Wouter Hoeffnagel - 05 februari 2016

Nederland op vijfde plaats met dekking van 4G-netwerken

De dekking van 4G-netwerken in Nederland is aanzienlijk beter dan in veel andere landen. Nederland staat wereldwijde op de vijfde plaats als het gaat om 4G-netwerken met het beste bereik. Gemiddeld hebben Nederlanders 84% van de tijd toegang tot een 4G-netwerk. Alleen in Zuid-Korea, Japan, Hongkong en Koeweit is de dekking beter.

Dit blijkt uit onderzoek van OpenSignal, een bedrijf dat de het bereik van telecomnetwerken in kaart brengt op basis van data die gebruikers opgeven. KPN blijkt in Nederland het beste bereik te bieden. Klanten hebben 86% van de tijd verbinding met het 4G-netwerk. KPN wordt op de voet gevolgd door Vodafone (85%) en T-Mobile (84%). De dekking van Tele2 is met 70% flink lager, maar dit bedrijf is dan ook nog bezig met de uitrol van zijn 4G-netwerk.

Datasnelheid
OpenSignal heeft ook de datasnelheid van telecomoperators wereldwijd in kaart gebracht. De gemiddelde datasnelheid in Nederland ligt op 23 Mbps. Hiermee staat ons land op de tiende positie in de wereldwijde ranglijst. Nederland moet Singapore, Nieuw-Zeeland, Hongarije, Israël, Zuid-Korea, Roemenië, Denemarken, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten voor zich laten. De datasnelheid in Nederland verschilt overigens flink per aanbieder. T-Mobile biedt met 30 Mbps de hoogste datasnelheid, gevolgd door Tele2 (23 Mbps), KPN (22 Mbps) en Vodafone (19 Mbps).

Meer informatie is te vinden in het State of LTE rapport van OpenSignal.