Witold Kepinski - 29 augustus 2015

Nieuw investeringsfonds voor internetbranche

Investeerder Van den Ende & Deitmers gaat verder onder de naam Endeit Capital en maakt de start bekend van haar tweede investeringsfonds. Het nieuwe fonds richt zich volledig op het verstrekken van groeikapitaal aan ondernemingen in de internetbranche en heeft bij aanvang een omvang van 107 miljoen euro.

Mede geïnspireerd door de sterke resultaten van Fund I heeft een groep investeerders zich bij de Endeit Capital oprichters Hubert Deitmers en Joop van den Ende aangesloten als investeerder in het tweede Fonds. Zo is niet alleen European Investment Fund maar ook een aantal oprichters van portfoliobedrijven uit Fund I, waaronder de oprichters van Eyeworks, Metrixlab en Improve Digital, investeerder in Endeit Fund II geworden. Ook enkele andere succesvolle ondernemers zoals de oprichter van Drukwerkdeal, zijn toegetreden. Tenslotte is ook het gehele Endeit Capital investeringsteam als aandeelhouder betrokken.

Vanuit de kantoren in Amsterdam en Hamburg focust het fonds zich in het bijzonder op de Benelux en Duitsland. Vanuit het thema ‘the connected consumer’ richt het fonds zich hoofdzakelijk op bedrijven die actief zijn op het gebied van digitale media & marketing, online commerce & services, edtech en mobiel. Hubert Deitmers: “Ondanks de razendsnelle internetontwikkelingen in de afgelopen jaren, staan wij echt pas aan het begin van de digitale evolutie. Een mooi voorbeeld is dat in de Nederlandse retail nog maar zo’n 5%. online wordt verkocht (exclusief reizen en tickets) terwijl er toch al vele grote online spelers actief zijn. Ik voorzie dat dit percentage in de komende 3 tot 4 jaar op zijn minst gaat verdubbelen. Maar ook vele andere sectoren zullen ‘gedisrupt’ worden onder invloed van ontwikkelingen als de digitalisering van het onderwijs, de digitalisering in de financiële wereld en een toename van het aantal online toepassingen op medisch gebied. Ik ben er van overtuigd dat tal van interessante internetbedrijven in de komende jaren een sterke groei kunnen laten zien. Wij willen hen met dit tweede fonds daar graag bij helpen.”