Wouter Hoeffnagel - 27 maart 2015

Bedrijven investeren fors meer in Bring Your Own Device-oplossingen

Bedrijven gaan de komende jaren fors investeren in oplossingen om Bring Your Own Device (BYOD)-apparatuur te beheren. Steeds meer verschillende mobiele platformen worden binnen bedrijven gebruikt, waardoor de noodzaak voor dit soort oplossingen toeneemt.

Dit meldt onderzoeksbureau Technavio. Het bedrijf verwacht dat de markt voor BYOD-oplossingen, oplossingen waarmee BYOD-apparaten op de werkvloer kunnen worden beheerd, een explosieve groei doormaakt. De markt zou van 2014 tot en met 2019 een jaar-op-jaar groei van 25,32% doormaken.

Steeds meer mobiele platformen
De vraag naar dit soort oplossing wordt volgens Technavio aangewakkerd door de groeiende populariteit van steeds meer mobiele platformen. Inmiddels worden laptops, smartphones en tablets regelmatig gebruikt binnen bedrijven. Ook wearables zijn echter in opkomst. Deze variatie aan platformen maakt het volgens Technavio noodzakelijk een systeem te implementeren dat om deze apparaten te beveiligen.

“De implementatie van BYOD-oplossingen stelt bedrijven in staat alle geregistreerde mobiele apparaten te synchroniseren, waardoor de uitwisseling van data kan worden geoptimaliseerd”, zegt Faisal Ghaus, vice president van Technavio.