Witold Kepinski - 27 maart 2015

Mark Rutte bezoekt Huawei Exhibition Center

Huawei oprichter en CEO Ren Zhengfei ontmoette de Nederlandse premier Mark Rutte op het internationale hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. De twee partijen gingen in diepgaande uitwisseling over de ontwikkeling van de ICT-infrastructuur. Huawei oprichter en CEO Ren vergezelde premier Mark Rutte bij bezoek aan Huawei Exhibition Center (foto).

Huawei oprichter en CEO Ren zegt in een persbericht: "Nederland heeft een open en stabiele ondernemingsklimaat, zodoende heeft Huawei in Nederland een aantal Competence Centers gevestigd. De komende twee tot drie decennia is cruciaal voor de transitie van de traditionele samenleving naar een informatiesamenleving. Huawei zal haar meest geavanceerde oplossingen en ervaring in elke hoek van de wereld brengen en digitalisering bevorderen.” Premier Mark Rutte zegt in het persbericht: "Huawei is al vele jaren actief in Nederland en draagt bij aan de digitalisering van Nederland. Het bedrijf bouwt 4G-netwerken, voorziet gemeentes van intranet en zorgt voor Wi-Fi in het Amsterdamse voetbalstadion. Het verheugt mij om onze samenwerking voort te zetten en in de toekomst nog verder te versterken."

Huawei Logistics Center Eindhoven

Tijdens het bezoek van de premier, organiseerde Huawei een Innovation Roundtable en maakte tegelijkertijd bekend dat Huawei een Logistics Center in Eindhoven gaat opzetten zodat de gecombineerde voordelen van technologie en logistiek samen voor een nog betere dienstverlening zal zorgen voor haar consumenten in Europa.

Huawei is sinds 2004 actief in Nederland en heeft momenteel 650 medewerkers waarvan 78% lokaal zijn gerekuteerd.

WK