Wouter Hoeffnagel - 05 oktober 2015

Google is officieel onderdeel van Alphabet

De grootschalige reorganisatie bij Google is voltooid. Het bedrijf Google is voortaan onderdeel van Alphabet. Dit maakt Google bekend op zijn website voor investeerders. De reorganisatie moet individuele onderdelen van het voormalige Google meer ruimte bieden voor groei.

Zo zijn verschillende onderdelen nu ondergebracht in losstaande organisaties binnen Alphabet. Het gaat hierbij onder andere om het bedrijf Nest, dat slimme domotica ontwikkeld, en het innovatielab Google X, waar onder andere Google’s Self Driving Car Project onderdeel van is. Daarnaast zijn ook Google Ventures, dat startups financiert, en Calico, dat zich richt op de gezondheidszorg, aparte organisaties binnen Alphabet geworden.

In een reactie tegenover Wired benadrukt een woordvoerder van Google dat er in de dagelijkse activiteiten van Google weinig veranderd. De reorganisatie is dan ook uitsluitend een juridische maatregel om meer structuur aan te brengen binnen de organisatie. Ook voor gebruikers en klanten verandert er naar verwachting dan ook weinig tot niets.