Witold Kepinski - 11 augustus 2015

Gartner: Meer klanten laten ERP onderhouden door Rimini Street en Spinnaker Support

Onderzoeksbureau Gartner meldt dat sommige zakelijke eindgebruikers de laatste tijd hun ERP ondershoudscontracten niet meer laten supporten door SAP of Oracle maar ook door derde partijen zoals Rimini Street.

Volgens Gartner heeft 5 tot 10 procent van de ERP klanten hun contracten met grote leveranciers hebben opgezegd en nu de support laten doen door derde partijen die dit vaak goedkoper doen.

Gartner waarschuwt dat niet iedereen zijn ERP contract met zijn vedodr zomaar kan opzeggen. Maar het kiezen voor een derde partij kan leiden tot meer flexibiliteit en lagere kosten, aldus Gartner.

De enige twee serieuze derde partijen zijn Rimini Street en Spinnaker Support, aldus Gartner.

Rechtszaken

Tussen de grote ERP-leveranciers en Rimini kan het er hard aan toe gaan. Oracle eist van Rimini Street via de rechter 200 miljoen dollar schadevergoeding vanwege het schenden van copyrights. De rechtszaak tegen Rimini Street en ceo Seth Ravin wordt in september voorgelegd aan een jury binnen de rechtbank. De uitspraak kan een impact hebben op independent support providers, brokers en andere firma’s die buiten de geautoriseerde channel Oracle software onderhouden. Lees meer hier.

Door: Witold Kepinski