Redactie - 27 juli 2015

Samsung komt met monitor die mobiele apparaten draadloos oplaadt

Samsung introduceert de SE370, een monitor die mobiele apparaten draadloos oplaadt. Met de SE370-monitor werken gebruikers terwijl ze hun mobiele apparaten opladen, en zijn ze volgens het Koreaanse elektronicaconcern 'verlost' van onnodige kabels op hun bureau. Het ontwerp sluit volgens Samsung naadloos aan bij interieurs van huizen en kantoren.

De Samsung SE370 monitor is uitgevoerd met een draadloos oplaadstation in de standaard. Gebruikers die hun smartphone of tablet op het oplaadgebied plaatsen, laden het apparaat automatisch op. Het laadstation werkt met alle mobiele apparaten die de Qi-standaard voor draadloos opladen ondersteunen, waaronder de Samsung Galaxy S6. De Qi-standaard is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium (WPC) en is volgens Samsung een van de meest gangbare standaarden.

"We vertrouwen steeds meer op mobiele apparatuur om informatie te verkrijgen en te communiceren met anderen", zegt Erik Swart, B2B Director bij Samsung Nederland. "Met deze monitor kunnen we onze mobiele apparaten op een slimmere manier gebruiken en voorkomen we bovendien de rommel van opladers op bureaus in heel Nederland. Door de integratie van de draadloze mobiele oplaadtechnologie, verbetert de SE370-monitor de efficiëntie, het gemak en de connectiviteit thuis en op het werk."

De SE370-monitor combineert een volgens Samsung 'superieure' beeldkwaliteit, verbeterde visuele prestaties en een modern ontwerp met geavanceerde technologieën voor een optimale kijkervaring en gebruiksvriendelijkheid. Het beeld heeft een kijkhoek van 178 graden. Samsung belooft een heldere beeldkwaliteit en levendige kleuren. Ook zouden de monitoren, verkrijgbaar in 23,6 inch en 27 inch, de kijkervaring minder vermoeiend maken dankzij de trillingvrije functie en de Eye-saver mode op de monitor. Dit vermindert volgens Samsung de schadelijke effecten van blauw licht op de ogen wat tot vermoeidheid kan leiden.

Ook over het gebruiksgemak heeft Samsung nagedacht. De monitor is voorzien van Eco Saving Plus die de helderheid van het scherm desgewenst vermindert om stroom te besparen. Dit kan tot tien procent meer energiebesparing opleveren. Delen van de behuizing van de monitor zijn bovendien gebouwd zonder PVC om de impact op het milieu te verkleinen.

De Samsung SE370-monitoren zijn vanaf september verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van € 269,- (23,6 inch) en € 369,- (27 inch).