Redactie - 27 juli 2015

Blog: Nieuwe masterclasses spelen in op tekort Data Scientists

Karin Guijs - Vodde is Trainer Advanced Analytics bij SAS. Zij vertelt in deze blog over de ontwikkelingen op het gebied van Data Science.

Nieuwe masterclasses spelen in op tekort Data Scientists

Het is op dit moment de meest gewilde en gezochte professional: de data scientist. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het tekort aan deze professionals het grootste obstakel is in big data-projecten. Maar waarom is er zo’n sterke behoefte aan data scientists? Hoe los je het tekort op en hoe kun je een data scientist worden?

Meer waarde uit meer data
De behoefte aan data scientists komt onder meer voort uit de toename van data. Er komt wereldwijd ieder uur 100 Petabyte data bij, niet in de laatste plaats door the Internet of Things en social media. Daarnaast is het besef doorgedrongen dat door slim gebruik van data meer geld verdiend kan worden. Zo kun je onder meer door klanten gerichter benaderen met data analyses. Ook heeft de techniek zich zodanig ontwikkeld dat er nog meer nuttige inzichten uit data kunnen worden gehaald. Kortom: organisaties hebben data scientists nodig om hiermee vooruit te komen. 

Het tekort aan data scientists kan op verschillende manieren opgelost worden:

  • tijdelijke externe krachten inhuren,
  • mensen binnen de organisatie verder opleiden in het vakgebied van data science,
  • starters met de juist basiscapaciteiten verder trainen.

Data science masterclasses
Om organisaties en aankomend data scientists hierbij te ondersteunen. organiseert SAS een serie data science masterclasses. Verschillende (inter)nationale experts bespreken diverse theorieën en technieken, zoals programmeren, statistiek, analytische modellen, patroonherkenning en datavisualisatie. Tijdens de trainingen wordt ook ingegaan op de uitdagingen waar een data scientist binnen een organisatie mee te maken krijgt.Bijvoorbeeld: hoe zorg je dat collega’s snappen waar jij mee bezig bent? Als zij hier inzicht in hebben kunnen zij de juiste vragen bij je neerleggen waardoor hun business-probleem sneller wordt opgelost? Op deze en vele andere vragen geven de masterclasses een antwoord. Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.

Karin Guijs - Vodde
Trainer Advanced Analytics bij SAS

http://executive-people.nl afbeelding