Redactie - 15 juni 2015

John Chambers schetst leven na vertrek bij Cisco als CEO

Chambers blijft aan boord als executive chairman en adviseur bij Cisco. "Ik wordt de wingman van Chuck" (Robbins, de nieuwe ceo), zoals hij het zelf stelt. Al gaat het in praktijk breder dan dat. Chambers blijft een aantal grote klanten- en partnerrelaties onderhouden en hij wil tegelijk in enkele landen mee aan de kar trekken om de digitalisering op snelheid te brengen. "Hopelijk ook hier in de VS," voegt Robbins daar aan toe.

Buiten Cisco wil Chambers meer aandacht hebben voor zijn familie. "In deze positie is familie je enige hobby. Deze job vraagt focus op je business, dat is leuk en intens, maar nu ik terugtreed als ceo wil ik mijn vrouw meer zien, net als mijn kinderen en twee kleinkinderen. Maar ik hou ook van golf en vissen en ik hoop ook tijd te maken voor andere leuke dingen, zoals spreken voor studenten op universiteiten, horen hoe zij de wereld zien."

Als we suggereren dat veel ceo's na hun vertrek in de startup-scene belanden dan bevestigt Chambers ook die ambitie. "We gaan daar later op terugkomen maar ik ga er mogelijk enkele begeleiden door bepaalde stadia te gaan. Dat kan zijn door in de raad van bestuur te zitten, of als investeerder om hen te helpen schalen. Zo'n dingen zijn gewoon leuk om te doen dus waarom niet." Welke startups dat zijn laat Chambers nog niet weten.

In samenwerking met Datanews

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024