Redactie - 27 juli 2015

'Meer omzet met cloud-platform'

Online retailers met cloud commerce platform maken meer omzet. Dat is de uitkomst van een onderzoek van L2 en Demandware over e-commerce agility. Beide organisaties onderzochten de relatie tussen de flexibiliteit van het e-commerce platform dat retailers inzetten, en het succes van hun e-commerce business.

Belangrijkste conclusie: gebruikers van een cloud-platform hebben meer succes dan gebruikers van een in-house of on-premise oplossing. Het onderzoek laat bovendien een verband zien tussen het type platform en de mate waarin retailers content kunnen aanbieden die zorgt voor een betere merkervaring. Retailers die beschikken over cloud-platformen kunnen hun content sneller aanpassen aan de behoeften van hun klanten, waardoor die een betere online ervaring hebben.

Het succes van cloud-platformen uit zich met name in de groeicijfers van de business. Demandware en L2 onderzochten ruim 80 bedrijven. Bij gebruikers van cloud-oplossingen steeg de jaaromzet met 12 procent over de laatste vijf jaar. Bij gebruikers van on-premise oplossingen was dit 9 procent en bij gebruikers van in-house oplossingen was dit 6 procent.