Wouter Hoeffnagel - 19 mei 2015

Aantal freelance ICT-projecten in april licht gedaald

Het aantal freelance ICT-projecten is in april licht gedaald. De daling is voor een belangrijk deel te verklaren door de grote hoeveelheid vrije dagen die april kent: Pasen, Koningsdag en de eerste week van de meivakantie.

Dit blijkt uit de IT-Contracts Flex-Index 2015. Naar verwachting zet de stijgende vraag naar ZZP ICT’ers in mei weer door. De gebruikersintensiteit is in april nagenoeg gelijk gebleven aan maart. Het aantal actief werkzoekende freelance ICT’ers blijft relatief vrij hoog.

Veel vraag naar ontwikkelaars
De respons per aanvraag is in april opnieuw licht gestegen, met name op projecten voor Java-ontwikkelaars. De vraag naar ontwikkelaars blijft dan ook hoog. 20% van alle aanvragen voor ZZP ICT-specialisten betreft een ontwikkelproject. Met name Java- en .NET-ontwikkelaars zijn gewild en schaars.

De hoeveelheid interim vacatures voor managementfuncties zit eveneens in de lift. Vooral naar projectmanagers en -leiders is veel vraag. Ook testers, testmanagers en testcoördinatoren hebben de keuze uit veel ZZP opdrachten. 5% van alle aanvragen is gericht op businessanalisten en -consultants.

http://executive-people.nl afbeelding