Wouter Hoeffnagel - 21 april 2015

Politie schrijft hosters aan over cybercrime-activiteiten op hun infrastructuur

De Nederlandse politie gaat actief Nederlandse hostingbedrijven aansporen in te grijpen indien cybercrime wordt geconstateerd op hun infrastructuur. De politie wil bedrijven waar opvallend veel cybercrime-activiteiten plaatsvinden hierop wijzen en verzoeken maatregelen te nemen.

"Sommige hostingproviders spelen een faciliterende rol bij cybercriminaliteit. Het kan zijn dat u zich als hostingbedrijf niet bewust bent van uw faciliterende rol", schrijft de politie in een brief die naar hosters is gestuurd en in handen is van Security.nl. De politie stelt dat veel hostingbedrijven al goed op weg zijn om cybercrime tegen te gaan. Andere partijen zouden echter meer kunnen doen.

De politie heeft samen met de TU Delft in kaart gebracht welke hostingproviders door cybercriminelen worden gebruikt voor malafide praktijken. Stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA), de branchevereniging voor de online sector, heeft de meetmethode goedgekeurd. Partijen die bovengemiddeld scoren worden aangeschreven.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024