Wouter Hoeffnagel - 01 juli 2015

IT Job Board wordt Dice

De Amerikaanse digitale carrièresite voor technologieprofessionals en engineers Dice wordt actief in Europa. De tech-carrièresite IT Job Board gaat voortaan door het leven als Dice.

Dice is in de Verenigde Staten marktleider op het gebied van tech-recruitment, met ongeveer 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand (meer dan een derde van de geschatte 6 miljoen tech-professionals in de Verenigde Staten), en continu circa 8.000 tech-jobs op de site. In Europa is IT Job Board een gewaardeerde, op de tech-industrie gerichte carrièresite voor de Benelux, Duitsland en Verenigd Koninkrijk.

Nederlandse arbeidsmarkt
In 2014 waren er alleen in Nederland al meer dan 328.000 tech-professionals en 650.000 banen in de tech. Aangezien het aantal IT-studenten dat de arbeidsmarkt betreedt toeneemt, verwacht Dice dat Nederland een vruchtbare markt zal blijven. Daarbij is meer dan 60% van de Nederlandse IT-professionals bereid om van baan te wisselen, aldus het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO).

“We zijn verheugd dat we het Dice merk dankzij de combinatie met IT Job Board kunnen uitbreiden naar nieuwe markten,” zegt Shravan Goli, president van Dice. “Het uitbreiden van onze diensten in Europa geeft ons de mogelijkheid om wereldwijd relaties aan te gaan met onze klanten, onze internationale clientèle te ontwikkelen, en – in een steeds competitiever wordende Amerikaanse markt – internationaal talent aan te bieden aan onze Amerikaanse klanten.”

Dice #141 en big data recruitment
Dice introduceert ook Dice #141 in Europa, een dienst waarmee bedrijven kunnen zoeken naar relevant talent op Twitter. Met Dice #141 kunnen recruiters uitklapbare, gepersonaliseerde Twitter-cards versturen die Twitter’s limiet van 140 tekens kunnen overstijgen zodat de volledige vacature bekeken kan worden.
Daarnaast lanceert Dice een ‘big data recruitment-service’ die publieke informatie van meer dan 130 professionele - en social media-websites weergeeft en professionele profielen van individuen creëert. Deze profielen zijn geoptimaliseerd voor recruiters en HR-managers. Open Web bevat ruim 13 miljoen profielen van Europese professionals.