Wouter Hoeffnagel - 20 oktober 2015

Capgemini Group stelt Pieter Schoehuijs aan als CIO

Capgemini Group heeft Pieter Schoehuijs met onmiddellijke ingang aangesteld als Chief Information Officer (CIO). In deze rol rapporteert Pieter rechtstreeks aan Aiman ??Ezzat, Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Group Management Board van Capgemini.

Pieter begon zijn carrière bij de Koninklijke Nederlandse Marine, waarna hij negen jaar bij IBM en E&Y in Europa werkte. Vervolgens bracht hij tien jaar in Noord-Amerika door waar hij achtereenvolgens werkte bij Flowserve (een industrieel productiebedrijf in Dallas), bij Engelhard (een chemieconcern in New Jersey) en bij Church & Dwight (een producent van consumentengoederen). Voor zijn benoeming bij Capgemini was Pieter Global CIO van AkzoNobel, waar hij verantwoordelijk was voor de IT-organisatie in 40 landen. Na zich verschillende jaren te hebben gericht op de harmonisatie van platforms en het consolideren van systemen, initieerde hij de transformatie van AkzoNobel’s IT naar een vraag-aanbod structuur.

Pieter heeft zijn master in informatica aan de Technische Universiteit Delft behaald. In 2012 werd hij onderscheiden als Europees CIO van het jaar in de 'Business driven' categorie door CIOnet.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024