Wouter Hoeffnagel - 18 juni 2015

Betrouwbare hard- en software voor werknemers belangrijker dan competitief salaris

Door de toenemende mobiliteit op de werkvloer hebben Nederlandse medewerkers hoge verwachtingen van technologie. Personeel eist flexibiliteit en IT is steeds belangrijker voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Betrouwbare hardware (84%) en software (89%) is dan ook een fundamentele voorwaarde van werknemers. Dit staat nog boven een competitief salaris en overige beloningen (75%).

Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ‘Klaar voor de Cloud: De Cloud als strategische waarde voor kleine en middelgrote bedrijven’, uitgevoerd door Kronos Incorporated onder werknemers binnen het MKB in België en Nederland. Werknemers verwachten tegenwoordig dat hun werkgever voorziet in de technologie die zij nodig hebben om hun werk soepel uit te voeren. Bijna de helft (49%) van de werknemers geeft aan dat ze bij de keuze voor een werkgever kijken naar welke technologie en toepassingen er intern worden gebruikt.

Dagelijkse werkzaamheden ondersteunen vanuit de cloud
Ook blijkt bijna twee derde van de respondenten (64%) van mening dat cloudapplicaties van groot belang zijn in het ondersteunen van hun alledaagse werkzaamheden. Onder medewerkers bestaat de behoefte om meer dagelijkse activiteiten en processen rondom personeelsproductiviteit te integreren in een cloudtoepassing.

Gemiddeld gebruiken werknemers nu zes verschillende cloudapplicaties per maand, 8 op de 10 personeelsleden verwacht dat dit de komende twee jaar zal stijgen. 81 procent verkiest een cloudapplicatie boven een fysiek systeem op locatie. Flexibiliteit (91%) en real-time toegang (90%) worden genoemd als de twee grootste voordelen van de cloud. Beide stellen personeel in staat efficiënter te werken. Flexibele mogelijkheden wordt door 57% van de medewerkers gezien als het grootste voordeel van de cloud voor het bedrijf.