Redactie - 27 juli 2015

Uw IT-strategie begint in het PQR Experience Center

Deze zomer bestaat het PQR Experience Center (PEC) twee jaar. Inmiddels hebben veel klanten en prospects in het PEC kennis gemaakt met de nieuwste technieken rondom workspace die flexibel werken (‘Het Nieuwe Werken’) mogelijk maken. Bezoekers vinden in het PEC al hun IT-antwoorden over het optimale werkplekconcept in één ruimte. Met de opgedane ervaring en inzichten, levert een PEC-bezoek een stevig fundament voor de IT-strategie. Fons Baten, gastheer van het PEC, legt uit hoe in het PQR Experience Center inzichten ontstaan die een belangrijke bijdrage leveren aan de IT-beslissingen.

 Branche specifieke scenario’s

In het PQR Experience Center gaan de PQR-gastheren, Joost Wasser en Fons Baten, met de bezoekers in gesprek. In een goede verstandhouding wordt een beter inzicht in de bestaande situatie bij de klant of de prospect en in de (technische) mogelijkheden verkregen. “Wij laten verschillende concrete en branchespecifieke scenario’s zien. Zo hebben we voor werknemers die met zware grafische applicaties werken, op basis van een Virtual Desktop Infrastructure (VDI), een opstelling waarbij we deze zware grafische content vanuit een centraal aangestuurde omgeving laten zien. Ook demonstreren we dat het mogelijk is deze grafische toepassingen vervolgens naar een willekeurig mobiel device met willekeurig besturingssysteem over te zetten. Hoofdzaak in dit scenario, dat bijvoorbeeld in een CAD/CAM of medische omgeving ingezet kan worden, is het mobiel maken en beheersbaar houden van diverse applicaties en bijbehorende data.”

Multifunctionele sparringsruimte

Bezoekers kunnen zelf zien en ervaren hoe en dát de nieuwste technieken werken. “Na een bezoek aan het PEC kunnen wij een Proof of Concept voor hun situatie inrichten. Kant en klare voorstellen liggen hiervoor klaar. Wij doorlopen met onze bezoekers eigenlijk een heel logisch traject. Zaak is te beginnen met het definiëren van de concrete vraag van de eindgebruiker, de business consumer. De laatste tijd wordt ons steeds vaker gevraagd een zogeheten ‘persona-onderzoek’ uit te voeren. Op basis van de informatie die hieruit voortkomt, wordt het inzicht krijgen in en afstemmen van de juiste technische mogelijkheden voor de eindgebruiker overzichtelijk. Vervolgens kijken we naar de oplossingen die voorhanden zijn. Onze bezoekers zien en ervaren die in het PQR Experience Center en krijgen zo de kans hun eigen mening te vormen. Het PEC is de afgelopen twee jaar geëvolueerd tot een multifunctionele sparringsruimte.”

Fundament IT-strategie
“Een bezoek aan het PQR Experience Center vormt inmiddels een vast onderdeel in ons klantencontact.

Potentiële klanten worden door onze experts uitgenodigd voor een informele sparringsessie over hun IT. Zo leren wij enerzijds hun IT-problematiek kennen en anderzijds krijgen prospects beter inzicht in de mogelijkheden die IT hen kan bieden. Ook bestaande klanten nodigen wij periodiek uit zodat wij ze kunnen informeren over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van IT. Je zou dit kunnen zien als een check van hun bestaande IT-omgeving, een zogenaamde interactieve APK.

Voor beide groepen geldt dat zij open en eerlijk met ons kunnen bespreken hoe IT hen kan helpen bij het beantwoorden van de businessvraagstukken waar zij dagelijks mee te maken hebben. Wij merken dat veel van onze klanten de stip op de horizon proberen te bepalen voor wat betreft hun datacenter-, cloud- en/of mobility-strategie. Daarvoor dienen zij een IT-roadmap op te stellen. Een PEC-bezoek geeft klanten nieuwe inzichten en handvatten om deze roadmap dusdanig te ontwikkelen zodat ze van idee kunnen overgaan tot uitvoering en implementatie. Voor veel klanten blijkt een PEC-sessie een verhelderende stap in de besluitvorming rond hun IT-strategie te zijn. Het fundament voor hun strategie krijgt steeds vaker vorm in het PEC.” 

 Experimenteren

Het PEC laat niet alleen technologie zien die al op de markt is. Naast de nieuwste software zijn ook betaversies van softwarepakketten en experimentele producten en toepassingen in het PEC aanwezig. “Wij bespreken de IT-roadmap voor een aantal jaren met onze klanten. Zij zoeken immers een toekomstvaste oplossing die hun business consumer tevreden houdt. Zij willen op het gebied van IT worden ontzorgd. Een voorbeeld: na de zomer lanceert Microsoft Windows 10. De ‘insider preview’ van deze opvolger van Windows 8 is nu al in het PEC beschikbaar. De belangrijkste vernieuwing is dat alle typen devices hetzelfde platform gaan gebruiken. Apps die voor Windows 10 zijn ontwikkeld, zijn dan ook op alle formfactors beschikbaar! Zo zijn er meer nieuwe features die dit een interessant product voor zowel de IT-afdeling als de business consumer maken. Onze bezoekers kunnen er zelf mee aan de slag, zodat zij kunnen experimenteren en ondervinden wat de directe voordelen voor hun organisatie zijn. Op basis daarvan besluiten zij of Windows 10 voldoende businessvoordeel oplevert om onderdeel uit te maken van hun IT-strategie.” 

 Hoogstandjes

Naast branchespecifieke scenario’s en betaversies van softwarepakketten, herbergt het PQR Experience Center technologische hoogstandjes en demonstraties van ultieme mogelijkheden. Denk aan augmented reality (Oculus), de RES IT Store, Philips Hue Lightning en werkplekapplicaties, waarop zware, grafisch intensieve 3D-applica­ties draaien.