Wouter Hoeffnagel - 30 april 2015

Huawei, KPN en Koning & Hartman gaan samenwerking aan rond CaaS ontwikkeling

ICT-dienstverlener Huawei, KPN en technologiebedrijf Koning & Hartman gaan een samenwerking aan op het gebied van Communication as a Service (CaaS). Hiervoor hebben de bedrijven een overeenkomst (MoU) getekend.

De drie partijen werken samen in het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor het netwerk van KPN, bijvoorbeeld op het gebied van videoconferencing, voice, IVR en short messaging. Huawei, KPN en Koning & Hartman willen deze diensten uiteindelijk commercieel verkrijgbaar maken. Huawei gaat de oplossingen leveren, KPN het netwerk en Koning & Hartman draagt zorg voor de dienstverlening aan de eindklant.

Zakelijke communicatie vereenvoudigen
Met CaaS is zakelijke communicatie versimpeld door diensten die worden aangeboden door verschillende leveranciers. De directe toegang tot deze diensten via het internet heeft als voordeel dat klanten niet te maken hebben met bijvoorbeeld onderhoud van servers en connecties. Zakelijke gebruikers kunnen zich via het internet aanmelden en gebruikmaken van de diensten.

Dit kan de kosten verlagen en de efficiëntie verhogen voor zakelijke processen met betrekking tot audio- of videotelecommunicatie. Een voorbeeld is zorg op afstand. Een arts kan een diagnose stellen zonder de patiënt fysiek te zien. De diagnose kan worden uitgevoerd door een real-time videoverbinding waarin de patiënt thuis is en de arts op kantoor.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024