Wouter Hoeffnagel - 15 april 2015

Topman levert 930.000 dollar in om salarisverhogingen te kunnen doorvoeren

De topman van betaalverwerker Gravity Payments levert zelf loon in om werknemers meer salaris te kunnen geven. Alle werknemers ontvangen voortaan een jaarsalaris van tenminste 70.000 dollar.

Dan Price stelt tegenover de New York Times in een artikel te hebben gelezen dat werknemers die minder dan 70.000 euro per jaar verdienen minder gelukkig zijn dan werknemers die een hoger salaris in ontvangst mogen nemen. Voor Price was dit aanleiding de salarissen in zijn eigen bedrijf flink op de schop te nemen. Iedere werknemer krijgt voortaan een jaarsalaris van minimaal 70.000 dollar.

Gravity Payments heeft in totaal 120 werknemers in dienst. Het salaris van 70 van hen wordt door het besluit verhoogd. In een aantal gevallen gaat het om een forse salarisverhoging. Een aantal medewerkers zouden hun salaris hebben zien verdubbelen. Om de hogere salarissen mogelijk te maken heeft Price besloten zelf op zijn salaris in te leveren. De topman verdiende voorheen 1 miljoen dollar per jaar. Dit salaris bedraagt nu nog ‘slechts’ 70.000 dollar.