Wouter Hoeffnagel - 20 november 2015

Trage desktops leidt 8 op de 10 gebruikers af

83% van de zakelijke desktopgebruikers en IT managers zijn snel afgeleid door een trage desktop. Leeftijd is blijkt hierbij een grote rol te spelen. Met name Millennials (28%) zijn sneller afgeleid door trage desktops dan andere leeftijdsgroepen. Daarnaast zijn er verschillen in activiteiten die ze ondernemen bij een te trage desktop. Babyboomers (58%) gaan eerder papierwerk doen in vergelijking met Generatie X (45%) en Millennials (44%). Millennials (28%) gaan eerder aan de slag met hun mobiele apparaat.

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Dimensional Research in opdracht van AppSense, leverancier van user environment oplossingen. Aan het onderzoek hebben ruim 850 IT-professionals en zakelijke desktopgebruikers uit Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australiƫ deelgenomen.

Hoge prestaties zijn het belangrijkst
Zowel IT professionals als zakelijk gebruikers blijken hoge prestaties (86%), zoals bijvoorbeeld snelheid en toegang tot bestanden, het belangrijkst te vinden als het gaat om hun desktop op het werk. Betrouwbaarheid (81%) en snel in- en uitloggen (63%) eindigen respectievelijk op de tweede en derde plek. 71% van de deelnemers stelt dat een goede desktopomgeving impact heeft op de kwaliteit en productiviteit van hun werk. 55% denkt dat slecht presenterende desktops directe invloed hebben op de bedrijfsresultaten.

Ook geven de desktop gebruikers aan dat ze zich meer gewaardeerd voelen als ze meer controle krijgen over hun desktop. Volgens het onderzoek geeft 95% van de IT managers gebruikers beperkte toegang om zelf te bepalen hoe ze hun desktopomgeving inrichten. Slechts 5% van de zakelijke gebruikers kan op zijn desktop werken zoals ze zelf willen. 52% van de zakelijke gebruikers is echter van mening dat het kunnen personaliseren van hun desktops voordelen oplevert. Van de zakelijke gebruikers die hun desktop zelf mogen inrichten ziet 92% dit als een toegevoegde waarde. Vooral de mogelijkheid comfortabeler, productiever of efficiƫnter te kunnen werken wordt als voordeel gezien.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024