Wouter Hoeffnagel - 20 oktober 2015

Europese Commissie investeert 237 miljoen in het MKB

De Europese Commissie en het Europese Investeringsfonds (EIF) gaan 237 miljoen investeren in het MKB. Hiervoor hebben de Europese Investeringsfonds (EIF) en zes microfinancieringsorganisaties een overeenkomst ondertekend, met een garantieregeling om 20.000 MKB bedrijven in Europa te financieren. Qredits is één van de zes organisaties die van deze garantieregeling gebruik gaat maken.

De Europese Commissie (EC) en het Europese Investeringsfonds (EIF) gaan met de EaSI (European Programme for Employment and Social Innovation) garantie 237 miljoen euro investeren in het MKB van Europa. Hierdoor krijgen meer ondernemers in Europa de mogelijkheid om financiering te krijgen voor hun bedrijf. Qredits ontvangt als enige organisatie in Nederland de garantie van 75% op de verstrekking van kredieten tot 25.000 euro. Hierdoor kan Qredits komende jaren duizenden ondernemers financieel helpen, die op hun beurt weer zorgen voor duizenden banen.

Microfinanciering creëert banen
In de afgelopen jaren heeft Qredits bijgedragen aan de economische groei van Nederland door het creëren van arbeidsplaatsen. 90% van de ondernemers die Qredits heeft gefinancierd is nog steeds actief. Met het aantal kredieten wat Qredits tot nu toe verstrekt heeft, zijn eind dit jaar 10.000 arbeidsplaatsen gecreëerd.

Qredits blijft zich door de garantieregeling van de Europese Commissie richten op de verstrekking van kleine kredieten tot 25.000 euro. Deze ondernemers hebben vaak onvoldoende onderpand en een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Door deze ondernemers te ondersteunen met microfinanciering wil Qredits ervoor zorgen dat nieuwe ondernemingen worden opgezet, mensen vanuit een uitkering kunnen starten met hun eigen bedrijf en dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd. Dankzij de nieuwe EaSI garantie van de Europese Commissie kan Qredits deze doelgroep blijven ondersteunen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024