Redactie - 29 juli 2015

Omzet Alcatel-Lucent Enterprise Benelux groeit met 11%

De omzet van Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) netwerk- en -communicatieoplossingen vertoont in 2015 voor het tweede opeenvolgende jaar een aanzienlijke groei in de Benelux. Het bedrijf realiseerde een algemene inkomstenstijging van 11% in de eerste helft van dit boekjaar ten opzichte van de eerste helft van 2014.

De omzet van LAN- en WLAN-netwerkoplossingen vertoonde met een toename van 18% opnieuw een sterke groei en ALE breidde zijn sterke positie op de MKB-markt verder uit met een toename van 25% in communicatieoplossingen. Ter ondersteuning van deze groei werd het personeelsbestand met 20% uitgebreid, is een nieuw kantoor geopend in Nederland en kondigde het bedrijf aan nieuwe kantoren te openen in België in het kader van een verdere uitbreiding in de Benelux.

De sterke omzettoename van Alcatel-Lucent Enterprise netwerkoplossingen is volgens het bedrijf zelf een gevolg van nieuwe en bestaande klanten die geïnteresseerd zijn in de implementatie van draadloze LAN-technologie voor het aanbieden van Unified Access binnen de gehele onderneming. Communicatieoplossingen worden steeds meer afgenomen door midden- en kleinbedrijven die zich realiseren dat ze nieuwe oplossingen nodig hebben voor verbeterde mobiliteit en smartphone vriendelijke toepassingen, met mobiele toegang tot het web voor geïntegreerde sociale media, zo beweert ALE Benelux.