Wouter Hoeffnagel - 07 februari 2016

Minister Koenders beantwoordt vragen op internetforum Reddit

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken reageert maandagmiddag 8 februari om 15:45 uur op vragen van internetgebruikers op het internationale forum Reddit. Het is de eerste keer dat een Nederlandse minister via een ‘Ask Me Anything’ vragen beantwoordt.

Ask Me Anything is een populair subforum van Reddit waarop gebruikers vragen kunnen stellen aan bekende personen. Allerlei vooraanstaande internationale politici en ondernemers zoals Barack Obama en Bill Gates namen eerder al deel aan ‘Ask Me Anything’. Nu gaat dus ook minister Koenders vragen beantwoorden op Reddit.

Ook zonder account te volgen
Op de Ask Me Anything thread zijn vragen voor de minister van Buitenlandse Zaken vanaf maandag 15:15 uur welkom. Om 15:45 uur schuift Koenders een half uur lang aan om te reageren. De vragensessie is door iedereen – ook zonder Reddit account – te volgen. Om een vraag te stellen aan de minister op Reddit is een (gratis) Reddit account nodig.

De minister zet tijdens het EU-voorzitterschap in op meer transparantie en inzicht in EU besluitvorming, bijvoorbeeld door het gebruik van digitale technologie te stimuleren.