Wouter Hoeffnagel - 21 augustus 2015

Groningse Loppersum wordt 5G proeftuin

Het Groningse Loppersum en omgeving wordt het eerste plattelandsgebied ter wereld waar een proef wordt uitgevoerd met een 5G mobiel netwerk, dat hogere datasnelheden biedt dan het huidige 4G netwerk. KPN, Ericsson, Huawei en TNO zijn bij het project betrokken.

Dit meldt RTV Noord. Noord-Groningen is door de Economic Board Groningen aangedragen als proeftuin voor het 5G netwerk. De Board heeft als doelstelling de economie in Noord-Groningen te versterken. 5G is honderd maal sneller dan 4G en biedt daarnaast een aanzienlijk grotere bandbreedte. Deze extra bandbreedte maakt het mogelijk meer apparaten gelijktijdig van het netwerk gebruik te kunnen laten maken.

Zuid-Korea en Finland
Noord-Groningen is niet de eerste locatie ter wereld waar proeven worden uitgevoerd met 5G. In Zuid-Korea en Finland worden proeven uitgevoerd in stedelijke gebieden. Noord-Groningen is echter wel het eerste plattelandsgebied dat als testgebied dienst gaat doen.

De proef is vooral bedoeld om bedrijven naar Noord-Groningen te trekken. Inwoners van Loppersum kunnen zelf voorlopig dan ook geen gebruik maken van 5G. De proeftuin maakt het voor bedrijven mogelijk in Noord-Groningen producten te ontwikkelen die gebruik maken van 5G.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024