Witold Kepinski - 27 april 2015

NETGEAR storage biedt snapshots zonder limiet

NETGEAR introduceert de ReadyNAS 202 met 2 bays en de ReadyNAS 204 met 4 bays. Deze network attached storage (nas) oplossingen bieden een krachtige performance voor thuisgebruikers, professionals en kleine kantoren. De ReadyNAS 202 is voorzien van een Annapurna AL212 ARM-soc, een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,4GHz en 2GB RAM. De ReadyNAS 204 heeft dezelfde standaard functies als de ReadyNAS 202, maar meer capaciteit met vier drivebays voor maximaal 24TB bruto-opslag.

Volgens Arend Karssies (foto), country manager Netgear CBU Benelux, zijn de ReadyNAS 202 en 204 interessante producten voor eindgebruikers en resellers. “ReadyNAS 202 en 204 draait op het ReadyNAS OS (OS 6.2) dat functies biedt voor dataprotectie, back-up, synchronisatie en cloudgebaseerde connectiviteit. De NETGEAR ReadyNAS 202 is voorzien van 2GB werkgeheugen en heeft ruimte voor twee harde schijven of ssd’s waarbij het 12TB aan bruto-opslag ondersteunt. Het opslagapparaat heeft twee gigabit-ethernetaansluitingen, drie usb 3.0-aansluitingen en een eSATA aansluiting.”

De opgeslagen data op de NETGEAR ReadyNAS 202 en 204 kunnen op afstand worden benaderd via de ReadyCloud, vervolgt Karssies: “Dat kan met een webinterface en apps voor Android- en iOS-smartphones. Data wordt op de ReadyNAS systemen veilig opgeslagen en beschermd dankzij het gebruik van de btrfs-databeschermingsbestandssysteem (B-tree file system / copy on write filesystem) op de geïnstalleerde schijven middels, snapshot-technologie, point-in-time-recovery en replicatie van data naar een ReadyNAS op een uitwijk locatie”

Ongelimiteerde snapshots 

Het btrfs-databeschermingsbestandssysteem biedt volgens Karssies de ultieme bescherming. “Zo worden bestanden verspreidt over de schijven opgeslagen door middel van RAID technologie tegen disk failure, bestanden worden beschermd tegen algemene media degradation of bitrot, bestanden worden permanent beschermd met snapshot technologie, point-in-time recovery en real-time tegen virussen en malware. De bestanden kunnen eenvoudig gerepliceerd worden op een tweede ReadyNAS appliance. Veel concurrenten melden dat ze snapshot technologie in soortgelijke nas-systemen aanbieden, maar deze is gelimiteerd aan een beperkte en speciaal gereserveerde disk ruimte, die overigens veer recources vergt op het moment van de snapshot. NETGEAR ReadyNAS 202 en 204 biedt ongelimiteerde snapshot technologie, zonder impact op de performance. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld elk uur een snapshot te maken."

De ReadyNAS 200 series zijn bijzonder geschikt voor het beschermen van data, zoals tekstbestanden en het streamen, zoals voor Windows en Mac pc’s, en toegang tot bestanden. "De performance wordt daardoor aanzienlijk verbetert”, aldus Karssies.

ReadyCLOUD: een alternatief voor Dropbox en Google Drive

De ReadyNAS 202 en 204 zijn uitgerust met automatische back-up up, syncing en de mogelijkheid om dat te delen tussen verschillende devices. “Dit wordt mogelijk gemaakt met ReadyCLOUD dat geschikt is voor desktop PCs, iOS en Android mobile devices, Met een klik wordt alle data opgeslagen met een snelle back-up in de persoonlijke ReadyNAS cloud in plaats van een Dropbox en Google Drive omgeving. Je data wordt dan uitstekend beschermd en bewaard”, aldus Karssies.

De ReadyNAS 200 serie biedt drie jaar garantie op de hardware en gratis 24x7 telefonische ondersteuning voor de eerste 90 dagen. ReadyNAS 200 Series zijn beschikbaar via Netgear PowerShift partners en officiële resellers en direct marketing resellers (dmr).

Door: Witold Kepinski