Wouter Hoeffnagel - 12 oktober 2015

Nominaties voor de titel 'Slimste Organisatie van Nederland' bekend gemaakt

Rituals Cosmetics, Veiligheidsregio Noord-Holland en uitzendorganisatie Tempo-Team zijn genomineerd voor de titel 'Slimste Organisatie van Nederland'. Deze drie organisaties beschikken over effectieve, intelligente en wendbare bedrijfsprocessen door slim gebruik van (big) data. Op 3 december 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het jaarcongres 'Intelligence at the speed of Business'.

1,6 winkels per week openen
Doorslaggevend voor de nominatie van Rituals Cosmetics was het organisatie brede draagvlak en het gebruik van real-time data analytics, niet alleen als bron van informatie, maar vooral als bron van inspiratie. De focus ligt hierbij niet op wat er slecht gaat, maar op wat er beter kan. Dankzij deze sociale infrastructuur en datagedreven wendbaarheid en is Rituals in staat om 1,6 winkels per week te openen.

20 minuten winst in proces hartinfarctzorg
De veiligheidsregio Noord-Holland wist de totale tijd van Call to Balloon (operatie) bij een hartinfarct door juiste inzet van Business Intelligence in te korten met maar liefst 20 minuten (norm: 120 minuten). In een acute zorgketen waarin elke seconde telt is dat levensbepalend. En van groot maatschappelijk belang.

Tempo-Team: BI in het hart van het matchingsproces
BI is binnen Tempo-Team, onderdeel van de Randstad Groep Nederland, vertaald naar de app Salesnavigator. Deze app zorgt voor slimme matching, waardoor data voor iedereen te duiden en te interpreteren is. Met de inzichten die daaruit voortvloeien zijn alle medewerkers in staat om de match tussen werkzoekenden en werkgevers te optimaliseren.

Uitreiking
De jury zal op 3 december 2015, tijdens het jaarcongres ‘Intelligence at the speed of Business’ in Nieuwegein, bekendmaken welke van deze drie toporganisaties zich de 'Slimste Organisatie van Nederland’ mag noemen en de Dutch Busines Intelligence Award mee naar huis mag nemen. Meer informatie over de jury is hier te vinden. 

Elke editie wordt naast de vakinhoudelijke juryprijs ook een publieksprijs toegekend. Hiertoe wordt het publiek opgeroepen om vanaf vandaag haar stem uit te brengen.