Witold Kepinski - 23 juli 2015

Infor CEO Charles Philips meldt groeicijfers

Softwareleverancier Infor meldt over zijn gebroken boekjaar 2015 dat de omzet uit softwarelicenties en abonnementen nam met 12 procent toe en de SaaS-omzet nam met meer dan 60 procent toe in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Inmiddels zijn er meer dan 45 miljoen gebruikers in 96 verschillende landen die Infor-applicaties in de cloud gebruiken en het aantal SaaS-registraties nam met 300 procent toe. Exacte omzet en winst of verliescijfers geeft het niet-beursgenoteerde bedrijf niet.

“De groei die Infor doormaakt, is een belangrijk keerpunt. Onze investeringen in cloud-software, hebben een positief effect en bieden veel toekomstpotentieel”, zegt Charles Phillips (foto), CEO van Infor. “De software voldoet aan de unieke behoeften van klanten en biedt een uitstekende gebruikerservaring. Infor is in staat de groei te versnellen nu steeds meer bedrijven zich afwenden van het monolitische tijdperk van legacy softwareleveranciers ten gunste van flexibele, veilige cloud-applicaties met de nieuwste functionaliteiten en zonder kostbaar maatwerk.”

Tijdens boekjaar 2015 kwamen er ongeveer 2.900 nieuwe klanten bij. Tot de nieuwe klanten en go-lives in het boekjaar behoren: Wyndham HotelsFerrariSan Francisco Municipal Transport AgencyHershey Entertainment and ResortsBoskalisEBSCO,Legacy HealthBest Western InternationalKaman Industrial Technologies en Wagner equipment (CAT). 

Infor legde zijn focus ook op het upgraden van zijn grote klantenportfolio door het ecosysteem van SI’s (system integrators) uit te breiden. Er werden onder andere nieuwe overeenkomsten gesloten met HCL Technologies en Ciber.

Daarnaast ziet het bedrijf de vraag naar het UpgradeX-programma toenemen en heeft het succesvol upgrades voltooid bij bedrijven als San Antonio Water System en Kansas City Water Services.

Verder zijn 97 nieuwe channel partners toegetreden tot het Infor Partner Network en de omzet afkomstig uit het kanaal is met 18 procent toegenomen.  

WK