Wouter Hoeffnagel - 29 september 2015

Wie een pepermuntje meestuurt krijgt facturen 8 dagen sneller betaald

Een onderzoek naar de betaling van facturen heeft een opvallend resultaat opgeleverd. Wie een pepermuntje met het factuur meestuurt krijgt deze gemiddeld 8 dagen eerder betaald.

Dit blijkt uit onderzoek van Jortt, een bedrijf een dienst levert voor online factureren. “Openstaande facturen zijn een grote kostenpost voor zzp’ers en het MKB. Een 'pepermuntje in de envelop' is overduidelijk een oplossing om dit probleem te verkleinen”, zegt Hilco de Roo, commercieel directeur van Jortt.

Betalingsbereidheid vergroten
“Het idee is eigenlijk best simpel. In de horeca hebben ze al jaren door dat de betalingsbereidheid groter is als je wat snoepgoed bij het bonnetje legt. Dus dat er een positief effect op het betaalgedrag zou zijn vermoedden we al, maar dat het zo'n groot verschil is heeft ook ons verbaasd”, aldus De Roo.

Jortt lanceert zelf overigens een nieuwe dienst onder de naam Jortt Postservice. Hiermee kunnen klanten online facturen maken en deze per e-mail of Jortt Postservice naar klanten laten versturen. Hierbij verstuurt Jortt voortaan een los verpakt Wilhelmina pepermuntje.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024