Witold Kepinski - 08 augustus 2015

Britse Defensie investeert in nieuwe ICT-infrastructuur

Fujitsu heeft aangekondigd dat zij twee nieuwe opdrachten heeft binnengehaald bij het Britste Ministerie van Defensie. Dankzij de twee contracten speelt Fujitsu een belangrijke rol in het leveren van de informatie- en communicatietechnologieën die ervoor zorgen dat eindgebruikers wereldwijd, op ieder moment en op een veilige manier toegang hebben tot gegevens en documenten. Door de aanpassingen bespaart het ministerie bijna 1,5 miljard euro in de komende tien jaar.

Door één van de contracten, ter waarde van meer dan ruim 700 miljoen euro, zorgt Fujitsu ervoor dat het ministerie de komende vijf jaar wereldwijd bereikbaar is. Het nieuwe netwerk ondersteunt de bestaande en de opkomende diensten, zowel in de UK als daarbuiten. De oplossing van Fujitsu vervangt de huidige Defence Fixed Telecommunications (DFT) en de LAN-verbindingen die nu worden verzorgd door het ATLAS-consortium. “Door de nieuwe contracten gaan wij efficiënter werken en wordt Groot- Brittannië nog veiliger”, zegt Michael Fallon, Minister van Defensie. “Naast deze verbeteringen zijn wij erin geslaagd om ruim 1,5 miljard euro te besparen over een periode van tien jaar. Al dit geld wordt uiteindelijk weer geïnvesteerd in andere projecten die de veiligheid van Groot-Brittannië vergroten.”

Atlas-consortium

Daarnaast gaat Fujitsu samen met HP, Airbus en CGI de informatie-infrastructuur van de Britse Defensie vernieuwen. Vanaf september 2016 moet het voor de tweehonderdduizend eindgebruikers mogelijk zijn om wereldwijd en op ieder moment toegang te hebben tot gegevens en documenten die ze nodig hebben voor het uitvoeren van hun taak. Met dit contract is ruim een miljard euro gemoeid. “We zijn blij een rol te spelen in de ontwikkeling en verbetering van de IT van het Britse Ministerie. Hiermee helpen wij hen om het nationale belang te verdedigen”, zegt Regina Moran, CEO UK & Ireland bij Fujitsu.

WK