Wouter Hoeffnagel - 27 mei 2015

Nieuwe tabletstandaard geeft tabletgebruikers meer comfort

De tablet is de gadget-fase allang ontgroeid en in steeds meer organisaties worden medewerkers voorzien van het handzame apparaat. De tablet heeft immers veel voordelen. Langdurig werken met de tablet is echter niet altijd comfortabel en kan op langere termijn ook voor klachten zorgen. Hoe kun je toch gezond werken met de tablet?

Voordelen tablet
Het belangrijkste voordeel van de tablet is natuurlijk dat het handig is om overal mee naar toe te nemen. Zeker wanneer flexibele medewerkers toegang willen hebben tot informatie op wisselende kantoorplekken of veel onderweg werken biedt dit apparaat uitkomst. Het is immers lichtgewicht en in een handomdraai kun je aan de slag. Handig om e-mails te beantwoorden, documenten door te lezen of te surfen op internet. Nu de specificaties van de tablet ook steeds verder verbeteren en zelfs in de buurt komen van die van een notebook is het ook steeds aantrekkelijker om documenten uit te werken op de tablet. Dit betekent dat medewerkers de tablet niet meer alleen tussendoor gebruiken voor korte aantekeningen, maar dat zij ook vaker langdurig op de tablet werken. 

(On)gezond tablet gebruik
Er zit ook een keerzijde aan het veelvuldig gebruik van de tablet in organisaties. Het schrijven van teksten en documenten is vergelijkbaar met werkzaamheden die men gewend is om op de computer te doen. En net als een laptop is een tablet niet geschikt om langdurig mee te werken zonder hulpmiddelen. Zoals onderstaande afbeelding toont, zorgt het plat op tafel leggen van de tablet ervoor dat men automatisch voorover buigt. Dat leidt tot extra belasting van de nek en schouders. Door het scherm hoger te plaatsen en gebruik te maken van een extern toetsenbord kan een gezonde en comfortabele houding gerealiseerd worden.

http://executive-people.nl afbeelding

Comfortabel werken met de TabletRiser
Om comfortabeler te werken, willen medewerkers vaak echter niet inleveren op de mobiliteit en het gemak van de handzame tablet. BakkerElkhuizen ontwikkelde de daarom een lichte alles-in-één tabletstandaard waarmee je in een handomdraai een mobiele werkplek kunt creëren. Met de TabletRiser kan men de tablet instellen in de juiste hoek, in horizontale of verticale stand en zelfs in de juiste hoogte. Daarnaast biedt deze tablethouder en -standaard ruimte om een compact keyboard mee te nemen. Dit keyboard is vrij te positioneren, waardoor deze in een positie kunt plaatsen die je zelf het prettigst vindt werken. 

Dankzij hulpmiddelen zoals de TabletRiser hebben medewerkers hun tablet, standaard en toetsenbord voortaan bij zich en kunnen zij comfortabeler en langer met een tablet werken zonder last te krijgen van rug, nek en schouders. Bekijk in onderstaande video hoe het werkt:

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024