Wouter Hoeffnagel - 11 mei 2015

Portland helpt IT-dienstverleners hun business uit te breiden

Portland lanceert haar reseller-platform met nieuwe diensten. Het platform stelt IT-dienstverleners in staat hun business verder uit te breiden en mkb-ondernemingen beter van dienst zijn.

“We geloven voor honderd procent in het kanaal”, zegt CEO Kim van Brugge van Portland. “De markt vraagt om maatwerk. Klanten zoeken naar waarde en niet naar features. Het gaat erom dat je als reseller weet waar je klant mee bezig is. Wat zijn de businessdrivers? Speel je daarop in, dan is de kans groot dat de klant je als ge-insourcete CIO ziet. Portland doet er alles aan om je daarbij te helpen.”

On-premise en cloud-oplossingen
Het nieuwe platform biedt toegang tot on premise en cloud-oplossingen en -diensten gericht op IT-dienstverleners. Eén van die nieuwe diensten is Shrinked Wrapped Services, een dienst die ICT-dienstverleners helpt aan recurring revenues en hun klanten aan toekomstbestendige oplossingen. Daarnaast biedt Portland op het nieuwe platform de Business Booster Map, een billing service, ondersteuning met SLA´s, trainingen en sales- en communicatiesupport.

“Nederland staat bekend als start-updelta. De tijd dat vendoren vooral via Groot-Brittannië zaken doen richting Europa, is voorbij. Het is en blijft toch een eiland”, aldus Van Brugge. “Via ons krijgen ze versneld toegang tot de markt."