Witold Kepinski - 25 april 2015

Cybercriminelen maken steeds meer misbruik van ongepatchte bestuurssystemen en applicaties

De labs-afdeling van F-Secure doet onderzoek naar het Threat landschap en bundelt deze bevindingen in een Threat Report. Onlangs is het nieuwe rapport (H2 2014) officieel gepubliceerd.

Het aantal mobile threats nam toe. Er waren 61 nieuwe Android families en 3 nieuwe voor de iOS families. MAC malware wordt steeds ontwikkelder op het gebied van mogelijkheden en hun distributiemethodes.

Verder is er toenemende dominantie van vulnerability-leveraging malware. Dit betekent dat niet gepatchte bestuurssystemen en applicaties een groot aandeel blijven houden in de detectiestatistieken, hoewel dit nummer wel lager is dan vorig jaar. Het is aannemelijk dat de aanwezigheid van vulnerability-targeting malware in Noord-Amerika en Europa een bepaalde correlatie vertoont met een verschil in inrichting van machines van gebruikers in verschillende regio’s en hun gedrag. Voor het eerst is waargenomen dat een threat family die zicht richt op slechts één sociaal media netwerk, zo’n grote verspreiding kent.

Bekijk de INFOGRAPHIC voor een visuele samenvatting van het rapport en download het rapport voor meer informatie.

WK