Wouter Hoeffnagel - 20 mei 2015

Kickstarter-project mislukt nadat donateur het op het laatste moment laat afweten

Het crowdfundingplatform Kickstarter biedt startende ondernemers de mogelijkheid startkapitaal te verkrijgen. Dat dit niet altijd zonder slag of stoot gaat bewijst 2Awesome Studio. Een donateur trok zich op het laatste moment terug, waardoor het crowdfundingproject mislukte.

De gamestudio startte een Kickstarter-campagne voor de game Dimension Drive. Het bedrijf leek het volledige bedrag van 30.000 euro opgehaald te hebben, maar op het laatste moment trok een grote donateur zich terug waardoor het project alsnog mislukte. De ontwikkelaars achter 2Awesome Studio gaven aan ontmoedigd te zijn door de tegenslag.

Ook Kickstarter heeft naar de zaak gekeken, maar gaf aan niets voor 2Awesome Studio te betekenen. Wel kreeg de gamestudio toestemming voor hetzelfde project een nieuw Kickstarter-project op te starten, iets wat normaal niet is toegestaan. Het bedrijf is daarom een nieuwe campagne gestart om alsnog de 30.000 euro bij elkaar te krijgen die nodig is voor de ontwikkeling van de game Dimension Drive. Inmiddels is ruim 18.000 euro opgehaald.