Witold Kepinski - 28 maart 2015

Red Hat scoort meer omzet maar winst blijft vlak

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen heeft de financiële resultaten bekendgemaakt van het vierde kwartaal en boekjaar 2015 dat afliep op 28 februari 2015. 

De totale omzet in het vierde kwartaal bedraagt 464 miljoen dollar, een toename van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder of 22 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het vierde kwartaal bedraagt 405 miljoen dollar, 15 procent meer in dan een jaar eerder of 21 procent op basis van constante valuta. De GAAP nettowinst in het vierde kwartaal komt uit op 48 miljoen, dat is iets meer dan de 45 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Jaaromzet

Voor het hele boekjaar komt de omzet uit op 1,79 miljard dollar, een toename van 17 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, of 19 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen bedraagt 1,56 miljard dollar, 17 procent meer dan een jaar eerder, of 19 procent op basis van constante valuta. De GAAP nettowinst voor het hele boekjaar komt uit op 180 miljoen dollar, ofwel $0,95 per aandeel, tegen 178 miljoen dollar, of $0,93 per aandeel in het voorgaande jaar. 

De operating cash flow komt het vierde kwartaal uit op 217 miljoen dolar en voor het boekjaar 2015 op 623 miljoen dollar. Totale cash en investeringen op 28 februari 2015 bedragen 1,81 miljard dollar.

“De omzet uit abonnementen en de totale omzet in het vierde kwartaal zijn - op basis van constante valuta - met meer dan 20 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder en zorgen voor een sterke afsluiting van het boekjaar. De vraag naar onze open, hybride cloud-technologieën blijft toenemen”, aldus Jim Whitehurst (foto), President en Chief Executive Officer van Red Hat. “Klanten waarderen de consistency en flexibiliteit - als ze hun applicaties laten draaien met behulp van Red Hat-oplossingen via diverse deployment-modellen, waaronder publieke en private clouds - om hun IT-infrastructuur te moderniseren en transformeren.”

WK