Wouter Hoeffnagel - 20 oktober 2015

Eindhoven Things Network woensdag van start

Woensdag gaat in het Eindhoven het Eindhoven Things Network van start. Dit gratis draadloze netwerk is bedoeld voor de communicatie tussen machines.

De Eindhovense ondernemer Lorna Goulden is een van de kartrekkers achter het project. "De opmars van het internet der dingen, vraagt om een andere vorm van draadloos netwerk", legt Goulden uit tegenover het Eindhovens Dagblad. "Want voor het uitlezen van bijvoorbeeld energiemeters, parkeerplaatssensoren, waterpeilmeters of luchtkwaliteitsensoren is geen netwerk nodig dat snel een grote hoeveelheid data kan versturen, maar wel een netwerk met een groot bereik. En dat is wifi niet. Dat is wel aanwezig in bijna alle gebouwen, maar dat is niet altijd open en niet beschikbaar op alle plaatsen waar sensoren worden geplaatst. 4G is dat wel, maar dat is prijzig."

Met het Eindhoven Things Network wil Goulden een publiek gefinancierd, open en gratis netwerk bieden als tegenhanger van betaalde netwerken van telecomproviders als KPN, dat eind dit jaar een vergelijkbare technologie uitrolt in Nederland. Een dergelijk netwerk is al langer beschikbaar in Amsterdam, dat met crowdfunding tot stand is gekomen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024