Wouter Hoeffnagel - 07 juni 2015

Steeds meer bedrijven investeren in Mobile Device Management

Mobile Device Management (MDM) wordt de komende jaren voor bedrijven steeds belangrijker. Dat blijkt ook uit cijfers over de wereldwijde MDM markt. Naar verwachting groeit de markt tot 2019 met een jaar-op-jaar groei van 25,40%.

Dit blijkt uit onderzoek van Research and Markets. De belangrijkste spelers op de MDM markt zijn volgens het onderzoeksbureau Citrix Systems, Good Technology, MobileIron en VMware. Andere belangrijke spelers zijn AirWatch, FeedHenry, Microsoft, SAP, Sophos en SOTI.

BYOD is belangrijke drijfveer

De groeiende populariteit van Bring Your Own Device (BYOD), waarbij medewerkers de mogelijkheid krijgen privé-apparaten op de werkvloer te gebruiken, is een belangrijke drijfveer achter de MDM markt. BYOD biedt bedrijven de mogelijkheid te besparen op investeringskosten in mobiele apparaten en tegelijkertijd de tevredenheid van werknemers te verhogen door hen met eigen en vertrouwde apparatuur te laten werken.

Door de komst van dergelijke mobiele apparaten op het bedrijfsnetwerk ontstaan echter ook risico’s. Privé-apparatuur van werknemers heeft immers toegang tot zakelijke applicaties en data, waardoor de beveiliging van de apparaten van belang is. MDM maakt het mogelijk privé-apparaten te beheren en beveiligen, zonder hierbij inbreuk te maken op de privacy van werknemers.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024