Nieuws Nieuws http://executive-people.nl http://executive-people.nl/item/25/nieuws.html Sat, 20 Sep 2014 09:33:04 +0100 FeedCreator 1.7.2-ppt (info@mypapit.net) Videoreportage Dutch IT Channel Cup 2014 http://executive-people.nl/item/516830/videoreportage-dutch-it-channel-cup.html Videoreportage van de Dutch IT Channel Cup 2014

]]>
Sat, 20 Sep 2014 07:50:04 +0200 Videoreportage Dutch IT Channel Cup 2014 http://executive-people.nl/item/516830/videoreportage-dutch-it-channel-cup.html&field=Foto1&width=165.jpg
Video: Meer omzet door hogere kwaliteit van data http://executive-people.nl/item/516829/video-meer-omzet-door-hogere-kwaliteit-van-data.html Goede data helpt organisaties op veel manieren, niet in de laatste plaats door het verhogen van de consistientie en klanttevredenheid, wat  merkbaar effect heeft op het resultaat. Dit was een terugkerend thema in gesprekken met klanten van MDM-leverancier Stibo Systems  die dit jaar aanwezig waren tijdens IM 2014 in Kopenhagen. Stibo Systems groeit snel, en is daarom ook in de Benelux op zoek naar  nieuwe partners.


Executive People sprak met Mikael Lyngsø, CEO Stibo Systems; Jan Willem Boerhout, Director Program Management at Rituals;  Mikkel Jensen, Vice president Stibo Systems; Dennis van Heezik, Head of Marketing Technology at Philips Lighting; Bart Coenen,  Managing Director Stibo Systems Benelux; Norbert Donders, Manager Product Data Management at Office Depot.

]]>
Sat, 20 Sep 2014 07:44:37 +0200
Self-made man Larry Ellison gaat zich bewijzen als CTO http://executive-people.nl/item/516816/self-made-man-larry-ellison-gaat-zich-bewijzen-als-cto.html Het plotselinge nieuws dat Oracle ceo en oprichter Larry Ellison zijn functie neerlegd na 37 jaar kwam niet echt als een verassing. De laatste jaren had hij andere interesses, zoals de America's Cup zeilwedstrijd in San Francisco die zijn team won in 2013, waarvoor hij zelfs een keynote tijdens Oracle OpenWorld skipte. Als cto gaat Ellison een nieuwe uitdaging binnen het bedrijf aan. Mark Hurd en Safra Catz zijn de nieuwe co-ceo's, waarmee Ellison al jaren mee samenwerkt. Hurd is een persoonlijke vriend van Ellison.

Voor het geld hoeft Ellison het niet meer te doen, hij is een van de rijkste mensen op de wereld met een geschat vermogen van 51,3 miljard dollar. Niet slecht voor een self-made man die Oracle in 1977 (toen heette het nog Software Development Laboratories) heeft mede helpen oprichten met een eigen startkapitaal van 1200 dollar. Hij bezit vandaag de dag 25 procent van de Oracle aandelen. Maar voor het geld doet hij het niet: “Being first is more important to me. I have so much money. Whatever money is, it’s just a method of keeping score now. I mean, I certainly don’t need more money”, zei Ellison ooit. Hij wil Oracle naar een nieuwe groeifase brengen als cto, waarbij hij verantwoordelijk is voor product engineering, technologie ontwikkeling en strategie.

Ellison heeft geen saaie job. Er is werk aan de winkel. Oracle heeft te maken met steeds meer concurrenten die cloudgebaseerde software aanbieden. Dat zijn vaak nieuwkomers en cloudleveranciers van het eerste uur zoals Salesforce.com. Oracle verdient nog steeds veel aan de bestaande klanten die niet snel afscheid zullen nemen van hun Oracle Database omgevingen. Maar massaal migreren naar nieuwe databases is ook nog niet aan de orde. Wel is er innovatie te bespeuren zoals JSON support voor Oracle Database, de MySQL database en de in-memory databases die het opnemen tegen de in-memory SAP HANA big data analytics oplossing.

Maar klanten hebben vandaag de dag meer keuzes rond databases voor het opslaan van data, zoals met Hadoop, NoSQL en open source databases voor webapplicaties en mobiele apps. Vaak gecombineerd met slimme (cloudgebaseerde) BI en business analytics software.

De verkoop van software is een ander spel aan het worden. Een ex-Oracle medewerker vertelde me ooit hoe het bedrijf veel klanten wist te winnen door mooie verkoopsters, soms voormalige fotomodellen, op klanten af te sturen. Maar de inkopers van software zijn niet meer uitsluitend mannen in grijze pakken. Het zijn technologie-specialisten die Hadoop en NoSQL omhelzen. Of marketeers, sales managers en hr-managers die cloudsoftware inkopen. De 'Shadow of IT' spreidt zich hierdoor uit, waardoor IT-managers en CIO's moeten vaker moeten uitvogelen waar alle IT-assets zitten. Daar liggen ook kansen voor Oracle om IT-beslissers te helpen grip te houden en te voldoen aan compliance. Misschien met een alomvattende functierijke cloudgebaseerde software oplossing en andere prijsmodellen. We zullen het zien. Bang voor tegenslagen is de 70-jarige Ellison niet gelet op een van zijn beroemde uitspraken: “I have had all the disadvantages required for success.”

Witold Kepinski, hoofdredacteur Dutchitchannel.nl

]]>
Sat, 20 Sep 2014 00:01:03 +0200 Self-made man Larry Ellison gaat zich bewijzen als CTO http://executive-people.nl/item/516816/self-made-man-larry-ellison-gaat-zich-bewijzen-als-cto.html&field=Foto1&width=165.jpg
KPN zet in Den Haag op een aantal plaatsen 4G+ service aan http://executive-people.nl/item/516823/kpn-zet-in-den-haag-op-een-aantal-plaatsen-g-service-aan.html KPN in Den Haag op een aantal plaatsen zijn 4G+ service aangezet. 4G Plus (LTE Advanced) is de techniek die het mogelijk maakt om in het 4G netwerk frequenties te stapelen. Door dit stapelen van frequenties creëert KPN meer capaciteit in zijn netwerk en maakt hogere snelheden mogelijk. Hiermee komt KPN tegemoet aan de groeiende klant-vraag naar snel mobiel internet.

Eerder dit jaar liet KPN tijdens een demonstratie al zien hoe de technologie werkt. De behaalde piekdownloadsnelheid lag toen boven de 200Mbit/s. Jacob Groote, VP mobile operations ''Het is natuurlijk prachtig dat wij onze klanten, onder ideale omstandigheden, mobiele internet snelheden kunnen bieden van boven de 200Mbps. Belangrijker is echter dat we middels 4G+ en de uitrol van 1800 Mhz op 4G extra capaciteit aan het netwerk toevoegen. Hierdoor kunnen we, ook als het druk is op een bepaalde plek, internet met een stabiel hoge snelheid blijven bieden''.

Den Haag is de eerste plaats waar KPN 4G+ en 4G via 1800Mhz beschikbaar maakt. Komende maanden zal KPN 4G+ en 4G 1800 activeren op meerdere plaatsen in Nederland. Het overgrote deel van de 4G gebruikers profiteren van de uitrol van 1800 Mhz omdat de meeste 4G toestellen 1800Mhz ondersteunen. Om gebruik te maken van 4G+ is een toestel nodig dat dit ondersteunt. De eerste toestellen worden de komende tijd gelanceerd.

De 4G+ service wordt gratis toegevoegd aan alle KPN abonnementen. Om klanten maximaal gebruik te laten maken van het netwerk hanteert KPN geen snelheidslimiet meer op zijn 4G abonnementen. Zo kunnen 4G klanten altijd gebruik maken van de maximale mogelijkheden van het KPN 4G netwerk. De aanpassing aan de snelheidslimiet wordt de komende weken automatisch geactiveerd. Deze aanpassing geldt voor zowel nieuwe als lopende abonnementen.

]]>
Fri, 19 Sep 2014 23:56:02 +0200 KPN zet in Den Haag op een aantal plaatsen 4G+ service aan http://executive-people.nl/item/516823/kpn-zet-in-den-haag-op-een-aantal-plaatsen-g-service-aan.html&field=Foto1&width=165.jpg
Kunstproject OOG van start bij SAP Nederland http://executive-people.nl/item/516822/kunstproject-oog-van-start-bij-sap-nederland.html Het kantoorpand van SAP Nederland is één van de locaties van het kunstproject OOG. Kunstenaar Lucas de Man ontwierp speciaal voor het omvangrijke stadsproject OOG Den Bosch vijf gigantische ogen die naar de stad kijken. Ze komen te hangen aan prominente gebouwen in de stad. Het kantoorpand van SAP maakt hier deel van uit en wordt van 25 september tot en met 1 november 2014 opengesteld voor bezoekers. Zij kunnen daarbij in het oog, dat aan de gevel van het SAP-gebouw bevestigd is, plaatsnemen en een visuele ervaring beleven.

De ervaring bestaat uit een reis door de stad via kunstinstallatie OOG. De bezoeker neemt plaatst in een stoel, wordt over een rail meegevoerd en eindigt in een glazen bol – de binnenkant van het oog. Vanaf deze plek bij SAP in Den Bosch is er zicht op de A2 en het achterliggende Rosmalen. Vervolgens sluit de iris en start een audiovisueel kijkspel. Plaatsnemen in één van de vijf ogen is een mogelijkheid om vanuit een uniek perspectief naar de stad te kijken, aldus SAP.

De tickets kost 10 euro per stuk en zijn te koop via www.oogdenbosch.nl. Om veilig in het OOG te zitten zijn er drie voorwaarden. De minimumleeftijd is 16 jaar, de minimumlengte is 1.20 meter en bezoekers mogen niet meer dan 120 kilo wegen.

WK

]]>
Fri, 19 Sep 2014 23:51:19 +0200 Kunstproject OOG van start bij SAP Nederland http://executive-people.nl/item/516822/kunstproject-oog-van-start-bij-sap-nederland.html&field=Foto1&width=165.jpg
Red Hat neemt FeedHenry over http://executive-people.nl/item/516819/red-hat-neemt-feedhenry-over.html Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, neemt FeedHenry over, een provider van mobiele applicatieplatformen voor enterprises. FeedHenry vult het portfolio van Red Hat aan, dat onder andere bestaat uit PaaS- (Platform-as-a-Service), integratieoplossingen en oplossingen voor het ontwikkelen van applicaties. Door deze overname kan Red Hat het ontwikkelen van mobiele applicaties voor publieke en private omgevingen verder ondersteunen.

FeedHenry stelt enterprises in staat mobiele appplicatieontwikkeling te versnellen en maakt backend integratie via private clouds, publieke clouds en on-premises mogelijk, aldus Red Hat. FeedHenry is een aanvulling op Red Hat’s JBoss xPaaS for OpenShift strategie, die in september 2013 is aangekondigd. Met de xPaaS-diensten voor OpenShift biedt Red Hat integratiemogelijkheden en mogelijkheden om bedrijfsprocessen te automatiseren. Daarnaast kunnen nieuwe generatie enterprise applicaties sneller ontwikkeld en gebruikt worden. Mobiele applicatiediensten zijn daar een belangrijk onderdeel van en FeedHenry biedt de veiligheid, beleidsbeheer, synchronisatie en integratie features om mobiele applicaties te ondersteunen.

Node.js

FeedHenry heeft een open en uitbreidbare architectuur gebaseerd op Node.js voor client en server side van mobiele app ontwikkeling. Het FeedHenry-platform biedt ontwikkelaars de flexibiliteit om native (Android, iOS, Windows Phone en Blackberry), hybride, HTML5 of web apps te maken. Het platform ondersteunt een breed scala aan populaire toolkits, waaronder native SDK's, hybride Apache Cordova, HTML5 en Titanium, evenals frameworks zoals Xamarin, Sencha Touch en andere JavaScript-frameworks. FeedHenry vereenvoudigt backend integratie met bedrijfssystemen, versnelt app delivery met herbruikbare connectoren en plug-ins voor systemen, zoals salesforce.com, SAP en Oracle. Ook integratie met toonaangevende mobiele applicatie en device management oplossingen, zoals AirWatch en MobileIron is mogelijk.

FeedHenry is opgericht in 2010 als een spin-out van de Telecommunications Software en Systems Group at the Waterford Institute of Technology, werkt voor klanten als Aer Lingus, Baystate Health en O2 UK en Ireland en met partners zoals Brillio, Court Square, Mubaloo, Rackspace, Telefonica en UST.

Red Hat heeft ingestemd met de overname van FeedHenry, een niet-beursgenoteerde onderneming, voor circa 63,5 miljoen euro in contanten. Dit is onder voorbehoud van bepaalde wijzigingen. De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van boekjaar 2015 gesloten, onder voorbehoud van de closing conditions.

WK

]]>
Fri, 19 Sep 2014 23:27:55 +0200 Red Hat neemt FeedHenry over http://executive-people.nl/item/516819/red-hat-neemt-feedhenry-over.html&field=Foto1&width=165.jpg
Ordina ondersteunt onderzoek naar behandeling patiënten met anorexia http://executive-people.nl/item/516818/ordina-ondersteunt-onderzoek-naar-behandeling-patia-laquo-nten-met-anorexia.html Onderzoekster Anouk Keizer van de Universiteit Utrecht gaat, samen met Ordina en instelling Altrecht Eetstoornissen Rintveld, een virtual reality-toepassing op basis van Oculus Rift inzetten voor onderzoek naar de lichaamsbeleving van mensen met anorexia nervosa.

Het onderzoek is een vervolg op een eerder onderzoek van dr. Anouk Keizer. Zij is post-doctoraal onderzoeker en verbonden aan de faculteit Sociale Wetenschappen, afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht. Keizer is gespecialiseerd op het gebied van anoxeria.

In het nieuwe onderzoek staat de vraag centraal hoe mensen met anorexia nervosa hun eigen lichaamsafmeting en lichaamsvorm beleven. Tijdens het onderzoek krijgen de proefpersonen een Oculus Rift op. Met behulp van deze virtuele bril zien ze niet hun eigen lichaam, maar een driedimensionaal model met een gezond gewicht. Vervolgens wordt het lichaam van de proefpersoon fysiek aangeraakt. Deze aanraking ziet de proefpersoon op dezelfde plek via de virtuele bril. Het idee is dat de hersenen de fysieke en virtuele aanraking tot één gebeurtenis integreren. Het gevolg kan zijn dat de patiënte het idee krijgt dat het virtuele lichaam haar eigen lichaam is.

In de toekomst is het denkbaar dat deze toepassing een bijdrage gaat leveren aan de behandeling van patiënten met anorexia. Daarnaast kan het onderzoek voor aanknopingspunten zorgen voor de behandeling van andere eetstoornissen met behulp van moderne technologie.

Anouk Keizer is voor de realisatie van de virtual reality-toepassing terechtgekomen bij de afdeling SMART Technologies van Ordina. Die is in staat om op slimme wijze nieuwe technologieën toepasbaar te maken in het dagelijks leven.

Volgens Stépan Breedveld, CEO Ordina, is de virtual reality-toepassing een mooi voorbeeld van innovatie in de zorg. "Met behulp van toegepaste technologie, zoals met deze Oculus Rift, probeert Ordina haar klanten te ondersteunen in onder meer gezondheid, werk en veiligheid. De mens staat daarbij centraal. Dit doen we vanuit onze missie Samen Duurzaam Innoveren, omdat we geloven dat dit de manier is om ervoor te zorgen dat ICT weer vóór mensen gaat werken."

]]>
Fri, 19 Sep 2014 23:21:31 +0200 Ordina ondersteunt onderzoek naar behandeling patiënten met anorexia http://executive-people.nl/item/516818/ordina-ondersteunt-onderzoek-naar-behandeling-patia-laquo-nten-met-anorexia.html&field=Foto1&width=165.jpg
AMS-IX, Booking.com en Brains Unlimited kanshebbers voor Nederland ICT Impact Award 2014 http://executive-people.nl/item/516812/ams-ix-booking-com-en-brains-unlimited-kanshebbers-voor-nederland-ict-impact-award.html Branchevereniging Nederland ICT maakt de genomineerden bekend voor de Nederland ICT Impact Award 2014, die op 30 september 2014 tijdens de Avond van de Digitale Economie zal worden uitgereikt. AMS-IX, Booking.com en Brains Unlimited zijn kanshebbers.

De Nederland ICT Impact Award wordt uitgereikt aan een project of organisatie die met behulp van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de Digitale Economie. Genomineerd zijn:

Booking.com: Met de website en mobiele apps van Booking.com kunnen consumenten zeer eenvoudig een hotelkamer of andere accommodatie boeken. Dat kan maanden van tevoren vanuit huis, of in een opwelling via de smartphone op een terrasje. Gebruikers kunnen hun hotel uitkiezen op prijs of het aantal sterren, maar Booking.com maakt het ook heel eenvoudig om ervaringen met elkaar te delen, wat bijdraagt aan de transparantie van de accommodatiemarkt.

AMS-IX: Het belangrijkste knooppunt binnen de Nederlandse internetinfrastructuur is de Amsterdam Internet Exchange. AMS-IX koppelt zo'n 650 netwerken van bijvoorbeeld vaste en mobiele internetproviders en datacenters aan elkaar. Gekeken naar het aantal netwerken dat AMS-IX met elkaar koppelt, is het de één na grootste IX ter wereld, op basis van verwerkte data zelfs de grootste. AMS-IX is een belangrijke reden voor de snelheid en stabiliteit van de Nederlandse internetinfrastructuur en draagt daarmee bij aan de Digitale Economie.

Brains Unlimited: Onderzoek naar het menselijk brein is belangrijk om ziektes als Alzheimer, Parkinson of epilepsie beter te leren begrijpen en te bestrijden en om inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Bij Brains heeft de ambitie om een Europees Centre of Excellence te creëren in high field MRI en neurowetenschappen. Een speciaal gebouw van Maastricht University huisvest drie krachtige hoogveld MRI-systemen, die enorme hoeveelheden data genereren. Brains Unlimited bevindt zich op het snijvlak van Healthcare, ICT en Big Data, waarbij ICT een belangrijke rol als process eneabler heeft.

]]>
Fri, 19 Sep 2014 17:04:21 +0200 AMS-IX, Booking.com en Brains Unlimited kanshebbers voor Nederland ICT Impact Award 2014 http://executive-people.nl/item/516812/ams-ix-booking-com-en-brains-unlimited-kanshebbers-voor-nederland-ict-impact-award.html&field=Foto1&width=165.jpg
Richtlijnen helpen zoekmachines verzoeken om 'vergeten te worden' te behandelen http://executive-people.nl/item/516767/richtlijnen-helpen-zoekmachines-verzoeken-om-vergeten-te-worden-te-behandelen.html Europese privacywaakhonden willen samen richtlijnen gaan opstellen om het 'recht om vergeten te worden' bij zoekmachines te ondersteunen. De richtlijnen moeten het voor partijen als Google eenvoudiger maken verzoeken van gebruikers die zoekresultaten willen verwijderen te behandelen.

Dit meldt persbureau Reuters. Het Europees Hof bepaalde in mei dat zoekmachines resultaten die niet langer relevant of schadelijke zijn in sommige gevallen op verzoek van betrokken personen moeten verwijderen. In de praktijk bezorgt dit zoekmachines veel werk. Zoekmachines moeten namelijk bij ieder verzoek opnieuw een afweging maken tussen het recht op individuele privacy en het recht van het publiek op informatie.

Archief
De nieuwe richtlijnen moeten uitkomst bieden. De richtlijnen moeten gaan dienen als een archief van eerder behandelde verzoeken, die daardoor als richtlijn kunnen dienen voor de behandeling van nieuwe verzoeken. De richtlijnen worden gecategoriseerd weergegeven, waardoor zoekmachines als Google eenvoudig een vergelijkbaar verzoek kunnen opzoeken om te zien hoe hier toen mee is omgesprongen.

De richtlijnen zijn naar verwachting in november van dit jaar klaar. Tot die tijd zullen zoekmachines dus per verzoek opnieuw de afweging moeten maken tussen het recht op privacy en het recht van het publiek op informatie.

]]>
Fri, 19 Sep 2014 14:58:42 +0200 Richtlijnen helpen zoekmachines verzoeken om 'vergeten te worden' te behandelen http://executive-people.nl/item/516767/richtlijnen-helpen-zoekmachines-verzoeken-om-vergeten-te-worden-te-behandelen.html&field=Foto1&width=165.jpg
CSA helpt bedrijven te profiteren van big data met richtlijnen http://executive-people.nl/item/516725/csa-helpt-bedrijven-te-profiteren-van-big-data-met-richtlijnen.html Big data is een markt die zich in een razend tempo ontwikkeld. Niet iedere data is echter gelijk. Hoe zouden bedrijven moeten omgaan met specifieke soorten data? De Cloud Security Alliance (CSA) wil bedrijven met richtlijnen helpen deze keuze eenvoudiger te maken en meer te profiteren van big data.

De Big Data Taxonomy Report beschrijft zes aspecten van big data: datadomeinen, computerinfrastructuur, storage-infrastructuur, analytics, visualisatie, security en privacy. Het rapport beschrijft de wijze waarop data met ieder aspect te maken heeft om managers inzicht te geven in de infrastructuurkeuzes die zij kunnen maken en de eisen die specifieke soorten data hieraan stellen. Ook wordt per domein bekeken wat voor soort architectuur nodig is om big data te kunnen opslaan, verwerken en analyseren.

Academische ideeën zijn realiteit geworden
De CSA wil bedrijven helpen wetenschappelijke kennis in te zetten in de dagelijkse praktijk. "De aanzienlijk toegenomen digitalisering van menselijke activiteiten en machine-to-machine communicatie in combinatie met grootschalige en goedkope hardware zorgen dat veel voorheen academische ideeën over parallelle en gedistribueerde computing realiteit zijn geworden. Ook moeten nieuwe overwegingen worden gemaakt om deze ideeën bruikbaarder te maken in toepassingen in het echte leven", legt Sreeranga Rajan, bestuurslid van de Big Data Working Group van CSA.

"Data is niet gelijk. We zien echter regelmatig dat gebruikers alle datacomponenten op vergelijkbare wijze behandelen, aangezien zij niet weten hoe zij problemen als latentie of de keuze tussen gestructureerde en ongestructureerde data moeten aanpakken", zegt Rajan. "We hopen dat dit rapport meer duidelijkheid geeft over de big data taxonomie en de kennis levert die gebruikers nodig hebben om betere beslissingen te nemen in hun eigen omgeving."

]]>
Fri, 19 Sep 2014 12:14:10 +0200 CSA helpt bedrijven te profiteren van big data met richtlijnen http://executive-people.nl/item/516725/csa-helpt-bedrijven-te-profiteren-van-big-data-met-richtlijnen.html&field=Foto1&width=165.jpg
11 vrouwen uit ICT-sector staan in de top 50 machtigste vrouwen http://executive-people.nl/item/516724/vrouwen-uit-ict-sector-staan-in-de-top-machtigste-vrouwen.html Vrouwen doen het goed in de ICT-sector. Van de top 50 meest machtige vrouwen van de wereld zijn 11 vrouwen werkzaam in de ICT-sector. Dit blijkt uit de Most Powerfull Women 2014-lijst die Forbes heeft gepubliceerd.

Ginny Rometty, algemeen directeur van IBM, is de meest machtige vrouw in de wereld. Het is voor het derde jaar op rij dat Rometty als meest machtige vrouw ter wereld wordt aangewezen. Meg Whitman, algemeen directeur van Hewlett-Packard, en Sheryl Sandberg, COO van Facebook, vullen de top 3 aan.

De volgende vrouwen komen op de lijst voor:

 • Ginni Rometty, CEO, algemeen directeur en lid van de Raad van Bestuur van IBM
 • Meg Whitman, CEO, algemeen directeur en lid van de Raad van Bestuur van Hewlett-Packard
 • Sheryl Sandberg, COO van Facebook
 • Safra Catz, CEO Oracle
 • Marissa Mayer, CEO en algemeen directeur van Yahoo
 • Ursula Burns, CEO en lid van de Raad van Bestuur van Xerox
 • Susan Wojcicki, CEO van YouTube
 • Renée James, algemeen directeur van Intel
 • Angela Ahrendts, Senior Vice President Retail en Online Stores bij Apple
 • Bridget van Kralingen, Senior Vice President Global Business Services bij IBM
]]>
Fri, 19 Sep 2014 09:45:41 +0200 11 vrouwen uit ICT-sector staan in de top 50 machtigste vrouwen http://executive-people.nl/item/516724/vrouwen-uit-ict-sector-staan-in-de-top-machtigste-vrouwen.html&field=Foto1&width=165.jpg
SAP koopt Concur voor 8,3 miljard dollar http://executive-people.nl/item/516721/sap-koopt-concur-voor-miljard-dollar.html SAP koopt softwareleverancier Concur Technologies uit Seattle voor 8,3 miljard dollar. Concur levert SaaS oplossingen voor het beheer van zakelijke reizen en entertainment kosten. Concur is ook eigenaar van TripIt, een mobiele reis organizer dat in 2011 werd aangekocht.

WK

]]>
Fri, 19 Sep 2014 02:57:32 +0200 SAP koopt Concur voor 8,3 miljard dollar http://executive-people.nl/item/516721/sap-koopt-concur-voor-miljard-dollar.html&field=Foto1&width=165.jpg
Rabobank vervangt Reader door Scanner met technologie van VASCO Data Security http://executive-people.nl/item/516716/rabobank-vervangt-reader-door-scanner-met-technologie-van-vasco-data-security.html Rabobank introduceert vanaf 18 september de Rabo Scanner als opvolger van de Random Reader. In de Rabo scanner zit de laatste technologie van Vasco Data Security om veilig online te bankieren. De Rabo Scanner is door de Rabobank ontwikkeld in nauwe samenwerking met klanten en Vasco.

De vervanging van 5,4 miljoen Random Readers zal gefaseerd gebeuren. Klanten kunnen de Reader blijven gebruiken tot ze de Rabo Scanner hebben ontvangen. Eind 2015 zullen de Random Readers vervangen zijn door Rabo Scanners. Klanten krijgen persoonlijk bericht van de Rabobank wanneer zij de Rabo Scanner ontvangen.

'De Rabo Scanner biedt klanten meer gebruiksgemak omdat er minder vaak codes ingevoerd hoeven te worden. De Rabo Scanner werkt anders dan de Random Reader. Op het scherm van de computer, tablet of smartphone van de klant verschijnt een kleurcode. Na het scannen van de kleurcode met de ingebouwde camera van de Rabo Scanner ziet de klant op het scherm van de Rabo Scanner wat hij ondertekent. Vervolgens genereert de Rabo Scanner een signeercode. De klant voert de signeercode in op computer, tablet of smartphone om de opdracht te ondertekenen.

Het uitleveren van de scanners duurt ongeveer anderhalf jaar, tot die tijd kunnen de beide apparaten naast elkaar gebruikt worden. Klanten hoeven zelf niets te doen, ze ontvangen automatisch bericht wanneer zij overgaan op de scanner. De eerste groep gebruikers ontvangt de Rabo Scanner op 18 september. Vanaf die datum wijzigen daarom de inlogschermen van Rabo Internetbankieren en Rabo Mobielbankieren, ook bij betalingen via iDeal krijgen klanten een ander inlogscherm te zien. 

WK

]]>
Fri, 19 Sep 2014 02:21:22 +0200 Rabobank vervangt Reader door Scanner met technologie van VASCO Data Security http://executive-people.nl/item/516716/rabobank-vervangt-reader-door-scanner-met-technologie-van-vasco-data-security.html&field=Foto1&width=165.jpg
IJsselland Ziekenhuis kiest voor door i³ groep beheerde storage omgeving http://executive-people.nl/item/516711/ijsselland-ziekenhuis-kiest-voor-door-ia-sup3-groep-beheerde-storage-omgeving.html i³ groep levert een beheerde EMC VNX Unified Storage omgeving aan IJsselland Ziekenhuis. Het IJsselland Ziekenhuis is een ziekenhuis met 390 bedden in Capelle aan den IJssel. Gert van Zuylen, coördinator systeembeheer, is met een team van ongeveer 10 mensen verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur van het ziekenhuis.

De samenwerking met i³ groep

Gert van Zuylen: “Binnen het ziekenhuis neemt het gebruik en belang van ICT steeds verder toe. Het IJsselland heeft als uitgangspunt steeds vaker afgebakende onderdelen uit te besteden. Wij hebben bewust de keuze gemaakt voor het opbouwen van brede kennis in huis om de regiefunctie over de ICT in te kunnen vullen. Daarbij werken wij nauw samen met betrokken, gespecialiseerde partners zoals i³ groep.”

Het IJsselland Ziekenhuis werkt al een aantal jaren samen met i³ groep. Zo heeft het ziekenhuis in het verleden een storage oplossing voor de PACS II omgeving bij i³ groep gekocht. Gert van Zuylen: “Gezien onze goede ervaringen was het logisch om i³ groep ook te betrekken bij de selectie van de storage omgeving voor ons nieuwe PACS systeem. In nauwe samenwerking met i³ groep hebben wij gekozen voor de VNX Unified Storage van EMC.”

Het project

Gert van Zuylen: “Collega’s vertelden me letterlijk dat deze installatie verrassend vlekkeloos is verlopen. Dat heeft i³ groep echt heel goed gedaan.

Voor de nieuwe EMC omgeving hebben we een CARE beheerovereenkomst met i³ groep gesloten inclusief aanvullende opties zoals CAREcheck, CAREupdate en CAREnoodhulp. Wij moesten wel wennen aan het uitbestede beheer, omdat we het beheer altijd zelf hebben gedaan. Maar mede dankzij de goede communicatie en korte lijnen met i³ groep verloopt dit soepel.”

De ervaringen met i³ groep

Gert van Zuylen: “De samenwerking verloopt heel prettig, het klikt echt goed met de mensen van i³ groep. Ook over zaken waar i³ groep niet direct verantwoordelijk is denken ze graag mee en helpen ze graag problemen oplossen. Dat is wat wij zoeken: een leverancier die ons probleem begrijpt en snel kan acteren als dat moet. We hebben helaas ook wel eens moeten ervaren dat dat niet altijd vanzelfsprekend is.

We hebben elke drie maanden contact met onze i³ groep service manager. De presales van i³ groep pikt regelmatig dingen op die bij onze situatie passen, zodat wij bij blijven met nieuwe ontwikkelingen. Dat is nog een sterk punt van i³ groep: je kunt met een gerust hart afstand nemen en zij regelen het op de achtergrond.”

Over het IJsselland Ziekenhuis

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is een algemeen regionaal ziekenhuis met 390 bedden. Het ziekenhuis heeft een buitenpolikliniek in Rotterdam Nesselande en een tweede buitenpolikliniek in Krimpen aan den IJssel. Meer dan 1500 medewerkers, 110 medisch specialisten en 220 vrijwilligers zetten zich in voor goede patiëntenzorg. In nauwe samenwerking met de ketenpartners streeft het ziekenhuis naar de juiste zorg op de juiste plaats, zo dicht mogelijk bij de patiënt. Maag-, darm- en leverzorg is het speerpunt van het IJsselland Ziekenhuis.  De zorg voor moeder en kind en de zorg voor (kwetsbare) ouderen zijn belangrijke prioriteiten.

]]>
Fri, 19 Sep 2014 01:26:49 +0200 IJsselland Ziekenhuis kiest voor door i³ groep beheerde storage omgeving http://executive-people.nl/item/516711/ijsselland-ziekenhuis-kiest-voor-door-ia-sup3-groep-beheerde-storage-omgeving.html&field=Foto1&width=165.jpg
Oracle oprichter Larry Ellison stopt als CEO en wordt CTO http://executive-people.nl/item/516700/oracle-oprichter-larry-ellison-stopt-als-ceo-en-wordt-cto.html Oracle-oprichter Larry Ellison stopt als ceo. Hij wordt cto en voorzitter van het bestuur. Bestuurders Safra Catz en Mark Hurd zijn aangesteld als co-CEOs. Catz en Hurd rapporteren nu aan de Oracle Board in plaats van direct aan Larry Ellison.

Verder verandert er niks aldus Ellison. Hij blijft betrokken bij het bedrijf en is verantwoordelijk voor software en hardware engineering. Hij wil nauw samenwerken met Catz en Hurd om verder te groeien.

Catz blijft verder verantwoordelijk voor productie, finance en juridische zaken. Hurd is verantwoordelijk voor verkoop, services en alle wereldwijde business units.

WK

]]>
Thu, 18 Sep 2014 23:18:45 +0200 Oracle oprichter Larry Ellison stopt als CEO en wordt CTO http://executive-people.nl/item/516700/oracle-oprichter-larry-ellison-stopt-als-ceo-en-wordt-cto.html&field=Foto1&width=165.jpg
Video: 'Klanten inspireren met BI' http://executive-people.nl/item/516697/video-klanten-inspireren-met-bi.html Bol.com maakt intensief gebruik van Business Intelligence om de operatie voortdurend te verbeteren. Het ultieme doel is om te komen tot een beleving op de site die klanten inspireert. BI Platform sprak met bol.com over hun BI-strategie.

]]>
Thu, 18 Sep 2014 15:34:31 +0200 Video: 'Klanten inspireren met BI' http://executive-people.nl/item/516697/video-klanten-inspireren-met-bi.html&field=Foto1&width=165.jpg
GAC verzorgt Microsoft Dynamics NAV 2015 implementatie voor Lenco http://executive-people.nl/item/516696/gac-verzorgt-microsoft-dynamics-nav-implementatie-voor-lenco.html GAC Business Solutions heeft als eerste Europese leverancier Microsoft Dynamics NAV 2015 geïmplementeerd. Sinds juli draait het Hi-Fi- en consumentenelektronica-merk Lenco de nieuwste versie van de bedrijfssoftware. NAV 2015 vereenvoudigt onder meer mobiel werken en geeft grotere toegang tot business intelligence met Power BI, aldus GAC Directeur Erik van Driel (foto).

Volgens ICT Specialist Peter Derks van Lenco is de overstap naar Microsoft Dynamics NAV 2015 een grote upgrade. "Helemaal super is het dashboard in combinatie met de workflows die door GAC zijn ontwikkeld. Daarmee kunnen we processen van het begin tot het einde volgen. We hebben ook een app laten bouwen en de verbeterde connectivity studio ingezet. NAV 2015 geeft ons meer grip op processen en meer inzicht in onze cijfers.”

Microsoft Dynamics NAV 2015 is de opvolger van NAV 2013 en bevat onder meer innovaties die mobiel en locatie-onafhankelijk werken faciliteren. Deze versie bevat multi-device ondersteuning voor mobiele apparaten en maakt het volgens GAC eenvoudiger om een BYOD (Bring Your Own Device) policy in te voeren en te ondersteunen. Via een moderne webclient kunnen gebruikers altijd vanaf een browser veilig met de bedrijfssoftware werken.

Power BI
Een tweede belangrijke vernieuwing in NAV 2015 zijn de Power BI gereedschappen waarmee beslissingen nog beter op de bedrijfsgegevens in de software te baseren zijn. Power BI is een krachtige toevoeging om NAV 2015 als business intelligence tool in te zetten. Met behulp van een viertal gespecialiseerde gereedschappen maakt Power BI het mogelijk om zelfs al bij kleinere ondernemingen maximale informatie uit Big Data te halen.

One Microsoft Dynamcis NAV 2015
De interface van Dynamics NAV 2015 is nog verder gelijk getrokken met andere toepassingen van Microsoft. Dat verhoogt de herkenbaarheid en maakt het eenvoudiger voor nieuwe gebruikers om snel de weg te vinden in de gereedschappen. Daarnaast ondersteunt deze versie One Microsoft zodat gebruikers met slechts één keer inloggen direct van NAV, SharePoint en Office gebruik kunnen maken. Gekoppeld aan de reeds bestaande rolgebaseerde interface, die schermen aanpast aan de taken van een gebruiker, is Dynamics NAV 2015 met minimale training door iedereen te gebruiken.

]]>
Thu, 18 Sep 2014 15:30:02 +0200 GAC verzorgt Microsoft Dynamics NAV 2015 implementatie voor Lenco http://executive-people.nl/item/516696/gac-verzorgt-microsoft-dynamics-nav-implementatie-voor-lenco.html&field=Foto1&width=165.jpg
Oracle: hoogste tijd voor enterprise mobility strategie http://executive-people.nl/item/516694/oracle-hoogste-tijd-voor-enterprise-mobility-strategie.html Volgens een wereldwijd onderzoek van Oracle toont aan dat werknemers over de hele wereld enthousiaster zijn dan ooit om op een mobiele, flexibele manier te kunnen werken. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hierdoor productiever zijn. De meerderheid van de organisaties heeft mobiel werken echter nog niet omarmd.

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers het risico lopen dat steeds meer medewerkers mobiel werken zonder hun input en begeleiding. Bedrijven hebben dan ook te maken met uitdagingen op het gebied van integratie en beveiliging. Om dit probleem aan te pakken, moedigt Oracle managers aan de rem los te laten en in plaats hiervan te garanderen dat mobiel werken efficiënt, veilig en volgens de regels van de organisatie geïmplementeerd wordt.

Oracle meldt de volgende onderzoeksfeiten:

Over de hele wereld omarmen werknemers het concept van mobiel werken en zij vinden dat ze hierdoor productiever zijn.

68 procent van de respondenten geeft aan liever op een mobiele, flexibele manier te werken.

Meer dan de helft (53 procent) vindt dat mobiel en flexibel werken hen productiever maakt.

Volgens werknemers zijn werkgevers echter minder enthousiast over de mobiele revolutie. Sommigen proberen actief een rem te zetten op het gebruik binnen hun organisatie.

Minder dan een kwart van de respondenten (24 procent) zegt dat zijn werkgever mobiel werken stimuleert.

21 procent van de respondenten geeft aan dat zijn werkgever actief probeert het aantal applicaties en de data die een werknemer kan benaderen vanaf zijn mobiele telefoon te beperken.

Ondanks het gebrek aan enthousiasme bij werkgevers toont het onderzoek ook aan dat het beperken van mobiel werken niet effectief is. Werknemers blijken zelf manieren te vinden om toch mobiele oplossingen op het werk te gebruiken.

Slechts achttien procent van de respondenten vindt dat zijn bedrijf datgene wat je met een mobiel apparaat kunt doen, effectief beheert.

Vijftien procent van de ondervraagden zegt zelf een manier gevonden te hebben om zijn mobiele apparaat te gebruiken voor werk, dus zonder hulp of tussenkomst van de werkgever.

Meer dan de helft (56 procent) geeft aan meer mobiel te werken dan twee jaar geleden.

Veertig procent denkt dat mobiliteit in de komende twee jaar nog meer geïntegreerd wordt in zijn werk.

]]>
Thu, 18 Sep 2014 15:19:04 +0200 Oracle: hoogste tijd voor enterprise mobility strategie http://executive-people.nl/item/516694/oracle-hoogste-tijd-voor-enterprise-mobility-strategie.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Omarmen van nieuwe technologieën zorgt voor betere bedrijfsresultaten' http://executive-people.nl/item/516687/omarmen-van-nieuwe-technologiea-laquo-n-zorgt-voor-betere-bedrijfsresultaten.html Het vroegtijdig omarmen van nieuwe technologieën leidt tot betere bedrijfsresultaten. Zogeheten 'IT pioneers', bedrijven die geloven in de voordelen van het gebruik van nieuwe technologieën, hebben een grotere kans in hun sector wat betreft omzetgroei en marktpositie een leidende rol te spelen dan bedrijven die nieuwe technologieën links laten liggen.

Dit blijkt uit het onderzoek 'The Digital Dividend: First Mover Advantage' van de Harvard Business Review Analytic Services in opdracht van Verizon Enterprise Solutions. 22% van de bedrijven geeft aan door de adoptie van nieuwe technologieën een omzetgroei van meer dan 30% te hebben gerealiseerd. Dit is twee keer zoveel als de groei die bedrijven die als 'volgers' worden geclassificeerd hebben gerealiseerd. Bedrijven die als 'terughoudend' worden getypeerd zagen hun omzet gemiddeld met zo'n 10% stijgen.

Innovatie en groei aandrijven
Van de 672 ondervraagde bedrijven wordt 34% gezien als 'IT pioneer', 35% als 'volger' en 30% als 'terughoudend'. 75% van de respondenten geeft aan IT te zien als een investering die helpt innovatie en groei aan te drijven. 54% van de IT pioneers stelt dat technologie een belangrijke wijziging heeft aangebracht in hun business modellen. 52% heeft de producten en diensten die zij leveren aangepast nadat nieuwe technologie werd omarmd.

Bedrijven gebruiken allerlei soorten technologie. 73% van de bedrijven maakt gebruik van de cloud, terwijl 61% mobiliteit in grote mate heeft omarmd. 83% van de organisaties zet social media en collaboratietools in, terwijl 20% veel gebruik maakt van M2M-oplossingen.

Continu innoveren
"Organisaties moeten continu innoveren om concurrenten voor te blijven. Dit onderzoek toont aan dat technologie een belangrijke drijfveer is voor bedrijfsgroei" zegt Tony Recine, chief marketing officer bij Verizon Enterprise Solutions. "Het onderzoek van HBR-Analytic Services toont aan dat de vijf belangrijke technologieën bedrijven helpen groei aan te drijven, nieuwe business modellen te ontwikkelen en de manier te veranderen waarop bedrijven interactie hebben met klanten. De waarde van deze nieuwe technologieën ligt echter niet wat zij in hun eentje kunnen realiseren, maar in hun gecombineerde kracht als holistische oplossing."

]]>
Thu, 18 Sep 2014 14:11:08 +0200 'Omarmen van nieuwe technologieën zorgt voor betere bedrijfsresultaten' http://executive-people.nl/item/516687/omarmen-van-nieuwe-technologiea-laquo-n-zorgt-voor-betere-bedrijfsresultaten.html&field=Foto1&width=165.jpg
Verkrijgen van inzichten uit big data blijkt grote uitdaging voor bedrijven http://executive-people.nl/item/516686/verkrijgen-van-inzichten-uit-big-data-blijkt-grote-uitdaging-voor-bedrijven.html Bedrijven lopen tegen allerlei uitdagingen aan op het gebied van big data. De belangrijkste uitdaging is het verkrijgen van inzichten uit big data, wat door 43% van de ondervraagde bedrijven als grootste uitdaging wordt genoemd. De slechte kwaliteit van verzamelde data is voor 23% van de organisaties de grootste uitdaging.

Dit blijkt uit onderzoek van Avention, leverancier van business information-oplossingen. IDG Connect ondervroeg voor het onderzoek 300 medewerkers van Amerikaanse organisaties. Naast het verkrijgen van inzichten uit big data en de slechte kwaliteit van data noemen organisaties ook andere uitdagingen. Denk hierbij aan:

 • Het werken met een overvloed van data (12%)
 • Overweg kunnen met de grote hoeveelheid databronnen (7%)
 • De tijd die het kost om een datalijst op te stellen beperken (5%)
 • Onnauwkeurige verouderde data filteren uit datasets (4%)
 • De tijd die wordt besteed aan databeheer ten opzichte van verkoop (7%)

Nauwkeurige data is niet voldoende
Simpelweg toegang hebben tot nauwkeurige data is voor bedrijven niet voldoende om hun bedrijfsvoering te verbeteren. De grootste uitdaging waar bedrijven mee te maken krijgen is dan ook beschikbare data op een dusdanige manier gebruiken dat de organisatie hierdoor groeit. Denk hierbij aan meer sales leads van goede kwaliteit, een hogere ROI op marketinguitingen en de mogelijkheid belangrijke trends te identificeren.

Avention waarschuwt bedrijven daarom niet alleen te focussen op de nauwkeurigheid van data en een aantal belangrijke stappen niet te vergeten. Bedrijven zouden een sterke datastrategie moeten implementeren en leren welke onderwerpen voor de strategische richting van de organisatie het meest relevant zijn. Ook zouden organisaties een oplossing moeten implementeren die big data op een manier aanlevert die zinvol is voor de Lines of Business.

Geïnformeerde beslissingen
Bedrijven geven aan vooral behoefte te hebben aan meer strategische informatie om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen over:

 • De nauwkeurigheid van data (66%)
 • Datainzichten (56%)
 • Manieren waarop sales cycles kunnen worden verbeterd (46%)
 • Uitgavenpatronen van klanten en risicoanalyses (46%)
 • Informatie over en inzichten in klanten (45%)
 • Voorspellende analyses over klanten (44%)

Het volledige rapport 'Big Data for Marketing & Sales: Data Accuracy to Business Impact' van Avention is hier te vinden.

]]>
Thu, 18 Sep 2014 12:32:46 +0200 Verkrijgen van inzichten uit big data blijkt grote uitdaging voor bedrijven http://executive-people.nl/item/516686/verkrijgen-van-inzichten-uit-big-data-blijkt-grote-uitdaging-voor-bedrijven.html&field=Foto1&width=165.jpg
Citrix neemt Virtual over http://executive-people.nl/item/516684/citrix-neemt-virtual-over.html Citrix neemt start up Virtual over, leverancier van een cloudgebaseerde virtualisatieplatform voor iOS en Android. Het team van Virtual, inclusief CEO en oprichter Chris Wade, gaat diverse innovaties doorvoeren in de Citrix mobile workspace applicaties en de infrastructuur. De verbeteringen vereenvoudigen het beheer van beveiliging voor applicaties, data, endpoints en netwerken.

Het team van Virtual gaat de Virtual-technologie toevoegen aan Citrix mobiel workspace applicaties en de infrastructuur. Dit maakt het voor zakelijke gebruikers eenvoudiger om directe en veilige toegang te krijgen tot applicaties, desktops, data en diensten vanaf alle devices en via alle netwerken.

Ontwikkelaars van mobiele apps en softwareleveranciers kunnen uitgebreidere en veilige apps ontwikkelen door ze te laten draaien op devices in de cloud die op dat moment nodig zijn. Dit betekent dat er minder test devices hoeven te worden onderhouden, waardoor de ontwikkelings- en testfasen goedkoper, schaalbaarder en beheersbaarder worden. Hierdoor kunnen er uitgebreidere testen worden gedaan op een breder scala aan devices.

 

]]>
Thu, 18 Sep 2014 11:40:15 +0200 Citrix neemt Virtual over http://executive-people.nl/item/516684/citrix-neemt-virtual-over.html&field=Foto1&width=165.jpg
iOS 8: Upgrade een iPhone of iPad pas als de IT-afdeling iOS 8 ondersteunt http://executive-people.nl/item/516683/ios-upgrade-een-iphone-of-ipad-pas-als-de-it-afdeling-ios-ondersteunt.html Een nieuw besturingssysteem voor de iPhone en iPad is gisteren door Apple beschikbaar gesteld. iOS 8 bevat een aantal nieuwe features, waaronder een reeks zakelijke features. Interessant dus voor zakelijke gebruikers. Werknemers die hun privé-apparaten echter op de werkvloer gebruiken (Bring Your Own Device) doen er verstandig aan niet direct te upgraden naar iOS 8. Niet iedere IT-afdeling ondersteunt op dit moment namelijk al iOS 8.

Adrian Kingsley-Hughes van ZDnet waarschuwt voor de gevolgen die een snelle upgrade naar iOS 8 voor werknemers kan hebben. Sommige IT-afdelingen zijn voorbereid en gebruiken software om BYOD-apparaten te beheren die al geschikt is voor iOS 8. Dit is echter zeker niet bij alle IT-afdelingen het geval. Sommige IT-afdelingen wachten nog op updates die noodzakelijk zijn om Mobile Device Management-software te voorzien van ondersteuning voor iOS 8.

Vraag voor de IT-afdeling
Werknemers doen er dan ook verstandig aan voordat zij iOS 8 installeren op hun iPhone of iPad bij de IT-afdeling van hun bedrijf na te vragen of iOS 8 al wordt ondersteund. Wie dit niet doet kan in een lastige situatie terecht komen. Het is namelijk niet mogelijk iOS 8 te downgraden naar iOS 7.1.2, de voorloper van iOS 8. Wie dus heeft geüpgraded naar iOS 8 zit vast op dit nieuwe besturingssysteem en zal dus moeten wachten tot de IT-afdeling iOS 8 ondersteunt.

De nieuwe iPhone van Apple, de iPhone 6, wordt standaard geleverd met iOS 8. Werknemers die hun smartphone willen upgraden naar dit nieuwe model doen er dus eveneens verstandig aan vooraf te controleren of iOS 8 binnen hun bedrijf al wordt ondersteund. De iPhone 6 kan vanaf 26 augustus bij Apple worden besteld.

Bron: ZDnet 

]]>
Thu, 18 Sep 2014 11:36:19 +0200 iOS 8: Upgrade een iPhone of iPad pas als de IT-afdeling iOS 8 ondersteunt http://executive-people.nl/item/516683/ios-upgrade-een-iphone-of-ipad-pas-als-de-it-afdeling-ios-ondersteunt.html&field=Foto1&width=165.jpg
OpenStack Conference Benelux Editie trekt honderden inschrijvingen http://executive-people.nl/item/516631/openstack-conference-benelux-editie-trekt-honderden-inschrijvingen.html Fairbanks en Dupaco Distribution organiseren als Founding Partner op 19 september 2014 in ‘t Spant! in Bussum de eerste officiële OpenStack Conference Benelux Editie. Op dit evenement kunnen beslissers, ontwikkelaars, beheerders en gebruikers van OpenStack Cloud Software zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen en praktische toepassingen van OpenStack Cloud Software. Inmiddels hebben zich honderden mensen zich ingeschreven.
 
OpenStack is een groeiend Open Source-project met als doel dat alle organisaties, onafhankelijk van omvang, budget, hardware platform en huidige aanwezige management tooling, kunnen bouwen aan een eigen public of private cloud.
 
Gedurende deze informatieve dag kunnen bezoekers OpenStack-gerelateerde presentaties (zowel plenair als private) bijwonen van gerenommeerde vendoren als Red Hat, SUSE, EVault, Dell Software, Cloud VPS, Splendid Data en anderen. Daarnaast krijgen bezoekers de mogelijkheid om op de zogenoemde Informatiemarkt te netwerken of demo’s te bezichtigen bij de diverse stands.
 
In de Benelux is een OpenStack-evenement van deze grootte uniek, aldus Ruud Harmsen (foto), Directeur van Fairbanks. hij is enthousiast over de voorbereidingen: “Al sinds 2011 hebben meerdere consultants van ons zich verdiept in OpenStack. Samen met de NASA en Rackspace hebben we al meerdere private clouds gebouwd en inmiddels ook in Nederland al klanten op dit platform ontsloten. Met de OpenStack Foundation, met wie wij zeer nauwe banden onderhouden, hebben wij tijdens de wereldwijde OpenStack Summit in Hong Kong besloten dit jaarlijks terugkerend onafhankelijke event op te zetten. Samen met Dupaco, die veel samenwerkingen kent met verschillende vendoren en natuurlijk een hoge bekendheid geniet in de Open Source wereld, zijn wij van mening een uiterst professioneel en informatief event te kunnen organiseren”.
 
Ook Erik Monninkhof (foto), Directeur van Dupaco Distribution, is positief over de ontwikkelingen: “OpenStack wordt gezien als het operating platform van de toekomst. In combinatie met de Open Source-opzet en de oneindige lijst van marktleiders die zich inmiddels hebben geschaard achter het product, heeft Dupaco Distribution B.V. het partnerkanaal bij uitstek om een volgende stap te zetten voor OpenStack in de Nederlandse markt."
 
Vandaag (21 mei d.d.) is officieel het registratieproces gestart. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via http://www.openstack.nl/OpenStack_Benelux_2014

]]>
Thu, 18 Sep 2014 07:59:55 +0200 OpenStack Conference Benelux Editie trekt honderden inschrijvingen http://executive-people.nl/item/516631/openstack-conference-benelux-editie-trekt-honderden-inschrijvingen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Dutch IT-channel Cup 2014 is wederom een succes http://executive-people.nl/item/516682/dutch-it-channel-cup-is-wederom-een-succes.html De Dutch IT-Channel Cup 2014 is succesvol verlopen. Op dinsdag 16 september kwamen rond 130 channel partners samen om te golfen en te netwerken op het golfterrein van Prise D'eau Golf in Tilburg.

De ochtend begon met een presentatie van Willie Appel en Danny Frietman over groeikansen in het kanaal. De meeste groei zit in cloud zoals IaaS. Daarna was het tijd om lekker te golfen. Gedurende dag werd de dorst gelest met water en frisdanken. Ook werden de golfers getrakteerd op verse broodjes vis, wijn, kaviaar en wodka. Aan het eind van de dag was er een borrel met een walking dinner. Kijk voor foto's op de Facebook pagina van Dutch IT-channel.

Het Dutch IT-channel team reikte namens Rob de Kleijnen en Witold Kepinski de prijzen uit. De winnaars zijn:  

Team Prijs is wisselbokaal: 

Team Exclusive Networks – KPN

Clinic:

Alle deelnemers medaille  en overall winnaar Ellen van Gaalen (Tectrade)

Winnaar hoge handicap categorie:

1e  van Team Exclusive Networks – KPN  Warner Nedermeijer

2e van Team OKI Systems Jeffry Hoonakker

3e van Team OKI Systems Joost de Corti

Winnaar Lage handicap categorie:

1e van Team Aruba Networks Joris Kroes

2e van team REASONNET Jan Hendrik Kist

3e van team Exclusive Networks – KPN Peter van de Kreeke

De organisatie bedankt alle spelers en sponsoren voor het mogelijk maken van de tweede editie van de Dutch IT Chanel Cup 2014. Bekijk de foto's op de Facebook pagina van Dutch IT-channel. 

]]>
Wed, 17 Sep 2014 17:07:34 +0200 Dutch IT-channel Cup 2014 is wederom een succes http://executive-people.nl/item/516682/dutch-it-channel-cup-is-wederom-een-succes.html&field=Foto1&width=165.jpg
Taylor Rhodes wordt ceo van Rackspace http://executive-people.nl/item/516681/taylor-rhodes-wordt-ceo-van-rackspace.html Rackspace, een Texaaanse managed cloud specialist met wereldwidje diensten, heeft Taylor Rhodes met onmiddellijke ingang benoemd tot Chief Executive Officer en lid van de raad van bestuur. Daarnaast zal het bedrijf zichzelf niet verkopen of laten fuseren met een andere partij.

Rhodes is al jaren werkzaam bij Rackspace en heeft sinds 2007 diverse leidinggevende posities gehad binnen de organisatie, waaronder een aantal functies waarbij hij direct verantwoordelijk was voor het leveren van Rackspace’s Fanatical Support aan klanten wereldwijd. Taylor behoudt tevens zijn voorgaande functie als President en blijft verantwoordelijk voor alle activiteiten buiten de Verenigde Staten. Graham Weston, mede-oprichter van Rackspace, die sinds februari de functie van CEO en voorzitter vervulde is vanaf nu non-executive voorzitter van de raad van bestuur.

Fanatical Support

Rhodes ging in 2007 aan de slag bij Rackspace en was verantwoordelijk voor het leveren van Fanatical Support aan de meer dan duizend grootste en meest complexe klanten. Sinds februari 2014 was Rhodes president. Daarvoor had hij de functie van Senior Vice President en Chief Customer Officer en was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop- en Fanatical Support-organisaties. Hij werkte nauw samen met product- en marketingteams aan de ontwikkeling van de managed service-strategie. Hij was met name verantwoordelijk voor de groei van de hybride cloud, open- en standaardtechnologieën en Fanatical Support.

Rhodes was eerder Senior Vice President en Managing Director international, waar hij verantwoordelijk was voor de groei binnen Europa, Azië en Australië en hielp hij bij de introductie van Rackspace Enterprise Services.

Voordat hij bij Rackspace aan de slag ging werkte Rhodes in verschillende functies bij EDS en diende hij als officier bij de Amerikaanse Marine. Rhodes haalde een MBA aan de universiteit van North Carolina.

WK

]]>
Wed, 17 Sep 2014 16:23:36 +0200 Taylor Rhodes wordt ceo van Rackspace http://executive-people.nl/item/516681/taylor-rhodes-wordt-ceo-van-rackspace.html&field=Foto1&width=165.jpg
Trend Micro blokkeert Android-malware voordat deze geïnstalleerd is http://executive-people.nl/item/516680/trend-micro-blokkeert-android-malware-voordat-deze-gea-macr-nstalleerd-is.html Trend Micro introduceert introduceert de nieuwste versie van zijn Trend Micro Mobile Security, een beveiligingsoplossing voor consumenten die werken met iOS en Android. De nieuwe versie van de oplossing is in staat malafide Android-apps te blokkeren voordat deze zijn geïnstalleerd op een mobiel apparaat.

De nieuwe aanpak voorkomt veel ellende. Het blokkeren van malware voordat deze geïnstalleerd is voorkomt dat het mobiele apparaat kan worden geïnfecteerd met malware. Trend Micro is de eerste leverancier die een dergelijke feature aanbiedt. Mobile Security voor Android bevat daarnaast ook nieuwe functionaliteiten die helpen de batterijduur te verlengen en het geheugen te optimaliseren, zodat gebruikers het optimale kunnen halen uit hun mobiele apparaat.

Nieuwe features
Trend Micro heeft een aantal functionaliteiten toegevoegd aan Mobile Security for Android om de prestaties en privacy van het mobiele apparaat verder te optimaliseren, waaronder:

 • Batterijstatus en optimalisatie: deze functionaliteit maximaliseert de batterij door niet essentiële achtergrondprocessen stop te zetten. Daarnaast geeft Mobile Security ook precies weer hoeveel tijd de batterij nog mee gaat en hoeveel tijd er nodig is om de batterij weer volledig op te laden.
 • Smart Power Saver: beheert de netwerkconnectie en schakelt deze zo nodig uit wanneer deze niet gebruik wordt om de batterij te sparen.
 • Geheugenstatus en optimalisatie: helpt gebruikers om geheugen en de processor vrij te maken, door het stopzetten van niet essentiële processen. Daarnaast geeft deze functionaliteit inzicht in de hoeveelheid en het percentage vrij geheugen dat beschikbaar is.
 • Geschiedenis cleaner: deze functionaliteit verwijdert oude bestanden om zo de privacy van de gebruiker optimaal te beschermen. De functionaliteit laat daarnaast het aantal history records per app zien, zodat de gebruiker dit inzichtelijk heeft en met één druk op de knop kan beslissen om de bestanden te verwijderen. Deze functie is met name geschikt voor mobiele apparaten die worden gedeeld.

Overige features
Trend Micro Mobile Security is daarnaast uitgerust met antivirus, privacy scanner, safe surfing-functionaliteit, lost device protection (functionaliteit die het mogelijk maakt om je telefoon op afstand te traceren, vergrendelen en eventueel te wissen), back-up en restore, privacy scanner voor Facebook en call- en text blocking om ongewenste telefoontjes en berichten te blokkeren.

“Alle andere security apps kunnen malware alleen detecteren nadat een bepaalde app geïnstalleerd is vanuit Google Play. Dit zorgt ervoor dat apps vaak de kans krijgen al schade aan te richten of persoonlijke data van de gebruiker te stelen voordat een malware scanner ze detecteert", vertelt Khoi Nguyen, head of consumer mobile van Trend Micro. “Als eerste app wereldwijd die wel de mogelijkheid biedt apps te scannen alvorens ze zijn geïnstalleerd, zal Mobile Security de data van gebruikers beter beschermen. Daarnaast zorgen de nieuwe functionaliteiten ervoor dat gebruikers ook meer uit hun telefoon kunnen halen door bijvoorbeeld de batterijduur te verlengen en het geheugen te optimaliseren.”

Trend Micro Mobile Security for iOS
Ook de mobiele beveiligingsapp voor de iPhone, iPad en iPod touch is verbeterd. Trend Micro Mobile Security for iOS bevat een dataverbruiksmonitor om gebruikers te helpen hun dataverbruik en kosten te beheren. Trend Micro Mobile Security’s Data Usage Monitor stuurt gebruikers een notificatie wanneer ze bijna hun datalimiet overschrijden. De app biedt gebruikers dagelijks en manadelijks inzicht in het dataverbruik om gebruikerspatronen inzichtelijk te maken en dataverbruik te verminderen. Trend Micro Mobile Security bevat verder features als SafeSurfing, dat beschermt tegen gevaarlijke website, Lost Device Protection om een verloren apparaat te lokaliseren, Privacy Scanner voor Facebook, beveiliging voor antivirus en jailbreak bescherming en Backup & Restore van het adressenboek.

]]>
Wed, 17 Sep 2014 16:12:04 +0200 Trend Micro blokkeert Android-malware voordat deze geïnstalleerd is http://executive-people.nl/item/516680/trend-micro-blokkeert-android-malware-voordat-deze-gea-macr-nstalleerd-is.html&field=Foto1&width=165.jpg
Gartner: '73% van de bedrijven investeert in big data' http://executive-people.nl/item/516637/gartner-van-de-bedrijven-investeert-in-big-data.html Big data is populair. 73% van de organisaties heeft op dit moment in big data geïnvesteerd of is van plan dit in de komende twee jaar te doen. Dit is aanzienlijk meer dan de 64% die in 2013 in big data had geïnvesteerd of ging investeren.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Gartner. Steeds minder bedrijven laten big data links liggen. Het aantal organisaties die aangeeft geen plannen te hebben voor big data-gerelateerde investeringen is van 31% in 2013 teruggelopen naar 24% in 2014.

Noord-Amerika gaat aan de leiding
"Noord-Amerika blijft wat betreft big data investeringen aan de leiding. 47% van de organisaties in deze regio geeft aan in big data te investeren, een stijging ten opzichte van de 37,8% in 2013", zegt Nick Heudecker, onderzoeksdirecteur bij Gartner. "Ook in alle andere regio's is in de laatste jaren echter meer geïnvesteerd."

De toegenomen investeringen in big data heeft echter niet geleid tot een toename van het aantal geïmplementeerde big data-projecten. Net als in 2013 wordt veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van strategieën en het opzetten van zowel pilots als experimentele projecten.

Jaar van experimenteren
"Vorig jaar zeiden we dat 2013 voor big data het jaar van experimenteren en eerste implementaties was", legt Heudecker uit. "Dit is in 2014 niet veranderd. In 2013 gaf slechts 8% van de organisaties aan big data-projecten te hebben geïmplementeerd in hun productie. Dit percentage is in 2014 gestegen tot 13%. Ondanks dit relatief lage percentage is dit toch een forse toename. De daling van 6% in het aantal organisaties dat nog steeds kennis verzameld over big data en de stijging van 7% in het aantal pilots en experimenten geeft aan dat de kennis over big data en de bereidheid big data-kansen te onderzoeken evolueert."

Gartner blijft sterke investeringen en geplande investeringen zien in alle verticale industrieën. Communicatie en media blijft aan de leiding gaan. 53% van de organisaties in deze sectoren hebben al geïnvesteerd in big data, terwijl 33% aangeeft dit in de komende twee jaar van plan te zijn.

]]>
Wed, 17 Sep 2014 14:11:19 +0200 Gartner: '73% van de bedrijven investeert in big data' http://executive-people.nl/item/516637/gartner-van-de-bedrijven-investeert-in-big-data.html&field=Foto1&width=165.jpg
Veel medewerkers beantwoorden e-mail tijdens vergaderingen http://executive-people.nl/item/516635/veel-medewerkers-beantwoorden-e-mail-tijdens-vergaderingen.html Veel medewerkers blijken het niet zo nauw te nemen met vergaderetiquette. Medewerkers zijn tijdens vergaderen regelmatig bezig met andere dingen. Dit terwijl een ruim een kwart van de HR-managers dit onaanvaardbaar vindt. Dit blijkt uit onderzoek van recruiteringsbureau Robert Half onder 200 Belgische HR-managers.

68% van de HR-managers stelt dat het vaak voorkomt dat medewerkers tijdens vergaderingen zakelijke en/of persoonlijke e-mails lezen en beantwoorden via mobiele apparaten. Ruim een kwart van de HR-managers (26%) ergert zich hieraan en stelt dat dit onaanvaardbaar is. Deze groep is van mening dat e-mailapparaten tijdens een vergadering moeten uitstaan en/of helemaal niet in de vergaderzaal thuis horen.

Dringende mailtjes beantwoorden
41% staat minder negatief tegenover het beantwoorden van e-mail tijdens vergaderingen. Deze groep stelt dat medewerkers tijdens een wel e-mails mogen lezen en beantwoorden, maar alleen indien het bericht dringend is.

“Elk bedrijf heeft een andere etiquette die geldt tijdens vergaderingen, maar in het algemeen is het best geen e-mails te lezen en te beantwoorden tijdens een meeting. Niet enkel kunnen medewerkers hiermee het signaal geven dat ze niet geïnteresseerd zijn in wat er gezegd wordt, ze verliezen ook vaak een stuk van de inhoud van de gesprekken. Geëngageerd zijn tijdens vergaderingen verhoogt ook sterk de productiviteit van het team”, zegt Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Benelux.

Tips
Robert Half heeft een aantal tips die medewerkers helpen tijdens vergaderingen e-mail even niet te hoeven beantwoorden:

 • Zet een out of office aan als je in vergadering gaat, zo weet iedereen dat je even niet bereikbaar bent en ook niet kan antwoorden
 • Breng collega’s op de hoogte en vraag hen eventuele dringende zaken over te nemen
 • Schakel het geluid van je telefoon uit en steek je toestel weg
 • Indien een email of een telefoontje niet kan wachten: ga even buiten en excuseer je
]]>
Wed, 17 Sep 2014 12:24:05 +0200 Veel medewerkers beantwoorden e-mail tijdens vergaderingen http://executive-people.nl/item/516635/veel-medewerkers-beantwoorden-e-mail-tijdens-vergaderingen.html&field=Foto1&width=165.jpg
Exact en KPN: 'Financiële administratie van het mkb kan veel efficiënter' http://executive-people.nl/item/516633/exact-en-kpn-financia-laquo-le-administratie-van-het-mkb-kan-veel-efficia-laquo-nter.html Het mkb ervaart veel rompslomp rond financiële administratie. Ruim een derde van de ondernemers noemt het efficiënter maken van deze administratie de grootste uitdaging, nagenoeg gelijk met vorig jaar. 45% van de ondernemers overweegt financiële zaken in de cloud onder te brengen om de efficiëntie van de financiële administratie te verhogen. Met een boekhoudoplossing in de cloud denkt men altijd de stand van zaken te kunnen raadplegen. Dit blijkt uit de MKB Cloud Barometer 2014 van Exact en KPN.

Mkb-ondernemers hebben niet alleen de behoefte de financiële administratie sneller te maken, maar ook goedkoper. Een kwart van de respondenten geeft aan dat financiële administratie te veel waardevolle tijd en geld kost. De administratieve druk rond de boekhouding is voor 29% van de mkb'ers een bron van zorgen. Vooral het onvermogen administratieve zaken tijdig af te ronden is hiervoor vooral aanleiding (34%). De snelheid waarmee klanten betalen kan voor 24% van de ondernemers de stress verlichten.

Boekhouding is populaire cloudapp
Boekhouding is de meest populaire bedrijfsapplicatie in de cloud. Ongeveer een kwart van de mkb-ondernemers maakt hier op dit moment gebruik van. 12% overweegt een dergelijke cloudoplossing in gebruik te nemen. Onder andere de dalende IT-uitgaven voor software, hardware en/of diensten verklaren volgens het onderzoek de populariteit van de inzet van cloudoplossingen.

Sebastiaan de Jong, Business Director Cloud Solutions bij Exact: “Ik ben behoorlijk geschrokken van de uitkomsten van het onderzoek. Ondernemers komen door inefficiënte financiële administratie niet meer toe aan waar ze goed in zijn: ondernemen. Terwijl de cloud juist veel voordelen biedt om de boekhouding makkelijker te maken. Het is dan heel eenvoudig online samen te werken, zowel met collega’s als de accountant. Iedereen heeft altijd en overal dezelfde actuele bedrijfsgegevens bij de hand op basis waarvan beslissingen genomen kunnen worden. Wij blijven dus ons best doen mkb-ondernemers erop te wijzen hoe ze de zaak op orde kunnen houden door snel en efficiënt te boekhouden in de cloud.”

]]>
Wed, 17 Sep 2014 11:13:57 +0200 Exact en KPN: 'Financiële administratie van het mkb kan veel efficiënter' http://executive-people.nl/item/516633/exact-en-kpn-financia-laquo-le-administratie-van-het-mkb-kan-veel-efficia-laquo-nter.html&field=Foto1&width=165.jpg
SAP en Panasonic analyseren voetbalwedstrijden real-time http://executive-people.nl/item/516632/sap-en-panasonic-analyseren-voetbalwedstrijden-real-time.html Panasonic gaat video- en trackingsoftware toevoegen aan SAP Match Insights: de sport analytics-oplossing van SAP die in samenwerking met de Duitse voetbalbond is ontwikkeld voor het WK voetbal 2014 in Brazilië. Hiermee kunnen coaches en trainers big data analyseren en de prestaties van hun team naar een hoger niveau tillen. Daarnaast bieden de twee organisaties door middel van real-time videoanalyse via SAP HANA een alternatief voor de zogenaamde sensormethode. Het dragen van sensoren op scheenbeschermers voor het vastleggen van gegevens is immers tijdens officiële wedstrijden verboden. Het maken van video-opnamen is wel toegestaan zolang het de spelers niet stoort.

 De ultra-wide-angle-camera van Panasonic registreert alle benodigde data door wel tot 1.000 posities per seconde op te nemen. Bij een wedstrijd komt dit neer op circa 60 miljoen posities. Via het real-time samenvoegen van de opgenomen beelden ontstaat een groot panoramisch beeld (64:9) dat de actie op het veld vastlegt. De software herkent hierbij de spelers die bij een bepaalde actie betrokken zijn. Door het geautomatiseerd plaatsen van zoektermen bij deze acties, kan de coach de situatie eenvoudig terugvinden in de database en hier zijn beslissingen op baseren.

 Real-time

De speciale camera wordt opgehangen aan de dakconstructie van het stadion en stuurt de real-time video-opnamen naar een computer met Panasonic-software. Die software detecteert en verzamelt locatiegegevens van de spelers en de bal. Dit zijn echter nog onbewerkte verzamelde gegevens. Daarom stuurt de software de data automatisch door naar de analytics-oplossing van SAP. Met behulp van het SAP HANA-platform worden de bewegingen van iedere speler en de bal zeer nauwkeurig in real-time geanalyseerd.

Trainer Joachim Löw maakte tijdens het WK in Brazilië succesvol gebruik van de analysesoftware. Hij en teammanager Oliver Bierhoff bezorgden die Mannschaft immers de wereldtitel. Dit deden zij door de trainingen in te richten en speltechnieken aan te passen op basis van de vergaarde informatie uit big data-analyse.

]]>
Wed, 17 Sep 2014 11:03:33 +0200 SAP en Panasonic analyseren voetbalwedstrijden real-time http://executive-people.nl/item/516632/sap-en-panasonic-analyseren-voetbalwedstrijden-real-time.html&field=Foto1&width=165.jpg
ICT-manager maakt zich zorgen rond complexiteit rond strategische planning ... http://executive-people.nl/item/516628/ict-manager-maakt-zich-zorgen-rond-complexiteit-rond-strategische-planning-datacenter-infrastructuur.html Uit een nieuw onafhankelijk onderzoek onder Europese ICT-managers in opdracht van Colt Technology Services blijkt dat de complexiteit rond de strategische planning van de datacenter-infrastructuur bedrijven op grote schaal zorgen baart. Het enquêterapport ‘Planning Anxiety’ geeft aan dat 70 procent van alle ICT-managers zich zorgen maakt over de complexiteit van de datacenter-planning. In Nederland lag dit percentage aanmerkelijk lager op 41 procent.

Voor veel respondenten resulteert de complexiteit in een bepaald mate van bezorgdheid over de planning van de datacenter-strategie. Als gevolg hiervan besteden ICT-managers onevenredig veel tijd aan deze planning. Volgens het enquêterapport maakt 90 procent van alle ICT-managers zich zorgen over de datacenter-planning en zijn deze zorgen van invloed op hun werk. Meer dan de helft (54 procent) zegt meer tijd aan de planning te besteden dan eigenlijk zou moeten. Bijna de helft van alle Nederlandse ICT-managers die zich zorgen maken over de datacenter-planning, is van mening dat ze meer tijd aan deze taak besteden dan strikt noodzakelijk is.

De beveiliging blijkt de belangrijkste bron van bezorgdheid. 64 procent van de respondenten noemt de beveiliging als het belangrijkste aandachtspunt tijdens de planning van de datacenter-infrastructuur. Beveiligingsincidenten als gevolg van een computervirus of een aanval op het netwerk baren de grootste zorgen (36%). In Nederland valt een vergelijkbaar beeld te zien. Wat de zorgen rond de beveiliging betreft, komen menselijke fouten echter op de eerste plaats (28 procent).

ICT-managers die van plan zijn om hun activiteiten uit te breiden naar het buitenland noemden problemen met de regelgeving – gedefinieerd als ‘beperkende en onbekende wetgeving’ – als het grootste struikelblok (33 procent). Technische migraties kwamen op de tweede plaats (28 procent). In Nederland had 38 procent van de respondenten hun activiteiten nog niet naar het buitenland uitgebreid. Alleen het Verenigd Koninkrijk (35 procent) en België (35 procent) kwamen hierbij in de buurt. 22 procent van de Nederlandse respondenten zei geen problemen te hebben ondervonden tijdens de uitbreiding van hun datacenter-activiteiten naar het buitenland.

Ben Timmer, Country Operations Manager Nederland en Belgie bij Colt: “Het datacenter vormt een fundamenteel onderdeel van de infrastructuur van elke grote onderneming. Voor ICT-managers is het afstemmen van de datacenter-strategie op de veranderende bedrijfsbehoeften een constant gevecht. Hierbij moeten zij een scala aan strategische en bedrijfskritische factoren met elkaar in balans brengen. Voor bedrijven is het daarom van cruciaal belang om te zorgen voor een vereenvoudiging van hun volledige ICT-infrastructuur, en die van het datacenter in het bijzonder.”

Uit een ander onderzoeksrapport van Colt blijkt de omvang van de datacenter-uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd. 90 procent van alle ICT-besluitvormers is van mening dat de infrastructuur van hun datacenter de komende twee jaar moet worden opgewaardeerd om in de toekomstige bedrijfsbehoeften te kunnen voorzien. Steeds meer ICT-managers zullen daarom een beroep doen op betrouwbare externe partijen die hen in staat stellen om voor de broodnodige vereenvoudiging te zorgen, de flexibiliteit te vergroten en de risico’s terug te dringen.

Datacenter-colocatie is een effectieve oplossing voor ICT-managers die de planning van hun datacenterstrategie willen vereenvoudigen en voor een reductie willen zorgen van de pijnpunten en tijdsbeperkingen die dit proces met zich meebrengt. 79 procent van de ICT-managers die voor colocatie hadden gekozen, zei dat ze er redelijk tot veel vertrouwen in hadden dat deze colocatiestrategie in hun bedrijfsbehoeften zal voorzien. Volgens het Planning Anxiety-rapport is daarmee sprake van een ‘vertrouwensparadox.’

Conflicten met leveranciers en klanten kunnen echter een potentieel obstakel vormen voor een bredere inzet van colocatie. Meer dan twee derde (69 procent) van de respondenten noemde problemen met de contracten van hun datacenter-leveranciers als een belangrijk punt van zorg.

Timmer: “ICT-managers en datacenter-beheerders zullen steeds vaker op zoek moeten gaan naar strategische partners. Deze samenwerkingen maken het mogelijk om uitgaande van de huidige situatie de risico’s op de middellange tot lange termijn te reduceren. Dit biedt ICT-managers de mogelijkheid om oplossingen snel aan te passen. Het stelt ICT-afdelingen in staat om een beroep te doen op specialistische expertise ten aanzien van de beveiliging en de veerkracht van het datacenter. ICT-beslissers doen er verder goed aan om gebruik te maken van de aanvullende diensten met toegevoegde waarde die sommige colocatie-providers aanbieden. Ze hebben behoefte aan een partner die zowel in het binnen- als buitenland met hen mee kan groeien. Dit zal een einde maken aan de zorgen rond de regelgeving en de onzekerheid die gepaard gaan met het betreden van nieuwe markten. Het is geruststellend om te zien dat zoveel respondenten de strategische keuze voor colocatie hebben gemaakt en er vertrouwen in hebben dat dit hen in staat zal stellen om hun zakelijke doelstellingen te realiseren.”

 

]]>
Wed, 17 Sep 2014 10:45:28 +0200 ICT-manager maakt zich zorgen rond complexiteit rond strategische planning datacenter-infrastructuur http://executive-people.nl/item/516628/ict-manager-maakt-zich-zorgen-rond-complexiteit-rond-strategische-planning-datacenter-infrastructuur.html&field=Foto1&width=165.jpg
Schiphol Parking verbetert diensten met online Klantfeedback http://executive-people.nl/item/516627/schiphol-parking-verbetert-diensten-met-online-klantfeedback.html Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en was in 2013 met 52,6 miljoen passagiers de op drie na drukste luchthaven van Europa. Er naast de logistiek die komt kijken bij de vluchten ook een enorme grond-operatie aanwezig om de doorstroom van alle passagiers, bagage en vracht in goede banen te leiden.

Het centraal gelegen vliegveld ligt zo’n negen kilometer van Amsterdam en is goed aangesloten op het Nederlandse wegennet. Hierdoor blijft vervoer met de auto populair voor veel mensen die via Schiphol vliegen. De officiële parkeerfaciliteiten van Schiphol zijn gemakkelijk in gebruik en worden aangeboden tegen sterk concurrerende prijzen.

Behoefte
Er is een sterk variërend aanbod om van en naar Schiphol te reizen. Zo heeft de NS een station onder de terminal met verbindingen naar alle grote steden. Daarnaast zijn er naast Schiphol Parking ook onafhankelijke aanbieders op het gebied van parkeerfaciliteiten, diverse busverbindingen, taxi’s, en andere particuliere vervoersdiensten.

De website van Schiphol Parking is de belangrijkste bron van verkoop voor de parkeerdiensten van Schiphol. Daarom moedigt Schiphol het gebruik van het platform sterk aan, om er zeker van te zijn dat klanten en potentiële klanten online op de juiste manier geholpen en gestimuleerd worden om online de parkeerproducten af te nemen.

Na een re-design van het online booking systeem wilde Schiphol achterhalen hoe bezoekers het nieuwe platform ervaren en er zeker van zijn dat eventuele problemen zo snel mogelijk gesignaleerd en opgelost konden worden.

De oplossing
Om een beter beeld te krijgen van de reacties van klanten op het nieuwe systeem klopte Schiphol aan bij Mopinion, leverancier van klantfeedback software. Joost Schafrat, Transport Adviseur bij Schiphol Parking, legt uit: “We zijn onder de indruk van de flexibiliteit van Mopinion, en de manier waarop zij online relevante inzichten boven water kunnen krijgen. Ook hun klantenlijst is indrukwekkend. We waren op zoek naar een oplossing die niet te veel zou afleiden, om in het moment feedback te verkrijgen van onze klanten, zoals tijdens het bestellen. Ook is het van belang om inzicht te krijgen in de feedback binnen verschillende stappen van het boekingsproces, zodat we kunnen achterhalen of alle stappen soepel verlopen en of bezoekers makkelijk hun doel op de site kunnen bereiken.”
In tegenstelling tot traditionele webevaluaties en onderzoeksmethoden, stelt de software van Mopinion Schiphol in staat om klantfeedback en -gedrag te monitoren terwijl de gebruiker op de website is, zodat direct en op de juiste plek de juiste vragen gesteld kunnen worden. Het dashboard geeft de organisatie inzicht in wat er gebeurd op de site, waar mensen vastlopen, en geeft gedetailleerd weer wat de commentaren en feedback zijn van individuele klanten. De feedbackvragen die gesteld worden aan klanten zijn afgestemd op de business rules van Schiphol, zoals in dit geval bepaalde klikpaden. Daarnaast worden er bredere inzichten verzameld over de productinformatie, de beschikbaarheid van parkeerplekken en informatie over de prijs. Schiphol en Mopinion werken nauw samen zodat het feedbackprogramma bijgeschaafd kan worden om de beste resultaten te verkrijgen en ook om aan te sluiten bij eventuele wijzigingen die op de parking website worden doorgevoerd.

De resultaten
De klantfeedback die verkregen is, heeft geleid tot goede inzichten in het gebruik van het boekingssysteem en de bijbehorende productinformatie, vertelt Joost Schafrat: “Vanaf het moment dat onze bezoekers de mogelijkheid hadden om feedback te geven, leverde dit bruikbare informatie op. Een voorbeeld hiervan is dat bezoekers afhaakten in het bestelproces omdat ze problemen ondervonden in het onderdeel waar de contactgegevens ingevuld moesten worden. Doordat klanten gevraagd werden om feedback te geven als gesignaleerd werd dat ze de funnel verlieten, konden deze problemen direct opgepakt en opgelost worden. Ook bleek er een issue te zijn met de ‘same-day’ bookings. Nadat dit was opgelost, nam de conversie direct weer toe. Zonder de inzet van online klantfeedback was dit niet, of veel moeilijker, te identificeren geweest.”
Sinds het implementeren van de oplossingen van Mopinion ontving Schiphol ongeveer 150 feedback berichten per dag. Joost Schafrat voegt toe: ”Dit heeft voor een ware omslag gezorgd in hoe we onze online parking services benaderen: vanuit het oogpunt van de klant. Met alle concurrentie, waren we altijd enorm gefocust op de prijsstructuur. Maar nu kijken we veel meer naar het op maat aanbieden van onze dienstverlening, zodat het beter bij de wensen van de klant aansluit. Dit betekent een goede prijs, maar daarnaast moeten we vooral ook inzetten op beschikbaarheid en gemak.”

De voordelen
Het inzetten van online klantfeedback oplossingen geeft Schiphol dieper inzicht in de klantbeleving, legt Joost Schafrat uit: “In het verleden hebben we met survey tools gewerkt waarbij een verzoek om deel te nemen aan een onderzoek automatisch op kwam bij een deel van de website bezoekers. De ervaring leerde dat deze vorm van onderzoek tijdrovend was voor zowel de klant als Schiphol, en de feedback die we daarmee verzamelden meestal niet relevant was. De tools van Mopinion zijn niet opdringerig, en meer toegespitst op het gedrag van de website bezoeker. Zo worden de juiste vragen gesteld afhankelijk van de stap waar een bezoeker zich in bevind binnen de bestelfunnel. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om overal in het proces zelf feedback te geven als ze ergens tegenaan lopen. We zijn door deze manieren van feedback verzamelen veel beter in staat om veranderingen door te voeren op basis van de input van onze klanten. Het aantal calls met online booking gerelateerde vragen is aanzienlijk gedaald.”

]]>
Wed, 17 Sep 2014 10:39:41 +0200 Schiphol Parking verbetert diensten met online Klantfeedback http://executive-people.nl/item/516627/schiphol-parking-verbetert-diensten-met-online-klantfeedback.html&field=Foto1&width=165.jpg
Jacco van den Berg wordt marketing- en salesmanager Solipsisgroep http://executive-people.nl/item/516623/jacco-van-den-berg-wordt-marketing-en-salesmanager-solipsisgroep.html Jacco van den Berg is per 1 september in dienst getreden als marketing- en salesmanager van de Solipsisgroep. Binnen deze functie is hij verantwoordelijk voor alle sales- en marketingactiviteiten van de drie business units binnen de groep, te weten Performance Management, Managed Services en Document Management. Bij de Solipsisgroep ziet Van den Berg de komende jaren meer dan voldoende uitdaging. “Samen met het team ga ik verder bouwen aan onze positie. Onze krachtige referenties en verbindingen met de business partners zijn hierbij een sterk hulpmiddel.”

Jacco van den Berg (49) heeft ruim twintig jaar ervaring in uiteenlopende sales-management rollen binnen de ICT. Na elf jaar werkzaam te zijn geweest bij Capgemini, trad hij in 2006 in dienst bij Ctac als Commercieel Directeur. In 2011 maakte Van den Berg de overstap naar Atos Origin in de functie van Directeur Sales en Business Development. De laatste drie jaar was hij Directeur Sales en Marketing van de Credit Yard Groep.

 

]]>
Wed, 17 Sep 2014 10:12:40 +0200 Jacco van den Berg wordt marketing- en salesmanager Solipsisgroep http://executive-people.nl/item/516623/jacco-van-den-berg-wordt-marketing-en-salesmanager-solipsisgroep.html&field=Foto1&width=165.jpg
Nederland ICT adviseert overheid maximaal in te zetten op de digitale economie http://executive-people.nl/item/516592/nederland-ict-adviseert-overheid-maximaal-in-te-zetten-op-de-digitale-economie.html Nederland ICT, de branchevereniging van ruim 550 ICT-bedrijven in Nederland, heeft zijn commentaar en visie gegeven op de troonrede. Het advies is aan de overheid is: zet maximaal in op de digitale economie. Dat gebeurt tot nu toe niet volledig. Nederland ICT meldt:

Uit de Troonrede en Miljoenennota blijkt dat het kabinet prioriteit geeft aan economische groei en groei van de werkgelegenheid. In de plannen zijn onvoldoende concrete maatregelen te noemen die een stimulans vormen voor de digitale economie. Economische groei is de laatste decennia voornamelijk tot stand gekomen door de inzet van ICT. Juist op het gebied van de digitale economie liggen er grote kansen. Nederland heeft vanwege de goede uitgangspositie de potentie uit te groeien tot de Digital Delta van Europa. Nederland ICT roept het kabinet op om te komen met een brede visie op de verdienkracht van de toekomst.

Er is geen discussie dat inzet van ICT en goede informatievoorziening leiden tot nieuwe groeikansen en nieuwe banen en inkomsten. Volgens Nederland ICT worden de kansen nog onvoldoende benut. Nederland moet internationaal de proeftuin voor innovatie worden. De uitgangspositie is goed, maar er moet meer samengewerkt worden om de snelheid waarmee nieuwe technologie, nieuwe diensten en nieuwe platformen worden toegepast in Nederland te verhogen. Pas dan kan Nederland zich onderscheiden van de rest van de wereld en economisch groeien door de toepassingen die hier het eerst zijn ontwikkeld wereldwijd te exporteren.

Terughoudendheid zorgt ervoor dat kansen om te groeien en te besparen worden gemist en dat administratieve lasten onvoldoende worden teruggedrongen. Bestaande wet- en regelgeving moet worden heroverwogen om innovatie niet te remmen maar juist een kans te geven. Tegelijkertijd moet de haalbaarheid van ICT-projecten meer aandacht krijgen en moet bij nieuw beleid een ICT-effectrapportage worden uitgevoerd. Zo heeft Nederland ICT vorig jaar op Prinsjesdag gewaarschuwd voor de uitvoeringskant van de decentralisatieplannen van de overheid. De zorgen daarover zijn niet weggenomen. ICT-specialisten worden doorgaans veel te laat bij de planvorming en uitvoering betrokken. Het risico van problemen met ICT-projecten is dan groot.

Nederland ICT waarschuwt opnieuw dat de beschikbaarheid van de juiste hoog opgeleide ICT-professionals een rem vormt op economische groei. Er is nog altijd onvoldoende gevoel van urgentie waar het gaat om de mismatch op de markt van ICT-professionals. Ook het gebrek aan financieringsmogelijkheden zorgt ervoor dat Nederland onvoldoende profiteert van de kansen die de digitale economie biedt. Nederland ICT presenteert op 30 september tijdens de Avond van de Digitale Economie zijn visie op Nederland als de Digital Delta van Europa. 

]]>
Wed, 17 Sep 2014 09:25:50 +0200 Nederland ICT adviseert overheid maximaal in te zetten op de digitale economie http://executive-people.nl/item/516592/nederland-ict-adviseert-overheid-maximaal-in-te-zetten-op-de-digitale-economie.html&field=Foto1&width=165.jpg
Gartner positioneert McAfee, Sophos en Check Point Software als koplopers in mobiele-databescherming http://executive-people.nl/item/516591/gartner-positioneert-mcafee-sophos-en-check-point-software-als-koplopers-in-mobiele-databescherming.html McAfee (Intel Security), Sophos en Check Point Software zijn door Gartner aangewezen als ‘Leider’ in het recente Magic Quadrant voor mobiele-databescherming die onlangs is gepubliceerd. 

Sophos Benelux is blij dat zijn expertise in encryptie nu al voor het zesde jaar op rij door Gartner wordt erkend, zegt Pieter Lacroix, managing director van Sophos Benelux. “De koppositie van Sophos op het gebied van IT-beveiliging wordt nog eens versterkt door de combinatie van dataprotectie en mobiel beheer. Daarmee is ook bij het toenemende aantal BYOD-medewerkers de organisatieveiligheid gewaarborgd zonder dat dat ten koste gaat van de productiviteit. Sophos is toonaangevend op een breed terrein van IT-veiligheid. We zitten ook in de kopgroep van Gartners Magic Quadrant voor Unified Threat Management van augustus 2014. Daarmee is Sophos de enige leverancier die als leider wordt erkend in drie Gartner Magic Quadrants: Mobile Data Protection, Endpoint Protection (januari 2014) en Unified Threat Management. ” http://executive-people.nl afbeelding

 

]]>
Wed, 17 Sep 2014 09:20:30 +0200 Gartner positioneert McAfee, Sophos en Check Point Software als koplopers in mobiele-databescherming http://executive-people.nl/item/516591/gartner-positioneert-mcafee-sophos-en-check-point-software-als-koplopers-in-mobiele-databescherming.html&field=Foto1&width=165.jpg
China Telecom opent Point of Presence (PoP) in TelecityGroup datacenter AMS 5 Amsterdam http://executive-people.nl/item/516589/china-telecom-opent-point-of-presence-pop-in-telecitygroup-datacenter-ams-amsterdam.html China Telecom heeft haar netwerk in Europa verder uitgebreid met een nieuwe Point of Presence (PoP) in het TelecityGroup datacenter AMS 5 in Amsterdam. Het bedrijf wordt aangetrokken door de hoge connectiviteit op deze Amsterdamse datacenterlocatie die hen in staat stelt de dienstverlening in Europa uit te rollen. In TelecityGroups AMS 5 is onder andere de Amsterdam Internet Exchange, AMS-IX, aanwezig en het datacenter biedt toegang tot het grote aantal internationale klanten van TelecityGroup.


China Telecom is een grote telecom provider in China en beschikt over een groot communicatienetwerk voor vaste telefonie. Met hun activiteiten en investeringen in Azië, Australië, de Verenigde Staten en de EMEA regio vormt China Telecom een omvangrijke aanbieder op het gebied van telecommunicatie en informatiediensten aan carriers, bedrijven en consumenten overal ter wereld. Het bedrijf is met haar Europese netwerk al aanwezig in datacenters van TelecityGroup in Londen, Stockholm en Milaan.

De uitbreiding naar Amsterdam komt voort uit de toenemende vraag naar connectiviteit, met name netwerk diensten, door zakelijke gebruikers in Europa. TelecityGroup klanten zullen met de aanwezigheid van China Telecom in het AMS 5 datacenter kunnen profiteren van talrijke peering - en connectiviteitsopties, zo beloven de twee partijen.

WK

]]>
Wed, 17 Sep 2014 08:50:42 +0200 China Telecom opent Point of Presence (PoP) in TelecityGroup datacenter AMS 5 Amsterdam http://executive-people.nl/item/516589/china-telecom-opent-point-of-presence-pop-in-telecitygroup-datacenter-ams-amsterdam.html&field=Foto1&width=165.jpg
IBM gaat een suite van data-analysetools aanbieden met Watson ondersteuning http://executive-people.nl/item/516581/ibm-gaat-een-suite-van-data-analysetools-aanbieden-met-watson-ondersteuning.html IBM gaat een suite van data-analysetools aanbieden met Watson ondersteuning, als een cloud dienst met toegang vanaf desktops en mobiele toestellen. Watson plaatst zich in de markt als een systeem dat gebruikers helpt door heel geleidelijk meer inzicht te bieden in de materie waarover vragen worden gesteld, aldus Datanews.

Na eerste toepassingen in onder meer de werelden van medische zorg en retail, biedt IBM nu ook een Watson ondersteuning aan in een 'Analytics' suite. Het doel is dat gebruikers datasets creëren, waarna Watson Analytics in de cloud zorgt voor analyse en visualisering van de resultaten. Deze diensten komen alle datagebruikers ten goede, zoals personen in marketing, de verkoop en HR, evenals bedrijfsanalysten, datawetenschappers en ict'ers. Door het gebruik van natuurlijke taal (Engels) moeten de verklaringen en verduidelijkingen van Watson ook vlotter bruikbaar zijn voor de eindgebruikers. IBM claimt zelfs dat Watson Analytics resultaten produceert die "uitleggen waarom dingen gebeuren en wat een goede kans maakt te gebeuren, en dat alles in vertrouwde bedrijfstaal."

Zoals andere IBM clouddiensten zal Watson Analytics worden gehost op Softlayer en beschikbaar zijn op de IBM Cloud Marketplace. Watson Analytics zal tevens beschikbaar komen voor inbouw in toeassingen van derden.

Momenteel is Watson Analytics beschikbaar als een beta-product met vanaf november een eerste versie die als 'freemium' op de markt komt.

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 17 Sep 2014 08:49:38 +0200 IBM gaat een suite van data-analysetools aanbieden met Watson ondersteuning http://executive-people.nl/item/516581/ibm-gaat-een-suite-van-data-analysetools-aanbieden-met-watson-ondersteuning.html&field=Foto1&width=165.jpg
CIO Glencore kiest voor BT http://executive-people.nl/item/516588/cio-glencore-kiest-voor-bt.html BT kondigt aan een nieuw contract te hebben afgesloten met Glencore, één van ‘s werelds grootste grondstofhandelaren. BT wordt verantwoordelijk voor het bouwen en beheren van het nieuwe wereldwijde kernnetwerk van Glencore in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden Oosten en Azië.

De geconsolideerde infrastructuur geeft medewerkers in vijftig landen de mogelijkheid om effectiever samen te werken doordat de toegang tot bedrijfskritische applicaties voor de marketing en ontginning van natuurlijke hulpbronnen verbeterd wordt, aldus de twee partijen BT zal ook een aantal samenwerkingsdiensten leveren, waaronder audioconferencing-, videoconferencing- en contactcenterdiensten.

Cyril Reol, Global Chief Information Officer van Glencore: “We opereren wereldwijd en voeren belangrijke activiteiten uit in afgelegen gebieden. Om deze reden hebben we een betrouwbaar netwerk nodig waarmee onze medewerkers in realtime met elkaar kunnen communiceren, op kantoor en bij de mijnen. De recente fusie van Glencore en Xstrate zorgde voor grote uitdagingen met betrekking tot de standaardisatie en het beheer van de netwerkinfrastructuur en het aanbieden van betrouwbare communicatiediensten aan onze medewerkers. We hebben voor BT gekozen vanwege het wereldwijde netwerk en de kwaliteit van hun diensten die ons de mogelijkheid geven om creatief en innovatief verschillende technologieën in te zetten, waarmee we dergelijke uitdagingen op kunnen lossen." 

]]>
Wed, 17 Sep 2014 08:44:41 +0200 CIO Glencore kiest voor BT http://executive-people.nl/item/516588/cio-glencore-kiest-voor-bt.html&field=Foto1&width=165.jpg
OpenDocs naar Delaware Consulting Nederland http://executive-people.nl/item/516586/opendocs-naar-delaware-consulting-nederland.html OpenDocs opereert vanaf nu onder de vlag van Delaware Consulting Nederland. Hierdoor wil Delaware een grotere speler zijn op het vlak van informatiemanagementoplossingen in Nederland.

“De link tussen informatiemanagement en ERP-toepassingen is voor elk bedrijf een uitdaging en biedt nieuwe mogelijkheden om processen te optimaliseren. Door de krachten te bundelen, zijn OpenDocs en Delaware Consulting nog beter gewapend om huidige en nieuwe klanten te ondersteunen bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen”, aldus Frank van Asten, partner bij Delaware Consulting.

OpenDocs bouwde de voorbije jaren een reputatie op als implementatiepartner in informatiemanagementprojecten. Naast een uitgebreide knowhow van de OpenText-productportfolio, kan het bedrijf uit ’s-Hertogenbosch ook mooie referenties van SharePoint- en K2-implementaties voorleggen.

Sinds 1 september maakt het volledige OpenDocs-team integraal deel uit van Delaware Consulting. Hiermee ziet Delaware zijn personeelsbestand in Nederland verder groeien, met onder meer een aantal informatiemanagementspecialisten.

WK

]]>
Wed, 17 Sep 2014 08:34:48 +0200 OpenDocs naar Delaware Consulting Nederland http://executive-people.nl/item/516586/opendocs-naar-delaware-consulting-nederland.html&field=Foto1&width=165.jpg
FoundIM start als zaakwaarnemer voor werkzoekenden in ICT-branche http://executive-people.nl/item/516582/foundim-start-als-zaakwaarnemer-voor-werkzoekenden-in-ict-branche.html FoundIM B.V. officieel van start gegaan. FoundIM is als zaakwaarnemer met wortels in de ICT-branche, aldus oprichter Paul Bijleveld: "Geïnspireerd door managers, makelaars en zaakwaarnemers in de topsport, gecombineerd met het gegeven dat talentvolle ICT-ers veelal niet op de juiste positie of bij de juiste club “spelen” heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een baanbrekend concept." 

Voor meer informatie over dit concept zie www.foundim.nl of https://www.linkedin.com/company/foundim/.

 

]]>
Wed, 17 Sep 2014 08:04:04 +0200 FoundIM start als zaakwaarnemer voor werkzoekenden in ICT-branche http://executive-people.nl/item/516582/foundim-start-als-zaakwaarnemer-voor-werkzoekenden-in-ict-branche.html&field=Foto1&width=165.jpg
Intermax bestaat twintig jaar http://executive-people.nl/item/516576/intermax-bestaat-twintig-jaar.html Intermax Managed Hosting viert vandaag zijn 20-jarig bestaan. Het bedrijf mag zich daarmee tot één van de oudste hostingbedrijven van Nederland rekenen. “Op dit moment komt meer dan 30 procent van onze omzet uit security gerelateerde activiteiten”, aldus Ludo Baauw, die samen met John T. Knieriem Intermax heeft opgericht.

Ludo Baauw, nu Directeur Strategie & Innovatie bij Intermax: “We verwachten dat het percentage van de omzet uit onze security activiteiten, nu 30 procent, de komende tijd hard groeit. De toenemende focus op online security komt onder meer door een groeiend besef dat data niet zomaar in de lucht zweeft, maar daadwerkelijk ergens opgeslagen wordt. Men is zich bewust dat daar gevaren aan kleven. Security maatregelen hebben een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Steeds meer wordt vooraf nagedacht over preventie en worden patronen opgezocht om afwijkingen sneller te herkennen.”

Data uit de public cloud halen
Het groeiend besef dat data tastbaar is, zorgt voor dat bedrijven in toenemende mate data weer uit de public cloud halen. “Dat is een logisch gevolg als het niet duidelijk is waar data opgeslagen wordt en wie er eventueel meekijkt. Daarnaast, de geboden specificaties van de public cloud passen lang niet altijd bij de wensen van de data-eigenaar. Ook typerend is het recente bericht dat Microsoft z'n bedrijfskritische applicaties niet in de eigen Azure cloud durft te draaien. Het wordt voor bedrijven steeds lastiger de eigen ICT-verantwoordelijkheden te onderhouden. Als een applicatie er mee ophoudt, verliest een bedrijf niet alleen omzet, maar is er ook grote kans op imagoschade. Intermax neemt deze verantwoordelijkheden over, onze klanten hebben daarmee een stuk minder zorgen. Bovendien, mocht er toch iets zijn, dan zijn we dag en nacht bereikbaar, 24 uur per dag.”

De hostingsector kan vandaag de dag worden gezien als de derde mainport van Nederland. Algemeen Directeur John T. Knieriem schetst het verschil tussen het verhaal van Baauw en hoe het in de beginjaren was: “Toen we met Intermax begonnen waren we als internetbedrijf onderdeel van de nieuwe economie. Vandaag de dag zijn we belangrijk voor de hele economie, niet slechts een ‘onderdeel van’. Recent onderzoek van DHPA, de branchevereniging van Nederlandse hostingproviders in samenwerking met onderzoeksbureau Deloitte laat zien dat de digitale infrastructuur, na Schiphol en de Rotterdamse haven, de derde mainport van Nederland is. Dat onderstreept het belang van ons werk.”

Digitale Stad
“Het eerste wapenfeit van Intermax was de oprichting van Digitale Stad Vlaardingen (DSV) in 1995, één van de eerste aanbieders van gratis internet toentertijd. Schiedam kwam daar later bij. We stonden aan het begin van een tijdperk.” Ter illustratie, er waren in de eerste maand van dat jaar zo’n 300 particulieren die thuis toegang tot internet hadden. “We deden Digitale Stad Vlaardingen en Schiedam naast onze andere werkzaamheden. Het duurde even voordat we ons fulltime met Intermax bezig gingen houden”, wijdt Knieriem uit.

“We zijn begonnen als all-in serviceprovider en hebben ons steeds meer gespecialiseerd in de twintig jaar die na de oprichting kwamen”, vertelt Baauw. “Zo hebben we bijvoorbeeld website-ontwikkeling in ons dienstenpakket gehad, vanuit Intermax Interactive. Dit bedrijfsonderdeel hebben we begin 2008 ondergebracht bij een ander bedrijf, om ons volledig te focussen op managed hosting. Wat wel altijd gelijk gebleven is, is onze nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen en onze constante behoefte kennis te delen met anderen. Dat was zo bij De Digitale Stad (DDS), en dat geldt vandaag nog steeds.”

]]>
Tue, 16 Sep 2014 12:35:13 +0200 Intermax bestaat twintig jaar http://executive-people.nl/item/516576/intermax-bestaat-twintig-jaar.html&field=Foto1&width=165.jpg
BYOD blijkt populair in Europa http://executive-people.nl/item/516575/byod-blijkt-populair-in-europa.html Bring Your Own Device (BYOD) is populair in Europa. De Europese markt voor BYOD groeit de komende jaren met een jaar-op-jaar groei van 26,1% tot een omzet van 74,7 miljard dollar in 2019.

Dit voorspelt MicroMarket Monitor. Europa is op dit moment de op één na grootste markt voor BYOD. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk met een marktaandeel van 23,7% de belangrijkste afzetmarkt voor BYOD-gerelateerde technologieën en diensten.

Flexibelere medewerkers
MicroMarket Monitor meldt dat bedrijven veel voordelen zien in BYOD. Zo kunnen medewerkers flexibeler werken doordat zij bijvoorbeeld vanaf iedere locatie (en dus ook thuis) hun werk kunnen uitvoeren. Veel werknemers zouden hierdoor meer werkuren maken dan zij voor de opkomst van BYOD deden. Bedrijven profiteren hiervan.

De belangrijkste drijfveer achter de snelle groei van de BYOD-markt zijn de lage investeringskosten in IT-hardware. Bedrijven stellen door een BYOD-beleid te omarmen werknemers in staat hun eigen persoonlijke mobiele apparaten te gebruiken op de werkvloer. Bedrijven hoeven hierdoor zelf niet te investeren in deze apparaten, wat BYOD aantrekkelijk maakt. Ook kunnen medewerkers doordat zij met apparaten werken waarmee zij bekend zijn hun productiviteit vergroten. Europese organisaties omarmen mobility oplossingen dan ook in een rap tempo om de productiviteit van hun bedrijf te vergroten.

Jong talent aantrekken
Met name jonge werknemers zouden veel waardering hebben voor BYOD. Het onderzoeksbureau stelt dat deze generatie zeer gericht is op IT en BYOD voor bedrijven dan ook een manier is om jong talent aan zich te binden.

]]>
Tue, 16 Sep 2014 12:02:04 +0200 BYOD blijkt populair in Europa http://executive-people.nl/item/516575/byod-blijkt-populair-in-europa.html&field=Foto1&width=165.jpg
IDC: 'Big data-markt blijft tot 2018 hard groeien' http://executive-people.nl/item/516574/idc-big-data-markt-blijft-tot-hard-groeien.html De markt voor big data-technologie en -diensten maakt de komende jaren een flinke groei door. IDC verwacht dat de markt tot 2018 een jaar-op-jaar groei van 26,4% zal laten zien. Het onderzoeksbureau verwacht dat de big data-markt in 2018 goed is voor een omzet van 41,5 miljard dollar. De groei in individuele segmenten van de big data-markt lijkt echter af te nemen.

"De hype rond Big Data begint minder te worden", zegt Ashish Nadkarni, Research Director Storage Systems and Big Data bij IDC. "Dit is een teken dat de technologieën volwassen worden en hun weg vinden naar de kern waarop bedrijven opereren en zaken doen."

Infrastructuur blijft een belangrijk segment
Infrastructuur om big data te faciliteren blijft een belangrijk onderdeel van de big data-markt. Infrastructuur is op dit moment goed voor 48,2% van de omzet in de markt. De Verenigde Staten blijft naar verwachting voorlopig de grootste markt voor big data-technologieën en diensten. Andere regio's waaronder de EMEA-regio beginnen de achterstand echter in te lopen. De EMEA-regio en Azië (exclusief Japan) zijn op dit moment goed voor ongeveer 45% van de infrastructuur-, software- en service-segmenten van de big data-markt.

"Big data blijft bedrijven wereldwijd transformeren, waardoor zij 'big data-driven' worden. In de context van een bredere ICT-markt en zelfs de volledige business analytics-markt wordt de big data-markt snel volwassen", zegt Dan Vesset, Vice President van het programma Business Analytics & Big Data bij IDC.

]]>
Tue, 16 Sep 2014 10:15:32 +0200 IDC: 'Big data-markt blijft tot 2018 hard groeien' http://executive-people.nl/item/516574/idc-big-data-markt-blijft-tot-hard-groeien.html&field=Foto1&width=165.jpg
‘Bescherm de Kroonjuwelen van uw bedrijf’ http://executive-people.nl/item/516515/a-bescherm-de-kroonjuwelen-van-uw-bedrijfa.html Een duidelijke trend in cybersecurity is dat aanvallen steeds groter en talrijker worden. De investeringen die bedrijven doen in security groeien daarom exponentieel. “Maar het resultaat van die investeringen is nog steeds niet goed zichtbaar”, zegt Gökmen Kiremit, Director Security Services, Avensus. De reden daarvoor is volgens hem dat organisaties nog niet de juiste maatregelen nemen tegen cybercriminelen.

“Veel bedrijven investeren vooral in technologie om zichzelf te beschermen, de huidige strategie is veelal pogen aanvallers buiten de deur te houden”, zegt Kiremit. Maar dat is een strategie die volgens Avensus niet meer aansluit bij de huidige manier waarop IT is georganiseerd. "Een aantal jaren terug was alle data in een organisatie gecentraliseerd op één plek, wat het eenvoudiger maakt om die data te beschermen. Maar door het moderne gebruik van mobiele toepassingen zweeft kostbare data nu overal. Dat heeft grote invloed op de manier waarop je je security organiseert.”

Hij benadrukt dat er met de huidige securitytechnologie niets mis is. “Maar is dat toereikend? Daar zet ik mijn vraagtekens bij. Zaken als firewalls en networkcontrol zijn prima, maar er is meer nodig. De huidige bedreigingen vragen om een andere security strategie, met andere verantwoordelijkheden. Het aanstellen van een security officer is niet meer voldoende, ik zou willen pleiten voor een chief data security officer. Daarmee geef je al aan dat het allemaal draait om het beschermen van data.”

Paradigm shift

Daarvoor is bij organisaties een paradigm shift nodig. “Je zult je bescherming veel dichter bij de data moeten hebben. In dat verband spreken wij altijd over het beschermen van de kroonjuwelen van de onderneming. Juwelen leg je thuis ook niet achteloos op tafel neer, die stop je in een kluis en die bescherm je. Op een vergelijkbare manier moet je met belangrijke data omgaan. Naast de traditionele bescherming die nodig blijft, zoals firewalls, is er voor die data extra bescherming nodig in de vorm van encryptie.”

Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat het nodig is om te bepalen wat eigenlijk de data-kroonjuwelen zijn binnen een organisatie. Denk goed na over wie toegang en rechten tot deze cruciale data hebben. Vervolgens komt de bescherming in de vorm van encryptie en identity access management. “Encryptie en identity access management klinken ingewikkeld, maar is met hedendaagse technologiegoed in te richten.”

Het is dus niet primair de technologie die aandacht vraagt, maar de manier waarop bedrijven omgaan met beveiliging en de inrichting/toepassing ervan. “Wij zijn traditioneel gewend ons te beschermen tegen aanvallen van buiten af, waardoor de nadruk ligt op preventie. We proberen mensen niet toe te laten. Maar waar we naartoe moeten is acceptatie en in het verlengde daarvan een goede secure breach strategie. Ga er maar vanuit dat de aanvallers al binnen zitten! Het is een utopie om te denken dat je iedereen buiten kunt houden. Bovendien zijn er veel organisaties die een lek in de organisatie zelf hebben.”

Omslag

Bij die omslag in het denken over security kan een Chief Data Security Officer een belangrijke rol spelen. “Het gaat om een andere denkwijze, een omslag van preventie naar het veilig maken van een kleiner onderdeel van je organisatie. “Ook de wetgeving speelt hierin een belangrijke rol, die staat niet stil. Het parlement heeft zich inmiddels voorstander verklaard van een nieuwe Europese privacywet. Europese bedrijven en overheden die zich niet aan deze wet houden staan fikse boetes te wachten. Reden temeer om stappen hierin te ondernemen.

Daarnaast speelt steeds duidelijker het financiële component. “Diefstal van de kroonjuwelen van organisaties zijn een schadepost. Dat vereenvoudigt de langlopende discussie over de return on investment van IT-security; dat blijft nou eenmaal lastig aan te geven. Goede security vereist investeringen en hoe verdienen die zich terug? Dan kom je al snel uit op zaken als imagoverlies en data-vernietiging/diefstal. In het ergste geval leidt dat tot faillissement.
De invoering van boetes op dataverlies, middels de wet bescherming persoonsgegevens; verandert deze discussie al. Dat ´helpt´organisatiesna te denken over de vraag hoe ze hun security organiseren.”

Kiremit beseft dat het voor veel bedrijven moeilijk is om de benodigde omslag op korte termijn te maken. “Encryptie is een andere tak van sport en voor veel mensen een moeilijk onderwerp. Het embedden van de technologie erachter kan complex zijn. Maar er zijn al veel voorbeelden van organisaties die er ervaring mee hebben. De financiële sector loopt voorop in encryptietechnologie. Zij hebben daar al intensief over nagedacht en hebben hun eigen datasecurity officers. Wij helpen en adviseren organisaties hierover na te denken, want het is meer dan alleen het kopen van hardware en software.”

Selectie

“Strategisch nadenken over je data dwingt je om een selectie te maken. Alles beschermen is ondoenlijk. Heel veel bedrijven hebben tegenwoordig in de een of andere vorm cloudoplossingen, dat is een belangrijke ontwikkeling met verstrekkende gevolgen voor security. Dat kun je niet tegenhoudenen dat moetje ook niet willen. Maar het gevolg is wel dat de kostbare data op veel plaatsen te vinden is. Als je bijvoorbeeld toegang hebt met je iPad dan staat de data even op die iPad. Hoe ga je dat oplossen? Waar data vijf jaar terug centraal stond, staat het nu aan de grenzen van je organisatie en in sommige gevallen zelfs erbuiten.”

Naast encryptie en identity access management wordt “Logging en Monitoring” oftewel Security Information and Event Management (SIEM) steeds belangrijker. “Hiermee is het mogelijk om inzichtelijk te krijgen welke kwaadwillende activiteiten binnen de organisatie plaatsvinden, doordat afwijkingen in de reguliere activiteiten direct zichtbaar worden. Iemand die bijvoorbeeld inlogt vanuit een vreemde locatie ergens ter wereld. Dat wordt direct gedetecteerd door het systeem. En al heb je daarmee nog niet direct een oplossing, je hebt wel gelijk inzicht in wat er met het systeem gebeurt en welke data daarmee gevaar loopt. Encryptie kan vervolgens voorkomen dat die indringer iets doet met deze data.”

Encryptie is volgens Kiremit momenteel veruit de beste bescherming tegen cybercrime. Daarmee voldoe je ook aan de nieuwe regels. “De wetgever stelt immers dat als er belangrijke data gestolen is, die goed geëncryptbleek, het niet nodig is deze inbreuk openbaar te maken. Ondanks dit gegeven wordt IT-security nog steeds als kostenpost gezien en geldt maar al te vaak ‘als het kalf verdronken is dempt men de put.”

Redacteur:

]]>
Tue, 16 Sep 2014 08:15:22 +0200 ‘Bescherm de Kroonjuwelen van uw bedrijf’ http://executive-people.nl/item/516515/a-bescherm-de-kroonjuwelen-van-uw-bedrijfa.html&field=Foto1&width=165.jpg
SDN daagt de netwerkwereld uit http://executive-people.nl/item/516514/sdn-daagt-de-netwerkwereld-uit.html Uit een rapport van Rayno Media blijkt dat de markt voor software defined networking (SDN) goed is voor 20 miljoen dollar omzet in het IT-kanaal. Steeds meer bedrijven bieden dan ook SDN-oplossingen aan. In zijn eerste twee blogs ging Jorgen Rosink van Telindus al in op de ontwikkeling van SDN en één van de belangrijkste voordelen: het scheiden van techniek en functionaliteit. In deze laatste blog van dit drieluik bespreekt hij de voordelen voor uitwijk en schaalbaarheid, maar laat hij ook zien hoe netwerkleveranciers staan ten opzichte van SDN. Hoe onderscheiden zij zich in een nieuwe markt die gericht is op leveranciersonafhankelijkheid?

Uitwijk van het datacenter
Op dit moment hebben organisaties één datacenter, twee datacenters waarvan er één actief is, of twee actieve datacenters. Het eerste datacenter is uiteraard onmisbaar, maar de investering in een tweede datacenter betaalt zich niet altijd terug. Zeker wanneer dit een passief datacenter betreft. In geval van nood kan naar dit datacenter worden uitgeweken, maar ten eerste blijkt vaak na vijf jaar dat dit niet nodig is geweest en ten tweede kan niet altijd overgegaan worden op de actuele ICT-omgeving. Hierdoor kan bijvoorbeeld data van de afgelopen maanden alsnog verloren gaan.

Een SDN-enabled platform is eenvoudig over te zetten. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om in geval van nood over te schakelen naar een extern datacenter, mits dit externe datacenter over dezelfde SDN-controller beschikt. Want met SDN is de software onafhankelijk van de hardware, maar de keuze voor een SDN-controller bepaalt de strategie van het datacenter en is dan ook niet uitwisselbaar. Hier kom ik later nog op terug, wanneer we het hebben over de verschillende leveranciers.

Voor service providers betekent dit dat zij naar een model toe kunnen waarin zij bijvoorbeeld één rack plaatsen en deze uitsluitend gebruiken voor uitwijk. Net als verhuurder van kantoren Regus, kunnen bedrijven in geval van nood bij hun service provider terecht.

Load balancing
Het heen en weer verhuizen van een eigen private cloud tussen datacenters wordt dus eenvoudiger, er zijn geen veranderingen aan de infrastructuur nodig. Dit is niet alleen efficiënt voor uitwijk, maar biedt ook belangrijke voordelen voor load balancing. Met SDN kunnen resources in het datacenter veel beter worden benut. Door één VM in het eigen datacenter te plaatsen en één in een tweede datacenter, kun je bijvoorbeeld anticiperen op grote workloads, zoals het maken van een backup of een grote uitdraai van de financiële administratie. Deze pieken in het netwerkverkeer kunnen verdeeld worden over meer datacenters, zodat de benodigde bandbreedte slimmer wordt verdeeld.
Met SDN is het hebben van de spreekwoordelijke glazen bol verleden tijd. Inschatten hoe snel het datacenter gaat groeien in de komende vijf jaar, hoeveel bandbreedte er nodig is, hoeveel netwerkpoorten, et cetera, is niet nodig. Geen grote investeringen vooraf ‘to be sure’. Wat met virtualisatie al mogelijk was voor servers, is nu ook mogelijk voor het netwerk. Met SDN maak je het netwerk gedistribueerd, je plaatst er iedere keer capaciteit bij op basis van groei. Iedere keer dat er in de hypervisor een server met een stukje SDN-software wordt bijgeplaatst, wordt er ook een stukje extra capaciteit bijgeplaatst. Met dit scale-out model is het mogelijk om bijna lineair te schalen.

Hoe gaan leveranciers om met SDN?

Net als we gezien hebben met servervirtualisatie is ook in het geval van SDN VMware de grote aandrijver. Welke benadering u kiest, hangt volledig af van de eigen situatie. Het succes hangt af van details. In grote lijnen beschikken de verschillende SDN-producten over dezelfde features, maar er is natuurlijk verschil in functionaliteit. De behoeften van de applicaties bepalen welke functionaliteit nodig is. Hetzelfde geldt voor de switches van dit moment. In de basis hebben zij allemaal dezelfde functionaliteit, waar een leverancier vervolgens specifieke kenmerken aan toevoegt. SDN haalt deze specifieke kenmerken uit de switch en verplaatst deze naar de software. Dit biedt leveranciers wel de mogelijkheid om specifieke intelligentie toe te voegen aan de SDN-controller, zoals bijvoorbeeld Cisco doet.
Met ACI biedt Cisco een datacenter- en cloudoplossing die inzicht en geïntegreerd beheer biedt van zowel fysieke als virtuele netwerken, allemaal gericht op de performance van applicaties. ACI bestaat uit de Application Policy Infrastructure Controller (APIC), het Nexus 9000-portfolio en verbeterde versies van het NX-OS besturingssysteem
VMware NSX is een platform voor netwerkvirtualisatie dat het hele netwerk- en security-model als software levert, losgekoppeld van de traditionele netwerkhardware. Door het netwerk te virtualiseren biedt VMware een nieuw operationeel model voor netwerken dat de huidige fysieke netwerkbarrières doorbreekt.

Juniper Contrail
Juniper heeft de Contrail SDN (Software Defined Networking) Controller die geschikt is voor netwerken van service providers en bedrijven. Ze kunnen fysieke netwerken in een datacenter virtualiseren.De controller is ontwikkeld op basis van open standaarden (o.a. BGP) en geschikt voor meerdere type Hypervisors (ESX, HyperV en KVM).

De keuze voor de SDN-controller bepaalt de strategie van uw datacenter. Oriënteer u daarom heel goed op de functionaliteiten en afhankelijkheden en bepaal welke strategie het beste bij u past.

De komst van SDN zet de traditionele netwerkwereld volledig op zijn kop. Het biedt zowel uitdagingen aan de klant- als leverancierszijde. Zorg dat het op de agenda staat en bepaal de strategie voor uw datacenter. Naar welke functionaliteiten bent u op zoek?

]]>
Tue, 16 Sep 2014 08:03:55 +0200 SDN daagt de netwerkwereld uit http://executive-people.nl/item/516514/sdn-daagt-de-netwerkwereld-uit.html&field=Foto1&width=165.jpg
Timo Fine wordt Regionaal Manager Wipro Benelux http://executive-people.nl/item/516569/timo-fine-wordt-regionaal-manager-wipro-benelux.html Wipro, een van de grotere verleners van IT-, advies- en bedrijfsprocesdiensten, heeft aangekondigd dat Timo Fine is benoemd tot Regionaal Manager voor de Benelux, een regio die deel uitmaakt van de continentaal-Europese markt. 

In zijn vorige functie hield Timo zich bezig met het managen van klantenrelaties en sales voor de businessunit Manufacturing & High-Tech van Wipro in Europa, en speelde hij een doorslaggevende rol bij het binnenhalen van een aantal zeer aansprekende deals. Hij is de afgelopen zeven jaar verantwoordelijk geweest voor de groei van diverse accounts binnen Wipro en brengt 15 jaar ervaring in de IT-branche met zich mee die hij onder andere heeft opgedaan bij Accenture en Atos.

In zijn nieuwe rol gaat Timo de 'go-to-market'-strategie voor de Benelux implementeren met als hoofddoel nieuwe klanten te winnen, de relaties met bestaande accounts te versterken en de zichtbaarheid en herkenning van het merk Wipro te verbeteren via een geïntegreerde sales- en marketingstrategie onder leiding van zijn Sales Leadership team.

Timo gaat werken vanuit Hoofddorp in Nederland en rapporteren aan Ulrich Meister, Senior Vice President, Continental Europe & Africa.

WK

]]>
Tue, 16 Sep 2014 01:51:43 +0200 Timo Fine wordt Regionaal Manager Wipro Benelux http://executive-people.nl/item/516569/timo-fine-wordt-regionaal-manager-wipro-benelux.html&field=Foto1&width=165.jpg
McAfee start met partners Cyber Threat Alliance (CTA) http://executive-people.nl/item/516567/mcafee-start-met-partners-cyber-threat-alliance-cta.html McAfee, onderdeel van Intel Security, samen met Fortinet, Palo Alto Networks en Symantec de Cyber Threat Alliance (CTA) opgericht. Het doel van deze alliantie is om binnen de sector te zorgen voor een betere coördinatie van de inspanningen tegen cybercriminaliteit, door nauwe samenwerking en het uitwisselen van informatie over dreigingen en over aanwijzingen dat organisaties zijn gecompromitteerd (‘Indicators of Compromise’). Andere organisaties zijn uitgenodigd om toe te treden tot deze belangrijke alliantie.

McAfee werkt samen met de industrie aan dreigingsinformatie (‘threat intellgence’) die verder gaat dan de traditionele uitwisseling van nieuw gedetecteerde malwarevarianten. Met het McAfee Labs-team van 450 analisten in 30 landen en technologieën zoals McAfee Threat Intelligence Exchange levert McAfee een bijdrage aan de Cyber Threat Alliance, met uitgebreide informatie op basis waarvan direct actie ondernomen kan worden.

WK

]]>
Tue, 16 Sep 2014 01:44:14 +0200 McAfee start met partners Cyber Threat Alliance (CTA) http://executive-people.nl/item/516567/mcafee-start-met-partners-cyber-threat-alliance-cta.html&field=Foto1&width=165.jpg
Andre Boisvert wordt voorzitter Raad van Bestuur RES Software http://executive-people.nl/item/516559/andre-boisvert-wordt-voorzitter-raad-van-bestuur-res-software.html Andre Boisvert is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur bij RES Software, marktleider op het gebied van IT as a Service. Boisvert kan bogen op meer dan drie decennia ervaring als senior manager in de wereldwijde software-industrie, inclusief een lange staat van dienst als leidinggevende, bestuurslid en bedrijfsadviseur.

Boisvert begon zijn carrière in 1976 bij IBM, waar hij senior managementposities op de sales-, marketing- en research & development afdelingen bekleedde. Na zijn tijd bij IBM vervulde Boisvert leidinggevende functies bij een aantal van de meest toonaangevende technologiebedrijven ter wereld, waaronder Oracle Coroporation, waar hij senior vice president van wereldwijde marketing was. In 2000 werd Boisvert aangesteld als President en Chief Operation Officer bij het SAS Institute en werd hij voorzitter en CEO van Sagent Technologies. Hij was bovendien bestuurslid van VA Software en mede-oprichter van Pentaho Corporation, ’s werelds meest populaire platform voor commerciële open source business intelligence.

]]>
Tue, 16 Sep 2014 01:04:47 +0200 Andre Boisvert wordt voorzitter Raad van Bestuur RES Software http://executive-people.nl/item/516559/andre-boisvert-wordt-voorzitter-raad-van-bestuur-res-software.html&field=Foto1&width=165.jpg
Cognizant neemt TriZetto over http://executive-people.nl/item/516557/cognizant-neemt-trizetto-over.html Cognizant neemt leverancier van software en IT-oplossingen voor de zorg TriZetto over. Cognizant betaalt 2,7 miljard dollar voor TriZetto.

De twee bedrijven hebben op het gebied van gezondheidszorg gezamenlijk een omzet van ruim 3 miljard dollar. De bedrijven bedienen ruim 245.000 dienstverleners in de gezondheidszorg. Cognizant verwacht door de overname beter in te kunnen spelen op veranderingen in de gezondheidszorg.

Structurele veranderingen
"De gezondheidszorg maakt structurele veranderingen door hervorming van de zorg, kostendruk en verschuivende verantwoordelijkheden van patiënten en zorgverleners. Dit zorgt voor een aanzienlijke groeimogelijkheid, die TriZetto helpt te benutten", zegt Francisco D'Souza, CEO van Cognizant. "Het geïntegreerde portfolio met zowel technologische als operationele mogelijkheden geeft ons een unieke positie klanten te helpen een hogere operationele efficiëntie te realiseren, terwijl we de zorg voor de toekomst opnieuw inrichten. We kijken er dan ook naar uit het TriZetto team te verwelkomen in de Cognizant familie en een zowel gedifferentieerde als duurzame fundering neer te leggen voor de gezondheidszorg."

TriZetto en zijn 3.700 werknemers worden onderdeel van Cognizants bestaande zorgafdeling. De zorg is op dit moment goed voor ongeveer 26% van de omzet van Cognizant en is dus een belangrijk segment voor het bedrijf.

]]>
Mon, 15 Sep 2014 16:45:14 +0200 Cognizant neemt TriZetto over http://executive-people.nl/item/516557/cognizant-neemt-trizetto-over.html&field=Foto1&width=165.jpg
TIP: Investeer niet in de Legacy van de toekomst! http://executive-people.nl/item/516556/tip-investeer-niet-in-de-legacy-van-de-toekomst.html We kennen het allemaal en velen hebben er last van: Legacy systemen. Volgens wikipedia.org is de definitie: an old method, technology, computer system, or application program, of, relating to, or being a previous or outdated computer system. Hoewel de IT-voorziening outdated is, kan het systeem in bepaalde gevallen voor de gebruiker nog voldoen.

Belangrijke nadelen van Legacy zijn:

 • Geen verdere ontwikkeling in functionaliteit 
 • Kennis over het systeem is ondertussen verdwenen 
 • Geen support meer van de leverancier op hardware of software 
 • Vervanging van het systeem is vaak een kostbare aangelegenheid 

Hoewel velen bezig zijn met de oplossingen, zien wij niet direct aandacht voor het voorkomen van het creëren van Legacy van de toekomst. Zo zien wij bijvoorbeeld grote investeringen in ERP systemen waarbij significante customizing plaatsvindt. En zien wij in bepaalde situaties het ontstaan van een vendor lockin of wordt de architectuur zo complex gemaakt dat uiteindelijk niemand meer snapt hoe het geheel samenwerkt. Allemaal tekenen die kunnen leiden tot de Legacy van de toekomst.

Als gevolg hiervan is het belangrijk om bij elke investering of ontwikkeling in IT na te denken over de toekomstvastheid van de oplossing. Omdat het op dit moment moeilijk in te schatten is wat de toekomst brengt, dient rekening te worden gehouden met de flexibiliteit van de gekozen oplossing. Ofwel hoe complex het is om over te gaan naar iets anders, mocht dat nodig zijn. Om dit te realiseren adviseren wij preventief en pro-actief (niet repressief, want dat is waar men nu al mee bezig is en wat beperkt resultaat levert) te werk gaan:

 • Zorg voor een flexibel platform. 
 • Gebruik hiervoor zoveel mogelijk generieke en geaccepteerde standaarden en beperk leverancier specifieke standaarden 
 • Beperk het customizen van pakketten 
 • Houd continu rekening met de toekomstige ontwikkelingen binnen Application Portfolio en Life Cycle Management 
 • Denk bij elke investering en ontwikkeling na over de mogelijke exit strategie 
 • Maak gebruik van architectuur voor het creëren en houden van inzicht in de huidige IT-voorziening.

Dus voordat het kalf verdronken is, leer van het verleden, leef in het heden, bereid je voor op de toekomst!

Auteur: Mark Butterhoff, Management Consultant & Project Manager bij Bauhaus

]]>
Mon, 15 Sep 2014 15:55:02 +0200 TIP: Investeer niet in de Legacy van de toekomst! http://executive-people.nl/item/516556/tip-investeer-niet-in-de-legacy-van-de-toekomst.html&field=Foto1&width=165.jpg
7 op de 10 managers is bezorgd over veiligheid van third-party chatapplicaties http://executive-people.nl/item/516516/op-de-managers-is-bezorgd-over-veiligheid-van-third-party-chatapplicaties.html Bijna 70% van de organisaties maakt zich zorgen over het gebruik van third-party messaging- en chatapps door werknemers. Medewerkers gebruiken deze apps om met collega's te communiceren en documenten intern door te sturen.

Dit blijkt uit onderzoek van Infinite Convergence Solutions, leverancier van onder andere messagingapps. Het bedrijf ondervroeg bijna 400 CIO's, CTO's en IT-managers over het beleid, de voorkeuren en de zorgen van hun bedrijf over het uitwisselen van data en communicatie door medewerkers.

'Third-party apps zijn onveilig'
59% van de IT-beslissingmakers is van mening dat third-party messagingapps en chattools onveilig zijn voor zakelijke communicatie. 41% van de organisaties verbiedt het gebruik van dergelijke software dan ook. Van deze groep verbiedt 30% Google Chat, 29% WhatsApp, 27% weChat, 26% Skype en eveneens 26% Apple's iMessage.

84% van de ondervraagde managers is van mening dat een intern zakelijk messaging systeem een veiligere optie zou zijn. Minder dan de helft van alle bedrijven zet een dergelijke systeem echter in de praktijk daadwerkelijk in.

Geen controle
"IT-managers realiseren zich in toenemende mate dat gevoelige interne data van hun bedrijf door medewerkers wordt uitgewisseld via onveilige third-party platformen waar zij geen controle over hebben", zegt Anurag Lal, CEO van Infinite Convergence. "Veel managers zien daarnaast niet de waarde van het opzetten van dure, interne messagingdiensten die maar moeilijk op alle apparaten van werknemers gebruikt kunnen worden. IT-beslissingmakers zijn klaar voor een nieuwe generatie zeer veilige, eenvoudige en intuïtieve messagingoplossingen voor intern gebruik."

E-mail wordt vandaag de dag nog steeds gezien als de meest veilige manier om digitaal te communiceren en data uit te wisselen. 89% van de IT-managers geeft aan dat e-mail een veilig medium is. Bijna eenderde van de bedrijven verplicht medewerkers interne communicatie die niet via e-mail verloopt te versturen via een messaging systeem dat door het bedrijf wordt beheerd.

Onderzoek
Alle resultaten van het onderzoek zijn hier te vinden.

http://infinite-convergence.com/survey-finds-70-percent-of-it-executives-worried-about-employees-using-consumer-oriented-chat-apps-for-business-communication/

]]>
Mon, 15 Sep 2014 15:12:00 +0200 7 op de 10 managers is bezorgd over veiligheid van third-party chatapplicaties http://executive-people.nl/item/516516/op-de-managers-is-bezorgd-over-veiligheid-van-third-party-chatapplicaties.html&field=Foto1&width=165.jpg
Gartner: 'Veel mobiele apps zijn zeer slecht beveiligd' http://executive-people.nl/item/516512/gartner-veel-mobiele-apps-zijn-zeer-slecht-beveiligd.html De beveiliging van veel mobiele apps is zeer slecht. Maar liefst 75% van de apps is niet in staat zelfs de meest basale beveiligingstesten te doorstaan. Gartner luidt de noodklok.

Gartner waarschuwt voor de impact die de slechte beveiliging van apps kan hebben op bedrijven. Bedrijven omarmen in toenemende mate Bring Your Own Device (BYOD), waarbij werknemers hun persoonlijke mobiele apparaten op de werkvloer kunnen gebruiken. Doordat deze apparaten worden verbonden met het beveiligingsnetwerken krijgen ook de apps van werknemers toegang tot dit netwerk.

Bedrijfsnetwerk in gevaar
Dit kan tot problemen leiden als de beveiliging niet op orde is. Door de slechte beveiliging lopen werknemers immers het risico slachtoffer te worden van een cyberaanval. Doordat deze apparaten in verbinding staan met het bedrijfsnetwerk lopen ook bedrijfsnetwerken hierdoor risico.

Gartner verwacht dat dan ook dat cybercriminelen zich steeds vaker zullen richten op verkeerd geconfigureerde mobiele apps in plaats van geavanceerde complexe cyberaanvallen op mobiele apparaten. Maar liefst 75% van de mobiele datalekken zou tot en met 2017 hierdoor worden veroorzaakt.

'Meer aandacht voor security'
Dionisio Zumerle, onderzoeksanalist bij Gartner, benadrukt dat veel apps zeer nuttig zijn voor werknemers, maar simpelweg niet gebruikt zouden moeten worden zonder aandacht te besteden aan de beveiliging hiervan. De onderzoeksanalist adviseert bedrijven dan ook speciale technologieën in te zetten om de beveiliging van mobiele apps te onderzoeken. Zumerle doelt hiermee op static application security testing (SAST) en dynamic application security testing (DAST). Aanbieders van deze technologieën richten zich in toenemende mate ook op mobiele apps.

]]>
Mon, 15 Sep 2014 12:03:39 +0200 Gartner: 'Veel mobiele apps zijn zeer slecht beveiligd' http://executive-people.nl/item/516512/gartner-veel-mobiele-apps-zijn-zeer-slecht-beveiligd.html&field=Foto1&width=165.jpg
Oracle koopt Front Porch Digital http://executive-people.nl/item/516511/oracle-koopt-front-porch-digital.html Oracle koopt voor een onbekend bedrag Front Porch Digital, leverancier van content storage management, rich media content en big data oplossingen voor onder andere mediabedrijven en ziekenhuizen. De software wordt gebruikt voor het opslaan en beheren van high-definition films en TV shows en medische bestanden zoals scans.

Klanten van Front Porch zijn onder andere Digital A&E Television, BBC, Discovery Communications, U.S. Library of Congress en autorace-organisatie NASCAR. 

WK

]]>
Mon, 15 Sep 2014 10:31:10 +0200 Oracle koopt Front Porch Digital http://executive-people.nl/item/516511/oracle-koopt-front-porch-digital.html&field=Foto1&width=165.jpg
Nieuwe baan wordt steeds vaker via smartphone of tablet gezocht http://executive-people.nl/item/516509/nieuwe-baan-wordt-steeds-vaker-via-smartphone-of-tablet-gezocht.html Werkzoekenden gebruiken steeds vaker hun smartphone of tablet om informatie in te winnen over een nieuwe baan. 61% van de werkzoekenden blijkt zich namelijk vooral met een smartphone of tablet te oriënteren op de arbeidsmarkt. Opvallend genoeg besluit slechts 11% uiteindelijk ook daadwerkelijk via een mobiel apparaat te solliciteren.

Dit blijkt uit onderzoek van de internationale banenzoekmachine Indeed, dat 1.726 (potentiële) werkzoekenden in Nederland ondervroeg. 62% van de werkzoekenden geeft aan sollicitaties wel via een smartphone te willen versturen, maar denken dat potentiële werkgevers via mobiel verstuurde sollicitaties minder serieus nemen dan een op traditionele wijze verstuurde sollicitatie. Dit is dan ook de reden dat veel werkzoekenden besluiten uiteindelijk toch via een pc of laptop te reageren op een vacature.

Steeds meer haast
Indeed stelt dat werkzoekenden steeds gehaaster zijn en minder tijd besteden aan het zoeken van een nieuwe, geschikte baan. 30% van de werkzoekenden stelt minder dan een uur uit te trekken voor de zoektocht naar een nieuwe baan. Deze groep werpt snel een blik op openstaande vacatures en het aanbod van werkgevers. Op basis hiervan concluderen zij of het de moeite waard is om te solliciteren. Een heldere functie- en taakomschrijving zijn voor werkzoekenden dan ook doorslaggevend bij de beslissing om te solliciteren voor een baan. Het geboden salaris, de secundaire arbeidsvoorwaarden en carrièreperspectieven wegen op dat moment minder zwaar.

Niet alleen mensen zonder baan zijn echter op zoek naar een baan. De meerderheid van de respondenten (bijna 70%) geeft aan open te staan voor carrièreperspectieven. Enerzijds omdat ze toe zijn aan een nieuwe carrièrestap, anderzijds omdat er een noodzaak is om in actie te komen. Daarnaast houdt een grote groep de mogelijkheden op de arbeidsmarkt altijd scherp in de gaten.

Inspelen op mobiele werkzoekenden
Indeed adviseert werkgevers in te spelen op deze kansen door potentiële sollicitanten niet alleen een aantrekkelijke functie en een scherp concurrerend aanbod te presenteren, maar ook een soepele sollicitatieprocedure te bieden. Kandidaten moeten snel, efficiënt en desgewenst online via hun mobiele apparaat kunnen solliciteren voor een functie. Dit is volgens Indeed voor werkgevers noodzakelijk om zich te kunnen onderscheiden van hun belangrijkste concurrenten en de meest talentvolle mensen aan te trekken.

“Werkzoekenden moeten in de gelegenheid worden gesteld om te solliciteren op de manier die hen het beste uitkomt, ongeacht het tijdstip en de locatie waar ze zich op dat moment bevinden. Uit eigen onderzoek van Indeed blijkt dat werkgevers die sollicitanten in de gelegenheid stellen om mobiel te solliciteren twee keer zo vaak kandidaten krijgen met de juiste kwalificaties in vergelijking met sollicitaties die verstuurd zijn via de desktop computer. Meer dan 50 procent van al het internetverkeer dit jaar op de Nederlandse website van Indeed was afkomstig van mobiele apparaten. Het Nederlandse bedrijfsleven kan het online zoeken naar vacatures via smartphones en tablets dan ook niet langer afdoen als toekomstmuziek. De nieuwe manier waarop werknemers zich oriënteren op een nieuwe uitdaging is allang realiteit”, legt Sander Poos, managing director Benelux bij Indeed, uit.

Talentvolle mensen aantrekken
Poos voegt hier nog aan toe: “Werkgevers moeten onder ogen zien dat talentvolle mensen meestal weinig geduld hebben. Als ze niet op de juiste manier door werkgevers worden bejegend, kloppen ze bij een ander bedrijf op de deur. Om op een concurrerende arbeidsmarkt de high potentials aan te trekken, zullen werkgevers in staat moeten zijn om hun vacatureaanbod op maat te maken. Er is namelijk een hele nieuwe generatie van werknemers opgegroeid die in principe al hun zaken afhandelen met de mobiele telefoon. Om als een serieuze partij te worden beschouwd in de wereldwijde war for talent, zullen bedrijven kandidaten die zich op de arbeidsmarkt begeven desgewenst de juiste hulpmiddelen moeten verschaffen waarmee ze hun ambities kunnen waarmaken. Een goed functionerende en betrouwbare vacature app waarmee je direct online kunt solliciteren, is in dit verband een must.” 

]]>
Mon, 15 Sep 2014 10:13:10 +0200 Nieuwe baan wordt steeds vaker via smartphone of tablet gezocht http://executive-people.nl/item/516509/nieuwe-baan-wordt-steeds-vaker-via-smartphone-of-tablet-gezocht.html&field=Foto1&width=165.jpg
Micro Focus en Attachmate Group fuseren http://executive-people.nl/item/516508/micro-focus-en-attachmate-group-fuseren.html Micro Focus, een softwarespecialist voor mainframes en de Attachmate Group gaan fuseren. Micro Focus neemt het initiatief en koopt Attachmate Group voor 2,3 miljard dollar. Onder Attachmate Group vallen Novell, SUSE, NetIQ en Attachmate. De nieuwe combinatie heet The Enlarged Group en is goed voor 1,4 miljard dollar omzet en heeft 4500 werknemers in dienst. Samen bedienen ze meer dan 34.000 klanten.

The Enlarged Group biedt oplossingen rond off-mainframe COBOL, mainframe modernisatie, host connectiviteit en Linux platformen. Micro Focus heeft een kantoor in Hoofddorp en The Attachmate Group heeft een kantoor in Alphen aan de Rijn. Lees meer over de fusie hier. 

Lees het  recente interview met Ronald de Jong, Vice President EMEA Sales SUSE, hier.

WK 

]]>
Mon, 15 Sep 2014 10:07:48 +0200 Micro Focus en Attachmate Group fuseren http://executive-people.nl/item/516508/micro-focus-en-attachmate-group-fuseren.html&field=Foto1&width=165.jpg
Isala kiest voor Ricoh Selfservice & Hospitality-oplossing voor afdeling Radiologie http://executive-people.nl/item/516473/isala-kiest-voor-ricoh-selfservice-en-hospitality-oplossing-voor-afdeling-radiologie.html Isala, een topklinisch ziekenhuis in Nederland, heeft Ricoh’s Selfservice & Hospitality oplossing geïmplementeerd om de patiëntlogistiek op de afdeling Radiologie te optimaliseren. Het ziekenhuis in Zwolle is hiermee het eerste  ziekenhuis in Nederland dat deze op selfservice gerichte werkwijze op de afdeling Radiologie implementeert in combinatie met Agfa.  Isala maakte reeds voor haar centrale ontvangstconcept gebruik van Ricoh’s oplossing. De afdeling Radiologie is hieraan nu toegevoegd.

Isala heeft in augustus 2013 een nieuw onderkomen in gebruik genomen, met een toekomstgerichte benadering van zorgverlening. Een belangrijk uitgangspunt hierbij was het optimaliseren van de ontvangst en aanmelding van patiënten voor hun afspraak. Isala koos dan ook voor de Selfservice & Hospitality oplossing van Ricoh, die in samenwerking met partner Logis.P, ontwikkeld is voor het verbeteren van de doorstroom van patiënten en verlaging van de kosten die gepaard gaan met patiëntregistratie- en logistiek. Een speerpunt hierbij vormen de aanmeldzuilen die patiënten in staat stellen om zichzelf bij binnenkomst in het ziekenhuis aan te melden. In combinatie met voorzieningen voor wachtrijmanagement, automatiseren en versnellen deze zuilen het proces van registratie en patiëntinformatie. Belangrijk hierbij is dat de patiënt onder andere direct bij binnenkomst geïnformeerd wordt over eventuele uitloop van de afspraak, maar ook over de locatie en het tijdstip. 

Op basis van de goede ervaringen bij het centrale ontvangstconcept en met het oog op eenduidigheid voor de patiënt, besloot Isala de selfservice-voorzieningen uit te breiden naar de afdeling Radiologie. Omdat de afdeling Radiologie samenwerkt met veel andere specialismen binnen het ziekenhuis, patiënten zowel met als zonder afspraak binnenlopen en de onderzoeksroutes die patiënten binnen de afdeling doorlopen vaak complex zijn, vormde digitalisering van het volledige proces een uitdaging. Bijkomende complicerende factor was de recente update van het Radiologie Informatie Systeem, waarmee Isala alle patiëntafspraken inplant en onderzoeksapparatuur reserveert.

Met de uitbreiding is de afdeling Radiologie volledig geïntegreerd in het concept Centrale Patiëntenontvangst van Isala: patiënten melden zich bij de aanmeldzuil in de Centrale hal van het ziekenhuis. Na het printen van een afsprakenticket met barcode en locatie meldt de patiënt zich bij de decentrale aanmeldzuil op de juiste afdeling. Na het scannen van het afsprakenticket wordt de juiste wachtruimte en de wachttijd weergegeven. Bij radiologie worden dagelijks 500 tot 600 patiënten per dag geholpen, waarvan een groot deel nu niet meer naar een balie hoeft.

Pieter Rahusen (foto), Senior Marketing & Development Manager Healthcare bij Ricoh Nederland: “De Selfservice & Hospitality oplossing zorgt voor een betere doorstroom van patiënten. Er is geen sprake meer van wachttijd aan de balie en het systeem laat duidelijk zien waar de cliënt op welk tijdstip moet zijn. Daarnaast betekent dit een duidelijke efficiencyverbetering in processen, waardoor kosten kunnen worden verlaagd en medewerkers zich meer kunnen richten op hun kerntaken. Isala en het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch zijn de enige twee ziekenhuizen in Nederland die op de afdeling Radiologie werken met digitaal aanmelden via aanmeldzuilen. De oplossing bewijst juist op een uitdagende, complexe afdeling als Radiologie zijn meerwaarde.” 

Meer informatie over Selfservice & Hospitality in het whitepaper dat Ricoh hierover publiceerde: http://inspiratie.ricoh.nl/zorg-whitepaper 

]]>
Mon, 15 Sep 2014 09:26:10 +0200 Isala kiest voor Ricoh Selfservice & Hospitality-oplossing voor afdeling Radiologie http://executive-people.nl/item/516473/isala-kiest-voor-ricoh-selfservice-en-hospitality-oplossing-voor-afdeling-radiologie.html&field=Foto1&width=165.jpg
Newsourcing wil tekort aan ICT'ers oplossen http://executive-people.nl/item/516471/newsourcing-wil-tekort-aan-icters-oplossen.html Nadat vorig jaar al is gebleken dat in de ICT sector duizenden vacatures onvervuld blijven, leidt het tekort aan gekwalificeerde ICT’ers ertoe dat de groei van de branche nu verder stagneert, terwijl de vraag blijft groeien. Het uitbesteden van ICT-werkzaamheden naar lagelonenlanden lijkt hiervoor geen adequate oplossing. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat de verwachte 35% kostenvoordelen tegenvallen en 85% van de outsourcing trajecten niet de gewenste resultaten oplevert.

Startup Newsourcing zegt een adequate oplossing voor deze uitdagingen te bieden. Op basis van ervaring met een eigen ontwikkelafdeling in India heeft oprichter Sebastian Mennes besloten om de beschikbare kennis en capaciteit niet langer als ‘goedbewaard geheim’ binnen zijn internetbureau te bewaren. “Wij bieden ICT-capaciteit op abonnementsbasis met maandelijkse urentegoeden, waarbij doorlopende communicatie- en procesbegeleiding centraal staan. De afgelopen maanden hebben diverse pilots bewezen dat Newsourcing de kunst van het uitbesteden beheerst. Ons model biedt laagdrempelig toegang tot talentvolle ontwikkelaars, zonder dat outsourcing een hoofdpijn-dossier wordt.” Zo wordt het uitbesteden van softwareontwikkeling voor een brede doelgroep toegankelijk gemaakt.

De IT outsourcing-branche wordt traditiegetrouw gekenmerkt door staffing, waarbij bedrijven een programmeur op afstand tot hun beschikking krijgen, aldus Mennes: "Dit biedt kostenvoordelen, maar vergt eveneens substantiële investeringen en brengt bovendien nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo moeten projecten meestal door de opdrachtgever worden voorbereid en aangestuurd, waarna veelal communicatieproblemen ontstaan. Ingegeven door cultuurverschillen, taalbarrières en gebrekkige voorbereiding slaagt slechts 15% van dergelijke constructies. Newsourcing slaat een nieuwe weg in, door de mogelijkheid te bieden om programmeer uren af te nemen in de vorm van een maandelijks abonnement. Prijzen zijn afhankelijk van kennis, vaardigheden en ervaring; disciplines kunnen flexibel worden ingezet."

Outsourcing 2.0
Daarnaast ligt het zwaartepunt van de projectbegeleiding in Nederland. “Wij werken als een ware twee-eenheid samen met onze collega’s in India. Hun kracht ligt in het programmeren en testen, onze kracht ligt in het vertalen van de wensen van de opdrachtgever in vastomlijnde specificaties en concrete taken, maar ook in het begeleiden van de interculturele samenwerking” aldus Mennes. Opdrachtgevers krijgen via een online dashboard tijd- en plaats onafhankelijk inzicht in de verrichte werkzaamheden en kunnen daarop bijsturen. Newsourcing zorgt voor structuur, adequate voorbereiding en doorlopende begeleiding. “Dankzij onze totaaloplossing ontzorgen wij opdrachtgevers door de communicatie en werkprocessen te stroomlijnen. Tegelijkertijd waarborgen wij doorlopend de kwaliteit van het programmeerwerk. Zo zorgen wij ervoor dat zij niet in dezelfde valkuilen terecht komen als wij destijds, toen we in 2008 begonnen.”

Want ook voor Mennes was het vinden van een lokale partner, het opzetten van een eigen Pvt. Ltd. (Indiase B.V.) en het optimaliseren van de overzeese samenwerking een proces van vallen en opstaan. Na een succesvolle soft launch dit voorjaar opent Newsourcing B.V. nu haar deuren voor een breder publiek en stelt zich ten doel de outsourcing-markt open te breken - op een overbruggende manier. “Natuurlijk betalen we goede salarissen en zorgen we voor verantwoorde arbeidsomstandigheden, maar uitbesteden blijft in z'n traditionele vorm toch een kwestie van hoofdzakelijk ‘nemen’. Wij willen daar iets tegenover stellen door mensen, culturen en kennis met elkaar te verbinden in onze steeds verder globaliserende wereld. Daarom gaat vijf procent van onze omzet naar de Stichting Verantwoord Uitbesteden, die zich in India inzet voor lokale kennisontwikkeling en groei, met ondernemerschap en internet als gemene delers,” besluit Mennes.

]]>
Mon, 15 Sep 2014 09:03:18 +0200 Newsourcing wil tekort aan ICT'ers oplossen http://executive-people.nl/item/516471/newsourcing-wil-tekort-aan-icters-oplossen.html&field=Foto1&width=165.jpg
ICT startups kunnen flink bedrag winnen met Idea Challenge http://executive-people.nl/item/516470/ict-startups-kunnen-flink-bedrag-winnen-met-idea-challenge.html Tot 30 september 2014 loopt de ‘Idea Challenge’ voor ICT startups. Het is georganiseerd door EIT ICT labs van de EU. Europese startups maken kans op heel interessante prijzen. In 4 techtrends wordt per trend beschikbaar gesteld: prijzengeld (totaal 80k per trend) en upscaling via het pan-Europese netwerk van EIT ICT Labs.

In de eerste ronde die plaatsvond voor de zomervakantie, deden maar 25 Nederlandse startups mee verdeeld over 4 techtrends. In de techtrend Smart Spaces is er al een Nederlandse winnaar : Homey (http://ideachallenge.eitictlabs.eu/ss/).

Bekijk de video op http://www.youtube.com/watch?v=FC-YDXSB038

]]>
Mon, 15 Sep 2014 08:58:54 +0200 ICT startups kunnen flink bedrag winnen met Idea Challenge http://executive-people.nl/item/516470/ict-startups-kunnen-flink-bedrag-winnen-met-idea-challenge.html&field=Foto1&width=165.jpg
Amsterdam Internet Exchange passeert grens van 3 Tbps http://executive-people.nl/item/516474/amsterdam-internet-exchange-passeert-grens-van-tbps.html De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) heeft de grens van 3 Terabits per seconde (Tbps) aan Internetverkeer doorbroken. Deze mijlpaal illustreert de leidende positie van het Amsterdamse peering platform binnen de IXP markt. Met bijna 700 aangesloten nationale en internationale partijen is AMS-IX momenteel de grootste Internet exchange ter wereld. Op zondagavond 14 september werd voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis de piek van 3 Tbps (3000 Gbps) gehaald. Ter vergelijking: in september 2013 was deze snelheid nog 2.4 Tbps.

Voor deze groei zijn verschillende redenen aan te wijzen. De toename in videoverkeer, cloud toepassingen, online gaming en Internettoegang via mobiele apparaten is al een paar jaar gaande en deze vormen van online verkeer stijgen steeds explosiever. Voorbeelden van gaming partijen die in het afgelopen jaar zijn aangesloten, zijn Wargaming Interactive van het bekende spel World of Tanks en Riot Games die achter League of Legends zit.

“Wij zijn trots dat we deze mijlpaal hebben bereikt”, zegt Job Witteman, CEO van AMS-IX. “Het afgelopen jaar hebben zich opnieuw grote, internationale partijen bij ons aangesloten voor wie het Internet van vitaal belang is. Het dataverkeer dat via ons wordt uitgewisseld, blijft alsmaar groeien. In september 2010, bij het bereiken van de 1 Tbps grens, had ik niet gedacht dat we nu al deze 3 Tbps grens zouden doorbreken. Het laat zien dat de continue uitbreiding van ons netwerk, zowel qua aangesloten partijen, als locaties en technische ondersteuning zijn vruchten afwerpt.”

]]>
Mon, 15 Sep 2014 08:36:44 +0200 Amsterdam Internet Exchange passeert grens van 3 Tbps http://executive-people.nl/item/516474/amsterdam-internet-exchange-passeert-grens-van-tbps.html&field=Foto1&width=165.jpg
Gwava start partnercampagne met gratis Partner Starter Kit http://executive-people.nl/item/516447/gwava-start-partnercampagne-met-gratis-partner-starter-kit.html Gwava, leverancier van intelligente archiveringssoftware, gaat in Nederland een grootschalige campagne starten om zijn oplossingen onder de aandacht te brengen van potentiële partners. Onderdeel hiervan is een gratis partnerkit.

Partners van Gwava profiteren van hoge marges en uitstekende ondersteuning, niet op afstand door een call center, maar met persoonlijke en professionele service. Bovendien kunnen zij de archiveringssoftware van Gwava zelf gratis en zonder enige verplichtingen gebruiken.

De Partner Kit die Gwava heeft ontwikkeld bevat onder meer een gratis web demo om de software te leren kennen. De Not For Resale-versie van Retain heef teen looptijd van twaalf maanden. Partners krijgen 25 procent korting op hun eerste aankoop. Bovendien ontvangen zij drie gekwalificeerde leads om op te volgen en toegang tot de Retain-service, als onderdeel van de pre-sales ondersteuning.

Kosten

Email blijft het zakelijke communicatie platform voor bedrijven. Met de juiste beheer oplossingen kunt u de kosten van een mailserver blijvend laag houden, dankzij de beperking van opslagkosten, verlaagde kosten van licenties en storingen. Additioneel kunt u uw klanten beschermen tegen corrupte PST-files, het lekken van data, overbelasting van de mailboxen en verouderde software.

Christian Heselhaus, Director Marketing & Business Development bij GWAVA, legt de voordelen van Retain uit: "Hoe manage je die almaar uitdijende email? Er is bijvoorbeeld voldoende storageruimte nodig, de mailboxen raken vol, èn er ontstaan problemen met de prestaties van de e-mailapplicatie. Met dat vraagstuk hebben zowel managers, beheerders als gebruikers dagelijks te maken."

Uitdaging

"Het accuraat terugvinden van informatie is een hele uitdaging. Daar moet een oplossing voor komen, een mailserver op zich voldoet niet. Ook een back up systeem is niet echt geschikt, want dat is bedoeld om in geval van calamiteiten alle data terug te zetten, niet om in te zoeken. Kortom, in onze optiek zijn er dus drie belangrijke redenen waarom archiving belangrijk is: juridisch, technisch en economisch."

De Retain archiveringssoftware biedt krachtige eDiscovery, berichten archivering en exportmogelijkheden, voor alle klanten die op zoek zijn naar een optimale manier van opslag en eenvoudig beheer van email.

 

]]>
Mon, 15 Sep 2014 08:00:00 +0200 Gwava start partnercampagne met gratis Partner Starter Kit http://executive-people.nl/item/516447/gwava-start-partnercampagne-met-gratis-partner-starter-kit.html&field=Foto1&width=165.jpg
Vooral op intuïtie en ervaring spelen grote rol bij besluitvorming http://executive-people.nl/item/516443/vooral-op-intua-macr-tie-en-ervaring-spelen-grote-rol-bij-besluitvorming.html 94% van de managers is bereid de manier waarop belangrijke beslissingen over de strategie van hun bedrijf aanzienlijk te veranderen. Managers lijken echter nog niet massaal warm te lopen voor big data. Zij vertrouwen vooral op intuïtie en ervaring.

Dit blijkt uit onderzoek van PwC. Slechts eenderde van de managers geeft aan zijn laatste grote beslissing te hebben gemaakt op basis van data en analytics. Vooral de eigen intuïtie of het advies en de ervaring van anderen speelde hierbij een belangrijke rol. 58% van de managers baseert beslissingen vooral hierop.

Big data legt bedrijven geen windeieren
Bedrijven die big data wel omarmen bij het nemen van belangrijke beslissingen profiteren van de voordelen. 43% van de leidinggevenden van 'data-driven' bedrijven geeft aan hierdoor in de afgelopen twee jaar betere beslissingen te hebben genomen. Iedere manager in deze groep noemde het een topprioriteit te investeren in de kwaliteit van data-analyses om besluitvorming verder te verbeteren.

63% van de ondervraagde managers geeft aan dat het gebruik van data de manier waarop binnen hun bedrijf beslissingen worden genomen heeft veranderd. Leidinggevenden verwachten dat de impact van data analytics op de besluitvorming in de toekomst alleen maar zal toenemen. De belangrijkste wijzigingen die managers willen doorvoeren aan de wijze waarop beslissingen worden genomen zijn:

 • Het terugdringen van de hoeveelheid betrokkenen bij beslissingen
 • Meer gebruik maken van gespecialiseerde en geavanceerde analytics
 • Data-teams inzetten om geïnformeerde strategische beslissingen te kunnen nemen.

Belangrijke beslissingen
Maar waarover moeten managers over het algemeen belangrijke beslissingen nemen? De volgende zes onderwerpen werden door de ondervraagde managers het meest genoemd: 

 • Het groeien van de bestaande business
 • Samenwerken met concurrenten
 • Het krimpen van de bestaande business
 • Actief worden in een nieuw segment
 • Het starten van een nieuwe business
 • Financiering

"Het succes van een bedrijf is vandaag de dag afhankelijk van hoe goed een organisatie is in het nemen van belangrijke beslissingen. Managers geven aan te blijven vertrouwen op hun ervaring, advies van anderen of instinct achten zij tegelijkertijd investeren in data en analytics noodzakelijk voor het succes van hun onderneming. Ervaring, intuïtie en het gebruik van data en analytics sluiten elkaar niet uit. Het is voor bedrijven nu dan ook de uitdaging een manier te vinden om deze punten te verenigen. Managers weten welke vragen zij moeten stellen. Nu moeten zij alleen nog ontdekken hoe zij de juiste antwoorden krijgen uit de externe en interne data die zij al jaren gebruiken", zegt Dan DiFillipo, Global & US Data and Analytics Leader bij PwC.

]]>
Sun, 14 Sep 2014 10:04:23 +0200 Vooral op intuïtie en ervaring spelen grote rol bij besluitvorming http://executive-people.nl/item/516443/vooral-op-intua-macr-tie-en-ervaring-spelen-grote-rol-bij-besluitvorming.html&field=Foto1&width=165.jpg
IT kan het allemaal hebben: Gatwick Airport drukt de kosten en verbetert tegelijkertijd haar ... http://executive-people.nl/item/516441/it-kan-het-allemaal-hebben-gatwick-airport-drukt-de-kosten-en-verbetert-tegelijkertijd-haar-dienstverlening.html In vele opzichten is Gatwick Airport Londen een toonbeeld van efficiëntie. Naast het feit dat het 's werelds meest efficiënte enkele-landingsbaan luchthaven is, bedient het circa 200 bestemmingen in 90 landen en behandelt het 34 miljoen passagiers per jaar. Verder, in tegenstelling tot luchthavens in de VS die als verhuurders van veiligheidspersoneel, detailhandel, parkeergelegenheid en andere diensten die zij huisvesten fungeren, behoudt Gatwick het beheer over alles: van onderhoud en veiligheid van/voor het gebouw, tot de infrastructuur voor bagage controle, detailhandel en parkeerfaciliteiten.

Het beheren van zo veel verschillende bedrijven resulteert in een breed scala aan operationele en IT-servicebalies die gesprekken over van alles en nog wat voeren, van hoe een stukje software te gebruiken tot het vermelden van een defecte lift, tot het klagen over het ontbreken van een Wi-Fi-signaal. Tot voor kort heeft Gatwick alle IT-verzoeken uitbesteed tot het gebruikmaken van de in-house service managementsystemen van leveranciers.

Een enquête, aangevoerd door de Gatwick CIO, bracht enkele grote problemen met de huidige set-up aan het licht: de belangrijkste boodschap was dat gebruikers zich in de steek gelaten voelden door de kwaliteit van de IT-servicebalieoperaties.

Er waren goede redenen waarom de aanpak van de uitbestede servicebalie niet werkte. Een van die redenen is dat de callcenters gedreven werden door de kosten per gesprek in plaats van de kwaliteit van het gesprek.

"We waren de controle kwijt over de kennis van onze eigen systemen, en de mensen aan de andere kant van de telefoon hadden geen gevoel voor onze systemen en begrepen ze niet; kortom, voor hen was het veel minder interessant dan voor ons", zegt Anthony Lamoureux, IT Transition Leader van Gatwick, "zij wilden het gesprek zo snel mogelijk afhandelen, maar wij wilden de gesprekken zo goed mogelijk afhandelen."

Het was duidelijk dat voor iedereen buiten de Gatwick organisatie, IT-service management

niet langer te begrijpen was. De CIO van Gatwick gaf Anthony Lamoureux, Director of Velocity Solutions Europe Ltd, de verantwoordelijkheid voor het vinden van een betere manier.

Hoger niveau

"We probeerden een manier te vinden om een veel hoger niveau van dienstverlening te bieden, een die zowel behendig als flexibel is en een waar wij mee kunnen groeien", zei hij. "Uiteindelijk begrepen we dat wij een unieke kans hadden met Gatwick, want in tegenstelling tot veel grote organisaties, gebeuren alle activiteiten van Gatwick - human resources, IT, financiën, etc. - op de Gatwick Luchthaven campus. Het was logisch om alles in-huis te doen."

Maar het in-huis brengen van de IT-servicedeskfunctie was slechts het begin van dit ambitieuze plan. Het idee, legde Lamoureux uit, was om werknemers multifunctioneel op te leiden zodat zij niet alleen zouden weten hoe om te gaan met kwesties van de IT-servicebalie, maar ook dat zij op de IT-afdeling konden functioneren. Hij zou het Gatwick field support team  met het desk support team combineren en ze met elkaar wisselen zodat zij eerstehands kennis zouden hebben van de technologie en de gebruikers. Uiteindelijk wilde IT 80% van de servicebaliecontacten kunnen oplossen tijdens het eerste contact.

Tegelijkertijd wilde de CIO van Gatwick de technologie van Gatwick voor zover mogelijk verplaatsen naar een cloud-based omgeving. Vanwege deze wens, plus de behoefte aan  behendigheid en flexibiliteit, was ServiceNow de enige logische keuze.

"Ik heb grote organisaties gebukt zien gaan omdat ze gebonden waren aan een rigide, duur serviceplatform," zei Lamoureux, "ik wist dat onze selectie van een tool die behendig en flexibel kon zijn en met ons mee kon groeien de kern tot alles zou zijn."

Tijdnood

Omdat de contracten met de huidige leveranciers van uitbestedingsdiensten bijna verlopen waren, had het IT-team van Gatwick minder dan drie maanden om een nieuw systeem in te voeren. Dat was echter niet genoeg tijd om een in-huis team te vormen en de nodige ServiceNow toepassingen te implementeren, dus koos Lamoureux om met Getronics samen te werken. Dit is een managed services leverancier met diepe ServiceNow expertise. Gedurende zes maanden leidde Getronics de Gatwick application support, IT-servicebalie en

service management, waardoor Gatwick tijd had om de overstap te maken naar een eigen ServiceNow instantie, zonder consequenties voor de dienstverlening.

Ondertussen schakelde Gatwick Focus Group Europe in om ServiceNow te implementeren, en werkte het team van Lamoureux aan de ontwikkeling van haar eigen serviceprocessen, een complexe opdracht, want het had nog nooit eerder deze serviceprocessen onder eigen beheer gehad.

"Alle processen waren in handen van externe leveranciers, dus moesten wij onze eigen processen ontwerpen; hoe ze zouden werken, hoeveel mensen we nodig hadden, hoe we georganiseerd moesten worden en welke ServiceNow toepassingen we nodig hadden", zei hij.

Een taak van het Gatwick team was het werven van 23 nieuwe mensen, inclusief een IT Operations Center Manager en managers die toegewijd waren aan verandermanagement, configuratie, probleemmanagement, incidentmanagement, verslaggeving en andere rollen.  Binnen de termijn van zes maanden was Gatwick klaar met haar planning, was haar personeel getraind en was Focus Group Europe klaar met implementeren. Gatwick was klaar om alle processen van Getronics over te nemen.

Zodra Gatwick met haar eigen IT-servicebalie begon, zag het team opmerkelijke verbeteringen. Niet alleen waren er kostenbesparingen, maar er was een aanzienlijke stijging in de waarderingscijfers.

"Met het opzetten van dit IT Operations Center, hebben wij een besparing van meer dan 15% op onze jaarlijkse operationele kosten gecalculeerd voor de komende zeven jaar", zei Lamoureux.

Bovendien is de Net Promotor Score (NPS) van de servicebalie gestegen van -70 met uitbestede activiteiten naar +47 met onze eigen mensen en ServiceNow. Dat is een bijna ongehoorde seismische verschuiving in een stijgende klanttevredenheid.

Grote plannen

Goede scores en kostenbesparingen zijn slechts het topje van de ijsberg voor Gatwick. Het team heeft plannen om zoveel mogelijke functies te automatiseren met ServiceNow Orchestration.

"We zijn van plan om alles te leveren, van zero-touch  geautomatiseerd verstrekken van nieuwe gebruikersaccounts tot de mogelijkheden voor het automatisch implementeren van desktoptoepassingen van gebruikers." zei Lamoureux. "We gaan zelfs ServiceNow linken aan onze human resources systeem zodat we een geautomatiseerd afmeld/aanmeld proces kunnen creëren en elke werknemer van één enkele versie van de waarheid kunnen voorzien."

Verder hoopt Lamoureux dat met de ondersteuning van Focus Group Europe, zijn team kan werken aan het ontwikkelen van een multi-tenant beeld van de Gatwick ServiceNow instantie waarbij iedere detailhandelaar op de luchthaven van een eigen service portal kan worden voorzien.

Lamoureux verwacht ook dat ServiceNow server- en kostefficiëntie zal helpen verbeteren door ongebruikte testservers, die wel ruimte en middelen blijven gebruiken nadat hun gebruikstermijn is verlopen, te verwijderen. Door het automatiseren van het testproces, verwacht hij dat gebruikers testservers voor maximaal drie maanden kunnen aanvragen - en als niemand vraagt om een verlenging zal de server automatisch worden ontmanteld aan het einde van de periode. "Hoewel ServiceNow 'service' in de naam heeft is het tot veel meer in staat dan alleen het bieden van IT-functies."

]]>
Sat, 13 Sep 2014 08:00:06 +0200 IT kan het allemaal hebben: Gatwick Airport drukt de kosten en verbetert tegelijkertijd haar dienstverlening http://executive-people.nl/item/516441/it-kan-het-allemaal-hebben-gatwick-airport-drukt-de-kosten-en-verbetert-tegelijkertijd-haar-dienstverlening.html&field=Foto1&width=165.jpg
Google koopt slimme lepels voor Parkinsonpatiënten http://executive-people.nl/item/516458/google-koopt-slimme-lepels-voor-parkinsonpatia-laquo-nten.html Lift Labs, een bedrijf dat gespecialiseerd is in hoogtechnologische lepels voor Parkinsonpatiënten, komt in handen van de Amerikaanse gigant Google, zo meldt Datanews.

Liftware, de lepel die Lift Labs ontwikkelde, detecteert en vermindert de trillingen van de gebruiker met behulp van een minicomputer. In het handvat van de lepel zit een oplaadbare batterij met een autonomie van zeven dagen. Bovendien kan je de lepel van het toestel ook vervangen door een vork of een sleutelhanger. Volgens de fabrikant zal het in de toekomst ook mogelijk zijn andere voorwerpen in het toestel te plaatsen.

De lepel, die getest werd door onderzoekers van de universiteit van Michigan, zou de trillingen met 75% beperken ten opzichte van een klassieke lepel. Google liet weten aan het agentschap AFP dat het zal bestuderen hoe de technologie van Lift Labs "op andere manieren kan gebruikt worden om tegen neuro-degeneratieve ziektes zoals Parkinson te strijden".

Google X

Google is van plan Lift Labs te onderbrengen in zijn Google X divisie dat experimentele technieken ontwikkelt, zoals contactlenzen voor diabetici die in staat zijn het glucosegehalte te meten of Google Glass.

Sergey Brin, de medestichter van Google, heeft ook persoonlijke redenen om het leven van Parkinsonpatiënten makkelijker te maken. Zijn moeder lijdt aan de aandoening en hij is zelf ook drager van het gen dat de ziekte kan veroorzaken.

]]>
Sat, 13 Sep 2014 01:38:01 +0200 Google koopt slimme lepels voor Parkinsonpatiënten http://executive-people.nl/item/516458/google-koopt-slimme-lepels-voor-parkinsonpatia-laquo-nten.html&field=Foto1&width=165.jpg
HP neemt Eucalyptus over http://executive-people.nl/item/516454/hp-neemt-eucalyptus-over.html HP koopt voor 100 miljoen dollar Eucalyptus, leverancier van open source cloud software. Eucalyptus is opgericht door Marten Mickos (ex-MySQL) en focust zich met name op OpenStack open source technologie.

Eucalyptus levert gratis en open-source software waarmee resellers private en hybrid clouds kunnen bouwen binnen een Amazon Web Services infrastructuur. HP zal Eucalyptus gaan gebruiken voor zijn Helion cloudaanbod.

Mickos wordt nu senior vice president en general manager van HP’s cloud business. Hij rapporteert aan ceo Meg Whitman.

WK

]]>
Sat, 13 Sep 2014 01:13:36 +0200 HP neemt Eucalyptus over http://executive-people.nl/item/516454/hp-neemt-eucalyptus-over.html&field=Foto1&width=165.jpg
Business analytics software flink in trek http://executive-people.nl/item/516452/business-analytics-software-flink-in-trek.html De vraag naar business analytics software groeit de komende jaren gemiddeld met 14,7 procent aldus marktonderzoeksbureau IDC. In 2018 is deze markt goed voor 89,6 miljard dollar. In 2014 is de omzet goed voor 51,6 miljard dollar.

Organisaties zijn bereid vaker business analytics software te kopen omdat goed opgeleide mensen moeilijk te vinden zijn en daardoor er meer vraag is naar slimme technologie. Managers en directieleden willen zakelijke data analyseren met business analytics software en ook vaker met big data en analytics services.

WK

]]>
Sat, 13 Sep 2014 00:37:26 +0200 Business analytics software flink in trek http://executive-people.nl/item/516452/business-analytics-software-flink-in-trek.html&field=Foto1&width=165.jpg
Unicorn Systems opent een nieuw filiaal in Nederland http://executive-people.nl/item/516448/unicorn-systems-opent-een-nieuw-filiaal-in-nederland.html De Tsjechische IT-dienstverlener Unicorn Systems opent een nieuw filiaal in Arnhem. De plechtige opening van het kantoor vond plaats op 10 september 2014 en werd bijgewoond door Jaroslav Horák, Tsjechische ambassadeur in Nederland, samen met vertegenwoordigers van opdrachtgevers, de Nederlandse lokale overheid en Unicorn Systems executives.

Unicorn Systems heeft gewerkt aan een aantal grootschalige IT-projecten voor bedrijven die actief zijn in Nederland en in het bijzonder voor bedrijven die betrokken zijn in de energie-industrie. Haar grootste klanten zijn TenneT, BritNed, en APX-ENDEX. De verwachting is dat deze Nederlandse tak van Unicorn Systems uiteindelijk zal groeien tot ongeveer 30 senior ICT specialisten.

Naast zijn werk voor energie en nutsbedrijven, verwacht Unicorn Systems dat het Nederlandse kantoor ook worden betrokken bij het werk op IT-projecten voor banken en verzekeringsmaatschappijen.

Jan Konrád, International Services Director, Unicorn Systems: "Onze Nederlandse vestiging is slechts de eerste van dergelijke kantoren gepland door Unicorn Systems voor West-Europa. In de toekomst verwachten we ons netwerk van dergelijke vestigingen aanzienlijk uit te breiden."

WK

]]>
Sat, 13 Sep 2014 00:02:00 +0200 Unicorn Systems opent een nieuw filiaal in Nederland http://executive-people.nl/item/516448/unicorn-systems-opent-een-nieuw-filiaal-in-nederland.html&field=Foto1&width=165.jpg
‘Geen data crunchen, maar een business ontdekkingsreis’ http://executive-people.nl/item/516442/a-geen-data-crunchen-maar-een-business-ontdekkingsreisa.html Qlik is ambitieus. Voorop lopen in de markt en de markt vormgeven, daar draait het om. Met de introductie van Qlik Sense wil BI-leverancier Qlik een volgende generatie BI neerzetten. Sabine Palinckx, Countrymanager Qlik Benelux, ziet dit als het begin van een nieuw tijdperk in BI.   

Qlik Sense is een revolutionaire, selfservice applicatie voor data visualisatie en Data Discovery, waarmee je op een meer menselijke manier gebruik gaat maken van BI. 'Natural analytics' is voor Qlik het basisprincipe waarmee ze het nieuwe product hebben vormgegeven. “Mensen denken op een bepaalde manier en ze verwerken op een bepaalde manier gegevens. Met Qlik Sense spelen we juist in op de manier waarop mensen denken. Bij visualisatie denk je vaak aan mooie grafieken en mooie kleuren, maar dit gaat echt over hoe je snel en goed je gegevens kunt absorberen. Het is dus meer de menselijke reactie op de visualisatie dan de visualisatie zelf waar het om gaat.”

Palinckx ziet visualisatie als een belangrijk element om nieuwe informatie te ontdekken. “Een verzekeraar beoordeelde in het verleden een claim op basis van het verleden van de klant. Hierbij werd informatie verzameld over het aantal ingediende claims, de grootte van de claims en het claimgedrag van familieleden. Op basis daarvan maakten ze een risicoprofiel van iemand en dan ging er een belletje rinkelen als het profiel verdacht was. Nu, met Qlik, hebben ze dat associatieve veld enorm vergroot. Er zitten ook bronnen bij van openbare profielgegevens zoals LinkedIn of Facebook bijvoorbeeld, waardoor je veel meer informatie over iemand krijgt. Of hij een hele gevaarlijke sport doet bijvoorbeeld. Zo wordt het profiel veel nauwkeuriger en kunnen ze de claims veel kostenefficiënter afhandelen. Dit voorbeeld legt de kracht uit van het associatieve ten opzichte van het voorgedefinieerde.”

Toegankelijkheid

Palinckx benadrukt dat Qlik Sense geen vervanging is voor QlikView, maar dat ze complementair aan elkaar zijn. “QlikView is voor de mensen die diepgaande analyses doen rondom een bepaalde business. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een sales directeur. We zijn nu al met een aantal klanten in gesprek die twee producten naast elkaar gaan gebruiken.” Het nieuwe product is namelijk veel meer geschikt om grote groepen tegelijk te bedienen. “Qlik Sense zou bijvoorbeeld ingezet kunnen worden in een gemeente waar je alle burgers toegang wil geven tot simpele analyses die heel makkelijk te begrijpen en te behappen zijn. We hebben onze licentiemodellen ook in die lijn aangepast, zodat het makkelijk is om hele grote groepen goed te kunnen bedienen.”

Die grote groep mensen hoeft niet eerst een ingewikkelde opleiding te volgen om met Qlik Sense aan de slag te gaan. Volgens Palinckx is het zo intuïtief dat er geen training vooraf nodig is om ermee aan de slag te gaan. “Visualisaties kan iedereen zelf maken. Het is geen rapportage maar het analyse deel zit er wel in. Bij QlikView moet je nog wel een bepaalde technische kennis hebben om in ieder geval die aansluiting met die bronnen te maken, maar zelfs dat is met Qlik Sense niet altijd nodig. Dat kan in veel gevallen met standaard connectoren.”

Om het visualiseren eenvoudig te houden denkt de tool met je mee. “Een leuk visualisatievoorbeeld is dat als je een staafdiagram hebt, je ergens anders in hetzelfde scherm al ziet wat de uitzonderingen zijn. Je wilt juist die speld in de hooiberg vinden en die wordt eigenlijk op allerlei manieren aangereikt.”

Intuïtieve BI

Qlik Sense sluit op alle grote thema’s aan. “Dit is de ideale manier om je weg te vinden in Big Data. Dat is gewoon heel veel en heel groot en daar moet je zinnige informatie van zien te maken. Daar zijn Qlik Sense en QlikView uitermate geschikt voor. We kijken naar de toekomst en naar de trends en op basis daarvan gaan we innoveren.”

Eén van die trends is de vergroting van de toegankelijkheid van informatie. “Door BI intuïtiever te maken hebben mensen minder opleiding en training nodig om aan informatie te komen.” Palinckx ziet daarin een trend waar we niet meer omheen kunnen en die grote gevolgen zal hebben. “Ik geloof dat we een tijdstip naderen waarin hiërarchieën niet meer echt bestaan. Vroeger had je een directeur die toegang had tot alle informatie. Die directeur had dan een management team met iets minder toegang tot informatie. Daaronder had je nog iets minder informatie en uiteindelijk had je gewoon uitvoerders die van niets wisten. Dat is in de maatschappij allang niet meer zo, want iedereen heeft internet. Het kan best zijn dat er een jongetje in India veel meer kennis heeft dan een afgestudeerde manager hier. Als je doordenkt in dat concept dan gaan we naar een tijd toe waarin iedereen toegang heeft tot alle informatie.”

Kansen

Het voordeel van de inzet van QlikView en Qlik Sense in bedrijven is dat eventuele problemen of juist kansen sneller geïdentificeerd worden. Daardoor kunnen bedrijven sneller reageren. “Doordat je sneller betere informatie hebt op alle lagen, kun je ook de besluitvorming dusdanig sneller laten verlopen dan voorheen.”

Nu de business ook zelf steeds meer met BI aan de slag gaat, ziet Palinckx dat de traditionele rol van IT aan het veranderen is. “Heel vaak komen we via de businesskant binnen. Ik denk dat IT in organisaties ook steeds meer een serviceorganisatie gaat worden voor de rest van een organisatie. Het is niet meer zo zeer ‘we gaan dingen voor je maken’ , maar meer ‘hoe kunnen we zo goed mogelijk de business faciliteren’. En daar sluit dit natuurlijk goed bij aan. Dat betekent dat de nadruk zal liggen op het beschikbaar stellen, de governance. Hoe gaan we ervoor zorgen dat de security goed is? Hoe gaan we ervoor zorgen dat gebruikers de informatie krijgen die ze moeten hebben? Ik denk dat IT in die rol interessanter wordt voor de business. Dat zal als gevolg hebben dat business minder geneigd is om zelf maar even snel een servertje onder de tafel te zetten.

Maaike Verschuren

]]>
Fri, 12 Sep 2014 15:09:26 +0200 ‘Geen data crunchen, maar een business ontdekkingsreis’ http://executive-people.nl/item/516442/a-geen-data-crunchen-maar-een-business-ontdekkingsreisa.html&field=Foto1&width=165.jpg
Aanvallers hacken accountant van bedrijf en proberen 60.000 euro te stelen http://executive-people.nl/item/516392/aanvallers-hacken-accountant-van-bedrijf-en-proberen-euro-te-stelen.html Dat bedrijven op allerlei methodes door cybercriminelen geld afhandig kunnen worden gemaakt is al langer bekend. Russische hackers hebben echter een nieuwe methode ontdekt. Een Russisch bedrijf is doelwit geworden van malware die op de computer van de accountant van het bedrijf was geïnstalleerd. De cybercriminelen achter deze malware probeerden vervolgens 60.000 euro van het bedrijf over te maken naar een eigen rekening.

De cyberaanval kwam aan het licht nadat het bedrijf een telefoontje kreeg van de bank. Deze vroeg het bedrijf een transactie van 3 miljoen Roebel, zo'n 60.000 euro, goed te keuren. De accountant van het bedrijf wist echter niets over een dergelijke transactie en trok dan ook aan de bel. Onderzoek door Kaspersky Lab wees uit dat cybercriminelen eerder ook al een malafide transactie van zo'n 6.000 euro hadden uitgevoerd. Deze transactie is niet door de bank opgemerkt.

Betalingen uitvoeren tijdens de lunch
De cybercriminelen zijn slim te werk gegaan. Alle betalingen zijn uitgevoerd terwijl de accountant aan het lunchen was en dus niet aanwezig was bij zijn computer. De acties van de cybercriminelen werden hierdoor niet door de accountant opgemerkt, die hierdoor geen actie kon ondernemen om de aanval te stoppen.

De cybercriminelen zijn het systeem van de accountant binnengedrongen door gebruik te maken van social engineering. De aanvallers verstuurde een e-mail naar de accountant die afkomstig leek te zijn van de Russische Belastingdienst, met daarin een malafide Word-bestand. Dit Word-bestand maakte misbruik van een bekend lek in Microsoft Word, dat al sinds 10 april 2012 door Microsoft is verholpen. Het getroffen bedrijf had echter verzuimd deze patch daadwerkelijk te installeren, waardoor het bedrijf kwetsbaar was voor een cyberaanval.

Remote Manipulator Software
Via het lek in Microsoft Word waren de cybercriminelen in staat een aangepaste variant van de legitieme software Remote Manipulator Software te installeren. Dit is software die beheerders de mogelijkheid geeft systemen op afstand te beheren. De software kan echter ook voor malafide doeleinden worden ingezet. Via een keylogger wisten de aanvallers de toetsaanslagen van de accountant vast te leggen en de inloggegevens voor het banksysteem van het bedrijf te onderscheppen. Kaspersky Lab waarschuwt dat dit soort legitieme software die voor malafide doeleinden wordt ingezet lastig is op te sporen.

]]>
Fri, 12 Sep 2014 15:01:07 +0200 Aanvallers hacken accountant van bedrijf en proberen 60.000 euro te stelen http://executive-people.nl/item/516392/aanvallers-hacken-accountant-van-bedrijf-en-proberen-euro-te-stelen.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Wie Big Data negeert is binnen afzienbare tijd weg' http://executive-people.nl/item/516440/wie-big-data-negeert-is-binnen-afzienbare-tijd-weg.html Woensdag 10 september organiseerde CIONet bij SAS Institute in Huizen een bijeenkomst met als thema 'Co-creatie met Big Data'. Sprekers en deelnemers gingen in op de praktische stand van zaken rond Big Data. Zo waren ze het erover eens dat organisaties die er niet mee aan de slag gaan binnen enkele jaren out of business zijn. Er moet nog veel gebeuren voor er sprake is van algemene adoptie, maar negeren is geen optie meer.

Volgens partner Jeroen Kleinhoven is Big Data in de meest recente Emerging technology hypecycle van Gartner op weg naar de zogenoemde through of disillusionment. Dit kan twee dingen betekenen voor de toekomst: het fenomeen komt er niet meer uit, of het gaat weer groeien. De huidige verwachting is dat de grote mainstream adoption pas over vijf tot tien jaar jaar zal plaatsvinden. Dit betekent dat er op dit moment niet zo heel veel mensen mee voorop lopen.

Koplopers

Maar die koplopers zijn er wel. Mark van Rijmenam, oprichter van BigData-Startups.nl, gaf een aantal sprekende voorbeelden. De gemene deler bij die voorbeelden is dat de meesten zich in de Verenigde Staten bevinden. Daar lopen ze circa twee jaar voor.

Het eerste voorbeeld is WalMart, de grootste retailer ter wereld met 450 miljard dollar omzet. Zij deden al aan Big Data voordat het zo heette. Ondertussen heeft de retailer een Big Data lab opgezet,dat los staat van Wal Mart, in Silicon Valley, om gespecialiseerde tools te ontwikkelen.

Een van die tools is The Social Genome, het kroonjuweel van WalMart, de basis van alles wat ze doen met big data. Het legt honderden miljoenen relaties tussen data en records. WalMart weet zo precies wie hun klanten zijn, dankzij gegevens uit allerlei bronnen, van Facebook en Twitter tot transactiedata. Deze Mixed Data komt voort uit de visie ieder product ter wereld te kennen, iedere persoon te kennen, en die met elkaar te verbinden.

Logistiek

Een ander Big Data voorbeeld is UPS, dat jaarlijks 50 miljoen dollar bespaart door route-optimalisatie met behulp van Big Data. Op de 100.000 vrachtwagens en 2000 vliegtuigen wordt predictive maintenance en route-optimalisatie toegepast. Predictive maintenance analyseert bijvoorbeeld wanneer iets kapot dreigt te gaan. De garage wordt vervolgens ingepland in de route, voor sneller onderhoud. Route-optimalisatie combineert sensoren met weerinformatie en route-informatie. Zo vinden 10.000 route-optimalisaties per minuut plaats, op basis van 250 miljoen data-records per dag. Hiermee is UPS de meest efficiënte logistieke speler ter wereld.

Nederlandse voorbeelden zijn nog schaars, maar een goed voorbeeld is de organisatie van de openbare orden en veiligheid door de Veiligheidsregio bij Serious Request in Enschede. Big Data werd gebruikt om op een klein plein de veiligheid van de menigte te garanderen. Twitcident detecteert, filtert en analyseert alles wat er op twitter gebeurt. Daarnaast zorgt het Urban Shield System voor de juiste positionering van collega's. Met BlueMark wordt de beweging van de menigte gevolgd. De vierde pilaar bestaat uit slimme camera's. Een voorbeeld van de doeltreffendheid een een zakkenroller die gemeld werd op twitter. Die werd vervolgens gevolgd met een camera, de dichtstbijzijnde first responder werd automatisch gelocaliseerd, die de zakkenroller vervolgens uit de menigte haalde.

Innovatie

Een van de stellingen die bij dit evenement werd besproken was 'Organisaties die Big Data links laten liggen bestaan over 10 tot 15 jaar niet meer. De eensluidende opinie hierover was dat deze stelling waar is. Sterker nog, waarschijnlijk gaat het volgens de aanwezigen sneller. Want klanten worden in toenemende mate digitaal, en de snelheid waarmee dit gaat neemt toe. Inzicht helpt organisaties beter te concurreren. Er zal een nieuw evenwicht komen, ook op het gebied van de privacy.

Innovatie blijft wel belangrijk, het blijft zaak nieuwe dingen te doen. Als Apple voor de introductie van de iPhone Big Data had gebruikt, poneert een van de aanwezigen, waren ze niet met iets volledig nieuws gekomen, maar een product dat aansloot bij bestaande producten waar mensen tevreden over zijn. Het gevaar bestaat dus wel dat Big Data organisaties minder creatief maakt.

]]>
Fri, 12 Sep 2014 14:16:53 +0200 'Wie Big Data negeert is binnen afzienbare tijd weg' http://executive-people.nl/item/516440/wie-big-data-negeert-is-binnen-afzienbare-tijd-weg.html&field=Foto1&width=165.jpg
Rechter verplicht Google e-mails van Duitse gebruikers te beantwoorden http://executive-people.nl/item/516384/rechter-verplicht-google-e-mails-van-duitse-gebruikers-te-beantwoorden.html Veel bedrijven krijgen een grote hoeveelheid e-mail binnen van gebruikers. Het is vaak niet mogelijk iedere e-mail te beantwoorden. Google moet dit in Duitsland echter toch gaan doen. De Duitse rechtbank in Berlijn oordeelt dat Google e-mail van gebruikers niet mag negeren en dus op mails van klanten moet beantwoorden.

PC World meldt dat de rechtszaak werd aangespannen door de Duitse consumentenwaakhond VZBV. Google had op het e-mailadres 'support-de@google.com' namelijk een auto-reply staan waarin Google-gebruikers automatisch werden verwezen naar de hulppagina's van Google. VZBV stelt dat dit in strijd is met de Duitse Telemedia Act. Deze wet stelt dat bedrijven klanten de mogelijkheid moeten bieden snel met hen in contact te komen.

Apart e-mailadres opzetten
In de praktijk komt het er dan ook voor neer dat Google verplicht is een specifiek e-mailadres op te zetten waarmee klanten daadwerkelijk in contact kunnen komen met het bedrijf. Dit e-mailadres hoeft overigens niet support-de@google.com te zijn, maar kan ieder willekeurig e-mailadres worden. Alle e-mail van gebruikers die op dit e-mailadres binnenkomt moet het Amerikaanse IT-bedrijf beantwoorden.

Google heeft nog niet op de uitspraak gereageerd. Het is dan ook onduidelijk of het bedrijf van plan is in beroep te gaan tegen de uitspraak.

]]>
Fri, 12 Sep 2014 13:09:58 +0200 Rechter verplicht Google e-mails van Duitse gebruikers te beantwoorden http://executive-people.nl/item/516384/rechter-verplicht-google-e-mails-van-duitse-gebruikers-te-beantwoorden.html&field=Foto1&width=165.jpg
Juniper Networks: twee 'klantensets' voor compleet netwerkplatform http://executive-people.nl/item/516425/juniper-networks-twee-klantensets-voor-compleet-netwerkplatform.html Het 'Go-to-market' model van Juniper Networks is volop in beweging. Het Amerikaanse netwerkbedrijf focust meer dan ooit op de 'top-elite' resellers, en tegelijk op distributeurs die zogeheten J-resellers en Select Resellers ondersteunen. “Bovendien hebben we met High-IQ Networks en Cloud Builders heel duidelijk gekozen voor twee herkenbare en duidelijk afgebakende klantensets”, vertelt Sander Groot, sinds mei 2014 verantwoordelijk voor alle resellers en distributeurs in de Benelux en Scandinavië.

Het komt allemaal uit de koker van Shaygan Kheradpir, die in januari aantrad als nieuwe CEO van Juniper. Kheradpir, afkomstig van de Britse financiële dienstverlener Barclays, kreeg van hedge-fund- en Juniper investeerder Eliott Management, het dringende advies om het productaanbod beter te stroomlijnen, en nam geen halve maatregelen. “Juniper heeft onder zijn leiding een strategieverandering doorgemaakt, door wereldwijd twee heel duidelijke 'klantensets' te definiëren”, legt Groot uit. “High-IQ Networks en Cloud Builders. High-IQ Networks is bedoeld voor eindgebruikers die een netwerk willen dat veel verder gaat dan alleen connectiviteit. We willen vooral meer schaalbaarheid en intelligentie in onze netwerken, denk aan bijvoorbeeld Network Functions Virtualization (NFV) en Software Defined Networking (SDN).”

Met de tweede klantenset, Cloud Builders, wil Juniper optimaal inspelen op de alsmaar groeiende vraag in de markt naar cloudcomputing. Groot: “Meer en meer gaat naar de cloud, dat weet iedereen. Juniper maakt daarvan een speerpunt als het gaat om klantadressering. Wij willen klanten helpen met het bouwen van clouds, in alle verschillende smaken: private cloud, public cloud en verschillende hybride vormen. Wij verwachten dat zowel bij serviceproviders als bij enterprises de komende tijd nog veel meer gaat gebeuren als het gaat om cloudcomputing. Dat geldt zeker ook voor een derde belangrijke categorie klanten: de 'web 2.0 bedrijven', zoals wij ze noemen. Dat zijn bedrijven voor wie het uitrollen van clouddiensten überhaupt core business is.”

Nieuw partnermodel

Naast deze nieuwe indeling in klantensets, koos de nieuwe CEO voor een partnermodel met een 'nog duidelijkere focus' op enerzijds een beperkt aantal top-elite partijen, en anderzijds een klein aantal distributeurs die de rest van de resellermarkt bedienen. “Top-elite partijen in Nederland zijn bedrijven als Telindus, Infradata en Securelink. Die partners bedienen wij zelf, één-op-één. Dan praat je over bijvoorbeeld de zorg voor executive sponsorship en de allocatie van marketingbudgetten. Het 'broad channel' zoals wij dat noemen, wordt in Nederland verder ontwikkeld door onze distributeurs Avnet, TechAccess en Westcon. Dat is dus het brede kanaal, dat in Nederland bestaat uit ruim zeshonderd resellers die door distributeurs worden bediend en opgeleid.”

Juniper wil deze resellers bedienen via distributeurs, om zelf de meeste nadruk te kunnen leggen op de top van de piramide, de elite partners. Volgens Groot werd dat beleid, vastgelegd in het Juniper Distribution Advantage programma (JDA), zo'n anderhalf jaar geleden in gang gezet. “Het is een evolutie. Wij verwachten van J-resellers en Select Resellers dat zij primair met hun vragen bij hun distributeur aankloppen, want die staat als een soort vraagbaak voor ze klaar. Distributeurs kunnen helpen met kennisoverdracht in de meest brede zin van het woord, en worden daarbij op het vlak van deals gesteund door onze inside sales afdeling, waar ook technische ondersteuning zit.”

Het JDA-programma is tot stand gekomen met medewerking van alle distributeurs van Juniper wereldwijd, dus ook buiten Nederland. Groot: “Het programma is belangrijk voor Juniper, en het laat zien dat onze focus op elite partijen niet betekent dat we voor de kleinere resellers geen aandacht hebben. Het JDA-programma is niet ondergeschikt aan onze focus op elite partijen, maar loopt parallel daaraan. JDA is gemaakt met mensen die 100 procent gelieerd zijn aan Juniper. We hebben gewerkt aan certificeringen en aan kennis en kunde, met als doel zoveel mogelijk slagkracht in de markt. We hebben in Nederland meer dan zeshonderd partijen in ons programma, zowel J-resellers als Select Resellers. Met z'n allen kunnen die, mits in het bezit van de juiste certificeringen, ons hele portfolio aan. Onze distributeurs zijn de motor achter onze broad channel ontwikkeling.”

Evangelie

Hoewel Juniper ook zelf mensen 'in de spits' heeft om eindgebruikers te overtuigen om voor Juniper netwerken te kiezen, zijn het voor een belangrijk deel de resellers die het 'Juniper evangelie' moeten verkondigen en deals moeten sluiten. “Zij moeten Juniper positioneren als hét netwerk innovatiebedrijf”, aldus Groot. “Maar het is ook andersom: onze nieuwe CEO heeft goed geluisterd naar wat er speelt bij de top decision makers bij onze grootste klanten en prospects. Mede daardoor hebben wij onze strategie gewijzigd. Veel klanten verlangen een sterkere nadruk op Cloud Builders, ons belangrijkste klantensegment. Eindgebruikers, CIO's en IT-managers, willen nieuwe applicaties sneller kunnen uitrollen en overal toegang hebben tot die applicaties, op een compleet veilige manier. Ze willen groeien, en van ons weten hoe ze die groei kunnen 'schalen'.”

Volgens Groot is dat de kernwaarde van Juniper Networks: schaalbaarheid. “Wij werken volledig op basis van open standaarden, dus er is nergens een ‘lock in’. Kijk je naar onze topoplossingen op het gebied van routing en switching, dan is het schaalbaarheid ten voeten uit. Juniper wil het aller sterkst zijn daar waar onze switches, routers en firewalls in elkaar pakken. Dat is ook waar de klant vooral om vraagt. Daarom denken we altijd in termen van onze drie technologiepilaren: routing, switching en security. Je ziet dat allemaal terug bij zowel High-IQ Networks als Cloud Builders. Met die producten voorziet Juniper eindgebruikers van een compleet netwerkplatform, waarop al hun applicaties beschikbaar zijn. Alles, vanuit welk licht je het ook beziet, zie je samenpakken.”

WK

]]>
Fri, 12 Sep 2014 12:24:29 +0200 Juniper Networks: twee 'klantensets' voor compleet netwerkplatform http://executive-people.nl/item/516425/juniper-networks-twee-klantensets-voor-compleet-netwerkplatform.html&field=Foto1&width=165.jpg
Google introduceert Google Cloud Platform voor Startups http://executive-people.nl/item/516424/google-introduceert-google-cloud-platform-voor-startups.html Google kondigt ‘Google Cloud Platform voor Startups’ aan. Dit nieuwe programma biedt startups de voordelen van een schaalbare infrastructuur. Google zegt zo beginnende startups te helpen om te blijven focussen op de ontwikkeling van hun ideeën, waarbij ze zich geen zorgen hoeven te maken over infrastructuur. "Startups profiteren van de voordelen van de cloud en ze hebben tevens de middelen tot hun beschikking om hun ideeën snel te ontwikkelen en schaalbaar te maken", aldus Google.

Deze focus is volgens Google bijvoorbeeld belangrijk voor startups die apps bouwen, waarbij het aantal gebruikers al snel kan groeien tot miljoenen gebruikers. Snapchat verzendt bijvoorbeeld meer dan 700 miljoen foto’s en video's per dag en de Khan Academy geeft tientallen miljoenen studenten onderwijs. Startups die meedoen aan dit programma ontvangen 100.000 dollar. Onderdeel daarvan is een ‘Cloud Platform-tegoed’, 24/7 support en technische ondersteuning van Google.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen moet een startups geselecteerd zijn door incubators, accelerators of investeerders. Google werkt op dit moment samen met meer dan 50 partners wereldwijd om dit programma beschikbaar te stellen aan startups die minder dan vijf jaar bestaan, minder dan vijf miljoen dollar aan funding hebben en waarvan de jaarlijkse inkomsten minder dan 500.000 dollar bedragen.

]]>
Fri, 12 Sep 2014 12:19:31 +0200 Google introduceert Google Cloud Platform voor Startups http://executive-people.nl/item/516424/google-introduceert-google-cloud-platform-voor-startups.html&field=Foto1&width=165.jpg
MDM ingezet bij vervanging legacy-systemen http://executive-people.nl/item/516401/mdm-ingezet-bij-vervanging-legacy-systemen.html Grote bedrijven die al jaren data verzamelen in legacy systemen, gebruiken Master Data Management (MDM) om hun belangrijkste gegevens veilig te stellen. Dat blijkt uit gesprekken met klanten van MDM-leverancier Stibo Systems tijdens het evenement Information Management, 3 september jongstleden in Kopenhagen. Zeker als de oude systemen niet meer voldoen, blijkt MDM een life-saver, maar het vervangen van de legacy en het veilig stellen van de data kost meer tijd dan de meeste bedrijven willen.

Het inzetten van data om het bedrijfsresultaat te verbeteren, krijgt bij steeds meer bedrijven prioriteit. Alleen zijn de systemen waarin de gegevens nu zijn opgeslagen, vaak oud en gedateerd, zo werd duidelijk tijdens het evenement Information Management dat Stibo Systems in samenwerking met Platon Deloitte organiseerde. De systemen worden inflexibel en bieden alleen inzicht in processen. De belangrijkste gegevens over producten en klanten worden vaak nog steeds rondgestuurd met behulp van spreadsheets.

Om te kunnen blijven groeien en efficiënt te blijven werken, wordt Master Data Management steeds vaker ingezet. Master Data Management is een business gedreven praktijk waarbij master data, de gegevens die verbonden zijn met de kernactiviteiten van een bedrijf, centraal in één systeem worden samengebracht en beheerd. De Deense softwareleverancier Stibo Systems levert zo'n systeem aan een groot aantal bedrijven wereldwijd en heeft inmiddels ook meerdere grote  bedrijven in de Benelux die het systeem hebben geïmplementeerd of gaan implementeren. Denk bijvoorbeeld aan bol.com, Philips, Rituals, Landal Greenparks en Office Depot.

IC Companys brengt data in PIM

IC Companys, een Scandinavische modeketen die met brands als Peak Performance en By Malene Birger ook actief is in Nederland, vertelde tijdens het evenement hoe hun e-commerce systeem niet meer flexibel kon meegroeien met het bedrijf. De merken die onder IC Companys hangen, konden hun online aanbod niet meer optimaal presenteren. Tegelijk met het vernieuwen van het e-commerce systeem werden andere oplossingen in gebruik genomen, zoals het Warehouse Management Systeem, Order Management en Product Information Management (PIM).

Het PIM-systeem, waarvoor de MDM-oplossing STEP van Stibo Systems wordt gebruikt, wordt de basis van alle systemen en master data. De gegevens uit de oudere e-commerce oplossing werden eerder per spreadsheet doorgestuurd, niemand had makkelijk toegang tot de informatie en in het oude systeem kon slechts beperkte informatie verwerkt worden. Die gegevens worden nu veilig gesteld in het PIM-systeem. IC Companys begint zoals veel bedrijven met productdata, en zal daarna ook andere typen data in het MDM-systeem onderbrengen.

Het overzetten van de data neemt veel tijd in beslag, want het verzamelen en veilig stellen van data is stap één. Het koppelen van de juiste systemen kost meer tijd dan gewenst. Toch heeft IC Companys sinds mei 2014 flinke stappen gemaakt, vooral omdat ze al veel inzicht hadden in hoe de data gestructureerd moest worden. Nu moet de verbinding met sales en marketing nog gemaakt worden, waar eind 2014 mee begonnen wordt.

MDM is een strategisch business onderwerp, omdat het de time-to-market voor product- en marketingmanagers verkort en hun meest cruciale data verbindt, verbetert en veilig stelt. Het werk wordt voornamelijk gedaan door de IT-afdeling. Zij doen de data immigratie, leggen de relaties en weten welke systemen gekoppeld moeten worden. De IT-afdeling zorgt voor een basis waarmee de business haar bedrijfsresultaat kan verbeteren en snel kan groeien.

Anne van den Berg

]]>
Fri, 12 Sep 2014 11:17:12 +0200 MDM ingezet bij vervanging legacy-systemen http://executive-people.nl/item/516401/mdm-ingezet-bij-vervanging-legacy-systemen.html&field=Foto1&width=165.jpg
SLTN Inter Access implementeert Oracle Finance & Procurement bij HE Tubing http://executive-people.nl/item/516387/sltn-inter-access-implementeert-oracle-finance-en-procurement-bij-he-tubing.html SLTN Inter Access maakt bekend als eerste Oracle partner in de Benelux een opdracht te hebben verworven om Oracle Finance & Procurement op basis van de Oracle Cloud Service te implementeren. SLTN Inter Access wordt de preferred partner van HE Tubing voor de implementatie van hun nieuwe financiële en inkoopsoftware.

HT Tubing werkt op dit moment met een verouderde omgeving, welke vanuit een buitenlands shared service centre beschikbaar werd gesteld. Deze omgeving moet worden vervangen door een moderne, flexibele en toekomst vaste omgeving. Het bedrijf vond het van belang goed inzicht te hebben in zowel de kosten voor de implementatie van de oplossing als de kosten die hierna jaarlijks volgen. De keuze is gevallen op Oracle Finance & Procurement, dat wordt geïmplementeerd door SLTN Inter Access.

„SLTN Inter Access is erg blij met deze opdracht van HE Tubing, een specialistische organisatie die kwalitatief hoog aangeschreven staat en SLTN Inter Access heeft verkozen boven een flink aantal gerenommeerde concurrenten. Het bevestigd de goede naam van SLTN Inter Access als platinum Oracle Partner en de focus op Cloud oplossingen.” aldus Eugene Tuijnman, CEO van SLTN Inter Access.

]]>
Fri, 12 Sep 2014 10:27:24 +0200 SLTN Inter Access implementeert Oracle Finance & Procurement bij HE Tubing http://executive-people.nl/item/516387/sltn-inter-access-implementeert-oracle-finance-en-procurement-bij-he-tubing.html&field=Foto1&width=165.jpg
46% van de IT-professionals slaat data liever intern op dan in de cloud http://executive-people.nl/item/516382/van-de-it-professionals-slaat-data-liever-intern-op-dan-in-de-cloud.html IT-professionals zien de hoeveelheid data in een hoog tempo toenemen en zijn op zoek naar oplossingen om deze gegevens te kunnen verwerken en opslaan. Niet iedere IT-professionals is er echter van overtuigd dat de cloud hiervoor de beste oplossing is. 46% van de IT'ers slaat data liever op interne servers op dan op externe servers of in de cloud.

Dit blijkt uit onderzoek van informatiemanager Iron Mountain onder senior IT-professionals uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf introduceerde in 2011 al de naam 'server-omhelzer' voor deze groep IT-professionals. De term weerspiegelt de grote behoedzaamheid van IT-professionals om gevoelige informatie naar een externe server of in de cloud te verplaatsen.

Gecombineerde opslagmethode
37% van de respondenten geeft aan de cloud te gebruiken als onderdeel van een gecombineerde off- en online opslagmethode. Denk hierbij aan een mix van tape-, schijf- en cloudopslag. 8% is van plan de komende 12 tot 24 maanden cloudopslag te introduceren binnen zijn organisatie. De belangrijkste beweegredenen voor de overstap naar de cloud zijn op dit moment de stijgende datavolumes in combinatie met het toegenomen vertrouwen in de veiligheid en voordelen van de cloud.

Niet alle sectoren zijn echter even bereid de overstap te maken in de cloud. Met name de gezondheidszorg, maakindustrie en financieel dienstverleners blijven voorzichtig met de inzet van cloudoplossingen. Als voorbeeld wordt een Nederlandse financiële dienstverlener met zo’n 100 werknemers genoemd. De organisatie is stellig in haar beleid om de gegevens op lokale servers te houden om waardevolle informatie zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Hij zegt hierover: "Gezien de aard van het bedrijf, kunnen we ons geen enkele vorm van data-inbreuk veroorloven."

Server zou het werk belemmeren
Het kan echter ook anders. Een Nederlands telecommunicatiebedrijf met meer dan 1000 werknemers geeft aan dat het niet haalbaar is informatie waar veel mee wordt gewerkt regelmatig via een ´oude of langzaam reagerende server te openen.’ Het werk van medewerkers zou hierdoor alleen maar worden belemmerd en dus ook het bedrijfsproces. Het bedrijf gebruikt daarom nu een private cloud om gegevens op te slaan.

“Nu bedrijven de waarde van informatie voor hun organisatie steeds vaker erkennen, is dataopslag van een back-officeactiviteit opgewaardeerd naar een onderwerp van bedrijfskritisch belang," zegt Jeroen Strik van Iron Mountain. "De IT-professionals die wij hebben gesproken, geloven dat de juiste manier van opslag eerder kunst is dan exacte wetenschap. De meesten voelen zich nog steeds het meest op hun gemak wanneer ze bedrijfskritische data in hun nabijheid kunnen opslaan, om een blik op de eigen servers te kunnen werpen, vooral als het waardevolle informatie betreft. De toenemende veiligheidsrisico's en de groeiende behoefte om informatie overal te kunnen benutten vraagt op de lange termijn echter om een andere aanpak. Een eigen, lokale opslagoplossing is dan niet langer haalbaar. Wij willen IT-teams adviseren over te stappen naar een gecombineerde opslag: een uitgebalanceerd platform bestaande uit een beveiligd eigen datacentrum, verbonden met een (private) cloudoplossing."

]]>
Fri, 12 Sep 2014 10:16:42 +0200 46% van de IT-professionals slaat data liever intern op dan in de cloud http://executive-people.nl/item/516382/van-de-it-professionals-slaat-data-liever-intern-op-dan-in-de-cloud.html&field=Foto1&width=165.jpg
Maria Martinez, Salesforce: Meer vrouwelijk leiderschap in de IT nodig http://executive-people.nl/item/516343/maria-martinez-salesforce-meer-vrouwelijk-leiderschap-in-de-it-nodig.html De in Silicon Valley veelgehoorde uitdrukking ‘there’s an app for that’ kennen de meeste mensen intussen wel. Bij Salesforce zou dit zomaar kunnen zijn: ‘there’s a program for that’. Dit ‘cloud born’, met Customer Relationship Management-oplossingen groot geworden Amerikaanse bedrijf, richt zich actief op het stimuleren vandiversiteit binnende eigen organisatie. Zo richt het Cultural Ambassadors Program zich op het in dienst nemen van mensen met verschillende culturele achtergronden.VetForcemaakt zich sterk voorhet in dienst nemen van ex-militaren om hen te helpen terug te keren in het arbeidsproces. Ook is er FemmeForce, een netwerkprogramma voor vrouwen dat als doel heeft om meer vrouwen op leidinggevende positiesbenoemd te krijgen.

De drijvende kracht achter dit soort initiatieven is Maria Martinez, President Sales en Customer Success en ‘Chief Growth Officer’. Bij Salesforce startte zij vierenhalf jaar geleden met het Customers for Life-programma. Executive People sprak met haar voorafgaand aan een besloten rondetafeldiscussie waarin het centrale thema was dat meer diversiteit en vrouwelijk leiderschap in de IT-sector moet worden gestimuleerd. Daartoe zal een FemmeForce-programma in Noord Europa worden opgezet.

Innovatieve cultuur
Met een recente Forbes-ranking waarin Salesforce voor de vierde keer op rij tot het meest innovatieve bedrijf ter wereldis verkozen, is een logische vraag of het actief stimuleren van diversiteit bijdraagt aan een innovatieve cultuur. Martinez: “Een juiste cultuur is een fundamentele factor voor succes.” Volgens Martinez kun je mensen in dienst nemen die slim zijn en de juiste ervaring hebben. Mensen aannemen van uiteenlopende culturen, zorgt echter voor nog meer kwaliteit en verhoogt daarmee de kans op succes. Verschillende perspectieven leiden namelijk tot een grotere bereidheid tot verandering. En die bereidheid is broodnodig in deze tijd van ‘disruptive technology’. “Bij Salesforce vindje hele slimme mensen, direct uit de schoolbanken, maar ook mensen als ik, die al meer dan 30 jaar in het vak zitten. Dit is net zo belangrijk als een goede man-vrouwverhouding en medewerkers afkomstig uit verschillende landen en culturen.” Het gaat dus niet alleen om vrouwen en mannen; diversiteit houdt in dat iedereen kwaliteiten heeft, ongeacht geslacht, afkomst of geaardheid. Een goede cultuur zorgt dat die verschillende kwaliteiten tot uiting en ten goede komen aan de organisatie. Het innovatieve vermogen wordt erdoor versterkt en het resulteert in betere diensten voor klanten.

Klanten voor het leven
Ondernemers leren snel dat het goedkoper is klanten te behouden dan nieuwe klanten te werven. Maar dat is niet het enige voordeel van klanten die blijven. Trouwe klanten weerspiegelen de integriteit, betrouwbaarheid en de kwaliteit van een merk. De mensen achter het merk zien dan niet meer alleen de financiële voordelen van hun trouwe klanten, maar ze ontwikkelen zelfs waardevolle lange termijn relaties met hen. Dit is de filosofie achter Customers for Life, een programma waarvanMaria Martinez aan de basis heeft gestaan en dat als doel heeft te zorgen voor ‘klanten voor het leven’. Het programma integreert en overkoepelt het hele klantentraject binnen de Salesforce-organisatie; vanaf het eerste contactmoment met een nieuwe klant tot en met de implementatie- en trainingstrajecten.

De speerpunten van Customers for Life:

 1. 1.      Luisteren: via het crowdsource forum IdeaExchange kunnen klanten suggesties doen, stemmen op favoriete producten en ervaringen delen met product managers en klanten.
 2. 2.      Community creëren: via de Salesforce Customer Community wordtkennis gedeeld binnen het grote klantenbestand van Salesforceen is er een online ontmoetingsplek waar klanten vragen kunnen stellen, trainingsvideo’s kunnen bekijken en best practices kunnen delen.
 3. 3.      Maximale Meerwaarde: speciale Customer Success Managers werken nauw samen met klanten van Salesforce, op zowel strategisch als operationeel niveau om hen te helpen het platform optimaal in te zetten en daarmee maximale meerwaarde te kunnen genereren voor hun bedrijf en hun klanten.

Wie goed doet, goed ontmoet
Volgens Martinez is de focus op het bouwen aan lange termijn-relaties met klanten iets wat goed bij vrouwen past. Niet dat alleen vrouwen worden aangenomen voor de Customers for Life-tak, maar vrouwen zijn er nu eenmaal goed in. Dat het programma van grote waarde is, hebben de uitstekende resultaten sinds de implementatie ervan binnen alle afdelingen die met klanten te maken hebben, intussen welbewezen. “Concurrenten hebben inmiddels ook eenzelfde soort programma en dat is eens te meer het bewijs van de juiste strategische richting van het programma”, zegt Martinez. Zij gelooft niet in vrouwenquota: het sturen op een verplicht percentage van vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Het voorbeeld wordt aangehaald van de ‘carrot and the stick’. Een quotum is de stok, en dus een verplichting, en de carrot is de beloning. Als het duidelijk is voor vrouwen wat zij kunnen bereiken bij Salesforce, dan is dat de wortel waar andere vrouwen zich toe voelen aangetrokken om er ook te gaan werken. Diversiteit in de vorm van een verplichtingpast niet bij Martinez.

Toekomstige vrouwen in IT
Martinez heeft vrouwelijke rolmodellen gekend die haar hebben gestimuleerd in haar loopbaan. Naar goed Amerikaans gebruik, noemt zij Sheryl Sandberg van Facebook, die ook in Europa met haar boek “Lean In” stof heeft doen opwaaien, en Marissa Mayer van Yahoo. Maar gedurende haar lange loopbaan bij onder meer Microsoft, heeft zij vele, niet zozeer bekende, vrouwen als voorbeeld gezien. Martinez: “Ik ben blij nu met vrouwelijke rolmodellen van onze partners Accenture en Philips aan tafel te zitten. We willen van hen leren hoe zij hun diversiteitsbeleid aanpakken in Europa en hoe we met henkunnen samenwerken om de aantrekkingskracht van de technologiesector voor meisjes en jonge vrouwen te vergroten.”

]]>
Fri, 12 Sep 2014 09:44:59 +0200 Maria Martinez, Salesforce: Meer vrouwelijk leiderschap in de IT nodig http://executive-people.nl/item/516343/maria-martinez-salesforce-meer-vrouwelijk-leiderschap-in-de-it-nodig.html&field=Foto1&width=165.jpg
Macaw en ICM Opleidingen & Trainingen tekenen raamovereenkomst http://executive-people.nl/item/516342/macaw-en-icm-opleidingen-en-trainingen-tekenen-raamovereenkomst.html IT-dienstverlener Macaw gaat een intensieve samenwerking aan met het opleidingsinstituut ICM Opleidingen & Trainingen. Macaw zal een deel van het IT-beheer overnemen en als preferred partner een rol spelen in toekomstige ICT-projecten.

ICM Opleidingen & Trainingen besloot een deel van het IT-beheer te outsourcen. Het opleidingsinstituut kiest voor een hybride model: de eerste- en tweedelijns beheeractiviteiten worden door de eigen IT-afdeling verzorgd, terwijl de specialisten van Macaw als flexibel vangnet dienen voor meer ingewikkelde issues op beheergebied. De ICT-dienstverlener zal de beheeractiviteiten grotendeels op afstand uitvoeren, maar indien nodig ook on-site bij ICM Opleidingen & Trainingen actief zijn. Macaw biedt daarmee de zekerheid dat de klant altijd kan beschikken over een betrouwbare infrastructuur.

Macaw en ICM Opleidingen & Trainingen gaan een raamovereenkomst voor onbepaalde tijd aan, die niet alleen voorziet in IT-beheer. Zo zal de dienstverlener als preferred partner ook nadrukkelijk een rol spelen als het gaat om het implementeren van toekomstige projecten, zoals het uitrollen en beheren van nieuwe applicaties.

“ICM Opleidingen & Trainingen zocht naar een partij die het opleidingsinstituut op het gebied van IT kon ontzorgen en die zelfstandig en proactief beheer doet, meedenkt en adviseert op het gebied van het inpassen van oplossingen die zijn doelstellingen mogelijk maken, nu en in de toekomst”, zegt William van der Pijl (foto), directeur Operations bij Macaw.

WK

]]>
Thu, 11 Sep 2014 18:33:01 +0200 Macaw en ICM Opleidingen & Trainingen tekenen raamovereenkomst http://executive-people.nl/item/516342/macaw-en-icm-opleidingen-en-trainingen-tekenen-raamovereenkomst.html&field=Foto1&width=165.jpg
IDC plaatst Xerox aan top markt managed printing services http://executive-people.nl/item/516341/idc-plaatst-xerox-aan-top-markt-managed-printing-services.html Xerox is benoemd tot marktleider in de het rapport IDC MarketScape: Worldwide Managed Print and Document Services 2014 Hardcopy Vendor Analysis. Het rapport benadrukt de innovatieve diensten van Xerox en de aanpak die de organisatie hanteert op het gebied van workflowoplossingen, mogelijk gemaakt door de driefase Managed Print Services (MPS) strategie: evalueren & optimaliserenbeveiligen & integreren enautomatiseren & vereenvoudigen. De documentworkflowtoolset van Xerox is aangemerkt als één van de sterkste deelnemende leveranciers in het rapport.

Het rapport vindt dat Xerox sterk is in het bouwen van robuuste infrastructuren en methoden, het helpen van klanten naar een hoger niveau van print- en documentmanagement door papiergebaseerde workflows om te schakelen naar het digitaliseren en herinrichten van efficiëntere processen, en het aanbieden van de producten via het directe als indirecte verkoopkanaal.

Naast de benoeming tot MPS leider in de IDC MarketScape, is Xerox dit jaar door Quocirca voor de vijfde keer achtereenvolgend benoemd tot wereldwijd marktleider in MPS. Ook is Xerox door Gartner in het leiderskwadrant geplaatst van het Magic Quadrant 2013 voor Managed Print Services (MPS) Worldwide en benoemd tot leider in The Forrester Wave MPS 2012 report.

 

 

]]>
Thu, 11 Sep 2014 17:04:36 +0200 IDC plaatst Xerox aan top markt managed printing services http://executive-people.nl/item/516341/idc-plaatst-xerox-aan-top-markt-managed-printing-services.html&field=Foto1&width=165.jpg
Centralpoint wint aanbesteding bij de ISNV http://executive-people.nl/item/516339/centralpoint-wint-aanbesteding-bij-de-isnv.html Centralpoint is op basis van de Europese aanbesteding, uitgeschreven door de Inkoopsamenwerking Noord Veluwe, geselecteerd  als één van drie contractpartners voor de levering van servers, PC desktops, thin clients, laptops, beeldschermen, tablets, en aanverwante artikelen. De andere twee contractpartners zijn officieel niet bekend gemaakt, maar bronnen melden dat het gaat om een grote reseller uit de Leidse regio en eentje uit regio Eindhoven.

De ISNV heeft gekozen voor een contractvorm, waarbij drie contractpartners in minicompetitie op nadere overeenkomsten dienen in te schrijven. In de ISNV participeren de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Zeewolde, Putten, Nunspeet, Heerde, Hattem en Oldebroek. Het contract wordt aangegaan voor een periode van twee jaar met een optie tot verlenging van twee keer één jaar. De contractwaarde is niet nader gedefinieerd.

Ronald Ederveen, Directeur Centralpoint Business Solutions: “Met het winnen van deze aanbesteding tonen wij aan dat Centralpoint ook in de markt voor lokale overheid een interessante IT-hardware leverancier is. Vrijwel alle gemeenten in Nederland hebben, sinds de start van Centralpoint 13 jaar geleden, al meerdere keren zaken met ons gedaan. Doordat wij nu op aanbestedingen inschrijven en deze ook winnen, kan Centralpoint nu ook als officiële leverancier haar meerwaarde aantonen. Met ons unieke online assortiment van ruim 1.000.000 producten gekoppeld aan onze persoonlijke klantformule, helpen wij gemeenten bij de verwerving van hun IT-hardware. Wij zijn trots op de keuze van de ISNV om Centralpoint te selecteren als één van haar leveranciers voor IT-hardware. 

]]>
Thu, 11 Sep 2014 16:50:58 +0200 Centralpoint wint aanbesteding bij de ISNV http://executive-people.nl/item/516339/centralpoint-wint-aanbesteding-bij-de-isnv.html&field=Foto1&width=165.jpg
Helft van de bedrijven vergeet netwerkbeveiliging van vestigingen te controleren http://executive-people.nl/item/516338/helft-van-de-bedrijven-vergeet-netwerkbeveiliging-van-vestigingen-te-controleren.html Bijna de helft van de bedrijven onderwerpt zijn draadloze netwerken op andere vestigingen dan zijn hoofdkantoor niet aan een veiligheidsbeoordeling. Niet alleen het netwerk van de vestiging, maar het volledige bedrijfsnetwerk loopt hierdoor gevaar. Hiervoor waarschuwt Pwnie Express, een beveiligingsbedrijf dat vulnerability assessment en penetration testen levert.

Het bedrijf heeft 367 IT-specialisten in allerlei sectoren onderzocht. 40,6% van de respondenten geeft aan geen enkel inzicht te hebben in draadloze netwerken in andere vestigingen. Security-professionals hebben hierdoor geen idee of deze apparatuur veilig is, waarmee zij de veiligheid het bedrijfsnetwerk in gevaar kunnen brengen.

Geen verplichting
43,9% van de ondervraagde security-professionals geeft aan niet verplicht te zijn de veiligheid van draadloze apparatuur in andere vestigingen dan het hoofdkantoor te testen. 53,6% van de respondenten stelt dit soort testen slechts één keer per kwartaal of zelfs minder vaak uit te voeren. 51,8% van de security-professionals geeft daarnaast aan geen penetratietesten uit te voeren in andere vestigingen dan het hoofdkantoor.

"Het onderzoek komt overeen met wat wij zelf bij organisaties zien en horen van IT-medewerkers. Het hoofdkantoor is doorgaans relatief goed beveiligd. De zwakke plek ligt bij andere vestigingen, aangezien bedrijven nauwelijks inzicht hebben in de apparaten die met netwerken op deze locaties verbonden zijn", zegt Peter Velikin, vice president marketing bij Pwnie Express. "Met de bredere omarming van Bring Your Own Device (BYOD) en een grotere hoeveelheid draadloze apparaten is er slechts één onbekende verbinding of malafide apparaat nodig om toegang te krijgen tot het volledige bedrijf."

]]>
Thu, 11 Sep 2014 16:46:45 +0200 Helft van de bedrijven vergeet netwerkbeveiliging van vestigingen te controleren http://executive-people.nl/item/516338/helft-van-de-bedrijven-vergeet-netwerkbeveiliging-van-vestigingen-te-controleren.html&field=Foto1&width=165.jpg
ARP opent nieuwbouw in Maastricht http://executive-people.nl/item/516337/arp-opent-nieuwbouw-in-maastricht.html De burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, opende op vrijdag 12 september de uitbreiding van het bedrijfspand van ICT-reseller ARP te Maastricht. Dankzij een jarenlange exceptionele groei was uitbreiding noodzakelijk.

De burgemeester opent samen met vier werknemers van de vier op deze locatie gevestigde bedrijven en de COO van ARP de nieuwbouw. Bedrijfseconomische en maatschappelijke, vragen die door collega’s zijn opgesteld worden aan de hand van een interview voorgelegd aan burgemeester Onno Hoes en de COO van ARP Ramon Roumans. De raad van bestuur van het Duitse beursgenoteerde Bechtle AG (moederorganisatie) is in de persoon van Jürgen Schäfer vertegenwoordigd.

 

]]>
Thu, 11 Sep 2014 15:00:31 +0200 ARP opent nieuwbouw in Maastricht http://executive-people.nl/item/516337/arp-opent-nieuwbouw-in-maastricht.html&field=Foto1&width=165.jpg
IT-beslissers: 'Hoog IT-security niveau is een business enabler' http://executive-people.nl/item/516334/it-beslissers-hoog-it-security-niveau-is-een-business-enabler.html 46% van de IT-beslissers ziet een hoog IT-security niveau als business enabler. De groep is van mening dat IT-security één van de belangrijkste voorwaarden is om de bedrijfsvoering te kunnen innoveren. Ook de directie erkent dit als zodanig.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en Cisco onder 115 Nederlandse IT-beslissers. 27% van de respondenten geeft aan nog een flinke slag te moeten maken om IT-security onderdeel uit te laten maken van het beleid. 18% geeft aan dat security al goed is geregeld en dus niet langer een topprioriteit is. 9% ziet zijn organisatie niet als target en heeft security voornamelijk als verzekeringspolis.

'Security is de basis'
Donny Snellenberg, Director Sales & Marketing bij Telindus, over de resultaten: “Security is absoluut een business enabler, omdat dit een voorwaarde is om innovaties mogelijk te maken. Denk aan BYOD/CYO, Big Data en de private/hybrid cloud, allemaal innovatieve ontwikkelingen die niet mogelijk zijn zonder de juiste securityvoorwaarden. Security is de basis voor gebruikers, eindklanten en andere stakeholders om sneller en op een efficiëntere manier toegang te krijgen tot informatie. Het is daarom belangrijk om security direct vanaf het ontwerpproces van de infrastructuur mee te nemen, security by design noemen we dat.”

“Ons onderzoek laat zien dat bijna de helft van de bedrijven zich realiseert dat security van belang is om innovatie te realiseren. Dat is goed om te zien, want security geeft klanten het vertrouwen dat voor vernieuwende toepassingen essentieel is. Zonder security zal een ontwikkeling zoals Internet of Everything zijn belofte niet waarmaken. Daarom zien we security als een geïntegreerd fundament van ons totale aanbod. Ruim een kwart zal nog flinke stappen moeten zetten. Werk aan de winkel dus, ook voor ons!”, zegt Fred Gerritse, Director Partner Organization & Commercial Segment bij Cisco Nederland.

]]>
Thu, 11 Sep 2014 11:41:05 +0200 IT-beslissers: 'Hoog IT-security niveau is een business enabler' http://executive-people.nl/item/516334/it-beslissers-hoog-it-security-niveau-is-een-business-enabler.html&field=Foto1&width=165.jpg
Cloud Computing, Big Data en Engineered Systems staan centraal tijdens Oracle OpenWorld 2014 http://executive-people.nl/item/516333/cloud-computing-big-data-en-engineered-systems-staan-centraal-tijdens-oracle-openworld.html Tijdens de jaarlijkse Oracle OpenWorld 2014 conferentie wordt er veel aandacht gegeven aan Oralce technologieën zoals Cloud Computing, Big Data en Engineered Systems.  De conferentie vindt plaats van 28 september tot 2 oktober 2014 in het Moscone Center in San Francisco, Verenigde Staten. Er gaan ongeveer 500 Nederlanders naar de conferentie. De redactie van Dutchitchannel.nl, executive-people.nl en bi-platform.nl doet ter plekke verslag.

Overzicht van Oracle-keynotesprekers tijdens Oracle OpenWorld 2014:

Zondag 28 september | 2:00 – 4:00 uur CET| Moscone North, Hall D

Oracle OpenWorld Openings keynote: Larry Ellison, Chief Executive Officer, Oracle

 Maandag 29 september 29 | 17:30 – 18:45 uur CET| Moscone North, Hall D

 “The Business Value of the Cloud”: Oracle President Mark Hurd geeft de aftrap van de eerste volle dag van Oracle OpenWorld met een discussie over de vraag hoe succesvolle bedrijven technologie omarmen en met cloud, Engineered Systems en analytics kosten en complexiteit reduceren en een moderne onderneming bouwen. Leidinggevenden van dunnhumby, Pearson, Procter & Gamble, Tesco, Walgreens, Xerox en andere toonaangevende bedrijven nemen ook deel aan deze discussie en delen hun succesverhaal.

Dinsdag 30 september | 17:00 – 18:45 uur CET | Moscone North, Hall D

 "The Full Dimension of Cloud Services for the Modern Enterprise”: Thomas Kurian, executive vice president Product Development van Oracle, gaat in op de manier waarop de cloud – van SaaS naar PaaS naar IaaS – tot nieuwe oplossingen leidt, zoals Data-as-a-Service. De cloud verandert alles en vormt IT om van kostenpost tot centrum van innovatie, groei en klantkennis.

 Dinsdag 30 september | 22:30 – 00:15 uur CET | Moscone North, Hall D

 CEO Keynote: Larry Ellison, Chief Executive Officer, Oracle.

 Woensdag 1 oktober | 17:30 – 18:45 uur CET | Moscone North, Hall D

 “The Real Time Enterprise”: John Fowler, executive vicepresident of systems van Oracle, gaat in op de manier waarop de real-time enterprise dankzij de nieuwste clouddatabase en krachtige Engineered Systems-technologie continu een real-time beeld van klanten weet te creëren. Daarnaast is er altijd sprake van up-to-date financiële informatie, directe analyses en direct beschikbare services voor mobile en andere innovaties.

 

]]>
Thu, 11 Sep 2014 11:40:02 +0200 Cloud Computing, Big Data en Engineered Systems staan centraal tijdens Oracle OpenWorld 2014 http://executive-people.nl/item/516333/cloud-computing-big-data-en-engineered-systems-staan-centraal-tijdens-oracle-openworld.html&field=Foto1&width=165.jpg
Capgemini en VMware leveren samen Airwatch mobility clouddiensten http://executive-people.nl/item/516332/capgemini-en-vmware-leveren-samen-airwatch-mobility-clouddiensten.html Capgemini en VMware werken samen rond het leveren van het Airwatch Enterprise mobility management (emm) clouddiensten aan klanten. De Airwatch technologie wordt gecombineerd met het aanbod van Capgemini rond mobility, consultancy-, app development en systeemintegratie. VMware zorgt dat AirWatch beschikbaar is. Capgemini ondersteunt klanten met AirWatch support, systeemadministratie, implementatie en beheer van mobiele applicaties.

VMware partners, zoals Capgemini, mogen sinds de zomer van 2014 AirWatch mobility software verkopen. Ze kunnen de AirWatch Enterprise Mobility Management Platform verkopen die nu staat op de Subscription Cloud (SaaS) SKUs VMware prijslijst.  Ruim 75.000 partners wereldwijde VMware partner kunnen dit doen, zo meldt Dave O'Callaghan, senior vice president of VMware's Global Partner Organization, in een blog post.

VMware kondigde in januari 2014 aan AirWatch over te nemen voor ongeveer 1,181 miljard dollar in contanten en circa 364 miljoen dollar aan termijnbetalingen en verondersteld geïnvesteerd vermogen. Met deze overname breidt VMware zijn End-User Computing groep uit. De mobiele oplossingen van AirWatch vormen een aanvulling op VMware’s aanbod. Door de overname is het AirWatch-team, onder leiding van oprichter en voormalig chief executive officer John Marshall, nu onderdeel van VMware’s End-User Computing groep. Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van AirWatch, zal toezicht houden op een nieuw AirWatch-bestuur dat rapporteert aan Pat Gelsinger, chief executive officer bij VMware.

Atlanta

AirWatch, met het hoofdkantoor in Atlanta, is een speler in enterprise-oplossingen voor Mobile Device Management, Mobile Application Management en Mobile Content Management. Met meer dan 10.000 klanten wereldwijd en meer dan 1.600 medewerkers in negen kantoren wereldwijd bieden de oplossingen van AirWatch organisaties een strategisch platform voor het veilig beheren van het snel groeiend aantal mobiele apparaten en de steeds mobieler wordende arbeidskrachten. De locatie in Atlanta zal naar verwachting verder uitbreiden en het middelpunt worden van VMware’s mobiele activiteiten.

]]>
Thu, 11 Sep 2014 11:24:17 +0200 Capgemini en VMware leveren samen Airwatch mobility clouddiensten http://executive-people.nl/item/516332/capgemini-en-vmware-leveren-samen-airwatch-mobility-clouddiensten.html&field=Foto1&width=165.jpg
VCD ViPharma ondersteunt medische gegevensuitwisseling met LSP koppeling http://executive-people.nl/item/516330/vcd-vipharma-ondersteunt-medische-gegevensuitwisseling-met-lsp-koppeling.html VCD ViPharma ondersteunt medische gegevensuitwisseling met LSP koppeling, zo meldt Erik Duin, productmanager VCD ViPharma. "Het uitwisselen van medicatiegegevens van patiënten tussen zorginstellingen en apotheken is van groot belang voor veilige en optimale zorg in de gehele zorgketen. Bij het voorschrijven van medicatie moet een arts optimaal geïnformeerd zijn over de actuele gebruikte en historische medicatie, mogelijke allergische reacties en dergelijke. Per 1-1-2015 vervalt de bestaande praktijk dat er in de verschillende regio’s van Nederland de beschikbare medicatiegegevens via het zogenaamde OZIS netwerk uitgewisseld worden. Op dat moment komt hier definitief de landelijke infrastructuur voor in de plaats; het LSP. Het LSP vormt de basis voor het op termijn zo volledig mogelijk delen van alle medische gegevens tussen zorgverleners, en de totstandkoming van het nationaal EPD."

Duin vervolgt: "Het delen van het medicatiedossier is door de overheid en het veld als zeer belangrijk bestempeld. ViPharma is hierbij betrokken met zijn medicatiesysteem Het ViPharma-team is daarom in overleg met de gebruikers en de overheid al enkele jaren bezig met deze transitie. Dit heeft tot wijzigingen en toevoegingen in de software geleid. ViPharma- gebruikers van Albert Schweitzer Ziekenhuis, Orbis Medisch Centrum, Medisch Spectrum Twente en Elkerliek Ziekenhuis zijn nauw betrokken. Zij hebben een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de product roadmap en de uitvoering. Dat geldt ook voor onze partner eNovation (LSPConnect) en VZVZ. ViPharma is reeds gekwalificeerd voor de gegevensuitwisseling via LSP en VCD is toegetreden tot de leveranciersraad van VZVZ. In 2014 zijn er diverse LSP implementatieprojecten gestart. Tijdens deze trajecten blijkt dat een dergelijke grote omwenteling voor alle betrokken partijen veel losmaakt en dat er nog een grote afstand tussen theorie en praktijk overbrugd moest worden."

VCD blijft volop inzetten op de ondersteuning van deze nieuwe standaard voor medicatie- veiligheid en gegevensuitwisseling, aldus Duin. "Het bevestigt de strategie van VCD, gestoeld op medicatieveiligheid en interoperabiliteit. Wij zijn er daarom trots op te kunnen melden dat het Albert Schweitzer Ziekenhuis, ondersteund door software van VCD, als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland live is kunnen gaan met ViPharma 13.11 en het LSP en op deze wijze medicatieverstrekkingen kan opvragen. Op korte termijn volgen er meer klanten van VCD. De ontwikkeling inzake LSP krijgt overigens nog een significant vervolg, waarbij VCD inzet op een continue doorontwikkeling van functionaliteit in nauw overleg met de ViPharma- gebruikers en onze strategische partners in deze. Met het bereiken van de huidige status vestigt ViPharma zich vast in de voorhoede van de LSP ondersteuning."

WK

]]>
Thu, 11 Sep 2014 11:08:50 +0200 VCD ViPharma ondersteunt medische gegevensuitwisseling met LSP koppeling http://executive-people.nl/item/516330/vcd-vipharma-ondersteunt-medische-gegevensuitwisseling-met-lsp-koppeling.html&field=Foto1&width=165.jpg
NETGEAR ReadyDATA storage platform uitgebreid met ReadyRECOVER http://executive-people.nl/item/516329/netgear-readydata-storage-platform-uitgebreid-met-readyrecover.html NETGEAR introduceert ReadyRECOVER, een nieuwe toevoeging aan het ReadyDATA unified storage (NAS/SAN) platform. ReadyRECOVER is een back-up toepassing die exclusief is ontworpen voor ReadyDATA opslagapparatuur.

Met ReadyRECOVER kunnen kleine en middelgrote bedrijven volgens NETGEAR elke 15 minuten volledige back-ups van servers, desktops en laptops maken, waarmee bestanden, mappen, databases of volledige systemen snel en betrouwbaar kunnen worden hersteld, naar elk platform, zowel fysiek als virtueel. Bedrijven kunnen complete back-ups van hun data maken, zonder dat daarvoor periodieke full system back-ups nodig zijn.

NETGEAR is technologieleverancier die van incrementele back-ups volledige herstelpunten maakt, waardoor het beheer van herstelpunten eenvoudig wordt. De ReadyRECOVER integratie van de ReadyDATA opslagapparatuur met de ShadowProtect back-up en herstelsoftware van de StorageCraft Technology, zorgt ervoor dat elke incrementele snapshot functioneert als een volledig herstelpunt, terwijl er tegelijkertijd een minimale hoeveelheid opslagruimte in beslag wordt genomen. Bovendien legt elke snapshot het hele systeem vast, inclusief het Microsoft Windows besturingssysteem, alle instellingen en alle data, voor een snel en volledig systeemherstel. “ReadyRECOVER is een complete hardware- en softwareoplossing in een enkele, kosteneffectieve back-up toepassing, die ervoor zorgt dat bedrijven niet zelf een oplossing hoeven te verzinnen,” zegt John McHugh, algemeen manager en senior vice president van NETGEAR’s Commercial Business Unit. “Door de enterprise-klasse functionaliteit van ReadyDATA te koppelen aan de best-in-class ShadowProtect software van StorageCraft, kunnen we een oplossing bieden die eenvoudig dataherstel mogelijk maakt, zonder een lang en ingewikkeld proces, tegen een prijs die past bij het budget van het MKB.”

ReadyRECOVER maakt volgens McHugh synthetische, volledige back-ups in VHDX-format en kan snel herstellen naar een virtuele of fysieke machine. Voor zowel de server-naar-NAS back-up, als de pc-naar-NAS back-up, heeft ReadyRECOVER geen bestandsconversie nodig en kan het onafhankelijk worden ingezet voor snel en betrouwbaar herstel van bestanden, mappen, databases of volledige Windows-systemen naar elk platform.

ReadyRECOVER biedt bedrijven enterprise-klasse back-up compleet met: bescherming voor Windows servers, Virtual Machines (Citrix, Microsoft Hyper-V, VMware, etc.), en pc’s, zowel onsite als offsite; eenvoudige installatie en beheer; geen incrementeel herstel maar hardware-onafhankelijk herstel naar iedere soort hardware en ieder virtualisatieplatform; zero-delay, WAN-geoptimaliseerde replicatie; hardwarecompressie en per-job deduplicatie voor opslagefficiëntie zonder prestatie-overhead en een vijfjarige garantie voor ReadyDATA, het hardwareplatform voor ReadyRECOVER.

Prijs en beschikbaarheid

NETGEAR ReadyRECOVER is te verkrijgen bij geautoriseerde NETGEAR PowerSHIFT partners en andere resellerkanalen. Als een softwareoplossing die exclusief op NETGEAR ReadyDATA opslaghardware draait, wordt ReadyRECOVER per apparaat gelicenseerd, met bescherming voor virtuele servers, fysieke servers en voor pc’s. Klanten krijgen een vijfjarige beperkte hardwaregarantie met 24/7 levenslange technische ondersteuning en vijf jaar lang vervanging van onderdelen op de volgende werkdag. Voor meer informatie over de licentieprijzen per apparaat kunt u contact opnemen met NETGEAR Benelux via info@netgear.nl. Meer informatie over ReadyRECOVER en de NETGEAR ReadyDATA staat op www.netgear.com/readyrecover.

WK

]]>
Thu, 11 Sep 2014 11:02:57 +0200 NETGEAR ReadyDATA storage platform uitgebreid met ReadyRECOVER http://executive-people.nl/item/516329/netgear-readydata-storage-platform-uitgebreid-met-readyrecover.html&field=Foto1&width=165.jpg
Van Oord realiseert intranet voor 4.500 (offshore) medewerkers in Office 365 http://executive-people.nl/item/516326/van-oord-realiseert-intranet-voor-offshore-medewerkers-in-office.html ETTU, specialist in productiviteitsverhogende SharePoint en Office 365 oplossingen, heeft een nieuw intranet gerealiseerd voor Van Oord, wereldwijd actief als aannemer van bagger-, waterbouw- en offshoreprojecten. Het nieuwe intranet is gerealiseerd op basis van Office 365 (SharePoint Online) en Microsoft Azure.

Van de 4.500 medewerkers bevinden zich ongeveer 2.500 medewerkers op schepen en locaties wereldwijd. Van Oord realiseerde een nieuw intranet om de mogelijkheden voor interne communicatie te vergroten en kennis en informatie centraal beschikbaar te stellen.

Met het nieuwe intranet in Office 365 kunnen de medewerkers van Van Oord eenvoudig en digitaal informatie raadplegen, ook op de vloot van meer dan honderd schepen. Naast standaard intranet functionaliteiten zijn er ook nieuwe toepassingen gerealiseerd, waaronder een kaart met de positie en aanvullende informatie van alle Van Oord schepen in Bing Maps. Voor de weergave van het intranet aan boord op de schepen wordt er gebruik gemaakt van een ‘light versie’ en een speciale technologie die het internetverkeer comprimeert en lokaal opslaat.

Piet Vink, mede-eigenaar van ETTU: “Van Oord heeft met haar nieuwe intranet in Office 365 gekozen voor de nieuwste technologieën om samen te werken. Medewerkers kunnen nu overal kennis en informatie met elkaar delen. De medewerkers reageren erg positief op het nieuwe intranet en wij zijn trots dat Van Oord gekozen heeft voor ETTU bij de realisatie van dit vernieuwende intranet in Office 365.”

Tijdens het jaarlijkse Congres SharePoint op dinsdag 23 september 2014 zal Lotte van Doorn, projectleider bij Van Oord, een presentatie verzorgen over de realisatie en totstandkoming van het intranet. Meer informatie over deze presentatie vindt u op www.ettu.nl.

]]>
Thu, 11 Sep 2014 10:16:57 +0200 Van Oord realiseert intranet voor 4.500 (offshore) medewerkers in Office 365 http://executive-people.nl/item/516326/van-oord-realiseert-intranet-voor-offshore-medewerkers-in-office.html&field=Foto1&width=165.jpg
Exitstrategie bij serviceprovider voor Nederlandse bedrijven van groot belang http://executive-people.nl/item/516324/exitstrategie-bij-serviceprovider-voor-nederlandse-bedrijven-van-groot-belang.html Een exitstrategie is één van de belangrijkste eisen die Nederlandse bedrijven stellen aan een serviceprovider. Ook de locatie waar data wordt opgeslagen, breedte van het dienstenportfolio, mogelijkheden tot outtasking, hulp bij de overstap naar de cloud en het beschikken over certificeringen is van belang.

Dit blijkt uit onderzoek van Proact in samenwerking met AutomatiseringGids. In totaal vulden 256 respondenten de vragenlijst in. De respondenten zijn onderverdeeld in de groepen algemeen management (zoals algemeen directeur, CIO), IT-management (zoals project- of afdelingsmanager), IT-professional (zoals applicatiebeheerder) en IT-specialist (zoals IT-consultant of IT-architect).

Vendor lock-in voorkomen
82% van de Nederlandse organisaties noemt het belangrijk tot zeer belangrijk dat het contract met een serviceprovider een exitstrategie bevat. Hiermee willen IT-managers vooral een vendor lock-in voorkomen.

Daarnaast speelt ook dataopslag een belangrijke rol. 52% van de organisaties stelt zijn data binnen de Nederlandse landsgrenzen op te slaan. 51% van de bedrijven vindt het dan ook belangrijk tot zeer belangrijk dat serviceproviders deze mogelijkheid bieden. 20% stelt dat dit enigszins van belang is. Slechts 3% stelt dat dataopslag in eigen land zeer onbelangrijk is.

Hoe meer diensten, hoe beter
Hoe meer diensten op het gebied van IT-infrastructuur een serviceprovider biedt hoe beter, stellen Nederlandse bedrijven over het algemeen. Organisaties zijn op zoek naar de mogelijkheid diensten te mixen en matchen, waardoor allerlei varianten kunnen worden opgezet. Denk hierbij aan eigen apparatuur die bij de serviceprovider wordt geplaatst, maar ook aan het volledig uitbesteden van de IT-infrastructuur met uitzondering van het IT-beheer. 33% van de organisaties vindt een breed dienstenportfolio dan ook belangrijk bij de keuze voor een serviceprovider. 11% vindt dit zelfs zeer belangrijk.

Als we kijken naar outsourcing speelt prijs niet langer de belangrijkste rol. Vooral de kwaliteit van outsourcing krijgt een hoge prioriteit. Organisaties willen vandaag de dag vooral specifieke bedrijfstaken uitbesteden. 41% van zo'n organisatie is dan ook op zoek naar een serviceprovider die deze mogelijkheid biedt. Van het IT-management geeft zelfs 49 procent dit aan. 24 procent is het om het even en negentien procent zoekt niet per se naar een outtasking-serviceprovider.

Overstap naar MSP
Veel organisaties hebben koudwatervrees als het gaat om het inschakelen van een Managed Service Provider (MSP). In de meeste gevallen is namelijk een ingrijpende transitie op het gebied van infrastructuur nodig. 37% van de respondenten vindt het belangrijk dat een serviceprovider hier hulp bij biedt. 22% vindt dit zeer belangrijk. Het IT-management in het bijzonder hecht hier veel waarde aan: 43 procent van de managers vindt dit belangrijk en 29 procent zeer belangrijk.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat security een van de grootste kopzorgen is bij het selecteren van een serviceprovider. 52% van de onderzochte organisaties vindt ISO 27001 de allerbelangrijkste certificering. Zelfs als het voor een bedrijf verplicht is data on-premise op te slaan, kan een serviceprovider met een ISO 27001-certificering helpen dat ultraveilig te doen.

]]>
Thu, 11 Sep 2014 10:09:12 +0200 Exitstrategie bij serviceprovider voor Nederlandse bedrijven van groot belang http://executive-people.nl/item/516324/exitstrategie-bij-serviceprovider-voor-nederlandse-bedrijven-van-groot-belang.html&field=Foto1&width=165.jpg
Apple zorgt met Watch voor sterke groei in Wearable markt http://executive-people.nl/item/516323/apple-zorgt-met-watch-voor-sterke-groei-in-wearable-markt.html De wearable band markt groeit met 129 procent naar 43,2 miljoen eenheden in 2015 aldus onderzoeksbureau Canalys. 28,2 miljoen zijn smart bands waarop apps kunnen draaien en 15 miljoen zijn basic bands.

Apple zorgt voor meer vraag naar wearable bands in 2015. Apple valtop in design, alleen de batterijduur mag langer kunnen meegaan.

Verder komen meer Chinese leveranciers op de markt zoals Xiaomi met zijn Mi Band. Fitbit and Jawbone gaan ook goede zaken doen. Android Wear is ook in trek alleen niet goed genoeg voor China omdat het veel google apps zoals Youtube en google.com blokkeert. Lees meer hier.

 

]]>
Thu, 11 Sep 2014 10:05:04 +0200 Apple zorgt met Watch voor sterke groei in Wearable markt http://executive-people.nl/item/516323/apple-zorgt-met-watch-voor-sterke-groei-in-wearable-markt.html&field=Foto1&width=165.jpg
IT-beslissers vaak tevreden over zakelijk rendement van gebruik Big Data http://executive-people.nl/item/516320/it-beslissers-vaak-tevreden-over-zakelijk-rendement-van-gebruik-big-data.html Uit recent onderzoek van Accenture blijkt dat tweeënnegentig procent van de directieleden van bedrijven die gebruikmaken van big data bij hun zakelijke werkzaamheden zegt tevreden te zijn met de resultaten. Negenentachtig procent van de ondervraagden beschouwen big data als ‘zeer belangrijk’ of ‘uiterst belangrijk’ voor de digitale transformatie van hun bedrijf. 82% is het erover eens dat big data een waardevolle bron voor hun bedrijven is. Dit zijn enkele resultaten van een wereldwijd onderzoek dat Accenture uitvoerde in 19 landen onder verantwoordelijken met een C-functie op gebied van onder andere technologie, data, analytics en marketing.

“Het zakenleven staat voor een omschakelpunt waar in plaats van alleen praten over de potentiële resultaten die behaald kunnen worden door middel van big data, er reële voordelen worden verwezenlijkt met inbegrip van verhoogde inkomsten, een groeiend aantal vaste klanten en een efficiëntere operatie,” aldus Narendra Mulani, directeur Accenture Analytics, onderdeel van Accenture Digital. “Ze beschouwen big data als een van de hoekstenen van digitale transformatie.”

Een voorbeeld betreft een Japanse telecommunicatieprovider die, middels het gebruik van anonieme klantkenmerken en geolocatie-gegevens, consumentenorganisaties een platform biedt om zich in real time met mobiele advertenties tot veelbelovende klanten te kunnen richten. Ook een Brits nutsbedrijf verwerkt gegevens in real time via sensors in waterleidingen, om beter te kunnen anticiperen en sneller te kunnen reageren op lekkages en ongunstige weersomstandigheden.

“Tegenwoordig kunnen zelfs de meest basis zaken zoals waterleidingen gegevens opleveren. Terwijl ‘The Internet of Things’ enorme bronnen en grote hoeveelheden gegevens oplevert, worden nieuwe big data technologieën ontwikkeld die cruciale zakelijke inzichten uit deze gegevens halen. Bedrijven die geen oplossingen voor big data implementeren, missen een mogelijkheid om hun data  te benutten en om te zetten naar groei en  een betere concurrentiepositie,” voegt Mulani hier aan toe.

Meer dan 60% van de directieleden geeft aan dat hun bedrijven een succesvolle implementatie van big data heeft afgerond, terwijl 36% zich nog niet met een big data project heeft beziggehouden, en dit momenteel ook niet doet. Vier procent werkte momenteel aan haar eerste big data project, maar had dit nog niet afgerond.

Waar Big Data de bedrijfsresultaten gunstig beïnvloedt

Volgens het onderzoek geven directeuren aan dat hun bedrijven die op bescheiden schaal of in ruime mate gebruikmaken van big data: om nieuwe inkomstenbronnen aan te boren (94%), bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten te verkrijgen (90%), en om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen (89%).

Hier toont het onderzoek ook aan dat veel ondernemingen de grote business impact van big data zien. Directeuren bemerkten aanzienlijke, tastbare zakelijke resultaten omdat ze door big data nieuwe inkomstenbronnen aanboorden (56%),  nieuwe producten en diensten ontwikkelden (50%), bestaande klanten wisten te behouden en nieuwe te winnen (47%) en de klantervaring verbeterden (51%).

Gevraagd waar ze verwachten dat big data in de komende vijf jaar de meeste impact op hun organisatie zal hebben, gaf 63% van de directeuren ‘de relatie met klanten’ aan. ‘Productontwikkeling’ werd door 58% genoemd en 56% zei ‘Operatie’.

“Het is opvallend dat directeuren in Nederland met 78% (versus 56% wereldwijd) aangeven dat ze zakelijk resultaat behalen door middel van de inzet van big data. Daar staat tegenover dat 33% (versus 50% wereldwijd) aangeeft dat dit niet heeft geleid tot het ontwikkelen van nieuwe producten en services,” aldus Paul van der Linden, Senior Principal Digital, Data & Analytics bij Accenture. “Deze resultaten laten zien dat de markt in Nederland op het gebied van big data, product- en serviceontwikkeling nog een grote slag kan slaan. De Nederlandse respondenten bevestigen dat, want 67% (versus 58% wereldwijd) van hen geeft aan de komende jaren de meeste impact precies op dit punt te verwachten.”

Uitdagingen implementatie

De directeuren lieten ook weten dat ze bij het implementeren van big data in hun organisatie tegen de volgende uitdagingen liepen: veiligheid (de grootste uitdaging, genoemd door 51%; budget (47%); gebrek aan de bekwaamheid om big data te implementeren (41%) evenals het duurzaam implementeren en  analyseren van big data (37%); Verder werd genoemd: integratie in bestaande systemen (35%).

Verschillende benaderingen

Het onderzoek toont verder aan dat grote bedrijven met een jaaromzet van meer dan 10 miljard dollar big data anders benaderen dan kleine bedrijven met een lagere jaaromzet dan 500 miljoen dollar:

Belang van big data: 67% van de directeuren van grote bedrijven zien big data als buitengewoon belangrijk. Ter vergelijking: slechts 43% van de ondervraagden van kleinere bedrijven onderstreept dit.

Definitie van big data: directeuren van grote bedrijven tonen een bredere perceptie van wat big data inhoudt ten opzichte van ondervraagden van kleinere bedrijven. Ze maken meer gebruik van databronnen in hun werk met big data, zoals gegevens van sociale netwerken (54% tegenover 29%), visualiseringsgegevens (50% tegenover 29%) en ongestructureerde data (49% tegenover 36%).

C-suite ondersteuning van big data projecten: 62% van de directeuren van grote bedrijven tonen begrip en steunen  C-suite  big data initiatieven. Dit geldt voor 42 procent van de ondervraagden van kleine bedrijven.

Aanbevelingen succesvolle toepassingen

Om bedrijven en directeuren in staat te stellen het meest uit hun big data projecten te halen en de hiermee gepaard gaande uitdagingen het hoofd te bieden, vermeldt het onderzoeksrapport cruciale aanbevelingen voor organisaties, zoals;

Onderzoek het gehele ecosysteem van big data en wees schrander - Bronnen van gegevens en big data technologieën fluctueren voortdurend. Bedrijven moeten leren alert te blijven en op een slimme manier mogelijkheden aan te grijpen die ontstaan door bijvoorbeeld zich ontwikkelende technologieën.

Begin klein en groei - Liever dan proberen alles tegelijkertijd te doen, dienen bedrijven zich eerst door middel van een pilotprogramma of een beproefd concept te focussen op het bewijzen van de  waarde van big data in één bedrijfsonderdeel.

Concentreer op het opbouwen van vaardigheden - Vaardigheid in de toepassing van big data is niet voor niets een van de grootste uitdagingen. Organisaties dienen de aan big data verbonden vaardigheden van de huidige medewerkers door training en ontwikkeling op te bouwen. Vierenvijftig procent van de directeuren zei dat hun bedrijf al interne technische trainingsmogelijkheden voor hun medewerkers heeft ontwikkeld. De meeste organisaties halen ook expertise van buiten; slechts vijf procent van de ondervraagden zei dat hun bedrijf alleen interne hulpbronnen voor hun big date implementaties gebruikten.

Het volledige “Big Success with Big Data” onderzoek vind u hier

 

]]>
Thu, 11 Sep 2014 09:46:34 +0200 IT-beslissers vaak tevreden over zakelijk rendement van gebruik Big Data http://executive-people.nl/item/516320/it-beslissers-vaak-tevreden-over-zakelijk-rendement-van-gebruik-big-data.html&field=Foto1&width=165.jpg
Cybercriminaliteit treft vooral online winkels en financiële dienstverleners http://executive-people.nl/item/516313/cybercriminaliteit-treft-vooral-online-winkels-en-financia-laquo-le-dienstverleners.html Uit wereldwijd onderzoek van Kaspersky Lab onder IT-professionals blijkt dat 48% van de e-commerce/online winkels en 41% van de financiële dienstverlenende organisaties financieelgerelateerde informatie zijn kwijtgeraakt in een periode van 12 maanden als gevolg van cybercriminele activiteiten. Het onderzoek toont tevens aan dat het voor het bedrijfssegment e-commerce/online winkels het minst waarschijnlijk is dat zij ter bescherming van de financiële transacties gespecialiseerde antifraudemaatregelen zullen inzetten en updaten.

Houdingen ten opzichte van technologie

De sectoren e-commerce/online winkels en financiële dienstverleners zijn beide afhankelijk van hun vermogen om gevoelige financiële gegevens van klanten te ontvangen, te verwerken en op te slaan. Door een combinatie van gerichte aanvallen, applicatiekwetsbaarheden en andere vormen van cyberaanvallen gaat bij bijna de helft van de bedrijven in beide sectoren in de loop van één jaar een deel van deze informatie verloren. Een dergelijk verlies kan niet alleen reputatieschade van deze bedrijven, die opereren op basis van vertrouwen, tot gevolg hebben, maar het kan ook aanleiding zijn voor kostbare juridische sancties en verwijderings-/opruimkosten. Hoewel de twee genoemde segmenten deze overeenkomsten delen, is hun houding ten opzichte van beveiligingstechnologie duidelijk verschillend.

Slechts 53% van de e-commerce/online winkels geeft aan dat zij "alles in het werk stellen om antifraudemaatregelen up to date te houden". Dit percentage ligt 10% lager dan het algemene wereldwijde gemiddelde, en is de laagste totaalscore van alle bedrijfssegmenten. Aangezien het business model van deze bedrijven gebaseerd is op online en elektronische betalingsverwerking, lijkt deze terughoudendheid om te investeren in dergelijke maatregelen in hoge mate tegen het gezond verstand in te druisen.

Het financiële dienstverleningssegment hanteert een meer positieve en proactieve aanpak bij de beveiliging van hun financiële gegevens. 64% van de financiële dienstverleners zal "alles in het werk stellen om antifraudemaatregelen actueel te houden", een score die ten opzichte van alle segmenten een gedeelde eerste plaats oplevert. Deze reactie staat lijnrecht tegenover de houding in het segment e-commerce/online winkels. Bovendien meldt 52% van de bedrijven nieuwe  technologieën te willen implementeren ter bescherming van financiële transacties, vergeleken met 46% in het segment e-commerce/online winkels.

Wijzigingen na een inbreuk

Bedrijven die ervaring hadden met ernstig gegevensverlies werden in het onderzoek gevraagd naar de stappen om klanten te beschermen die men daarna had genomen. Ondanks hun uiteenlopende houdingen, bleken zowel de e-commerce/online winkels als de financiële dienstensector vergelijkbare stappen te hebben genomen om extra bescherming te implementeren. De meest gemeenschappelijke maatregel was "het aanbieden van beveiligde verbindingen voor klanttransacties", uitgevoerd door 88% van de financiële dienstverlenende organisaties en 78% van de e-commerce/online winkels. Financiële dienstverleners zijn meer gericht op het leveren van gespecialiseerde oplossingen voor mobiele apparaten dan e-commerce/online winkels (respectievelijk 75% versus 56%). Dit betekent dat de veiligheid van mobiele betalingen voor online handelaren in de toekomst een probleemgebied kan worden.

In het algemeen kan geconcludeerd worden dat het aanbieden van versies van hoogwaardige internet beveiligingssoftware aan klanten, na een data-inbreuk, de minst toegepaste maatregel was onder zowel financiële dienstverleners als e-commerce/online winkels. Het lijkt erop dat beide sectoren eerder bereid zijn om te investeren in het beveiligen van hun eigen systemen, dan in het beveiligen van de systemen van hun klanten.

Tot slot is, ondanks de relatief hoge acceptatiegraad van gespecialiseerde fraudebescherming voor eindpunten na een data-inbreuk (71% voor financiële dienstverleners en 62% voor e-commerce/online winkels), de keerzijde van deze cijfers opmerkelijk. Deze tonen aan dat ongeveer een derde van de bedrijven in beide sectoren nog steeds niet investeert in financiële beveiligingssoftware, zelfs niet nadat financiële gegevens van hen zijn gestolen tijdens een data-inbreuk incident.

WK

]]>
Thu, 11 Sep 2014 09:04:00 +0200 Cybercriminaliteit treft vooral online winkels en financiële dienstverleners http://executive-people.nl/item/516313/cybercriminaliteit-treft-vooral-online-winkels-en-financia-laquo-le-dienstverleners.html&field=Foto1&width=165.jpg
EMC Forum 2014 belicht VMAX3 opslag voor hyper converged http://executive-people.nl/item/516304/emc-forum-belicht-vmax-opslag-voor-hyper-converged.html De hyper converged discussie komt nu goed op gang. Naast de uitdagers, de start-ups, hebben de grote bestaande IT fabrikanten ook ideeën, concepten en zelfs al werkende oplossingen in de markt. Zo promoot EMC de VCE producten en zal binnenkort zelf EVO:rail van VMware onder eigen naam op de markt brengen. EMC heeft nog meer ijzers in het vuur, zo meldt Wouter Kolff, Principal Systems Engineer en Field Senior Technologist bij EMC EMEA. Tijdens het EMC Forum op 2 oktober in Utrecht kunnen klanten met EMC oplossingen kennis maken, waaronder de VMAX3.

Kolff vertelt: "We kunnen niet zomaar voorbij gaan aan het VSPEX concept, een verzameling van referentie architecturen en blue prints. EMC positioneert binnen VSPEX zijn storage systemen als fundament van de oplossing. De beschreven infrastructuur levert een volledig werkende oplossing maar mag formeel de naam converged niet dragen omdat het, anders dan bij VCE, niet gezien wordt als een product. Er is nu een storage systeem dat aan de VSPEX referentie architectuur opslag toevoegt en daarmee promoveert tot converged. Sterker nog, het is in potentie zelfs hyper converged. Het nieuwe EMC VMAX3 platform beschikt over alle componenten die men mag verwachten van een hyper converged systeem. De VMAX3 beschikt over voldoende CPU kracht, IO poorten, Memory en opslag capaciteit."

Hyper converged is meer dan alleen een verzameling resources, vervolgt Kollf: "Deze moeten virtueel beschikbaar zijn middels een hypervisor laag en een vorm van scale-out bieden zodat het ook zwaardere processen kan verwerken. De VMAX3 beschikt over al deze eigenschappen. Al deze functies worden nu nog alleen intern gebruikt. Het systeem beschikt over voldoende vermogen om alle IOPS van een grote bank te verwerken. Niet iedereen heeft behoefte aan dit IOPS geweld en zou de CPU, IO en Memory resources goed kunnen gebruiken voor het draaien van eigen VMs. Dit klinkt geweldig, het is te mooi om waar te zijn. Bij de introductie heeft EMC het gebruik van alle resources nog aan banden gelegd. EMC levert zelf een aantal VMs die op dit hyper converged systeem mogen draaien. De functionaliteit blijft daarmee beperkt tot storage en informatie management."

Kolff besluit; "Ik zie de potentie van het systeem en vindt het jammer dat we daar nog niet maximaal gebruik van kunnen maken. Echter, ik begrijp de strategie van EMC wel. De VMAX systemen staan symbool voor absolute beschikbaarheid en top performance. Als er meer ervaring is opgedaan in het veld zal EMC bekijken hoeveel resources er eventueel beschikbaar gesteld kunnen worden voor andere VMs, zodat het opslag systeem opslag krijgt tot hyper converged."

Meer weten over de nieuwe Symmetrix VMAX3? Kom naar EMC Forum en bezoek de sessie “Redefine Storage: EMC Storage Strategie. Klik hier voor de agenda en om u aan te melden.

 

]]>
Wed, 10 Sep 2014 16:20:46 +0200 EMC Forum 2014 belicht VMAX3 opslag voor hyper converged http://executive-people.nl/item/516304/emc-forum-belicht-vmax-opslag-voor-hyper-converged.html&field=Foto1&width=165.jpg
CBS: 'Alleen in de ICT-sector is in de afgelopen vijf jaar meer geïnvesteerd' http://executive-people.nl/item/516303/cbs-alleen-in-de-ict-sector-is-in-de-afgelopen-vijf-jaar-meer-gea-macr-nvesteerd.html De investeringen in Nederland zijn de afgelopen jaren sterk achtergebleven. De investeringen zijn met bijna 20 procent gekrompen sinds het uitbreken van de crisis in 2008. Ter vergelijking: de totale omvang van de economie kromp in deze periode met 3 procent. De ICT-sector is echter een uitzondering en presteert opvallend goed.

CBS heeft de investeringscijfers van 2008 t/m 2013 verzameld. Hieruit blijkt dat de ICT-branche de enige sector in Nederland is waar in de afgelopen vijf jaar wel meer in is geïnvesteerd. De investeringen maakte in 2008 een krimp door, maar bleven vanaf 2009 tot 2011 stijgen. Pas in 2012 liepen de investeringen opnieuw licht terug, terwijl deze in 2013 gelijk zijn gebleven aan 2012. De investeringen in de sector komen hierdoor in 2013 hoger uit dan in 2008.

Onderzoek en ontwikkeling
De investeringen in onderzoek en ontwikkeling zijn gelijk gebleven, waarmee deze sector eveneens niet slecht presteert. De investeringen in deze sector lopen grotendeels gelijk aan die in de ICT-sector. De investeringen in onderzoek en ontwikkeling liepen in 2008 terug, om vervolgens van 2009 tot 2011 te stijgen. In 2012 daalde de investeringen, waarna deze in 2013 gelijk bleven aan 2013. De totale investering in 2013 ligt gelijk aan die in 2008.

Behalve door de recente crisis en de malaise in de bouw staan de binnenlandse investeringen ook onder druk door de toenemende globalisering. In Nederland gevestigde bedrijven investeren naar verhouding veel meer in het buitenland dan aan het begin van dit millennium. Deze buitenlandse investeringen, die lopen via deelnemingen in buitenlandse dochters, overtroffen in 2005 zelfs die in Nederland. Wel vertonen de investeringen in het buitenland heftige schommelingen en zijn de afgelopen jaren teruggelopen. Bedrijven investeerden nauwelijks minder binnen Nederland. 

Inkomsten uit het buitenland
Bedrijven halen ook een deel van hun inkomsten die jaarlijks overblijven na aftrek van belastingen uit het buitenland, bijvoorbeeld via dochterondernemingen. Ook dit deel is de laatste tien jaar sterk gegroeid.

]]>
Wed, 10 Sep 2014 15:14:05 +0200 CBS: 'Alleen in de ICT-sector is in de afgelopen vijf jaar meer geïnvesteerd' http://executive-people.nl/item/516303/cbs-alleen-in-de-ict-sector-is-in-de-afgelopen-vijf-jaar-meer-gea-macr-nvesteerd.html&field=Foto1&width=165.jpg
Hoogopgeleide ICT'ers: 'Internet of Things is geen hype meer' http://executive-people.nl/item/516285/hoogopgeleide-icters-internet-of-things-is-geen-hype-meer.html Het Internet of Things is volgens bijna de helft van de hoogopgeleide ICT-professionals niet langer een hype. 65% van de ICT'ers geeft aan bekend te zijn met de term 'Internet of Things'. ICT'ers verwachten dat het Internet of Things een positieve impact zal hebben op de ICT-sector.

Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van NRC Carrière.45% van de ondervraagde ICT'ers is van mening dat het Internet of Things niet langer een hype is. Bijna 20% ziet de term wel nog steeds als een hype.

Innovaties stimuleren
92% van de ICT'ers verwacht dat het Internet of Things innovaties in de ICT-sector zal stimuleren. 93% ziet daarnaast kansen voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Ook verwachten ICT-professionals dat de ontwikkeling leidt tot meer baankansen (80%) en meer diepgang van ICT-gerelateerde functies (68%).

Dit heeft ook een impact op de functieomschrijving van ICT'ers. Bijna tweederde van de ondervraagde professionals die bekend is met het Internet of Things denkt dat zijn werkzaamheden er door de nieuwe ontwikkeling anders gaan uitzien. ICT-professionals verwachten dat er vooral nieuwe eisen zullen worden gesteld aan privacy en security.

Bijscholen
Het Internet of Things zorgt ervoor dan ook voor dat ICT-professionals zich zullen moeten blijven ontwikkelen. Het overgrote merendeel van de professionals denkt op dit moment vooruit te kunnen met bestaande kennis. 80% van de ICT'ers verwacht echter wel dat bijscholing op het gebied van Internet of Things in de toekomst noodzakelijk gaat zijn.

 

]]>
Wed, 10 Sep 2014 12:52:27 +0200 Hoogopgeleide ICT'ers: 'Internet of Things is geen hype meer' http://executive-people.nl/item/516285/hoogopgeleide-icters-internet-of-things-is-geen-hype-meer.html&field=Foto1&width=165.jpg
Salesforce.com opent nieuw Europees datacenter in Frankrijk http://executive-people.nl/item/516284/salesforce-com-opent-nieuw-europees-datacenter-in-frankrijk.html Salesforce.com opent nieuw Europees datacenter in Frankrijk. Het bedrijf kiest Interxion als leverancier.

Het datacenter is één van de drie die zijn gepland in Europa om tegemoet te komen aan de groeiende klantvraag in de regio. Het bedrijf werkt ook aan een datacenter in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Het eerste Europese datacenter van salesforce.com zal dit najaar worden geopend in het Verenigd Koninkrijk. De datacenters in Frankrijk en Duitsland volgen in 2015. Het datacenter in Frankrijk zal voor 100 procent worden voorzien van hernieuwbare energiebronnen.

]]>
Wed, 10 Sep 2014 11:12:57 +0200 Salesforce.com opent nieuw Europees datacenter in Frankrijk http://executive-people.nl/item/516284/salesforce-com-opent-nieuw-europees-datacenter-in-frankrijk.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Bedrijven wissen steeds vaker mobiele apparaten van werknemers' http://executive-people.nl/item/516283/bedrijven-wissen-steeds-vaker-mobiele-apparaten-van-werknemers.html Bring Your Own Device (BYOD) wordt steeds populairder. Steeds meer bedrijven staan het gebruik van persoonlijke mobiele apparaten op de werkvloer toe. Hierdoor komt het echter ook steeds vaker voor dat bedrijven besluiten het persoonlijke mobiele apparaat van een (voormalig) werknemer te wissen. Met privacyproblemen tot gevolg.

Fiberlink Communications, een organisatie dat bedrijven helpt mobiele apparaten te beheren, meldt aan The Wall Street Journal in de eerste zes maanden van 2014 81.000 mobiele apparaten te hebben gewist. Dit is 30.000 apparaten meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Per dag worden 450 apparaten door het bedrijf gewist, terwijl het aantal per minuut op drie uitkomt.

Meer zorgen over datalekken
Chris Clark, CEO van Fiberlink, stelt dat het toenemende aantal mobiele apparaten dat door bedrijven wordt gewist wordt aangedreven door groeiende zorgen over de veiligheid van data. Bedrijven zouden zich meer zorgen maken over datalekken en daarom steeds vaker preventief mobiele apparaten van medewerkers besluiten te wissen.

Het bedrijf beschrijft twee wijzes waarop mobiele apparaten kunnen worden gewist. Ongeveer 49% van de 81.000 apparaten die in de eerste helft van 2014 door Fiberlink werden gewist zijn automatisch gewist nadat een beveiligingsprobleem werd aangetroffen. De overige 51% werd handmatig door IT-beheerders gewist, bijvoorbeeld zodra een medewerker ontslag neemt of wordt ontslagen.

Meer aandacht voor persoonlijke data
Wel lijken organisaties steeds meer aandacht hebben voor privé-data op de apparaten. In 63% van de gevallen werd 'selectief gewist'. In de praktijk betekent dit dat zakelijke data van de mobiele apparaten wordt verwijderd, terwijl persoonlijke data ongemoeid wordt gelaten. In 37% van de gevallen besloten bedrijven het volledige apparaten, inclusief eventuele persoonlijke data, te wissen.

]]>
Wed, 10 Sep 2014 11:09:55 +0200 'Bedrijven wissen steeds vaker mobiele apparaten van werknemers' http://executive-people.nl/item/516283/bedrijven-wissen-steeds-vaker-mobiele-apparaten-van-werknemers.html&field=Foto1&width=165.jpg
Mobile Printing onderdeel van de Mobile revolutie http://executive-people.nl/item/516257/mobile-printing-onderdeel-van-de-mobile-revolutie.html Soms heb je van die momenten dat een nieuwe gadget al je aandacht opeist en je zo enthousiast bent dat je de wereld om je heen even vergeet. Mijn eerste iPhone was er zo één. Op mijn verjaardag kreeg ik mijn iPhone cadeau. Het gevolg; een ongeremd enthousiasme en een familie die hier de rest van het weekend onder leed. Nu ik erop terugkijk is het een logische reactie, want de iPhone was het begin van de mobile revolutie. Tablets en smartphones hebben een geheel nieuwe markt gecreëerd. Vandaag de dag is bijna iedereen eigenaar van minimaal één mobile device.

Ook in het bedrijfsleven viert mobiel hoogtij. Geen enkel bedrijf dat afstand doet van het gebruik ervan, simpelweg omdat de kansen en mogelijkheden oneindig zijn. En toch is er een aantal functionaliteiten die het bedrijfsleven misloopt. Functionaliteiten waarvan men simpelweg het bestaan niet van kent of die te ingewikkeld lijken. Mobile printing is daar een mooi voorbeeld van. Vraag maar eens aan een klant of hij zakelijke documenten ook afdrukt via een smartphone of tablet. Het antwoord is waarschijnlijk ‘nee’ of ‘weinig’, omdat het tijdrovend en complex is. Redenen zijn slechte connecties oftewel comptabiliteitsproblemen. Een Samsung is immers geen HP waardoor de communicatie nog wel eens moeilijk kan verlopen of in sommige gevallen zelfs niet mogelijk is.

Cloud print server
Vooral met Het Nieuwe Werken in het achterhoofd is Mobile Printing een handige technologie die het printen een stuk eenvoudiger maakt waardoor medewerkers productiever kunnen werken. Er hoeven geen printerdrivers of applicaties geïnstalleerd of gedownload te worden, je hebt enkel een draadloze internetverbinding nodig. Vanuit de cloud is het mogelijk om rechtstreeks te printen vanaf iedere smartphone of tablet naar een printer, ongeacht het merk! Hiermee wordt het afdrukken van een Excel-sheet net zo snel en eenvoudig als het versturen van een e-mail. En zo zijn er tal van functionaliteiten die de mobile revolutie voortzetten, maar je raadt misschien welke functionaliteit mijn volledige aandacht had afgelopen zomer. Ik ben benieuwd wat de mogelijkheden van de nieuwe generatie mobile devices zoals smartwatches en Google Glasses op Mobile Printing gaan hebben.

Wilco van Bezooijen, Country General Manager European Channel Group, Xerox (Nederland) B.V.

]]>
Wed, 10 Sep 2014 09:04:51 +0200 Mobile Printing onderdeel van de Mobile revolutie http://executive-people.nl/item/516257/mobile-printing-onderdeel-van-de-mobile-revolutie.html&field=Foto1&width=165.jpg
'Steeds meer apps bespioneren, stelen en misbruiken databundels' http://executive-people.nl/item/516245/steeds-meer-apps-bespioneren-stelen-en-misbruiken-databundels.html Alcatel-Lucent heeft nieuwe gegevens bekend gemaakt waaruit blijkt dat het aantal aanvallen op mobiele apparaten en apparatuur voor thuisgebruik in de eerste helft van 2014 sterk is toegenomen. De gebruikers lopen een groter risico bespioneerd te worden of een rekening gepresenteerd te krijgen voor datagebruik door derden. Daarnaast wordt er steeds meer persoonlijke informatie gestolen.

De cijfers van Alcatel-Lucent’s Kindsight Security Labs wijzen uit dat het aantal hackers dat zich via malware toegang verschaft tot apparatuur, blijft stijgen omdat steeds meer consumenten gebruik maken van ultrabreedband. Uit het rapport blijkt dat het aantal malware-infecties op mobiele apparatuur in de eerste zes maanden van 2014 is gestegen met 17 procent, bijna een verdubbeling ten opzichte van 2013. Het infectiepercentage op vaste consumentennetwerken steeg eind juni tot 18 procent. In december 2013 bedroeg dit percentage slechts 9 procent.

Omdat Alcatel-Lucent een unieke positie heeft binnen de netwerken, kan het bedrijf de impact van het netwerkverkeer meten waaronder ook malware en de bedreiging van de digitale veiligheid.

Het mobiele infectiepercentage bedroeg in de eerste helft van 2014 0,65 procent, eind 2013 was dit nog 0,55 procent. Op basis van deze gegevens schat Kindsight Security Labs dat 15 miljoen mobiele apparaten met malware besmet zijn, vergeleken met 11,3 miljoen eind 2013. Maar liefst 60 procent van de totale mobiele netwerkinfecties betreft Android-apparatuur. 40 procent van de mobiele malware was afkomstig van Windows™-laptops die op een telefoon, mobiele USB-stick of MIFI-hub waren aangesloten. Van de iPhone®- of BlackBerry®-apparatuur is minder dan 1 procent besmet.

“Android-smartphones zijn het gemakkelijkste doelwit voor malware, maar Windows-laptops zijn nog steeds de favoriet onder de professionele cybercriminelen”, aldus Kevin McNamee, security architect en directeur van Alcatel-Lucent’s Kindsight Security Labs. “De kwaliteit en verfijning van Android-malware loopt nog achter op de complexere malware voor Windows-computers. Android-malware doet niet echt moeite zich schuil te houden en is afhankelijk van nietsvermoedende mensen die een geïnfecteerde app installeren.”

Infecties op mobiele netwerken bestaan vaak uit Trojaanse apps die er op het eerste gezicht prima uitzien. De apps bevaten echter verborgen malware die na het downloaden door Android-gebruikers via App Stores van derden, de Google Play Store of door “phishing”, persoonlijke gegevens van je telefoon kan ontvreemden, sms’en versturen of gebruikmaken van het internet.

De stijging van het percentage consumenteninfecties in 2014 is vooral te wijten aan adware met een laag dreigingsniveau. Deze adware levert voornamelijk ergernis op onder de gebruikers vanwege de ongewenste advertenties of ondermaatse apparaatprestaties. Malware met een hoog dreigingsniveau, die aanzienlijke schade aanricht door het stelen van persoonlijke gegevens, wachtwoorden en creditcardgegevens, neemt echter ook toe. 7 procent van de particuliere breedbandklanten was geïnfecteerd met malware die een serieuze bedreiging vormt. Eind 2013 bedroeg dit percentage nog 5 procent.

Het rapport van Kindsight Security Labs vermeldt ook de top 20 van particuliere en internetmalware-dreigingen in de eerste zes maanden van 2014, evenals de laatste ontwikkelingen van malware waaronder ZeroAccess, iBryte, Carberp, Uapush, Coogos, NotCompatible, SMS Tracker en dergelijke. 85 procent van de dreigingen in de Top 20 van Android-apparatuur bestaat uit complexe malware. In vier gevallen was daarbij sprake van mobiele spyware die door een cybercrimineel werd ingezet voor het lokaliseren en volgen van het toestel, van de communicatie en van de browsergeschiedenis van de gebruiker. Vijf van de zeven nieuwe malware-vormen in de Top 20 voor consumenten betreffen adware die de browser van een slachtoffer kan omleiden naar ongewenste websites en ongewenste pop-upadvertenties laat zien.

“De beste verdediging tegen besmetting is malware-detectie gebaseerd op netwerken”, aldus McNamee. “Mensen nemen vaak niet de juiste voorzorgsmaatregelen voor hun apparatuur. En zelfs als ze dit wel doen, kan een schadelijke app de detectie door een ‘device-based’ antivirusprogramma eenvoudig omzeilen. Cybercriminelen kunnen antivirusprogramma's die geïntegreerd zijn in het netwerk van de gebruiker niet uitschakelen. Bovendien worden deze programma's altijd up-to-date gehouden.”

 

]]>
Wed, 10 Sep 2014 08:09:06 +0200 'Steeds meer apps bespioneren, stelen en misbruiken databundels' http://executive-people.nl/item/516245/steeds-meer-apps-bespioneren-stelen-en-misbruiken-databundels.html&field=Foto1&width=165.jpg
Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kiest voor Ricoh Carbon Balanced Printing programma http://executive-people.nl/item/516255/rijksuniversiteit-groningen-rug-kiest-voor-ricoh-carbon-balanced-printing-programma.html Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heet gekozen voor het Carbon Balanced Printing programma van Ricoh. Met dit programma wordt de bestaande CO2-impact van de printomgeving geanalyseerd en worden verbeteringen doorgevoerd voor het verkleinen én vervolgens volledig compenseren van deze impact. Het resultaat hiervan is dat de RUG haar CO2-uitstoot van de printomgeving met 40% verlaagd en de zogenaamde restuitstoot compenseert, zo meldt ricoh Nederland.

Ricoh verzorgt sinds het najaar van 2010 de volledige print dienstverlening van de Rijksuniversiteit Groningen. De 28.000 studenten en 6.500 medewerkers van de RUG hadden in het verleden de beschikking over 1.300 printers. Na analyse en optimalisatie door Ricoh is dit aantal terug gebracht naar 480 machines. Daarnaast zijn software oplossingen zoals mobiel printen (Ricoh myPrint), follow-me printing en beheersoftware voor het machinepark geïnstalleerd. Naastlagere kosten heeft dit ook geresulteerd in een reductie van papier, energie en CO2-uitstoot. Om klimaatneutraal te printen, kiest RUG er nu voor om de resterende CO2-uitstoot te compenseren door middel van VN goedgekeurde carbon credits. De opbrengsten hiervan worden geïnvesteerd in wereldwijde duurzame projecten zo meldt Tjeerd-Willem Hobma, directeur Centrum voor Informatie Technologie van de RUG.

WK

]]>
Wed, 10 Sep 2014 08:03:19 +0200 Rijksuniversiteit Groningen (RUG) kiest voor Ricoh Carbon Balanced Printing programma http://executive-people.nl/item/516255/rijksuniversiteit-groningen-rug-kiest-voor-ricoh-carbon-balanced-printing-programma.html&field=Foto1&width=165.jpg
Quintiq optimaliseert vraagplanning voor NXP Semiconductors (NXP) http://executive-people.nl/item/516253/quintiq-optimaliseert-vraagplanning-voor-nxp-semiconductors-nxp.html Quintiq, speler in supply chain planning en optimalisatie (SCP&O), heeft aangekondigd dat het door NXP Semiconductors (NXP) is geselecteerd om de vraagplanning te optimaliseren.

NXP is een van de top 20 fabrikanten ter wereld van halfgeleiders en levert chips voor high-tech bedrijven als Apple, Samsung en Siemens. NXP is ook speler in beveiligde bank- en eGovernment-implementaties. Het heeft vestigingen in meer dan 25 landen. Jan Paul Smits, Solution Manager bij NXP, zei: “Werken met Quintiq zal onze gehele vraagplanningswerkstroom verbeteren, van input uit verkopen tot de prognose van de slotconsensus. De proof-of-concept heeft aangetoond dat Quintiq bij uitstek geschikt is om de complexe supply chain van NXP te ondersteunen.”

Quintiqs Demand Planner-softwareplatform gaat NXP helpen bij het verzamelen van gegevens, het verbeteren van werkstroombeheer, het bewaken van prognosenauwkeurigheid en trends, en het aanpassen van voorraadniveaus. De planningoplossing zal alle data van NXP centraliseren en het bedrijf in staat stellen planningen te maken met een grotere prognosenauwkeurigheid. Daarnaast zal de oplossing NXP meer inzicht geven in de supply chain, waardoor de nauwkeurigheid van toekomstige verkoopprognoses wordt verbeterd.

De nieuwe oplossing van Quintiq zal naar verwachting dit jaar worden ontworpen en worden getest op het hoofdkantoor van NXP in Eindhoven, Nederland, voordat hij wereldwijd wordt geïmplementeerd.

]]>
Wed, 10 Sep 2014 01:00:31 +0200 Quintiq optimaliseert vraagplanning voor NXP Semiconductors (NXP) http://executive-people.nl/item/516253/quintiq-optimaliseert-vraagplanning-voor-nxp-semiconductors-nxp.html&field=Foto1&width=165.jpg