Wouter Hoeffnagel - 28 augustus 2015

Nederlanders zijn ontevreden over internetconnectie op werk

Nederland loopt wereldwijd voorop met Het Nieuwe Werken; veel medewerkers werken één of meerdere dagen vanuit huis. Internet speelt hierbij een belangrijke rol. Nederlanders blijken over het algemeen tevreden te zijn over de internetsnelheid en het WiFi-netwerk waarover zij thuis beschikken, terwijl de helft ontevreden is over de internetconnectie op werk.

Dit blijkt uit een Europees onderzoek van het onderzoeksbureau Censuswide, in opdracht van ZyXEL, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen. ZyXEL spreekt over een kloof tussen de slechte internetprestaties op kantoor en het juist efficiënte internet thuis. Mislukte e-mail- of VoIP-communicatie, of het inladen van een internetpagina dat een eeuwigheid lijkt te duren; het zijn allemaal zaken die zorgen voor grote ontevredenheid.

Aanbevelingen
ZyXEL zet een aantal aanbevelingen voor het Nederlandse bedrijfsleven op een rijtje: 

  • Zorg voor de juiste verbindingssnelheid - Meet de gemiddelde dagelijkse bandbreedte en het draadloze gebruik en zorg er vervolgens voor dat de connectiviteit de behoefte van de business aan kan en het netwerk niet te langzaam is. Dat voorkomt vertragingen en frustraties. Hoewel snelheid doorslaggevend is voor het verhogen van de productiviteit van medewerkers, wil dat niet zeggen dat dit een bedrijf veel hoeft te kosten.
  • Stel duidelijk beleid op - Leer de organisatie welke online platforms veilig en betrouwbaar zijn en stel duidelijke beleid op. In dit beleidsstuk kan bijvoorbeeld staan dat persoonlijke accounts voor cloud-diensten niet gebruikt mogen worden voor de opslag, verwerking of uitwisseling van bedrijfsgerelateerde communicatie of bedrijfsdata.
  • Regel een veilige manier voor BYOD - Overweeg de voordelen die Bring Your Own Device (BYOD) biedt. Bedenk de eenvoudigste manier om de devices die de medewerkers zelf meenemen veilig te verbinden aan het (Wi-Fi-)netwerk.
  • Ondersteun flexibel werken - Laat het idee van de vaste werkplek los. Medewerkers moeten vanaf iedere plek kunnen werken, dus zorg voor de juiste systemen op de juiste plaats om dit mogelijk te maken. Medewerkers werken productiever vanuit huis of waar dan ook, als ze veilige cloud-gebaseerde mail en documentmanagement-applicaties tot hun beschikking hebben een eenvoudig documenten kunnen delen. Deze investering in de productiviteit van de medewerker zal uiteindelijk geld besparen.
  • Word zelfvoorzienend - Maak het internetnetwerk beheersbaar. Veel betalen voor een state-of-the-art-netwerk heeft weinig zin, want je zult het zelf moeten beheren zodra de installateurs vertrokken zijn. Onderzoek de verschillende opties en vindt een netwerkmanagementoplossing die je de meeste controle geeft.
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024