Wouter Hoeffnagel - 24 augustus 2015

T-Mobile start in november met uitrol 4G+

T-Mobile biedt vanaf november op een aantal locaties 4G+ aan, een snellere vorm van 4G-internet. Daarnaast gaat het bedrijf de dekking van haar netwerk binnenshuis verbeteren.

4G+ wordt stapsgewijs uitgerold, waarmee vanaf november wordt begonnen. Op welke locaties 4G+ in eerste instantie aangeboden gaat worden is nog niet bekend. De telecomprovider wil op termijn in heel Nederland de snellere versie van 4G aanbieden. 4G+ biedt een maximale datasnelheid van 255 Mbps.

1800 MHz en 900 MHz
Bij 4G+ wordt verbinding gelegd via twee frequenties, wat de hogere datasnelheden mogelijk maakt. T-Mobile kiest hierbij naast de 1800 Mhz frequentie die al langer wordt gebruikt voor de 900 MHz-frequentie. Deze kreeg het bedrijf eind 2012 bij de frequentieveiling in handen. Naar verwachting kan eind 2015 ongeveer driekwart van de T-Mobile klanten gebruik maken van de 900 MHz-frequentie.

Het gebruik van deze extra frequentie biedt naast de mogelijkheid hogere datasnelheden te realiseren ook andere voordelen. Zo moet de uitrol van de frequentie gaan zorgen voor een beter bereik binnenshuis en groter bereik in uitgestrekte gebieden.