Wouter Hoeffnagel - 02 oktober 2015

KvK publiceert ranglijst met 100 concrete innovaties van het Nederlandse MKB

De Kamer van Koophandel en De Financiële Telegraaf maken de ranglijst met 100 concrete innovaties van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf bekend. De hoogste notering is voor de uitvinding van LUXeXcel om optische lenzen te produceren in een 3D printer.

De landelijke jury was unaniem: “Het is een moeilijke technologie, waarin LUXeXcel een nieuwe, zeer innovatieve oplossing heeft gevonden. De impact is groot, want dit bedrijf maakt het mogelijk om ook producten op maat te maken.” Bij LUXeXcel worden lenzen niet in laagjes opgebouwd zoals gebruikelijk is bij 3D-printen, maar gevormd met behulp van Uv licht. Druppelvormig kunststof vormt hierbij de grondstof. Uit één druppel wordt de lens gevormd, terwijl een andere druppel er netjes overheen uitvloeit. Hierdoor ontstaat een glad oppervlak dat met UV licht direct uithardt.

Prestaties van het Nederlandse mkb
De ranglijst geeft een beeld van de prestaties van het Nederlandse mkb van het afgelopen jaar. De nummer 1 van de top 100 mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen. Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs in de vorm van een geldbedrag verbonden.

De volledige MKB Innovatie Top 100 is hier te vinden.