Nieuws Nieuws http://executive-people.nl http://executive-people.nl/item/25/nieuws.html Mon, 24 Nov 2014 00:35:47 +0100 FeedCreator 1.7.2-ppt (info@mypapit.net) VNSG Congres verhuist naar ‘s-Hertogenbosch http://executive-people.nl/item/520074/vnsg-congres-verhuist-naar-a-s-hertogenbosch.html VNSG Congres neemt afscheid van Maastricht en verhuist naar ‘s-Hertogenbosch, zo meldt de organisatie. Er komt meer focus op de behoefte van leden, zoals onderling netwerken en kennis uitwisselen. De feestavond en beursvloer worden afgeschaft.

Het VNSG Congres, dat al zeventien jaar symbool staat voor de saamhorigheid in het delen van kennis tussen iedereen die is betrokken bij SAP-software in het Nederlands taalgebied, kent vanaf volgend jaar een compleet nieuwe opzet. Kennisoverdracht staat nog steeds centraal in een driedaagse congresreeks met elke dag maximaal drie onderwerpen, belicht vanuit diverse invalshoeken. “Het nieuwe VNSG-evenement, gepland op 13, 14 en 15 oktober 2015 in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch, biedt specifieke inhoud afgestemd op de bezoeker, zodat deelnemers met gemeenschappelijke interessegebieden elkaar gemakkelijker vinden en ideeën uitwisselen”, aldus Rob van der Marck (foto), directeur van de VNSG.

Peers

Hoewel het congres elk jaar in de evaluaties hoog scoorde, gaf een groeiend aantal VNSG-leden te kennen zijn ‘peers’ niet meer te kunnen vinden op het evenement. Van der Marck: “Zij troffen hun vakgenoten niet meer, dus vertegenwoordigers van soortgelijke organisaties in soortgelijke omstandigheden. Ze geven de voorkeur aan een minder omvangrijk evenement met een beperkt aantal onderwerpen. Door een bundeling op één dag van alle presentaties over een bepaald onderwerp, ontstaat er een afzonderlijk congres. Veel leden behoeven daardoor niet langer dan één dag weg te zijn van hun werk, omdat zij in principe voor één onderwerp komen, bijvoorbeeld de Business Suite, of mobility, dan wel BI.”

Focus op leden

De bezoeker van het VNSG Congres nieuwe stijl zal volgend jaar dus een keuze maken voor één of meerdere congresdagen met de onderwerpen waarnaar zijn of haar interesse uit gaat. Op één dag zijn maximaal drie onderwerpen geprogrammeerd en elk onderwerp is binnen die dag afgerond. “Ook in de nieuwe opzet gaat het evenement de belangrijkste update voor de SAP-gebruikers in Nederland zijn. Ons streven is om content te bieden die de leden elders niet kunnen krijgen. Met de nieuwe opzet verwacht de VNSG de vaste bezoekers te behouden en leden aan te trekken die al een lange tijd niet meer zijn geweest of die helemaal nooit kwamen. Ons streven is om content te bieden die de leden elders niet kunnen krijgen. Qua niveau willen we meer richting de SAPPHIRE, maar dan voor de Nederlandse community”, aldus Van der Marck.

Geen feestavond en beursvloer

Terwijl de bezoeker in één dag het voor hem of haar belangrijke onderwerp tot in alle facetten via diverse SAP-, VNSG- en klantpresentaties krijgt voorgeschoteld, blijven in de nieuwe opzet de feestavond en beursvloer achterwege. Van der Marck: “Wij willen dat onze adviesleden hun commerciële sponsoring leveren vanuit de inhoud. Wij bieden hen de ruimte om hun expertise te etaleren via serieuze content ten behoeve van bijvoorbeeld expertise sessies, workshops en masterclasses. Dat past ook in onze zienswijze op de rol van de consultants binnen de VNSG. We hebben ze keihard nodig vanwege hun kennis”.

WK

]]>
Sun, 23 Nov 2014 22:21:59 +0100 VNSG Congres verhuist naar ‘s-Hertogenbosch http://executive-people.nl/item/520074/vnsg-congres-verhuist-naar-a-s-hertogenbosch.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
‘Markt voor mobiele databeveiliging groeit komende jaren hard’ http://executive-people.nl/item/520062/a-markt-voor-mobiele-databeveiliging-groeit-komende-jaren-harda.html Bring Your Own Device (BYOD) is een populaire trend. Door de toenemende hoeveelheid mobiele persoonlijke apparaten op de werkvloer neemt ook de interesse van het bedrijfsleven in mobiele databeveiliging toe. De markt voor mobiele databeveiliging groeit de komende jaren naar verwachting dan ook hard.

MarketsandMarkets verwacht in de markt voor Mobile Data Protection, Data Loss Prevention en Mobile Data Management een jaar-op-jaar groei te zullen zien van 22,4%. De omzet van de markt stijgt naar verwacht van 1,29 miljard dollar in 2014 naar 3,54 miljard dollar in 2019. Noord-Amerika is naar verwachting de grootste afzetmarkt voor mobiele databeveiliging. Ook de markten in Europa en Azië/Oceanië maken echter een flinke groei door.

De groei in de markt wordt door een aantal ontwikkelingen aangedreven. Het onderzoeksbureau wijst onder andere op de toenemende hoeveelheid cyberaanvallen, groeiende zorgen van bedrijven over datalekken, de groeiende noodzaak te voldoen aan standaarden en de ontwikkeling van dynamischere bedrijfsomgevingen. Het bedrijf identificeert een aantal leidende spelers op de markt voor mobiele databeveiliging. Het gaat hierbij om Microsoft, Cisco, Symantec, Intel en Check Point Software Technologies.

]]>
Sun, 23 Nov 2014 14:36:19 +0100 ‘Markt voor mobiele databeveiliging groeit komende jaren hard’ http://executive-people.nl/item/520062/a-markt-voor-mobiele-databeveiliging-groeit-komende-jaren-harda.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Natuurmonumenten schaft Salesforce relatiemanagement software aan http://executive-people.nl/item/520064/natuurmonumenten-schaft-salesforce-relatiemanagement-software-aan.html Natuurmonumenten kiest het crm-platform van Salesforce.

Natuurmonumenten zal het Salesforce platform inzetten voor relatiemanagement en het opzetten van campagnes en fondsenwerving, gericht op het ontwikkelen van duurzame relaties met haar achterban. Daarnaast zet Salesforce vrijwilligersuren in om Natuurmonumenten te ondersteunen in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van dialoogmarketing en opvolgstrategieën, aldus Iris Herder, directeur Marketing & Communicatie.

Natuurmonumenten verwacht de voorjaarscampagne van OERRR, het jeugdprogramma van de organisatie, als eerste hiervoor te kunnen gebruiken. Herder: ‘Wat we van die campagne leren, kunnen we vervolgens breder toepassen op andere relaties die zich verbonden voelen aan onze organisatie.’

Renzo Taal (foto), Vice President Northern Europe van Salesforce: ‘Salesforce is bijzonder trots Natuurmonumenten te mogen ondersteunen bij het onderhouden en versterken van de relaties met hun leden, vrijwilligers en donateurs. Het is een prachtige organisatie om mee samen te werken, met een trouwe, groeiende achterban en een zeer grote en betrokken fanbase op social media.’

De Salesforce Foundation richt zich op organisaties in de non-profit sector en biedt ondersteuning bij het stroomlijnen van de bedrijfsactiviteiten van deze organisaties. Meer dan 23.000 non-profit organisaties maken gebruik van de technologie van Salesforce, vanuit het een programma waarbij de organisatie arbeidsuren, bedrijfskapitaal en producten beschikbaar stelt.

WK

]]>
Sun, 23 Nov 2014 13:08:54 +0100 Natuurmonumenten schaft Salesforce relatiemanagement software aan http://executive-people.nl/item/520064/natuurmonumenten-schaft-salesforce-relatiemanagement-software-aan.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Visie: Verstoppertje spelen met uw IT assets http://executive-people.nl/item/520054/visie-verstoppertje-spelen-met-uw-it-assets.html Servers, kabels, software, licenties, printers, koeling, databases… als we u tot tien laten tellen, heeft u hier dan een overzicht van gevonden? In veel gevallen zal het antwoord hierop ontkennend zijn. Maar zelfs wanneer u wel binnen tien tellen een lijst kunt presenteren, kunnen we er dan vanuit gaan dat deze honderd procent overeenkomt met de werkelijkheid? In de praktijk blijkt namelijk dat IT assets zich makkelijker verstoppen dan u ze kunt vinden.

Van sticker naar inzicht
Het up-to-date houden van de registratie van de verschillende IT assets is verre van eenvoudig. Dit blijkt ook uit onderzoek van SPS onder 145 IT-beslissers, waarin 35 procent aangeeft de IT assets nog altijd handmatig bij te houden. Het up-to-date houden van het overzicht is dan ook voor 72 procent van de IT-beslissersde belangrijkste uitdaging. Vroeger was het gebruikelijk om ieder device dat in gebruik genomen werd te voorzien van een sticker en vervolgens op een spreadsheet de lifecycle bij te houden. Ondenkbaar in 2014, probeer maar eens een sticker op een virtueel systeem te plakken. Een werkwijze die veel IT-professionals zich amper meer kunnen voorstellen. De vraag is echter of er wel een effectieve methode voor in de plaats gekomen is. Hoeveel IT-beslissers kunnen met zekerheid zeggen dat zij weten welke IT assets er zijn, wat de actuele status van deze assets is én wat de relatie is tussen de individuele componenten? De 35 procent die het nog altijd handmatig bijhoudt, valt in ieder geval al af.

Realtime relaties
Het is opvallend dat er in de praktijk nog zoveel handmatig wordt vastgelegd. De lijsten verouderen niet alleen snel, maar het kost ook enorm veel tijd. Het up-to-date houden van de registratie van de verschillende IT assets is niet eenvoudig. In de eerste plaats is er de fysieke omgeving en daarnaast de dynamische logische omgeving, gevormd door onder andere een virtuele laag, databases en software. Om al die componenten te kunnen managen is meer nodig dan een lijstje. Om actief asset management uit te kunnen voeren en optimaal te profiteren van de voordelen, zijn realtime inzicht in de assets, de relaties en afhankelijkheden essentieel. Asset management draait namelijk niet alleen om kostenbesparing of inzicht in de aanwezige apparatuur, maar ook om het efficiënter maken van het IT-beheer en het krijgen van grip op de IT-infrastructuur.

IT asset management automatiseren
Realtime vastlegging van actuele asset-data en relaties gebeurt in een activeConfiguration Management Database (CMDB). Hierdoor wordt het mogelijk om inzicht te krijgen in de onderlinge afhankelijkheden tot op het hoogste abstractieniveau: van de fysieke laag tot aan de logische laag, IT- en business services. De active CMDB toetst constant de geregistreerde configuration items (assets) met de werkelijkheid. Het gaat dus niet om een eenmalige detectie, maar het volgen van de IT assets gedurende de gehele lifecycle. De CMDB staat rechtstreeks in verbinding met elke asset en beschikt daardoor over gedetailleerde en actuele informatie. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de verbindingen tussen de verschillende componenten.Dit is een voorwaarde voor efficiënt IT-beheer en biedt belangrijke voordelen op het gebied van onder andere change en incident management.

Active asset management is dus meer dan het hebben van een accurate lijst. Realtime inzicht in de assets, de relaties daartussen en afhankelijkheden biedt voordelen op diverse vlakken. Of het nu gaat om een interne IT-afdeling, een service provider of een commercieel datacenter, activeasset management levert meer grip en een hogere betrouwbaarheid op. Door de hele keten bloot te leggen, komen ook de best verstopte componenten uit hun schuilplaats.

Linda Verweij is COO van SPS

]]>
Sun, 23 Nov 2014 12:15:43 +0100 Visie: Verstoppertje spelen met uw IT assets http://executive-people.nl/item/520054/visie-verstoppertje-spelen-met-uw-it-assets.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Infor heeft CERN benoemd tot Customer of the Year 2014 http://executive-people.nl/item/520019/infor-heeft-cern-benoemd-tot-customer-of-the-year.html Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, heeft CERN uitgeroepen tot Customer of the Year 2014. Met de Infor Excellence in Action Awards erkent Infor organisaties die op succesvolle wijze haar technologie inzetten. De uitreikingen vonden plaats tijdens het Inforum, de jaarlijkse conferentie voor Infor-klanten, partners en technologie-experts. CERN, een organisatie die onderzoek verricht naar elementaire deeltjes, vertrouwt op Infor Enterprise Asset Management (EAM) en Infor LN voor het bedienen en onderhouden van zijn Large Hadron Collider (LHC). CERN is al 25 jaar een klant van Infor en werd in 2013 al bekroond om zijn Operational Excellence.

“Als een publiekelijk gefinancierde internationale non-profitorganisatie is het van belang ons te houden aan een strikt niveau van operationele efficiëntie. We worden hierbij geholpen door de assetmanagementoplossingen van Infor,” zegt David Widegren, head of engineering processes support bij CERN. “Het in ontvangst mogen nemen van deze award is voor ons een grote eer en we kijken uit naar de voortzetting van onze samenwerking met Infor.”

Naast de LHC bezit CERN meer dan 700 gebouwen en werkfaciliteiten voor ongeveer 12.000 wetenschappers. Infor EAM slaat de gegevens op van de 1,5 miljoen apparaten op het terrein. De hoeveelheid bedrijfsactiviteiten en de grootte ervan, vereisen dat een aanzienlijk deel van het onderhoud wordt uitbesteed. Infor EAM kan een grote hoeveelheid van deze werkzaamheden beheren en coördineren via mobiele toepassingen en intuïtieve interfaces zodat informatie correct wordt vastgelegd en geanalyseerd. Door technici in de buitendienst te voorzien van mobiele tools kunnen zij real-time informatie toevoegen zonder dat ze daarvoor op kantoor moeten zijn. 15 procent van het personeel komt hierdoor beschikbaar voor andere taken. Sinds de implementatie heeft Infor significante verbeteringen gerealiseerd op het gebied van snelheid en operationele efficiëntie. Daarnaast zijn de totale operationele kosten aanzienlijk verlaagd.

Infor heeft ruwweg 750 verschillende gebruikers die via self-service kiosks meer dan 72.000 veranderingen hebben geregistreerd. Dit heeft geresulteerd in een grotere nauwkeurigheid voor de organisatie als het gaat om het traceren van assets over verschillende locaties. Door te voorzien in toegang tot asset data en de mogelijkheid om via meerdere op maat gemaakte interfaces informatie te updaten, is de frequentie van de informatie-updates in het systeem toegenomen. Daardoor bereikt CERN een nauwkeuriger informatieniveau en hogere gegevenskwaliteit, wat ook heeft geleid tot meer vertrouwen in en populariteit van het systeem. De verbeterde traceerbaarheid van assets is van cruciaal belang geweest in de inspanningen van de organisatie om te voldoen aan de nationale wetgeving in zowel Zwitserland en Frankrijk.

“Met groot genoegen onderscheiden wij CERN met de Customer of the Year-award voor het innovatieve gebruik van assetmanagementtechnologie, één die een robuust en flexibel platform vereist om te voldoen aan hun behoeften,” zegt Stephan Scholl, president van Infor. “CERN is een uitstekend voorbeeld voor organisaties die op zoek zijn naar een technologisch platform om operationele kosten te verminderen, terwijl de algehele efficiëntie wordt verbeterd.”

]]>
Sun, 23 Nov 2014 08:33:52 +0100 Infor heeft CERN benoemd tot Customer of the Year 2014 http://executive-people.nl/item/520019/infor-heeft-cern-benoemd-tot-customer-of-the-year.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Salesforce Customer Succes Platform ook een unified social engagement-functionaliteit http://executive-people.nl/item/520060/salesforce-customer-succes-platform-ook-een-unified-social-engagement-functionaliteit.html Onlien crm-leverancier Salesforce introduceert de nieuwste generatie Social Studio, een geïntegreerd platform voor social content marketing, interactie, publicaties en analytics. Nu omvat het Salesforce Customer Succes Platform ook een unified social engagement-functionaliteit. De nieuwste oplossingen voor social listening, analyse, content marketing en klantenbinding helpen medewerkers om meer rendement te halen uit elke sociale interactie, onafhankelijk van het apparaat dat zij gebruiken. Innovaties in Social Studio zijn een nieuwe social listening-zoekmachine, social media-klantenservice voor serviceteams en social lead-generatie voor verkoopteams, aldus Salesforce.

De nieuwe generatie Social Studio bouwt voort op Radian6’s social listening en analyse en Buddy Media’s content marketing- en engagementstools. Social Studio is volledig geïntegreerd in de Salesforce Marketing Cloud en bevat een single sign-on, uniforme navigatie- en gebruikersinterface zo eenvoudig in het gebruik dat elke medewerker hier voordeel van heeft. Social Studio kan zowel op de desktop als op mobiele apparaten worden gebruikt. Daarnaast is elke ontwikkelaar, software leverancier, klant of partner in staat om direct een app te bouwen en te gebruiken in Social Studio. Partners zijn onder meer Getty Images, Nexgate (onderdeel van Proofpoint), Pressly, Rallyverse, Shutterstock en Trendspottr. Met Social Studio beheert elk bedrijf al zijn sociale interacties en kunnen zij zich op een geheel nieuwe manier verbinden met hun met klanten.

Social Studio is uitgebreid met:

Social listening: een nieuwe social listening-applicatie die meer dan een miljard bronnen met social data monitort, inclusief Facebook, Twitter, YouTube, blogs en nieuwssites.
Social klantenservice: servicemedewerkers kunnen nu makkelijk de sociale kanalen voor hun klantenservice beheren, klantendossiers aanmaken in de Service Cloud en deze direct toewijzen aan de juiste personen.
Social lead engagement: met de nieuwe Social Studio kunnen verkopers sneller nieuwe klanten vinden en met hen in contact treden.

WK

]]>
Sat, 22 Nov 2014 14:12:50 +0100 Salesforce Customer Succes Platform ook een unified social engagement-functionaliteit http://executive-people.nl/item/520060/salesforce-customer-succes-platform-ook-een-unified-social-engagement-functionaliteit.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Cloud moet functioneren als on-premise omgeving' http://executive-people.nl/item/520059/cloud-moet-functioneren-als-on-premise-omgeving.html NetApp verwacht de komende jaren weer verder te groeien door diverse nieuwe storage en infrastructuur technologieën te omhelzen voor de hybride cloud, waarbij eindgebruikers zelf bepalen waar ze hun data opslaan. NetApp biedt daarbij een Data Fabric strategie die moet zorgen voor een hoge databeschikbaarheid. Data Fabric bestaat uit technologie zoals hybride cloud, geïntegreerde oplossingen, flash storage, software defined storage en software die werkt met andere IT-merken, waardoor de bestaande IT-investeringen worden beschermd. “De cloud functioneert dan als verlengstuk van de on-premise omgeving”, aldus ceo Tom Georgens (foto) tijdens de NetApp Insight 2014 conferentie in Berlijn. Daar kwamen storage & data management professionals samen zoals system engineers, professional services consultants en channel partners.

Tom Georgens was speciaal naar Insight 2014 Berlijn gekomen om over de strategie en de toekomst van het bedrijf te vertellen tegenover de 3000 aanwezige partners en klanten. NetApp heeft een paar vlakke kwartalen achter de rug, maar de ceo is er van overtuigd dat zijn bedrijf genoeg potentieel heeft om verder te groeien. “De jaarlijkse omzet is 6,3 miljard dollar die wordt gedaan met onze 13.000 werknemers en channel partners. We staan wereldwijd op de derde plaats van de beste werkgevers. We zijn leiden de markt voor storage besturingssystemen met het Data ONTAP die verschillende workloads ondersteunt.”

NetApp is volgens Georgens vandaag de dag meer dan een storage leverancier. Het bedrijf levert naast Data ONTAP ook meer datamanagement software en infrastructuur oplossingen voor de hybride cloud waar drie op de vier eindgebruikers ook om vragen aldus Georgens. “We zijn vandaag de dag een ander bedrijf met een visie en aanbod op cloud, software & services en speciale oplossingen voor klanten.”

Equinix Cloud Exchange

De cloud is wat de ceo betreft meer een kans dan een concurrent van NetApp. Dat komt volgens Georgens omdat NetApp de technologie en koppelingen voor cloud infrastructuren levert, zoals voor publieke cloudaanbieders Amazon Web Services (AWS), IBM SoftLayer en Microsoft Azure. Daarop draaien de (saas) applicaties van softwareleveranciers waarmee NetApp nauw samenwerkt zoals Oracle, SAP en Microsoft. Service providers, zoals Equinix met zijn Equinix Cloud Exchange, springen daarop in door hun datacenters met NetApp technologie te koppelen aan AWS en Microsoft Azure.

ONTAP

Doordat bedrijven naast een on-premise omgeving ook een deel van hun IT en workloads verhuizen naar de cloud, is er ook behoefte aan technologie en diensten die zorgen dat data, informatie en applicaties altijd beschikbaar zijn. NetApp doet dit volgens Georgens door zijn vernieuwde aanbod van Data ONTAP, Cloud ONTAP, NetApp Private Cloud en OnCommand Cloud Manager. Gecombineerd maakt deze technologie het klanten mogelijk de hybrid cloud in gebruik te nemen zonder de controle over hun data te verliezen. Ook hebben zij de keuze uit een mix van private- en public-cloudresources. Data ONTAP 8.3 is geheel geschikt gemaakt voor de cloud. Clustered Data ONTAP 8.3 werkt in VMware, Microsoft, Citrix, OpenStack en OracleVM omgevingen waarin alle data vrij kunnen bewegen. Volgens Georgens biedt Cloud ONTAP IT-afdelingen voordelen; ze kunnen bijvoorbeeld met Data ONTAP verschillende andere merken storage systemen en arrays beheren zoals van EMC, IBM, HDS en HP. Cloud ONTAP maakt het mogelijk om een eigen storage omgeving binnen de public cloud van Amazon Web Services (AWS) in te richten. Dat kan vanaf een notebook, tablet of smartphone worden gedaan. 

Data Fabric

Een issue bij het overhevelen van data en applicaties naar de cloud is continue beschikbaarheid. Wat kan er precies wel en niet in de cloud? NetApp neemt volgens Georgens beperkingen weg met het Data Fabric concept, waarbij het datanetwerk in een cloud of storage pool nooit down gaat en altijd beschikbaar is. Volgens Georgens kan met Data Fabric de cloud als een extensie van de on-premise omgeving werken: “NetApp’s Data Fabric strategie biedt grip op public en private domeinen in een hybride cloud, waaronder van Microsoft Azure, Amazon Web Services en IBM SoftLayer.” Organisaties kunnen met Data Fabric hun data in interne en extreme datacenters opslaan, beheren, delen, archiveren en beschermen. NetApp Data Fabric ondersteunt het opbouwen van een hybrid cloud met business continuance & disaster recovery, cloud bursting, flexibele applicatie ontwikkeling en elasticiteit.

Riverbed SteelStore

Georgens zei tijdens Insight 2014 dat NetApp de komende jaren inspeelt op de wensen van klanten met zijn oplossingen voor cloud, hybride cloud, integrated solutions, flash, investment protection en software defined storage. Georgens ziet storage vooral richting cloud gaan: “Cloud biedt tal van voordelen zoals kosten-efficiency, tijdelijke opslag van data en back & up en archivering.” Daarom heeft NetApp recent de Riverbed SteelStore appliances overgenomen die disk-to-cloud en tape-to-cloud data kopiëren tussen datacenters van service providers. “Klanten kiezen het liefst voor hybride cloud, zodat ze zelf bepalen waar hun data wordt opgeslagen; in een geïntegreerde cloud of on-premise omgeving. Cloud moeten lijken op een on-premise infrastructuur.”

FlexPod

Klanten willen volgens Georgens de komende jaren vaker geïntegreerde oplossingen aanschaffen die diverse workloads en applicaties ondersteunen. NetApp biedt hiervoor de FlexPod die bestaat uit NetApp storage, Cisco UCS en VMware virtualisatie technologie. FlexPod wordt geleverd in drie versies. FlexPod Select is gebaseerd op de NetApp SAN E-series reeks die kan worden ingezet voor high performance computing (hpc) workloads. De FlexPod Express is een compacte serverruimte oplossing die onder andere vdi-omgevingen ondersteunt. Ten derde is de FlexPod Datacenter versie voor real-time data center workloads. FlexPod is één van de best verkochte systemen in de markt voor geintegreerde infrastructuur. Sinds de introductie van FlexPod in 2010 is er meer dan drie miljard dollar aan omzet verkocht. FlexPod wordt in verschillende branches ingezet zoals telecommunicatie, gezondheidszorg, retail en de overheid.

Referentie architectuur

Verder zien Georgens de strijd tussen server en storage leveranciers oplaaien. “Storage leveranciers winnen steeds meer klanten omdat ze steeds meer referentie architecturen bieden met best of breed componenten, integratie en support tegen een minimale risico voor klanten”, aldus Georgens. Netapp biedt enkele tientallen verschillende pre-gevalideerde en referentie oplossingen voor verschillende workloads en applicaties, zoals Microsoft, SAP, VMware en Citrix, voor cloud computing, hpc, datacenter consolidatie en Big Data. De kracht van NetApp is volgens de ceo het brede aanbod van technologie zoals Data ONTAP en database integratie met snapshot functies zoals SnapMirror en SnapVault.

Flash storage

Flash wordt een steeds meer belangrijk onderdeel in de storage hiërarchie, aldus Georgens. “Flash kan je onder andere inzetten voor workloads zoals databases. Maar gebruik niet overal flash storage. Gebruik flash als het echt nodig is, zoals bedrijfskritische applicaties. NetApp levert de FlashRay die werkt met het Mars besturingssysteem. Flashray maakt gebruik van triple level cell (tlc) flash technologie dat volgens NetApp zorgt voor een hogere storage densiteit en lagere kosten voor het gebruik van solid state storage (ssd’s). Triple level cell (tlc) flash slaat 3 bits per cell in ssd’s op, meer dan mlc’s 2 bits/cell en slc's 1 bit/cel.

Investeringen beschermd

NetApp zegt veel nieuwe technologie te bieden, maar benadrukt dat klanten niet afscheid hoeven te nemen van hun oude IT-infrastructuur, aldus Georgens. “Met ‘investment protection’ biedt NetApp zijn klanten een brug naar de toekomst. Klanten willen niet zomaar afscheid nemen van bestaande IT-omgevingen. NetApp heeft als beleid investeringen van klanten te beschermen en die goed te laten samenwerken met NetApp technologie, zoals software defined storage. Dat is het punt waar cloud en enterprise data management samenkomen waarbij ONTAP OS breed ingezet kan worden. NetApp ONTAP werkt prima met andere merken storage, zoals van IBM, EMC en HP. ONTAP werkt daarbij prima met virtuele machines van bijvoorbeeld VMware en Hyper-V en met publieke cloudomgevingen zoals Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). NetApp ONTAP zorgt dat de cloud een verlengstuk wordt van de bestaande on-premise omgeving.”

Door: Witold Kepinski

]]>
Sat, 22 Nov 2014 10:32:30 +0100 'Cloud moet functioneren als on-premise omgeving' http://executive-people.nl/item/520059/cloud-moet-functioneren-als-on-premise-omgeving.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Arnoud Klerkx, Sanoma Learning: 'Het gaat om digitale producten, niet om ... http://executive-people.nl/item/520021/arnoud-klerkx-sanoma-learning-het-gaat-om-digitale-producten-niet-om-technologie.html In zijn vorige functie in een meer klassieke ‘CIO-rol’ was hij vooral ‘die man van de IT’. Nu is hij als een ‘Chief Digital Officer’ verantwoordelijk voor een ingrijpende digitale transformatie van de business, vanuit de Raad van Bestuur. Executive-People sprak met Arnoud Klerkx over zijn visie op technologie en de uitdagingen waar hij als Chief Business Technology Officer bij Sanoma Learning mee te maken heeft.

Arnoud Klerkx is Chief Business Technology Officer bij Sanoma Learning. Hij heeft een lang track record in IT. Hij is zijn carrière begonnen in consulting bij Accenture. Vervolgens heeft hij zeven jaar gewerkt bij Gartner, waar hij zich bezig hield met boardroom advisering op het gebied van IT strategie, outsourcing, IT-investeringen, reorganisaties en benchmarking. Na Gartner heeft hij leidinggevende functies gehad bij Robeco en Ziggo. Vanaf dit voorjaar is hij werkzaam bij Sanoma Learning in een functie waarvan de taakomschrijving naadloos past bij de ‘Chief Digital Officer’ waar Gartner op dit moment veel aandacht aan besteedt.

Sanoma Learning richt zich op het maken van lesmethodes voor lagere school, middelbare school en het mbo. Sanoma Learning is actief in vijf Europese landen, en levert leermiddelen in meer dan veertig landen wereldwijd. Het heeft een leidende positie in haar markten en in de digitalisering binnen het onderwijs. Intern werken er 1600 mensen, daarnaast zijn er nog ongeveer 3000 auteurs die de content verzorgen.

Digitale workflow

Klerkx benadrukt dat het hierbij gaat om leermethoden, wat meer is dan alleen een paar lesboeken. “Stel je voor dat je biologieleraar bent op een middelbare school. Dan heb je iedere schooldag zes verschillende klassen te onderwijzen”, zegt hij. “Als een leraar deze lessen allemaal elke dag  moet voorbereiden, dan is dat veel werk. Wij maken integrale lesmethodes waardoor die leerkracht efficiënt zijn lessen kan voorbereiden en elke les precies weet wat en hoe hij kan onderwijzen. Wij noemen dat ‘de workflow’. En met onze lesmethodes zorgen we ervoor dat leerlingen ook gemotiveerd worden en blijven om te leren. Door het volgen van de workflow en in combinatie met een gemotiveerde leerling, is de docent ook verzekerd dat de leerlingen aan het einde van het schooljaar de benodigde kennis zullen hebben.”

De belangrijkste opdracht die Klerkx als Chief Business Technology Officer heeft meegekregen, is vorm te geven aan de digitale transformatie van Sanoma Learning. “Dat gaat verder dan E-books”, zegt hij, “dat station is allang gepasseerd. Het gaat om de verdere digitalisering van de hele lesmethode. Denk daarbij aan het gebruik van meerdere kanalen: een e-book, tablets en de computer, maar ook aan de digitalisering van de eerder genoemde ‘workflow’.”

“Ook kun je dan met analytics aan de slag. Je kunt kinderen bijvoorbeeld thuis digitaal huiswerk laten maken. Voordat ze de volgende dag in de klas zijn, kan de docent al zien hoe ze dat gedaan hebben. Hierop kan de docent vervolgens een les voorbereiden dat weer inspeelt op de resultaten van het huiswerk. Dat werkt efficiënt voor de docent, verhoogt de motivatie bij de leerling en zal zorgen voor een beter leerresultaat”.

Gepersonaliseerd leren

“Big data is ook in onze branche heel belangrijk. Je kunt op basis van de instructie, oefeningen en testen van de kinderen veel analyses uitvoeren om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen. En deze informatie kun je aan de leerkrachten geven in dashboards, waarin ze zien hoe de voortgang is, wat goed gaat en wat niet. Uiteindelijk gaan we toe naar gepersonaliseerd leren.” Met beschikbare data kan dan per leerling een individueel leertraject worden opgebouwd, wat betere leerresultaten zal geven.

De tweede opgave voor Klerkx is zoveel mogelijk synergie te halen uit de investeringen die de organisatie doet op digitaal vlak. “Het doel is om ervoor te zorgen dat alle landen met elkaar samenwerken, en niet allemaal voor zichzelf bezig zijn. De manier van onderwijzen is per land weliswaar verschillend en de dynamiek in de markt is ook heel anders. Maar wanneer wij een platform ontwikkelen waarop leerlingen thuis huiswerk kunnen maken, is de technologie herbruikbaar voor ieder land.”

Om dit voor elkaar te krijgen is Klerkx lid van de Raad van Bestuur, is hij onderdeel van de business en rapporteert hij direct aan de CEO. “Dat vond ik erg aantrekkelijk aan deze functie. Heel vaak zit een CIO onder de board. Bij Ziggo bijvoorbeeld was ik veel meer ‘die man van de IT’. Dat is nu heel anders. Dat is een enorme omslag. We hebben het niet meer over technologie, “wanneer is dat systeem eens klaar?”, maar over het opleveren van digitale producten.”

Over de basis van IT, bijvoorbeeld het datacenter en de werkplekken hoeft hij zich niet druk te maken. Daar is een directeur IT voor verantwoordelijk die aan de CFO rapporteert. “Daarmee kan ik me in deze rol dus maximaal richten op de digitale transformatie. Daarom ben ik ook de CBTO, omdat ik me richt op de businesskant en niet op de back office-systemen. Daar zit ook de grootste toegevoegde waarde voor het bedrijf.

Hij ziet een aantal uitdagingen. “De eerste is natuurlijk wel dat je resultaten moet boeken, dat verandert nooit. De tweede is dat de timing van digitalisering uitdagend is, je kunt ook wel eens te snel zijn. We hebben onlangs een nieuw digitaal product gelanceerd dat achteraf gezien een paar jaar te vroeg is gekomen, omdat de markt er nog niet klaar voor was. Je moet dus heel goed kijken wanneer de markt er klaar voor is. Pushen heeft niet altijd zin.

De digitale transformatie staat volledig centraal binnen onze organisatie en is al heel concreet. “Dat komt onder meer doordat we een aantal succesvolle digitale producten op de markt hebben gezet, dan begint het echt te leven. Sanoma Learning loopt ook echt voorop in de markt met haar digitalisering. Wat ook goed werkt is dat er in ieder land een directeur Business Technology in de directie zit. Dat maakt de lijnen heel kort. En we hebben vaak uitwisselingen van showcases aan elkaar. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we in België een huiswerkplatform voor lager onderwijs hebben geïntroduceerd: Bingel. Vorig jaar is ‘bingelen’ zelfs een officieel werkwoord geworden in België. Dat product hebben we in september in Zweden geïntroduceerd.”

Zijn belangrijkste les is dat alles begint bij de business. “Het gaat er in mijn rol niet over om de technologie naar binnen te duwen. Help de business met het begrijpen van de toegevoegde waarde van technologie. Daarnaast hoort in deze tijd technologie in de boardroom thuis. En een goed advies is: begin klein. Al die grote digitale programma’s die honderden miljoenen kosten en vijf jaar gaan duren, is voor digitalisering echt de verkeerde aanpak. Doe het agile, en werk schouder aan schouder, business en IT, aan het resultaat.”

]]>
Sat, 22 Nov 2014 08:00:58 +0100 Arnoud Klerkx, Sanoma Learning: 'Het gaat om digitale producten, niet om technologie' http://executive-people.nl/item/520021/arnoud-klerkx-sanoma-learning-het-gaat-om-digitale-producten-niet-om-technologie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Inlichtingen- en veiligheidsdiensten mogen nu ook via de kabel afluisteren http://executive-people.nl/item/520057/inlichtingen-en-veiligheidsdiensten-mogen-nu-ook-via-de-kabel-afluisteren.html Het kabinet gaat de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten moderniseren. Minster Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Hennis-Plasschaert van Defensie lichten de hoofdlijnen van de herziening toe in een brief aan de Kamer. Nu mag ook via de kabel worden afgeluisterd.

De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten is bijna vijftien jaar oud en sluit niet meer aan op de huidige techniek. Negentig procent van de telecommunicatie verloopt tegenwoordig via de kabel. In de aangepaste wet krijgen de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst de bevoegdheid om ook via de kabel tijdig terroristische dreiging te kunnen onderkennen, spionage tegen te gaan, bescherming te bieden tegen digitale aanvallen, de Nederlandse veiligheidsbelangen te dienen en militaire missies te ondersteunen.
Het onderscheppen van ruwe telecommunicatiegegevens wordt gesplitst in drie fasen: vergaren, voorbewerken en verwerken. Voor iedere fase is afzonderlijke instemming van de minister vereist. In elke fase mogen gegevens alleen doelgericht worden onderschept, na een toets aan proportionaliteit, subsidiariteit en noodzakelijkheid. In elke fase gelden ook expliciete bewaar- en vernietigingstermijnen. De onderschepte ruwe gegevens zijn beperkt toegankelijk, alleen voor specifieke medewerkers en voor specifieke taken. De ministeriële instemming valt onder onafhankelijk toezicht van de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD). Dit stelsel waarborgt dat de veiligheidsdiensten niet onbeperkt kunnen zoeken in vergaarde ruwe gegevens.

De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, die eind jaren negentig is opgesteld en in 2002 van kracht werd, maakt nog onderscheid tussen de ether en kabel. De commissie Dessens heeft de wet geëvalueerd en concludeerde eind vorig jaar dat dit onderscheid achterhaald is door snel voortgeschreden technologische ontwikkelingen. Vrijwel alle telefonie, internet, e-mail, sociale media, apps en chatprogramma’s lopen tegenwoordig via de kabel. Ook terroristen en strijdgroepen maken hier veelvuldig gebruik van, bijvoorbeeld voor rekrutering en commandovoering.

Het kabinet wil daarom de inlichtingen- en veiligheidsdiensten onder voorwaarden toestaan om op de kabel ruwe telecommunicatiegegevens te onderscheppen. Daarbij gaat het om grotere hoeveelheden gegevens, waaruit de diensten gegevens van kwaadwillenden kunnen selecteren. Een voorbeeld is het telefoonverkeer van en naar conflictgebieden. Door de waarborgen in elke fase van het onderscheppen en verwerken van gegevens, kan de overheid niet in willekeurige e-mailconversaties van burgers meekijken of telefoongesprekken meeluisteren. De privacy wordt dus beter gewaarborgd.
Ook het toezicht wordt verscherpt. Als de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) na toetsing concludeert dat onrechtmatig toestemming is verleend, is de minster verplicht deze te heroverwegen. Wanneer de minister bij zijn beslissing blijft, moet hij dat melden aan de CTIVD en de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD) van de Tweede Kamer, die hem ter verantwoording kan roepen.

Deze uitgangspunten worden uitgewerkt in wetgeving.

KabinetsstandpuntherzieninginterceptiestelselWiv2002.pdf (200,32 KB)

BijlagediagramInterceptiebestel.pdf (129,86 KB)

]]>
Fri, 21 Nov 2014 18:18:55 +0100 Inlichtingen- en veiligheidsdiensten mogen nu ook via de kabel afluisteren http://executive-people.nl/item/520057/inlichtingen-en-veiligheidsdiensten-mogen-nu-ook-via-de-kabel-afluisteren.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Britse leger verbiedt soldaten BYOD-apparaten mee te nemen http://executive-people.nl/item/520033/britse-leger-verbiedt-soldaten-byod-apparaten-mee-te-nemen.html Veel bedrijven lopen tegen de uitdaging aan Bring Your Own Device (BYOD)-apparaten goed te beveiligen. Ook het Britse leger loopt tegen deze uitdaging aan. Het leger heeft militairen die op training zijn in Polen verboden persoonlijke mobiele apparatuur mee te nemen. De Britten zijn bang dat de apparaten door Russische spionnen worden gehackt.

Luitenant-Kolonel Justin Kingsford van de King’s Royal Hussars schrijft in een interne nieuwsbrief die in handen is van The Telegraph dat een sterke spionagedreiging ertoe heeft geleid dat soldaten hun persoonlijke elektronische apparaten zoals smartphones en tablets thuis hebben moeten laten.

Kingsford merkt op dat de stap het weliswaar moeilijker heeft gemaakt in contact te blijven met geliefden, maar er wel toe heeft geleid dat soldaten meer socializen.

]]>
Fri, 21 Nov 2014 15:26:46 +0100 Britse leger verbiedt soldaten BYOD-apparaten mee te nemen http://executive-people.nl/item/520033/britse-leger-verbiedt-soldaten-byod-apparaten-mee-te-nemen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Fujitsu pakt uit op Forum in München http://executive-people.nl/item/520053/fujitsu-pakt-uit-op-forum-in-ma-frac14-nchen.html Veel partners en klanten van Fujitsu gingen half november 2014 mee naar het Fujitsu Forum in München, het op de Cebit na, grootste IT-evenement in Duitsland. De Nederlandse vestiging wilde laten zien wat ‘human centric innovation’ betekent. Het Japanse bedrijf pakte namelijk flink uit bij onze oosterburen en toont wat het heeft aan producten en diensten.

Op 19 en 20 november 2014 was München het toneel van Fujitsu. Er komen zo’n 12.000 mensen naar het evenement. Raimond van het Reve (foto), Head of Channel Sales bij Fujitsu Nederland, is er vol van: “Het is echt heel groots; je kijkt er je ogen uit.” 

Partners, klanten en prospects gaan elk jaar mee naar Duitsland. “Ons bedrijf heeft zo veel producten en diensten; daar heb je echt een heel groot evenementengebouw voor nodig om het te kunnen tonen. Wij hebben natuurlijk in Nederland ook een jaarlijkse partnerdag, maar pas in Duitsland krijgen ze echt een idee van het brede portfolio dat we voeren.”

En natuurlijk is er jaarlijks een bindingselement gedurende het bezoek. “Wij werken alleen met partners die zich aan ons committeren. Wij doen dat tenslotte ook: we verzorgen trainingen, we gaan mee als ondersteuning naar klanten, mocht dat nodig zijn, we voorzien onze partners van alle gewenste informatie, al dan niet online, maar daar staat wel tegenover dat zij zich bijvoorbeeld goed inlezen in onze visie, onze strategie, onze producten en diensten. Wij hebben leads genererende programma’s voor onze partners die samen met ons optrekken. We verwachten dat ze niet alleen voor de gezelligheid meegaan. Daarmee zouden zij zichzelf trouwens tekort doen, want de belangstelling voor ons bedrijf is goed gegroeid de afgelopen jaren. We hebben interessante klanten weten te bedienen; via onze partners.”

Geïntegreerd systeem

Fujitsu wil zich bijvoorbeeld onderscheiden door geïntegreerde systemen aan de man te brengen. Daar ligt ook enigszins de achtergrond van ‘human centric innovation’: de IT-fabrikant zorgt voor de technische invulling, zodat er meer ruimte is voor de menselijke invulling van automatisering. Neem bijvoorbeeld Fujitsu Integrated System Appliance for VMware EVO: Rail, een appliance voor geïntegreerde systemen die onder VMware draaien. Het biedt een datacenter infrastructuur in één ‘doos’; eenvoudig in het rack te schuiven, aan te sluiten en in het totale platform op te nemen. Van het Revel:“Veel mensen klagen erover dat het zo lang duurt voordat de implementatie van aanvullende rekenkracht of opslag is geïmplementeerd in het datacenter. Dat lossen wij op met deze appliance. Het scheelt veel tijd.” Het hardware platform voor deze appliance is de Fujitsu Server Primergy CX400, geoptimaliseerd voor VMware EVO: Rail. Behalve hogere prestaties (de Fujitsu x86 servers staan op dit moment bovenaan bij 9 van de 13 WMmark benchmarks), zorgt deze server voor tot 27 procent minder energie door het Coo-safe thermisch ontwerp.

Hyperconnected World

De nadruk bij Fujitsu ligt op de ‘Human Centric Intelligence Society’. Niet alleen in de producten en diensten, maar ook bij de talloze presentaties en workshops in München. Het portfolio van de Japanse fabrikant is ontworpen rond de Hyperconnected World. Deze term is gemunt door het World Economic Forum en duidt erop dat steeds meer mensen én dingen met elkaar verbonden zijn. Dat heeft verregaande gevolgen voor het automatiseringsplatform. Het technische centrum van deze verbonden wereld is het Internet of Things. De digitale wereld waarbij je op afstand met bijvoorbeeld een smartphone of tablet allerlei apparaten kunt bedienen: van koelkast tot auto, van wasmachine tot verlichting.

De technologie is er al; bedrijven kunnen steeds sneller innoveren, omdat ze bijvoorbeeld snel simulaties kunnen uitvoeren, of 3D-tekeningen kunnen maken. Als iedereen toegang heeft tot de modernste technologie, wat is dan de sleutel tot succes in de Hyperconnected World? Het antwoord van Fujitsu: de mensen. Zij maken het verschil. “Dat doen wij bijvoorbeeld door veel contact te onderhouden met onze klanten, via onze partners. We doen dat niet meteen om iets te verkopen, maar om met elkaar te bespreken of we kunnen helpen bepaalde uitdagingen aan te gaan. We stellen graag onze kennis ter beschikking”, vertelt Van het Reve.

Opnieuw uitvinden

De samenleving verandert snel en grondig als gevolg van automatisering en de mogelijkheden die betrouwbare netwerken als internet bieden. Fujitsu helpt de IT-oplossingen robuust en veilig te maken zodat organisaties nieuwe waarden kunnen creëren voor hun klanten. Het bedrijf draagt bij aan het proces waarlangs organisaties zich opnieuw uitvinden.

Human Centric Innovations is een nieuwe benadering om bedrijfs- en sociale waarde te scheppen door oplossingen te bieden die mensen, informatie en infrastructuur bij elkaar brengen. “In deze visie komen de elementen samen die tegenwoordig een belangrijke rol spelen”, licht Van het Reve toe. “De mens staat centraal met daaromheen, in de buitenste schil, big data, beveiliging, cloud, software defined connected infrastructure, mobiliteit, en integratie. Die onderwerpen zijn alle met elkaar verbonden en scheppen een nieuwe wereld waarbinnen organisaties hun eigen rol moeten zien te vinden. Wij ondersteunen daarbij.”

Digitaal ecosysteem

Juist door die onderlinge verbondenheid vormen bedrijven, overheden, partners en klanten met elkaar een digitaal ecosysteem. Vernieuwing ontstaat niet meer binnen de grenzen van één bedrijf of overheidsorganisatie. “Fujitsu voorziet een toekomst waarbij een ‘gedistribueerd bedrijf’ een open web-achtige vorm heeft dat zowel particuliere bedrijvigheid als openbare instanties omvat en zich uitstrekt over verschillende bedrijfssectoren. Dergelijke open digitale ecosystemen hebben twee kenmerken”, vertelt Van het Reve, “schaalbaarheid en verscheidenheid. Zij zijn in staat producten en diensten te leveren die niet veel kosten en toch een hoge toegevoegde waarde bieden.” Hij voegt eraan toe dat Fujitsu deze filosofie in de eigen bedrijfsvoering al toepast. “Wij zoeken naar nieuwe, eigentijdse oplossingen in nauwe samenwerking met onze partners en klanten.”

Door: Teus Molenaar

]]>
Fri, 21 Nov 2014 15:15:03 +0100 Fujitsu pakt uit op Forum in München http://executive-people.nl/item/520053/fujitsu-pakt-uit-op-forum-in-ma-frac14-nchen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Forbes Insights: ’Big data speelt steeds belangrijkere rol in marketing’ http://executive-people.nl/item/520027/forbes-insights-a-big-data-speelt-steeds-belangrijkere-rol-in-marketinga.html CEO’s en CMO’s zijn tevreden over de marketingresultaten van hun bedrijf. 90% van de CEO’s en CMO’s geeft aan dat de marketingresultaten voldoen aan verwachtingen of deze overschrijden. Big data speelt binnen marketing een steeds belangrijkere rol.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Data-Driven Insights Are Only Part of the Journey: Today's Best CMOs Take Action’ van Forbes Insights in samenwerking met Rocket Fuel. Iets meer dan de helft van de respondenten heeft de doelgroep van producten niet goed in beeld. Dit terwijl dee informatie juist van cruciaal belang is voor een marketingcampagne. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bijna de helft aangeeft in marketingcampagnes geld te verspillen. Bedrijven kijken steeds vaker naar big data om marketingcampagnes efficiënter te maken.

Meer kennis over big data
CEO’s en CMO’s hebben hun kennis over big data vergroot. 77% van de respondenten geeft aan big data en de voordelen goed te begrijpen, tegenover 52% in 2013. “Het rapport toont aan data de weg is naar beter marketing”, zegt Bruce Rogers, Chief Insights Officer en hoofd CMO Practice bij Forbes Media. “De sleutel is echter niet alleen het verzamelen van data, maar het destilleren van inzichten die tot specifieke acties leiden.”

73% van de bedrijven is zet machine learning actief in om grote datasets te analyseren en hier waarde uit te halen. Als we kijken naar de groep die aangeeft big data goed te begrijpen stijgt dit percentage tot 96%. Bedrijven zetten daarnaast steeds vaker in op digitale advertenties. Organisaties proberen hun kans op dit gebied te spreiden door te investeren in meer bedrijven, technologische partners en eigen marketingteams.

Artificial intelligence omarmen
“We zien een opkomende groep innovatieve marketeers die de kansen van artificial intelligence omarmen om betekenis te geven aan en acties te destilleren uit Big Data sets”, zegt Eric Porres, CMO van Rocket Fuel. “Het onderzoek toont aan dat zij die Big Data begrijpen een grotere kans hebben meer data uit meer bronnen te halen dan ooit tevoren. Zij die deze stap nemen zijn aanzienlijke effectiever bij zinvolle consumer engagement en het voorkomen van verspilling rond marketing.”

 

]]>
Fri, 21 Nov 2014 14:01:08 +0100 Forbes Insights: ’Big data speelt steeds belangrijkere rol in marketing’ http://executive-people.nl/item/520027/forbes-insights-a-big-data-speelt-steeds-belangrijkere-rol-in-marketinga.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Detron levert nieuwe HP storage infrastructuur aan Jaarbeurs Utrecht http://executive-people.nl/item/520049/detron-levert-nieuwe-hp-storage-infrastructuur-aan-jaarbeurs-utrecht.html Jaarsbeurs eist een hoge mate van beschikbaarheid van haar data en daarom installeert Detron in de komende maanden een tweetal identieke omgevingen op verschillende locaties waarmee het storagenetwerk volledig redundant opgebouwd is. dit meldt Louis Hensen (foto), directeur Infrastructure van Detron.

Ook Jaarbeurs realiseert zich dat data hun meest waardevolle bezit is. De bestaande storage omgeving voldeed niet meer aan de huidige eisen van efficiënt omgaan met capaciteit, hoge beschikbaarheid, groeimogelijkheden en integratie met de back-up en recovery omgeving. Daarnaast wilde Jaarbeurs een eenvoudig te beheren omgeving.

Met deze eisen heeft Detron een uitgebreide marktscan uitgevoerd waarbij de keuze is gevallen op HP. Naast de HP storageomgeving zal Jaarbeurs gebruik maken van HP Bladeservers wat leidt tot een lager stroomverbruik. Met de HP netwerk infrastructuur wordt het beheer vereenvoudigd in één management suite.

Door: Witold Kepinski

 

 

]]>
Fri, 21 Nov 2014 13:24:49 +0100 Detron levert nieuwe HP storage infrastructuur aan Jaarbeurs Utrecht http://executive-people.nl/item/520049/detron-levert-nieuwe-hp-storage-infrastructuur-aan-jaarbeurs-utrecht.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Hoe is het met uw cloudability gesteld? http://executive-people.nl/item/520026/hoe-is-het-met-uw-cloudability-gesteld.html Cloudability. Dat zegt u waarschijnlijk niet veel, maar u heeft vast het vermoeden dat het met ‘de cloud’ te maken heeft. Als ik dezelfde term 15 jaar geleden had genoemd dan had u waarschijnlijk eerder de link met een regenbui gelegd dan dat u dacht aan IT-gerelateerde zaken.

Tegenwoordig ligt dat anders. Vanuit mijn dagelijkse contacten met klanten merk ik dat de cloud inmiddels een goed ingeburgerd concept is geworden. De zin “Wij gaan over op de cloud” is dagelijkse kost. En ook in de media wordt er flink gepubliceerd voor verschillende clouddiensten.

Toch merk ik ook dat de cloud vooral een concept blijft dat iets met computers en internet te maken heeft. De cloud wordt neergezet als het walhalla voor al uw digitale gegevens. Dat deze gegevens uiteindelijk gewoon ergens op een harde schijf in een datacenter terechtkomen is een detail dat vaak verloren gaat bij presentatie van een clouddienst aan de eindgebruiker.

Laten we de term “cloudability” er weer eens bijhalen. Het is een term die ik zomaar heb verzonnen en waar concreet nog geen betekenis aan gegeven kan worden. Dat het met de cloud te maken heeft mag duidelijk zijn. En naar mijn idee moet ‘ability’ iets met vaardigheden, mogelijkheden of geschiktheid te maken hebben.

De vaardigheden of mogelijkheden om iets met de cloud te doen bijvoorbeeld. Dit kunnen wij zoeken bij zowel klanten als leveranciers. Ik stel dan ook de vraag; Hoe is het met uw cloudability gesteld?

De Cloudability van de klant:

Door de berichtgeving in de media gaan klanten, zonder dat ze precies weten wat het inhoudt, zich afvragen of zij niet ook over moeten op de cloud. Het kan immers zomaar zijn dat zij geweldige kansen voor hun bedrijf missen als zij niets met de cloud doen.

De uitdaging op dat moment is om te bepalen wat er nu precies de cloud in moet. Daarnaast moet ook bepaald worden of het überhaupt mogelijk is. Het implementeren van een onlinebackup service is vaak goed te doen. Maar kan het oude en speciaal ontwikkelde softwarepakket voor klantenadministratie ook zomaar de cloud in? Het verhuizen van gegevens uit de database lukt meestal wel. Maar hoe zit het met alle functionaliteiten die het lokaal geïnstalleerde pakket bevat? En kan de clouddienst goed omgaan met bedrijfsspecifieke processen?

De kans is groot dat het niet mogelijk is om de gehele IT-infrastructuur in één keer in de cloud te zetten. Dit zou teveel verandering met zich meebrengen en de processen binnen het bedrijf kunnen verstoren. Medewerkers moeten bijvoorbeeld ook leren omgaan met de overgang naar de cloud.

Het werken met clouddiensten biedt veel voordelen. Het overstappen van lokale oplossingen naar cloud gebaseerde oplossingen heeft echter veel voorbereiding nodig. Het is daarom goed om eerst vast te stellen of het bedrijf wel klaar is om de cloud in te gaan. De cloudability van de klant wordt bepaald door de aanwezige hardware, software, bedrijfsprocessen en de medewerkers zelf. Als deze onderdelen geen probleem vormen bij de migratie dan is de cloudability van de klant hoog genoeg. Zo niet dan is het aan de automatiseerder of IT-afdeling om deze omhoog te brengen naar een acceptabel niveau.

De cloudability van de leverancier:

Voor leveranciers geldt vanzelfsprekend ook of de diensten die zij bieden geschikt zijn om in de cloud geplaatst te worden. Als medewerker van antivirus leverancier Norman kijk ik uiteraard naar onze eigen producten. Zo zal het scannen naar malware toch een lokaal proces blijven dat op het systeem zelf uitgevoerd moet worden. De aansturing van dit proces kan echter wel vanuit de cloud geregeld worden waardoor er eigenlijk een hybride clouddienst ontstaat. Norman levert sinds kort de Norman Security Portal, waarmee het beheer en de aansturing van de software vanuit de cloud geregeld wordt. Het detecteren en opschonen van een systeem blijft een lokale aangelegenheid dat wordt verzorgd door een lokale agent. Zo wordt de flexibiliteit van de cloud gecombineerd met de kracht van een lokale oplossing.

Met het leveren van clouddiensten komt ook de verantwoordelijkheid om de beschikbaarheid van data en services te kunnen garanderen. Het kiezen van datacenters is hierbij van groot belang. Zo moeten er genoeg maatregelen zijn getroffen om dataverlies te voorkomen en moet een hoge uptime gegarandeerd kunnen worden. Daarnaast moet de klant ook een redelijk snelle verbinding kunnen verwachten.

De cloudability van een leverancier wordt bepaald door het productportfolio en de betrouwbaarheid. Maar ook de wetten van het land waar de dienst gehost wordt spelen een belangrijke rol. Wanneer men gebruik maakt van de diensten van een Amerikaans bedrijf zal dit ongetwijfeld gevolgen hebben voor de privacy van de klant.

Ook hier speelt de automatiseerder of IT-afdeling weer een belangrijke rol. Aan hen de taak om de cloudability van de leverancier te bepalen en zo de overweging kunnen maken of de geboden oplossing voldoet aan alle eisen.

De automatiseerder centraal:

De overgang naar de cloud is een geleidelijk proces. Bovendien zal het in veel gevallen niet mogelijk zijn om volledig op de cloud over te gaan. Automatiseerders hebben hierbij een centrale rol en zullen selectief moeten zijn in de keuze van onderdelen die zij in de cloud plaatsen. Daarbij is het ook nodig om continu in de gaten te houden of de klant er wel klaar voor is en of de leverancier de juiste oplossing kan bieden.

De term cloudability bestaat eigenlijk helemaal niet en is slechts door mij verzonnen ten behoeve van deze column. Ik zal u dan ook niet aansporen om het tijdens uw werkzaamheden over “cloudability” te hebben. Echter, met een groeiende vraag naar clouddiensten is het wel een term die gebruikt kan worden om even stil te staan bij de situatie van de klant en het aanbod van de leverancier.

Door: Jeroen Hentschke, Channel Sales Engineer Norman Benelux

]]>
Fri, 21 Nov 2014 11:48:36 +0100 Hoe is het met uw cloudability gesteld? http://executive-people.nl/item/520026/hoe-is-het-met-uw-cloudability-gesteld.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Europarlementariërs krijgen tablets http://executive-people.nl/item/520025/europarlementaria-laquo-rs-krijgen-tablets.html Het Europees Parlement (EP) neemt een nieuwe stapp in de digitalisering van haar werkzaamheden. Europarlementariërs krijgen een tablet tot hun beschikking die hen toegang geeft tot belangrijke documenten. Ze kiezen daarbij het liefst voor een Apple iPad, pas daarna voor een Samsung.

Het Europees Parlement volgt hiermee het voorbeeld van de Nederlandse digitale Eerste Kamer. 

Een delegatie van het Europees Parlement heeft in september 2013 onder leiding van toenmalig vicevoorzitter ICT Rainer Wieland en directeur-generaal Innovation and Technical Support Giancarlo Vilella een bezoek gebracht aan de Eerste Kamer in Den Haag. Wieland en de huidige vicevoorzitter ICT van het Europees Parlement stellen dat dit bezoek van wezenlijk invloed is geweest op de ICT-ontwikkeling in het Europees Parlement.

Via de tablet die Europarlementariërs tot hun beschikking krijgen hebben zij toegang tot onder andere parlementaire documenten en zowel stukken als agenda’s voor vergaderingen. In de hal van het Europees Parlement is een ICT-dienstencentrum ingericht waar parlementariërs informatie en ondersteuning kunnen krijgen.

]]>
Fri, 21 Nov 2014 11:41:53 +0100 Europarlementariërs krijgen tablets http://executive-people.nl/item/520025/europarlementaria-laquo-rs-krijgen-tablets.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Portland Europe verlost MKB eindelijk van zijn telecomaanbieder' http://executive-people.nl/item/520023/portland-europe-verlost-mkb-eindelijk-van-zijn-telecomaanbieder.html Portland Europe start met de uitrol van Communication as a Service (CaaS). Het nieuwe high-end platform werd vorige week groots gepresenteerd tijdens het CaaS Event en bestaat uit verschillende cloud based communicatiediensten. Portland beweert hiermee de eerste distributeur te zijn die managed communication en telecomdiensten weet te combineren. “Wij geven de IT-dienstverlener een unieke totaaloplossing waarbij IT en telecom samensmelten. Ook de traditionele telecomaanbieder kan nu aankloppen bij Portland voor het leveren van managed telecomdiensten binnen zijn MKB klantenkring”, aldus Kim van Brugge (foto), CEO van Portland. "Als UC innovator wil Portland binnen een jaar de grootste aanbieder van CaaS-diensten zijn."

Een IT-dienstverlener die geen telefonie aanbiedt mist gegarandeerd de boot

Portland Europe is een distributieplatform voor value added resellers en managed service providers, gespecialiseerd in cloud en managed services. Van Brugge: “De telecomaanbieder heeft definitief de macht over telefonie verloren. Telefonie is IP geworden en daarmee het domein van de IT-dienstverlener. Door het ontbreken van significante upfront investments kunnen MKB-bedrijven massaal overstappen op IP-telefonie, waarbij zij op zoek gaan naar één aanspreekpunt voor alle ICT-diensten. Helaas kunnen zij zelden bij hun vertrouwde leverancier terecht. Dat gaan wij veranderen. IT’ers die geen telefonie aanbieden, gaan veel klanten verliezen. Met CaaS bieden wij de IT-dienstverlener een out-of-the-box oplossing die de band met zijn huidige klant juist versterkt, zorgt voor maandelijkse inkomsten en nieuwe klanten aantrekt."

Integratie met andere systemen is onze grootse kracht

De telecommarkt is volgens Van Brugge traditioneel gezien een terughoudende markt. Telco’s verdienden grof geld en dus was er weinig reden tot innovatie. Toen de IT zich stortte op telefonie, veranderde het spel. Van Brugge: “Het verschil tussen de telecom en de IT-markt is er een van dag en nacht. Binnen de telecom is alles ingewikkeld en doet men zijn uiterst best alles zo veel mogelijk dicht te timmeren. In de IT geldt juist dat de waarde van je product groeit als het met anderen samenwerkt.”

De grote kracht van het CaaS-platform ligt volgens Van Brugge dan ook in de openheid van de infrastructuur. De advanced UC-diensten op gebied van spraak-, video- en tekst zijn naadloos integreerbaar met de andere hosted en cloud-diensten van Portland. Maar het systeem kent ook vele mogelijkheden om gegevens uit te wisselen met software van derden. “Wij nodigen iedereen uit met ons samen te werken. Wij stellen hiervoor one API’s beschikbaar. Ons communicatieplatform is eenvoudig te koppelen aan bijvoorbeeld CRM-systemen. U kunt gesprekken automatisch registreren en een medewerker kan met een klik op het scherm een nummer bellen.

“Wij maken van een oude Nokia een modern IP-toestel”

Portland hanteert een “mobile first”-strategie, waarbij een mobiel device zowel binnen als buiten het belangrijkste communicatiemiddel is. In het geval dat een mobiel device niet inzetbaar is, kan de klant overschakelen op een ander apparaat, bijvoorbeeld een vaste telefoon. “Het is een device- en plaats onafhankelijke oplossing. Alle functionaliteit moet op ieder apparaat, overal aanwezig zijn. Daarom is Forced on PBX (FoPBX) onderdeel van ons multitenant platform”, aldus Van Brugge. Bij FoPBX wordt een speciale SIM-kaart in een device als een GSM, smartphone of tablet geplaatst. Deze routeert gesprekken en data naar de (virtuele) telefooncentrale van de klant. Alle functionaliteit zoals interne nummers bellen, doorverbinden en gespreksopname komt dan ook mobiel beschikbaar. FoPBX werkt op ieder device, zonder installeren van software of een app. “Van een ouderwetse Nokia maken wij een moderne IP-telefoon. Hardware is niet meer interessant. Waar het om gaat zijn de diensten die je aanbiedt."

De noodzaak van CaaS voor de IT-dienstverlener

CaaS is een perfecte maar ook noodzakelijke aanvulling op de portfolio van de IT-dienstverlener, aldus Van Brugge: “Wij bieden een ICT-platform waarbinnen alle diensten te integreren zijn en waarbinnen de IT-specialist een centrale rol speelt. Hij kan nu eindelijk een ontzorgde werplek bieden, inclusief alle communicatiediensten. Zo is de dienstverlener verzekerd van een sterkere band met zijn klant, maandelijkse inkomsten en een stroom nieuwe klanten.”

Portland gaat hoog inzetten op CaaS. “Binnen een jaar zijn wij de grootste aanbieder. Daar gaan we samen met onze partners keihard voor knokken”, aldus de CEO.

]]>
Fri, 21 Nov 2014 11:30:58 +0100 'Portland Europe verlost MKB eindelijk van zijn telecomaanbieder' http://executive-people.nl/item/520023/portland-europe-verlost-mkb-eindelijk-van-zijn-telecomaanbieder.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Forse groei omzet Salesforce http://executive-people.nl/item/520022/forse-groei-omzet-salesforce.html Salesforce heeft de financiële resultaten bekendgemaakt van het derde kwartaal van boekjaar 2015 (augustus tot en met oktober 2014). De omzet bedraagt $1,38 miljard, 29 procent meer dan het voorgaande jaar; Operating cash flow is $123 miljoen, 11 procent minder dan het voorgaande jaar; De verwachte omzet over boekjaar 2015 is bevestigd op $5,36 – $5,37 miljard; De omzetverwachting voor boekjaar 2016 is afgegeven op $6,45 – $6,50 miljard.

"Met een omzetgroei van 30 procent ten opzichte van vorig jaar blijft Salesforce het snelst groeiende softwarebedrijf in de top 10", zegt Marc Benioff, CEO van Salesforce. "Kijkend naar de enthousiaste reacties op ons Customer Success Platform, ben ik erg blij dat ik voor het volgend fiscale jaar (2016) een omzetverwachting tot 6,5 miljard kan afgeven." 

Salesforce boekte de volgende financiële resultaten over het derde kwartaal, boekjaar 2015:  

Omzet: De totale omzet over het derde kwartaal bedroeg $1,38 miljard, een toename van 29 procent ten opzichte van het jaar ervoor (gecorrigeerd voor wisselkoersveranderingen: 30 procent). Inkomsten uit abonnementen en ondersteuning bedroegen $1,29 miljard, een stijging van 28 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De omzet uit dienstverlening en andere inkomsten bedroeg $95 miljoen, 33 procent meer dan het jaar daarvoor.


Earnings per Share: De GAAP loss per share over het tweede kwartaal bedroeg ($0,06) en de diluted non-GAAP Earnings per Share (EPS) kwam uit op $0,14.


Cash: de kasstroom uit operationele activiteiten over het tweede kwartaal bedroeg $123 miljoen, 11 procent minder dan het voorgaande jaar. De total cashcash equivalents en marketable securities bedroegen aan het eind van het kwartaal $1,83 miljard.

Verwachte omzet boekjaar 2015: De totale omzet voor Salesforce in het boekjaar 2015 ligt naar verwachting in de range van $5,365 - $5,370 miljard, een stijging van 32 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

]]>
Fri, 21 Nov 2014 11:27:04 +0100 Forse groei omzet Salesforce http://executive-people.nl/item/520022/forse-groei-omzet-salesforce.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Infor richt al zijn pijlen op de cloud http://executive-people.nl/item/519983/infor-richt-al-zijn-pijlen-op-de-cloud.html Bedrijfssoftware-leverancier Infor hield 13 november zijn jaarlijkse Nederlandse klantendag (Inforum) in Amsterdam. Het Okura-hotel vormde het decor van een druk bezocht klantenfestijn dat vooral in het teken stond van cloudcomputing. Dutch IT-channel was erbij en sprak met Infor topmanagers Duncan Angove en Stephan Scholl.

“Het gaat ons goed”, zegt President Stephan Scholl van Infor: “Wij hebben in de laatste vier jaar onze omzet bijna verdubbeld naar nu rond de drie miljard dollar en we schrijven de laatste zes maanden dubbele groeicijfers. Dat is uniek in onze markt en om dat voort te zetten, hebben we de flexibiliteit nodig die Amazon ons biedt met zijn AWS-platform voor wat de infrastructuur betreft.” Met Amazons AWS raakt Scholl direct aan de kernboodschap van het onlangs gehouden Inforum-event in Amsterdam. Want de belangrijkste boodschap die Infor zijn klanten daar voorhield was dat het bedrijf volledig klaar is voor de cloud. Daarbij focust het zijn aandacht zelf volledig op de applicatie, terwijl het voor de onderliggende infrastructuur een hechte samenwerking is aangegaan met Amazon. En bedrijven die hun data niet aan dat bedrijf willen toevertrouwen, kunnen Infors software natuurlijk ook altijd nog ‘on premises’ draaien. Maar cloud is de toekomst waarop nu ook Infor al zijn pijlen richt. En één pijl heeft al doel getroffen. “Afgelopen kwartaal hebben we de grootste deal in de geschiedenis van Infor gesloten, en dat was een cloud-deal”, verklapt Scholl, die de naam van de klant nog niet kon noemen.

De weg omhoog is vier jaar geleden ingeslagen met het binnenhalen van de voormalig Oracle-president Charles Phillips als CEO. Met Phillips maakten nog wat meer Oracle-mensen de overstap naar Infor, waaronder Angove en Scholl. Onder Phillips werd er meer geïnnoveerd en ging er flink meer geld naar onderzoek en ontwikkeling.

Maart dit jaar lanceerde Infor zijn Infor CloudSuite, een groep branchespecifieke applicatiesuites die beschikbaar komt via de publieke cloudservice van Amazon (AWS). En in september werd Infor Xi aangekondigd, Infors nieuwste technologieplatform dat is gebaseerd op het Infor 10x-platform en zaken herbergt als ‘responsive design’ en ‘big data analyses’.

Design

De ook al door Phillips geëntameerde focus op ‘beautiful design’ kwam uitgebreid ter sprake op Inforum. Infor rekent af met ‘the tyranny’ van de super user, zo luidt de belofte. Het wil af van de ingewikkelde (‘ugly’) interfaces van gisteren en die vervangen door gelikte schermen op laptop, tablet of mobiel, waarop precies die functionaliteit is terug te vinden die de gebruiker nodig heeft. Maar dé gebruiker bestaat natuurlijk niet. Als het bijvoorbeeld voor de ‘gewone’ gebruiker allemaal een stuk eenvoudiger wordt, kan de super user – een gebruiker die als het ware is gecreëerd door de rijke feature-set van Infors software – dan nog wel aan zijn trekken komen? “Dat is een gerechtvaardigde vraag”, antwoordt Duncan Angove, eveneens President bij Infor. “Maar waar het bij een goed design nu juist om draait, is dat je vereenvoudigt zonder dat dat ten koste gaat van de functionaliteit. En dat is heel moeilijk, maar onze mensen van Hook & Loop, ons eigen nieuwe ontwerpbureau in New York, kunnen dat. Onze slogan luidt ‘great design is when there is nothing left to take away’. Je moet dus alle functionaliteit die je op een bepaald moment niet nodig hebt, weglaten. Zo worden bijvoorbeeld desktopschermen opnieuw doordacht voor het gebruik op de smartphone. Dat dwingt je tot wat wij noemen ‘feature aggregation’, het combineren van features zodat de totale set als het ware kleiner wordt. Een menu dat op de desktop constant zichtbaar is, zal zo bijvoorbeeld op je mobiel alleen tevoorschijn komen als het nodig is. En dat opnieuw doordachte proces brengen we ook weer terug naar de desktop. Het scherm past zich daarbij aan aan wat de gebruiker op een bepaald moment aan het doen is. Maar dat niet alleen. Het adapteert ook aan het niveau van de gebruiker. De applicatie leert als het ware de gebruiker kennen en past zich aan hem aan. Als jij bepaalde features vaker gebruikt, zal hij die uit zichzelf aan jou gaan tonen. En als jij een applicatie bijvoorbeeld zes maanden niet hebt gebruikt, dan wordt er door middel van ‘user experience degradation’ teruggeschakeld naar een eenvoudiger niveau.”

Infor Xi

Tot slot nog een paar woorden over het nieuwe Infor Xi-technologieplatform. De drie belangrijkste pijlers van Infor Xi zijn: (1) verbeterde cloudfunctionaliteit, Infor Xi-applicaties omvatten multi-tenancy en ondersteuning voor opensourcesystemen; (2) mobiel ontwerp, nieuwe Infor Xi-applicaties zijn met standaard application programming interfaces (API's) uitgerust, waardoor de gebruikerservaring voor mobiele apparaten geoptimaliseerd wordt door middel van responsive design, inclusief real-time data en analytics; en (3) geavanceerde data-analyse, nieuwe zogeheten Science-apps op basis van Infor Dynamic Science Labs helpen bedrijven bij het oplossen van hun ‘big data’-vragen voor bijvoorbeeld het kunnen opstellen van prognoses. “De eerste Xi-applicaties komen in januari 2015 beschikbaar”, belooft Angove. “We moeten allereerst de onderliggende technologie beschikbaar maken voor het Xi-platform. Dat wil zeggen zaken als ION (Intelligent Open Network, Infors integratieplatform) en Infors sociale platform Ming.le, zodat we in de loop van 2015 alle applicaties naar Xi-niveau kunnen tillen. Volgend jaar wordt voor ons dus het jaar van Xi!”

Door: Dick Schievels

]]>
Fri, 21 Nov 2014 10:46:24 +0100 Infor richt al zijn pijlen op de cloud http://executive-people.nl/item/519983/infor-richt-al-zijn-pijlen-op-de-cloud.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Trends voor 2015: Meer grip op de cloud, inzichten uit Big Data en ROI op IoT http://executive-people.nl/item/520020/trends-voor-meer-grip-op-de-cloud-inzichten-uit-big-data-en-roi-op-iot.html Strategische netwerkinvesteringen zullen in 2015 een belangrijk aandachtspunt vormen voor slimme CIO’s, zeker in een tijd waarin bedrijven proberen om inzichten te distilleren uit Big Data, over te stappen naar de cloud en munt te slaan uit het Internet of Things (IoT). Dit blijkt uit een lijst van de belangrijkste zakelijke technologische trends voor 2015 die Verizon Enterprise Solutions heeft opgesteld. Bedrijven zullen het komende jaar eveneens overgaan tot de implementatie van technologieën die bedrijfsinnovatie bevorderen en een goede basis leggen voor toekomstige groei.

Volgens Verizon zullen de volgende trends in 2015 voor verandering gaan zorgen binnen ondernemingen en overheidsinstellingen:

1)      Zakelijk succes staat of valt met de betrouwbaarheid van netwerken en innovatie: Bedrijven zullen zich in 2015 concentreren op strategische investeringen in netwerken en ICT-systemen vanuit het besef dat hun communicatienetwerk de basis vormt voor winstgevende groei. De steeds hogere eisen die aan mobiele data-, video- en cloud-oplossingen worden gesteld maken het noodzakelijk om bedrijfsnetwerken flexibeler en beter schaalbaar te maken, zonder afbreuk te doen aan de prestatie. CIO’s moeten ervoor zorgen dat hun netwerken in staat zijn om de groeiende workloads onder te verdelen tussen verschillende datacenters naarmate er meer bedrijfsapplicaties in de cloud worden ondergebracht. De inzet van technologische innovaties op het gebied van virtualisatie, automatisering en optische netwerktechnologie (100G, 200G en LTE) voor het verbeteren van de betrouwbaarheid en efficiëntie van het netwerk zal van cruciaal belang om aan de enorme groei van de capaciteitsvraag de voldoen.

2)      Het Internet of Things (IoT) bereikt de mainstream: In 2015 zal het gebruik van technologieën en diensten, die verband houden met IoT, verder toenemen. Dit geldt met name voor ondernemingen die niet tot de early adopters behoorden. Brancheconsolidatie zal in belangrijke mate bijdragen aan een bredere toepassing van IoT, zeker nu marktpartijen strategische samenwerkingsverbanden aangaan voor het definiëren van standaarden binnen de waardeketen. Verbeterde tools voor cloud computing, Big Data en analytics zullen in combinatie met aangescherpte IoT-beveiliging de aanzet geven tot een vereenvoudiging van de tot nu toe complexe Machine-to-Machine (M2M)-communicatie. Deze ontwikkelingen zullen het vertrouwen van gebruikers vergroten en leiden tot nieuwe businessmodellen, verbeterde resultaten (bijvoorbeeld op het gebied van de klantenervaring) en een duidelijker meetbare ROI.

3)      Voorspellende analytische programma’s zullen inzicht bieden in Big Data: De verbeterde mogelijkheden om data te verzamelen en interpreteren zullen resulteren in verbeterde bedrijfsprestaties en van invloed zijn op de manier waarop we handelen en leven. Het inzetten van Big Data om unieke inzichten op te doen in de manier waarop producten en diensten worden gebruikt en gewaardeerd, zal in 2015 een topprioriteit vormen van directieleden. Bedrijven die geavanceerde en voorspellende analytische programma’s integreren in hun verbonden infrastructuur zullen in een uitmuntende positie verkeren om de operationele efficiëntie te verbeteren, nieuwe omzetstromen te creëren en klanten effectiever te bedienen in de huidige data-economie.

4)      ICT-afdelingen krijgen de regie over de cloud in handen: Zakelijke ICT-afdelingen zullen in 2015 de controle krijgen over cloud-implementaties. Ze zullen optreden als intermediair voor cloud-diensten, technologische specificaties opstellen en zorg dragen voor het beheer van de uiteenlopende technologieën en dienstverleners. Ze zullen cloud-oplossingen op maat ontwikkelen ter ondersteuning van belangrijke bedrijfsdoelstellingen, zoals een verbeterde interactie met klanten, transformatie van bedrijfsprocessen en technologische compliance. Discussies rond het gebruik van publieke versus private clouds, het aantal virtuele machines enzovoort zullen naar de achtergrond verschuiven. De focus zal komen te liggen op de ontwikkeling van cloud-oplossingen die een antwoord bieden op specifieke bedrijfsbehoeften, waarbij de technologische configuratie van nevengeschikt belang is. Deze strategische inzet van cloud-diensten zal worden aangestuurd door de CIO en zal het mogelijk maken om bedrijfskritische workloads op grotere schaal naar de cloud te verplaatsen.

5)      Het gevecht tegen cybercriminaliteit verandert: De toename van mobiele apparatuur, M2M-verbindingen, het steeds complexere bedreigingslandschap en wijdvertakte ICT-omgevingen zullen de netwerkbeveiliging er in 2015 een stuk complexer op maken. Een integrale, meervoudig gelaagde beveiligingsstrategie zal daarom onmisbaar zijn voor het minimaliseren van de risico’s en het waarborgen van betrouwbare verbindingen tussen apparaten, netwerken, mensen en systemen. Nog belangrijker is de toepassing van een proactieve strategie voor risicobeheer op basis van snelle en efficiënte detectie van cybercriminele activiteit met behulp van geavanceerde Big Data-analyses. Dit zal het komende jaar bepalend zijn voor het succes van bedrijven met het veiligstellen van hun gegevens.

]]>
Fri, 21 Nov 2014 10:37:58 +0100 Trends voor 2015: Meer grip op de cloud, inzichten uit Big Data en ROI op IoT http://executive-people.nl/item/520020/trends-voor-meer-grip-op-de-cloud-inzichten-uit-big-data-en-roi-op-iot.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Gaan public cloud-aanbieders het moeilijk krijgen? http://executive-people.nl/item/519963/gaan-public-cloud-aanbieders-het-moeilijk-krijgen.html Gaan public cloud-aanbieders het moeilijk krijgen? Steve Brazier, CEO van Canalys, voorspelt van wel. Of het klopt? Dat hangt er van af over wie we het hebben. Amazon wellicht wel, maar voor Microsoft of Google zou het wel eens mee kunnen vallen, simpelweg omdat hun infrastructure-as-a-service (IaaS) slechts de basis is voor de aanvullende diensten die ze bieden.

Laten we de situatie analyseren aan de hand van een aantal stellingen.

1. Een groeimarkt is nu eenmaal vaak (nog) niet rendabel

Terecht merkt Brazier op dat de public IaaS-aanbieders nu vooral bezig zijn met het scoren van meer omzet. De markt groeit snel en het is belangrijk voor spelers om zo groot mogelijk deel van de taart te pakken. Wie volume wil creëren, moet investeren.

2. De adem is lang

Echter, zowel Amazon, Microsoft als Google zijn niet afhankelijk van de omzet van hun IaaS-diensten, dus ze kúnnen ook op prijs concurreren zonder dat ze ook maar een beetje in gevaar komen.

3. Uiteindelijk wint de toegevoegde waarde

De behoefte aan cloud-oplossingen groeit zo exponentieel, dat de IaaS-markt de komende jaren nog mee zal blijven groeien. De concurrentie op prijs zal alleen nog maar toenemen, omdat zowel consumenten als bedrijven op zoek blijven naar de goedkoopste aanbieders.

Er is wel een tweedeling aan het ontstaan die het verschil zal maken: aanbieders als Google en Microsoft hebben aanvullende functionaliteiten bovenop hun IaaS-aanbod en zien de cloud als een middel om producten als Google Apps en Office 365 aan te bieden. De marge op deze producten is groter dan op IaaS zonder aanvullende services; als Amazon (AWS) hier niets bovenop biedt, blijft het bedrijf concurreren op prijs in een markt met een lage marge.

4. Het kanaal wordt door IaaS in elkaar gedrukt

De rol van distributeurs in het IT-kanaal komt door IaaS onder druk te staan. Aan de ene kant zorgen lage marges ervoor dat de bedrijfsketen in elkaar wordt gedrukt, maar ook het licentie-model heeft gevolgen voor de channel. Als IT-dienstverlener hoeven we geen software-licenties meer af te nemen, wat de rol van distributeurs onder druk zet. Tegelijkertijd wordt de consultancy-rol van dienstverleners belangrijker, omdat we in de cloud eenvoudiger bedrijfsprocessen kunnen vertalen naar specifieke toepassingen op maat - en hergebruiken.

Een goed voorbeeld daarvan is een ERP-implementatie met een koppeling met CRM en SharePoint: in de cloud kunnen we die niet alleen eenvoudiger en efficiënter bouwen, maar vervolgens ook als best practice aanbieden bij andere klanten.

De constatering dat public cloud-aanbieders het lastig gaan krijgen, is dus slechts een deel van een grotere ontwikkeling: die van een verschuivende markt. Deze verschuivingen zullen voor iedereen gevolgen hebben: voor cloud-aanbieders, het kanaal en de dienstverleners. Het is uiteindelijk de toegevoegde waarde die je kunt bieden aan de eindgebruiker die bepaalt wie de langste adem heeft.

Wiebe de Boer, directeur van ilionx

]]>
Fri, 21 Nov 2014 10:12:37 +0100 Gaan public cloud-aanbieders het moeilijk krijgen? http://executive-people.nl/item/519963/gaan-public-cloud-aanbieders-het-moeilijk-krijgen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Visie: Wat te doen om grip te krijgen op storage? http://executive-people.nl/item/519986/visie-wat-te-doen-om-grip-te-krijgen-op-storage.html De enorme groei van de hoeveelheid data, gekoppeld aan de hooggespannen verwachtingen rond de beschikbaarheid van gegevens, mist zijn impact niet op hoe organisaties moeten omgaan met gegevensopslag. De kosten nemen toe, het beheer wordt ingewikkelder en er komen steeds geavanceerdere storage-technologieën op de markt. Wat betekent dat voor de CIO?

Als de hoeveelheid data explodeert zullen allereerst de kosten van storage in de hand gehouden moeten worden.De prijs van storage-hardware daalt weliswaar, maar tegelijk wordt die dalende prijs teniet gedaan doordat voorallerlei nieuwe storage-technologieën personeel moet worden opgeleid. Maar bedrijven zullen moeten blijven investeren om te voldoen aan de voortdurend toenemende behoefte aan opslagcapaciteit. Hierdoor is hetonvermijdelijk dat de kosten van gegevensopslag steeds zwaarder drukken op het totale IT-budget.

Maar er komen steeds meer storage-technologieën beschikbaar, waardoor er steeds meer mogelijkheden zijn om de storage te optimaliseren. Idealiter wordt elk brokje data opgeslagen op het medium dat de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt. De introductie van nieuwe storagetechnieken binnen een bedrijf moet daarom steeds gericht zijn op het verhogen van de kwaliteit of het verlagen van de total cost of ownership (TCO). Of beide natuurlijk.

Wet- en regelgeving

De toegenomen hoeveelheid data zullen voor een aanzienlijk deel te maken hebben met de klanten en dat kan verplichtingen vanwege wet- en regelgeving met zich meebrengen.Klanten verwachten vandaag de dag dat alle interacties die ze ooit met een bedrijf hebben gehad, worden bijgehouden en bovendien altijd onmiddellijk op te vragen zijn. Daar komt bijdat allerlei regelgevende instanties en de overheid formele verplichtingen opleggen rondhet bijhouden van (historische) data. Om de bijhorende toename aan gegevensopslag onder controle tehoudenzal de CIO voor zijn organisatie een gericht storagebeleid moeten ontwikkelen.

Doordat bedrijven hun gegevens (mede vanwege wet- en regelgeving) steeds langer beschikbaar moeten houden, staat veel informatiena verloop van tijd opgeslagen op technologie die niet langer ondersteund wordt. Om onaangenameverrassingen te vermijden, is het essentieel om in de overkoepelende Information Lifecycle Management-strategie óók de technologische levenscyclus mee te nemen. Neem bij het bepalen van de TCO van storage dan ook de kosten mee van een eventuele datamigratie.

Niet pasklaar

Het correct analyseren van grote hoeveelheden gegevens kan beslist concurrentievoordeel opleveren. Nieuwe storage-oplossingen bieden geavanceerde storage-technologieën hiervoor. Dat kunnenenerzijds gespecialiseerde ‘converged’ hardware-oplossingen zijn, anderzijds worden ook storage-oplossingen vanuit de cloud aangeboden. Eén pasklare oplossing bestaat dus niet!Het storagebeheer er dus niet eenvoudiger op. Temeer doordat er steeds meer storage nodig is en er steeds meer keuzes zijn op het vlak van technologie.

Met de opkomst van ‘Intelligent Storage’ wordt het beheer meestal eenvoudiger want dergelijke systemen trachten proactief de gegevens optimaal te verdelen over verschillende opslagmedia. ‘Meestal’, want de algoritmendie dit regelenzijn niet geschikt voor alle typen workloads. Een diepgaand begrip van het dynamisch gedrag van de applicatie en van de optimalisatie-algoritmes is dus cruciaal om de juistestorage-technologie toe te passen.Daarvoor is wel deskundig personeel nodig en het valt dikwijls niet mee om dat aan te trekken en te. De impact hiervan op de TCO is dikwijls moeilijk in te schatten, maar daarom niet minder belangrijk!

Toegankelijkheid

De tijd dat een applicatie zijn eigen data bijhield in één map of database, ligt ver in het verleden. Bedrijfsprocessen steunen meer en meer op informatie uit verschillende bronnen. Maar de praktijk leert dat een duidelijk inzicht in welke data nu essentieel zijner dikwijls niet is. Dit inzicht verwerven moet dus het startpunt zijn om de ‘data footprint’ onder controle te brengen. Verder heeft ook de toenemende mobiliteit heeft ook zijn weerslag op gegevensbeheer. Medewerkers en klanten verwachten overal gebruik te kunnen maken van en toegang te hebben tot de gegevens die voor hen relevant zijn. Om dit het hoofd te bieden, is het nodig om eerst het profiel en de behoeftes van de klanten en werknemers goed te analyseren.

Conclusie

Voor het bepalen van acceptabele storagekosten is uiteindelijk de waarde van de data het belangrijkste gegeven. Niet alle informatie binnen een bedrijf heeft immers dezelfde inherente waarde. Door inzicht op te bouwen in welke gegevens kritisch zijn voor welke applicaties en hoe lang deze gegevens hun waarde behouden, kan de organisatie een datahiërarchie opbouwen. Op basis hiervan kan hetstorage-beleid opgestelden kan de organisatie de juiste storage-oplossing en de bijbehorende back-upstrategie kiezen. Dat beleid is bovendien essentieel om grip op storage te krijgen - én te houden.

Jan Willem van den Bos is Commercial Director Outsourcing bij Cegeka

]]>
Fri, 21 Nov 2014 09:36:28 +0100 Visie: Wat te doen om grip te krijgen op storage? http://executive-people.nl/item/519986/visie-wat-te-doen-om-grip-te-krijgen-op-storage.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Carly Fiorina overweegt namens Republikeinen mee te doen aan Amerikaanse presidentsverkiezing 2016 http://executive-people.nl/item/519982/carly-fiorina-overweegt-namens-republikeinen-mee-te-doen-aan-amerikaanse-presidentsverkiezing.html Carly Fiorina overweegt namens de Republikeinse partij mee te doen aan Amerikaanse presidentsverkiezing in 2016. Dit zei ze tijdens het NBC programma 'Meet The Press' op vragen van presentator Chuck Todd.

Fiorina werkte bij Oracle en was ceo van HP (foto) tussen juli 1999 en februari 2005. Daar kreeg ze te maken met conflictenm onder andere met de families van HP-oprichters William Hewlett en Dave Packard. Ze fuseerde HP en Compaq in 2002 waarbij een overnamebedrag was gemoeid van 22 miljard dollar. De directieraad van HP nam in 2005 afscheid van Carly Fiorina.

Carly Fiorina is nu actief is als politica voor de Republikeinse partij. Net als haar opvolger Meg Whitman slaagde ze er niet in om gouverneur van California te worden. Maar de topvrouw heeft grenzeloze ambities en gaat net als Democratische rivaal Hillary Clinton mogelijk voor het presidentschap.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden elke vier jaar gehouden en vinden plaats volgens de stipulaties die hiervoor in de Grondwet van de Verenigde Staten worden uiteengezet.

Door: Witold Kepinski

]]>
Fri, 21 Nov 2014 00:22:25 +0100 Carly Fiorina overweegt namens Republikeinen mee te doen aan Amerikaanse presidentsverkiezing 2016 http://executive-people.nl/item/519982/carly-fiorina-overweegt-namens-republikeinen-mee-te-doen-aan-amerikaanse-presidentsverkiezing.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Fujitsu investeert 345 miljoen euro in innovatie http://executive-people.nl/item/519969/fujitsu-investeert-miljoen-euro-in-innovatie.html Fujitsu investeert de komende drie jaar 345 miljoen euro in zijn Global Delivery Capability organisatie die nieuwe ict-diensten en innovatieve oplossingen gaat ontwikkelen in alle landen waar Fujitsu actief is. Dit meldt de leverancier tijdens het Fujitsu Forum 2014.

Fujitsu wil met name ict-diensten met toegevoegde waarde en innovatieve oplossingen ontwikkelen. Hierdoor kan Fujitsu organisaties nog beter helpen in de (digitale) transformatie naar nieuwe business modellen en processen, aldus Hidenori Furuta, executive vice president for global delivery bij Fujitsu.

PalmSecure

Fujitsu wil zo weer in een groeifase komen nadat het in 2013 in heel Europa flink reorganiseerde. Groei moet ook komen met tal van nieuwe innovatieve producten zoals de PalmSecure ID Match. Dit is een identity management device oplossing die toegang geeft op het netwerk met een scan van een handpalm in combinatie met inlogkaart en code.

Fujitsu werkt verder aan een nieuwe ‘end-to-end (e2e) services systeem om pro-actief diensten aan klanten te bieden. Het e2e systeem bestaat onder andere uit incident management, field engineering scheduling en spares management om aan afgesproken Service Level Agreements (SLA’s) te voldoen.

Internet of Things

Fujitsu wil zijn (beheer) diensten breed inzetten, zoals met smart devices en wearables die werkstijl en werkplekken moderniseren. Zo won Fujitsu recentelijk een deal bij postbedrijf Correios de Portugal, S.A. (CTT) waar het 9000 devices gaat beheren zoals desktop PCs, thin clients, notebooks en printers, maar ook apparatuur in de front office, zoals pos-systemen.

Fujitsu ziet ook kansen met diensten voor Internet of Things (IoT). In Japan heeft Fujitsu inmiddels meer dan 100 IoT projecten lopen.

WK

 

]]>
Thu, 20 Nov 2014 17:23:18 +0100 Fujitsu investeert 345 miljoen euro in innovatie http://executive-people.nl/item/519969/fujitsu-investeert-miljoen-euro-in-innovatie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Aantal IT-consultancybureau’s in zeven jaar tijd verdubbeld http://executive-people.nl/item/519962/aantal-it-consultancybureaua-s-in-zeven-jaar-tijd-verdubbeld.html Het aantal organisaties in Nederland dat zich richt op IT-consultancy is in zeven jaar tijd meer dan verdubbeld. In totaal zijn 14.325 bedrijven actief in IT-consultancy.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Professional Services Market Study 2014’ van de onderzoeksafdeling van Consultancy.nl. In totaal zijn 300.000 zakelijke dienstverleners actief in Nederland, een stijging van 3%. IT-consultancybureau’s maken 5% uit van deze zakelijk dienstverleners.

De gezamenlijke omzet van de markt voor zakelijke dienstverlening is volgens het onderzoek ongeveer 88 miljard euro waard. 9% van deze omzet wordt gerealiseerd door IT-consultants. Organisatieadviseurs nemen met 17% het grootste aandeel voor rekening. In totaal zijn circa 817.700 professionals zijn actief in de sector.

]]>
Thu, 20 Nov 2014 16:09:34 +0100 Aantal IT-consultancybureau’s in zeven jaar tijd verdubbeld http://executive-people.nl/item/519962/aantal-it-consultancybureaua-s-in-zeven-jaar-tijd-verdubbeld.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
SIDN: ‘’Snacken’ op smartphone en tablet is populair’ http://executive-people.nl/item/519949/sidn-a-a-snackena-op-smartphone-en-tablet-is-populaira.html Gebruikers vertonen op mobiele devices als smartphones en tablets heel ander surfgedrag dan op de pc of laptop. Op mobiele devices vertonen gebruikers ‘snackgedrag’: veel korte sessies van nauwelijks één minuut. Op de pc en laptop duurt een sessie een stuk langer, namelijk ongeveer een halfuur. Ook valt op dat gebruikers op mobiele devices veel vaker websites bezoeken, maar wel minder verschillende websites.

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Trends in internetgebruik’ dat SIDN, het bedrijf achter .nl, in samenwerking met marktonderzoeksbureau GfK heeft uitgevoerd. Voor dit onderzoek is ondermeer het internetgebruik van 10.000 gebruikers over meerdere apparaten gedurende acht maanden geanalyseerd. De resultaten van het onderzoek zijn vandaag gepresenteerd tijdens het ECP Jaarcongres.

Apps vervangen websites niet
Apps blijken de rol van domeinnamen of websites niet over te nemen. Apps zijn vooral populair op smartphones. Op het grotere scherm van een tablet neemt het gebruik van apps af, terwijl het gebruik van webbrowsers juist toeneemt. Het aantal apps dat mensen gebruiken is beperkt. Van de Nederlandse bedrijven blijkt slechts een minderheid apps als belangrijk voor hun online strategie te zien. Wel valt op dat de populariteit van bookmarks de laatste jaren gedaald is. Mogelijk is de functie hiervan op mobiele devices deels door apps overgenomen.

.nl is het meest bezochte domein onder Nederlandse internetgebruikers. Het merendeel van de unieke url’s die zij bezoeken heeft een .nl-extensie. Gebruikers brengen daarnaast de meeste tijd door op websites met een .nl-domeinnaam. Op mobiele apparaten ligt het aandeel van .nl-domeinnamen hoger dan op PC’s en laptops. Vooral tablet- en phabletgebruikers bezoeken veel .nl-domeinnamen, omdat zij in tegenstelling tot smartphonegebruikers relatief veel webshops bezoeken. Deze hebben vaker dan andere websites een .nl-extensie.

Voorkeur aan .nl-domeinnaam voor eigen bedrijf
De metingen en enquêtes geven aan dat consumenten domeinnamen ook in de toekomst blijven gebruiken. Daarbij valt op dat vooral .nl-domeinnamen steeds meer als een serieuze internettoepassing gezien worden. Jongeren bezoeken relatief veel andere domeinnamen dan .nl voor social media en gaming, maar geven voor zakelijk gebruik (eigen onderneming, zzp’er) de voorkeur aan het registreren van een .nl-domeinnaam. Privésites en een eigen e-mailadres worden steeds minder populair als toepassing van een eigen domeinnaam.

]]>
Thu, 20 Nov 2014 13:26:39 +0100 SIDN: ‘’Snacken’ op smartphone en tablet is populair’ http://executive-people.nl/item/519949/sidn-a-a-snackena-op-smartphone-en-tablet-is-populaira.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
NEN speelt grote rol bij ISO 37500:2014 ‘Richtlijn bij outsourcing’ http://executive-people.nl/item/519945/nen-speelt-grote-rol-bij-iso-a-richtlijn-bij-outsourcinga.html Onlangs is ISO 37500:2014 ‘Richtlijn bij outsourcing’ verschenen. Deze richtlijn behandelt de belangrijkste fasen, processen en ‘governance’-aspecten van outsourcing. De richtlijn is toepasbaar voor alle typen organisaties en sectoren van elke grootte en biedt ondernemingen en overheidsdiensten een goede basis om op succesvolle wijze te outsourcen en het proces te optimaliseren gedurende de hele contractperiode.

De norm geeft richtlijnen voor het maken van goede samenwerkingsafspraken die voordelen opleveren voor zowel de klant als de leverancier; weloverwogen strategische keuzes voor outsourcing; identificeren van de risico’s die bij outsourcing een rol kunnen spelen; flexibele outsourcingafspraken om aan veranderende business eisen te kunnen voldoen; en goed ‘governance’ van outsourcing ten voordele van zowel de klant als de leverancier.

NEN-ISO 37500:2014 laat ruimte voor aanpassingen en uitbreidingen om te voldoen aan internationale, nationale en lokale wet- en regelgeving, afhankelijk van de grootte van de outsourcingsovereenkomst en het type industrie of organisatie. De richtlijn kan worden toegepast wanneer met uitbesteding wordt gestart, maar is ook van belang voor bestaande outsourcingsovereenkomsten met één of meerdere leveranciers. De richtlijn gaat ervan uit dat de betrokken partijen samenwerken. De intensiteit van de samenwerking verschilt per fase in het outsourcingsproces.

Nederland initiatiefnemer

De internationale ontwikkeling van ISO 37500:2014 is geïnitieerd vanuit Nederlandse partijen. Een grote bijdrage is geleverd door de NEN-commissie ‘Outsourcing’ waarin de organisaties PFZW (Projectcoördinatie), KPMG (Hoofd van de NEN-delegatie), Improve Quality Services BV, Centric, BDO en PON deelnamen. Internationaal is er door 13 landen aan de norm meegewerkt, waaronder door DIN (Duitsland), BSI (Groot Brittannië), BIS (India) en SFS (Finland).

WK

]]>
Thu, 20 Nov 2014 13:08:30 +0100 NEN speelt grote rol bij ISO 37500:2014 ‘Richtlijn bij outsourcing’ http://executive-people.nl/item/519945/nen-speelt-grote-rol-bij-iso-a-richtlijn-bij-outsourcinga.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Regering werkt aan Big Data visie http://executive-people.nl/item/519937/regering-werkt-aan-big-data-visie.html De Nederlandse regering werkt aan een Big Data beleid. Dit blijkt uit de kamerbrief van minister Kamp (EZ) aan de Tweede Kamer over big data en profilering in de private sector, in relatie tot het recht op privacy en het recht op gelijk behandeling.

Deze brief gaat nader in op het economisch en maatschappelijk potentieel van big data en profilering en beschrijft tegelijkertijd hoe de wet daarbij bescherming biedt tegen een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer en een ongelijke behandeling. Waar de wet niet altijd aansluit op de praktijk van big data en profilering zullen, bovenop het voldoen aan de formele eisen van de wet, andere manieren moeten worden gevonden om het vertrouwen van de burger te borgen, zodat hij zijn data beschikbaar kan blijven stellen voor innovatief gebruik van big data en profilering. Deze brief verkent welke mogelijkheden daartoe bestaan. Voor de brief is gebruik gemaakt van diverse rapporten en van diverse gesprekken en workshops met vertegenwoordigers van bedrijven, consumenten en wetenschap.

Deze brief richt zich op het gebruik van big data en profilering in de private sector. Het gebruik van big data in de publieke sector, meer in het bijzonder in het domein van de veiligheid, zal aan bod komen in een advies van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid over het thema “big data, veiligheid en privacy”. Dit advies is gevraagd door de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en wordt medio 2015 verwacht.

Lees meer over de brief hier.

WK

]]>
Thu, 20 Nov 2014 12:10:53 +0100 Regering werkt aan Big Data visie http://executive-people.nl/item/519937/regering-werkt-aan-big-data-visie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nederland is koploper in de Europese digitale-infrastructuursector http://executive-people.nl/item/519934/nederland-is-koploper-in-de-europese-digitale-infrastructuursector.html Nederland is een koploper in de Europese digitale-infrastructuursector. Bovendien draagt de Nederlandse digitale infrastructuur significant bij aan onze internet-­economie die op zijn beurt weer zorgt voor groei in werkgelegenheid. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Deloitte, in opdracht van AMS-IX, DHPA, ECP, SIDN, NBIP, Nederland ICT, NLnet en Rabobank.

Het onderzoek richt zich specifiek op de internet exchange, datacenter housing en hosting sector die – samen met telecommunicatie – de digitale infrastructuur vormen. Uit het onderzoek van Deloitte naar deze sector in 2013 bleek al dat Nederland beschikt over een sterke digitale infrastructuur, die in het licht van de snelle groei van het wereldwijde internet moet worden beschouwd als Nederlands derde mainport.

Het belang van onze digitale infrastructuur wordt steeds groter. De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) blijft 's werelds grootste internet exchange. Alleen al in de laatste twaalf maanden groeide het internetverkeer van deze internet exchange met maar liefst dertig procent. De regio Amsterdam behoudt ook zijn positie als één van Europa’s belangrijkste hotspots voor co-locatie (datacenters) met een jaarlijkse groei van ruim zes procent. In Europa behaalt Nederland tevens een sterke tweede plaats als het gaat om hosting-diensten.

Impact op de Nederlandse economie

De housing en hosting sector binnen de Nederlandse digitale infrastructuur is een kapitaalintensieve sector met een jaarlijkse omzet van 1,18 miljard euro en investeringen van 380 miljoen euro. Er werken in deze sector ongeveer 7.600 mensen. Circa 11.700 banen komen voort uit de sectoren die direct betrokken zijn, zoals bouw en toeleveranciers, en uit bestedingen van werknemers. De werkgelegenheid groeit met circa acht procent per jaar.

Fundament

De omvang van de werkgelegenheid in de digitale-infrastructuursector zelf is niet torenhoog, maar werkt wel sterk door in de veel bredere digitale economie en samenleving, zo blijkt uit het onderzoek. De digitale infrastructuur is een onderdeel van het hele ecosysteem en daarmee één van de ‘drivers’ voor de internet-economie. De Nederlandse internet-economie wordt geschat op 5,3 procent van het BBP en groeit jaarlijks met negen procent. Het onderzoek wijst uit dat de aanwezigheid van een sterke digitale infrastructuur een belangrijke aanjager is voor de werkgelegenheid in e-commerce en cloud-diensten.

"In theorie zou een vrije internet-economie zich ook los van de lokale datacenters en hosting kunnen ontwikkelen, omdat internetdiensten ook in andere landen kunnen worden gehost", zegt Michiel Steltman, directeur van de DHPA. "Maar ons onderzoek toont juist aan dat er een sterke correlatie is tussen de groei van de lokale internet-economie en de aanwezigheid van een sterke nationale digitale-infrastructuursector." Steltman legt uit dat dit te maken heeft met een 3-tal effecten die elkaar onderling versterken: de online sector en de digitale-infrastructuursector profiteren beide van dezelfde onderliggende groeifactoren. Vraag-effect: groei in de internet-economie veroorzaakt een groei in de vraag naar digitale infrastructuur. Aanbod-effect: de aanwezigheid van een sterke digitale infrastructuur trekt vervolgens weer aanbieders aan van online producten en diensten naar Nederland. Het onderzoek wijst daarmee uit dat een sterke digitale infrastructuur bijdraagt aan groei van de digitale economie als geheel. Landen met een sterke digitale-infrastructuursector hebben meer economisch voordeel door de resulterende innovaties en productiviteitsgroei.

Aanbevelingen

De onderzoekers formuleren zes aanbevelingen om de sterke positie van Nederland te behouden, verder te benutten en de economische groei te stimuleren:

Ondersteun investeringen en ontwikkelingen in de digitale infrastructuur. Een rem op investeringen en blokkades in de vorm van extra nationale of Europese wet- en regelgeving heeft negatieve invloed op economische groei, omdat de sector een directe aanjager is voor de internet-economie en de digitale samenleving.

Zorg voor stimulerende maatregelen voor het gehele online ecosysteem. Stimuleer niet alleen de groei in digitale infrastructuur, maar ook de direct daaraan gerelateerde sectoren want deze versterken elkaar.
Stimuleer in het bijzonder innovaties die afhankelijk zijn van de Nederlandse digitale infrastructuur. Groeikansen zijn te vinden in e-commerce, online diensten en door het stimuleren van cloud-innovaties bij Nederlandse bedrijven.

Stimuleer de keuze voor Nederland als vestigingsland voor multinationals die digitale diensten aanbieden. De internationale concurrentie is sterk en de digitale infrastructuur wordt voor bedrijven steeds belangrijker voor hun online activiteiten. Door het aantrekken van buitenlandse bedrijven die intensief gebruik maken van onze digitale faciliteiten, kan het Nederlandse online ecosysteem worden versterkt.
Moderniseer de kaders voor wet- en regelgeving, gebaseerd op een bredere visie. De omvang en groei van de digitale economie verlangt moderne en eigen kaders, hetgeen onnodige wet- en regelgeving kan voorkomen.

Zorg voor betere aansluiting van onderwijs op de behoeften uit de markt. De snelle groei van de digitale economie en de impact die deze heeft op onze gehele samenleving, vereist een proactieve aanpak om de broodnodige digitale vaardigheden in alle aspecten van het onderwijs terug te laten komen.

WK

]]>
Thu, 20 Nov 2014 11:45:05 +0100 Nederland is koploper in de Europese digitale-infrastructuursector http://executive-people.nl/item/519934/nederland-is-koploper-in-de-europese-digitale-infrastructuursector.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Digitale Infrastructuur Nederland wordt aanspreekpunt voor de Nederlandse ... http://executive-people.nl/item/519933/digitale-infrastructuur-nederland-wordt-aanspreekpunt-voor-de-nederlandse-digitale-infrastructuursector.html De nieuwe stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) is de nieuwe spreekbuis van- en het aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector. Het initiatief is een samenwerking tussen AMS-IX, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN en SURFnet. DINL moet de economische groei in Nederland stimuleren door de online economie veilig en betrouwbaar te faciliteren.

De Nederlandse digitale-infrastructuursector vormt het hart van de Nederlandse online economie en speelt een sleutelrol in het wereldwijde internet. Met een omzet van ongeveer 1,18 miljard euro, directe- en afgeleide werkgelegenheid van zo’n 20.000 banen binnen honderden bedrijven, een groei van ongeveer 9% per jaar en een bijdrage van meer dan 5% aan het bruto nationaal product is de sector een drijfveer voor de Nederlandse economische groei.

Aanbieders van digitale infrastructuur verbinden
DINL verbindt de aanbieders van digitale infrastructuur in Nederland. Het gaat hierbij om datacenters, de hosting en cloud computing industrie, telecom voor de digitale-infrastructuursector en internetconnectiviteit. Ook is er ruimte voor stichtingen en verenigingen die de sector faciliteren. Naast het voorlichten van de overheid, media en het bedrijfsleven zal DINL bijdragen aan thema's en discussies rond de groei van de online economie. Denk hierbij aan thema’s als onderwijs, informatieveiligheid en de bestrijding van cybercrime. Het bestuur van de nieuw opgerichte stichting bestaat uit de vertegenwoordigers van de zes aangesloten organisaties. De directie wordt gevoerd door de heer M. (Michiel) Steltman van de DHPA.

Michiel Steltman, Directeur van DINL: “Uit het recent door Deloitte uitgevoerde onderzoek naar de rol en betekenis van Nederlandse digitale infrastructuur blijkt dat deze snel groeiende sector een frontrunner is in Europa en grote kansen biedt voor economische groei en innovatie. Een herkenbaar aanspreekpunt voor die sector is daarom essentieel. Zo kunnen we helderheid brengen in tal van thema’s en ontwikkelingen rondom het internet en inhoudelijk bijdragen aan groei en innovaties die gebaseerd zijn op digitale infrastructuur.”

Aansluiten bij DINL
DINL verwacht dat andere organisaties in 2015 zich zullen aansluiten bij het initiatief. De stichting zoekt actief de samenwerking met andere stakeholders in de sector.

]]>
Thu, 20 Nov 2014 11:25:45 +0100 Digitale Infrastructuur Nederland wordt aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector http://executive-people.nl/item/519933/digitale-infrastructuur-nederland-wordt-aanspreekpunt-voor-de-nederlandse-digitale-infrastructuursector.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Vivek Kundra: 'Dicht de innovatiekloof' (deel 2) http://executive-people.nl/item/519918/vivek-kundra-dicht-de-innovatiekloof-deel.html 'Ik voel me als een kind in een snoepwinkel', zo beschrijft Vivek Kundra zijn aanstelling als Executive Vice President bij salesforce.com. De digitale disruptie waar hij als CIO van de Verenigde Staten z'n grote voorstander van was kan hij in het kader van de Digitale Transformatie bij salesforce verder vorm geven. Executive people sprak exclusief met hem in Amsterdam over zijn ervaringen als Amerikaanse CIO en zijn plannen bij salesforce.com. Het interview wordt afgenomen door Frits Bussemaker van CIONET.

 

]]>
Thu, 20 Nov 2014 08:13:10 +0100 Vivek Kundra: 'Dicht de innovatiekloof' (deel 2) http://executive-people.nl/item/519918/vivek-kundra-dicht-de-innovatiekloof-deel.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Vivek Kundra: 'Dashboard bespaarde drie miljard dollar´ (deel 1) http://executive-people.nl/item/519917/vivek-kundra-dashboard-bespaarde-drie-miljard-dollara-acute-deel.html Na zijn aanstelling als CIO van de Verenigde Staten werd hij onder zijn collega´s even public enemy number one. Het dashboard dat Vivek Kundra introduceerde voor IT-projecten was echter zeer succesvol, en leidde tot een besparing van drie miljard dollar. Deze week was hij even in Nederland in zijn nieuwe functie als Executive Vice President bij salesforce.com. Executive People sprak exclusief met hem in Amsterdam over zijn ervaringen als Amerikaanse CIO en zijn plannen bij salesforce.com. Het interview wordt afgenomen door Frits Bussemaker van CIONET.

 

]]>
Thu, 20 Nov 2014 08:10:30 +0100 Vivek Kundra: 'Dashboard bespaarde drie miljard dollar´ (deel 1) http://executive-people.nl/item/519917/vivek-kundra-dashboard-bespaarde-drie-miljard-dollara-acute-deel.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kleine organisaties zijn eerder digitaal volwassen dan grotere organisaties http://executive-people.nl/item/519907/kleine-organisaties-zijn-eerder-digitaal-volwassen-dan-grotere-organisaties.html Kleine organisaties in Europa zijn naar verwachting eerder digitaal volwassen dan grotere organisaties. Dit blijkt uit recent onderzoek dat door Coleman Parkes in opdracht van Ricoh* is uitgevoerd.

Organisaties die digitaal volwassen zijn, zetten geavanceerde tools in om de organisatie aan te sturen, omarmen technologie en gebruiken technologie voor het (digitaal) inrichten van hun werkprocessen. Kleine organisaties beschouwen digitale volwassenheid als de ultieme kans om zich te onderscheiden in de markt ten opzichte van grotere concurrenten. Een ruime meerderheid van de kleine organisaties tot 100 medewerkers (79%) zegt dan ook te profiteren van een implementatievoordeel, omdat ze hun processen vele malen sneller kunnen optimaliseren dan grotere organisaties. Daarnaast is 64% van mening dat ze nieuwe technologie sneller begrijpen, inzetten en ervan profiteren. 

Dankzij aanpassingsvermogen en alertheid lijken kleine organisaties zich in een ideale positie te bevinden om snel digitaal volwassen te worden. Toch blijkt uit het onderzoek dat zij zich minder bewust zijn van alle voordelen. Hoewel 39% van de kleine organisaties ervan overtuigd is dat binnen twee jaar digitale transformatie wordt omgezet in digitale volwassenheid, denkt 27% dat dit ze niet zal helpen om de winst te verhogen. Daarnaast verwacht 23% van de kleine organisaties dat digitale volwassenheid geen enkele invloed op de winstgevendheid zal hebben, vergeleken met 11% van de grote organisaties. 

Het onderzoek laat zien dat grote organisaties een positievere kijk hebben op de voordelen van digitale volwassenheid. De meest genoemde voordelen zijn:
•    Eenvoudigere toegang tot informatie (93%)
•    Verbeterde bedrijfsprocessen (90%)
•    Toegenomen concurrentiekracht (86%).

Ondanks het feit dat kleinere organisaties de impact van digitale volwassenheid op de concurrentiekracht en de winst minder positief inschatten, zagen ook zij voordelen: 
•    Eenvoudigere toegang tot informatie (79%)
•    Verbeterde bedrijfsprocessen (79%)
•    Efficiënter werken (74%).

Herman Keijsers, Director IT & Outsourcing Services bij Ricoh Nederland: “Hoewel in het verleden met name kleinere organisaties digitale technologie inzetten om klantenbinding en sales te verbeteren, zien we dat de grotere organisaties daar nu terrein winnen. Grotere organisaties beschikken namelijk over de middelen om de innovaties van kleinere organisaties over te nemen en te verbeteren. Dankzij hun schaalgrootte kunnen ze activiteiten, klantenservice en daarmee hun winst eenvoudiger optimaliseren."

Het onderzoek laat zien dat strategie en focus waarschijnlijk het verschil veroorzaken in de houding van kleine en grote organisaties ten opzichte van de financiële voordelen van digitale volwassenheid. Bij 66% van de ondervraagden bij grotere organisaties is sprake van een senior medewerker die zich volledig kan focussen op dit onderwerp, tegen 53% bij kleinere organisaties. 81% heeft daarbij een helder beeld van hoe dit doel kan worden bereikt, bij kleinere organisaties is dit 71%. 

Ondanks de verschillen, zijn zowel kleine als grote organisaties van mening dat ze bij het realiseren van digitale volwassenheid ondersteuning nodig hebben. Ruim de helft van alle kleine (53%) en grote (59%) organisaties schakelt externe leveranciers in. Men verwacht dat dit aantal nog verder zal toenemen. 

Keijsers legt uit: “Om de toegenomen concurrentie het hoofd te kunnen bieden en om het enthousiasme voor digitale initiatieven binnen de organisatie te bevorderen, hebben kleinere organisaties senior leiderschap nodig. Externe partnerships, het opleiden van medewerkers en het werven van nieuw personeel spelen ook een belangrijke rol in deze mix. Zodra een kleine organisatie een digitale strategie voor alle bedrijfsprocessen, inclusief de back-end operations en klantenservice aan de voorkant, heeft opgesteld, zullen ze ook een positievere kijk krijgen op hoe dit de groei van de organisatie kan stimuleren.”

Ga voor meer informatie over kleine en grote organisaties op weg naar digitale volwassenheid naar www.ricoh.nl/thoughtleadership.

]]>
Thu, 20 Nov 2014 07:38:15 +0100 Kleine organisaties zijn eerder digitaal volwassen dan grotere organisaties http://executive-people.nl/item/519907/kleine-organisaties-zijn-eerder-digitaal-volwassen-dan-grotere-organisaties.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Maître Paul kiest voor de Private Cloud van myBrand http://executive-people.nl/item/519839/maa-reg-tre-paul-kiest-voor-de-private-cloud-van-mybrand.html Industriële banketbakker Maître Paul kiest voor de Private Cloud dienstverlening van SAP-dienstverlener myBrand. De bakker wil hierdoor de kwaliteit van haar IT-voorzieningen verbeteren, zonder opnieuw te hoeven investeren in de infrastructuur.
 
Het traject bestond uit twee fases: in de eerste fase heeft myBrand de verantwoordelijkheid genomen voor de beschikbaarheid en het functioneren van het bestaande IT-landschap. Deze fase heeft in totaal twee weken in beslag genomen.

De tweede fase is in september afgerond: de migratie naar de myBrand Private Cloud. De verouderde servers bij Maître Paul zijn vervangen door moderne servers. Deze worden met behulp van een monitoringssysteem in de gaten gehouden. Indien noodzakelijk kan worden uitgeweken naar een tweede datacenter.

 

]]>
Thu, 20 Nov 2014 07:10:39 +0100 Maître Paul kiest voor de Private Cloud van myBrand http://executive-people.nl/item/519839/maa-reg-tre-paul-kiest-voor-de-private-cloud-van-mybrand.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
CIO’s hebben moeite waarde te halen uit informatie http://executive-people.nl/item/519815/cioa-s-hebben-moeite-waarde-te-halen-uit-informatie.html Ruim de helft van de Nederlandse CIO’s geeft aan moeite te hebben waarde te halen uit informatie. Vooral de wijze waarop IT wordt benaderd speelt hierbij een belangrijke rol. CIO’s zouden bedrijfsdoelen dan ook meer in lijn moeten brengen met de technologische mogelijkheden en data benutten om de groei van het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren.

Dit blijkt uit onderzoek van Hitachi Data Systems Corporation (HDS). Het onderzoek is uitgevoerd door marktonderzoeker Vanson Bourne. “Nederlandse organisaties kunnen hun groei versnellen en concurrentievoordeel behalen door IT in lijn te brengen met de bedrijfsstrategie,” zegt Frederik Schröder, Country Manager Nederland voor Hitachi Data Systems. “Organisaties die dit doen gebruiken technologie als een strategisch bedrijfsmiddel, dat hen helpt om informatie te achterhalen en te benutten waardoor zij concurrerender kunnen zijn. Organisaties die kiezen voor een ‘ business-defined IT’ aanpak voor informatie en verder gaan dan het voornaamste en aanvankelijk bedoelde gebruik van IT, zullen voorop lopen met innovatie.”

‘Informatie kan tot transformatie leiden’
“Informatie kan binnen het bedrijf een kracht zijn die zorgt voor transformatie, als beslissers in staat zijn om te bepalen wat die kracht moet doen. Informatie is het DNA van elke organisatie en er komt een dag dat die een plaats krijgt op de balans,” vervolgt Schröder. “Door de relatie tussen business management en IT opnieuw op elkaar af te stemmen en gebruik te maken van een enorme schat aan bedrijfsinformatie, kunnen organisaties snel een voorsprong nemen op hun grootste concurrenten én er zeker van zijn dat zij voldoen aan wet- en regelgeving.”

96% van de CIO’s geeft aan dat de traditionele benadering van IT voor het opslaan en beheren van informatie bedrijven verhindert om inzichten uit data te benutten voor groei. Van degenen die geloven dat IT de groeiambities van hun organisaties niet kan ondersteunen, denkt de helft van de CIO’s dat de voornaamste reden daarvoor is dat organisaties niet beschikken over de middelen en de infrastructuur om waarde uit hun informatie te halen. Nog eens 36% zegt dat informatie traditioneel werd opgeslagen in afzonderlijke systemen en in uiteenlopende formaten, waardoor die gegevens niet direct klaar zijn om er waarde uit te halen.

Informatie halen uit data
48% van de Nederlandse blijven blijkt niet actief bezig te zijn met het halen van informatie uit hun data. 33% heeft ook geen plannen om dit te gaan doen. 54% van de CIO’s zou graag willen dat hun organisatie investeert in big data analyse om inzichten te verkrijgen die de bedrijfsgroei kunnen stimuleren. 98% van de CIO’s gelooft in meer of mindere mate dat IT meer zou kunnen doem om het business management te ondersteunen bij het benutten van data om groei te stimuleren.

Als we kijken naar rendement geeft 70% er niet op te vertrouwen dat mensen binnen het bedrijf over de benodigde vaardigheden beschikken om actie te ondernemen op basis van inzichten die uit bedrijfsinformatie worden verkregen. 8% denkt voldoende toegang te hebben tot het bedrijfsmanagement van hun organisatie om een effectieve IT-strategie voor het stimuleren van groei te ontwikkelen en uit te voeren. Nog geen 10% stelt dat de organisatie genoeg doet om te innoveren met informatie.

Verdrinken in data
Alle ondervraagde CIO’s (100%) vinden dat hun organisatie min of meer verdrinkt in data. 98% van de CIO’s is van mening dat niets doen met onbenutte bedrijfsinformatie zal leiden tot kwesties rond wet- en regelgeving. Nog eens 64% denkt dat er serieuze risico’s te vinden zijn in de data die opgeslagen en toegankelijk zijn. 86% van de CIO’s maakt zich ook zorgen of de bestaande policies voor databescherming overweg kunnen met big data analyse.

]]>
Wed, 19 Nov 2014 15:47:08 +0100 CIO’s hebben moeite waarde te halen uit informatie http://executive-people.nl/item/519815/cioa-s-hebben-moeite-waarde-te-halen-uit-informatie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
25e ICT Haalbaarheidstoets uitgebreid gevierd met CIO Dion Kotteman http://executive-people.nl/item/519908/e-ict-haalbaarheidstoets-uitgebreid-gevierd-met-cio-dion-kotteman.html Op 14 november 2014 is met de 25e ICT Haalbaarheidstoets een mijlpaal bereikt. Rijks CIO Dion Kotteman benadrukte bij de start van de workshop in het kader van de toets voor Rijksportaal 2, hoe belangrijk het is dat gebruik wordt gemaakt van kennis van de markt voorafgaand aan een eventueel aanbestedingstraject.

De ICT Haalbaarheidstoets is een belangrijk instrument in het kader van de iDialoog van de Rijksoverheid en Nederland ICT. Het belang van dit instrument wordt onderstreept door de aanbeveling van de commissie Elias om vaker en in meer gevallen gebruik te maken van de ICT Haalbaarheidstoets.

Nederland ICT beklemtoonde het bijzondere karakter van de toets waarbij marktpartijen in een pre-competitief stadium hun kennis delen met de overheid. De ervaring leert dat de opdrachtgever goed luistert en de kennis gebruikt in het aanbestedingstraject.

Recent hebben er diverse toetsen plaatsgevonden. Het gaat daarbij om ICT Haalbaarheidstoetsen voor het ZBJ project van de Dienst Justitiële Inrichtingen (ministerie van Veiligheid van Justitie), een dubbele toets voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de lopende toets voor het Rijksportaal 2. De toets heeft zijn nut ruimschoots bewezen in de praktijk. Vandaar dat marktpartijen bereid zijn om experts te leveren. De markt is erbij gebaat de overheid te helpen bij succesvolle projecten en aanbestedingen. Nederland ICT en facilitator PBLQ/HEC hebben met de gestandaardiseerde toets een heel krachtig en succesvol instrument ontwikkeld, zo meent Nederland ICT.

WK

]]>
Wed, 19 Nov 2014 15:43:39 +0100 25e ICT Haalbaarheidstoets uitgebreid gevierd met CIO Dion Kotteman http://executive-people.nl/item/519908/e-ict-haalbaarheidstoets-uitgebreid-gevierd-met-cio-dion-kotteman.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Zes vragen over back-ups die iedere IT-manager zich moet stellen http://executive-people.nl/item/519905/zes-vragen-over-back-ups-die-iedere-it-manager-zich-moet-stellen.html Elke organisatie is sterk afhankelijk van de juiste data. Zonder data staat een organisatie stil. Niettemin zijn back-up en restore bij veel organisaties een ondergeschoven kind. Iedereen is het erover eens dat back-up noodzakelijk is, maar daar blijft het dan vaak bij. Totdat het misgaat, data corrupt raakt of verloren gaat. Dan pas wordt echt duidelijk hoe belangrijk een betrouwbare back-up is.

Proact, Europa’s grootste storagecentrische datacenterinfrastructuur-integrator en cloud-enabler, zet op een rij wat iedere IT-manager over back-up zou moeten weten.

1. Wat moeten we eigenlijk back-uppen?
Zomaar lukraak alles back-uppen wat de organisatie aan data creëert, klinkt aantrekkelijk en overzichtelijk, maar is het dat ook echt? Het is verstandiger om goed te analyseren wat wel en wat niet geback-upt hoeft te worden. Zo zijn kosten van bandbreedte en opslagmedia behoorlijk te verlagen.

2. Hoe vaak moeten we een back-up maken en wat is het beste moment?
Deze vraag zal elke organisatie anders beantwoorden. Waar het om gaat, is dat een organisatie grondig analyseert hoeveel data er dagelijks verandert en dan bepaalt hoe belangrijk die data is voor de bedrijfsprocessen.

3. Welke media gebruiken we voor opslag?
Data is op verschillende typen media op te slaan met elk hun eigen voor- en nadelen en verschillende prijskaarten. Van het snelle maar kostbare Flash tot en met de kosteneffectieve tape. Ook hier biedt een analyse van de data, en vooral van de gewenste beschikbaarheid een antwoord op deze vraag.

4. Hoe lang gaan we data bewaren?
Voor het bewaren van data gelden uiteraard de regels van de Archiefwet. Het kan daarnaast voor een organisatie interessant zijn om data langer te bewaren om bijvoorbeeld trends te identificeren of support op producten veilig te stellen.

5. Welke eisen stellen we aan de back-up en welke eisen stelt de business aan restore?
Zonder data ligt bijna elk bedrijf stil. Met slimme back-up- en restore-platforms is data snel te herstellen. Hoe snel hangt van veel factoren af. Het is raadzaam om die factoren goed in kaart te brengen. Dan is duidelijk wat de IT-afdeling de business op restore-gebied kan bieden.

6. Zijn we nog bij de tijd als het gaat om de manier waarop we data opslaan en bewaren?
Traditionele back-up maakt op dit moment plaats voor datamanagement. Dat komt door ontwikkelingen als de enorme datagroei die zich bij elke organisatie voordoet, en door trends als cloud computing. Het traditioneel back-uppen van data zal niet lang meer in zijn huidige vorm overleven.

Voor elke organisatie is data de brandstof voor zakendoen. Daarom moet databescherming hoog op de agenda staan. Daarbij zullen back-up en restore meer en meer plaats maken voor datamanagement waarbij het gaat om de complete levenscyclus van data: van back-up en restore tot en met archivering en eDiscovery.

Auteur: Ties Beekhuis, CTO van Proact

]]>
Wed, 19 Nov 2014 15:18:46 +0100 Zes vragen over back-ups die iedere IT-manager zich moet stellen http://executive-people.nl/item/519905/zes-vragen-over-back-ups-die-iedere-it-manager-zich-moet-stellen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Haal meer uit SAP technologie door te stroomlijnen en standaardiseren http://executive-people.nl/item/519903/haal-meer-uit-sap-technologie-door-te-stroomlijnen-en-standaardiseren.html Bijna 60 procent van de klanten denk dat ze hun SAP-applicaties en SAP HANA in-memory systemen beter kunnen benutten door ze te stroomlijnen en te simplificeren. Dit is nodig omdat klaten SAP technologie willen inzetten voor business processesen, IT operations, analytics & data, cloud en mobility. Dit staat in het Fujitsu KISS Report dat is gepresenteerd tijdens het Fujitsu Forum Munich 2014. Fujitsu heeft wereldwijd meer dan 8000 klanten die SAP software gebruiken.

Fujitsu vroeg enkele honderden IT-beslissers wereldwijd over het gebruik van SAP applicaties. 87 procent van de respondenten zeggen dat hun business eisen beter worden ondersteund als SAP-omgevingen meer gestandaardiseerd en gestroomlijnd worden. Bij interne processen kan dat onder andere met managed hosted en cloud services. Simplicatie is de basis voor meer grip op kosten, meer felxibiliteit en harmonisatie.

Lees meer informatie over het rapport hier: The Fujitsu KISS Report: ‘Keeping IT Simplified and Streamlined’ to maximize the business value of SAP Applications and SAP HANA.

Fujitsu publiceert begin 2015 een nieuw KISS Report met focus op SAP software en verwachtingen rond Big Data.

WK

]]>
Wed, 19 Nov 2014 14:48:26 +0100 Haal meer uit SAP technologie door te stroomlijnen en standaardiseren http://executive-people.nl/item/519903/haal-meer-uit-sap-technologie-door-te-stroomlijnen-en-standaardiseren.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Xerox stelt Sue Watts aan tot Executive Vice President van business en operations planning http://executive-people.nl/item/519836/xerox-stelt-sue-watts-aan-tot-executive-vice-president-van-business-en-operations-planning.html Xerox benoemt Sue Watts tot Executive Vice President van business en operations planning voor Xerox Services. Momenteel wordt 57% van Xerox’ omzet gegenereerd door de Services tak. Dit aandeel moet in 2017 zijn gestegen tot twee derde.

Voorheen werkte Watts bij Capgemini als CEO voor de Amerikaanse outsourcingmarkt met wereldwijd 50.000 mensen in dienst, waarna ze doorgroeide als leidinggevende bij HR, delivery en transformatie bij Application Services. Voorafgaand aan haar periode bij Capgemini, was Watts bestuurder American Business bij Orange Business Services, een wereldwijde servicedienstverlener in IT en communicatie. Daarnaast is ze in verschillende seniorfuncties werkzaam geweest bij de wereldwijde IT- dienstverlener Unisys, waaronder als Vice President en Managing Partner van zowel World Strategic Planning en Global Outsourcing. Sue Watts studeerde in 1984 af aan de Universiteit van Indiana en voltooide haar MBA aan de Universiteit van Notre Dame.

Robert Zapfel, President van Xerox Services Business: “Sue is een veteraan in onze industrie en heeft veel ervaring met het leiden van multinationals en organisatieveranderingsinitiatieven op het gebied van business process outsourcing (BPO), applicatiebeheer en -ontwikkeling en IT-outsourcing (ITO). Als Executive Vice President gaat ze de ontwikkeling van het Xerox-aanbod verbeteren en de strategie vormgeven. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze actief gaat bijdragen om topkwaliteit aan onze klanten te leveren en helpt de resultaten van Xerox naar een hoger niveau te tillen.”

]]>
Wed, 19 Nov 2014 13:32:02 +0100 Xerox stelt Sue Watts aan tot Executive Vice President van business en operations planning http://executive-people.nl/item/519836/xerox-stelt-sue-watts-aan-tot-executive-vice-president-van-business-en-operations-planning.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
’75% van de werknemers werkt op kantoor productiever dan thuis’ http://executive-people.nl/item/519793/a-van-de-werknemers-werkt-op-kantoor-productiever-dan-thuisa.html Thuiswerken is populair. Of dit echter de productiviteit altijd ten goede komt is maar de vraag. 75% van de werknemers blijkt thuis namelijk minder productief te werken dan op kantoor.

Onderzoek van Ricoh wijst uit dat slechts 25% van de Britse werknemers denkt thuis productiever te werken dan op de werkvloer. 9% denkt in andere kantoorpanden dan zijn eigen het productiefst te werken, terwijl 8% het meeste werk stelt te verzetten tijdens het reizen met bijvoorbeeld openbaar vervoer.

Gebrek aan geschikte technologie
Technologie speelt hierbij een belangrijke rol. 61% van de respondenten geeft aan soms thuis te werken. Van deze groep stelt 44% dat een gebrek aan geschikte technologie hun productiviteit in de weg staat. 22% stelt thuis aan de slag te zouden gaan als technologie van het bedrijf dit niet onmogelijk zou maken.

Werken onderweg is populair. 40% van de respondenten geeft aan onderweg van en naar werk bezig te zijn met zakelijke activiteiten. 20% van de werknemers die dit niet doet stelt met de juiste apparatuur bereid te zijn ook onderweg aan de slag te gaan. Respondenten zien vooral de smartphone (67%), cloud (59%), tablets (52%), videoconferencing (52%) en printmanagement (49%) als de belangrijkste ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat zij productiever kunnen werken.

Investeren in technologie
Investeren in technologie vindt het merendeel van de respondenten dan ook een goed plan. Vooral virtuele gebruikersprofielen (50%), online collaboratie tools (48%) en tablets (44%) worden door werknemers gezien als goede investeren. 53% van de respondenten hoopt daarnaast in de toekomst dankzij technologie niet meer te hoeven printen, terwijl 44% hoopt geen handgeschreven notities meer te hoeven maken.

]]>
Wed, 19 Nov 2014 13:11:08 +0100 ’75% van de werknemers werkt op kantoor productiever dan thuis’ http://executive-people.nl/item/519793/a-van-de-werknemers-werkt-op-kantoor-productiever-dan-thuisa.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
De ACM staat op de stoep. Waar richt het onderzoek zich op? http://executive-people.nl/item/519680/de-acm-staat-op-de-stoep-waar-richt-het-onderzoek-zich-op.html De ACM gaat op zoek naar overtredingen van de Mededingingswet. De Mededingingswet heeft als uitgangspunt dat de efficiënte, welvaartscheppende “markt” zelf haar werk doet. Bedrijven moeten op die markt als aanbieders of afnemers met elkaar concurreren, zonder onderlinge afspraken te maken of marktgedrag af te stemmen. Afspraken en afstemmingen leiden tot inefficiënte markten en daarmee tot welvaartsverlies, zo is de gedachte.

De meest voorkomende overtredingen van de Mededingingswet hier op een rijtje:

  • Afspraak/afstemmen met concurrenten over te hanteren of te accepteren prijzen/leveringsvoorwaarden/soorten/kwaliteiten/eigenschappen van goederen of diensten
  • Afspraak/afstemming van kortingen, bandbreedtes van prijzen en marges
  • Afspraak/afstemmen met concurrenten over een verdeling (“specialisatie”) van een product/dienstenmarkt of een territoriale markt; afspraken om “van elkaars klanten af te blijven”
  • Afspraken binnen de brancheorganisatie met bovenstaande kenmerken
  • Samen met concurrenten onderhandelen over tarieven en voorwaarden voor (potentiële) opdrachtgevers
  • In overleg met concurrenten niet inschrijven op een aanbesteding (boycot); “prijs lenen”, schijnbieden, overbieden, “biedonderdrukking”/terugtrekken, rotatiemethodieken (“deze keer jij, volgende keer ik”)
  • Met concurrenten uitwisselen van concurrentiegevoelige bedrijfsvertrouwelijke informatie, zoals informatie over toekomstige prijzen, condities, commerciële strategie.

Het is aan de ACM om te bewijzen of uw onderneming betrokken is geweest bij dit soort gedragingen. De ACM mag enkel een inval doen als er een concrete verdenking is dat uw onderneming een overtreding heeft begaan. Dit betekent echter niet dat ieder bedrijfsbezoek daadwerkelijk leidt tot een boetebesluit. Belangrijk is om tijdens en na een bedrijfsbezoek bijstand te vragen aan een mededingingsspecialist, zodat u snel weet waar uw onderneming van verdacht wordt en u uw eigen positie in de procedure kunt bepalen.

Auteur: Rob Ludding, Maasdam Broers Fischer advocaten 

]]>
Wed, 19 Nov 2014 12:59:02 +0100 De ACM staat op de stoep. Waar richt het onderzoek zich op? http://executive-people.nl/item/519680/de-acm-staat-op-de-stoep-waar-richt-het-onderzoek-zich-op.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Hoeveelheid B2B-aankopen blijft toenemen http://executive-people.nl/item/519835/hoeveelheid-bb-aankopen-blijft-toenemen.html Het aantal online business-to-business-aankopen (B2B) neemt verder toe. 52% van de zakelijke kopers verwacht dat zij binnen drie jaar ten minste de helft van hun inkopen online zal doen. B2B-leveranciers spelen hierop in met een uitbreiding van hun e-commerceplatforms en hun omni-channelmogelijkheden.

Dit blijkt uit “Building The B2B Omni-Channel Commerce Platform Of The Future”, een onderzoek dat door Forrester Consulting in opdracht van Accenture en hybris is gehouden in Noord-Amerika, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. B2B-inkopers verwachten dat hun manier van inkopen zal worden beïnvloed door het koopgedrag van consumenten. Bijna de helft van alle zakelijke kopers (49 procent) geeft er nu al de voorkeur aan om de websites die zij gebruiken voor persoonlijke aankopen ook te gebruiken voor werkgerelateerde aankopen. Uit het onderzoek blijkt dan ook dat 83 procent van de ondervraagde B2B-leveranciers bezig is met het implementeren of upgraden van zijn e-commerce suite of die binnen zes maanden wil uitbreiden.

Hoge verwachtingen
“Zakelijke kopers hebben hoge verwachtingen van online aankopen”, zegt Brigid Fyr, algemeen directeur omni-channel commerce Noord-Amerika van Accenture Interactive, onderdeel van Accenture Digital. “Drie op de vier kopers zegt opnieuw te zullen kopen van een leverancier die een gebruiksvriendelijke website heeft. Voor verkopers zijn er daardoor grote groeimogelijkheden als zij het koopproces even gemakkelijk maken als het online bestellen van een boek of het downloaden van muziek op een smartphone.”

De meeste zakelijke kopers (60%) vinden een krachtige zoekfunctie op de website één van de belangrijkste aspecten in het verkoopproces. Op de tweede en derde plaats worden waarderingscijfers en beoordelingen van producten en diensten (58%) genoemd en betere persoonlijke aanbevelingen op de website van producten of diensten (50%). Bijna zeven op de tien zakelijke kopers (69%) geeft de voorkeur aan directe, online betaalmethoden, zoals betalen met creditcard of via betaalsystemen, boven inkooporders en facturen.

Leveranciers spelen hierop in
Leveranciers blijken hier massaal gehoor aan te geven. In de komende achttien maanden wil bijna de helft (48%) de zoekfunctie op zijn website verbeteren en vier van de tien leveranciers (42%) wil meer persoonlijke aanbevelingen van producten of diensten voor zijn zakelijke klanten op de website plaatsen. Bij 86% van de B2B-verkopers kunnen klanten al betalen met een creditcard of betaalpas en bij 79% kan gebruik worden gemaakt van online betaaldiensten.

Tweederde van de B2B-leveranciers (66%) vertaalt de toegenomen verwachtingen van de klant in investeringen in omni-channeltechnologie, zoals het implementeren of upgraden van e-commerceplatforms en mobiele diensten. 83% van de B2B-ondernemingen vindt dat een omni-channelstrategie essentieel is om als bedrijf op de lange termijn succesvol te zijn en meer omzet en winst te behalen. Daarnaast vindt 85% dat investeringsbesluiten over technologie centraal moeten staan binnen de omni-channelstrategie.

Technologieën voor de toekomst
Het is opmerkelijk dat B2B-leveranciers nu ook verder kijken dan de bestaande e-commerce- en omni-channeloplossingen en zich richten op technologieën die belangrijk zijn voor de toekomst van hun bedrijf. Bijna tweederde van de verkopers (62%) noemt automatische prijsoptimalisatie als investering voor de toekomst en bijna de helft (49%) wil investeren in draagbare computersystemen in distributiecentra om de efficiency van de leveringsketen te vergroten.

“Leveranciers aan de zakelijke markt springen goed in op de veranderende kooppatronen”, zegt Brian Walker, Chief Strategy Officer van hybris. “Het is belangrijk om klanten op elk moment en tijdens alle contactmomenten een naadloze ervaring te kunnen bieden. Als een klant bijvoorbeeld een traject opstart achter zijn bureau, maar naar een vergadering moet, moet hij moeiteloos kunnen overschakelen op een ander apparaat om het proces af te ronden zonder al te veel gedoe over betaling, verzending of andere koopopties. Voor veel B2B-leveranciers vergt dit belangrijke aanpassingen op het gebied van integratie van back-end- en ordersystemen, callcenters en populaire sociale media.”

Uitdagingen
De grootste uitdagingen voor leveranciers blijken te liggen bij het verbeteren van klantgerichte kanalen op het gebied van organisatie en inrichting. 44% van de leveranciers ziet het integreren van de back-officetechnologie in alle kanalen als het grootste probleem bij het implementeren van een omni-channelbenadering. 42% noemt problemen bij het delen van klantengegevens en statistische gegevens binnen de organisatie, 40% beperkingen bij de distributiepartners, franchisenemers of grootafnemers en 36% conflicten tussen channelorganisaties. Uit een B2C-onderzoek (business-to-consumer) van Accenture en hybris blijkt dat deze uitkomsten vergelijkbaar zijn met de uitdagingen die door retailers worden genoemd bij het implementeren van omni-channelfunctionaliteiten.

“De moderne consument is digitaal vaardig en verwacht een relevante en naadloze omni-channelervaring van merken - zowel op als buiten kantoor”, zegt Bob Barr, die als algemeen directeur Noord-Amerika bij Accenture Interactive verantwoordelijk is voor digitale transformatie en toepassingen. “Voor bedrijven betekent dit dat zij niet alleen hun technologie op orde moeten hebben, maar ook dat zij zich binnen de cultuur en organisatie van hun bedrijf moeten richten op een optimaal aanbod aan de klant. Als B2B-bedrijven hun organisatie afstemmen op hun klant en naadloze digitale omni-channelervaringen aanbieden, is de kans groot dat klanten loyaal blijven.”

]]>
Wed, 19 Nov 2014 12:03:04 +0100 Hoeveelheid B2B-aankopen blijft toenemen http://executive-people.nl/item/519835/hoeveelheid-bb-aankopen-blijft-toenemen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
‘Vraag naar beveiligingsoplossingen voor BYOD groeit komende jaren hard’ http://executive-people.nl/item/519792/a-vraag-naar-beveiligingsoplossingen-voor-byod-groeit-komende-jaren-harda.html Bring Your Own Device (BYOD) is een populair onderwerp. Bedrijven die BYOD omarmen zullen echter ook aandacht moeten besteden aan beveiligen van persoonlijke apparatuur die verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk. Bedrijven geven hier dan ook steeds meer geld aan uit. De markt voor beveiligingsoplossingen gericht op BYOD maakt in de periode 2014-2019 dan ook een jaar-op-jaar groei van 35,23% door.

Dit blijkt uit het rapport Global BYOD Security Market 2015-2019 van ReportsnReports.com. Medewerkers die persoonlijke apparaten op het bedrijfsnetwerk gebruiken krijgen via deze apparaten ook toegang tot gevoelige bedrijfsinformatie. Tegelijkertijd gebruiken werknemers de apparaten echter ook in hun vrije tijd, waardoor bedrijven niet de garantie hebben dat werknemers altijd verstandig met beveiliging omspringen. Een oplossing om BYOD-apparaten goed te beveiligen is dan ook noodzakelijk.

Het onderzoeksbureau meldt dat steeds meer leveranciers van mobiele platformen kant-en-klare beveiligingsoplossingen aanbieden om grote bedrijven en overheidsinstellingen te helpen de potentiële risico’s van BYOD aan te pakken. ReportsnReports.com verwacht dat ook de vraag van kleine tot middelgrote bedrijven naar dit soort oplossingen de komende jaren flink gaat stijgen. De totale vraag naar beveiligingsoplossingen voor BYOD groeit hierdoor de komende jaar met een jaar-op-jaar groei van 35,23%.

]]>
Wed, 19 Nov 2014 10:30:47 +0100 ‘Vraag naar beveiligingsoplossingen voor BYOD groeit komende jaren hard’ http://executive-people.nl/item/519792/a-vraag-naar-beveiligingsoplossingen-voor-byod-groeit-komende-jaren-harda.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Ericsson Mobility Report: ’90 procent van de wereldbevolking heeft in 2020 een mobiele telefoon’ http://executive-people.nl/item/519850/ericsson-mobility-report-a-procent-van-de-wereldbevolking-heeft-in-een-mobiele-telefoona.html 90% van de wereldbevolking ouder dan zes jaar beschikt in 2020 over een mobiele telefoon. Het aantal smartphone-abonnementen wereldwijd komt naar verwachting boven de 6,1 miljard uit. Op dit moment ligt dat aantal nog op 2,7 miljard. India en China laten de grootste groei zien met 18 miljoen mobiele abonnementen en 12 miljoen internetaansluitingen in het derde kwartaal van 2014.

Dit blijkt uit het Ericsson Mobility Report. Uit het rapport komt tevens naar voren dat 65 tot 70% van alle verkochte telefoons, smartphones waren in het derde kwartaal van dit jaar. Vorig jaar was dat 55% in hetzelfde kwartaal. Ondanks deze groei, die een toevoeging voorspelt van 800 miljoen smartphone-abonnementen aan het einde van 2014, ziet het rapport nog meer dan genoeg ruimte voor groei in de sector. Smartphones zijn momenteel goed voor slechts 37% van alle mobiele telefoonabonnementen. Dat betekent dat veel gebruikers de overstap naar een toestel met meer features en internet nog moeten maken.

Video zorgt voor veel mobiel dataverkeer
Video blijft mobiele netwerken domineren. In 4G-netwerken vormt video momenteel 45-55% van het mobiele verkeer. Dit wordt grotendeels gedreven door het toegenomen gebruik van video streaming en verbeterde mobiele video-ervaring. Video is steeds vaker onderdeel van andere online toepassingen, zoals het nieuws en advertenties en van social media platformen.

De groei van video streaming is eveneens een resultaat van de toegang tot over-the-top (OTT) diensten en content, zoals aangeboden door YouTube. Apparaten die worden gebruikt om video te kijken evolueren daarnaast steeds verder. Grotere schermen zorgen voor een betere beeldkwaliteit van gestreamde video, wat ervoor zorgt dat video wordt gekeken op alle soorten apparaten en in grotere hoeveelheden, zowel thuis als onderweg. Ericsson schat in dat mobiel videoverkeer in 2020 is vertienvoudigd. Dit vormt dan ongeveer 55% van al het mobiele dataverkeer in 2020.

5G-abonnementen
5G zal naar verwachting commercieel worden ingezet in 2020. De adoptie van deze technologie zal sneller gaan dan die van 4G LTE zo is de voorspelling. Ook de adoptie van 4G was sneller dan die van 3G. Het verschil is dat, in aanvulling op de nieuwe radiotechnologieën, 5G ook geëvolueerde versies bevat van bestaande radiotoegang (zoals 3G en 4G), cloud en core-technologieën om te kunnen voorzien in de duizenden nieuwe manieren waarop mobiele technologie gebruikt gaat worden.

Ericsson lanceert de Traffic Exploration Tool, een tool waarmee maatwerkgrafieken en -tabellen uit het rapport kunnen worden gehaald. De informatie kan gefilterd worden op regio, type abonnement, technologie, verkeer en type device

]]>
Wed, 19 Nov 2014 10:15:07 +0100 Ericsson Mobility Report: ’90 procent van de wereldbevolking heeft in 2020 een mobiele telefoon’ http://executive-people.nl/item/519850/ericsson-mobility-report-a-procent-van-de-wereldbevolking-heeft-in-een-mobiele-telefoona.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Apple lanceert software development kit voor Apple Watch http://executive-people.nl/item/519831/apple-lanceert-software-development-kit-voor-apple-watch.html Apple lanceert de WatchKit, een reeks softwaretools waarmee ontwikkelaars nieuwe toepassingen kunnen bouwen voor Apple’s slimme horloge: de Apple Watch. Ontwikkelaars kunnen apps bouwen voor de Apple Watch, meldingen ontwikkelen waar gebruikers op kunnen ontwikkelen of Glances ontwerpen, waarmee gebruikers op het juiste moment de juiste informatie kunnen zien op de Apple Watch.

"Apple Watch is het persoonlijkste apparaat van Apple ooit. Met WatchKit beschikken de fantastische iOS-ontwikkelaars over alle tools die ze nodig hebben voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor dit unieke apparaat", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Met de iOS 8.2-bèta-SDK kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van WatchKit voor het ontwikkelen van baanbrekende nieuwe apps, Glances en meldingen die speciaal zijn ontworpen voor de Apple Watch-interface. Ook hebben ze de beschikking over nieuwe technologieën zoals Force Touch, Digital Crown en Taptic Engine."

Meldingen op de Apple Watch
Ontwikkelaars kunnen meldingen bouwen waarop de gebruiker direct vanaf de Apple Watch kunnen reageren. Met dit soort meldingen kunnen gebruikers bijvoorbeeld de lichten thuis uitdoen, snel vluchtgegevens opvragen op het vliegveld of een nieuwe route berekenen bij vertraging met de trein of bus. Met Glances krijgen gebruikers informatie onder ogen die zij belangrijk vinden, zoals nieuwsberichten, sportuitslagen, de status van het alarmsysteem of de volgende stap van een heerlijk recept.

"Sportfans willen graag actuele informatie die op hen is afgestemd. Met de ESPN-app voor Apple Watch kunnen we ze live op de hoogte houden van tussenstanden en informatie geven over hun favoriete teams", zegt John Kosner, executive vice president Digital and Print Media van ESPN. "In Glances krijgen fans foto's van livewedstrijden te zien. Als er op dat moment geen wedstrijd bezig is, zien ze bijvoorbeeld speelschema's of wedstrijduitslagen. Ook krijgen ze een melding als er gescoord wordt, of het laatste nieuws. Zo wordt het al snel een persoonlijke ervaring."

Instagram
"Met de Apple Watch-app kunnen we Instagram nog beter op de gebruiker afstemmen", zegt Kevin Systrom, medeoprichter en CEO van Instagram. "In de meldingen kun je direct foto's bekijken en erop reageren met een vind-ik-leuk of emoji. Bij Instagram news en in de watch list kun je de nieuwste foto's van je vrienden bekijken en nieuwe accounts volgen, en zie je een overzicht van je vind-ik-leuks en reacties."

"De American Airlines-app voor Apple Watch stuurt een herinnering zodra je moet vertrekken naar het vliegveld, stelt je op de hoogte als de gate wordt gewijzigd, geeft informatie als je tijdens je reis moet overstappen en stuurt een melding als het boarden is begonnen en je nog niet bij de gate bent", aldus John Gustafson, vice president Digital van American Airlines. "En tijdens de vlucht kunnen reizigers op een hoogte van 10 km opvragen waar ze zijn."

]]>
Wed, 19 Nov 2014 10:13:34 +0100 Apple lanceert software development kit voor Apple Watch http://executive-people.nl/item/519831/apple-lanceert-software-development-kit-voor-apple-watch.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Rapport Intel Security benoemt belangrijkste factoren in het voorkomen van data-inbraken http://executive-people.nl/item/519852/rapport-intel-security-benoemt-belangrijkste-factoren-in-het-voorkomen-van-data-inbraken.html McAfee, onderdeel van Intel Security, presenteert een nieuw rapport, genaamd When Minutes Count. Daaruit blijkt onder andere dat slechts een kwart van de organisaties vertrouwen heeft in het eigen vermogen om een aanval binnen enkele minuten te detecteren. Bijna de helft van organisaties denkt dat het dagen, weken of zelfs maanden kan duren voordat verdacht gedrag op het netwerk wordt gedetecteerd. Het rapport bekijkt in hoeverre organisaties in staat zijn om doelgerichte aanvallen te detecteren en af te slaan. Het rapport benoemt ook de acht belangrijkste aanvalsindicatoren (‘Indicators of Attack’) en onderzoekt wat de beste aanpak is om proactief te kunnen reageren bij incidenten. Verder wordt duidelijk hoeveel effectiever organisaties zijn wanneer ze aanvalsactiviteiten in real-time analyseren en beschikken over actuele informatie. Zo kunnen ze de ernst van dreigingen beter inschatten en zijn ze beter in staat om prioriteiten toe te kennen aan incidenten.

In het kader van dit rapport is er in opdracht van Intel Security een onderzoek uitgevoerd door Evalueserve. Uit dit onderzoek blijkt dat het merendeel van de organisaties betwijfelt dat ze in staat zijn om doelgerichte aanvallen tijdig af te slaan. Zelfs organisaties die zeer goed zijn voorbereid op dergelijke doelgerichte aanvallen, hebben tijd nodig om de grote aantallen beveiligingsmeldingen te analyseren. Dit draagt bij aan een gevoel van urgentie en wijst de behoefte aan creatieve benaderingen om aanvallen eerder te detecteren en effectiever tegen te gaan.

Enkele van de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek:
•    74% van de respondenten geeft aan dat doelgerichte aanvallen een primaire beveiligingszorg zijn voor hun organisatie.
•    58% van de organisaties heeft vorig jaar 10 of meer aanvallen onderzocht.
•    Slechts 24% van de organisaties heeft vertrouwen in het eigen vermogen om een aanval binnen enkele minuten te detecteren. Bijna de helft zegt dat het dagen, weken of zelfs maanden kan duren voordat verdacht gedrag op het netwerk wordt gedetecteerd.
•    78% van de organisaties die wel aanvallen binnen enkele minuten weet te detecteren, maakt gebruik van een proactief, real-time Security Information and Event Management (SIEM) -systeem.
•    De helft van de ondervraagde organisaties geeft aan weliswaar adequate tools en technologieën voor een snellere respons in huis te hebben, maar dat belangrijke aanvalsindicatoren niet worden gefilterd uit de berg beveiligingsmeldingen. Daardoor komt de last van het doorzoeken van dit enorme volume aan dreigingsinformatie terecht op de schouders van de IT-teams.

“Je kan alleen de overhand krijgen op aanvallers wanneer je de tijd terugdringt die verstrijkt voordat een aanval wordt gedetecteerd”, zegt Wim van Campen VP McAfee Noord- en Oost-Europa, onderdeel van Intel Security. “Wanneer het filteren van een enorme hoeveelheid beveiligingsmeldingen en aanvalsindicatoren kan worden vereenvoudigd via real-time analyses, krijg je beter en eerder inzicht in relevante events. Op basis daarvan kan je vervolgens sneller stappen nemen om aanvallen af te slaan.”

Omdat het erg belangrijk is om de belangrijkste indicatoren van een aanval snel te identificeren, heeft Intel Security een lijst van de acht meest voorkomende aanvalsactiviteiten opgesteld:

1.    Interne systemen communiceren met bekende kwaadaardige bestemmingen op het internet, of met een land waarmee de organisatie op dat moment helemaal geen zaken doet.
2.    Interne systemen communiceren met externe systemen via ongebruikelijke netwerkpoorten of via poorten die normaal gesproken niet bij het gebruikte protocol horen. Een voorbeeld is het verzenden van command shell (SSH) opdrachten via poort 80, een poort die normaal gesproken alleen voor webverkeer (HTTP) wordt gebruikt.
3.    Publiek toegankelijke systemen of systemen die in een ‘demilitarized zone’ (DMZ) zijn geplaatst, proberen te communiceren met interne systemen. Op deze manier proberen aanvallers via deze systemen van buiten naar binnen te komen en weer terug. Zo kan data naar buiten worden gebracht of zijn interne systemen op afstand toegankelijk. Hiermee wordt de beschermende waarde van een DMZ teniet gedaan.
4.    Malware-detectiemeldingen buiten de reguliere kantoortijden (bijvoorbeeld ’s nachts of in het weekend), kunnen een indicatie zijn van een besmet systeem.
5.    Netwerkscans door interne systemen die in korte tijd proberen te communiceren met meerdere andere systemen, kunnen een indicatie zijn dat een aanvaller zich binnen het netwerk aan het verplaatsen is.
6.    Meerdere beveiligingsmeldingen van hetzelfde systeem of meldingen van verschillende systemen binnen hetzelfde subnet in een periode van 24 uur, zoals meerdere mislukte pogingen om in te loggen.
7.    Nadat malware van een systeem is verwijderd, wordt het binnen enkele minuten opnieuw besmet. Dit soort herhaaldelijke malwarebesmettingen zijn een signaal dat er een rootkit of een persistente dreiging actief is.
8.    Een gebruikersaccount dat binnen enkele minuten vanaf meerdere regio’s op meerdere systemen probeert in te loggen, is een indicatie dat de logingegevens van deze gebruiker zijn gestolen, of dat deze gebruiker kwaad in de zin heeft.

“Real-time, geïntegreerde SIEM-technologieën zorgen ervoor dat er minder tijd verstrijkt tussen de detectie van een aanval en een proactieve respons. Dit is mogelijk door aanvalsindicatoren contextueel te analyseren en vervolgens automatisch – volgens vooraf gedefinieerde beleidsregels – maatregelen te laten nemen”, vervolgt Wim van Campen. “Wanneer organisaties in staat zijn om sneller aanvallen te detecteren en te reageren, en te leren van meldingen, zijn ze niet langer een prooi, maar worden ze de jager.”

]]>
Wed, 19 Nov 2014 09:58:56 +0100 Rapport Intel Security benoemt belangrijkste factoren in het voorkomen van data-inbraken http://executive-people.nl/item/519852/rapport-intel-security-benoemt-belangrijkste-factoren-in-het-voorkomen-van-data-inbraken.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Kabinet scherpt regels rond telecommunicatiegegevens aan http://executive-people.nl/item/519830/kabinet-scherpt-regels-rond-telecommunicatiegegevens-aan.html Het kabinet gaat de toegang tot telecommunicatiegegevens aan scherpen. De gegevens worden daarnaast voortaan beter beschermd. De bewaarplicht voor telecommunicatiegegevens blijft echter bestaan. Deze is volgens het kabinet onmisbaar voor de opsporing en vervolging van ernstige strafbare feiten.

Dit blijkt uit de kabinetsreactie op een uitspraak van het Europees Hof van Justitie. In die uitspraak, van april 2014, verklaarde het Hof de richtlijn dataretentie ongeldig. Deze richtlijn bevatte regels voor de lidstaten over dataretentie in verband met de bestrijding van zware misdaad. De uitspraak van het Hof betekent volgens het kabinet echter niet dat Nederlandse regels ongeldig zijn geworden. De Nederlandse wetgeving is rechtsgeldig tot stand gekomen, op basis van de daarvoor geldende procedures.

Wetsvoorstel
Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie stuurde het kabinetsstandpunt vandaag naar de Tweede Kamer. Tegelijkertijd vraagt de bewindsman aan verschillende instanties advies uit te brengen over een wetsvoorstel dat de gewenste wijzigingen realiseert. Het doel van de wetswijziging is Nederlandse wetgeving in overeenstemming te brengen met de uitspraak van het Hof, waar het gaat om de persoonlijke levenssfeer van burgers en de beveiliging van persoonsgegevens.

Het kabinet kiest ervoor de toegang tot bewaarde gegevens aan te scherpen om de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van burgers te verbeteren. Telecomgegevens kunnen voortaan alleen nog gedurende de volle bewaartermijn van twaalf maanden worden geraadpleegd in geval van een ernstig misdrijf waar een celstraf van acht jaar of meer op staat. Denk hierbij aan mensenhandel. Bij delicten met een straf lager dan acht jaar en waarvoor voorlopige hechtenis mogelijk is, kunnen de telefoniegegevens zes maanden bekeken worden. Nu is dat nog twaalf maanden. De regels voor toegang tot internetgegevens blijven hetzelfde, omdat daar al een kortere bewaartermijn van zes maanden geldt.

Toestemming van de rechter-commissaris
Om toegang te krijgen tot telecommunicatiegegevens heeft de officier van justitie daarnaast voortaan toestemming nodig van de rechter-commissaris. Deze rechterlijke toets is voor burgers een extra waarborg. Ook worden aanbieders van telecommunicatiediensten verplicht hun gegevens op te slaan en te verwerken binnen de Europese Unie. Het Agentschap Telecom (AT) krijgt het recht deze gegevens in te zien. Daarmee verbetert het toezicht op de naleving van de regels over beveiliging en bescherming van de bewaarde gegevens. Verder onderzoekt het kabinet de mogelijkheden om telecommunicatiegegevens te versleutelen die worden opgeslagen voor de opsporing en vervolging van ernstige misdrijven.

]]>
Wed, 19 Nov 2014 09:37:22 +0100 Kabinet scherpt regels rond telecommunicatiegegevens aan http://executive-people.nl/item/519830/kabinet-scherpt-regels-rond-telecommunicatiegegevens-aan.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Cisco introduceert nieuw Telepresence topmodel http://executive-people.nl/item/519845/cisco-introduceert-nieuw-telepresence-topmodel.html Cisco introduceert een nieuw Telepresence topmodel en een collaboration-app voor de zakelijke markt tijdens de Collaboration Summit in Los Angeles.

Cisco introduceert de IX5000: het nieuwe topmodel in de 'immersive' Telepresence-oplossingen voor videoconferencing. Twee jaar is er aan gewerkt, volgens Rowan Trollope, general manager van de collaboration technology group binnen Cisco.

Met het nieuwe model komt Cisco naar eigen zeggen tegemoet aan een aantal klachten van (potentiële) klanten. "Het grootste probleem was dat je een aparte kamer moest installeren en speciaal inrichten voor Telepresence. Je moest voor aangepaste verlichting zorgen, de kablering aanpassen en in extra stroom voorzien. Die aanpassingen waren goed voor 2/3de van het totale kostenplaatje. Niet moeilijk dat het in veel gevallen daarom tot de boardroom beperkt bleef", zegt Trollope.

Die kosten vallen volledig weg bij de IX5000 die géén speciale aanpassingen aan de kamer meer nodig heeft. De nieuwe installatie is bovendien merkelijk zuiniger met energie - 1/3de minder stroomverbruik dan het vorige topmodel - en laat zich bovendien sneller installeren. "In 4 uur kan het al up-and-running zijn, terwijl we vroeger bij wijze van spreken een week nodig hadden", aldus Trollope.

Helft minder bandbreedte

De IX5000 is net geen 8 inch 'dik', en is heel wat lichter uitgevoerd. Het Telepresence-systeem voor 6 tot 18 personen telt drie beeldschermen met drie 4K-camera's, heeft 18 speakers en bewegingsdetectors. Wanneer iemand tijdens de meeting recht staat, zoomt de software het beeld automatisch uit, zodat de persoon toch in beeld blijft. Wanneer die persoon dan bijvoorbeeld ook aantekeningen op een whiteboard begint te maken, zal de IX5000 desgewenst daarop focussen en inzoomen.

Via de H.265-videocompressie verbruikt het systeem trouwens de helft minder bandbreedte dan het vorige model. "Je kan nu twee systemen kopen voor evenveel bandbreedte", grapte Trollope. Maar de boodschap is wel duidelijk: Cisco hoopt dat de high-end Telepresence-modellen niet alleen meer in de boardroom geïnstalleerd zullen worden. Tijdens de demo werd bijvoorbeeld ook benadrukt dat na een videoconferencing-sessie de Telepresence-opstelling met drie schermen ook gerust kan gebruikt worden om lokaal verder te werken en content op de schermen te tonen.

Collaboration-app

Project Squared heet de nieuwe collaboration-app die netwerkbedrijf Cisco pas voorstelde op de Collaboration Summit in Los Angeles. Het gaat om een 'mobile first' app die functies combineert als chat, audio, video, meetings met verschillende mensen tegelijk en het delen van bestanden. De technologie komt deels van het vorig jaar overgenomen Collaborate.com.

De app lijkt daarmee op het eerste zicht de concurrentie aan te gaan met bestaande collaboration tools als Yammer, Jive maar doet ook denken aan Google Hangouts of zelfs de messenger-mogelijkheden van Whatsapp, Facebook of Viber. Maar Cisco ziet dat anders. "De meeste van die stukjes software zijn 'social tools', terwijl wij met Project Squared focussen op 'team collaboration'", verduidelijkt Jonathan Rosenberg, cto van de collaboration-afdeling binnen Cisco.

In de app (voor iOS en Android) creëer je virtuele ruimtes ('rooms') waarin je zowel interne collega's als externen kan uitnodigen. Eenmaal in die ruimte, kunnen de leden allerlei informatie uitwisselen, foto's en bestanden delen of videogesprekken starten. Het is Cisco's bedoeling om de app verder uit te bouwen en te integreren in de eigen Webex- en UC-oplossingen als Jabber.

Bestaande install base aanspreken

Cisco stapt hiermee in een markt waarin ook veel start-ups actief zijn, zoals Slack - dat ondertussen weliswaar ook al op meer dan een miljard dollar gewaardeerd wordt. "Maar Slack & co zijn eilanden die niet inpluggen in Exchange, in een corporate directory of in UC-oplossingen. Dat doen wij wel, en wij hebben ook de schaal qua resellers en partners en onze bestaande 'install base'", zegt Rosenberg.

Onderliggend draait Project Squared in een volledig van de grond opgebouwde collaboration cloud die end-to-end versleuteld is. "Nergens in die cloud vind je een link, interface of stukje data dat niét geëncrypteerd is", aldus nog Rosenberg.

Project Squared kan gratis gedownload en geïnstalleerd worden op iPhones en iPads en op Android-devices. Er bestaat ook een browserversie (Chrome en Firefox).

Het product is nog in volle ontwikkeling en over de plannen voor een eventuele commerciële lancering wou Rosenberg nog niets kwijt.

In samenwerking met Datanews

]]>
Wed, 19 Nov 2014 01:46:32 +0100 Cisco introduceert nieuw Telepresence topmodel http://executive-people.nl/item/519845/cisco-introduceert-nieuw-telepresence-topmodel.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Woningcorporatie Weller kiest voor Dynamics Empire van cegeka-dsa http://executive-people.nl/item/519821/woningcorporatie-weller-kiest-voor-dynamics-empire-van-cegeka-dsa.html De Limburgse woningcorporatie Weller maakt bekend een contract te hebben gesloten met cegeka-dsa voor de overstap naar Dynamics Empire. De eerste concrete stappen op weg naar het nieuwe systeem worden vanaf 1 januari 2015 genomen.

De woningcorporatie Weller beheert ongeveer 10.000 woningen, winkels en garages in de stadregio Parkstad Limburg. Het hoofdkantoor van Weller is gevestigd in Heerlen. Ruim 25.000 mensen wonen in een woning van Weller. De nieuwe oplossing van cegeka-dsa zal binnen Weller door zo’n 75 medewerkers worden gebruikt.

Weller neemt sinds 2004 onder andere de Omega Suite als het in 2012 geïntroduceerde Dynamics Wonen af bij cegeka-dsa. Het nieuwe Dynamics Empire moet het bedrijf een aantal voordelen bieden. Zo krijgt Weller meer standaardfunctionaliteit tot haar beschikking en kan het systeem beter worden geïntegreerd.

]]>
Tue, 18 Nov 2014 16:35:55 +0100 Woningcorporatie Weller kiest voor Dynamics Empire van cegeka-dsa http://executive-people.nl/item/519821/woningcorporatie-weller-kiest-voor-dynamics-empire-van-cegeka-dsa.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Telefoonscammers doen zich voor als Apple-medewerkers http://executive-people.nl/item/519791/telefoonscammers-doen-zich-voor-als-apple-medewerkers.html Al lange tijd worden bedrijven en consumenten geconfronteerd met de zogenaamde Windows-scammers. Dit zijn oplichters die zich voordoen als Microsoft-medewerkers en slachtoffers geld afhandig proberen te maken. Deze criminelen hebben nu een nieuwe werkwijze ontwikkeld: zij doen zich voor als Apple-medewerker.

De Amerikaanse FBI waarschuwt voor de nieuwe aanval van telefoonscammers. De criminelen verspreiden links naar website waar informatie over populaire onderwerpen wordt aangeboden. Zodra slachtoffers de website bezoeken krijgen zij een pop-up te zien waarin wordt gewaarschuwd dat hun Mac is gehackt. Dit probleem kan worden opgelost door contact op te nemen met een Apple-medewerker. De pop-up toont het telefoonnummer dat hiervoor gebeld kan worden.

Oplichter aan de lijn
Dit telefoonnummer is in werkelijkheid geen eigendom van Apple, maar van de oplichters. Slachtoffers krijgen een oplichter aan de telefoon die zich voordoet als Apple-medewerker. Eenmaal aan de lijn probeert deze malafide software op hun machine te installeren en hen geld afhandig te maken.

De FBI adviseert gebruikers alert te zijn op deze nieuwe vorm van oplichting. Bedrijven die met de truc te maken krijgen zouden direct aan de bel moeten trekken bij opsporingsinstanties. Indien slachtoffers de pop-up te zien krijgen kan het voorkomen dat deze niet weg kan worden geklikt en ook na het herstarten van de machine zichtbaar blijft. In dit geval kunnen Apple-gebruikers Apple’s webbrowser Safari herstellen via de optie ‘Reset Safari’.

]]>
Tue, 18 Nov 2014 16:19:07 +0100 Telefoonscammers doen zich voor als Apple-medewerkers http://executive-people.nl/item/519791/telefoonscammers-doen-zich-voor-als-apple-medewerkers.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Uber en Spotify gaan samenwerken http://executive-people.nl/item/519818/uber-en-spotify-gaan-samenwerken.html De taxidienst Uber rolt een dienst uit waarbij klanten tijdens hun rit kunnen luisteren naar hun favoriete muziek. De chauffeurs zelf zijn ongerust.

Uber en Spotify gaan samenwerken
Passagiers die een taxi bestellen bij Uber zullen voortaan niet enkel hun bestemming moeten doorgeven aan de chauffeur, ze zullen ook bepalen welke muziek er tijdens hun verplaatsing wordt gespeeld. Taxidienst Uber en muziekstreamingsdienst Spotify hebben hun samenwerking officieel aangekondigd, en starten vrijdag met de uitrol van het project. Spotify-gebruikers met een betalende account zullen die kunnen koppelen aan de Uber-app. Een paar dagen geleden ging de geruchtenmolen al aan het draaien toen op het internet (bewust?) gelekte foto's circuleerden van Uber-taxi's waarin ook het Spotify-logo duidelijk zichtbaar was.

London, Los Angeles, Mexico City, Nashville, New York, San Francisco, Singapore, Stockholm, Sydney, en Toronto zijn de eerste steden waar het de dienst beschikbaar zal zijn. Of en wanneer Amsterdam en Brussel aan de beurt komen, is niet duidelijk.

Chauffeur bepaalt volume
'Het is de eerste keer dat we erin geslaagd zijn om de auto-ervaring te personaliseren', lichtte Uber-ceo Travis Kalanick de samenwerking toe. Hij rekent erop dat vooral muziekfreaks in de wolken zullen zijn met de nieuwigheid.

'Eigenlijk is het een doorgedreven versie van de klant die vraagt aan de chauffeur om de radiozender te veranderen', legt Daniel Ek, de ceo van Spotify uit op de nieuwssite Wired. Hij benadrukt dat er ook een oplossing is voor het geval dat de muzieksmaak van de klant en de chauffeur te ver uiteen liggen. 'De chauffeur bepaalt altijd het volume.'

Nog volgens Ek is de samenwerking 'een logische stap'. In plaats van simpelweg te proberen om de de technologie te integreren in auto's, werd er gekeken naar 'de nieuwste generatie transportsystemen'. Spotify heeft al deals met Volvo en Ford, maar het bedrijf stelt vast dat steeds meer mensen er niet meer voor kiezen om een auto te kopen, en daarom overschakelen naar Uber.

Win-winsituatie
Welk prijskaartje er aan de nieuwe samenwerking verbonden is, is niet duidelijk. Over de financiële kant van de zaak wilden beide ceo's niets zeggen.

Op papier is de samenwerking niet echt verrassend. Zowel Uber als Spotify zijn 'disruptieve' succesverhalen. Dankzij een technologische vernieuwing slagen ze er elk in hun domein in om aan de poten te zagen van de traditionele industrieën. Het zijn krachtige start-ups die dankzij het internet gebruik maken van het feit dat mensen veel zaken niet meer willen hebben, maar enkel nog willen huren.

Chauffeurs zijn ongerust
De chauffeurs zelf zijn ongerust over de plannen. Zij vrezen dat ze slechte beoordelingen zullen krijgen wanneer een klant niet probleemloos naar zijn muziek kan luisteren in de wagen. Vooral chauffeurs die rijden met oudere wagens (waar je je telefoon niet zo maar op de radio kan aansluiten) zijn volgens nieuwsite Business Insider ongerust over de plannen. Het lijkt erop dat zij het liefst zouden hebben dat passagiers gewoon via een hoofdtelefoon naar de muziek op hun smartphone blijven luisteren.

In samenwerking met Datanews.be

]]>
Tue, 18 Nov 2014 16:12:41 +0100 Uber en Spotify gaan samenwerken http://executive-people.nl/item/519818/uber-en-spotify-gaan-samenwerken.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Reportage i3 Groep On Air http://executive-people.nl/item/519825/reportage-i-groep-on-air.html Eén dag na de succesvolle afsluiting van Gartner Symposium/ITXpo in Bracelona vond in Nederland i3 Groep On Air plaats. Op een bijzondere locatie, het voormalige radiostation Kootwijk, kwamen tweehonderdvijftig IT-professionals bij elkaar. Executive People sprak onder meer met managing director Rob Vissers over de trends en ontwikkelingen die tijdens deze evenementen in binnen- en buitenland aan bod komen.

]]>
Tue, 18 Nov 2014 15:42:49 +0100 Reportage i3 Groep On Air http://executive-people.nl/item/519825/reportage-i-groep-on-air.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Prijs van doorslaggevend belang bij aanschaf smartphone http://executive-people.nl/item/519814/prijs-van-doorslaggevend-belang-bij-aanschaf-smartphone.html De prijs is voor bijna 40% van de Nederlandse telefoonbezitters het belangrijkste aspect bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Het merk is juist minder beslissend en is voor minder dan 20% van de consumenten de beslissende factor. Bijna 16% van alle smartphonebezitters een Sim Only-abonnement. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2013.

Dit blijkt uit de Global Mobile Consumer Survey ‘The Pulse of the Mobile Nation’, een jaarlijks onderzoek van Deloitte onder de mobiele consument. Ten opzichte van 2013 is de consument een stuk prijsgevoeliger geworden bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Vorig jaar draaide het bij de Nederlandse consument die een mobiel bezit voornamelijk nog om de betrouwbaarheid (37%) en het merk (34%), terwijl deze aspecten dit jaar minder doorslaggevend zijn. Zo zegt 37% van de consumenten dat de prijs van het device bepalend is en 34% geeft aan voornamelijk te kijken naar de kosten van het contract.

Sim Only-contracten
Patrick Steemers, partner en telecomexpert bij Deloitte: “De prijsgevoeligheid zien wij ook terug in het aantal in 2014 afgesloten Sim Only-contracten. De consument ziet deze abonnementsvorm als een goedkopere optie, waarbij ze tevens meer invloed hebben op de prijs doordat de consument zelf een losse telefoon aanschaft.”

Het ‘gratis’ Wi-Fi blijft de belangrijkste mobiele internetverbinding. Bijna 90% van de smartphonegebruikers kiest thuis of op het werk voor een Wi-Fi verbinding, terwijl minder dan 20% hun smartphone via 4G met het internet verbindt. Driekwart van de consumenten kiest voor Wi-Fi omdat het gratis is en zij een 4G-verbinding duur vinden. Wel is het 4G-gebruik het laatste jaar verviervoudigd.

4G is sneller dan Wi-Fi
Patrick Steemers licht toe: “Van de respondenten die over een 4G-verbinding beschikken, vindt circa 40% deze verbinding sneller dan een Wi-Fi-netwerk. Opvallend is ook dat circa een derde hier geen mening over heeft. Ik verwacht dat wanneer de beschikbaarheid toeneemt en de tarieven dalen, de populariteit van 4G sterk zal toenemen.”

Uit de survey blijkt ook dat het smartphonegebruik in alle leeftijdscategorieën verder is toegenomen, waarbij de sterkste groei plaatsvindt onder de 55-plussers. Meer dan 55% bezit hier een smartphone, terwijl dit vorig jaar nog op 35% lag. Het totaal aantal consumenten dat een smartphone heeft, ligt op 71% en heeft voor het eerst dit jaar een hogere dekkingsgraad dan laptops.

 

 

]]>
Tue, 18 Nov 2014 13:21:42 +0100 Prijs van doorslaggevend belang bij aanschaf smartphone http://executive-people.nl/item/519814/prijs-van-doorslaggevend-belang-bij-aanschaf-smartphone.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Meer vacatures voor hoger opgeleiden http://executive-people.nl/item/519790/meer-vacatures-voor-hoger-opgeleiden.html Het aantal vacatures voor hoger opgeleiden is in het derde kwartaal van 2014 met 16% gestegen ten opzichte van het derde kwartaal van 2013. Deze stijging is al sinds het eerste kwartaal van vorig jaar ingezet en zet zich ook dit kwartaal duidelijk voort. ICT’ers blijken opvallend vaak ook social media in te zetten om zich te oriënteren op een nieuwe baan.

Dit blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2014 van Yacht. Door de aanhoudende en grotere economische dynamiek stijgt ook de broodnodige arbeidsmobiliteit. Werkgevers durven weer aan te nemen en werknemers durven oude zekerheden op te geven voor een nieuwe uitdaging.

Nederlandse bedrijvigheid trekt aan
Michel Verdoold, directeur HR bij Yacht, ziet de bedrijvigheid aantrekken: “We zien duidelijk positieve ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor hogeropgeleiden. Door het aantrekken van de Nederlandse bedrijvigheid durven mensen vaker van baan te wisselen. Baanwisselaars creëren hierdoor vaak weer een nieuwe vacature, die ook weer ingevuld moet worden. We zien deze positieve ontwikkeling vooral terug in de vraag naar hoog opgeleide specialisten binnen de IT, engineers en ook bij de commerciële functies als account- en salesmanagers. Het aantal vacatures stijgt in het derde kwartaal het hardst in de sectoren Logistiek (27%), Overheid/Non-profit (27%) en Handel (22%).”

Ook regionaal is er sprake van stevige ontwikkeling in vacatures voor hoger opgeleiden. De meer decentrale regio’s zoals Groningen, Zeeland en Limburg laten het derde kwartaal bovengemiddelde groeicijfers zien. Desondanks blijft de arbeidsmarkt situatie van deze regio’s nog achter op de groot stedelijke en centrale regio’s (nabij de randstad). Verdoold: ”We zien Zeeland nu profiteren van aantrekkende export en haar sterke industriële positie in vooral chemie. Noord- en Midden Limburg heeft profijt van de spin-off van de relatief gunstige werkgelegenheidsontwikkeling van onder andere Zuidoost Brabant en het is daarnaast een belangrijk distributie knooppunt. Ook bestedingen van Duitse consumenten draagt bij aan de verbetering van de werkgelegenheid in deze grensregio. Groningen heeft veel banen in de collectieve sector en industrie. Deze beide krimpsectoren zijn sterk vergrijsd en als gevolg hiervan zal de vervangingsvraag en dus het aantal vacatures groeien. Het gevraagd opleidingsniveau in deze sectoren neemt hier steeds verder toe.”

Oriëntatiekanalen
Vacaturesites en vooral het persoonlijke netwerk zijn de bronnen die het meest worden gebruikt voor het vinden van een baan. Opvallend is dat ruim 25% van de hoger opgeleiden zegt óók social media in te zetten als oriëntatiekanaal. Dit aandeel is relatief hoog onder de veel gevraagde ICT’ers. Ruim een derde van de ICT’ers gebruikt social media in de zoektocht naar een nieuwe baan. Werkzoekenden binnen de vakgebieden van Marketing & Communicatie en HR spannen de kroon betreft het gebruik van social media om zich te oriënteren naar een baan, met respectievelijk 43% en 42%.

]]>
Tue, 18 Nov 2014 13:10:55 +0100 Meer vacatures voor hoger opgeleiden http://executive-people.nl/item/519790/meer-vacatures-voor-hoger-opgeleiden.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Imtech maakt kwartaalcijfers bekend http://executive-people.nl/item/519812/imtech-maakt-kwartaalcijfers-bekend.html Royal Imtech maakt haar financiële resultaten over het derde kwartaal van 2014 bekend. Het bedrijf zag zijn omzet teruglopen van 1,064 miljoen naar 940 miljoen euro.

Imtech verkeert al langer in zwaar nieuws. Het bedrijf is het afgelopen jaar meerdere keren negatief in het nieuws geweest, wat ook terug te zien is in de financiële cijfers. De nettoschuld van het bedrijf is opgelopen van 836 miljoen euro tot 1,135 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat komt uit op 30,5 miljoen euro negatief.

Operationeel resultaat verbeterd
Het operationeel resultaat van het bedrijf is wel verbeterd, maar blijft negatief. Het resultaat verbeterde van 8,4 miljoen euro negatief naar 5,6 miljoen euro negatief. Het bedrijf noteert onder de streep een verlies van 75 miljoen euro, wat een jaar geleden nog 96 miljoen euro bedroeg.

Imtech maakt geen verwachtingen bekend voor 2014.

]]>
Tue, 18 Nov 2014 10:49:26 +0100 Imtech maakt kwartaalcijfers bekend http://executive-people.nl/item/519812/imtech-maakt-kwartaalcijfers-bekend.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
KPN neemt resterende 40% van Reggefiber over http://executive-people.nl/item/519820/kpn-neemt-resterende-van-reggefiber-over.html KPN maakt bekend de resterende belang van 40% in Reggefiber over te nemen. Hiermee heeft KPN Reggefiber voor 100% in handen.

De prijs van het 40% belang is vastgesteld op EUR 610 miljoen. De aankoop van Reggefiber past binnen de strategie van KPN om de opbrengst van de verkoop van E-Plus aan te wenden om de financiële flexibiliteit te vergroten en de uitvoering van KPN’s strategie in Nederland en België te ondersteunen. KPN gaat daarnaast ongeveer 500 miljoen euro aan externe financiering van Reggefiber aflossen in het vierde kwartaal van 2014.

Henry Holterman, bestuurder van Reggefiber’s moederbedrijf Reggeborgh, zegt: "Wij zijn verheugd dat we overeenstemming met KPN hebben kunnen bereiken over de verkoop van ons resterend aandeel in Reggefiber. We hebben er het volste vertrouwen in dat Reggefiber in goede handen is bij KPN en perfect past binnen de netwerkstrategie van KPN. De onderneming blijft gevestigd in Rijssen en dat is belangrijk voor de regio, evenals behoud van het kenniscentrum en de daarbij behorende spin-off."

]]>
Tue, 18 Nov 2014 10:13:56 +0100 KPN neemt resterende 40% van Reggefiber over http://executive-people.nl/item/519820/kpn-neemt-resterende-van-reggefiber-over.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Verzekeraars: ‘Cybercrime is voor ons groter risico dan terrorisme’ http://executive-people.nl/item/519789/verzekeraars-a-cybercrime-is-voor-ons-groter-risico-dan-terrorismea.html Cybercrime kan bedrijven een grote schadepost opleveren. Organisaties kunnen zich hier tegen verzekeren. Ook verzekeraars zijn zich echter bewust van de grote risico’s die cybercrime met zich meeneemt. 40% van de Amerikaanse verzekeraars blijkt cybercrime inmiddels als een groter opkomend risico te zien dan terrorisme.

Dit blijkt uit onderzoek van de Property Casualty Insurers Association of America, waarvoor leidinggevenden van verzekeringsmaatschappijen zijn ondervraagd. 40% van de respondenten ziet cybercrime als het grootste opkomende risico in de sector. 31% kijkt juist naar terrorisme als de grootste dreiging, terwijl 29% klimaatverandering als grootste risico ziet.

De ondervraagde managers geven wel aan dat klanten zich steeds bewuster worden van nieuwe grote risico’s, waaronder cybercrime. Goed nieuws voor innovatieve verzekeraars. Voor bedrijven die op deze trend weten in te spelen liggen er volgens de Property Casualty Insurers Association of America kansen.

]]>
Tue, 18 Nov 2014 10:05:00 +0100 Verzekeraars: ‘Cybercrime is voor ons groter risico dan terrorisme’ http://executive-people.nl/item/519789/verzekeraars-a-cybercrime-is-voor-ons-groter-risico-dan-terrorismea.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Facebook ontwikkelt zakelijk sociaal netwerk http://executive-people.nl/item/519795/facebook-ontwikkelt-zakelijk-sociaal-netwerk.html De moeder der sociale netwerken trekt naar de zakelijke markt. Het bedrijf werkt aan een versie van Facebook waarmee je samen aan documenten kan werken of op zoek kan naar contacten.

Facebook bevestigt het bericht momenteel niet, maar volgens de Financial Times is 'Facebook at work' een nieuwe site die zal concurreren met diensten van LinkedIn, Google en Microsoft. Gebruikers kunnen er onder andere ook chatten met collega's en professionele contacten vinden.

Net zoals op Facebook zal je nieuwsberichten hebben en groepen kunnen maken, met als voornaamste verschil dat de dienst volledig los staat van je persoonlijk profiel. Contacten op je zakelijke account hebben dus geen toegang tot pakweg je vakantiefoto's of verhitte politieke discussies op je privéprofiel.

Facebook is vandaag niet actief op de zakelijke markt en professionele sociale netwerken bestaan al langer. Maar met 1,35 miljard actieve gebruikers maakt het bedrijf een stevige kans om zich te nestelen tussen LinkedIn, Google Apps en Yammer, waar Microsoft in 2012 1,2 miljard dollar voor betaalde.

De Financial Times gaat er van uit dat de dienst gratis zal zijn, maar met advertenties.

In samenwerking met Datanews.be

]]>
Mon, 17 Nov 2014 15:53:02 +0100 Facebook ontwikkelt zakelijk sociaal netwerk http://executive-people.nl/item/519795/facebook-ontwikkelt-zakelijk-sociaal-netwerk.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IDC verlaagt verwachtingen voor Internet of Things-markt http://executive-people.nl/item/519786/idc-verlaagt-verwachtingen-voor-internet-of-things-markt.html IDC stelt zijn verwachtingen voor de Internet of Things (IoT)-markt flink naar beneden bij. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt in 2020 zo'n 3040 miljard dollar waard is.

De nieuwe verwachting is fors lager dan de voorspelling die IDC in februari van dit jaar nog deed. In deze voorspelling ging IDC uit van een marktwaarde van 4800 miljard dollar in 2012, wat zou groeien tot 7300 miljard in 2017. Het onderzoeksbureau stelt deze cijfers nu bij naar beneden, met name omdat het bedrijf lagere omzetcijfers verwacht te zullen zien.

]]>
Mon, 17 Nov 2014 15:35:46 +0100 IDC verlaagt verwachtingen voor Internet of Things-markt http://executive-people.nl/item/519786/idc-verlaagt-verwachtingen-voor-internet-of-things-markt.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
SLTN richt non profit organisatie op tegen cyberpesten http://executive-people.nl/item/519785/sltn-richt-non-profit-organisatie-op-tegen-cyberpesten.html SLTN Inter Access heeft de Nederlandse licentie van een digitale beveiligingstool die leerlingen en studenten moet beschermen tegen cyberpesten en digitaal ongewenst gedrag. Dit kan variëren van online pesten, poging tot online kindermisbruik, het verspreiden van expliciete foto´s, bezoek aan ongepaste websites en allerlei criminele activiteiten op internet. Om cyberpesten aan te pakken heeft SLTN-oprichter Eugene Tuijnman (foto) stichting Importunus opgericht. Een non-profit organisatie met een ANBI status. Stichting Importunus probeert scholen te helpen om cyberpesten en cyberincidenten aan te pakken.

Importunus wordt als een clouddienst via een beveiligde server aangeboden aan scholen. De software monitort de activiteiten binnen het schoolnetwerk; het verkeer tussen de computers, laptops en sommige tablets van leerlingen en leraren worden gemonitord op pestgedrag en cyber-incidenten.

De software controleert het netwerkverkeer onder andere op informatie over online pesten, online grooming, kindermisbruik, expliciete afbeeldingen, depressief of suïcidaal gedrag, discriminatie en gebruik van of handel in drugs of wapens. Ook pogingen om de proxyserver van de school te omzeilen om zo verboden of afgeschermde sites te bezoeken worden gedetecteerd.

Bij verdachte activiteiten die erop wijzen dat een kind digitaal ongepast benaderd wordt of zelf het protocol cyberpesten of regels overtreedt, wordt een melding verstuurd aan de vertrouwenspersoon van de school. Die krijgt de meldingen binnen met screenshots van een incident. De vertrouwenspersoon is de enige die de informatie te zien krijgt.

Stichting Importunus voldoet met de dienst aan de hoogste compliancy en beveiligingsnormen. Vertrouwenspersonen die na een incident aankloppen bij de stichting krijgen hulp of worden doorverwezen naar de juiste instanties, aldus stichting-directeur Pauline van Dulken.
Pilot

Bij een eerste pilot op een school in Zuid-Holland werd twee maanden lang het netwerkverkeer van veertienhonderd brugklasleerlingen gescreend. Daaruit kwamen tweehonderd incidenten naar voren. Variërend van drugshandel en wapenbezit tot een incident waarbij een meisje van dertien jaar foto's van haar ontblote bovenlijf via het schoolnetwerk verstuurde.

Zowel het inkomende als het uitgaande verkeer van het schoolnetwerk wordt gemonitord. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld proberen om de tool te omzeilen door apparatuur te gebruiken die niet verbonden is met het schoolnetwerk, maar ergens komen die bestanden toch ook weer het netwerk binnen als berichten bijvoorbeeld gedeeld worden via het netwerk van de school of een leerling ze ophaalt via een apparaat dat wel verbonden is met het netwerk.
Sponsoren

Stichting Importunus is nog op zoek naar sponsoren die willen bijdragen aan de maandelijkse licenties voor de webdienst. 'Scholen hebben nu vaak geen geld om cyberpesten en cybercriminaliteit op gestructureerde wijze aan te pakken', vertelt Van Dulken.

Uit onderzoeken van Digibewust komt naar voren dat digitaal pesten het meeste voorkomt bij leerlingen tussen de 8 en 16 jaar. Het is niet alleen het schelden via Whatsapp, Twitter of Facebook. Maar ook het publiceren van iemands gegevens op een zogenoemde 'ik haat'-site. Kinderen en jonge adolescenten realiseren zich vaak niet wat de impact kan zijn van hun digitaal ongewenste gedrag. Volgens de stichting wordt de roep om ongewenst digitaal gedrag aan te pakken steeds groter.

]]>
Mon, 17 Nov 2014 13:54:43 +0100 SLTN richt non profit organisatie op tegen cyberpesten http://executive-people.nl/item/519785/sltn-richt-non-profit-organisatie-op-tegen-cyberpesten.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Een kijk in de keuken van een cybercrimegroepering http://executive-people.nl/item/519779/een-kijk-in-de-keuken-van-een-cybercrimegroepering.html Identiteitsdiefstal komt met grote regelmaat voor. Ook voor bedrijven kan dit flinke problemen opleveren. Denk bijvoorbeeld eens aan een cybercrimineel die met succes de identiteit van een medewerker weet aan te nemen en hierdoor toegang weet te verkrijgen tot het bedrijfsnetwerk. Allerlei georganiseerde misdaadgroeperingen houden zich bezig met online identiteitsdiefstal. De arrestatie van een lid van één van deze groeperingen geeft een interessante kijk in de keuken bij zo’n organisatie.

De U.S. Immigration and Customs Enforcement’s (ICE) Homeland Security Investigations (HSI) kwam in samenwerking met de Amerikaanse Secret Service in actie tijdens de grootschalige actie ‘Operation Open Market’. De actie was gericht tegen de online georganiseerde misdaadgroep Carder.su, die zich bezig zou houden met onder andere identiteitsdiefstal, diefstal van creditcards, witwassen en drugshandel. Tijdens de actie werden 55 mensen aangeklaagd.

Kilobit
Deze week stond Kilobit, de online naam van één van de cybercriminelen die tijdens de actie werd aangeklaagd, voor de rechter. De man is veroordeeld tot 115 dagen celstraf en moet daarnaast een schadevergoeding van 50,8 miljoen dollar betalen. De veroordeelde liep tegen de lamp toen hij een vervalst rijbewijs probeerde aan te schaffen van een undercover agent. Tegen deze agent bekende Kilobit valse identiteiten te verkopen via ‘ShadowCrew’, een ondergrondse marktplaats die inmiddels is opgerold.

Kilobit zei in de rechtszaal dat Carder.su professioneel te werk gaat. De groep zou identiteit te allen tijde willen afschermen om uit handen te blijven van opsporingsinstanties en concurrerende groeperingen. De groep communiceerde daarom alleen via beveiligde tools, om hun anonimiteit te bewaken. Denk hierbij aan versleutelde e-mailberichten, virtual private networks (VPN’s) en versleutelde chatkamers. Nieuwe leden werden niet zo maar toegelaten in de groep. Een potentieel lid moest tenminste door twee bestaande leden worden aanbevolen om kans te maken op lidmaatschappij.

]]>
Mon, 17 Nov 2014 13:38:52 +0100 Een kijk in de keuken van een cybercrimegroepering http://executive-people.nl/item/519779/een-kijk-in-de-keuken-van-een-cybercrimegroepering.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Ingram Micro Mobility sluit strategisch partnership met Ziggo http://executive-people.nl/item/519767/ingram-micro-mobility-sluit-strategisch-partnership-met-ziggo.html Ingram Micro Mobility is per 17 november strategisch partner van Ziggo. Ingram Micro Mobility gaat het portfolio van Ziggo in de zakelijke markt via haar partners aanbieden. Ingram breidt hiermee haar telecom portfolio flink uit.

“Met de toevoeging van Ziggo aan ons portfolio zijn wij nu in staat om onze resellers op een totale manier te voorzien van abonnementen. Ziggo heeft een flexibel, laagdrempelig en compleet aanbod op het gebied van vaste en mobiele telefonie”, zegt Remco Nieuwenhuyse, Sales & Marketing Director van Ingram Micro Mobility. “Dit aanbod sluit naadloos aan bij onze strategie om klanten van onze zakelijke telecom en IT resellers een totaaloplossing aan te bieden.”

]]>
Mon, 17 Nov 2014 12:50:54 +0100 Ingram Micro Mobility sluit strategisch partnership met Ziggo http://executive-people.nl/item/519767/ingram-micro-mobility-sluit-strategisch-partnership-met-ziggo.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Onderzoekers ontwikkelen software die schade van malware automatisch herstelt http://executive-people.nl/item/519768/onderzoekers-ontwikkelen-software-die-schade-van-malware-automatisch-herstelt.html Kwaadaardige software nestelt zich in computersystemen. Hierbij brengt de software allerlei wijzigingen aan in het besturingssysteem om zijn werk te kunnen doen. Advanced Adaptive Applications (A3) is een softwareoplossing die deze afwijkingen automatisch herkent en de schade geheel zelfstandig herstelt.

De A3-software software draait in een virtuele machine. De software houdt het besturingssysteem en de applicaties die hierop draaien continu in de gaten en scant voor afwijkingen. Zodra deze afwijkingen wordt gesignaleerd bedenkt de software zelfstandig een oplossing om de afwijking te herstellen. De software kan hierdoor de wijzigingen die malware aanbrengt aan computersystemen in een vroegtijdig stadium opsporen en herstellen. De malware kan hierdoor zijn werk niet doen.

De A3-software is ontwikkeld door onderzoekers van de Amerikaanse Universiteit van Utah. De software is ontwikkeld met subsidie van de Amerikaanse overheid, die de software wil inzetten voor defensiedoeleinden. Eide sluit echter niet uit dat in de toekomst ook bedrijven en consumenten van de software gebruik zullen kunnen maken.

]]>
Mon, 17 Nov 2014 12:18:29 +0100 Onderzoekers ontwikkelen software die schade van malware automatisch herstelt http://executive-people.nl/item/519768/onderzoekers-ontwikkelen-software-die-schade-van-malware-automatisch-herstelt.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning Connect http://executive-people.nl/item/519765/salesforce-introduceert-salesforce-lightning-connect.html Het customer success-platform Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning Connect, een nieuwe methode voor het realtime integreren van gegevens die zijn opgeslagen in legacy backoffice-systemen. Lightning Connect maakt het mogelijk elke gegevensbron in Salesforce te integreren. Partners als Informatica, Jitterbit, MuleSoft, Progress Software, SnapLogic en SoftwareAG stellen een library van adapters beschikbaar voor Lightning Connect.

Recent onderzoek onder CIO's wijst uit dat voor 48% data-integratie het belangrijkste knelpunt is. De huidige methoden voor data-integratie, zoals het handmatig overzetten van bestanden, File Transfer Protocol, point-to-point of enterprise service bus, zijn te beperkt in omvang of te complex om te implementeren. Onderzoeksbureau Gartner zegt dat meer en meer organisaties gegevens realtime willen kunnen verwerken. Ze verwachten realtime levering van gegevens, zonder enige vertraging. Data-integratietechnologie is de sleutel voor bedrijven om dit te bereiken.

Real-time data-integratie
Salesforce Lightning Connect is een nieuwe vorm van realtime data-integratie. De methode verandert de manier waarop bedrijven toegang hebben tot en zich verbinden met gegevens in legacy-systemen. Lightning kan worden geconfigureerd met point-en-click-tools, zonder het onnodig kopiëren of opslaan van verouderde gegevens.

Iedere gebruiker kan met Salesforce Lighting Connect snel data met elkaar verbinden, zonder het schrijven van enige code. Verkooporganisaties kunnen bijvoorbeeld ordergegevens van externe applicaties in de Sales Cloud zetten zodat verkopers de orderstatus altijd kunnen inzien, ook onderweg via de Salesforce1 Mobile App.

Up-to-date informatie
Gegevens worden niet op meerdere locaties gekopieerd of opgeslagen. Met Lightning Connect hebben zakelijke gebruikers toegang tot up-to-date informatie, die ze direct kunnen benutten voor hun business. De ICT-afdeling hoeft niet meer complexe integratieprojecten of meerdere datasilo’s te beheren. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld door klanten teruggestuurde producten in real-time in de Service Cloud terugzien.

Lightning Connect maakt het mogelijk gegevens die niet in Salesforce staan te behandelen alsof ze er wel in staan. Gebruikers kunnen zoeken in meerdere externe gegevensbronnen en de gegevens gebruiken in Visualforce. Ook kunnen ze Apex-code gebruiken om op maat gemaakte apps te bouwen. Deze kunnen ze vervolgens relateren aan klantgegevens binnen Salesforce.

]]>
Mon, 17 Nov 2014 11:25:22 +0100 Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning Connect http://executive-people.nl/item/519765/salesforce-introduceert-salesforce-lightning-connect.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Connexxion realiseert ambities met RES Suite 2014 http://executive-people.nl/item/519763/connexxion-realiseert-ambities-met-res-suite.html Connexxion is de marktleider op het gebied van zowel regionaal personenvervoer als ambulancezorg in Nederland. Elke dag vervoert het bedrijf met zorg en aandacht honderdduizenden mensen en richt zich daarbij continu op het verbeteren van de dienstverlening. Niet alleen voor wat betreft het vervoer zelf, maar ook daar waar het gaat om moderne informatievoorzieningen voor reizigers en overige innovatieve, aanvullende diensten. Dat vraagt natuurlijk om een flexibele en slagvaardige organisatie, die ook achter de schermen goed gestroomlijnd functioneert en zo efficiënt mogelijk opereert. Connexxion is één van de allereerste gebruikers van de nieuwe RES IT Store en de ervaringen van de vervoerder met deze totaaloplossing zijn positief.

Aanleiding
Bij Connexxion werken ruim 11.000 medewerkers, waarvan ongeveer 3.000 met een netwerkaccount. Er is een groot verloop van personeel omdat men met veel uitzendkrachten en tijdelijke contracten werkt, met name op het callcenter. Dat vraagt om een flexibel en snel systeem voor on- en offboarding van medewerkers. Dat proces was tot voor kort wel gedeeltelijk geautomatiseerd maar er was geen ononderbroken keten van het HRM-systeem naar de systemen waar uiteindelijk de rechten moesten worden toegewezen aan de werknemers. Dat betekende dat er menselijke invoer noodzakelijk was en waar mensen handmatig data invoeren, bestaat de mogelijkheid tot het maken van fouten. Daar kwam nog bij dat Connexxion moest inkrimpen en de automatisering van het personeelsmanagement met daarbij een besparing op de IT-kosten geen overbodige luxe waren in deze moeilijke tijden.

Toen Connexxion vorig jaar een nieuw HRM-systeem implementeerde (Profit HRM van Afas), ging men gelijk op zoek naar een passend identiteitsmanagement systeem waarmee ook de on- en offboarding van medewerkers volledig kon worden geautomatiseerd. “In ons callcenter is een groot verloop onder de medewerkers en vaak worden tijdelijke krachten gebruikt om de onderbezetting op te vullen,” vertelt Rudy Selles, Manager ITO bij Connexxion. “Die tijdelijke krachten moeten ook in het HRM-systeem worden ingevoerd, maar vaak is het zo dat je vandaag iemand spreekt, die morgen aan de slag moet. Dan wil je niet dat de IT-afdeling een tussenschakel is, want dat kost onnodig veel tijd. Het liefst zie je dat de afdelingen zelf in staat zijn om accounts te activeren waarmee de medewerker direct aan de slag kan. Dus naast het volledig automatiseren van het proces, wilden we ook meer selfservice. Zo leg je de verantwoordelijkheid bij de afdelingen zelf neer, waar hij hoort, in plaats van bij de IT-afdeling.” 

Waarom RES Software?
In de zoektocht naar een identiteitsmanagement systeem kwam RES Software aanvankelijk als één van de vele mogelijkheden naar voren. “Het was voor ons best een zoektocht naar een passende oplossing,” zegt Michiel Bijleveld, Directeur Business Suppport & IT bij Connexxion. “Er zijn veel spelers op het gebied van identiteitsmanagement software, maar wat uiteindelijk de doorslag gaf, was dat wij iets meer zochten dan alleen identiteitsmanagement. De RES Software Suite is de enige oplossing die alle functionaliteit die wij zochten in één geïntegreerd product aanbiedt.” 

Naast de RES IT Store neemt Connexxion ook RES Workspace Manager en RES Automation Manager af die gedrieënlijk de RES Suite 2014 vormen. De combinatie van deze producten maakte de puzzel compleet. Selles: “We onderzochten destijds waar de meeste helpdesk calls over binnenkwamen bij de IT-afdeling en die kon je onderverdelen in serviceaanvragen en incidenten. Ging je vervolgens inzoomen op de incidenten, dan hadden de helpdesk calls eigenlijk altijd te maken met printers, lange inlogtijden en met profielen die corrupt waren. En dat zijn precies de problemen die je met RES Workspace Manager kunt oplossen. De combinatie van RES Workspace Manager en de RES IT Store heeft zeker geholpen bij de keuze voor RES Software. Hadden we voor een andere oplossing gekozen dan hadden we voor alle deelgebieden, zoals identiteitsmanagement, workspace virtualisatie en automatisering, aparte oplossingen moeten vinden.” Er werd een ambitieuze business case opgesteld, waarbij een reductie van circa 34% op alle handelingen die binnen de IT-servicedesk plaatsvinden, werd geprognotiseerd. De oplossing was drieledig: RES Workspace Manager voor het vereenvoudigen van de IT-administratie en het verkleinen van de werkdruk voor de IT-medewerkers, RES Automation Manager voor het verlagen van de werkdruk van de servicedesk door het automatiseren van veel voorkomende taken en de RES IT Store voor het automatiseren van het on- en offboarden van gebruikers.

Implementatie
In maart 2013 werd de overeenkomst voor in totaal 3.500 RES Suites met RES Software getekend en kon de implementatie beginnen. “Omdat we een early adopter van de RES IT Store waren, werden we echt in de watten gelegd,” zegt Bijleveld. “De implementatie was daardoor een feestje. Wilden we extra functionaliteit, dan werd dat veelal in de volgende release toegevoegd. Door de complexiteit van ons functiegebouw kwamen we wel wat moeilijkheden tegen. Wij wilden niet onze hele active directory omgooien en ook ons nieuwe HRM-systeem vroeg om specifieke inrichtingszaken. Er was eigenlijk een soort vertaling nodig tussen de verschillende systemen maar dat heeft RES Software bijzonder snel opgepakt.”

In de praktijk
De implementatie is inmiddels afgerond. Voor de servicedesk zijn veel handmatige processen geëlimineerd en dat heeft een efficiëntere workflow opgeleverd. “Het HRM-systeem is nu leidend en de RES IT Store sluit hier naadloos op aan,” zegt Selles. “Mensen die nu het bedrijf binnenkomen worden geregistreerd bij HR en kunnen vervolgens direct aan de slag met de juiste rechten en software die ze nodig hebben voor het uitoefenen van hun functie. De werkzaamheden van de servicedesks zijn ook veranderd. In plaats van het uitvoeren van repeterende, handmatige taken, richten ze zich nu op het controleren van het proces.” Ook de kostenbesparing die de business case voorspelde is ruimschoots gehaald: “Als ik kijk naar het eerste deel van dit jaar, dan hebben we al een grotere reductie op de IT-servicedesk handelingen gerealiseerd dan we hadden geprognotiseerd: 43% in plaats van 34%. En dan zijn we nog niet eens klaar met het volledig inzetten en benutten van alle mogelijkheden die de software van RES Software biedt. Je kunt dus wel stellen dat wij enorm tevreden zijn.” De extra kostenbesparing is voornamelijk het gevolg van de enorme afname van serviceaanvragen. “Dat is iets wat niet in de business case was voorzien maar wat een gevolg is van de verregaande automatisering die mogelijk is met de RES IT Store.”

Een andere bijkomstigheid is dat dankzij RES Software de afdelingen IT-operations en IT-applications veel dichter bij elkaar zijn komen te staan. “We zijn nu zelfs bezig met het fysiek bij elkaar zetten van de medewerkers. Voor de ambitie van de IT bij Connexxion is dit een hele belangrijke stap, die ons ook in de toekomst gaat helpen bij het verder optimaliseren van de IT,” stelt Bijleveld. “Van oudsher waren dit twee gescheiden servicedesks en die gaan we nu samenvoegen tot één servicedesk. En ook de eerste, tweede en derde lijn worden samengebracht. Zonder de automatisering die mogelijk is met RES Software, weet ik niet of wij dit zo ambitieus hadden durven aanpakken. Dan was het een veel groter project geweest.”

Selles doet in zijn rol als Manager IT Operations veel voor de jaarlijkse accountantscontrole en ook dit is stukken eenvoudiger geworden dankzij RES Software. “De compliancy is fantastisch; ik hoef niets meer op te zoeken of uit te draaien. De accountant kan gewoon naast mij komen zitten. Wij hebben nu duidelijkheid en zekerheid omdat de informatie altijd feitelijk en juist is. Ook het licentiegebruik kan nu veel beter in de gaten worden gehouden. Er bleven altijd veel licenties openstaan na uitdiensttreding en nu kun je met scripting heel makkelijk zorgen dat dit niet meer gebeurt. Dat hoef je maar een keer in te regelen en daarna heb je er geen omkijken meer naar.”

Ook de medewerkers zijn erg tevreden met de nieuwe systemen. “Je merkt dat ze erg graag zelf aan de slag willen met de uitgebreide selfservice mogelijkheden,” zegt Bijleveld. “De uitgebreide formulieren die altijd moesten worden ingevuld voor serviceaanvragen of mutaties, kunnen nu de deur uit. Dat maakt het werk voor iedereen natuurlijk een stuk prettiger. De RES Suite 2014 maakt onze IT-dienstverlening moderner, wat je anno 2014 ook mag verwachten van een innovatieve organisatie.”

De toekomst
Bijleveld ziet nog veel mogelijkheden voor verdere optimalisatie van de IT met behulp van RES Software.

“De software van RES is software waarmee je nog een aantal stappen kunt zetten,” stelt hij. “Dat is wel uniek aan deze oplossing. Wij zijn voorlopig nog wel even druk met het benutten van wat er nog allemaal mogelijk is met de RES Suite, zoals het optimaliseren van de log-in scripts, het beter inschatten van voorspelbaar werk en de oneindige mogelijkheden voor het nog verder automatiseren van veelvoorkomende werkzaamheden. Momenteel zijn we bezig met een pilot voor de selfservice portal van de RES IT Store in het callcenter en dat levert nu al hele mooie resultaten op. Er is enerzijds vanuit de organisatie de drive om steeds meer dingen zelf te doen en anderzijds is er nog zoveel mogelijk in ons streven naar operational excellence. RES Software smaakt echt naar meer!”

]]>
Mon, 17 Nov 2014 11:09:55 +0100 Connexxion realiseert ambities met RES Suite 2014 http://executive-people.nl/item/519763/connexxion-realiseert-ambities-met-res-suite.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning Connect http://executive-people.nl/item/519761/salesforce-introduceert-salesforce-lightning-connect.html Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning Connect, een nieuwe methode voor het realtime integreren van gegevens die zijn opgeslagen in legacy backoffice-systemen. Lightning Connect is de snelste en meest eenvoudige manier om elke gegevensbron in Salesforce te integreren en zorgt er zo voor dat de volle kracht van het Salesforce1 Platform wordt benut. Partners als Informatica, Jitterbit, MuleSoft, Progress Software, SnapLogic en SoftwareAG hebben een uitgebreide library van adapters beschikbaar voor Lightning Connect.

Uit een recent onderzoek onder CIO's blijkt dat voor 48 procent data-integratie het belangrijkste knelpunt is. De huidige methoden voor data-integratie, zoals het handmatig overzetten van bestanden, File Transfer Protocol, point-to-point of enterprise service bus, zijn te beperkt in omvang of te complex om te implementeren. Onderzoeksbureau Gartner zegt dat meer en meer organisaties gegevens realtime willen kunnen verwerken. Ze verwachten realtime levering van gegevens, zonder enige vertraging. Data-integratietechnologie is de sleutel voor bedrijven om dit te bereiken.

]]>
Mon, 17 Nov 2014 10:57:38 +0100 Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning Connect http://executive-people.nl/item/519761/salesforce-introduceert-salesforce-lightning-connect.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
BPSolutions verbetert prestaties van EPD bij HagaZiekenhuis http://executive-people.nl/item/519727/bpsolutions-verbetert-prestaties-van-epd-bij-hagaziekenhuis.html ICT moet zeker in de gezondheidszorg optimaal presteren. Het was voor HagaZiekenhuis in Den Haag dan ook van groot belang de prestatieproblemen die artsen en verpleegkundigen meldden bij het gebruik van onder andere het ziekenhuis informatiesysteem en het elektronisch patiëntendossier (EPD) zo snel mogelijk op te lossen. BPSolutions heeft dit probleem voor het ziekenhuis aangepakt.

Het budget voor de gezondheidszorg staat onder druk. Het is voor het HagaZiekenhuis dan ook van belang de zorgverlening te optimaliseren, zodat patiënten zo efficiënt mogelijk geholpen worden. De prestatieproblemen waar de medische staf bij het gebruik van verschillende ICT-systemen tegen aanliep vertraagde de zorgverlening, wat resulteerde in langere wachttijden voor patiënten.

ICT-systemen afpellen
Mark de Groot, Algemeen Directeur van BPSolutions licht het project bij het HagaZiekenhuis toe: “Eindgebruikers van het HagaZiekenhuis, de medische staf, hadden prestatieproblemen bij het werken met de applicaties die zij nodig hebben voor hun zorgtaak. Denk hierbij aan het ziekenhuis informatiesysteem, onderzoekssystemen en het EPD. Wij hebben daarom gekeken naar het gebruik van de zes belangrijkste ICT-systemen van het HagaZiekenhuis en hebben deze over de hele keten afgepeld. We hebben het netwerk, de server, storage, middleware en de applicatie laag geanalyseerd en in kaart gebracht.”

“Uit deze analyse kwamen meerdere problemen naar voren. De storage bleek te worden overbelast, waardoor data niet optimaal kon worden aangeleverd. De batchjobs die vanuit het systeem verwerkt worden waren daarnaast niet optimaal ingericht. Beide punten zijn aangepakt, waardoor de prestatieproblemen verdwenen. We hebben eerst de wijze waarop batchjobs worden verwerkt geoptimaliseerd. Vervolgens hebben we alle kritische workloads van de bestaande storage afgehaald en naar een flash storage-systeem overgebracht”, legt De Groot uit.

Meer tijd besteden aan patiënten
“De oplossing heeft de prestaties van het systeem zodanig veranderd dat artsen hun werk efficiënter kunnen uitvoeren, waardoor zij minder tijd kwijt zijn aan administratie en meer tijd kunnen besteden aan patiënten”, aldus Jan van Rijn, CIO van het HagaZiekenhuis.

Ontdek alles over deze implementatie in de onderstaande video.

]]>
Mon, 17 Nov 2014 09:12:28 +0100 BPSolutions verbetert prestaties van EPD bij HagaZiekenhuis http://executive-people.nl/item/519727/bpsolutions-verbetert-prestaties-van-epd-bij-hagaziekenhuis.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Protinus IT 'geboren in de cloud' http://executive-people.nl/item/519719/protinus-it-geboren-in-de-cloud.html Protinus IT, de managed sourcing specialist uit Houten, bestaat alweer vier jaar. In die tijd heeft het bedrijf in samenwerking met fabrikanten, distributeurs en gespecialiseerde resellers een steeds groter klantportfolio weten op te bouwen bij de rijksoverheid, lokale overheden en in het bedrijfsleven. Marcel Hofstra, directielid van Protinus IT, ziet nog meer groeikansen met zijn ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerde diensten, onder andere op het gebied van software en infrastructuur. Hiermee wil Protinus IT meehelpen aan het bouwen van Shared Services Centers voor gemeenten en specialistische (maatwerk-)oplossingen aan het corporate bedrijfsleven leveren.

Protinus (Latijn: ‘onmiddellijk’) brengt IT-vraag en -aanbod bij elkaar en zorgt bovendien voor de beste gespecialiseerde partners, aldus Hofstra. “Dat zijn partners die normaliter moeilijk toegang hebben tot de corporate markt, terwijl grote bedrijven op hun beurt slecht toegang hebben tot deze specialistische IT-dienstverleners en hun kennis. De geldende (interne) voorschriften en sourcing methodiek zit de toegang tot deze leveranciers vaak in de weg. Met een intelligente methode van IT-sourcing en -contracting, het zogenaamde ‘managed sourcing’, groeit Protinus IT snel in de IT-sourcingmarkt. Dat onze managed sourcing formule werkt kunnen we concluderen door de snel groeiende klantenbase die Protinus IT mag bedienen. Dit zijn zowel centrale- als decentrale overheden, als ook klanten binnen de zakelijke dienstverlening”, Hofstra vervolgt. “We concentreren ons op organisaties met 5000 werkplekken of groter. Grote organisaties hebben vaak te maken met de problematiek van veel verschillende IT-contracten en leveranciers die gemanaged moeten worden. Protinus IT ontzorgt ze met haar managed sourcing propositie. Protinus IT heeft inmiddels een aardige positie binnen de IT-leveranciersmarkt verworven en bedient een leuke gevarieerde set van klanten.”

Vreemd

“In het begin, toen Protinus IT pas was begonnen, werd er in de IT-branche vreemd tegen ons concept aangekeken, vervolgt Hofstra. “We pasten volgens sommigen niet direct in de traditionele distributiemodellen die bestaan uit fabrikant, en/of distributeur en/of reseller. Maar we werken juist nauw samen met partners om de beste oplossingen aan klanten te leveren. Daar hebben veel resellers en IT-fabrikanten profijt van. Ons model werkt, want Protinus IT heeft de kennis en kunde in huis om specialistische partners naar de klant brengen. We zien dat er nog steeds veel aanbestedingen worden uitgeschreven die een veelvoud van specialismen vereisen. Dit is iets waar veel echt gespecialiseerde leveranciers niet aan kunnen voldoen. Via ons model lukt dat wel. Dat is een voordeel voor de reseller en de klant, want die krijgt de ‘best of breed’ aan IT-producten, advies en diensten.”

Waardeketen

Hofstra verklaart het succes van Protinus IT en de partners waarmee het samenwerkt: “We richten ons met een duidelijke focus op de grootzakelijke markt. Onderdeel van het succes is dat we als team veel ervaring bieden in de ICT-markt. Protinus IT heeft een enorme kennis van de markt, het leveranciersnetwerk en alle krachtenvelden die daar spelen. We weten daardoor heel goed de juiste partners te vinden. Met onze sourcing aanpak ontsluiten we niet alleen maar distributieketens, maar leggen we een sterke focus op de waardeketen. Elke organisatie heeft namelijk zijn eigen behoefte en daardoor een andere specialisatie en waarde nodig. Protinus IT voorziet in de behoefte van de klant met de juiste oplossing die worden geleverd door partners met expertise.” Laatst heeft Protinus IT ISO-certificeringen gekregen, vervolgt Hofstra: “Protinus IT is ISO 9001 en IS0 14001 gecertificeerd voor kwaliteit en milieu. De ISO-certificeringen geven aan dat je het kwaliteitsniveau goed voor elkaar hebt. Al onze medewerkers en afdelingen zijn geaudit en werken volgens het binnen het kwaliteitshandboek vastgelegde ISO-proces.”

Bid desk

Een ander aspect van het succes is dat Protinus IT een ‘born in the cloud’ speler is. “We zijn van scratch af aan gestart, waarbij we ons businessmodel hebben gebaseerd op de cloud. Ons businessmodel heeft een koppeling met telefonie van cloudprovider Voipro, Microsoft Office 365, Exact online en e-ordering via Onetrail. We koppelen deze technologie weer aan onze klanten, waardoor we een schaalbaar en eigentijds onderscheidend businessmodel hebben. Dat is een belangrijke succesfactor in combinatie met onze specialistische aanbestedingskennis. Protinus IT heeft een speciale bid desk die we, als gevolg van ons succes, aan het uitbreiden zijn. We groeien nog steeds door. We zoeken nog twee nieuwe medewerkers die gewend zijn in de wereld van aanbestedingen te werken.”

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Protinus IT biedt zijn diensten op basis van vier kwadranten zegt Hofstra. “Dat is ten eerste de infrastructuur, van PDA tot backend, inclusief housing en hosting. Ten tweede is er de software bestaande uit kantoor-, systeem-, bedrijfssoftware en apps. Ten derde zijn er de human skills, mensen met specifieke vaardigheden. Ten vierde heb je ‘practices’, ofwel methodieken om IT te ontwerpen, te bouwen te onderhouden en te beheren.” Komende tijd ligt de focus op infrastructuur en software, zegt Hofstra. “Daar boeken we successen mee. Zo heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) Perceel 4 (Levering van Standaardprogrammatuur & Dienstverlening van Overige Vendoren en open source) gegund aan onder andere Protinus IT en Comparex. De komende jaren moeten we in onderlinge concurrentie strijden om opdrachten voor meer dan 54 verschillende softwareleveranciers. Het perceel wordt door V&J geschat op ruim 10,5 miljoen euro, exclusief BTW per jaar. Het contract beloopt twee jaar en V&J kan deze periode door middel van een of meerdere verlengingen met in totaal 24 maanden verlengen.”

Hofstra zegt dat het contract met het Ministerie van Veiligheid en Justitie een uitgelezen business kans is voor specialistische partners. “Wij vinden dat software meer is dan alleen maar het leveren van licenties. Het gaat ook om diepte-skills, die we samen met partners aanbieden. Elke klant, in dit geval het Ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J), krijgt daardoor de beste diensten rond licenties, beheer en onderhoud. We zorgen dat de klant niet ‘oversized’ wordt met licenties, maar dat ze aan de licentievoorwaarden voldoet die IT-leveranciers eisen. Zo betalen ze nooit teveel voor een licentie.”

Metgezel

Qua infrastructuur wil Protinus verder groeien op het gebied van werkplek en accessoires tot netwerken en servers en storage, aldus Hofstra. “We zien bijvoorbeeld groeikansen in het leveren van infrastructuur aan Shared Service Centers voor de centrale overheid en de lokale overheid. Je ziet daar meer digitalisering in het kader van de e-overheid. Zo kunnen gemeenten, door  een gedeelte van de contacten met haar burgers te digitaliseren, efficiënter en sneller bepaalde zaken afhandelen. Bij een aanbesteding voor een Shared Service Center adviseren we gemeenten niet van tevoren gelijk een oplossing te bepalen, maar eerst een leverancier te kiezen die je de benodigde vrijheid biedt en waarmee je wil samenwerken. In dit geval met Protinus IT. Daarna gaan we met de betrokken partners kijken wat de beste oplossing is. Gemeenten kunnen daarbij eventueel met hun vertrouwde partners blijven samenwerken. Dus: niet van tevoren het wiel uitvinden terwijl er genoeg partners zijn die al vaker een specifieke oplossing hebben geleverd. Deze werkwijze wordt door steeds meer gemeenten gewaardeerd. Zo werd Protinus IT dit jaar winnaar van de aanbesteding ‘Logistieke diensten met betrekking tot ICT-Hardware’ van het shared service center Syntrophos (Latijn: ‘metgezel’). Dit is een ICT-samenwerkingsverband tussen de gemeentes Spijkenisse, Bernisse, Brielle en Westvoorne. De aanbesteding bestaat uit twee percelen, te weten werkplekapparatuur en datacenter-apparatuur. Het doel van de gemeenschappelijke regeling Syntrophos is het beheren en verder ontwikkelen van de ICT infrastructuur, informatievoorziening voor de klantcontactcentra, voor het ‘midoffice’ en het coördineren van basisregistraties, geo-informatie en telefonie. Syntrophos functioneert samen in een netwerk van partners, bestaande uit klanten en belanghebbenden. Iedere partner is een schakel in het functioneren van het totaal. Om te komen tot een goed functionerende keten en het kunnen voldoen aan de verwachtingen, wordt het concept van een Shared Service Center in 2014 gezamenlijk verder uitgebouwd en geconcretiseerd. Uitgangspunt daarbij is en blijft dat Syntrophos gericht is op samenwerking met de vier gemeenten.”

Arsenaal

Hofstra is goed gestemd om verder te groeien met zijn software en infrastructuur diensten. “De markt trekt aan, het gaat beter want de klant kijkt weer naar nieuwe oplossingen. De aanbestedingen blijven doorgaan en je ziet dat ook bedrijven hun organisatie op kwaliteit willen inrichten, waardoor ze aanzienlijk de kosten kunnen besparen. Protinus IT kan dat leveren met oplossingen tegen de laagste beheerkosten. We staan open voor nieuwe partners. IT-resellers en consultants kunnen altijd met ons praten. Er zijn veel specialisten in de markt en het is moeilijk voor deze partijen om grote klanten te krijgen, maar in samenwerking met Protinus IT kunnen partners dat wel. Wij ontsluiten ze naar de eindklant. “Onze partners vormen bij elkaar het grootste arsenaal van échte specialisten in Nederland.”

WK

]]>
Mon, 17 Nov 2014 08:05:55 +0100 Protinus IT 'geboren in de cloud' http://executive-people.nl/item/519719/protinus-it-geboren-in-de-cloud.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
HEMA komt met eigen smartphone en tablet http://executive-people.nl/item/519726/hema-komt-met-eigen-smartphone-en-tablet.html Vanaf vandaag gaat HEMA eigen smartphones en tablets verkopen. HEMA is daarmee de eerste Nederlandse retailer die onder eigen label een smartphone en tablet aanbiedt. De smartphones zijn te koop vanaf 100 euro, de tablets vanaf 125 euro. Van de smartphones en tablets zijn twee typen beschikbaar: een kleine en een grote variant. Ieder toestel is in twee kleuren verkrijgbaar. Alle toestellen en verpakkingen zijn volledig in HEMA ‘look en feel’ ontworpen. De toestellen worden aangeboden met twee jaar garantie, zijn simlockvrij waardoor de klant zijn eigen provider kan kiezen en hebben dual-sim. De verkoop begint via hema.nl. Vanaf 8 december zijn deze producten ook te koop in alle Nederlandse HEMA winkels.

]]>
Mon, 17 Nov 2014 07:59:55 +0100 HEMA komt met eigen smartphone en tablet http://executive-people.nl/item/519726/hema-komt-met-eigen-smartphone-en-tablet.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Gartner: ‘Tabletmarkt kan flink profiteren van BYOD’ http://executive-people.nl/item/519725/gartner-a-tabletmarkt-kan-flink-profiteren-van-byoda.html De tabletmarkt kan flink profiteren van de Bring Your Own Device (BYOD) trend. De hoeveelheid apparaten die bedrijven op de werkvloer kunnen ondersteunen neemt door BYOD flink toe. Gartner stelt dat IT-afdelingen met een BYOD-programma drie keer zoveel gebruikers kunnen ondersteunen dan met tablets die in bezit zijn van het bedrijf.

“IT-leiders kunnen een half miljoen dollar uitgeven en 1.000 tablets van het bedrijf ondersteunen, terwijl zij ook 2,745 tablets van werknemers kunnen ondersteunen met hetzelfde budget”, zegt Federica Troni, onderzoeksdirecteur bij Gartner. “De directe kosten van tablets van werknemers zijn 64% lager. Organisaties die met meerdere werknemers te maken hebben die tablets willen gebruiken als een gebruiksvriendelijke apparaat is het aanbieden van een BYOD-mogelijkheid het beste alternatief om de kosten te beperken en toegang te verbreden.”

Total cost of ownership
Gartner stelt dat BYOD-smartphones een total cost of ownership (TCO) opleveren dat niet veel afwijkt van de TCO van smartphones in bezit van een bedrijf. Bedrijven kunnen alleen besparingen realiseren als organisaties slechts een deel van de aanschafkosten betalen of bijbehorende data-abonnementen niet vergoeden. Dit is tekenend voor een situatie waarbij gebruikers niet volledig recht hebben op een zakelijke smartphone, maar deze wel zo nu en dan nodig hebben of deze willen voor het extra gebruiksgemak willen gebruiken.

Het onderzoeksbureau verwacht dat nagenoeg alle bedrijven in de nabije toekomst BYOD zullen omarmen. In 2017 zou maar liefst 90% van de bedrijven een vorm van BYOD ondersteunen. Deze BYOD-programma’s variëren flink in volwassenheid. Gartner verwacht dat in 2018 tweemaal zoveel privé-apparaten zullen worden gebruikt voor werkdoeleinden dan apparaten van de werkgever.

Doelgroep voor BYOD
Bedrijven zouden zich met BYOD-programma’s vooral moeten richten op gebruikers die interesse hebben in een bredere reeks apparaten voor hun werk. Ook zouden deze werknemers overweg moeten kunnen met technologie. Bedrijven doen er verstandig aan één hoofddoel te selecteren voor de implementatie van BYOD. Denk hierbij aan gebruikerstevredenheid, kostenvermindering of mobiele uitbreiding. Meerdere doelen zullen in de meeste gevallen volgens Gartner niet haalbaar of verenigbaar zijn.

“BYOD-initiatieven kunnen tot kostenbesparingen opleveren, maar dit is niet altijd het geval”, zegt Troni. ”Organisaties die de keuze in apparaten willen verbreden of de toegang tot mobiele technologie willen vergroten geven net zoveel of zelfs meer uit aan BYOD-apparaten.”

]]>
Sun, 16 Nov 2014 11:58:28 +0100 Gartner: ‘Tabletmarkt kan flink profiteren van BYOD’ http://executive-people.nl/item/519725/gartner-a-tabletmarkt-kan-flink-profiteren-van-byoda.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Meest onderschatte technologie is NFC' http://executive-people.nl/item/519718/meest-onderschatte-technologie-is-nfc.html Het traditionele retail-landschap zal volledig veranderen door near field communication, zegt Rick Pijpers, marketing director bij datacenter-aanbieder Equinix. Het team van Executive People sprak met hem over trends en ontwikkelingen in de IT tijdens Gartner Symposium/ITXpo in Barcelona.

]]>
Sun, 16 Nov 2014 09:09:29 +0100 'Meest onderschatte technologie is NFC' http://executive-people.nl/item/519718/meest-onderschatte-technologie-is-nfc.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
“Unieke cocktail in het bestaande IT-landschap” http://executive-people.nl/item/519720/a-unieke-cocktail-in-het-bestaande-it-landschapa.html Oracle start met de distributie van zijn Oracle cloud services via distributeurs, waaronder Tech Data, Avnet en Arrow Electronics. Dit meldt Bas Diepen, Director Alliances & Channels Oracle Benelux tijdens de Oracle OpenWorld conferentie die onlangs in San Francisco werd gehouden. Ongeveer 450 Nederlandse partners, klanten en medewerkers waren aanwezig op het jaarlijkse evenement.

Oracle wil via zijn Oracle PartnerNetwork (OPN) meer van zijn cloud services verkopen via resellers. Daarvoor introduceert Oracle een speciaal programma waarbij een aantal Oracle SaaS-producten kunnen worden verkocht, aldus Diepen. “Het gaat om Oracle cloud-producten zoals CRM, Taleo talent management platform, Human Capital Management (HCM) platform en Oracle Customer Service Automation Cloud.”

OPN leden worden ondersteunt via Oracle Cloud Connection, een online community waar partners terecht kunnen voor cloud resources, informatie en tools om de beste cloud oplossingen aan bestaande en nieuwe klanten te bieden. Er zijn wereldwijd 15.000 geregistreerde Oracle Cloud specialisten. Volgens Diepen zijn partners cruciaal voor de verdere groei van Oracle, zowel on-premise, als in de cloud. Het hele partner ecosysteem is strategisch. Oracle Partners zorgen voor meer business in de markt als ze de hele Oracle stack verkopen. “Partners worden nauw betrokken bij onze cloud-strategie en kunnen zich specialiseren.“

Inmiddels verkopen Nederlandse partners vaker cloud-diensten. SLTN Inter Access heeft als eerste Oracle partner in de Benelux een opdracht verworven om Oracle Finance & Procurement op basis van de Oracle Cloud Service te implementeren. Door het winnen van deze opdracht wordt SLTN Inter Access de preferred partner van HE Tubing voor de implementatie van hun nieuwe financiële- en inkoopsoftware, welke betrokken zal worden vanuit de (Oracle) Cloud.

Diepen is enthousiast dat Oracle partners vaker met elkaar samenwerken waarbij specialisaties worden gebundeld tot een oplossing. “Zo bundelen Oracle, iRent en VX Company hun krachten in big data-leaseoplossingen. In deze samenwerking levert Oracle de Big Data Appliance, een Oracle Engineered System dat is geoptimaliseerd voor het verzamelen, ordenen en laden van ongestructureerde gegevens. Om de big data-oplossingen van Oracle in de markt te zetten en proactief te promoten, schaften iRent en VX Company de Big Data Appliance aan. Ze ontwikkelden een Demo Center waarin ze de big data-oplossing laten zien aan klanten en prospects. Naast dit Demo Center bieden iRent en VX Company klanten de mogelijkheid zelf demo’s te draaien met de Big Data Appliance op hun eigen locatie.”

Diepen is trots dat de Nederlandse Oracle partner AMIS tijdens Oracle OpenWorld in San Francisco verkozen werd tot EMEA Middleware Partner of the Year 2014. AMIS werd geëerd vanwege zijn kennis rond Oracle Fusion Middleware. Deze award is onderdeel van de Oracle Excellence Awards voor Oracle Partner Netwerk (OPN) leden. Zo bezit AMIS OPN specialisaties in Oracle Service Oriented Architecture, Oracle Business Process Management, Oracle WebLogic Server, Oracle Application Development Framework, Oracle Enterprise Manager, Oracle Database, Oracle Linux en Oracle Exalogic Elastic Cloud.

Oracle Partner Innovation Tour: een unieke cocktail

Oracle Benelux organiseerde voor de vierde keer de Oracle Partner Innovation Tour. Tijdens deze tour neemt Oracle zijn partners mee en worden innovatieve IT-bedrijven in Silicon Valley bezocht zoals AirBnB, Electronic Arts en Pebble, maker van smartwatches. Partners die meededen waren onder andere Unit4, Insight, Software One, Sogeti, Capgemini, Accenture, VX Company, iRent, SLTN en distributeurs Tech Data, Avnet en Arrow. Eugene Tuijnman van SLTN over de tour: “Oracle is er wederom in geslaagd een unieke propositie te presenteren. De combinatie Oracle OpenWorld, het in Silicon Valley bezoeken van een aantal start-ups en innovatieve, doch inmiddels gevestigde Tech bedrijven alsmede het ruim een week samenbrengen van meer dan 30 C-level managers van verschillende Oracle businesspartners, is een unieke cocktail die in het bestaande IT-landschap niet voorkomt. Gecombineerd met de uitstekende organisatie verdient de Oracle Partner Innovation Tour een tien met een griffel voor kwaliteit, innovatie en sfeer!”

Red Carpet Treatment trekt klanten door wasstraat

Na een succesvolle proef vorig jaar, organiseerde Oracle ook dit jaar weer een Red Carpet-programma tijdens Oracle OpenWorld in San Francisco. Bas Diepen: “Onze partners nodigen hun klanten uit. Deze klanten hebben we door de hele Oracle 'wasstraat' heen getrokken. We hebben echt een 'rode loper' voor ze uitgerold. In het vierdaagse programma praten klanten met allerlei executives over strategische richtingen en dat soort zaken. Klanten komen op topniveau in contact met mensen van Oracle. En het mooie is: onze partners initiëren deze deals zelf, wij helpen ze alleen”.

 

]]>
Sun, 16 Nov 2014 08:19:53 +0100 “Unieke cocktail in het bestaande IT-landschap” http://executive-people.nl/item/519720/a-unieke-cocktail-in-het-bestaande-it-landschapa.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Paul Strong, VMware: 'Technologie ìs de business' http://executive-people.nl/item/519716/paul-strong-vmware-technologie-a-not-s-de-business.html IT is a weapon of mass disruption, is wat Paul Strong graag verkondigt. Als 'external facing CTO' bij VMware heeft hij een uitgesproken mening over IT. Technologie is niet meer ondersteunend aan de business, het ìs de business. Tijdens Gartner Symposium/ITXpo in Barcelona sprak het team van Executive People met hem over de gevolgen hiervan voor de executives die hiervoor verantwoordelijk zijn.

]]>
Sat, 15 Nov 2014 08:10:59 +0100 Paul Strong, VMware: 'Technologie ìs de business' http://executive-people.nl/item/519716/paul-strong-vmware-technologie-a-not-s-de-business.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
‘Zowel het verlies aan data als de downtime moet zo dicht mogelijk bij nul zitten.’ http://executive-people.nl/item/519715/a-zowel-het-verlies-aan-data-als-de-downtime-moet-zo-dicht-mogelijk-bij-nul-zitten-a.html Data en applicaties beschikbaar vanaf iedere locatie en een RTPO (Recovery Point Time Objective) van minder dan vijftien minuten. De 'Always-On-Business' noemen ze dat bij Veeam Software, aanbieder van oplossingen die beschikbaarheid van het moderne datacenter bieden. De Veeam Availability Suite v8 is een betaalbare oplossing die zorgt voor zo min mogelijk dataverlies en downtime. "Om dat te benadrukken hebben we RTO en RPO samengebracht tot RTPO", verklaart Regional Director Benelux Ronald Ooms.

Altijd en overal toegang hebben tot je mail en applicaties is allang geen overbodige luxe meer, weten ze ook bij Veeam. "Medewerkers willen de mogelijkheid hebben om op ieder moment van de dag te kunnen werken", vertelt Ronald Ooms. "Dat stelt eisen aan de IT-kant. 'Any time, any place, any device.' Vooral de toename van het aantal thuiswerkplekken brengt een enorme uitdaging met zich mee als het gaat om de beschikbaarheid en de beveiliging van de IT-omgeving en de back-up van bestanden. De tijd is voorbij dat we allemaal op een vast kantoor werken met een vaste infrastructuur, waar we allemaal hetzelfde werk doen en dezelfde printer gebruiken. Iedereen werkt overal. Als ik wil, werk ik door tot 8 uur 's avonds, maar dat moet dan wel mogelijk zijn. De IT-afdeling moet dit faciliteren door ervoor te zorgen dat data en applicaties ten alle tijde beschikbaar zijn."

Valt een systeem uit, dan willen we zo weinig mogelijk dataverlies en zo snel mogelijk weer aan het werk. Recovery Point Objective (RPO), het dataverlies dat een organisatie of gebruiker in het ergste geval moet accepteren, moet zo laag mogelijk zijn. Hetzelfde geldt voor RTO: Recovery Time Objective. Ook die moet zo beperkt mogelijk zijn. Ooms: "Veel mensen zijn al redelijk in paniek als ze langer dan vijf minuten niet kunnen mailen. Wij hebben RPO en RTO gecombineerd tot Recovery Point Time Objective (RTPO). Hiermee kunnen we met één waarde de hoeveelheid dataverlies en de downtime aangeven."

Er zijn oplossingen die het nulpunt benaderen of daar zelfs nagenoeg op uitkomen. Real-time replicatie bijvoorbeeld, de off-site oplossing met dubbele storage-oplossingen”, aldus Lodewijk van Klaveren, Manager Channels Benelux van Veeam Software. "Maar zulke oplossingen kunnen veel klanten niet betalen. Hoe minder dataverlies en downtime, hoe duurder de oplossing wordt. In het huidige aanbod zien wij een groot gat tussen wat bedrijven kunnen en willen betalen, en wat noodzakelijk is om de beschikbaarheid van de IT-omgeving te garanderen. De Veeam Availability Suite v8, als opvolger van onze Back-up Management Suite, dicht deze kloof."

Virtualisatie, cloud en storage

De suite combineert de modernste en belangrijkste virtualisatie-, cloud en opslagtechnologieën en integreert met oplossingen van verschillende opslagleveranciers. De nieuwe oplossing van Veeam dicht de kloof in de beschikbaarheid van de IT-omgeving, omdat deze voor alle data en applicaties een RTPO van minder dan vijftien minuten biedt. "De back-ups worden veel sneller uitgevoerd dan bij vergelijkbare oplossingen", beweert Van Klaveren. "We willen beide kanten, dus RPO en RTO, terugbrengen tot maximaal vijftien minuten."

Om continue beschikbaarheid van data en applicaties te garanderen, moet de IT-omgeving zelf ook goed functioneren. Zo niet, dan kunnen er ook geen goede back-ups gemaakt worden,” zegt Ooms. “Daarom zien wij real-time monitoring als een belangrijk onderdeel van availability. Net als capaciteitsplanning en rapportage van de virtuele infrastructuur. Als daar een fout in zit, kun je geen goede back-ups maken en kunnen je systemen en bestanden niet 24 uur per dag beschikbaar zijn. Availability is altijd een combinatie van real-time managen, planning, monitoring en het veilig stellen van je data. Je moet gewoon een goed platform hebben. Anders kan je availability-applicatie nog zo goed zijn, maar dan gaat het alsnog fout."

Vijf pijlers

De Availability Suite van Veeam combineert daarom vijf kernoplossingen: High speed Recovery, Data Loss Avoidance, Verified Protection, Risk Mitigation en Complete Visibility. Ooms: "Dat zijn de vijf pijlers waarmee je data beschermt en de beschikbaarheid garandeert. High Speed Recovery betekent dat een VM binnen een paar minuten gerestored kan worden, in plaats van binnen enkele uren. Dit is een belangrijke feature om de RTO terug te dringen. Met Data Loss Avoidance voorkom je dataverlies, of maak je dat verlies zo klein mogelijk, bijvoorbeeld door iedere tien minuten een back-up te maken in plaats van eens per dag, zoals de meeste gebruikers doen. Met Verified Protection controleer je of de gemaakte back-ups daadwerkelijk functioner en gebruikt kunnen worden om de VM, of data uit de VM terug te zetten. Risk Mitigation betekent het verlagen van risico’s door op ieder moment je applicaties te kunnen testen in een sandbox, voordat ze in productie genomen worden. Complete Visibility staat voor onze monitoring- en rapportageoplossingen, waardoor een compleet overzicht van de IT-omgeving gegarandeerd is.”

Veeam heeft momenteel ruim honderdduizend eindgebruikers. Eindklanten die hun back-up in de cloud willen opslaan, kunnen gebruik maken van Cloud Connect als onderdeel van de nieuwe Availability Suite. Dit biedt kansen voor serviceproviders. "Het grote voordeel is dat eindgebruikers vooraf geen investering hoeven te doen in een off-site infrastructuur", vertelt Van Klaveren, "Ze kunnen rechtstreeks back-ups maken naar een off-site back-up locatie. Cloud Connect is daarmee een uitgelezen mogelijkheid voor serviceproviders om nieuwe klanten te werven."

]]>
Sat, 15 Nov 2014 00:21:29 +0100 ‘Zowel het verlies aan data als de downtime moet zo dicht mogelijk bij nul zitten.’ http://executive-people.nl/item/519715/a-zowel-het-verlies-aan-data-als-de-downtime-moet-zo-dicht-mogelijk-bij-nul-zitten-a.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Capgemini en Pivotal zoeken naar atypische gedragspatronen om fraude te voorspellen http://executive-people.nl/item/519691/capgemini-en-pivotal-zoeken-naar-atypische-gedragspatronen-om-fraude-te-voorspellen.html Capgemini en Pivotal lanceren Anomalous Behavior Detection, een oplossing die bedrijven ondersteunt bij het signaleren van en reageren op zowel geavanceerde interne als externe dreigingen. De oplossing maakt gebruik van de Business Data Lake, een geïntegreerde big data-omgeving, voor de analyse van grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde informatie.

Bedrijven verzamelen steeds meer data, delen steeds meer informatie met anderen en werken met de cloud, die steeds complexer wordt. De kans dat eenbedrijf wordt blootgesteld aan datalekken, diefstal van intellectueel eigendom, financiële overtredingen en misbruik van bedrijfssystemen neemt hierdoor toe.

Atypische gedragspatronen
Pivotal en Capgemini spelen hierop in. De bedrijven stellen dat traditionele beveiligingstools onvoldoende mogelijkheden bieden om dit soort dreigingen aan te pakken. Anomalous Behavior Detection helpt bedrijven fraude op te sporen en fraude te voorspelen door atypische gedragspatronen te signaleren.

“Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de risico’s die ontstaan als interne data of klantgegevens op straat komen te liggen te liggen. Een goede beveiliging van bedrijfskritische informatie is voor alle bedrijven essentieel. Met Anomalous Behavior Detection biedt Capgemini die beveiliging op een geavanceerde manier vanuit de eigen private cloud omgeving,” aldus Jorgen Heizenberg, CTO Business Information Management bij Capgemini.

]]>
Fri, 14 Nov 2014 15:48:04 +0100 Capgemini en Pivotal zoeken naar atypische gedragspatronen om fraude te voorspellen http://executive-people.nl/item/519691/capgemini-en-pivotal-zoeken-naar-atypische-gedragspatronen-om-fraude-te-voorspellen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Amerikaanse overheid: ‘iPhone- en iPad-gebruikers moeten alert zijn op malafide applicaties’ http://executive-people.nl/item/519682/amerikaanse-overheid-a-iphone-en-ipad-gebruikers-moeten-alert-zijn-op-malafide-applicatiesa.html iPhone- en iPad-gebruikers moeten extra alert zijn op malafide applicaties. De Amerikaanse overheid waarschuwt voor het gevaar dat de zogeheten ‘Masqua Attack’-aanval kan opleveren. Hierbij wordt een kwetsbaarheid in Apple’s mobiele besturingssysteem iOS misbruikt, waardoor aanvallers een legitieme app kunnen vervangen voor een nagemaakte applicaties. Deze app kan malware bevatten.

Het United States Computer Emergency Readiness Team (US-CERT) waarschuwt voor het probleem dat eerder deze week door beveiligingsbedrijf Fireeye werd ontdekt. Ontwikkelaars kunnen apps updaten, wat noodzakelijk kan zijn om bijvoorbeeld beveiligingsproblemen in de app te verhelpen. Om te controleren of een update inderdaad bij een specifieke app hoort zijn zowel de originele app als de update voorzien van dezelfde Bundle ID. Hier gaat het echter fout. Apple verzuimt namelijk ook de herkomst van de app te controleren. Alle apps met dezelfde Bundle ID worden dus automatisch aan elkaar gekoppeld, ook als deze van verschillende ontwikkelaars afkomstig zijn.

Nagemaakte app als legitieme app vermommen
De fout biedt cybercriminelen de mogelijkheid een nagemaakte app aan te bieden als een legitieme app, zonder dat iOS deze truc herkent. Gebruikers zijn hierdoor in de veronderstelling een nieuwe versie van een app die zij al langer gebruiken te installeren, terwijl zij in werkelijkheid andere software binnenhalen. Deze software kan malware bevatten, met alle gevolgen van dien. Het probleem doet zich alleen voor in alternatieve appwinkels. Gebruikers van de App Store lopen geen gevaar.

US-CERT en Fireeye adviseren beide werknemers die gebruik maken van een iPhone of iPad alleen nog apps te installeren die afkomstig zijn Apple’s App Store. Alle overige appwinkels zouden gebruikers links moeten laten liggen.

]]>
Fri, 14 Nov 2014 14:59:52 +0100 Amerikaanse overheid: ‘iPhone- en iPad-gebruikers moeten alert zijn op malafide applicaties’ http://executive-people.nl/item/519682/amerikaanse-overheid-a-iphone-en-ipad-gebruikers-moeten-alert-zijn-op-malafide-applicatiesa.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
27,9% meer verscheepte computers in West-Europa in Q3 2014 http://executive-people.nl/item/519686/meer-verscheepte-computers-in-west-europa-in-q.html Het gaat goed met de markt voor computers. Het aantal computers dat de tien grootste leveranciers uit West-Europa hebben verscheept is in het derde kwartaal van 2014 met 27,9% gestegen.

Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau CONTEXT. Het is het tweede kwartaal op rij dat het segment groei laat zien. Het aantal verscheepte computers steeg toen ook al met 20,9%. De groei wordt met name veroorzaakt door leveranciers die profiteren van de migratie van XP naar nieuwere Windows-versies. Ook goedkope ‘Windows 8.1 with Bing’ laptops zijn volgens CONTEXT populair.

Als we kijken naar landen binnen West-Europa valt op dat Griekenland en Spanje beide opvallend goed presteren. Het aantal verscheepte computers in Q3 2014 ten opzichte van Q3 2013 laat in Griekenland een groei van 59,4% zien, terwijl de markt in Spanje met 53,4% is gegroeid. Andere markten die erg goed presteren zijn Duitsland (38,3%), Portugal (37,3%) en Italië (29,9%). Het aantal verscheepte computers door Nederlandse IT-bedrijven is met 18% toegenomen.

]]>
Fri, 14 Nov 2014 14:54:06 +0100 27,9% meer verscheepte computers in West-Europa in Q3 2014 http://executive-people.nl/item/519686/meer-verscheepte-computers-in-west-europa-in-q.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Gartner benoemt Stibo Systems tot marktleider in Magic Quadrant voor Master Data Management ... http://executive-people.nl/item/519681/gartner-benoemt-stibo-systems-tot-marktleider-in-magic-quadrant-voor-master-data-management-mdm-van-product-data-solutions.html Stibo Systems is voor het tweede jaar op rij door Gartner als marktleider gepositioneerd is in het november 2014 Magic Quadrant voor Master Data Management (MDM) van Product Data Solutions. Dit Magic Quadrant geeft inzicht in de MDM markt, die gericht is op het managen van product data ten behoeve van klantgerichte business strategieën als SCM en e-commerce.

Bij het beoordelen van bedrijven die zijn opgenomen in het Magic Quadrant voor MDM-producten heeft kijkt Gartner naar de visie en het executievermogen van IT-leveranciers. De markt van MDM product data oplossingen groeide volgens Gartner met bijna 9% in 2013. MDM wordt steeds vaker toegepast als basis voor een digitale bedrijfsomslag.

"Organisaties van iedere omvang en in vele branches hebben moeite om een consistente, nauwkeurige, deelbare basisversie van hun product of service data bij te houden Met de toenemende aandacht voor digitalisering wordt het beheer van de essentiële master data steeds belangrijker, aldus Andrew White, VP Distinguished Analyst en Bill O’Kane, Research Director bij Gartner. De onderzoekers stellen: “De mogelijkheid om een enkele, semantisch consistente versie van product master data te hebben, is essentieel voor het succes van klantgerichte organisaties.”

 

]]>
Fri, 14 Nov 2014 11:23:04 +0100 Gartner benoemt Stibo Systems tot marktleider in Magic Quadrant voor Master Data Management (MDM) van Product Data Solutions http://executive-people.nl/item/519681/gartner-benoemt-stibo-systems-tot-marktleider-in-magic-quadrant-voor-master-data-management-mdm-van-product-data-solutions.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Gemeente Arnhem implementeert Green Valley Zaaksuite http://executive-people.nl/item/519648/gemeente-arnhem-implementeert-green-valley-zaaksuite.html De gemeente Arnhem implementeert na een Europese aanbesteding voor de levering, implementatie en het onderhoud van een systeem voor klant- en zaakgericht werken de Green Valley Zaaksuite. De gemeente wil hiermee een omslag maken van product- naar klantgericht en aanbod- naar vraaggericht.

De lokale overheid in Arnhem wil de bedrijfsvoering efficiënter maken door processen te digitaliseren en vakapplicaties uit te faseren. De functionaliteiten van deze applicaties worden ondergebracht in de Zaaksuite van Green Valley. Het project moet in januari 2015 live gaan.

Aan de keuze ging een Proof of Concept vooraf. Tijdens deze test is de volledige Suite al door Green Valley geïnstalleerd en werkend opgeleverd. Ook zijn al koppelingen aangebracht met de belangrijkste backoffice-applicaties.

]]>
Fri, 14 Nov 2014 10:32:25 +0100 Gemeente Arnhem implementeert Green Valley Zaaksuite http://executive-people.nl/item/519648/gemeente-arnhem-implementeert-green-valley-zaaksuite.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Internet of Things gaat stedelijke leefomgeving transformeren http://executive-people.nl/item/519647/internet-of-things-gaat-stedelijke-leefomgeving-transformeren.html Internet of Things gaat de stedelijke leefomgeving het komende decennia hard veranderen. Iedereen en alles wordt verbonden met het internet, wat gevolgen heeft voor verkeer, logistiek, veiligheid, gezondheidszorg, (parkeer)meters, voedsel, beheer van de stad, winkels, toerisme en het contact met de overheid. De stad van de toekomst wordt een platform waar fysieke zaken als gebouwen en wegen en digitale dingen zoals sensoren, ibeacons, slimme meters, apps, etc. naadloos geïntegreerd zijn. Social, Mobiel, Analyses, Cloud en Internet of Things (SMACT) zijn de vijf basistechnologieën waarvan de integratie zorgt voor een versnelling in stedelijke ontwikkelingen.

Dit blijkt uit het rapport ‘SMACT and the City’ van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti. Dit trendrapport in de ‘Internet of Things’-reeks schetst verschillende scenario’s van slimme steden die nu en straks worden ontwikkeld. Een voorbeeld zijn Cities-in-a-Box; volledig nieuwe steden die vol zitten met de nieuwste snufjes. Grote investeerders zijn veelal de drijvende kracht achter dit soort concepten.

Senseable Cities
Senseable Cities zijn met name bestaande steden waar alles draait om data-analytics. Nieuwe inzichten die helpen stadsbeleid te ontwikkelen en voorspellingen te doen. Het derde scenario is de City-as-a-Platform. Dit kunnen zowel bestaande als nieuwe steden zijn, waar de digitale en fysieke infrastructuur als een geheel wordt gezien. Het platform is zowel het instrument om de stad te veranderen, als de verandering zelf.

“SMACT verandert de stad in een platform waarbij ‘bricks & clicks’ vloeiend in elkaar overlopen. We staan aan het begin van wat de komende tien jaar concreet wordt voor burger, patiënt en klant. Uiteindelijk bepaalt de consument hoe en welke concepten gaan aanslaan. Zij zijn het vliegwiel voor de slimme stad. Hoe we straks winkelen, auto rijden zonder bestuurder, zonne-energie gebruiken of een beroep doen op de iPad-scholen,” aldus Menno van Doorn, directeur van VINT van Sogeti, en één van de auteurs van dit ‘SMACT and the City’ rapport. “Internet heeft ons leven veranderd. Onze steden nóg niet,” concludeert stadsarchitect Vicente Guallart uit Barcelona.

]]>
Fri, 14 Nov 2014 10:01:55 +0100 Internet of Things gaat stedelijke leefomgeving transformeren http://executive-people.nl/item/519647/internet-of-things-gaat-stedelijke-leefomgeving-transformeren.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
SMT tekent partnerovereenkomst met Unomaly http://executive-people.nl/item/519646/smt-tekent-partnerovereenkomst-met-unomaly.html Unomaly, leverancier van real-time prestatiediagnose en monitoroplossingen voor kritieke IT-systemen, maakt bekend een partnerovereenkomst te hebben getekend met SMT Simple Management Technologies. SMT is een leverancier van enterprise management software die actief is in zowel Nederland als België.

“De Unomaly oplossing is een goede uitbreiding van ons productportfolio”, zegt Harry Kloosterman, Managing Director van SMT. “Unomaly vult onze producten aan met geautomatiseerde, zelf-lerende detectie van afwijkingen, wat onze klanten in staat stelt proactief operationele, business en security monitoring naar het volgende niveau te tillen. Unomaly bespaart onze klanten tijdens het ontwikkelen tijd bij het verhelpen van problemen, verbeteren van zowel uptime als security en geeft hen nieuwe verbeterde inzichten.

]]>
Fri, 14 Nov 2014 09:31:28 +0100 SMT tekent partnerovereenkomst met Unomaly http://executive-people.nl/item/519646/smt-tekent-partnerovereenkomst-met-unomaly.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
De digitale wereld komt met nieuwe risico's http://executive-people.nl/item/519636/de-digitale-wereld-komt-met-nieuwe-risicos.html De digitale wereld komt niet alleen met nieuwe soorten risico's, maar vaak ook met grotere risico's. Dit zegt 91 procent van de CIO's die zijn ondervraagd door Gartner. Het onderzoeksbureau stelde de vraag aan 1034 CIO's uit de EMEA regio.

Het lijkt erop dat CIO's bezorgd zijn over deze risico's. Iets meer dan zes op de tien CIO's in de EMEA regio zeggen dat investeringen en disciplines in risicomanagement achterblijven op de dagelijkse werkelijkheid. Wereldwijd maken CIO's zich hier nog meer zorgen over: bijna zeven op de tien.

Wendbaarheid is heel belangrijk in relatie tot risicomanagement, zo vindt meer dan tachtig procent van de EMEA CIO's. “De CIO moet aan de slag met de CISO”, zegt Dave Aron, Vice President Research bij Gartner. “Dit om ervoor te zorgen dat risicomanagement zich snel genoeg aanpast aan de digitale wereld.”

]]>
Fri, 14 Nov 2014 09:27:35 +0100 De digitale wereld komt met nieuwe risico's http://executive-people.nl/item/519636/de-digitale-wereld-komt-met-nieuwe-risicos.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Nederland moet gezamenlijke digitaliseringsagenda met Duitsland opstellen' http://executive-people.nl/item/519644/nederland-moet-gezamenlijke-digitaliseringsagenda-met-duitsland-opstellen.html Nederlandse innovatie moet structureel en breed in Duitsland op de kaart worden gezet om een boost te geven aan de export naar ons grootste buurland. Dit stelt de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in de ‘Duitslandagenda 2015-2017’ die zij vandaag samen met partners FME en VNO-NCW in Den Haag aan Minister Henk Kamp van Economische Zaken presenteert. “In de Haagse politiek wordt te weinig structureel beleid gevoerd op de betrekkingen met onze grootste handelspartner”, stelt Ab van der Touw, voorzitter van de DNHK: “De Duitslandagenda bevat concrete stappen om binnen drie jaar tijd flinke vooruitgang te boeken in belangrijke toekomstsectoren.”

Smart Industry

Daarbij horen een gezamenlijke digitaliseringsagenda met Duitsland, aanpak van het tekort aan technisch personeel en meer samenwerking tussen onderzoeksinstellingen en bedrijven uit beide landen. Zo willen de initiatiefnemers tijdens de aankomende Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld, Smart Industry-experts uit beide landen bij elkaar brengen om een bilateraal stappenplan te ontwikkelen. “Maar ook structurele ondersteuning van mkb-bedrijven bij hun exportactiviteiten richting Duitsland is van groot belang”, stelt Van der Touw. “Ik verwacht hiervoor dan ook een financieel commitment van de overheid.”

Impuls

De Duitslandagenda is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Nederlands-Duitse Handelskamer, VNO-NCW en FME en zal in overleg met het ministerie verder worden uitgewerkt. “Nu gaat het erom, op basis van onze voorzetten concrete maatregelen te nemen. Ik hoop hierbij op ondersteuning van de overheid maar ook van het bedrijfsleven zelf”, aldus Van der Touw. De initiatiefnemers staan al in contact met enkele topsectoren. “Het is de bedoeling om per sector een Duitslandagenda op te stellen met daarin een stappenplan tot en met 2017”, aldus Van der Touw. “De afgelopen jaren hebben de handelsbetrekkingen tussen beide landen door verschillende succesvolle initiatieven al een flinke impuls gekregen. Hier moet nu een structureel vervolg aan worden gegeven.”

Download

Bekijk de Duitslandagenda als PDF-download

]]>
Thu, 13 Nov 2014 23:32:01 +0100 'Nederland moet gezamenlijke digitaliseringsagenda met Duitsland opstellen' http://executive-people.nl/item/519644/nederland-moet-gezamenlijke-digitaliseringsagenda-met-duitsland-opstellen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Gartner Benelux Beach House 2014 succesvol verlopen http://executive-people.nl/item/519643/gartner-benelux-beach-house-succesvol-verlopen.html Het Gartner Benelux Beach House, de traditionele netwerkavond voor Benelux delegates tijdens Gartner Symposium/ITXpo 2014 is wederom een groot succes geworden.

In de trendy club Shoko, aan de Olympische haven van Barcelona, kwamen ruim 700 CIO's en IT- en businessmanagers uit de Benelux bij ekaar om in een informele setting te praten over de onderwerpen die tijdens het symposium aan bod kwamen.

Deze avond werd mede georganiseerd door Executive-People.nl en Dutchitchannel.nl. Kijk voor de foto's van de Gartner Benelux Beach House en ITxpo op onze Facebook pagina.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 19:52:52 +0100 Gartner Benelux Beach House 2014 succesvol verlopen http://executive-people.nl/item/519643/gartner-benelux-beach-house-succesvol-verlopen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Rijksoverheid sluit raamcontracten met BT, KPN, en Tele2 http://executive-people.nl/item/519642/rijksoverheid-sluit-raamcontracten-met-bt-kpn-en-tele.html De Rijksoverheid heeft raamcontracten gesloten met BT, KPN, en Tele2 voor de levering van dataverbindingen en internettoegang. Met het sluiten van deze raamcontracten is de Europese aanbesteding door het project OverheidsNetwerken2013 (ON2013) afgerond. Voor het eerst heeft vrijwel heel de Rijksoverheid samengewerkt in een gezamenlijke aanbesteding van netwerkdiensten. Ook doen zeven zelfstandige bestuursorganen mee. De raamcontracten hebben een looptijd van zes jaar met een doorloop tot elf jaar.

Bij de aanbesteding ON2013 heeft de Rijksoverheid ingezet op een hoge kwaliteit van dienstverlening. Ook is er vooraf een keuze gemaakt voor zoveel mogelijk standaarddiensten die afgenomen kunnen worden. Door deze standaardisatie en de bestelling van diensten in groot volume profiteren alle deelnemers van scherpere tarieven.

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft samen met de drie leveranciers de aanbesteding afgerond. Daarnaast hebben de volgende ZBO’s gelijke raamcontracten gesloten: AFM, CAK, CBR, CBS, NzA, Staatsbosbeheer en Zorg NL.

Rijkswaterstaat neemt als categoriemanager Dataverbindingen de zes raamcontracten van de Rijksoverheid in beheer. Deelnemers zijn alle ministeries inclusief de agentschappen en de Hoge Colleges van Staat. Uitzondering is het ministerie van Veiligheid en Justitie dat nog langlopende contracten nakomt.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 17:16:58 +0100 Rijksoverheid sluit raamcontracten met BT, KPN, en Tele2 http://executive-people.nl/item/519642/rijksoverheid-sluit-raamcontracten-met-bt-kpn-en-tele.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
'Nieuw bedrijf: IT Professionals die werken volgens de visie van Gartner' http://executive-people.nl/item/519638/nieuw-bedrijf-it-professionals-die-werken-volgens-de-visie-van-gartner.html Het Gartner-concept Bi-modal IT is een passend antwoord op de uitdagingen waar de business voor staat, zeggen Edwin Koose en Flip Houtman van Ventus in een interview met het team van Executive People in Barcelona. Ventus onderschrijft de in Barcelona verkondigde visie van Gartner, en speelt daar zelf op in door een nieuw bedrijf in de markt te zetten, Ventus IT professionals, waarbij de adviseurs werken volgens de principes van Gartner, legt Koose uit in deze video-update.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 15:36:56 +0100 'Nieuw bedrijf: IT Professionals die werken volgens de visie van Gartner' http://executive-people.nl/item/519638/nieuw-bedrijf-it-professionals-die-werken-volgens-de-visie-van-gartner.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
“Beheer-en-controleer leiderschap past niet in deze digitale wereld” http://executive-people.nl/item/519635/a-beheer-en-controleer-leiderschap-past-niet-in-deze-digitale-werelda.html Ruim drie kwart van de EMEA CIO's moet zijn leiderschapsstijl aanpassen om succesvol te zijn als een digital leader. Dit blijkt uit onderzoek van Gartner, waarvoor het onderzoeksbureau 1034 CIO's uit de EMEA regio ondervroeg.

Dave Aron, Vice President Research bij Gartner, ziet dat de 'oude' manieren van leidinggeven niet goed werkt in de digitale wereld. De nadruk moet komen te liggen op visie, in plaats van het controleren en beheren van de IT-processen. “CIO's zijn nog veel te veel bezig met de IT-winkel runnen”, stelt Aron.

De uitkomsten van het onderzoek ondersteunen de uitspraken van Aron. Van de ondervraagde CIO's geeft namelijk 45 procent aan zich de komende jaren te moeten verbeteren in visionair leiderschap. Daarnaast zegt bijna twee derde van de CIO's dat ze de komende jaren minder tijd aan het direct leidinggeven aan IT wil  besteden.

Succesvolle IT-leiders hebben vaker iemand die de 'IT-winkel' voor hen runt. Zij hebben daardoor meer tijd voor andere zaken, zoals met de board overleggen en gesprekken met externe klanten voeren.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 15:25:45 +0100 “Beheer-en-controleer leiderschap past niet in deze digitale wereld” http://executive-people.nl/item/519635/a-beheer-en-controleer-leiderschap-past-niet-in-deze-digitale-werelda.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Ordina-aandeelhouder vraagt Ondernemingskamer om enquête http://executive-people.nl/item/519632/ordina-aandeelhouder-vraagt-ondernemingskamer-om-enqua-ordf-te.html Ordina heeft een afschrift ontvangen van een verzoek van zijn aandeelhouder Mont Cervin S.À.R.L. aan de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam tot het instellen van een enquête. Het verzoek richt zich kort gezegd op het communicatiebeleid van Ordina vanaf mei 2014 rondom mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen en opdrachten van de overheid, zoals op 2 oktober 2014 belicht door het televisieprogramma Zembla. Ordina zal zich tegen het verzoek verweren.

Ordina geeft als commentaar: "Zoals vermeld in het meest recente persbericht van 4 november 2014, verwacht Ordina het lopende interne onderzoek in het vierde kwartaal van 2014, of uiterlijk in het eerste kwartaal van 2015 af te kunnen ronden. Ordina zal na afronding van het interne onderzoek publiek verslag doen van de relevante bevindingen aan alle stakeholders. Gelijktijdig met het presenteren van de onderzoeksresultaten zal ook een overzicht worden gegeven van alle relevante feiten die zich in de afgelopen periode hebben voorgedaan. Tevens zal op dat moment een toelichting worden gegeven op de maatregelen in het kader van het eerder aangekondigde integriteitprogramma dat Ordina-breed zal worden uitgerold."

WK

]]>
Thu, 13 Nov 2014 15:15:08 +0100 Ordina-aandeelhouder vraagt Ondernemingskamer om enquête http://executive-people.nl/item/519632/ordina-aandeelhouder-vraagt-ondernemingskamer-om-enqua-ordf-te.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Gartner positioneert Xerox als leider in Magic Quadrant 2014 voor Managed Print en Content Services http://executive-people.nl/item/519630/gartner-positioneert-xerox-als-leider-in-magic-quadrant-voor-managed-print-en-content-services.html Xerox is door Gartner opgenomen in het leiderskwadrant van het Magic Quadrant voor Managed Print en Content Services Worldwide 20141. In dit rapport onderzoekt Gartner de groeiende rol van managed content services samen met managed print services (MPS).

Xerox’s nieuwe generatie MPS is ontwikkeld volgens een driefase-strategie: evalueren & optimaliseren, beveiligen & integreren en automatiseren & vereenvoudigen. Met deze fases wil Xerox de papieren en digitale wereld samen te brengen.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 14:57:03 +0100 Gartner positioneert Xerox als leider in Magic Quadrant 2014 voor Managed Print en Content Services http://executive-people.nl/item/519630/gartner-positioneert-xerox-als-leider-in-magic-quadrant-voor-managed-print-en-content-services.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
GfK: ‘Omzet uit IT- en office-producten opnieuw gedaald’ http://executive-people.nl/item/519627/gfk-a-omzet-uit-it-en-office-producten-opnieuw-gedaalda.html De negatieve trend voor IT- en office-producten is in het derde kwartaal doorgezet. De omzet uit deze producten is met 1,2% gedaald ten opzichte met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De totale omzet komt uit op 815 miljoen euro, 4 miljoen meer dan in het tweede kwartaal van 2014. Ondanks een ‘double digit’ daling van in het segment printers, laten office producten als totaal een positieve groei van 2,5% in omzet zien.

Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK. Tablets en e-readers zijn volgens GfK opnieuw voor het grootste deel verantwoordelijk voor de negatieve groei van IT. Beide groepen laten een ‘double digit’ daling in omzet zien ten opzichte van Q3 vorig jaar. Niet alleen zijn beide markten verzadigd, ook is door hevige concurrentie sprake van een prijsdaling. Dit zet de omzetcijfers verder onder druk. Hoewel deze producten populair zijn gedurende de feestdagen, zag GfK ook in Q4 2013 al een daling van de omzet uit deze producten ten opzichte van Q4 2012. Het onderzoeksbureau verwacht dat deze negatieve omzetgroei ook in het laatste kwartaal van dit jaar doorzet.

Markt voor computers doet het goed
De computermarkt trekt juist aan. De markt laat een stijging zien in Q3 2014. Vorig kwartaal werd eveneens een omzetgroei genoteerd, die toen met name werd veroozaakt door de uitfasering van Windows XP. Ook dit kwartaal ziet GfK tijdens de ‘Back to School’ periode meer verkopen dan vorig jaar. Nieuwe 2-in-1 apparaten die zowel als tablet en als notebook gebruikt kunnen worden hebben bijgedragen aan positieve cijfers. Mediaspelers zitten sterk in de lift doordat de Chromecast nu beschikbaar is op de Nederlandse markt.

Zowel de inkjet cartridges als de laser toners laten een lichte groei zien als we kijken naar omzet. Ook Multi-Functional Devices (MFD) noteren in omzet een kleine plus. Met name het segment voor business inkjet printers wordt steeds belangrijker, wat de omzetcijfers ten goede komt. De omzet van het gehele segment printers noteert in vergelijking met Q3 2013 over het afgelopen kwartaal een min. Laser printers staan met name onder druk vanwege de directe concurrentie met goed presterende business inkjet modellen.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 14:55:41 +0100 GfK: ‘Omzet uit IT- en office-producten opnieuw gedaald’ http://executive-people.nl/item/519627/gfk-a-omzet-uit-it-en-office-producten-opnieuw-gedaalda.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Europese markt voor Infrastructure-as-a-Service voor het eerst groter dan traditionele hosting http://executive-people.nl/item/519625/europese-markt-voor-infrastructure-as-a-service-voor-het-eerst-groter-dan-traditionele-hosting.html Steeds meer grote Europese organisaties stappen over op de cloud. De vraag naar clouddiensten is dit jaar voor het eerst groter dan de vraag naar traditionele hostingdiensten.

Dit blijkt uit onderzoek van Interxion onder 400 zakelijke en IT-beslissers in de cloud- en hostingmarkt. Waar vorig jaar 36% van de respondenten een sterk toenemende vraag naar IaaS constateerde, is dat dit jaar 43%. In lijn hiermee beschouwt slechts 23% van de respondenten de vraag naar traditionele hostingdiensten als de belangrijkste voor hun bedrijf. Dit percentage lag een jaar geleden nog op 56%.

Concurrentie neemt toe
De concurrentie tussen wereldwijde cloud-platforms en zowel de regionale als lokale Europese dienstverleners neemt toe. Vorig jaar gaf slechts 13% van de respondenten aan internationaal opererende cloud-dienstverleners als hun belangrijkste concurrent te beschouwen. Dit percentage is dit jaar bijna verdriedubbeld tot 37%.

Nu internationale dienstverleners steeds meer platformen in Europa gaan exploiteren, ontwikkelen lokale dienstverleners strategieën om zich van hen te kunnen onderscheiden. De focus op klantenservice wordt door de grote meerderheid van de respondenten (86%) gezien als de belangrijkste factor waarmee ze de concurrentie het hoofd kunnen bieden en het verschil kunnen maken.

‘De markt is sterk in beweging’
“Als we de onderzoeksresultaten vergelijken met die van vorig jaar, dan is het duidelijk dat de markt sterk in beweging is. Als gevolg van het feit dat steeds meer bedrijven hun workloads naar de cloud overbrengen, verschuiven Europese dienstverleners hun aanbod van traditionele hosting naar cloud-diensten”, zegt Jelle Frank van der Zwet, Directeur Business Development & Marketing van Interxion voor het cloud-segment. “De concurrentie intensiveert nu zowel lokale aanbieders als wereldwijde aanbieders in dezelfde markt actief zijn. Om relevant te blijven, leggen lokale aanbieders de nadruk op klantenservice en diversificatie van hun portfolio in plaats van een directe concurrentiestrijd aan te gaan met de wereldwijde dienstverleners. Dit zal hen helpen om blijvend succes te kunnen boeken.”

Dienstverleners blijken bij voorkeur te beschikken over eigen IT-infrastructuur en zijn hiermee de uitzondering op de regel. 76% van de respondenten die werkzaam zijn bij IT-dienstverleners bezit en beheert eigen IT-infrastructuur en hardware als servers, routers en switches in een eigen of extern datacenter. 35% gebruikt een eigen datacenters als primaire omgeving, terwijl 38% gebruik maakt van een datacenter van een onafhankelijke datacenterleverancier. 27% gebruikt cloud-infrastructuur als primaire omgeving.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 13:40:04 +0100 Europese markt voor Infrastructure-as-a-Service voor het eerst groter dan traditionele hosting http://executive-people.nl/item/519625/europese-markt-voor-infrastructure-as-a-service-voor-het-eerst-groter-dan-traditionele-hosting.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Cisco maakt financiële resultaten over boekjaar 2015 bekend http://executive-people.nl/item/519624/cisco-maakt-financia-laquo-le-resultaten-over-boekjaar-bekend.html Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van boekjaar 2015, dat eindigde op 25 oktober 2014. In het eerste kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van 12,2 miljard dollar, een stijging van 1,3 procent. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg 1,8 miljard, een daling van 8,4 procent.  

Dit kwartaal wordt een omzetgroei van 4 tot 7 procent verwacht, dat is minder dan de 8 procent die analisten verwachten. Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer van Cisco heeft aangekondigd zijn positie met ingang van 1 januari 2015 neer te leggen. Cisco is voornemens om Kelly A. Kramer te benoemden als zijn opvolger. Zij is op dit moment senior vice president, Business Technology and Operations Finance van Cisco.

Nexus

Cisco is tevreden over de resultaten in het eerste kwartaal, aldus ceo  John Chambers (foto), chairman en chief executive officer van Cisco. Er was meer vraag wireless en datacenter oplossingen zoals Cisco UCS. Ook de Cisco Nexus 9000 switches waren in trek die de Application Centric Infrastructure (ACI) software-defined networking (SDN) oplossing ondersteunen. Chambers meldt in een verklaring: “We blijven vooruitgang boeken in ons streven om het nummer 1 IT-bedrijf ter wereld te worden. We bevinden ons nog steeds in een omgeving die in beweging is, maar we zien veelbelovende trends waar steden, overheden en scholen verder digitaliseren. Onze producten blijven voor positieve resultaten zorgen bij de bedrijven van onze klanten en maken productiviteit mogelijk door de combinatie samenwerking, mobiliteit, security en efficiency.”

Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland meldt in een verklaring in Nederland wederom een sterk kwartaal achter de rug te hebben. "Het eerste kwartaal laat een mooie groei zien ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In alle markten waarin we actief zijn, blijven we het goed doen. De groei op het gebied van datacenters en security zet door. Ons vernieuwde collaboration-portfolio heeft een uitstekend kwartaal achter de rug en een veelbelovend jaar voor de boeg. Onze sterke positie op het gebied van draadloze netwerken hebben we verder uitgebreid. Onze ACI-softwarepropositie slaat goed aan in de Nederlandse markt. Een bijzonder project dit jaar was de opening van het Meander Innovatie Center.”

]]>
Thu, 13 Nov 2014 13:01:51 +0100 Cisco maakt financiële resultaten over boekjaar 2015 bekend http://executive-people.nl/item/519624/cisco-maakt-financia-laquo-le-resultaten-over-boekjaar-bekend.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Apps voor mobiel bankieren beschikken over steeds meer functies http://executive-people.nl/item/519617/apps-voor-mobiel-bankieren-beschikken-over-steeds-meer-functies.html Nederlandse banken hebben flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun mobiel bankieren apps. Niet eerder groeide het aantal opties in de mobiel bankieren apps zo hard als het afgelopen halfjaar. Gemiddeld is over de gehele linie het aantal functies met 73% toegenomen.

Dit blijkt uit de derde editie van de ‘Mobiel Bankieren App Vergelijking’ van Banken.nl. ABN AMRO komt als beste uit de bus, terwijl Knab en Rabobank de meeste vooruitgang hebben geboekt. Stembediening en betalen via Facebook en SMS blijken de grootste innovaties.

1 op de 4 gebruikt mobiel bankieren
Nederland beschikt over de meest ontwikkelde markt voor mobiel bankieren in Europa. Uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat een kwart van de bevolking gebruik maakt van mobiel bankieren op smartphone en/of tablet. Dit komt overeen met de cijfers over het aantal unieke gebruikers van de apps. Zo heeft de mobiel bankieren app van Rabobank in totaal 2 miljoen en de app van ING 1,9 miljoen unieke gebruikers.

Het digitaliseren van de dienstverlening in het algemeen en mobiel bankieren in het bijzonder behoren tot de belangrijkste prioriteiten van banken. Onderzoek van Banken.nl toont aan dat banken daad bij het woord voegen. In het afgelopen halfjaar is het aantal in-app functies over de hele linie met 73%. In het jaar daarvoor steeg het aantal app mogelijkheden ook al met 66%. De verwachting is dat deze trend zich verder doorzet.

ABN AMRO biedt de meeste functies
Voor de derde keer op rij beschikt ABN AMRO over de meest uitgebreide app. De app biedt gebruikers 57 functionaliteiten, 16 meer dan Rabobank en 17 meer dan SNS Bank. De apps van Rabobank en Knab hebben in de onderzochte periode de grootste sprong voorwaarts gemaakt. Rabobank heeft het aantal functies in haar app meer dan verdubbeld en stijgt van de zesde naar de tweede plaats in de ranking. Knab heeft met 125% relatief de meeste functies toegevoegd. Kijkend naar klantbeoordelingen in de AppStore blijven Triodos Bank en Rabobank achter bij de andere banken.

Naast dat de apps over de gehele linie zijn uitgebreid blijkt dat een aantal banken een paar grote innovaties hebben doorgevoerd. Goede voorbeelden hiervan zijn het betalen via zowel Facebook als SMS en de lancering van stembediening. ING introdueerde in september als eerste Europese bank handsfree bankieren, door stembediening toe te voegen aan de mobiel bankieren app als alternatieve toepassing voor de touchscreen op een smartphone. Vanaf oktober kunnen klanten van Knab geld overmaken met behulp van Facebook of een mobiel telefoonnummer.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 11:41:24 +0100 Apps voor mobiel bankieren beschikken over steeds meer functies http://executive-people.nl/item/519617/apps-voor-mobiel-bankieren-beschikken-over-steeds-meer-functies.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Autofabrikanten lanceren gezamenlijk privacybeleid http://executive-people.nl/item/519615/autofabrikanten-lanceren-gezamenlijk-privacybeleid.html Privacy wordt de meeste sectoren steeds belangrijker. Steeds meer bedrijven zijn dan ook actief bezig zeker te stellen dat zij zorgvuldig omspringen met de privacy van klanten. Een voorbeeld hiervan zijn autofabrikanten, die via een alliantie een privacybeleid hebben opgesteld voor de ‘connected car’.

Auto’s worden uitgerust met steeds meer sensoren, waarmee data wordt verzameld over de voertuigen. Deze data kan eenvoudig met de autofabrikanten worden gedeeld, aangezien steeds meer auto’s voorzien zijn van 4G-connectiviteit. De data kan via het mobiele netwerk dus worden doorgestuurd naar servers van de fabrikanten. Privacy speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol.

Auto Alliance
De autofabrikanten BMW, Chrysler, Ford, General Motors, Jaguar Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Porsche, Toyota, Volkswagen en Volvo zijn allen lid van de Auto Alliance. Via deze alliantie hebben de bedrijven een privacybeleid ontwikkeld gericht op dit soort connected cars. Het beleid wordt gedeeld met klanten via de website van de bedrijven en de gebruikershandleiding die bij nieuwe auto’s wordt geleverd.

De fabrikanten beloven in het beleid de beveiliging van gevoelige informatie over klanten prioriteit te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan locaties waar klanten met hun voertuig zijn geweest. De fabrikanten melden behoefte te hebben aan duidelijke richtlijnen voor het delen van informatie. Deze richtlijnen moeten specificeren welke data met welke partijen mag worden gedeeld.

Vanaf 2017 van kracht
De nieuwe privacyregels zijn overigens niet direct van kracht. Het rapport moet betrekking hebben op alle modellen die de autofabrikanten vanaf uiterlijk 2017 op de markt brengen.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 11:06:19 +0100 Autofabrikanten lanceren gezamenlijk privacybeleid http://executive-people.nl/item/519615/autofabrikanten-lanceren-gezamenlijk-privacybeleid.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Lunet zorg naar de cloud met Unica Schutte ICT http://executive-people.nl/item/519594/lunet-zorg-naar-de-cloud-met-unica-schutte-ict.html Unica Schutte ICT maakt bekend de Brabantse zorginstelling Lunet zorg te hebben begeleid bij de migratie van haar ICT-omgeving naar de cloud. De migratie is deze maand afgerond. De migratie is onderdeel van een raamovereenkomst die de zorgverlener deze zomer met de ICT-specialist sloot.

De eerste stap van de migratie bestond het verplaatsen van de huidige ICT-omgeving van Lunet zorg van Eindhoven naar het datacenter van Unica Schutte ICT en werd begin november vlekkeloos uitgevoerd. Het pand waar een deel van het huidige serverpark van Lunet Zorg staat wordt op korte termijn gesloopt, waardoor er enige spoed stond achter de migratie. Een groot deel van de omgeving is tijdens de migratie omgezet naar een Hosted-IT model. Andere functionaliteiten worden op een later moment naar de cloud gebracht.

De komende maanden is er dan ook bewust sprake van een hybride model, met de huidige ICT-omgeving van Lunet zorg als uitgangspunt. ”Door deze aanpak kan Lunet zorg de sloop van haar pand in gang zetten, terwijl wij de overige ICT-diensten kunnen optimaliseren om op een effectieve manier naar de cloud te brengen”, schetst directeur Ed Staal van Unica Schutte ICT.

]]>
Thu, 13 Nov 2014 11:02:17 +0100 Lunet zorg naar de cloud met Unica Schutte ICT http://executive-people.nl/item/519594/lunet-zorg-naar-de-cloud-met-unica-schutte-ict.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
‘Mismatch op arbeidsmarkt en regeldruk belangrijkste belemmeringen voor groei ICT-bedrijven’ http://executive-people.nl/item/519600/a-mismatch-op-arbeidsmarkt-en-regeldruk-belangrijkste-belemmeringen-voor-groei-ict-bedrijvena.html ICT-bedrijven zien knelpunten op de arbeidsmarkt en regeldruk als de grootste belemmeringen voor groei. ICT-bedrijven over de hele linie zagen de werkgelegenheid stijgen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2013. Deze trend zet naar verwachting door in het huidige kwartaal.

Dit blijkt uit het tweede Nederland ICT Marktbeeld van november 2014. In alle onderzochte segmenten en deelsectoren is sprake van een groei van de werkgelegenheid ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Ook de grote bedrijven met 750 werknemers of meer en bedrijven in de hardware en kantoortechnologie zien een groei in de werkgelegenheid. Hetzelfde geldt voor de groei van de omzet. Ongeacht de omvang of sector is er sprake van een lichte groei in de omzet. De verwachte vraag voor het vierde kwartaal is in de softwaresector het meest positief. Hieronder vallen ook ook cloudtoepassingen vallen.

Gebrek aan geschikt personeel
Bijna de helft van de bedrijven tot 100 werknemers zien het gebrek aan geschikt personeel als belangrijkste groeibelemmering. Van de grote bedrijven stelt driekwart van de bedrijven dat de stimulering door de overheid tekort schiet. Voor de bedrijven tussen de 100 en 750 werknemers zijn kredietverlening, de mismatch op de arbeidsmarkt en te grote regeldruk in gelijke mate belemmerend voor groei.

Het vertrouwen van ICT-bedrijven in zowel de economische groei, het investeringsklimaat als de groei van de eigen sector is teruggelopen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014. De indicatoren variëren van 5,7 voor investeringen in Nederland tot 6,4 voor groei van de ICT-branche.

]]>
Wed, 12 Nov 2014 18:31:52 +0100 ‘Mismatch op arbeidsmarkt en regeldruk belangrijkste belemmeringen voor groei ICT-bedrijven’ http://executive-people.nl/item/519600/a-mismatch-op-arbeidsmarkt-en-regeldruk-belangrijkste-belemmeringen-voor-groei-ict-bedrijvena.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Symfoni implementeert ServiceNow bij Isabel http://executive-people.nl/item/519593/symfoni-implementeert-servicenow-bij-isabel.html ISABEL SA, leverancier van internetbankieren, heeft zijn bestaande IT Service Management (ITSM) systeem vervangen door het ServiceNow platform. De platform is geïmplementeerd door Symfoni Software.

Isabel SA werkte lange tijd met een IT Service Management (ITSM) oplossing. Roel Liers, Senior IT Operations Manager bij Isabel: “Wij gebruikten dit product voor de follow-up van calls en IT-incidenten bij onze externe klanten. Omdat de support op de oplossing niet werd voortgezet, moesten we op zoek naar een alternatief.”

Processen integreren
Symfoni heeft de bestaande Incident, Problem en Change Management processen in ServiceNow opnieuw gebouwd. Processen die eerder door twee aparte tools uitgevoerd werden zijn hierdoor samengebracht in één oplossing. Daarnaast de nieuwe dienst Service Catalogus met Request Management processen geïntroduceerd. Gebruikers kunnen hiermee zelf veranderingen in de Asset database aanvragen en het helpt IT bij het gecontroleerder en gestructureerder honoreren van deze aanvragen.

Gedurende het project zijn verschillende configuratie-informatie resources afgestemd op de ServiceNow CMDB om zeker te stellen dat zowel incidenten als problemen nog beter opgelost kunnen worden en de risico’s die samengaan met veranderingen verminderen. Service Level Management is een nieuwe feature dat gebruikt wordt om de kwaliteit van services te controleren.

]]>
Wed, 12 Nov 2014 16:37:52 +0100 Symfoni implementeert ServiceNow bij Isabel http://executive-people.nl/item/519593/symfoni-implementeert-servicenow-bij-isabel.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
IT-afdeling heeft moeite BYOD-apparaten goed te beveiligen http://executive-people.nl/item/519585/it-afdeling-heeft-moeite-byod-apparaten-goed-te-beveiligen.html Maar liefst 95% van de IT-professionals heeft moeite Bring Your Own Device (BYOD)-apparaten goed te beveiligen. De professionals geven aan behoefte te hebben aan oplossingen om apparaten die verbinding maken met het bedrijfsnetwerk te beveiligen.

Dit blijkt uit het Mobile Security Report van Check Point Software Technologies, waarvoor het bedrijf 800 IT-professionals ondervroeg. De werknemers wordt door IT-professionals gezien als de zwakste schakel in de beveiliging van een bedrijf. 87% stelt dat onvoorzichtige medewerkers het grootste risico vormen voor de beveiligingen van mobiele apparaten. Het bewijs hiervoor zien de professionals in de praktijk. Tweederde geeft aan door onvoorzichtige medewerkers een rol hebben gespeeld in recentelijk uitgelekte klantgegevens.

Meer BYOD-apparaten
Dit is voor de IT-afdeling een flink probleem, aangezien steeds meer werknemers privé-apparatuur gebruiken op het mobiele netwerk. 91% van de IT-professionals geeft aan dit aantal in de afgelopen twee jaar te hebben zien stijgen. De professionals nemen maatregelen om hierop in te spelen en bedrijfsdata veilig te stellen. 56% van de IT-professionals geeft aan zakelijke data op persoonlijke mobiele apparaten te beheren. Dit percentage lag in 2013 nog op 37%.

De impact van mobiele beveiligingsincidenten baart nagenoeg alle IT-professionals (98%) zorgen, waarbij vooral gekeken wordt naar datadiefstal of -verlies. Niet zonder reden, want de incidenten kosten bedrijven veel geld. 42% van de IT-executives die deelnamen aan het onderzoek gaf aan dat hun organisatie dit jaar meer dan 250.000 dollar schade heeft opgelopen voor mobiele beveiligingsincidenten.

]]>
Wed, 12 Nov 2014 14:55:32 +0100 IT-afdeling heeft moeite BYOD-apparaten goed te beveiligen http://executive-people.nl/item/519585/it-afdeling-heeft-moeite-byod-apparaten-goed-te-beveiligen.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Nederland ICT: ‘Actieagenda Smart Industry stap op weg naar Digital Delta’ http://executive-people.nl/item/519591/nederland-ict-a-actieagenda-smart-industry-stap-op-weg-naar-digital-deltaa.html Het Team Smart Industry heeft dinsdag 11 november de Actieagenda aangeboden aan minister Kamp. In deze agenda zijn acties opgenomen kansen te grijpen die de toepassing van bijvoorbeeld robotica, sensortechnologie en 3D-printing biedt voor de maakindustrie. Nederland ICT meldt veel vertrouwen in de aanpak waarin sectoren nauw met elkaar samenwerken. Als lid van het Team Smart Industry heeft de brancheorganisatie actief meegewerkt aan de actieagenda.

Het Smart Industry initiatief sluit aan op de ambitie om van Nederland de Digital Delta van Europa te maken. Nederland ICT stelt dat ons land dankzij de zeer goede digitale infrastructuur, onze kennisinfrastructuur en hoog opgeleide beroepsbevolking een uitstekende uitgangspositie heeft om de ICT-proeftuin van Europa te worden en de eerste echte digitale economie van Europa.

Bart Hogendoorn, voorzitter Nederland ICT: "De Actieagenda Smart Industry is een uitdagend voorbeeld voor andere sectoren om te volgen. ICT biedt kansen in alle sectoren van onze economie". De actieagenda gaat in op het verzilveren van bestaande kennis, het versnellen in Fieldlabs en het versterken van het fundament. Daarbij komen R&D, skills, big data, software en cybersecurity aan bod.

]]>
Wed, 12 Nov 2014 14:36:46 +0100 Nederland ICT: ‘Actieagenda Smart Industry stap op weg naar Digital Delta’ http://executive-people.nl/item/519591/nederland-ict-a-actieagenda-smart-industry-stap-op-weg-naar-digital-deltaa.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Gen25 ontwikkelt Mobile App voor Spaces op Salesforce platform http://executive-people.nl/item/519583/gen-ontwikkelt-mobile-app-voor-spaces-op-salesforce-platform.html Salesforce partner Gen25 heeft voor Spaces een nieuwe App ontwikkeld, een van de eerste Nederlandse Apps die gebouwd is op het Heroku platform van Salesforce.

Spaces verhuurt inspirerende werkplekken en kantoorruimtes. De focus ligt hierbij op creativiteit en het opdoen van zakelijke relaties. Met inmiddels drie vestigingen in Amsterdam en één in Den Haag is het één van de snelst-groeiende service-gerichte organisaties in de branche.

Gen25 ontwikkelt voor Spaces op het Salesforce1 platform diverse onderdelen die het service-gerichte concept ondersteunen. Zo ontwikkelde Gen25 de webportal waarin de klanten van Spaces direct hun profiel kunnen bewerken, facturen kunnen inzien, storingsmeldingen kunnen toevoegen en parkeerplekken en vergaderruimtes kunnen reserveren.

Met de introductie van de Spaces App is de Spaces community actiever geworden. Er is meer interactie tussen de onderlinge members en members zijn beter op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Spaces. Via de App is relevante contactinformatie van de members eenvoudig te vinden. De members kunnen hun persoonlijke gegevens zelf aanpassen, waardoor de Salesforce omgeving van Spaces altijd de meest actuele data bevat.

De App stelt de gebruiker in staat de functionaliteiten die al aanwezig zijn in de portal van Spaces, over te nemen, zoals het updaten van een profiel, het reserveren van vergaderruimten, het aanvragen van diensten en producten en het versturen van feedback aan Spaces. Daarnaast is de App uitgebreid met Wifi-wachtwoorden, de mogelijkheid te creëren om foto’s te plaatsen bij verzoeken om onderhoud en met functionaliteit om andere members gemakkelijk te vinden en samen te communiceren. De App is beschikbaar voor IOS en Android.

Spaces Portal
Gen25 heeft voor Spaces ook de webportal ontwikkeld waarin de huurders/members kunnen inloggen en direct contact kunnen hebben met de medewerkers van Spaces. Deze gebruikers zijn in staat om in deze portal hun eigen reservering te maken voor vergaderruimtes en kunnen hun accountgegevens bij Spaces beheren. Daarnaast zijn ze in staat hun facturen in te zien en service-aanvragen te doen.

De portal is gekoppeld aan het Salesforce1 Platform. Dit systeem is in staat een helder en duidelijk overzicht te geven voor alle verschillende werkprocessen die nodig zijn voor de bedrijfsvoering van Spaces. Zo worden alle nieuwe leads, met de bijbehorende quoting modules beheerd in Salesforce. Ook badgeregistratie voor alle huurders en de integratie met het online e-mailmarketingsysteem zijn in Salesforce aanwezig.

Booker25
Daarnaast is door Gen25 het nodige maatwerk ontwikkeld op Salesforce 1, zoals de implementatie van Booker25 en het facturatieproces.
Booker25 is een app die eveneens beschikbaar is op de AppExchange en door Spaces wordt gebruikt voor het beheren van vergaderruimtes en parkeerplekken voor de verschillende locaties. Daarnaast is het mogelijk extra diensten zoals catering-vragen te beheren in Booker25.

De ordermodule wordt gevoed vanuit diverse systemen waaronder de webportal, de vergadermodule, de kassa’s van de cateraar, de overige-leveranciers van Spaces (bijvoorbeeld voor internet en telefonie) en de contractenmodule. De contractenmodule is een maatwerkoplossing voor Spaces om het beheer en generatie van de contracten te stroomlijnen in een eenduidig proces. Dagelijks worden er vele orders vanuit Salesforce als factuur direct doorgezet naar de klanten zowel als naar de boekhouding. Hierdoor is er voor de accountants een duidelijk overzicht zodat deze en constante vergelijking kunnen maken tussen gemaakte en aankomende facturen.

]]>
Wed, 12 Nov 2014 13:50:15 +0100 Gen25 ontwikkelt Mobile App voor Spaces op Salesforce platform http://executive-people.nl/item/519583/gen-ontwikkelt-mobile-app-voor-spaces-op-salesforce-platform.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg
Chief Digital Officer nodig voor digitale transformatie http://executive-people.nl/item/519578/chief-digital-officer-nodig-voor-digitale-transformatie.html Digitalisering maakt nieuwe businessmodellen mogelijk. Hiervoor is digitale transformatie nodig, op de agenda gezet door de juiste functionaris. De door Gartner bepleite Chief Digital Oficer is daar volgens Renzo Taal, Vie President Northern Europe bij Salesforce, bij uitstek geschikt voor. Het team van Executive People sprak met hem tijdens Gartner Symposium/ITXpo in Barcelona.

]]>
Wed, 12 Nov 2014 13:08:01 +0100 Chief Digital Officer nodig voor digitale transformatie http://executive-people.nl/item/519578/chief-digital-officer-nodig-voor-digitale-transformatie.html&field=Foto1&rType=crop&height=165&width=165.jpg