Wouter Hoeffnagel - 01 oktober 2015

30 procent van de IT-services voldoet aan de vraag vanuit de business

In 30 procent van de gevallen zijn IT-services in lijn met wat de business vraagt. 29 procent van de IT-professionals geeft aan de ontwikkelingen op het gebied van IT as a Service (ITaaS) af te wachten, terwijl 18 procent aangeeft dat de business meer vraagt van IT dan zij op dit moment kan bieden. 12 procent van de respondenten stelt dat IT voorloopt op wat de business vraagt. De overige IT-professionals (11%) heeft geen idee wat ITaaS is en wat het kan betekenen voor de organisatie. 

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 376 IT-professionals. Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij Telindus stelt dat IT-afdelingen de organisatie als klant moeten gaan zien. Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij Telindus: “ITaaS is geen technologie, maar een manier waarop IT bedreven wordt. Het is een organisatiemodel dat de klant, of het nu intern of extern is, volledig centraal zet en in het ontwerp van de IT-infrastructuur focust op services voor deze klant. Kortom, IT-afdelingen moeten de organisatie als klant gaan zien en behandelen. Dit betekent meedenken over het succes van de klant en hier een actieve bijdrage aan leveren.”

Stap terug doen
“Om hier te komen, geldt voor veel organisaties dat zij eerst een stap terug zullen moeten doen naar standaardisatie, om vervolgens vooruit te kunnen. In welke fase de IT-infrastructuur zich ook bevindt, de transformatie naar IT as a Service is alleen succesvol wanneer IT-afdelingen zich realiseren dat niet de techniek, maar juist de service centraal staat. Of men kiest voor een private of hybride cloudoplossing, de basis is hetzelfde. Om de organisatie vooruit te brengen en zelfs een voorsprong te geven, is het belangrijk om te focussen op deze basis en stappen te gaan zetten naar een cloud enabled infrastructuur.”

De visie van Telindus is verwerkt in de whitepaper ‘Van A naar Cloud: hoe ver is uw organisatie in de transitie naar IT as a Service?’. Deze is gratis te downloaden via de website van het bedrijf.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024