Redactie - 22 juli 2015

Dutch IT-Channel Awards Nieuwjaarsgala viert innovatie

De redactie van Dutch IT-channel maakt de categorieën bekend van de awards die worden uitgereikt tijdens het Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala op 21 januari 2016 in Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam. Het gaat in totaal om zestien awards in drie categorieën: Reseller Awards, Distributor Awards en de Vendor Innovation Awards.

De markt trekt aan. Het gaat economisch gezien steeds beter, waarbij organisaties steeds meer gebruik maken van nieuwe innovatieve technologieën. Dat heeft volgens Witold Kepinski, hoofdredacteur Dutch IT-channel, een positieve weerslag op de IT-branche. “Om dat te vieren worden tijdens het Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala bedrijven en personen in het zonnetje gezet die een positieve bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse IT-channel. Deze personen en bedrijven ontvangen hiervoor een award die is gebaseerd op concrete en innovatieve businesscases.”

Business case

Lezers van Dutch IT-channel kunnen bedrijven online nomineren met een motivatie in de vorm van een businesscase. Deze motivatie kan bijvoorbeeld de nadruk leggen op een succesvol product, een effectieve marketingcampagne, -channelprogramma, of een verticale oplossing voor bijvoorbeeld de overheid, gezondheidszorg en het onderwijs.

Op basis van deze informatie, alle motivaties en het aantal nominaties selecteert de redactie vervolgens drie partijen die per award genomineerd worden. Zij strijden uiteindelijk via een online stemproces om de award.

Nomineren

Tijdens het Dutch IT Society Event op 1 september, een gratis netwerkevent op kasteel Cammingha in Bunnik waar de hele keten van de Nederlandse IT-branche bij elkaar komt, begint de aftrap van het nominatieproces. Lezers kunnen dan hun favoriete reseller, distributeur of vendor nomineren op dutchitawards.nl of dutchitchannel.nl/awards.

Stemmen

Het stemproces voor de tweede ronde begint in oktober 2015, zodra de genomineerden door de redactie bekend zijn gemaakt.

Genomineerden krijgen volop aandacht in Dutch IT-channel Magazine, op de website, de App en social media kanalen zoals LinkedIn, Twitter (@Dutchitchannel, @DutchITawards en @WitoldKepinski) en Facebook.

Om het stemproces volledig transparant te laten verlopen, werkt de redactie nauw samen met de Vote Company die veel ervaring heeft met (online) verkiezingen op basis van betrouwbare stemtools, aldus Kepinski. “Tijdens het stemproces analyseren we met het systeem en handmatig of het stemmen naar behoren verloopt. De lezers van Dutch IT-channel beslissen uiteindelijk wie op 21 januari met een award naar huis gaat.”

Een overzicht van de awards staat op www.dutchitawards.nl en hieronder:

Reseller Awards

De Reseller Awards zijn een erkenning voor de beste oplossingen, services en support die aan eindgebruikers worden geleverd, waardoor ze efficiënter kunnen werken tegen lagere kosten. Deze award-categorie is bedoeld voor IT-dienstverleners die dit aan de hand van een oplossing of businesscase kunnen aantonen.

1. VAR of the Year

Award voor de Value Added Reseller (VAR) of systemintegrator die opvalt als ‘trusted advisor’ met een innovatieve oplossing (minimaal 250 werkplekken) voor diverse merken, producten en services.

2. MKB reseller of the Year

Award voor de reseller die opvalt als ‘trusted advisor’ met een unieke oplossing voor het MKB (van 1 tot maximaal 250 werkplekken).

3. Cloud & Managed Services Provider of the Year

Award voor de Service Provider die opvalt als ‘trusted advisor’ met een disruptieve cloudoplossing op het gebied van bijvoorbeeld datacenters, security, infrastructuur, storage en werkplekken.

Distributor Awards

De Distributor Awards zijn een erkenning voor distributeurs die resellers voorzien van goede beschikbare producten, distributiediensten, marketing development, pre- & post-sales support en kennis.

4. Distributor of the Year

Award voor de oplossing van de distributeur die resellers het beste overall ondersteunt.

5. Specialist Distributor of the Year

Award voor de oplossing van de distributeur die resellers het beste ondersteunt met speciale ICT-oplossingen, zoals cloud, security, storage, netwerken en telecom technologie.

Vendor Innovation Awards

De Vendor Innovation Awards zijn een erkenning voor alle IT-bedrijven die het afgelopen jaar innovatieve branche-oplossingen hebben geleverd.

6. Cloud Innovator of the Year

Award voor de oplossing van een vendor die klanten helpt te innoveren met cloud services die bestaan uit hardware, software of diensten.

7. Best Healthcare Innovator of the Year

Project dat laat zien hoe de vendor met zijn technologie de gezondheidszorg ingrijpend verandert.

8. Best Public Service Innovator of the Year

Positief voorbeeld van de manier waarop de overheid technologie van een vendor inzet om dienstverlening aan burgers te verbeteren.

9. Most Disruptive Business Analytics Solution of The Year

Tussen het Business Analytics geweld valt deze vendoroplossing op als meest slimme en rendabele toepassing.

10. Mobility Innovator of the Year

Vendor die laat zien hoe mobility de manier van werken in organisaties radicaal verandert en de business vooruit helpt.

11. Best Channel Program of The Year

Deze vendor is in staat zijn partners succesvol, voor beide partijen, bij zijn business te betrekken.

12. Best Software Defined Solution

Software Defined staat in de kinderschoenen, maar deze vendoroplossing laat zien hoe de toekomst eruit ziet.

13. Networking Innovator of the Year

Award voor vendor met meest disruptieve netwerkinfrastructuur business case. Deze oplossing toont hoe netwerktechnologie de business het best ondersteunt.

14. Storage Innovator of the Year

Award voor vendor business case die toont de hoe dataopslag technologie er in de toekomst uit gaat zien

15. Security Vendor of the Year

Award voor vendor business case waarin wordt aangetoond hoe organisaties het best kunnen worden beveiligd.

16. Editor’s Choice Award

Een award van de redactie voor de partij die indrukwekkende disruptieve en innoverende prestaties heeft bereikt binnen de Nederlandse IT-channel.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024