Wouter Hoeffnagel - 10 juni 2015

Intel investeert 125 miljoen dollar in techstartups van vrouwen en minderheden

Intel investeert 125 miljoen dollar in technologiestartups die worden geleid door vrouwen en minderheden. Intel’s investeringstak Intel Capital richt hiervoor het Intel Capital Diversity Fund op.

“Wij zijn van mening dat diversiteit op de werkvloer essentieel is wanneer je als bedrijf resultaten wilt behalen”, zegt Brian Krzanich, CEO van Intel. “Ons doel met dit nieuwe fonds is om op een betekenisvolle manier bij te dragen aan een arbeidsmarkt die een betere afspiegeling is van de maatschappij. Uiteindelijk moet dit zowel Intel als de bredere economie ten goede komen.”

Vier startups
Het Intel Capital Diversity Fund investeert in eerste instantie in vier bedrijven. Deze ondernemingen krijgen toegang tot Intel Capitals business development programma's, een wereldwijd netwerk, technologische expertise en brand capital. Het gaat om de volgende startups:

  • Brit + Co (San Francisco) stimuleert creativiteit door vrouwen en meisjes op te leiden, te inspireren en te ondersteunen. Brit + Co is een media- en e-commerceplatform. Met de online cursussen en alles-in-één kits kunnen lezeressen van alles leren, van kalligrafie tot het bouwen van gadgets met behulp van Intel Galileo-borden.
  • CareCloud (Miami) is leverancier van cloudgebaseerd praktijkbeheer, elektronische patiëntendossiers en medische factureringssoftware en services voor huisartsenpraktijken. 
  • Mark One (San Francisco) gebruikt de Intel Curie hardwaremodule om een slimme beker te creëren die automatisch identificeert welk drankje erin wordt gegoten. Vervolgens wordt de voedingswaarde ervan op de beker getoond en worden de drinkgewoonten van de gebruiker met de smartphone gesynchroniseerd.
  • Venafi (Salt Lake City) beschermt cryptografische sleutels en digitale certificaten en voorkomt misbruik hiervan. Venafi houdt permanent in de gaten welke sleutels en certificaten 'trusted' zijn, beschermt sleutels die trusted moeten zijn en repareert of blokkeert andere die dat niet zijn.