Redactie - 28 juli 2015

Dell komt met robuuste Rugged-tablet

Dell introduceert de nieuwe Latitude 12 Rugged-tablet, de eerste Dell-tablet die betrouwbaar blijft onder zware omstandigheden. De nieuwe tablet combineert een volgens Dell geavanceerd ontwerp met de nieuwste technologie en vormt een aanvulling op de Dell Rugged-reeks. Deze reeks omvat ook de Latitude 12 Rugged Extreme, een converteerbare notebook met een kantelbaar scherm, de notebook Latitude 14 Rugged Extreme en de notebook Latitude 14 Rugged.

De Latitude 12 Rugged-tablet biedt volgens Dell een even robuuste als flexibele mobiele oplossing. De tablet is voorzien van een helder 11,6 inch Direct-View HD-display dat buiten optimaal leesbaar blijft. Gebruikers kunnen zelfs met handschoenen gebruikmaken van zijn multitouch-mogelijkheden. Om piekprestaties te leveren bij extreme temperaturen is de Rugged-tablet geconfigureerd met 4e generatie QuadCool-technologie voor warmtebeheer en krachtige en efficiënte 5e generatie Intel Core M-processors. De tijdens het gebruik verwisselbare batterij met twee cellen biedt een werkduur tot twaalf uur.

De Rugged-tablet zorgt volgens Dell voor grote betrouwbaarheid en beheereenvoud dankzij SSD-opslag tot 512 GB, connectiviteit met 802.11ac Wi-Fi, optionele mobiele breedbandverbindingen en dedicated GPS. Dell belooft gebruikers een optimale gemoedsrust dankzij integrale gegevensbescherming en hardwarebeveiliging op basis van Dell Data Protection en de optionele Intel vPro- en Intel TPM 1.2-technologie. Gebruikers kunnen daarnaast een beroep doen op de brancheleidende support van Dell, zoals ProSupport Plus voor pc’s en tablets.

De nieuwe Rugged-tablet moet gebruikers in staat stellen om onder alle omstandigheden te werken. Het apparaat is voorzien van een robuuste docking-interface met pogo-pinnen. Hiermee kunnen gebruikers de tablet uitbreiden met modulaire componenten, zoals een bureaudock, voertuigdock en toetsenbord. Een optionele kap dekt het toetsenbord volledig af, biedt aanpasbare RGB-achtergrondverlichting en is conform IP65-gecertificeerd voor bescherming tegen water en stof.

“De apparaten uit de Dell Rugged-reeks zijn onmisbaar voor personen en organisaties in tal van sectoren”, zegt Drew Moore, directeur Rugged Mobility Products bij Dell. "Voorbeelden zijn militaire organisaties, noodhulpdiensten, organisaties die zich bezighouden met openbare veiligheid, industriële bedrijven, wetenschappers en avonturiers. De apparatuur uit de Latitude Rugged-reeks van Dell is ontwikkeld om superieure rekenkracht te combineren met de functionele ondersteuning voor de mobiliteit die zij nodig hebben om hun werk te doen. Of het nu gaat om organisaties die snel in actie moeten komen in noodsituaties of een bergbeklimmer die als eerste de top van een berg wil bereiken, de Latitude 12 Rugged-tablet van Dell biedt hen op elk gewenst moment het prestatievermogen dat zij nodig hebben, zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over de beproevingen die hun omgeving voor hen in petto heeft.”