Redactie - 03 november 2015

Groenewegen en Partners klaar voor de toekomst met stabiel ICT-platform

Gerechtsdeurwaarder en incassobureau Groenewegen en Partners zocht een partner die de ICT- en telecomomgeving van het kantoor kon moderniseren. Met haar UnicCloud-portfolio leverde Unica Schutte ICT een stabiele, toekomstbestendige en veilige ICT-omgeving waarmee Groenewegen en Partners multimediaal en via verschillende communicatiekanalen kan communiceren. “Ik durf wel te stellen dat we daarmee vooroplopen in onze branche. Ons stabiele ICT-platform is voor Groenewegen en Partners een belangrijk concurrentievoordeel”, stelt Tonnie Willems.

Vanwege de noodzaak om efficiënt en effectief te werken en multimediaal met debiteuren en opdrachtgevers te communiceren, ontstond bij Groenewegen en Partners een toenemende automatiseringsdrang. “We verkrijgen onze informatie over cliënten en hun debiteuren veelal via applicaties. Als zo’n applicatie niet werkt, kan in het ergste geval 90% van onze werknemers geen werkzaamheden verrichten. Beschikken over actuele informatie is voor onze werkzaamheden essentieel. Om al die informatie up-to-date te houden, is een stabiele ICT-omgeving nodig”, weet Tonnie Willems, ICT-manager bij Groenewegen en Partners.

Eenduidig communicatieconcept
Vanwege de razendsnelle ontwikkelingen in de ICT-sector, moest daarom de ICT-omgeving van Groenewegen en Partners vanuit een nieuwe benadering worden ingericht. Zo is de ICT-omgeving geactualiseerd, en is ook telecom opnieuw geïmplementeerd. “We bieden vanuit één centrale locatie dezelfde communicatiefunctionaliteit aan alle medewerkers, ongeacht de vestiging of thuiswerkplek. Daarnaast is door vast-mobielintegratie een virtueel communicatieplatform ontstaan, waarmee we een eenduidig en bedrijfsbreed communicatieconcept hebben neergezet. Door het virtuele communicatieplatform kunnen we al het telefoonverkeer nu over de hele organisatie routeren en heeft iedere medewerker altijd inzicht in het actuele dossier van een klant. Bovendien is onze telefonie ook nog eens geïntegreerd in onze ICT-omgeving. We zijn nu één bedrijf met geografische ontvlechting”, verduidelijkt Willems. Het private cloudplatform dat Groenewegen en Partners daarvoor nu gebruikt, kan flexibel meeschalen met de ICT-behoeftes van de organisatie.

Verandering in rol ICT-afdeling
Totdat Groenewegen en Partners ging samenwerken met Unica Schutte ICT, beheerde zij haar eigen ICT-platform. “Ik investeer liever in een gestandaardiseerde ICT-omgeving in de cloud, dan veel tijd kwijt te zijn met het zelf beheren van de infrastructuur”, verklaart Willems de overstap. Het moge duidelijk zijn dat de ICT-afdeling van Groenewegen en Partners nu meer ruimte heeft voor andere activiteiten. Het ICT-team van Groenewegen en Partners kan zich nu meer richten op technisch applicatiebeheer en het ondersteunen van de primaire bedrijfsprocessen, doordat Unica Schutte ICT het beheer uitvoert. “Ons ICT-team is veel meer in de rol gekropen van relatiebeheerder die de samenwerking tussen Unica Schutte ICT en Groenewegen en Partners onderhoudt, en zicht houdt op de afspraken in de SLA”, schetst Willems. 

Veiligheid
Vanzelfsprekend is de beveiliging van de doorgaans privacygevoelige data van Groenewegen en Partners daarbij een belangrijk aandachtspunt. Willems besluit: “We worden veelvuldig geaudit op de omgang met vertrouwelijke gegevens. De veiligheid en betrouwbaarheid van onze ICT-omgeving is van groot belang. Onze grootste vijand is de snelheid waarmee ontwikkelingen gaan. Met Unica Schutte ICT hebben we een adequate partner die ons in staat stelt om aan de meest actuele beveiligingseisen te voldoen. Mede dankzij onze automatisering staan we aan de top van onze sector.” 

Met ingang van deze maand zal de concurrentiepositie van Groenewegen en Partners overigens alleen maar verbeteren, dankzij een fusie met Incassade. De organisaties slaan de handen ineen en gaan verder onder een nieuwe naam die op 5 november 2015 bekend wordt gemaakt.

Unica Schutte ICT organiseert op dinsdag 24 november de themamiddag Cloud & Security. Naast een rondleiding door het datacenter in Almere, komen tijdens die middag talrijke actuele uitdagingen op het gebied van informatiebeveiliging in de cloud aan de orde. Wilt u zelf ervaren hoe Groenewegen & Partners en tientallen andere klanten daarbij geholpen zijn? Kom dan naar de gratis themamiddag en schrijf u direct in op www.ictzonderkopzorgen.nl.

Door: Unica Schutte ICT

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024