. Het betreft de 5,8 GHz-, 24,2 GHz-, 71 tot 76 GHz- en 81 tot 86 GHz-band. Deze hoge frequenties zijn uitermate geschikt voor het doorgeven van data met een zeer hoge snelheid, echter hebben deze frequenties slechts een beperkt bereik van enkele straten.
In Nederland gebruiken providers voor 3G en 4G de 800, 900, 1800 en 2600 MHz-frequenties.

Vast internet
Deze tests gaan niet over een mobiel netwerk, maar betreffen een potentiele vervanger van vast internet bij consumenten. De zoekmachine-gigant lijkt de aanvraag bewust erg vaag te houden, zo zijn delen opzettelijk onleesbaar gemaakt om zodoende het intellectueel eigendom te beschermen.
Volgens deskundigen wijst alles er echter op dat het bedrijf aan het testen is hoe het snel internet zonder kabels naar huizen kan krijgen. Google Fiber wordt al aangeboden in diverse Amerikaanse, dit is internet over glasvezel. Het aanleggen van dergelijke infrastructuur is kostbaar en tijdrovend. Het is aannemelijk dat Google dit wil aanvullen met of zelfs wil vervangen door mobiel internet.

Vergroten bereik
De deskundigen beweren dat Google diverse zendmasten met elkaar wil combineren om het bereik te kunnen vergroten. De eerder genoemde tests zullen naar alle waarschijnlijkheid dienen om te kijken hoe ver het signaal kan komen en nog niet echt om de snelheid te meten.
Toezichthouder FCC houdt vrijdag 17 oktober een bespreking over het gebruik van draadloze frequenties hoger dan 24 GHz voor mobiele diensten.
Samsung maakte woensdag nog bekend een snelheidsrecord te hebben gebroken bij een test met 5G, de volgende generatie mobiel internet. Tijdens deze test werd een snelheid van 7,5 Gbps (938 MB per seconde) gehaald op een hoge frequentie van 28 GHz.

]]>
Thu, 16 Oct 2014 09:49:21 +0200 Google start test met ‘super snel mobiel internet’ http://executive-people.nl/item/518176/google-start-test-met-a-super-snel-mobiel-interneta.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
‘Hoe meer integratie, hoe beter het ook kostentechnisch op elkaar aansluit' http://executive-people.nl/item/517984/a-hoe-meer-integratie-hoe-beter-het-ook-kostentechnisch-op-elkaar-aansluit.html Cisco wil af van het imago dat het alleen goed is voor de aanleg van een netwerk infrastructuur. “Wij leveren een totale IT-infrastructuur, compleet met software en services”, vertelt Edwin Prinsen, managing director bij Cisco Nederland. “Vanwege de enorme ontwikkelingen die de ICT nog altijd doormaakt, willen klanten snel kunnen innoveren en hun IT-infrastructuur ieder gewenst moment kunnen op- en afschalen. De klant wil flexibiliteit en productiever worden met 'Fast IT'. Dat lukt beter met onze producten, die nu eenmaal naadloos aansluiten op ons netwerk. Hoe meer integratie, hoe beter.”

Edwin Prinsen trad begin 2014 in dienst bij Cisco, na een dienstverband van tien jaar bij technisch dienstverlener Imtech, waarvan de laatste vijf jaar als algemeen directeur. Bij Cisco Nederland houdt Prinsen er een uitgesproken visie op na. “De ICT-markt is al jaren enorm in beweging, maar de laatste tijd gebeurt er nóg meer. Mijn centrale gedachte is dat onze klanten snel willen (kunnen) innoveren. Ze willen hun infrastructuur snel kunnen op- en afschalen. Onze klanten realiseren zich dat een ICT-investering noodzakelijk is om productiever, sneller en concurrender te worden. Maar een ICT-infrastructuur moet vandaag de dag vooral flexibel zijn en heel gemakkelijk en ad-hoc kunnen worden aangepast aan wat een bedrijfsvoering op een bepaald moment nodig heeft, als een soort nutsvoorziening. De ene keer meer, dan weer minder.”

Fast IT

De klant wil 'Fast IT'. 'Delivery tot aan de deur', noemt Prinsen het. “Door een toenemend gebruik van cloud-diensten raakt de markt gewend aan een heel flexibele afname van ICT-producten. Service providers die onze netwerken gebruiken, voldoen aan die klantvraag door spullen per maand beschikbaar te stellen en af te rekenen. Van ons als de leverancier van hun infrastructuur, verwachten ze hetzelfde. Onze klanten verwachten van ons ook deze flexibiliteit en daarom werkt Cisco in toenemende mate met een 'as a service' model. We zetten een product neer en pas na een maand rekenen we af, op consumptiebasis. Een service provider of andere Cisco-afnemer kan daardoor sneller op- en afschalen en wordt productiever met ICT. Veel klanten zijn überhaupt niet geïnteresseerd in hoe Cisco een netwerk infrastructuur opbouwt en functies aan elkaar koppelt. Zij zeggen: ik heb dit en dat nodig en zoveel per maand. Wij moeten dat leveren, op het juiste moment.”

End-to-end oplossingen

Cisco is traditioneel sterk in networking: switching en routing als een architectuur. Volgens Prinsen vraagt de huidige behoefte aan flexibiliteit, Fast IT en 'Fast Innovation' om een netwerk waar collaboration, datacenter, security en cloud oplossingen naadloos aansluiten. “Dan heb je meteen onze vier pijlers te pakken. Cisco wil sterk zijn in het 'end-to-end' model. Het is gewoon heel mooi als je een netwerk hebt met bijvoorbeeld collaboration daar overheen, en ook met server-storage en security erin geïntegreerd. Hoe meer integratie, hoe beter beheerbaar en hoe lager de kosten het ook kostentechnisch op elkaar aansluit. Dat is ons verhaal. Een geïntegreerd netwerk is voor een klant gemakkelijker te beheren. Meer integratie betekent minder mensen nodig hebben, sneller je workload up-to-speed, meer efficiency en makkelijker thuis werken. Met zo'n netwerk kun je gewoon sneller innoveren waardoor je een concurrentievoordeel hebt en tevreden medewerkers.”

Prinsen beschouwt de netwerken van Cisco als een soort snelweg, waar je van alles langs kunt bouwen. “Een tankstation, een restaurantje, een supermarkt. We begonnen ooit met IP-telefonie, dat was de eerste stap naar een portfolio met meer dan alleen networking. Daarna ging het snel, we bouwden datacenters en gingen ook security doen. Daardoor is onze 'TAM' (total adressable market) steeds groter geworden, hierdoor kunnen we onze klanten nog beter bedienen en voorzie ik een goede toekomst voor onze partners en onszelf.”

Cisco heeft volgens Prinsen in Nederland een goed jaar achter de rug, zowel in de enterprise markt als in de publieke sector. “Van de genoemde vier pijlers kan alleen collaboration nog wat beter. Maar daarvan verwachten we voor de komende jaren juist heel veel. We hebben het afgelopen jaar veel geinvesteerd in een nieuw portfolio. Collaboration is trouwens een goed voorbeeld van hoe je voordelen boekt door te kiezen voor geïntegreerde Cisco-producten. Nog veel partijen die onze netwerken gebruiken, kiezen voor een niet-Cisco-oplossing voor video conferencing. Maar dat is een puntoplossing. Wij hebben een complete architectuur, met een geïntegreerde video-oplossing. Bij ons kun je een hele collaboration suite over je netwerk heen leggen. We moeten de markt laten zien hoe mooi het is, dat het er een beetje 'op z'n Apple's' uitziet. En dat video steeds betaalbaarder wordt, ook voor het MKB. Ons verhaal: video in every room. Als de prijs het toelaat en je hebt een prachtig netwerk, doe dan meer met video. Denk aan meetings op je eigen kamer, of het gebruik van een TV-scherm thuis.”

Internet of Everything

De klant wil schaalbaarheid en snel kunnen innoveren, resumeert Edwin Prinsen. “Maar hij wil ook alles geconnecteerd hebben. Het levert een concurrentievoordeel op als je heel vlot en efficiënt je informatie uit verschillende databases haalt. Alles zal uiteindelijk verbonden zijn door Wifi. Op dit moment is ruim 99 procent van alle dingen in de fysieke wereld niet verbonden. 'Internet of Everything' (IoE) betekent niet alleen dat alles met een stekker eraan een URL krijgt – zoals wordt bedoeld met 'Internet of Things' – maar dat mensen, processen, data, dingen worden gekoppeld. Een goed voorbeeld is te vinden in het Rijksmuseum in Amsterdam, waar bezoekers worden rondgeleid met behulp van een door ons geïnstalleerd onzichtbaar netwerk.”

Deze dingen doet Cisco overigens niet alleen, maar met partners. “Het partnerlandschap verandert door Internet of Everything. Onze TAM wordt groter. Nieuwe partners zijn niet perse ICT-partijen, maar wellicht ook installatiepartijen in de elektrotechniek of werktuigbouwkunde. Of in de energiesector, een hele nieuwe wereld voor Cisco. Een services model betekent bijvoorbeeld dat een partij als Philips geen lampen meer verkoopt, maar 'licht'. Doe je dat over IP, dan kun je verlichting heel slim beheren. Zo'n services model lijkt sterk op wat we willen met Fast IT.”

Door: Jeroen Bordewijk en Witold Kepinski

]]>
Thu, 16 Oct 2014 08:21:06 +0200 ‘Hoe meer integratie, hoe beter het ook kostentechnisch op elkaar aansluit' http://executive-people.nl/item/517984/a-hoe-meer-integratie-hoe-beter-het-ook-kostentechnisch-op-elkaar-aansluit.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Coop sluit opnieuw overeenkomst met myBrand voor SAP-support http://executive-people.nl/item/518148/coop-sluit-opnieuw-overeenkomst-met-mybrand-voor-sap-support.html Coop Supermarkten is opnieuw een overeenkomst aangegaan met SAP-dienstverlener en -kennispartner myBrand, zio meldt Gijs Bennink Bolt, directeur bij myBrand.

Het betreft een overeenkomst tot 2020 waarin myBrand op basis van 7x24 beschikbaarheid de hosting van het SAP-systeem in de myBrand Private Cloud en de functionele support voor haar rekening neemt.

De samenwerking tussen Coop en myBrand startte vier jaar geleden. Omdat de werkzaamheden van myBrand verder gaan dan wat er in de overeenkomst is vastgelegd, is er sprake van een effectieve en constructieve samenwerking waardoor Coop optimaal profiteert van haar SAP-omgeving, aldus Marco van der Zalm, Manager ICT bij Coop.

WK

]]>
Thu, 16 Oct 2014 07:22:58 +0200 Coop sluit opnieuw overeenkomst met myBrand voor SAP-support http://executive-people.nl/item/518148/coop-sluit-opnieuw-overeenkomst-met-mybrand-voor-sap-support.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kennisniveau over ICT is belabberd in Tweede Kamer http://executive-people.nl/item/518159/kennisniveau-over-ict-is-belabberd-in-tweede-kamer.html VVD-Kamerlid Ton Elias, voorzitter van de ICT-onderzoekscommissie, vindt het kennisniveau over ICT belabberd in het parlement, zo meldt de Telegraaf. Zo zei kamervoorzitter Van Miltenburg, bij de overhandiging van een onderzoeksrapport over mislukte en dure ICT-projecten bij de overheid, dat ze via Google moest uitvinden wat ICT betekent.

Doordat de politiek niet veel interesse heeft in ICT wordt er misschien wel tot vijf miljard euro per jaar onnodig verkwist aan automatisering door mislukte ICT-projecten. ICT-ondernemer René Veldwijk meldt in de Telegraaf geschokt te zijn en spreekt van een dieptepunt.

WK

]]>
Wed, 15 Oct 2014 20:34:36 +0200 Kennisniveau over ICT is belabberd in Tweede Kamer http://executive-people.nl/item/518159/kennisniveau-over-ict-is-belabberd-in-tweede-kamer.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Hillary Clinton en apps op Dreamforce 2014 http://executive-people.nl/item/518158/hillary-clinton-en-apps-op-dreamforce.html Tijdens de tweede dag van Dreamforce 2014 in San Francisco was de hoofdgast Hillary Clinton, die onder meer het startsein gaf voor een nieuwe liefdadigheidsactie. De aankondiging van deze dag was lightning, het ontwikkelplatform voor apps:

]]>
Wed, 15 Oct 2014 19:45:31 +0200 Hillary Clinton en apps op Dreamforce 2014 http://executive-people.nl/item/518158/hillary-clinton-en-apps-op-dreamforce.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nederland ICT positief over aanbevelingen Commissie Elias http://executive-people.nl/item/518154/nederland-ict-positief-over-aanbevelingen-commissie-elias.html De Tijdelijke Commissie ICT heeft een helder en ambitieus rapport geschreven. Met dit rapport zet de Commissie het onderwerp ICT heel nadrukkelijk op de agenda van politiek en overheid. Nederland ICT hoopt dat de aanbevelingen van de Commissie snel zullen worden overgenomen. Geslaagde ICT-projecten zijn in het belang van zowel overheid als leveranciers. Dergelijke projecten dragen bij aan het vertrouwen in ICT bij zowel burger als bedrijven. Dat vertrouwen is noodzakelijk voor de snelle ontwikkeling van Nederland als digitale economie. De digitale overheid vormt daar een belangrijk onderdeel van.

De Commissie Elias bepleit een organisatie- en cultuurverandering binnen de overheid met het oog op een betere toepassing van ICT. De argumenten en aanbevelingen in het rapport komen overtuigend over. Nederland ICT is met name blij met de aanbevelingen die gericht zijn op de aanbestedingen van ICT. Nederland ICT bepleit al langer dat de overheid meer moet overleggen met de markt, bijvoorbeeld in de vorm van marktconsultaties, haalbaarheidstoetsen en concurrentiegerichte dialoog. De Commissie stelt nu zelfs voor om dit als verplichting op te nemen. Hetzelfde geldt voor de verplichting om functioneel aan te besteden. De Commissie stelt terecht dat de overheid leveranciers zelden de kans geeft om met ideeën of oplossingen te komen. Nederland ICT onderschrijft de invoering van een gedragscode voor ICT -leveranciers, die, zoals de Commissie bepleit, aansluit bij de bestaande gedragscode ' goed aanbesteden' van Nederland ICT. Nederland ICT gaat de eigen gedragscode in lijn brengen met de aanbevelingen van de Commissie.

Nederland ICT zal het rapport goed bestuderen en in overleg met de overheid kijken waar de leveranciers kunnen bijdragen aan betere ICT bij de overheid. Nu al wordt er in het kader van het samenwerkingsprogramma van Rijksoverheid en ICT-bedrijven op tal van gebieden resultaten geboekt. Voorbeelden daarvan zijn de masterclasses en nu nog vrijwillige haalbaarheidstoetsen, waarvan binnenkort de vijfentwintigste plaatsvindt.

WK

]]>
Wed, 15 Oct 2014 15:02:46 +0200 Nederland ICT positief over aanbevelingen Commissie Elias http://executive-people.nl/item/518154/nederland-ict-positief-over-aanbevelingen-commissie-elias.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Juiste aanpak IT-projecten is al jaren bekend, maar wordt nauwelijks ingezet' http://executive-people.nl/item/518133/juiste-aanpak-it-projecten-is-al-jaren-bekend-maar-wordt-nauwelijks-ingezet.html Een goede uitvoering van IT-projecten binnen budget en op tijd kan wel, dat is de mening en ervaring van de Nederlandse outsourcingpartner Schuberg Philis. Terwijl vandaag de parlementaire Tijdelijke Commissie ICT haar rapport presenteert over falende IT- overheidsprojecten, is de oplossing binnen handbereik. Kleine teams van experts met beslissingsbevoegdheid, die het hele traject doorlopen én een vooraf afgesproken vaste prijs voorkomen falende IT-projecten.

Schuberg Philis gaat hiermee de strijd aan met de algemene beeldvorming dat grote IT-projecten steevast uit de hand lopen qua kosten en qua tijd. Pim Berger, directeur Schuberg Philis: “De onvrede over falende IT-projecten bij de overheid, maatschappelijke organisaties en bij bedrijven is groot. Onze sector draagt hier zelf aan bij door te concurreren op prijs, in plaats van kennis. Als expertise ontbreekt, ontstaat vanzelf complexiteit. Doordat projecten doorlopend mislukken, voelen opdrachtgevers de behoefte om meer te controleren en dwingend voor te schrijven wat er moet gebeuren.”

De inzet van experts met bevoegdheid en betrokkenheid vormt de sleutel tot het succesvol realiseren van complexe IT-projecten. Deze conclusie wordt onderschreven door nieuw onderzoek van professor Dean Kashiwagi van Arizona State University*. De gezaghebbende wetenschapper stelt dat de succeskans van complexe IT-projecten ingrijpend stijgt als aansturing, regie en controle vanuit de opdrachtgever tot een minimum worden teruggebracht en experts de ruimte krijgen om hun kennis en kunde optimaal in te zetten. Transparantie in de communicatie tussen opdrachtgever en de uitvoerder is cruciaal, zodat risico’s tijdig worden onderkend en aangepakt. Experts zijn in staat om complexiteit al bij aanvang te vertalen naar relevante data. Daardoor zijn de meeste overschrijdingen al van tevoren te verwachten. Deze ‘Best Value’ manier van werken is al sinds 1991 door professor Kashiwagi in kaart gebracht en veelvuldig onderzocht.

Ook Schuberg Philis pleit voor de zogeheten Best Value aanpak, in combinatie met een vaste prijs. Hierdoor hebben opdrachtgevers de garantie dat er geen financiële ongelukken gebeuren. De afgelopen tien jaar heeft Schuberg Philis 991 ICT-projecten afgerond, bijna zonder uitzondering op tijd en binnen budget. Klanten waarderen de kwaliteit van de dienstverlening steevast als hoogste in de markt (2013 en 2014: 8,9**).

“Het kan dus wel,” aldus Pim Berger, "en die schat aan kennis zetten we graag in binnen de overheid. Het moet echt anders in de IT-branche. Automatisering hoort een belangrijke versneller te zijn van innovatie en niet de rem, zoals nu te vaak het geval is. Als projecten keer op keer slagen, ontstaat er weer ruimte en durf om over de toekomst na te denken, in plaats van brandjes te blussen in het heden.”

* Next generation Agile – Best Value in IT, Presentatie onderzoeksuitkomsten door Dean Kashiwagi op 29 september tijdens IPMA World Congress in Rotterdam
** Giarte Outsourcing Performance Index, 9 oktober 2014

]]>
Wed, 15 Oct 2014 12:56:41 +0200 'Juiste aanpak IT-projecten is al jaren bekend, maar wordt nauwelijks ingezet' http://executive-people.nl/item/518133/juiste-aanpak-it-projecten-is-al-jaren-bekend-maar-wordt-nauwelijks-ingezet.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Rijksoverheid heeft besturing en beheersing van ICT-projecten niet op orde http://executive-people.nl/item/518131/rijksoverheid-heeft-besturing-en-beheersing-van-ict-projecten-niet-op-orde.html De tijdelijke commissie ICT-projecten bij de overheid constateert dat de rijksoverheid de besturing en beheersing van ICT-projecten niet op orde heeft. Dat blijkt uit het eindrapport van de commissie, dat woensdag 15 oktober aan Kamervoorzitter Van Miltenburg is aangeboden. De commissie bestond uit de Kamerleden: Ton Elias (VVD, voorzitter), Paul Ulenbelt (SP, ondervoorzitter), Manon Fokke (PvdA), Hanke Bruins Slot (CDA) en Paul van Meenen (D66). De commissie meldt:

De tijdelijke commissie ICT constateert dat de rijksoverheid de besturing en beheersing van projecten met een belangrijke ICT-component niet op orde heeft. Het geheel van ICT-organisaties bij de rijksoverheid is chaotisch en ondoorzichtig. Taken en verantwoordelijkheden zijn versnipperd en onduidelijk. De commissie stelt vast dat nieuwe projecten zo snel mogelijk door een sluis moeten, waar ze ook kunnen worden tegengehouden.

Tekort

De rijksoverheid heeft haar ICT-projecten vaak niet in de hand voor wat betreft de kosten, de tijd of zelfs het eindresultaat. Omdat een financieel overzicht op overkoepelend rijksniveau sinds 1995 niet meer wordt opgesteld, ontbreekt inzicht in ICT-kosten. Niemand weet hoeveel de Nederlandse overheden aan ICT uitgeven. Daarom ook weet niemand hoeveel geld gemoeid is met mislukkingen. Ook de Tweede Kamer maakt haar controlerende taak niet waar door een gebrek aan deskundigheid op ICT-gebied en desinteresse voor het onderwerp. Bovendien schiet de informatievoorziening van het kabinet aan de Kamer regelmatig tekort.

Chaos

De belangrijkste aanbeveling van de commissie om orde in de chaos te brengen is daarom de oprichting van een tijdelijke ICT-autoriteit: het BIT (Bureau ICT-toetsing). Geen nieuw bureaucratisch orgaan – het BIT zal juist een kleine, efficiënte en slagvaardige organisatie moeten zijn, opgehangen aan het (kleine) ministerie van Algemene Zaken. Gedurende een periode van vijf jaar zal het BIT alle projecten van de rijksoverheid boven de 5 miljoen euro waarbij de ICT-component een belangrijke rol speelt, toetsen aan de hand van tien basisregels. Deze regels zorgen ervoor dat goed wordt nagedacht over het hoe en waarom van een ICTproject, vóórdat het van start gaat.

Kosten en baten

Naast dit voorstel doet de commissie nog een groot aantal aanbevelingen die in samenhang zorgen voor een betere besturing en beheersing van ICTprojecten van de rijksoverheid. Deze hebben betrekking op de rol van de Tweede Kamer, een meer centrale sturing van het ICT-beleid van de rijksoverheid, de manier waarop uit te voeren projecten gekozen worden, het inzicht in de kosten en baten ervan, de ICT-kennis bij de rijksoverheid en het aanbestedingsbeleid en contractmanagement rond ICT-projecten. Wat dat laatste betreft: anders dan in eerdere onderzoeken besteedt de commissie uitgebreid aandacht aan het aanbestedingsbeleid van de rijksoverheid rondom ICT-projecten, dat aanmerkelijk doeltreffender kan en moet worden ingericht.

Onmogelijke opdrachten

De commissie signaleert regelmatig een ongebreideld ICT-enthousiasme, maar ook een Tweede Kamer die om beleid vraagt zonder het belang (of de kosten) van ICT voor de uitvoering te beseffen. Betrokken bewindspersonen doen vervolgens regelmatig toezeggingen, die niet op ICT-technische haalbaarheid zijn getoetst. Eventuele tegenspraak van ambtenaren komt niet voor of bereikt de top niet. Vervolgens zetten departementen "onmogelijke opdrachten" uit, die bedrijven doorgaans toch uitvoeren in de wetenschap dat later meerwerk volgt. De zeldzame keren dat leveranciers opdrachtgevers voor problemen willen behoeden, wordt er niet naar hen geluisterd.

Commissievoorzitter Ton Elias: “We zochten naar een rode draad en patronen van fouten bij de ICT-projecten van het Rijk. Vooral met de bedoeling om oplossingen aan te dragen, die herhaling kunnen voorkomen. Eerdere pogingen om steeds maar weer terugkerende ICT-ellende aan te pakken hebben helaas gefaald. We hopen dat de Tweede Kamer nu een keer doorzet en onze aanbevelingen in samenhang overneemt. Gebeurt dat niet, dan blijft dit doorzieken, zo vreest onze commissie”.

Stevige boodschap

De conclusies van de Tijdelijke commissie ICT zijn een stevige boodschap aan de bewindspersonen en iedereen die betrokken is bij de besluitvorming, aanbesteding en uitvoering van ICT-projecten. Dat stelt minister Blok (Rijksdienst) in een reactie op de bevindingen van de commissie Elias. "ICT speelt voor de Nederlandse economie, het functioneren van de overheid en haar dienstverlening aan de burgers een cruciale rol. Bovendien worden grote bedragen belastinggeld geïnvesteerd. De commissie constateert dat er de afgelopen jaren al stappen zijn gezet en doet daar bovenop een aantal aanbevelingen. Het kabinet zal deze aanbevelingen zorgvuldig bestuderen. Een uitgewerkte kabinetsreactie volgt nadat de Tweede Kamer het rapport van de Tijdelijke commissie ICT heeft behandeld."

 

]]>
Wed, 15 Oct 2014 12:53:47 +0200 Rijksoverheid heeft besturing en beheersing van ICT-projecten niet op orde http://executive-people.nl/item/518131/rijksoverheid-heeft-besturing-en-beheersing-van-ict-projecten-niet-op-orde.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Intel ziet kwartaalomzet met 8 procent stijgen naar 14,6 miljard dollar http://executive-people.nl/item/518128/intel-ziet-kwartaalomzet-met-procent-stijgen-naar-miljard-dollar.html Intel zag zijn omzet in het derde kwartaal met 8 procent stijgen naar 14,6 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 3,3 miljard dollar.

Intel wist meer processors voor PCs, servers, tablets, smartphones en Internet of Things te verkopen. Er werden meer dan 100 miljoen microprocessors verkocht.

Intel CEO Brian Krzanich spreekt van een topkwartaal en zegt dat zijn bedrijf succesvol nieuwe markten betreedt.

WK

]]>
Wed, 15 Oct 2014 12:49:14 +0200 Intel ziet kwartaalomzet met 8 procent stijgen naar 14,6 miljard dollar http://executive-people.nl/item/518128/intel-ziet-kwartaalomzet-met-procent-stijgen-naar-miljard-dollar.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Boltrics Groep en EQ Consulting Group leveren Microsoft software voor Warehousing en Transport http://executive-people.nl/item/518125/boltrics-groep-en-eq-consulting-group-leveren-microsoft-software-voor-warehousing-en-transport.html Per 1 oktober hebben Boltrics Groep en EQ Consulting Group de handen ineengeslagen en starten samen Boltrics Services B.V. Vanuit deze onderneming worden alle TMS activiteiten van Boltrics uitgevoerd. Deze stap van de  Dynamics NAV partners maakt het voor logistieke dienstverleners mogelijk om één geïntegreerde totaaloplossing voor WMS, TMS, Freight Forwarding en Financieel te gebruiken op basis van het Microsoft platform.

De eerst behaalde mijlpaal is de integratie van de WMS oplossing van Boltrics en de eerder overgenomen TMS oplossing. “Door de integratie tussen Warehousing, Transport en financiële activiteiten geven wij onze klanten een voorsprong binnen hun specifieke deelmarkt”, aldus Erik van Bueren die als algemeen directeur verantwoordelijk is voor Boltrics Services.

Met een filosofie die 100% standaard software garandeert in een specifieke deelmarkt met een standaard implementatie methodiek, kan Boltrics al haar klanten de nieuwste technieken van Microsoft bieden. “NAV2015, door Microsoft begin oktober gelanceerd, wordt op dit moment al geïmplementeerd bij onze klanten”, geeft Jan Bolks aan die binnen Boltrics als solution architect verantwoordelijk is voor de totaaloplossing.

“3PL Dynamics en Nekovri Dynamics stellen de dagelijkse praktijk van de logistieke dienstverlener centraal”, aldus Erik van Bueren. “Met dit nieuwe concept hebben onze klanten altijd en overal de beschikking over cruciale informatie. De integratie tussen de warehousing activiteiten en de transport activiteiten is hierdoor veel eenvoudiger te realiseren. Dynamics helpt hierbij door inzicht te geven in de totale logistieke stroom van de goederen van de klant van onze klant. Onze klanten kunnen direct informatie verschaffen aan hun klant in plaats van veel tijd te moeten besteden aan het opvragen van informatie uit verschillende systemen.”

"Onze klanten kunnen kiezen voor het kopen of huren van de software en zien zich in de beginfase dus niet geconfronteerd met enorme investeringen. What You See Is What You Get. Daarmee voorkomen we lange implementaties en zijn de verwachtingen helder”, aldus Jan-Cornell van Ekris, commercieel directeur bij Boltrics. “Door voor een totaaloplossing te kiezen, kunnen logistieke dienstverleners hun klanten meer service bieden terwijl hun eigen rendement verbetert. Ook dit is belangrijk in een sector waar de kosten op dit moment onder een vergrootglas liggen.”

De samenwerking werd begin oktober in Barneveld bekrachtigd door Erik van Bueren en Jan Bolks. Jan Bolks, directeur van Boltrics Groep, is trots op het nieuwe concept: “Dit concept past in de visie die wij als IT leverancier hebben op de toekomst van de logistieke sector in Nederland. Alles moet kostenefficiënter en het werk moet met minder mensen worden uitgevoerd. Daarom zijn slimme oplossingen, zoals dit nieuwe concept voor Microsoft Dynamics, cruciaal voor de moderne toekomstgerichte logistieke dienstverlener.”

WK

]]>
Wed, 15 Oct 2014 12:32:54 +0200 Boltrics Groep en EQ Consulting Group leveren Microsoft software voor Warehousing en Transport http://executive-people.nl/item/518125/boltrics-groep-en-eq-consulting-group-leveren-microsoft-software-voor-warehousing-en-transport.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Veel interesse in Windows 10 Technical Preview http://executive-people.nl/item/518124/veel-interesse-in-windows-technical-preview.html De Technical Preview van Windows 10 kan op veel interesse rekenen sinds Microsoft de voorlopige versie twee weken geleden online heeft gezet.

In totaal kreeg Microsoft al 200.000 keer feedback van gebruikers op de nieuwe versie. Zo'n 36 procent van de testversies draait in een virtuele machine, de overige 64 procent draait op een fysieke pc. Microsoft is tevreden met dat laatste omdat dat volgens hen betekent dat velen Windows 10 effectief gebruiken en niet louter een kijkje komen nemen.

Ook over het app-gebruik is het bedrijf tevreden. Zo opent een kwart gebruikers meer dan 26 apps per dag. Al houdt 68 procent het op meer dan 7 apps per dag.

Windows 10 werd eind september voorgesteld als Technical Preview. Maar Microsoft laat nog ruimte om het besturingssysteem verder op punt te zetten op basis van gebruikersfeedback. Volgend najaar komt de definitieve versie uit.

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 15 Oct 2014 12:29:22 +0200 Veel interesse in Windows 10 Technical Preview http://executive-people.nl/item/518124/veel-interesse-in-windows-technical-preview.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Het einde van de traditionele storage array? http://executive-people.nl/item/518120/het-einde-van-de-traditionele-storage-array.html De toekomst is dichterbij dan je denkt

Het storagelandschap verandert, haast per dag, met nieuwe ontwikkelingen zoals integratie met hypervisors, backup software, storagevirtualisatie en meer. Het is niet alleen de functionaliteit die wijzigt, ook de architectuur van het datacenter is aan verandering onderhevig. Waar vroeger ‘best of breed’ de norm was staan nu converged, hyperconverged en software defined centraal.

Een opmerking die wij veel van klanten krijgen is dat ze door de bomen het bos niet meer zien en zich afvragen wat te doen als het tijd is voor de technology refresh in de eigen omgeving.

Als we terug kijken naar het verleden herkennen we meer momenten waarop alles leek te veranderen. In 1987 zorgde de komst van FC en de inzet van open systems niet voor een vervanging van Direct Attached Storage (DAS), maar voor een extra dimensie in het landschap, het Storage Area Network (SAN) was geboren. Rond het jaar 2000 zorgde de komst van VMware als mainstream technologie dat er ook in de mid-range centrale storage nodig was. Zowel DAS, high-end arrays en de mid-range array hebben nog steeds een plaats in infrastructuur. Dat zal ook niet snel veranderen. Samengevat betekent dat het volgende:

  • Elke 10 tot 15 jaar zien we significante veranderingen
  • Komst van nieuwe technologie maakt oude technologie niet overbodig, oplossingen verschuiven maar worden niet vervangen

Feit blijft wel dat, zeker voor de mid-range, dat storage kampt met een drietal issues:

  • Te hoge kosten, vergeleken met de rest van de infrastructuur
  • Te hoge complexiteit, zeker voor kleinere omgevingen met minder beheerders
  • Te weinig performance op basis van traditionele disken

Trends van het moment

De trends van dit moment zijn te verdelen in twee categorieën, te weten:

  • De inzet van nieuwe media, met name NAND flash
  • Verandering van architectuur, compute en storage komen dichter bij elkaar

We zien dan ook vele startups die zich in deze gebieden bezig houden met een oplossing. De grote merken hebben even afgewacht maar zijn nu druk bezig met of overname van startups of ontwikkeling van eigen technologie binnen deze gebieden.

De mainstream storagevendoren hebben ondertussen allemaal een flashstrategie waarbij hybride en all flashoplossingen onderdeel van het portfolio uitmaken. Gecombineerd met de meer volwassen datamanagement features van deze vendoren gaan deze stevig de concurrentie aan met de (nog niet gekochte) startups. Dit jaar wordt een zwaar jaar voor de die laatste groep.

Veel interessanter wellicht is de converged markt. De grote vendoren hebben allemaal een strategie rondom de stack gedachte waar bewust gekozen componenten gezamenlijk een datacenter vormen, al dan niet voor een specifieke workload. Maar hyperconverged ligt op de loer, startups als Simplivity en Nutanix doen het erg goed als je de omzetcijfers mag geloven. Cisco en Dell, die beide een beperkte legacy storage lijn hebben springen hierop in door de samenwerking op te zoeken met deze partijen. Nu VMware met EVO:RAIL deze denkrichting ook lijkt te ondersteunen, heeft deze oplossingsrichting flink aan geloofwaardigheid gewonnen bij het grote publiek.

Het blijft spannend in het storagelandschap, Flash is nu geadopteerd en ik verwacht dat hyperconverged als new kid on the block zich ook een permanent plaatsje gaat verwerven.

Kom naar Storage Expo 2014

Tijdens de Storage Expo geef ik dagelijks van 11.00-11.30 uur een presentatie waarin ik uitgebreider op dit onderwerp zal in gaan. Meer informatie over de Storage Expo is terug te vinden via de PQR-website

Marcel Kleine 
Sales Consultant  
www.PQR.com
info@pqr.nl
@PQRnl

]]>
Wed, 15 Oct 2014 11:53:41 +0200 Het einde van de traditionele storage array? http://executive-people.nl/item/518120/het-einde-van-de-traditionele-storage-array.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Veeam werkt nauwer samen met Microsoft en VMware rond cloud diensten http://executive-people.nl/item/518119/veeam-werkt-nauwer-samen-met-microsoft-en-vmware-rond-cloud-diensten.html Veeam Software, aanbieder back-up, restor een availability oplossingen, kondigt tijdens VMworld 2014 in Barcelona een samenwerking aan met Microsoft en VMware om partners te helpen hun diensten op het gebied van beschikbaarheid uit te breiden naar de cloud. Veeam is de samenwerking met beide partijen aangegaan om ervoor te zorgen dat Veeam Cloud Providers (VCP’s) in staat zijn Veeam Cloud Connect te implementeren in Microsoft Azure en VMware vCloud Air.

De omzet van back-up –en recoverysoftware groeide in 2013 met 6,8 procent tot 4,7 miljard dollar. Deze groei was deels te danken aan de behoefte aan geïntegreerde oplossingen voor back-up en recovery in de cloud en de toenemende behoefte aan informatiebeheer, aldus Veeam. Bedrijven gaan op zoek naar manieren om hun activiteiten naar de cloud – publiek of hybride – uit te breiden, en databescherming blijkt hiervoor de ideale kandidaat. Door haar intensieve samenwerking met zowel Microsoft als VMware blijft Veeam voorop lopen als het gaat om het bieden van een krachtige oplossing die voldoet aan de behoeften van de klant.

“Over de hele wereld bekijken zowel klanten als resellers de mogelijkheden van de cloud om de groei van hun bedrijf te faciliteren,” vertelt Ratmir Timashev (foto0, CEO van Veeam Software. “Het verplaatsen van de bedrijfskritische activa naar een locatie buiten de bedrijfsmuren is een sprong in het diepe, maar met Microsoft Azure en VMware vCloud Air beschikken resellers en service providers over twee oplossingen die een einde maken aan de kosten, complexiteit en zorgen die gepaard gaan met het ontwerp en de implementatie van het datacenter. Veeam onderhoudt al jaren zeer goede relaties met Microsoft en VMware, en de teams werken zeer nauw samen om de Always-On Business mogelijk te maken.”

Cloud Connect

Veeam raadt IT-organisaties aan de 3-2-1-regel toe te passen: drie kopieën van data op twee verschillende media, waarvan er één offsite staat. Met Veeam Cloud Connect kan de IT-afdeling aan deze offsite-vereiste voldoen, zonder te investeren in offsite-beheer of een offsite–infrastructuur. De cloud resources zijn namelijk op aanvraag beschikbaar.

Als onderdeel om een cloud gebaseerde beschikbaarheid te bieden, kondigde Veeam onlangs de Veeam Cloud Provider (VCP)-partners aan die ondersteuning bieden voor cloud back-up met Veeam Cloud Connect als de Veeam Availability Suite v8 beschikbaar komt. Hiermee hoeven klanten niet langer een kostbare off-premises infrastructuur te implementeren, aldusTimashev.

ProPartner

De integratie van Veeam Cloud Connect met Azure en vCloud Air is met name interessant voor bestaande en nieuwe leden van het Veeam ProPartner-netwerk die service provider willen worden en hun klanten beschikbaarheid in de cloud willen bieden, zonder te hoeven investeren in hun eigen cloud-infrastructuur, aldus Timashev.

Veeam Cloud Connect, onderdeel van de Veeam Availability Suite v8, biedt Veeam-klanten een geïntegreerde manier om back-ups naar een offsite back-uprepository te verplaatsen, die beheerd wordt door een zelfgekozen service provider. Hierdoor zijn investeringen in een eigen offsite-infrastructuur niet nodig. De service providers wordt een platform geboden om snelle en veilige back-ups naar de cloud te bieden aan ruim 111.500 Veeam-klanten. Veeam Cloud Connect is op te zetten dat elke Veeam ProPartner een service provider kan worden en binnen tien minuten offsite back-updiensten aan zijn klanten kan aanbieden door gebruik te maken van de cloud-infrastructuur van de service provider of van VMware vCloud Air of Microsoft Azure, aldus Timashev.

WK

]]>
Wed, 15 Oct 2014 11:00:34 +0200 Veeam werkt nauwer samen met Microsoft en VMware rond cloud diensten http://executive-people.nl/item/518119/veeam-werkt-nauwer-samen-met-microsoft-en-vmware-rond-cloud-diensten.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IBM en SAP bundelen krachten in de cloudmarkt http://executive-people.nl/item/518118/ibm-en-sap-bundelen-krachten-in-de-cloudmarkt.html IBM en SAP hebben aangekondigd een samenwerking aan te gaan die clouddiensten van SAP beschikbaar maakt op IBM’s cloudinfrastructuur. Hierdoor kunnen klanten van SAP bedrijfsapplicaties wereldwijd uitrollen in een snelle, veilige en open cloudomgeving.

Dankzij de samenwerking verdriedubbelt SAP haar huidige cloudcapaciteit, terwijl IBM een nieuwe bron van inkomsten aanboort binnen haar cloudtak. De aankondiging van de twee technologiebedrijven markeert één van de grootste deals die de cloudmarkt ooit gekend heeft.

De combinatie van SAP HANA Enterprise Cloud met IBM Cloud biedt organisaties volgens de twee partners een aantal voordelen. SAP HANA Enterprise Cloud in de IBM Cloud vergroot zowel de snelheid van applicaties als de transparantie en controle over waar data opgeslagen staan, en maakt een wereldwijde uitrol mogelijk. SAP HANA biedt met IBM Cloud een op open standaarden gebaseerde aanpak, waardoor klanten bestaande IT investeringen eenvoudig kunnen integreren met nieuwe workloads. IBM Cloud biedt klanten inzicht en controlemogelijkheden over de beveiliging van data. Hierdoor kunnen organisaties hun applicaties eenvoudig overzetten naar de cloud zonder interne veiligheidsregels te overtreden. IBM Cloud biedt klanten meer schaalmogelijkheden, wat het makkelijker maakt om lokaal een cloudproject op te starten, dit later mondiaal op te schalen en tegelijkertijd te voldoen aan eisen op het gebied van ‘data residency’ en andere regelgeving.

Dankzij enkele miljardeninvesteringen in de afgelopen jaren zegt IBM nu wereldwijd over 40 datacenters te besckikken, waaronder ook datacentercapaciteit in Nederland. Eerder deze maand kondigde KPN al aan gebruik te gaan maken van IBM’s cloudinfrastructuur en –diensten.

WK

]]>
Wed, 15 Oct 2014 10:54:55 +0200 IBM en SAP bundelen krachten in de cloudmarkt http://executive-people.nl/item/518118/ibm-en-sap-bundelen-krachten-in-de-cloudmarkt.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Case Rivas Zorggroep en I3 Groep http://executive-people.nl/item/518116/case-rivas-zorggroep-en-i-groep.html Rivas Zorggroep is een van de grotere zorggroepen van Nederland. Met ca. 6.500 medewerkers en 3.000 werkplekken biedt Rivas een volledig scala zorgtypes vanuit 60 locaties. We hadden een goed gesprek over storage met Paul van den Hout, Senior projectmanager ICT bij Rivas.

 

De ICT-uitdagingen van Rivas

Paul van den Hout: “Rivas wilde een Elektronisch Patiëntendossier (EPD) voor de hele organisatie invoeren. Wij waren de eerste die het EPD ketenbreed gingen implementeren, wat ons in Nederland uniek maakt. Deze implementatie zou binnen een jaar moeten zijn gerealiseerd.

 

Toen ik in 2013 bij Rivas in dienst trad, kreeg ik de opdracht om dit traject vanuit de afdeling automatisering te begeleiden. Om te beginnen hebben wij de volledige ICT infrastructuur in kaart gebracht. Al snel bleek dat die zodanig verouderd was, dat deze het EPD niet kon ondersteunen.

 

Daarnaast was onze storage oplossing dringend aan vervanging toe. Deze kon niet meer voldoende worden uitgebreid en beschikte niet over nieuwe functionaliteiten die wij nodig hadden. Tijd voor een grote vernieuwingsslag dus!”

 

De keuze voor i3 groep en EMC

Paul van den Hout: “Dankzij mijn goede ervaringen met i3 groep bij een aantal andere ziekenhuizen waren zij een van de vijf leveranciers die wij hebben uitgenodigd om een aanbieding voor een nieuwe storage omgeving uit te brengen. Na twee selectierondes viel onze keuze op i3 groep in combinatie met EMC.

 

Het hele project stond onder behoorlijke druk. Op het moment dat Rivas de definitieve keuze zou maken, hadden we nog maximaal vier weken om de nieuwe omgeving werkend op te leveren. Dat was behoorlijk ambitieus, maar gezien onze ervaringen met de i3 organisatie wisten we dat het mogelijk moest zijn. Vervolgens hebben i3 groep en EMC het gepresteerd om in drie weken tijd een werkende omgeving op te leveren. Bij ons intern vielen alle monden bij wijze van spreken open door dit resultaat.

 

Als je de juiste partners om je heen verzamelt, zie je dat het lukt. Het gaat mij niet uitsluitend om de laagste prijs, maar veel meer om de service. Daar is i3 groep gewoon heel erg goed in.”

 

i3 groep heeft Rivas tevens geholpen een migratieplan op te stellen. Een van de Rivas ICT medewerkers heeft de feitelijke migratie verzorgd, waarbij hij werd ondersteund door i3 groep waar dat nodig was. Paul van den Hout: “Wij hebben twee mensen aangewezen die de storage omgeving moeten gaan beheren. Die krijgen training on the job en i3 groep zorgt als kennispartner voor de noodzakelijke back-up.”

 

CARE dienstverlening

Paul van den Hout: “Voor de support op de nieuwe EMC omgeving hadden we zelf nog niet de benodigde kennis en ervaring in huis. We hebben met i3 groep goede afspraken kunnen maken over een traject om onze eigen mensen op te leiden, waarbij de performance en beschikbaarheid van onze EMC omgeving op peil moest blijven. Wij hebben gekozen voor drie jaar CARE support op het hoogste niveau Platina. Wanneer wij dan voldoende kennis hebben opgebouwd, verlengen we dat nog eens drie jaar met niveau Gold.”

 

Ervaringen met i3 groep

Paul van den Hout: “Ik zeg wel eens gekscherend dat i3 groep ‘bij mijn familie hoort’. Ze zijn een partij waar ik altijd prettig, informeel contact mee heb. Je kunt ze altijd bellen, ook ’s avonds om 7 uur. Verder komen ze altijd hun beloftes na en als we een uitdaging hebben, staan ze klaar om die op te lossen. Dat kan bij meerdere organisaties, maar bij i3 groep gaat het wel heel gemakkelijk en soepel. Ze hebben vaste mensen die vaker bij ons over de vloer komen en er wordt altijd tijd gemaakt. Uiteraard zijn ze commercieel, maar dan op een goede manier. Zo hebben ze bijvoorbeeld het EMC traject in Ierland heel goed voor ons geregeld.

 

Tot slot zijn we erg gelukkig met het CARE contract. Dit houdt in dat we de komende jaren eigenlijk geen omkijken naar onze nieuwe EMC omgeving hebben. Hierdoor kan ik tijd vrijmaken om onze beheerclub verder te professionaliseren.

 

Mede dankzij i3 groep hebben wij als ICT afdeling een state of the art ICT infrastructuur neer kunnen leggen. Na onze eerdere achterstand zijn wij hiermee een van de koplopers ten opzichte van de andere algemene ziekenhuizen in Nederland.”

 

Over Rivas Zorggroep

Rivas beweegt zich dagelijks op de dynamische zorgmarkt met verschillende soorten goed op elkaar afgestemde zorg. Hierdoor kan Rivas haar cliënten zorg leveren die direct, dichtbij en goed geregeld is. Iedere dag opnieuw laten de medewerkers van Rivas zich inspireren door wat de cliënten nodig hebben en willen. Bij Rivas gaat het werk 24 uur per dag, zeven dagen per week en 52 weken per jaar ononderbroken door. Welke zorg ook nodig is, de cliënten kunnen op Rivas rekenen.

 

 

]]>
Wed, 15 Oct 2014 10:23:23 +0200 Case Rivas Zorggroep en I3 Groep http://executive-people.nl/item/518116/case-rivas-zorggroep-en-i-groep.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Salesforce Salesforce1 Lightning helpt developers bij snelle ontwikkeling van mobiele apps http://executive-people.nl/item/518083/salesforce-salesforce-lightning-helpt-developers-bij-snelle-ontwikkeling-van-mobiele-apps.html Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning, een selle manier om mobiele apps te bouwen. Met Salesforce1 Lightning, de volgende generatie van het Salesforce1 Platform, en het Lightning Component Framework, bouwen gebruiklers de mobiele apps die elk bedrijf nodig heeft.

Ontwikkelaars en zakelijke gebruikers kunnen op mobiele apparaten afgestemde apps bouwen, ongeacht de grootte of vorm van de schermen van die apparaten - desktops, laptops, tablets, phablets, smartphones en wearables. De nieuwe Lightning user interface (UI) levert een gebruikerservaring voor elke Salesforce app en is geoptimaliseerd voor iedere schermgrootte en -vorm, aldus Salesforce.

Voortbouwend op lancering van het Salesforce1 Platform, luidt Lightning een nieuw tijdperk in van Platform as a Service (PaaS), aldus Salesforce.com Met Lightning biedt Salesforce een nieuwe gebruikersinterface voor elke Salesforce app, geoptimaliseerd voor elk apparaat. Zakelijke gebruikers en ontwikkelaars kunnen snel apps bouwen via een op maat gemaakte user interface (UI) voor ieder type apparaat, ongeacht de vorm of grootte van het scherm.

WK

 

]]>
Wed, 15 Oct 2014 06:11:12 +0200 Salesforce Salesforce1 Lightning helpt developers bij snelle ontwikkeling van mobiele apps http://executive-people.nl/item/518083/salesforce-salesforce-lightning-helpt-developers-bij-snelle-ontwikkeling-van-mobiele-apps.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
De full service dienstverlening van SLTN Inter Access http://executive-people.nl/item/517944/de-full-service-dienstverlening-van-sltn-inter-access.html SLTN Inter Access ziet een sterk stijgende vraag vanuit de markt om klanten zo volledig mogelijk te ontzorgen. Klanten willen ICT gebruiken en zo min mogelijk betrokken zijn bij de onderliggende techniek. Dat klinkt heel logisch maar hoe gaat zoiets in de praktijk?

De visie van Eugene Tuijnman, oprichter en CEO van SLTN Inter Access.

“De markt is volop in beweging, vanuit diverse invalshoeken. Enerzijds is er sprake van positieve ontwikkelingen zoals groei, overnames en fusies en anderzijds is er sprake vannegatieve business ontwikkelingen zoals kostenbesparingen en reorganisaties, snel veranderende business modellen of vereiste aanpassingen vanwege veranderende wet- en regelgeving. ICT is niet meer weg te denken in ons dagelijks functioneren en heeft elke beweging van de markt een directe impact op de ICT behoefte. ICT vergroeit met de business. Met name door de explosieve groei van steeds snellere internetverbindingen en het stijgende gebruik van mobile devices zoals smartphones en tablets, is de 24-uurs economie nu echt een feit.Altijd en overal bereikbaar zijn voor uw klanten.

Echter, juist dit feit dwingt u meer dan ooit om alert te zijn op kwaliteit en aansluiting bij de marktbehoefte. Met een simpele muisklik bent u immers een klant kwijt aan een concurrent en met eenzelfde muisklik maakt de klant via social media zijn genoegen of onvrede kenbaar.

Veel bedrijven en instellingen worden gedwongen steeds sneller strategische keuzes te maken.Het is noodzakelijk de focus op de core business te houden en er voor te zorgen dat de business innovatie snel en efficiënt doorgevoerd kan worden tegen eenvoorspelbaar kostenpatroon en eenvoorspelbaar service level. Dit betekent dat een belangrijk deel van ICT “gebruikt” gaat worden in tegenstelling tot het zelf aanschaffen en onderhouden. Dit is vergelijkbaar met de lease auto; een minimaal aantal eigen ICT-monteurs in dienst, voorspelbare maandelijkse kosten en voorspelbare beschikbaarheid”.

SLTN Inter Access staatmiddenin dezeontwikkeling. Vanuit alle sectoren, of het nu financiele instellingen, gezondheidszorg of lokale overheid betreft, speelt bovengenoemde transformatie. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Helaas ook doodlopende wegen als er verkeerde keuzes worden gemaakt. Juist daarom is partnership en vertrouwen tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer cruciaal. Keuzes die gemaakt worden hebben forse impact. Niet alleen op de inrichting en het functioneren van de interne organisatie van de opdrachtgever maar de beslissingen die genomen worden hebben veelal een lange termijn karakter.

SLTN Inter Access bezit veel expertise om vanuit haar brede portfolio en jarenlange ervaringbedrijven en instellingen te helpen met het zetten van de vervolgstappen omdaarmee zo optimaal mogelijk in tespelen op de veranderende markt. Een combinatie van diepgaande technische kennis van ICT infrastructuren, gecombineerd met de ervaren software specialisten en consultants, zorgt ervoor dat SLTN Inter Access ICT transformeert naar business technologie.

Maar wat verstaan wij onder Business Technologie? In de ogen van SLTN Inter Access is business technologie niets anders dan een samensmelting van de gewenste ICT capaciteit en functionaliteit enerzijds en business processen van de organisatie anderzijds. Een mooi voorbeeld van deze business technologie is de opkomst van het nieuwe werken in combinatie met de nieuwste Microsoft toepassingen zoals Office 365, Sharepoint en Linc. Dag traditioneel datacenter, dag traditionele Exchange omgeving, welkom Private en Public Cloud integratie. In ICT jargon betekent dit een migratie van een bestaand, veelal eigen, datacenter naar een nieuwe infrastructuur die deels private kan zijn en deels in een vendor Cloud wordt ondergebracht. Een (data)migratie naar nieuwe applicatie software, integratie van mobile devices, netwerk aanpassingen en bijbehorende security. Bij voorkeur ook de financiële transitie van investeren naar gebruiken.En tijdens deze verbouwing moet de winkel wel gewoon openblijven!

“SLTN Inter Access ontzorgt ICT. Dat doen we al jaren en daar zijn we goed in.

In de kernwaarden van SLTN Inter Access zitten de woorden Kwaliteit, Passie en Innovatie verankerd. Gezamenlijk vormen ze ons DNA. Kwaliteit staat voor hoog gecertificeerd en ervaren personeel alsmede onze ISO certificeringen. Passie staat voor trots en voldoening krijgen bij het behalen van de doelstellingen en het vertrouwen dat opdrachtgevers in ons hebben.  Innovatie staat voor het out-of-the-box denken, zorgen dat met minder kosten meer bereikt kan worden”.

“Met 700 ICT professionals willen wij graag samen met u de volgende stappen zetten in de transformatie van ICT naar business technologie.Op basis van vertrouwen en partnership. Kwalitatief, gepassioneerd en innovatief”.

]]>
Wed, 15 Oct 2014 00:31:20 +0200 De full service dienstverlening van SLTN Inter Access http://executive-people.nl/item/517944/de-full-service-dienstverlening-van-sltn-inter-access.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Versterking voor Executive-People, Dutch IT-channel en DMNE http://executive-people.nl/item/518086/versterking-voor-executive-people-dutch-it-channel-en-dmne.html Marc Jongbloed zal per 15 oktober als Sales Director het team van Executive-People en Dutch IT-channel gaan versterken. Jongbloed was voorheen bij Channel BV verantwoordelijk voor de sales van de titels ICT Update en  Telecommagazine. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Social Enterprise Society. Jongbloed (49) is sinds 2006 werkzaam binnen de ICT media. Voor die tijd heeft hij diverse commerciële functies bekleed bij uitgevers als Audax en de Hollandse Pers Unie.

Met de ervaren Jongbloed hoopt uitgever Rob de Kleijnen een extra kwaliteitsimpuls te geven aan het bedienen van de Nederlandse ICT markt. Jongbloed zal samen met Rob de Kleijnen de exploitatie van de succesvolle ICT platformen Executive-People en Dutch IT-channel verder uitbouwen. Daarnaast zal Jongbloed een belangrijke rol krijgen in de al eerder aangekondigde samenwerking tussen Executive-People/Dutch IT-channel en het Dutch Mobile Network Event (DMNE) van Danny Frietman en Caroline Spek.

]]>
Tue, 14 Oct 2014 16:33:53 +0200 Versterking voor Executive-People, Dutch IT-channel en DMNE http://executive-people.nl/item/518086/versterking-voor-executive-people-dutch-it-channel-en-dmne.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
VMware benoemt Peter Klint tot Regional Director Benelux http://executive-people.nl/item/518085/vmware-benoemt-peter-klint-tot-regional-director-benelux.html Peter Klint wordt de nieuwe regional director VMware Benelux. De Deen volgt Marc Groetelaars op. Klint was eerder verantwoordelijk als manager channel and general business Nordics and Baltics. Eerder was hij managing director van VMware Denemarken. Klint werkte daarvoor bij Cisco. 

Marc Groetelaars is sinds 1 augustus Regional Director Benelux van ServiceNow, leverancier van enterprise IT-cloudoplossingen.Groetelaars was ruim anderhalf jaar Regional Director van VMware Benelux. Hij was een van de eerste werknemers van VMware Benelux.

WK

]]>
Tue, 14 Oct 2014 15:30:37 +0200 VMware benoemt Peter Klint tot Regional Director Benelux http://executive-people.nl/item/518085/vmware-benoemt-peter-klint-tot-regional-director-benelux.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Qredits verhoogt haar kredietlimiet naar 250.000 euro http://executive-people.nl/item/518080/qredits-verhoogt-haar-kredietlimiet-naar-euro.html Minister Kamp kondigt aan dat Qredits de maximale kredietlimiet per 1 januari 2015 zal verhogen tot 250.000 euro, waardoor de kredietmogelijkheden voor het Midden- en Kleinbedrijf worden verruimd.

Qredits verstrekt sinds 2009 Microkredieten tot 50.000 euro aan startende en bestaande ondernemers in Nederland. Door de grote kredietbehoefte binnen het Midden- en Kleinbedrijf heeft Qredits haar kredietaanbod sinds 1 november 2013 al verruimd tot 150.000 euro. Dit gaf de MKB ondernemers de kans om, na een afwijzing van de bank, hun kredietaanvraag alsnog bij Qredits in te dienen voor een second-opinion.

In juni 2014 werd door het Ministerie van Economische Zaken aangekondigd om te onderzoeken of de kredietlimiet van Qredits kon worden verhoogd tot 250.000 euro, omdat de behoefte aan financiering binnen het Midden- en Kleinbedrijf nog altijd groot is. De afgelopen periode heeft Qredits dit besluit genomen, in nauw overleg met de banken en het Ministerie.

Minister Kamp: “Qredits heeft de afgelopen jaren bewezen dat het een goede aanvulling is op de banken. De kredietverhoging naar 250.000 euro geeft bedrijven de mogelijkheid voor extra financiering en draagt bij aan economische groei.”

De verhoging past binnen de missie van Qredits waarin zij financiering en coaching aan ondernemers wil aanbieden die, ondanks goede plannen, niet bij de banken terecht kunnen.

]]>
Tue, 14 Oct 2014 14:51:35 +0200 Qredits verhoogt haar kredietlimiet naar 250.000 euro http://executive-people.nl/item/518080/qredits-verhoogt-haar-kredietlimiet-naar-euro.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Philips en Radboudumc gebruiken Salesforce software bij behandeling patiënten met chronische ... http://executive-people.nl/item/518078/philips-en-radboudumc-gebruiken-salesforce-software-bij-behandeling-patia-laquo-nten-met-chronische-obstructieve-longziekten-copd.html Philips en het Radboudumc hebben veen prototype gepresenteerd van een systeem dat ondersteuning biedt aan patiënten met chronische obstructieve longziekten (COPD). Met de introductie van dit systeem is direct de eerste stap gezet in een nieuw samenwerkingsverband tussen Philips en het Radboudumc rondom de toepassing van mobiele, digitale en cloud-technologieën om de behandelresultaten, zorgcoördinatie en de zelfredzaamheid van patiënten gedurende hun hele zorgtraject te verbeteren.

De twee organisaties presenteerden het systeem op Dreamforce 2014 in het Amerikaanse San Francisco, de jaarlijkse conferentie (140.000 bezoekers) van salesforce.com, leverancier van CRM oplossingen.

COPD is een ernstige chronische longziekte die de de kwaliteit van leven van patiënten sterk beïnvloedt. In Nederland hebben ruim 320.000 mensen COPD. Daarnaast zijn er nog eens ongeveer 300.000 mensen met een zeer hoog risico op deze enstige longziekte, zonder dat zij dit zelf weten. COPD-zorg is lastig en vaak kostbaar, doordat veel patiënten door de progressieve aard van COPD uiteindelijk complexe behandelingen nodig hebben en regelmatig in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Een goede begeleiding van patiënten kan de kans op ziekenhuisopnamen verkleinen en hun kwaliteit van leven verbeteren. Tegelijkertijd zijn steeds meer consumenten op zoek naar nieuwe manieren om zelf actief aan hun gezondheid te werken en gezonder en beter te leven.

“In tegenstelling tot andere draagbare connected oplossingen die recentelijk op de markt zijn gebracht, registreert dit prototype meer dan alleen gegevens over de gezondheid van mensen die verder geen medische klachten hebben”, zegt Jeroen Tas (foto), CEO Philips Healthcare Informatics, Solutions and Services. “Wij laten hiermee zien dat een combinatie van zowel klinische als persoonlijke gezondheidsgegevens een krachtige oplossing vormt om chronisch zieken beter te kunnen begeleiden in het hele zorgtraject, van preventie en gezond leven tot diagnose, behandeling, herstel en thuiszorg.”

Hoe het werkt
Het systeem maakt gegevens die bij patiënten thuis worden geregistreerd beschikbaar voor de patiënt en zijn zorgverleners via het digitale gezondheidsplatform van Philips. Daarvoor worden twee klinische apps gebruikt die momenteel beschikbaar zijn op dit cloud-platform: eCareCompanion en eCareCoordinator. De Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) heeft onlangs toestemming verleend om beide applicaties op de markt te brengen.

Wanneer een COPD-patiënt het ziekenhuis verlaat krijgt deze een zorgpatch, ook wel slimme pleister genoemd, mee. Hiermee worden dag en nacht gegevens verzameld over de mate van fysieke (in)activiteit, de ademhalings, hartritme en variaties in de hartslag. De gegevens worden via de cloud naar het digitale gezondheidsplatform van Philips gezonden waar ze worden gedeeld met de desbetreffende zorgverleners binnen het Radboudumc, via de eCareCoordinator-applicatie, zodat een vollediger beeld van de aandoening bij een patiënt ontstaat. De patiënt zelf krijgt via een tablet inzicht in zijn gezondheid via de eCareCompanion app. Het systeem maakt het ook mogelijk voor de patiënt om via de app contact te hebben met zijn zorgverleners. Alle gegevens worden getoond ín het EPD van het Radboudumc.

“Samen met Philips verkennen en ontwikkelen we een reeks aan hulpmiddelen waarmee patiënten actief kunnen bijdragen aan hun zorg, zoals bijvoorbeeld Hereismydata™, ons digitale platform voor patiënten om gegevens uit elektronische patiëntendossiers te verzamelen, maar ook draagbare consumententechnologie”, aldus Lucien Engelen, directeur van het REshape Center van het Radboudumc. “Door onze samenwerking met Philips en salesforce.com ontstaat de schaal die nodig is voor een duurzame, veilige en robuste zorgbenadering met een internationale dimensie en ambitie.”

Radboudumc wordt algemeen beschouwd als een van de meest innovatieve medische centra in Europa op het gebied van digitale oplossingen ten behoeve van patiëntgerichte zorg. Het innovatiecentrum van het Radboudumc, onderdeel van het netwerk van het Singularity University’s Exponential Medicine track in Silicon Valley, loopt vaak voorop als het gaat om samenbrengen van de nieuwste technologieën én de behoeften van patiënten met de wens zelfredzaam te zijn, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Onderdeel van Philips’ visie voor het digitale gezondheidsplatform is een pakket van open API’s (Application Programming Interfaces) waarin samen met salesforce.com wordt gewerkt. Ontwikkelaars kunnen deze gebruiken om innovatieve applicaties voor ziekenhuizen en zorgaanbieders te ontwikkelen. Deze ‘Developers’ Toolkit’ zal naar verwachting begin 2015 beschikbaar zijn.

WK

]]>
Tue, 14 Oct 2014 14:45:58 +0200 Philips en Radboudumc gebruiken Salesforce software bij behandeling patiënten met chronische obstructieve longziekten (COPD) http://executive-people.nl/item/518078/philips-en-radboudumc-gebruiken-salesforce-software-bij-behandeling-patia-laquo-nten-met-chronische-obstructieve-longziekten-copd.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
SLTN Inter Access wint openbare aanbesteding Gemeente Hoorn http://executive-people.nl/item/518075/sltn-inter-access-wint-openbare-aanbesteding-gemeente-hoorn.html De gemeente Hoorn heeft een nieuwe storage-omgeving aanbesteed en SLTN Inter Access is de winnaar. Deze NetApp storage dient voor de centrale opslag binnen de ICT infrastructuur waarbij binnen de storage omgeving ook back-ups worden gemaakt om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen garanderen in geval van calamiteiten. Vandaar dat de primaire omgeving in het stadhuis staat en de uitwijkomgeving is ondergebracht bij ssc DeSom in Wognum.

Om deze reden heeft de gemeente Hoorn een openbare aanbesteding uitgebracht. De openbare aanbesteding, waarop drie partijen hebben ingeschreven, is op prijs en kwaliteit maar tevens op duurzaamheid beoordeeld en is derhalve gegund aan SLTN Inter Access.

Door het winnen van deze openbare aanbesteding wordt SLTN Inter Access gedurende de vierjarige looptijd van deze overeenkomst verantwoordelijk voor de levering, installatie, implementatie en het onderhoud van alle noodzakelijke hard- en software met betrekking tot NetApp storage.

SLTN Inter Access is blij met het winnen van de openbare aanbesteding van Gemeente Hoorn. “Hierdoor wordt de kwaliteit van SLTN Inter Access bevestigd op het gebied van datacenter infrastructuren alsmede de marktconforme tarieven die SLTN Inter Access hanteert en haar duurzame werkwijze” aldus Eugene Tuijnman (foto), CEO van SLTN Inter Access.

WK

]]>
Tue, 14 Oct 2014 14:29:56 +0200 SLTN Inter Access wint openbare aanbesteding Gemeente Hoorn http://executive-people.nl/item/518075/sltn-inter-access-wint-openbare-aanbesteding-gemeente-hoorn.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Bug in Dropbox demonstreert het risico van consumentendiensten op de werkvloer http://executive-people.nl/item/518055/bug-in-dropbox-demonstreert-het-risico-van-consumentendiensten-op-de-werkvloer.html Regelmatig wordt gewaarschuwd voor het gebruik van consumentendiensten en -apps op de werkvloer. Deze bieden namelijk niet dezelfde garanties als zakelijke diensten en apps. Een incident bij Dropbox toont aan hoe belangrijk deze garanties zijn.

Een groep Dropbox-gebruikers is data permanent kwijtgemaakt door een bug in een oude versie van de desktopsoftware van Dropbox. De data werd verwijderd zonder dat de gebruiker hier iets van de gaten had of hier toestemming voor had gegeven. Het probleem lijkt te zitten in de Selective Sync-feature, waarmee gebruikers kunnen aangeven welke data met hun computer moet worden gesynchroniseerd. Hier is echter iets mee fout gegaan, waardoor veel gebruikers hun data zagen verdwijnen.

Dropbox heeft het probleem inmiddels opgelost en biedt getroffen gebruikers een jaar lang gratis gebruik van Dropbox Pro aan. Daarnaast belooft het bedrijf zijn best te doen de verloren data voor klanten te herstellen. Het is echter niet zeker dat dit daadwerkelijk gaat lukken. Gebruikers hebben dus geen garantie hun data ooit nog terug te krijgen. Zakelijke gebruikers die belangrijke zakelijke documenten in Dropbox hadden opgeslagen kunnen deze dus dankzij de bug permanent kwijt zijn.

]]>
Tue, 14 Oct 2014 14:23:05 +0200 Bug in Dropbox demonstreert het risico van consumentendiensten op de werkvloer http://executive-people.nl/item/518055/bug-in-dropbox-demonstreert-het-risico-van-consumentendiensten-op-de-werkvloer.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
DHPA: 'Opsporingsinstanties dwingen internetbedrijven ten onrechte radicaliserende ... http://executive-people.nl/item/518071/dhpa-opsporingsinstanties-dwingen-internetbedrijven-ten-onrechte-radicaliserende-content-offline-te-halen.html Opsporingsinstanties dwingen internetbedrijven steeds vaker 'radicaliserende content' te verwijderen, zonder dat hierbij een gerechtelijk bevel wordt overhandigd. Michiel Steltman, voorzitter van de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) trekt tegenover het Financieel Dagblad aan de bel en waarschuwt voor een onwerkbare situatie.

"Wil de overheid bedrijven bijvoorbeeld verplichten jihadisme in de algemene voorwaarden op te nemen? En hoe beoordeelt een hoster wat ongewenst is?", zegt Steltman. De DHPA-voorzitter is dan ook niet te spreken over de ontstane situatie.

Geen vervolging
Het Openbaar Ministerie zou veel van de verdenkingen die door het ministerie van Justitie worden aangedragen niet als strafbaar te beoordelen. Hierdoor wordt niet tot vervolging over gegaan en de verdenkingen dus ook niet rechterlijk getoetst. Om filmpjes of documenten toch offline te krijgen zou het Openbaar Ministerie daarom internetbedrijven onder druk zetten de content op eigen houtje te verwijderen.

Steltman zegt dat internetbedrijven echter niet op de stoel van de rechter kunnen gaan zitten. De bedrijven kunnen en willen niet beoordelen of content strafbaar is. De sector zou onder andere vrezen verantwoordelijk te worden gesteld door eventuele gedupeerden, waardoor de bedrijven veel schade kunnen oplopen.

'Verantwoordelijkheid van internetbedrijven'
Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), zegt tegenover het FD dat het de verantwoordelijkheid is van internetbedrijven om de inhoud van websites te toetsen aan de eigen gebruikersvoorwaarden. De DHPA is het hier niet mee eens. Steltman hoopt dan ook dat internetbedrijven en het ministerie van Justitie tot beter procedures komen op dit gebied.

]]>
Tue, 14 Oct 2014 14:13:11 +0200 DHPA: 'Opsporingsinstanties dwingen internetbedrijven ten onrechte radicaliserende content offline te halen' http://executive-people.nl/item/518071/dhpa-opsporingsinstanties-dwingen-internetbedrijven-ten-onrechte-radicaliserende-content-offline-te-halen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kaseya Release 8 biedt meer functies voor IT-, cloud- en remote management http://executive-people.nl/item/518070/kaseya-release-biedt-meer-functies-voor-it-cloud-en-remote-management.html Kaseya, leverancier van IT-systeembeheersoftware, lanceert Release 8 van zijn productportfolio. Kaseya heeft zijn  IT-, cloud- en remote management-oplossingen verder uitgebreid. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van de technologie van het recent overgenomen Scorpion Software. Dit bedrijf is producent van AuthAnvil, dat software voor identiteits- en toegangsbeheer ontwikkelt.

Nieuw voor het Kaseya-productportfolio is het beheer van de toegang tot wachtwoorden voor beveiliging en authenticatie. AuthAnvil van Kaseya is een identity- en access-managementoplossing voor geïntegreerde twee-factor gebruikersauthenticatie, inclusief wachtwoordbeheer en single sign-on. Hierdoor zijn bedrijven en managed serviceproviders snel en eenvoudig in staat om de toegang tot alle applicaties veilig te beheren en het hoogste veiligheids- en efficiëntieniveau te bieden, aldus Kaseya.

WK

 

 

]]>
Tue, 14 Oct 2014 14:10:13 +0200 Kaseya Release 8 biedt meer functies voor IT-, cloud- en remote management http://executive-people.nl/item/518070/kaseya-release-biedt-meer-functies-voor-it-cloud-en-remote-management.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Oracle, iRent en VX Company bieden big data-oplossing http://executive-people.nl/item/518069/oracle-irent-en-vx-company-bieden-big-data-oplossing.html Oracle, iRent en VX Company bundelen hun krachten. Deze drie organisaties bieden een van de eerste flexibele, big data-leaseoplossingen in de Benelux aan bedrijven die willen profiteren van deze risicoloze innovatie. Dit betekent dat bedrijven vanaf nu kosteneffectief kunnen profiteren van een innovatieve, state-of-the-art big data-oplossing.

In deze samenwerking levert Oracle de Big Data Appliance, een engineered systeem dat is geoptimaliseerd voor het verzamelen, ordenen en laden van ongestructureerde gegevens. Deze oplossing biedt bedrijven uitgebreide, veilige mogelijkheden voor big data tegen lage algehele kosten.

Om de big data-oplossingen van Oracle in de markt te zetten en proactief te promoten, schaften iRent en VX Company de Big Data Appliance aan. Ze ontwikkelden een Demo Center waar ze de big data-oplossing laten zien aan klanten en prospects. Naast dit Demo Center bieden iRent en VX Company klanten de mogelijkheid zelf demo’s te draaien met de Big Data Appliance op hun eigen locatie.

iRent, de officiële Oracle-hardware-rental partner en Gold Partner in het Oracle PartnerNetwork, is gespecialiseerd in het snel leveren van apparatuur van Oracle voor zowel korte- als langetermijndoeleinden. “De krachten bundelen met Oracle en iRent stelt onze klanten en prospects in staat deze Oracle Big Data Appliance te implementeren”, zegt Rob Smit, CEO van iRent. “Zonder enorme eerste investeringen kunnen zij nu profiteren van een hoogwaardige big data-oplossing.”

Oracle Engineered Systems

VX Company, Platinum Partner in het Oracle PartnerNetwork, is de gespecialiseerde big data-implementatiepartner. In Nederland is het bedrijf een van Oracle’s belangrijkste big data-partners. De organisatie is gespecialiseerd in Oracle Engineered Systems, waaronder de Big Data Appliance. “In 2010 introduceerden Oracle en VX Company succesvol Oracle Exadata op de Nederlandse markt. Nu, in het big data-tijdperk, bundelen we onze krachten opnieuw om organisaties in staat te stellen Oracle Big Data te implementeren. Van data discovery tot databeheer, van technologie tot continue levering”, zegt Bert Grevelink, CTO van VX Company.

Customer lifecycle value

“Data is de brandstof voor elke organisatie geworden. Het staat voor kennis, en het toepassen van die kennis op de juiste manier genereert meer omzet”, zegt Bas Diepen, Director Alliances & Channel bij Oracle Benelux. “Daarom werken we samen met iRent en VX Company: om onze klanten een doordachte strategie voor customer lifecycle value te bieden. Een strategie die essentieel is in een wereld vol multi-channels, online vergelijkingswebsites en moordende concurrentie. Goed inzicht in de klant en andere relevante data wordt onmisbaar. Big data verwerken en toepassen op de juiste manier kan wel eens de heilige graal zijn. Een schat, die we willen delen met onze klanten.”

Op de foto van links naar rechts: Bert Grevelink (VX Company), Bas Diepen (Oracle) en Rob Smit iRent)

WK

]]>
Tue, 14 Oct 2014 13:56:23 +0200 Oracle, iRent en VX Company bieden big data-oplossing http://executive-people.nl/item/518069/oracle-irent-en-vx-company-bieden-big-data-oplossing.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Continuous Delivery http://executive-people.nl/item/518068/continuous-delivery.html Deze blog schrijf ik heerlijk in de zon in Barcelona tijdens een pauze op de eerste dag van VMworld 2014. Net de eerste sessies gevolgd van een conferentie die elk jaar weer meer bezoekers trekt, zowel in de VS als ook hier in Europa. Begrijpelijk, want VMware stond aan de wieg van virtualisatie op goedkope standaardchips van Intel. De virtual machine op een X86-architectuur is de defacto standaard geworden voor de cloud. 

En daar draait het bij de cloud om: standaardisatie! Want alleen met standaardisatie is het mogelijk om applicaties zowel in het eigen datacenter te kunnen laten functioneren als in het datacenter van een ander. En die ander kan een serviceprovider zijn, een internetprovider of de zo geheten public cloud, een cloud die – zoals het woord public zegt – ‘openbaar’ is.

Datacenterfunctionaliteit als dienst
Ook VMware is druk bezig de meer dan 500.000 klanten, die samen meer dan 240 miljoen VM’s hebben draaien, te voorzien van externe cloud-ondersteuning. Zoals ik wel vaker zeg over hybride clouds, in parodie op een bekende reclameboodschap: het is een beetje van jezelf en een beetje van Maggi. Of in dit geval, een beetje cloud van je eigen datacenter en een beetje cloud van derden. En het is begrijpelijk dat VMware als marktleider op het gebied van private cloud-oplossingen, ook deze externe nutsvoorziening moet bieden. De klanten vragen het – Nee! – dwingen zelfs om datacenterfunctionaliteit ook als een dienst te kunnen afnemen.

Dus als infrastructuurleverancier kun je niet anders dan die gebiedende markt gedwee te volgen en we rollen razendsnel vCloud Air uit om aan deze behoefte te voldoen. En dat gaat allang niet meer alleen on infrastructuurdiensten. Applicaties krijgen eveneens een andere rol en betekenis in de cloud. Ook applicaties moeten die hybride omgevingen kunnen ondersteunen; in het eigen datacenter maar ook mobiel in de wereld van social media en externe clouds.  Het derde platform zoals dat wel genoemd wordt. En dat vraagt aanpassing van het denken in applicaties en het ontwerpen, testen en operationeel maken daarvan.

Vers
We zijn in een periode terechtgekomen waarin applicaties niet langer eens per jaar worden ge-upgrade. Als gebruikers willen we direct de nieuwste functionaliteit ter beschikking hebben. Een app moet vers zijn, net zoals vis. En bugs dienen direct te worden opgelost. Op de achtergrond: we willen die upgrades niet eens meer merken. Elke week, elke dag wellicht wel elk uur. En dat stelt totaal andere eisen aan het ontwikkel- en productieproces van applicaties.

Automatisering is de basis van dit nieuwe proces dat we ook wel ‘Continuous Delivery’ noemen. Het continu kunnen leveren van functionaliteit en upgrades daarvan. Dit vraagt vanzelfsprekend ook automatisch testen, het liefst op grote, levensechte omgevingen. En het makkelijk kunnen gebruiken van allerhande automatiseringsgereedschappen tijdens dat proces. En juist hier biedt de cloud vele voordelen. Zeker een externe cloud die heel snel kan schalen en snel grootse testomgevingen kan opbouwen.

Stroomversnelling
Applicatie-ontwikkeling is de laatste jaren in een stroomversnelling komen. Applicaties die uiteindelijk in de eigen privé cloud moeten draaien, gaan we buiten het bedrijf in een grote externe cloud ontwerpen, testen en automatisch uitleveren. En niet alleen in de eigen privé cloud, maar natuurlijk in elke cloud-omgeving waar we van die functionaliteit gebruik willen maken. De cloud als nutsvoorziening biedt hier de grootste toegevoegde waarde.

Los daarvan speelt natuurlijk het aspect van data. Informatie is strategisch en kan gevoelige informatie bevatte. Daarom willen we niet alle data buiten onze privé-omgeving plaatsen. Data bepaalt steeds vaker of we een applicatie binnen of buiten willen of mógen laten draaien. Immers, voor échte cloud-applicaties maakt het niet meer uit waar ze draaien. Maar voor de data des te meer. Het is dus begrijpelijk dat er steeds meer lokale cloud-services komen, omdat áls men data al wil toevertrouwen aan een gecertificeerde cloud leverancier, men die data wel onder de wet en jurisprudentie van het eigen land wil laten landen. Immers alleen dan weet men zeker onder welk recht en verplichtingen het data-eigenaarschap valt.

Software Defined Data Center
Hier op VMworld wordt gesproken over het Software Defined Data Center, een datacenter dat gebruikmaakt van eenvoudige hardware voor computing, networking en storage en in de virtuele softwarelaag daarboven álle services kan bieden aan de applicaties. Een geautomatiseerd cloud-platform. Daarnaast wordt gesproken over de hybride cloud. Hoe organiseer je dat je applicaties en data op gestructureerde wijze op meer dan één cloudplatform draaien. Met garanties wat betreft continuïteit, data-integriteit, beschikbaarheid en veiligheid?

Tenslotte spreken we hier in Barcelona over de nieuwe wereld van applicatie-ontwikkeling. Applicaties die we steeds vaker met Open Source-gereedschappen maken, zoals gebundeld in Cloud Foundry van Pivotal. En apps die steeds vaker zelf Open Source zijn en dus niet meer onder licentie hoeven te draaien. Die vrijelijk bruikbaar en uitwisselbaar zijn en slechts goed gedefinieerde support en onderhoud vragen. Zonder vendor-lock-in. Een heel andere wijze waarop gebruikers applicaties kunnen aanschaffen die ze nodig hebben voor hun werk of eigen activiteiten. Continu geleverd en altijd up–to-date. Snel, goedkoop en flexibel. Virtualisatie verandert de wereld, niet alleen van de infrastructuur, maar ook van het applicatielandschap daarop. Voor altijd.

Hans Timmerman, cto EMC Nederland

]]>
Tue, 14 Oct 2014 13:48:41 +0200 Continuous Delivery http://executive-people.nl/item/518068/continuous-delivery.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Ziggo selecteert SecureLink als partner voor core backbone en security infrastructuur http://executive-people.nl/item/518065/ziggo-selecteert-securelink-als-partner-voor-core-backbone-en-security-infrastructuur.html Ziggo selecteert SecureLink als partner voor core backbone en security infrastructuur, zo meldt Milfred Hart, VP Operations bij Ziggo.

Begin 2014 heeft Ziggo een RFQ in de markt gezet voor de selectie van een nieuwe partner voor het onderhoud van haar op Juniper Networks gebaseerde core backbone en security infrastructuur. Naast SecureLink, een nieuwe partij voor Ziggo, participeerden de twee bestaande leveranciers in dit RFQ proces, wat zes maanden heeft geduurd.

Belangrijke zaken welke in de weging meegenomen zijn, zijn onder andere de kennis en kunde van de aanbiedende partij rondom Juniper Networks, de werking en kwaliteit van de Service Desk, aantoonbare tevreden referenties en het kennisniveau van de medewerkers van de leverancier aldus Jeroen Roosien (foto), General Manager bij SecureLink.

WK

 

]]>
Tue, 14 Oct 2014 13:34:56 +0200 Ziggo selecteert SecureLink als partner voor core backbone en security infrastructuur http://executive-people.nl/item/518065/ziggo-selecteert-securelink-als-partner-voor-core-backbone-en-security-infrastructuur.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
VMware breidt vCloud Air aanbod uit met nieuw datacenter in Duitsland http://executive-people.nl/item/518064/vmware-breidt-vcloud-air-aanbod-uit-met-nieuw-datacenter-in-duitsland.html VMware gaat zijn hybride cloud-platform, VMware vCloud Air (voorheen VMware vCloud Hybrid Service), uitbreiden met een datacenter in Duitsland. Naast zijn datacenter in het Verenigd Koninkrijk en de opties van service providers uit het vCloud Air Network, biedt VMware klanten hiermee een centrale locatie in Europa die voldoet aan de Duitse en Europese compliance- en datasoevereiniteitseisen. Volgens planning zal VMware zijn Duitse vCloud Air in het eerste kwartaal van 2015 in gebruik nemen.

Daarnaast kondigt VMware een Early Access-programma aan voor VMware vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand voor klanten in Noord-Amerika en Europa. VMware vCloud Air Virtual Private Cloud biedt klanten on demand toegang tot vCloud Air door slechts met een creditcard te swipen.

“Vanaf de introductie van VMware vCloud Air, een jaar geleden, heeft VMware belangrijke stappen gezet om klanten te voorzien van een hybride cloud-platform dat ze kunnen vertrouwen”, zegt Bill Fathers, executive vice president en general manager, Cloud Services Business Unit, tijdens VMworld 2014 in Barcelona. “Met de uitbreiding van VMware vCloud Air naar nieuwe markten, met meer diensten dan ooit, laten we nog slechts het topje van de ijsberg zien van waartoe deze dienst zal uitgroeien: hét hybride cloud-platform voor het leveren van innovatie als een dienst, van het datacenter naar de desktop en mobiele applicaties.”

On demand toegang
De beschikbaarheid van het Early Access-programma staat gepland voor november van dit jaar in Noord-Amerika en Europa. Klanten die geïnteresseerd zijn om hieraan deel te nemen, kunnen hier een account aanmaken. VMware heeft de bètaversie van Virtual Private Cloud OnDemand tijdens VMworld US 2014 aangekondigd.

Daarnaast geeft VMware Europese klanten, middels VMware vCloud Air Direct Connect, meer mogelijkheden bij een koppeling met de cloud of hoe ze de cloud kunnen inzetten. Hiermee breiden klanten direct hun infrastructuur uit naar vCloud Air en beschikken ze over meer mogelijkheden en schaalbaarheid die nodig is voor eigen netwerken, en een veilige, consistente, hoge bandbreedteconnectiviteit.

Hybride platform voor bestaande en nieuwe applicaties
Sinds de introductie ruim een jaar geleden, is de VMware vCloud Air zeer snel gegroeid en biedt het allerlei organisaties de snelste route naar de hybride cloud. VMware heeft datacenters in Noord-Amerika, Europa en Azië, en maakte onlangs bekend dat, via een joint venture met SoftBank Telecom Corp. en SoftBank Commerce & Service Corp. (SoftBank C&S), vCloud Air ook in Japan beschikbaar is. Daarnaast is VMware een strategisch partnership aangegaan met China Telecom om een hybrid cloud-dienst te bouwen in Peking.

In tegenstelling tot andere publieke cloud-diensten, stelt vCloud Air organisaties in staat hun eigen on-premise IT-infrastructuur uit te breiden naar de publieke cloud. De hybride cloud sluit aan op de bestaande applicaties van klanten en biedt mogelijkheden om nieuwe cloud-applicaties te bouwen waardoor organisaties flexibeler en efficiënter kunnen zijn. IT-afdelingen kunnen deze cloud-omgeving bekijken, beheren en exploiteren op dezelfde manier met behulp van het VMware vSphere-platform dat ze al kennen en vertrouwen.

Beschikbaarheid

vCloud Air is naar verwachting beschikbaar in het eerste kwartaal van 2015 via het nieuwe datacenter in Duitsland. VMware vCloud Air Virtual Private Cloud OnDemand is per direct beschikbaar via een gekwalificeerde bètaversie in de Verenigde Staten. Het Early Access-programma is vanaf 17 november 2014 beschikbaar in Noord-Amerika en Europa, en naar verwachting algemeen beschikbaar in het eerste kwartaal van 2015. Ontwikkelaars en IT-organisaties die interesse hebben hebben in een demo van Virtual Private Cloud OnDemand, vinden hier meer informatie over deelname.

WK

]]>
Tue, 14 Oct 2014 12:52:30 +0200 VMware breidt vCloud Air aanbod uit met nieuw datacenter in Duitsland http://executive-people.nl/item/518064/vmware-breidt-vcloud-air-aanbod-uit-met-nieuw-datacenter-in-duitsland.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Microsoft introduceert Salesforce1 voor Windows en Office http://executive-people.nl/item/518063/microsoft-introduceert-salesforce-voor-windows-en-office.html Microsoft en Salesforce bieden gezamenlijke oplossingen, waaronder Salesforce1 for Windows, Salesforce for Office en de integratie van Salesforce met Power BI for Office 365 en Excel.  Hiermee kunne gebruikers beter mobiel werken, aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft en Marc Benioff, CEO van Salesforce.

Tijdens Dreamforce 2014 tonen de bedrijven diverse nieuwe oplossingen die hun CRM-platform verbinden met productiviteitsoplossingen Salesforce1 for Windows helpt klanten hun bedrijf te runnen vanaf hun Windows 8.1 smartphones en tablets. De Salesforce1 for Windows app is momenteel beschikbaar via een invite-only preview, met algemene beschikbaarheid verwacht voor de tweede helft van 2015. Klanten kunnen Salesforce 1 nu al wel gebruiken via Internet Explorer op Windows 8.1-apparaten.

Salesforce for Office geeft klanten toegang tot de inhoud die zij nodig hebben om altijd en overal samen te werken, te verkopen, service te bieden en marketing te doen.

Salesforce Files helpt klanten Microsoft SharePoint te ontsluiten zodat ze mobile en social kunnen worden gebruikt in het kader van een Salesforce bedrijfsproces. Salesforce Files is direct beschikbaar.

Salesforce1 integratie met Microsoft Office, SharePoint en OneDrive for Business op iOS en Android stelt gebruikers van deze platforms in staat documenten probleemloos te openen, te bewerken en op te slaan.

Met de nieuwe Salesforce1 App voor Outlook kunnen klanten hun Salesforce-gegevens direct vanaf Outlook beheren en bewerken.

De nieuwe integratie van Power BI for Office 365 en Excel stelt klanten in staat bi-directioneel gegevens in en uit Salesforce en Excel te laden om rapporten te bouwen, te visualiseren en nieuwe inzichten te krijgen, alauds de twee partners,

WK

]]>
Tue, 14 Oct 2014 12:47:30 +0200 Microsoft introduceert Salesforce1 voor Windows en Office http://executive-people.nl/item/518063/microsoft-introduceert-salesforce-voor-windows-en-office.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
VMware breidt VDI-aanbod uit met Horizon FLEX http://executive-people.nl/item/518062/vmware-breidt-vdi-aanbod-uit-met-horizon-flex.html VMware kondigt tijdens VMworld 2014 in Barcelona nieuwe producten, een nieuw programma en een nieuwe dienst aan en breidt daarmee de reeks oplossingen voor end-user computing uit. Een van deze aankondigingen is VMware Horizon FLEX. Hiermee kunnen bedrijven virtuele desktops en applicaties, die lokaal op Mac of PC draaien, centraal aanbieden, beheren en beveiligen, door middel van policy-based controles en een veiliger Bring-Your-Own beleid voeren.

Daarnaast stelt een nieuwe cloud-dienst voor desktop disaster recovery organisaties in staat om hun bedrijf te beschermen en de continuïteit van de workforce te verbeteren. Verder biedt de uitbreiding van cloud-gehoste diensten in Europa nieuwe mogelijkheden voor klanten en helpt een nieuw storage-programma implementatiekosten van virtuele desktops snel te voorspellen en beheren.

Virtuele desktops voor Macs en pc's met enterprise beveiliging

Uit een onderzoek van juni 2014 door Dimensional Research in opdracht van VMware, blijkt dat 73 procent van de IT-beheerders aangeeft dat de voorkeur van gebruikers organisaties dwingt om officieel of onofficieel Macs te ondersteunen (The Apple Enterprise Invasion, David Gehringer, principal, Dimensional Research, June 2014) Daarnaast maken veel organisaties gebruik van werknemers met een tijdelijk contract voor een tijdelijke opdracht. Dat maakt het voor IT moeilijk om zakelijke desktops, applicaties en data te implementeren, beveiligen en beheren.

VMware Horizon FLEX wordt een uitgebreide enterprise-oplossing waarmee organisaties lokale, zakelijke Windows-gebaseerde virtuele desktops kunnen toewijzen en beheren voor grote groepen werknemers - iets dat voorheen moeilijk of kostbaar was. De IT-afdeling kan nu Mac-gebruikers, tijdelijke of externe werknemers via een kosteneffectief pakket toegang geven tot een beveiligde zakelijke desktop, zonder concessies te doen op het gebied van security of corporate compliance. Hierdoor bespaart IT op kosten voor training en ondersteuning, terwijl eindgebruikers snel productief kunnen zijn op een Mac of pc zonder netwerkverbinding. 

Met de toevoeging van VMware Horizon FLEX aan het VMware end-user computing portfolio, kunnen klanten kiezen uit drie verschillende virtuele desktop- en applicatie opties, aldus VMware:

VMware Horizon FLEX - Een lokale oplossing met gecentraliseerd beheer voor een snelle implementatie van virtuele Windows desktops naar Mac en PC-gebruikers zodat organisaties het BYOPC-beleid kunnen omarmen zonder concessies te doen aan de veiligheid of controle.

VMware Horizon 6 - Een datacenter-oplossing die gepubliceerde applicaties en virtuele desktops op een enkel geïntegreerd platform biedt. Hiermee beschikt IT over een goede aanpak voor het beheer van Windows-applicaties en -desktops.

VMware Horizon Air - Een cloud-oplossing die kosteneffectieve, virtuele desktops biedt, waarmee klanten public- en private cloud desktops kunnen mixen voor een naadloze eindgebruiker-ervaring.
Nieuwe oplossingen voor de ondersteuning van de adoptie en implementatie van virtuele desktops
De virtuele desktop-oplossingen van VMware zijn geïnspireerd op de mobiele ervaring, gebouwd voor het software defined datacenter en kunnen geleverd worden voor elke cloud. Nieuwe producten en oplossingen voor de ondersteuning van de adoptie en implementatie van virtuele desktops zijn:

VMware Horizon DaaS Europese expansie en naamswijziging - VMware Horizon Daas is veranderd in VMware Horizon Air. Het plan is om het volledige aanbod end-user computing hosted cloud-diensten, waaronder VMware Horizon Air Desktops, VMware Horizon Air Apps en VMware Horizon Air Desktop DR, uit te breiden naar nieuwe locaties in Frankrijk en Duitsland. Als gevolg hiervan zullen internationale klanten met medewerkers in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in staat zijn om te profiteren van de flexibiliteit en snelheid van VMware cloud-diensten.

VMware Horizon Air Desktop DR - VMware Horizon Air Desktop is een nieuwe dienst waarmee organisaties hun business kunnen beschermen en de continuïteit van hun medewerkers kunnen waarborgen met betaalbare cloud-hosted desktops en applicaties. Bij een ramp of calamiteit is de IT-afdeling in staat om gebruikers snel up and running te krijgen met de snelheid van de cloud, zonder de complexiteit en kosten van een fysieke desktop disaster recovery-oplossing. Eindgebruikers zijn direct vanaf elk apparaat en vanaf elke locatie productief en zijn daarnaast veilig verbonden met hun werkomgeving en bedrijfsbronnen.
VMware App Volumes - De recent aangekochte CloudVolumes-oplossing heet nu VMware App Volumes en biedt een integratie met VMware Horizon 6 en VMware Workspace. De oplossing zorgt voor schaalbare applicaties naar VMware en gevirtualiseerde desktops van derde partijen, waarbij gebruik wordt gemaakt van on-demand layering-technologie.

VMware Horizon Fast Track 2.0 - Dit vernieuwde programma helpt klanten de adoptie en implementatie van virtuele desktops te versnellen door toegang te geven tot gevalideerde partners, referentie-architecturen en converged appliances. Het nieuwe gecertificeerde storage-programma is per direct beschikbaar en geeft klanten inzicht in hun specifieke storage-mogelijkheden en kostindicaties voor VDI. Daarnaast is het Validated Reference Architecture vernieuwd voor VMware Horizon 6. Klanten kunnen nu kiezen uit drie verschillende Fast Track-programma’s voor ondersteuning bij de implementatie-planning.

Prijs en beschikbaarheid

VMware Horizon FLEX is naar verwachting dit kwartaal beschikbaar, met een licentie per apparaat vanaf vanaf $250,-.

VMware Horizon Air Desktop DR is naar verwachting dit kwartaal beschikbaar, met een licentieprijs vanaf $5,- per desktop per maand. Alle VMware Horizon Air-diensten zijn naar verwachting beschikbaar in Frankrijk en Duitsland in Q1 2015.

VMware App Volumes zijn naar verwachting dit kwartaal beschikbaar en zijn gratis bij VMware Horizon Enterprise. Het is tevens beschikbaar als stand-alone oplossing, waarbij prijzen beginnen bij $150 per gelijktijdige gebruiker.

WK

]]>
Tue, 14 Oct 2014 12:40:07 +0200 VMware breidt VDI-aanbod uit met Horizon FLEX http://executive-people.nl/item/518062/vmware-breidt-vdi-aanbod-uit-met-horizon-flex.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
VMware tweakt vRealize Suite cloud management-platform http://executive-people.nl/item/518056/vmware-tweakt-vrealize-suite-cloud-management-platform.html VMware heeft tijdens VMworld Europe 2014 in Barcelona nieuwe cloud management-oplossingen en -mogelijkheden aangekondigd. Dit omvat onder meer updates van VMware vRealize Suite 6, een cloud management-platform dat specifiek is gebouwd voor de hybride cloud. VMware kondigt daarnaast een  update aan van VMware vRealize Operations (voorheen VMware vCenter Operations Management Suite), de nieuwe VMware vRealize Code Stream waardoor DevOps-teams frequente software-releases kunnen leveren, en de bèta launch van VMware vRealize Air Compliance, een nieuwe toevoeging aan VMware’s cloud management Software-as-a-Service (SaaS)-aanbod. Vanaf heden brengt VMware alle nieuwe en bestaande cloud management-oplossingen onder in één enkele productfamilie genaamd vRealize.

Om ervoor te zorgen dat IT-organisaties DevOps-processen flexibel kunnen ondersteunen, is VMware vRealize Code Stream geïntroduceerd. VMware vRealize Code Stream versnelt volgens VMware applicatie-releases en breidt de flexibiliteit van continue integratie uit. Hierdoor zijn frequente, betrouwbare software-releases mogelijk, terwijl operationele risico’s worden verkleind. De oplossing automatiseert het complete software-release-proces en zorgt ervoor dat de governance wordt nageleefd in de verschillende release-fasen. Het biedt één enkel dashboard voor een compleet inzicht in het release-proces binnen Dev- en Ops-teams. VMware vRealize Code Stream integreert met continue integratie- en ontwikkeltools, waaronder Jenkins, Bamboo, Git en Subversion. Klanten zijn hierdoor volgens VMware in staat applicatie-omgevingen te implementeren met VMware vRealize Automation waarbij ze bijvoorbeeld starten met een publieke cloud ontwikkelomgeving en later implementeren in een beveiligde productie-pod in een private cloud.

Uniforme beheerervaring

VMware vRealize Suite combineert volgens  VMware de mogelijkheden van VMware’s cloud automation-, cloud operations- en cloud business management-oplossingen in één enkele oplossing. Het levert een geïntegreerde beheer-stack voor het automatiseren van de release en het operationeel beheer van traditionele en nieuwe cloud-applicaties die zijn geïnstalleerd binnen private en publieke clouds, met meerdere hypervisors, en de fysieke infrastructuur. Alles met één uniforme beheerervaring. Een shared service-model vereenvoudigt alledaagse taken, vermindert de behoefte om te switchen tussen beheertools en geeft beheerders een meer aangename gebruikerservaring, aldus VMware.

Cloud management-platform getweakt

VMware vRealize Operations 6.0 biedt volgens de virtualisatie leverancier intelligent operations-beheer voor fysieke, virtuele en cloud-infrastructuren door gebruik te maken van voorspellende analytics en policy-gebaseerde automation. VMware vRealize Operations 6.0 biedt een nieuwe, schaalbare, robuuste architectuur die acht keer schaalbaarder is dan de vorige versie. De oplossing past zich aan de wensen aan van alle klanten, variërend van mkb-bedrijven tot wereldwijde organisaties. Het is een open en uitbreidbaar platform dat allesomvattende zichtbaarheid biedt binnen één enkele console voor alle applicaties, netwerk- en storage-apparatuur. De nieuwe release introduceert geavanceerde analytics, slimme alerts en probleemdetectie voor het identificeren van complexe issues. VMware vRealize Operations 6.0 bevat ook nieuwe mogelijkheden voor capaciteitsplanning en projectmanagement.

Business Management

VMware vRealize Business (voorheen VMware IT Business Management Suite) biedt transparantie en controle over de kosten en kwaliteit van IT-diensten waardoor CIO’s IT beter kunnen afstemmen op de business. VMware vRealize Business biedt infrastructuur- en operations-teams meer business management-mogelijkheden die essentieel zijn voor het beheren van een hybride cloud. Ook bouwt het voort op de recente verbeterde mogelijkheden clouds te vergelijken, waaronder de kosten voor VMware vCloud Air. De nieuwe functionaliteit bevat prijsanalyses, showback/chargeback en budgettering voor infrastructuur-diensten. Hierdoor krijgen gebruikers een intuïtieve besluitvormingservaring. Daarnaast worden nieuwe versies van VMware vRealize Business 8.2 Advanced en Enterprises aangekondigd.

Automation

VMware vRealize Automation 6.2 (voorheen vCloud Automation Center) biedt volgens VMware organisaties de flexibiliteit die nodig is om de levering van IT-diensten en applicaties te automatiseren. De nieuwe versie levert verbeterde productintegratie en shared services met VMware vRealize Operations. De verbeterde integratie voegt operationele intelligentie en analytics toe voor het optimaliseren van cloud lifecycle-beheer. VMware vRealize Operations 6.2 biedt inzicht in service health-badges en identificatie van inactieve machines in multi-vendor infrastructuren. Hierdoor kunnen VMware vRealize Automation’s policy-gedreven workflows verifiëren of resources nog steeds nodig zijn voordat ze worden teruggeroepen of ergens anders voor worden ingezet. Dit betekent dat het gebruik van resources en inactieve capaciteit wordt verbeterd en op kapitaalkosten wordt bespaard. Daarnaast zorgt de integratie van VMware vRealize Automation met VMware NSX voor de aanpak van een belangrijk probleem. Dat betreft het continue beheer en de provisioning van virtuele netwerken en diensten zoals load balancers en security-beleidsregels.

Real-time log management

VMware vRealize Log Insight (voorheen VMware vCenter Log Insight) levert real-time log-management met machine learning, high performance search en troubleshooting binnen fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. Dankzij de verbeterde integratie tussen VMware vRealize Log Insight 2.5 en VMware vRealize Operations kunnen organisaties gestructureerde en ongestructureerde data combineren en analyseren voor end-to-end operationeel beheer. Hierdoor worden volgens VMware de IT-prestaties verbeterd en storingen voorkomen. De nieuwe versie introduceert ook role-based toegangsmogelijkheden waardoor klanten toegang tot logdata kunnen controleren, gebaseerd op iemands functie.

VMware vRealize Air Compliance
VMware kondigde ook de bètaversie aan van VMware vRealize Air Compliance, de eerste SaaS compliance-dienst die is gebouwd voor het software-defined datacenter. Met VMware vRealize Air Compliance kunnen klanten binnen enkele minuten up-and-running zijn en hun VMware vSphere-omgeving toetsen aan security-eisen en regelgeving, waaronder de vSphere Hardening Guide en HIPPA / HITECH-richtlijnen voor de gezondheidszorg. Dankzij continue compliancy-scans kunnen klanten snel tegemoet komen aan configuratie-uitdagingen met geautomatiseerde compliance scorecards die real-time informatie geven en waarschuwen voor niet-conforme veranderingen, helemaal tot op gebruikersniveau. Dit nieuwe aanbod biedt klanten alle flexibiliteit die ze nodig hebben om veilige on-premise en publieke cloud-omgevingen mogelijk te maken, gebaseerd op de vSphere-infrastructuur. Organisaties die interesse hebben deel te nemen aan het VMware vRealize Air Compliance bètaprogramma kunnen hier terecht: http://vrealizeair.vmware.com/compliance.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe en verbeterde cloud management-oplossingen worden verwacht in het vierde kwartaal van 2014. VMware zal alle componenten van de VMware vRealize Suite updaten. Deze is beschikbaar in twee versies: Advanced ($6.750 per CPU) en Enterprise ($9.950 per CPU). De nieuwe VMware vRealize Code Stream wordt beschikbaar gesteld standalone en kost $1.250 per Operating System Instance (OSI) of $7.500 per CPU.

VMware vRealize Air Compliance is nu beschikbaar in bèta. Klanten kunnen zich er hier voor registreren. De prijs van VMware vRealize Air Compliance wordt bekend gemaakt wanneer deze algemeen beschikbaar is.
VMware updatet ook de operations en log analytics-componenten van VMware vRealize Operations Insight, een add-on van VMware vSphere met Operations management (vSOM). VMware vRealize Operations Insight wordt gelicenseerd via een per-CPU-model. Prijzen starten bij $2.000. Als VMware vRealize Log Insight 2.5 beschikbaar is als download, registreer dan hier: http://eepurl.com/3FUsr.

WK

]]>
Tue, 14 Oct 2014 11:42:18 +0200 VMware tweakt vRealize Suite cloud management-platform http://executive-people.nl/item/518056/vmware-tweakt-vrealize-suite-cloud-management-platform.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
33% van de IT-beslissers richt zich op keten met securitystrategie http://executive-people.nl/item/518054/van-de-it-beslissers-richt-zich-op-keten-met-securitystrategie.html ICT-managers vinden het met het oog op security van belang zoveel mogelijk systemen te laten samenwerken in de keten. De systemen moeten daarnaast beheersbaar zijn door de IT-afdeling. 33% van de IT-beslissers baseert zijn security-strategie dan ook op een architectuur die dit mogelijk maakt.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en Cisco onder 115 Nederlandse IT-beslissers. 36% van de IT-beslissers geeft aan dat de securitystrategie gebaseerd is op een infrastructuur die als uitgangspunt multivendor en/of best-of-breed technologieën heeft. 19% heeft zijn securitystrategie gebaseerd op een gedegen framework, zoals COBIT of SABSA. Dit zou helpen een duidelijke invulling te geven aan de gewenste doelstellingen met betrekking tot security. 12% van de IT-beslissers heeft geen enkele vorm van IT-securitystrategie.

'Naar de volledige keten kijken'
“Voor een optimaal beveiligde IT-infrastructuur is het cruciaal dat organisaties niet naar losse componenten kijken, maar naar de keten. Zo voorkom je dat het een onoverzichtelijk geheel wordt van losstaande functionaliteiten die moeilijk te beheren en onveilig zijn. Security moet niet worden ingeregeld op het moment dat de volledige infrastructuur al ontworpen is, maar vanaf het begin meegenomen zijn in het ontwerp. Security-oplossingen binnen de access-, connectivity- en datacenterlaag van de infrastructuur werken op die manier samen en zijn bovendien vanuit één centraal punt te managen”, zegt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus, als reactie op de resultaten.
 
Fred Noordam, Area Manager Benelux Security bij Cisco, voegt hieraan toe: “Organisaties die grip willen krijgen op de beveiliging van de IT-omgeving moeten kijken naar het geheel, van het datacenter via het netwerk naar gebruikersapparatuur. Het onderzoek wijst uit dat steeds meer organisaties dat ook doen door gebruik te maken van een architectuur of framework. Maar daarnaast moeten organisaties vandaag de dag security-oplossingen gebruiken die overal actief zijn waar een bedreiging zich maar kan voordoen. Alleen dan kunnen zij zowel vóór, tijdens als na een aanval effectief optreden.”

]]>
Tue, 14 Oct 2014 11:15:41 +0200 33% van de IT-beslissers richt zich op keten met securitystrategie http://executive-people.nl/item/518054/van-de-it-beslissers-richt-zich-op-keten-met-securitystrategie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
NCSC: '1,3 miljoen Nederlandse e-mailadressen zijn gehackt' http://executive-people.nl/item/518053/ncsc-miljoen-nederlandse-e-mailadressen-zijn-gehackt.html Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt dat bij een grootschalige hack in augustus 1,3 miljoen Nederlandse e-mailadressen zijn buitgemaakt door hackers. Het gaat hierbij om e-mailadressen die eindigen op .nl.

De hack, waarbij in totaal 1,2 miljard inloggegevens werden buitgemaakt, werd in augustus ontdekt door het beveiligingsbedrijf Hold Security. Hackers zouden maar liefst 420.000 websites hebben gehackt en hier e-mailadressen inclusief inloggegevens hebben buitgemaakt. Nu blijken dus ook een groot aantal Nederlanders door de cyberaanval getroffen. De kans is groot dat hier ook zakelijke gebruikers tussen zitten, met alle gevolgen van dien.

E-mailproviders waarschuwen slachtoffers
Om welke Nederlandse e-mailadressen het gaat is onbekend. Het NCSC gaat dit ook niet openbaar maken. De organisatie stelt contact te hebben gehad met internetproviders die de Nederlandse e-mailadressen hebben geleverd. Deze providers gaan getroffen gebruikers op de hoogte stellen.

"Mensen in het bezit van een e-mailadres eindigend op .nl die geen bericht van hun provider ontvangen kunnen er over het algemeen van uitgaan dat hun e-mailadres geen onderdeel is van deze dataset", schrijft NCSC op haar website.

]]>
Tue, 14 Oct 2014 11:04:09 +0200 NCSC: '1,3 miljoen Nederlandse e-mailadressen zijn gehackt' http://executive-people.nl/item/518053/ncsc-miljoen-nederlandse-e-mailadressen-zijn-gehackt.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg