Wouter Hoeffnagel - 14 oktober 2020

Zyxel introduceert Armor G5 WiFi 6 router

Zyxel introduceert Armor G5 WiFi 6 router image

Zyxel Networks introduceert de Armor G5 AX6000 12-Stream Multi-Gigabit Security WiFi 6 Router. Deze nieuwe router met WiFi 6 biedt de efficiëntie, capaciteit en gigabit snelheden die gebruikers nodig hebben voor video-intensieve en IoT-zware netwerken.

De nieuwste draadloze standaard, WiFi 6, lost volgens Zyxel prestatieproblemen op van netwerken die hoge eisen stellen aan bandbreedte voor onder meer thuiswerken, IoT of high-res video. "De meeste early adopters ervaren niet het volledige potentieel van WiFi 6, omdat het een WiFi 6 router vereist. Zonder zo’n router is het net als het rijden met een sportwagen in de tweede versnelling," aldus Peter van der Putten (foto), Head of Channel van Zyxel Benelux. "De Armor G5 is op maat ontworpen voor gebruikers die premium draadloze en bekabelde verbindingen nodig hebben, inclusief dekking en doorvoer. Het verhoogt de efficiëntie en capaciteit terwijl de vertraging voor verbonden huisapparaten wordt verminderd."

Meer dan 30 verbindingen

De Armor G5 is voorzien van een 64-bit 2,2 GHz quad-core processor, ondersteund door 13 high-gain antennes en 12 WiFi streams. Hiermee kan de router meer dan 30 gelijktijdige verbindingen aan, zonder in te leveren op de snelheid. Voor bekabelde verbindingen beschikt de Armor G5 over een 10G Multi-Gig Ethernet LAN-poort. Dit maakt hogere snelheden mogelijk dan de 1G, 2,5G en 5G LAN-poorten op de meeste routers.

De router biedt volledige ondersteuning voor OpenVPN, die kan worden aangesloten op elke VPN-service van derden. Gebruikers kunnen hiermee elke verbinding en elk apparaat op hun netwerk te beveiligen - zelfs als die normaal gesproken geen VPN-bescherming toestaan, zoals slimme tv's en gameconsoles. En wanneer gebruikers buitenshuis zijn, kunnen ze VPN-tunnels creëren om veilig toegang te krijgen tot hun thuisnetwerken. De Armor Mobile App biedt een stapsgewijze installatie, terwijl de webgebaseerde gebruikersinterface het beheer vereenvoudigt.

Zyxel introduceert ook de Armor G1 Multi-Gigabit Security & Parental Control WiFi Router, een betaalbaar WiFi 5 model in dezelfde serie. Meer informatie over dit model is hier beschikbaar.