Redactie - 09 juli 2015

Winnaar Slimste Organisatie van Nederland neemt dit jaar plaats in jury

Elie van Strien is commandant van het Brandweerkorps Amsterdam-Amstelland, dat twee jaar geleden tot Slimste Organisatie van Nederland werd gekozen dankzij de Business Intelligence (BI)-innovatie Brandweer Intelligence. Dit jaar neemt Van Strien zelf zitting in de jury van de Slimste Organisatie van Nederland 2015, een verkiezing georganiseerd door Passionned Group.

Het Amsterdamse brandweerkorps beschikt aan een schat aan informatie, waar voorheen weinig mee werd gedaan. Een aantal leden van het korps zijn daarom enkele jaren geleden een initiatief gedacht om met deze informatie iets zinvols te doen. Inmiddels wordt BI binnen het Amsterdamse brandweerkorps volop gebruikt.

Focus op BI
Door het winnen van de Dutch BI Awards 2013 kwam de interne focus bij het korps nog meer te liggen op BI. Van Strien: “De prijs was aanleiding om er veel over te vertellen. Het werd iedereen duidelijk dat het om serieuze en veelbelovende zaken ging.” Ook werd het korps dankzij de prijs door andere partijen serieuzer genomen als BI-club. “De prijs was aanleiding om er veel over te vertellen. Het werd iedereen duidelijk dat het om serieuze en veelbelovende zaken ging.”

Als lid van de jury van de Slimste Organisatie van Nederland gaat Van Strien nadrukkelijk letten op de mate van slimheid van BI-toepassingen. Daarnaast wil de commandant ook kijken of bedrijven de juiste voedingsbodem weten te realiseren en medewerkers de ruimte geven om ideeën uit te werken. “Onderschat je eigen BI-oplossing niet, zoals ik deed. Ik hoop dat heel veel bedrijven zich zullen aanmelden. Het is niet zomaar een prijs. Het heeft ons veel verder gebracht.”

Interview
Lees meer over de inzet van BI bij het Brandweerkorps Amsterdam-Amstelland in het volledige interview met Elie van Strien. Benieuwd hoe slim uw organisatie is? Test de intelligentie van uw organisaties via een IQ-test. U kunt ook zelf meedingen naar de titel ‘Slimste organisatie van Nederland’ en de Dutch Business Intelligence Award. Aanmelden voor deze verkiezing is mogelijk via de website van Passionned. De inschrijving sluit op 31 augustus 2015.