Redactie - 02 september 2015

2getthere en SLTN hernieuwen strategische samenwerking

SLTN Inter Access en 2getthere hebben hun strategische samenwerkingsovereenkomst 5 jaar na de oorspronkelijke overeenkomst hernieuwd. De samenwerking heeft betrekking op de realisatie van de geautomatiseerde People Mover systemen van 2getthere, waarbij SLTN Inter Access het ontwerp en de levering verzorgd van het Informatie en Communicatie Technologie (ICT) netwerk.

De samenwerking tussen SLTN Inter Access en 2getthere dateert van 2008, toen de bedrijven de handen ineen sloegen voor het ontwerp, realisatie en ondersteuning van het ICT-systeem voor de Personal Rapid Transit (PRT) applicatie bij Masdar City in Abu Dhabi. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven is getekend door Eugene Tuijnman, CEO van SLTN Inter Access, en Carel van Helsdingen, CEO van 2getthere.

De onbemande systemen van 2getthere zijn de eerste geautomatiseerde People Movers die op een vlak wegdek zonder enige fysieke geleiding (rails) rijden. Hoewel ze veel weg hebben van de autonome auto en soms zelfs technologie delen, blijven de People Movers (voorlopig) nog steeds op een aparte baan rijden om de doorstroom te kunnen waarborgen. Tot dusver zijn er meer dan 1,4 miljoen mensen vervoerd door het PRT systeem bij Masdar City.