Witold Kepinski - 05 augustus 2015

HoloLens komt beschikbaar voor zakelijke markt

De Microsoft HoloLens komt binnen 1 jaar beschikbaar op de zakelijke markt en voor developers zo meldt ceo Satya Nadella aan de BBC tijdens een interview over Windows 10. De Nederlandse Microsoft-specialist Wortell is inmiddels gestart met speciale App-envisionings rondom Windows 10 Universal Apps die geschikt zijn voor de Microsoft Hololens, een augmented reality bril.

De nieuwe Microsoft HoloLens is de eerste holografische device waarvoor de gebruiker geen draden, telefoons of connectie met een pc nodig hebt. Microsoft toonde tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) 2015 in Orlando een demo waarbij de gebruiker HoloLens visuals op een scherm ziet bij gebruik van een speciale HoloLens headset draagt. HoloLens werkt onder andere met Autodesk software, waarmee 3D ontwerpen digitaal kunnen worden vervaardigd, zoals een motor. HoloLens smelt de digitale en echte wereld samen, aldus Nadella.

Meerwaarde

Danny Burlage, cto van Wortell, ziet duidelijke meerwaarde voor de Microsoft Hololens zo meldt hij in een blog. "Met name als ik de geruchten enigszins serieus mag nemen dat de prijsstelling van de Hololens tussen de 750 en 1500 euro gaat kosten. Door onze medewerkers op bijvoorbeeld de services afdeling uit te rusten met een Hololens kunnen zij op elk gewenst moment in beeld krijgen dat er problemen zijn bij een klantomgeving of in de cloud van één van onze klanten. Ze zullen direct zien waar de problemen liggen en die vanaf een normale PC kunnen oplossen. Je zou ook kunnen denken aan toepassingen voor onderhoudsmonteurs en ga zo maar door."

Bekijk het interview van Nadella met de BBC. En lees de blog over HoloLens geschreven door Wortell cto Danny Burlage. Bekijk hier de HoloLens demo tijdens Microsoft WPC 2015.

Door: Witold Kepinski