Redactie - 06 oktober 2015

IoT als samenhangend geheel

IoT is bij Cisco geen verzameling van losse projecten, ze hangen samen met datacenters, cloud en collaboration. Dit zeggen Patrick Govers, commercieel directeur Comstor en Nico Vermeulen, product manager Enterprise Networks Cisco EMEA en IoT. 

Govers: “Na het installeren van de apparaten, ga je heel veel informatie uit netwerken ontvangen. Dat moet nog verwerkt worden. Die data moet ergens op komen te staan, dan kijk je al automatisch naar een datacenter, vervolgens moet die data verwerkt worden. Je kan er ontzettend veel informatie uit halen en opslaan, maar de grote vraag is wat je ermee gaat doen. Die data moet nut hebben."

Cisco gaat samenwerken met zogeheten ‘eco-partners’ om zo naar de cloud te werken. “Daar geloven wij sterk in”, zegt Govers. “Stap voor stap ga je een volledig IoT-project invullen. Het is dus veel meer dan het leveren van een simpel product. Alle grote businesscases die je ziet, zijn samenwerkingsverbanden tussen verschillende partijen met elk hun eigen kennisgebied."

Lees meer in het interview met Nico Vermeulen en Patrick Govers.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024